KERESÉS search-close

"Dinya Beáta" szerzővel ellátott tartalmak

Dinya Beáta

Dinya Beáta által létrehozott tartalmak (100):

Szolgálatot teljesítő katona zongorázott a győri kórház aulájában

Szolgálatot teljesítő katona zongorázott a győri kórház aulájában, erről több nézőnk is készített videót. A zongorát az ápolási igazgató ötlete alapján tették a karácsonyfa mellé, hogy akinek van kedve, játsszon rajta, ezzel örömet szerezve a betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak. A katona Híradónknak azt mondta: reméli, hogy ezzel kicsit közelebb hozta az emberekhez a hivatásukat.

Még mindig válságos az állapota a lezuhant siklóernyősnek

Még mindig válságos az állapota - továbbra is kómában van a július elején Vértesszőlősnél lezuhant siklóernyős, tudta meg híradónk. A sportoló egy fán akadt fenn, de nem sérült meg. Az eddigi információk szerint a segítségére érkező katonai helikopter rotorszele letörte az ágat, amin ült. A férfi 20 métert zuhant. Az ügyben folyik a nyomozás, gyanúsított még nincs.

Egymásra mutogattak a tatai rablógyilkosság vádlottai

Egymásra mutogattak a tatai rablógyilkosság vádlottai. Az utolsó szó jogán mindegyikük tagadta, hogy 2015-ben ők verték meg az idős házaspárt az otthonukban. A férj később a kórházban belehalt sérüléseibe, a felesége pedig az egyik szemére megvakult. A banda három tagját csütörtökön jogerősen is életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, egyikük már ki sem teheti a lábát a börtönből. Negyedik társuk időközben meghalt.

Összetört autók, tóvá változó utcák, beázó parkolóház - hatalmas vihar tombolt Győrben

Összetört autók, tóvá változó utcák, beázó parkolóház és áruház. Hatalmas vihar tombolt kedden Győrben. A tűzoltókat több mint százszor riasztották, egész éjjel dolgoztak a károk felszámolásán. Percek alatt olyan mennyiségű csapadék hullott a városra, hogy a csatornák nem bírtak elvezetni, tengelyig gázoltak az autók a vízben.

Súlyosan megsérült a traktorral ütköző sofőr

Súlyosan megsérült a sofőr, aki traktorral ütközött Győr közelében szombaton. A 28 éves férfi egy kanyar után sodródott a mezőgazdasági jármű elé, nekicsapódott, majd az árokban, a tetejére borulva állt meg. A vezetőt a tűzoltóknak kellett kimenteniük a roncsból.

Forgalommal szemben hajtottak

Őrizetben a sofőr, aki szembe ment a forgalommal. A 63 éves férfi a székesfehérvári elkerülő úton hajtott a szalagkorlát rossz oldalán, amit egy másik autós fedélzeti kamerája rögzített. Ráadásul két napon belül háromszor is ittas vezetésen kapták. A rendőrség kezdeményezte letartóztatását. Győrben szintén a forgalommal szemben autózó sofőrről készült felvétel.

Lovassy Krisztián a biciklis tömegbalesetről: ennyi vérző embert még nem láttam

Videón a kerékpáros tömegbaleset. Az egyik versenyző kormánykamerája rögzítette, amikor több tucatnyian buktak a hétvégi kerékpárversenyen, egy lejtős szakaszon Tótvázsony és Balatonszőlős között. A mezőnyben ott volt Lovassy Krisztián olimpikon is, aki azt mondta stábunknak, hogy ennyi vérző, jajgató embert még nem látott. Neki két ujja eltörött, zúzódásai és agyrázkódása lett.

Videón a siklóernyős zuhanása

Videón a katasztrófával végződő siklóernyős mentés. A felvételen látszik, ahogy a siklóernyős hosszan hánykolódott a fába kapaszkodva az óriási szélben, amit a katonai helikopter rotorja keltett Vértesszőlősnél. Az őt tartó ág végül megadta magát, és a sportoló 20 méter magasból a földre zuhant. A Honvédelmi Minisztérium az RTL Híradó kérdésére azt közölte, hogy a pilóta és a gép személyzete is a kárhelyszín-parancsnok utasításait követte a mentéskor, azaz a katasztrófavédelemét.

VÁGATLANUL: videón a katasztrófával végződő vasárnapi siklóernyős mentés

A felvételen látszik, hogy a siklóernyős hosszan hánykolódott a fába kapaszkodva az óriási szélben, amit a katonai helikopter rotorja keltett Vértesszőlősnél. Az őt tartó ág végül megadta magát, és a sportoló 20 méter magasból a földre zuhant. A férfi azóta is életveszélyes állapotban van.

Siklóernyős baleset: „csoda, hogy még köztünk van”

Csoda, hogy még köztünk van. Ezt írta a barátja annak a siklóernyősnek az állapotáról, aki a segítségére siető katonai mentőhelikopter miatt kerülhetett életveszélybe. A sportoló vasárnap akadt fenn egy fán Vértesszőlősnél. A landolást sérülés nélkül megúszta, ám amikor fölé szállt a katonai helikopter, a rotor szele leszakította a faágat, a siklóernyős pedig 20 métert zuhant. Barátja szerint a felépülésére nagyon kevés esély van. 

A segíteni siető katonai helikopter miatt kerülhetett életveszélybe a siklóernyős

Tragikus mentés: a segíteni siető katonai helikopter miatt kerülhetett életveszélybe egy fán fennakadt siklóernyős Vértesszőlősön. A férfi a rotor által keltett hatalmas szél miatt 20 métert zuhant az ágról, amibe kapaszkodott, és amire egyébként sértetlenül landolt. A zuhanás után újra kellett éleszteni. Egyik barátja osztotta meg a történetet, aki vele repült. 

A maximumot kapta a sólyi gyerekgyilkos

Megbánta, amit tett, de a szülők nem tudnak megbocsátani gyermekük gyilkosának. Jogerősen is elítélték a 18 éves fiatalt, aki még 2018 májusában megölt egy 8 éves kislányt a Veszprém megyei Sólyon. A támadó ekkor még csak 16 éves volt, így a maximális büntetése 15 év lehetett. Ezt kapta első fokon és ezen most sem változtatott a bíróság.

