KERESÉS search-close

"Czakó József" szerzővel ellátott tartalmak

Czakó József

Czakó József által létrehozott tartalmak (100):

Czakó József társszerzői:
Elkapta a koronavírust, lélegeztetőgépen van Balázs Fecó

Aggasztó hírek érkeztek Balázs Fecóról. A zenész múlt hét végén került kórházba, Covid tesztet végeztek rajta és kiderült, koronavírussal fertőződött meg. Fecó felesége, Imola az ismert műsorvezetőt, Dj Dominiqe-et hatalmazta fel, hogy tájékoztassa az aggódó közvéleményt.

580 millió forintnak megfelelő összegért kelt el a világ legdrágább galambja

Intelligens szfinx cicát már lehet kapni három és fél millió forintért, welsh corgi kutyát kétmillióért. De nagyon nehéz elképzelni, hogy egy 8 vagy akár 10 millió forintot érő galamb miben különbözik attól a madártól, ami mellett nap, mint nap elsétálunk az utcán. Valószínűleg nincs tisztában ezzel a világ legdrágább galambja, New Kim sem, akire 580 millió forintnak megfelelő összegért csapott le rá egy kínai milliárdos. De mitől lehet ennyire drága egy állat?

A volt országos tiszti főorvos örül a szigorításnak, de szerinte sokkal korábban kellett volna

3945 új, beazonosított fertőzött és 101 újabb elhunyt. Ez a koronavírus szerdai statisztikája Magyarországon. A szigorúbb intézkedések már érvényesek nulla órától, hatásuk csak később lesz érezhető.

Megmutatjuk, hogyan alakult a gazdák kapcsolata a műsor után

Szerelem vagy szakítás? Peti gazdának nem működött a távkapcsolat, de Roland és Niki azóta is együtt vannak és már össze is költöztek. Melyik párnak vált be az ismerkedés és kik lettek csupán élményekkel gazdagabbak a műsor miatt? Megmutatjuk!

Ilyenek voltak a lezárás előtti utolsó pillanatok az Egyesült Királyságban

Az utolsó vendégek rohama egy londoni fodrászatban. Szombattól szerdáig 1400 ember haját szépítették meg, meghosszabbították a nyitvatartást, és mindenki bejött dolgozni, még a szabadságról is. Csütörtök éjféltől ugyanis 4 hétre lezárták az Egyesült Királyságot.

Hogyan vált rémálommá az adriai álomutazás?

Hogyan válhat rémálommá az álomrandi a csodálatos Adrián? A horvátországi Sibeniknél ideálisabb helyet el sem lehet képzelni egy kibontakozó románchoz. Szabolcsnak és Edinának mégis sikerült ezt az idillt tönkretenni. A hétfői Házasodna a gazda csak úgy ontotta a meglepetéseket és váratlan fordulatokat. Ma este kiderül, hogyan döntenek horvátországi útjuk után, azok, akik már alig szóltak egymáshoz.

Érzelmi hullámvasúton a Házasodna a gazda párkeresői

Féltékenység és bizonytalanság költözött a bimbózó kapcsolatok közé: vannak, akiknél egyáltalán nem alakult ki a kémia, vagy úgy döntöttek, nem folytatják tovább. Peti gazdához ma egy új lány érkezik, na de mit szólnak ehhez a többiek?

Megdöbbentette a Házasodna a gazda szereplőjét az  őt ért támadás

Egy félreérthető beszélgetéssel indult az egész, amely után Edina hideget-meleget kapott több kommentelőtől.

Érzelmi hullámvasúton a gazdák!

Peti gazda hiába is próbálta nem tudta leplezni csalódottságát, hogy a jelentkező lányok egyike úgy döntött, így ő nem tud és nem is akar közelebb kerülni hozzá. Betti gazda pedig úgy érzi, ott lehet az igazi az udvarlói között. 

A házasodni készülő gazdák közül hárman már túl vannak a rapidrandikon

A házasodni készülő gazdák csak rövid ideig érezhették úgy, hogy beköszöntött a paradicsomi állapot náluk. Peti, Roland és Szabolcs gazda hazai környezetben fogadta a levélíró lányok közül a legszimpatikusabbakat. Csakhogy néhány órán belül néhányuktól el is kellett köszönniük. A kikosarazás pedig egyiküknek sem ment könnyen.

Fekete Pákó ismét klasszikus mulatós zenével robbant bankot?

Lehet tovább fokozni 2020-at, Fekete Pákónak új száma van. Fekete Pákó új dalt dobott piacra, de minek?  Nem kellene, de úgyis meghallgatod! Ilyen és hasonló címekkel jelentek meg cikkek Pákó legújabb daláról. Pákó ezúttal Lagzi Lajcsi egyik korai kazettájának címadó dalát dolgozta fel, lehet hogy ez a szám lesz 2020 búfelejtő nótája?

Megtudtuk Nádai Anikótól, hogy mire számíthatunk a Házasodna a gazda következő évadában

Kifogja-e élete párját Peti gazda a halastó partján? Megtalálja-e az igazit Pisti Gazda Hevesen? Eltalálja-e Ámor nyila Betti gazdasszonyt a Bükk lábainál? A következő hetekben ez mind kiderül. Nádai Anikó mesélt a Fókusznak a Házasodna a gazda legújabb évadáról!

Folytatódik a kálvária: Bíró Ica arra ébredt, hogy bontják lakása válaszfalát!

Élő videóban küldött segélyiáltást a világnak Bíró Ica, aki ma reggel azt vette észre, Krisztina körúti lakásának falát elkezdték bontani a másik oldalról. A fal ugyanis 30 centiméterrel beljebb van Ica lakásában, mit az járna neki.

Pár éven belül radikálisan megváltozhat az égbolt képe felettünk!

Ha kiépül Elon Musk teljes hálózata, csak a Space X 42000 műholdat szeretne felbocsátani. Jelenleg tizenkétezerre kaptak engedélyt. Ez az orbitális hálózat műholdas internetet szolgáltat majd az egész világon, nagyon gyors lesz, állítólag versenyképes, kedvező áron, és szinte mindenhol elérhető, ott is, ahol jelenleg nincs internet. De ennek ára van, méghozzá az, hogy megváltozik az éjszakai égbolt képe.

