KERESÉS search-close

"Barva Ádám" szerzővel ellátott tartalmak

Barva Ádám

Barva Ádám által létrehozott tartalmak (100):

A középkor óta nem fordult elő, hogy eltűnt egy király!

A protokollszakértő szerint I. János Károly királynak volt néhány alapos oka, hogy még idejében kereket oldjon országából, bár lássuk be, hogy egy királytól azért ezt nem várná az ember. És ez nem mese, hanem napjaink valósága. I. János Károly többször is hibázott, túl sok kenőpénz fogadott el, akkor vadászgatott amikor a népe megszorításoktól szenvedett, és még a szeretőjét is magával vitte a luxusutakra.

A Spanyolországból beutazóknak péntektől, 14 napos karanténba kell vonulniuk

Módosultak az utazási korlátozások, a magyar hatóságok péntektől Spanyolországot zöldről sárga kategóriára módosították: ez azt jelenti, hogy az innen beutazókra a határon egészségügyi ellenőrzés vár és 14 napos karanténba kell vonulniuk. Kivételt csak az jelent, ha valaki a hazautazást megelőző 5 napban 48 óra időeltéréssel elvégzett negatív koronavírus- tesztet tud felmutatni. A sárga jelzésű országból érkezők az első negatív tesztet követően elhagyhatják a karantént.
A magyar hatóságok folyamatosan figyelemmel követik a koronavírus járvány terjedését. Az országok besorolását hetente felülvizsgálják, és ha szükséges módosítják. Vörös ország marad továbbra is Ukrajna, Törökország, Montenegró, Albánia, Bosznia, Koszovó, Moldova, Észak- Macedónia, Fehéroroszország, Dél- Amerika és Ázsia legtöbb, továbbá Afrika és Óceánia összes országa.

Kutyás rendőrnők akcióban!

Átlagos házi kedvenceknek tűnnek, de ezek a kutyák komoly bűntények helyszínein nyomoznak. A rendőrség kötelékében szolgálnak: kábítószert keresnek, eltűnt személyeket találnak meg, vagy éppen a bűnözőket fogják el, ha parancsot kapnak rá. Talán elsőre meglepő lehet, de a kutyák vezetői nők, és az ebek nem csak a szolgálat alatt tartoznak hozzájuk. Velük vannak szinte a nap 24 órájában.

Halálhírét keltették vasárnap Benkő Lászlónak

Halálhírét keltették vasárnap Benkő Lászlónak. Vasárnap este a legnagyobb közösségi oldalon többen is megosztották, hogy elhunyt az Omega együttes legendás billentyűse. Nem sokkal később kiderült, hogy csak álhírről van szó, a zenész életben van. Benkő László most valóban kórházban van, néhány hete nem messze az otthonától szenvedett balesetet, és a sérülései miatt ágyhoz van kötve. Úgy tudni, az állapota stabil, de még hosszú időre van szüksége, hogy felépüljön, és újra otthon lehessen.

A hollywoodi sztárok új diétájával fogyott le Wossala Rozina!

Szinte rá sem lehet ismerni Wossala Rozinára az életmódváltása után. Látványosan sokat fogyott, pedig nem volt könnyű dolga!

Az újabb szúnyogfajok újabb betegségeket terjeszthetnek

Újabb szúnyogfajok és újabb betegségek, amiket a vérszívók terjeszthetnek. Az egyre súlyosabb helyzet egészségiügyi kockázata miatt már a légiírtás is engedélyezték az ország több területén. Hogyan írtják őket és miként lehet a leghatásosabban védekezni egyénileg?

Mennyibe kerül egy hét családi nyaralás a magyar tavaknál?

Elmentünk a három legnépszerűbb magyar vízpartra, hogy megnézzük, egy négytagú családnak mennyibe kerül 1 hét pihenés? Tavaly óta nem volt számottevő drágulás, de így is mélyen a zsebbe kell nyúlni. Hol jön ki a legolcsóbban a nyaralás?

Ilyen volt az utolsó buli a szeszmentessé váló Siófokon

Siófok a Balaton déli partjának központja, talán a legnépszerűbb üdülőhely Magyarországon. A környéket nappal ellepik a turisták, az utcákon családok sétálgatnak, a tavat pedig a strandolók veszik birtokba. Az élet pedig éjszaka sem áll meg, csak éppen a közönség lesz kicsit más: a város központi utcáját, a Petőfi sétányt fiatalok töltik meg, és sötétedés után hajnalig tartó, sokaknak féktelennek tűnő bulizás kezdődik. De már nem biztos, hogy sokáig.

Július 24-én kezdődött volna Tokióban a harminckettedik nyári olimpia

Az üres olimpiai stadionban, egyetlen fő részvételével tartottak ünnepséget az ötkarikás játékok tiszteletére, ami ma kezdődött volna Tokióban, ám a koronavírus-járvány közbeszólt. Hány sportoló élete álma szállhatott el idén?

Egyre jobban dagad a botrány Johnny Depp és exfelesége körül

A színész által indított rágalmazási per tárgyalásai július elején kezdődtek, Depp a The Sun című brit bulvárlapot perelte be becsületsértés, volt nejét pedig rágalmazás miatt, amiért a lap egy 2018-as számában feleségverőnek nevezték őt.

Egy madárketrecbe zárva tüntetett Londonban Vivienne Westwood

A világhírű divattervező Julian Assange szabadon bocsátásáért szervezett demonstrációt, aki jelenleg egy londoni börtönben várja szeptemberi tárgyalását. A hatóságok ekkor dönthetnek róla, hogy kiadják-e a férfit az Egyesült Államoknak.

Gyermeket vár Nicki Minaj


szerző:
2020.07.21. 19:50
Gyermeket vár Nicki Minaj

Az énekesnő egy meglehetősen merész fotósorozattal tudatta követőivel, hogy hamarosan bővül a családjuk: az egyik képnek a Szűz Mária címet adta.

