KERESÉS search-close

"Bialkó Anna" szerzővel ellátott tartalmak

Bialkó Anna

Bialkó Anna által létrehozott tartalmak (100):

Mentőhelikopter vitte kórházba a motorost

Mentőhelikopter vitte el azt a motorost, aki mikrobusszal ütközött Recsk közelében tegnap délután. Súlyosan megsérült. A kisbuszban ülők közül senkinek nem esett baja. Az egyik utas szerint ezt csak a sofőrjük lélekjelenlétének köszönhetik, mert amennyire tudta, elkerülte a frontális ütközést.

Magyar filmsiker Indiában

Két díjat is nyert Bollywoodban, az ázsiai filmgyártás fellegvárában Goztola Kristina és Halmi Péter legújabb kisjátékfilmje, A nyaklánc. Az alkotást januárban Párizsban forgatták. A legjobb rendezésért járó díj mellett a zsűri különdíját is elvitték.

Kórházi dolgozó erőszakolt meg egy beteget a sátoraljaújhelyi kórházban

Megerőszakoltak egy beteget a sátoraljaújhelyi kórházban - tudta meg az RTL Híradó. A rendőrség megerősítette értesülésünket, a bűncselekménnyel egy kórházi dolgozót gyanúsítanak. Úgy tudjuk, az 53 éves férfi egy 35 éves nőt erőszakolt meg az egyik kórteremben. A nő azonnal segítséget kért. A rendőrség tegnap fogta el a férfit.

Szupercella vonult végig Borsod megyén

Szinte úsztak az autók a vízben Miskolcon, miután szupercella vonult végig Borsod megyén. A város egyes részein több centiméter víz állt az esőzés után. A tűzoltóknak a viharban leszakadt faágak adták a legtöbb munkát.

40 ezer méhet kellett befogni

Egy egész méhcsaládot, körülbelül 40 ezer méhet fogtak be Egerben, miután 3 lép leszakadt egy fáról. A város legnagyobb parkjába költöztek be. A szakemberek kordonnal kerítették el a területet, majd befogták a méhcsaládot, amely egyelőre karanténban van. Jövőre már mézet termelhetnek.

Sávot akart váltani a részeg sofőr, de szalagkorlátnak ütközött

Videón a részeg sofőr balesete. A 68 éves férfi vasárnap este, Egerben próbált sávot váltani, de az utolsó pillanatban megkezdett manőver nem sikerült. Kocsijával a szalagkorlátnak ütközött, majd többször megpördült, az autó végül a tetején állt meg. Az egészet rögzítette a mögötte haladó kocsi fedélzeti kamerája.

Koronavírusos lett két táborozó

Koronavírus miatt vittek kórházba két táborozót Sátoraljaújhelyről. A hvg.hu írt először arról, hogy a határon túli és Magyarországon élő diákoknak szervezett táborban bukkant fel a vírus. Egy délvidéki és egy Magyarországon élő résztvevőt is a Szent László kórházban ápolnak, a többieket hazaengedték, a Nemzeti Népegészségügyi központ nekik otthoni megfigyelést írt elő.

21 embert fertőzhetett meg egy tanár Mezőkövesden

Koronavírus-gyanú miatt lezártak egy mezőkövesdi általános iskolát. Híradónk értesülését a Nemzeti Népegészségügyi Központ is megerősítette. Az egyik tanár fertőződött meg a vírussal egy zártkörű értekezleten. Eddig összesen 21 emberről derült ki, hogy elkapták tőle a fertőzést. Három beteget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházban ápolnak. Egyikük sincs lélegeztetőgépen.

Kúszósül született a miskolci állatkertben

Ritka, hogy fogságban szaporodnak, a miskolci állatkertben mégis minden évben születik egy kúszósül. A legújabb kölyök körülbelül egy hónapos, de már ügyesen kapaszkodik a legmagasabb ágakra is. Ha nagyobb lesz, úgy, mint testvérei, ő is másik állatkertbe kerül.

Molotov koktéllal akarta felgyújtani haragosa házát

40 évet is kaphat az a férfi, aki a vád szerint két éve molotov koktéllal akarta felgyújtani haragosa házát Miskolcon. Csak a szerencsén múlt, hogy az ott élő család tagjai nem égtek bent. Az ügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat.

Magára hagyta újszülött gyermekét, meghalt a csecsemő

Letartóztatta a bíróság azt a 35 éves nőt, aki a gyanú szerint kedden megszülte, majd egy bokorban magára hagyta gyermekét Tarnamérán. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a csecsemő azért halt meg, mert az anyja nem látta el. A helyiek akkor azt mondák, nem is tudták, hogy a nő gyermeket vár. A rendőrség emberölés miatt nyomoz.

Egy másik lövöldözés is hozzá köthető

Elfogták a rendőrök azt a 45 éves férfit, aki a gyanú szerint múlt hét pénteken gumilövedékes fegyverrel arcon lőtt egy 72 éves asszonyt Miskolcon. A nő súlyosan megsérült. A budapesti támadót csütörtökön délután Sopronban találták meg a rendőrök. Szerintük egy másik lövöldözés is köthető hozzá.

Elkergetett egy idős nőre támadó rablót egy miskolci buszsofőr

Megállította a buszt és elkergetett egy idős nőre támadó rablót egy miskolci buszsofőr. A helyi járatot vezető férfi látta, ahogy egy kapucnis alak megpróbálja az idős nő táskáját megszerezni az utcán. A sofőr leszállt, majd ellökte a támadót, aki elmenekült. Az asszonynak az ijedtségen kívül más baja nem lett. A rendőrök csütörtökön fogták el a rablót. A busz fedélzeti kamerája mindent rögzített.

