KERESÉS search-close

"Boda Daniella" szerzővel ellátott tartalmak

Boda Daniella

Boda Daniella által létrehozott tartalmak (100):

Szarvasok szállították az ajándékokat

A brit nagykövet saját kezű mézeskalács szíveit kaphatja meg, aki az Ökumenikus Segélyszervezetnek adományoz. A Mikulásgyárban pedig élő rénszarvasok szállították az ajándékokat a hátrányos helyzetű gyerekeknek. A Vöröskereszt naponta körülbelül 30 ezer rászoruló családnak segít, főleg tartós élelmiszer adományokat várnak, hogy mindenkinek kerülhessen valami az ünnepi asztalra.

Black Friday után Black Cat Day

A pénteki Black Fridayt szombaton a Black Cat Day követte, vagyis a Fekete Macska Nap. A NOÉ állatotthonban kifejezetten fekete cicákat és kutyákat adtak örökbe. A szervezők szerint a fekete állatoknak sokkal nehezebb gazdát találni. Arra akarták felhívni a figyelmet, hogy ezek az állatok is ugyanolyan szeretnivalók, mint például zsemleszínű, vagy fehér társaik.

Orvoshiányról panaszkodnak

Nincsen elég orvos a tatabányai kórház szülészeti osztályán – ezt a kórház főigazgatója is megerősítette. A kismamáknak sokszor napok helyett hónapokat kell várni egy-egy vizsgálatra. A főigazgató azt mondta, folyamatosan hirdetik az állásokat, de senki nem jelentkezik. Az egészségügyi államtitkárság azt írta, idén jelentős béremelést kaptak az orvosok, és 4,4 milliárdot adnak arra is, hogy népszerűsítsék a szakmát.

Maradandó sérüléseket okozott

Nem testi sértés, hanem emberölési kísérlet volt - ezt mondta annak a nőnek az ügyvédje, akinek három és fél évvel ezelőtt lúggal öntötték le a nemi szervét. Az anyag borzalmas, maradandó sérüléseket okozott nála. A bűncselekménnyel a nő volt barátját vádolják, első fokon testi sértés miatt négy év börtönt kapott. A nő ügyvédje most azzal érvel, hogy védence akár meg is halhatott volna, mert altatóinjekciót kapott a támadás előtt.

Két éven át küzdött a daganattal

Meghalt a dunaújvárosi kézilabdacsapat 18 éves reménysége, Horváth Nikolett. Gerincvelő daganattal küzdött, előbb deréktól, majd nyaktól lefelé bénult le. Utolsó hónapjait otthon töltötte, édesapja ápolta, mert két éve édesanyja is meghalt. A kézilabda akadémia végig támogatta a családot, a temetés költségeit is kifizeti. Szombaton virágokkal és gyertyagyújtással búcsúztak a fiatal lánytól.

Versek képregény formában

Vigyorgó, fogatlan a rém Kölcsey Huszt című versében, és elektromos gitár húrjába csap a walesi bárd Arany János nyomán. Magyar képregényrajzolók álmodtak újra több híres magyar verset is, a költőkben az a közös, hogy mind tüdőgyulladásban haltak meg. A Nyugdíjasok Országos Szövetsége ezzel hívja fel a figyelmet a tüdőgyulladás elleni védőoltásra, és a betegségek megelőzésére.

Fogászat fogyatékkal élőknek

Alig van olyan fogászati rendelő az országban, ahol kifejezetten felkészültek fogyatékkal élők ellátására. Ezek a páciensek általában kevésbé együttműködőek, és sokszor még a legegyszerűbb kezeléseket is altatásban kell végezni náluk. A Semmelweis Egyetemen másfél éve indítottak egy ilyen speciális fogászatot, azóta több mint 700 fogyatékkal élőt láttak el.

Elkésett, mert tolvajt üldözött

Inkább elkésett a verseny előtti mérlegelésről, hogy segítsen egy utcán síró kisgyereknek. Harcsa Norbert profi ökölvívó múlt pénteken vette észre a zokogó kisfiút Budapesten a Podmaniczky utcában. Kiderült, a 10 éves gyermektől pillanatokkal korábban lopta el telefonját egy férfi. Az ökölvívó nem gondolkodott, csaknem fél kilométeren át üldözte a tolvajt, akit épp a rendőrség előtt ért utol.

1,7 milliárd Moholy-Nagy képéért

Soha nem fizettek még annyit aukción magyar képért, mint most Moholy-Nagy László egyik művéért, New York-ban. A vásárló több mint 6 millió dollárt, vagyis 1,7 milliárd forintot adott a zománcképért. Itthon sokkal alacsonyabb a rekordár, egy Csontváry-festményért 4 évvel ezelőtt 240 millió forintot fizettek ki.

Terror: magyar szálak


szerző:
2016.11.13. 18:15
Terror: magyar szálak

Budapesti szállodában is laktak és magyar mobillal is kommunikáltak az egy évvel ezelőtti párizsi terrortámadások szervezői és lebonyolítói. A nyomozás során kiderült, 14 terrorista utazott át Magyarországon. A merényletek irányítója, Saleh Abdeslam háromszor is járt itt, bérautóval vitte tovább a többieket Budapestről. A legtöbb merénylő a támadás vagy a hajsza során meghalt, egyedül Abdeslam él még, őt négy hónap után fogták el, most Európa egyik legszigorúbban őrzött börtönében ül.

Saját udvarukon fulladt vízbe

Gyermektragédia Kunágotán. Másfél éves kisfiú fulladt vízbe csütörtökön a saját házuk udvarán – a rendőrség közleménye szerint egy vízzel teli tartályba esett. A gyermek halála megrázta a 3000 lelkes kistelepülést. A szomszédok szerint még mentőhelikopter is érkezett, hogy megmentsék a gyereket, de nem sikerült. Pénteken sem a rendőrség, sem a mentők nem nyilatkoztak. Megrázó történet következik.

Alföldi Róbert: „Különösen nehéz szerep”

Különösen nehéz szerep - ezt mondta Alföldi Róbert, aki Molnár Ferenc „Egy Kettő Három” című művében alakítja a gazdag bankárt. A színész azt mondja, az a legnehezebb, hogy szinte folyamatosan beszélnie kell, ráadásul nehéz szövege van, amit nagyon gyorsan kell mondania. A rendező, Znamenák István szerint a több mint 80 éves mű most is aktuális, hiszen manapság is előfordulhat, hogy valaki a semmiből lesz hirtelen milliárdos.

