KERESÉS search-close

"Debreczeni Csilla" szerzővel ellátott tartalmak

Debreczeni Csilla

Debreczeni Csilla által létrehozott tartalmak (89):

Nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózatra csaptak le a kommandósok

Nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózatra csaptak le kommandósok Budapesten. Több helyszínen egyszerre razziáztak. A gyanúsítottaknál kokaint és marihuánát találtak, összesen 14 millió forint értékben. A drog nagy részét az egyik bandatag belvárosi szórakozóhelyén árulták.

Nem fogadta el a bocsánatkérést a megvert kalauz

Nem fogadta el támadója bocsánatkérését a bíróságon a brutálisan megvert kalauz. A férfit két és fél évvel ezelőtt a zuglói állomáson hagyta helyben egy fiatal, akinél nem volt érvényes jegy. A támadó az előkészítő ülésen elismerte bűnösségét és elfogadta az 1 év 8 hónapos büntetést, ami az eljárás végét jelentette volna. A védelem viszont újabb szakértői véleménnyel állt elő, így az ügy tovább folytatódik, igazságügyi orvosszakértő bevonásával.

Medve kószál Egerszalóknál

Medvelábnyomokat találtak Egerszalók határában. Az állat néhány napja kószálhat a település melletti erdőben, pár száz méterre a házaktól. Az elmúlt két hétben már több közeli településen is találtak nyomokat, sőt volt aki látott is egy egyedül mászkáló hatalmas állatot.

Molotov-koktélokat dobált egy 57 éves férfi Pilisen

Robbanásra és tűzre ébredtek a lakók több házban is a Pest megyei Pilisen. Egy 57 éves férfi Molotov-koktélt dobált az udvarukra szombaton hajnalban. Volt ahol egy autót, volt, ahol az ablakot talált el. A férfi mindenhol a feleségét kereste, aki egy hónappal ezelőtt hagyta el. A bíróság 30 napra letartóztatta, rongálás miatt nyomoznak ellene.

A vecsési gyilkosság gyanúsítottja elismerte, hogy szúrt

Részleges beismerő vallomást tett a vecsési gyilkosság gyanúsítottja. Az 55 éves férfi a gyanú szerint hétvégén, italozás közben szúrta le lakótársát, aki olyan súlyosan megsérült, hogy meghalt. Az ügyészség indítványozza a férfi letartóztatását. A támadót és áldozatát rossz körülményeik miatt fogadta be a ház tulajdonosa néhány hónapja.

Gyerekei előtt késelték meg az asszonyt

Gyerekei szeme láttára szurkáltak össze életveszélyesen egy édesanyát Örkényben. Élettársa támadta a nőre, féltékenységből. Annak köszönheti az életét, hogy gyorsan kiértek a mentők. A férfi a támadás után feladta magát a rendőrségen, emberölés kísérletével gyanúsítják.

Megállóban várakozó kisfiút és édesanyját gázolta halálra a furgon

Buszra várakozó iskolások közé csapódott egy furgon pénteken kora reggel Nyársapátnál, Pest megyében. Egy kisfiú és az őt kisérő édesanyja szörnyethalt, testvére és egy kislány súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel vitték kórházba őket. Rajtuk kívül még ketten kerültek kórházba. A feleségét és kisfiát elvesztő férfi azt mondta Híradónknak, szólt a feleségéhez, de már nem volt kihez.

BKV-s fedélzeti kamerák felvételei alapján azonosították a rablókat

BKV-val ment rabolni egy páros a napokban Budapesten. A villamos és a busz fedélzeti kamerái felvették őket, és mivel nem volt rajtuk maszk, ezek alapján azonosították őket. Egy kisboltot fosztottak ki a II. kerületben, késekkel támadtak az eladóra és a bevételt követelték. A két férfit két nap alatt elfogták, már letartóztatásban vannak. 

Nem minden iskola kapja meg időben a fertőtlenítőket?

Elkezdték kiosztani az iskoláknak a járvány elleni védekezéshez szükséges fertőtlenítőszereket, de úgy tűnik, lesznek olyan iskolák, amelyek csak a tanévkezdés után kapják meg - ez derült ki az egyik szakszervezet birtokába került minisztériumi levélből. Ebben azt írják, hogy augusztus 29-e és szeptember 4-e között kapják meg a fenntartók a csomagokat. A minisztérium szerint a levél csak arról szól, hogy a tanév első felében szükséges fertőtlenítőszereket mikor vehetik át a fenntartók.

Országszerte sorra rendelik el a látogatási tilalmat

Országszerte sorra rendelik el a látogatási tilalmat a kórházakban és idősotthonokban, az egyre gyakoribb koronavírus fertőzések miatt. A kecskeméti és a székesfehérvári kórházban, a betegek között is találtak fertőzötteket. A sokasodó megbetegedések miatt mától lezárták a gyermekvasutat, az egyik törökbálinti óvodát és a Thália Színházat. 

4000 helyen cseréli feltűnőbbre a gyalogátkelőre figyelmeztető tábláit a közútkezelő

Feltűnőbbre, vagyis sárga, fluoreszkáló hátterűre cseréli a gyalogátkelőre figyelmeztető tábláit 4000 helyen a közútkezelő. Évről-évre nő ugyanis a zebrán elgázolt gyalogosok száma. A társaság adatai szerint tavaly már csaknem 300 ilyen baleset volt az általuk kezelt utakon. Szombathelyen a gyalogosokat próbálják óvatosságra inteni. Ott a zebrák előtti járdára figyelemfelhívó feliratokat és ábrákat festenek.

