KERESÉS search-close

"Barna Péter" szerzővel ellátott tartalmak

Barna Péter

Barna Péter által létrehozott tartalmak (43):

Creed kritika – Reinkarnáció a ringben: új Rocky, apollói köntösben

Kockázatos vállalkozás volt csinálni egy újabb Rocky-t, de végül bevált. Ryan Coogler filmje ugyanis elképesztően jó, és nem csak azok élvezhetik, akik fanatikusai voltak a korábbi részeknek. Stallone reloaded.

Horrorbetegségeket okozhatnak szúnyogok

Egyelőre kérdéses, hogy valóban szúnyogok terjesztik-e a Zikát. Ha azonban beigazolódik mindez, a vírus egy újabb lesz a sorban, amit ezek a kellemetlen rovarok terjesztenek. Mutatunk még párat. 

Rítusból divat – ezt a táncot utánozza most mindenki

Ősi rituálé a 21. században a sportpályán, és azon kívül. Ez a haka, ami mára világszenzáció lett. De miről szól pontosan? Miért csinálják? És egyáltalán mit jelent? 

Isis-nek hívják a kislányt, nem kaphatott névre szóló Nutellát!

Nagy divatja van a névre szóló termékek gyártásának, a Nutella azonban csúnyán felsült az egyik marketingprogramjával.

Ma van a magyar nyelv napja! Eloszlatjuk a legnépszerűbb tévhiteket nyelvünkről!

Nyelvész az egész ország. Mindenki tudja, hogy mi a jó szép magyar nyelvünknek és mi nem. Ápoljuk, védjük és féltjük, de fogalmunk sincs, hogy mitől. Fogadjunk, hogy Önt is kijavítják úton-útfélen? Ne hagyja magát!

Őrület! Ezek az emberek 430 km/h-nál szelfiztek!

Képzeljék el, milyen egy hurrikán kellős közepén tolni egy szelfit. Szorozzák meg kettővel. És most nézzék meg az eredményt!

Gasztropszichológia csúcsra járatva – Az ételművész

Kizárólag a gasztronómia szépségeire nem épülhet egy nagyjátékfilm. Kell hozzá személyes szál, zűrös múlt, mozgalmas jelen és ígéretes jövő, és egy nagy adag, a tehetséget életben tartó, vagy éppen gúzsba kötő neurózis. Az ételművésztől mindent megkapunk. És élvezzük!

Élethű festményeken az első világháború – mutatjuk

Mutatunk tizenkét festményt, melyek legalább olyan jól adják vissza az első világháború embertelenségét, mint a fényképek.
 

Majmokkal hódítanák meg az oroszok a Marsot

Majmokat küldenének az oroszok két éven belül a Marsra, már nagyban folynak az előkészületek.

Állítólag UFO-t láttak Szibériában! Ön mit gondol?

Szibéria nagyon rejtélyes hely, mindig történik ott valami. Most például megint UFO-t láttak, vagy valami olyasmit. Nézze meg a képet, és döntsön: Ön szerint mi volt az?

Több millió állat vett rész az első világháborúban – mutatjuk a képeket!

A katonák nem csak dolgoztatták az állatokat az első világháborúban, sokszor kabalaként tartották őket.

Már a 16. században létezett a közösségi média őse!

Közösségi média a 16. században? Igen! Csak nem úgy, ahogy ma ismerjük és használjuk.

Vörös zóna – egy első világháborús francia csatatér, ami a mai napig képes ölni

Az első világháború egyik legvéresebb csatájának közelében van egy Párizs-méretű terület, ahová száz éve szigorúan tilos a belépés, mert tele van az ütközetekből visszamaradt lőszerrel, bombával, mérgesgáz lövedékkel, és egyéb hadianyaggal. A „vörös zónát” a mai napig nem tisztították meg, noha az előző évtizedekben rendszeresen használták, többek közt mezőgazdasági célokra. Ha valaki érteni szeretné, hogy mit jelent az anyagháború, és hogy miféle pusztításra volt képes az emberiség 100 évvel ezelőtt, annak tanulságos lesz az alábbi cikk, ami alapján belegondolni sem jó, hogy mekkora pusztítással járna egy korszerű fegyverekkel vívott világháború.

Elképesztő! Cecil után most Afrika legnagyobbnak hitt elefántját ölték meg!

Három hónappal ezelőtt egy amerikai fogorvos puszta kedvtelésből megölte a kultikus Cecilt. Alig hagytak alább az indulatok, most újabb hasonló eset történt: egy német férfi levadászta Zimbabwe legnagyobbnak hitt elefántját.

Földönkívüli jeleket akar fogni Kína, épít hát egy 500 méteres rádióteleszkópot

Mióta vizet találtak a Marson, tömegeket kezdett el érdekelni az űrkutatás és a földönkívüliek. Nekik kedvezünk ezzel a hírrel, Kína ugyanis nagyon elszánt, mindenképpen idegen eredetű jeleket akar fogni a világűrből. Építenek hát egy öt focipályányi rádióteleszkópot.