Kiderült, hogy vadmacskák

Kiderült, hogy nem házimacskák, hanem vadmacskák azok a kölykök, amik április végén kerültek a Mályi Madármentő Állomásra. Az állomás vezetője már akkor úgy gondolta, hogy nem átlagos cicákkal van dolguk, ezért a Fővárosi Állatkertbe vitette a kölyköket, ahol a genetikai vizsgálat alapján kiderült az igazság. Ha megerősödnek, szabadon engedik őket.

Kisiklott a tehervonat kocsija

Kisiklott egy tehervonat kedd kora este a hatvani vasútállomáson, mindezt videóra is vették. A tehervonat a pályaudvaron közlekedett, amikor az első vagon leugrott a sínekről, majd keresztbe fordulva megált. A balesetben senki sem sérült meg. A műszaki mentés idejére Hatvan és Hort-Csány között pótló buszokkal szállították az utasokat. A munka még éjfél után is tartott a pályán.

Két őzgidát is nevelnek

Néhány nap alatt két magára maradt őzgida került a Mályi Madármentő Állomáshoz. A szakemberek szerint hiába hívják fel évről évre a figyelmet, hogy az árvának tűnő állatokhoz nem szabad hozzányúlni, mert az anyjuk ilyenkor nem gondozza tovább őket. Így járhatott ez a két őzgida is.

Apa és két gyereke sérült meg, amikor árokba hajtottak autójukkal

Egy apa és két gyermeke sérült meg Füzesabonynál, amikor árokba hajtottak autójukkal. Úgy tudjuk, a balesetben az egyik kisgyerek kirepült az autóból. Ő és testvére könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet. Édesapjukat mentőhelikopterrel szállították kórházba életveszélyes sérülésekkel.

Újraindult az élet vidéken

A kávézók teraszán már üldögéltek az emberek, mások sportolni mentek. Budapestet és Pest megyét leszámítva mindenhol lazítottak a kijárási korlátozásokon. Csak néhány szabály maradt érvényben: az időseknek fenntartott idősávot és a másfél méteres távolságot továbbra is be kell tartani. Az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező maszkot viselni.

Szigorú óvintézkedések mellett elkezdődtek az idei érettségik

Fertőtlenítés, maszk és távolságtartás – a koronavírus-járvány miatt szigorú óvintézkedések mellett elkezdődtek az idei érettségik. Több mint 84 ezer diák vizsgázik, közülük reggel a magyar nyelv és irodalommal kezdtek több mint 70 ezren. Az iskolákat az érettségi időszak alatt folyamatosan fertőtlenítik. Az osztálytermekben legfeljebb tízen lehetnek. Az utcákon ma sok helyen polgárőrök és rendőrök figyelmeztették a vizsga után lazító diákokat.

Majdnem mást temettek el

Kishíján egy idegen asszonyt temetett el egy család a borsod megyei Arlón. A temetés előtt két órával fedezték fel, hogy nem saját halottjuk fekszik a koporsóban. A család szerint a kórház cserélhette fel az elhunytakat, amikor a temetkezési vállalkozóknak a szertartásra átadták őket. A kórház beismerte, hogy hibázott és bocsánatot kért a családtól.

Kevesen tartották be a szabályt Miskolcon

A mai naptól kötelező Miskolcon a szájmaszk viselése a buszokon és a villamosokon, de ezt a szabályt az első nap még kevesen tartották be. Az ellenőrök egyelőre csak figyelmeztetnek, és nem büntetnek. Budapesten április 27-től teszik kötelezővé a maszk viselését a BKK járatain.

Egyre több a koronavírussal kapcsolatos visszaélés

Egyre több a koronavírussal kapcsolatos visszaélés a rendőrök szerint. Az elmúlt időszakban 51 ember ellen indítottak eljárást a járvánnyal kapcsolatos rémhír terjesztése miatt, 44 esetben pedig csalás miatt. Tegnap például egy négytagú bandát fogtak el, mert hamis fertőtlenítőszert gyártottak. Csaknem 23 milliós kárt okoztak.

Robbanás történt egy háromszintes társasházban Petőfibányán

Szinte megsemmisült az épület felső szintje, miután robbanás történt egy háromszintes társasházban a heves megyei Petőfibányán. A robbanásban egy ember megsérült. Őt a tűzoltók mentették ki a romok alól. Életveszélyes sérülésekkel, menőhelikopter szállította kórházba. A robbanásban több lakás lakhatatlanná vált. A detonáció után 50 embernek kellett elhagynia az épületet.

Ijesztgette a többi autóst

A szemközti sávba áthajtva ijesztgette vezetőtársait egy 21 éves cigándi férfi. Erről felvétel is készült, amit a rendőrség a napokban tett közzé. A sofőr ellen közúti veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Az állatmenhelyek is bajban a járvány miatt

Veszélybe kerültek a menhelyi állatok a koronavírus járvány miatt. Sok helyen eddig a menzáktól kapott maradékkal etették az állatok, de a menzák bezártak. Ráadásul az állateledel-utánpótlás is akadozik a boltokban. A menhelyeken probléma a zsúfoltság is, mert drasztikusan csökkent az örökbefogadók száma.

Több településen is bezártak a játszóterek

A játszóterek és az edzőtermek is veszélyesek lehetnek a vírus terjedése szempontjából. Nem csak a sok látogató miatt, hanem azért is, mert az eszközökön is megtapadhatnak a kórokozók. Ezért több településen, köztük a fővárosban is, bezárták a játszótereket, de sok konditerem sincs már nyitva.