Bíróság előtt a brutális apa

Bíróság előtt a brutális apa, aki 10 hónapos kisfia szeme láttára ölte meg egykori élettársát. A vád szerint a férfi tavaly februárban Kajárpécen támadt gyermeke anyjára, aki már külön élt tőle. A gyilkosság után síró gyermekét a halott édesanyával hagyta, fél nap után találtak rájuk.

Súlyosbították a kapuvári fojtogató büntetését

Esélyt sem adott volt barátnőjének- súlyosbították a kapuvári fojtogató büntetését. A 34 éves férfi, még 2018 nyarán egy dróttal ölte meg egykori szerelmét, mert nem tudta elfogadni, hogy kapcsolatuk véget ért. Első fokon idén februárban 13 év fegyházbüntetésre ítélték előre kitervelt gyilkosság miatt. A győri ítélőtábla most meghozott döntése szerint azonban 15 évet kell a rácsok mögött töltenie.

Lakótársai verhették agyon

Agyonverték ismerősüket, a rendőrség az áldozat lakótársait gyanúsítja. Egyikük hívta tegnap a rendőröket, hogy 60 éves barátjuk meghalt. A három férfi egy komáromi családi házban élt együtt. Hogy miért bántották társukat, még nem tudni, egyelőre nem tettek beismerő vallomást. A környékbeliek azt mesélték, mindenki félt a ház lakóitól.

 Elítélték a tatabányai horgászházak kifosztóit

A két rabló, a sofőr, és a figyelő is évekig börtönben marad. Elítélték a tatabányai horgászházak kifosztóit. A 4 fős banda három másik megyében is garázdálkodott hónapokon keresztül: lakókocsikat, családi és hétvégi házakat, valamint irodákat is feltörtek. Egyikük kivételével korábban már mindegyiket elítélték hasonló bűncselekmények miatt.

Tolató kukásautó gázolt halálra egy 77 éves nőt

Tolató kukásautó gázolt halálra egy idős nőt pénteken Győrben. A 77 éves áldozaton már nem lehetett segíteni. Információink szerint a szemeteskocsin van tolatókamera, ami működött is. Azt egyelőre nem tudni, a sofőr miért nem vette észre a gyalogost, ahogy azt sem, hogy a nő hallhatta-e a tolatásra figyelmeztető hangjelzést. 

Több száz millió forintos lehet Bajóton a viharkár

Alighogy kitakarítottak, ismét elöntötte a víz a Komárom-Esztergom megyei Bajótot. 8 nap alatt szerdán volt a harmadik, hogy a sok eső miatt a helyi patak kilépett a medréből és elárasztotta az utcákat, a kerteket és a házakat. Csak az önkormányzatnak már több száz millió forintos kára van, a magáningatlanokban okozott pusztítás mértékét még nem is tudták megbecsülni.

Fának ment, kettészakadt az autó

Eltiltották a vezetéstől, ezért jogosítványa sem volt a sofőrnek, aki kedd hajnalban csapódott fának Tatabányánál az 1-es főúton. Az ütközés ereje akkora volt, hogy az autó kettészakadt, 30 éves vezetője kirepült, és bár próbálták, az életét nem tudták megmenteni. A Bács-Kiskun megyei Izsáknál is életét vesztette kedden egy autós. Áttért a szemközti sávba, ahol kamionnal ütközött.

Aknából mentették ki a hódpárt

Aknába esett párt szabadítottak ki a tűzoltók Ózd-Hódoscsépányon. Az állatok maguktól nem tudtak kijönni, ezért hívták a katasztrófavédőket. Pokróccal és egy lapát segítségével szabadították ki a hódpárt. A nem mindennapi mentésről videó is készült.

Egyre inkább élénkül a belföldi turizmus

Reménykednek a szállásadók, egyre inkább élénkül a belföldi turizmus. Az április azonban óriási kiesést hozott. Jó részük be is zárt a koronavírus miatt, így a vendégéjszakák száma 95-99 százalékkal esett vissza, az előző évhez képest a statisztikai hivatal adatai szerint. A foglalások most azonban napról napra nőnek, de a külföldi és az üzleti turisták még hiányoznak.

Húsz évet is kaphat az apa, aki gyermeke szeme láttára ölte meg volt élettársát

Húsz évet is kaphat a kegyetlen apa, aki 10 hónapos gyereke szeme láttára ölte meg volt élettársát. A csecsemőt utána halott anyjával magára hagyta, majd 12 órával később találtak rájuk. Ahogy arról korábban beszámoltunk a most 30 éves férfi látogatóba ment tavaly februárban volt élettársához és közös gyermekükhöz Kajárpécre, majd féltékenységből a nőnek esett és brutálisan meggyilkolta. Most emeltek vádat ellene.

Jóval kevesebb a hazai turista

Felemás az idei pünkösd a szállodákban. A hotelek egyrészt örülnek, hogy a járvány lecsengésével megnyithattak, a vendégek száma azonban jócskán elmarad a tavalyitól. Most hétvégén nyitott a balatoni strandok fele, csakhogy a rossz időben persze senki sem akart fürdeni.

404 ezer forint megtakarítás

404 ezer forint. Átlagosan ennyi megtakarítása van egy fiatalnak Magyarországon azok közül, akiknek egyáltalán van spórolt pénzük. Egy friss felméréséből viszont az is kiderül, hogy a 19 és 29 év közöttiek csaknem fele egyáltalán nem tesz félre.

Indul az élet vidéken, ezen a hétvégén több turista-vonzó látványosság nyílik

Két hónap után újra fogad látogatókat a diósgyőri vár, bár egyelőre a kiállítótermeket nem nyitották meg. Sárváron pedig mától nyitva van a kalandpark. A megfelelő távolságtartásra és a fertőtlenítésre mindenhol kiemelten figyelnek.

13 évesen késelt, elítélték

Két évet javítóintézetben kell töltenie annak a 13 éves lánynak, aki tavaly decemberben hátba szúrta egy 15 éves társát az esztergomi gyermekotthonban. Az előkészítő ülésen mindent bevallott és lemondott a tárgyalásról. Azt mondta, azért késelt, mert a testvére mellé akart kerülni egy másik intézménybe.

