KERESÉS search-close

"Borsodi Zoltán" szerzővel ellátott tartalmak

Borsodi Zoltán

Borsodi Zoltán által létrehozott tartalmak (100):

Kegyetlenül végzett apjával egy férfi Balatonszemesen

Kegyetlenül végzett saját apjával egy férfi Balatonszemesen tegnap este. Részegen összeveszett vele. A vita hevében egy kalapáccsal többször fejbe verte majd konyhakéssel támadt rá. Úgy tudjuk, hogy ezután felhívta öccsét és elmondta neki, hogy mit tett. A rendőröket végül a testvér értesítette.

Elkezdett befagyni a Balaton

Elkezdett befagyni a Balaton, annyira hideg van már napok óta. És sok helyen már szombat óta havazik, így megteltek a szánkó- és sípályák több felé az országban. A Dunántúlon néhol 15-20 centi hó esett. Hamarosan azonban nagyot változik az időjárás, szerdától akár plusz 10 foknál is enyhébb lehet az idő. Ez megviselheti az erre érzékenyek szervezetét.

Hétvégén mínusz 15 fok is lehet, ezért hőszigetelt sátrakat állítottak fel a hajléktalanoknak

Hőszigetelt sátrakat állított fel a hajléktalanoknak Nagykanizsán a Vöröskereszt. Ezekben húzhatják meg magukat azok, akik még a legnagyobb hidegben nem akarnak bemenni a szállóra. A hétvégén mínusz 15 fok is lehet.

13 rókatetemet találtak Szombathely határában

Egy halom rókatetemet találtak kutyatulajdonosok a város határában Szombathelyen. Sétáltatás közben bukkantak a 13 elejtett állatra, amiket vadászok lőttek ki és hagytak a bokrok tövében. Az esetről a nyugat.hu számolt be. A helyi vadásztársaság szerint minden szabályt betartottak és a tetemeket csak átmenetileg hagyták ott, mert a fagyott földbe nem tudtak gödröt ásni.

Nem volt bekötve, óriási ütés érte a mellkasát

Összenyomta a kormány a sofőr mellkasát – súlyos sérüléssel került kórházba egy 25 éves férfi miután kerítésnek ütközött Kecel közelében az éjjel. Úgy tudjuk, hogy nem kötötte be magát ezért óriási ütés érte a mellkasát. Vas megyében egy négyfős társaság autója csúszott ki egy kanyarban. Ők mindannyian használták a biztonsági övet, így könnyű sérüléssel megúszták.

Megalázóan kevésnek tartják a 10 ezer forintos jutalmat a szociális dolgozók

Megalázóan kevésnek tartják, ezért visszaadták a 10 ezer forintos karácsonyi jutalmat a csepregi szociális otthon dolgozói. Állításuk szerint egész évben létszámhiánnyal küzdöttek, a többletmunkát pedig ennyivel nem lehet rendezni. A polgármester azt mondja, senkit sem akartak megalázni. A Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete szerint a megoldás szerintük az lenne, ha megemelnék az állami normatívát.

Támogatásra van szüksége Zéténynek

Szülei hisznek abban, hogy egyszer képes lesz önálló életre – Zétényt 2018-ban, négyéves korában gázolták el a zebrán Nagykanizsán. Súlyos agysérülése miatt mozgáskorlátozott lett és az értelmi fejlődése is szinte leállt. A két éve tartó kezelés hatásos, de drága. Ezért gyűjtést indult a család megsegítésére. Ha segíteni szeretne, megteheti ITT: Gondi Norbert, IBAN: HU87 10300002-10495863-49010015

Második gyereke születésénél már nem lehet ott a 26 éves apa

Második gyereke születésénél már nem lehet ott az a 26 éves férfi, aki tegnap este szenvedett halálos balesetet Zala megyében. Az anyósülésen utazott – munkából hazafelé – amikor autójuk előtt szarvasok szaladtak át. A sofőr megpróbálta kikerülni az állatokat, de nem tudta úton tartani a kocsit és az árokba csapódtak. Egyiküknek sem volt bekapcsolva a biztonsági öve.

Éveken át kényszerített prostitúcióra nőket

Éveken át kényszerített prostitúcióra nőket az az 59 éves férfi, akit kedden fogtak el a rendőrök Somogy megyében, Tabon. Átkutatták a házát, és kábítószert is találtak nála. Emberkereskedelem gyanújával indult ellene büntetőeljárás. Most őrizetben van, legkésőbb pénteken döntenek a letartóztatásáról.

Koronavírusban meghalt egy 29 éves Vas megyei kismama

Megrázó történet!
Koronavírusban meghalt egy 29 éves Vas megyei kismama. Az asszony veszélyeztetett terhességgel, már egy ideje kórházban feküdt, családja szerint ott kaphatta el a fertőzést. Állapota gyorsan romlott, ezért kisfiát császármetszéssel segítették világra a 31. héten. Az anya két hetet volt lélegeztetőgépen, de nem tudták megmenteni az életét. Az apának fel kell adnia munkáját, hogy otthon lehessen a kicsivel, ezért több civil szervezet is gyűjtést indított nekik.
Ha ön is segítene az édesapának és kisfiának, ide utalva megteheti:
Anyák az Anyákért Alapítvány
Magyarországról:
Magnet Bank: 1620 0120 - 1853 4991
Külföldről:
IBAN: HU61 1620 0120 1853 4991 0000 0000
SWIFT: HBW EHUHB
Közlemény: Apa és fiacskája

Költségvetési csalás gyanújával nyomoznak

Nagyértékű költségvetési csalás gyanújával nyomoznak a Fidesz parlamenti képviselője, Kovács Sándor, birtokán elköltött uniós pénzek miatt – írta meg a 24.hu. A lap szerint a Szabolcs megyei képviselő géberjéni telkén 60 millió forint uniós pénzt költöttek el úgy, hogy a támogatást nem ő, hanem felesége egyesülete és a fia nyerte el. Két hónapja vizsgálódik az adóhatóság, de senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként.

