KERESÉS search-close

"Dörmer Csaba" szerzővel ellátott tartalmak

Dörmer Csaba

Dörmer Csaba által létrehozott tartalmak (100):

A botlatókő a holokauszt áldozatainak állít emléket és azoknak, akik után szinte semmi sem maradt fenn

Az első látásra nehezen észrevehető járdába süllyesztett macskakövek, réztáblákkal azokra emlékeztetnek, akikről szinte semmi sem marad fenn. Riportunkban 3 családtag emlékezik 1944-ben megölt rokonára. Millió ilyen történet van, rengeteg család gyászol vagy gyászolt valakit, akit elvesztett.

Mit szabad egy szülőnek megosztani a gyermekéről az interneten és mit nem?

Lilu teljesen ellenzi, hogy a szülők gyermekeikről posztoljanak, Nagy Ervin egy fokkal engedékenyebb. Milyen jogai vannak egy szülőnek? Családi album a világ szeme előtt, de mi fér bele?

Rónai Péter irodáját bízták meg azzal, hogy segítse az amerikai elnökválasztás eredményének a megfordítását

Még három napjuk van Donald Trump ügyvédjeinek, hogy annyi bizonyítékot találjanak, amennyivel a választási eredményt megfordíthatják. A magyar származású Rónai Pétert Trump alelnöke kérte fel, hogy segítsen nekik. Még nem sikerült bizonyítani semmit, a szakértők szerint erre minimális az esély.

A járvány miatt egyik sikerműsorról sem kell lemondanunk

A tévénézők imádják a Konyhafőnök VIP-t és a nézettségi listák szerint így vannak a Drága örökösökkel és az Álarcos énekessel is. A járvány miatt egyik műsorról sem kell lemondanunk. Ugyanis amennyire csak lehetett előre gondolkodott és forgatott minden produkció csapata, és felkészült az őszre.

Tíz éve megjósolta a világméretű járványt Barabási Albert László

A világhírű magyar fizikus, hálózatkutató, Barabási Albert László tíz éve megjósolta a világméretű járványt. Akkor senki sem hitt neki. Kutatócsapatával előre jelezte a fertőzés terjedését és gazdasági hatásait is. Azt mondja azért az új koronavírus robbantotta ki a világjárványt, és nem a H1N1 vagy a Sars vírus, mert a Covid 4-5 napig tünetek nélkül terjed. Most azt is elmondja, mit jósol, prognosztizál a jövőre, mikor hogyan lesz vége a járványnak.

„Csak” az álmát kell temetnie a koronavírus miatt, az autócsodákat gyűjtő Mixinek

Több millió kilóméter vezetett, győzött is rally versenyeken, Ördögh Miklós, autós körökben csak Mixi régóta dédelgette álmát, hogy létrehoz egy autómúzeumot. 50-60 éves autókülönlegességeit most mégis eladni kényszerül, azt mondja a járvány miatt. Nem panaszkodik, mert amíg más a munkáját vesztette el, ő "csak" az álmát temeti.

Mit tanítanak ’56-ról a világ más részein?

A Szovjetuniót éltették, aki nélkül Magyarország sem virágozna - legalábbis a propaganda szerint. Egészen máshogy tálalták a történteket. Mit tanítottak erről a Szovjetunióban vagy más országokban? Mi szerepelt a történelemkönyvekben és egyáltalán lehetett-e beszélni 1956-ról?

Szakmai és anyagi megbecsülés – miért ne kaphatnák meg mindezt itthon is az egészségügyi dolgozók?

Tapssal köszönték meg tavasszal az egészségügyi dolgozók munkáját, kitartását az otthoni karanténba kényszerült emberek. Nemes gesztus, de önmagában kevés. Mindenki azt mondja, az egészségügyben tevékenykedők többet érdemelnek ennél, de már régóta nem kapják meg azt.

30 évvel ezelőtt egyesülhetett újra Németország

A gyűlölt berlini fal lebontása új korszakot nyitott a XX. század történelmében. Véget ért a hidegháború, és napra pontosan 30 évvel ezelőtt újraegyesülhetett Németország.

A kidőlt házfallal együtt az édesanya minden reménye is odalett

Meghalt a remény, azt gondolta a háromgyerekes anyuka valahol Baranya megyében, amikor kidőlt a házuk fala. A szorgalmas asszony talán már csak tehetséges gimnazista fiában tud hinni, a jótündérekben nem. Józsi szerint nincsen fény sötétség nélkül, a kilátástalanságból ő tanulással, mások a környéken a gazdálkodást segítőkkel talán kijuthatnak.

Miért nem lehetnek együtt a szerelmesek, akik még nem családtagok?

A szerelem nem turizmus! A járvány miatt szétszakított szerelmespárok egyre több országban írnak petíciót kormányuknak, hogy tegyen különbséget a turisták és párkapcsolatban élők között. A Magyarországon élő Ákos és orosz barátnője fél évig nem találkozott egymással a szabályozások miatt. A lány végül Törökországba kapott vízumot, de onnan a fiúnak kellett hamarabb hazajönnie a magyar határzár miatt. Miért nem lehetnek együtt a szerelmesek, akik még nem családtagok?

Ismét rendkívüli üzemmódban készül a Fókusz és a Híradó a járvány miatt

Rendhagyó módon köszöntötte a Híradó nézőit hétfő este Erős Antónia és Szellő István. Ezentúl nem ülnek egymás mellett, ahogy több mint 20 éve megszoktuk, hanem az egyikük állva, másikuk ülve, jó pár méterre egymástól vezetik majd a műsort. Az A és B csoportot tavasszal vezette be a Hírigazgatóság. A cél az volt, hogy a fertőzés elkerülése érdekében minél kevesebbet találkozzanak az emberek egymással. Sokan dolgoztak home office-ban, de a műsorkészítéshez elengedhetetlen a személyes jelenlét. A Híradóban és a nemsokára 23 éves Fókuszban a pandémia miatt rendhagyó döntéseket kellett meghozni.

