KERESÉS search-close

"Borsodi Zoltán" szerzővel ellátott tartalmak

Borsodi Zoltán

Borsodi Zoltán által létrehozott tartalmak (100):

Egy szolgálaton kívüli rendőr találta meg a cserbenhagyót

Meghalt az elgázolt gyalogos, a cserbenhagyót egy szolgálaton kívüli rendőr találta meg. A szombaton este, Komárom-Esztergom megyében történt baleset áldozata egy 42 éves tárkányi férfi. Az út szélén tolta a motorját, amikor egy autó elütötte. A gázoló megállás nélkül elhajtott a helyszínről. Miután megtalálták kiderült, hogy ittas volt, amikor a baleset történt.

Nagyapja kutyája támadta meg a kétéves kislányt

Kutyatámadás Zalacsányban – arcán mart meg egy kétéves kislányt egy kutya. A kislány látogatóban volt a nagyapjánál, amikor az állat a gyerekre támadt, és megharapta a segítségére siető anyját is. A kislányt mentőhelikopter vitte kórházba, ahol megoperálták. A nagyapa ellen büntetőeljárást indított a rendőrség.

Intézetből szökött lányokat vettek rá arra, hogy prostituáltként dolgozzanak

Kiskorú lányokat futtattak – 10 év fegyház vár a Somogy megyei nőre és élettársára, akik az ügyészség szerint három, intézetből szökött lányt vettek rá arra, hogy prostituáltként dolgozzanak nekik. A lányok borzasztó körülmények között éltek és ketten közülük mindössze 14 évesek voltak, amikor a 61-es főút mellé küldték őket. Futtatóikat végül maguk a lányok buktatták le. Tavaly év végére ugyanis elegük lett és segítséget kértek.

Két vétlen halt meg a frontális balesetben

A vétlenek haltak meg a frontális balesetben – egy 27 éves férfi és a vele utazó 26 éves nő vesztette életét hajnalban Zala megyében, miután ütköztek egy szabálytalanul előző autóval. A férfit a mentőknek a helyszínen ugyan sikerült újraéleszteni, de a kórházban belehalt sérüléseibe. Az M1-es autópályán is súlyos baleset történt. Onnan mentőhelikopter vitt kórházba egy férfit, aki teherautójával fékezés nélkül száguldott bele az előtte haladó kamionba.

Első fokon felmentették a 13 évvel ezelőtti nagykanizsai gyilkosság vádlottját

Fordulat a bíróságon – első fokon felmentették a 13 évvel ezelőtti nagykanizsai gyilkosság vádlottját. 2007-ben egy kisszékkel vertek agyon egy 81 éves férfit, aki a rendőrség és az ügyészség szerint rajtakapott egy betörőt. Az ügy vádlottja egy most 44 éves férfi, ellene csak 12 évvel a gyilkosság után találtak elegendő bizonyítékot. A bíróság szerint azonban ez alapján sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy bűnös. Az ítélet nem jogerős.

Elmeorvos is vizsgálja majd a várpalotai kettős gyilkosság vádlottját

Elmeorvos is megvizsgálja a várpalotai kettős gyilkosság vádlottját - tanúk meghallgatásával folytatódott kedden a 2018-ban történt családi tragédia tárgyalása. A vád szerint volt barátnőjét és annak kisfiát ölte meg a férfi, miután a nő szakított vele és közölte, hogy gyereke vér szerinti apjával tervezi a jövőt. 

Meghalt az a motoros, aki fékezés nélkül hajtott az elé kanyarodó autó oldalának

Fékezés nélkül hajtott az elé kanyarodó autó oldalának – meghalt egy 31 éves motoros Aszófőnél vasárnap délután. Egy parkolóból hajtott ki a 71-es főútra a kocsi, amivel ütközött. A motoros életéért majdnem másfél órán át küzdöttek a mentők, de nem tudtak segíteni rajta.

„Ököllel ütött állon a rendőr”

Ököllel állon ütötte a rendőr, aki a házi karantént ellenőrizte – ezt állítja egy ajkai férfi az RTL Híradónak. Noszlopi Zoltán szerint azért kapott ütést, mert keresetlen szavakkal kritizálta a rendőrséget. A rendőrség szerint viszont nem vertek meg senkit. Csak előállították a férfit, amiért nem volt hajlandó igazolni magát. A két fél kölcsönösen feljelenti egymást.

Kánikulával búcsúzik a nyár

Tikkasztó hőség a nagyvárosokban, utolsó csobbanás a Balatonnál – kánikulával zárult a nyár utolsó hétvégéje. Délután 36-37 fokig emelkedett a hőmérséklet. Augusztus utolsó napján azonban véget ér a strandidő. Hidegfront érkezik, emiatt több mint 10 fokos lehűlés várható.

Golflabda nagyságú jég esett

Autóra, háztetőkre dőltek fák, és volt ahol golflabda nagyságú jég esett - több száz helyre riasztották a tűzoltókat a szombat délutáni viharok miatt. Győr és Kőszeg környékén, valamint Pest megyében pusztított az ítéletidő. Az előrejelzések szerint zivatarokra még holnap és holnapután is lehet számítani.

Jó szezont zárnak a Balatonon

Tényleg kánikulát hozott az utolsó nyári hétvége, vasárnap akár rekord meleg is lehet. A járvány miatt nagyon bizonytalanul indult a balatoni szezon, de az RTL Híradónak nyilatkozó vendéglátók összességében elégedetten nyilatkoztak. A Turisztikai Ügynökség adatai szerint a tavalyinál most sokkal több volt a vendég a Balatonnál.

Nyár végére lazult a fegyelem

Nem tartották be a járványügyi szabályokat a legtöbb strandon. Ezt tapasztaltuk a rekordmeleg utolsó nyári hétvégén. Az RTL Híradónak nyilatkozó strandvezető szerint sokat lazult a fegyelem a nyár eleje óta, a távolságtartásra egyáltalán nem figyeltek a strandolók. A fürdőzők azonban nem aggódtak a tömeg miatt.