Alkohol nélkül: Száraz November

Jön a Száraz November, vagyis egy hónap alkohol nélkül – erről szól a legújabb internetes kihívás, amelyet a Kék Pont, szenvedélybetegeket segítő alapítvány indított. Bárki csatlakozhat, az a cél, hogy a résztvevők teszteljék magukat: az alkohol mennyire uralja az életüket. Magyarország ugyanis 10. lett a legnagyobb ivók európai listáján. A Híradónknak nyilatkozó toxikológus jó ötletnek tartja a kihívást, de a súlyos alkoholbetegeknek nem ajánlja, az elvonási tünetek ugyanis akár halálosak is lehetnek.

Egy órát nyerünk hajnalban

Ne feledjék, éjszaka óraátállítás. Vissza kell tekerni a mutatókat. Ez azt jelenti, hogy most ugyan egy órával tovább alhatunk, de este még hamarabb lesz sötét. Egy friss kutatás szerint a téli időszámításra való átállás után megugrik a depressziósok számra. A Híradónknak nyilatkozó orvos szerint például a testmozgás ennek elkerülésében is segít.

Zokogva hallgatta az ítéletet

Életfogytig tartó börtönre ítélte a bíróság azt a nőt, aki két évvel ezelőtt felrobbantotta saját családi házát – remegő lábakkal, sírva hallgatta végig az ítéletet. A vád szerint megrongálta a gázcsövet, hogy a szivárgó gáz berobbanjon, rajta kívül élettársa, és az akkor két éves kisfia is életveszélyesen megsérült, kézfején azóta is látszanak a két évvel ezelőtti égésnyomok. Mivel ügyvédje azonnal fellebbezett, az ítélet még nem jogerős. A bíró szerint készült a robbantásra.

Májgyulladás-járvány Gödöllőn

Fertőző májgyulladás járvány tört ki Gödöllőn, az elmúlt héten két tucat gyerek és fiatal felnőtt kapta meg a hepatitis A vírust. Többségüket kórházban kezelték, sokan már hazamehettek, a főorvos szerint viszont még jelentkezhetnek betegek. A gyerekek osztálytársait, családtagjait beoltották, az iskolákban pedig fertőtlenítettek. Egyelőre vizsgálják, hogy mi volt a fertőzés forrása.

Csalás miatt már kizárták a szaporítót

Oltási napló helyett kézzel írott cetli és fénymásolt igazoló lap járt az elvileg törzskönyvezett kiskutyához. A vevők azt gondolták, náluk jobb helyen lesz, ezért mégis elvitték az állatot attól a nőtől, akinél a héten 17 kiskutyát találtak az állatvédők. A nő borzalmas körülmények között, egy panellakásban szaporította a kutyákat. Kiderült, a kutyafajtát törzskönyvező egyesület korábban kizárta, mert csalt az adatokkal.

Kínozta a kiskutyákat


szerző:
2016.10.21. 18:30
Kínozta a kiskutyákat

17 kiskutyát tartott borzalmas körülmények között egy nő egy budapesti panellakásban – az állatvédők szerint szaporítóként árulta a kölyköket. Az állatok elhanyagoltak, soványak voltak, az egyik a fél szemére megvakult. A panelházban lakók már évek óta panaszkodnak a borzalmas szagra, de a nővel nem tudtak szót érteni. Több milliós tartozása van, május végén kellett volna elhagynia a lakást.

Betegek között viszik a szemetet

Ugyanabban a liftben szállítják a műtétre előkészített betegeket, az ételt és a szemetet is az egri kórházban – ezt állítja egy ápolónő, aki ott dolgozott. Egy nézőnktől fényképeket kaptunk erről. A Fókusz stábja rejtett kamerával forgatott a kórházban, a sittet talicskával tolják a betegek között és egy beteg arra panaszkodott, 15 fok volt az osztályon. Kerestük a vezetőséget, de nem kaptunk választ, az ÁNTSZ pedig a megyei kormányhivatalhoz irányított minket, ahonnan adásunkig nem érkezett válasz.

Naptár a hajléktalanok képeiből

Hajléktalanok fényképeiből készült naptár. Még a nyáron osztott ki 100 eldobható fényképezőt otthontalanoknak a Budapest Bike Maffia, hajléktalanokat segítő csoport. Céljuk az volt, hogy megtudják, ők hogyan látják Budapestet. A legjobb képekből kiállítást nyílt, majd a közönség szavazott arról, mely képek kerüljenek egy jövő évi naptárba.

Milliós bírság a tésztaüzemnek

Tésztaüzemre csapott le az élelmiszerbiztonsági hatóság. A jelöletlen termékek, a megfelelő papírok hiánya és a higiéniai körülmények miatt felfüggesztették a működését, a hatóság szerint egérürülék is volt az üzemben. A tulajdonos beengedte stábunkat a tésztagyárba, azt mondta, ő nem talált ürüléket, sajnálja, hogy nem kért laborvizsgálatot, és ezt a hatóság sem végzett. A hatóság szerint a labor nem kötelező, mert a szakállatorvosok el tudják dönteni, hogy mit látnak.

Vadonatúj eljárással műtötték meg

Vadonatúj eljárással végeztek koszorúér műtétet Magyarországon. A világban mindössze három hónapja létező technológiával egy férfi koszorúerét tágították a Városmajori Szívklinikán. Az eljárás lényege, hogy a beültetett magnéziumból készült szerkezet fokozatosan felszívódik a beteg testében. Így később tágulni tud az ér, például sportoláskor. Magyarországon tízezreknek jelenthet ez segítséget.

Sok panaszt okoz a mostani hidegfront

Migrénes fejfájás és vérnyomás ingadozás – két tünet, amit a mostani erős hidegfront okozhat, de volt, aki vesegörccsel ment orvoshoz. A legtöbb embert megviseli a front, ugyanis a hőmérséklet mellett ilyenkor változik a légnyomás és a páratartalom is. Az előrejelzés szerint éjszaka akár hó is eshet a hegyekben, és több helyen fagyni fog. De a meteorológus szerint a tél még messze van, jövő héten ismét jobb idő lesz.

