KERESÉS search-close

"Barva Ádám" szerzővel ellátott tartalmak

Barva Ádám

Barva Ádám által létrehozott tartalmak (100):

Izraelben továbbra is rohamtempóban oltják az embereket

Tömegek várakoztak a koronavírus elleni vakcináért az egyik tel avivi kórházban. Izrael továbbra is rohamtempóban oltja állampolgárait, január 21-ig 3 millió 291 ezer oltóanyagot használtak fel. Aminiszterelnök néhány napja arról beszélt: az országban hamarosan újra kinyithatnak az éttermek, kocsmák, iskolák és zsinagógák is.

Gyakran elég egy fotó, vagy bejegyzés, és lavinaként indulnak meg a gyűlölködő hozzászólások

Bokor Tamás médiakutató szerint nem az emberek lettek agresszívebbek az elmúlt évtizedekben, hanem a közösségi média sajátossága, hogy moderálás nélkül kifejezhetjük indulatainkat ország-világ előtt. Mielőtt kommentelünk, érdemes átgondolni, hogy hogyan viselnénk mi, ha ilyet kapnánk valakitől. Ha pedig nem tudjuk a véleményünket kulturáltan megfogalmazni, akkor a legegyszerűbb megoldás talán az, ha továbbgörgetünk, és nem foglalkozunk azzal, aki nem szimpatikus nekünk.

Egyre több celeb üzen hadat az internetes zaklatóknak

Sokan úgy vélik, ha valaki közszereplő, akkor a negatív kommenteket is tűrnie kell. Azonban jelentős különbség van a kritika, és a trágár, gyűlölködő megjegyzések között – utóbbinak többnyire csak romboló szerepe van, és az a célja, hogy megbántsuk a másikat. Pedig ezek sokszor csak a hozzászóló irigységét, vagy frusztrációját tükrözik.

Mikortól utazhatunk mindenféle korlátozás nélkül?

Lassan itt a tavasz, sokan már elkezdték tervezni a nyári vakációjukat. De vajon mikortól utazhatunk és nyaralhatunk idén, mindenféle korlátozás nélkül?

Sasvári Sándor az összes szabadidejét állatainak szenteli

Színház helyett a lovardájában dolgozik, közönség híján pedig csak a tanítványaival és a családjával találkozik Sasvári Sándor. Szeptember óta nincsenek fellépései, ezért felcsapott lovásznak, és az összes szabadidejét állatainak szenteli.

Donald Trumpnak még 8 napja van hátra elnökségéből, mi várható még?

Hivatalosan még 8 nap van hátra Donald Trump elnökségéből, de ez a 8 nap még nagyon mozgalmas lehet az amerikaiak számára. Miközben a demokraták azon dolgoznak, hogy ezt az időt se tölthesse ki az Egyesült Államok első embere, többen tartanak attól, hogy Trump ámokfutásba kezdhet Joe Biden január 20-i beiktatásáig.

Bezárt középiskolák, aggódó diákok és bizonytalan érettségi

Ebben a hónapban még biztosan nem térhetnek vissza a középiskolások a tantermekbe, a hatóságok mai döntése alapján február 1-ig biztosan online folytatódik tovább az oktatás a 9. és az attól magasabb osztályba járó diákoknak. A digitális munkarendet november 11-én rendelték el, azóta a fiatalok csak online találkozhatnak tanáraikkal, és otthon, többnyire egyedül kell tanulniuk. Arról egyelőre nincs információ, hogy az idei érettségiket milyen módon tartják meg, erről valószínűleg később, a járványhelyzet alakulásától függően dönthetnek a hatóságok.

Gyorsan terjed a koronavírus-mutáció, újra lezárták Angliát

Ma éjféltől egész Angliát lezárta a brit kormány a koronavírus új mutációjának terjedése miatt. Az Egyesült Királyság legnépesebb országrészében több, mint 27 ezer fertőzöttet kezelnek kórházban, a halálos áldozatok száma a múlt héthez képest 20 százalékkal nőtt. A brit miniszterelnök szerint a következő hetek lesznek a legnehezebbek, de bízik abban, hogy február közepén enyhíthetnek a korlátozásokon.

Újabb szövődményét fedezték fel a koronavírus-fertőzésnek

Újabb szövődményét fedezték fel a koronavírus-fertőzésnek amerikai kutatók. A világ egyik vezető orvosi folyóiratában, a The New England Journal of Medicine-ben publikált tanulmány szerint a COVID- 9 következtében gyulladás alakulhat ki az agy egyes régióiban. 

Belenéztünk a leggazdagabbak pénztárcájába, és megmutatjuk, mire költenek karácsonykor

A karácsony a szeretet, a meghittség, a nagy vacsorák és természetesen a meglepetések ünnepe. Különösen igaz ez, ha az ember milliárdos, és bármilyen ajándékot megvásárolhat szeretteinek, hogy örömet okozzon nekik. De vajon tényleg boldoggá teszi őket egy méregdrága csomag? Csősz Boglárkáék, Schobert Norbiék és Balogh Leventéék pénztárcája az ünnepek alatt is feneketlen, mit ajándékoznak ők?

Magyarok tízezrei rekedtek külföldön a járvány miatt

Európa országaiban a szigorítások többségét a járványhelyzettől függően januárban oldhatják fel, de szabadon utazni egy ideig még biztosan nem lehet. A külföldön élő magyarok remélik, hogy hamarosan újra láthatják családtagjaikat, de erre reális esélyük valószínűleg csak tavasszal lehet.

Hogyan készülődnek a hírességek a karácsonyra?

Már csak 2-t kell aludni, és itt az ünnep, amelyre a legtöbb család lázasan készül. Van, aki már hetekkel ezelőtt karácsonyi díszekbe öltöztette otthonát; de akad olyan is, aki még csak most választotta ki, hogy milyen fenyőfa pompázzon otthonában. Vajtó Lajost és Kelemen Annát is arról kérdeztük, idén hogy töltik a karácsonyt. 