Felvette egy autós, ahogy közvetlenül a kocsija előtt átugrik egy szarvas

Pár centin múlott az ütközés. Videóra vette egy autós, ahogy átugrik a kocsija előtt egy szarvas. A sofőr azt mondta Híradónknak, biztos volt benne, hogy nem tudja elkerülni a több mint 100 kilós állatot. A felvételen az is látszik, hogy az első állat után egy második is átszalad az úton.

Álló kamionba csapódott autójával egy férfi

Álló kamionba rohant autójával, szörnyethalt egy 35 éves szlovén férfi az M70-es autópályán. A férfi kirepült az autóból, a mentők már nem tudtak segíteni rajta. A kamion sofőrje azt mondta a Híradónak, olyan erővel vágódott a pótkocsijának az autó, mintha egy másik kamion ütközött volna neki.

Két autó is belerohant az autópályán tolató kocsiba

Elvétette a lehajtót, ezért kocsijával tolatni kezdett az M7-es autópályán egy 62 éves férfi - hatalmas baleset lett a vége. Két autó is belerohant a tolató kocsiba, hatan sérültek meg a szerda hajnali ütközésben. A rendőrség azt kéri, senki ne forduljon meg és ne is tolasson autópályán, mert az életveszélyes.

Részeg kamionos sodort el egy kerékpárost

Elsodort egy kerékpárost az ittas kamionsofőr, biztonsági kamera rögzítette a pogányszentpéteri esetet. A kamion fékezés nélkül haladt el az út szélén bicikliző férfi mellett és nem is próbálta kikerülni. A 48 éves helybéli férfi súlyosan megsérült. A kamionos elhajtott a helyszínről, de a rendőrök nem sokkal később elfogták.

Óriási dugók az M76-os út építése miatt

Csúcsforgalom idején akár egy órát is állnak a dugóban az autósok Balatonszentgyörgynél. Az M76-os út építése miatt hónapok óta szinte folyamatos a torlódás a környéken. A helyiek szerint katasztrofális a helyzet. Az építkezést irányító Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt ígéri, a forgalomkorlátozás már csak két hétig tart.

A sztratoszféráig jutott az Űrbatyu II.!

Lélegzetelállító felvételek majdnem 31 kilométer magasból. A sztratoszféráig jutott az Űrbatyu II. , a Bakonyi Csillagászati Egyesület ballonja. A tavaszra tervezett küldetést a koronavírus járvány miatt kellett augusztusra halasztani. Az egyesület szerint az ilyen látványos kísérletekkel közelebb hozhatják a csillagászatot és az űrkutatást az emberekhez. Fotó: Bakonyi Csillagászati Egyesület. Még több fotó: ITT!

A tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a sofőrt

Frontálisan ütközött két autó a Ferihegyi repülőtérre vezető út és az Üllői út kereszteződésében szombaton délután. Az ütközés után az egyik kocsi vezetője beszorult a roncsba. A tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. Mindkét sofőr súlyos sérüléssel került kórházba.

Tánc közben rosszul lett, majd pár perc múlva meghalt egy 27 éves férfi

Tánc közben rosszul lett, arra panaszkodott, hogy nem lát, majd pár perc múlva meghalt egy 27 éves férfi Szombathelyen. Egy e-sport bárban videójátékkal játszott ismerőseivel csütörtök este, amikor váratlanul rosszul lett. Előbb társai próbálták újraéleszteni, aztán a mentők küzdöttek érte, de már nem tudtak segíteni rajta.

Közlekedési káosz, mióta az árvíz több hidat tönkretett a 68-as főúton

Sárban ragadt kamionokat kellett kimenteni Segesdnél, erről felvételt is készített egyik nézőnk. A helyiek azt mondják, amióta július végén az árvíz több hidat tönkre tett a 68-as főúton, közlekedési káosz alakult ki, naponta többször kell menteni a földutakon bolyongó, és elakadó járműveket. A forgalmat ugyanis elterelték, de a sofőrök többsége nem tudja, merre menjen.

Egy óvodás gyereknél is kimutatták az új típusú koronavírust Pápán

Egy óvodás gyereknél is kimutatták az új típusú koronavírust Pápán. Az óvodát, ahová jár be kellett zárni. Társai és az intézmény dolgozói karanténba kerültek. Reggelre 37-re emelkedett a fertőzöttek száma a Veszprém megyei városban és már 165-en vannak karanténban. A helyiek tartanak a fertőzés második hullámától.

Anya és kisfia sérült meg a súlyos balesetben

Anya és fia sérült meg súlyosan abban a balesetben, ami vasárnap éjjel történt az M86-os autóúton Vép közelében. Először egy munkából hazatérő nő sodródott le az útról, és szenvedett balesetet, a kivilágítatlan roncsot pedig későn vette észre egy másik autós, ezért félrerántotta a kormányt, és felborult. A tetejére borult kocsi vezetője azzal előzte meg a további tragédiát, hogy sérült családját hátrahagyva előre rohant az úton, hogy megállítsa a mögöttük érkezőket.

Békíteni próbált az edző, megütötték

Verekedés a szombathelyi vásárcsarnokban, eltörték az élvonalbeli szombathelyi kézilabda csapat vezetőedzőjének orrát. Sorban állas közben pattant ki egy vita két ember között arról, hogy ki érkezett előbb. Az edző békíteni próbálta őket, de rosszul sült el a dolog: egyikük megütötte. Az RTL Híradónak azt mondta, már megbocsátott támadójának.

Jégkrémmel a hőség ellen

Még jégkrémet is kapnak az állatok a hőség miatt a Gyöngyösi Állatkertben. A majmok időnként össze is vesznek, annyira szeretik. A 30 fok feletti kánikula az állatok szervezetét is megviseli. Például a lámákat locsolják, a tigrisek pedig fagyasztott hússal hűthetik magukat.