Tízezer darázs is lehetett a fészekben

Hatalmas darázsfészket szedtek le Aldebrőn, akár 10 ezer példány is élhetett benne. Egy használaton kívüli épületen volt a fészek, de a közelben lakók féltek tőle és tartottak attól is, hogy megcsípik őket a darazsak. A darázscsípés azért veszélyes, mert allergiás rohamot válthat ki, amibe akár bele is lehet halni.

Vitatják, hogy elég-e az állami kéményseprő?

Kevés a kéményseprő – ezt mondta Híradónknak a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke. Hozzátette, szinte mindennap felhívják, hogy segítsen kéményseprést intézni, olyan településen, ahol a Katasztrófavédelem a szolgáltató. A Katasztrófavédelem szerint el tudják látni a településeket.

 

Vége a vénasszonyok nyarának

Még fürdeni is lehetett a Balatonban, olyan meleg volt október első napján. Ezzel azonban vége a vénasszonyok nyarának. Már vasárnap megváltozik az idő, sőt a jövő héten lesz, amikor még napközben is mindössze 10 fokra számíthatunk, hajnalban pedig akár fagy is előfordulhat. Így aztán a szolgáltatók már a fűtésre készülnek.

Az iszlám közösség védelmet kért Orbántól

Egyre gyakrabban zaklatják a muszlim vallású magyarokat, ezért levélben kérte a Magyar Iszlám Közösség vezetője a miniszterelnököt, hogy a magyar állam védje meg őket. Híradónknak egy nő mesélte, hogy leköpdösik az utcán és nem ülnek mellé a metrón, ha kendő van a fején, egy másik nő közösségi oldalán írta, hogy nem engedték be a bankba. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ma azt mondta, a levelet megkapták, válaszolni fognak rá, és minden magyar állampolgárt megvédenek.

 

Újabb 4 magyar érem Rióban!

Éremeső Rióban: újabb két ezüst és két bronz a magyar csapatban! Osváth Richárd kerekesszékes kardvívásban nyert ezüstérmet, úgy fogalmazott: a négy éve nyert londoni paralimpiai bronzérmét most fényesebbre cserélte. Tóth Tamás 100 méter gyorson lett harmadik, asztaliteniszben Pálos Péter nyert bronzérmet, Csonka András pedig ezüstérmet vehetett át.

Meghalt Csoóri Sándor

A 86 éves, kétszeres Kossuth-díjas költő-író, rendszerváltó politikus, az MDF alapító tagja volt. Neki köszönhető, hogy az első szabadon választott miniszterelnök, Antall József politikai pályára lépett. Halálával, sokak szerint a második világháború utáni magyar irodalom egyik legnagyobb alakját vesztette el.

Hősi halott társaikra emlékeztek

Mintha másik bolygóra lépett volna – így emlékszik Dan Daly amerikai tűzoltó ezredes arra a pillanatra, amikor először meglátta a törmelékhegyet az ikertornyok helyén 2001. szeptember 11-én. Ő is részt vett a terrortámadás utáni mentésben. 343 tűzoltó halt meg akkor, rájuk emlékeztek ma. A terrortámadás 15. évfordulójára egy fotókiállítást is nyitottak a Katasztrófavédelem múzeumában, ezt november 1-jéig ingyen lehet megnézni.

Hivatalosan senki nem felelős a tűzvészért

Nincs felelőse a brutális tűzvésznek - ez derül ki a Híradó birtokába jutott rendőrségi határozatból. Az Andrássy úti palotának két éve égett porig a tetőszerkezete, most megszüntették a nyomozást az ügyben. A rendőrök egy férfi ellen nyomoztak, aki nyílt lánggal dolgozott a tetőn, amikor az kigyulladt, de a nyomozás alapján nem történt bűncselekmény. A határozatban írták azt is, hogy nem sikerült kideríteni, mi okozta a tüzet. A biztosító még mindig nem fizetett, a ház továbbra is lakhatatlan.

Borfesztivál a 120 km-es pincerendszerben

A világ egyik legnagyobb összefüggő pincerendszerét is megnézhetik a látogatók Budafokon. Az ottani borfesztiválnak évtizedes, a borkészítésnek pedig évszázados hagyományai vannak. A kerület polgármestere azt mondja: most az a feladatuk, hogy a főváros bornegyedét alakítsák ki Budafokon.

Rossz időben alig kapnak pénzt a közmunkások

Ha esik az eső, és nem tudnak dolgozni, aznapra csak félpénz jár – ezt állítják közmunkások. Több Nógrád megyei településen úgy próbálják megoldani a problémát a polgármesterek, hogy az esős napokon benti munkát keresnek az embereknek. Kerestük a kormányt, hogy megtudjuk, miért csak csökkentett pénz jár ilyenkor a közmunkásoknak, és terveznek-e változtatni a rendszeren, de adásunkig nem kaptunk választ.

A MÁV szerint működik, az autósok szerint nem

Autósok százainak okozott bosszúságot egy hibás vasúti átjáró a Borsod megyei Sajószentpéteren  - erről a boon.hu írt először. A lámpa időnként magától átváltott pirosra, a sorompó is lezáródott, úgy, hogy egyetlen vonat sem járt arra. Az autósok csak negyedórás, fölösleges várakozás után tudtak továbbmenni. A MÁV szerint minden berendezés jól működött a kereszteződésben.

Naptár készül a hajléktalanok fotóiból

Lufit hajtogat – így van annyi pénze, hogy kifizesse az egyágyas szobát a hajléktalanszállón – ezt mondta Micskei Gyula. Az ő képét is beválasztották az 50 legjobb közé azon a kiállításon, amelyet a Budapest Bike Maffia, hajléktalanokat segítő csoport szervezett. 100 eldobható fényképezőt osztottak ki utcán élőknek, hogy mutassák meg, ők hogyan látják Budapestet.

 

Egekben az albérletekárak

Egy anyuka fél éve hiába keres lakást Budapesten kisfiával, azt mondja, reménytelen. 100.000 forint alatt kis lakást sem lehet találni, amit egy keresetből nagyon nehéz kifizetni. Az ingatlan elemzők szerint szűk a piac és óriási a kereslet. Itthon az emberek fizetésük felét lakhatásra költik. Az LMP bérlakás-programot sürget, a Nemzetgazdasági Minisztérium azt írta, hogy januártól tovább bővítik a támogatási rendszert.

