KERESÉS search-close

"Borsodi Zoltán" szerzővel ellátott tartalmak

Borsodi Zoltán

Borsodi Zoltán által létrehozott tartalmak (100):

Elegük lett a sok porból

Belepi a por a falu főutcáját – erre panaszkodnak Vasszentmihályon. Az M8-as autóút építése miatt csaknem duplájára nőtt a falun áthaladó teherforgalom. A helyiek szerint a súlyos teherautók nem csak a port kavarják fel, az általuk keltett rezgések a házakat is tönkre teszik. A kivitelező azt ígéri, hogy a károkat megtérítik.

Plakáttal üzent a hegyfalui plébános

Fekete férfiak vagy keresztet tartó turisták, újabb plakáttal üzent a hegyfalui plébános a híveinek. Dóka Ferenc ezúttal az Európai Parlamenti kampányba szállt be saját készítésű hirdetésével. A templom előtti faliújságon azt is megüzeni, hogy neki mi a véleménye a kérdésről. A plébános korábban a csikkdobálókat fenyegette kivégzéssel. 10 éve pedig megvert egy postást, mert rossz újságot dobott be neki.

Kigyulladt a háza, füstmérgezésben vesztette életét

Halálos lakástűz a Somogy megyei Nagyszakácsiban. Egy 45 éves férfi háza égett, egy gázpalack is felrobbant. A tulajdonosra oltás közben, a füsttel teli konyhában találtak rá, akkor még élt, nem sokkal később viszont leállt a légzése, és már nem lehetett megmenteni az életét.

Megérkezett az első gólya

A nyaranta Vassurányban költő Surihoz a helyiek szerint naptárt lehet igazítani, mert évek óta napra pontosan ugyanakkor foglalja el fészkét. Bár szakemberek szerint egy átmeneti lehűlést könnyedén átvészelne a madár, a Vas megyei faluban azt mondják, ha visszatér a kemény tél, etetni fogják Surit.

Családi tragédia történt Vésztőnél

Vésztőnél családi tragédia történt: egy 61 éves férfi, 25 éves fia és sógora halt meg, miután kisteherautójukkal fékezés nélkül fának ütköztek csütörtökön este. Nagybajom közelében egy 14 éves fiú és egy 44 éves férfi vesztette életét, amikor frontálisan ütköztek egy kisbusszal. Ma délelőtt még két halálos baleset történt, Zala megyében és Tolna megyében is egy-egy fiatal sofőr halt meg.

 

Károk a tomboló szélvihar után a Dunántúlon

Szélvihar tombolt kedden, több helyen is a Dunántúlon. Volt, ahol 70-80 kilométeres széllökéseket mértek délután. Szombathelyen egy parkoló autóra dőlt egy fa, Győrszentivánban pedig a helyi művelődési ház tetejét bontotta meg. Senki nem sérült meg.

Agresszivitás és szadizmus vezethetett a kínzáshoz

Agresszivitás és szadizmus, a pszichológus szerint ez vezethetett a szombathelyi börtönben elkövetett kegyetlen gyilkossághoz. A vád szerint 2017. májusában azért halt meg az egyik rab, mert cellatársai hetekig brutálisan kínozták. A férfi sérüléseit több mint fél órán át sorolta az orvosszakértő. A perben a tanúként meghallgatott börtönőrök azt vallották, semmit nem vettek észre.

Nem vették észre, hogy cellatársai bántalmazták

Nem vették észre a bántalmazást, ezt állították börtönőrök a brutálisan megkínzott, majd meggyilkolt rab ügyében zajló tárgyaláson. A férfit a vád szerint cellatársai heteken át kínozták, végül 2017 májusában belehalt a bántalmazásba a szombathelyi börtönben. Három rabot vádolnak a gyilkossággal, a mai tárgyaláson a börtön alkalmazottai és az aznap riasztott mentők is felidézték, mire emlékeznek.

Fekete-fehér portré adományért cserébe

Portré adományért cserébe. "1000 szív a Démétér házért" néven indított adománygyűjtést egy szombathelyi fotós. Bárkiről készít egy fekete-fehér portrét, aki cserébe valamilyen összeget felajánl a budapesti Szent László Kórházban működő Démétér Háznak. Ott csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek utógondozását végzik, így a kicsik és szülők együtt lehetnek a nehéz időkben. Két hét alatt már 850-nél is többen adakoztak, a segítők száma pedig napról napra nő.

Illegális pénzváltók buktak le Nagykanizsán

Illegális pénzváltók buktak le Nagykanizsán, a rendőrségtől száz méterre dolgoztak. Több tízmillió forintnyi valuta volt a két férfinál, akiket a napokban fogtak el a rendőrök egy bevásárlóközpontnál. Nagykanizsán sokan ismerték őket. Évtizedek óta dolgoztak az egyik belvárosi áruház környékén.

Árokba hajtott a tréler, hogy elkerülje a karambolt

Árokba borult egy vadonatúj autókat szállító tréler Szombathely határában. Az összes kocsi, amit vitt, totálkáros lett. A sofőr a helyszínen stábunknak azt mondta, a baleset előtt majdnem az előtte megálló kamionnak ütközött, mert elromlott a fékje. Azért, hogy elkerülje a karambolt, inkább az árokba hajtott.