Csaknem hetven autóst bírságoltak meg a rendőrök

Csaknem 70 autóst bírságoltak meg a rendőrök az augusztus 20-i hosszú hétvégén az M7-es autópályán. Civil kocsikból azokat figyelték, akik a nagy forgalomban a leállósávban akartak előrébb jutni. 100 ezres bírságot kaptak a szabálytalankodók. A rendőrök azt mondják: a szabályosan haladó autósok volt, hogy megtapsolták az intézkedő rendőröket.

Menet közben esett ki a kereke egy autónak

Menet közben esett ki a kereke vasárnap délután egy autónak Budapesten. Az egyik felüljárón ment éppen, amikor a bal első kerék lerepült róla. Erről videó is készült, a Budapesti Autósok Közösségének küldték el a felvételt. Ezen jól látszik, hogy a lerepülő alkatrész csak centiméterekkel kerüli el a négysávos úton haladó kocsikat.

Denevérek lepték el a Szent János Kórház sebészetének folyosóját a hétvégén

Denevérek lepték el a Szent János Kórház sebészetének egyik folyosóját a hétvégén. Volt olyan beteg, aki annyira megijedt tőlük, hogy bezárkózott a szobájába. Az állatmentők órákig kergették őket, mire befogták mindet. Az egyik például a betegszállító lift tetején bújt el, a másik az alagsorba menekült. A denevérek nem támadnak emberre, ennek ellenére veszélyesek lehetnek.

Önként adta fel magát két ember a rendőrségen, miután a verekedésről készült felvételek nyilvánosságra kerültek

Csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítanak két embert a szerda délutáni, 4-6-os villamoson történt tömegverekedés miatt. Miután a verekedésről készült felvételek nyilvánosságra kerültek, önként adták fel magukat a rendőrségen. A videó készítője, akit elsőként a 24.hu talált meg, Híradónknak azt mondta, megdöbbentő és sokkoló volt látni a verekedést.

Letartóztatták a villamoson gyilkoló banda harmadik tagját is

A gyanú szerint a nő és két férfi ismerőse még április elején belekötött egy fiatal férfiba a 28-as villamoson, akit a vita közben halálra szúrtak. Két támadó azóta is letartóztatásban van, a bűnpártolással gyanúsított nőt azonban csak most tartóztatta le a bíróság, mert többször eltűnt a bűnügyi felügyeletből.

Százezres bírság a leállósávot szabálytalanul használóknak

100 ezer forintos bírságot osztogattak a rendőrök az M7-es autópályán, a leállósávot szabálytalanul használó autósoknak. A hétvégi dugóban állítottak meg tucatnyi sofőrt, akik főleg azért mentek át a záróvonallal elválasztott szélső sávba, hogy megelőzzék az araszoló kocsisort. A rendőrség a hosszú hétvégén újabb hasonló akciókat tervez.

Menet közben lett rosszul a buszsofőr, utasokkal teli busznak ütközött

Menet közben rosszul lett egy buszsofőr Budapesten. A 60 év körüli férfi a Kőbánya-kispesti buszvégállomáson, egy kanyarban kapott a szívéhez, aztán már nem tudta irányítani a 20 tonnás járművet. Előbb egy utasokkal teli busznak ütközött végül a szalagkorlát állította meg.

A tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a sofőrt

Frontálisan ütközött két autó a Ferihegyi repülőtérre vezető út és az Üllői út kereszteződésében szombaton délután. Az ütközés után az egyik kocsi vezetője beszorult a roncsba. A tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. Mindkét sofőr súlyos sérüléssel került kórházba.

Felrobbant egy házi pálinkafőző egy családi ház melléképületben

Felrobbant egy házi pálinkafőző egy családi ház melléképületben Pestszentimrén. A robbanás hatalmas volt, az idős tulajdonost a légnyomás a földre lökte. A szomszédok a kerítésen átmászva rohantak segíteni. A pálinkafőző palackos gázról működött, valószínű, hogy rosszul kötötték be.

Három újabb gyanúsítottja van az érdi halálos tömegverekedésnek

Három újabb gyanúsítottja van az érdi halálos tömegverekedésnek. TEK-esek és rendőrök fogták el őket pénteken hajnalban. Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt, kezdeményezik a letartóztatásukat. Az érdi benzinkúton több mint 2 hete történt vérengzés miatt eddig 12 férfit tartóztattak le, egyiküket emberöléssel gyanúsítják.

Feldarabolták az áldozataikat, feltehetőleg a vagyonért öltek

Brutális darabolós gyilkosság gyanúsítottjait fogták el két évvel az áldozatok megtalálása után. Egy szlovák párt lőttek le négy évvel ezelőtt Budapesten egy luxuslakásban, feldarabolták a holttestüket és Pilisszentivánnál elásták. Két férfit fogtak el a nemzetközi nyomozásban, a gyanú szerint a vagyonukért ölték meg a párt.