Kisgyermekes családoknak nyújt segítséget a szendrői Biztos Kezdet Gyerekház

Szendrő egy 4000 fős település Borsod megyében, az észak-magyarországi régió egyik leghátrányosabb helyzetű térségében. 2013 óta működik itt az Ökumenikus Segélyszervezet Biztos Kezdet Gyerekháza, amely a környéken élő kisgyermekes családoknak nyújt segítséget. Az intézmény nem csak foglalkozásokat tart a családoknak, anyagi támogatást is nyújtanak: élelmiszert, és tisztasági csomagot kapnak a szülők; de tudnak mosni, vagy zuhanyozni is itt.

Segítsünk együtt olyan családoknak, akiknél a meleg étel vagy a fűtött szoba is hatalmas ajándék

Amrein György, és kisfia, Patrik történetét tavaly mutattunk be a Fókusz Plusz Adománygyűjtő különkiadásában. A férfi bal lábszárát és jobb lábujjait amputálták; emellett cukorbeteg, volt strokeja, szívinfarktusa, vesebetegsége miatt transzplantáción esett át, és a rákkal is megküzdött. Az anyagi lehetőségeik szűkösek, mert György rokkantnyugdíjas és egészségi állapota miatt nem tud munkát vállalni. Tavaly az Ökumenikus Segélyszervezet egy mosógéppel lepte meg őket, és idén sem engedték el a család kezét.

Szoboszlai Dominik Lipcsében folytatja pályafutását

Hónapokig tartó találgatás után eldőlt: Szoboszlai Dominik elhagyja az osztrák Salzburgot, és a német élvonalban szereplő Lipcsénél folytatja pályafutását. A játékos a legnagyobb európai kluboktól kapott ajánlatokat: sajtóértesülések szerint érdeklődött iránta a Real Madrid, a Bayern München, az Atletico Madrid, az AC Milan és a Tottenham is. A válogatott középpályás minden idők legdrágább magyar labdarúgója lett: új csapata 20 millió eurót, átszámítva több, mint 7 milliárd forintot és egyéb bónuszokat fizet Szoboszlaiért.

Bluest énekelne és bakelitet dobna piacra a születésnapját ünneplő Zalatnay Sarolta

Több mint fél évszázada énekel a színpadon, mégis élete egyik legnehezebb évén van túl Zalatnay Sarolta. Tavaly, több mint 100 koncertet adott, idén viszont a korlátozások miatt alig tudott fellépni. 650 dal fűződik a nevéhez, de Zalatnay Sarolta még mindig tele van tervekkel: bluest és rockot szeretne énekelni, bakelitet dobna a piacra, de nagy álma az is, hogy zenés játékfilm készüljön az életéről. És persze minél hamarabb újra színpadra állna, bár tudja, hogy erre valószínűleg még sokáig várnia kell.

Családi tragédiák és gyermekotthonban töltött évek  - így indult a sikeres testépítő élete

Szilágyi Vilmos sikeres testépítő, edző és versenyző. Életét a legtöbb huszonéves fiatal irigylésre méltónak gondolhatja: szerető családja és sok barátja van, munkája pedig a hobbija is egyben. De ez nem volt mindig így. Gyeremkkorában családi tragédiák és nehéz évek jutottak neki. Sem igazi családja, sem jövőképe nem lehetett. A testét és a lelkét is megedzette azóta.

Még az orosz egészségügyi dolgozók is kételkednek a saját fejlesztésű vakcinában

Oroszországban is elkezdték a tömeges oltást tegnap. A Szputnyik V névre keresztelt vakcina múlt hét végétől Moszkvában, hétfőtől pedig egész Oroszországban elérhető. A koronavírus elleni oltást az egészségügyi dolgozók már hónapok óta megkaphatják; a lehetőséget most a tanároknak és a szociális munkásoknak is felajánlják. A saját fejlesztésű vakcinában azonban még az orosz egészségügyi dolgozók is kételkednek. Számos nemzetközi kutató kérdőjelezi meg az idő előtt piacra dobott oltóanyag hatékonyságát.

Férfinak születtek, ma már boldogan élnek együtt, nőként

Elvirának és Tamarának sikerült megtalálnia a két legfontosabb dolgot az életükben. Az igaz szerelmet és az igaz önmagukat. És még valamit - a kiskaput, amivel összeházasodhattak. Elvira és Tamara férfi testbe születtek, sokáig abban is éltek, családban, feleséggel, gyerekkel. Aztán végleg tudatosult bennük, hogy kik ők valójában. Most már együtt élnek, nőkként.

Koronavírusban elhunyt Nagy Grófo

Újabb magyar híresség adta fel a harcot a koronavírussal szemben. Csütörtök hajnalban 49 éves korában elhunyt Kozák László, művésznevén Nagy Grófo.

Az egész ország imádkozott a felépüléséért, végül Balázs Fecó feladta a harcot

Az egész ország imádkozott a felépüléséért, de csaknem két hét küzdelem után feladta a harcot Balázs Fecó a koronavírussal szemben. Zenésztársait megrendítette barátjuk halálhíre.

Az egész futballvilág fejet hajt Diego Maradona nagysága előtt

Világbajnoki arany és ezüstérmes, ifjúsági világbajnok, többszörös gólkirály, argentin bajnok, olasz bajnok, UEFA-kupagyőztes, spanyol kupa, ligakupa, és szuperkupa győztes, továbbá az olasz kupa, és szuperkupa serlegét is elnyerte. Diego Maradona halálhíre sokkolta a világot, hazájában tömegek vonultak utcára, hogy emlékezzenek a futball-legendára.

Hogyan túrázik az ország Magdi anyusa a saját otthonában?

Pécsi lakásában látogattuk meg Fodor Zsókát, ahol kitartóan rója a köröket a szobákban és mormolja a verseket, monológokat. Lépésszámlálóval ellenőrzi, hogy elég szorgalmas volt-e.  De mire készül a tőle megszokott szenvedéllyel és huncut mosollyal?   

A majdnem űrhajóssá lett pilóta 80 évesen is újra repül!

Több, mint tízezer órát, vagyis másfél évnél is többet töltött a levegőben, pilóták százait tanította meg repülőt vezetni, 48 géptípusra van engedélye, és csak egy hajszálon múlt, hogy űrhajós legyen. Liszkai Gyula az egykori vadászpilóta 80 évesen újra sisakot ragadott, és egy kétüléses sugárhajtású kiképzőgép utasaként emelkedett a felhők fölé. Vajon milyen veszélyes helyzetekbe került és miért nem lett űrhajós?

