KERESÉS search-close

"Budai Lilla" szerzővel ellátott tartalmak

Budai Lilla

Budai Lilla által létrehozott tartalmak (70):

Maradandó sérülést okoztak áldozatuknak, súlyosabb büntetést kaptak

Maradandó sérülést okoztak áldozatuknak - jogerősen 20 és 15 év fegyházat kapott az a két férfi, aki székhez kötözött és súlyosan bántalmazott egy idős embert 3 éve Miskolcon. Azért törtek be ismerősükhöz, hogy pénzt szerezzenek tőle, brutálisan megverték. A támadókat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt ítélték el.

Vádat emelt az ügyészség az állítólagos csengeri örökösnő ellen

Vádat emelt az ügyészség az állítólagos csengeri örökösnő ellen. Az ügyészség szerint évek alatt csaknem nyolcszázmillió forintot csalt ki cégektől és magánemberektől. Azt állította, 1300 milliárdot örökölt, és azért kért kölcsön, hogy hozzájuthasson a pénzhez. A fideszes Kósa Lajost is becsapta. A nőt a nyomozás alatt egyszer kiengedték a letartóztatásból, de nyomkövetővel a lábán is újabb csalást követett el a vád szerint.

Pár hónap alatt több melléképületet is lángba borított

14 év fegyházra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a gyújtogatót, aki pár hónap alatt több melléképületet is lángba borított Kékcsén. A vád szerint a gyújtogatás előtt az áldozatokat telefonon fenyegette meg. Azoknál gyújtogatott, akikre haragudott. Csak a tűzoltókon múlott, hogy nem történt tragédia. Az ítélet nem jogerős.

Sok önkéntes jelentkezett diszpécsernek

Több mint százan jelentkeztek önkéntes diszpécsernek Hajdú-Bihar megyében a mentőkhöz, mert a koronavírus-járvány miatt olyan sok hívás érkezik hozzájuk, hogy már alig győzik. Csak a tesztek miatt országszerte akár 12 ezer hívást kapnak naponta. Ezért a mentőszolgálat más megyékben is keres önkénteseket.

A Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint lehetnek még elbocsájtások

Több hotel is bezárt Sárváron, Debrecenben pedig ami nyitva van, a kapacitása 10 százalékát sem éri el. Szerda óta a szállodák csak üzleti célból érkezőket fogadhatnak, turistákat nem. Több hotel él az 50 százalékos bértámogatás lehetőségével, hogy meg tudják tartani az alkalmazottaikat. A Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint azonban elképzelhető, hogy lesznek még elbocsátások.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a féltékenységből gyilkolt férjet

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a szentpéterszegi férfit, aki 2018 őszén féltékenységből agyonszúrta feleségét. Korábban többször is a nőre támadt, de volt, hogy közös fiúknak is nekiment. A bíróság döntése szerint legkorábban 30 év múlva szabadulhat. A vádlott enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Tűz lett a gyertyagyújtásból

Porig égett egy lakás tegnap este Debrecenben. Valószínűleg azért mert egy idős asszony gyertyát gyújtott, hogy szeretteire emlékezzen. A tűzoltóknak 63 embert kellett kimenekíteniük a társasházból. A gyertyát gyújtó 94 éves asszony és egy szomszédjában lakó 21 éves lány enyhe füstmérgezést szenvedett. Kórházba kellett vinni őket, de úgy tudjuk mindketten jobban vannak.

Zsibogó: újra kötelező a maszk

Újra kötelező a maszkviselés Debrecen legnagyobb szabadtéri használtcikk- piacán. Hétvégente tízezernél is többen vásárolnak az úgynevezett Zsibogón. Az üzemeltetők szerint ekkora tömegben akár fertőzési gócpont is kialakulhat, ezt akarják elkerülni.

Kilenc év késes rablásért

Kilenc év fegyházra ítélte a bíróság első fokon azt a 37 éves férfit, aki fényes nappal, késsel próbált meg kirabolni egy élelmiszerboltot Debrecenben. A férfi a pénztárostól követelte a bevételt, miközben késsel fenyegette. A pénztárosnő kiabálni kezdett, így a férfi egy közeli társasházba menekült. A rendőrök néhány órával később ott kapták el. Az ítélet még nem jogerős.