Továbbra is beosztásában dolgozhat az a rendőr vezérőrnagy, akit testi sértéssel gyanúsít az ügyészség

Továbbra is az eredeti beosztásában dolgozhat az a rendőr főtiszt, akit azzal gyanúsít az ügyészség, hogy egy évvel ezelőtt irodájában megütötte egy női beosztottját - ismerte el a Híradó kérdésére az ORFK. A sértettet áthelyezték miután jelezte az esetet, és januárban a munkavégzés alól is felmentették. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön kérdésünkre azt mondta: ez nincs rendben. A rendőrség viszont arra hivatkozik, hogy a főtisztet is megilleti az ártatlanság vélelme.

Intézkedés közben meghalt egy rab a sátoraljaújhelyi börtönben

Intézkedés közben meghalt egy rab a sátoraljaújhelyi börtönben – az ügyészség emberölés miatt nyomoz – írta meg elsőként a Blikk. A Büntetés Végrehajtás Országos Parancsnoksága szerint, a férfi őrjöngött, miközben intézkedtek vele szemben aztán elvesztette az eszméletét és nem tudták újraéleszteni. A család nem érti, mi történt.
Az elhunyt testvére ide kattintva részletesebben mesél az ügyről.

A csengeri örökösnő háziőrizete alatt is folytatta a csalássorozatot

Megint letartóztatták a csengeri örökösnőt. Kiderült, hogy az otthonában elrendelt háziőrizete alatt is folytatta a csalássorozatot, egy ismerősétől több mint 8 millió forintot szerzett meg. Az asszony a gyanú szerint az elmúlt években cégektől és magánszemélyektől csaknem 800 millió forintot csalt ki. Fedezetként minden esetben egy 1300 milliárdos örökséget emlegetett. A hatalmas összeg kezelésére Kósa Lajos, Fideszes politikust kérte fel. 

Könnyű testi sértéssel gyanúsítanak egy rendőrségi vezetőt

Könnyű testi sértéssel gyanúsítják az Országos Rendőrfőkapitányság egyik csúcsvezetőjét. Ő az a vezérőrnagy, akit egyik beosztottja, egy ezredesnő jelentett fel még tavaly nyáron. A gyanú szerint a férfi a saját irodájában szidta és szóban alázta a nőt, majd többször meg is ütötte. A nőt a történtek után azonnal áthelyezték, januárban pedig felmentették a munkavégzés alól. A rendőrségi vezető, úgy tudjuk, azóta is a dolgozik.

Súlyosabb büntetést kapnak a tavalyi Sziget Fesztiválon lebukott holland drogárusok?

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a tavalyi Sziget Fesztiválon lebukott holland drogárusok perében. Első fokon 5 évet kapott a két fiatal, amiért 100 millió forint értékű kábítószert találtak náluk. Az ügyészség aránytalanul kevésnek tartja a büntetést és azzal sem értenek egyet, hogy megszüntették a fiatalok letartóztatását. Az egyik vádlott ügyvédje szerint viszont méltányos az elsőfokú ítélet.

Újabb videók kerültek elő az érdi tömegverekedésről

Egy fiatal pár szakítása miatt tört ki az érdi halálos tömegverekedés – ezt mondta híradónknak a helyi roma önkormányzat vezetője. A csütörtök esti utcai balhé óta több rendőr járőrözik a városban, a rendőrség és a városvezetés pedig mindenkit nyugalomra int. Közben újabb videók kerültek fel az internetre, amelyek a tömegverekedésről és az azt megelőző üzengetésről készültek.

Lopásra szakosodott az az öttagú család, akik fotocellás ajtókon jutottak át!

Élelmiszerüzletek kifosztására specializálódott egy család Pest megyében. Az 5 tagú bűnbanda jól megszervezett csapatként, a fotocellás ajtókat kijátszva fosztogatta a Budapest környéki települések üzleteit. Általában szalámit, húsokat és illatszereket zsákmányoltak. A rendőrök Vácon fogták el őket a napokban.

Rosszul lehetett a sofőr a baleset előtt

Rosszul lehetett a sofőr, emiatt eshetett a római kori romok közé egy kocsi a Flórián térnél szerdán. Egy az RTL Híradónak nyilatkozó szemtanú szerint az idős nő a parkolóból állt ki, lassan ment, aztán váratlanul balra kezdett kormányozni és a gázra lépett. A 71 éves asszonyt gerincsérüléssel vitték kórházba.

Élete végéig börtönbe küldenék a machetes gyilkost

A kiszabható legsúlyosabb büntetést, tényleges életfogytiglant kér az ügyészség a kőbányai machetes gyilkosság vádlottjára. A vádirat szerint a 23 éves férfi különös kegyetlenséggel ölt meg egy anyát. A támadást a nő 3 gyereke is végignézte. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi nem sokkal korábban megerőszakolta a 12 éves féltestvérét.

Kirepült a villamossínre hajtó kocsiból és súlyosan megsérült egy 14 éves fiú

Gerinc és koponyasérülésekkel, eszméletlen állapotba vittek kórházba egy 14 éves fiút, Budapesten, miután vasárnap autójukkal oszlopnak ütköztek és a villamossínek közé repültek a Hungária körúton. A középkorú sofőrt a baleset után bilincsben vitték el. Felmerült a gyanú, hogy alkohol vagy kábítószer hatása alatt állt.

Elfogták a másik méregkeverőt is!