Rejtélyek, izgalom és humor a Drága Örökösök negyedik évadában!

Nemsokára lejár az örökségben megszabott egy év. Mire jut Tibiék nyomozása, hogyan alakul a főhősök magánélete és milyen meglepetéseket tartogat még Kálmán bácsi?

Apáti találkozóra hívták a Drága örökösök szereplőit

Vidám beszélgetés egy zalai szőlősben. Ugyanakkor ez premier is, no, nem a színészek miatt, hanem egy vadonatúj szőlőfajta kóstolója zajlik itt. A szőlőfajta neve beszédes: Apáti mézes, amit hosszú évek munkája után most jegyeztek be. Az apáti szóból már könnyen kitalálható, hogy kerülhetett ide a Drága Örökösök 3. évadának szereplője.

Pozitív volt a koronavírus-tesztje, mégis hazaküldték a kórházból

A neve elhallgatását kérő férfit pozitív COVID tesztje után csak napokkal később vitték kórházba, ahol közölték vele, hogy ő nem szerepel a nyilvántartásban, így nem vehetik fel a fertőző osztályra. Úgy, hogy a betegszállító autóban egy Covidos emberrel vitték át a városon…

A magyarok fele annyit sírnak, mint az amerikaiak?

Elfojtsuk vagy szabadjára engedjük? Leplezzük vagy épp nyíltan vállaljuk fel, hogy szomorúak vagy pont boldogok vagyunk? A legtöbben az őszinteség mellett teszik le voksukat, vagyis, ha elindul a záporeső, akkor ne tartsuk vissza, a sírás egyáltalán nem a gyengeség jele! Dr. Szabó Pál korábban részt vett egy olyan kutatásban, ahol az amerikai és magyar szokásokat vetették össze. Bármennyire is romantikus, érzelmes népnek tartjuk magunkat, az eredmény meglepetést okozott. A magyarok fele annyit sírtak, mint az amerikaiak. 

Szappanosék újra csatába indulnak a mesés örökségért az RTL képernyőjén

Egyre közelebb a mesés örökséghez, az utolsó évadra készül a Szappanos család. Ki és mire vagy épp mennyire számíthat a vagyonból a famíliában? Elárulják, hogyan folytatódhat a történetük. Rejtélyek és megoldások a Drága Örökösök életében a Fókusz riportjában!

Túlélték a koronavírust, de még maradtak tüneteik

Két nap után újra rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma Magyarországon, csütörtöktől péntek reggelig 459 esetet regisztráltak a hatóságok. Anikó és párja Magyarországon, Katalin New Yorkban kapta el a koronavírust. Mindhármuknak voltak tüneteik, de szerencsére a betegségen már túl vannak.

Elkábították: véresen, szakadt ruhában tért magához a fiatal modell

Partidroggal kábították el a gyönyörű magyar modellt, aki véresen, szakadt ruhában tért magához. Állítólagos meztelen képekkel is megzsarolták. Nem zárható ki a nemi erőszak sem, de Kitti semmire nem emlékszik, hogy mi történhetett vele.

Átépítették Ökörapátit a Keresztanyu kedvéért

Ökörapáti teljesen átépült. Új település lett belőle, Makkosszállás néven. Itt játszódik majd a Keresztanyu című sorozat. A változás már két  hónappal ezelőtt is – amikor ott jártunk - megdöbbentő volt, pedig akkor a mesterek még csak az átalakítás közepén jártak. A teljesen megépült díszletet tegnap foglalták el a stábtagok, hogy elkezdjék forgatni az eseménydús akcióvígjáték-sorozatot.  Hogy kik szerepelnek az új sorozatban, egyelőre legyen még titok. A készítők azt ígérik, hogy meglepetés, humor és izgalom ismét lesz bőven.

Elbarikádozták az egyetem bejáratát a színműs hallgatók

Nem hallgatunk – ez a hallgatók üzenete a külvilág felé. A Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakul helyzetben eddig sokan elmondták a véleményüket, most a hallgatók cselekedtek is – egy barikáddal. Igaz ez csak szalagokból és deszkákból áll, jelképes, de túlmutat ezen. Nagy Ervin és Lengyel Tamás is elmondta a Fókusznak, hogy mit gondol a jelenlegi helyzetről. 

Árokparton látták meg a nap- és holdvilágot

A leghosszabb út is egyetlen lépéssel kezdődik - ezt véste fia születéskövére valahol Heves és Budapest között az út mentén a nemrég elhunyt Kő Pál szobrászművész. Ott valahol, az árokparton született ugyanis Bálint és történetüket tizenkét évvel ezelőtt ők maguk mesélték el nekünk a Fókuszban. A Kossuth-díjas művész édesapa két és fél hónapja halt meg Árokparti fia és persze az egész család rá is emlékezik abban a hitben, hogy amíg a szobor áll, a szobrász él.

Fókusz Anno: Meglepetés kommandó Rubint Réka módra

Úgy átverték Schobert Norbit 10 évvel ezelőtt, hogy azóta is rendszeresen eszébe jut, mit művelt vele imádott felesége, Réka, a tudta nélkül. És ebben még mi is részt vettünk, óriási örömmel néztük, amikor potyogtak a könnyei a fitneszgurunak a nagy pillanatban. A legromantikusabb összeesküvéssel jön most az Anno rovatunk.

Fókusz Anno: furcsa világnapok

A Fókusz riportere már 11 éve utánajárt annak, hogy mik azok az igazán furcsa világnapok, amiket kevesen ünneplünk. Ilyen például a wc, a kutyakeksz vagy a parkettacsiszolás magasztos ünnepnapja is.

Ezért választotta az önkéntes száműzetést a magyar Robinson

Önkéntes száműzetéséről forgat filmet a magyar Robinson, aki már hónapok óta egy kunyhóban él a Tisza-tónál. Meglátogattuk és megkóstoltuk, amit termeszt. Halat fog, stéget épít, zöldséget és gyümölcsöt termel.

