KERESÉS search-close

"Bíró László" szerzővel ellátott tartalmak

Bíró László

Bíró László által létrehozott tartalmak (100):

Elárverezték Vajna hagyatékát

Kalapács alatt a Rambo filmekben használt kések, volt aki 15 milliót adott Andy Vajna autójáért. Árverést tartották a januárban elhunyt világhírű magyar filmproducer hagyatékából. Akkora volt az érdeklődés, hogy alig lehetett beférni az aukciós házba. Az RTL Híradónak az egyik nyertes licitáló azt mondta, kifejezetten azért jött, hogy egy darabot hazavigyen a filmtörténelemből. A bevétel egy részét jótékony célra ajánlotta fel Vajna özvegye.

Hol legyen az új Duna-híd?

Felülvizsgálná a főváros a tervezett új Duna-híd helyszínét – közölte a főpolgármester kabinetvezetője az RTL Híradó kérdésére. A kormány 2 éve jelentette be, hogy a Rákóczi hídtól 2 kilométerre délre építenék meg a Galvani hidat. Közlekedési szervezetek már akkor kritizálták a tervet.

Késik a vonaton utazók jogainak érvényesítéséről szóló rendelet

10 éve fogadták el a rendeletet, de további 5 évet kell várni arra, hogy bevezessék. A jogszabály a vonaton utazok jogainak érvényesítéséről szól. Ebben azt írják elő, hogy például, ha 1 óránál többet késik a vonat, az utasoknak ételt és italt kell biztosítani – írta meg a napi.hu. Az Európai Uniós kötelezettségnek Magyaroroszág egylőre nem felel meg. Most harmadik alkalommal kértünk halasztást, többre már nincs lehetőség.

Havazás: Órás késések a vasúton

Több órát késtek a vonatok, buszjáratokat kellett elterelni a fővárosban, és a Liszt Ferenc Repülőtéren is fennakadást okozott az első téli nap. Volt ahol havazott, máshol ónos eső esett. A váci elővárosi vonalon 2-3 órát is késtek a szerelvények. Az helyenként 5-10 centis hótól befagytak a váltók, emellett műszaki hiba és egy baleset is akadályozta a vonatközlekedést.

Csoki miatt vitázott az egyik utassal az ellenőr

Csokit evett, ezért kellett leszállnia egy utasnak a villamosról Budapesten. Az ellenőr és az utas hangos vitájáról felvétel is készült. Nem értette az ellenőr, miért eszik csokit a férfi, ha megkérték, hogy ne tegye. A BKK úgy reagált: ugyan kollégájuk nem jól kezelte a helyzetet, de szerintük az eset előzménye az volt, hogy az utas későn lyukasztotta ki a jegyét.

Naponta átlagosan kétszer kellett rendőrt hívni a vonatokra

Naponta átlagosan kétszer kellett hívni a rendőrök segítségét a vonatokra, idén eddig több mint 600-szor volt erre szükség – közölte a MÁV az RTL híradó megkeresésére. Főként verekedések, botrányos viselkedések miatt kellett intézkedni. A vasúttársaság az utasok és a munkatársai védelme érdekében egyre több vonatra szerel fedélzeti kamerát.

Hiába kérik, hogy építsék át a csomópontot

Újabb és újabb balesetek történnek egy 18. kerületi kereszteződésben, a lakók mégis hiába kérik évek óta, hogy építsék át a csomópontot. Már 2002-ben készültek tervek az átalakításra, de a beruházásból eddig semmi sem lett. A kerület új polgármestere – akinek szintén volt itt balesete – most azt ígéri, körforgalmat építenek a veszélyes kereszteződésbe.

Baltával verte le az új Koldoko-szobrot a Mi Hazánk politikusa

Előbb baltával leverte, aztán a Dunába dobta az új Kolodko-szobrot a Mi Hazánk Mozgalom politikusa. Az országgyűlési képviselőnek egy szovjet sapkáról, azaz usánkáról készült miniatűr alkotás nem tetszett. A szobrot múlt pénteken helyezte ki Kolodko Mihály szobrászművész, aki az elmúlt években már több, hasonló apró alkotást is kirakott Budapest utcáira. A művész az RTL Híradónak azt mondta, nem haragszik a történtekért.

Két vonat gyorsul, a többi járat lassul a Szeged-Budapest vonalon

Két vonat gyorsabb közlekedése miatt a járatok többsége lassabban jár majd Szeged és Budapest között, a december közepétől érvényes új menetrend szerint. A Közlekedő Tömeg Egyesület és a Magyar Közlekedési Klub szerint ezzel szétverik a már bevált közlekedést a szegedi vonalon, mert az utasok többsége lassabban juthat célba.

Feltételeket szabott a kormánynak Ferencváros polgármestere a stadionépítéshez

Feltételeket szabott a kormánynak Ferencváros polgármestere az atlétikai stadion megépítéséhez. Baranyi Krisztina pénteken a tervezett helyszínen mutatta be saját elképzelését a beruházásról. Eszerint nem csak atlétikai stadion lenne a területen, hanem bárki számára használható szabadidőközpont. Emellett szeretnék, ha új óvoda és szakrendelő is épülne Ferencvárosban.

Sok a korszerűtlen lakás

Csaknem egymillió magyar tartozik a villanyszámlával, a lakások nyolcvan százaléka nem felel meg a korszerű elvárásoknak - nincs szigetelve, vagy például penészes. Egyebek mellett ez derült ki a Habitat For Humanity új felméréséből. A kutatás szerint a jelentősen megdrágult albérletek a fiatalok lakhatását is befolyásolják, kétharmaduk még mindig a szüleivel él. A civilszervezet szerint Magyarországon 2-3 millióan élnek lakhatási szegénységben.

Részeg férfi támadt külföldiekre a 17-es villamoson

Üveggel próbált megütni, majd megdobni egy utas egy feketékből álló társaságot szombat este a 17-es villamoson. Az őrjöngő, ittas férfi a trágár szavak mellett azt kiabálta, hogy az utastársai nem magyarok, ezért inkább repüljenek haza. A rendőrök végül elfogták a dühöngő részeget, de kihallgatni még nem tudták, mert állapota miatt kórházba kellett szállítani. A Magyar Helsinki Bizottság szerint nem lépnek fel elég szigorúan a hatóságok az egyre gyakoribb rasszista bűncselekmények ellen.