A létfontosságú termékek beszerzése folyamatosan biztosított

Az éttermek, kávézók és italboltok csak délután háromig lehetnek nyitva mától, a szolgáltatókra azonban nem vonatkozik a korlátozás. Sok vállalkozó mégis úgy döntött: nem, vagy csak korlátozva nyit ki a következő hetekben, hogy ezzel is lassítsa a fertőzés terjedését. Az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, drogériák és benzinkutak továbbra is nyitva lehetnek a szokásos időben, így a létfontosságú termékek beszerzése folyamatosan biztosított.
bár a szolgáltatókra nem vonatkozik a korlátozás, mégis sokan döntneek úgy, hogy bezárnak.

Laptopot gyűjtenek és felolvasnak

A Miskolc Televízió adást készít az érettségizőknek, a Tündérpakk alapítvány laptopot gyűjt, színművészek pedig a kötelező tananyag felolvasásával segítenék a digitális oktatást. A kormányrendelet ajánlása szerint a tanároknak a jövő hétre kell összeállítaniuk egy listát, hogy a diákok mit, hol tudnak majd elérni. Az általunk megkérdezett iskolaigazgató szerint nagyjából két hétbe telhet, mire beáll a rendszer.

Pszichiátrián kezelik az áldozat édesanyját az ítélet miatt

Pszichiátrián kezelik azt az asszonyt, aki kedden a bíróságon a 17 éves lánya halála miatti ítélet után omlott össze. A lányt egy ismerőse verte össze, és félholt állapotban vízaknába dobta, ott vesztette életét. A fiatalember 4 év börtönt kapott, a szerintük az enyhe ítélet felháborította a borsodnádasdiakat. Úgy tudjuk, a környéken élők a hétvégére demonstrációt szerveznek.

Kétóránként etetik a megmentett mókusbébit

Már jobban van, szépen eszik és a súlya is gyarapodott annak a kismókusnak, amit a Mályi Madármentő Állomáson nevelnek. Az állatot valószínűleg az anyja ejtette le, amikor a fészkét költöztette. Zúzódásokkal, kisebb sebekkel érkezett Mályiba. Az állomás vezetője most kétóránként eteti az állatot éjjel-nappal, hogy megerősödjön.

Hetvenezerért vett „rabszolgát”

Hetvenezer forintért megvásárolta és rabszolgaként tartott egy férfit a gyanú szerint egy 21 éves salgótarjáni fiatal. Napközben dolgoztatta az idős hajléktalant, este pedig egy fatárolóban szállásolta el. Hiába próbált elmenekülni, fogvatartója nem engedte el. A fiatalt már letartóztatta a bíróság.

„Az ijedtség gyorsabban terjed, mint a vírus”

Az ijedtség gyorsabban terjed mint a vírus - ezt mondta az általunk kérdezett szociálpszichológus. Szvetelszky Zsuzsanna szerint tudatosan és higgadtan kell informálódni a koronavírus ügyében. A megkérdezett vásárlók tudják, milyen élelmiszert kell venni, ha baj van, de egyelőre nem aggódnak a vírus miatt.

Építkezés miatt omlott le a ház fala Egerben

A szomszédos építkezés miatt omolhatott le egy ház fala Egerben tegnap délután. Úgy tudjuk, az épületben akkor senki sem volt, és senki sem sérült meg. A családi ház mellett épp egy másiknak az alapját készítették, amikor a fal leomlott. A katasztrófavédelem elkerítette a veszélyes ingatlant. Hogy mekkora a kár, egyelőre nem tudni.

Nem kaphat tájékoztatást a szülő

Nem beszélhetnek a szülőknek gyerekük iskolaérettségi eredményeiről a pedagógiai szakszolgálatoknál - erről a Népszava írt. Szél Bernadett független parlamenti képviselőhöz is eljutott egy olyan levél, amit a szakszolgálatok kaptak, és amelyben az áll, hogy aki megszegi a titoktartási kötelezettséget, azzal szemben „polgári jogi igény támasztható”. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma viszont úgy reagált, a megjelentekkel ellentétben bármelyik szülő megismerheti a vizsgálat eredményeit.

Önmagát hibáztatja a tragédiáért

Önmagát hibáztatja, amiért meghalt a felesége. Ezt mondta az RTL Híradónak a tárgyalás után az a férfi, aki egyik este gyertyát gyújtott felesége szobájában, de az lángra lobbantotta a berendezési tárgyakat. Beteg felesége hiába próbált menekülni, már nem tudott kijutni a szobából. Füstmérgezésben halt meg. Az előkészítő ülésen a férfi bűnösnek vallotta magát. Gondatlanságból elkövetett emberölésért felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Ózdon tartanák a munkaerőt a gyár bezárása után is

Szeretnék városon belül megoldani annak a körülbelül ezer embernek a sorsát, akik az ABB ózdi gyárának bezárása után munka nélkül maradnának. A város polgármestere, a járási hivatal vezetőivel, a szakszervezettel és a gyár vezetőivel egyeztetett szerdán a lehetőségekről. A cég kedden jelentette be, hogy bezárják a városban működő gyárukat, mert annak piaci kereslete csökkent.

A rendőrség szerint csökkent a gyilkosságok száma

A rendőrség szerint csökkent a gyilkosságok száma az elmúlt években Magyarországon, az ENSZ ugyanakkor azt mondja, pont hogy évről-évre több az emberölés hazánkban. Az eltérés oka azt mondják, az lehet, hogy az ENSZ más adatokból dolgozik, amelyek a rendőrség szerint megkérdőjelezhetők.

Minden előzmény nélkül támadtak rájuk

A testével próbálta védeni földre került barátját – ezt mondta Híradónknak az a férfi, akit ismerőseivel együtt megtámadtak péntek este Egerben. A fiatalember szerint semmilyen konfliktus nem volt a két társaság között, minden előzmény nélkül támadtak rájuk. Hiába próbáltak elmenekülni, folyamatosan követték őket. A dulakodásban ketten súlyosan megsérültek. A verésnek a rendőrök vetettek véget, garázdaság és testi sértés miatt indítottak eljárást.