Miben változtatja meg a pandémia az idei karácsonyt?

A pandémia mindenképpen megváltoztatja az idei karácsony hangulatát és a közérzetünket, hiszen nem fogunk tudni személyesen találkozni mindenkivel, akivel szeretnénk.

Október 19-től minden hétköznap este jön a Házasodna a gazda

Egyre gyakrabban bukkan fel ez a hölgy és a 4 férfi együtt! Ők az idei ősz egyik legizgalmasabb műsorának főszereplői, a gazdák, akik házasodnának. Nádai Anikó sok ezer kilométert utazott az elmúlt hónapokban, hogy segítsen nekik megtalálni azt, akire vágynak, akivel akár az egész életüket leélhetik. De ki is ez az öt nyitott szívű, de magányos vidéki gazdálkodó, akik házasodnának idén ősszel?

Nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet az amerikai elnök bizonytalan egészségi állapota

Időközben kiderült, hogy az amerikai elnököt a Dexamethasone nevű szteroiddal kezelik. Ezt súlyos állapotban lévő COVID betegeknek szokták adni, mert kevésbé súlyos esetekben komoly mellékhatásai lehetnek. Vin Gupta tüdőgyógyász szerint a szteroid alkalmazása arra utal, hogy az amerikai elnöknek tüdőgyulladása van a vírus miatt.

Új napi rekord a koronavírus fertőzésben: mit jelentenek a számok?

1322, ennyi még sosem volt, ez az új napi rekord a koronavírus fertőzöttek számában Magyarországon. 17 beteg hunyt el, ez pedig a második legmagasabb szám, ennél több csak egyszer volt, az első hullámban, április 19-én. Mit jelentenek ezek a számok?

A külföldön élő magyarok szerint rosszul védekezünk a járvány ellen

Vajon miért csodálkozunk azon, ha a külföldiek máshogy látnak minket, mint ahogyan mi szeretnénk? És most már a külföldön élő magyarok is így vannak ezzel. Ha például minden skótnak, németnek vagy olasznak sikerül felraknia magára a maszkot és betartani a távolságot a másiktól, akkor teljesen jogosan gondolják, hogy ez más országban is mindenkinek megy, de nem.

Veresegyházi medveotthon: jogilag gazdátlanok lettek az állatok

Veresegyház önkormányzata régóta a medveotthon üzemeltetője, de most már a kulcsokat is kérik. Át akarják venni a gyakorlati feladatokat is Kuli Bálinttól, aki hiába vezeti 20 éve az otthont, pár napja lejárt a szerződése. Kuli úr azt mondja, biztos lehet nála jobban csinálni, de neki és csapatának olyan komoly tapasztalata van, amit nem lehet egykönnyen megszerezni.

Tardy Tamás mozgásukban korlátozott embereket repít a felhők fölé

Ő volt a Mikulás, aki a magasból szórta a szaloncukrot a gyerekeknek, épített már repülő biciklit, és Süsüt a sárkányt is elvitte egy körre. Tardy Tamás most járni képtelen, vagy alig tudó emberekkel osztja meg a repülés felszabadító élményét. Előttünk szállt fel Ricsivel és együtt látogattuk meg legidősebb utasát is, a kilencvenhat éves Gizi nénit. De miért érzi a repülést küldetésének Tamás?

Házának új tulajdonosa utólag kér lakbért Bíró Icától, 12 millió forintot

Harmadszor is kilakoltatják Bíró Icát. Tavaly májusban a Krisztina körúti házban az egykori szépségstúdiója miatt egybenyitott két lakás közül tévesen azt foglalták le, amelyik Ica tulajdonában maradhatott. Ezért ő most a máséban lakik. Ebből lakoltatják ki csütörtökön. Szerdán a bíróságon tizenkét millió forintot követelt rajta az, aki megvette a devizahiteltartozása miatt elárverezett budai házát, amiben Ica az árverés után még egy évig lakott.

Rossz lakást foglalt le a végrehajtó, Bíró Ica az utcára kerülhet

Bíró Ica kálváriája 2019 tavaszán kezdődött, és úgy tűnik, egyre csak romlik a helyzete. Most harmadjára akarják kilakoltatni, már szeptember 17-én az utcára kerülhet. Az egykori Metál Lady, riporterünknek azt mondta, úgy érzi, ezt már nem bírja tovább.

Sósavval tüntethették el VV Fanni holttestét

Lassan 3 éve tűnt el Novozánszky Fanni, szerdán folytatódott a gyilkossággal kapcsolatos per, ahol a vádlott, B. László is megjelent. Siófoki apartmanjában 25 liter sósavat találtak. Az igazságügyi orvosszakértő szerint volt már rá példa, hogy Magyarországon maró anyaggal tüntettek el embereket.

A háziorvosok szerint többet kellene tesztelni

Az egészségügyi világszervezet főigazgatója még március közepén mondta, hogy minél több a teszt, annál eredményesebb lehet a globális válasz a világjárványra. Magyarországon az elmúlt 10 napban folyamatosan emelkedik a koronavírus fertőzöttek száma, ma újabb rekord dőlt meg, 576 magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, és 1 újabb halálos áldozata is van a kórnak.

Öt és fél év után ugyanazzal a címlappal jelenik meg a Charlie Hebdo

Az európai terrorhullám kirobbantója lehetett a francia Charlie Hebdo karikatúralap botrányos címlapja. 2015-ben 12 újságírót öltek meg fegyveres terroristák, hogy bosszút álljanak, amiért gúnyt űztek a vallásukból. Öt és fél év elteltével ugyanezzel a címlappal jelenik meg a Charlie Hebdo. Most kezdődött ugyanis a per a 14 dzsihádista támadó ügyében.

Rettegett attól, hogy nem éli túl a koronavírust!