Vadbaleset miatt borult árokba

Vadbaleset miatt fékeztek előtte – árokba borult egy kocsi vasárnap Vas megyében a 86-os főúton. A sofőr későn vehette észre, hogy mi történik előtte, és hogy elkerülje az ütközést inkább az árokba kormányozta az autót.

Keleten hó, nyugaton napsütés

Balesetek a havas utakon, keleten, napfürdőzés nyugaton – kettészakadt az ország időjárási szempontból vasárnap. Miközben Szabolcs megében helyenként 10 centi hó hullott, Vas megyében 6 fok és száraz idő volt.

Kislányokat fogdosott, menekülés közben gázolták el

Kislányokat fogdosott az utcán az a fiatal fiú, akit tavaly áprilisban gázoltak el Szombathelyen. Ez most derült ki, amikor szeméremsértés miatt vádat emeltek ellene. Azért menekült, mert előtte a vád szerint két kiskorú lányt molesztált Szombathely központjában. Az egyiknek a ruhája alá is benyúlt. Az ügyészség próbára bocsátaná a fiút.

 

Kigyulladt a házuk, álmukban érhette őket a halál

Tragédia Nemespátrón – kigyulladt a házuk miközben aludtak, füstmérgezésben halhatott meg egy idős pár a Zala megyei faluban. A konyha és az egyik szoba is égett. A két holttestet a tűzoltók találták meg, miután eloltották a lángokat.

Már 400 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat idén

Még csak két hét telt el az évből, de már több mint 400 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat országszerte. Ezekben 12 ember halt meg, 26-an pedig megsérültek. Az áldozatok többsége egyedül élő idős ember.

A szőlőhegyen kanyargott a távolsági busz

Nem kívánt kirándulásra vitte az utasokat a távolsági busz sofőrje. Vasárnap délután a Zalaegerszegről Pécsre tartó helyközi gyorsjárat, látszólag ok nélkül majdnem háromnegyed órás kitérőt tett a Nagykanizsa melletti szőlőhegyen.

Őrjöngött, majd a presszó egyik vendégre támadt egy szombathelyi férfi

Őrjöngött és verekedett a presszóban – a készenléti rendőrség fogta el azt a férfit Szombathelyen, aki vasárnap délután az egyik szórakozóhelyen veszekedett a felszolgálóval, majd a segítségére siető vendégre támadt. A rendőrség garázdaság miatt büntetőeljárást indított ellene.

Szombathelyen nemet mondtak a túlórára

Nem lesz 400 túlóra az önkormányzati cégeknél Szombathelyen. Az ellenzéki többségű közgyűlés úgy határozott, nem alkalmazzák a túlóratörvényt a városi társaságoknál. A fideszesek nem mentek el az ülésre. A kormánypárti polgármester így egyedül maradt, ő azt mondta, szerinte értelmetlen az ellenzéki kezdeményezés.

Pitbull rontott rá egy háromtagú családra

Kutyatámadás Szombathelyen – egy pitbull rontott rá egy három tagú családra vasárnap délután, miközben kutyájukat sétáltatták a város határában. A támadó kutya megsebesítette egy 13 éves lány arcát és megharapta a kezét is. A rendőrség súlyos testi sértés miatt eljárást indított.

Mozdony sodorta el az állványt, a vonat kereke alá esett

Levágta a lábát a vonat – súlyos baleset történt múlt csütörtökön, a sárvári vasútállomáson. Korlátot festett egy munkás az éjszaka közepén, amikor egy mozdony vele együtt elsodorta az állványt, amin dolgozott. Kollégái még időben leugrottak, ő azonban a vonat kereke elé esett. A MÁV szerint emberi mulasztás történt.

 

Leégett az épület, a tulajdonosnak nem volt rá biztosítása

Kigyulladt és teljesen leégett egy használaton kívüli épület a Vas megyei Rábapatyon. Korábban étteremként működött, most egy részét bútorraktárnak használták. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. A tulajdonos azt mondta, nem volt rá biztosítása.

Országos havazás balesetekkel

Folyékony nitrogént szállító tartálykocsi csúszott a havas útról az árokba Celldömölknél. A délelőtti mentés idejére arra kérték a környéken lakókat, hogy ne nyissák ki az ablakokat. Országszerte sok volt a baleset a havazás miatt. Az észak-nyugati megyékben 10 centinél is több hó hullott. Éjszaka átmenetileg megszűnik a csapadék, de jövő héten újabb havazás várható.

„2019 az ellenállás éve lesz”

Országszerte több ezres tüntetésekkel és forgalomlassító demonstrációkkal folytatódott a túlóratörvény elleni tiltakozás. Csütörtök este Szegeden volt demonstráció. A felszólalók szerint 2019 az ellenállás éve lesz, mert az embereknek elegük van a korrupcióból és a kizsákmányolásból.

Távhő lesz a karácsonyfákból

Áram és távhő lesz a karácsonyfákból Pécsen. Hétfőtől indulnak a kidobott fenyőket összegyűjtő járatok, hogy a helyi biomassza-erőműbe szállítsák a fákat. Budapesten is hasonló módon hasznosítják újra a kidobott fenyőket, amelyeket a kommunális hulladékhoz kevernek és a rákospalotai égetőben tüzelnek el. A falvakban jellemzően a vegyes tüzelésű kazánokban égetik el a fenyőket, ami veszélyes is lehet.