Kempingezőket fosztogatott egy szlovák bűnbanda

Csütörtökön éjjel fogott el a rendőrség öt férfit Nyúlon, akiket azzal gyanúsítanak, hogy sátrakból, nyitva felejtett lakókocsikból és apartmanokból loptak. Elsősorban a pénzre utaztak, de ha azt nem találtak, akkor vitték, amit találtak. Most őrizetben vannak, de a bíróság hamarosan letartóztathatja őket.

Felújítják a jáki templomot

Másfél évre bezárják a jáki templomot. Felújítják a román kori apátságot úgy, hogy a lehető legjobban megőrizzék az eredeti állapotát. Bár a templom szerencsésen túlélte az elmúlt évszázadokat, a talajvíz miatt áznak a falak, belülről pedig folyamatosan párásodik, ami gyorsan tönkreteszi az épületet. A beruházás kétmilliárd forintos költségét állami támogatásból fedezik.

Rekord és lánykérés az idei Balaton-átúszáson

Rekord a Balaton-átúszáson: Rasovszky Kristóf világbajnok úszó 57 perc alatt teljesítette a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot. Ma tartották a 38. Balaton-átúszást. Csaknem kilencezren álltak rajthoz. A verseny ezúttal nem csak a sportról szólt - egy budapesti amatőr úszó a célban kérte meg barátnője kezét.

Hőség: oda kell figyelni a megfelelő folyadékpótlásra

A hőségben felforrósodtak a lakások és izzasztó a munka. Árnyékban is melegebb volt 30-32 foknál. Ezt már sokan nehezen bírják, a gyerekek, a kismamák és az idősek különösen veszélyben vannak. Ebben a hőségben a folyadékpótlásra mindenkinek oda kell figyelnie, de különösen azoknak, akik dolgoznak - mondta a híradónknak nyilatkozó orvos.

Kánikula az országban: volt, ahol majdnem 37 fokot mutattak a hőmérők

Figyelmeztetést adott ki Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezek a nyár eddigi legmelegebb napjai, megteltek a fürdők és a strandok is. A vendéglátók nagyon várták a kánikulát, mert idén eddig csak néhány napon volt igazi strandidő.

Kórházba vitte a sérülteket a baleset helyszínéről

Jó szándékú autós vitte kórházba a sérülteket egy baleset helyszínéről. Egy osztrák család kocsija borult fel, és egy arra járó sofőr, látva a kocsiból kimászó vérző gyereket, segített nekik. A mentők szerint amit tett, nagyon kockázatos, mert nagyobb bajt is okozhatott volna.

Áll a víz a nagykanizsai kertekben

Pincéket, kerteket öntött el az áradó Principális csatorna Nagykanizsán – rekord közeli vízállással tetőzik az elmúlt napok esőzése miatt. A közelben élők szerint azért árad a Principális, mert nincs karbantartva a meder. A vízügynél viszont azt mondják, rendben van a csatorna, a kerteket a megemelkedő talajvíz önti el.

Száguldva előzött a motoros az ütközés előtt, 40 métert repült

Száguldva előzött a motoros az ütközés előtt, ezt mondta híradónknak a 87-es főúton, Szombathelynél történt baleset egyik szemtanúja. A motorost válságos állapotban vitték kórházba tegnap este, miután kikanyarodott elé egy autó, ő pedig belerohant és 40 méter repült. A kocsi vezetője megtörten nyilatkozott az RTL Híradónak. Azt mondta megállt a kereszteződésnél, de nem látta a motort, ezért elindult.

Babócsánál tart az árhullám, Nagyatádon továbbra is vízhiány van

Babócsánál tart az árhullám, ami a hétvégi özönvíz-szerű esőzés után alakult ki a Rinya-patakon Somogy megyében. Homokzsákokkal vették körbe a szélső házakat a horvát határnál fekvő faluban. Közben Nagyatádon továbbra is vízhiány van. Most lajtoskocsival osztják a vizet a városban. A boltokban pedig hiánycikk lett az ásványvíz.

Nem volt strandidő a hétvégén

A koronavírus után most az időjárás rontja el a szezont Balatonnál. Néhány nap kivételével még nem volt igazi strandidő ezen a nyáron – mondják Híradó által megkérdezett a vendéglátók és strand üzemeltetők. Ez a hétvége is hűvös, borús időben telt, ezért a nyaralók inkább kirándultak, mintsem strandoltak. A jövő héten megint a hétvégére romolhat el az időjárás.

Szabadnapos tűzoltó halt meg a cserbenhagyásos balesetben

Szabadnapos tűzoltó halt meg egy cserbenhagyásos balesetben, Bács-Kiskun megyében az 55-ös úton. A 31 éves férfi elrántotta a kormányt, hogy ne ütközzön össze egy szabálytalanul előző kocsival.  Ettől azonban megpördült és egy másik autóval karambolozott, szinte azonnal meghalt. A másik vétlen sofőr súlyos sérülésekkel került kórházba. Az előző autós szemtanúk szerint elhajtott a helyszínről. Halálos baleset történt Vácon is: ott egy 40 év körüli nő halt meg.

Eltévedt úszás közben - egy kenus mentette meg az életét

Szerencsés véget ért egy részeg férfi éjszakai fürdése szerdán éjjel Fonyódnál. Sötétedés után ment úszni, 1500 méterre járhatott a parttól, amikor azon kapta magát, hogy már nem tud tájékozódni, fogalma sincs, merre induljon kifelé. Egy közelben kenuzó férfi hallotta meg a segélykiáltását.

Veszélyes bombát találtak Bükön

Ártalmatlan rozsdásodó vasnak látszott, de 500 méteres körzetben lett volna képes pusztítani. Negyedtonnás brit légibombát robbantottak fel a tűzszerészek szerdán este Bükön. A második világháborús szerkezetet a vasi város határában találták. A bomba gyújtószerkezetét nem lehetett kiszerelni, ezért a honvédség tűzszerészei egy közeli bányában felrobbantották.