Úgy megverték az idős asszonyt, hogy belehalt a sérülésekbe

Életfogytig tartó fegyházra ítéltek két férfit, akik aranygyűrűje miatt törtek be egy idős asszonyhoz tavaly Pocsajban. Úgy megverték áldozatukat, hogy az később belehalt sérüléseibe. A támadóknak volt egy akkor még fiatalkorú társuk is, ő 14 év börtönt kapott. Az ítélet nem jogerős.

Bennégett az autójában egy 48 éves férfi

Bennégett az autójában egy 48 éves férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisarnál. Az autó valamiért lesodródott az útról és egy fának ütközött. Ezután gyulladt ki. Hogy mi okozta a tragédiát, egyelőre nem tudni. A rendőrség nyomoz.

Fényes nappal próbált kirabolni egy élelmiszerboltot, kiderült, hogy mellette lakik

Késsel, fényes nappal próbált kirabolni egy élelmiszerboltot egy 37 éves férfi Debrecenben. A pénztárostól követelte a bevételt, miközben a késsel fenyegetőzött. De mivel nem kapott pénzt, hazamenekült. Kiderült, hogy éppen a bolt mellett lakik. Itt kapták el néhány órával később a rendőrök.

Apja hibájából halt meg a kisfiú

Miatta halt meg a kisfia, de nem kell börtönbe mennie az apának. A 13 hónapos gyereket játék közben rázta meg az áram tavaly nyáron, mert apja szabálytalanul vezette be azt a nyíregyházi otthonukba. Az apa megtörten állt ma bíróság elé az előkészítő tárgyaláson, ahol azt mondta, az első perctől megbánta tettét. 1 év, felfüggesztett börtönre ítélték.  Azért nem kell rács mögé mennie, mert figyelembe vették azt is, hogy több kisgyerekről kell még gondoskodnia.

Használt mobillal a majmok megmentéséért

Használt mobiltelefonok gyűjtésével harcol a Debreceni Állatkert a kolobuszok és más majmok megmentéséért. Évente ugyanis 3 ezer főemlős tűnik el a Földről a mobilok miatt. A telefonok gyártásához koltán ércre van szükség, amit éppen ezeknek a majomféléknek az élőhelyén, Közép-Afrikában bányásznak. Az állatkertben azt remélik, az összegyűjtött mobiltelefonok újrahasznosításával hozzájárulnak az állatok megmentéséhez.

Az ügyészek szerint szándékosan ölt a 19 éves fiatal

Megrázó tudósítás!
Súlyosabb büntetést kér az ügyészég a borsodnádasdon három éve meggyilkolt 17 éves Csenge ügyében. A gyilkossággal vádolt akkor 19 éves fiatalt korábban 4 évre ítélték gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, de az ügyészek szerint szándékosan ölte meg a lányt. A fiú egy ideje szabadlábon volt, de ma újra letartóztatták.

Hárman meghaltak, hárman életveszélyesen megsérültek egy autóbalesetben

Tragédia Hajdúnánásnál. Hárman meghaltak, hárman életveszélyesen megsérültek, egy férfi és két gyerek pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor egymásba rohant három autó vasárnap este Hajdúnánás közelében. Egy 29 éves sofőr valószínűleg szabálytalanul előzött, először belehajtott az előtte haladó autóba, majd átsodródott a szemközti sávba és egy másik autóval is összeütközött.

Óriási vita lett Hajdúsámsonban az engedély nélküli fekvőrendőrökből

Fekvőrendőrökkel raktak tele egy utcát Hajdúsámsonban. Ezeket az ott élők helyezték el, mert szerintük sok a gyorshajtó és túl nagy a por. Az ügy óriási vitát kavart a településen. Sokan arra panaszkodnak, hogy az akadályok miatt alig tudnak babakocsival és biciklivel közlekedni az úton. A polgármester szerint el kell bontani a fekvőrendőröket, mert engedély nélkül készültek. 

