KERESÉS search-close

"Barva Ádám" szerzővel ellátott tartalmak

Barva Ádám

Barva Ádám által létrehozott tartalmak (100):

A miskolci medve nyomában


szerző:
2020.10.19. 19:07
A miskolci medve nyomában

Medve tartja félelemben az egyik miskolci városrész lakóit. Az állatot már többször is látták, legutóbb az egyik forgalmas főúton készítettek róla videót, majd egy térfigyelő kamera is felvette, ahogy az egyik kies mellékutcában sétálgat.

Miért fontos, hogy megkapjuk az influenza elleni védőoltást?

A vírus és járványtagadók az influenza elleni védőoltásról is hasonlóan gondolkodnak, de szerencsére egyre kevesebben hisznek nekik és egyre többen kérik a vakcinát. Az infektológus szerint most még fontosabb, hogy ezzel is védekezzünk, mert ha valaki mindkét vírust elkapja, akkor sokkal rosszabbak az esélyei a gyógyulásra.

András bejárta a világ összes országát, több mint 4,5 millió kilométert utazott

Több, mint 4,5 millió kilométert utazott, 7 földrészen járt, és 799 reptérről szállt fel eddig 297 légitársaság járatával. Földvári András a világ összes, azaz 193 ENSZ által elismert, és 10 el nem ismert országát testközelből láthatta; élete során 114-szer kerülte meg a Földet, és volt olyan év, amelynek 47 hetén utazott repülővel.

Megérkezett az első hó Magyarországra

Megérkezett Magyarországra az első hó. Kedden késő este még csak szemerkélt, de éjfél után már egyre nagyobb pelyhekben havazott a Kékestetőn. Az idő hajnalra sem javult, sőt, reggel 8 óráig 9 centiméternyi csapadék hullott a Mátra egyes részeire. Az ország legmagasabb pontjához délelőtt már nem lehetett feljutni, a rendőrség lezárta az oda vezető utat.

Profi pilótanők, akik több tíztonnás gépeket irányítanak

Profi pilótanők, akik több ezer méter magasban, gyakran háborús területek felett irányítanak akár 70 tonnás szállítógépeket. Munkájuk hasonló a civil pilótákéhoz, mégis sokban különbözik: olyan manővereket hajtanak végre, amelyek a polgári repülésben szinte elképzelhetetlenek. Zolnai Lea hadnagy nagyapja bombázórepülőn szolgált a 2.világháborúban. Koller Kinga Őcsényben töltötte gyerekkorát, ő első magyar lányként Kanadában vehetett részt speciális képzésen. Az ő édesapja harci helikopteren pilóta.

Lajcsi kiakadt: nem akarta, hogy beengedjék a tárgyalására az egyik koronavírus-gyanús vádlottat

A mulatós zenész perét azért halasztották el legutóbb, mert a fia elkapta a koronavírust. És mivel Lajcsi is félti a beteg feleségét, a hétfői tárgyaláson is ezért borult ki. Nem akarta, hogy beengedjék az egyik vádlottat, mert koronavírus-gyanús tünetei voltak.

A pesszimistább zenészek még másfél év válságra készülnek

Diaz megkönnyezte a korlátozások utáni első találkozást a Wellhello rajongóival. Fluorék azt mondják tavalyi bevételük öt százalékát keresték meg idén. Szerintük a közönség egyre jobban fél, az ültetett koncerteket is sorra mondják le. A Neotonnak nyolcvan fellépése maradt el, Végvári Ádám úgy érzi, hiába próbál fékezni a depresszióhoz vezető úton. A Margaret Island is vészforgatókönyv szerint él.

Amerikában ötször, Ausztráliában négyszer annyi embert tesztelnek, mint nálunk

Szabó Andrea Zsófia Svédországban egy olyan gyógyszertárban dolgozik, ahol az emberek átvehetik a Covid szűréshez, a mintavételhez szükséges eszközöket. Ott kétszer annyi embert tesztelnek, mint nálunk, Amerikában ötször, Ausztráliában négyszer gyakoribban teszik ezt. Külföldön élő magyarok mondják el, hogy náluk hogyan próbálják megfékezni a járványt. 

Donald Trump és Joe Biden összecsapott egymással

Helyi idő szerint kedden este, Clevelandben rendezték meg a 2020-as amerikai választás első elnökjelölti vitáját, amelyen Donald Trump és Joe Biden csapott össze egymással.

Baráth Gábor gumiabroncsból készíti látványos alkotásait

Baráth Gábor különleges hobbit választott magának: szobrászkodni kezdett, de nem a megszokott módon, fából, vagy fémből készíti műveit, hanem használt gumiabroncsokból. Szeretett volna valami formabontót alkotni, ezért választotta ezt az elsőre szokatlan anyagot a műveihez.

Éjszakánként újra kiürül Budapest belvárosa

Újra kiürül éjszakánként Budapest belvárosa, a szeptember 21-től érvényes rendelet szerint a vendéglátóhelyeknek este 11 órakor kötelező bezárniuk. A szórakozni vágyóknak így most éjszakába nyúló bulik helyett be kell érniük a kora esti kikapcsolódással; az éttermek, bárok, diszkók pedig a tavaszi korlátozások után megint nehéz helyzetbe kerülhetnek.

Magyar ápoló lett a brit koronavírus elleni kampány egyik arca

Mindössze 40 százalék esélyt adtak az orvosok Pénzes Lászlónak arra, hogy túlélje a koronavírus okozta betegségeit. A 45 éves férfi 13 éve az Egyesült Királyságban, Southamptonban él családjával, Dél-Anglia legnagyobb kórházában dolgozik vezető ápolóként. Mivel László nem tartozik a veszélyeztetett korcsoportba és nincs krónikus betegsége, azt gondolta, enyhe tünetekkel átvészeli a fertőzést. Sajnos hamar kiderült, hogy tünetei sokkal súlyosabbak a vártnál.

Tízszer ennyi teszt kellene Magyarországon: a német minta lehet a megoldás?