Egyre többen foglalnak utazást egzotikus helyekre

Karácsony Dubaiban vagy a Maldív szigeteken. A koronavírus miatt tavasszal csaknem teljesen leállt a nemzetközi turizmus, mostanra azonban egyre többen foglalnak utazást egzotikus helyekre - ezt tapasztalják az általunk megkérdezett utazási irodánál. A hazatérőkre február 1-jéig vonatkozik a korábbi szabály, vagyis a 10 nap karantén.

5 és fél milliárdot bukik a kormányzati elvonásokkal Szombathely

Csökkentik 10 százalékkal a képviselők és felügyelőbizottsági tagok fizetését Szombathelyen. A város ellenzéki polgármestere szerint az önkormányzatnak muszáj takarékoskodnia, mert a koronavírusra hivatkozva a kormány összesen több mint 5 és fél milliárd forintot von el a költségvetésükből. A tiszteletdíjak csökkentése mellett jövőre várhatóan kevesebbet költhetnek majd az önkormányzati cégek is.

Veszélyes helyre tették a traffipaxot a rendőrök

Veszélyes helyre tették a traffipaxot a rendőrök Somogy megyében. Erről a vezess.hu-n jelent meg egy fedélzeti kamerás felvétel. Egy felüljáró tetején, az egyik sávot szinte teljesen elfoglalva álltak meg a készülékkel. Az RTL Híradónak nyilatkozó vezetéstechnikai oktató azt mondja, a szabályok szerint a rendőrök bárhonnan mérhetnek.

Kigyulladt egy háromgyerekes család otthona, szinte mindenük odaveszett

Kigyulladt egy család otthona Kiskunhalason – szinte mindenük odaveszett. Azt egyelőre nem tudni, hogy mitől kapott lángra a háromgyerekes család háza, senki nem sérült meg a tűzben. A tető égett, és bár a tűzoltók eloltották, az épületben az első becslések szerint több mint tízmillió forint a kár. A család ismerősei és egy helyi alapítvány is gyűjtést indított, hogy segítsenek a családnak az újrakezdésben.

Újra kinyithat a járványügyi szabályok megsértése miatt bezárt nagyatádi pékség

Csökkentették a büntetést, újra kinyithat a járványügyi szabályok megsértése miatt bezárt nagyatádi pékség.

Sok baleset történt az ónos eső miatt csúszós utakon

Segíteni állt meg a frontális ütközésnél, de az ő autójának is nekiment valaki - sok baleset történt az ónos esőtől csúszós utakon szerda este óta. Tiszaföldvárnál reggel frontálisan ütközött két autó, mert az egyik egy kanyarban átcsúszott a szembejövők oldalára. Egy autós megállt segíteni, de a mögötte érkező nem tudott lefékezni a jeges úton, így ők is összeütköztek. Barcsnál egy terepjáró, Segesdnél pedig egy személyautó borult árokba a havas úton.

Újra megdőlt a halálozási rekord

Rekordszámú, 165 ember halt meg tegnap koronavírusban és 4136 új fertőzöttet azonosítottak. A nagykanizsai idősek otthonában is rossz a helyzet, ott az elmúlt két hétben 20 lakó fertőződött meg, közülük heten belehaltak a betegségbe, és 5 dolgozó tesztje is pozitív lett. Jelenleg kilenc lakó van még kórházban. A tisztifőorvos arról beszélt, az embereken múlik milyen lesz a karácsony. 

Bűnmegelőzés feliratú kocsiból árulták a drogot

Bűnmegelőzés feliratú kocsiból árulták a drogot - öt embert ítélt el a bíróság. A Balaton déli partján terjesztették a kábítószert, 2019 nyarán fogták el őket. Az ügy érdekessége, hogy a kábítószert a helyi bűnmegelőzési egyesület autójával terítették. Az egyik vádlott a 24.hu szerint a korábbi balatonszemesi polgármester veje. Az ítélet nem jogerős.

Adománygyűjtés tehetséges, de hátrányos helyzetű diákoknak

Összefognak a kereskedők. Tehetséges, de hátrányos helyzetű szakközépiskolásoknak indítanak adománygyűjtést Győrben. Az Angyalok a belvárosban nevű akció végén 12 diák kap személyre szabott, hasznos ajándékot, amit családjuk nem engedhetne meg maguknak. A belvárosi üzletekben összegyűlt adományokat az üzletek és az akciót támogató cégek kiegészítik.

Tagadta, hogy 17 késszúrással ölt meg egy 37 éves nőt

Tagadta bűnösségét a kegyetlen oroszlányi gyilkos. A férfi tavaly szilveszter előestéjén 17 késszúrással ölt meg egy 37 éves helyi nőt. Hogy miért, arra máig nem adott magyarázatot. A férfi egyébként a ’80-as években a Securitate, azaz a román titkosszolgálat egyenruhás tagja volt és részt vett a Szovjetunió afganisztáni háborújában is. Ha bűnösnek találják, akkor élete végéig börtönbe kerülhet.

Kizárná a kormánytagok rokonait a közbeszerzésekből a Momentum

Kizárná a kormánytagok rokonait a közbeszerzésekből a Momentum. Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktor családja közpénzekből gazdagszik ezért szigorítanának a közbeszerzési szabályokon. Erre Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón annyit mondott, a magyar szabályok az uniós normákon alapulnak. A Transparency Internationalnél azt mondják, a szigorúbb szabályok önmagukban nem jelentenek megoldást.

Egymásra pakolva feküdtek a halottak a szombathelyi kórházban

Egymásra pakolva, néhol fedetlenül a földön feküdtek a halottak a szombathelyi kórházban. Ez egy olvasói fényképen látszik, amit a nyugat.hu és a 24.hu is megkapott. A kórház nem cáfolta, hogy a kép az ottani halottasházban készült, de szerintük nem alakult ki méltatlan helyzet. Közben információink szerint a katasztrófavédelem elkezdte felmérni az ország hűtőházainak kapacitását.