Veszélyt jelent a ködös idő a szabadon élő madarakra

Komoly veszélyt jelent a mostani ködös idő a szabadon élő madarakra. Ilyenkor ők sem látnak jól, emiatt még gyakoribbak a gázolásos balesetek, és sokszor fordul elő áramütés. A mályi madármentő egyesülethez is sok sérül madár kerül. Egy felépült sztyeppi sirályt és egy egerészölyvet gyógyulásuk után, a napokban engedtek szabadon.

Egy 26 éves nő azt állítja, tudtán kívül távolították el a petevezetékeit

Csak annyit szeretnék megtudni, mi és miért történt velem - ezt írta Híradónknak az a 26 éves nő, akinek állítása szerint tudtán kívül távolították el a petevezetékeit még 2016-ban. A miskolci kórházban végzett műtétre egy névtelen levélben hívták fel a rendőrség figyelmét, a szerzője szerint a történtekben szerepet játszhatott az áldozat vélt roma származása is. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kórház főigazgatója Híradónknak azt mondta, az egészségügyi ellátás mindenkire kiterjedő és pártsemleges.

Rengeteg beteg volt a miskolci ambulancián

Rengeteg beteg volt még éjjel is a Miskolci Megyei Kórházban, többségük a lefagyott utakon, járdákon szenvedett kisebb-nagyobb balesetet. Reggel 6-ig több mint 400 embert láttak el, főként törésekkel, ficamokkal. A kórház kénytelen volt behívni a szabadnapos dolgozóit, hogy el tudják látni a betegeket. A csütörtöki ónos eső után Miskolc legtöbb utcája pénteken már járható volt, de a kisebb utakat és járdákat még ma is szórták, hogy ne legyen gond.

Jégpáncél ónos eső miatt

Valóságos jégpáncél borította az utakat miután ónos eső esett az ország több pontján. Zádorfalván egy busz borult az árokba, miután megcsúszott a lefagyott úton. A buszon összesen négyen voltak, amikor a baleset történt. Senki sem sérült meg. Szabolcsban szinte egymás után csúsztak árokba a kocsik. Miskolcon szinte korcsolyázni lehetett a lefagyott utcákon.

Ipari hóban szánkóztak Kazincbarcikán

Ipari hó lepte el az Északi-középhegység több települését is. A legtöbb Kazincbarcikán esett, ott körülbelül nyolc centiméter. A családok ezt ki is használták, aki tehette délelőtt a belvárosban szánkózott. Az ipari hó ködös, párás időben alakulhat ki, jellemzően gyárak környékén. Azt mondják, nem károsabb, mint az ipari térség levegője.

Meghalt a kórházban a szombati tömegkarambol egyik sérültje

Meghalt a kórházban a tegnapi tömeges gázolás egyik sérültje. A baleset Eger közelében a 25-ös úton történt. Árokba hajtott egy kocsi, amit a sofőr ismerősei próbálták meg kihúzni, de közéjük csapódott egy autó, és öt embert elgázolt. Hárman sérültnél már a helyszínen életmentő beavatkozásra volt szükség. 

Nem bírta az állandó vitákat, agyonverte élettársát

Nagyon megbánta tettét, de már nem bírta tovább a sok vitát. Ezt mondta a bíróságon az a 85 éves férfi, aki a vád szerint tavaly januárban Mezőnyárádon agyonverte élettársát. Az idős pár gyakran veszekedett. Aznap is vitáztak, amikor a gyilkosság történt. A férfi beismerte a gyilkosságot, de ítélet nem született.

Karambolozott a Gáspár-család

Azt hitte, hogy meghalt a felesége – ezt mondta Gáspár Győző, miután kedden este frontálisan karamboloztak. Feleségével és kisebb lányukkal épp Budapestről tartottak hazafelé, amikor a baleset történt. A másik autós, egy 26 éves nő valószínűleg rosszul hajtott fel a főútra, így kerülhettek egymással szembe.
A Győzikével készült interjút, ide kattintva hosszabban is megnézheti.

Részegen, jogsi nélkül vezette a háromkerekű BMW-t

Hiányzó kerékkel, részegen és jogosítvány nélkül autózott egy 35 éves férfi Edelényben. A rendőrök a kocsi zajára figyeltek fel. A háromkerekű BMW sofőrje ellen eljárás indult, bevonták a jogosítványát és pénzbírságot szabtak ki rá.

Pályamunkások sérültek meg az M3-ason

Autópályafenntartó munkások járműveibe rohant egy teherautó az M3-as autópályán Mezőnyárádnál. A balesetben a kamion sofőrje súlyosan megsérült, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba. Úgy tudjuk, a munkások közül ketten szintén megsérültek, de csak könnyebben, őket a helyszíne ellátták.

Mobiltelefon miatt vert halálra egy asszonyt

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint múlt héten úgy megvert egy asszonyt Ózdon, hogy az belehalt sérüléseibe. Az ügyészség szerint nem sokkal a gyilkosság előtt ismerte meg az asszonyt. Egy mobiltelefonon veszhettek össze, ez vezethetett ahhoz, hogy támadója brutálisan összeverte a nőt. A férfit kedden fogták el a rendőrök egy budapesti hajléktalanszállón.

Kigyulladt és teljesen kiégett egy menetrend szerint közlekedő autóbusz

Kigyulladt és teljesen kiégett egy menetrend szerint közlekedő autóbusz az M5-ös autópályán, Inárcsnál. A buszon utasok is voltak, de mindenkinek sikerült időben lejutnia, senki nem sérült meg. A lángok a busz motorterében csaptak fel és néhány perc alatt átterjedek az egész járműre. Mire a tűzoltók odaértek, már teljes terjedelmében égett. A tüzet műszaki hiba okozhatta.