Tízszer ennyit kellene tesztelni ahhoz, hogy megtalálják azokat a fertőzötteket is, akikben még csak lappang a betegség, de már átadhatják másoknak. Az orvosok szerint az lehetne a megoldás, ha ingyenessé teszik a mintavételt, ahogy például Németországban is. Ott ez sok mindent megoldott. És nálunk?

Magánéletéről mesélt a Fókusznak, a ma 45 éves Molnár Anikó

Ma ünnepli születésnapját a ValóVilág második szériájának egykori játékosa, Molnár Anikó. Az „A” oldal, - ahogy ő nevezi - annyira tartalmas volt, hogy más talán egy egész élet alatt nem tapasztal annyit, mint neki sikerült 4 és fél évtized alatt. Azt mondja, kicsit megrémiszti, hogy már közelebb van az ötödik X-hez, mint a negyedikhez, de most azon van, hogy a „B” oldalt is minél több maradandó élménnyel töltse meg.
Ide kattintva Anikó még többet mesél az elmúlt 17 évéről.

Hogyan borította fel Hosszú Katinka életét a koronavírus-járvány?

A koronavírus-járvány az élsportolókat sem kíméli, az elhalasztott versenyek és a bezárt edzőközpontok miatt teljesen felborult idén a versenyzők élete. A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ és tizennégyszeres Európa-bajnok úszó, Hosszú Katinka az ötödik ötkarikás játékára készült.

Brutálisan végeztek anyával és kisfiával, a vádlott állítja, nem ő tette

Kedden tovább folytatódott a várpalotai kettős gyilkosság ügyének tárgyalása. Két évvel ezelőtt az egész országot megrázta annak az édesanyának és kisfiának halála, akiket a vád szerint a nő volt párja ölt meg, miután elköltöztek tőle. A férfi azóta sem tett vallomást, de azt állítja, nem ő tette. A nő szerelme, a kisgyermek édesapja néhány nappal a tragédia után nyilatkozott a Fókusznak.

Járványügyi anomáliák: elírták a dátumot, nem mehet ki a karanténból!

Mária azért nem jöhet ki a karanténból, mert a laborban rossz dátumot írtak a papírjára. Mit tehet és egyáltalán hogy történhet meg ilyen? Közben pedig szigorúbb büntetésekre számíthatnak azok, akik nem hordják a maszkot ott, ahol kötelező. A virológus azt mondja, a koronavírushelyzet Magyarországon valószínűleg rosszabb lesz.

18 év fegyházbüntetésre ítélték másodfokon Csenge gyilkosát

18 év fegyházbüntetésre ítélték másodfokon a borsodnádasdi K. Csenge gyilkosát. Az ítélet szerint a 22 éves férfi végzett a lánnyal 2017 szeptemberében, akit egy vízaknában találtak meg. B. Roland idén márciusban elsőfokon gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 4 év fogházbüntetést, és ugyanennyi közügyektől való eltiltást kapott, ami országos felháborodást váltott ki.br

Fia halála után a vidrák között talált megnyugvást

Riporterünk a vidraparkba ment el forgatni, és arra számított, hogy cuki állatokkal találkozik. Viszont ott egy olyan történettel szembesült, ami megmutatja, hogy hogyan kapcsolódik egy emberi tragédia és az állatok, és milyen erős a két fél egymásra gyakorolt hatása. Kiderült, hogy miért lesz egy nő élete legfájdalmasabb időszakában állatmentő, és hogyan segítenek neki a vidrák a megnyugvásban. 

Vajon túlélik a légitársaságok az újabb utazási korlátozásokat?

Szeptember 1-től újra utazási korlátozásokat vezettek be a hatóságok. Az új szabályozások miatt a személyforgalom- a tavaszi lezárásokhoz hasonlóan- szinte teljesen leállt. Az egyik legnagyobb magyarországi diszkont légitársaság a döntés hatására már szeptember 1-től jelentősen csökkentette járatai számát. A Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér is szinte teljesen üres csúcsidőben. Visszakapják a pénzüket azok, akiknek törölték az utazását? És hogyan élik túl a repülőgép társaságok a jelenlegi helyzetet?

Csaknem egy hete van eltorlaszolva a Színmű bejárata

Csaknem egy hete van piros-fehér szalagokkal eltorlaszolva a Színház- és Filmművészeti Egyetem bejárata. Vasárnap délután pedig több ezer fős élőláncot formáltak a tüntetők az egyetem Vas utcai épülete, és a Parlament között. A demonstrálók ezzel álltak ki az intézmény függetlensége mellett, amely szerintük elveszett Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnöknek való kinevezése óta. Az SZFE körült kialakult helyzetről Kovács Patrícia és Koltai Róbert is interjút adott a Fókusznak. 

Sok fontos pozíciója van Vidnyánszky Attilának

Tehetséges rendezőnek tartja Vidnyánszky Attilát Koltai Róbert, de azt nem érti, miért kell politikusok közelében őgyelegnie. A Színház- és Filmművészeti Egyetemet működtető kuratórium élére kinevezett szakember az elmúlt években a színházi élet minden területén fontos pozícióba került. Vezeti a Nemzeti Színházat, az általa létrehozott érdekvédelmi szervezet törvényalkotásban is együttműködik a kormányzattal, és megkerülhetetlen lett a színészképzésben is.

Oscar-díjasok is tiltakoznak az SZFE átalakítása ellen

Cate Blanchett és Helen Mirren Oscar-díjas színésznő is aláírásával tiltakozik a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ellen. A KDNP szerint viszont ez továbbra is csak egy belső vita az egyetem vezetése és a diákok között. Gulyás Gergely miniszter arról beszélt, a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium feladata, hogy elkezdődjön az oktatás. Az egyetem hónap végén távozó vezetése viszont egy héttel elhalasztotta a tanévkezdést.

Túlélték a koronavírust, de még maradtak tüneteik

Két nap után újra rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma Magyarországon, csütörtöktől péntek reggelig 459 esetet regisztráltak a hatóságok. Anikó és párja Magyarországon, Katalin New Yorkban kapta el a koronavírust. Mindhármuknak voltak tüneteik, de szerencsére a betegségen már túl vannak.

Rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon!