Minél okosabb a telefonja, Ön annál butább lesz!

Van egy rossz hírünk. Minél okosabb a telefonja, Ön annál butább lesz. De tényleg, teljesen lepusztítja az agyát. Ezen kívül nagy esély van arra, hogy idegbeteg és memóriazavaros is lesz, ha nem próbál meg kiszabadulni önkéntes digitális börtönéből.

Okosrakétákkal támadják az oroszok az ISIS-t, mutatjuk a képeket!

Az orosz légierő a legmodernebb haditechnikával támadja Szíriában az Iszlám Állam bázisait. Mutatjuk, hogy milyen rakétákat és bombákat használnak a küldetések közben.  
 

A leghíresebb csillagász szerint az űrlények simán gyarmatosítanák a Földet

Stephen Hawking szereti a hangzatos kijelentéseket, de most még magához képest is nagyokat mondott. Van itt minden, világvége, űrlények, embereken uralkodó számítógépek. Kapaszkodjanak meg!

Legyen Ön is műhold!


szerző:
2015.10.02. 10:37
Legyen Ön is műhold!

Látott már madárként? (Az ejtőernyősök most ne jelentkezzenek!) És műholdként? Természetesen nem... Most egy műhold-művésznek (igen, már ilyen is van) köszönhetően a helyükbe képzelheti magát! Nézzegessen úgy emberi remekműveket és meghökkentő helyeket, ahogy földhözragadt ember nem tud!

Takarítson serényen, különben ezekkel a szörnyetegekkel kell megosztania a lakását!

Bízzon bennünk, ha megnézi ezeket a képeket, motiváltabb lesz a következő takarításnál!

Milyen pózban alszik éjszaka? Megmondjuk, mit árul el a párkapcsolatáról!

Alvópózok alapján megmondani, hogy milyen kapcsolatban van férjével/feleségével valamennyivel biztosabb, mint a csillagok állásából jósolni a jövendőt...

Megmenekültünk! Mostantól tökéletesen szelfizhetünk a kutyánkkal!

Ennek a hiánypótló eszköznek köszönhetően zökkenőmentesen készíthetünk szelfit a kutyánkkal. Csak csatolja rá a telefonjára, tegyen a tetejére egy teniszlabdát, és pózolhat is.

Nézze meg ezt az öt élőlényt, és már nem fogja olyan menőnek gondolni a tengerparti nyaralást!

A tengerben fürdeni nagyon csábító. Egészen addig, amíg bele nem gondolunk abba, hogy mi úszkál alattunk. Persze talán jobb is, ha csak ritkán fantáziálunk erről. Ha megnézi az alábbi képeket, érteni fogja, miért. 

Ez a 62 éves férfi testedzésbe fojtotta bánatát

Bemutatjuk Lazaro Almanarast! A nagypapakorú férfinek esze ágában sincs elhagyni magát: a nyugdíjasklub összejövetelei helyett kőkeményen gyúr, és ha épp nem saját izmait pumpálja, másoknak segít személyi edzőként. Mindig lehet ürügyet találni a  lustaságra, Almanarast viszont az élő példa arra, hogy akár a hatodik x után is nézhetünk ki bombajól! Testéért irigyelni fogják, történetéért biztos nem.

Négymillió forintért vehetnek Hitler-festményeket egy szlovák aukción

Elég jól mennek a Hitler-képek az aukciókon, vasárnap újra kalapács alá kerülnek a náci diktátor alkotásai.

Idén több ember halt meg szelfizés közben, mint cápatámadásban

Azt gondolná az ember, hogy önimádónak lenni teljesen ártalmatlan dolog, erre tessék. Rengetegen megsebesülnek, sőt, meghalnak szelfizés közben.

Menekültügy – olvassa el, hogy állunk most!

Utánanéztünik annak, hogy mi történt a hétvégén, és hogy áll jelenleg a menekültválság. Miközben Röszkénél rendeződni látszik a helyzet, 20 ezer menekült érte el Ausztriát, a figyelem pedig a héten egyre inkább Németországra szegeződhet. Közben lesz uniós csúcstalálkozó, ahol a menekültkvótákról is tárgyalhatnak. Kanada pedig egy év alatt 10 ezer szír menekültet fogad be.

A horvátországi magyarok segítenek a menekülteknek

Magyarlakta településeken haladnak át a menekültek a magyar-horvát határ mentén. A helyiek segítenek nekik, ahogy tudnak, a horvát rendőrök azonban állítólag sokszor szándékosan félretájékoztatták őket és eredeti céljuk, Szlovénia helyett Magyarország felé irányították őket.

Diszlájk vagy nem, lassan az egész életünk a Facebook körül forog

A Facebook vezére tökéletesen tudja, hogyan kell témát adni közösségének, ami jelen esetben kis túlzással az egész világot jelenti. Szinte biztos, hogy diszlájk gomb nem lesz, mert senkinek sem áll érdekében, de legalább addig is része lesz a közösségi portál az életünknek, amíg erről beszélünk.