Budapest a 3. legudvariatlanabb város Európában

Szóváltás a jegypénztárnál. Keménykedő ellenőr a villamoson. Szemétben úszó bulinegyed. Vajon csak néhány ritkán előforduló esetről van szó, vagy tényleg jellemző a budapestiekre az udvariatlanság? A CEOWorld nevű amerikai magazin szerint az utóbbi: az online újság még a járvány előtt végzett egy felmérést, amelyben 178.500 európai felnőttet kértek meg, hogy a kontinens 50 legnagyobb városa közül válasszák ki az 5 legbunkóbbat.

Trükkös pózok és filterek, avagy így készül a tökéletes Insta-test!

Hosszú, vékony lábak, lapos has, és tökéletesen kerek fenék. Legalábbis annak látszanak. Csakhogy ez a legtöbb esetben nem a valóság, hanem néhány apró trükk eredménye, amelyekkel szinte bárkinek hibátlan teste lehet. A képernyőn.

Mekkora lesz a Föld lakossága 30, 50, vagy 80 év múlva

Akár már ebben az évszázadban drasztikusan elkezdhet csökkenni a Föld népessége a The Lancet című, brit folyóiratban közzétett tanulmány szerint. Az elemzés szerint 2064-ben 9,7 milliárdan élnek majd a bolygón, de innentől csak kevesebben leszünk: 2100-ban kb. 8,8 milliárdan. Ez ellentmond az ENSZ korábbi becslésének. Ők 2 milliárddal több emberrel számolnak.

Szigorítják a beutazási szabályokat Magyarországra

Szerda 0 órától szigorítják a beutazást Magyarországra a hatóságok az egyre inkább terjedő koronavírus járvány miatt. Három kategóriába: zöld, sárga és vörös csoportba sorolják az államokat. A különböző jelű országokból érkezőkre más- más szabályok vonatkoznak.

A Kaleta-botrányt kirobbantó újságírót kérdeztük

A volt perui nagykövet ügyéről Dezső András februári cikkének megjelenéséig semmilyen hivatalos információ nem jelent meg, pedig a nagykövetet már előző év áprilisában felmentették tisztségéből. Az esetről még a perui hatóságok sem tudtak sokáig semmit.

Gazdi és kutyája együtt tanulnak meg látványos trükköket - ez a Dog Dancing

Bérczes Krisztina egy különleges sportot, a kutyatáncot űzi ebjeivel. A gazdi és a kutyája ilyenkor együtt tanulnak meg látványos trükköket, majd ezeket egy kűr formájában, zenei aláfestésre mutatják be, közönség előtt. Krisztina néhány év alatt annyira belejött a kutyatáncoltatásba, hogy most már nem csak a saját állatainak tanítja meg a gyakorlatokat, hanem másoknak is oktatja a sportot.

Letartóztatta az FBI az amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein barátnőjét

Nem sikerült elbújni a rendőrök elől az amerikai milliárdos barátnőjének, aki jócskán benne lehetett a szexhálózat működtetésében, sőt a bántalmazásokban is. Ha a nő beszél, akkor nagyon sok befolyásos ember kerülhet bajba vagy akár börtönbe, köztük akár András herceg is.

Életveszélyes: szülők, akik vezetni tanítják kisgyereküket

Vezetni tanította fiát és teljesen átadta a volánt a 6 éves gyermeknek az apa, aki ráadásul az interneten, élőben videózott a veszélyes mutatvány közben.

Nemzetközi körözést adtak ki az autóvezető ellen, aki beleszállt a Magyar Közút munkagépébe

Nemzetközi körözést adtak ki az autóvezető ellen, aki sebességkorlátozást, és a terelést sem vette figyelembe, amikor beleszállt a Magyar Közút munkagépébe az M0-ás autóúton. A közútkezelő munkatársai akkor éppen a vízelvezetőket takarították. Szerencsére egyikük sem sérült meg. Megmutatjuk az elmúlt hónapok videófelvételeit, amelyek külön-külön megérnének egy misét.

Mivel induljunk útnak, ha nyaralni szeretnénk? 

A korlátozásokat a legtöbb európai országban már feloldották, és sok helyre újra szabadon lehet utazni. De hiába lehet menni, az emberek egy része még fél elmenni nyaralni, és sokan azt sem tudják, hogy mivel induljanak útnak.

Már itt az újabb koronavírus hullám?

Nő a koronavírus-fertőzöttek száma szerte Európában azután, hogy kinyitották a határokat és el kezdtek utazgatni az emberek. Horvátország azonnal reagált és korlátozásokat vezetett be több országgal szemben, de mit csinál Szlovénia, Ausztria vagy Olaszország?

Meddig gyengülhet a forint?


szerző:
2020.06.26. 19:15
Meddig gyengülhet a forint?

Egy euróért ma átlagosan 354 forint 95 fillért kértek a bankközi piacon, de ez azért még jóval elmarad a legutóbbi mélyponttól. Idén április 1-én - és ez nem egy rossz bolondok napi tréfa volt - 364 forint 57 fillért kellett fizetnünk egyetlen euróért. A gyengülés hátterében a koronavírus okozta gazdasági gyengülés mellett a Magyar Nemzeti Bank keddi 15 bázispontos kamatcsökkentése áll. Azaz a befektetőknek most kevésbé éri meg a pénzüket a jegybank betéteiben tartani.

Varga Viktor, ha tehetné, végleg kiszállna az online térből

Rendhagyó elvonóra vonult Varga Viktor. Az énekes az utóbbi időben úgy érezte, hogy egy komoly függőség kerítette hatalmába: a digitális világ rabja lett. Ezért Viktor 2 héttel ezelőtt úgy döntött, hogy minden platformról letörli magát, és megpróbál internet nélkül élni. Azt mondja, így közelebb kerülhet a kézzel fogható világhoz és önmagához is.
Viktor ide kattintva még többet mesél az offline tér előnyeiről.

Valahol lemondtak az idei évről, máshol még bíznak a turistákban

A korlátozásokat a legtöbb európai államban már feloldották, és sok helyre újra szabadon lehet utazni. De hiába lehet menni, az emberek nagy része még fél elindulni nyaralni. Külföldön élő magyarokat kérdeztünk, hogy ők hogyan látják országuk helyzetét, mire számítanak a főszezonban, és kezdenek-e már visszatérni a turisták.