A szemétszállítással is gond van, nem csak az útépítéssel

Nem csak az útépítéssel, a szemétszállítással is gond van a Szigetszentmiklós és Csepel határán fekvő utcában. Csütörtökön mutattuk be a helyszínt, ahol felemás módon újítják fel az utat. A szigetszentmiklósi lakók pénteken arról is panaszkodtak: több száz métert kell gyalogolniuk a kukákkal, olyan utcába, ami nem Csepelhez tartozik. A szemétszállító cég ugyanis nem megy közelebb a házakhoz, mert oda csak csepeli utakon jutnának el.

 

Attól tartanak a szigetszentmiklósiak, hogy az útfelújítás után nem tudnak majd kijönni házaikból

Egy utca, két település lakóinak. Ez okozza most a gondot az útfelújításnál a helyiek szerint. Ugyanis míg az utca egyik fele Csepelhez, a másik része Szigetszentmiklóshoz tartozik. Az útépítési munkálatokat a csepeli önkormányzat végzi. Ők azonban csak a csepeli oldal lakóinak készítenek bejárókat a házakhoz. A szigetszentmiklósi részen élők most attól tartanak, ha elkészül a beruházás, nem tudnak majd kijönni a házaikból.

Háttal a megállónak szerelték fel a digitális menetrend táblát Kecskeméten

Nem mindegy honnan nézik az utasok az új, digitális menetrendi táblákat Kecskeméten. Ugyanis van olyan hely, ahol a megállónak háttal szerelték fel az eszközt. A tábla hátuljára pedig figyelmeztető szöveget írtak, hogy a túloldalon olvasható, mikor jön a busz. Az RTL Híradónak nyilatkozó utazók közül volt, aki érdekesnek, más szánalmasnak vélte a megoldást.

Egy töltés tetejéről dobálták le a zuglói vasútállomás felújításának építési törmelékeit a munkások

Az autók közvetlen közelébe, egy töltés tetejéről dobálták le a zuglói vasútállomás felújításának építési törmelékeit a munkások. Egy nézőnk készített erről felvételeket. A videón látható, hogy a területet nem kerítették el. A szétrepülő betondarabok az ott parkoló autók felé repültek. A MÁV szerint a helyszín adottságai miatt nem lehetett elkeríteni azt a részt.

Átalakították, de továbbra is veszélyesek maradtak a csúszdák a 16. kerületben

Lábtörés és ficamok után átalakították, de továbbra is sérülést okoz a választás előtt átadott csúszda a 16. kerületben - erre panaszkodnak a szülők. Hiába több változtatás a 24.hu szerint még mindig balesetveszélyesek az eszközök. Az önkormányzat úgy reagált: ha szabályosan használják a játékokat, akkor biztonságosak.

Piros lámpán hajtott át a busszal

Utasok is voltak a piros lámpán áthajtó buszon. Székesfehérvár egyik forgalmas kereszteződésében több szabályt is megszegett a sofőr. Mindezt egy autó fedélzeti kamerája rögzítette. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint különösen súlyos, hogy a buszvezető az utasok épségét is veszélyeztette. A történtek miatt vizsgálatot indított a Volánbusz.

Egyre több a gond a drónokkal

Akár tömegszerencsétlenséget is okozhatnak az illegálisan repülő drónok, amik egyre nagyobb gondot okoznak a légiközlekedésben. Az innovációs és technológiai miniszter az RTL Híradónak beszélt arról: már dolgoznak azon, hogyan lehet hatékonyan, fizikailag megakadályozni az illegális reptetéseket. A Hungarocontroll pedig drón-felderítőrendszer kifejlesztésébe kezd.

Ismert színészek is aláírták a Budapest Pride petícióját

Szivárvány színű zászlók a színházakon. Több mint 700-an, köztük ismert színészek is aláírták a Budapest Pride petícióját. Ebben elítélik, hogy szélsőséges csoportok, szivárvány színű zászló égetéssel megfélemlítsék a magyarországi meleg közösséget. Október 23-án az Auróra közösségi ház zászlóját gyújtották fel szélsőjobboldali emberek.

Nyolcadszor söpörték le a Jobbik állatkínzással kapcsolatos törvénymódosítási javaslatát

Nyolcadszor söpörte le a kormánypárt a Jobbik állatkínzással kapcsolatos törvénymódosítási javaslatát. Az ellenzéki párt úgy szeretne szigorítani a büntetésen, hogy ténylegesen letöltendő börtönt kapjon, aki állatot bántalmaz. A Fidesz a javaslatot indoklás nélkül vetette el. A kormánypárt azt közölte, elítélik az állatkínzást és ifjúsági tagozatuk hamarosan javaslattal áll elő.

Nem működhetne a jegybank doktori iskolája

Nincs használatbavételi engedélye, nem működhetne a jegybank doktori iskolája az I. kerület új polgármestere szerint. V. Naszályi Márta azt mondta, amint lesz új jegyzője a kerületnek, azonnal intézkednek a jogszabályok betartása érdekében. A Bölcs Vár nevű intézmény használatbavételi engedélyét a szomszéd társasház támadta meg. A lakók szerint a doktori iskolára felszerelt szellőzők miatt elviselhetetlenek a zajok és a szagok az épületben.

Nyomoznak az érdi játszótér ügyében

Nyomoz a rendőrség a választás előtt félkészen átadott érdi játszótér ügyében. Az RTL Híradóban elsőként számoltunk be arról, hogy több gyerek is munkagödörbe esett a területen. Az ügyben a Jobbik országgyűlési képviselője tett feljelentést. A játszóteret még Érd előző, fideszes polgármestere nyitotta meg. A településen azóta új polgármestert választottak. Csőzik László szerint politikai nyomásra adták át a balesetveszélyes játszóteret.

Elutasítóbbak a magyarok a kisebbségekkel szemben az uniós átlagnál

A magyarok harmada nem dolgozna együtt szívesen melegekkel vagy leszbikusokkal, a válaszadók 44 százaléka pedig nem fogadná el, ha gyermekének roma párja lenne. Egyebek mellett ez derült ki az Európai Bizottság legfrissebb jelentéséből. Eszerint a magyarok jóval elutasítóbbak a kisebbségekkel szemben, mint az uniós átlag. Az Amnesty International szerint ezért a kormány is felelős.

18 városban rossz a levegő

Legalább 18 városban volt rossz ma a levegő minősége. Akadt, ahol a káros és a veszélyes szintet is elérte a légszennyezettség. Debrecenben elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Az RTL Híradónak nyilatkozó orvos szerint sokat segíthet a szájmaszk, ennek használata eddig leginkább külföldi nagyvárosokban volt jellemző. Ezzel csökkenthető a szervezetünkbe kerülő károsanyagok mennyisége.