Vízicirkusz – rendhagyó artistamutatvány a víz felett

Titokzatos hajók horgonyoznak a szélcsendben a Balaton közepén. A közöttük kifeszített kötélen egy artista látható. Nem megszokott látvány. Annyit elárulhatunk, hogy aki a kötélen egyensúlyoz, a világ egyik legjobbja.

István, a király: a rockopera titkai

Egy akkor még nálunk ismeretlen műfajjal lett kirobbanó siker 37 éve a korszakalkotó István, a király című rockopera! De mi az, amitől még ma is aktuális? A címszerepet játszó Pelsőczy Lászlóval visszamentünk az ősbemutató helyszínére, a Királydombra. Mit mondanak a szerzők, mi az, amiért a rockopera ma is működik?

A Ne Dobd Ki Alapítványt évek óta ajándékoz televíziókat rászoruló intézményeknek

Szlávik doktor rendkívül elégedett, hiszen ajándékot kaptak egy alapítványtól, azt mondja, jól jött ez a Dél-Pesti Centrumkórház Infektológiai Osztályának. A Ne Dobd Ki Alapítvány számára az Uzsoki volt az első kórház idén. Ott több mint 1200 méter kábelezéssel 85 vevőhelyet építettek ki ingyen. Minden kórterem, nővérszoba antennakiállást kapott.

Így néznek ki Kaáli professzor veterán és luxus jármű csodái

Magyarország legtitkosabb autó-motor múzeumában minden kiállított járműcsoda működik. Az egyedülálló gyűjtemény tulajdonosa egy magyar-amerikai professzor, aki a tengerentúlról hozta haza saját járgányait majd igazi ritkaságokkal lett teljes a kollekció. Itt látható az összes Magyarországon gyártott motorkerékpár és találunk elképesztő összegekért megvásárolt egyedi és luxusautókat is. Kaáli professzor rendszeresen meg is járatja a veterán különlegességeket, amelyek tökéletes állapotban pompáznak.

Így nem kelt el anno Zámbó Jimmy autója

A magyar király, Zámbó Jimmy luxusautóját 15 millió forintért árulták, de nem kellett akkor senkinek, 16 évvel ezelőtt. Pontosabban nagyon is kellett volna, csak nem ennyiért. Zoltán a nagy művész nyomába szeretett volna érni, és a popsztár autójába ülni, hogy azzal járjon a fellépéseire. Erről mesél a mai Anno rovatunkban.

Még mindig rejtély az LGT gitárosának, Barta Tamásnak a halála

Barta Tamást a magyar rockszakma legjobb gitárosának választottak. Az LGT volt akkoriban az egyik legnépszerűbb banda. Tamásnak mégis ez volt az utolsó éve Magyarországon, ’74-ben Amerikába disszidált. Vajon miért dobbantott Tamás annak idején? Miért nem lett sikeres Los Angelesben és hogyan halt meg valójában? A hírek között kábítószeres leszámolás éppúgy szerepelt, mint több lövéssel elkövetett öngyilkosság.

Az RTL-en idén ősszel sem fogunk unatkozni!

Már forog A mi kis falunk és az Apatigris következő évada, és készülhetünk az Álarcos énekes és a Nyerő Páros izgalmaira. Házasodnának a gazdák és egy luxusbörtön is várja a lakóit. Úgy tűnik, idén ősszel sem unatkoznak azok, akik az RTL-el szórakoznak.

Fókusz Anno: Történet egy fiúról, aki nem ismer lehetetlent

Fókusz Anno rovatunkban 2012-ig ugrunk vissza az időben. Egy nagyon megható történetet vettünk elő, ami egy fiúról szól, aki nem ismer lehetetlent. És egy anyukáról, aki soha nem ingott meg a gyermekébe vetett hitében és szeretetében. Na meg egy kutyáról, aki hűségével és jó látásával mindig a fiú mellett állt. És akinek sokak szerint szintén járna a diploma. A riport óta Zsolt elvégezte a mesterképzést, megírta a nagy doktoriját, és jogászként helyezkedett el. És nemrég elvégzett egy masszás képzést is.

Huszonhét év után először egyedül vertünk sátrat a Hajógyári-szigeten!

A Hajógyári-szigeten most tízezrek fesztiváloznának, ha nem lenne koronavírus! A Fókusz riporterét azzal a férfival hozta össze a véletlen, aki tizenöt éve él a szabadság szigetén. El is mesélte hogyan lett otthonává a hajógyári és hogyan érzi magát a fesztiválozó tömeg nélkül.

Az árnyjáték csodája: az Attraction csapata most fiatal tehetségeket keres!

Amikor az Attraction 2013-ban megnyerte a Britain’s Got Talentet, megnyílt előttük a világ. Rengeteg helyre hívták őket fellépni: az Amerikai Egyesült Államokba, Mexikóba, Kínába, Egyiptomba és még sorolhatnánk. Az Attraction profi nemzetközi produkcióvá vált, azonban az alapító, Szűcs Zoltán ragaszkodott hozzá, hogy közben ne veszítse el a lelkét. Ha nem jött volna a járvány, idén tavasszal Amerikában turnéztak volna, most pedig Kínában lennének megint. Nem utaztak, így most végre tudnak az utánpótlással foglalkozni. 

Budapest a 3. legudvariatlanabb város Európában

Szóváltás a jegypénztárnál. Keménykedő ellenőr a villamoson. Szemétben úszó bulinegyed. Vajon csak néhány ritkán előforduló esetről van szó, vagy tényleg jellemző a budapestiekre az udvariatlanság? A CEOWorld nevű amerikai magazin szerint az utóbbi: az online újság még a járvány előtt végzett egy felmérést, amelyben 178.500 európai felnőttet kértek meg, hogy a kontinens 50 legnagyobb városa közül válasszák ki az 5 legbunkóbbat.

Egy magyar lány kalandjai a földi paradicsomban

A világ egyik legszebb szigetének rabja lett a szombathelyi lány, aki hónapok óta dzsungelkaranténban él a Dominikai Köztársaságban. Letícia még a járvány előtt önkéntesnek utazott ki. Riportunkból az is kiderül, hogy milyen az élet most a paradicsomban és mikor jöhet haza?