Idegesítette, ezért ölte meg élettársát

Ütötte, rúgta végül megfojtotta élettársát – az ügyészség szerint értelmetlen és brutális gyilkosságot követett el egy férfi tavaly nyáron, Zalaegerszegen. A vádlott - aki korábban kettős gyilkosság miatt már ült börtönben - azért ölte meg élettársát, mert idegesítette, hogy a nő olyan részeg volt, hogy szinte járni se bírt. Életfogytig tartó fegyházat kapott, de az ítélet nem jogerős.

Féltik a siófoki obszervatóriumot

Civilek, az önkormányzat és ellenzéki pártok is tiltakoznak, hogy társasházat építsenek a balatoni előrejelzéseket készítő meteorológiai állomás mellé. A siófoki obszervatóriumtól 13 méterre húzna fel egy befektető egy ötemeletes épületet. Ellenzői szerint az épület ronthatja az előrejelzések pontosságát. A beruházó viszont azt állítja, mindent elkövetnek, hogy ne befolyásolják a méréseket.

Nagykanizsai gabonakör - valószínűleg nem az ufók csinálták

Gabonakört fedeztek fel Nagykanizsa határában. A 26 méter átmérőjű kör egy gabonatábla szélén van a város határától nem messze. Vannak, akik földönkívüli vagy paranormális jelenség nyomait látják benne. A terület tulajdonosa szerint viszont egyszerűen annyi történt, hogy valaki tönkretette a gabonáját, és ezzel komoly kárt okozott neki.

Közösségi bérlakás rendszer a rászorulóknak

Közösségi bérlakás rendszerrel segítik a rászorulókat Szombathelyen. Ennek lényege, hogy az önkormányzat magánlakásokat vesz bérbe, amit aztán kedvezményes áron tovább ad a rászorulóknak. Azért vezetik be a rendszert, mert folyamatosan több a bérlakást igénylő család, mint amennyit az önkormányzat kiad.

Halott apjába kapaszkodott a 10 éves kisfiú

Halott apjába kapaszkodva kiáltozott segítségért a 10 éves fiú. Tragédia lett abból, hogy a tilosban jártak. A Somogy megyei Mike tógazdaságából akart halat fogni egy 33 éves helybéli férfi a nevelt fiával kedd éjjel. Közben azonban megérkezett a halőr, akitől megijedtek és úszva próbáltak menekülni. Végül csak a fiú élte túl.

Nem volt egyértelmű a jogszabály

Káoszt okozott a július 1-jéig tartó ingyenes parkolás szerdán országszerte. A legtöbb autós úgy készült, hogy fizetnie kell a parkolásért, az önkormányzatok nagy része azonban úgy döntött, hogy csak holnaptól szedik a díjat. Szerintük ugyanis a jogszabály nem egyértelmű. A Miniszterelnökség kedden az Index kérdésére azt írta, szerda éjfélig tart az ingyenes időszak.

Nem volt bekötve, szörnyethalt

Nem kötötte be magát, szörnyethalt a frontális balesetben egy 22 éves férfi. Egy teherautóval ütközött az 51-es főúton, Sükösd közelében kedden koraeste. Már nem lehetett megmenteni az életét. Vas megyében egy fiatal nőt vittek kórházba életveszélyes állapotban, szintén biztonsági öv nélkül szenvedett balesetet.

Megújult és újra látogatható a Szigligeti vár

Újra látogatható a Szigligeti vár. Elkészültek a felújítás nagy részével, ezért mától ismét felengedik a turistákat a várromhoz, ahonnan fantasztikus a Balaton látványa. Új falakat is emeltek, és lépcsőket építettek. Tetőt kapott 7 épület, ahol kiállítások lesznek.

Verekedő hódokat vettek videóra Szombathelyen

A két jól megtermett rágcsáló a Szombathely belvárosán átfolyó Perint patakban birkózott egymással. Valószínűleg területi vitájukat rendezték le így. A hódok védett állatok. Alapvetően kerülik a lakott területeket, de ha a kényszer úgy hozza, akkor ott is megtalálják a helyüket.

Nem egyértelmű, hogy ki lehet a hibás az NB1-es focista balesetében

Balesetet szenvedett, tönkre tette luxusautóját az NB1-es focista. A ZTE középpályása, Nikola Mitrovic, Sorokpolányban karambolozott hétfőn. Egy pékség mozgóboltként működő kisteherautójával ütközött. Szemtanúk azt mondják, a szerb légiós gyorsan hajtott, előzgetett a faluban az ütközés előtt – a klub szerint viszont nem játékosuk, hanem a furgon sofőrje volt szabálytalan.

Háromgyerekes családot mentetek ki a házukból az árvíz miatt

Összeomlott egy híd Komárom-Esztergom megyében, Bajóton a vasárnapi felhőszakadásban. A délnyugati megyék kivételével szinte mindenhol nagy erővel csaptak le a zivatarok az országban. Éjfélig összesen több mint 700 esethez vonultak a tűzoltók. A Fejér megyei Gyúrón egy háromgyerekes családot mentetek ki a házukból az árvíz miatt.

Kis híján súlyos balesetet okozott egy teherautóról leszakadó vasdarab

Kis híján súlyos balesetet okozott egy teherautóról leszakadó vasdarab Nagykanizsán pénteken. Egy házaspár autózott a várost elkerülő úton, amikor az előttük haladó teherautóról leszakadt egy alkatrész. A tenyérnyi fémdarab előbb a szemből érkező kocsira esett, de arról lepattant és egyenesen a házaspár autójába csapódott.