Bemutatták az új, emeletes vonatokat

 

Nagyobb pontossággal, még több utast szállíthatnak majd. Ezt várja a MÁV az emeletes KISS motorvonatoktól. Az új járművet ma mutatták be az utasoknak. A darabonként 5 és fél milliárd forintba kerülő vonatok akadálymentesek, utastájékoztató rendszer, wifi és telefontöltő is van rajtuk.

Továbbra sem működik minden lift a Kelenföld-Tárnok vasútvonalon!

Több helyen továbbra sem működik a lift a Kelenföld-Tárnok vasútvonalon. Pedig a MÁV egy éve azt ígérte, fél éven belül mindegyik kifogástalanul üzemelni fog. 6 éve 31 milliárd forintból újították fel a vonalat. Van, ahol még mindig nem működik a lift, máshol csak az aluljáró egyik végén használható. A MÁV szerint növekedett az üzemelő felvonók száma az érintett vasútvonalon.

Továbbra is mérgező a volt Óbudai Gázgyár területe

Továbbra is mérgező a volt Óbudai Gázgyár területe. A talajba elásott veszélyes anyagok a földből még mindig a Dunába szivárognak a Greenpeace szerint. A környezetvédők egy éve vettek mintákat a helyszínen. Volt olyan rákkeltő anyag, amelyikből a határérték több ezerszeresét mérték. A Greenpeace szerint érdemi lépés továbbra sem történt, a 90-es évek óta halogatott kármentesítés ügyében.

Szirénázó mentő gázolt el egy férfit a zebrán

A zebrán gázolt el egy szirénázó mentő egy férfit Budapesten. Az elgázolt férfi elvesztette az eszméletét, de csodával határos módon csak a lába tört el. A balesetet egy autó kamerája rögzítette és a Budapesti Autósok Közössége osztotta meg. A megkülönböztető jelzést használó járműnek ugyan elsőbbsége van, de csak akkor, ha megadták neki.

Nincs elég postás, inkább a lakók mennek el a postára a levelekért

Inkább a lakók mennek el a postára megkérdezni, kaptak-e levelet, mert nincs elég kézbesítő ahhoz, hogy időben kivigyék a küldeményeket Tápiószelén – panaszolják a helyeik. Már a határidős, hivatali levelezést is akadályozza a kézbesítés akadozása a hatezer fős városban. Erről a polgármester beszélt az RTL Híradónak. A Magyar Posta viszont azt állítja, minden háznál van kézbesítés Tápiószelén.

Részegen akart volán mögé ülni

Két ember tudta csak felsegíteni a földről, annyira részeg volt, ennek ellenére vezetni akart. A két autós akadályozta meg abban, hogy a férfi a volán mögé üljön. Minderről videó is készült, amelyet a Budapesti Autósok Közössége hozott nyilvánosságra. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint semmiképp se engedjük, hogy bárki ittasan vezessen.

Hide The Pain Harold a rendőrség az új kampányvideójában

A magyar nyugdíjasból lett internetes világsztárt, Hide The Pain Harold-ot is bevetette a rendőrség az új kampányvideójában. Valódi nevén Arató András, fájdalmas mosolya miatt lett ismert a neten. Most ő alakítja a rendőrség videójában azt az operátort, aki az összes felesleges telefont fogadja a segélyhívó központban. Évente 3 milliószor hívják fel értelmetlenül a 112-t, ezek a hívások pedig a ténylegesen rászorulók elől vehetik el a segítséget.
Ide kattintva megnézheted a teljes kampányvideót.

Eddig még soha nem látott felvételek kerültek elő a Hablány sétahajó tragédiájáról

Eddig még soha nem látott felvételek kerültek elő a Hablány sétahajó tragédiájáról. Egy amerikai turista a Viking Sigyn orrában állva készített videót, néhány méterre a balesettől. Egy térfigyelőkamera képein pedig látható, ahogy a szállodahajó maga alá gyűri a Hableányt. A videókat az ATV mutatta be. Közben kiderült, mégsem törölt adatokat az ukrán kapitány a telefonjáról a baleset után. Ügyvédje ezért a szabadon engedését kezdeményezte.

Felmászott a vasúti sorompóra, leszakadt

Felmászott egy férfi egy siófoki vasúti átjáró sorompójára, ami ezért leszakadt. A rongáló miután letörte az eszközt felállt, és elszaladt. Az esetről felvétel is készült, a rendőrség ez alapján keresi. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint, a rongáló a többi közlekedőt is veszélybe sodorta tettével.

Megmenekülhet a 100 éves péceli platánfa

Megmenekülhet a 100 éves péceli famatuzsálem, amelyet egy mellé tervezett trafóház miatt akartak kivágni. Csaknem tízezren osztották meg annak a favágónak a bejegyzést, akit arra kértek fel, hogy vágja ki a növényt. Ő nem akarta elvégezni a feladatot, mert szerinte a növény egészséges. Úgy tűnik a tiltakozás elérte célját. A polgármester szerint a beruházó talált más megoldást: nem vágják ki a fát, csak csonkolják.

Ellentmondás: mást állít az érdi önkormányzat, mint a játszótér átadó előtt

Az avatásra szóló meghívón az érdi önkormányzat még azt állította, elkészült a játszótér. Szerdán a hivatal már próbaüzemről írt, és, hogy nem adták még át. Elsőként számoltunk be arról, hogy több gyerek is munkagödörbe esett azon a játszótéren, amelyet múlt szombaton avattak fel Érden. Forgatásunk után azonban az önkormányzat lezáratta a területet azzal, hogy még építkeznek. Az ellenzék szerint hazudott az érdi fideszes polgármester. Ő azt írta, az egész ügy aljas provokáció.

Baleset az érdi félkész játszótéren

Szombaton felavatta a félkész játszóteret Érd fideszes polgármestere. Másnap gyerekek estek a munkagödörbe, egyiküket majdnem felnyársalta két betonvas az apja szerint. Az önkormányzat az RTL Híradónak azt írta, nem átadó volt, csak avatás. Szerintük az elmúlt három nap csak próbaüzem volt és mától újra építési terület a játszótér. Ennek ellenére szerdán is tucatnyi család tudott akadálytalanul bemenni a játszóhelyre.