Menekült férfi a tranzitzónáról: olyan volt, mint egy börtön

Olyan volt, mint egy börtön - ezt mondta az RTL Híradónak a tranzitzónáról egy menekült férfi, akit családjával együtt szerda éjszaka engedtek el Röszkéről. Ő és családja több mint egy éve várt arra, hogy elbírálják menedékkérelmüket. A kormány azután döntött a tranzitzónák bezárásáról, hogy az Európai Bíróság jogellenesnek nyilvánította a menekültek fogvatartását.A miniszterelnök az állami rádióban veszélyesnek nevezte a döntést.

Nyitás: A szülőknek nem kell egészségügyi igazolást vinni

Váratlanul érte a legtöbb intézmény vezetőjét, hogy vidéken hétfőn, Budapesten rá egy hétre teljes üzemben megnyílik az összes óvoda, és bölcsőde. Ma már több helyen megkezdték a felkészülést, takarítanak, és fertőtlenítenek. A szülők többsége örül a nyitásnak, mert dolgozniuk kell. Az országos tisztifőorvos azt kérte, hogy a nyitás előtt minden óvodában és bölcsödében virusölő szerrel végezzenek nagytakarítást.

A korlátozások enyhítése után is óvatosságra intenek a szakértők

A korlátozások enyhítése után is óvatosságra intenek a szakértők. A Pécsi Tudományegyetem virológusa videóban figyelmeztet arra, hogy a koronavírus továbbra is jelen van, ezért továbbra is nagyon fontosnak tartja a higiénés szabályok betartását és a maszk viselését. Szerinte ezen múlhat, hogy a vírus újra berobban-e egy második hullámban.

Lesz-e idén klasszikus évzárás az iskolákban?

Az alsós évfolyamoknak és a szülőknek segítség lehetne, ha júniusban visszaülhetnének az iskolapadba a diákok, mégis érdemesebb lenne digitálisan befejezni a tanévet, mondja a Nemzeti Pedagóguskar elnöke. Bár egyelőre még csak az biztos, hogy június másodikáig marad az otthontanulás, Orbán Viktor miniszterelnök szerint élő ember nem tud most arra a kérdésre válaszolni, hogy lesz-e idén klasszikus évzárás. A szülők véleménye elég vegyes.

Kitolódik az idei esküvői szezon

Kitolódik az idei esküvői szezon. Bár júniustól a fővároson kívül mindenhol meg lehet tartani a legfeljebb 200 fős esküvőket, a koronavírus-járvány miatt elmaradt lagzikat már csak ősszel vagy télen tudják leghamarabb megtartani a párok az esküvői szolgáltatók szerint. Legalábbis ha ragaszkodnak a hétvégi időponthoz. A veszélyhelyzet miatt vannak, akik jövő nyárra ütemezték át az esküvőjüket, így már 2021-re is nehéz időpontot foglalni.

Újraindult az élet vidéken

A kávézók teraszán már üldögéltek az emberek, mások sportolni mentek. Budapestet és Pest megyét leszámítva mindenhol lazítottak a kijárási korlátozásokon. Csak néhány szabály maradt érvényben: az időseknek fenntartott idősávot és a másfél méteres távolságot továbbra is be kell tartani. Az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező maszkot viselni.

Sok vendéglátós már készül

Van olyan vendéglátós, aki már készül, más inkább kivár, hogy a munkatársait és a vendégeket is védje. Vidéken hétfőtől nyithatnak az éttermek teraszai, kerthelyiségei. A balatoni polgármesterek közül van, aki a turizmus miatt örül az enyhítésnek, de aggódik a helyiekért. Több tóparti településen most sem engedik be a turistákat a hosszú hétvégén.

Eddig 21 kórházi dolgozó kapta el a koronavírust a tatabányai kórházban

Eddig 21 kórházi dolgozó kapta el a koronavírust a tatabányai kórházban és rajtuk kívül több mint hatvanan vannak otthoni karanténban. Az intézményben április közepén tört ki a járvány. Az egyik dolgozó lélegeztetőgépen van. A bent fekvő betegek közül is megfertőződtek kilencen. A kórház főigazgatója az RTL Híradónak azt mondta, egyelőre így is el tudják látni a feladataikat.

Késelő diák: gyilkossági kísérlet a gyanú

Már a földön feküdt a tanárnő, de még mindig próbálta szurkálni a diák. Ezt állapította meg a rendőrség a tavaly decemberben történt szakközépiskolai késelésről. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 17 éves fiú fizikaórán támadt rá tanárára egy győri iskolában. A rendőrség szerint a fiatal előre eltervezte tettét. Ügyvédje azonban ezt máshogy látja.

Letartóztatták a férjét halálra szúró tokodi nőt

Letartóztatták a férjét megölő tokodi nőt. Az asszony múlt vasárnap veszekedés közben szúrta mellkason házastársát, akinek az életét már nem tudták megmenti. Egyik fiuk szerdán az RTL Híradónak azt mondta, nem tudják megbocsátani, amit édesanyjuk tett, számukra ő is meghalt. Az asszony már többször volt agresszív családtagjaival.

Maszkok az erdőkben, elhajigált gumikesztyűk a városokban

Maszkok az erdőkben, elhajigált gumikesztyűk a városokban. Sokan úgy válnak meg az egyszer használatos védőeszközöktől, hogy ahol érik, eldobják azokat. Pedig a Híradónknak nyilatkozó hulladékszakértő szerint ezek veszélyes hulladéknak számítanak, így annak megfelelően kell kezelni azokat. Különben nem csak az emberekre, de a természetre is károsak lehetnek.

Hagymával boxolnak, könyvvel erősítenek

Kreatív karantén-edzéseket tart online egy dorogi tréner. Szenczi Zsuzsa férjét is rávette a közös tornázásra. Mindent felhasználnak, amit otthon találnak. A Pécsi Vasutas Sportkör ifi focistája is alternatív megoldást talált az edzésre, WC papír gurigával dekázgat.