Rekordmértékben, 365 fővel emelkedett az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma Magyarországon a hatóságok ma reggeli tájékoztatása szerint. Három idős beteg elhunyt, így a koronavírus miatti halálozások száma 619 főre emelkedett. Ennyi új fertőzöttet 24 óra alatt még soha nem regisztráltak a járvány kezdete óta, április 10-én 210, majd augusztus 30-án 292 főnél mutatták ki a covid 19-et. Hiába bizonyítja kutatások tömkelege azt, hogy a maszkhasználat, a kézfertőtlenítés és a távolságtartás elengedhetetlen a koronavírus elleni védekezésben, sokan mégsem hisznek ebben. De vajon miért?

Tetőteraszon rendezett nappali buliba látogattunk el

Amíg egy átlagos buli általában hajnalig tart, és napkeltekor, világosban ér véget, itt kissé meglepően pont fordítva van: alig nyúlik át az éjszakába. Az itthon eddig szokatlan, nappali bulikat a Közel-Keletről hazaköltözött lemezlovas, DJ Goldhand, polgári nevén Klujber Imre honosítaná meg Magyarországon. Kocsis Tibor a korlátozások miatt rengeteg fellépése elmarad, így már az is örömet jelent neki, hogy egy budapesti tetőterasz buliján zenélhet.

Nem csak a futballpályán, a színpadon is sikeres Dombi Tibor

Nem csak a futballpályán, hanem a színpadon is sikeres a harmincötszörös válogatott labdarúgó, Dombi Tibor. Igaz a focicipőt már 4 éve a szögre akasztotta, de a dobok mögött még 46 évesen közel sem számít idősnek az egykori jobbszélső. A Wyrfarkas nevű együttes idén már a 15. születésnapját ünnepli. Az énekes, Tamás Nándor 7 éve csatlakozott a csapathoz, és ő szintén nem zenei területről érkezett: eredetileg sportújságíró.

Hogyan dolgoznak és edzenek a magyar ejtőernyős válogatott tagjai?

Akár több ezer méter magasból ugranak ki egy több száz km/órával száguldó repülőgépből, és centiméteres pontossággal érkeznek le a célpontra a magyar ejtőernyős válogatott tagjai. Ebben az extrém sportban ők az egyik legsikeresebbek a világon, de számukra ez nem csak szórakozás, hanem hivatás is: a csapat legtöbb tagja katona, és a Magyar Honvédség kötelékében dolgoznak.

Szennyvízből vett mintákból következtetnek a koronavírus elterjedtségére

Szennyvízmintákat vizsgálnak a Nemzeti Népegészségügyi Központ budapesti laboratóriumában. Az elemzéseket május óta végzik, és a járványhelyzetre való tekintettel azt tanulmányozzák a kutatók, hogy a folyadékokban megtalálható-e a koronavírus örökítőanyaga.

Csak stábunknak mutatták meg közelről a fehér oroszlánkölyköket

A 3 nőstény fehér oroszlán június végén jött világra. A közönség még csak 2 hete látogathatja őket, mert a születés utáni első időszak kritikus a kicsik számára. A kölyökoroszlánok neveire az interneten tehettek javaslatot az állatkert követői. Közel 500 ötlet érkezett, és az apróságokat éppen a forgatás napján keresztelték el. Afrikai neveket kaptak, egyiküket Dipitának, Enamnak és Abeninek nevezték el.

Elkészült az orosz koronavírus vakcina, vajon hatásos?

Kétkedve fogadták a szakértők a koronavírus elleni vakcinát, amivel már az orosz elnök lányát is beoltották. Mivel túlságosan hamar sikerült kifejleszteni és a megfelelő tesztelésre sem volt elég idő, ezért nem biztosak benne, hogy jól működik.

Már látszanak a koronavírus-járvány második hullámának jelei

Hagyományosan, tantermekben indulhat a tanév szeptember elsején, jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kedvező járványhelyzetre hivatkozva. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők szerint azonban már látszanak a járvány második hullámának a jelei, és azt mondják, néhány hét múlva ismét korlátozó intézkedésekre lehet szükség, főként a fiatalok által látogatott rendezvényeken, helyeken.

Ahogy lazul a fegyelem, úgy lesz újra egyre több beteg

Lazul a fegyelem az országban, az előírások ellenére egyre kevesebben viselnek maszkot a boltokban, bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési eszközökön. A rejtett kamerás felvételek jól látszik, hogy sok üzletben maguk az eladók sem tartják be a szabályokat. Pedig a száj és az orr eltakarása kulcsfontosságú a koronavírus elleni védekezésben.

A középkor óta nem fordult elő, hogy eltűnt egy király!

A protokollszakértő szerint I. János Károly királynak volt néhány alapos oka, hogy még idejében kereket oldjon országából, bár lássuk be, hogy egy királytól azért ezt nem várná az ember. És ez nem mese, hanem napjaink valósága. I. János Károly többször is hibázott, túl sok kenőpénz fogadott el, akkor vadászgatott amikor a népe megszorításoktól szenvedett, és még a szeretőjét is magával vitte a luxusutakra.

A Spanyolországból beutazóknak péntektől, 14 napos karanténba kell vonulniuk

Módosultak az utazási korlátozások, a magyar hatóságok péntektől Spanyolországot zöldről sárga kategóriára módosították: ez azt jelenti, hogy az innen beutazókra a határon egészségügyi ellenőrzés vár és 14 napos karanténba kell vonulniuk. Kivételt csak az jelent, ha valaki a hazautazást megelőző 5 napban 48 óra időeltéréssel elvégzett negatív koronavírus- tesztet tud felmutatni. A sárga jelzésű országból érkezők az első negatív tesztet követően elhagyhatják a karantént.
A magyar hatóságok folyamatosan figyelemmel követik a koronavírus járvány terjedését. Az országok besorolását hetente felülvizsgálják, és ha szükséges módosítják. Vörös ország marad továbbra is Ukrajna, Törökország, Montenegró, Albánia, Bosznia, Koszovó, Moldova, Észak- Macedónia, Fehéroroszország, Dél- Amerika és Ázsia legtöbb, továbbá Afrika és Óceánia összes országa.

Kutyás rendőrnők akcióban!