Börtönkórházban halt meg Szita Bence utolsó gyilkosa is

A 11 éves kisfiút még 2012-ben gyilkolták meg brutálisan. Az ítélet szerint a gyerek mostohaanyja bérelt fel két férfit, akikkel közösen ölték meg a kisfiút egy erdőben. Mindhármójukat tényleges életfogytiglanra ítélték. Ketten már korábban meghaltak, harmadik társuk most hunyt el.

Káoszt okozott a MÁV különvonata

Káoszt okozott egy különvonat az esztergomi vonalon péntek reggel. A MÁV filmforgatás miatt indította el a legmodernebb kocsijait. A szerelvény elhaladása után viszont sorra romlottak el az átjárókban a fénysorompók – írta meg az IHO.hu. Emiatt hatalmas késések voltak a reggeli csúcsidőben. A MÁV még vizsgálja pontosan mi törtért.

Fejenként 3 milliós hűségjuttatást szeretnének a vasutasok

Fejenként 3 millió forintos hűségjuttatást és életpályamodellt szeretnének a vasutasok. Az egyik szakszervezet szerint ugyanis a jelenleginél is rosszabb lesz a helyzet a MÁV-nál, ha nem lesz változás. Csütörtökön elégedetlen utasok tiltakoztak a MÁV ellen a Keleti pályaudvar előtt. A szakszervezet szerint a romló szolgáltatás egyik oka, hogy egyre kevesebb a vasutas, a meglévő dolgozók pedig túlterheltek.

Sírva kért bocsánatot a meghalt utas szüleitől a buszsofőr

Sírva kért bocsánatot a buszsofőr a meghalt utas szüleitől a bíróságon. Tavaly augusztusban borult árokba egy ukrán vendégmunkásokat szállító járat Nógrád megyében. A balesetben egy 20 éves fiatalember meghalt, többen megsérültek. A vád szerint a sofőr gyorsan hajtott, és a busz sem volt megfelelő műszaki állapotban.

Új Volánbusz logó a netről

Büszkén mutatta be a Volánbusz a társaság új logóját a hétvégén. Az arculatváltás azonban nem sikerült túl eredetire az Omnibusz blog szerint. Az oldal egyik olvasója ugyanis kiszúrta, hogy a cég új logója valójában bárki számára elérhető és letölthető egy úgynevezett stock fotó adatbázisból. A Volánbusz megkeresésünkre elismerte, hogy valóban onnan szerezték a képet, amelyen - mint állítják - véglegesítés előtt még a saját grafikusuk is dolgozott.

Sérülése miatt nem repült el a VB-re az eltűntnek hitt súlyemelő

Előkerült az eltűntnek hitt sportoló. Magát Krisztina súlyemelőnek a héten kellett volna kiutaznia a thaiföldi világbajnokságra, a sportoló viszont nem jelent meg a repülőtéren. A szövetségi kapitány úgy nyilatkozott az állami hírügynökségnek, hogy fogalma sincs mi történhetett a sportolóval. Híradónk vasárnap elérte a súlyemelőt, aki azt mondta, sérülése miatt nem repült el a VB-re, és erről tájékoztatta a szövetséget is.

Jogosak a vasutat ért kritikák a MÁV elnök-vezérigazgatója szerint

Jogosak a vasutat ért kritikák a MÁV elnök-vezérigazgatója szerint. Homolya Róbert az InfoRádiónak azt mondta, a vasút olyan pontra jutott, hogy át kell gondolni, hogyan tovább. A cégvezető szerint jelenleg a 30-40 éves szerelvények és pálya valóban nem versenyképes. A Demokratikus Koalíció szerint a vasúttársaságot alkalmatlan emberek irányítják, akiknek távozniuk kellene.

Túl van az életveszélyen a zuglói vasútállomáson elgázolt lány

Túl van az életveszélyen, de még mindig intenzív osztályon ápolják azt a lányt, akit egy hete gázolt el egy tehervonat a zuglói állomáson – ezt a kórház közölte az RTL Híradó kérdésére. Közben a Közlekedő Tömeg Egyesület azt állítja, a megállóban keskenyebb a peron az előírtnál ott, ahol a baleset történt. A MÁV-ot erről hiába kérdeztük, annyit közöltek, hogy az állomás teljeskörű felújítása 3 év múlva kezdődhet.

A menetszél szippanthatta be a vonat alá a peronon álló nőt

A menetszél szippanthatta be a vonat alá a peronon álló utast tegnap Zuglóban. Egy szemtanú mesélt erről az RTL Híradónak. Azonnal a fiatal nő segítségére siettek, akit válságos állapotban vittek a mentők kórházba. Több utas is arra panaszkodott, hogy a peron túl szűk ott, ahol a baleset történt, bő 1 méter széles részen közlekedhetnek az emberek. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint ez veszélyes. A MÁV szerint bár a peront nem szélesítik,  bővítették a biztonsági sávot.

Csaknem 50 emberrel a fedélzetén mellékvágányra toltak egy vonatot

Volt, aki a 9 hónapos gyermekét tolta babakocsiban a sínek között, hogy visszajusson a vasútállomásra. Csaknem 50 emberrel a fedélzetén mellékvágányra toltak egy vonatot kedd reggel a Nyugati pályaudvaron. Egy szemtanú az mondta az RTL Híradónak, nem tudták miért áll a vonat, végül megelégelték a hosszú várakozást és visszasétáltak az állomásra. A MÁV-nál elismerték, hogy hibáztak. Három hónapja ugyanitt szintén mellékvágányra vittek egy vonatnyi embert.

Vonat elé hajtottak, esélyük sem volt túlélni a balesetet

Ketten meghaltak, amikor kocsijukkal a vonat elé hajtottak kedden este Tápiógyörgyénél. A szerelvény csaknem 500 méteren át tolta maga előtt a roncsot. Az eddigi vizsgálatok szerint az átjáróban a fénysorompó és a félsorompó is működött. A kocsiban egy 30 és egy 26 éves helyi férfi ült. Mindketten azonnal meghaltak.

Leállt a MÁV jegyrendszere!

Csaknem négyezer utast érintett, hogy délelőtt leállt a MÁV online- és automata jegyvásárlási rendszere. Mintegy 3 órán keresztül nem lehetett sem az interneten sem az állomásokon lévő automatákból jegyet venni. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a vasúttársaságnak sürgősen fejlesztenie kellene az informatikai rendszerét. A MÁV-nál azt mondják, a mai leállás nem okozott kárt az utasoknak.