A televíziózás világnapját ünnepeljük!

1996-ban az ENSZ megrendezte a televíziós világfórumot, és november 21-ét a televíziózás világnapjának nyilvánították. A televízió jelentősége az évtizedek alatt sem csökkent, sőt idén talán még aktuálisabb, mint valaha, hiszen a pandémia alatt nagyon sok embernek a tévé vált ismét az első számú médiummá.

Zenésztársai és rajongók ezrei búcsúznak Benkő Lászlótól

Néhány dolognak még szeretett volna örülni. Ezekkel a szavakkal búcsúzott barátja és zenésztársa Kóbor János Benkő Lászlótól, aki hosszú betegség után ma hajnalban halt meg. Az Omega legendás alapítója az utolsó percekig hitt abban, hogy egyszer színpadra tud még állni. Az egész zenésztársadalom megrendült halálhírének hallatán. Rajongók ezrei búcsúztak tőle a közösségi oldalakon is.

A Real Madrid is érdeklődik iránta, világsztár lehet Szoboszlai Dominik!

Szinte az utolsó utáni pillanatban, a 92. percben döntötte el a Magyarország-Izland mérkőzést Szoboszlai Dominik. A 20 éves focistát hősként ünneplik itthon, miután góljával kijuttatta a válogatottat a Labdarúgó-Európa-bajnokságra.

Újra bezárhat az ország, de hogy tartották be eddig a korlátozásokat?

Kedd éjféltől a jelenleginél is szigorúbb korlátozások lehetnek Magyarországon: ha elfogadják a törvényjavaslatot, este 8-ig mindenkinek haza kell érnie, és hajnali 5-ig csak rendkívüli esetben mehet el otthonról. Felmentés csak az kap, aki munkába megy, vagy onnan érkezik. A hétvégén még enyhébb korlátozások voltak érvényben: csak a zenés-táncos szórakozóhelyek nem nyithattak ki, a kijárási korlátozás pedig éjféltől volt érvényben. Péntek és szombat este 3 vidéki városban néztük meg, hogy betartják-e a korlátozó intézkedéseket, és arról kérdeztük a helyieket: mit szólnak az új szabályokhoz.

Lélegzetvisszafojtva várja a világ, hogy ki lesz az Egyesült Államok elnöke

Nem a visszafogottságáról híres az Egyesült Államok Elnöke - sem ő, sem a kormányzása. Amikor Donald Trumpot megválasztották 2016-ban ezt csak sejteni lehetett, de az elmúlt 4 évben mindenki láthatta és megismerhette, hogyan vezeti a szuperhatalmat. Nagyon akar győzni most is, sokak szerint mégis úgy viselkedik a választásokon, mint egy hisztis kisfiú, aki azonnal csalást kiált, ha veszít Monopoly-ban. Ilyen egy amerikai elnök?

Még mindig nem tudni, ki lesz az Egyesült Államok elnöke

Már több, mint 36 órája bezárták az utolsó amerikai szavazókört, de még mindig nem lehet tudni, hogy ki ülhet januártól az Egyesült Államok elnöki székébe. A New York Times legfrissebb adatai szerint Joe Biden vezet 253 elektori szavazattal, Donald Trump eddig 214-et kapott. Az elnökséghez 270-et kell megszerezni.

Új gyógynövényről derült ki, hogy hatékony lehet a koronavírus elleni harcban

Nyolcvannégyen haltak Magyarországon az elmúlt nap a koronavírus miatt. Egy hét alatt csaknem megduplázódott a kórházban ápolt betegek száma. A szakemberek világszerte dolgoznak a fertőzést megelőző, vagy a betegség tüneteit csökkentő szerek fejlesztésén. Egy magyar kutatócsoport most egy gyógynövényre, a mediterrán bodorrózsára irányította a figyelmet.

Nemsokára itt a koronavírus-elleni védőoltás?

Pénteken 3286 embernél mutatták ki a koronavírust, és 65-en hunytak el a covid-19 következtében Magyarországon. Jelenleg 3753 beteget ápolnak kórházban, közülük 267-en vannak lélegeztetőgépen. A koronavírus megfékezésére a vakcina jelenthet megoldást, amelyen a világ gyógyszergyárai hónapok óta gőzerővel dolgoznak. Az Európai Bizottság már több 100 millió oltás beszerzéséről megállapodott a vállalatokkal, de arról ellentmondásosak az információk, hogy ezeket mikor lehet tömegesen használni.

Több országban szigorítanak az elszabaduló második hullám miatt

Németország jövő hétfőtől betiltja a nyilvános rendezvényeket, az éttermek csak elvitelre adhatnak ki ételt, a bárok és klubok nem nyithatnak ki. Az olasz kormány már hétfőtől szigorított: a vendéglátóhelyeket este 6 kor be kell zárni, a mozik, színházak, edzőtermek, uszodák és diszkók egyáltalán nem nyithatnak ki.

Miért jó, ha egy gyerek állandóan kíváncsi?

Önök szerint hány kérdést tesz fel egy kisgyerek percenként? Fésűs Nelly és Vajtó Lajos nyolcvanra tippel, Lotfi Begi és felesége azt mondja, van az száz is! Hogyan lehet válaszolni ennyi kérdésre? Az ismert szülőpárok türelme és tudása is véges, mégis mit kezdenek a rájuk zúduló gyakran meredek és zavarba ejtő kérdésekkel?

A miskolci medve nyomában


szerző:
2020.10.19. 19:07
A miskolci medve nyomában

Medve tartja félelemben az egyik miskolci városrész lakóit. Az állatot már többször is látták, legutóbb az egyik forgalmas főúton készítettek róla videót, majd egy térfigyelő kamera is felvette, ahogy az egyik kies mellékutcában sétálgat.

Miért fontos, hogy megkapjuk az influenza elleni védőoltást?

A vírus és járványtagadók az influenza elleni védőoltásról is hasonlóan gondolkodnak, de szerencsére egyre kevesebben hisznek nekik és egyre többen kérik a vakcinát. Az infektológus szerint most még fontosabb, hogy ezzel is védekezzünk, mert ha valaki mindkét vírust elkapja, akkor sokkal rosszabbak az esélyei a gyógyulásra.