 Megégett holttestet találtak egy sárvári lakásban

Megégett holttestet találtak egy sárvári lakásban. A 60 év körüli férfit napok óta nem látták a munkatársai. Keresni kezdték és amikor elmentek hozzá kiderült, hogy a lakásában tűz volt. A rendőrség és a tűzoltók is vizsgálják, mi történt pontosan.

Négyen kerültek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt Zalában

Két nap alatt négyen kerültek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt Zala megyében, mindannyian túlélték. Idén eddig több mint hétszázszor riasztották a tűzoltókat szén-monoxid miatt. Szakemberek szerint a kazánok és kémények ellenőrzésével, megfelelő szellőztetéssel és szén-monoxid riasztóval el lehet kerülni a bajt.

Este 8-ra kiürültek az utcák

Bezártak a boltok, kiürültek az utcák - tegnap (november 11.) volt az első este, amikor az új szabályok szerint mindenkinek haza kellett érnie 20:00-ra. Az RTL Híradó országszerte megnézte, mi történt a kijárási tilalom életbe lépése előtt. Azt tapasztaltuk, hogy többen az utolsó pillanatban értek a boltba, a fővárosban pedig este 8 előtt sokan voltak a buszokon, villamosokon is, pedig a BKK már korábban sűrítette a járatokat.

Két és fél év a lövöldözőnek

Lövöldözött és megállásra kényszerítette az autósokat. Két és fél év börtönt kapott első fokon az a szerb férfi, aki 2018. novemberében egy győri benzinkútnál éles fegyverrel fenyegette meg az embereket. Ha letöltötte a büntetését, akkor 5 évre kiutasítják az országból. A bíróság szerint a férfi enyhén zavart elmeállapotú, de ez nem zárja ki, hogy megbüntessék. Az ítélet nem jogerős.

Sokan kerültek lélegeztetőgépre

Még soha nem ugrott ekkorát egy nap alatt a lélegeztetésre szoruló betegek száma, mint most - 46-tal többen vannak lélegeztetőgépen, mint előző nap. A szombathelyi polgármester azt mondta Híradónknak, az ottani kórházban 32 beteget tudnának lélegeztetni, de csak 17-hez van elég személyzet. A Híradónknak nyilatkozó víruskutató szerint a mostani szigorításoknak leghamarabb két hét múlva lehet eredményük.

Drónokat vetnek be a szabálytalan autósok kiszűrésére

Egyre többször használnak drónt a szabálytalan autósok kiszűréséhez a rendőrök. Legutóbb Barcs környékén filmeztek a magasból. Voltak, akik nem álltak meg a stop táblánál, vagy előzés közben átlépték a záróvonalat. De az is látható néhány felvételen, ahogy a kamionosok próbálják kijátszani az aszfaltba épített tengelysúly-mérőt.

Térdre rogyott a háziorvosi ellátás Csornán

Térdre rogyott a háziorvosi ellátás Csornán – így jellemezte a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetet az interneten az egyik orvos, erről először a kisalföld.hu írt. Ketten dolgoznak öt helyett a városban, mert több orvos is karanténban van, egy pedig meghalt. November végéig az egyik szomszédos község háziorvosa is besegít, hogy folyamatos legyen az ellátás.

Ittasan okozta a barátja halálát

Visszacsinálná, ha tehetné - ezt mondta a bíróságon az a fiatal, aki ittasan okozott halálos balesetet tavaly decemberben Gecsnél. A mellette ülő 23 éves barátja meghalt, miután árokba hajtottak, majd villanyoszlopnak ütköztek. Két és fél évre ítélték, de a döntés nem jogerős.

Szén-monoxid-mérgezésben halhatott meg a polgármester

Napok óta nem látták, holtan találták otthonában a falu volt polgármesterét – a tűzoltóknak kellett betörni az ajtót Kisunyom korábbi vezetőjének házán. Később bűnügyi helyszínelők is érkeztek, akik végül kizárták, hogy az asszonyt megölték volna. Elképzelhető, hogy szén-monoxid-mérgezést kapott.

Saját építésű repülőgépével döntött világrekordot a veszprémi pilóta

Világrekordot döntött saját építésű repülőgépével a veszprémi pilóta. Dolhai Krisztián, egy felszállással 1036 kilométert tett meg az Altus nevű repülőjével, túlszárnyalva ezzel a korábbi csúcsot. Az ultrakönnyű gép alig 300 kilós. Tervezője azt mondja, még több rekordot akar megdönteni és versenyezni is szeretne vele.

Újabb szomorú rekord: 69 áldozat egyetlen nap alatt

Ismét rekordot döntött a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon: 69 vesztették életüket szombaton. És soha annyian nem szorultak kórházi kezelésre a vírus miatt mint most. A kormány szigorít az eddigi maszkhasználati szabályokon. Hétfőtől az éttermekben a vendégeknek is maszkot kell viselniük, ha éppen nem esznek vagy isznak. Közben Európa egyre több országában a tavaszihoz hasonló korlátozásokat vezetnek be.

Börtön járhat a nádirtásért

Börtönbe kerülhet egy vállalkozó, mert kiirtotta a nádas Balatonakalinál az ügyészség szerint. A vállalkozó tavaly tavasszal másfél hektáron pusztította el a kiemelten védett növényzetet. A vádirat szerint földmunkával bízták meg, ám ő és alkalmazottja kivágta a nádast és kikotorta az iszapot is a part közelében. Az ügyészség szerint emiatt Akalinál ötödével csökkent a náddal borított terület nagysága.

Szokatlan: októberi jégeső Nagykutason

Jégeső Nagykutason, felhőszakadás Segesden – októberben szokatlan arcát mutatta az időjárás csütörtökön. Somogy megyében kis híján tönkre tett egy házat egy fa, ami a felázott talaj miatt kidőlt. Az őszi zivatarokat – a nyáriakhoz hasonlóan – szupercellák okozták tegnap. Holnaptól viszont nyugodtabb időjárás várható. Mindenszentek napján száraz, hűvös idő várható.