Nem volt pénztár a pályaudvaron, mert beteg lett az egyetlen éjszakás

Augusztusban 30 vonat nem tudott elindulni, mert nem volt rá személyzet. A MÁV szerint ez csak a járatok töredéke és bár folyamatosan keresnek vasutasokat, a társaság szerint nincs baj a szolgáltatással. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint azonban van, a problémák már mindennaposak. Legutóbb vasárnap éjszaka azért nem volt jegypénztár a Keleti pályaudvaron, mert az egyetlen éjszakás dolgozó beteg lett, és nem tudták pótolni.

Testkamerákat kapnak a jegyvizsgálók a MÁV-nál

Tavaly 123-szor, idén eddig 48-szor támadtak kalauzokra. A vasúttársaság szerint nem ritka, hogy ütik, rúgják, ellökik a jegyvizsgálókat. A gyakori támadások miatt a MÁV-Start két éve testkamerák tesztelésébe kezdett, most 103 testkamerát vásároltak.

Tűzfalból omlottak téglák egy parkoló autóra Terézvárosban

Csaknem tucatnyi tégla zúzott totálkárosra egy autót Terézvárosban. Egy épület tűzfalából omlott le egy darab a járdára. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg. A még életveszélyes részeket a tűzoltók verték le a házról. A Katasztrófavédelem szerint átlagosan hetente kétszer érkezik riasztás életveszélyes homlokzat miatt a fővárosban.

Lopás után cukrászdába ment a tolvaj

Lopás után egy közeli cukrászdába ment a tolvaj, és ez lett a veszte. A vendéglátóhely kamerája felvételt készített róla, így találták meg a rendőrök. Ő az, aki még júniusban egy fővárosi iskolából az évzáról alatt kétmillió forint értékben vihetett el telefonokat, pénzt és bankkártyákat.

Fél éve csúszik a körforgalom átadása Budafokon!

Februárra kellett volna elkészülnie, de már fél évet csúszik két körforgalom átadása Budafokon. A határidőt már kétszer módosították, a legújabb szeptember eleje. A Momentum helyi politikusa úgy véli, szándékosan késlekednek, hogy az önkormányzati választásokhoz minél közelebb adják át a körforgalmakat. A beruházó BKK szerint a csúszásnak ehhez semmi köze.

Büdös, habzó foltokban úszott a szennyvíz a Dunában

Orrfacsaróan büdös, hatalmas, barnás habzó foltokban úszott a szennyvíz a Dunában szombaton. Egy helyi férfi vette videóra a borzasztó látványt Dunaújvárosnál, a szennyvíztisztitó közelében. A felvétel készítője rendszeresen jár ide horgászni, korábban ilyet nem tapasztalt. A rendőrség kedden az közölte, ha kell, intézkednek, de a hatóságokhoz az esetről nem érkezett bejelentés.

Tetemek rohadnak a városban

Rothadó, bűzlő állati maradványokra panaszkodnak a lakók a XV. kerületben. Egy erdős részen, csaknem 50 méteren át csontok, koponyák, véres bőrcafatok hevernek. Egy lakó szerint eddig hiába fordultak a hatóságokhoz. Mivel a terület a MÁV-é, az ő feladatuk a maradványok eltávolítása. A vasútnál azt mondták: rendeszeresen takarítanak és feljelentést is tettek. Figyelem, felkavaró képek!

Nincs, aki kivigye a leveleket

Szabadságon vannak a postások, hetekig nem kapják meg a küldeményeket – erre panaszkodtak az RTL Híradónak nyilatkozó lakók Budapesten. Valaki ezért például késve kapta meg a számláit, így késedelmi kamatot kellett fizetnie. Nem csak a fővárosban van ilyen probléma. Az állami cég azt közölte, vannak területek, amelyeket jobban súlyt a munkaerőhiány.

A magyar kisbusz fékezés nélkül hajtott bele egy intézkedő rendőrautóba

Mind a négy utas magyar volt, akik kedden reggel szenvedtek autóbalesetet Stuttgart közelében – erősítette meg az RTL Híradó kérdésére a Külügyminisztérium. A legsúlyosabb sérült még mindig válságos állapotban van, míg egy ember már hazamehetett, a másik két utast pedig rövidesen kiengedik a kórházból. A magyar kisbusz fékezés nélkül hajtott bele egy, a gyorsítósávban intézkedő rendőrautóba.

 

Már a kormányhivatal is vizsgálja, hogy mi és hol bűzlött

Már a kormányhivatal is vizsgálja, miért volt orrfacsaró bűz a fővárosban és a környező településeken – értesült az RTL Híradó. Sokan panaszkodtak csütörtökön arra, hogy alig lehet levegőt venni az erős ürülékszag miatt. Az általunk megkérdezett meteorológus szerint nyugati irányból érkezett Budapestre a szagfelhő. Bár több település is gyanúba keveredett azóta, de hogy pontosan mi és hol bűzlött, azt még nem tudni.

Volt valami a levegőben, mitől bűzlött az egész főváros?

Valami bűzlött csütörtökön Soroksártól Újpestig, Pilisborosjenőtől Biatorbágyig. A bűz okát sokan sokféleképpen próbálták kideríteni, miközben villámsebesen új szellemes kifejezések születtek: hol robbanhatott a trágya gránát, mi lehetett a fekalokalipszis kiváltója. Másokkal egy időben mi is szimatolni kezdtünk, hogy kiszagoljuk ki, vagy mi terjeszti az undorító bűzt.

Jobban büntetnék az állatkínzást

Az állatkínzásért járó, súlyosabb büntetést követelnek ellenzéki pártok és a Fidelitas is. Óriási felháborodást váltott ki a napokban történt balotaszállási eset, amikor egy nő az autója után kötötte a kutyáját. A Jobbik évek óta hiába nyújt be törvénymódosítást a szigorúbb büntetésért, a Fidesz eddig nem támogatta. A kormánypárt most azt közölte, készek megvitatni ifjúsági tagozatuk javaslatát.

Budapest-Balaton kerékpárút: a tervezett 108 kilométerből eddig 0 épült meg

A tervezett 108 kilométerből eddig 0 épült meg. A G7 gazdasági hírportál írta meg, hogy még egyetlen méter sem készült el a Budapest-Balaton kerékpárútból. Pedig a terv az volt, hogy 2019-ben már a Balatonig lehet rajta biciklizni. A kerékpározásért felelős kormánybiztos az RTL Híradónak azt mondta, az elhúzódó egyeztetések és közbeszerzések miatt csúszik a beruházás. A politikus most azt ígéri, 2 év múlva lesz használható a bicikliút.