András bejárta a világ összes országát, több mint 4,5 millió kilométert utazott

Több, mint 4,5 millió kilométert utazott, 7 földrészen járt, és 799 reptérről szállt fel eddig 297 légitársaság járatával. Földvári András a világ összes, azaz 193 ENSZ által elismert, és 10 el nem ismert országát testközelből láthatta; élete során 114-szer kerülte meg a Földet, és volt olyan év, amelynek 47 hetén utazott repülővel.

Megérkezett az első hó Magyarországra

Megérkezett Magyarországra az első hó. Kedden késő este még csak szemerkélt, de éjfél után már egyre nagyobb pelyhekben havazott a Kékestetőn. Az idő hajnalra sem javult, sőt, reggel 8 óráig 9 centiméternyi csapadék hullott a Mátra egyes részeire. Az ország legmagasabb pontjához délelőtt már nem lehetett feljutni, a rendőrség lezárta az oda vezető utat.

Profi pilótanők, akik több tíztonnás gépeket irányítanak

Profi pilótanők, akik több ezer méter magasban, gyakran háborús területek felett irányítanak akár 70 tonnás szállítógépeket. Munkájuk hasonló a civil pilótákéhoz, mégis sokban különbözik: olyan manővereket hajtanak végre, amelyek a polgári repülésben szinte elképzelhetetlenek. Zolnai Lea hadnagy nagyapja bombázórepülőn szolgált a 2.világháborúban. Koller Kinga Őcsényben töltötte gyerekkorát, ő első magyar lányként Kanadában vehetett részt speciális képzésen. Az ő édesapja harci helikopteren pilóta.

Lajcsi kiakadt: nem akarta, hogy beengedjék a tárgyalására az egyik koronavírus-gyanús vádlottat

A mulatós zenész perét azért halasztották el legutóbb, mert a fia elkapta a koronavírust. És mivel Lajcsi is félti a beteg feleségét, a hétfői tárgyaláson is ezért borult ki. Nem akarta, hogy beengedjék az egyik vádlottat, mert koronavírus-gyanús tünetei voltak.

A pesszimistább zenészek még másfél év válságra készülnek

Diaz megkönnyezte a korlátozások utáni első találkozást a Wellhello rajongóival. Fluorék azt mondják tavalyi bevételük öt százalékát keresték meg idén. Szerintük a közönség egyre jobban fél, az ültetett koncerteket is sorra mondják le. A Neotonnak nyolcvan fellépése maradt el, Végvári Ádám úgy érzi, hiába próbál fékezni a depresszióhoz vezető úton. A Margaret Island is vészforgatókönyv szerint él.

Amerikában ötször, Ausztráliában négyszer annyi embert tesztelnek, mint nálunk

Szabó Andrea Zsófia Svédországban egy olyan gyógyszertárban dolgozik, ahol az emberek átvehetik a Covid szűréshez, a mintavételhez szükséges eszközöket. Ott kétszer annyi embert tesztelnek, mint nálunk, Amerikában ötször, Ausztráliában négyszer gyakoribban teszik ezt. Külföldön élő magyarok mondják el, hogy náluk hogyan próbálják megfékezni a járványt. 

Donald Trump és Joe Biden összecsapott egymással

Helyi idő szerint kedden este, Clevelandben rendezték meg a 2020-as amerikai választás első elnökjelölti vitáját, amelyen Donald Trump és Joe Biden csapott össze egymással.

Baráth Gábor gumiabroncsból készíti látványos alkotásait

Baráth Gábor különleges hobbit választott magának: szobrászkodni kezdett, de nem a megszokott módon, fából, vagy fémből készíti műveit, hanem használt gumiabroncsokból. Szeretett volna valami formabontót alkotni, ezért választotta ezt az elsőre szokatlan anyagot a műveihez.

Éjszakánként újra kiürül Budapest belvárosa

Újra kiürül éjszakánként Budapest belvárosa, a szeptember 21-től érvényes rendelet szerint a vendéglátóhelyeknek este 11 órakor kötelező bezárniuk. A szórakozni vágyóknak így most éjszakába nyúló bulik helyett be kell érniük a kora esti kikapcsolódással; az éttermek, bárok, diszkók pedig a tavaszi korlátozások után megint nehéz helyzetbe kerülhetnek.

Magyar ápoló lett a brit koronavírus elleni kampány egyik arca

Mindössze 40 százalék esélyt adtak az orvosok Pénzes Lászlónak arra, hogy túlélje a koronavírus okozta betegségeit. A 45 éves férfi 13 éve az Egyesült Királyságban, Southamptonban él családjával, Dél-Anglia legnagyobb kórházában dolgozik vezető ápolóként. Mivel László nem tartozik a veszélyeztetett korcsoportba és nincs krónikus betegsége, azt gondolta, enyhe tünetekkel átvészeli a fertőzést. Sajnos hamar kiderült, hogy tünetei sokkal súlyosabbak a vártnál.

Tízszer ennyi teszt kellene Magyarországon: a német minta lehet a megoldás?

Tízszer ennyit kellene tesztelni ahhoz, hogy megtalálják azokat a fertőzötteket is, akikben még csak lappang a betegség, de már átadhatják másoknak. Az orvosok szerint az lehetne a megoldás, ha ingyenessé teszik a mintavételt, ahogy például Németországban is. Ott ez sok mindent megoldott. És nálunk?

Magánéletéről mesélt a Fókusznak, a ma 45 éves Molnár Anikó

Ma ünnepli születésnapját a ValóVilág második szériájának egykori játékosa, Molnár Anikó. Az „A” oldal, - ahogy ő nevezi - annyira tartalmas volt, hogy más talán egy egész élet alatt nem tapasztal annyit, mint neki sikerült 4 és fél évtized alatt. Azt mondja, kicsit megrémiszti, hogy már közelebb van az ötödik X-hez, mint a negyedikhez, de most azon van, hogy a „B” oldalt is minél több maradandó élménnyel töltse meg.
Ide kattintva Anikó még többet mesél az elmúlt 17 évéről.

Hogyan borította fel Hosszú Katinka életét a koronavírus-járvány?