Lázzal, szédüléssel, rosszulléttel kezdődött Bartos Enikő kálváriája. Napok alatt 10 kilót fogyott, majd amikor már alig kapott levegőt, kórházba került. Elkülönítve az intenzív osztályon feküdt, koronavírus tesztje pozitív lett, így átvitték a Covid osztályra. Azért vállalta, hogy nyilatkozik, mert sokak szerint nem is volt járvány.

A balatoni négycsillagos szálláshelyek drágábbak, mint a hasonló kategóriájú külföldi üdülőparadicsomok hotelei

Annak jártunk utána mennyiért lehet megszállni Szicíliában, Bariban, Máltán vagy éppen Cipruson és mennyiért a Balatonnál? Öveket becsatolni, hajmeresztő különbségek lesznek. Minden esetben a legolcsóbb 4 csillagos szállodákat vagy apartmanokat választottuk, jövő hét hétfőtől vasárnapig 2 főre.

Kié lett a legszebb láb és a legszebb fenék a Miss Bikini versenyen?

A legszebb láb, a legszebb dekoltázs, a legszebb fenék, a legszebb arc, sőt még a legszebb hát díjakat is kiosztották. Öt éve nem rendeztek Miss Bikini Hungary versenyt Magyarországon, így indokolt volt a díjeső. Ha úgy vesszük, minden harmadik lány kapott valamilyen díjat a szakmai zsűritől.

Hazajött Szilágyi István unokája: hogyan látja a tragikus eseményeket?

Először áll kamerák elé Lópici Gáspár unokája. A 17 éves Nándi hetekig alig akarta elhinni, hogy mi történt. Visszaemlékszik legutolsó találkozásukra és, hogy mikre tanította őt imádott papája.

Vasárnap óta forrong Minszk, már két tüntető meghalt

A gyanús eredménnyel zárult vasárnapi elnökválasztás óta forrong Minszk. Fehéroroszországban tízezrek vonultak az utcára, hogy Lukasenka elnök újraválasztása miatt tiltakozzanak. A választási eredmények meghamisításával vádolják a huszonhat éve hatalmon lévő vezetőt. A rendőrség keményen vágott vissza, szerda éjjel újabb hétszáz embert vettek őrizetbe, így már hétezer körül jár a letartóztatottak száma, két tüntető pedig meghalt.

Balaton: túlárazott szálláshelyek közepes színvonalon?

Dübörög a balatoni turizmus, ahogyan az árak is. A vállalkozók örülnek a 20 éve nem látott forgalomnak, de a vendégekre külföldi árakat szabnak. Megkérdeztük a nyaralókat is, hogy mit gondolnak erről és meglepő válaszokat kaptunk.

Ki tudják szagolni a kutyák a koronavírus-fertőzést?!

A kutyák ki tudják szagolni a koronavírus-fertőzést, ezt angol és német kísérletek is bizonyították. A kiképzett ebek egy óra alatt akár kétszázötven embert is végigszimatolnak, és szaganyag alapján pontosan eldöntik, ki beteg. Hogyan és milyen mértékben változtathatja ez meg a COVID-19 szűrését?

Közeli ismerősét gyászoló magyar nő beszélt a bejrúti állapotokról

Bejrútban a keddi robbanás után harminc órával is találtak túlélőt és tovább kutatnak a romok alatt. Pénteken indul a katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánított városba a Debreceni Egyetem különleges orvos- és mentőcsoportja, egy hétig segítenek majd. A Fókuszban most egy Bejrútban élő, közeli ismerősét gyászoló magyar nő is megszólal. A robbanás következtében az ügyvédként dolgozó férfi irodája szinte eltűnt. Tegnap még reménykedtek, hogy a férfit életben találják.

Minden idők egyik legnagyobb ipari katasztrófája következett be Libanon fővárosában!

Egyelőre megbecsülni sem tudják hány áldozata lehet a bejrúti robbanásnak. Könnyen lehet, hogy minden idők legnagyobb ipari katasztrófája következett be Libanon fővárosában. A romok alatt túlélők után kutatnak, a magyar nagykövetség épülete is megrongálódott.  Libanonban élő magyarok meséltek a Fókusz stábjának!

Miközben több országban nő a fertőzöttek száma, Berlinben tüntetnek a Covid miatt

Augusztus közepén járt volna le a karantén, Melbourne-ben most újabb hat hétre szigorítanak mindent. Az ott élő Ágh Marina kétségbeejtőnek látja a helyzetet. Azt mondja a koronavírus miatti korlátozások elviselése ilyen hosszan igazi lelki próbatétel mindenkinek. Miközben több országban nő fertőzöttek száma, Berlinben tüntetnek a Covid miatt.

Elmaradnak a fesztiválok, miből fognak most megélni a zenészek?

Borítékolható a magyar zeneipari válság, amiért továbbra sem engedélyezik a nagyobb koncerteket és az összes fesztivál is elmarad. A kisebb koncerteket leszámítva már csak a jogdíj maradt nekik, utánajártunk, hogy mennyi pénzt kapnak ebből. A legnagyobb sztárok 1 millió forintnál is nagyobb összeghez jutnak így havonta, de a legtöbb zenésznek szinte csak fillérek jutnak. Miből fognak most megélni a zenészek?

Fókusz Anno: a finn Mikulás saját otthonában adott exkluzív interjút

Ahogy mindenki ismeri, a behavazott Lappföldön rénszarvas szánon ül a Mikulás. De Joulopukki, aki azt mondja magáról, hogy ő az igazi, nyáron sem pihen. Egész évben fogadja barátait a világ minden részéről. A finn Mikulás saját otthonában adott exkluzív interjút a Fókusznak.

Biztonságos 75-80 év fölött vezetni?

A jogosítványokat 60 év felett 3 évenként, 70 év felett kétévenként kell megújítani. A Háziorvosok Online Szervezete, az elmúlt napokban kialakult vita nyomán azt mondta, 80 év felett el tudnának képzelni olyan szabályozást, ami a háziorvosi alkalmassági vizsgálaton felül egy hatósági vizsgálathoz kötné a jogosítvány meghosszabbítását. Sokan úgy gondolják, hogy az időseknek nem kellene vezetni, de ki az idős, teszi fel a kérdést a közlekedési szakjogász?