Újraindult a munka a győri Audi-gyárban

Kedden még csak egy műszakban, száz ember dolgozott a győri Audi gyárban. A tervek szerint a jövő héten már a járműgyártás is újraindul. A cég több óvintézkedést is bevezetett: maszkokat adnak a munkatársaknak, másfél méteres távolságot kell tartaniuk egymástól. Az Audi után több magyarországi autógyár is felkészült, hogy újraindítsák a termelést.

Hétfőtől ingyenes a parkolás, sokan élnek vele

Hétfőtől ingyenes a parkolás az országban. Az általunk kérdezett autósok örülnek a döntésnek, az önkormányzatok azonban kevésbé. A parkolási díjak kiesése ugyanis például több fővárosi kerület vezetését is újratervezésre kényszeríti. Az önkormányzatoknak a növekvő forgalmon kívül a munkahelyek megőrzésére és az előre kifizetett, éves parkolási díjakra is megoldásokat kell találniuk.

Két keréken az idősekért Győrben

A járvány idején a Magyar Kerékpáros Klub helyi szervezetéhez is fordulhatnak a segítségre szorulók. A bringások, ha kell, bevásárolnak, postára mennek és különleges kéréseket is teljesítenek. Volt, hogy idősotthonba vittek névnapi meglepetést. A kezdeményezés másfél hete indult, azóta már több mint 100 megbízást teljesítettek a kerékpárosok.

Dés: Felemelő érzés így viszonthallani a dalt

A Valahol Európában musical nagy sikerű slágerével lepte meg a Soproni Petőfi Színház a közönséget. A zene című számból 61 művész és színházi dolgozó közreműködésével készítettek klipet. A videóban szerepel Mikó István Jászai-díjas színművész, aki a társulat darabjában is előadja a számot. A zeneszerző Dés László az RTL Híradónak azt mondta, felemelő érzés, így viszont hallani szerzeményét.

Kapós lett a plexi védőmaszk

Ezrével érkeznek a megkeresések a két győri mérnökhöz, hogy gyártsanak plexi védőmaszkokat. Saját zsebből csaknem 250 darabot már elkészítettek a győri kórháznak, de országszerte több mint 10 ezer darabra kaptak megkeresést. A sorozatgyártáshoz viszont anyagi segítségre lenne szükségük.

Nem kell karanténba menniük a külföldről hazaérkező kamionosoknak

Enyhítettek a szabályokon: mégsem kell kötelezően karanténban maradniuk a külföldről hazaérkező kamionosoknak. Az országos tisztifőorvos rendelete alapján a sofőrök két hétig nem ülhettek volna volán mögé, akkor sem, ha egészségesek. Több szakmai szervezet is a kormányhoz fordult, mert szerintük így összeomolhatott volna a teljes hazai áruszállítás. Úgy változtattak, hogy aki egészséges, az tovább vezethet.

Így kötik le a gyerekeket a szülők a koronavírus idején

Bőröndből és WC papírból épített akadálypálya, a felhalmozott tészta ki-és bepakolása, farönk dobálás és lufi kergetés. Csak néhány az unaloműző otthoni programok közül, amit a szülők találnak ki gyereküknek. Az általunk kérdezett gyermekpszichológus az állandó programszervezést nem ajánlja.

Folyamatosan hívják az ingyenes győri segélyvonalat

Folyamatosan hívják az ingyenes győri segélyvonalat. A nap 24 órájában elérhető telefonszámon, jelenleg 7 orvos felváltva fogadja a hívásokat. A legtöbben a koronavírus tüneteiről érdeklődnek és arról, hogy hova fordulhatnak, ha úgy vélik megfertőződtek. Emellett hétfőn megkezdte működését az egyetemen a megfigyelő központ is. A kollégiumban azokat a 65 év alatti betegeket tudják karanténba helyezni, akiknek nincs, vagy enyhe tüneteik vannak, és otthon nem tudják megoldani elkülönítésüket.

Szívek az ablakokban


szerző:
2020.03.23. 18:42
Szívek az ablakokban

Szívekkel üzennek azoknak, akik nem maradhatnak otthon. Országszerte ragasztanak ki szívet ábrázoló gyerekrajzokat az emberek az ablakaikba, hogy ezzel is mutassák, azokkal vannak, akiknek a járvány idején dolgozniuk kell.
A "szívtérképet", ide kattintva érheti el.

Kórházi dolgozóknak főznek

Kávé, tea, ásványvíz, szendvics, papírtörlő, meleg étel. Az intenzív osztályokon dolgozó orvosok, ápolók ezeknek örülnek a legjobban - ezt mondják a nekik segítő önkéntesek. Győrben tartós élelmiszert, innivalót, Siófokon minden reggel szendvicseket, Budapesten pedig 60 adag meleg ételt visznek a sürgősségi osztályra. A Bethesda Gyermekkórházban pedig gyermekmegőrzőt szerveztek a 12 órában dolgozó kollegák gyerekeinek.

Húsz kilométeres sor a csanádpalotai határnál

Akár 8 órát is állhat a dugóban a csanádpalotai határnál, aki Romániába utazna. Ma kora délután több mint 20 kilométeren torlódtak a teherautók. Szinte mindannyian román és bolgár kamionosok, akik Ausztria felől Hegyeshalomnál lépték át a határt és csak itt hagyhatják el az országot. Az átutazó áruszállítókat egész nap engedik Hegyeshalomnál, a személyforgalomban pedig este 9-tól hajnal ötig nyitják meg a humanitárius folyosót a román és bolgár vendégmunkások előtt.

Felvásárlás és drágulás

Egy Pécshez közeli faluban egyetlen ember vásárolta fel az összes lisztet, egy debreceni boltban az állateledel fogyott el, és volt, ahol a kenyeret vitték el még mielőtt a polcokra került volna. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete szerint hiába van áru bőven, a pánikszerű vásárlás miatt üresek a polcok. Azt kérik ezért, hogy legyen felső korlátja a vásárlásnak. Mindeközben a piacokon egyre drágább a zöldség, gyümölcs és a hús.

Újabb humanitárius folyósót nyitottak!