Újraindult a Drága örökösök forgatása

Ismét akcióban a Drága örökösök csapata, szerdán végre újrakezdődhetett a forgatás. A népszerű sorozat stábja március 16-án ment önkéntes kényszerszünetre a koronavírus-járvány miatt. Akkor még nem lehetett tudni, milyen hosszú lesz a leállás. Végül majdnem 4 hónapig tartott. A Drága örökösök rajongóinak tehát nem kell aggódniuk, lesz folytatás, de addig is kiélhetik a sorozatfüggőségüket, hiszen a Fókuszt követően minden hétköznap kezdődik a Barátok közt, utána pedig jönnek a Jófiúk!

Összesen három és fél millió forintot küldött a szerelemmel hitegető csalónak

Páll Ferenc kálváriája egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor kapott egy üzenetet az Instagramon. Az illető Jane Torres néven mutatkozott be. Angolul kezdtek el levelezni, a férfi fordítóprogramot használt ehhez. A szavakat értette, a helyzetet nem, de kíváncsi volt.

Elindult A Tanár 4. évadának forgatása

A Tanár című sorozatnak eddig 3 évada készült el. A sikersorozat pedig folytatódik, Nagy Ervin nemrég egy fényképpel tudatta közösségi oldalának követőivel, hogy elindult a 4. évad forgatása. A sorozat, amit nagyon sokan szeretnek. Talán azért, mert többek között mai fiatalokról mesél, néha viccesen, néha pedig komolyan, de mindenképpen olyan témákat érintve, amelyek rengeteg embert foglalkoztatnak.

Pakisztánban több pilóta is csalt a pilótavizsgán

A koronavírusról beszélgettek a pilóták ezért nem figyeltek eléggé és ezért csapódott a földbe a pakisztáni légitársaság gépe néhány héttel ezelőtt. Hihetetlen, de a tragédiát ketten túlélték. A baleset okait és körülményeit egy francia nyomozócsoport vizsgálta. És ennek kapcsán egy sokkal súlyosabb következményekkel járó problémára is fény derült. A pakisztáni repülésügyi miniszter bejelentette, hogy az ország 860 pilótája közül 262 úgy szerezhette meg az engedélyét, hogy csalt a pilótavizsgán. Vagy éppen ott sem volt.

Hogyan verik át a romantikára, szerelemre vágyó nőket bűnszervezetek?

Az úgynevezett romantikus csalás az internetes csalások egyik fajtája. Mindegy is, hol és hogyan történik, a büntető törvénykönyv szerint mindenképpen csalásnak számít, aminek, ha üzletszerűen követik el, akkor 8-10 év szabadságvesztés is lehet a büntetése. Egy hölgy mesélte el nekünk, hogyan hálózta be őt a külföldön élő, magát üzletembernek kiadó férfi és milyen apró jelekből jött rá az utolsó pillanatban, hogy profi csalóval van dolga. A Fókusz másik nézője sajnos jobban bedőlt széptevőjének, már egy millió forintot átutalt annak a férfinak, akivel soha életében nem találkozott.
 

Ki, miért és hogyan közli a nyilvánossággal élete legintimebb változásait?

Fluorék közösségi oldalukon bejelentették, hogy szakítanak egymással. Pimasz úrék a Reggeliben és a Fókuszban beszéltek válásukról, hogy elkerüljék a rosszindulatú pletykákat, kérdéseket. Miért dönt úgy egyre több közszereplő, hogy saját csatornáján közli élete legintimebb döntését?

Mi a közös Szappanos Tibiben és az őt alakító Lengyel Ferencben?

Lengyel Ferenc a Drága örökösök Szappanos Tibijeként nemcsak az országos ismertséget kapta meg színészként, az általa alakított taxisofőr állandó humor forrássá vált az interneten. Lengyel Ferenc alakítja az Oscar-díjas Kertész Mihályt a Curtis című filmben, a magányos légióst a Parkolóban, de a Barátok köztben is feltűnt már. Koltai Róbert azt mondja érdemes volt fölnevelni, mert igazán nagy színész lett belőle.

Ezrek búcsúztak Benedek Tibortól

Több száz mécses égett tegnap este a Margitszigeten. Benedek Tiborra emlékeztek a rajongók, akik végeláthatatlan sorba jöttek a Nemzeti Sportuszoda bejáratához. A Magyar Vízilabda Szövetség és az UVSE tartott nyilvános, gyertyás megemlékezést a világ egykor legjobb játékosáról. A háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok Benedek Tibor súlyos betegség után, életének 48. évében csütörtök hajnalban hunyt el.

Ezrek gyújtottak mécsest Benedek Tiborért a Margitszigeten

Megható emlékezés - ezrek gyújtottak mécsest, gyertyát Benedek Tiborért csütörtök este a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodánál. Néma csöndben búcsúztak a csütörtökön elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázótól rajongók, csapattársak, hírességek és politikusok. Benedek Tiborról a nemzetközi sajtó is megemlékezett, egyik legnagyobb riválisa, a szerb válogatott Alexandar Sapity megható posztban írt arról, hogy mindent neki köszönhet.

Ennyit feljődött tizenegy év alatt Ausztrál Tom

Tom Champion Sydney-ben született, új-zélandi, skandináv, német, brit és ír ősökkel rendelkező családba. Annak idején Párizsban volt cserediák, amikor egy barátja Magyarországra invitálta. Ekkor határozta el, hogy megtanulja a nyelvet.

Egyedi, lenyűgöző és magyar – bemutatjuk az elektromos motorok jövőjét

Herendi Zsolt, azért épített egyedi elektromos motort, mert ki akart tűnni a tömegből. Úgy tűnik, elérte a célját. A futurisztikus kinézet, a vagány forma láttán valószínűleg számos motorőrült szíve kezd el hevesebben dobogni. A jármű jól nézett ki a számítógépes rajzon, kezdetben mégsem hitt Zsoltnak szinte senki. Amikor aztán összerakta fából, és feltette a falra, az alkalmazottai akkor kezdték elhinni, hogy ebből talán lesz valami.