Egy balatoni hattyúfióka, aki főzőcskézik és még autóba is ül!

Tüneményes riportunk főszereplője Totó a hattyúfióka, aki még csak mostanság szembesül a ténnyel, hogy ő nem ember, hanem madár. Egy bohókás, életvidám nőnek köszönheti életét, aki a Balaton vizén talált tojást hazavitte és csak úgy kísérletképpen melengette. Totó Lídiát látta meg először, amikor kibújt a tojásból, ezért aztán természetes volt számára, hogy hozzábújik a bajban és vele autózik, ha kaland van!

Tízezres nézőszámú sportesemény igen, koncertek nem - fellázadtak a magyar zenészek

Vajon milyen az a koronavírus, ami a több tízezres nézőszámú focimeccsen nem fertőz, de egy 500 fő feletti koncerten már terjed?! Amíg a focisták játszhatnak, addig a művészek nem léphetnek fel a tiltás miatt. Ebből lett elegük, ami nem csupán egy öncélú és csak a megélhetésüket féltő lázadás, hanem akár már gazdaságilag is fontos kérdés. Ha továbbra sem kapnak engedélyt, véget ér a szezon és akár padlóra kerülhet a zeneipar is.

Még mindig alacsony, de egyre növekszik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma

Még mindig csak a tavalyi utasszám 10 százaléka a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér aktuális forgalma, de napról napra több a járat, és több az utas. A koronavírus-világjárvány padlóra küldte a polgári repülést és a szektor csak nehezen tér magához.

Fókusz Anno: Ismerjék Magyarország első tengeralattjáró építőjét

Az első magyar tengeralattjárót huszonkét éve mutattuk be a Fókuszban. Ekkor forgattunk Forintos Gyulával, aki Magyarország huszadik századi történetének legnagyobb tengerészeti vállalkozására készült a Polaris expedícióval. Az első után ugyanis megépíttette a második tengeralattjáróját is, Bátonyterenyén az ő utasításai alapján rakták össze a hajóépítők, és kétszáz jelentkezőből a tizenöt fős legénységet is kiválasztotta.

70 akadályból áll a világ leghosszabb házi készítésű trükkpályája

Egy bedobott kosárlabdával indul és 70 akadályból áll a világ leghosszabb házi készítésű trükkpályája. Az amerikai Cree Ossner két hónapig építette a furfangos szerkezetet és mindent felhasznált, amit otthon talált, sőt annál még is többet. 

10 millió forintos pályázatot írt ki űr WC tervezésére a NASA

1972 óta nem járt ember a Holdon, és a NASA most olyan illemhelyet szeretne megépíteni, ami pontosan a földi körülményeket nyújtja az űrhajósoknak, amikor kis vagy éppen nagy dolgukat végzik.

Magas alkohol tartalmuk miatt, a fertőtlenítők nagyon gyúlékonyak

A Fókuszban már sokszor bemutattuk, hogy mennyire képes felsorrósodni egy autó utastere nyáron, napsütésben akár 70 fok is lehet benne. A kézfertőtlenítő meggyulladásához véletlenek sorozata kell, de érdemes megelőzni a bajt és jobb, ha nem hagyjuk az autóban.

Győzike úgy érzi, élete legjobb formájában van, 48 kilót fogyott

A siker sukár, ez volt Győzike mottója, amikor egy jó évtizeddel ezelőtt polgármesterjelöltként indult Nógrádmegyeren. Most pedig az is lehetne, hogy a showman sudár. A 46 éves énekes és valóságshow szereplő ugyanis most élete legjobb formájában van. Ő legalábbis így érzi.

Halála előtt fél évvel gyökereit kereste Benedek Tibor Erdélyben

Halála előtt fél évvel Benedek Tibor magányos utazást tett a Hargitán. Székelyvarságon és a környékben a gyökereit kereste. Vendéglátója, aki a feleségét veszítette el súlyos betegségben, megértette, hogy a vízilabdázó többnyire egyedüllétre vágyott. Ákos, a vendéglátó azt mesélte a Fókusz stábjának, hogy élet és halál kérdései kerültek szóba köztük. Benedek Tibor talált rég nem látott rokonokat és a temetőben is járt.

Szibériában sorra dőlnek meg a melegrekordok

Strandoló emberek a Yana folyón. Nyáron ez teljesen normális dolog. A helyszín azonban Szibéria, jóval túl az északi sarkkörön, ahol Verhojanszk városkában a hétvégén 38 Celsius fokot mértek. Ez minden korábbi melegrekordot felülmúlt.

Idén többet kell fizetnünk a nyaralásért?

A koronavírus miatt kevesen mernek külföldön nyaralni. Ezért itthon minden jóval drágább lehet, mint korábban? A top tíz település között, ahol nagyon nehéz vagy lehetetlen már szállást találni öt Balaton-parti város van.  Érdekesség, hogy a falusi turizmus iránti érdeklődés a tavalyi ötszörösére nőtt!

Újabb huszonéves koreai K-pop sztár halt meg

Újabb huszonéves koreai popsztár halt meg. A Yohan művésznéven befutott 28 éves énekes csak az elmúlt egy évben a negyedik rajongott sztár, aki életét vesztette. A koreai popzene az elmúlt években elképesztően népszerű lett a világban, nálunk is a tizenévesek körében. A K-pop művelői gyerekkoruk óta erre a sikerre készültek, amit úgy tűnik, nem lehet elviselni. A popipart a koreai állam hihetetlen módon támogatja, a siker árát viszont a fiatal sztárok fizetik meg.

Lesz-e második hulláma a koronavírusnak?

Vattay Gábor fizikus, egyetemi tanár azt mondja, attól függ, hogy lesz-e a koronavírus–járványnak második hulláma, hogy hogyan élünk a következő hónapokban. A komplex rendszerek kutatásával foglalkozó tudós azt mondja, az, hogy most szabadabban élhetünk, mint tavasszal, nem magától történt, hanem éppen az óvintézkedések miatt van.

Mi történt a Házasodna a gazda előző évadának szereplőivel?