Elfogták a méreggel ölő páros szökésben lévő férfitagját is. Egy debreceni benzinkúton tartoztatták fel a nyomozók. Az 58 éves férfit és 26 éves élettársát azzal gyanúsítják, hogy egy idős rokon házaspár pénzét szerezte meg - méghozzá úgy, hogy hónapokon át mérgezték őket. Az idős férfi belehalt a mérgezésbe.

Koronavírus-gyanú miatt karanténba kerültek táborozó gyerekek Sarkadon

Koronavírus-gyanú miatt karanténba kerültek táborozó gyerekek a Békés megyei Sarkadon. A budapesti általános iskolások egyik nevelője rosszul érezte magát, aztán kiderült, hogy az édesapjánál kimutatták a vírust. A nő gyorsított eljárásban tesztelték és kiderült, hogy nem kapta el a vírust. Sok szülő azonnal elindult a gyerekéért a táborba, pedig azt kérték, hogy ezt ne tegyék.

Nem nyomoznak tovább a veronai buszbaleset ügyében a magyar rendőrök

Nem lepett meg minket - így reagált Híradónknak az egyik hozzátartozó arra, hogy nem nyomoznak tovább a veronai buszbaleset ügyében a magyar rendőrök. Az Index írta meg először, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda a buszt üzemeltető cég után, megszüntette az eljárást a buszsofőr háziorvosa ellen is. A három és fél évvel ezelőtti, 17 áldozatot követelő tragédia ügyében Olaszországban néhány hete 12 év börtönre ítélték a buszvezetőt.

Házánál tárolt emberi maradványokat egy pátyi boncmester

Nem szervkereskedő az apja - ezt mondta a Fókusznak a pátyi boncmester fia. A férfi házánál talált emberi maradványokat csak azért tárolta otthon, hogy ne kelljen kifizetnie azok megsemmisítését. A 65 éves férfi ügyvédje is úgy látja, védencét legfeljebb csalás miatt lehet felelősségre vonni.

Villám miatt kaphatott lángra az erdő Piliscsaba határában

Pusztító erdőtűz tombolt éjszaka Piliscsaba határában. A településen vihar volt, és egy villám miatt kaphatott lángra az aljnövényzet és a fák. Közel 40 tűzoltó dolgozott egész éjszaka az erdőben. Alighogy megfékezték a tüzet, újra ki kellett vonulniuk, mert a területen ismét felcsaptak a lángok.

Az egyik autó a másik tetején állt meg miután összeütköztek egy kereszteződésben

Az egyik autó a másik tetején állt meg miután összeütköztek egy kereszteződésben, Kispesten. A balesetben egy ember súlyosan megsérült, a magasban rekedt autóból kellett lehozni. A segítségükre siető szirénázó tűzoltóautó, szintén balesetezett. A benne ülő tűzoltók maguk mentették a sérülteket.

Nyílvesszővel a fejében talált rá saját kutyájára

Nyílvesszővel a fejében talált rá saját kutyájára egy család, Tárnokon - írta meg a Blikk elsőként. Az állat mozdulatlanul feküdt az udvaron. Azonnal orvoshoz vitték, ahol kioperálták a lapockájáig fúródott 45 centis nyílvesszőt. A családot nagyon megviselték a történtek, feljelentést tettek.

Nyolcvan kiló jéggel mentették meg egy férfi életét

80 kiló jéggel mentették meg egy férfi életét Érden. A kánikulában a kocsijában lett rosszul. Amikor megtalálták, már több mint 43 fokos volt a hőmérséklete. Míg a mentők próbálták stabilizálni az állapotát, rendőrök egy benzinkútról szereztek jeget. Egyikük, a körzeti megbízott Híradónknak azt mondta: korábban évekig mentőtisztként dolgozott, de ilyen mentésben még soha sem volt része. 

51 fokos autóból mentették ki a kutyát

Tűző napon hagyott furgonból szabadítottak ki egy kutyát rendőrök és állatmentők Újpesten. 51 fok volt az autóban, amikor rátaláltak a kimerült állatra és víz sem volt mellette. Egy járókelő vette észre, hogy baj van, a kocsi akkor már órák óta a lakótelepen parkolt. Gazdáját korábban már figyelmeztették az állatvédők hasonló eset miatt. Most állatkínzás miatt a rendőrök nyomoznak.

Mentős halt meg a motorbalesetben

Saját kollégájukat próbálták újraéleszteni a mentősök egy motorbaleset után a Fejér megyei Pettendnél. A motort egy 42 éves bajtársuk vezette, aki egy kanyarodó mezőgazdasági gépnek ütközött. A férfit nem tudták megmenteni, a mögötte ülő nő súlyos sérülésekkel került kórházba. Néhány órával később újabb halálos motorbaleset történt Fejér megyében.

Magas alkohol tartalmuk miatt, a fertőtlenítők nagyon gyúlékonyak

A Fókuszban már sokszor bemutattuk, hogy mennyire képes felsorrósodni egy autó utastere nyáron, napsütésben akár 70 fok is lehet benne. A kézfertőtlenítő meggyulladásához véletlenek sorozata kell, de érdemes megelőzni a bajt és jobb, ha nem hagyjuk az autóban.

Kézfertőtlenítő miatt gyulladt ki egy autó

Kézfertőtlenítő miatt gyulladt ki egy autó egy élelmiszerbolt parkolójában, Budapesten. A kocsi a tűző napon állt, a tulajdonosok néhány perce vásároltak, amikor bentről meglátták a nagy füstöt. Az autó eleje teljesen kiégett. A katasztrófavédelemnél arra figyelmeztetnek, hogy az alkoholos fertőtlenítők tűzveszélyesek, ezért azokat körültekintően kell tárolni.