A falu, ami teljesen bezárkózott a járvány miatt

Bezárkózott a falu a járvány miatt – nem működik az óvoda és a bölcsőde, zárva tartanak a kocsmák és a vendéglők Szentpéterfán. A polgármester a közösségi oldalon azt írta, kritikus lett a járványhelyzet, miután az elmúlt héten három olyan ember halt meg a községben, akinek pozitív lett a koronavírustesztje. Az osztrák határnál fekvő községben önként döntöttek a lezárások mellett.

Véletlenül tolatott a tóba autójával egy horgász

Figyelmetlen volt a horgász: egyes helyett hátramenetbe kapcsolta autóját, ezért belehajtott a tóba. A Devecser melletti horgásztónál történt a szokatlan baleset szombat délután. Az autót végül a tűzoltók húzták ki a vízből. A sofőr sérülés nélkül megúszta a kalandot és egyébként azért indította be a kocsit, mert az útban volt és félre akart vele állni.

Több százan gyújtottak gyertyát a kalandparkban elhunyt fiú emlékére

Több százan gyűltek össze a keszthelyi Vajda János Gimnázium előtt tegnap este, hogy gyertyát gyújtsanak annak a fiúnak az emlékére, aki egy Vas megyei kalandparkban vesztette életét. A 15 éves diák csütörtökön zuhant a mélybe, miután kidőlt két fa, amelyik a drótkötélpályát tartotta. Szakemberek szerint, bár vannak technikák arra, hogy egy fa stabilitását megállapítsák, ezeket nem kötelező használni a kalandparkokban, ráadásul a törvényi előírások sem egyértelműek.

Legutóbb nyár közepén ellenőrizték a kalandparkot

Legutóbb nyár közepén ellenőrizték azt a Vas megyei kalandparkot, ahol csütörtök délután tragikus baleset történt. A hatóságok akkor mindent rendben találtak – ezt mondta a Híradónak a kalandpark ügyvezetője. Egy 15 éves keszthelyi gimnazista csütörtökön délután szörnyethalt, amikor kidőlt két fa, és leszakadt a kötélpálya, amin barátaival játszott. A fiú osztálykiránduláson vett részt, társaival pszichológus foglalkozik.

Gyógykezelésre küldik a zöldségesbolti rablót

Felmentették a szombathelyi zöldségesbolti rablót, aki késsel fenyegette az eladót miközben a bevételt követelte. A bíróság szerint elmeállapota miatt nem büntethető ezért kényszergyógykezelésre ítélték. A férfi a saját lakása alatt működő üzletet próbálta kirabolni tavaly májusban. Az eladó határozott fellépése viszont elriasztotta.

Két éves gyerek kapott füstmérgezést, amikor kigyulladt a lakásuk

Mentőhelikopter vitt kórházba egy kétéves kisfiút Egyházashollósról, mert füstmérgezést kapott, amikor kigyulladt a lakásuk. A gyerek aludt, amikor felcsaptak a lángok. Az anyja éppen nem volt a lakásban, mert a postást várta az utcán. A család egyelőre nem tudja, hogyan kezdik majd újra az életüket, a tűzben mindenük elégett.

Öt család került az utcára Nyíregyházán

17 embert, köztük gyerekeket lakoltattak ki önkormányzati bérlakásokból Nyíregyházán. Az öt család fejenként több mint egymillió forint lakbérrel tartozott. A lépést az önkormányzat a közvagyonnal való felelős gazdálkodással indokolta. Az ellenzék azt mondja, ez embertelen, mert szerintük egy felelős önkormányzat tél előtt nem tehet hajléktalanná családokat.

Szakadékhoz vezet a betonút

10 méter mély szakadékba vezet egy aszfaltos út a neszmélyi szőlőhegyen, és erre semmi sem figyelmezteti az autósokat - ez látszik azon a videón, amit eddig már majdnem 20 ezren osztottak meg az interneten. Neszmély polgármestere azt mondja, a szakadék 10 éve keletkezett, de az odatett útakadályokat újra és újra elbontják az illegális szemétlerakók. Most ismét kihelyezték a betontömböket.

Fának csapódott, szörnyethalt a 28 éves sofőr

Fának csapódott kisteherautójával, szörnyethalt egy 28 éves budapesti férfi tegnap a 83-as főúton Győr-Moson-Sopron megyében. Valószínűleg gyorshajtás miatt csúszott meg egy kanyar után és szinte teljes sebességgel ütközött a fának. Éjjel az 54-es főúton, Kecskemét közelében is fának csapódott egy kocsi. Úgy tudjuk, hogy annak sofőrje ittas lehetett. Ketten ültek az autóban, egyikük súlyosan megsérült.

Egy szolgálaton kívüli rendőr találta meg a cserbenhagyót

Meghalt az elgázolt gyalogos, a cserbenhagyót egy szolgálaton kívüli rendőr találta meg. A szombaton este, Komárom-Esztergom megyében történt baleset áldozata egy 42 éves tárkányi férfi. Az út szélén tolta a motorját, amikor egy autó elütötte. A gázoló megállás nélkül elhajtott a helyszínről. Miután megtalálták kiderült, hogy ittas volt, amikor a baleset történt.

Nagyapja kutyája támadta meg a kétéves kislányt

Kutyatámadás Zalacsányban – arcán mart meg egy kétéves kislányt egy kutya. A kislány látogatóban volt a nagyapjánál, amikor az állat a gyerekre támadt, és megharapta a segítségére siető anyját is. A kislányt mentőhelikopter vitte kórházba, ahol megoperálták. A nagyapa ellen büntetőeljárást indított a rendőrség.

Intézetből szökött lányokat vettek rá arra, hogy prostituáltként dolgozzanak

Kiskorú lányokat futtattak – 10 év fegyház vár a Somogy megyei nőre és élettársára, akik az ügyészség szerint három, intézetből szökött lányt vettek rá arra, hogy prostituáltként dolgozzanak nekik. A lányok borzasztó körülmények között éltek és ketten közülük mindössze 14 évesek voltak, amikor a 61-es főút mellé küldték őket. Futtatóikat végül maguk a lányok buktatták le. Tavaly év végére ugyanis elegük lett és segítséget kértek.