Rászorulók haját vágja a sztárok fodrásza

Akár Cristiano Ronaldo frizuráját is kérhették a fodrászoktól azok a hátrányos helyzetű gyerekek, akiknek ingyen vágták csütörtökön a haját. A jótékonysági napot a Baptista Szeretetszolgálat szervezte Kőbányán, a frizurákat pedig egy Amerikában élő magyar mesterfodrász és barátai készítették. A szolgáltató központ nemrég nyílt, ahol enni, fürdeni, és mosni is tudnak a rászorulók, és mostantól fodrász is lesz.

Költséges hobbi olimpiai önkéntesnek lenni

Fizetniük kell az önkénteseknek, hogy a riói olimpián segítsenek. Két magyar is azt nyilatkozta, hogy ez nagyjából fél millió forintba kerül, mert a repülőjegyet és a szállást maguk rendezik. A Fókusznak beszéltek erről. Persze azt is mondták, hogy az élmény mindenképpen megéri. Egyrészt bármilyen versenyre ingyen bemehetnek, másrészt sok új barátot szerezhetnek.

 

Jégvihar tarolt több településen is szerdán

Egy bekecsi háznál a jégdarabok leszaggatták az előtetőt, az ereszcsatornát, a redőnyöket pedig átlyukasztották. Egy szolnoki társasházba, noha van villámhárító, belecsapott a villám, a tetőtér kigyulladt és lakhatatlanná vált. Máshol nagy esővel érkezett a hidegfront, Budapesten a szórakozni vágyók áztak meg több helyen is, de az előrejelzés szerint a következő napokban jobb idő lesz.

Drogozott a sofőr, ketten meghaltak

Részeg volt, dizájnerdrogot fogyasztott, és gyorsan hajtott – ezért okozott halálos balesetet tavaly februárban egy férfi Kecskemét közelében. Két utasa meghalt a balesetben, másik kettőnek pedig maradandó fogyatékosságot okozott. A 31 éves férfi ellen most emeltek vádat, még jogosítványa sem volt. Az ügyészség börtönbüntetést kér, és hogy tiltsák el a férfit a vezetéstől.

10 millióért van kint a magyar család

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az olimpiára megy. Egy öttagú magyar család 10 millió forintra tippeli a kint lét költségeit. A 8-10 napos utakat nagyjából 800 ezer forintért hirdetik. Két magyar férfi biciklivel járta körbe Dél-Amerikát másfél hónap alatt, 2000 kilométert tekertek, mielőtt megérkeztek Rióba. Azt mondták, hogy a túra fejenként 600 ezer forintjukba került. A helyszínen körülbelül 2000 magyar szurkol.

Egymás nyakába borulva sírtak örömükben

Sírtak a magyar szurkolók és egymás nyakába borultak. Sokan így ünnepelték Hosszú Katinka és Szász Emese aranyérmét Rióban. Volt, aki táncolt örömében és olyan is akadt, aki pezsgőzéssel ünnepelt. Brazíliában ott volt az RTL Klub tudósítója, Jász Zoltán.

Hét éve üldözi a világrekordot

Hét éve üldözi a világrekordot – ezt mondta Hosszú Katinka, miután világcsúccsal megszerezte első olimpiai aranyérmét 400 méter vegyesen. Hozzátette, keményen edzett férjével, a londoni olimpia óta, nem hagyott ki egyetlen napnál többet. Az olimpiára a Magyar Úszó Szövetség támogatása nélkül készült fel.

Sok lakáskiadó nem fizet adót

Több mint 8 ezer lakást adnak ki Magyarországon rövidtávra, főleg külföldi turistáknak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal most adta ki először az összesített adatokat. Híradónknak azt mondták, így az adócsalókat is könnyebben kiszűrik majd. Mivel a rövid távú lakáskiadás szálláshely-szolgáltatásnak minősül, adót kell fizetni utána.

A roma holokausztra emlékeztek

3000 romát végeztek ki egyetlen éjszaka alatt az auschwitzi haláltáborban – erre emlékeznek ma a roma holokauszt nemzetközi emléknapján világszerte. Az egyik legnagyobb civil roma szervezet elnöke azt mondta, fontos, hogy nemzedékről nemzedékre továbbadják a holokauszt borzalmainak történetét, hogy ne fordulhasson elő újra. Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete az RTL Híradónak azt mondta, vissza kell szorítani a diszkriminációt.

ArtPlacc: Design fesztivál Tihanyban

Furcsa alakú gipszformákba ültetett kaktuszokat és hajókötélből font nyakláncokat is kiállítottak idén a tihanyi ArtPlaccon. A kortárs művészeti és design fesztiválon több száz alkotó művét lehetett megnézni, a központi téma a természet volt. A főszervező azt mondta, ha a művészek újra felfedezik a Balatont, sokat tudnak hozzátenni a régió fejlesztéséhez. A négynapos fesztivált bulival zárják este.

Nándorfehérvárra emlékeztek

Sortűz és díszvízsugár a Dunán – 1456. július 22-én győzte le a magyar sereg az oszmánokat Nándorfehérvárnál több hetes csata után – ezt ünnepelték pénteken az egész országban. A Történelmi Animációs Egyesület három dimenzióban elevenítette meg az ütközetet, amellyel kapcsolatban több tévhit is él, például hogy a déli harangszó a magyarok győzelmére utal.

Videón a virágbolti csalók

Virágboltokat fosztogatnak a trükkös csalók a fővárosban és környékén. A nagybani virágpiac ügyvezetője szerint legalább 30 üzletből loptak ugyanazzal a módszerrel. A két tolvaj közül az egyik kicsalja az eladót a boltból, míg a másik besurran és elviszi a pénzt. A rendőrségtől azt a választ kaptuk, hogy érkezett ilyen ügyben feljelentés, ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Török államcsíny magyar szemmel

Olyan hangja volt, mintha bombáztak volna – ezt mondta egy magyar nő, aki Isztambulban él, és péntek éjszaka a családjával vacsorázott egy szálloda tetején, amikor elhúztak a fejük felett a vadászgépek. Az RTL Híradónak több Törökországban élő magyar is nyilatkozott. Egyikük arról számolt be, hogy óriási sorok álltak éjszaka az üzletekben és a bankautomatáknál. Egy Tokióból hazafelé tartó magyar nő pedig Isztambulban szállt volna át, a repülőgép ehelyett Antalyaban szállt le.