Rövidebb a szezon a Balatonnál, de ezt egyelőre nem számolták bele az árakba a büfések

A koronavírus-járvány miatt rövidebb a szezon a Balatonnál, de ezt egyelőre nem számolták bele az árakba a büfések. A Híradónak nyilatkozó vendéglátósok azt mondták, csak annyival emelnek, amennyivel az alapanyagok drágultak. A sima lángos most átlagosan 5-600, a sajtos-tejfölös pedig 7-800 forintba kerül.

Drótkötéllel fojtotta meg élettársát és kutyáját – 12 évre ítélték

Megrázó riport!
Drótkötéllel fojtotta meg élettársát és kutyáját egy zalaegerszegi férfi – 12 év börtönt kapott, nem jogerősen. A férfi azt vallotta, anyagilag tönkrementek, végső elkeseredésében ölte meg élettársát, akivel már 20 éve együtt voltak. Magával is végezni akart, de végül feladta magát a rendőrségen.

Lesz, ahová nem jár majd vonat

Több vonalon ritkítja a járatokat a MÁV a járványhelyzetre hivatkozva. Szombattól lesznek helyek, ahová vonatok egyáltalán nem járnak. Az utasoknak buszra kell szállni, amivel többszörösére nőhet a menetidő. A Közlekedő Tömeg Egyesület azt mondja, cserbenhagyják a munkába járó embereket. A minisztérium szerint továbbra is támogatják a vasúti közlekedést. A MÁV pedig ígéri, szükség esetén felülvizsgálják a járvány miatt bevezetett menetrendet.

 Halálos ugratás Szentgotthárdon

Ugratás közben lezuhant a motorról, és meghalt egy 26 éves férfi szombaton a szentgotthárdi crossmotor pályán. Az üzemeltető az RTL Híradónak azt mondta, hogy rendben volt a védőfelszerelése és a motor is. Több méter magasan lehetett, amikor valamiért leesett a motorról és a földre zuhant. A mentők már nem tudták újraéleszteni.

Pünkösdkor beindulhat a turizmus

Külföldi turisták nélkül, vagyis kevesebb vendéggel, de pünkösdkor beindul a turizmus Magyarországon. Ezt mondták az általunk megkérdezett szállodákban. A pihenni készülők inkább csak a következő néhány hétre mernek előre foglalni. A vírusveszély miatt sokan inkább kisebb falvakban, önálló házakat vagy apartmanokat vesznek ki. Budapesten a szállodák arra számítanak, hogy ősz előtt nem tudnak kinyitni, hiszen a vendégeik 95 százaléka külföldi.

Kamion gurult a ház falának

Legurult a lejtőn a magára hagyott kamion, majdnem kidöntötte egy ház falát Marcaliban kedden. A 12 tonnás teherautó aszfaltot vitt egy útépítéshez. A sofőr kiszállt, de valószínűleg nem jól rögzítette a kamiont, így az megindult a lejtőn. A balesetben nem sérült meg senki, de a házat a tűzoltóknak alá kellett dúcolni, hogy ne dőljön össze.

Rendőrautónak hajtott a mopeddel, hogy börtönbe mehessen

Vádat emeletek egy szombathelyi férfi ellen, aki januárban egy bombariadó után kialakult káoszban próbálta megvalósítani szokatlan tervét. Sértette az önérzetét, hogy nem foglalkoztak vele a rendőrök miután betört egy ablakot a közeli sportcsarnokon. Az ügyészség végül börtön helyett pénzbüntetést szabna ki rá.

Három halálos baleset egy nap alatt

Három halálos baleset is történt az elmúlt 24 órában az ország útjain. Hétfő hajnalban Kóka közelében egy fiatal nő szörnyethalt, miután árokba csapódott a kocsijával. Baranya megyében, Kölkednél egy nagyon hasonló balesetben egy férfi vesztette életét. Reggel az M5-ösön két kamion ütközött, egy Zala megyei balesetben pedig hatan sérültek meg.

Megnyitott több vidéki játszótér

Másfél hónap után újra lehet játszótérre menni vidéken – a kijárási korlátozások enyhítése miatt a napokban több helyre is beengedik a családokat. Bizonyos szabályokat persze továbbra is be kell tartani: Szombathelyen arra kérik a szülőket, hogy tartsanak távolságot és hordjanak maszkot. A budapesti játszóterek legkorábban jövő héten nyithatnak ki.

A strandokon fejenként 20 négyzetméteres terület szükséges

Pezsgőfürdőzni nem lehet, a pincéreknek kötelező a maszk és a kesztyű, a strandokon pedig fejenként 20 négyzetméteres terület szükséges – ezeket az ajánlásokat fogalmazta meg a Magyar Turisztikai Ügynökség az újrainduló idegenforgalom számára. A szállásadók azt mondják az ajánlások többsége betartható. A strandok üzemeltetői szerint viszont szinte lehetetlen lesz ellenőrizni, hogy ki kihez mennyire megy közel.

Társasháznál rajzottak a méhek

Rajzó méhek zavarták meg egy társasház nyugalmát reggel Egerben. A rovarok egy, az udvarukon álló nyárfára telepedtek. Méhészek gyűjtötték be a rajt. Karanténba helyezik őket, hogy kiderüljön egészségesek-e. Ha igen, akkor a méhcsalád később egy kaptárba kerül.

Országszerte ellenőriznek majd

A rendőrség szerint a hétvégén is országszerte lesznek ellenőrzések, hogy kiszűrjék azokat, akik megszegik a kijárási korlátozásokat. Ezt válaszolták arra a kérdésünkre, hogyan akadályozzák meg, hogy a budapestiek tömegesen induljanak el a Balatonra vagy más fürdőkbe, kirándulóhelyekre. A hétvégén ugyanis már kora nyári idő lesz, a hőmérséklet elérheti a 28-29 fokot is.