Szén-monoxid mérgezés a hőségben

Szén-monoxid mérgezés miatt öten kerültek kórházba vasárnap délután Budapesten. A katasztrófavédőket 5 különböző címre riasztották, volt ahol a szén-monoxid érzékelő jelzett. A fejfájással, hányingerrel, szédüléssel járó mérgezés nyáron ugyanolyan számban fordul elő, mint télen. Ilyenkor ráadásul a felmelegedett kémény és a klíma is okozhat bajt.

Újabb sokkoló videó a közutasoktól

Kamera rögzítette, ahogy egy autós belecsapódik a munkások teherautójába az M0-áson. A sofőr valamiért nem vette észre, hogy terelés van a belső sávban, és vészfékezett ugyan, de még így is körülbelül 60 kilométeres sebességgel ütközött az álló járműnek. Ennek ellenére a férfi és autója is karcolások nélkül megúszta a balesetet.

Elfogadták a budapesti csendrendeletet

Elfogadták a Bulinegyed szabályozásáról szóló rendeletet. A döntés meghatározza a szórakozóhelyek és boltok nyitvatartását és működését. Vannak, akik szerint a legszigorúbb csendrendelet született meg, a polgármester viszont konszenzusról beszél. A rendelet a kihirdetése után 60 nappal lép életbe, várhatóan augusztus végén.

Tartálytakarítás közben meghalt egy férfi az egyik érdi benzinkúton

Tartálytakarítás közben meghalt egy férfi egy érdi benzinkúton ma reggel. Hárman mentek le a több méter mély, üzemen kívüli tárolóba, egyikük még időben ki tudott mászni, két kollégája azonban elvesztette az eszméletét. A katasztrófavédők speciális csörlővel tudták felszínre hozni őket. Az egyik férfin már nem lehetett segíteni.

Sértőnek tartják az utastájékoztatót

Szokatlan utastájékoztató videót tett közzé a MÁV-HÉV Zrt. A Csepeli Hév vonalán lévő Kvassay híd felújításáról szóló információkat, egy South Park-hoz hasonló rajzfilmmel kommunikálták. Van, aki szerint zseniális a videó, mások azt mondják, rasszista és politikai üzeneteket hordoz. A VEKE panaszt tett a MÁV vezérigazgatójánál és az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál.

Beismerte, hogy halálra késelte

Letartóztatták a füzesabonyi gyilkosság 19 éves gyanúsítottját. A bíróság szökés, elrejtőzés és bűnismétlés lehetősége miatt döntött az elzárásról. A fiatal férfi és áldozata együtt ivott kedden este egy kocsmában. Később felmentek az áldozat albérletébe és ott szórakoztak tovább. Reggel a főbérlő talált rá a holttestre.

Kő-és sárlavina a 12-es úton

A rengeteg eső miatt kő és sárlavina zúdult a 12-es főútra és a vasúti sínekre, Zebegény és Nagymaros között. Egy napja áll a forgalom, vannak olyan szakaszok, ahonnan több száz kilós sziklákat kell eltakarítani. A Dunakanyarra szerda délután csapott le a vihar. Pilismaróton például fél méteres víz állt a főutcán.

Kalapáccsal verte agyba-főbe a feleségét a 80 éves férfi

Kalapáccsal agyba-főbe verte 78 éves feleségét egy 80 éves férfi Székesfehérváron. A gyanú szerint az idős férj perceken át ütötte az asszonyt, csak akkor hagyta abba, amikor a szomszédok rájuk törték az ajtót. A feleséget súlyos sérülésekkel vitték kórházba, a férj bűnügyi felügyeletbe került. Mindenki csendes, kedves házaspárnak ismerte őket.

10 métert zuhant a kétéves kisfiú lakásuk ablakából

Kiesett lakásuk ablakából és 10 métert zuhant egy két éves kisfiú, Budapesten. Valahogy felmászott a nappali ablakába, nekitámaszkodott a szúnyoghálónak, ami kiszakadt. A csodával határos módon a fiú egyetlen bordatöréssel megúszta a balesetet. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz.

Kisfiáért érkező apa élesztette újra az óvoda egyik dolgozóját

Kisfiáért érkező apa élesztett újra egy dolgozót néhány hete az egyik 18. kerületi óvodában. A férfi perceken át végezte a szívmasszázst. Mire a mentők megérkeztek, az 50 éves nőnek már volt keringése. Mivel az óvónők, az apuka és a mentők is gyorsan reagáltak, a nő maradandó károsodás nélkül felépülhet.

Gyerekrajzokkal díszített tűzoltóautókon dolgoznak Bicskén és a környékén

Gyerekrajzokkal díszített tűzoltóautókon dolgoznak Bicskén és a környező településeken a tűzoltók. Minden tavasszal pályázatot hirdetnek óvodásoknak és iskolásoknak, a győztes képek felkerülnek fel egy évre a kocsikra. Idén 16 rajzot választottak ki.
Ide kattintva még több felvételt láthat a tűzoltóautóról.