Tavaly legalább 30 baleset történt a Bajnára vezető „halálkanyaron”

Csak halálkanyarnak emlegetik az egyik Bajnára vezető útszakaszt a helyiek. A Komárom-Esztergom megyei település közelében tavaly legalább 30 baleset történt. Erről az index írt elsőként. A helyiek tavaly aláírást gyűjtöttek, hogy tegyék biztonságossá a szakaszt. Akkor azt az ígéretet kapták, hogy tavaszra megoldódik a probléma, de a javítás még nem készült el. A Magyar Közút szerint minden a tervek szerint halad.

Sokkoló MÁV-os videó

Valósággal felnyársalja a kocsit a mozdony ütközője, egyenesen az utastérbe fúródik – sokkoló videót készített a MÁV. Egy megrendezett jelenetben mutatják be, hogyan roncsolja szét a síneken álló autót a vonat. A videóval a MÁV azt szeretné elérni, hogy a közlekedők vegyék komolyan és tartsák be a szabályokat. Idén 30 balesetben, 10-en haltak meg vasúti átjáróban.

Költözik a Fővárosi Nagycirkusz

130 év után elköltözik a Fővárosi Nagycirkusz a Városligetből. A hvg.hu írta meg, hogy a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint, a Nyugati-pályaudvar mellé helyeznék át. A Minisztérium megkeresésünkre arról nem írt, hogy mindez mennyibe kerül és mikor várható. Az RTL Híradónak a cirkusz szakmai vezetője azt mondta, régóta várják a költözést, de az új helyszínről ő is csak a hírekből hallott.

„Szó sem volt éjszakai repülési tilalomról Budapest felett”

Állítják, szó sem volt éjszakai repülési tilalomról Budapest felett – közölte ma a főpolgármester és az innovációs és technológiai miniszter. Még áprilisban számoltunk be arról, hogy Tarlós István és Palkovics László bejelentette, augusztustól éjszaka nem lehet majd a főváros fölött repülni. Így csökkentenék a zajterhelést. A két politikus csütörtökön azt állította, nem ezt mondták.

Ma van a túlfogyasztás napja

Idén minden eddiginél korábban már ma, július 29-én jött el a túlfogyasztás napja - ezt a WWF, a világ legnagyobb természetvédelmi szervezete számolta ki. Azaz az emberiség már most elhasznált a természet erőforrásaiból annyit, amennyit a Föld egy év alatt tud megújítani. 1970-ben ez a nap még csak december 23-án volt. A WWF szerint tudatosabb, kevésbé pazarló életmóddal enyhíteni lehetne bolygónk megterhelését. Ha szeretné megtudni, hogy hogyan csökkenthető az ökológiai lábnyomunk, nézze meg ITT.

A MÁV azt ígéri, jövőre újra lesznek liftek a ferihegyi vasútállomáson

104 lépcsőfok. Ennyit kell az utasoknak lépcsőzniük a ferihegyi vasútállomáson. Egy éve közölte a MÁV, hogy leállítják a lifteket a megállóban, mert nem tudják tartósan megjavítani őket. Akkor azt mondták, már vizsgálják, hogyan juthatnak át az utasok akadálymentesen a síneken. Eltelt egy év, de a helyzet változatlan.

3 éve halott asszonynak küldött levelet a takarékszövetkezet

Csaknem három éve halott asszonynak küldött új számlacsomagról ajánlatot egykori takarékszövetkezete. A levelet fia vette át, aki nem csak ezen, hanem a címzésen is megdöbbent. Édesanyja neve mellett ugyanis az „elhunyt” szó is ott szerepelt a borítékon. Az érintett takarékszövetkezet híradónknak azt írta, egyedi hiba történt, és elnézést kérnek.

Rádudált a gyalogosokra, nehogy egy másik autó elgázolja őket

Rádudált a gyalogosokra, nehogy egy másik autó elgázolja őket. Ezt mesélte az a sofőr, aki előtt kis híján elütöttek két embert és egy kutyát egy zebrán Budapesten. A történtekről felvétel is készült. A gyalogosok már leléptek az átkelőre, miután egy autó átengedte őket. A másik sávban érkező sofőr azonban nem vette ezt észre. Bár hatalmasat fékezett, csak a zebra túloldalán tudott megállni.

Menekülőút lett egy nagytétényi utca, a lakók szerint elviselhetetlen a forgalom

Szinte naponta azon stresszelnek, hogy hogyan jutnak haza, valaki az udvaráról sem tud kiállni a kocsisor miatt. Erre panaszkodnak egy nagytétényi utca lakói, akik szerint elviselhetetlenül nagy a forgalom, mióta az M0-ás felújítása tart. Sokan ugyanis menekülőútvonalként, arra próbálják meg kikerülni a hatalmas dugókat. Nemrég az önkormányzat táblákkal próbálta másfelé terelni a járműveket, de sofőrök többsége ezzel nem foglalkozik.

Sikerült megmozdítani a hétfőn kisiklott mozdonyt

Nyolc órás előkészület után sikerült megmozdítani azt a mozdonyt, ami még hétfőn kisiklott és kavicságyba fúródott Érden. Pénteken éjjel kezdték el a 126 tonnás jármű kiemelését, ehhez egy speciális darura is szükség volt. A munkálatok miatt másfél napra lezárták a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonalat.

Összefirkáltak két metrókocsit, felvette őket a biztonsági kamera

Egymást videózták a fiatalok, mialatt festékszóróval összefirkáltak két metrókocsit a hármas vonalon. De nem csak a graffitisek rögzítették az eseményeket, hanem a biztonsági kamera is. A rendőrség most a felvételek alapján keresi a 4 vandált. A BKV adatai szerint évente milliós nagyságrendű kárt okoznak a cégnek a graffitisek, akik ráadásul életveszélyben vannak a metró vágányainál futó magasfeszültség miatt.

Majdnem egy forgalmas útra zuhant az ütközőt áttörő mozdony Érden

Áttörte a vágány végén álló ütközőbakot egy mozdony hétfőn Érden, és a mély munkagödör szélén állt meg, néhány méterre egy forgalmas úttól. A MÁV szerint egy magánvasút szerelvénye indult el engedély nélkül, majd a mellékvágányra hajtott, ahol - miután áttörte a bakot - túlfutott a síneken, végül a töltés szélén akadt meg.