Hol van már a tavalyi vetés és aratás, és hol vannak a gazdák az előző évadból? Köszönik szépen kiválóan vannak és nagyon jól szórakoznak azon, amikor együtt nézik a vadonatúj, idei évad bemutatkozó adását. A közös mozizásnak Zsolt gazda tápiószentmártoni haciendája ad otthont. A házigazda jogán egy pohár bor mellet értékeli a látottakat. Videóüzenetben elküldték legszebb emlékeiket azok a hölgyek és urak is, akik tavaly jelentkeztek a gazdákra.

Mikor lesz védőoltás a koronavírus ellen és kik kapják először?

Mikor lesz védőoltás és kik kapják először? Hol tart most az oltás kifejlesztése és mennyire lesz biztonságos, ha rohamtempóban fejlesztik ki? Számtalan kérdés foglalkoztatja az embereket, amelyekre most Jerome H. Kim-től, a világ egyik vezető védőoltás szakértőjétől, és Merkely Bélától, a Semmelweis Egyetem rektorától igyekszünk választ kapni.

Iskolaőrség: a gumibot és a gázspray is előkerülhet

Kényszerítő eszközzel rendelkező, sajátos jogokkal felruházott személy – ez az iskolaőr definíciója, az eszköztárában pedig bilincs, gumibot, gázspray és testi kényszer is szerepel. Sokan nem tudják elképzelni az iskolaőrség működését.

Végső búcsú George Floydtól

Houstonban - magyar idő szerint – ma este, temetik el George Floydot, az afroamerikai származású férfit, aki a rendőri túlkapásnak és erőszaknak esett áldozatául. Floyd tragédiája azért más, mint a korábban, főleg színesbőrű lakosok ellen elkövetett, jó néhány brutális rendőrségi fellépés, mivel Amerika fehér többsége most kezdett nyíltan tiltakozni a fajgyűlölet ellen. A 46 évesen elhunyt Floyd temetését szűk családi körben tartják majd, de az utcákon tízezrek lesznek majd kint, a faji megkülönböztetés és a rendőri brutalitás ellen tüntetve.

Mire vágynak a Gazdák?


szerző:
2020.06.06. 19:50
Mire vágynak a Gazdák?

Újra itt az esély egy életen át tartó közös traktorútra a Házasodna a gazda új évadában. Hűséget kell fogadni, hogy sosem tévednek idegen szántóföldre, de mi kell még a szerelemhez és vajon mire vágynak?

Száz napig nem mozdultak ki otthonukból, most rendhagyó interjút adtak a Fókusznak!

A Korda házaspár rendhagyó interjút adott nekünk. Egyik világos nappalijukban fogadtak minket és mesélték el, hogy ahogyan ők fogalmaznak: ezután a hatalmas pofon után - amit a koronavírus révén kaptunk- hogyan értékelték át az életüket. Nemcsak negyvenedik házassági évfordulójukra készülnek, arra is kíváncsiak, hogy mi alakulhatott ki az emberek lelkében az elmúlt hónapokban.

Különös viselkedésével Nagy László azonnal magára vonja a nyomozók figyelmét

Amikor Nagy Lászlót először behívják a kapitányságra, különös viselkedésével azonnal magára vonja a nyomozók figyelmét. A házkutatás aztán minden kételyt eloszlat: lakásán előkerülnek a korábbi rablásoknál és gyilkosságoknál használt tárgyak. Nincs kétség, hogy a móri gyilkossal ülnek szemben. Az elképesztő bizonyíték-arzenál ellenére ő folyamatosan tagad.

„Mindig eszembe jut, hogy itt mészárolták le a testvéremet”

Csaknem két évtized telt el minden idők legbrutálisabb magyarországi bűncselekménye, a móri bankrablás óta. Az áldozatok családja azóta sem felejt. Szűcs Sándor még most is borzongva emlékszik vissza arra a tragikus napra. Néhány perc alatt örökre megváltozott az élete – elvesztette a hozzá legközelebb álló embert, a testvérét.

Eddig még nem látott helyszínelési fotók a móri bankrablásról

A halottak látványa olyan sokkoló, hogy a hozzátartozókat sem engedik oda hozzájuk. Fényképek és személyes tárgyak segítségével azonosítják őket. Ezeket az eddig még nem lát ott helyszínelési fotókat is csak kitakarva mutatjuk. A bank padlóját mindenhol töltényhüvelyek borítják. A fegyverszakértő szemében ezek egy-egy részletet jelentenek az események láncolatában.

„Az ölelés vágya és az izgalma vezette Nagy Lászlót”

Nagy László kettős életet él. Az elfogása előtti években egy festéküzletben dolgozik, ez a polgári arca. A nyomozás azonban kideríti, hogy van egy elvetemült, ördögi arca is. Nagy a megbánás legkisebb jelét sem mutatja – mintha egyáltalán nem érintette volna meg, hogy csak Móron 8 emberéletet oltott ki. Sőt: úgy tűnik, mintha büszke lenne arra, amit tett.

Jövő vasárnap indul a Házasodna a gazda legújabb évada!

A társra vágyó gazdasszonyokkal és gazdákkal Nádai Anikó már találkozott, aki annyit elárul, hogy a krumplicsíráztatótól az almatermesztőig sok érdekes és szerethető ember várja majd a jelentkezőket.

Mágusok mondják el, hogy mit gondolnak a járvány utáni világról

A koronavírus-járványról már mindenki elmondta a véleményét, az okokról és a kilátásokról, egy újabb hullámról, de még nem jutottak szóhoz azok, akik - állítólag - kapcsolatot ápolnak más dimenziókkal, a mágusok. Most Lui Padre mestermágus és Frabato, az ősi mágus mondják el, hogy mit gondolnak az okokról és a járvány utáni világról.

Felesége, barátai, színésztársai vettek végső búcsút Szilágyi Istvántól

Megható levélben búcsúzott nagypapájától Szilágyi István unokája, akinek sorait Forgács Péter olvasta fel a színész pénteki temetésén. Joli néni a barátokkal, színésztársakkal vett végső búcsút férjétől. Az ország Lópici Gáspárja egy újabb tragikus sorsú híresség, akit nagyon sokat szerettek.