Szigorú óvintézkedések mellett elkezdődtek az idei érettségik

Fertőtlenítés, maszk és távolságtartás – a koronavírus-járvány miatt szigorú óvintézkedések mellett elkezdődtek az idei érettségik. Több mint 84 ezer diák vizsgázik, közülük reggel a magyar nyelv és irodalommal kezdtek több mint 70 ezren. Az iskolákat az érettségi időszak alatt folyamatosan fertőtlenítik. Az osztálytermekben legfeljebb tízen lehetnek. Az utcákon ma sok helyen polgárőrök és rendőrök figyelmeztették a vizsga után lazító diákokat.

Áll és biciklizik is már Zente

Egy speciális biciklin már tekerni is tud egy rövid ideig Zente. A SMA-s bükkösdi kisfiú éppen fél éve kapta meg a génterápiás kezelést, amire 700 millió forintot gyűjtött össze a család felajánlásokból. Ha vége a járványnak, Zente Milánóba utazik, ahol újabb eszközöket készítenek neki ahhoz, hogy tovább fejlődhessen.

Saját vasútállomás egy gombóc fagyi áráért

15 évre bárki bérbe veheti az egykori harkai megállóhely épületét. A GySEV havi 1 forintért adja a Sopron melletti állomást, ahol már majdnem 8 éve nem állnak meg a vonatok. A bérlő arra használhatja az épületet, amire akarja, csak annyit kell vállalnia, hogy felújítja.

Kivárnak a fesztiválszervezők

Kivárnak a fesztiválszervezők – többségük egyelőre nem döntött arról, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztják vagy lemondják a nyári programjaikat. A járvány miatt már így is a fesztiválok 20 százaléka maradt vagy marad el idén tavasszal. A szervezőket tömörítő Magyar Fesztivál Szövetség a kormányhoz fordult segítségért, hogy a ne menjenek csődbe.

Egyre több településen szigorítanak a kijárási korlátozáson

Egyre több településen szigorítanak a kijárási korlátozáson, a hosszú hétvégén. Hiába a jó idő, Szombathelyen most nem lehet fagyit venni, a 18 éven aluliak pedig este 8 óra után nem mehetnek ki. Szolnokon legfeljebb hármas csoportokban lehet a közterületeken tartózkodni. Badacsonyba nem engedik be a kirándulókat, helyi civilek autóikkal is akadályozzák a közlekedést. Közben egyre több polgármester panaszkodik arra, hogy nem kap hivatalos tájékoztatást a koronavírussal fertőzöttek számáról.

Szándékosan köhögtek rá az emberekre – 200 ezres büntetés

Szándékosan ráköhögtek az utcán a patikánál sorban álló emberekre március közepén - fejenként 200 ezer forintra büntettek egy magyar és egy ukrán férfit. A bíróság garázdaság miatt ítélte el őket. Azért kaptak súlyos büntetést, mert a bíróság szerint a koronavírus-járvány idején egy ilyen tett súlyosan megzavarja a köznyugalmat.

Távol tartanák a tömegeket a kistelepülések

Bezárkóznak a kistelepülések húsvétkor. Máskor örülnek a turistáknak, most azonban a járvány miatt távol tartanák a tömegeket több olyan faluból is, ami általában népszerű célpont az ünnepi hosszúhétvégéken. A koronavírus-járvány miatt Hollókőn elmarad a hagyományőrző húsvéti locsolkodás, a szentendrei skanzenben sem tartják meg a programokat, Zebegényben pedig behajtani tilos táblákat tettek ki a mellékutcákba.

A vásárlók személyi igazolványát is elkérhetik a boltosok

Ha kell, a vásárlók személyi igazolványát is elkérhetik a boltosok, hogy betartsák a 65 év felettiekre vonatkozó korlátozást – ezt mondta a Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Az Operatív törzstől hiába kérdeztük, hogy büntettek-e már meg üzletet azért, mert nem tartotta be a szabályokat.

Ingyen hajvágást ajánlott fel egy szombathelyi fodrász

Jótékonysági akcióba kezdett egy fiatal szombathelyi fodrász, a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyen levágja az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók haját. A fodrászok többsége egyébként bezárt, mert saját magukat és vendégeiket is féltik a fertőzéstől.

Vasárnaptól indul a nyári időszámítás

A kényszerű otthonlét miatt talán könnyebb lesz alkalmazkodni az óraátállításhoz. Hajnalban kezdődik a nyári időszámítás, vagyis egy órával előre kell állítani az órákat, vagyis rövidebb lesz az éjszaka. Ez az utolsó év, amikor váltunk, mert az Európai Parlament döntése szerint jövőre megszűnik az óraátállítás. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy Magyarország a téli vagy a nyári időszámítást használja-e.

Mise kreatív papokkal

Egy szegedi plébános kinyomtatta a templomba járók fotóját, és a padokra tette, hogy ne legyen egyedül mise közben. Közvetíti is a zárt ajtók mögött végzett istentiszteleteit, ahogy sokan mások is. Néha persze becsúsznak bakik. Egy olasz papra például vicces fejfedőket rajzolt rá a program, miközben prédikált.

15 órától be kell zárniuk az éttermeknek

Nincs értelme kinyitni, ha délután 3-kor be kell zárni - ezt mondta stábunknak egy budapesti vendéglős. A Vendéglátók Ipartestületénél állami segítségre számítanának a járvány lecsengése után. A nagy áruházláncokat is tömörítő kereskedelmi szövetség tudomásul veszi a döntést. Azt mondták, továbbra sincs értelme a boltok megrohamozásának.

Szorosan ellenőrzik a határokat

Négy Olaszországból hazatérő magyart helyeztek karanténba a hatóságok – csütörtöktől ismét van ellenőrzés az osztrák és szlovén határon miután veszélyhelyzetet rendeltek el a koronavírus miatt. Az öt legforgalmasabb belső schengeni átkelőn mindenkit megállítanak. A beutazási tilalommal érintett országokból érkező külföldieket délután óta visszafordítják, a magyarokat karanténba helyezik.