Két vétlen halt meg a frontális balesetben

A vétlenek haltak meg a frontális balesetben – egy 27 éves férfi és a vele utazó 26 éves nő vesztette életét hajnalban Zala megyében, miután ütköztek egy szabálytalanul előző autóval. A férfit a mentőknek a helyszínen ugyan sikerült újraéleszteni, de a kórházban belehalt sérüléseibe. Az M1-es autópályán is súlyos baleset történt. Onnan mentőhelikopter vitt kórházba egy férfit, aki teherautójával fékezés nélkül száguldott bele az előtte haladó kamionba.

Első fokon felmentették a 13 évvel ezelőtti nagykanizsai gyilkosság vádlottját

Fordulat a bíróságon – első fokon felmentették a 13 évvel ezelőtti nagykanizsai gyilkosság vádlottját. 2007-ben egy kisszékkel vertek agyon egy 81 éves férfit, aki a rendőrség és az ügyészség szerint rajtakapott egy betörőt. Az ügy vádlottja egy most 44 éves férfi, ellene csak 12 évvel a gyilkosság után találtak elegendő bizonyítékot. A bíróság szerint azonban ez alapján sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy bűnös. Az ítélet nem jogerős.

Elmeorvos is vizsgálja majd a várpalotai kettős gyilkosság vádlottját

Elmeorvos is megvizsgálja a várpalotai kettős gyilkosság vádlottját - tanúk meghallgatásával folytatódott kedden a 2018-ban történt családi tragédia tárgyalása. A vád szerint volt barátnőjét és annak kisfiát ölte meg a férfi, miután a nő szakított vele és közölte, hogy gyereke vér szerinti apjával tervezi a jövőt. 

Meghalt az a motoros, aki fékezés nélkül hajtott az elé kanyarodó autó oldalának

Fékezés nélkül hajtott az elé kanyarodó autó oldalának – meghalt egy 31 éves motoros Aszófőnél vasárnap délután. Egy parkolóból hajtott ki a 71-es főútra a kocsi, amivel ütközött. A motoros életéért majdnem másfél órán át küzdöttek a mentők, de nem tudtak segíteni rajta.

„Ököllel ütött állon a rendőr”

Ököllel állon ütötte a rendőr, aki a házi karantént ellenőrizte – ezt állítja egy ajkai férfi az RTL Híradónak. Noszlopi Zoltán szerint azért kapott ütést, mert keresetlen szavakkal kritizálta a rendőrséget. A rendőrség szerint viszont nem vertek meg senkit. Csak előállították a férfit, amiért nem volt hajlandó igazolni magát. A két fél kölcsönösen feljelenti egymást.

Kánikulával búcsúzik a nyár

Tikkasztó hőség a nagyvárosokban, utolsó csobbanás a Balatonnál – kánikulával zárult a nyár utolsó hétvégéje. Délután 36-37 fokig emelkedett a hőmérséklet. Augusztus utolsó napján azonban véget ér a strandidő. Hidegfront érkezik, emiatt több mint 10 fokos lehűlés várható.

Golflabda nagyságú jég esett

Autóra, háztetőkre dőltek fák, és volt ahol golflabda nagyságú jég esett - több száz helyre riasztották a tűzoltókat a szombat délutáni viharok miatt. Győr és Kőszeg környékén, valamint Pest megyében pusztított az ítéletidő. Az előrejelzések szerint zivatarokra még holnap és holnapután is lehet számítani.

Jó szezont zárnak a Balatonon

Tényleg kánikulát hozott az utolsó nyári hétvége, vasárnap akár rekord meleg is lehet. A járvány miatt nagyon bizonytalanul indult a balatoni szezon, de az RTL Híradónak nyilatkozó vendéglátók összességében elégedetten nyilatkoztak. A Turisztikai Ügynökség adatai szerint a tavalyinál most sokkal több volt a vendég a Balatonnál.

Nyár végére lazult a fegyelem

Nem tartották be a járványügyi szabályokat a legtöbb strandon. Ezt tapasztaltuk a rekordmeleg utolsó nyári hétvégén. Az RTL Híradónak nyilatkozó strandvezető szerint sokat lazult a fegyelem a nyár eleje óta, a távolságtartásra egyáltalán nem figyeltek a strandolók. A fürdőzők azonban nem aggódtak a tömeg miatt.

Felvette egy autós, ahogy közvetlenül a kocsija előtt átugrik egy szarvas

Pár centin múlott az ütközés. Videóra vette egy autós, ahogy átugrik a kocsija előtt egy szarvas. A sofőr azt mondta Híradónknak, biztos volt benne, hogy nem tudja elkerülni a több mint 100 kilós állatot. A felvételen az is látszik, hogy az első állat után egy második is átszalad az úton.

Álló kamionba csapódott autójával egy férfi

Álló kamionba rohant autójával, szörnyethalt egy 35 éves szlovén férfi az M70-es autópályán. A férfi kirepült az autóból, a mentők már nem tudtak segíteni rajta. A kamion sofőrje azt mondta a Híradónak, olyan erővel vágódott a pótkocsijának az autó, mintha egy másik kamion ütközött volna neki.

Két autó is belerohant az autópályán tolató kocsiba

Elvétette a lehajtót, ezért kocsijával tolatni kezdett az M7-es autópályán egy 62 éves férfi - hatalmas baleset lett a vége. Két autó is belerohant a tolató kocsiba, hatan sérültek meg a szerda hajnali ütközésben. A rendőrség azt kéri, senki ne forduljon meg és ne is tolasson autópályán, mert az életveszélyes.

Részeg kamionos sodort el egy kerékpárost

Elsodort egy kerékpárost az ittas kamionsofőr, biztonsági kamera rögzítette a pogányszentpéteri esetet. A kamion fékezés nélkül haladt el az út szélén bicikliző férfi mellett és nem is próbálta kikerülni. A 48 éves helybéli férfi súlyosan megsérült. A kamionos elhajtott a helyszínről, de a rendőrök nem sokkal később elfogták.