Edzőterem fogyatékkal élőknek is

Edzőterem mozgáskorlátozottaknak és látássérülteknek. Magyarország első akadálymentesített konditermét felajánlásokból hozta létre a Suhanj Alapítvány. Céljuk, hogy a fogyatékkal élők együtt sportolhassanak ép társaikkal. Az edzőteremben jövő héten indul a tesztüzem, július utolsó, nyílt hetén pedig mindenki kipróbálhatja a fitnesz centrumot.

Viharos időben rajtol a Kékszalag

Csak jól felkészített hajóval és összeszokott legénységgel induljanak – erre kéri a versenyzőket a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára. Csütörtökön rajtol a 48. Kékszalag, Balaton kerülő vitorlásverseny, az előrejelzés szerint végig erős, sokszor viharos széllökésekre kell készülni. Két éve több baleset történt a hasonlóan rossz időben. Ma a csapatok még gyakoroltak, több mint 300 hajó áll a rajtvonalhoz csütörtök reggel.

Hogy látják a hajléktalanok Budapestet?

Budapestet látni a hajléktalanok szemével – ez a célja a My Budapest Photo Projektnek, amelyet a Budapest Bike Maffia szervez. A hajléktalanokat segítő civil csoport a művészeten keresztül szeretné felhívni a figyelmet a hajléktalanság problémájára, és értelmes elfoglaltságot nyújtanak az utcán élőknek. A legjobb képekből kiállítás nyílik és naptár is készül belőlük.

Kiszáradtak a Széll Kálmán téri fák

Több fa is kiszáradt az alig egy hónapja átadott Széll Kálmán téren. Ezt elsőként a 444.hu írta meg. A Budapesti Közlekedési Központ azt ígérte, hogy a fákat kicserélik. A Híradónknak nyilatkozó kertész szerint a tér fekvése és a zöldfelületek kialakítása olyan, hogy minden nap ellenőrizni kellene a növényeket és az öntözőrendszert. Arra a kérdésünkre viszont, hogy ezt milyen gyakran teszik, a BKK adásunkig nem válaszolt.

Húsüzemet függesztettek fel

Húsüzemet függesztett fel a hatóság – az ellenőrök szerint nem voltak megfelelők a higiéniai körülmények, és a dokumentáció is hiányos volt. A bírság milliós nagyságrendű lesz. Az üzem tulajdonosa igazságtalannak érzi a döntést, Híradónknak azt mondta, a hatóság felvételei nem a valóságot mutatják.

Utazzon a diák, ha tanulni akar

Ha nem elég a diáknak egy természettudományos tárgy az ősztől működő szakgimnáziumokban, átmehet egy másikba vendéghallgatóként – ezt mondta az oktatási államtitkár az eduline.hu-nak adott interjújában. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ez a gyakorlatban megvalósíthatatlan, egy tizenéves gyerek ugyanis nem tud ennyit utazni egy pluszóráért.

Péntektől változik a kéményseprés

Felkészültek – ezt mondják a katasztrófavédők, pénteken indul ugyanis az új, kéményseprő szolgáltatásuk 1800 településen. A szolgáltatás július 1-jétől mindenhol ingyenes, és a törvény szerint bizonyos típusú kéményeket ritkábban ellenőriznek majd, ez pedig a Kéményseprők Országos Szakszervezete szerint nem biztonságos, ezért népszavazási kezdeményezést adtak be. Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, meghallgatja a szakszervezeteket.

Új otthon hajléktalan családoknak

Négy család költözhet átmeneti otthonból felújított önkormányzati bérlakásba még idén a Habitat for Humanity, hajléktalanokat segítő szervezet segítségével – a támogatást egy nemzetközi vállalattól kapták. A Habitat for Humanity most induló úgynevezett Második Esély programjában a rászorulók építőipari képzésben is részt vehetnek, amit később a munkaerőpiacon hasznosítani tudnak.

Merkel: nem halogatják a kilépést

Nem lesznek informális egyeztetések Nagy-Britanniával azelőtt, hogy London hivatalosan is kezdeményezné kilépését az Európai Unióból - mondta a német kancellár. Angela Merkel közölte: megérti, hogy a brit kormánynak időre van szüksége, de a kilépés kezdeményezését sokáig nem halogathatják. Korábban több európai vezető is sürgette Londont. David Cameron, brit miniszterelnök a szigetország kilépéséről döntő csütörtöki népszavazás után nyilvánvalóvá tette: csak utódja nyújtja majd be a hivatalos kérelmet.

Brexit: a magyar növekedés is kisebb lehet

Nem kell hozzányúlni az idei, de még a jövő évi költségvetéshez sem a Brexit miatt - ezt mondta az RTL Híradónak a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály szerint azt sem lehet még tudni, hogy az uniós költségvetésből mennyivel jut majd kevesebb Magyarországra. A gazdasági tárca vezetője azonban úgy látja, már idén fékezni fogja a brit kilépés a magyar GDP-növekedést. A kormány Magyarországra csábítaná a szigetországból távozó bankokat, de a Portofilo.hu elemzője szerint ez nem lesz könnyű, mert a pénzintézeteket az elmúlt években sokkolták a magyar különadók.

„A Pride is lehetne ünnep, mint a focisiker”

A Budapest Pride is lehetne olyan örömünnep, mint egy focigyőzelem - ezzel nyitották meg a 21. fővárosi melegfesztivált, a Budapest Pride-ot péntek este. A szervezők felmérése szerint a melegek és a leszbikusok a politikusok homofóbiáját érzik a legnagyobb problémának.

Didzseriduzni tanulnak a gyerekek

Mire lehet használni egy kis darab műanyag vízcsövet? Például belefújni és hangszerként használni. A Rudimental dobtáborban ezt tanulták meg a gyerekek, először őket is meglepte a furcsa hangszer. Yogev Haruvi, világhírű izraeli dobos és didzseriduművész tanítja őket, Híradónknak azt mondta, nagyon ügyesek. A szervezők szerint jót tesz a gyerekeknek, ha már gyerekkorban zenélni kezdenek.