Helyzetjelentés Pekingből: mindent elkövetnek, hogy ne legyen újra vészhelyzet

Pekingben naponta kb. 230 ezer koronavírus tesztet végeznek. A 21 milliós lakosú kínai fővárosban mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a járvány második hullámát. Schvéger Ágnest Pekingben videótelefonon értük utol. Azt mondja, az ott élők fegyelmezetten betartják az óvintézkedéseket, mert nem szeretnék, hogy olyan szintű vészhelyzet legyen, mint Wuhanban. Egyébként, ha valaki tüneteket észlel magán és nem jelentkezik szűrésre, 3 év börtönt kaphat. Aki pedig így fertőz meg másokat, azt akár halálbüntetéssel is sújthatják.

Hogyan lett egy gerincferdüléssel küzdő kisfiúból az uszodák királya?

Benedek Tibor minden idők egyik legeredményesebb magyar sportolója volt. Pályafutása 5 évesen kezdődött, pedig édesanyja csak a rossz tartása miatt vitte el úszni. A Fókusz végigkísérte Benedek Tibor pályafutását. A korábbi felvételek, az interjúk, még az is, amit édesapjával és testvérével együtt adott a XXI. századnak megmutatják nekünk, hogyan lett Benedek Tibor tudatosan, végtelen akaraterővel és szívvel az egyik legsikeresebb felejthetetlen sportember. 

Karma, Dexter, Zen és Kabos olyan bűnügyeket oldanak meg, amire az ember sosem lenne képes!

Életveszélyes romok között keresnek sérülteket, erdőben kutatnak eltűnt emberek után, de akár egy leégett épületben is képesek megérezni az égésgyorsító anyagot a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutyái. Az ország talán legokosabb négylábúi már számos olyan esetet oldottak meg, amelyre az emberek sohasem lettek volna képesek.

Léteznek földönkívüliek és van rá esély, hogy valaha is felvegyük velük a kapcsolatot?

A Nottinghami Egyetem csillagászai a napokban tették közé tanulmányukat, amely szerint legalább 36 olyan civilizáció lehet a Tejútrendszerben, amelyek képesek egymással kommunikálni. A kutatók a galaxisban található, feltehetően lakható bolygók számából következtetnek erre.

Kaparós sorsjeggyel 25 milliót nyertek – meglátogattuk a szerencsés családot

A Gyöngyöspatán élő Baranyi családra, január végén rákacsintott a szerencse egy sorsjegy formájában. A család eddig sem élt mélyszegénységben, de volt, amikor nélkülözniük kellett. A pénzt, amit nyertek, több mint 17 év alatt tudnák megkeresni. Persze csak úgy, ha nem költenek a fizetésükből egy forintot sem.

Ismét egy újabb dologba vágott bele Cooky

Cooky néhány éve megjárta a dél-afrikai dzsungelt, tavaly a Konyhafőnökben próbálta megcsillogtatni főzőtudományát, pilótaként akár utasszállító-repülőket is vezethetne, most pedig egy újabb dologba vágott bele. Ami legfeljebb nekünk lehet újdonság, a francia rádiós ugyanis már egészen fiatalon elkezdett zenét tanulni.

Ők az ország legkeményebb erőemelői

Az ország legkeményebb erőemelői nem elégszenek meg egy egyszerű konditermi edzéssel, ők nehezített pályán versenyeznek: szinte bármilyen tárgyat képesek megemelni.

Padlót fogott az egykori bokszvilágbajnok a koronavírus járvány miatt

Miló Viki azt mondja, a poklok poklát élte meg a veszélyhelyzet első hónapjában. Anyagilag és érzelmileg is nullára került, a Fókuszban elmondta, hogyan és mitől tudott talpraállni.

Hogy töltötték a magyar celebek a karantén alatti kényszerpihenőt?

A karanténnak igaz már vége, de az elmúlt, közel 3 hónap mindenki életét átformálta kissé. A celebek többségét is kényszerpihenőre küldte a járvány, és az addigi nyüzsgés helyett most otthon kellett helyt állniuk.

Nem elég a tehetség: mi kell ahhoz, hogy élsportoló váljon a gyerekből?

Ahhoz, hogy valakiből élsportoló legyen, már a kisgyermekkortól kezdve komoly áldozatokat kell hozni- nem elég csupán a tehetség, hatalmas kitartása, és egy teljesen más életformára van szükség, mint az átlagos fiataloknak. Sky Brown 11 évesen a világ legfiatalabb profi gördeszkása, és már óvodás korától keményen gyakorol. Ráadásul edző nélkül, első trükkjeit YouTube videókból tanulta meg. A kislány azonban múlt héten hatalmas balesetet szenvedett.

Emese egykor daganatos betegként, ma már önkéntes segítőként vesz részt a Bátor Táborban

A Bátor Tábor akkor mutatja a legboldogabb arcát, amikor gyerekek tucatjai töltik meg a környéket. A krónikus beteg, vagy daganatos fiatalok itt felejthetetlen élményeket szereznek: íjászkodhatnak, lovagolhatnak, táncolhatnak, és a cimbik, azaz önkéntesek segítségével újra felszabadultak lesznek. Balogh Emese ma már az alapítvány munkatársa, és cimboraként is részt vesz a tábor életében. Néhány éve még ő is kamaszként volt itt, 14 éves korában diagnosztizáltak nála súlyos betegséget.

Csodás születések autópályán, taxiban vagy rendőrautóban

A villamosmegállóban vezették le a szülést. A két életmentő rendőr izgulni sem ért rá, olyan gyorsan jött a baba. Egyikük már látott szülést, de mindketten automatikusan tették a dolgukat.