Péntek László szerint sok minden ki fog még derülni

A Bándy Kata gyilkosággal kapcsolatban sok városi legenda is szárnyra kapott. Találkoztunk egy pécsi informátorral, aki a gyilkosság idején rendőr volt Pécsett. Azt mondta: "ül valaki, akinek el kellett vinnie a balhét. Elfogadták, hogy gyilkosság történt, de az állomány háromnegyede úgy gondolta, hogy nem Péntek volt az elkövető, vagy nem az egyedüli tettes". De ez csupán spekuláció.

“Hamar belekerültem a nyilvántartási adatbázisba”

Pénteket Öcsinek hívja az édesanyja. Elmeséli, hogy amikor a fia megszületett már egyedül nevelte a gyermeket, mert az apja börtönben volt. A pécsi szál azonban megmaradt, hiszen édesapja innen származott, itt lakott a nagynénje és unokatestvérei is. Anyja szófogadó, jó gyereknek írja le Lászlót, élettársa viszont már teljesen mást mond róla.

16 éves korától 6 és fél évet töltött börtönben

De ki is Péntek László? A gyilkosság elkövetésekor 26 éves férfi, akit a barátai úgy hívnak, Feka. Jól ismeri a börtönök világát, 16 éves korától 6 és fél évet töltött börtönben. A Forró Nyomon riportere, Máté Krisztina 3 hónappal a bűncselekmény után a pécsi börtönben keresi fel Lászlót.

Elmeorvos-szakértő véleménye: Péntek László magas intellektussal rendelkezik

Az igazságügyi elmeorvos-szakértő véleménye szerint Péntek László magas intellektussal rendelkezik, legalábbis sokkal magasabbak, mint az az alapfokú végzettségéből feltételezhető. Exhibicionista személyiség, imád szerepelni ugyanakkor hajlamos agresszív cselekedetekre, de hamar lehiggad. A pszichológus szakértő szerint Péntek hiába ittas és hiába fogyaszt drogot a gyilkosság idején nincsen emlékezetkieséssel járó beszűkült tudatállapotban.

Heni hazaköltözött, Dorináék viszont hónapok óta nem tudtak hazajönni

Ha törik, ha szakad, marad kint Ausztriában. Ezt mesélte az Isten veled, Magyarország tegnapi adásában Kordás Henrietta. Amikor ezt a riportot készítettük, még azt sem tudtuk, mi fán terem a Covid-19. A koronavírus a lány életét alapjaiban rengette meg. A Kronauban élő Fazekas családnak a karantén alatt is megmaradt az állása, sőt,  sokkal többet is kellett dolgozniuk. Ők tavaly októberben jártak utoljára túrkevei házukban.

Hét éve élnek Németországban, mégis mindig vágják a centit, hogy mikor mehetnek haza

Szabó Attila 7 évvel ezelőtt költözött ki Kronauba, megcsinálta a kamionos vizsgát, és kinti ismerőse segítségével azonnal munkába tudott állni. Lánya, Dorina és párja, Ádám pár hónappal később jöttek utána. Eleinte unokatestvérüknél laktak, nyelvtudás, fix lakhatás és bevétel nélkül. Fordítóprogrammal írogattak az álláshirdetésekre, de senki nem válaszolt. Nehezen kezdődött kinti életük, de hét év alatt szép életet építettek fel magunknak. Otthonuk azonban még mindig Túrkeve maradt, Németországba csak „visszajárnak”.

Új fejezet kezdődik a főváros életében

Budapest is felébredhet a rémálomból. Mától megszűnt a korlátozások egy része: mit jelent ez pontosan és mire kell továbbra is figyelni?

Zsarolják Szilágyi István özvegyét?

Egyre nyugtalanítóbb Szilágyi István özvegyének helyzete. Joli néni házát pár napja már állítólag a lakásmaffia is kiszemelte, most pedig ismeretlen férfiak mentek el hozzá, hogy több millió forintot követeljenek tőle, mivel szerintük a fia tartozik nekik. Erről ő semmit nem tud, cáfolt mindent, sőt szerinte valaki még a fiának tartozik egy kisebb összeggel.

Áljóbarátoktól féltik Szilágyi István özvegyét

"Nincs olyan közönség, aki nem szerette volna Szilágyi Istvánt. Ő volt az, akire, ha az ember ránézett, akkor vagy elmosolyodott, vagy egy kis könnycsepp jelent meg a szemében." Ezt Forgács Péter mondta volt kollégájáról, akinek hétvégén tartották a búcsúztatóját. Egyre többen szeretnének segíteni az özvegyének, de megjelentek az áljóbarátok és furcsa ismerősök is, akiktől már féltik Joli nénit.

Ìgy segít Szilágyi István özvegyén Galambos Lajos

Borzalmas körülmények között él Szilágy István özvegye, ezért aki tud, segít neki. Lagzi Lajcsi új ágyat, hűtőt és élelmiszert vitt Joli néninek. Mi lesz vele egyedül?

A Szilágyi Istvánnak segítő zenekarnál látták, hogy a nagy a baj, de tehetetlenek voltak

A 83 éves Szilágyi Istvánt vasárnap reggel gyilkolták meg otthonában. A bűncselekménnyel 49 éves fiát gyanúsítják. Aki korábban 2 év és három hónap felfüggesztett szabadságvesztést kapott apja megveréséért. A bántalmazást annak idején az orvos jelentette be hivatalból, a megvert színész magától nem tett volna ilyet. Goreczki Szabolcs, az Auróra zenekar basszusgitárosa évek óta baráti kapcsolatban volt Pityi bácsival. A színész több klipjükben is szerepelt, Szabolcs egyfajta pótnagypapaként is tekintett rá. Rendszeresen látogatták és támogattákAggódtak érte, mert látták a bántalmazások nyomait, látszott, hogy nagy a baj, de tehetetlenek voltak.