Megnyílt az ARC Kiállítás, mutatunk pár képet!

Újabb plakátokkal hergelhetjük magunkat, de nyugalom, most nem kormányzati plakátkampányról, vagy civil ellenakcióról van szó. Szeptember 11-én megnyílt az ARC Kiállítás a budapesti Ötvenhatosok terén, és bármennyire is adnak nagyon erős témákat a közéleti történések, a tárlat elmarad a várakozásoktól. Azt kaptuk, amit eddig. Sem többet, sem kevesebbet.

Kételkedik a globális felmelegedésben? Ez az éhező jegesmedve meggyőzi!

Megrázó képeket posztolnak fotósok csontsovány, vánszorgó vagy éppen már éhen halt jegesmedvékről. Ha valaki eddig még nem vette volna komolyan a globális felmelegedést, nézze meg a képeket, valószínűleg megváltozik majd a véleménye.

Tizennyolc éve az orrunknál fogva vezet minket a Harry Potter írónője!

Becsaptak, átvertek minket és elhallgatták az igazságot. Kivívtuk magunk ellen a sorsot azzal, hogy mindeddig rosszul ejtettük a világtörténelem legfélelmetesebb gonosztevőjének nevét? Volde… na, hogy végződik?
 

Vékony hercegből kövér basává változott a történelem egyik legnagyobb bokszolója!

Naseem Hamed a boksz történetének egyik legnagyobb alakja volt. Páratlan sikeressége után nagyon fiatalon vonult vissza, azóta nem sokat hallani róla. Most azonban Londonban látták, és rá sem lehet ismerni. Nézze meg a képeket, nem fog hinni a szemének. 

Öt elképesztő magyarázat a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokra

Ma van a 14. évfordulója a New York-i terrortámadásoknak. Ennek apropóján összeszedtünk ötöt a legfurább, egyben rendkívül népszerű magyarázat, összeesküvés-elmélet közül.
 

Ha jót akar magának, ne ágyazzon meg!

Belegondolni is rossz, de az ágyunkban mindenféle gusztustalan poratkák élősködnek. Kutatók szerint ha megágyazunk, csak jót teszünk nekik, mert egész nap egy inkubátorban tartjuk őket. Akarjuk mi ezt?
 

Bréking! Eddig ismeretlen emberfajt fedeztek fel!

Egy nemzetközi kutatócsoport több ezer éves csontvázra és egyéb leletekre talált rá egy Dél-afrikai barlangban. Az eddig ismeretlen emberi fajt Homo naledinek nevezték el.
 

Fogadja meg a 100 éves kártyák tanácsait, könnyebb lesz az élete!

Ön tudja, hogyan kell lehúzni az ujjra szorult gyűrűt? És eltávolítani a tintafoltot a ruhából? A kókadó virág életrekeltésével hogy áll? Ha az összes válasz nemleges, hasznára lesznek ezek a zseniális, 100 éves kártyák. 

Egy táskányi remény – tárgyak, amiket magukkal visznek útjukra a menekültek

Gyógyszerek, tisztálkodási eszközök, némi ruhadarab és néhány személyes holmi – ennyi fér bele abba a táskába, amit a menekültek magukkal visznek útjukra. Azt, hogy mindez mire elég, nehéz meghatározni. Egy biztos, külső segítség nélkül nem tartja őket életben.  
 

Ezeket a tanácsokat fogadja meg állásinterjú előtt

Gyűlöli munkahelyét? Hát váltson. Mielőtt azonban elkezdené szétszórni az önéletrajzát, és egyeztetné az időpontot az állásinterjúkra, lenne itt pár tanács, amit érdemes megszívlelni.
 

5 érdekesség a második világháborúról, amit biztosan nem hallott még

70 éve írták alá a második világháborút lezáró okmányt. A megrázó számok és adatok mellett a világégés számos meghökkentő történést is tartogatott. Ötöt mutatunk most meg ezek közül.
 

Az 5 legdurvább tévhit a második világháborúról

Ma 70 éve ért véget a II. világháború, mellyel kapcsolatban számos mítosz és tévhit kering még ma is a köztudatban. Összeszedtük az öt legérdekesebbet, hogy aztán jól megcáfoljuk. 

Hetven éve ért véget a második világégés. Egy férfi legóval emlékezik

Éppen 70 éve, 1945 szeptember 2-án a Tokiói-öbölben, a Missouri csatahajó fe­dél­zetén a japán küldöttség kapitulációs okmányt írt alá. Ezzel véget ért az emberiség történetének legtragikusabb hat éve, a II. világháború, melyben körülbelül 70 millióan vesztették életüket. 

Gyakran indul el üres tankkal? Elmondjuk, miért ne tegye!

Ön is azok közé a sofőrök közé tartozik, akik úgy indulnak útnak, hogy már ég a kis lámpa, jelezve, hogy tankolni kellene? Van egy rossz hírünk! Nagy az esély arra, hogy nem fog célba érni, és még az autóját is hazavághatja.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való