Hét hotelt vert át a magyar férfi

Svéd üzletembernek adta ki magát, fizetés nélkül távozott több hotelből egy 47 éves magyar férfi tavaly nyáron. Mielőtt rendezte volna a számlát, a recepciósoknak azt hazudta, hogy át kell váltania a nála lévő svéd koronát forintra. Hét hotelt vert át így, végül egy szolnoki panzióban bukott le. Az ügyészség börtönbe küldené a férfit.

Majdnem gyerekre esett egy faág

Kis híján egy másfél éves kisgyerekre zuhant egy faág egy szegedi játszótéren. Akkora volt, hogy kettétörte a padot. A szélvihar Győrben is fákat csavart ki, táblákat borogatott fel, a Balatonnál pedig jégcsapokat ragasztott a korlátokra. Budapesten a napi szélrekord is megdőlt. A Híradó meteorológusa szerint a szelet havazás váltja.

Megint nem működik a közvilágítás a bucsui határátkelőnél

Megint nem működik a közvilágítás a forgalmas bucsui határátkelőnél az osztrák-magyar határon. Az elhagyott épületek és beton terelő tömbök között koromsötétben kell kanyarogniuk az autósoknak sötétedés után. Bucsu polgármestere szerint nem csak a világítás problémás, hanem az átkelő állapota is. Az önkormányzat azonba tehetetlen, mert az átkelő állami terület.

Nyomoz a rendőrség a petárdabalesetek miatt

Még mindig a győri kórházban vannak a petárdabalesetek sérültjei. Volt, akinek az egész tenyerét szétroncsolta a kezében felrobbanó petárda. Az elmúlt napokban négyen is megsérültek a megyében, köztük egy 81 éves nő és egy 17 éves kislány. A rendőrség mindegyik ügyben eljárást indított.

Több súlyos baleset is történt szenteste

5 gyerek és két felnőtt sérült meg, miután frontálisan ütközött két autó Szabolcs megyében, Győrteleknél. Egy kanyarban az egyik kocsi megcsúszott, ezért karamboloztak. Körmend közelében, a 86-os főúton pedig két fiatal sérült meg. Autójuk lesodródott az útról, mert valószínűleg gyorsan hajtottak, és a gumiabroncsok is nagyon kopottak voltak.

Idén is fenyőfát állítottak a Balaton vizébe

Idén is fenyőfát állítottak a Balaton vizébe Szigligetnél. Az átlagosnál enyhébb volt az idő, de a víz így is alig 2 fokos, így ketten vállalkoztak arra, hogy a tóba viszik a feldíszített fát, sokan inkább a partról figyeltek.
A faállítást teljes hosszában ide kattintva nézhetik meg.

Lehet még fehér az idei karácsony?

Csak december 25-én és csak kevés helyen, de talán még fehér lesz a karácsony. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó meteorológus. Igazi tél csak a hegyekben van, akadt, aki éppen a hó miatt utazott karácsonyra, a Kékestetőre. Másutt az átlagosnál enyhébb az idő, például a Balatonnál ma szinte tavasz volt.

 

Ketten is meghaltak lakástűzben

Halálos lakástüzek: ketten vesztették életüket Veszprém és Vas megyében miután kigyulladt otthonuk pénteken. Jásdon egy 71 éves férfi ragadt bent égő házában, Sárváron pedig egy idős nő holttestét találták meg a tűzoltók az oltás után. Azt, hogy a két otthonban mitől csaphattak fel a lángok, a tűzoltók vizsgálják.

Politikai okok miatt maradt el a jótékonysági rendezvény?

Politikai okból nem tudják megtartani a jótékonysági rendezvényt – ezt állítják a keszthelyi Pizzaparty szervezői. Civilek látták volna vendégül a helyi iskolák rászoruló diákjait karácsony előtt, de nem találtak helyszínt. Az egyik főszervező korábban az Együtt politikusa volt, úgy gondolják, emiatt nem kaptak sehol lehetőséget.

Bőnyi rendőrgyilkosság: Hangfelvétel a segélyhívásról

Győrkös István felesége is hallható a 2016-os bőnyi rendőrgyilkosság után indított segélyhívás felvételén. A férjem vérzik, meg a fiatalember, akit lelőtt – ezt mondta az asszony az udvarukon várakozó rendőröknek. 2016 októberében a Nemzeti Nyomozóiroda tartott házkutatást a szélsőjobboldali Győrkösnél, de az intézkedés lövöldözésbe torkollt. A férfit azzal vádolják, hogy fejbe lőtte az előszobába elsőként belépő rendőrt.

Rátámadt a papra, mert nem ő lett a keresztanya

Megütötte a plébánost, mert nem ő lett a keresztanya – egy 28 éves nő ellen emelt vádat az ügyészség. A vádirat szerint a nő elkésett a keresztelőről, a templom előtt azért kérte számon a plébánost, mert nélküle végezte el a szertartást. A nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolják.