Átlagos házi kedvenceknek tűnnek, de ezek a kutyák komoly bűntények helyszínein nyomoznak. A rendőrség kötelékében szolgálnak: kábítószert keresnek, eltűnt személyeket találnak meg, vagy éppen a bűnözőket fogják el, ha parancsot kapnak rá. Talán elsőre meglepő lehet, de a kutyák vezetői nők, és az ebek nem csak a szolgálat alatt tartoznak hozzájuk. Velük vannak szinte a nap 24 órájában.

Halálhírét keltették vasárnap Benkő Lászlónak

Halálhírét keltették vasárnap Benkő Lászlónak. Vasárnap este a legnagyobb közösségi oldalon többen is megosztották, hogy elhunyt az Omega együttes legendás billentyűse. Nem sokkal később kiderült, hogy csak álhírről van szó, a zenész életben van. Benkő László most valóban kórházban van, néhány hete nem messze az otthonától szenvedett balesetet, és a sérülései miatt ágyhoz van kötve. Úgy tudni, az állapota stabil, de még hosszú időre van szüksége, hogy felépüljön, és újra otthon lehessen.

A hollywoodi sztárok új diétájával fogyott le Wossala Rozina!

Szinte rá sem lehet ismerni Wossala Rozinára az életmódváltása után. Látványosan sokat fogyott, pedig nem volt könnyű dolga!

Az újabb szúnyogfajok újabb betegségeket terjeszthetnek

Újabb szúnyogfajok és újabb betegségek, amiket a vérszívók terjeszthetnek. Az egyre súlyosabb helyzet egészségiügyi kockázata miatt már a légiírtás is engedélyezték az ország több területén. Hogyan írtják őket és miként lehet a leghatásosabban védekezni egyénileg?

Mennyibe kerül egy hét családi nyaralás a magyar tavaknál?

Elmentünk a három legnépszerűbb magyar vízpartra, hogy megnézzük, egy négytagú családnak mennyibe kerül 1 hét pihenés? Tavaly óta nem volt számottevő drágulás, de így is mélyen a zsebbe kell nyúlni. Hol jön ki a legolcsóbban a nyaralás?

Ilyen volt az utolsó buli a szeszmentessé váló Siófokon

Siófok a Balaton déli partjának központja, talán a legnépszerűbb üdülőhely Magyarországon. A környéket nappal ellepik a turisták, az utcákon családok sétálgatnak, a tavat pedig a strandolók veszik birtokba. Az élet pedig éjszaka sem áll meg, csak éppen a közönség lesz kicsit más: a város központi utcáját, a Petőfi sétányt fiatalok töltik meg, és sötétedés után hajnalig tartó, sokaknak féktelennek tűnő bulizás kezdődik. De már nem biztos, hogy sokáig.

Július 24-én kezdődött volna Tokióban a harminckettedik nyári olimpia

Az üres olimpiai stadionban, egyetlen fő részvételével tartottak ünnepséget az ötkarikás játékok tiszteletére, ami ma kezdődött volna Tokióban, ám a koronavírus-járvány közbeszólt. Hány sportoló élete álma szállhatott el idén?

Egyre jobban dagad a botrány Johnny Depp és exfelesége körül

A színész által indított rágalmazási per tárgyalásai július elején kezdődtek, Depp a The Sun című brit bulvárlapot perelte be becsületsértés, volt nejét pedig rágalmazás miatt, amiért a lap egy 2018-as számában feleségverőnek nevezték őt.

Egy madárketrecbe zárva tüntetett Londonban Vivienne Westwood

A világhírű divattervező Julian Assange szabadon bocsátásáért szervezett demonstrációt, aki jelenleg egy londoni börtönben várja szeptemberi tárgyalását. A hatóságok ekkor dönthetnek róla, hogy kiadják-e a férfit az Egyesült Államoknak.

Gyermeket vár Nicki Minaj


szerző:
2020.07.21. 19:50
Gyermeket vár Nicki Minaj

Az énekesnő egy meglehetősen merész fotósorozattal tudatta követőivel, hogy hamarosan bővül a családjuk: az egyik képnek a Szűz Mária címet adta.

Budapest a 3. legudvariatlanabb város Európában

Szóváltás a jegypénztárnál. Keménykedő ellenőr a villamoson. Szemétben úszó bulinegyed. Vajon csak néhány ritkán előforduló esetről van szó, vagy tényleg jellemző a budapestiekre az udvariatlanság? A CEOWorld nevű amerikai magazin szerint az utóbbi: az online újság még a járvány előtt végzett egy felmérést, amelyben 178.500 európai felnőttet kértek meg, hogy a kontinens 50 legnagyobb városa közül válasszák ki az 5 legbunkóbbat.

Trükkös pózok és filterek, avagy így készül a tökéletes Insta-test!

Hosszú, vékony lábak, lapos has, és tökéletesen kerek fenék. Legalábbis annak látszanak. Csakhogy ez a legtöbb esetben nem a valóság, hanem néhány apró trükk eredménye, amelyekkel szinte bárkinek hibátlan teste lehet. A képernyőn.

Mekkora lesz a Föld lakossága 30, 50, vagy 80 év múlva

Akár már ebben az évszázadban drasztikusan elkezdhet csökkenni a Föld népessége a The Lancet című, brit folyóiratban közzétett tanulmány szerint. Az elemzés szerint 2064-ben 9,7 milliárdan élnek majd a bolygón, de innentől csak kevesebben leszünk: 2100-ban kb. 8,8 milliárdan. Ez ellentmond az ENSZ korábbi becslésének. Ők 2 milliárddal több emberrel számolnak.

Szigorítják a beutazási szabályokat Magyarországra

Szerda 0 órától szigorítják a beutazást Magyarországra a hatóságok az egyre inkább terjedő koronavírus járvány miatt. Három kategóriába: zöld, sárga és vörös csoportba sorolják az államokat. A különböző jelű országokból érkezőkre más- más szabályok vonatkoznak.