Hatalmas a fennakadás a 4-es, 6-os villamosvonal felújítása miatt

Volt olyan autós, aki alig néhány perces utat fél óra alatt tett meg a belvárosban. Hatalmas a fennakadás a 4-es, 6-os villamosvonal felújítása miatt a fővárosban. Több szakaszon is felbontották a sínpályát. A BKK azt tanácsolja, inkább kerüljék el ezeket a helyeket a közlekedők. Az elmúlt években többször, sok helyen felbontották már a 4-es, 6-os vonalat. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint az elhúzódó munkákkal már két éve kész kellene lenni.

 

Újabb „tujázás” a 4-es 6-os villamos vonalán

Életveszélyes mutatvány egy villamoson. A jármű ütközőjén utazott, azaz tujázott egy kamasz Budapesten. A fiú a 4-es 6-os vonalon pattant fel az egyik szerelvény hátuljára. Mindezt társa élőben közvetítette egy közösségi oldalon. A videón hallható, hogy a fiatalok jól szórakoznak és egyáltalán nem gondolják, hogy veszélyes, amit csinálnak. Nem egyedi esetről van szó, tavaly novemberben három kamaszlány kapaszkodott fel a villamos ütközőjére.

Túl van az életveszélyen a pusztaszabolcsi kisfiú

Már nincs életveszélyben, holnap várhatóan felébresztik a mélyaltatásból azt a kisfiút, akire betontömb zuhant egy házromnál hétfőn Pusztaszabolcson. Az épület korábban egy gázrobbanásban semmisült meg, nagy részét már elbontották. A terület körül kerítés nincs. Az RTL Híradónak nyilatkozó ingatlanokkal foglalkozó ügyvéd szerint azonban ez nem jelenti azt, hogy bárki bemehet egy magánterületre.

Megrázott az áram egy villamosvezetőt a villamos végállomásán

Megrázott az áram egy villamosvezetőt, a 4-6-os villamos ideiglenes végállomásán. A férfi a felújítás miatt kihelyezett pihenőbe szeretett volna bemenni, amikor a korlát megrázta. A villamosvezetőnek zsibbadt a karja, elgyengült a felső teste, mentő vitte kórházba. A szakszervezet szerint a pihenő teljes áramellátását mindössze egy hétköznapi hosszabbítóval biztosították, valószínűleg ez nem bírta a terhelést. A BKV vizsgálja a történteket.

Nyílt pályán hagyták az utasokat, a MÁV elismerte a hibát

Feljelentést tett és belső vizsgálatot indított a MÁV az nyílt pályán hagyott utasok ügyében. Az eset még pénteken történt. A Nyugatiból elindult a vonat, majd egy tároló vágányon megállt, később az utasok sem a kalauzt, sem a mozdonyvezetőt nem találták meg. Végül visszagyalogoltak a mintegy 1 kilométerre lévő pályaudvarra. A MÁV elismerte, hogy hibáztak.

A tónak háttal szerelték fel a székeket Velencén

Pont a tavat nem látni azokról a székekről, amelyeket Velencén helyeztek ki a közelmúltban az egyik sétányon. A szorosan egymás mellé rakott műanyag ülőhelyeket ugyanis a tónak háttal szerelték fel – írta meg az Index. Így aki oda ül, a víz helyett a büféket és a parkolót nézheti. Néhányan azonban új funkciót találtak az ülőhelyeknek.

Évek óta baj van a település vízellátásával, hétfőn sem volt víz Nagytarcsán

Bár a polgármester azt ígérte, megszűnik a vízhiány, hétfőn mégsem volt víz Nagytarcsán. Volt, aki ásványvízben mosakodott a nagy kánikulában. Az RTL Híradóban már korábban is beszámoltunk arról, hogy évek óta baj van a település vízellátásával. Még ma is akad olyan lakás, ahol épp csak csordogált a víz. A polgármester áprilisban örömmel tudatta, megoldották a gondot. A lakók most csalódottak.

Zsúfoltság a balatoni vonaton

Volt, aki az egész úton végig állt, más a padlón ült. Óriási zsúfoltságra panaszkodtak az egyik balatoni vonat utasai. Egy nézőnk erről felvételeket is készített. Sokan nem értették, hogy a hosszú hétvége utolsó napján miért nem volt több kocsi a járaton. A MÁV állítja, felkészültek a nagy utasforgalomra, minden működőképes vagont forgalomba állítottak.

Videó az ámokfutásról

Legalább fél tucat szabályt szegett meg az az autós, aki egyebek mellett a szemközti sávban, az útpadkán előzött kocsisort pénteken, Üllőn. Az esetről videó is készült. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő felfoghatatlannak nevezte az ámokfutó sofőr viselkedését, aki szerinte akár tömegbalesetet is okozhatott volna.

Órákat késtek a vonatok a Budapest-Pécs vonalon

Három helyett volt, aki hat órát utazott a vonaton csütörtökön Budapest és Pécs között. Több járat is két-három órás késéssel ért célba. Az óriási késést az okozta, hogy letört egy mozdony áramszedője, ami a felsővezetéket is leszakította. A MÁV próbált pótlóbuszokat szerezni, de ez nem sikerült. Szemtanúk szerint volt, aki már inni sem tudott, mert nem volt mit. 

Megtudta, hogy elbocsátják, leszállt és otthagyta a mozdonyt

Útközben leszállt és otthagyta a vonatot a mozdonyvezető, miután megtudta, hogy várhatóan elbocsátják. Ő volt az a vasutas, aki vasárnap összeveszett egyik kollégájával, hogy ki vezesse a Nohab-típusú retró mozdonyt Tapolcára. Sok vasútbarát csalódására, a vita miatt végül nem Nohab vontatta a gyorsvonatot. A történtek után a MÁV azt mondta, várhatóan felmondanak a mozdonyvezetőnek.

Leomlott a vasúti töltés fala

Leomlott egy mintegy 10 méter magas rézsű, a több mint 44 milliárd forintból felújított Budapest-Esztergom vasútvonalon. A vonatok ezért biztonsági okokból lassabban haladhatnak az érintett szakaszon. A vasútvonalat három és fél éve adták át a forgalomnak, a beruházás több mint 1 évet csúszott.

Ismét elakadt egy kamion, mert földútra vitte a GPS

Ezúttal Alsónémediben hallgatott a román sofőr a navigációra, ami egyenesen egy mező szélére vitte. Itt a több tonnás jármű eltorlaszolt egy kereszteződést, súrolta egy ház kerítését és belesüllyedt a sáros talajba. Az elmúlt hetekben több hasonló eset is történt.