Két készenléti rendőr segített világra egy csecsemőt a Blaha Lujza téri villamosmegállóban

Két készenléti rendőr segített világra egy csecsemőt a Blaha Lujza téri villamosmegállóban vasárnap este. A párost járókelők szólították le. A rendőrök egy kétségbeesett vajúdó nőt láttak az egyik padon ülve. Elfektették és észrevették, hogy gyermek feje már kint van. Mindössze 8 perc alatt született meg Noel, egészségesen. Őt és édesanyját kórházba vitték a mentők. Információink szerint a kismama ellen egyébként elfogatóparancs volt érvényben egy korábbi ügye miatt.

A gyerekek rántotthúsról álmodtak - példátlan összefogással segítettek a rászoruló családoknak

Rántott hús és sültkrumpli. A mélyszegénységben élő gyerekeknek csupán ennyi volt a kívánságuk, amikor megkérdeztük őket, hogy mi az, amire a legjobban vágynak. Mocsár András és Balogh Győző családjának történetét márciusban láthatták a Fókuszban, a riport után pedig több száz levelet és telefonhívást kaptunk nézőinktől, hogy segíteni szeretnének rajtuk. Most megmutatjuk, mi történt velük azóta, és vajon teljesült-e a kicsik kívánsága.

A korlátozások feloldásával még nem szűnt meg az összes szabály!

A korlátozások feloldásának ellenére még nem szűnt meg az összes szabály. A 1,5 méteres védőtávolság betartása például a vendéglátóhelyek asztaltársaságai között a fővárosban mindenhol kötelező. Elvileg. Sokan erre mégsem figyelnek, pedig kulcsfontosságú lenne, azért, hogy a vírus ne terjedhessen tovább. A japán közszolgálati televízió egy kísérlettel mutatta meg, hogy mennyire gyorsan terjedhet a vírus, ha ezt nem tartjuk be. Egy vendég kezébe kék fényben fluoreszkáló festéket nyomtak, majd 9 társával együtt vendégül látták őket. Szerinted hány percen belül került mindenkire a festékből?
A Szegedi Tudományegyetem, Orvosi Biológiai Intézet igazgatója röviden összefoglalja, hogy miért fontos még most is a megfelelő védőtávolság megtartása.

12 kölyökkutyát altattak el a határon a svéd hatóságok

A Fókuszban most megszólal az a család, amelynek kiskutyáját minden indok nélkül elvették a svéd határnál és elaltatták.  Mollyt, a négy hónapos kiskutyát az egyik Svédországban élő unokatestérnek küldték, egy kutyákat szállító autóban több állattal együtt utazott. A család állítja minden hivatalos irata megvolt, állatorvosi vizsgálatokon túlesett, ezért sem értik, hogy ha mégis volt valami probléma, akkor miért nem értesítették őket.

Hogyan néz ki Budapest az újranyitás után?

Az újranyitás utáni első este távolságtartás nélkül megtelt Budapest összes népszerű tere. Sokan arról beszéltek, hogy már el is felejtették hogyan kell társaságban viselkedni, kígyózó sorokat láttunk a vendéglátóhelyeken, a fiatalok azt mondják: végre bepótolhatják, ami az elmúlt két hónapban kimaradt.

Kaspókra cserélték a korsókat az egyik budapesti szórakozóhely vezetői

Erős váltás kocsmárosból kertésznek állni és kis túlzással majdnem ez is történt az egyik budapesti szórakozóhely vezetőivel. Annyira elegük lett a zárva tartásból, hogy inkább kaspókra cserélték a korsókat, csak végre csináljanak valamit. Mások a konyhát nem hagyták unatkozni, ezért bulizók híján rendhagyó házhozszállításba kezdtek. Most pedig az újranyitással szinte mindent elölről kell kezdeniük.

Dér Heni húgának is elmaradt az esküvője

Szüleikkel, nagyszüleikkel sem találkozhattak személyesen az elmúlt három hónapban. Dér Heniék szép számú rokonsága a Vajdaságban él, ráadásul május 9-re rendes hagyományos nagy lakodalomra készültek. Heni húga végre férjhez ment volna szerelméhez, de ebben a helyzetben nem tehette. Most a Maradj haza magadnak! című műsorban meglepetés online esküvővel készülnek barátiak.

Hogyan bírják a zenészek koncertek és közönség nélkül?

Fluor Tomiék dalokat írnak, Csepregi Éváékat a rajongók lepték meg. Hogy mivel, kiderül este a Fókuszban!

Mi történt a Balatonnál a kényszerleállás után?

A vidéki vendéglátóhelyek az elmúlt hétvégén újra kinyithattak, A Fókusz stábja pedig a Balatonnál tett egy kört.

Világsztárok, ahogyan soha nem láthattuk őket – avagy kiből mit hoz ki a bezártság?

A közösségi oldalakon szórakoztatják egymást a hollywoodi sztárok is. Drew Barrymoore most például lépcsőn csúszik le, mert valamelyik világsztár ezt a kihívást találta ki. Viszont részt vesz abban a parádés kaszkadőr videóban is, amit az Oscar-díjra jelölt magyar kaszkadőr, Piroch Gábor szerint egyáltalán nem volt könnyű ilyen profin összehozni. 

Mi lesz a balatoni vendéglátással?

Bezárt üzletek, tömegével lemondott foglalások, kiürült sétányok, és startra készen álló vendéglátás. A járvány és az elmúlt 1,5 hónap korlátozásai nehéz helyzetbe hozták a balatoni éttermeket; márciustól már forgalmas hétvégékre lehetett volna számítani, ehelyett csak ezen a héten tudnak újra kinyitni, szigorú korlátozások mellett, és csak a teraszokat.

Agresszív férfi tartja rettegésben a futókat a Hármashatár-hegyen

Rettegésben futnak a sportolók a Hármashatár-hegynél. Szemtanúk elmondása szerint az elmúlt időszakban egy férfi többször is megtámadta a környéken edzőket, volt eset, hogy késsel, fémrúddal, bors, vagy gázsprayvel fenyegetőzött.

Mire költenél 6 milliárd 431 millió forintot?