Az úszók vérplazmával próbálnak meg segíteni a koronavírusos betegeken

A Testnevelési Egyetemen vért vettek azoktól az úszóktól, akik már túlestek a koronavíruson. A vírust legyőző emberek vérében ugyanis ottmarad a fertőzés emléke ellenanyagok formájában.

Mi lesz a légiutas-közlekedéssel a jelenlegi  visszaesés után?

A polgári repülés közeljövőjét nagyon sok minden befolyásolja, függ attól, hogyan terjed a járvány, lesznek-e esetleg újabb gócpontok Európában, és hogy az egyes országok hogyan és mikor enyhítenek az utazási szabályokon és korlátozásokon?!

Van, aki már alig várja az újranyitást, más aggódik - mi lesz, ha újra megindulhat az élet?

A vendéglátósoktól kezdve a szépségiparban dolgozókon át a kereskedőkig mindenki rajtra készen áll. Pedig többen gondolják úgy, hogy korai még az újranyitás, hiába fenyegeti őket a csőd. Számos forgatókönyv létezik már arra, hogy mi lesz és hogyan, de az sajnos biztos, hogy egyhamar nem jön vissza a régi biznisz. Na és mi vár vajon a vendégekre és a vásárlókra?

Pákó dalban mondja el, hogyan védekezzünk a koronavírus ellen

Az örökmozgó Fekete Pákó már nehezen bírja az önkéntes karantént, de annál jobban tart a koronavírustól, hogy megszegje a szabályokat. Így amíg otthon kell maradnia, addig is dalban mondja el.

Gazdák karanténban - így éli meg a koronavírus-járványt Niki, Zsolt és Botond

A Föld nevű bolygónak most jó - valahogy ide lyukad mindhárom gazda, akiket korábban a Házasodna a gazda műsorban ismerhettek meg. Zsolt szerint ezekben a hetekben sok kapcsolat megy tönkre és sok jön helyre éppen az összezártság miatt. Niki szerint sokat tanulhatunk a lovaktól, akik nem aggódnak a jövőn. Mindannyian azt mondják szerencsések, hogy a természettel együtt élnek, és hogy a koronavírusjárvány idején is reggeltől estig a szabdban dolgoznak.

Hogyan lehet lovasként és színházi emberként átvészelni a karantént?

Pintér Tenya az istálló mellett lakik, ahol sosem állhat meg az élet, mivel folyamatosan dolgozniuk kell. Tovább gyakorolnak az előadásokra és új darabokra is készülnek. Megmutatja a társulat legújabb tagját és elmeséli, hogyan látja a jövőt?! A járványt egyfajta figyelmeztető jelnek tekinti, ami megváltoztatja a gondolkodásunkat és a hozzáállásunkat az élethez.

Adományoddal most te is sokat segíthetsz!

A Magyar Vöröskeresztnél több mint 500 önkéntes dolgozik a járvány kapcsán folyamatosan, az 1000 alkalmazott mellett. Ők azok, akik most is terepen vannak, felkeresik a rászorulókat, és ha kell pár jó szavuk is van az adományok mellé. A Magyar Vöröskereszt ezután is ott segít, ahol a legnagyobb a szükség. De most azt kérik, ne egyéni adományokkal támogassák munkájukat, senki ne vigyen élelmiszercsomagot irodáikba, hanem a 1357-es adományvonalon próbáljuk meg kifejezni együttérzésünket.

A koronavírus brit áldozatainak csaknem fele 70 évesnél fiatalabb

A koronavírus brit áldozatainak csaknem fele, 48 százaléka hetven évesnél fiatalabb volt. a most kiadott statisztika arra figyelmeztet, hogy a vírus nemcsak az idős korosztályra veszélyes. A brit adatok szerint az áldozatok tizenegy százaléka a tizenhat és negyvenkilenc év közötti korosztályba tartozott.

Tajvan járványkezeléséből minden ország tanulhatna!

Ázsia legtöbb nagyvárosában üresek az utcák. Van azonban egy ország, Tajvan, ahol mindössze 339 megbetegedést észleltek és 5 halálos áldozata volt a járványnak. Pedig Tajvanon közel 24 millióan élnek egy Dunántúl nagyságú területen. Ráadásul a kínai szárazföldtől mindössze 150 km-re van. Vajon hogy csinálták Tajvanon? Rusvai Miklós virológus válaszol.

Együtt sikerül: példátlan összefogás az országban

Üllőn példátlan összefogás bontakozott ki azért, hogy aki tud, segítsen a másikon. A mostani veszélyhelyzet mindenkinek új: gyors válaszokra és minden korábbinál több segítségre van szükség. Leginkább a maszkvarrás indult be, de volt, akinek egy csoport által sikerült számítógépet szerezni az otthoni tanuláshoz. De nem ez az egyetlen település, ahol összefogtak az emberek.

Mi szól a maszk viselése mellett és mi ellene?

A maszk immár nem csak Ázsiában, de Európában is a mindennapos viselet része lett, akik még a járvány előtt bespájzoltak, próbálják beosztani, akik nem kaptak, sokszor saját készítésű maszkokkal is próbálkoznak. És vannak egészen horrorisztikus áron kínált maszkok is, az Interneten. Kérdés, van-e értelme egészséges embereknél a maszkviselésnek? Mi a helyzet az utcán? A boltban? A munkahelyen? Milyet érdemes használni és melyik mennyire véd? Elegendő-e a házi készítésű maszk? Ezeket kérdeztük meg mi is.
Az általunk megkérdezett háziorvos ide kattintva mondja el, hogy ő mit gondol a maszk viseléséről.

Holnaptól kijárási korlátozást vezetnek be, de mit is jelent ez pontosan?

Aki tehette, már eddig is otthon maradt, de még mindig sokan vannak az utcákon. A holnaptól életbe lépő kijárási korlátozás nem egyenlő ugyan a tilalommal, mégis szigorúbb az eddigieknél. Megkérdeztük, hogy mire kell figyelnünk, mi változik majd ettől, és külföldön élő magyarok is meséltek, hogy őket miben érintették az ottani intézkedések.