Csak az olvasók tartják el a Magyar Hangot

Alig mernek hirdetni a Magyar Hangban, így gyakorlatilag csak az olvasók tartják el a hetilapot, ezt a főszerkesztő mondta. Az újságot az áprilisban megszűnt Magyar Nemzet 25 munkatársa alapította, hogy folytathassák a független újságírást. A nyilatkozó médiakutató szerint, ma Magyarországon nagyon nehéz hirdetőt találnia a független sajtónak.

Így telt a bronzvasárnap!

Már csak két hét van karácsonyig és egyre nagyobb a tumultus az üzletekben. A bonzvasárnapot is sokan töltötték vásárlással. A híradónak nyilatkozók szerint megéri időben beszerezni mindent, mert  egyrészt ilyenkor még nagyobb a választék, másrészt, nyugodtabb lehet az ünnepi készülődés.

Halálos gázolás a sötétben

Elgázoltak egy idős férfit Győrváron szombat este. A gázoló szerint a férfi sötét ruhában, az úttest közepén sétált, ezért csak az utolsó pillanatban vette észre. Hiába próbálták újraéleszteni, már nem lehetett megmenteni az életét.

Azt állítja a sofőr, hogy leszorították az útról

Leszorították az útról – ezt állítja egy sofőr, aki egy épület sarkának ütközött autójával tegnap Kőszeg mellett a 87-es főúton. A férfi súlyos sérüléssel került kórházba. Állítása szerint előzött és egy másik kocsi sofőrje ráhúzta a kormányt. A 112 Press úgy tudja, a megsérült sofőr ittasan vezetett - a rendőrség ellene eljárást indított.

Két fiatal okozta a templomi tüzet

Felfüggesztett börtönt kaphat az a két fiatal, akik miatt majdnem leégett a kemenessömjéni templom a nyáron. Az orgonával játszottak, aztán valamiért meggyújtották a rajta lévő kottákat. A tüzet, amit a hívek vettek észre, a tűzoltók gyorsan eloltották, de a templomban így is több millió forintos kár keletkezett.

Mikulás földön, vízen, levegőben

Van ahová motorral, máshová csónakkal vagy helikopterrel érkezett ma a Mikulás. Egyetlen gyerek sem maradt csoki vagy szaloncukor nélkül. A karcagi kórházban pedig az anyukákat várta meglepetés, ugyanis pirosba öltöztették az újszülötteket. (Róluk, ide kattintva láthat még több felvételt.)

Ilyenkor fogy a legtöbb hal

Kezdődik a karácsonyi halszezon. Az éves halfogyasztás harmadát ezekben a hetekben adják el. Folyamatosan halásznak a nagyobb tógazdaságokban. A legtöbben pontyot vásárolnak, idén körülbelül 1300 forintba kerül belőle egy kiló.

 

Több száz idős embert vertek át termékbemutatókon

Több száz idős, beteg embert csaptak be a vád szerint hat városban termékbemutatókon azzal, hogy a felkínált matrac, párna, karóra, javít az egészségi állapotukon. Külön telefonközpontból hívták őket állapotfelmérésre, ahol a vád szerint minden esetben azt állapították meg, hogy nagyon betegek. Az ügyészség most emelt vádat ötvenkét ember ellen.

Kiesett a gépből egy pilóta Sárvár mellett, azonnal meghalt!

A 65 éves férfi tapasztalt repülős volt. Szemtanúk szerint a gép nagyon alacsonyan szállt a baleset előtt és egy villanyoszlopnak ütközött. Ezután még repült ugyan párszáz métert, miközben több darab is leszakadt róla, végül a szántóföldbe fúródott.

Metálzene az ókori Rómában

Metálzene az ókori Rómában. Sajátos formában vitte színpadra Shakespeare egyik korai tragédiáját, a Titus Andronicus-t Pálfi György Szombathelyen. A filmrendező – például a Taxidermia alkotója – először rendez a Weöres Sándor Színházban. A pénteki bemutató előtt csak az RTL Híradó stábja forgathatott a darab főpróbáján.

A rablás óta rémálmai vannak

Rémálmok gyötrik a rablás óta – már nem akar eladóként dolgozni a nő, akire múlt héten gázpisztollyal kétszer is rálőtt egy rabló az egyik szombathelyi dohányboltban. A rendőrség és a TEK szerdán fogta el a gyanúsítottat. A 112 Press információja szerint az 51 éves férfi korábban gyilkosság miatt ült börtönben.
Az eladónővel készült interjút ide kattintva nézheti meg hosszabban.

Beázik a sürgősségi épülete Szombathelyen

Beázik a szombathelyi kórház sürgősségi tömbje. Az újjáépített sürgősségi tömböt 11 éve, 2007-ben adták át. Most foltos a plafon és vödrök között várakoznak a betegek az ellátásra. A javításával kapcsolatban kerestük a kórház vezetését és az Állami Egészségügyi Ellátó Központot, de nem válaszoltak.

Megerőszakolták a 16 éves lányt, 6 évre ítélték őket

Megerőszakolták a 16 éves lányt, barátját megverték – hat év börtönre ítéltek három férfit szexuális erőszak miatt ma Zalaegerszegen. Az elsőfokú ítélet szerint a három vádlott szeretkezés közben megzavart egy 16 éves lányt és szintén fiatalkorú barátját. A fiút megverték és elkergették, a lányt pedig megerőszakolták.