Óriási dugók az M76-os út építése miatt

Csúcsforgalom idején akár egy órát is állnak a dugóban az autósok Balatonszentgyörgynél. Az M76-os út építése miatt hónapok óta szinte folyamatos a torlódás a környéken. A helyiek szerint katasztrofális a helyzet. Az építkezést irányító Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt ígéri, a forgalomkorlátozás már csak két hétig tart.

A sztratoszféráig jutott az Űrbatyu II.!

Lélegzetelállító felvételek majdnem 31 kilométer magasból. A sztratoszféráig jutott az Űrbatyu II. , a Bakonyi Csillagászati Egyesület ballonja. A tavaszra tervezett küldetést a koronavírus járvány miatt kellett augusztusra halasztani. Az egyesület szerint az ilyen látványos kísérletekkel közelebb hozhatják a csillagászatot és az űrkutatást az emberekhez. Fotó: Bakonyi Csillagászati Egyesület. Még több fotó: ITT!

A tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a sofőrt

Frontálisan ütközött két autó a Ferihegyi repülőtérre vezető út és az Üllői út kereszteződésében szombaton délután. Az ütközés után az egyik kocsi vezetője beszorult a roncsba. A tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. Mindkét sofőr súlyos sérüléssel került kórházba.

Tánc közben rosszul lett, majd pár perc múlva meghalt egy 27 éves férfi

Tánc közben rosszul lett, arra panaszkodott, hogy nem lát, majd pár perc múlva meghalt egy 27 éves férfi Szombathelyen. Egy e-sport bárban videójátékkal játszott ismerőseivel csütörtök este, amikor váratlanul rosszul lett. Előbb társai próbálták újraéleszteni, aztán a mentők küzdöttek érte, de már nem tudtak segíteni rajta.

Közlekedési káosz, mióta az árvíz több hidat tönkretett a 68-as főúton

Sárban ragadt kamionokat kellett kimenteni Segesdnél, erről felvételt is készített egyik nézőnk. A helyiek azt mondják, amióta július végén az árvíz több hidat tönkre tett a 68-as főúton, közlekedési káosz alakult ki, naponta többször kell menteni a földutakon bolyongó, és elakadó járműveket. A forgalmat ugyanis elterelték, de a sofőrök többsége nem tudja, merre menjen.

Egy óvodás gyereknél is kimutatták az új típusú koronavírust Pápán

Egy óvodás gyereknél is kimutatták az új típusú koronavírust Pápán. Az óvodát, ahová jár be kellett zárni. Társai és az intézmény dolgozói karanténba kerültek. Reggelre 37-re emelkedett a fertőzöttek száma a Veszprém megyei városban és már 165-en vannak karanténban. A helyiek tartanak a fertőzés második hullámától.

Anya és kisfia sérült meg a súlyos balesetben

Anya és fia sérült meg súlyosan abban a balesetben, ami vasárnap éjjel történt az M86-os autóúton Vép közelében. Először egy munkából hazatérő nő sodródott le az útról, és szenvedett balesetet, a kivilágítatlan roncsot pedig későn vette észre egy másik autós, ezért félrerántotta a kormányt, és felborult. A tetejére borult kocsi vezetője azzal előzte meg a további tragédiát, hogy sérült családját hátrahagyva előre rohant az úton, hogy megállítsa a mögöttük érkezőket.

Békíteni próbált az edző, megütötték

Verekedés a szombathelyi vásárcsarnokban, eltörték az élvonalbeli szombathelyi kézilabda csapat vezetőedzőjének orrát. Sorban állas közben pattant ki egy vita két ember között arról, hogy ki érkezett előbb. Az edző békíteni próbálta őket, de rosszul sült el a dolog: egyikük megütötte. Az RTL Híradónak azt mondta, már megbocsátott támadójának.

Jégkrémmel a hőség ellen

Még jégkrémet is kapnak az állatok a hőség miatt a Gyöngyösi Állatkertben. A majmok időnként össze is vesznek, annyira szeretik. A 30 fok feletti kánikula az állatok szervezetét is megviseli. Például a lámákat locsolják, a tigrisek pedig fagyasztott hússal hűthetik magukat.

Kempingezőket fosztogatott egy szlovák bűnbanda

Csütörtökön éjjel fogott el a rendőrség öt férfit Nyúlon, akiket azzal gyanúsítanak, hogy sátrakból, nyitva felejtett lakókocsikból és apartmanokból loptak. Elsősorban a pénzre utaztak, de ha azt nem találtak, akkor vitték, amit találtak. Most őrizetben vannak, de a bíróság hamarosan letartóztathatja őket.

Felújítják a jáki templomot

Másfél évre bezárják a jáki templomot. Felújítják a román kori apátságot úgy, hogy a lehető legjobban megőrizzék az eredeti állapotát. Bár a templom szerencsésen túlélte az elmúlt évszázadokat, a talajvíz miatt áznak a falak, belülről pedig folyamatosan párásodik, ami gyorsan tönkreteszi az épületet. A beruházás kétmilliárd forintos költségét állami támogatásból fedezik.

Rekord és lánykérés az idei Balaton-átúszáson

Rekord a Balaton-átúszáson: Rasovszky Kristóf világbajnok úszó 57 perc alatt teljesítette a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot. Ma tartották a 38. Balaton-átúszást. Csaknem kilencezren álltak rajthoz. A verseny ezúttal nem csak a sportról szólt - egy budapesti amatőr úszó a célban kérte meg barátnője kezét.

Hőség: oda kell figyelni a megfelelő folyadékpótlásra

A hőségben felforrósodtak a lakások és izzasztó a munka. Árnyékban is melegebb volt 30-32 foknál. Ezt már sokan nehezen bírják, a gyerekek, a kismamák és az idősek különösen veszélyben vannak. Ebben a hőségben a folyadékpótlásra mindenkinek oda kell figyelnie, de különösen azoknak, akik dolgoznak - mondta a híradónknak nyilatkozó orvos.