New York, Washington és Kalifornia államokat katasztrófa sújtotta területté nyilvánították

Az Egyesült Államokban már több, mint 250 ezer emberen végeztek vírustesztet, de a betegek száma dinamikusan nő. Közben megjelent a hír, amely szerint új gyorstesztet próbálnak ki Amerikában. Egy magánvállalat fejlesztette ki és segítségével 45 perc alatt kimutatható lesz a vírus jelenléte, függetlenül attól, hogy vannak –e tünetei a paciensnek. Kollégánk, Szebeni Tamás New York-ból jelentkezett.

Miből él meg, akinek otthon kell maradnia, vagy már elvesztette az állását?

Minden magánszemély és vállalkozás hiteltörlesztését felfüggesztik, sem a tőkét sem a kamatot nem kell fizetni 2020 év végig. A koronavírus-járvány miatt döntött így a kormány. Június végéig szóló, jelentős járulékcsökkentést vagy teljes elengedést jelentettek be több területen, így a turizmus, a vendéglátás, a szórakoztatóipar, a sport, vagy a személyszállítás területein. A vállalkozások a márciusi 20-i adófizetési határidő közelsége miatt kérhetik az adóelőleg csökkentését, halasztást vagy részletfizetést.

Hogyan éljük túl lelkileg a koronavírus-járványt?

A koronavírus járvány mindannyiunkra szokatlan lelki terhet rak. Hogyan viseljük el a rendelkezések miatt érzett szorongást és a rengeteg információ miatt kialakuló bizonytalanság- és félelemérzést úgy, hogy ne ebbe betegedjünk bele?

Mi lesz a külföldön rekedt magyarokkal?

Hétfőtől bezártak az iskolák és az óvodák is, és a mai nappal bezárnak mozik, színházak, üzletek, szórakozóhelyek. Az éttermek és kávézók délután három óráig tarthatnak nyitva. Kivételt az élelmiszerboltok, a drogériák és a gyógyszertárak jelentenek. Ezek egyelőre változatlan nyitvatartással üzemelnek. Ma éjféltől a nyilvános rendezvényeket is betiltják. De, mi a helyzet a külföldön rekedt magyarokkal? Tokár Tamás kollégánk Los Angelesben tartózkodik.

Hét évvel ezelőtt hó alatt volt az ország

Csütörtökön megdőlt a melegrekord Budapesten, pénteken, március 13-án pedig megjött a lehűlés. Hét évvel ezelőtt azonban jóval nagyobb lehűlés érkezett, este 10 órától váratlanul le is zárták az M1-es és M7-es autópályák Budapestről kivezető szakaszát. A havazás és a szél megbénította a közlekedést. Négy ezer embert kellett kimenteni az autópályákon éjszakázók közül.  

Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetnek az ország egész területén

Magyarországon a rendszerváltozás óta példátlan intézkedéseket jelentettek be az operatív törzs mai tájékoztatóján. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetnek az ország egész területére. Szerdától elrendelik a beutazási tilalmat Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból. Éjféltől pedig visszaállítják a határellenőrzést a szlovén és osztrák határátkelőhelyeken.

Magyarországon is szűrni fogják az Olaszországból érkező utasokat

A fertőzött területekről visszatérő magyar állampolgárokat arra kérik, hogy hazaérkezésük után 2 hétig maradjanak otthon, távol a közösségektől, ne menjenek dolgozni vagy iskolába. A nekünk nyilatkozó víruskutató azt is elmondja mi az oka, hogy éppen Olaszországban súlyosbodott el a járvány.

Krízisben a gazdaság és a turizmus a koronavírus miatt?

Az egészéges emberek is megérezhetik a koronavírus járvány hatását, ha csak az ország gazdasági helyzetét nézzük. Csak az több tíz milliárd forint kiesést jelent, hogy sokkal kevesebb turista érkezik hozzánk. Már világszinten jellemző, hogy alaposan megcsappant az utasforgalom. Meddig tarthat ez? Évente több milliárd forintot hagynak itt az olasz turisták Magyarországon. Most konganak az ürességtől a máskor olasz diákcsoportokkal teli szállodák Budapesten. Csütörtökön pedig a Lufthansa Csoport jelentette be, hogy törölt 7100 európai járatot a márciusi menetrendjéből.

Hétfőtől kitárjuk a Fókusz archívumát!

Hogyan került egy vietnámi táncos Budapestre és lett sikeres nálunk, amikor azt hitte Buda valahol Ázsiában van és Buddháról nevezték el. Erről tíz éve március 6-kán láthattak riportot a Fókuszban. Hétfőtől kitárjuk a Fókusz archívumát és felidézzük azokat a riportokat, amiket érdemes nem csak egyszer látni.

Magyarországot is elérte a koronavírus járvány!

Magyarországot is elérte a járvány, két iráni diák fertőződött meg akik enyhébb tüneteket mutatnak. De koronavírus gyanújával vizsgálnak egy három fős egri családot. Komoly nyomozómunkával derítették ki azt is, hogy a nálunk járt, szintén a vírussal megfertőződött külföldi diáklányok, pontosan merre jártak, amikor még Budapesten voltak.

Budapesten is járt a két diáklány, akiknél kimutatták a koronavírust

Milanóban tanuló egyetemistákról van szó, akik február 24-én érkeztek Milánóból Bécsbe. Egy szállodában laktak, majd Budapestre utaztak, két nap múlva innen mentek Prágába. Mivel betegnek érezték magukat, orvoshoz fordultak. Az amerikai diáklánynál már az első teszt kimutatta a koronavírust, az ecuadori lánynál az ismételt tesztre várnak.

Milyen hatásai lesznek a gazdaságra a koronavírus-járványnak?

Csökkenő világgazdasági teljesítmény, ellátási hiányosságok a termelőiparban, visszaeső idegenforgalom, elmaradt turisták, és lefújt nagyrendezvények, koncertek. A koronavírus néhány hatása. Ugyanakkor tisztuló levegő és olcsóbb tankolás. Az optimista forgatókönyv az az, hogy a jó idő majd megállítja a vírus terjedését és április-májusra megoldódik a helyzet, a nyári szezonra pedig már mindenki gond nélkül utazhat és nyaralhat. De van egy másik verzió is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való