Fáklyás futás az olimpiáért

Fáklyás futást rendeztek, és színes fényekbe öltöztetették a Szabadság-szobrot a 2024-es budapesti olimpiai pályázatért. Csütörtökön, a Nemzetközi Olimpia Napján pedig korábbi bajnokok nevét kapták a 4-es 6-os villamos megállói, és sportolók mutatványai dobták fel az utasokat. A riói olimpiáig még másfél hónap van, eddig több mint 150 magyar sportoló jutott ki a játékokra.

Élősködő rák pusztítja a halakat

Élősködő rák pusztítja a halakat a Ráckevei Duna-ágon. Eddig 15 mázsa pusztult el. A horgászok azt gyanítják: a horgászszövetség már eleve betegen telepítette be a pontyokat. A szövetség szerint azonban a holtágban fertőződtek meg. A hatóság pedig azt állítja: a vízminőséggel nincsenek bajok, és a Duna ágnál kifogott hal is fogyasztható. Jövő héten újabb vizsgálatok lesznek.

Dugók a Szabadság híd lezárása miatt

Sok sofőr idegeskedett csütörtök reggel a dugóban Budapesten, miután éjszaka lezárták a Szabadság hidat. Felújítják a dél-budai villamoshálózatot, ezért több vonalon pótlóbuszok járnak. A BKK mindenkinek a 4-es metrót ajánlja. A felújított vonalakon majd új villamosok lesznek, ezekhez kell új sín is. A hídon csak biciklivel és gyalog lehet átmenni mostantól egészen augusztus végéig.

A bringaúton veszik fel a rendelést

A bicikliútra kell lépniük a felszolgálóknak ahhoz, hogy felvegyék a rendelést, annyira közel van a Bálna oldalában lévő teraszokhoz. Az egyik étteremvezető szerint már baleset is volt emiatt. A Kerékpárosklub szerint várható volt a konfliktus, azt mondják, a mindennap biciklizőknek a párhuzamos utcában kellene kialakítani külön sávot. A terület a Fővárosi Önkormányzathoz tartozik, de onnan egyelőre nem kaptunk választ, úgy tudjuk, jövő héten tárgyalnak a bicikliútról.

Esterházy Péter üzeni, jól van

Jól van - ennyit mondott Esterházy Péter az RTL Híradónak a Könyvhét megnyitóján. A Kossuth-díjas íróról tavaly derült ki, hogy rákkal küzd, betegségére megnyitó beszédében is többször utalt, és könyvet is írt róla, ez most jelent meg a 87. Ünnepi Könyvhéten, Hasnyálmirigynapló címmel. A szervezők szerint a magyar könyvkiadás él és virul, idén 200 kiadó kötetei közül lehet válogatni 80 magyar városban, egészen hétfőig.

Csótányok a koszos pékségben

Csótánytetemeket és koszos helyiségeket találtak az ellenőrök – a hatóság felfüggesztette a pékség működését. 480 kg alapanyagot és készterméket kivontak a forgalomból, a bírság több százezer forint. A pékség vezetője azt mondta, már takarítanak, hogy minél hamarabb újra ki tudjanak nyitni.

Háromgyerekes családot lakoltattak ki

Tudtak volna fizetni, mégis kilakoltatták a háromgyerekes családot az egyik budapesti önkormányzati bérlakásból. A kétmillió forintos tartozásra részletfizetést szerettek volna kérni, de azt mondják, az önkormányzat nem engedte. A kilakoltatást aktivisták próbálták megakadályozni, őket a rendőrök vitték el. A család most átmeneti szállón éjszakázik, de maximum két hétig maradhatnak. Az önkormányzatot hiába kerestük az üggyel kapcsolatban.

Négy út taxival, négy különböző ár

Négyszer utazott egy nap sárga taxival, mind a négy alkalommal különböző árat fizetett ugyanazért a rövid belvárosi útvonalért egy fiatalember, aki külföldi turistának adta ki magát. A legolcsóbb ár, amit fizetett 2 ezer forint volt. Volt, aki ugyanazért a távolságért 5950 forintot kért. Számlát pedig csak az egyik taxistól kapott.

Verekedés a tárgylóteremben

Példátlan eset, verekedés a fővárosi ítélőtáblán. Egy 20 éve meggyilkolt szír kisfiú és magyar anyja hozzátartozói nekiestek a kettős gyilkossággal vádolt libanoni férfinak a tárgyaláson.  A meggyilkolt gyerek apja és testvére is ütötte a gyilkost, aztán egyikük úgy becsapta a tárgyalóterem ajtaját, hogy az üveg betört. A tárgyalást el kellett halasztani.

Felgyújtották a fiókáit védő vadkacsát

Brutálisan megkínoztak egy vadkacsamamát Budapest egyik parkjában, az állatot nem tudták megmenteni. A madármentők szerint valaki szándékosan gyújtotta fel a kacsát, ami azért nem menekült el, mert fiókáit védte. Az állatorvos szerint a kacsa az égési sérülések miatt pusztult el. Az állatvédők feljelentést tesznek.

Túszdráma: Megműtötték a magyar kisfiút

Túszdráma Cipruson. Túl van a műtéten az a másfél éves magyar kisfiú, akinek a torkát a saját apja akarta elvágni. Az egyiptomi apa túszul ejtette a gyereket péntek este, a rendőrök 12 órán át hiába tárgyaltak vele, hogy engedje el, nem tette. Közben felgyújtotta a lakást, és Molotov-koktélokat dobált a rendőrök felé, akik végül lelőtték, azonnal meghalt. Mivel az anya kint dolgozik, nem akar hazajönni, az ottani szervezetek segítenek neki lakáshoz jutni.

Nevelőszülők találkozhattak „gyerekeikkel”

Nevelőszülők találkozóját tartották vasárnap a Fővárosi Állatkertben - csakhogy itt a gyerekek voltak a szülők, és az állatkert lakói az örökbefogadottak. A legnépszerűbb most a koala, még akkor is, ha lusta, de a gyűrűsfarkú makikat is imádják a gyerekek.