Végre megoldódhat a világ egyik legrejtélyesebb eltűnése?

Úgy tűnik, hogy megoldódhat a világ egyik legrejtélyesebb és leghíresebb eltűnésének ügye. Madeleine McCann 13 éve, 2007. május 3-án tűnt el 4 évesen egy portugáliai hotelből, miközben a szülei vacsoráztak. A rendőrök évekig eredménytelenül nyomoztak, még az édesanyát is meggyanúsították, hogy ő ölte meg kislányát. A német nyomozók viszont most azt feltételezik, hogy egy 43 éves, pedofiliáért már elítélt férfi rabolhatta el Madeilene-t.

Ilyen egy esküvő a koronavírus járvány után

Dorottya és Ticiánó esküvőjén lehettünk jelen, a fiataloknak három hetük volt, hogy megszervezzék életük egyik legfontosabb napját. Azt mondják, most inkább belehúztak, nem akarták őszre halasztani a házasságkötést és a násznép összehívását, nehogy a koronavírus második hulláma ismét újratervezésre kényszerítse őket.

Fókusz Anno: Magyarábok - magyarul beszélnek, de magyarok?

14 éve forgattunk a magyaráboknál, akik között sokan beszélnek magyarul, de eddig nem sikerült bizonyítani, hogy genetikailag is lenne közünk egymáshoz. Dörmer Csaba kollégánk Háfiz kartúmi házából még a magyar zászlót is előkerítette. A magyarábok egyébként Egyiptom déli és Szudán északi részén élnek, és azt vallják, hogy őseik magyar katonák voltak, akiket besoroztak a török hadseregbe.

Hogyan változtatott az Isten veled Magyarország szereplőinek álmain a világjárvány?

Komoly rajongó bázisa alakult ki az Isten veled, Magyarország című műsorunknak. A szerte a világban szerencsét próbáló magyarok közül most a Kanári-szigeteken letelepedő Vera és Attila, az Ausztráliában lufiszobrászként új életet kezdő most már kispapa Nándi, és az Izlandról mégis hazajövő geográfus Szabolcs mondja el, hogyan változtatott álmaikon a világjárvány.  

Minimálbérből is kétszázezreket tud félretenni Izlandon

Fodor Szabolcs 2019 tavaszán költözött Izlandra. Volt már kalauz, mezőgazdasági munkás, dolgozott szeméttelepen és italboltban is. A szakmáját tekintve azonban eredetileg diplomás geográfus. Ennek ellenére jelenleg autókat takarít Izlandon.

Hónapok teltek el, mire felvették a nyugodt tempót, ami Tenerifére jellemző

Attila és Vera másfél éve költöztek ki Tenerifére. Itt nyaraltak, megtetszett nekik a klíma, de ahhoz, hogy döntést hozzanak, más is kellett. A költözésnél a legnagyobb nehézséget az állatok okozták. Két kutyát és két macskát akartak magukkal hozni, de ezt összehozni felért egy déli-sarki expedíció megszervezésével. Azt hitték, hogy a repülőtársaságok jelentik a legnagyobb akadályt, de aztán rá kellett jönniük, hogy az ingatlanközvetítők sem fogadják tárt karokkal az állatokat.

Lélekmadár tábor: egy hely az örömnek, boldogásgnak és a gyásznak

Légrádiék történetét tavaly ismerhették meg a Fókusz Plusz nézői, Hatvanban találkoztunk velük a Bátor Tábor családi napján. Ők több turnuson keresztül a Lélekmadár tábor vendégei voltak. Itt gyászoló családokat látnak vendégül, akik súlyos betegségben veszítették el gyermeküket. Légrádi Mónika és Laci lányukat, Lucát 2009-ben veszítették el. Rosszindulatú daganatot találtak a kisagyában. Hiába született azóta több gyermekük is, kislányuk elvesztését, a gyászt borzasztó nehéz feldolgozni. A Lélekmadár táborban pedig hasonló helyzetben lévő szülőkkel, családokkal találkozhatnak.

Egy tábor, ahonnan mindenki gyógyító élményekkel tér haza

Azt mondják, hogy ez az a hely, ahol minden nap gyereknap. Ahol az a legfontosabb, hogy minden gyermek elfelejtse a fájdalmat és a félelmet. Ahol közel ezer önkéntes, cimbi segítségével a betegséggel kapcsolatos szorongások eltűnhetnek. A Bátor Tábor. Többek között daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladásban valamint hemofíliában szenvedő kicsik próbálhatnak itt ki olyanokat, amit betegségük miatt eddig nem tehettek meg. Élményeiket most ismert színészek tolmácsolják.

Hogyan lesz egy eldobott műanyagzacskóból egy világot megbénító járvány?

Már tavaly megjósolta a járványt egy magyar biológus, aki szerint a szabályok lazításának is szörnyű következményei lehetnek. Más tudósok is azt vallják, hogy az emberek saját magukat vezették bele a jelenlegi világjárványba azon túl, hogy a klímaváltozás pusztító következményeit is maguknak köszönhetik. Ha tennénk a túlfogyasztás ellen, kevesebbet utaznánk, a vírus sem globálisan terjedne. Van még visszaút?

Bejárta Európát, most fotós munka híján futárként dolgozik

Péter Európa csaknem összes nagyvárosában megfordult és konferenciákon fényképezett. Idővel besokallt a sok utazástól, így lett portré- és reklámfotós. A járvány következtében bevezetett korlátozások miatt minden munkáját elvesztette, mint ahogy szinte mindenki a szakmában.

Erős Antónia kisfia is szerepel az egyik hollywoodi sikerprojektben

Az egész egy kósza ötletből indult, majd hollywoodi sikerprojekt lett belőle. Erős Antónia kisfia, Matyi is dobol abban a videóklipben, amit egy Los Angelesben élő magyar zeneszerző, Czomba Imre álmodott meg, és amiben 100 művész szerepel a világ különböző országaiból.