Spórolni akart a tüzelővel, szén-monoxid mérgezést kapott

Elzárta a kémény csövét, hogy spóroljon a tüzelővel. Szén-monoxid mérgezést kapott egy idős férfi Szigligeten. Szomszédja ájultan talált rá vasárnap délután a füsttel teli lakásban. Hiába hívtak hozzá mentőt, az életét már nem lehetett megmenteni.

Elvették Bandit, a szarvasborjút

Szarvasborjút nevelt másfél éven át a saját kertjében egy fiatalember a Somogy megyei Ötvöskónyiban. Most azonban elvették tőle, és lopás miatt kell felelnie. Azt mondja: az erdőben magára hagyva találta a legyengült állatot, megsajnálta, ezért hazavitte és a pónik között tartotta. A szarvasborjú most egy vadasparkba került.

Megmérgezhették osztálytársukat

Mérgezés az osztályteremben: két lány körömlakklemosót keverhetett egy harmadik italába az egyik sárvári általános iskolában - erről a nyugat.hu írt elsőként. A 112 Press szerint a mérgező anyagot bosszúból önthették osztálytársuk kulacsába. A lány a körömlakklemosóból végül csak egy kortyot ivott, így egy kisebb hasfájással megúszta a dolgot. A rendőrség viszont büntetőeljárást indított.

Gázpisztollyal lőtte arcon a rabló az eladót

Két nap után is szökésben van az a férfi, aki egy szombathelyi dohányboltot rabolt ki kedden éjjel. Gázpisztollyal lőtt kétszer is a kasszában dolgozó nőre. A dohánybolt alkalmazottja nem sérült meg súlyosan. A rabló elmenekült, a rendőrök azóta sem találják.

Dühében halálra verte a saját kutyáját

Dühében halálra vert egy kiskutyát. Az állatkínzás ellen és a felelős kutyatartásért demonstráltak Szombathelyen tegnap. Több százan vettek részt a megmozduláson, amit állatvédők szerveztek egy brutálisan megölt tacskókölyök miatt. A kiskutyát múlt vasárnap verte agyon egy férfi, miután összeveszett családjával.

Drágább lehet a fenyőfa idén a meleg, csapadékszegény időjárás miatt

A lucfenyő a tavalyihoz képest majdnem ezer forinttal kerülhet többe. Az ország legnagyobb fenyőtermelő területein, Somogy és Zala megyében a napokban kezdték kivágni a fákat. Ezek egy részét külföldön adják el, de hamarosan a magyar piacon is megkezdődik az árusítás.

Ideje téli gumira váltani!

Megindult a roham a téli gumikért és a kerékcseréért. Megint az utolsó pillanatban, mivel a hosszan tartó enyhe ősz miatt a legtöbben vártak, jövő héten viszont akár a hó is eshet. A szervízek maximális kapacitáson dolgoznak, de a legtöbb helyen így is alig győzik a munkát.

Újra kell tárgyalni Prisztás József meggyilkolásának ügyét

Perújrafelvételt rendeltek el, így újra kell tárgyalni Prisztás József meggyilkolásának ügyét. A kilencvenes években ismert vállalkozót Óbudán, autójában lőtték le. A bérgyilkosság megrendelőjét, Portik Tamást és a gyilkost - Portik korábbi sofőrjét- is elítélték. A más gyilkosságok miatt börtönben lévő Jozef Rohac azonban azt állítja, hogy Prisztást ő ölte meg, így akit a bíróság gyilkosság miatt elítélt, ártatlan.

 

Elhagyja a tanári pályát a boncolási botrányba keveredett pedagógus

Távozott a keszthelyi gimnáziumból és jó időre a tanári pályát is elhagyja a boncolási botrányba keveredett biológia tanár. Az ő szakkörén vette videóra egy diák, ahogy egy élő csirke embriót szednek ki a tojásból. A tanár az RTL Híradónak elismerte, hogy aznap nem az elfogadott módszerrel dolgozott.
A vele készült interjút ide kattintava hosszabban is megnézheti.

Pénzbüntetést kapott a keszthelyi gimnázium az élveboncolás miatt

Pénzbüntetést szabott ki a kormányhivatal a keszthelyi gimnáziumra, ahol biológia szakkörön élve boncoltak állatokat. Márciusban derült ki, hogy az iskola egyik tanára rendszeresen szervezett boncolást az általa vezetett foglalkozásokon. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, a kormányhivatal viszont 150 ezer forintos állatvédelmi bírságot szabott ki az intézményre.

Vadat gázolt a férfi, őt is elütötték

Elütött egy őzet, és miközben kereste, halálra gázolták. Hétfő éjjel történt a baleset Kőszegnél. A sofőrt elgázoló kocsi vezetője nyilatkozott az. Azt mondta, nem látta a váratlanul elé lépő férfit, akit ráadásul személyesen ismert. Fékezés nélkül ütötte el.