Eltévedt a vonat Budapesten

Eltévedt egy vonat reggel Budapesten, emiatt késtek az ingázó utasok. A Nyugati pályaudvar helyett, Rákosrendezőn kötöttek ki. Az egyik utas azt mondta az RTL Híradónak, senki sem szólt nekik, nem tudták mi történt. A hátsó vágányok mellett a sínek közé kellett leszállniuk. Egy idős nő el is esett. A vasúttársaság vizsgálatot indított.

Ha az autós a megengedettnél gyorsabban közelíti a lámpa pirosra vált

Büntető piros lámpát szereltek fel az egyik forgalmas székesfehérvári úton. Ha az autós megengedettnél gyorsabban közelíti meg az iskola előtti zebrát, egy szenzor érzékeli, a lámpa pirosra vált és a gyorshajtónak 5 másodpercre meg kell állnia. Az öreghegyi városrész főútja nagyon forgalmas, mert egyenesen az autópályára vezet.

Vaddisznó támadt egy párra, kutyájuk védte meg őket

A város szélén sétált kutyájával a pár, amikor a bokrok közül előbújt egy több mázsás vaddisznó Szentendrén. A kutya, hogy megvédje őket, nekiment a vaddisznónak. Végül a vadállat elszaladt, de a kutya súlyosan megsérült.

Egy 16 éves lányt is prostitúcióra kényszerítettek

Brutálisan megkínzott, fenyegetett, fogva tartott és prostitúcióra kényszerített fiatal lányokat egy családi bűnbanda Abonyban. Egy lakásotthonból csábították el őket, egyikük csak 16 éves volt. Az idősebb lányt Olaszországba is kivitték dolgozni.

Anyja kezében halt meg az egyéves kisfiú

Egy egyéves kisfiú meghalt, amikor két autó összeütközött a 6-os főút kivezető szakaszán, vasárnap délután. A család Budapest felől érkezett a főúton, amikor az egyik lámpás kereszteződésben egy nő - valószínűleg a piros jelzés ellenére - eléjük hajtott. A kisfiú gyerekülés helyett az édesanyja ölében utazott.

Életveszélyesen megsérült egy kamionsofőr, amikor majdnem összeütközött két kamion

Életveszélyesen megsérült egy kamionsofőr, amikor majdnem frontálisan összeütközött két kamion korán reggel a Tolna megyei Pörböly és Alsónyék között. Az egyik lehajtott az útról, majd mikor a sofőr visszakormányozta a járművet, a szembejövő sávban nekiütközött a másik kamionnak és az árokban kötött ki. A sofőr használta a biztonsági övét, de beszorult a roncsba.

Futár állította meg az ámokfutót

Pizzafutár állított meg egy rendőrök elől menekülő részeg sofőrt, Budapesten. Alig egy perc alatt majdnem két rendőrt is elgázolt, már fegyvert fogtak rá, amikor a pizzafutár a rendőrök segítségére sietett - feltartóztatta a kocsit, a sofőrt ezután lebirkózták és megbilincselték. A történteket több járókelő is rögzítette a telefonjával.

Aluljáróban mentettek életet járőrök Budapesten

Egy eszméletlen férfi újraélesztését kezdték el a Nyugati téren. A mentéshez csatlakozott egy szabadnapos szakápoló is. A szívinfarktusos férfit végül a mentők stabil állapotban vitték kórházba. Tavaly közel kétezer sikeres hasonló újraélesztés volt Magyarországon.

Társasjátékban próbáltak telefont csempészni egy budapesti börtönbe

Gazdálkodj okosan társasjátékban próbáltak telefont csempészni egy budapesti börtönbe. Valaki postán küldte a 9 darab készüléket az egyik rabnak. Idén eddig már közel 500 hasonló telefont foglaltak le. A Helsinki Bizottság jogásza szerint, az illegális telefonokra elsősorban azért van szüksége a raboknak, mert nem tudják kifizetni a börtön által biztosított telefonok percdíjait.

Küzdenek az ablakon kizuhant 17 éves fiú életéért

Megbízható, tisztelettudó fiú - ezt mondta foci edzője, a 17 éves fiúról, aki vasárnap hajnalban zuhant ki egy második emeleti lakásból, buli közben Budapesten. Súlyos gerinc és koponya sérülései voltak.  A fiú még néhány órával ezelőtt is válságos állapotban volt. Az orvosok küzdenek az életéért.

Házibuli közben kizuhant az ablakon egy 17 éves fiú

Házibuli közben kizuhant az ablakon és meghalt egy 17 éves fiú Budapesten. A mentők még újra tudták éleszteni, válságos állapotban vitték a kórházba, adásunk előtt nem sokkal azonban meghalt. Szüleit hajnalban értesítették a buliból, hogy azonnal menjenek, mert a fiuk rosszul van, de rossz címet adtak meg. Órákig tartott, mire kiderítették, hol van.

Saját apja öntötte le savval a fiatal lányt

Remegett és ordított a fájdalomtól – ezt mondta Híradónknak, a presszótulajdonos, aki elsőként ért oda a lányhoz, akit a saját apja öntött le savval, Orosházán. A fiatal az arcán, a nyakán, a karján sérült meg súlyosan. A férfi a nyílt utcán, fényes nappal támadta meg a 19 éves lányt, mert nem tudta elviselni, hogy sokat fiúzik. A brutális támadás egy évvel ezelőtt történt, a rendőrség most zárta le a nyomozást.