Megrázó videóval kampányol a balesetek megelőzéséért a rendőrség

Megrázó videóval kampányol a balesetek megelőzéséért a rendőrség - a filmben egy családapa hal meg, hiába várja haza felesége és kislánya. A Hajdú-Bihar Megyei rendőrök a videóval azt üzenik a közlekedőknek: bárkivel, bármikor történhet tragédia, ha autóba ül. Pedig szerintük néhány alapvető szabály betartásával a balesetek elkerülhetők.

Hogyan lehet betartani a másfél méteres távolságot az osztálytermekben, ebédlőkben, mosdókban?

Ha kell, készek változtatni a protokollon - ezt írta kérdésünkre az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy mit tegyenek azok az iskolák, ahol nem lehet megoldani a másfél méteres távolságot a közösségi terekben. Szerdán Gulyás Gergely miniszter is arról beszélt, szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy be lehet-e tartani ezt a szabályt. Az egyébként az óvodákra is vonatkozik.

Elkezdődött az iskolakezdés előtti első roham a boltokban

Már elkezdődött az iskolakezdés előtti első roham a tanszerboltokban. A koronavírus miatt a szokottnál többen vásárolnak online. Kivéve néhány terméket, például az első osztályosok iskolatáskáját. A szakértők szerint idén is a leendő elsősöknek kerülhet a legtöbbe, akár 60-70 ezer forintba is az iskolakezdés. Sok szülő az akciók miatt az utolsó pillanatig vár a tanszerek beszerzésével. 

Félholtra vert egy értelmi fogyatékos férfit egy 19 éves fiú

Lélegeztetőgépre kapcsolva, életveszélyes állapotban fekszik a kórházban az az értelmi fogyatékos férfi, akit egy hete félholtra vert egy 19 éves fiú Ópályiban. Híradónknak nyilatkozott a megvert férfi testvére, szerinte egy kis borért és péksüteményért bántalmazták ilyen súlyosan a testvérét. A rendőrség elkapta a fiút, egyelőre szabadlábon van.

Átestek első orvosi vizsgálatukon a nyíregyházi fehér oroszlánkölykök

Átestek első orvosi vizsgálatukon a pár hete született nyíregyházi fehér oroszlánkölykök. Hárman vannak, és nyugodtan tűrték, hogy az állatorvos injekciót és féreghajtót adjon nekik. A látogatók most először nézhették meg őket.

Órákon múlhat a fészekből kiesett gólyafiókák élete

Sok kisgólya sem futni, sem repülni nem tud. Ebben az időszakban amikor a kisgólyák kirepülnek, naponta akár 10 sérült gólyafiókát is el kell látniuk a Hortobágyi Madárkórház dolgozóinak. Jellemzően szárny, vagy lábtöréssel kerülnek hozzájuk. A fészekből kiesett gólyafiókáknak sokszor órákon múlhat az életük.

Kiengedték a klórmérgezés gyanújával kórházba szállított gyerekeket

Kiengedték a kórházból azt a három gyereket, akiket klórmérgezés gyanújával pénteken szállítottak be a mentők a Debreceni Élményfürdőből. Az egyik medencében meghibásodott egy alkatrész, ezért kerülhetett mérgező gáz a levegőbe. A gyerekek fejfájásra panaszkodtak. Az élményfürdőt azonnal kiürítették. A hibás alkatrészt azóta kicserélték, így a fürdő délelőtt újra kinyithatott.

Meghalt a fiatal motoros


szerző:
2020.07.17. 18:05
Meghalt a fiatal motoros

Meghalt egy 21 éves fiatal, amikor motorja autóval ütközött csütörtökön, Nyíregyházán. A kocsit egy 19 éves fiú vezette. Az RTL Híradó információi szerint ő sértetlenül megúszta a karambolt. Az ütközés után odarohant a motoroshoz és segíteni próbált rajta. A mentők is perceken belül a helyszínen voltak, de a fiú, miután kórházba vitték, meghalt. Hogy ki a felelős a balesetért, még vizsgálja a rendőrség.