A magyar szupergazdagok közé már bekerült, de ahhoz még gyűjtögetnie kell, hogy vagyona megközelítse a világ leggazdagabb embereinek pénzét. Egy hónappal azután, hogy mind az öt számot eltalálta, a napokban jelentkezett a magyar lottó történetének legnagyobb nyertese, aki 6 milliárd 431 millió forintot vihet haza. A szerencsés milliárdos 30 napon belül, bankkártyájára kapja meg milliárdokat, és arra számít, hogy a családi és baráti kapcsolataira is hatással lesz a nyeremény.

Vajon mi lesz idén az érettségivel?

A diákok talán legnagyobb próbatételük előtt állnak, a koronavírus-járvány miatt most mégis bizonytalanságban várják az érettségi vizsgákat. A Barátok közt Timije, Pásztor Virág is készül a vizsgákra, de vajon mi lesz az érettségivel? Az Oktatási Hivatal becslése szerint idén kb. 100 ezren érettségiznek majd, arról viszont nincs adat, hogy hányan mondták le az írásbeliket.

Hamarosan akár teljesen eltűnhet a készpénz?!

A fém és papírpénzen is órákig életképes maradhat a vírus, ezért is javasolt bankártyával fizetni. A Magyar Nemzeti Bank a nála lévő bankjegyeket karanténba teszi és hőkezeli is őket. Svédországban már bizonyos helyeken csak és kizárólag kártyával lehet fizetni.

A világjárvány korlátozásai után visszatérhet az élet a megszokott kerékvágásba?

A világméretű krízis után talán lesznek országok amelyek jóval többet költenek majd az orvosok és tanárok bérére, az egészségügyre és az oktatásra, és szolidárisabbak lesznek, mint korábban, és lesznek olyanok is, akik nem. Nagy kérdés, hogy az elmúlt hetekben megtanultuk-e értékelni azt, ami eddig természetes volt. Milyen lesz az életünk a vírus után?

Hétfőtől Budapest összes boltjában kötelező lesz a maszkviselés

Április 27-től, azaz jövő hét hétfőtől Budapest összes boltjában, piacán, bevásárlóközpontjában, tömegközlekedési járművén és taxijában is kötelező lesz a szájmaszk viselése, vagy az arc eltakarása. A döntést azért hozták meg, hogy minél kevesebb ember kaphassa el a vírust, ezzel pedig minél jobban lassuljon a koronavírus- járvány.  Arról viszont továbbra sincs egységes álláspont a világban, hogy szükséges-e hordani ezeket, és valóban segítenek-e megfékezni a járvány terjedését.

Hogyan néznek ki, miként jutnak be a szervezetünkbe és egyáltalán mik azok a vírusok?

Koronavírus. A láthatatlan ellenség, amely bárhol ott lehet, és az utóbbi hetekben az egész életünket megváltoztatta. Ennek ellenére mégis keveset tudunk róla: hogyan néz ki, mekkora, miként jut be a szervezetünkbe, és egyáltalán mik azok a vírusok?

Csúcsidőszakban akár kilométeres dugók is lehetnek a határokon

Az ingázók csak úgy járhatnak át, vagy jöhetnek be az országba, ha van munkáltatói igazolásuk. Ha nincs, 14 nap karanténra kötelezik őket itthon. A hosszú várakozások miatt jövő hét szerdától az Ausztriában dolgozó magyarok használhatják a fertőrákosi határátkelőt is. Sándor Klára élelmiszeriparban, Czifra Zoltán pedig nyomdászként dolgozik nyugati szomszédunknál. Azt mondják, vannak időszakok, amikor gyorsan át lehet jutni, és nincs várakozási idő, de a csúcsidőszakokban akár kilométeres dugók is lehetnek.

Mihez kezdenek az X-Faktor sztárjai a karanténban?

Manuelnek a közönség és a színpad hiányzik a legjobban a családja mellett. Az X-Faktor egykori versenyzőit és mentorait is váratlanul érte a koronavírus-járvány. Legtöbben szinte ki sem mozdulnak otthonról, de van, aki még eljár lovagolni, és olyan is, aki a szüleinek segít ezekben a hetekben.

Világszerte átvették Kőrösi Gábor homlokra erősíthető pajzsát!

A cseppfertőzéstől minden kórházi dolgozót megvédhet az a homlokra erősíthető pajzs, amit Kőrösi Gábor talált ki.  Az első elkészült példányok védik a fület, a szemet, a nyálkahártyát. Gáboréknál szinte éjjel-nappal dolgoznak a gépek, arcvédő maszkokat készítenek egészségügyi dolgozóknak saját ötletből saját pénzen. Támogatókat várnak, miközben Kőrösi Gábor terveit világszerte átvették.

Wossala Rozinát egy humanitárius gép menekítette ki a dzsungelből!

A világjáró gasztronómus két és fél hetes kalandtúráról akart hazautazni Peruból, amikor nem is értette miért törölték az összes repülőjáratot. Napokig nem tudták mi történt a világban, amíg ők a dzsungelben voltak. Hogy végül még két hét rémálom után hogyan került itthon hatósági karanténba azt a Fókusznak mesélte el Wossala Rozina!

Min aggódtunk tavaly ilyenkor?

A járvány, a koronavírus elleni küzdelem, a karantén sokaknak megtanította azt, mi fontos igazán az életben. De mik voltak a fő hírek tavaly ilyenkor? Szó volt a Brexitről, de a legújabb amerikai űrprogramról is. És hírt adtunk egy süniszépségversenyről, Istenes Bence piros melegítőjéről, és egy ellopott csikóról... viszont ezek most már nem tűnnek fontosnak.

Tisztább víz, kisebb légszennyezettség – a környezetünkre pozitív hatással van a járvány

Szinte kristálytiszta lett a velencei csatornák vize, a szardíniai Cagliari kikötőjében pedig néhány napja delfineket filmeztek. Eközben a légszennyezettség is rohamosan csökken, mind Kínában, mind Európa főbb ipari központjaiban. Miközben a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek száma egyre jobban növekszik világszerte, addig a tragikus hírek mellett pozitív hozadéka is van a pandémiának: a környezetünkre.