Jutalommal és ingyen bérlettel enyhítenének a sofőrhiányon Miskolcon

Jutalom a sofőröknek és ingyen bérletet a családtagoknak. Erről is döntött a miskolci közlekedési vállalat, miután a sofőrhiány miatt több járatot megszüntettek, vagy ritkítottak egy héttel ezelőtt. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint még sokat kell dolgozni, hogy újra helyreálljon a közösségi közlekedés Miskolcon.

Fejlesztőház gyerekeknek Boldogkőújfalun

Hátrányos helyzetű gyerekeknek épített fejlesztő házat az Ökumenikus Segélyszervezet Boldogkőújfalun. Az országban csaknem 200 úgynevezett Biztos Kezdet Gyerekház létezik, amiből ötöt a szervezet működtet. Az intézmények célja, hogy biztosítsák  a hátrányos helyzetű régiókban a gyermekek korai fejlesztését, és segítsenek a szülőknek a gyermeknevelésben. A boldogkőújfalui gyerekházat az RTL Magyarország 10 millió forinttal támogatta.

Két biciklisgázolás egy időben

Egy időben két biciklisgázolás is történt mindössze 20 kilométerre egymástól Bács-Kiskun megyében. Kiskunhalason egy részeg kerékpárost ütött el egy pizzafutár. Kiskunmajsán egy kanyarodó kerékpárost gázolt el egy valószínűleg figyelmetlen autós. Mindkét balesetben a biciklisek sérültek meg.

5-10 százalékkal többe kerül a krizantém a virágüzletekben

5-10 százalékkal többe kerül a krizantém a virágüzletekben, mint egy éve - az Agrárgazdasági Kamara illetékese szerint. A drágulást a költségek emelkedése okozza. A virágból legalább tizedével több termett idén a szokatlanul meleg októberi időjárás miatt. A kamaránál azt mondják, aki közvetlenül termelőtől vásárol, tavalyi áron juthat krizantémhoz halottak napjára.

Tűzifával ütötte agyon élettársát

Agyonütötte élettársát, majd gyógyfürdőbe ment egy férfi, aki ellen most emelt vádat az ügyészség. A 85 éves mezőnyárádi férfi tavaly januárban egy darab tűzifával úgy megverte élettársát, hogy az belehalt a sérülésekbe. Az ügyészség szerint az idős pár gyakran veszekedett. Egyik vitájuk torkollt a gyilkosságba. A férfi a történtek után a közeli gyógyfürdőben töltötte a napját.

Öntudatlanul fetrengő emberek Miskolcon

Továbbra is mindennapos látvány Miskolcon a herbáltól öntudatlanul fetrengő, vagy zombivá merevedett emberek látványa - erre panaszkodnak a helyiek. Azt mondják, egyre rosszabb a helyzet.Szakemberek szerint mivel a dizájner drogok olcsók és könnyen beszerezhetők, ezért a hátrányos helyzetű fiatalok körében népszerűek leginkább.

Maki nap a miskolci állatkertben

A gyűrűsfarkú makik mindenhol a látogatók kedvencei, de sokan nem tudják, hogy szabadban, egyre kevesebb található belőlük. Élőhelyük csökken, ezért veszélyeztetett fajjá nyilvánították. A miskolci állatkert éppen ezért csatlakozott az úgynevezett lemur fesztiválhoz, hogy felhívják a figyelmet a faj védelmére.

Rákkeltő anyagot találtak a kútban, ezért tűnt el a boltok polcairól a Borsodi Víz

Rákkeltő anyagot találtak a kútban, ahonnan a gyógyhatású ásványvizet nyerik, ezért tűnt el a boltok polcairól a Borsodi Víz. A kútban egy kötelező ellenőrzés során találtak vinil-kloridot, mely a máj daganatos megbetegesét okozhatja. A Borsodi Víz gyártója közel egymilliárd forintra perli a Borsodchemet, mert őket okolják a szennyeződésért. A vegyipari cég szerint nincs közük a történtekhez.

Őz miatt karambolozott egy mentőautó és egy kocsi

Újra kellett éleszteni annak a kocsinak a vezetőjét, amelyik egy mentőautóval ütközött Andornaktálya és Mezőkövesd között. A balesetet az úton átfutó őzek okozták. Az egyik állat miatt hirtelen fékezett a mentő, ekkor rohant bele hátulról az autó, úgy, hogy a két jármű közé még egy másik őz is beszorult. A mentősök nem sérültek meg, ők élesztették újra a kocsit vezető 60 év körüli férfit, aki jelenleg is életveszélyes állapotban van.

Testvérpár erőszakolhatott egy 50 éves nőt

Testvérpár vert és erőszakolt meg egy nőt a gyanú szerint Bélapátfalván. A helyi kocsmában mulatott szombaton a két bükkszentmártoni férfi, ott szemelték ki áldozatukat, egy 50 éves nőt. Úgy tudjuk, együtt hagyták el a kocsmát, a rendőrök szerint nem sokkal később történt az erőszak.

Fedélzeti kamera rögzítette a gázolást

Autója fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy a zebrán elgázolt egy kislányt. A gyerek épp iskolába tartott, amikor elütötték. Könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Mindez még szeptemberben történt Miskolcon, de a rendőrség most hozta nyilvánosságra a videót, hogy felhívják a figyelmet a körültekintő közlekedésre.

Nem tudta ellopni az autót, ezért inkább megrongálta

A 38 éves vandál egy ismerőse kocsiját akarta elvinni Prügyön, de nem volt benne akkumulátor. A tulajdonos arra ébredt egyik hajnalban, hogy éppen darabokra szedik a kocsiját, és hívta a rendőröket. A rongáló nem jogerősen három év fegyházbüntetést kapott.