Napközben ismét több tízkilométeres sort alakult ki az osztrák-magyar határon annak ellenére, hogy kedd éjjel több ezer Romániába és Bulgáriába tartó vendégmunkást engedtek át a magyar hatóságok az országon. Az utazókat a csanádpalotai átkelőn már a román orvosok és határőrök várták. Olyan sokan érkeztek, hogy az M43-as autópályán több kilométeres sor alakult ki a román határ előtt is.

Komoly károkat okozhat a koronavírus terjedése a gazdaságban

Fizetés nélküli szabadság, elmaradó esküvők, leálló áruforgalom. Komoly károkat okozhat a koronavírus terjedése a gazdaságban. Egy fuvarozócég vezetője szerint a működésüket is megbéníthatja a járvány. Az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatok pedig a kamara elnöke szerint lényegében megbénultak.

Ne mondja meg, hogy Olaszországból jött

Ne mondja meg, hogy Olaszországból jött - ezt javasolta pénteken reggel egy magyar kamionosnak a rendőr Hegyeshalomban, az osztrák-magyar határon. A sofőr mindezt videóra vette. Bár a határellenőrzést visszaállították, csütörtökön még a kishatárokon bárki szabadon bejöhetett az index videója szerint. Az Operatív Törzsnél vizsgálatot ígértek.

Szorosan ellenőrzik a határokat

Négy Olaszországból hazatérő magyart helyeztek karanténba a hatóságok – csütörtöktől ismét van ellenőrzés az osztrák és szlovén határon miután veszélyhelyzetet rendeltek el a koronavírus miatt. Az öt legforgalmasabb belső schengeni átkelőn mindenkit megállítanak. A beutazási tilalommal érintett országokból érkező külföldieket délután óta visszafordítják, a magyarokat karanténba helyezik.

Fehérbe borult a csáfordjánosfai erdő

Fehérbe borult a csáfordjánosfai erdő. Több millió szál tőzike virágzik a természetvédelmi területen. A növény védett, ezért leszakítani és eltaposni szigorúan tilos. Egyetlen szál értéke 10 ezer forint. A tavaszi virágzáskor több százan látogatják meg Magyarország legnagyobb összefüggő tőzikését. A növény még körülbelül egy hétig virágzik.

Részeg sofőrök okoztak balesetet

Ittasan vezettek - baleset lett a vége. Budapesten, a Ferihegyi úton egy részeg sofőr miatt négy kocsi ütközött pénteken este, ketten kórházba kerültek. Győr-Moson-Sopron megyében két olyan baleset történt, amelyet ittas vezetők okoztak. Egy harmadiknál pedig kábítószert fogyasztott a vétkes sofőr.

Telefonjával babrálhatott, ezért nem látta, hogy rálóg a sínekre

Úgy tudni a telefonjával babrált, ezért nem vette észre, hogy rálóg a sínekre. Súlyosan megsérült az a 48 éves nő, aki csütörtökön autójával egy vonattal ütközött. A sofőr egy másik autós mögött állt meg, úgy hogy a kocsi hátulja még épp a vágányokra lógott. Az érkező szerelvény hiába vészfékezett, nekiütközött.

Hiánycikk az építőiparban használatos pormaszk is

Ezt is felvásárolták a koronavírus miatt. Az egyik festéküzletben azt mondták, néhány nap alatt többször annyit adtak el, mint tavaly egész évben. A készlethiány az árakat is felverte. Az interneten találtunk olyan hirdetést, amelyben a legegyszerűbb szájmaszkot húszszoros áron kínálják. A kormány a nyerészkedők megbüntetésére készül. 

Gyalogost gázoltak az M86-oson

Sok súlyos baleset volt az utakon. Autóúton gyalogoló férfit gázolt el egy kocsi Köny közelében szombat este, a gyalogos szörnyethalt. Kiskunmajsánál pedig fának hajtott egy autós: ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek. Felsőtárkánynál pedig villanyoszlopnak csapódott egy autós, ő is súlyos sérülésekkel került kórházba.

Ittasan vezetett és kötekedett a rendőrökkel az önkormányzati képviselő

Ittasan vezetett és kötekedett a rendőrökkel Balatonalmádi egyik fideszes önkormányzati képviselője. Erről a Veszpresszo.hu számolt be elsőként. Szakál Balázs Dániel a csütörtöki testületi ülésen beismerte, hogy ittas vezetés és becsületsértés miatt nyomoznak ellene. Bejelentette, hogy szerdán kilépett a Fideszből, függetlenként folytatja a munkát. A polgármester szerint képviselőhöz méltatlan, amit a politikus tett.

Várpalotáról startol az Űrbatyu kettő

Várpalotáról engedik a magasba az Űrbatyu kettőt. Az első ballont tavaly júliusban indította el a Bakonyi Csillagászati Egyesület, Ajkáról. Két és fél órát töltött a levegőben, ezalatt sok látványos képet készített például a Balatonról. Idén szavazással döntötték el, honnan induljon a ballon és Várpalota nyert.

13 évet kapott a gyilkosságért

Brutálisan megfojtotta volt barátnőjét - 13 évre ítélték. A 34 éves férfi a vád szerint még 2018 nyarán egy dróttal megölte egykori szerelmét Kapuváron. A lány szakított vele, ő azonban ezt nem tudta elfogadni. A bíróság szerint előre eltervezte, hogy megöli a lányt, ha nem békül ki vele. A férfi beismerte a gyilkosságot, de azt tagadta, hogy előre eltervezte volna, fellebbezett az első fokú döntés ellen.

Nem tartja magát felelősnek a várpalotai hintabaleset két vádlottja

A hinta üzemeltetője és a megfelelőségi tanúsítványt kiállító férfi mondta ezt csütörtökön az előkészítő ülésen. Ahogy arról már többször beszámoltunk, az úgynevezett kalapácshinta 2017 szeptemberében működés közben tört ketté. Öten sérültek meg a balesetben, a legsúlyosabban a most 20 éves Krisztofer. Mindent újra kellett tanulnia, még most is rehabilitációra jár. Az ülésen döntés nem született, a tárgyalás áprilisban folytatódik.

Többmillió forintos kárt okoztak ittas tinédzserek Dorogon

A két 17 éves fiatal három napja egy parkban tört zúzott. A futópálya lámpáit kitépkedték, a szemeteseket leszaggatták. A rendőrök a térfigyelő kamerák képei alapján alig két nap alatt elfogták őket. Rongálás miatt kell felelniük.