Speciális kezelést kaptak a lélegeztetőgépre került orvosok

Speciális gyógyszeres kezelést kapott két lélegeztetőgépre került orvos a Szent László kórházban. Mindketten jobban vannak, egyikük már haza is mehetett. Kollégáját a napokban vették le a lélegeztetőgépről. A gyógyszeres kezelést más kritikus állapotú betegek is megkapták. Emellett a vérplazma-terápia is jól működik, a tisztifőorvos szerint valamennyi vérplazmával kezelt beteg állapota látványosan javult.

27 éves nő üzemeltette a belvárosi bordélyházat

Bordélyházat számoltak fel a rendőrök Budapest belvárosában. A lakást, a kuncsaftokat és az ott dolgozó lányokat, egy 27 éves nő koordinálta, a szolgáltatásokat az interneten hirdette. A szomszédoknak feltűnt, hogy az egyik lakásnál nagy a mozgás, de nem is sejtették, hogy prostituáltak dolgoznak mellettük.

Tisztázni kell a körülményeket a koronavírusban elhunyt beteghordó haláláról

Gyászposztban búcsúzik a tatabányai kórház a koronavírusban meghalt 40 éves beteghordótól. Azt írják, csöndes, hűséges, 20 éve náluk dolgozó kollégát veszítettek el. Két kisgyerek maradt utána. A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint tisztázni kell, pontosan mi történt, például volt-e a kollégájuknak alapbetegsége, vagy egészséges volt, ahogy az özvegye állítja.

„Nem volt alapbetegsége”

Nem volt alapbetegsége annak a 40 éves tatabányai beteghordónak, aki a koronavírus első ismert egészségügyben dolgozó áldozata – ezt az elhunyt férfi felesége mondta az RTL Híradónak. A nő szerint az öthetes kórházi kezelése közben kapta el a fertőzéseket. A férfi egy kislányt hagyott árván. A tatabányai kórházban 21 egészségügyi dolgozó kapta el a vírust, 61-en pedig fertőzésgyanúval vannak otthon.

Koronavírus-fertőzött szülő miatt zárt be az egyik újpalotai ügyeleti óvoda

Koronavírus-fertőzött szülő miatt be kellett zárni az egyik újpalotai ügyeleti óvodát. Úgy tudjuk a nő egy idősotthonban dolgozik. Összesen 21 gyerek maradt ellátás nélkül, mert a fertőzésveszély miatt nem mehetnek át másik óvodába, házi karanténban kell lenniük. Az ügyeleti óvodák és bölcsődék kihasználtsága általában néhány százalékos.

A hajléktalanok között is egyre több a koronavírus-fertőzött

Az idősotthonok után, egy másik veszélyeztetett csoportban, a hajléktalanok között is egyre több a koronavírus-fertőzött. Tömeges megbetegedések miatt a Vöröskereszt egyik 13. kerületi szállását zárták karanténba, de egy Népszigeten működő férfi szálláson is találtak fertőzötteket. Közben elkezdődött a hajléktalanok koronavírus szűrése Budapesten, a szociális ellátórendszerben összesen 10 ezer tesztet akarnak elvégezni.

A nyugdíjasházat nem ellenőrzik

Koronavírus-gyanú miatt két nyugdíjasházban azonnali vizsgálatot rendelt el a polgármester, Érden – írta meg elsőként a Blikk. A körzeti tisztiorvos és a jegyző is bejárást tartott ma délután az érintett épületekben. Az intézmény fenntartója szerint nem volt náluk koronavírus fertőzött, de rájuk nyugdíjasházként egyébként sem vonatkoznak az idősotthoni jogszabályok. Ezt a minisztérium is megerősítette.

Már 12 idősotthonban van jelen a koronavírus

Újabb idősotthonban jelent meg a koronavírus. Az állami fenntartású mezőszilasi intézet két lakója halt meg az elmúlt napokban. Országszerte 12 idősotthonban találtak már fertőzötteket, 31 lakó meg is halt. Közben Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy nem maradnak következmény nélkül a történtek, de ma az összefogást kell keresni.

Biciklizés közben akár 10-15 méterre is eljuthat a vírus?

Az autósok után a biciklisek elől is lezárták Szentendre belvárosát és a Duna-partot, ugyanis bringások ezrei jelentek meg az utakon az ünnepek alatt Budapesten és a környező településeken. A túl nagy tömeg a kerékpárutakon is veszélyes. A Híradónknak nyilatkozó orvos szerint biciklizés közben akár 10-15 méterre is eljuthat a vírus.

Baltával ölte meg apát és fiát

Baltával megölte, majd felgyújtotta áldozatait egy fiatal férfi Nagykőrösön. Egy családot, apát és fiát támadta meg, mindössze egy mobiltelefont zsákmányolt tőlük. A férfit 5 nap alatt elfogták, ma pedig letartóztatták. A környéken mindenki megdöbbent. Azt mondják egyszerű, de rendes emberek voltak, az apa nagyon sokat dolgozott, hogy egyedül el tudja tartani a 7 gyerekét.

Négy halott az idősotthonban

Már négy idős gondozott halt bele a koronavírus fertőzésbe a Pesti úti otthonban. A fertőzés a múlt héten tört ki az intézményben, azóta folyamatosan tesztelik a lakókat és a dolgozókat is. A szociális ágazatokat tömörítő szakszervezetnél azt mondják, a terület sem létszámban, sem eszközökkel nincsen felkészülve a járványra. Nagyon sok intézményben nincsenek alapvető védőfelszerelések sem.