Elemlámpával próbálják elijeszteni a vaddisznókat Miskolcon

Elemlámpával próbálják elijeszteni az emberek a vaddisznókat Miskolcon – erről egyik nézőnk számolt be. Szerinte évek óta rettegésben tartják a helyieket a lakott területre bejáró állatok. Nemrég egy járda mellett lakmározó kisebb csordát is videóra vett. Az önkormányzat már korábban engedélyt adott a vaddisznók kilövésére, folyamatosan ritkítják az állományt.

Ennyire cuki a miskolci állatkert legifjabb lakója, a bölényborjú

Mindenhova követi anyját a miskolci állatkert legifjabb lakója, egy bölényborjú. Augusztus végén született, különösen örülnek neki, mert a vadon élő bölények az elmúlt évszázadokban kipusztultak. Az állatkerteknek köszönhetően az állományuk azonban fokozatosan nő és ma már mintegy ezer példány él a szabadban.

Utolsó roham a tanszerekért

Sokan hagyták az utolsó pillanatra a tanszervásárlást. Voltak, akik az akciók miatt vártak eddig, mások pedig csak vasárnap tudtak időt szakítani rá. Egy átlag alsós beiskolázása körülbelül ötvenezer forintba kerül a GKI kutatása szerint.

Levélben magyarázta a busz elé vágó autós, hogy miért akadályozta a járatot

Levélben magyarázta a busz elé vágó autós, hogy miért akadályozta a menetrend szerint közlekedő járatot szerdán Budapesten. Szerinte autójával szabályosan közlekedett, amikor a busz elé hajtott a külső sávból. Erről egy rövid videót is küldött. Azt írta, sajnálja, ami történt. Nem sokkal később újabb videó került elő róla, azon az látszik, piros lámpa ellenére hajt be egy kereszteződésbe.

Hagyta éhen halni a kutyáit, felfüggesztett börtönt kértek rá

Hagyta éhen pusztulni a kutyáit, de nem küldenék börtönbe. Felfüggesztett büntetést kér az ügyészség arra a 40 éves nőre, aki a vád szerint 2017-ben több kutyáját is halálra éheztette Hernádnémetiben. A nő tenyésztő volt, versenyre is vitte az állatokat. 10 agarat hagyott elpusztulni. Állatvédők hat kutyát tudtak megmenteni.

Haza tudja hozni külföldön elhunyt fiát

Haza tudja hozni halott fiát az az édesanya, akinek a gyereke vízbe fulladt a Kanári-szigeteken a múlt héten. A 30 éves férfinak nem volt biztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kell fizetnie a hazaszállítás másfél-két millió forintos költségét. A család gyűjtést indított, és most összejött a szükséges pénz.

Az időjárás kettészakította az országot

Szombathelyen dideregtek, Szegeden viszont a hőségben a nap elől bujkáltak az emberek. Hidegfront érkezett Magyarország északnyugati része fölé, ami nem jutott el a keleti tájakra. Ezért az időjárás szerdán kettészakította az országot. Míg a Kisalföld térségében 20 fokban frissülhettek fel az emberek, keleten hőségriadó volt. Körösszakálon 36,9 tized fokot mértek volt.

 

Hőségriadó a hosszú hétvége utolsó napjára

Hőség az egész országban. Miskolcon dugig voltak ma a strandok. Az emberek a vízbe menekültek a hőség elől, de voltak olyanok is, akik inkább az erdőt választották, és kirándulással használták ki a hosszúhétvége utolsó napját. A Balatonon ma is rengetegen voltak. Az egész országra figyelmeztetést adott ki mára a meteorológiai szolgálat a hőség miatt. A hőmérséklet csaknem mindenhol 30 fok felett volt.

Néhány év különbséggel apa és fia is szörnyű balesetet szenvedett, speciális eszközre gyűjtenek

Speciális kerekesszékre gyűjt egy bükkábrányi család, mert az egészségbiztosító nem támogatja azt az eszközt, ami szerintük segíthenté fiuk felépülését. Néhány év különbséggel apa és fia is szörnyű balesetet szenvedett. A családfő 2010-ben munkahelyi baleset során veszítette el jobb karját. A fiú öt évvel később frontálisan karambolozott egy másik autóval. Sokáig éberkómában volt, most próbál felépülni. Ha szeretne segíteni a családnak, ide utalhat: Zsófi-ReményVár Egyesület Bankszámlaszám:
10402764-50526755-84751000.

Durva balesetek a hosszú hétvége elején

Egy ember meghalt, ketten megsérültek, amikor péntek este két autó frontálisan ütközött a Csongrád megyei Kiszombor közelében. Kecskemétnél öten sérültek meg, amikor egy kocsi nagy sebességgel két másikba rohant reggel. Az autó az ütközéstől kigyulladt. Úgy tudjuk, hogy a balesetet okozó sofőr ittas volt.

Elviselhetetlen bűz, mocsok és bogarak egy miskolci panelházban

Elviselhetetlen bűz, mocsok és bogarak - megkeseríti egy lakó a többiek életét egy tízemeletes panelházban Miskolcon. A férfi a szomszédok szerint soha nem takarít, állandóan részeg, és a lakásába idegeneket enged be, akik zajonganak.

Tömegkarambol az M3-ason

Három autó és két kisbusz karambolozott reggel az M3-as autópályán Hatvan közelében. A balesetben egy ember súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg. Az egyik kisbuszban utazó férfi arról számolt be, hogy az autópályán megállt a forgalom, ekkor rohant beléjük egy személyautó.

Jégeső, vízátfolyás, gyökerestől kidőlt fa

Felhőszakadás zúdult Észak-Magyarországra szerda délután. A vihar jégesővel, néhol pedig erős széllel érkezett. Miskolcon egy fát gyökerestől döntött ki, Tokajnál vízátfolyás akadályozta a forgalmat. Tarcalon pedig csaknem 70 milliméter eső esett néhány óra alatt.