A Kaleta-botrányt kirobbantó újságírót kérdeztük

A volt perui nagykövet ügyéről Dezső András februári cikkének megjelenéséig semmilyen hivatalos információ nem jelent meg, pedig a nagykövetet már előző év áprilisában felmentették tisztségéből. Az esetről még a perui hatóságok sem tudtak sokáig semmit.

Gazdi és kutyája együtt tanulnak meg látványos trükköket - ez a Dog Dancing

Bérczes Krisztina egy különleges sportot, a kutyatáncot űzi ebjeivel. A gazdi és a kutyája ilyenkor együtt tanulnak meg látványos trükköket, majd ezeket egy kűr formájában, zenei aláfestésre mutatják be, közönség előtt. Krisztina néhány év alatt annyira belejött a kutyatáncoltatásba, hogy most már nem csak a saját állatainak tanítja meg a gyakorlatokat, hanem másoknak is oktatja a sportot.

Letartóztatta az FBI az amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein barátnőjét

Nem sikerült elbújni a rendőrök elől az amerikai milliárdos barátnőjének, aki jócskán benne lehetett a szexhálózat működtetésében, sőt a bántalmazásokban is. Ha a nő beszél, akkor nagyon sok befolyásos ember kerülhet bajba vagy akár börtönbe, köztük akár András herceg is.

Életveszélyes: szülők, akik vezetni tanítják kisgyereküket

Vezetni tanította fiát és teljesen átadta a volánt a 6 éves gyermeknek az apa, aki ráadásul az interneten, élőben videózott a veszélyes mutatvány közben.

Nemzetközi körözést adtak ki az autóvezető ellen, aki beleszállt a Magyar Közút munkagépébe

Nemzetközi körözést adtak ki az autóvezető ellen, aki sebességkorlátozást, és a terelést sem vette figyelembe, amikor beleszállt a Magyar Közút munkagépébe az M0-ás autóúton. A közútkezelő munkatársai akkor éppen a vízelvezetőket takarították. Szerencsére egyikük sem sérült meg. Megmutatjuk az elmúlt hónapok videófelvételeit, amelyek külön-külön megérnének egy misét.

Mivel induljunk útnak, ha nyaralni szeretnénk? 

A korlátozásokat a legtöbb európai országban már feloldották, és sok helyre újra szabadon lehet utazni. De hiába lehet menni, az emberek egy része még fél elmenni nyaralni, és sokan azt sem tudják, hogy mivel induljanak útnak.

Már itt az újabb koronavírus hullám?

Nő a koronavírus-fertőzöttek száma szerte Európában azután, hogy kinyitották a határokat és el kezdtek utazgatni az emberek. Horvátország azonnal reagált és korlátozásokat vezetett be több országgal szemben, de mit csinál Szlovénia, Ausztria vagy Olaszország?

Meddig gyengülhet a forint?


szerző:
2020.06.26. 19:15
Meddig gyengülhet a forint?

Egy euróért ma átlagosan 354 forint 95 fillért kértek a bankközi piacon, de ez azért még jóval elmarad a legutóbbi mélyponttól. Idén április 1-én - és ez nem egy rossz bolondok napi tréfa volt - 364 forint 57 fillért kellett fizetnünk egyetlen euróért. A gyengülés hátterében a koronavírus okozta gazdasági gyengülés mellett a Magyar Nemzeti Bank keddi 15 bázispontos kamatcsökkentése áll. Azaz a befektetőknek most kevésbé éri meg a pénzüket a jegybank betéteiben tartani.

Varga Viktor, ha tehetné, végleg kiszállna az online térből

Rendhagyó elvonóra vonult Varga Viktor. Az énekes az utóbbi időben úgy érezte, hogy egy komoly függőség kerítette hatalmába: a digitális világ rabja lett. Ezért Viktor 2 héttel ezelőtt úgy döntött, hogy minden platformról letörli magát, és megpróbál internet nélkül élni. Azt mondja, így közelebb kerülhet a kézzel fogható világhoz és önmagához is.
Viktor ide kattintva még többet mesél az offline tér előnyeiről.

Valahol lemondtak az idei évről, máshol még bíznak a turistákban

A korlátozásokat a legtöbb európai államban már feloldották, és sok helyre újra szabadon lehet utazni. De hiába lehet menni, az emberek nagy része még fél elindulni nyaralni. Külföldön élő magyarokat kérdeztünk, hogy ők hogyan látják országuk helyzetét, mire számítanak a főszezonban, és kezdenek-e már visszatérni a turisták.

Helyzetjelentés Pekingből: mindent elkövetnek, hogy ne legyen újra vészhelyzet

Pekingben naponta kb. 230 ezer koronavírus tesztet végeznek. A 21 milliós lakosú kínai fővárosban mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a járvány második hullámát. Schvéger Ágnest Pekingben videótelefonon értük utol. Azt mondja, az ott élők fegyelmezetten betartják az óvintézkedéseket, mert nem szeretnék, hogy olyan szintű vészhelyzet legyen, mint Wuhanban. Egyébként, ha valaki tüneteket észlel magán és nem jelentkezik szűrésre, 3 év börtönt kaphat. Aki pedig így fertőz meg másokat, azt akár halálbüntetéssel is sújthatják.

Hogyan lett egy gerincferdüléssel küzdő kisfiúból az uszodák királya?

Benedek Tibor minden idők egyik legeredményesebb magyar sportolója volt. Pályafutása 5 évesen kezdődött, pedig édesanyja csak a rossz tartása miatt vitte el úszni. A Fókusz végigkísérte Benedek Tibor pályafutását. A korábbi felvételek, az interjúk, még az is, amit édesapjával és testvérével együtt adott a XXI. századnak megmutatják nekünk, hogyan lett Benedek Tibor tudatosan, végtelen akaraterővel és szívvel az egyik legsikeresebb felejthetetlen sportember. 

Karma, Dexter, Zen és Kabos olyan bűnügyeket oldanak meg, amire az ember sosem lenne képes!

Életveszélyes romok között keresnek sérülteket, erdőben kutatnak eltűnt emberek után, de akár egy leégett épületben is képesek megérezni az égésgyorsító anyagot a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutyái. Az ország talán legokosabb négylábúi már számos olyan esetet oldottak meg, amelyre az emberek sohasem lettek volna képesek.