Kánikula az országban: volt, ahol majdnem 37 fokot mutattak a hőmérők

Figyelmeztetést adott ki Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezek a nyár eddigi legmelegebb napjai, megteltek a fürdők és a strandok is. A vendéglátók nagyon várták a kánikulát, mert idén eddig csak néhány napon volt igazi strandidő.

Kórházba vitte a sérülteket a baleset helyszínéről

Jó szándékú autós vitte kórházba a sérülteket egy baleset helyszínéről. Egy osztrák család kocsija borult fel, és egy arra járó sofőr, látva a kocsiból kimászó vérző gyereket, segített nekik. A mentők szerint amit tett, nagyon kockázatos, mert nagyobb bajt is okozhatott volna.

Áll a víz a nagykanizsai kertekben

Pincéket, kerteket öntött el az áradó Principális csatorna Nagykanizsán – rekord közeli vízállással tetőzik az elmúlt napok esőzése miatt. A közelben élők szerint azért árad a Principális, mert nincs karbantartva a meder. A vízügynél viszont azt mondják, rendben van a csatorna, a kerteket a megemelkedő talajvíz önti el.

Száguldva előzött a motoros az ütközés előtt, 40 métert repült

Száguldva előzött a motoros az ütközés előtt, ezt mondta híradónknak a 87-es főúton, Szombathelynél történt baleset egyik szemtanúja. A motorost válságos állapotban vitték kórházba tegnap este, miután kikanyarodott elé egy autó, ő pedig belerohant és 40 méter repült. A kocsi vezetője megtörten nyilatkozott az RTL Híradónak. Azt mondta megállt a kereszteződésnél, de nem látta a motort, ezért elindult.

Babócsánál tart az árhullám, Nagyatádon továbbra is vízhiány van

Babócsánál tart az árhullám, ami a hétvégi özönvíz-szerű esőzés után alakult ki a Rinya-patakon Somogy megyében. Homokzsákokkal vették körbe a szélső házakat a horvát határnál fekvő faluban. Közben Nagyatádon továbbra is vízhiány van. Most lajtoskocsival osztják a vizet a városban. A boltokban pedig hiánycikk lett az ásványvíz.

Nem volt strandidő a hétvégén

A koronavírus után most az időjárás rontja el a szezont Balatonnál. Néhány nap kivételével még nem volt igazi strandidő ezen a nyáron – mondják Híradó által megkérdezett a vendéglátók és strand üzemeltetők. Ez a hétvége is hűvös, borús időben telt, ezért a nyaralók inkább kirándultak, mintsem strandoltak. A jövő héten megint a hétvégére romolhat el az időjárás.

Szabadnapos tűzoltó halt meg a cserbenhagyásos balesetben

Szabadnapos tűzoltó halt meg egy cserbenhagyásos balesetben, Bács-Kiskun megyében az 55-ös úton. A 31 éves férfi elrántotta a kormányt, hogy ne ütközzön össze egy szabálytalanul előző kocsival.  Ettől azonban megpördült és egy másik autóval karambolozott, szinte azonnal meghalt. A másik vétlen sofőr súlyos sérülésekkel került kórházba. Az előző autós szemtanúk szerint elhajtott a helyszínről. Halálos baleset történt Vácon is: ott egy 40 év körüli nő halt meg.

Eltévedt úszás közben - egy kenus mentette meg az életét

Szerencsés véget ért egy részeg férfi éjszakai fürdése szerdán éjjel Fonyódnál. Sötétedés után ment úszni, 1500 méterre járhatott a parttól, amikor azon kapta magát, hogy már nem tud tájékozódni, fogalma sincs, merre induljon kifelé. Egy közelben kenuzó férfi hallotta meg a segélykiáltását.

Veszélyes bombát találtak Bükön

Ártalmatlan rozsdásodó vasnak látszott, de 500 méteres körzetben lett volna képes pusztítani. Negyedtonnás brit légibombát robbantottak fel a tűzszerészek szerdán este Bükön. A második világháborús szerkezetet a vasi város határában találták. A bomba gyújtószerkezetét nem lehetett kiszerelni, ezért a honvédség tűzszerészei egy közeli bányában felrobbantották.

Idegesítette, ezért ölte meg élettársát

Ütötte, rúgta végül megfojtotta élettársát – az ügyészség szerint értelmetlen és brutális gyilkosságot követett el egy férfi tavaly nyáron, Zalaegerszegen. A vádlott - aki korábban kettős gyilkosság miatt már ült börtönben - azért ölte meg élettársát, mert idegesítette, hogy a nő olyan részeg volt, hogy szinte járni se bírt. Életfogytig tartó fegyházat kapott, de az ítélet nem jogerős.

Féltik a siófoki obszervatóriumot

Civilek, az önkormányzat és ellenzéki pártok is tiltakoznak, hogy társasházat építsenek a balatoni előrejelzéseket készítő meteorológiai állomás mellé. A siófoki obszervatóriumtól 13 méterre húzna fel egy befektető egy ötemeletes épületet. Ellenzői szerint az épület ronthatja az előrejelzések pontosságát. A beruházó viszont azt állítja, mindent elkövetnek, hogy ne befolyásolják a méréseket.

Nagykanizsai gabonakör - valószínűleg nem az ufók csinálták

Gabonakört fedeztek fel Nagykanizsa határában. A 26 méter átmérőjű kör egy gabonatábla szélén van a város határától nem messze. Vannak, akik földönkívüli vagy paranormális jelenség nyomait látják benne. A terület tulajdonosa szerint viszont egyszerűen annyi történt, hogy valaki tönkretette a gabonáját, és ezzel komoly kárt okozott neki.

Közösségi bérlakás rendszer a rászorulóknak

Közösségi bérlakás rendszerrel segítik a rászorulókat Szombathelyen. Ennek lényege, hogy az önkormányzat magánlakásokat vesz bérbe, amit aztán kedvezményes áron tovább ad a rászorulóknak. Azért vezetik be a rendszert, mert folyamatosan több a bérlakást igénylő család, mint amennyit az önkormányzat kiad.