A koronavírus-járvány az élsportolókat sem kíméli, az elhalasztott versenyek és a bezárt edzőközpontok miatt teljesen felborult idén a versenyzők élete. A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ és tizennégyszeres Európa-bajnok úszó, Hosszú Katinka az ötödik ötkarikás játékára készült.

Brutálisan végeztek anyával és kisfiával, a vádlott állítja, nem ő tette

Kedden tovább folytatódott a várpalotai kettős gyilkosság ügyének tárgyalása. Két évvel ezelőtt az egész országot megrázta annak az édesanyának és kisfiának halála, akiket a vád szerint a nő volt párja ölt meg, miután elköltöztek tőle. A férfi azóta sem tett vallomást, de azt állítja, nem ő tette. A nő szerelme, a kisgyermek édesapja néhány nappal a tragédia után nyilatkozott a Fókusznak.

Járványügyi anomáliák: elírták a dátumot, nem mehet ki a karanténból!

Mária azért nem jöhet ki a karanténból, mert a laborban rossz dátumot írtak a papírjára. Mit tehet és egyáltalán hogy történhet meg ilyen? Közben pedig szigorúbb büntetésekre számíthatnak azok, akik nem hordják a maszkot ott, ahol kötelező. A virológus azt mondja, a koronavírushelyzet Magyarországon valószínűleg rosszabb lesz.

18 év fegyházbüntetésre ítélték másodfokon Csenge gyilkosát

18 év fegyházbüntetésre ítélték másodfokon a borsodnádasdi K. Csenge gyilkosát. Az ítélet szerint a 22 éves férfi végzett a lánnyal 2017 szeptemberében, akit egy vízaknában találtak meg. B. Roland idén márciusban elsőfokon gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 4 év fogházbüntetést, és ugyanennyi közügyektől való eltiltást kapott, ami országos felháborodást váltott ki.br

Fia halála után a vidrák között talált megnyugvást

Riporterünk a vidraparkba ment el forgatni, és arra számított, hogy cuki állatokkal találkozik. Viszont ott egy olyan történettel szembesült, ami megmutatja, hogy hogyan kapcsolódik egy emberi tragédia és az állatok, és milyen erős a két fél egymásra gyakorolt hatása. Kiderült, hogy miért lesz egy nő élete legfájdalmasabb időszakában állatmentő, és hogyan segítenek neki a vidrák a megnyugvásban. 

Vajon túlélik a légitársaságok az újabb utazási korlátozásokat?

Szeptember 1-től újra utazási korlátozásokat vezettek be a hatóságok. Az új szabályozások miatt a személyforgalom- a tavaszi lezárásokhoz hasonlóan- szinte teljesen leállt. Az egyik legnagyobb magyarországi diszkont légitársaság a döntés hatására már szeptember 1-től jelentősen csökkentette járatai számát. A Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér is szinte teljesen üres csúcsidőben. Visszakapják a pénzüket azok, akiknek törölték az utazását? És hogyan élik túl a repülőgép társaságok a jelenlegi helyzetet?

Csaknem egy hete van eltorlaszolva a Színmű bejárata

Csaknem egy hete van piros-fehér szalagokkal eltorlaszolva a Színház- és Filmművészeti Egyetem bejárata. Vasárnap délután pedig több ezer fős élőláncot formáltak a tüntetők az egyetem Vas utcai épülete, és a Parlament között. A demonstrálók ezzel álltak ki az intézmény függetlensége mellett, amely szerintük elveszett Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnöknek való kinevezése óta. Az SZFE körült kialakult helyzetről Kovács Patrícia és Koltai Róbert is interjút adott a Fókusznak. 

Sok fontos pozíciója van Vidnyánszky Attilának

Tehetséges rendezőnek tartja Vidnyánszky Attilát Koltai Róbert, de azt nem érti, miért kell politikusok közelében őgyelegnie. A Színház- és Filmművészeti Egyetemet működtető kuratórium élére kinevezett szakember az elmúlt években a színházi élet minden területén fontos pozícióba került. Vezeti a Nemzeti Színházat, az általa létrehozott érdekvédelmi szervezet törvényalkotásban is együttműködik a kormányzattal, és megkerülhetetlen lett a színészképzésben is.

Oscar-díjasok is tiltakoznak az SZFE átalakítása ellen

Cate Blanchett és Helen Mirren Oscar-díjas színésznő is aláírásával tiltakozik a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ellen. A KDNP szerint viszont ez továbbra is csak egy belső vita az egyetem vezetése és a diákok között. Gulyás Gergely miniszter arról beszélt, a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium feladata, hogy elkezdődjön az oktatás. Az egyetem hónap végén távozó vezetése viszont egy héttel elhalasztotta a tanévkezdést.

Túlélték a koronavírust, de még maradtak tüneteik

Két nap után újra rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma Magyarországon, csütörtöktől péntek reggelig 459 esetet regisztráltak a hatóságok. Anikó és párja Magyarországon, Katalin New Yorkban kapta el a koronavírust. Mindhármuknak voltak tüneteik, de szerencsére a betegségen már túl vannak.

Rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon!

Rekordmértékben, 365 fővel emelkedett az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma Magyarországon a hatóságok ma reggeli tájékoztatása szerint. Három idős beteg elhunyt, így a koronavírus miatti halálozások száma 619 főre emelkedett. Ennyi új fertőzöttet 24 óra alatt még soha nem regisztráltak a járvány kezdete óta, április 10-én 210, majd augusztus 30-án 292 főnél mutatták ki a covid 19-et. Hiába bizonyítja kutatások tömkelege azt, hogy a maszkhasználat, a kézfertőtlenítés és a távolságtartás elengedhetetlen a koronavírus elleni védekezésben, sokan mégsem hisznek ebben. De vajon miért?

Tetőteraszon rendezett nappali buliba látogattunk el

Amíg egy átlagos buli általában hajnalig tart, és napkeltekor, világosban ér véget, itt kissé meglepően pont fordítva van: alig nyúlik át az éjszakába. Az itthon eddig szokatlan, nappali bulikat a Közel-Keletről hazaköltözött lemezlovas, DJ Goldhand, polgári nevén Klujber Imre honosítaná meg Magyarországon. Kocsis Tibor a korlátozások miatt rengeteg fellépése elmarad, így már az is örömet jelent neki, hogy egy budapesti tetőterasz buliján zenélhet.