Szinte már a túlélésért küzdenek a magyar vállalatok is

Mindenki a maga módján próbál alkalmazkodni a helyzethez. Az éttermek például házhozszállítással pótolják a kiesett forgalmat, de van olyan ruhakészítő cég is, aki az ingek alapanyagából varrat maszkokat.

A brit királyi családot sem kíméli a járvány

Károly hercegnek is pozitív lett a koronavírus tesztje. A herceg tünetei ugyan egyelőre enyhék, az viszont aggodalomra adhat okot, hogy a brit trón első számú várományosa már 71 éves, ezért a veszélyeztetett korcsoportba tartozik. Az utóbbi hetekben számos hírességet is diagnosztizáltak koronavírussal. Tom Hanks alig több, mint két héttel ezelőtt, Instagram oldalán jelentette be, hogy ő és felesége is elkapta a betegséget; de koronavírusos lett Idris Elba és a nemi erőszakért elítélt producer, Harvey Weinstein is.

Külföldön élő magyarok is alig hagyják el otthonukat a járvány miatt

Döbbenetes állapotok uralkodnak az olasz kórházakban: az intézmények megteltek, és még mindig tömegével érkeznek a súlyos állapotú betegek. Lélegeztetőgépből nincs szabad kapacitás, az orvosoknak és ápolóknak kell eldönteni, hogy kinek adják ezeket.

Akár tömegesen is elveszíthetik a munkájukat a koronavírus miatt

Akár tömegesen is elveszíthetik az emberek a munkájukat a koronavírus-járvány okozta válság következtében. Egyes előrejelzések szerint 100 ezer, de a legrosszabb forgatókönyvek szerint akár 200-300 ezren is utcára kerülhetnek, ha a betegség hónapokon keresztül elhúzódik.

Teljesen megváltoztathatja életüket a koronavírus-járvány

Teljesen megváltoztathatja életüket a koronavírus-járvány. Az eddig megszokott rutinjaink felborulnak, sokkal jobban kell figyelnünk magunkra és másokra is, de emellett fontos, hogy higgadtan kezeljünk a helyzetet és kerüljük a pánikot. Magyarországon különleges jogrend, veszélyhelyzet van érvényben; de nem csak itthon, hanem Európa szinte minden országában vezetnek be korlátozó intézkedéseket.

Külföldön tartózkodó magyarokat kérdeztünk a koronavírus-járványról

Olaszországban tegnap óta 2249 új fertőzöttet találtak és 189-cel nőtt a halálos áldozatok száma. Az eddig bevezetett korlátozások mellett elrendelték a szállodák, éttermek, és kávézók bezárását. Az osztrák határon megtagadják a beutazást azoktól, akik Olaszország felől érkeznek. Olaszországban és Ausztriában élő magyarok mellett Tokár Tomi kollégánk Los Angelesből jelentkezik.

Tizenkét évesen robbant be a zenei életbe, hol tart most Buli Dorina?

évesen robbant be a magyar zenei életbe, és néhány hónap az egész ország megismerte a nevét. Elmentünk a még most is csak 15 éves énekesnőhöz és megnéztük, mi történt vele azóta, hogyan birkózott meg a hirtelen jött népszerűséggel és milyen tervei vannak a jövőben.

Gyerekek, akiknek a legnagyobb álma egy rántotthús sültkrumplival

Szívszorító azt hallani egy gyermek szájából, hogy az álma egy rántotthús vagy sültkrumpli. Milyen érzés lehet nemet mondani egy szülőnek arra, ha a fia már hónapok óta csak egy egyszerű ételre vágyik? 2020-ban Magyarországon még mindig nagyjából 1 millió embernek jelent problémát, hogy mit tegyen az asztalra.

Megrázó: Összeomlott a bíróságon a meggyilkolt lány édesanyja

Soha semmi nem enyhítheti egy szülő fájdalmát, aki elvesztette a gyermekét. A kínkeserves érzéssel maximum együtt élni lehet, de elengedni nem. A tehetetlenséget pedig csak fokozni tudja, amikor a gyermek gyilkosa a szülő szerint nem kap megfelelő büntetést. Csenge 17 éves volt, amikor B. Roland a vád szerint megütötte majd az ájult lányt egy vizes aknába tette. Mindezért 4 év fogházat kapott és kedden szabadlábra helyezték, amit az áldozat édesanyjának is végig kellett néznie. Megrázó riport következik.

Magdalena Kralka nem modell, hanem a lengyel drogmaffia vezére

A képeket látva nehezen hihető, de a 30 éves Magdalena Kralka nem modell, hanem Lengyelország legnagyobb droghálózatának a vezetője. Volt.

Koronavírus: senki sem érti, hogy mire jó a pánikkeltés

Új műfajt teremtett a koronavírus- a lezárt, vagy karantén alá helyezett területeken egyre többen indítanak videóblogot, hogy beszámoljanak tapasztalataikról és megmutassák a világnak, milyen az élet fertőzött régióban.

Már Olaszországban tombol a koronavírus, mikor ér hozzánk?

Ötszáz kilométerre Magyarországtól, Olaszországban két tartományt is elzártak a koronavírus miatt a külvilágtól. Bár Milánó egyik tartományhoz sem tartozik, a Reggeli műsorvezetője azt mondja, ott is hatalmas készültséget látott. A szállodában, reptéren, mindenhol gumikesztyűben fogadták őket.

Több órás várakozás, zéró tájékoztatás - mikor jár kártérítés az utasoknak?

Felháborodott utasok várták a felszállást tegnap délelőtt a Budapest- Las Palmas Ryanair repülőjárat fedélzetén. A gépnek eredetileg reggel 6 óra 30-kor kellett volna elindulni. Úgy tudjuk, a gép túlsúlyos volt, ezért a hajtóműveket járatva égetett el üzemanyagot. A repülő végül 12.19-kor, csaknem 6 órával a tervezett időpont után tudott felszállni. Az utasok azt mondják, a légitársaság nem kezelte megfelelően a helyzetet- tájékoztatást nem kaptak, a repülőről sem szállhattak le. Mi a teendő járatkésés esetén és mikor van joga az utasoknak kártérítéshez?