Léteznek földönkívüliek és van rá esély, hogy valaha is felvegyük velük a kapcsolatot?

A Nottinghami Egyetem csillagászai a napokban tették közé tanulmányukat, amely szerint legalább 36 olyan civilizáció lehet a Tejútrendszerben, amelyek képesek egymással kommunikálni. A kutatók a galaxisban található, feltehetően lakható bolygók számából következtetnek erre.

Kaparós sorsjeggyel 25 milliót nyertek – meglátogattuk a szerencsés családot

A Gyöngyöspatán élő Baranyi családra, január végén rákacsintott a szerencse egy sorsjegy formájában. A család eddig sem élt mélyszegénységben, de volt, amikor nélkülözniük kellett. A pénzt, amit nyertek, több mint 17 év alatt tudnák megkeresni. Persze csak úgy, ha nem költenek a fizetésükből egy forintot sem.

Ismét egy újabb dologba vágott bele Cooky

Cooky néhány éve megjárta a dél-afrikai dzsungelt, tavaly a Konyhafőnökben próbálta megcsillogtatni főzőtudományát, pilótaként akár utasszállító-repülőket is vezethetne, most pedig egy újabb dologba vágott bele. Ami legfeljebb nekünk lehet újdonság, a francia rádiós ugyanis már egészen fiatalon elkezdett zenét tanulni.

Ők az ország legkeményebb erőemelői

Az ország legkeményebb erőemelői nem elégszenek meg egy egyszerű konditermi edzéssel, ők nehezített pályán versenyeznek: szinte bármilyen tárgyat képesek megemelni.

Padlót fogott az egykori bokszvilágbajnok a koronavírus járvány miatt

Miló Viki azt mondja, a poklok poklát élte meg a veszélyhelyzet első hónapjában. Anyagilag és érzelmileg is nullára került, a Fókuszban elmondta, hogyan és mitől tudott talpraállni.

Hogy töltötték a magyar celebek a karantén alatti kényszerpihenőt?

A karanténnak igaz már vége, de az elmúlt, közel 3 hónap mindenki életét átformálta kissé. A celebek többségét is kényszerpihenőre küldte a járvány, és az addigi nyüzsgés helyett most otthon kellett helyt állniuk.

Nem elég a tehetség: mi kell ahhoz, hogy élsportoló váljon a gyerekből?

Ahhoz, hogy valakiből élsportoló legyen, már a kisgyermekkortól kezdve komoly áldozatokat kell hozni- nem elég csupán a tehetség, hatalmas kitartása, és egy teljesen más életformára van szükség, mint az átlagos fiataloknak. Sky Brown 11 évesen a világ legfiatalabb profi gördeszkása, és már óvodás korától keményen gyakorol. Ráadásul edző nélkül, első trükkjeit YouTube videókból tanulta meg. A kislány azonban múlt héten hatalmas balesetet szenvedett.

Emese egykor daganatos betegként, ma már önkéntes segítőként vesz részt a Bátor Táborban

A Bátor Tábor akkor mutatja a legboldogabb arcát, amikor gyerekek tucatjai töltik meg a környéket. A krónikus beteg, vagy daganatos fiatalok itt felejthetetlen élményeket szereznek: íjászkodhatnak, lovagolhatnak, táncolhatnak, és a cimbik, azaz önkéntesek segítségével újra felszabadultak lesznek. Balogh Emese ma már az alapítvány munkatársa, és cimboraként is részt vesz a tábor életében. Néhány éve még ő is kamaszként volt itt, 14 éves korában diagnosztizáltak nála súlyos betegséget.

Csodás születések autópályán, taxiban vagy rendőrautóban

A villamosmegállóban vezették le a szülést. A két életmentő rendőr izgulni sem ért rá, olyan gyorsan jött a baba. Egyikük már látott szülést, de mindketten automatikusan tették a dolgukat.

Két készenléti rendőr segített világra egy csecsemőt a Blaha Lujza téri villamosmegállóban

Két készenléti rendőr segített világra egy csecsemőt a Blaha Lujza téri villamosmegállóban vasárnap este. A párost járókelők szólították le. A rendőrök egy kétségbeesett vajúdó nőt láttak az egyik padon ülve. Elfektették és észrevették, hogy gyermek feje már kint van. Mindössze 8 perc alatt született meg Noel, egészségesen. Őt és édesanyját kórházba vitték a mentők. Információink szerint a kismama ellen egyébként elfogatóparancs volt érvényben egy korábbi ügye miatt.

A gyerekek rántotthúsról álmodtak - példátlan összefogással segítettek a rászoruló családoknak

Rántott hús és sültkrumpli. A mélyszegénységben élő gyerekeknek csupán ennyi volt a kívánságuk, amikor megkérdeztük őket, hogy mi az, amire a legjobban vágynak. Mocsár András és Balogh Győző családjának történetét márciusban láthatták a Fókuszban, a riport után pedig több száz levelet és telefonhívást kaptunk nézőinktől, hogy segíteni szeretnének rajtuk. Most megmutatjuk, mi történt velük azóta, és vajon teljesült-e a kicsik kívánsága.

A korlátozások feloldásával még nem szűnt meg az összes szabály!

A korlátozások feloldásának ellenére még nem szűnt meg az összes szabály. A 1,5 méteres védőtávolság betartása például a vendéglátóhelyek asztaltársaságai között a fővárosban mindenhol kötelező. Elvileg. Sokan erre mégsem figyelnek, pedig kulcsfontosságú lenne, azért, hogy a vírus ne terjedhessen tovább. A japán közszolgálati televízió egy kísérlettel mutatta meg, hogy mennyire gyorsan terjedhet a vírus, ha ezt nem tartjuk be. Egy vendég kezébe kék fényben fluoreszkáló festéket nyomtak, majd 9 társával együtt vendégül látták őket. Szerinted hány percen belül került mindenkire a festékből?
A Szegedi Tudományegyetem, Orvosi Biológiai Intézet igazgatója röviden összefoglalja, hogy miért fontos még most is a megfelelő védőtávolság megtartása.