Nem csak a futballpályán, a színpadon is sikeres Dombi Tibor

Nem csak a futballpályán, hanem a színpadon is sikeres a harmincötszörös válogatott labdarúgó, Dombi Tibor. Igaz a focicipőt már 4 éve a szögre akasztotta, de a dobok mögött még 46 évesen közel sem számít idősnek az egykori jobbszélső. A Wyrfarkas nevű együttes idén már a 15. születésnapját ünnepli. Az énekes, Tamás Nándor 7 éve csatlakozott a csapathoz, és ő szintén nem zenei területről érkezett: eredetileg sportújságíró.

Hogyan dolgoznak és edzenek a magyar ejtőernyős válogatott tagjai?

Akár több ezer méter magasból ugranak ki egy több száz km/órával száguldó repülőgépből, és centiméteres pontossággal érkeznek le a célpontra a magyar ejtőernyős válogatott tagjai. Ebben az extrém sportban ők az egyik legsikeresebbek a világon, de számukra ez nem csak szórakozás, hanem hivatás is: a csapat legtöbb tagja katona, és a Magyar Honvédség kötelékében dolgoznak.

Szennyvízből vett mintákból következtetnek a koronavírus elterjedtségére

Szennyvízmintákat vizsgálnak a Nemzeti Népegészségügyi Központ budapesti laboratóriumában. Az elemzéseket május óta végzik, és a járványhelyzetre való tekintettel azt tanulmányozzák a kutatók, hogy a folyadékokban megtalálható-e a koronavírus örökítőanyaga.

Csak stábunknak mutatták meg közelről a fehér oroszlánkölyköket

A 3 nőstény fehér oroszlán június végén jött világra. A közönség még csak 2 hete látogathatja őket, mert a születés utáni első időszak kritikus a kicsik számára. A kölyökoroszlánok neveire az interneten tehettek javaslatot az állatkert követői. Közel 500 ötlet érkezett, és az apróságokat éppen a forgatás napján keresztelték el. Afrikai neveket kaptak, egyiküket Dipitának, Enamnak és Abeninek nevezték el.

Elkészült az orosz koronavírus vakcina, vajon hatásos?

Kétkedve fogadták a szakértők a koronavírus elleni vakcinát, amivel már az orosz elnök lányát is beoltották. Mivel túlságosan hamar sikerült kifejleszteni és a megfelelő tesztelésre sem volt elég idő, ezért nem biztosak benne, hogy jól működik.

Már látszanak a koronavírus-járvány második hullámának jelei

Hagyományosan, tantermekben indulhat a tanév szeptember elsején, jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kedvező járványhelyzetre hivatkozva. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők szerint azonban már látszanak a járvány második hullámának a jelei, és azt mondják, néhány hét múlva ismét korlátozó intézkedésekre lehet szükség, főként a fiatalok által látogatott rendezvényeken, helyeken.

Ahogy lazul a fegyelem, úgy lesz újra egyre több beteg

Lazul a fegyelem az országban, az előírások ellenére egyre kevesebben viselnek maszkot a boltokban, bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési eszközökön. A rejtett kamerás felvételek jól látszik, hogy sok üzletben maguk az eladók sem tartják be a szabályokat. Pedig a száj és az orr eltakarása kulcsfontosságú a koronavírus elleni védekezésben.

A középkor óta nem fordult elő, hogy eltűnt egy király!

A protokollszakértő szerint I. János Károly királynak volt néhány alapos oka, hogy még idejében kereket oldjon országából, bár lássuk be, hogy egy királytól azért ezt nem várná az ember. És ez nem mese, hanem napjaink valósága. I. János Károly többször is hibázott, túl sok kenőpénz fogadott el, akkor vadászgatott amikor a népe megszorításoktól szenvedett, és még a szeretőjét is magával vitte a luxusutakra.

A Spanyolországból beutazóknak péntektől, 14 napos karanténba kell vonulniuk

Módosultak az utazási korlátozások, a magyar hatóságok péntektől Spanyolországot zöldről sárga kategóriára módosították: ez azt jelenti, hogy az innen beutazókra a határon egészségügyi ellenőrzés vár és 14 napos karanténba kell vonulniuk. Kivételt csak az jelent, ha valaki a hazautazást megelőző 5 napban 48 óra időeltéréssel elvégzett negatív koronavírus- tesztet tud felmutatni. A sárga jelzésű országból érkezők az első negatív tesztet követően elhagyhatják a karantént.
A magyar hatóságok folyamatosan figyelemmel követik a koronavírus járvány terjedését. Az országok besorolását hetente felülvizsgálják, és ha szükséges módosítják. Vörös ország marad továbbra is Ukrajna, Törökország, Montenegró, Albánia, Bosznia, Koszovó, Moldova, Észak- Macedónia, Fehéroroszország, Dél- Amerika és Ázsia legtöbb, továbbá Afrika és Óceánia összes országa.

Kutyás rendőrnők akcióban!

Átlagos házi kedvenceknek tűnnek, de ezek a kutyák komoly bűntények helyszínein nyomoznak. A rendőrség kötelékében szolgálnak: kábítószert keresnek, eltűnt személyeket találnak meg, vagy éppen a bűnözőket fogják el, ha parancsot kapnak rá. Talán elsőre meglepő lehet, de a kutyák vezetői nők, és az ebek nem csak a szolgálat alatt tartoznak hozzájuk. Velük vannak szinte a nap 24 órájában.

Halálhírét keltették vasárnap Benkő Lászlónak

Halálhírét keltették vasárnap Benkő Lászlónak. Vasárnap este a legnagyobb közösségi oldalon többen is megosztották, hogy elhunyt az Omega együttes legendás billentyűse. Nem sokkal később kiderült, hogy csak álhírről van szó, a zenész életben van. Benkő László most valóban kórházban van, néhány hete nem messze az otthonától szenvedett balesetet, és a sérülései miatt ágyhoz van kötve. Úgy tudni, az állapota stabil, de még hosszú időre van szüksége, hogy felépüljön, és újra otthon lehessen.

A hollywoodi sztárok új diétájával fogyott le Wossala Rozina!

Szinte rá sem lehet ismerni Wossala Rozinára az életmódváltása után. Látványosan sokat fogyott, pedig nem volt könnyű dolga!