Ott lesz az olimpián a tollaslabdázó

Kijutott az olimpiára Sárosi Laura tollaslabdázó. Ő az, aki a sportszerűségéről lett híres. Az egyik fontos meccsén ugyanis odaadta ellenfelének a saját cserecipőjét, mert a német sportolóé elszakadt. Sárosi Laura akkor kikapott, ezért úgy tűnt, lecsúszott az olimpiai kvótáról. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság most adta ki a végleges listát, és Sárosi Laura a világranglista helyezése miatt bekerült az olimpiai csapatba.

Nem emlékszik, hogy mentősökre támadt

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki január végén két mentőst támadott meg, akik azért érkeztek, hogy segítsenek neki. A vádlott semmire nem emlékszik, valószínűleg alkohol, vagy drog befolyása alatt állt. A bíróság gyorsított eljárásban akarta tárgyalni az ügyet, de az ügyvéd orvosszakértői vizsgálatot kért, így az ügyét újrakezdték. A férfi szabadlábon védekezik.

Agyonverték a sérült gólyát

Agyonverték a gólyát – ezt mondta az állatvédő, aki rábukkant a madárra vasárnap Jászapátiban, egy iskola udvarán. A gólya szombaton még élt, az iskola vezetője szerint noha sántikálva, de ott járkált, vitt neki vizet és próbált segítséget szerezni a megsérült madárhoz, de hiába. A rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomoz.

Felbontották a szerződést az elítélt orvossal

Csütörtöktől nem dolgozik gyermekorvosként Terézvárosban az a férfi, akit szerdán a bíróság első fokon 4 év szabadságveszésre ítélt. A vád szerint a férfi 3 éve bosszúból maró hatású lúggal öntötte le volt barátnőjét. Az orvos beleegyezett, hogy felbontsa az önkormányzattal kötött szerződését, a jogerős ítéletig ugyanis erre nem kötelezhették volna.

Május 4: az erő legyen veled!

Milliók ünnepeltek világszerte a Nemzetközi Csillagok Háborúja napon. Taiwanon például jelmezes felvonulást tartottak, még a kutyákat is beöltöztették. Magyarországon a legnagyobb rajongói klub tagjai húztak jelmezt, és beteg gyerekeknek vittek ajándékot a kórházba. A karácsonykor bemutatott új epizód egyik főszereplője videóban üzent a rajongóknak. Vigyázat, a filmből egy fontos részlet is elhangzik a riportban!

Jön a nyár, egyre több a zivatar

Kezdődik a nyári szezon, jönnek a heves zivatarok. Sárga riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére is szerda éjfélig. Ez azt jelenti, hogy hirtelen, kis területen akár 20-30 mm is eshet. A meteorológus szerint azonban ez ilyenkor normális.

Álomnappal leptek meg anyukák anyukákat

Álomnappal lepett meg 12 anyuka 12 másik, ismeretlen anyukát, hogy feltöltődhessenek egy kicsit. Volt, aki színházra, konditeremre vágyott, vagy arra, hogy végre rend legyen a gyerekszobában. A program szervezői olyan anyákat választottak ki, akik sok, vagy sérült gyereket nevelnek. A program vezetője azt mondta, szeretné, ha lenne folytatás, de nem kell erre várni, bárki bármikor segíthet.

Tiltakoznak az újabb államosítás ellen

Átvenné az állam az iskolák működtetését is az önkormányzatoktól - ezt mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A tanárok úgy érzik, pofon vágta őket a kormány, ugyanis többek között éppen az államosítás ellen vonultak többször is utcára az elmúlt hónapokban. A kormányinfón az is elhangzott, hogy nem szükséges mindenkinek az egész napos iskola, pedig ez a kormány tette kötelezővé azt. Kerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát, de adásunkig nem érkezett válasz.

Lúggal támadhatott, most gyerekorvos lett

Gyerekorvosként dolgozik az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy maró lúggal öntötte le volt szeretője nemi szervét – ezt a Népszabadság írta meg először. Az önkormányzat most fel akarja bontani vele a gyermekorvosi szerződést. A bűncselekmény 2013-ban történt, a brutális támadásról a nő az RTL Házon Kívül című műsorában beszélt. Az ügy három éve húzódik, az ügyészség tavaly augusztusban emelt vádat a férfi ellen, aki mindent tagad, elsőfokú ítélet májusban várható.

Keresik a boltok a diákmunkásokat

Keresik a diákmunkásokat, amióta eltörölték a vasárnapi zárva tartást. Ezt tapasztalják az iskolaszövetkezetek. Két hete vasárnap még csak a boltok fele nyitott ki, tegnap már sokkal több helyen várták a vásárlókat. A forgalom változó volt, a kereskedelmi szövetség szerint megint hozzá kell szokni ahhoz, hogy a hét utolsó napján is nyitva vannak a boltok. Most vasárnap, május 1-jén viszont újra zárva lesznek.

Előre hozott anyák napja

Kikapcsolódás lenne, ha dolgozhatna – ezt mondta az egyik, sérült gyermeket nevelő anyuka az előrehozott anyák napján, amelyet több civil szervezet együtt talált ki. Céljuk, hogy ezek az anyák nagyobb elismerésben részesüljenek, és hogy a tapasztalatcserével segíteni tudják egymást. Az RTL Híradónak nyilatkozó gyógypedagógus szerint az a legfontosabb, hogy a sérült gyermeket nevelők már az elején szakemberhez forduljanak.

Tornatanárnő mentette meg az életét

A Facebookon mondott köszönetet annak a férfinek a lánya, akinek az életét egy tanárnő mentette meg két hete. Az idős férfi egy koncertre tartva az utcán esett össze, megállt a szíve. A tornatanárnő véletlenül járt arra, azonnal felhívta a mentősöket, és miközben folyamatosan tartotta velük a kapcsolatot, megkezdte az újraélesztést. Az idős férfi családja nagyon hálás neki.

Tízből négyen létminimum alatt élnek

88 ezer forint kell ahhoz, hogy egy egyedül élő ember ma Magyarországon a minimális szükségleteit fedezni tudja – a Policy Agenda kutatócég ma adta ki az adatokat a létminimum értékekről, a Központi Statisztikai Hivatal ugyanis az idei évtől már nem számolja ki azt. A létminimum értékbe az élelmiszeren kívül beletartozik minden fogyasztási költség, például a rezsire, a közlekedésre, a ruhára, vagy az oktatásra elköltött pénz is.