Esküvők a koronavírus-járvány idején

Összeborulós, sírva vígadós lagzi helyett, meghitt szertartás szabadtéren. Szonjának és Marcinak még a családtagok is csak messziről gratulálhattak, de ők ennek ellenére sem mondtak le arról, hogy egybekeljenek. Mi lesz a többi párral idén?

Fókusz Anno: jöjjenek velünk oda, ahová a király is gyalog jár!

A mindennapi életünk nagyon fontos része az a néhány perc, amelyet a WC-n ülve töltünk, de nem beszélünk erről, mert nem illik, vagy túl intim. Nos, mi már 13 évvel ezelőtt sem szemérmeskedtünk. Most dőljenek hátra, és ugorjanak vissza velünk az időben pár évszázadot oda, ahová a király is gyalog járt. Mai Anno rovatunk az illemhelyre járás legérdekesebb történelmi pillanatait mutatja meg.

Bárhová is költöztek, a járvány mindenki számításait keresztül húzta

Sári Gergő tavaly januárban költözött ki Izlandra. Az Isten veled, Magyarország stábja kísérte. A fiú néhány hét után elkezdett dolgozni egy étteremben, majd egy hotel következett. A szezon végével azonban egyre kevesebb munkája lett. Abban reménykedett, hogy amikor a karácsonyi szünet után visszatér Magyarországról, könnyen talál megint munkát. De ez nem így történt. A járvány már lecsengőben van, a turizmusnak viszont idő kell ahhoz, hogy talpra álljon. Az Isten veled, Magyarországi tegnapi adásának másik szereplője, Kari-Horváth Gábor is hinni akar, de neki gyakran megfordul a fejében, hogy haza kellene jönni Ausztráliából.

A társaság középpontjából magányos hőssé vált Izlandon

Gergő csaknem 20 kilótól szabadult meg, amikor a Heves megyei Kálról Reykjavikba költözött. Hónapokig készült a nagy kalandra, majd egy hét után haza akart jönni, mégis egy éve kint van. Mi történt Gergővel, mióta Izlandon él?

Rónai Péter Donald Trumppal való találkozásáról is mesélt stábunknak

Egy Trump-rajongó magyar származású ügyvéd, akit korábban hatalmas tragédiák kapcsán ismert meg a világ. Rónai Péter most Budapesten él önkéntes karanténban feleségével és gyermekeivel. Celebügyvédnek készült, mégis balesetekkel foglalkozott. Amerikai gyerekkor, különleges karrier és találkozás Donald Trumppal.

Elviselhetetlennek érzik, hogy határzár választja el szeretteiktől

Egy fiatal szerelmes komáromi lány levelet írt a szlovák miniszterelnöknek. Orsi már választ is kapott levelére. A lány a szlovák-magyar határ március 13-i lezárása óta nem találkozhatott szerelmével, vele együtt sok ezren érzik lassan elviselhetetlennek, hogy családtagjaiktól, szeretteiktől így választják el őket.

Hogyan élik meg azok a magyar családok a járvány okozta helyzetet, amelyek elköltöztek itthonról?

Az Isten Veled Magyarország szereplőit online kérdeztük arról, hogy hogyan élik meg a járvány okozta helyzetet külföldön.

A fiúk már jobban érzik magukat Németországban, de vannak még kételyeik

A Zima család nyáron költözött Budapestről Németországba. Az asszony, Eszter ekkor már hónapok óta kint élt és dolgozott, ő intézményvezetői állását adta fel. Csaknem fél évig készültek erre, otthon felszámoltak mindent, de a fiúk, Mór és Kende, nem viselték jól, hogy el kell hagyniuk a barátaikat. Bajorországba, Passautól 30 kilométerre, a Duna melletti Hofkirchenbe költöztek.

Magyar betegek mesélik el, hogyan küzdöttek meg a koronavírussal

Világszerte – 185 országban – több mint 3 millióan fertőződtek meg a koronavírus-járványban. 210 ezernél többen meghaltak és csaknem 900 ezren felgyógyultak. Ezek a folyamatosan változó hivatalos adatok, a valós szám valószínűleg ennél jóval több. Sokan vannak, akik otthon élik át betegséget, és nem teszteltetik magukat. A koronavírus tünetei, a többi betegségekhez hasonlóan, mindenkinél egy kicsit mások. Függ ez a kortól, de attól is, hogyan fertőződött meg az illető.
Tereh István és Varga Levente ide kattintva mesélik el részletesebben ők, hogyan estek át a koronavíruson.

Hosszú Katinka otthonából adott interjút a Fókusznak

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok. A tokiói lesz az ötödik ötkarikás világverseny, amin részt vesz. De nem idén, 2020-ban, hanem egy évvel később. Először nem akarta elhinni a feltételezéseket, hogy a koronavírus-járvány miatt, akár az olimpia is elmaradhat. Azt mondja könnyebb lenne, ha tudná, hogy meddig tartanak a korlátozások, hogy tudjon előre tervezni. Rendszeresen edz, megpróbál formában maradni, de nem tudja, mire készül igazából.

Idén már csak a „Karantén-szigeteken” nyaralhatunk?

A világ szinte összes népszerű turisztikai célpontja kiürült a koronavírusjárvány következtében. A tengerpartok, üdülőhelyek és a nagyvárosok: Milánó, Párizs, New York, Budapest. Mindenki belátta, hogy ha otthon marad, ezzel segíti a járvány elleni küzdelmet. Még nem tudjuk, mennyi van vissza, mikor oldják fel a korlátozásokat, de a nyár közeledtével egyre gyakrabban hangzik el a kérdés: hol nyaralunk idén?