12 kölyökkutyát altattak el a határon a svéd hatóságok

A Fókuszban most megszólal az a család, amelynek kiskutyáját minden indok nélkül elvették a svéd határnál és elaltatták.  Mollyt, a négy hónapos kiskutyát az egyik Svédországban élő unokatestérnek küldték, egy kutyákat szállító autóban több állattal együtt utazott. A család állítja minden hivatalos irata megvolt, állatorvosi vizsgálatokon túlesett, ezért sem értik, hogy ha mégis volt valami probléma, akkor miért nem értesítették őket.

Hogyan néz ki Budapest az újranyitás után?

Az újranyitás utáni első este távolságtartás nélkül megtelt Budapest összes népszerű tere. Sokan arról beszéltek, hogy már el is felejtették hogyan kell társaságban viselkedni, kígyózó sorokat láttunk a vendéglátóhelyeken, a fiatalok azt mondják: végre bepótolhatják, ami az elmúlt két hónapban kimaradt.

Kaspókra cserélték a korsókat az egyik budapesti szórakozóhely vezetői

Erős váltás kocsmárosból kertésznek állni és kis túlzással majdnem ez is történt az egyik budapesti szórakozóhely vezetőivel. Annyira elegük lett a zárva tartásból, hogy inkább kaspókra cserélték a korsókat, csak végre csináljanak valamit. Mások a konyhát nem hagyták unatkozni, ezért bulizók híján rendhagyó házhozszállításba kezdtek. Most pedig az újranyitással szinte mindent elölről kell kezdeniük.

Dér Heni húgának is elmaradt az esküvője

Szüleikkel, nagyszüleikkel sem találkozhattak személyesen az elmúlt három hónapban. Dér Heniék szép számú rokonsága a Vajdaságban él, ráadásul május 9-re rendes hagyományos nagy lakodalomra készültek. Heni húga végre férjhez ment volna szerelméhez, de ebben a helyzetben nem tehette. Most a Maradj haza magadnak! című műsorban meglepetés online esküvővel készülnek barátiak.

Hogyan bírják a zenészek koncertek és közönség nélkül?

Fluor Tomiék dalokat írnak, Csepregi Éváékat a rajongók lepték meg. Hogy mivel, kiderül este a Fókuszban!

Mi történt a Balatonnál a kényszerleállás után?

A vidéki vendéglátóhelyek az elmúlt hétvégén újra kinyithattak, A Fókusz stábja pedig a Balatonnál tett egy kört.

Világsztárok, ahogyan soha nem láthattuk őket – avagy kiből mit hoz ki a bezártság?

A közösségi oldalakon szórakoztatják egymást a hollywoodi sztárok is. Drew Barrymoore most például lépcsőn csúszik le, mert valamelyik világsztár ezt a kihívást találta ki. Viszont részt vesz abban a parádés kaszkadőr videóban is, amit az Oscar-díjra jelölt magyar kaszkadőr, Piroch Gábor szerint egyáltalán nem volt könnyű ilyen profin összehozni. 

Mi lesz a balatoni vendéglátással?

Bezárt üzletek, tömegével lemondott foglalások, kiürült sétányok, és startra készen álló vendéglátás. A járvány és az elmúlt 1,5 hónap korlátozásai nehéz helyzetbe hozták a balatoni éttermeket; márciustól már forgalmas hétvégékre lehetett volna számítani, ehelyett csak ezen a héten tudnak újra kinyitni, szigorú korlátozások mellett, és csak a teraszokat.

Agresszív férfi tartja rettegésben a futókat a Hármashatár-hegyen

Rettegésben futnak a sportolók a Hármashatár-hegynél. Szemtanúk elmondása szerint az elmúlt időszakban egy férfi többször is megtámadta a környéken edzőket, volt eset, hogy késsel, fémrúddal, bors, vagy gázsprayvel fenyegetőzött.

Mire költenél 6 milliárd 431 millió forintot?

A magyar szupergazdagok közé már bekerült, de ahhoz még gyűjtögetnie kell, hogy vagyona megközelítse a világ leggazdagabb embereinek pénzét. Egy hónappal azután, hogy mind az öt számot eltalálta, a napokban jelentkezett a magyar lottó történetének legnagyobb nyertese, aki 6 milliárd 431 millió forintot vihet haza. A szerencsés milliárdos 30 napon belül, bankkártyájára kapja meg milliárdokat, és arra számít, hogy a családi és baráti kapcsolataira is hatással lesz a nyeremény.

Vajon mi lesz idén az érettségivel?

A diákok talán legnagyobb próbatételük előtt állnak, a koronavírus-járvány miatt most mégis bizonytalanságban várják az érettségi vizsgákat. A Barátok közt Timije, Pásztor Virág is készül a vizsgákra, de vajon mi lesz az érettségivel? Az Oktatási Hivatal becslése szerint idén kb. 100 ezren érettségiznek majd, arról viszont nincs adat, hogy hányan mondták le az írásbeliket.

Hamarosan akár teljesen eltűnhet a készpénz?!

A fém és papírpénzen is órákig életképes maradhat a vírus, ezért is javasolt bankártyával fizetni. A Magyar Nemzeti Bank a nála lévő bankjegyeket karanténba teszi és hőkezeli is őket. Svédországban már bizonyos helyeken csak és kizárólag kártyával lehet fizetni.

A világjárvány korlátozásai után visszatérhet az élet a megszokott kerékvágásba?

A világméretű krízis után talán lesznek országok amelyek jóval többet költenek majd az orvosok és tanárok bérére, az egészségügyre és az oktatásra, és szolidárisabbak lesznek, mint korábban, és lesznek olyanok is, akik nem. Nagy kérdés, hogy az elmúlt hetekben megtanultuk-e értékelni azt, ami eddig természetes volt. Milyen lesz az életünk a vírus után?

Hétfőtől Budapest összes boltjában kötelező lesz a maszkviselés

Április 27-től, azaz jövő hét hétfőtől Budapest összes boltjában, piacán, bevásárlóközpontjában, tömegközlekedési járművén és taxijában is kötelező lesz a szájmaszk viselése, vagy az arc eltakarása. A döntést azért hozták meg, hogy minél kevesebb ember kaphassa el a vírust, ezzel pedig minél jobban lassuljon a koronavírus- járvány.  Arról viszont továbbra sincs egységes álláspont a világban, hogy szükséges-e hordani ezeket, és valóban segítenek-e megfékezni a járvány terjedését.