Megszúrta, mégsem haragszik rá

Gyilkossági kísérlet miatt 10 évre ítélték az élettársát késsel megszurkáló férfit. A támadó még 2018-ban disznóölésen esett neki párjának a Veszprém megyei Szőcön. Az ott lévők fogták le. A lánynak életmentő műtétre volt szüksége, de szerdán a tárgyaláson az RTL Híradónak azt mondta, nem haragszik volt párjára. A férfi korábban részegen többször is megütötte.

Hatalmas szél és jégeső pusztított országszerte

Gerendákkal együtt repítette le a szél egy tanya tetejét Kecskemét mellett, de az ország minden részén megbontotta a tetőket a vihar. Fák dőltek ki, áramkimaradások voltak, hajnalban pedig villámlással, dörgéssel jégeső érkezett. 760 alkalommal kellett kimenniük a tűzoltóknak, hogy elhárítsák a hibákat. A meteorológusok szerint újabb viharok várhatóak.

15 év börtön a 8 éves sólyi kislányt meggyilkoló fiúnak

A fiatalkorúakra maximálisan kiszabható 15 év börtönbüntetésre ítélték a 8 éves sólyi kislányt meggyilkoló fiút. Az akkor 16 éves fiú 2018 májusában a Séd patak partján hazugsággal rávette a gyereket, hogy hagyja magát megkötözni. Majd bántalmazta és eszméletlenül magára hagyta a patakban. A megölt kislány édesapja ma azt mondta, gyermeke hiánya a legfájóbb.

Pusztítást hagyott maga után az orkán erejű szél

Kidőlt fák, megbontott tetők, leszakított vezetékek és felborított pótkocsi. Pusztítást hagy maga után az orkán erejű, több mint 100 km/órás szél. A tűzoltókat kora délutánig már több mint 100-szor riasztották, elsősorban Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyéből. Több ezer lakásban ment el az áram a leszakadó vezetékek miatt. Az előrejelzések szerint a szél továbbra is kitart, a meteorológiai szolgálat szerdára is figyelmeztetést adott ki. 

Súlyos büntetés egy puska miatt

Öt év fegyház fegyvervásárlásért, és 3 év a fegyver eladásáért. Első fokon ilyen büntetéseket szabott ki a bíróság egy puska és egy hangtompító miatt, amit a terrorelhárítók tavaly nyáron a Komárom-Esztergom megyei Héregen találtak egy autó motorterében. A vevők a puskát nem sokkal előtte, egy 79 éves helyi férfitól vásárolták.

Már a szabadban van a karácsonykor született kis láma

Már a szabadban van a többiekkel a kisláma, amely karácsonykor született a Veszprémi Állatkertben. Nem azért vannak kint, mert most enyhe az idő, ők a hidegben sem húzódnak be. Az anyatej mellett egyelőre csak lombokat kaphat.

Balesetet okozott, verekedett - balhét balhéra halmozott a 19 éves cserbenhagyó

Balhét balhéra halmozott az elmúlt 2 hónapban a 19 éves cserbenhagyó, most tartóztatták le. Tavaly novemberben a piroson átszáguldva okozott balesetet Tatabányán, majd elmenekült. Miután megtalálták, bűnügyi felügyeletbe került, nem hagyhatta volna el lakhelyét, Oroszlányt. Mégis megtette. Kétszer is verekedésbe keveredett, legutóbb három napja. Ezután tartóztatták le.

Törvényt módosíthatnak Győr új polgármesetere miatt

Polgármesterként is maradna orvos Győr új vezetője. Ehhez azonban módosítani kell a törvényt. Dézsi Csaba András szerint ha lesz módosítás, nem miatta történik, hanem azért, mert rossz a szabályozás. Ellenfele, a vasárnap alulmaradt Pollreisz Balázs azt mondja, ez is csak azt mutatja, hogy a kormánypárt mindent megtesz a hatalomért.

Polgármester-választás Győrben

Még tart a szavazás Győrben. A szexbotrányba keveredett és emiatt lemondott fideszes polgármester, Borkai Zsolt utódjáról dönthetnek az ott élők. A legfrissebb adatok szerint kevesebben mentek el választani, mint októberben. Hatan indulnak a polgármesteri posztért, a Fidesz Dézsi Csaba Andrást, az ellenzéki összefogás pedig a szocialista Pollreisz Balázst indította.

Soha nem engednék szabadon a tatai rablógyilkosokat

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést javasol a Győri Fellebbviteli Főügyészség a tatai rablógyilkosok ügyében. A 4 fős banda még 2015 decemberében tört be egy családi házba. Az ott élő idős házaspárt olyan brutálisan bántalmazták, hogy a 76 éves férj a kórházban belehalt sérüléseibe, felesége pedig megvakult.

Két év tíz hónap börtönt kapott a volt férj

Tagadta a férj, hogy felbérelte volna ismerősét volt felesége megölésére. Emberölés előkészületében mégis elítélték, jogerősen 2 év 10 hónap börtönre. A soproni vállalkozó szerint ő csak arra adott megbízást, hogy a vagyonjogi perben volt házastársától követelt több mint 60 millió forintot behajtsa. Ismerőse pedig azért állít mást, mert így akarta félreállítani és megszerezni üzleteit.  A bíróság azonban nem hitt neki és egy évvel súlyosbították az első fokon kiszabott büntetését.

Bocsánatot kért a rokonoktól az utolsó szó jogán

Sajnálja, ami történt - ezt mondta az utolsó szó jogán az a férfi, aki még tavaly áprilisban egy veszprémi kocsmában úgy megütött egy vendéget, hogy meghalt. Mindketten részegek voltak, a későbbi áldozat pedig sértegette, ezért támadt rá. A verekedő a szerdai előkészítő ülésen mindent beismert, 5 év börtönre ítélték.

Tragédia az ajkai erőműben: rakodógép gázolta halálra

Rakodógép gázolt halálra egy 53 éves nőt. Úgy tudjuk, az áldozat épp mintát akart venni a biomasszából, amikor a baleset történt. Az erőmű belső vizsgálatot indított. A vezérigazgató azt mondta, a nőt és a sofőrt alvállalkozók foglalkoztatták. A tragédiát a rendőrség is vizsgálja és munkaügyi ellenőrzés is indult.