Újabb idősotthonban találtak koronavírus-fertőzötteket Budapesten

Újabb idősotthonban találtak koronavírus-fertőzötteket Budapesten. Ezúttal egy 6. kerületi intézmény két gondozottjáról derült ki, hogy elkapta a vírust, egyikük időközben meghalt. Korábban egy Pesti úti intézményben találtak fertőzötteket, a tesztelés ott is zajlik. Az egyik lakó hozzátartozója szerint a bentlakók nyugodtak és minden szükséges ellátást megkapnak.

500 idős került karanténba

500 idős ember került karanténba egy budapesti otthonban, miután kiderült, több lakó is koronavírus fertőzött. Az egyik ott élő asszony lánya Híradónknak azt mondta, az édesanyja már egy hete rosszul érezte magát, mégsem végezték el rajta a tesztet. Közben úgy tudjuk, egy zuglói idősotthonban is karantén alá került közel 600 lakó. Senki sem mehet ki a szobájából, mert egyik szomszédjuk a kórházban meghalt, és a tesztje pozitív lett.

Védőnőket képeznek át a lélegeztetőgép használatára

Védőnőket képeznek át a lélegeztetőgép használatára Szegeden. Az egyetem, mint munkáltató ajánlotta fel a lehetőséget az összes egészségügyi dolgozójának. Az Aneszteziológiai és Intenzívterápiás társaság elnöke szerint minden segítség jól jön, mert a lélegeztetőgépek száma mellett a képzett személyzet száma legalább annyira fontos.

Három heti tartaléka van a Fidzsin rekedt magyar házaspárnak

Köpködnek utánuk és azt kiabálják a helyiek, hogy takarodjanak haza. Erre panaszkodott híradónknak egy Fidzsin rekedt magyar házaspár. A járvány miatt elvesztették a munkájukat, az utazási korlátozások miatt pedig nem tudnak hazajutni. A pénzük körülbelül 3 hétre elég.

Annyian kirándulnak a Normafán, hogy nem lehet betartani a járványügyi szabályokat

Ne menjenek az emberek a Normafára! – ezt kéri a terület üzemeltetője. Annyian kirándulnak ugyanis Budapest egyik legkedveltebb részén, hogy nem lehet betartani a járványügyi szabályokat. A szakemberek szerint a másfél méteres távolság betartása a fertőzés megállításának egyik legfontosabb része, és ez a szabadban is fontos.

Pálinkából házi kézfertőtlenítő

Pálinkából, házilag készítik a kézfertőtlenítőt Abán. 70 fokos alkohol, glicerin és illóolaj – árulta el Híradónknak a receptet a Fejér megyei település polgármestere. A pálinkát az abaiak ajánlották fel az önkormányzatnak. Két napja már a saját készítésű szert használják az orvosi rendelőkben, az idősotthonban és a polgármesteri hivatalban is.

Jogtalan a kijárási tilalom

Nem rendelhetnek el kijárási tilalmat a polgármesterek – figyelmeztet a Miniszterelnökség. Közleményük szerint a település vezetők még veszélyhelyzetben sem korlátozhatják a lakosság mozgását. Polgár után, szerdától újabb terepülésen, Sződligeten rendelt el részleges kijárási tilalmat a polgármester. A Pest megyei településen szerdától csak alapos indokkal hagyhatják el otthonaikat az önkormányzati dolgozók, az idősek és a gyerekek.

Súlyos légúti tünetei voltak, mégsem végezték koronavírus-tesztet

Annak ellenére, hogy súlyos légúti tünetei és olasz kapcsolatai is voltak, nem végezték el a koronavírus-tesztet egy 65 éves nőn az egyik pest megyei kórházban. Az asszony Híradónknak azt mondta, mentővel vitték be, gyanús esetként kezelték, és ő maga kérte a tesztet, ehelyett azonban a vizsgálatok után hazaküldték - tömegközlekedéssel.

Sok cég saját maga szigorított a házhozszállítási gyakorlatán

Ugyan nem szigorodtak az élelmiszerbiztonsági előírásokaz elmúlt hetekben, sok cég saját maga szigorított a házhozszállítási gyakorlatán. A koronavírus bizonyos felületeken akár napokig életképes, ezért érdemes fertőtleníteni a megvásárolt termékeket. Hőkezeléssel a legtöbb élelmiszer is fertőtleníthető.

Éttermek százai álltak át kiszállításra

Éttermek százai álltak át a házhozszállításra az elmúlt egy hétben. Rövidtávon ez egyfajta menekülési út lehet nekik, a délután 3 órás záróra miatt ugyanis drasztikusan csökkent a forgalmuk. Egy budapesti pékség az alapvető kenyérellátást próbálja országosan megszervezni. A Karanténkalács programhoz pékségeket, civil szervezeteket, önkénteseket toboroznak.

Otthon is fontos a rendszeresség

Hogy sikeres legyen az otthoni munka és az otthoni tanulás, a rendszeresség kialakítása a legfontosabb, mondják a szakemberek. Négy napja lépett életbe az otthoni digitális tanrend, a szülők többségének pedig a home office. Az átállás nem mindenkinek megy egyszerűen, főleg a több gyerekes családoknál nehéz mindenre figyelni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való