Semmibe vezető sínek az Etele téren

Lesz olyan sínpár, ami a semmibe vezet majd az újonnan épülő 1–es villamos végállomásán az Etele téren. A vágányt azért nem használják majd, mert nem épült hozzá összekötő sínpár, amelyen a villamosok ráhajthatnának. Eredetileg a 19-es és 49-es villamosok érkeztek volna ide. Végül lakók tiltakozása miatt nem épült meg a kapcsolat. A BKK szerint, ha adottak lesznek a feltételek, megépítik az összekötést, de azt nem írták, hogy mikor.

Veszélyt jelenthetnek a drónok a légiközlekedésre

Míg néhány éve egyáltalán nem fordult elő ilyen, ma már egyre nagyobb veszélyt jelentenek a drónok a légiközlekedésre. Van, ahol emiatt órákra le kell zárni a repülőteret. Az RTL Híradónak nyilatkozó pilóta szerint katasztrofális következménye lehet, ha egy utasszállító drónnal ütközik. Budapesten tavaly 13-szor zavarták meg drónok a légiközlekedést. Ez a szám négyszer több, mint egy évvel korábban.

Rókák a százhalombattai lakótelepen

Rókák jelentek meg a Százhalombattán. Egészen a lakótelep belsejébe is bemerészkednek már, akár fényes nappal is. Az önkormányzat a lakóktól azt kéri, ne etessenek macskákat az utcán, mert szerintük az élelem csalhatja a rókákat a városba.

GPS miatt süllyedtek a mocsárba

Hallgatott a GPS-re, lápos területre hajtott egy ukrán kamionos Budapest határában - írta meg a Blikk. A 25 tonnás jármű elakadt a felázott talajban, és 2 nap után tudták csak kimenteni. A szakértő szerint érdemes ellenőrizni az útvonaltervező beállításait. Így elkerülhető, hogy földútra vigyen az eszköz.

 

Az új divat: patkányos szelfik

Járdán fekvő, kézben tartott, vagy éppen sarokból figyelő, élő, esetleg döglött. Mindegy csak patkány legyen. Egyre többen készítenek közös képet patkányokkal Budapesten. Van, aki azért, hogy ezzel hívja fel a figyelmet arra: egyre több a rágcsáló a városban. Más azért, hogy neki is legyen patkányos szelfije. A közösségi média szakértő szerint, ma már bármivel fotózkodnak az emberek, ha éppen az a beszédtéma.

Félkész állomások fogadják az utasokat az újranyitott vasútvonalon

Hiányzó burkolatok, lógó vezetékek. Egyelőre félkész állomások fogadják az utasokat az áprilisban újranyitott Kelenföld-Százhalombatta vonalon. A szakaszt nettó 51 milliárd forintból újítják fel. A Közlekedő Tömeg civil szervezet szerint több helyen balesetveszélyes a terület. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő szerint még tart a munka, és a kivitelező felelőssége, hogy az utasok biztonságban legyenek.

Nem érdekelte, áthajtott a HÉV előtt

Közvetlenül az érkező HÉV előtt hajtott át a síneken egy autós a fővárosban. Alig pár méteren múlt a baleset. A történtekről egy másik autós készített felvételt. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő azt mondta: a sofőr több szabályt is megszegett. A MÁV pedig úgy reagált: a sok szabálytalankodó miatt egyre aggasztóbb a helyzet a HÉV átjárókban. 

Eljött az európai túlfogyasztás napja

Május 10-én van az európai túlfogyasztás napja, ezt a WWF, a világ legnagyobb természetvédelmi szervezete számolta ki. Eszerint már most feléltünk a természet erőforrásaiból annyit, amennyit a Föld egy év alatt tud megújítani. A WWF szerint tudatosabb, kevésbé pazarló életmóddal enyhíteni lehetne a bolygónk megterhelését.

Parkolók miatt vágtak ki fákat

A polgármester azt ígérte nem lesz fairtás, ezzel ellentétben mégis kivágtak 9 fát Kőbányán. Az Újhegyi lakótelepen parkolókat épít az önkormányzat, emiatt vágták ki a több mint 40 éves növényeket. A lakókat sokkolták a történtek. Szerintük a munkákat el lehetett volna végezni úgy is, hogy maradnak a fák. Az önkormányzat szerint a polgármester nem tudta, hogy fákat is vágnak az építkezésnél, ezért állította korábban az ellenkezőjét. A történtekért bocsánatot kér a lakóktól.

Rossz volt a levegő több budapesti iskolánál

Fél, hogy megbetegedhet a rossz levegőtől. Ezt mondta egy diák azután, hogy kiderült, az iskolájánál a megengedettnél magasabb a levegő nitrogén-dioxid tartalma. A károsanyag mennyiségét 17 budapesti iskolánál vizsgálta két hétig a Greenpeace. Nyolc intézménynél volt gond, emiatt intézkedéseket sürgetnek. A fővárosi önkormányzatnál azt mondják, tervezik a szmogriadó rendelet felülvizsgálatát.
A vizsgálatról itt tudhat meg többet.

Villamos kísérte ki a kamiont a sínekről

Egy villamos kísért ki a sínekről egy eltévedt külföldi kamionost Budapesten. A különleges esetről egy járókelő készített felvételt. A teherautó a tiltás ellenére több száz métert ment a síneken, végül a Várkert Bazárnál találkozott szembe egy villamossal. Itt kénytelen volt megállni és visszatolatni. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint, sok sofőr egyáltalán nem figyel a táblákra és ezért hajtanak be olyan helyekre, ahova nem lenne szabad.

Két és fél éve áll félkészen a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömbje

Tavaly februárban be kellett volna fejezni, ehelyett már két és fél éve áll félkészen a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömbje. Az egyetem még 2016-ban nyert 4 és fél milliárd forintos támogatást több épület, így a Kútvölgyi Klinika energetikai fejlesztésére. A felújítás azonban félbemaradt. Az Innovációs Minisztérium szerint a kórház fejlesztését az Egészséges Budapest program részeként fejezik be.

 

Naponta átlagosan 3 munkahelyi baleset történt tavaly a MÁV-csoportnál

Naponta átlagosan 3 munkahelyi baleset történt tavaly a MÁV-csoportnál – ez derült ki a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete által közölt adatokból. Ez mintegy 10 százalékos emelkedés 2017-hez képest. Az érdekképviselet szerint a dolgozók túlzott terheltsége miatt nő a munkahelyi balesetek száma.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való