Csaknem 1500 gyógyszer hiánycikk az országban

Csaknem 1500 gyógyszer hiánycikk az országban az Országos Gyógyszerészeti Intézet adatbázisa szerint. Erről a HVG.hu írt elsőként. A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének szakmai igazgatója szerint ennél több hiányozhat a valóságban. A Híradónk által megkérdezett patikus azt mondja, főként az antibiotikumokból és vérnyomáscsökkentőkből fordul elő hiány. A minisztérium szerint mindez nem okoz problémát a betegellátásban.

Fiatalok mentettek életet Balatonfenyvesen

Miskolci fiatalok mentettek életet Balatonfenyvesen. Egy szívbeteg nő lett rosszul a vízben, rajta segítettek. A két fiatal - a Vöröskereszt elsősegélynyújtói, akik a strandon teljesítettek szolgálatot, azonnal kimentették az asszonyt a Balatonból, és elkezdték az újraélesztést.

Megint rendőr szabálytalankodott

Záróvonalon előzött több autót egy járőrkocsi tegnap délután. A felvételt egy nézőnk rögzítette a 3-as számú főúton, Csobád közelében. Ezen jól látszik, manőver közben nem használ sem megkülönböztető jelzést, sem irányjelzőt. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. Rövid időn belül ez már a harmadik eset, hogy szabálytalankodó rendőrautót vesznek videóra.

Speciális szűrőbusz megy oda, ahol nincs orvos

Speciális szűrőbusz járja azokat a kisebb településeket, ahol nincs orvos, ezért a lakók csak hosszú utazással, vagy egyáltalán nem jutnak el rendelőbe. A kamionban 37 féle vizsgálatot tudnak elvégezni. Most Nógrád megyében van, ott is több százan mentek a különleges rendelőbe.

Egyre több a drogos Miskolcon

Egyre több a herbáltól, kristálytól öntudatlanul fekvő, vagy zombiként megmerevedve álló ember Miskolcon - erre panaszkodnak a helyiek. Az egyik városrészben azt mondják, mindennapos a látvány. A Híradónk által megkérdezett szakember szerint leginkább a fiatalok között népszerűek ezek a drogok. Azt mondja, a legfontosabb a megelőzés lenne.

 

A világot járja és szemetet szed az angol ex-tűzoltó

Miskolcra érkezett az az angol ex-tűzoltó, aki speciális kerékpárjával több mint egy évtizede járja a világot. Célja, hogy az úton összeszedje a lehető legtöbb műanyag hulladékot. Már csaknem 60 ezer kilométert tett és 33 országban járt. Általában a helyi tűzoltóság ad neki szállást, Borsodban is így volt.

Farkasok téphették szét a borjút

Farkasok végezhettek egy másfél mázsás  borjúval egy füzéri legelőn. A polgármester, egyben az állat gazdája szerint a borjú tereléskor szakadhatott el a csordától. Ezt használhatták ki a zempléni erdőben ólálkodó farkasok. A polgármester szerint legalább négyen kellettek ahhoz, hogy leterítsék az állatot.

Nem sejtette az adventi tömegszerencsétlenség vádlottja, hogy csúszik az út

Nem sejtette, hogy csúszik az út, ezt mondta a bíróságon az a 45 éves nő, aki a vád szerint a 2016-os adventi tömegszerencsétlenséget okozta. A balesetben öten haltak meg és több mint harmincan megsérültek, amikor egy busz felborult, majd több autó egymásba rohant. A bíróság az ügyben előkészítő ülést tartott, de mivel a nem ismerte be bűnösségét, ítélet sem született.

 

8 évre ítélték az aszalói késelőt

Nyolc év börtön az aszalói késelőnek. Tavaly húsvétkor otthonuk udvarán leszúrta élettársát egy asszony a Borsod megyei Aszalón. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy néhány perc múlva meghalt. A vád szerint a 20 éves nő azután végzett a férfival, hogy meg akarta ütni gyermeküket, amiért kiszaladt az utcára.

Több százmilliós kárt okozott az elmúlt napok viharos időjárása

Több százmilliós kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz az elmúlt napok viharos időjárása miatt. Jégverés, villámcsapás és felhőszakadás okozott gondot országszerte, de nem csak házakban, és garázsokban keletkeztek károk. Van, akinek a kocsija ment tönkre, másnak az állatai pusztultak el.

Az országban 37 éve nem hullott ennyi csapadék!

Házakat, pincéket, kerteket öntött el a vasárnapi villámárvíz az ország több pontján. Sajószentpéteren a lezúduló ár téglákat, köveket, hordott az aszfaltra. Egerszólátot szinte teljesen elárasztotta a kiöntött patak. Kilenc embert kellett kimenekíteni a házakból.

Villámárvíz okozott károkat Miskolcon

A Bükkből lezúduló víz pénteken délután kertekbe, garázsokba tört be. A tűzoltók több utcát átmenetileg lezártak, mert annyi hordalékot hozott az áradat.

Rögzíthetik a fesztiválozók személyi adatait, arcképét és igazolványát

Rögzíthetik a fesztiválozók személyi adatait, arcképét, személyi igazolványát vagy útlevelét. Az erről szóló törvénymódosítást három kormánypárti képviselő nyújtotta be. Gulyás Gergely miniszter szerint erre azért van szükség, hogy a tömegrendezvények résztvevői nagyobb biztonságban legyenek. A DK és a Jobbik tiltakozik, szerintük a kormány adatbázist építhet a fiatalok adataiból.