Nyomozás indult a kerékpárversenyen történt tömegesbaleset miatt

Tömegszerencsétlenséget okozó veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség a hétvégi kerékpáros tömegbaleset miatt. Az ügyben a Magyar Kerékpáros Szövetség is vizsgálatot indított, azt mondják, szeretnék elkerülni a hasonló baleseteket. Vasárnap Tótvázsonynál egy kerékpárversenyen több tucat induló rohant egymásba. Közülük 19-et súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Egy kisteherautó és egy kamion is letarolta, szörnyethalt a sofőr

Szörnyethalt az a 67 éves férfi, akinek autóját egy kisteherautó és egy kamion is letarolta ma reggel Berettyóújfalu határában. Az eddigi információk szerint az autó sofőrje le akart kanyarodni a főútról, amikor hátulról egy kisteherautó belehajthatott és a szemközti sávban érkező kamion elé lökte. 

Rossz idő - drága a gyümölcs

Dupla annyiba kerül az alma, mint tavaly ilyenkor. A rendkívüli időjárás tovább ritkította a gyümölcsösöket. Kajszibarackból a szokásosnál 80 százalékkal kevesebbet tudnak betakarítani. Soha nem volt ennyire drága a gyümölcs, mert évek óta nem termett ennyire kevés belőle Magyarországon. 

Emlékfutás a tragédiák helyszínén

Évente nagyjából 50-60 motoros hal meg az utakon Magyarországon. Ez kiemelkedően magas szám. Emiatt indítottak balesetmegelőzési akciót a Veszprém megyei rendőrök. Emlékfutást és motorozást szerveztek azon az úton, ahol az elmúlt időszakban különösen sok tragédia történt. Az akcióhoz több mint százan csatlakoztak.

Tornádót videóztak Sárospatak határában

Tornádó volt Sárospatak határában csütörtökön. A Magyarországon ritkának számító égi jelenség körülbelül 6-8 percig tartott, egyik nézőnk felvételt is készített róla. A tornádó egy zivatarból alakult ki. A forgószél szerencsére nehezen megközelíthető, lakatlan területen csapott le, így valószínűleg csak a növényzetben tett kárt.

Hamarosan hazavihetik a kórházból a félárva kisfiút

Hamarosan hazavihetik a kórházból azt a kisfiút, akinek 30 éves édesanyja a szüléskor kómába esett, majd meghalt. A babát is újra kellett éleszteni, de sikerült megmenteni. Az édesapának a család segít majd a kicsi nevelésében. Azt még vizsgálják, hogy miért halhatott meg az anya.

Élettársa verhette agyon a 24 éves nőt

Élettársa verhetett agyon egy 24 éves nőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon. A 23 éves férfi elmenekült, még keresi a rendősrég. A nő holttestét otthonukban találták meg péntek este. Úgy tudjuk, valamin összevesztek, és az élettársa úgy megverte, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.

Eltévedt golyó ölte meg saját háza udvarán - a rendőrség meggyanúsított egy vadászt

Meggyanúsította a rendőrség azt a vadászt, akinek a puskájából származhat az a golyó, ami megölt egy 59 éves újfehértói családapát - írja a 24.hu. Három hete a háza udvarán volt, amikor a közeli erdőből egy eltévedt golyó eltalálta. A vadász tagadja, hogy ő adta le a lövést és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

Online programokkal helyettesítették a legtöbb gyereknapi rendezvényt

A rendőrség és a tűzoltóság is készített gyereknapi videót. A rossz idő ellenére azért sokan kimerészkedtek: volt, aki például valamelyik vadasparkban töltötte a napot, a Debreceni Vidámparkban pedig idén már a 60. gyereknapot rendezték meg.

Jóval kevesebb a hazai turista

Felemás az idei pünkösd a szállodákban. A hotelek egyrészt örülnek, hogy a járvány lecsengésével megnyithattak, a vendégek száma azonban jócskán elmarad a tavalyitól. Most hétvégén nyitott a balatoni strandok fele, csakhogy a rossz időben persze senki sem akart fürdeni.