Az újabb szúnyogfajok újabb betegségeket terjeszthetnek

Újabb szúnyogfajok és újabb betegségek, amiket a vérszívók terjeszthetnek. Az egyre súlyosabb helyzet egészségiügyi kockázata miatt már a légiírtás is engedélyezték az ország több területén. Hogyan írtják őket és miként lehet a leghatásosabban védekezni egyénileg?

Mennyibe kerül egy hét családi nyaralás a magyar tavaknál?

Elmentünk a három legnépszerűbb magyar vízpartra, hogy megnézzük, egy négytagú családnak mennyibe kerül 1 hét pihenés? Tavaly óta nem volt számottevő drágulás, de így is mélyen a zsebbe kell nyúlni. Hol jön ki a legolcsóbban a nyaralás?

Ilyen volt az utolsó buli a szeszmentessé váló Siófokon

Siófok a Balaton déli partjának központja, talán a legnépszerűbb üdülőhely Magyarországon. A környéket nappal ellepik a turisták, az utcákon családok sétálgatnak, a tavat pedig a strandolók veszik birtokba. Az élet pedig éjszaka sem áll meg, csak éppen a közönség lesz kicsit más: a város központi utcáját, a Petőfi sétányt fiatalok töltik meg, és sötétedés után hajnalig tartó, sokaknak féktelennek tűnő bulizás kezdődik. De már nem biztos, hogy sokáig.

Július 24-én kezdődött volna Tokióban a harminckettedik nyári olimpia

Az üres olimpiai stadionban, egyetlen fő részvételével tartottak ünnepséget az ötkarikás játékok tiszteletére, ami ma kezdődött volna Tokióban, ám a koronavírus-járvány közbeszólt. Hány sportoló élete álma szállhatott el idén?

Egyre jobban dagad a botrány Johnny Depp és exfelesége körül

A színész által indított rágalmazási per tárgyalásai július elején kezdődtek, Depp a The Sun című brit bulvárlapot perelte be becsületsértés, volt nejét pedig rágalmazás miatt, amiért a lap egy 2018-as számában feleségverőnek nevezték őt.

Egy madárketrecbe zárva tüntetett Londonban Vivienne Westwood

A világhírű divattervező Julian Assange szabadon bocsátásáért szervezett demonstrációt, aki jelenleg egy londoni börtönben várja szeptemberi tárgyalását. A hatóságok ekkor dönthetnek róla, hogy kiadják-e a férfit az Egyesült Államoknak.

Gyermeket vár Nicki Minaj


szerző:
2020.07.21. 19:50
Gyermeket vár Nicki Minaj

Az énekesnő egy meglehetősen merész fotósorozattal tudatta követőivel, hogy hamarosan bővül a családjuk: az egyik képnek a Szűz Mária címet adta.

Budapest a 3. legudvariatlanabb város Európában

Szóváltás a jegypénztárnál. Keménykedő ellenőr a villamoson. Szemétben úszó bulinegyed. Vajon csak néhány ritkán előforduló esetről van szó, vagy tényleg jellemző a budapestiekre az udvariatlanság? A CEOWorld nevű amerikai magazin szerint az utóbbi: az online újság még a járvány előtt végzett egy felmérést, amelyben 178.500 európai felnőttet kértek meg, hogy a kontinens 50 legnagyobb városa közül válasszák ki az 5 legbunkóbbat.

Trükkös pózok és filterek, avagy így készül a tökéletes Insta-test!

Hosszú, vékony lábak, lapos has, és tökéletesen kerek fenék. Legalábbis annak látszanak. Csakhogy ez a legtöbb esetben nem a valóság, hanem néhány apró trükk eredménye, amelyekkel szinte bárkinek hibátlan teste lehet. A képernyőn.

Mekkora lesz a Föld lakossága 30, 50, vagy 80 év múlva

Akár már ebben az évszázadban drasztikusan elkezdhet csökkenni a Föld népessége a The Lancet című, brit folyóiratban közzétett tanulmány szerint. Az elemzés szerint 2064-ben 9,7 milliárdan élnek majd a bolygón, de innentől csak kevesebben leszünk: 2100-ban kb. 8,8 milliárdan. Ez ellentmond az ENSZ korábbi becslésének. Ők 2 milliárddal több emberrel számolnak.

Szigorítják a beutazási szabályokat Magyarországra

Szerda 0 órától szigorítják a beutazást Magyarországra a hatóságok az egyre inkább terjedő koronavírus járvány miatt. Három kategóriába: zöld, sárga és vörös csoportba sorolják az államokat. A különböző jelű országokból érkezőkre más- más szabályok vonatkoznak.

A Kaleta-botrányt kirobbantó újságírót kérdeztük

A volt perui nagykövet ügyéről Dezső András februári cikkének megjelenéséig semmilyen hivatalos információ nem jelent meg, pedig a nagykövetet már előző év áprilisában felmentették tisztségéből. Az esetről még a perui hatóságok sem tudtak sokáig semmit.

Gazdi és kutyája együtt tanulnak meg látványos trükköket - ez a Dog Dancing

Bérczes Krisztina egy különleges sportot, a kutyatáncot űzi ebjeivel. A gazdi és a kutyája ilyenkor együtt tanulnak meg látványos trükköket, majd ezeket egy kűr formájában, zenei aláfestésre mutatják be, közönség előtt. Krisztina néhány év alatt annyira belejött a kutyatáncoltatásba, hogy most már nem csak a saját állatainak tanítja meg a gyakorlatokat, hanem másoknak is oktatja a sportot.

Letartóztatta az FBI az amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein barátnőjét

Nem sikerült elbújni a rendőrök elől az amerikai milliárdos barátnőjének, aki jócskán benne lehetett a szexhálózat működtetésében, sőt a bántalmazásokban is. Ha a nő beszél, akkor nagyon sok befolyásos ember kerülhet bajba vagy akár börtönbe, köztük akár András herceg is.

Életveszélyes: szülők, akik vezetni tanítják kisgyereküket

Vezetni tanította fiát és teljesen átadta a volánt a 6 éves gyermeknek az apa, aki ráadásul az interneten, élőben videózott a veszélyes mutatvány közben.