Hogyan néznek ki, miként jutnak be a szervezetünkbe és egyáltalán mik azok a vírusok?

Koronavírus. A láthatatlan ellenség, amely bárhol ott lehet, és az utóbbi hetekben az egész életünket megváltoztatta. Ennek ellenére mégis keveset tudunk róla: hogyan néz ki, mekkora, miként jut be a szervezetünkbe, és egyáltalán mik azok a vírusok?

Csúcsidőszakban akár kilométeres dugók is lehetnek a határokon

Az ingázók csak úgy járhatnak át, vagy jöhetnek be az országba, ha van munkáltatói igazolásuk. Ha nincs, 14 nap karanténra kötelezik őket itthon. A hosszú várakozások miatt jövő hét szerdától az Ausztriában dolgozó magyarok használhatják a fertőrákosi határátkelőt is. Sándor Klára élelmiszeriparban, Czifra Zoltán pedig nyomdászként dolgozik nyugati szomszédunknál. Azt mondják, vannak időszakok, amikor gyorsan át lehet jutni, és nincs várakozási idő, de a csúcsidőszakokban akár kilométeres dugók is lehetnek.

Mihez kezdenek az X-Faktor sztárjai a karanténban?

Manuelnek a közönség és a színpad hiányzik a legjobban a családja mellett. Az X-Faktor egykori versenyzőit és mentorait is váratlanul érte a koronavírus-járvány. Legtöbben szinte ki sem mozdulnak otthonról, de van, aki még eljár lovagolni, és olyan is, aki a szüleinek segít ezekben a hetekben.

Világszerte átvették Kőrösi Gábor homlokra erősíthető pajzsát!

A cseppfertőzéstől minden kórházi dolgozót megvédhet az a homlokra erősíthető pajzs, amit Kőrösi Gábor talált ki.  Az első elkészült példányok védik a fület, a szemet, a nyálkahártyát. Gáboréknál szinte éjjel-nappal dolgoznak a gépek, arcvédő maszkokat készítenek egészségügyi dolgozóknak saját ötletből saját pénzen. Támogatókat várnak, miközben Kőrösi Gábor terveit világszerte átvették.

Wossala Rozinát egy humanitárius gép menekítette ki a dzsungelből!

A világjáró gasztronómus két és fél hetes kalandtúráról akart hazautazni Peruból, amikor nem is értette miért törölték az összes repülőjáratot. Napokig nem tudták mi történt a világban, amíg ők a dzsungelben voltak. Hogy végül még két hét rémálom után hogyan került itthon hatósági karanténba azt a Fókusznak mesélte el Wossala Rozina!

Min aggódtunk tavaly ilyenkor?

A járvány, a koronavírus elleni küzdelem, a karantén sokaknak megtanította azt, mi fontos igazán az életben. De mik voltak a fő hírek tavaly ilyenkor? Szó volt a Brexitről, de a legújabb amerikai űrprogramról is. És hírt adtunk egy süniszépségversenyről, Istenes Bence piros melegítőjéről, és egy ellopott csikóról... viszont ezek most már nem tűnnek fontosnak.

Tisztább víz, kisebb légszennyezettség – a környezetünkre pozitív hatással van a járvány

Szinte kristálytiszta lett a velencei csatornák vize, a szardíniai Cagliari kikötőjében pedig néhány napja delfineket filmeztek. Eközben a légszennyezettség is rohamosan csökken, mind Kínában, mind Európa főbb ipari központjaiban. Miközben a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek száma egyre jobban növekszik világszerte, addig a tragikus hírek mellett pozitív hozadéka is van a pandémiának: a környezetünkre.

Szinte már a túlélésért küzdenek a magyar vállalatok is

Mindenki a maga módján próbál alkalmazkodni a helyzethez. Az éttermek például házhozszállítással pótolják a kiesett forgalmat, de van olyan ruhakészítő cég is, aki az ingek alapanyagából varrat maszkokat.

A brit királyi családot sem kíméli a járvány

Károly hercegnek is pozitív lett a koronavírus tesztje. A herceg tünetei ugyan egyelőre enyhék, az viszont aggodalomra adhat okot, hogy a brit trón első számú várományosa már 71 éves, ezért a veszélyeztetett korcsoportba tartozik. Az utóbbi hetekben számos hírességet is diagnosztizáltak koronavírussal. Tom Hanks alig több, mint két héttel ezelőtt, Instagram oldalán jelentette be, hogy ő és felesége is elkapta a betegséget; de koronavírusos lett Idris Elba és a nemi erőszakért elítélt producer, Harvey Weinstein is.

Külföldön élő magyarok is alig hagyják el otthonukat a járvány miatt

Döbbenetes állapotok uralkodnak az olasz kórházakban: az intézmények megteltek, és még mindig tömegével érkeznek a súlyos állapotú betegek. Lélegeztetőgépből nincs szabad kapacitás, az orvosoknak és ápolóknak kell eldönteni, hogy kinek adják ezeket.

Akár tömegesen is elveszíthetik a munkájukat a koronavírus miatt

Akár tömegesen is elveszíthetik az emberek a munkájukat a koronavírus-járvány okozta válság következtében. Egyes előrejelzések szerint 100 ezer, de a legrosszabb forgatókönyvek szerint akár 200-300 ezren is utcára kerülhetnek, ha a betegség hónapokon keresztül elhúzódik.

Teljesen megváltoztathatja életüket a koronavírus-járvány

Teljesen megváltoztathatja életüket a koronavírus-járvány. Az eddig megszokott rutinjaink felborulnak, sokkal jobban kell figyelnünk magunkra és másokra is, de emellett fontos, hogy higgadtan kezeljünk a helyzetet és kerüljük a pánikot. Magyarországon különleges jogrend, veszélyhelyzet van érvényben; de nem csak itthon, hanem Európa szinte minden országában vezetnek be korlátozó intézkedéseket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való