Áramütés: az apát vádolják

Gondatlan emberöléssel vádolja és felfüggesztett börtönt kér az ügyészség arra a nyíregyházi férfira, akinek 13 hónapos gyermeke tavaly nyáron játék közben áramütést szenvedett és belehalt a sérüléseibe. A családnál korábban kikötötték az áramot, ezért az apa az üresen álló szomszéd telekről vezette át azt a saját házukba. A kisfiú pedig játék közben megfogta a szabálytalanul bekötött vezetéket.

Megkötözte és megkéselte az apját

Egy székhez kötözte és megkéselte az apját egy 24 éves férfi és élettársa Nyíregyházán. Az apa otthonában kezdtek vitatkozni valamin. A vita annyira eldurvult, hogy az édesapát végül ruhákkal kötözték saját székéhez, és bántalmazni kezdték. Miután fia megszúrta, rázárták a házat és vonatra szálltak, hogy Ausztriába szökjenek. A rendőrség hamar elfogta őket. A 61 éves férfi túlélte a támadást.

Drágulhatnak a gyümölcsök

Drágulhat a cseresznye, a barack és később az alma is. Minden idők egyik leggyengébb gyümölcstermésére számítanak a termelők a tavaszi fagyok miatt. Felmérések szerint csak a termés harmada, vagy legfeljebb a fele maradhatott meg.

Pünkösdkor beindulhat a turizmus

Külföldi turisták nélkül, vagyis kevesebb vendéggel, de pünkösdkor beindul a turizmus Magyarországon. Ezt mondták az általunk megkérdezett szállodákban. A pihenni készülők inkább csak a következő néhány hétre mernek előre foglalni. A vírusveszély miatt sokan inkább kisebb falvakban, önálló házakat vagy apartmanokat vesznek ki. Budapesten a szállodák arra számítanak, hogy ősz előtt nem tudnak kinyitni, hiszen a vendégeik 95 százaléka külföldi.

Egy hónap alatt 10 százalékkal drágult a gyümölcsök ára

Egyik hónapról a másikra 10 százalékkal drágultak a gyümölcsök a KSH szerint. Sőt a zöldségek és a hús ára is tovább emelkedett. Ezt részben a koronavírus járvány hatásaival magyarázzák a terméktanácsnál. A Portfólió úgy számol, hogy a vásárlók már négyszer akkorának érzik az élelmiszer drágulást, mint amekkora inflációval a KSH számol.

300 millió forinttal támogatja a kormány a nyíregyházi edzőközpont építését

300 millió forinttal támogatja a kormány a nyíregyházi focicsapat új edzőközpontjának építését - derül ki egy friss kormányhatározatból. Mindezt azután, hogy az elmúlt két hétben másfél milliárd forintot vontak el két fővárosi ellenzéki vezetésű kerülettől a járványügyi védekezésre hivatkozva. Kerestük a kormányt, hogy megtudjuk mi indokolta a nyíregyházi sportberuházást, de nem kaptunk választ.

Újra fogadnak látogatókat a vidéki állatkertek

Újra fogadnak látogatókat az állatkertek vidéken. A budapesti és Pest megyei intézmények viszont továbbra sincsenek nyitva. A jó időben megtelt látogatókkal a miskolci, a pécsi és a debreceni állatkert is. A pécsi intézmény igazgatója szerint a gazdasági összeomlás előtti utolsó pillanatban nyitottak ki, eddig 45 millió forint a veszteségük a koronavírus-járvány miatt.

Több patikában még nem kapható a nagyobb védelmet nyújtó maszk

Egyelőre kevés patikában árulják a nagyobb védelmet nyújtó, úgynevezett FFP-s maszkokat. Péntektől van erre lehetőségük a gyógyszertáraknak. Körülbelül 50 patikát hívtunk fel, de sok helyen nem tudtak ilyen maszkot adni. Ahol viszont tudtak, ott az árban óriási különbséget tapasztaltunk.

Felpezsdült az élet vidéken

Felpezsdült az élet vidéken az első hétvégén, amikor már nem volt érvényben a járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások jelentős része. Rengetegen kirándultak és sokan vannak a Balatonnál is. A büfék is kinyitottak, Badacsonyban a büfésoron már-már zsúfoltság volt. Az RTL Híradónak nyilatkozó vendéglátók abban bíznak, nem marad el teljesen a főszezon.