Nemzetközi körözést adtak ki az autóvezető ellen, aki beleszállt a Magyar Közút munkagépébe

Nemzetközi körözést adtak ki az autóvezető ellen, aki sebességkorlátozást, és a terelést sem vette figyelembe, amikor beleszállt a Magyar Közút munkagépébe az M0-ás autóúton. A közútkezelő munkatársai akkor éppen a vízelvezetőket takarították. Szerencsére egyikük sem sérült meg. Megmutatjuk az elmúlt hónapok videófelvételeit, amelyek külön-külön megérnének egy misét.

Mivel induljunk útnak, ha nyaralni szeretnénk? 

A korlátozásokat a legtöbb európai országban már feloldották, és sok helyre újra szabadon lehet utazni. De hiába lehet menni, az emberek egy része még fél elmenni nyaralni, és sokan azt sem tudják, hogy mivel induljanak útnak.

Már itt az újabb koronavírus hullám?

Nő a koronavírus-fertőzöttek száma szerte Európában azután, hogy kinyitották a határokat és el kezdtek utazgatni az emberek. Horvátország azonnal reagált és korlátozásokat vezetett be több országgal szemben, de mit csinál Szlovénia, Ausztria vagy Olaszország?

Meddig gyengülhet a forint?


szerző:
2020.06.26. 19:15
Meddig gyengülhet a forint?

Egy euróért ma átlagosan 354 forint 95 fillért kértek a bankközi piacon, de ez azért még jóval elmarad a legutóbbi mélyponttól. Idén április 1-én - és ez nem egy rossz bolondok napi tréfa volt - 364 forint 57 fillért kellett fizetnünk egyetlen euróért. A gyengülés hátterében a koronavírus okozta gazdasági gyengülés mellett a Magyar Nemzeti Bank keddi 15 bázispontos kamatcsökkentése áll. Azaz a befektetőknek most kevésbé éri meg a pénzüket a jegybank betéteiben tartani.

Varga Viktor, ha tehetné, végleg kiszállna az online térből

Rendhagyó elvonóra vonult Varga Viktor. Az énekes az utóbbi időben úgy érezte, hogy egy komoly függőség kerítette hatalmába: a digitális világ rabja lett. Ezért Viktor 2 héttel ezelőtt úgy döntött, hogy minden platformról letörli magát, és megpróbál internet nélkül élni. Azt mondja, így közelebb kerülhet a kézzel fogható világhoz és önmagához is.
Viktor ide kattintva még többet mesél az offline tér előnyeiről.

Valahol lemondtak az idei évről, máshol még bíznak a turistákban

A korlátozásokat a legtöbb európai államban már feloldották, és sok helyre újra szabadon lehet utazni. De hiába lehet menni, az emberek nagy része még fél elindulni nyaralni. Külföldön élő magyarokat kérdeztünk, hogy ők hogyan látják országuk helyzetét, mire számítanak a főszezonban, és kezdenek-e már visszatérni a turisták.

Helyzetjelentés Pekingből: mindent elkövetnek, hogy ne legyen újra vészhelyzet

Pekingben naponta kb. 230 ezer koronavírus tesztet végeznek. A 21 milliós lakosú kínai fővárosban mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a járvány második hullámát. Schvéger Ágnest Pekingben videótelefonon értük utol. Azt mondja, az ott élők fegyelmezetten betartják az óvintézkedéseket, mert nem szeretnék, hogy olyan szintű vészhelyzet legyen, mint Wuhanban. Egyébként, ha valaki tüneteket észlel magán és nem jelentkezik szűrésre, 3 év börtönt kaphat. Aki pedig így fertőz meg másokat, azt akár halálbüntetéssel is sújthatják.

Hogyan lett egy gerincferdüléssel küzdő kisfiúból az uszodák királya?

Benedek Tibor minden idők egyik legeredményesebb magyar sportolója volt. Pályafutása 5 évesen kezdődött, pedig édesanyja csak a rossz tartása miatt vitte el úszni. A Fókusz végigkísérte Benedek Tibor pályafutását. A korábbi felvételek, az interjúk, még az is, amit édesapjával és testvérével együtt adott a XXI. századnak megmutatják nekünk, hogyan lett Benedek Tibor tudatosan, végtelen akaraterővel és szívvel az egyik legsikeresebb felejthetetlen sportember. 

Karma, Dexter, Zen és Kabos olyan bűnügyeket oldanak meg, amire az ember sosem lenne képes!

Életveszélyes romok között keresnek sérülteket, erdőben kutatnak eltűnt emberek után, de akár egy leégett épületben is képesek megérezni az égésgyorsító anyagot a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutyái. Az ország talán legokosabb négylábúi már számos olyan esetet oldottak meg, amelyre az emberek sohasem lettek volna képesek.

Léteznek földönkívüliek és van rá esély, hogy valaha is felvegyük velük a kapcsolatot?

A Nottinghami Egyetem csillagászai a napokban tették közé tanulmányukat, amely szerint legalább 36 olyan civilizáció lehet a Tejútrendszerben, amelyek képesek egymással kommunikálni. A kutatók a galaxisban található, feltehetően lakható bolygók számából következtetnek erre.

Kaparós sorsjeggyel 25 milliót nyertek – meglátogattuk a szerencsés családot

A Gyöngyöspatán élő Baranyi családra, január végén rákacsintott a szerencse egy sorsjegy formájában. A család eddig sem élt mélyszegénységben, de volt, amikor nélkülözniük kellett. A pénzt, amit nyertek, több mint 17 év alatt tudnák megkeresni. Persze csak úgy, ha nem költenek a fizetésükből egy forintot sem.

Ismét egy újabb dologba vágott bele Cooky

Cooky néhány éve megjárta a dél-afrikai dzsungelt, tavaly a Konyhafőnökben próbálta megcsillogtatni főzőtudományát, pilótaként akár utasszállító-repülőket is vezethetne, most pedig egy újabb dologba vágott bele. Ami legfeljebb nekünk lehet újdonság, a francia rádiós ugyanis már egészen fiatalon elkezdett zenét tanulni.

Ők az ország legkeményebb erőemelői

Az ország legkeményebb erőemelői nem elégszenek meg egy egyszerű konditermi edzéssel, ők nehezített pályán versenyeznek: szinte bármilyen tárgyat képesek megemelni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való