A karantén ellen tiltakoztak a magyar-román határon

A román csendőrséget is be kellett vetni a magyar-román határon, mert többen is tiltakoztak az ellen, hogy karanténba zárják őket. Hétfő óta kötelező két hétre karanténba vonulnia az Olaszországból hazatérő vendégmunkásoknak, de többen is megpróbálták kijátszani a szabályokat. Mától egyébként tanítás sincs Romániában. Bezárták az óvodákat és az iskolákat is, hogy megelőzzék a koronavírus terjedését.

Készenléti rendőröket vezényeltek a Szent László Kórházba

Készenléti rendőröket vezényeltek a budapesti Szent László Kórházba éjszaka, mert megpróbálta elhagyni a karantént két iráni egyetemista. Őket is koronavírus-fertőzés gyanújával figyelnek meg. Szombaton reggel vitték őket kórházba. Azért kellett karanténban maradniuk, mert egyik csoporttársuk az az iráni gyógyszerészhallgató, akinél először diagnosztizáltak Magyarországon koronavírust. A rendőrség szerint nem működtek együtt a kórház személyzetével.

Lemondtak a húsvéti ajándékról, hogy a szívkórházat támogassák

Egy sárvári iskola egyik osztálya az osztálypénzből adományozott az Országos Kardiológiai Intézetnek. A budapesti kórház egyik alapítványa indított gyűjtést, hogy mobil telemetriás készülékeket szerezzenek be, amivel könnyebbé tehetik a műtéten átesett gyerekek lábadozását.

Kétgyermekes anya halt meg a balesetben

Kétgyermekes anya halt meg egy balesetben hajnalban Vas megyében. Egyedül ült az autójában, amikor a 87-es főúton elé kanyarodott egy teherautó. Nem használta a biztonsági övet, ezért olyan súlyosan megsérült, hogy nem lehetett megmenteni. Szombathelyen egy távolsági busz öt utasa sérült meg, amikor a járat ütközött egy autóval. Hegyháthodásznál pedig négy kocsi karambolozott egy őz miatt.

Ismét kigyulladt a volt raktár

Kilométerekről is látszottak a lángok – kigyulladt egy volt raktár Szombathely belvárosában vasárnap koraeste. A tető egy része beomlott, órákig tartott, mire a tűzoltók megfékezték a lángokat. Híradónk úgy tudja, valószínűleg emberi hiba, vagy szándékos gyújtogatás miatt gyulladhatott ki az egyébként használaton kívüli épület.

Súlyos balesetet rögzített a kamion fedélzeti kamerája a 86-os úton

Videón a súlyos baleset – előzésből visszatérő kocsi elé kanyarodott egy furgon tegnap Körmendnél a 86-os főúton. A kisteherautó vezetője valószínűleg nem láthatta a kamion takarásában lévő autót. A férfi nem volt bekötve, ezért kirepült a furgonból és a szalagkorlátra zuhant. Súlyosan megsérült. A balesetet egy kamion fedélzeti kamerája rögzítette.

Óriási lángokkal égett a kilátó

Kigyulladt és összeomlott Révfülöp egyik ikonikus épülete, a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátó. Villám csapott a hegytetőn álló épületbe. Bár a tűzoltók megpróbálták eloltani, a fából készült felsőrész órákkal később összeroskadt majd a földön porig égett. A falu polgármestere azt mondja, sokan ajánlották fel a segítségüket az újjáépítéshez, de a szezon kezdetéig valószínűleg nem tudják újjáépíteni a kilátót.

Részeg lehetett és fáradt – így okozott balesetet

Frontális balesetet okozott egy vezetés közben elalvó ittas sofőr a 84-es főúton – a baleset tavaly nyáron történt, most emeltek vádat az ügyben. Az ügyészség szerint a férfi amellett, hogy részeg volt, fáradtan vezetett, ezért elbóbiskolt menet közben. Egy egyenes szakaszon tért át a szembejövők oldalára. A vétlen sofőr súlyosan megsérült.

Az utolsó pillanatig szemben haladt a forgalommal

Az utolsó pillanatig szemben haladt a forgalommal. Kis híján frontális balesetet rögzített egy autó fedélzeti kamerája a 8-as főút Vas megyei szakaszán. A videót a Budapesti Autósok Közössége tette közzé. Ezen az látszik, hogy egy autós csak akkor tért vissza a saját sávjába, amikor a szemből érkező már nagyon közel volt.

Közpénzből fizette anyja temetését a Szombathelyi Televízió igazgatója

Közpénzből fizette anyja temetését a Szombathelyi Televízió igazgatója – erről a Magyar Nemzet írt. A lap szerint a cég felügyelőbizottsága több problémás tranzakciót is talált a tévé bankszámlájában. A temetés mellett két hotelszámlát is erről fizettek ki ősszel. Az igazgató, Halmágyi Miklós azt mondja, a tévé ügyeit intézte, amikor a hotelekben lakott. A temetést pedig csak tévedésből rendezte a városi cég bankkártyájával, és amint erre rájött, a teljes összeget visszafizette.

Zebrán gázolták el az asszonyt

Zebrán gázoltak el egy nőt pénteken délután Szombathely belvárosában - súlyosan megsérült. Az autós későn vette észre a gyalogost, így hiába fékezett, a balesetet nem tudta elkerülni. A nő a szélvédőre csapódott majd a földre zuhant. A gázoló ellen eljárás indult.

Szökésben van a kamion kifosztó társa

Egyikük elterelte az áldozat figyelmét, a másik kifosztotta a vezetőfülkét - román kamionosokat rabolt ki két román férfi Magyarországon. Egyiküket pénteken másfél év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság. Társa azóta is szökésben van. Összesen majdnem egymillió forintot szerzett a két rabló 2018-ban az M1-es autópálya egyik pihenőjében.