Rádőlt a fa a villamosmegállóban

Országszerte okozott kisebb, nagyobb károkat a szombati szélvihar. A tűzoltókat 240-szer riasztották, a legtöbbször Budapesten és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Egy idős ember megsérült, amikor Budapesten egy villamosmegállóban rádőlt egy fa.

Magánszemélyeken és vállalkozókon is segíthet az adóelengedés

Magánszemélyek és vállalkozók is kérhetik az adóhatóságtól, hogy 5 millió forintig engedje el az adójuk egy részét. A munkahelyek megtartását reméli a kormányzat ettől az intézkedéstől. Közben a Budapest Airport bejelentette, hogy több lépcsőben, akár 275 dolgozójától is megválhat, mert 99 százalékkal esett vissza az utasforgalom. A miniszterelnök abban bízik, az ország gyorsan kilábal a gazdasági válságból.

Nem nőtt Magyarországon a radioaktív sugárzás a csernobili erdőtűz miatt

Az egyik közösségi oldalon kezdték álhírként terjeszteni, hogy csütörtökön és pénteken senki ne menjen a szabad levegőre, mert a szél Magyarország felé sodorja az erdőtűz füstjét. Az Országos Meteorológiai Intézet közleményben cáfolta a hírt, híradónknak pedig egy sugárvédelmi szakértő mutatta meg, mekkora sugárzást lehet mérni jelenleg az országban.

Részleges kijárási tilalmat rendeltek el Polgáron

Részleges kijárási tilalmat rendeltek el Polgáron. A Hajdú Bihar megyei település vezetője szerint még mindig túl sokan vannak az utcákon. Az operatív törzs mai ülése után azt mondták: országosan jól meg kell fontolni egy ilyen döntést, mert az hosszú távra szól majd. 

A politikusok is próbálnak segíteni a járványhelyzetben

A legkülönbfélébb felajánlásokkal próbálnak segíteni a járványhelyzetben politikusok is. Van, aki önkéntes mentőorvosnak jelentkezett, más a város utcáit fertőtleníti. Pénzt is ajánlanak, vagy maszkot visznek a kórházakba és olyan is van, aki tabletet vásárol azoknak a gyerekeknek, akik eszköz híján nem tudnak részt venni a digitális oktatásban.

Vizsgálat indult egy háziorvos ellen

Magyarországon nincs koronavírus - állítólag ezt mondta több betegének is a Hajdú-Bihar megyei Komádiban ügyelő háziorvos, amikor külföldről hazatérve influenzaszerű tünetekkel fordultak hozzá. Egyikük rögzítette a telefonbeszélgetésüket, amelyben az orvos közli, hogy nem lehet koronavírus-fertőzése, mert az Magyarországon nincs. Az orvos ellen etikai vizsgálat indult.

Szabadok lettek a kokárdás gólyák

Nemzeti színű szalaggal a nyakukban engedtek szabadon 15 gólyát Hortobágyon. A madarak többsége évek óta élt rabságban, valamilyen sérülésből lábadozva a Hortobágyi Madárkórházban. A gólyák, amint újra szabadok lettek, csatlakoztak az Afrikából éppen visszatért társaikhoz, majd elindultak fészkelő helyet keresni.

Nem vallották magukat bűnösnek

Életfogytiglant kért az ügyész annak a háromtagú pocsaji bandának két tagjára, akik a vád szerint saját házában vertek össze egy 94 éves asszonyt tavaly nyáron. Harmadik társuk csak 17 éves volt a támadáskor. Az asszony később a kórházban belehalt sérüléseibe. Két aranygyűrűt és 1500 Ft-ot zsákmányoltak tőle. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt három férfi egyike sem vallotta magát bűnösnek.