Suttogónak készül Pintér Tibor!

Pintér Tibor úgy érzi, hogy még közelebb tudna kerülni az állatok lelkéhez. Ez valóban működik? Elkísértük egy oktatásra, ahol kancákkal gyakorol. Miért csinálja és mire készül még Tenya?

Billie Eilish a legfiatalabb, aki Bond-dalt énekelhetett fel

Nincs idő meghalni, énekli Billie Eilish a hamarosan megjelenő James Bond film főcímdalában. A 18 éves amerikai énekesnő a legfiatalabb azok közül, akik eddig megkapták a megtisztelő lehetőséget, hogy a 007-es széria zenéjét szerezzék.

Benkő Lászlót a zene és a közönség szeretete segítette gyógyulásában

Alig ért véget életének legnehezebb időszaka, a közelmúltban újra súlyos betegséget diagnosztizáltak Benkő Lászlónál. Az Omega legendás billentyűse egy éve gyógyult fel a májrákból, de tavaly év végén, egy vizsgálaton újra daganatot találtak nála.

Jégember - Három fokban, mezítláb, trikó nélkül rótta a köröket

Mentő kísérte a Kékes csúcsáig néhány hete, Zoltán ekkor állította be a folyamatos fagypont alatti félmeztelen, pihenés és frissítés nélküli hegyi futás magyar rekordját. A 42 éves férfi a magyar jégember címre is pályázhatna. Minket megnyugtatott, hogy miközben forgattunk Zoltánnal, ott volt velünk mentőtiszt párja. Három fokban, mezítláb, trikó nélkül rótta a köröket és ez még csak a bemelegítés volt, miközben kollégáinknak lefagyott a keze meg az orra a jeges szélben.

Mi tud a fiatalabb generáció a régi kütyükről?

Egy mobiltelefon, ami a tenyerünkben elfér, mégis szinte az egész életünket ebben tároljuk. Pedig régen még tucatnyi eszközzel helyettesítettük: fényképezőgép, kamera, GPS, videókazetta, CD, pendrive, magnókazetta, floppy, MP3 lejátszó, elemlámpa, naptár, térkép, discman, számológép. Ezek ma mind benne vannak a telefonunkban. Amíg ezek a technológiák régen hatalmas népszerűségnek örvendtek, és tömegek használták őket, a fiatalabb generáció szinte már semmit sem tud ezekről. Legfeljebb hallomásból ismerik őket. 

Mindig van előjele egy gyilkosságnak?

Mi történhet egy szülővel, aki képes megölni saját gyerekeit? A legutóbbi tatabányai tragédia után erre a kérdésre keressük a választ. Pénteken egy apa hét és kilenc éves fiával végzett. A nagymama és az ismerősök szerint semmi előjele nem volt a gyilkosságnak. Szakértőnk szerint azonban minden esetben vannak előjelek. A mérnök apa egy metálzenekarban játszott, a tragédia előtt állítólag összevesztek a feleségével.
A szakpszichológus ide kattintva még több részletet mond el az esetről.

Koronavírus: mi igaz a gyógyult emberekről?

A kínai vezetés kontroll alatt próbálja tartani az embereket, a gazdaságot, nagyhatalom lévén bizonyos szempontból még a világot is, sőt most úgy tűnik, hogy a híreket is a koronavírusról. Sorra bukkannak fel olyan bizonyítékok, cikkek, fotók, videók, amikből sajnos egy sokkal durvább helyzet rajzolódik ki a járvány állapotairól, mint ahogy ők azt a világnak szeretnék mutatni.

Léteznek földönkívüliek, és ha igen, mennyi az esélye, hogy kapcsolatba lépjünk velük?

A világháló tele van olyan felvételekkel, amelyek készítői biztosra állítják, hogy egy idegen civilizáció lényeit sikerült lebuktatniuk és végre bizonyítékot találtak arra, hogy léteznek földönkívüliek.

Ilyen óvintézkedésekre van szüksége a reptereknek a koronavírus miatt

A vírus leggyorsabban a légiközlekedés miatt terjed, a Kínán kívül felfedezett betegek nagy része repülővel érkezett az adott országba, ezért szükséges, hogy a repülőtereken megfelelően ellenőrizzék az érkezőket.

Manuellel töltöttünk egy napot és megnéztük, mi történt vele december óta

Hatalmasat fordult a világ Manuellel az X-Faktor óta. Koncertről koncertre utazik, a színpad előtt sikoltozó tinilányok tömkelege fogadja őt, és hosszú sorokban várják, hogy egy közös fotót készíthessenek vele. Vele tartottunk egy egész napon keresztül és megnéztük, mi történt vele december óta: hogyan éli meg, hogy ismert lett és mit szól az ország fiataljai között tomboló már-már mondhatni Manuel-lázhoz.

 Zámbó Krisztián megelégelte a rendszertelen életmódot és állandó rohanást

Zámbó Krisztián azt mondja, a nehéz hónapok és mélypontok után végre egyenesbe jött az élete, újra boldog, kiegyensúlyozott és tele van tervekkel. Szeretné, ha végre saját maga miatt foglalkoznának vele, nem pedig azért, mert ő a legendás Zámbó Jimmy fia. Nagyszabású tervei vannak: nem csak a zenében szeretne karriert építeni, hanem valami egészen újba vágna bele.
Krisztián új életmódjáról ide kattintva még több részletet mesél el.

Pusztító járványok, vészesen közeledő klímaváltozás - nem fest túl fényesen a jövőnk

Pusztító járványok, természeti katasztrófák, vészesen közeledő klímaváltozás, kiberháborúk és rohamos technikai fejlődés, amely nem csak a hasznunkat szolgálja majd. Néhány napja a világ vezető atomtudósai előretekerték a végítélet szimbolikus óráját, szerintük már csak 100 másodpercre vagyunk a totális megsemmisüléstől. A mutatók még sohasem álltak ilyen közel az éjfélhez, azaz a teljes kihaláshoz.