Hárman haltak meg a szélvihar miatt

Nemesvita határában egy több tonnás fát döntött egy autóra a szél. A kocsit vezető 54 éves tapolcai férfi azonnal meghalt. Kőrösszakálon a vihar miatt a szén-monoxid ölt meg egy idős házaspárt, mert a szél visszanyomta a kéményben a füstgázt a házukba. Szombathelyen egy erdőrészletet tarolt le az orkán, Szegeden pedig egy panelház tetejét szakította le.

Hatalmas lángokkal égett a busz

Kigyulladt és teljesen kiégett egy munkásokat szállító busz Sorokpolányban. Olyan nagy volt a tűz, hogy még a közeli házak redőnyei és a villanyvezetékek is megolvadtak. A motortérben keletkező tűz pillanatok alatt beborította az egész járművet. Harmincan utaztak rajta, mindenki időben leszállt, senki nem sérült meg.

Hamis tanúzással is vádolják azt a tizenévest, aki két hajléktalant ölhetett meg

Hamis tanúzás miatt is elítélhetik azt a tinédzser fiút, aki jelenleg két hajléktalan megölése miatt ül börtönben. Halálra verte áldozatait 2017-ben Tatabányán, amikor még csak 15 éves volt. A bíróságon azzal védekezett, hogy kényszerítették az első gyilkosságra, a másodikat pedig nem is ő követte el. Vallomásáról azonban kiderült, hogy hazugság, így hamarosan újra bíróság elé kell állnia.

Nem volt fagy, mégis csúszott az út

Ketten megsérültek szombaton Szombathely határában, amikor autójukkal kicsúsztak egy kanyarban. A kocsi a tetejére borult és az árokban állt meg. A Közút szerint a páralecsapódás miatt lett nyálkás a burkolat, de úgy tudjuk, hogy a sofőr is túl gyorsan hajtott.

Szétszedte és fémhulladékként eladta a buszmegállót

Szétszedte és fémhulladékként eladta a buszmegállót egy 27 éves zalaegerszegi férfi. A 75-ös főút melletti egyik váróból akart pénzt csinálni. Az sem zavarta, hogy a buszmegállótól nem messze kamera is volt. A rendőrök így pár nap alatt múlva elfogták és lopás miatt eljárást indítottak ellene.

Kutyák marcangolták az utcán

Kis híján megölt két staffordshire terrier egy 82 éves férfit csütörtökön Nagykanizsán. Az állatok egy kutyafuttatóról szaladtak ki és a nyílt utcán támadták meg az idős embert. Többször is megmarták az arcán és a nyakán, életveszélyes állapotban került kórházba.

Olasz divatáru helyett hulladékhegyet kapott a telkére

Cipők helyett hulladékhegyet kapott a telkére egy lábodi férfi, aki állítása szerint egy jó üzletet remélt, amikor egy kamionnyi olasz divatárut akart venni egy ismerősén keresztül. A remélt szállítmány helyett azonban egy rakás műanyag szemetet borítottak a házához vezető útra.

Hóvihar, jégeső, csúszós utak a hidegfront után

Kőszegen borsó nagyságú jég esett, Kaposváron alig lehetett látni a sűrű hóesésben, Pécsen pedig annyi eső esett, hogy megdőlt az országos napi csapadékrekord. A kedd este átvonuló hidegfront miatt csúszóssá vált utakon egymást érték a balesetek is: Tatabányán tűzoltóautó és busz ütközött össze. Tiszakécske határában pedig több fának is nekicsapódott egy autó.

A balesete előtt rosszul lett a volánnál

Rosszul lett a volánnál, frontális balesetben meghalt egy 60 éves férfi reggel Somogy megyében, Tapsony határában. Egy munkába tartó nő kocsijával ütközött, a mentők pedig már nem tudtak segíteni rajta. Az 55-ös főúton súlyos baleset történt reggel. Mórahalom és Ásotthalom között ütközött két autó. Az egyik sofőrt a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a roncsból.

Napok óta hidegpárna borítja az országot

Csúszós utak, lefagyott szélvédők, zúzmarával borított fák - az országot napok óta úgynevezett hidegpárna borítja. A jelenséggel hatalmas köd is érkezett. A zúzmara néhány centis rétegben még nem jelent veszélyt, ám ha tovább hízik, akár faágakat is leszakíthat. Az előrejelzések szerint a következő napokban hidegfront várható, ami havazást is hozhat.

Későn hívták a mentőt az epilepsziás rohamot kapott férfihoz

Legalább tíz perc telt el, mire mentőt hívtak az epilepsziás rohamot kapott férfihoz - ezt mondta édesanyja a bíróságon. Fia meghalt, mire kórházba került. A szombathelyi Főkefe üzemében 2017 nyarán lett rosszul az egyik dolgozó. Felettesei először egymásnak szóltak, majd a családnak, csak ezután hívtak mentőt. Az üzemvezető elismerte a felelősségét a bíróságon, és együttérzését fejezte ki a családnak. Az orvosszakértő szerint azonban nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy ki hibázott.

Szabálytalan autós miatt ütközhetett két másik kocsi

Szabálytalan autós miatt ütközhetett két másik kocsi Szombathelyen vasárnap este. A karambol után az egyik autó egy nemrég felújított háznak ütközött és betörte a pinceablakot. Mindkét sofőrt kórházba kellett vinni. Egyikük állítása szerint azért ütköztek, mert megpróbált elkerülni egy a kereszteződésbe szabálytalanul behajtó autót.

A bíróság is hibás a győri gyerekgyilkosság ügyében?

A bíróság hibázott a Győrben történt kettős gyerekgyilkosság ügyében. Ezt állapította meg az Igazságügyi Minisztérium a tragédia kapcsán készített jelentésében. Azért rendeltek el vizsgálatot, mert szerintük az apa – akit 2016-ban azért ítéletek letöltendő börtönre, mert felesége életére tört –túl hamar, 2 évvel korábban szabadulhatott.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való