Frontális ütközés: elaludt a sofőr és utasa is

Fedélzeti kamera vette fel a frontális ütközés előtti pillanatokat. Elaludt egy kocsi osztrák sofőrje és áthajtott a szembejövők oldalára. Egy autó még ki tudta kerülni, de a mögötte érkező már nem. Tegnap délelőtt történt a baleset Vas megyében, a 84-es főúton. A karambolban hárman súlyosan megsérültek.

Önvezető autókat tesztelnek Zalaegerszegen

Az év végére készülhet el a zalaegerszegi járműipari tesztpálya első üteme. Például az úgynevezett Smart City modul, ahol önvezető autókat tesztelhetnek a fejlesztők szimulált városi környezetben. A tesztpályán ma a Budapesti Műszaki Egyetem kutatói tartottak bemutatót, saját fejlesztésű autójukkal.

Temetői árak: nagy a különbség

Csak Budapesten majdnem egymillióan mentek ki a temetőkbe a héten, de a nagyvárosokban is több tízezres tömeg kereste fel a sírokat az elmúlt napokban. A rendőrség és a mentők azt mondják, komolyabb probléma nélkül ért véget hosszúhétvége. Az egyik biztosító felmérése szerint hatalmas különbségek vannak Magyarországon a sírhely- és a temetési kellékek árai között.

30 kilós pontyot fogott a Balatonon

Rekordfogás a Balatonon: sosem akadt még horogra akkora ponty, mint amit most fogtak ki Zánkánál. Egy 30 kilónál is nehezebb példányt emelt ki a vízből egy horgász. Ez sokáig tartott, majdnem háromnegyed óráig fárasztották.

 

Eddig minden nap megdőlt a melegrekord novemberben

Szombaton a Békés megyei Sarkadon több mint 24 fokot mértek, legutóbb 1970-ben volt hasonlóan jó idő ezen a napon. A szokatlan meleg az idősek és a gyerekek szervezetét is megterhelheti az orvos szerint. Jövő héttől várható kisebb lehűlés, de akkor is 15 fok feletti értékeket mérhetünk.

2500 madártetemet találtak egy autóban az M7-esen

Védett madarakat akartak Olaszországba csempészni. Több mint 2500 tetemet talált a NAV egy román rendszámú autóban az M7-es autópályán. A madarak eszmei értéke 64 millió forint.

Benzinnel akart begyújtani, életveszélybe került

Benzinnel akarta begyújtani a kazánt – életveszélyesen megsérült egy férfi Szergényben kedd este. A kazán berobbant, amikor meg akarta gyújtani benne a fát. Úgy tudjuk, hogy testének nagy része megégett. Most a győri kórházban ápolják.

Fegyverarzenált foglalt le a TEK és a rendőrség

Fegyverarzenált találtak egy kaposvári és egy bárdudvarnoki férfi otthonában. A rendőrség és a TEK közös akcióban fogta el őket a hétvégén. Több száz második világháborús bombát, gránátot, aknákat és fegyvereket foglaltak le tőlük. A rendőrség szerint a robbanószerkezetek rosszul voltak hatástalanítva, ezért a környéken élőkre is veszélyt jelentettek.

Próbakörre vitte el a kvadot

A 24 éves fiatalember Pest megyéből érkezett a somogyi városba, hogy megvegye a kvadot. Előtte az utcában kipróbálta, visszafelé tartott, amikor egy autónak ütközött és meghalt.

Kigyulladt a tollgyár Kiskunfélegyháza határában

Még most is (vasárnap este hatkor) ég egy tollgyár Kiskunfélegyháza határában. Raklapok és a rajtuk bálákban tárolt toll ég. Délelőtt csaptak fel a lángok, de a tüzet még nem sikerült eloltani. A katasztrófavédelem szerint mérgező anyag nem került a levegőbe.

Egy órával vissza kell tekerni az órákat

Éjjel véget ér a nyári időszámítás, egy órával vissza kell tekerni az órákat. Az Európai Bizottság tervei szerint hamarosan megszűnhet az évi két óraátállítás az Unióban, de hogy pontosan mikor, az még nem tudni. A Híradónak nyilatkozó szakember szerint az átállítás eltörlése az informatikai rendszerekben is okozhat gondot.

Nagyon sokan segítettek a 6 gyerekes családnak

Másfél nap alatt majdnem egy komplett háztartás összegyűlt – rengetegen segítettek már eddig is annak a hatgyerekes dióskáli családnak, amelynek kedden délután leégett a háza. Azt mondják, az összefogás tartja a lelket bennük az újrakezdéshez.

25 fok lesz a hétvégén

Visszatér a nyár, hétvégén újból akár 25 fok is lehet.  A késő nyári meleg november elejéig biztosan kitart. 

Eltolhatta a szél a szerelvényt

Porvihart kavart az orkán erejű szél szerdán a 6-os úton. Tolnánál alig néhány méter volt a látótávolság. A kocsik lépésben haladtak, volt olyan sofőr, aki inkább megállt, mert semmit nem látott. Százhalombattánál vasúti kocsik szabadultak el, valószínűleg a szél miatt.