Autók akadtak el, házakba tört be a víz az esőzések miatt

Néhány óra alatt egy havi csapadék zúdult le az ország több pontján szerdadélután. A Heves megyei Nagyvisnyón az utcákat öntötte el a villámárvíz. Még csütörtökön is a károk helyreállításán dolgoztak. A víz több házba betört, garázsokat és pincéket öntött el. Szolnokon egy vasúti aluljáróban több kocsi elakadt. Az autókat szinte ellepte a víz.

Tűz ütött ki egy ózdi idősotthonban, egy ember meghalt

Egy ember meghalt, tizenketten megsérültek, miután tűz ütött ki egy ózdi idősotthonban kora reggel. A lángok az első emelet egyik szobájában csaptak fel, az ott lakón már nem tudtak segíteni. Körülbelül 130 embert kellett kimenekíteni az épületből. Eközben többen is megsérültek. Az is nehezítette a kiürítést, hogy a tűz abban a szárnyban volt, ahol a fekvőbetegek laknak. Egy tűzoltó is kórházba került.

Nyékládházi tragédia: anya és fia végignézte, ahogy családtagjaikkal együtt elsüllyed az autó!

Anya és fia végignézte, ahogy családtagjaikkal együtt elsüllyed az autójuk a tóban. A pénteki tragédiával kapcsolatban a Blikk írta meg, hogy a család valószínűleg nyaralni ment a nyékládházi bányatóhoz. A lap szerint az anya és a fiú a sátorban aludtak, az apa és 10 év körüli kislánya pedig az autóban. Mindketten a vízbe fulladtak.

Elkezdődött a tiszavirágzás

Fantasztikus a látvány, elkezdődött a tiszavirágzás a Bodrogon. Rovarok ezrei bújtak elő a folyóból, hogy rövid, néhány órás életük alatt párt találjanak, petét rakjanak, majd elpusztuljanak. A kérészek élete még ma is rejtély. A szakértők sem tudják biztosan, hogy mi indítja be tömeges rajzásukat.

Autójukkal bányatóba gurultak, apa és kislánya halt meg

Meghalt egy 10 év körüli kislány és egy 40 év körüli férfi, miután autójukkal bányatóba gurultak a Borsod megyei Nyékládházán. A tragédia tegnap éjszaka valamivel 11 óra után történt. Egyelőre nem tudni, hogy az autó mitől szabadult el. A két áldozat, valószínűleg apa és lánya, aludhatott, amikor a kocsi a vízbe gurult.

Gázmérgezés tüneteivel szállítottak kórházba 7 kiránduló diákot

Gázmérgezés tüneteivel szállítottak kórházba a mentők hét gimnazistát Miskolcon. A fiatalok osztálykiránduláson voltak a barlangfürdőben, ahol rosszul lettek. Úgy tudjuk, szúrós szagot éreztek az egyik benti medencében. A katasztrófavédelem átvizsgálta a helyszínt. Elsődleges adataik alapján nem találtak veszélyes gázt a strand területén.

Kamera buktatta le a betörőket

Kamera rögzítette, hogy két férfi betört egy hétvégi házba, majd szinte mindent kipakoltak belőle Miskolcon. A felvételeket a telekre felszerelt biztonsági kamera rögzítette májusban. A felvételen jól látszik, ahogy a betörők kiszúrják a kamerát, majd megpróbálják tönkretenni, de nem sikerül. Aztán minden mozdíthatót vittek. A rendőrök néhány napon belül elfogták őket.

Cumisüvegből etetik az őzgidákat  a Mályi Madármentő Állomáson

Két hét alatt négy őzgida érkezett a Mályi Madármentő Állomásra, az elhagyottnak vélt állatokat kirándulók szedték össze. A szervezetnél arra figyelmeztetnek, hogy ezzel valószínűleg rosszat tettek. Ugyanis a magányosnak tűnő őzgidáknak a közelben lehetett az anyjuk, és nem neveli tovább a kicsinyeit, ha idegen szagot érez rajtuk.

Egy hat hónapos baba is megsérült a karambolban

Egy hat hónapos kisbaba is megsérült, amikor két kocsi és egy menetrendszerinti busz ütközött Miskolcon csütörtök reggel. A gyerek anyja vezette azt az autót, amelyik valamiért keresztbe fordult a busz előtt, egy másik kocsi ezután hajtott beléjük. A balesetben összesen négyen sérültek meg.

A sztráda felett lógott a kamion

Átszakította a szalagkorlátot, majd félig a levegőben lógva állt meg egy kamion az M30-as autópálya felüljáróján Mezőcsátnál reggel. A sofőrt a tűzoltók szabadították ki, majd mentőhelikopterrel megfigyelésre kórházba szállították. Úgy tudjuk, az ijedtségen kívül más baja nem lett. A kamion műszaki mentése egész nap tartott. Eközben hatalmas dugók alakultak ki a környéken.

Hármasiker selyemmajmok a miskolci állatkertben

Testvéreik és szüleik vigyáznak az egy hónapos selyemmajom-hármasikrekre a miskolci állatkertben. A kölykök egyre gyakrabban merészkednek le családtagjaik hátáról, hogy ismerkedjenek a nagyvilággal.

Rekord: 3 400 000 ember szavazott

Minden eddiginél nagyobb részvétel mellett tartották Magyarországon vasárnap az európai parlamenti választást. A szavazók több mint 43 százaléka voksolt, ez 3 millió 400 ezer embert jelent. Csaknem háromszor annyian szavaztak külföldön, mint öt évvel ezelőtt. A szavazást jelentősebb incidens nem zavarta meg. Budapesten patkányt, Besenyőteleken denevért láttak a szavazóhelyiségben, egy mozgó urnás szavazatszámlálót pedig kutya harapott meg. Az MSZP miskolci szervezete azért tett bejelentést, mert szerintük borsodban a Fidesz buszokkal szállította a szavazókat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való