Fókusz anno: Ilyen egy hamisítatlan bazi nagy roma lagzi

A menyasszony csak 14, a vőlegény pedig 19 éves volt, ezért anyakönyvvezető előtt nem kelhettek egybe. A szülők áldásukat adták a fiatalokra, majd káprázatos pompa és óriási vendégsereg kíséretében megtartották a lakodalmat. Így a menyasszony tisztán, érintetlenül léphetett frigyre az urával. 2005-ben a Fókusz egy igazán nagyvonalú romalagzira kapott meghívást. Az Anno rovatunkban most Roland és Claudia esküvőjére visszük el önöket.

Hogyan bírják ki a járvány miatt kettészakadt családok a különélést?

Romantikus vacsora interneten keresztül vagy szerelmi vallomások videótelefonon. A koronavírus-járvány korlátozásai miatt rengetegen kényszerültek távkapcsolatba.  Több magyar család szakadt ketté, akik most jobb híján online tartják a kapcsolatot és egymásban a lelket.

Fel lehet készülni egy természeti katasztrófára, nukleáris csapásra vagy egy vírusok okozta világjárványra?

Természeti katasztrófák, nukleáris csapás, terrorcselekmények, vírusok okozta világjárvány. A híreket figyelve az átlagember ezektől mind retteghet. De közben tudjuk, hogy kicsiny a valószínűsége annak, hogy világunk radikális gyorsasággal élhetetlenné válik. Mégis vannak olyanok, akik a legrosszabbra készülnek. Jól teszik? Vagy ez túlzás? Nos, bárki, bármire gondol, nem árt óvatosnak lenni. De mégis hogyan legyünk előrelátók? Milyen helyzetekre kell felkészülnünk? Egy magyar villamosmérnökkel készítettünk interjút, aki a Magyar Felkészülők Egyesületének tagja. Egy Lajosmizse melletti tanyán találkoztunk Siklósi Norberttel, akit a gyereke ösztönzött az előrelátó felkészülésre.

A bajban még nagyobb szükség van a segélyszervezetekre

Nagy Ervint a ma folytatódó A Tanár című sorozat főszereplőjét is tétlenségre kényszerítette a járvány. Színészként most sehol sem dolgozhat, azt mondja a tettrekészség és a segíteni akarás annyira buzgott benne, hogy ismét az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesének jelentkezett. Hozzá hasonlóan megtehetik ezt mások is, az segitunkegymasnak.hu oldalon felajánlhatják munkájukat, illetve segíthetnek két kiló liszt, vagy két liter tej árával, vagyis ötszáz forinttal, ha a 1357-es adományvonalat hívják.

„Segítsünk egymásnak, segítsünk a rászorulóknak és fogjunk össze!” 

A koronavírus-járvány mindannyiunk életét egyetlen pillanat alatt változtatta meg. Egyelőre elképzelni sem tudjuk hányan kerültek már mostanra nagyon súlyos élethelyzetbe, viszont a fertőzésveszély miatt most másként kell segítenünk, mint eddig tehettük. A legnagyobb segélyszervezetek és szeretetszolgálatok munkáját látva elindult a 1357-es adományvonal, ahol egy telefonhívással vagy sms-sel 500 forinttal bárki segítheti a segítők munkáját.

Bezárta magát egy szigetre, mégis most érzi a legszabadabbnak magát

Irigylésre méltó ember, sokan ezt gondolják róla. Pedig Ljasuk Dimitry olyat vállalt, amit kevesen tennének. A természetfilmes reklámszakember önjelölt Robinsonként egy szigetre költözött, ott él immár három hete, egy kunyhóban, ahol nincs se víz, se áram, se WC. Miért választotta a teljes elszigetelődést, hogyan fürdik, mit eszik és közben hogyan segít másoknak?

Indul az RTL Klub karantén műsora

A Made in Karantén című műsorban az alkotók olyan videókat várnak, amelyek megmutatják, hogy készítője hogyan éli meg az önkéntes karantént otthonában, hogyan űzi hobbijait, és hogyan valósítja meg mindazt, amire korábban nem volt ideje.

Fókusz anno: Ott voltunk a 4-es metró építésénél

Napra pontosan 50 évvel ezelőtt adták át Budapesten az első metróvonalat. Akkor még nem de, a négyes metró építésénél már ott lehettünk. A Fókusznak mutatták meg először a brutális erejű fúrópajzsot. Riporter kollégánk pedig, ha már ott volt, akkor besegített a munkába is.

Több film és regény is készült korábban, amelyek hasonlítanak a jelenlegi valóságra

Hogy kerül egy Vuhanból származó veszélyes vírus egy majdnem negyven éves amerikai könyvbe? És egy magyar képregényben miért Milánó a járvány gócpontja? Több olyan regény és film is készült ezelőtt, ami kísértetiesen hasonlít a jelenlegi valóságra. Hogy lehet ez?

Így készül a horrorfilmek és földönkívüli mozik zenéje

A teremin az egyetlen  hangszer, amin ma Magyarországon csak Illényi Katica hegedűművész játszik koncerteken anélkül, hogy megérintené. Felkerestük azt a magyar férfit, Kóczián Lászlót Bodonyban, aki először épített teremint nálunk egy újságcikk alapján, úgy, hogy soha előtte nem hallotta még a teremin földöntúli, marslakókat idéző hangját. De lesz itt még banánzongora, lézerhárfa és üveggolyókkal működő zenegép is.

Színház az otthonunkban? Lehetséges!

Ha karantén idején nagyon vágynánk a színházra, nem kell lemondanunk róla. A számítógépen online, élőben nézhetjük az előadást. A színészek is alkalmazkodtak ehhez és figyelik közben a kommentelők reakcióit.

Mi a különbség egy spanyol, egy amerikai vagy egy brit hétköznap között?

A napi rutin mindenkinél megváltozott a koronavírus járvány óta, de vajon mi a különbség egy spanyol, egy amerikai vagy egy brit hétköznap között? Most három - a világ különböző pontjain élő - magyar lány meséli el, hogyan élik meg ők ezt a megváltozott, kihívásokkal teli helyzetet.