Halott apjába kapaszkodott a 10 éves kisfiú

Halott apjába kapaszkodva kiáltozott segítségért a 10 éves fiú. Tragédia lett abból, hogy a tilosban jártak. A Somogy megyei Mike tógazdaságából akart halat fogni egy 33 éves helybéli férfi a nevelt fiával kedd éjjel. Közben azonban megérkezett a halőr, akitől megijedtek és úszva próbáltak menekülni. Végül csak a fiú élte túl.

Nem volt egyértelmű a jogszabály

Káoszt okozott a július 1-jéig tartó ingyenes parkolás szerdán országszerte. A legtöbb autós úgy készült, hogy fizetnie kell a parkolásért, az önkormányzatok nagy része azonban úgy döntött, hogy csak holnaptól szedik a díjat. Szerintük ugyanis a jogszabály nem egyértelmű. A Miniszterelnökség kedden az Index kérdésére azt írta, szerda éjfélig tart az ingyenes időszak.

Nem volt bekötve, szörnyethalt

Nem kötötte be magát, szörnyethalt a frontális balesetben egy 22 éves férfi. Egy teherautóval ütközött az 51-es főúton, Sükösd közelében kedden koraeste. Már nem lehetett megmenteni az életét. Vas megyében egy fiatal nőt vittek kórházba életveszélyes állapotban, szintén biztonsági öv nélkül szenvedett balesetet.

Megújult és újra látogatható a Szigligeti vár

Újra látogatható a Szigligeti vár. Elkészültek a felújítás nagy részével, ezért mától ismét felengedik a turistákat a várromhoz, ahonnan fantasztikus a Balaton látványa. Új falakat is emeltek, és lépcsőket építettek. Tetőt kapott 7 épület, ahol kiállítások lesznek.

Verekedő hódokat vettek videóra Szombathelyen

A két jól megtermett rágcsáló a Szombathely belvárosán átfolyó Perint patakban birkózott egymással. Valószínűleg területi vitájukat rendezték le így. A hódok védett állatok. Alapvetően kerülik a lakott területeket, de ha a kényszer úgy hozza, akkor ott is megtalálják a helyüket.

Nem egyértelmű, hogy ki lehet a hibás az NB1-es focista balesetében

Balesetet szenvedett, tönkre tette luxusautóját az NB1-es focista. A ZTE középpályása, Nikola Mitrovic, Sorokpolányban karambolozott hétfőn. Egy pékség mozgóboltként működő kisteherautójával ütközött. Szemtanúk azt mondják, a szerb légiós gyorsan hajtott, előzgetett a faluban az ütközés előtt – a klub szerint viszont nem játékosuk, hanem a furgon sofőrje volt szabálytalan.

Háromgyerekes családot mentetek ki a házukból az árvíz miatt

Összeomlott egy híd Komárom-Esztergom megyében, Bajóton a vasárnapi felhőszakadásban. A délnyugati megyék kivételével szinte mindenhol nagy erővel csaptak le a zivatarok az országban. Éjfélig összesen több mint 700 esethez vonultak a tűzoltók. A Fejér megyei Gyúrón egy háromgyerekes családot mentetek ki a házukból az árvíz miatt.

Kis híján súlyos balesetet okozott egy teherautóról leszakadó vasdarab

Kis híján súlyos balesetet okozott egy teherautóról leszakadó vasdarab Nagykanizsán pénteken. Egy házaspár autózott a várost elkerülő úton, amikor az előttük haladó teherautóról leszakadt egy alkatrész. A tenyérnyi fémdarab előbb a szemből érkező kocsira esett, de arról lepattant és egyenesen a házaspár autójába csapódott.

Rövidebb a szezon a Balatonnál, de ezt egyelőre nem számolták bele az árakba a büfések

A koronavírus-járvány miatt rövidebb a szezon a Balatonnál, de ezt egyelőre nem számolták bele az árakba a büfések. A Híradónak nyilatkozó vendéglátósok azt mondták, csak annyival emelnek, amennyivel az alapanyagok drágultak. A sima lángos most átlagosan 5-600, a sajtos-tejfölös pedig 7-800 forintba kerül.

Drótkötéllel fojtotta meg élettársát és kutyáját – 12 évre ítélték

Megrázó riport!
Drótkötéllel fojtotta meg élettársát és kutyáját egy zalaegerszegi férfi – 12 év börtönt kapott, nem jogerősen. A férfi azt vallotta, anyagilag tönkrementek, végső elkeseredésében ölte meg élettársát, akivel már 20 éve együtt voltak. Magával is végezni akart, de végül feladta magát a rendőrségen.

Lesz, ahová nem jár majd vonat

Több vonalon ritkítja a járatokat a MÁV a járványhelyzetre hivatkozva. Szombattól lesznek helyek, ahová vonatok egyáltalán nem járnak. Az utasoknak buszra kell szállni, amivel többszörösére nőhet a menetidő. A Közlekedő Tömeg Egyesület azt mondja, cserbenhagyják a munkába járó embereket. A minisztérium szerint továbbra is támogatják a vasúti közlekedést. A MÁV pedig ígéri, szükség esetén felülvizsgálják a járvány miatt bevezetett menetrendet.

 Halálos ugratás Szentgotthárdon

Ugratás közben lezuhant a motorról, és meghalt egy 26 éves férfi szombaton a szentgotthárdi crossmotor pályán. Az üzemeltető az RTL Híradónak azt mondta, hogy rendben volt a védőfelszerelése és a motor is. Több méter magasan lehetett, amikor valamiért leesett a motorról és a földre zuhant. A mentők már nem tudták újraéleszteni.

Pünkösdkor beindulhat a turizmus

Külföldi turisták nélkül, vagyis kevesebb vendéggel, de pünkösdkor beindul a turizmus Magyarországon. Ezt mondták az általunk megkérdezett szállodákban. A pihenni készülők inkább csak a következő néhány hétre mernek előre foglalni. A vírusveszély miatt sokan inkább kisebb falvakban, önálló házakat vagy apartmanokat vesznek ki. Budapesten a szállodák arra számítanak, hogy ősz előtt nem tudnak kinyitni, hiszen a vendégeik 95 százaléka külföldi.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való