Túlélőcsomagot osztottak a Mátészalka és Debrecen között közlekedő vonaton

Túlélőcsomagot osztottak a Mátészalka és Debrecen között közlekedő vonaton utazóknak. A Mátészalkaleaks nevű csoport aktivistái a vonatok késése miatt tiltakoztak. Szerintük például rejtvényekkel és frissítőkkel lehet csak kibírni az egyre hosszabb utazást. A MÁV-tól azt írták, felújítják a vonalat, ezért csökkenhet a menetidő - várhatóan két év múlva.

8 hónapja hiába keres albérletet fogyatékos unokájával a nagymama

Nyolc hónapja hiába keres albérletet egy nagymama, aki súlyosan fogyatékos unokáját gondozza. A 30 éves férfi képtelen ellátni magát. Előző albérletükből azért kellett menniük, mert a megemelt díjat már nem tudták fizetni. Most az asszony fiának kis házában húzzák meg magukat. Emiatt azonban 5 gyerek a padláson, apjuk pedig a pincében alszik.

Égő autóból mentették ki a 22 éves férfit

Égő autóból húztak ki egy 22 éves, eszméletlen férfit szolgálaton kívüli rendőrök Nagykállónál. Éppen hazafelé tartottak, mikor meglátták a tetejére borult, füstölő autót. Mire kiszedték belőle a férfit, már lángolt a kocsi. Ezután még az oltásban is segítettek. A férfi - megmentőinek köszönhetően - karcolásokkal megúszta a balesetet.

Gumilövedékkel lőtték arcon, súlyosan megsebesült

Lövöldözés Debrecenben! Súlyosan megsebesült egy 26 éves férfi, akire többször rálőttek gumilövedékkel az utcán, pénteken este. A lövöldöző pénzt is zsákmányolt áldozatától, majd elmenekült. Az egész utcát lezárták, a környéken lakók a helyszínelés alatt nem hagyhatták el otthonukat. Nyomozókkal keresik a férfit.

Fékezés nélkül hajtottak át a sofőrök a piroson egy nyíregyházi kereszteződésben

A rendőrség összeállítást készített az általuk legpofátlanabbnak tartott szabálytalanságokról. A szakértő szerint sok sofőr egyszerűen nem gondol bele, mekkora veszélyt okoz ezzel és mit kockáztat.

Azt hitték, ég a repülő, az utasoknak kártérítést ígérnek

Azt hitték ég a repülő, ezért vészcsúszdákon menekítették az utasokat egy Párizsba induló gépről szombat este Debrecenben. A történtekről több utas is felvételt készített. Később kiderült, hogy nem volt tűz, a WizzAir közleménye szerint a porladt jégtelenítő folyadék tűnhetett füstnek.

Kígyózó sorok az ételosztásoknál

Ennivalóra már alig marad pénze, miután a rezsit és a gyógyszereit kifizette – ezt mondta az RTL Híradónak egy ételosztásra váró nyugdíjas asszony. Mások pedig azért álltak sorba tartós élelmiszercsomagokért, mert hiába dolgoznak, ennivalóra alig jut pénzük. Sok helyen volt ételosztás az országban, a Krisna Tudatú Hívők fővárosi karácsonyi ételosztásán volt olyan, aki az ünnepek alatt az ott kapott ételtől lakott jól.

Megteltek a templomok Magyarországon szenteste

Megteltek a templomok Magyarországon szenteste. Erdő Péter bíboros a Budapesti Szent István Bazilikában a szeretet fontosságáról beszélt. A Debreceni Nagytemplomban Oláh István református lelkész pedig azt mondta, karácsonykor mindenki arra vágyik, hogy béke legyen az életében és a szívében.

Sokan csak most kezdtek hozzá az ünnepi kellékek beszerzéséhez

Nagy volt a forgalom az üzletekben és a fenyőfaárusnál is. Már csak két nap van karácsonyig, sokan pedig csak most kezdtek hozzá az ünnepi kellékek beszerzéséhez. A tömeg miatt nem volt könnyű dolguk. A néprajzkutató szerint ez régen sem volt másképp, mert advent utolsó vasárnapja, aranyvasárnap mindig a karácsonyi készülődés véghajrájának számított.