Együtt ünnepelhetett a Crohn-beteg édesanya a családjával

Többször megcsípte magát, hogy biztos nem álmodik. El sem akarta hinni, hogy hónapok után újra kislányával lehet, miután az ünnepekre hazaengedték a németországi kórházból. Ahogy arról az RTL Híradóban többször is beszámoltunk, a 28 éves Crohn-beteg édesanyáról itthon lemondtak az orvosok. Szinte az egész ország összefogott az ácsi nőért, hogy külföldön megmenthessék az életét. Most már egyre jobban van, de még több műtét vár rá.

Ha szeretnének segíteni, itt megtehetik: 

OTP Bank, Molnár Tibor
11773401-01544345
HU42 1177 3401 0154 4345 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB
Közlemény: jótékony célú közadakozás

Eltiltás alatt, ittasan vezetett, meghalt mellette a barátja

Nem vezethetett volna, mert eltiltották, és valószínűleg ivott is a 20 éves sofőr, aki mellett meghalt a barátja tegnap este a Veszprém megyei Gecse közelében. Autójukkal árokba hajtottak, majd oszlopnak vágódtak. A vezetőt agyrázkódással vitték kórházba, 23 éves barátját azonban hiába próbálták újraéleszteni, a helyszínen meghalt. A fiatal nem volt bekötve. A kocsit vezető ismerősét őrizetbe vették.

Beteg gyerekekért dördültek a lövések

Jótékonysági vadászatot tartottak pénteken országszerte. A kezdeményezés hat éve indult, amihez idén már minden megye csatlakozott. Több mint 1100 vadász vett részt az eseményen. A résztvevőknek legalább 30 ezer forintos díjat kellett fizetniük, amelyekkel 19 kórház gyermekosztályait támogatják a szervezők.

Leégett az otthonuk, szomszédoknál kell tölteniük az ünnepeket

Húsz négyzetméteren, a szomszéd lakásában karácsonyozik az ötfős Sárközi család. Kilenc nappal az ünnepek előtt lettek földönfutók, ugyanis leégett az otthonuk Tét-Ürgehegyen. Csak néhány percen múlt, hogy mindenki ki tudott menekülni. A Végső Vár Alapítvány Az RTL Híradóból értesült a család helyzetéről, ezért púpozott autóval érkeztek, hogy szebbé tegyék a karácsonyukat.

Pár nappal karácsony előtt égett le a házuk

Kilenc nappal karácsony előtt lettek földönfutók. Tehetetlenül nézte végig a téti Sárközi család, hogy múlt vasárnap leégett otthonuk. A szomszédjuk szólt nekik, hogy lángol a tető, egy szál ruhában menekültek. Szinte mindenük odalett. Most az egyik szomszédnál húzzák meg magukat hatan. Biztosításuk nem volt és, hogy hol töltik a karácsonyt elképzelni sem tudják.

Órákig volt megölt testvéreivel a 6 éves kislány

Órákig lehetett halott testvérei mellett a 6 éves kislány. Az RTL Híradó információi szerint a 35 éves apa vasárnap hajnalban végezhetett 13 éves nevelt lányával és tíz éves fiával Győrben, majd öngyilkos lett. A lakásban végig ott volt legkisebb gyereke is, őt nem bántotta. A férfi nemrég szabadult a börtönből, mert volt feleségét, a gyerekek anyját meg akarta ölni még 2016-ban. A gyerekek most hétvégén láthatáson voltak nála, az anyjuk ment értük, ő hívta a rendőröket.

Karácsony a győri állatmenhelyen

Állatok karácsonya Győrben. Több százan látogattak el az állatmenhelyre hétvégén, hogy ajándékokkal lepjék meg a lakókat. A konzervek, takarók és játékok mellett sokan úgymond az idejüket ajándékozták az árvaállatoknak: játszottak, sétáltak velük. A menhely az ünnepek előtt már nem ad örökbe, mert a tapasztalatok szerint az ajándékba szánt állatok egy része ugyanúgy visszakerülne hozzájuk.

7 és fél a benzinkútrablónak

7 év 6 hónapra ítélte a bíróság a győri benzinkútrablót. A 30 éves férfi júniusban először gázsprayvel lefújta az egyik győri benzinkút dolgozóit, majd több mint 15 milliós bevétellel távozott. Még aznap feladta magát a szerb magyar kettős állampolgárságú férfi. Letartóztatásakor azt mondta, azért rabolt, mert tartozott, és halálosan megfenyegették. Az ítélet nem jogerős.

Síró tanárok, letargia a győri iskolában

Síró tanárok, szomorúság, letargia. Ilyen hangulatról beszéltek ma a győri Jedlik Ányos Szakközépiskola diákjai az RTL Híradónak. Ahogy arról már beszámoltunk múlt hét csütörtökön az intézmény egyik tizedik osztályos tanulója megkéselte az órán tanárát. A pedagógus már jobban van, a napokban kiengedik a kórházból. 17 éves támadóját szombaton tartóztatták le. Az iskola igazgatója ma azt mondta, megvizsgálják, kell-e szigorítani a házirendet.

Sikkasztás miatt nyomoznak Sopronban

Átláthatatlan elszámolások, visszafizetett hitelek után levont újabb részletek. Erre panaszkodnak 4 panelház lakói Sopronban. Azt mondják, nem látták, hogy az időközben leváltott közös képviselő elszámolt volna, és emiatt olyan hitelek után is törleszteniük kell a közös költségben, amelyeket többen már visszafizettek. Most sikkasztás miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak a rendőrök.

Letartoztatták a késelő diákot

Letartóztatták a diákot, aki megkéselte tanárát Győrben még csütörtökön. Ügyvédje azt mondta a 17 éves fiú megbánta tettét. Ügyvédje arról is beszélt, hogy a svájci bicskát, amivel tanárára támadt, édesapjától kapta. A családban ugyanis hagyomány, hogy az apák kést adnak ajándékba a fiúknak. A fiú ügyvédjével készült teljes interjút visszanézheti: ITT!