Orvos bántalmazhatta a nővért

Nyilvánosan megalázta, bántalmazta beosztottját az orvos egy ajkai véradáson – ezt állítja egy szemtanú, akit ez annyira felháborított, hogy felajánlotta, tanúskodik a nővér mellett, ha kell. Egy munkahelyi véradáson történt az eset szombaton. Az orvos az RTL Híradónak azt mondta, dühös volt a kollégájára, de már nagyon röstelli, hogy nem tudott uralkodni magán.
A szemtanúval készült interjút ide kattintva hosszabban is megnézheti.

 

Megindult a domboldal


szerző:
2018.10.21. 18:30
Megindult a domboldal

Megindult a domboldal a Zala megyei Letenyén egy bánya mellett. Egy ház már lakhatatlanná vált és egy út is beszakadt. A helyiek szerint ez azért történt, mert a közelben kitermelték a földet egy útépítés miatt. Többen ügyvédhez fordultak, a kitermelést végző cég pedig jelezte, készek kártalanítani a károsultakat.

Ablakcserés csalók Zalában

Csalók ígérhettek több esetben ablakcserét Zalaegerszegen az utóbbi hetekben, egy ügyben már feljelentés is történt. Kérés nélkül kerestek meg társasházakat, mindenhol több tízezer forint előleget kértek. Pár éve Pécsen csaptak be hasonló módszerrel sokakat. Az előleget felvették, majd nyomuk veszett.

Lángoló autó karambolozott

Lángoló autó gurult egy másik kocsinak Szombathelyen, mindkét autó kiégett. Az először kigyulladó kocsi sofőrje éppen megpróbálta eloltani a tüzet, amikor az autó valamiért elindult. Nem tudta megállítani, így egy út szélén parkoló kocsinak ütközött. Nem sérült meg senki, de az anyagi kár jelentős.

Kilenc évet kapott az ásós gyilkos

Kilenc év börtönt kapott a kenézi ásós gyilkos. A férfi tavaly novemberben agyonverte éppen nála vendégeskedő ismerősét egy ásóval. Együtt ittak, majd valamin összevesztek, ezután történt a gyilkosság.

Majdnem dupla ár Felcsúton

A tervezettnél majdnem kétszer többet költöttek a szombaton átadott sport- és konferenciaközpontra Felcsúton. A Puskás Akadémia tavalyi fejlesztési programja még 7 milliárdos költségvetéssel számolt, végül azonban 12 és fél milliárd forintba került. Ennek 70 százalékát TAO támogatásból fizették.

Vigyázat, sok a veszélyes kazán!

Még el sem kezdődött a fűtési szezon, de már 11 ember szenvedett szén-monoxid mérgezést csak ebben a hónapban – közölte a Katasztrófavédelem. Szakemberek szerint a háztartások kétharmadában működik olyan kazán, amiből szén-monoxid kerülhet a levegőbe.

Kiállnak az utcazenész mellett a váciak

Háborognak és aláírást gyűjtenek a váciak kedvenc utcazenészükért. A férfi 25 évig ugyanazon a helyen zenélt, majd egyik napról a másikra eltűnt. Fodor János, aki azóta Balatonfüredre költözött, azt mondja, hivatalos levélben küldték el onnan. A váci polgármesteri hivatal közölte, 50 méterrel arrébb zenélhet továbbra is, de csak úgy, ha senkit nyugalmát nem zavarja.

Bírság a megtévesztő plakátért

Hende Csabát kritizálta a Momentum, megbüntették a pártot Szombathelyen. Ötvenezer forintot kell fizetnie a pártnak egy plakát miatt, ami a helyi választási bizottság szerint megtévesztheti a választókat. 

Calici vírus fertőzhette meg a gyerekeket

Calici vírus miatt betegedhetett meg több mint háromszáz gyerek Szombathelyen múlt héten – közölte az ÁNTSZ. Múlt csütörtökön tört ki a járvány a városban. Négy általános iskola tanulói fertőződtek meg.

Ásóval verte agyon vendégét, 15 évet kaphat

Vádat emeltek a kenézi férfi ellen, aki az ügyészség szerint egy vita hevében ásóval agyonütötte a házában lévő vendéget még tavaly novemberben. A támadó már a rendőrségen mindent beismert, akár 15 év is börtönt kaphat.

Gyermekeket erőszakolt: 18 év fegyházat kapott

Tizennyolc év fegyházra ítélte a bíróság a kilenc éves unokahúgát és tizenkét éves nevelt lányát is megerőszakoló Zala megyei férfit. Szakemberek szerint az esetek több mint kétharmadában családtagok követik el a gyerekek elleni szexuális erőszakot, ami szinte mindig visszafordíthatatlan kárt okoz a gyerekek fejlődésében.

Többszáz gyerek lett rosszul Szombathelyen

Többszáz gyerek lett rosszul Szombathelyen – mind ugyanazt ették az iskolai menzán. Szerdán éjjel jelentkeztek az első tünetek, hányásra, hasmenésre panaszkodtak a diákok. Mindenhova ugyanarról a főzőkonyháról viszik az ételt. Az ÁNTSZ és a NÉBIH is vizsgálatot indított.

 

Sötétedés után már nem mennek az utcára a vaddisznók miatt

Egyre több a vaddisznó Badacsonytomaj és Zánka között. Van, aki sötétedés után már nem szívesen megy az utcára emiatt. Majdnem nyolcszázan írtak alá egy nyílt levelet, amelyben azt kérik a polgármestereket tömörítő Balatoni Szövetségtől, hogy tegyenek valamit a helyzet rendezésért. 