10 kínai várost teljesen lezártak a koronavírus miatt

Egyre rémisztőbb hírek érkeznek Kínából, akár már néhány héten belül világméretű járvány alakulhat ki a távol-keleti országban terjedő koronavírus miatt. A betegek száma rohamosan növekszik és egyre több helyen fedeznek fel újabb fertőzötteket. Eddig 10 kínai várost teljesen lezártak, köztük a 11 milliós Wuhant is, ami a vírus epicentruma lehet. Felfüggesztették a tömegközlekedést, de a repülők és a vonatok sem indulhatnak el.

Beteg állatokat fogad be Niki

Beteg állatok, akiknek már a menhelyen se lenne esélyük, Niki mégis befogadja őket. Az apró lakás már szinte egy mini állatkertre hasonlít, ahol az örökbefogadott és sérült lakók élhetnek.

Kábítószer, verés, lopás, védelmi pénz - mindez egy magyar kollégiumban

Kábítószerezés, verések, lopások, védelmi pénz - állítólag olyan az élet ott, mint egy durvább külföldi börtönben - annyi a különbség, hogy ez egy kiskunfélegyházi iskola kollégiuma. Az igazgató szerint semmi ilyen nem történik, pedig a rendőrök nyomoznak, és még videófelvétel is van az egyik esetről. Sokan mondják, hogy mi folyik ott, de nem mernek beszélni róla, nekünk is csak arc nélkül vállalták, hogy elmeséljék a kollégiumi horrorsztorikat.

Vlagyimir Putyin hatalma 2024 után is megmarad?

Váratlan és elképesztő fordulat az orosz politikában: szerdán Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy teljesen átalakítja az orosz hatalmi rendszert. A bejelentés után a teljes kormány lemondott, Dimitrij Medvegyev miniszterelnök vezetésével.

Milliárdokat költ évente a magyar állam a sportolók életjáradékára

Jelenleg majdnem 900 olimipai bajnok, ezüst és bronzérmes illetve edzőik kapnak életjáradékot, amire körülbelül 6 milliárd forintot költ évente a magyar állam. A sportolók pénzbeli megbecsülése évente folyamatosan, az átlagkeresethez mérten növekszik.

Irán fenyeget, Amerika felkészül - mi lesz ebből?

Pattanásig feszült a helyzet a világ puskaporos hordójának tartott Közel-Keleten. De valóban küszöbön a III. Világháború, vagy csak két nagyhatalom közti versengésről van szó? A konfliktus múlt hét csütörtök óta éleződik, ekkor Donald Trump utasítására likvidálták Irán legbefolyásosabbnak tartott emberét, Kaszim Szulejmanit. Irán most fájdalmas válaszcsapással fenyegetőzik, míg az Egyesült Államok elnöke közölte: ha amerikai állampolgárok, vagy katonák élete kerül veszélybe, Washington visszavág- talán aránytalan mértékben.

A zéro tolerancia ellenére több mint ezer balesetet okoztak részeg sofőrök 2019-ben

Az alkoholfogyasztás miatt rengeteg baleset történik. A KSH adatai szerint 2019-ben január és szeptember között 1046 balesetet okoztak ittas sofőrök, ezek felét személyautóval.

Idén sem lesz egyszerű a pajkaszegiek élete

Már a karácsony is hatalmas ünnepléssel telt A mi kis falunk közmunkásainak, de szilveszterkor még erre is rá tudtak tenni egy lapáttal, és hiába a teljes képszakadás, harmadnaposan is megkérdeztük őket.
A sorozatra már nem kell sokat várni, január 11-én kezdődik az új évad, amelyben Pajkaszeg lakóinak története tovább folytatódik.

Rendhagyó módon Pajkaszegről jelentkezik az RTL Híradó szilveszteri különkiadása

Az ország három leghíresebb közmunkása Teca kocsmája előtt próbálja megfejteni a világot, az RTL Híradó szilveszteri különkiadásában az év legfontosabb híreit beszélik meg. Nemcsak A mi kis falunkban történt jeles eseményekről lesz szó, hanem a világ legfontosabb történéseit is elemzik - két tüske között.

Dől a fa, törik az ajándék - nem mindig tökéletes a karácsony

Minél inkább törekszünk az ideális ünnepre, annál biztosabb, hogy becsúszik egy-egy homokszem a gépezetbe: eldől a fa, eltörnek a dísznek, odaég az étel, összeveszünk régen látott szeretteinkkel, vagy éppen nem örülünk a meglepetésnek. Ezek az apróságok pedig rémálommá változtathatják a várva-várt karácsonyt.
És van olyan, aki nem is várja. Győzike ide kattintva meséli el, miért nem szereti a karácsonyt.

Folyamatosan javul a szétválasztott sziámi ikrek állapota

A 3 éves Rabeya ma már beszél és boldogan játszik; ikertestvére, Rukaya még nincs teljesen tudatánál, de az ő állapota is folyamatosan javul. Az sziámi ikrek 2016-ban születtek Bangladesben, az anya a terhesgondozás és ultrahang hiánya miatt még azt sem tudta, hogy ikrekkel terhes.

Adni öröm: sok apró adománnyal is lehet sokakon segíteni

Adni öröm, és aki képes segíteni másnak nemcsak elégedettséget, de boldogságot is érez. Nemcsak a gyerekeket, de egymást is megtaníthatjuk erre. Az egyik legnagyobb üzletlánc idén ismét megszervezte segítségnyújtó akcióját, amelyben bárki részt vehet.

A 18 és a 26 év közöttiek vannak a legnagyobb veszélyben az utakon!

A 18 és 26 év közötti fiatalok között a legtöbben nem valamilyen betegség miatt, hanem autóbalesetben veszítik életüket. Az egyik legrégebbi autógyár évek óta felhívja a figyelmet arra, hogy ugyanez a fiatal korosztály okozza a legtöbb közúti balesetet is! Az Éjjel-Nappal Budapest két fiatal szereplőjét teszteltük, hogy mennyire rutinos sofőrök veszélyhelyzetben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való