A Szent család jégből készült tagjait láthatják Debrecenben

A Szent család jégből készült tagjait láthatják Debrecen főterén. A hatalmas jégtömbökből kifaragott életnagyságú Máriát, Józsefet és a kisdedet M. Tóth Zsolt jégszobrász készítette. A különleges eljárással hűtött figurák viszonylag lassan olvadnak, de a mostani időjárás nem kedvez, vagyis sietniük kell, ha még látni szeretnék az alkotásokat.

Saját szobára lenne szüksége a fél szívvel született kislánynak

Újabb műtét vár a fél szívvel született hajdúszováti, hároméves kislányra. Elinának már három életmentő műtéte volt, januárban pedig következik a negyedik. A beteg gyerek szüleivel és 3 testvérével egy régi, omladozó parasztházban él. Elinának azonban szüksége lenne egy saját szobára, hogy az újabb műtét után steril körülmények között lábadozzon.

Először láttak havat a nyíregyházi állatpark vörös pandái

Életükben először láttak havat a nyíregyházi állatpark vörös pandái. Általában az odujukban heverésznek, de a viselkedésük most teljesen megváltozott. Önfeledten játszottak, aztán nagyot falatoztak a hóban. Az állatkerti állatok mind másképpen reagálnak rá, amikor megérkezik az igazi tél és vele a hó.

Teltház a hosszú hétvégén

Sok helyen már hónapokkal ezelőtt lefoglalták a szobákat a hosszú hétvégére, országszerte teltház volt a szállodákban. A szállodaszövetség szerint van, ahol fél évre előre kell foglalni. Sokan voltak a Balaton környékén is, ott főleg a kirándulókat vonzotta a jó idő.

Tökbe rejtették a finomságokat

Faragott sütőtökbe rejtett húsfalatokat és gyümölcsöket kaptak az oroszlánok, illetve a gyűrűsfarkú makik a Nyíregyházi Állatparkban. Mivel itt készen kapják az ennivalót, hogy ne lustuljanak el és aktívan töltsék mindennapjaikat, a gondozók ilyen játékos feladatokat adnak nekik.

Idén sem volt hiány az elégedetlenkedőkből az X-Faktor színpadán

Az X-Faktor kilencedik évada már a harmadik válogatójához érkezik ma este és hatalmas izgalmakat tartogat. Tavaly Miriam volt az, aki nem bírta elviselni a mentorok kritikáját, idén is akadtak „elégedetlenek”. Mielőtt egy versenyző kiállhat a mentorok elé, hosszas előválogatókon kell részt vennie a szerkesztői csapat előtt. Ennek ellenére a műsor készítői arra nem tudnak felkészülni, hogy mit válthat ki az énekesekből a mentorok értékelése.

Liftben molesztálta a lányokat

Liftekben és lépcsőházakban molesztált fiatal lányokat egy szatír Debrecenben a rendőrök gyanúja szerint. Úgy tudjuk, mutogatta magát, kéjelgően beszélt a lányokhoz, de az egyiket megütötte. Csütörtökön fogták el, tíz szeméremsértéssel gyanúsítják. Az általunk megkérdezett pszichológus azt mondja, ez a fajta zaklatás könnyen függőséggé válhat.

Egy nap alatt két balesethez is mentőhelikoptert kellett riasztani Hajdú-Biharban

Alig egy nap alatt két balesethez is mentőhelikoptert kellett riasztani Hajdú-Biharban. Tegnap este a 33-as főúton egy kamion ütközött neki egy  kisbusznak, amit nekitolt egy kisteherautónak, az pedig egy úthengerbe csapódott. Két embert vittek kórházba, egyiküket életveszélyes állapotban. Délelőtt a 47-es úton történt baleset, egy autó és egy kamion ütközött, a kocsi sofőrje beszorult a roncsba.

Rágyújtotta otthonát alvó sógorára és annak három gyerekére

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a debreceni ítélőtábla azt a mezőcsáti férfit, aki 2017 nyarán rágyújtotta otthonát alvó sógorára és annak három gyerekére. A tűzben egy másfél éves kislány és édesapja vesztették életüket, miután felrobbant egy gázpalack.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való