Autópályán gázolták el a 80 éves férfit

Halálra gázoltak egy nyugdíjast az M1-es autópályán kedd éjjel. A 80 éves férfi gyalog sétált át az autópályán, amikor egy kisbusz elütötte. Halálos baleset volt Somogy megyében is, ahol egy kamion és egy személyautó ütközött össze frontálisan.

Több víz lehet a Balatonban

Hivatalosan is 120 centiméterre emelték a Balaton szabályozási maximumát. Ezt azt jelenti, hogy a vízügy nagyjából 60 millió köbméterrel több vizet tart a tóban nyáron, mint eddig. A vízszint emeléssel jobb lehet a vízminőség és kevésbé lehet észre venni a szélsőséges időjárás hatásait. Ugyanakkor emiatt a déli parton komoly beruházásokra lesz szükség.

Híres lett a tapolcai pad

Különös pad képe hozta lázba az embereket az interneten. Tapolca központjában van egy mozgáskorlátozottaknak szánt, ülőke nélküli pad, ami azután lett híres, hogy a Kétfarkú Kutya Párt posztolt róla. Sokan nem értették egyáltalán mi szükség van rá. A polgármester azt mondja, a pad már öt éve a parkban van, és csak azért feltűnő, mert éppen nincs a helyén.

Vezetékeket szakított le, fákat döntött ki a szélvihar országszerte

A Balatonnál 80 kilométeres szelet mértek hajnalban. Hidegfront vetett véget a későnyári időjárásnak. Az előrejelzés szerint hétfőn még nagyobb vihar lehet, a jövő hét közepén pedig helyenként akár talajmenti fagyra is lehet számítani.

Fekete hétvége az utakon

9-en haltak meg balesetekben. Motorosok és autósok is vannak az áldozatok között. Vas megyében délelőtt egy BMW ütközött egy disznókat szállító kamionnal, majd beléjük csapódott egy másik autó is. A BMW mindkét utasa meghalt. A mögöttük érkező kocsiban ülő család tagjait kórházba vitték, egy kisgyerek is megsérült.

Az orvosok is felmondtak Ajkán

A nővérek után az orvosok is otthagyták az ajkai kórház intenzív osztályát – írta meg a Magyar Narancs. A lap szerint az öt doktor azzal indokolta felmondását, hogy az ápolók távozása óta tapasztalatlan munkaerő dolgozik az intenzíven, ami az ő munkájukat is megnehezíti.

Meghalt Kulcsár Győző


szerző:
2018.09.20. 18:24
Meghalt Kulcsár Győző

Meghalt Kulcsár Győző, négyszeres olimpiai- és háromszoros világbajnok párbajtőrvívó, mesteredző. A párbajtőrvívás zsenijeként emlegették. Tanítványa volt az olimpiai bajnok Nagy Tímea és Szász Emese. Életműve elismeréseként 2000-ben tagja lett a Halhatatlanok klubjának. 2004-ben a Nemzet Sportolójává választották. Kulcsár Győző 77 éves volt.

Új szomszédjai életét is megkeseríti

Újabb társasház életét keseríti meg az a férfi Szombathelyen, aki korábban többször felgyújtotta saját lakását egy panelban. Korábbi lakóhelyéről a nyáron elköltözött ugyan, de új szomszédjai azt mondják, velük sem tud békében együtt élni. Gyakran üvöltözik éjszaka, dörömböl az ajtókon, megrongálja a liftet vagy a lépcsőházat – éppen úgy, mint az előző helyen.

Halálra kínozták a rabtársai

Halálra kínoztak egy rabot a szombathelyi börtönben. A vád szerint a cellatársai másfél hónapon át folyamatosan bántalmazták a férfit. A halálát végül fulladás okozta. A tavaly tavasszal történt ügyben a börtönőrök felelősségét is vizsgálták.

Tilos, mégis előznek


szerző:
2018.09.17. 18:10
Tilos, mégis előznek

Egyre többet szabálytalankodnak a kamionosok a gyorsforgalmi utakon. Annak ellenére, hogy tilos, mégis nagyon sok sofőr előz az autópályákon. A rendőrség adatai szerint hetente több száz kamionos ellen indítanak emiatt eljárást.

Tömegszerencsétlenség az M1-es autópályán, 14 sérült

Árokba borult egy busz éjszaka Lébény közelében. 14-en sérültek meg. Többen a busz alá szorultak, ők súlyos sérüléssel kerültek a győri kórházba. A buszon a győri Audi gyár dolgozói utaztak. Úgy tudjuk, a baleset azért történt, mert a sofőr elaludt a volánnál.

„Sokan jogos emelésre várnak”

Voltak, akik nem válaszoltak a képviselői fizetésemelésre vonatkozó kérdésre a kötcsei piknikre érkező kormánypárti politikusok közül. Arra voltunk kíváncsiak, hogy miért a saját fizetésüket emelték, miközben például egyre több orvos hiányzik a kórházakból. A jelenleg majdnem 1,8 millió forintot kereső Hende Csaba azt mondta, ő minden jogos fizetésemelést támogat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való