Még tanulják az új csomópont használatát

Átadták a kétszintes csomópontot az M1-es és M7-es autópálya közös bevezető szakaszán – Tarlós István főpolgármester szerint a csomópont egyik célja az, hogy a 4-es metró könnyebben elérhető legyen. Épült P+R parkoló, gyalogos aluljáró, és több busz végállomása is átkerült oda. Stábunk tesztelte az új csomópontot.

A holokauszt áldozataira emlékeztek

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztek országszerte. Budapesten az Élet Menetén több ezren sétáltak a Dohány utcai zsinagógától a bazilikához. 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását, és a zsidók deportálását. A holokauszt túlélői egyre kevesebben vannak, egyikük a XXI. század című műsorban beszélt a haláltábor borzalmairól.

Újrafestette a mozgássérült parkoló jelét

Sok helyen kopottak, vagy teljesen hiányoznak a mozgáskorlátozott parkolók felfestett jelei. A totalcar.hu újságírója szerint sok sofőrt a figyelmetlensége miatt büntetnek meg, mert nem látja a táblát. Ezért Budapest egyik utcájában újrafestette a jeleket. Szerinte a hatóság direkt nem pótolja ezeket.

Nincs pénz húsra, vagy fűtésre

Nincs pénz húsra, vagy fűtésre - a legszegényebb magyar gyerekek 90 százaléka folyamatosan nélkülöz - ez áll az UNICEF friss kutatásában. Az ENSZ Gyermekjóléti szervezete megállapította azt is, hogy rohamosan nőnek a jövedelemkülönbségek Magyarországon. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint a többkulcsos adórendszer, valamint a GYES és a családi pótlék emelése enyhíthetne a problémán. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem reagált megkeresésünkre.

Élve született, nem mondott igazat az orvos

Súlyosan hibáztak a Szent Imre Kórházban a pszichiátrián dolgozók – ez áll az ombudsmani jelentésben. Tavaly márciusban egy várandós nő került hozzájuk, felügyelet nélkül, kikötözve hagyták, beindult a szülés, a kisbaba pedig meghalt - a jelentés szerint a körülmények miatt. Az alapvető jogok biztosa azt javasolja, hogy dolgozzanak ki szabályozást a terhes nők pszichiátriai kezelésére. Kerestük a kórházat is, de nem reagáltak megkeresésünkre. A rendőrség nyomoz.

Hajnalig szavalják József Attila verseit

Még a brit nagykövet is magyarul verselt, kortárs költők a saját műveikkel, versmaratonon állnak ki a magyar költészet napján. A szegedi egyetem előtt pedig az a cél, hogy hajnal 1-ig József Attila összes művét felolvassák. A költő 111 éve április 11-én született, ezért van ezen a napon a költészet napja.
 

„A rock and rollból nem lehet kiöregedni”

Ezt mondta Bródy János teltházas nagykoncertje után szombat este. A zenész-dalszerző a héten volt 70 éves, ennek alkalmából adta a koncertet, amelyen a közönség többször is állva tapsolt. Az interneten megszavaztatta, hogy milyen számokat játsszon, így az új dalokon kívül a régi klasszikusok is felcsendültek.

Roma hősökre és áldozatokra emlékeztek

Az 1956-os forradalomban harcoló romák fotóit is kiállították a Nemzetközi Roma Napon, hogy bemutassák, ők is ugyanúgy küzdöttek az elnyomás ellen. A Romani Design külön ruhakollekciót tervezett mára, bemutatva a roma kultúra sokszínűségét, több városban pedig táncos-zenés bemutatókkal készültek.

Száz szabálysértés két óra alatt

Reggeltől élesben mérnek az új, fixen telepített traffipaxok, 134 helyen az országban. Az első két órában 100 szabálysértést láttak az új kamerák, amelyek a sebességen kívül figyelik, hogy a sofőr bekötötte-e a biztonsági övet, átlépte esetleg a záróvonalat, vagy a buszsávot használta. Minden áthaladó autóról és vezetőjéről készülnek képek, ezeket először számítógép elemzi, a gyanús eseteket pedig ember is ellenőrzi, mielőtt kiküldenék a csekket.

Keddtől „büntetnek” a szuper traffipaxok

Április 5-én, reggel 8-tól élesben mérnek az új, fix traffipaxok – Az országban 134 helyen vannak, a sebességen kívül pedig a kamerák azt is felismerik, ha a sofőr nem kötötte be a biztonsági övet, a buszsávban megy, vagy áthajt a piroson. A hírre megnőtt a forgalom a radardetektorokat áruló kereskedőknél, és egyre többen töltik le a fix kamerákat jelző mobilos alkalmazásokat.

Most szabadultak, fotózni tanulnak

Fotótanfolyamot szerveztek 8 börtönből szabadult férfinak. A zsíros kenyér, a sör és a Szabadság-híd az elsők között volt, amit lencsevégre kaptak. Az egyesület ezt azért szervezte, hogy segítsen nekik visszailleszkedni a társadalomba. A legjobb képekből 5 városban nyílik kiállítás.
 

Hatmilliárd forintot moshattak tisztára

6 milliárd forintos nem létező forgalmat papírozott le az utóbbi évek legnagyobb számlacsaló bűnszervezete, most leplezte le őket az Adó- és Vámhivatal. A csalásban több mint 100 cég érintett, jelenleg 17 gyanúsított van. A főnök és három segítője már előzetes letartóztatásba került, pénzmosás és költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás.
 

Plafonig állt a csempészcigaretta

Lebukott Debrecen egyik legjelentősebb illegális cigarettakereskedője. Titkos raktárában több mint 70 ezer doboz cigit, és 15 tonna dohányt találtak a nyomozók. A csempészt is elkapták, akitől az elmúlt hónapokban összesen 165 millió forintot érő dohányárut foglaltak le. A férfi egyébként ugyanezért már volt börtönben.

Ezek 2015 legjobb sajtófotói

Szögesdrót Röszkénél, krízis a Keletiben, és az autópályán gyalogló menekültek tömege. Idén a menekültválság külön kategóriát kapott a Sajtófotó Kiállításon, a MÚOSZ nagydíját is egy ilyen sorozat nyerte. A legrangosabb különdíjat pedig az a sorozat kapta, amelyen romák láthatók hagyományos ruhákba felöltözve. A képeket május közepéig lehet megnézni a Capa Központban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való