Diákokkal az iskolai erőszak ellen

Több mint 20 úgynevezett animátor segíti a pedagógusokat a győri Váci Mihály Általános Iskolában. Ők azok a diákok, akik először közbelépnek, ha azt látják, hogy valamelyik tanuló bántaná a másikat. Legyen szó akár csúfolódásról, vagy verekedésről. A módszerrel, amiről az Abcúg számolt be, sikerült elérniük, hogy egyre kevesebb az iskolán belüli erőszak.
Az animátorok ide kattintva részletesen elmesélik a feladatukat.

Az autópályán sétált, halálra gázolták

Az autópályán sétált, halálra gázolták. Egy 50 éves békéscsabai férfi vesztette életét vasárnap kora este az M1-es autópályán Győrnél, miután a sztráda egyik oldaláról a másikra gyalogolt át. Azt, hogy miért volt ott, nem tudni. Az autópályán ugyanis tilos gyalogosan közlekedni. A rendőrség arra is figyelmeztet, ha műszaki hiba miatt félre kell állnunk, láthatósági mellényben szálljunk ki a kocsiból és a forgalomtól távol várjuk meg a segítséget.

Hónapokon át gyógyszerekkel mérgezte a férjét egy válófélben lévő asszony

Gyógyszerekkel mérgezte férjét, életfogytiglanra ítélték. Szerdán jogerősen is elítélte a Győri Ítélőtábla a szabadbattyáni asszonyt, aki hónapokon keresztül tablettákkal mérgezte a férjét, aki tavaly júniusban egy nagyobb dózis után meghalt. Az asszony az utolsó szó jogán tagadta a vádakat, de a bíróság nem hitt neki. 25 év után szabadulhat feltételesen.

Visszakapta júliusban ellopott tandem kerékpárját a látássérült férfi

A látássérült győri férfi különleges biciklije munkahelyéről tűnt el, hónapokig nem volt róla semmi hír. Néhány napja azonban egy ismeretlen hívta, hogy valószínűleg megtalálta a kerékpárt, amit másnap vissza is kapott.  Azt, hogy ki és miért lopta el a kerékpárt továbbra sem tudni.

Halálos balesetek előzés miatt

Két halálos baleset is történt előzés miatt csütörtökön. Bakonypéterden egy 51 éves nő halt meg, miután kocsijával fának csapódott. Egy kamiont próbált megelőzni, de szemből is jöttek, ezért félrerántotta a kormányt. Bakonygyepesnél pedig egy 36 éves férfi halt meg egy balesetben.

Póczikhoz köthető személy készítette a felvételeket Borkairól?

A zsarolással gyanúsított Póczik József volt válogatott labdarúgóhoz köthető személy készíthette Borkai Zsoltról és társairól a szexvideókat és fényképeket az elhíresült adriai luxusjachton. A 24.hu úgy tudja, hogy a felvételeket készítő férfit szintén gyanúsítottként hallgatták ki zsarolás kísérleté miatt. Póczik Józsefet hiába kerestük, sem ő, sem ügyvédje nem akarta kommentálni a híreket.

Életfogytiglan a rablógyilkosoknak

A négy férfi még 2015 decemberében rontott rá egy idős tatai házaspárra saját otthonukban. Megverték, megkötözték és kirabolták őket. A 76 éves férj olyan súlyosan sérült, hogy később a kórházban meghalt, felesége pedig egyik szemére megvakult. A napokban a banda három tagját – nem jogerősen – életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték. Negyedik társuk időközben meghalt. 

Plakátkampánnyal a horrorkaravánok ellen

Győr-Moson-Sopron megyében az M1-es autópályán és az 1-es úton táblákkal figyelmeztetik a sofőröket arra, hogyan nem szabad vontatni. Az elmúlt időszakban ugyanis egyre több túlsúlyos szerelvény és szabálytalan vontatás miatt intézkednek a rendőrök. A ORFK adatai szerint idén az első 8 hónapban már csaknem 900 sofőrt büntettek meg emiatt, míg tavaly egész évben körülbelül ezret.

A külsejét kritizálta, ezért ütötte meg áldozatát

A külsejét kritizálta, ezért ütötte meg áldozatát. Halált okozó testi sértés miatt felelhet az a 32 éves férfi, aki még áprilisban egy veszprémi kocsmában összeverekedett egy vendéggel, aki a helyszínen meghalt. A támadást rögzítette egy biztonsági kamera. A verekedő ellen most emeltek vádat. Kiderült, kábítószert is fogyasztott, így több mint 8 évet kaphat.

Január 26-án lesz az új választás Győrben

Felmondta szerződését Győr városa azzal az ügyvéddel, aki Borkai Zsolttal együtt szerepel a szexvideón. Ezt az újraválasztott, majd lemondott polgármestert helyettesítő alpolgármester mondta az RTL Híradónak. A Fidesz közben már keresi a jelöltjét az időközi polgármester választásra, ami január végén lesz. Dézsi Csaba András, kardiológus lehet a befutó. Ő azt mondta, át kellene szervezni az életét, ha tényleg felkérik a posztra.

27 év fegyházat kapott a rablógyilkos

Jogerősen, összesen 27 év fegyházat kapott a 21 éves rablógyilkos és felbujtója. A vád szerint 2017-ben az akkor 19 éves fiatalember kirabolt, majd egy sörösüveggel annyira megvert egy 87 éves asszonyt Tatabányán, hogy később belehalt a sérüléseibe. Erre az ügyészség szerint nagybátyja buzdította. Mindössze 5 ezer Ft-ot zsákmányolt. A bántalmazó bocsánatot kért. Nagybátyja mindent tagad.

Borkai már nem polgármester

Pénteken délután 4 órától már nem a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt Győr polgármestere. 120 napon belül kell kiírni az időközi választást. Az ellenzék előválasztáson döntene a jelöltjéről, a Fidesz várhatóan jövő heti elnökségi ülésén egyeztet arról, kit indítson. Csütörtökön botrányos körülmények között tartották meg az önkormányzat alakuló ülését, amely után a Fideszből a választás után kilépett polgármestert tüntetők óvszerekkel dobálták.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való