Már évekkel ezelőtt megjósolták a világjárványt

A koronavírus terjedéséről egy szegedi matematikus csapat dolgozott ki járványmodellt. Ők már február második felében arra hívták fel a figyelmet, hogy a vírus második nagy centruma szerintük Irán lesz. De egy globális utazási modellel azt is megállapították, hol lesznek várhatóan az európai gócpontok.

Külföldön élő magyarok meséltek a koronavírus-helyzetről

Az elmúlt napokban szerte a világban élő magyarok küldtek nekünk videókat és mondták el, hogy az adott országban hol tartanak a koronavírus-járvány megfékezésében. Három magyar nő tapasztalatait mutatjuk Máltáról, Izlandról és Dél-Afrikából.

Így küzdenek meg a koronavírus-járvány ellen a magyarok szerte a világban

Kevés olyan pontja van a Földnek, amit nem érint a világjárvány. A külföldön élő magyarok is legtöbbször a koronavírusról mesélnek, bár ők az általános dolgokon túl számos helyi problémával is szembesülnek. Mint például az Ausztráliában élő magyarok, akik alig ocsúdtak fel a bozóttüzek okozta sokkból, máris újabb súlyos helyzettel kellett szembenézniük.

Ez volt a bulinegyed utolsó ilyen hétvégéje?

A legnagyobb Erzsébet téri szórakozóhely zárva, az asztalokat, székeket nem pakolták el, ami azt jelenti, hogy egy átmeneti időszakra készültek fel. Üres az Anker köz, de a Király utcában még van forgalom, vannak járókelők, rollerezők, és sok üres taxi. Egy-két szórakozni vágyó csapat azért feltűnik. Néhány brit turistacsoport még hangoskodik a budapesti utcákon, de ők is érzik, hogy nem a megszokott a hangulat.

Már 20 éve követjük, hogy alakul Zimány Linda élete

Zimány Linda a nyilvánosságtól egy kicsit visszavonult, de csak annyira, hogy ne legyen állandóan a címlapokon. Több évet élt félig a nyilvánosság előtt, mint amennyit nem. De az egykori modell és műsorvezető ma már mindjárt kész ügyvéd, aki biztosan a hírességek médiaszerepléseit is jogi szemmel nézi már. Linda előttünk nőtt fel, változott rengeteget és már nem zavarja, ha az ügyvédi irodában rácsodálkoznak, hogy tudja is mit beszél.

Karantén: ezeket a szabályokat fontos betartani!

A Kínában diagnosztizált koronavírust sajnos nem sikerült megállítani és az olaszországi fertőzöttek és elhunytak száma azt indokolta, hogy először az érintett településeket, majd Lombardia tartományt, végül pedig az egész országot karantén alá vonja a kormány. Mit jelent pontosan a karantén ma? A Fókusz stábja ennek járt utána!

Vagyonosodás: mennyi pénzünk van?

5,8 millió forint. A Nemzeti Bank hónapokkal ezelőtti jelentése alapján ennyi készpénze van minden magyar embernek. Mindenkinek, csecsemőtől a nyugdíjasig. Egy korábbi svájci tanulmány szerint papíron minden magyarnak van 8,4 millió forintja. Tényleg ennyire gazdagok lennénk? Vagy csak a statisztika játszik velünk, és a képzeletünkkel?

Balázs egy ritka betegség miatt vesztette el fél arcát, szerelme mindenben kitart mellette

Balázs lenyűgöző autós festményeket készít. Jelenleg ez a hobbija az egyetlen pénzkereseti forrása, mert nem talál munkát azóta, hogy egy ritka betegség miatt a fél arcát és az egyik szemét elveszítette.  Öt évig tartott a tortúra, az egyik külföldi műtét követte a másikat. Szerelmét, aki mindenben kitart mellette, épp a betegsége előtt ismerte meg. Teljesen megváltozott az élete, de a művészet, amire rátalált egy újabb értelmet adott a nehéz mindennapoknak.

Műtárgyhamisítás: így vertek át sokakat!

16-féle néven ismerték, pedig sosem rejtőzködött. Ő volt a világ egyik legismertebb, ráadásul magyar származású képhamisítója. Hoffman Elemér, azaz Elmyr de Hory több mint 4 évtizede nem él már, de vannak utódai bőven. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy hamis képnek milyen utóélete lehet még ma is.

Stroke-ja után újra próbál a Pokolgép frontembere

A negyvennyolc éves énekes-színész szerencsére időben került kórházba, pedig tüneteit nem vette komolyan. Azt hitte csak nagyon fáradt, amikor pedig párjának akart telefonálni már nem mozgott a keze. Vajon van rá esély, hogy teljesen felépüljön?

Hogyan lett Törőcsik Mari férjéből mindenki Gyuszi bácsija?

Bodrogi Gyula tehetségét hamar felfedezték, de a főiskolán sorra kapta a fegyelmiket. A diploma után az 56-osokkal játszott egy színpadon. Mire használta fegyverét a forradalom idején és hogyan lett Törőcsik Mari férjéből mindenki Gyuszi bácsija?

Hogy kerülnek az Esterházy család műkincsei a New York-i Metropolitan múzeumba?

Rendhagyó kincskeresésre indulunk a Nagy Almába, ahol sokkal több a magyar érték, mint gondolnák. New York az egyik legtrendibb város, ahol tulajdonképpen az egész világot megtaláljuk kicsiben. A divat, a pénzügy, a technológia és a kultúra fellegvára, ami a jövőt diktálja, mégis tökéletesen illeszkednek bele több száz éves magyar kincsek is. Olyan magyarokkal találkozhatnak, akik itt építik karrierjüket és keresik a világhírt. Itt lesz az, aki Julia Roberts-szel is szerepelt már együtt. És egy nagy bejelentés is várható, ami itt a Fókusz Pluszban hangzik el először!

Kik azok a magyar színészek, akik New Yorkban keresik a világhírt?

Bordán Lili, Bordán Irén lánya New York-ban született. Lili játszott Budapesten is, jól ismeri a magyar és amerikai filmipart, látja a különbségeket és azt, hol érdemes próbálkozni, ha az ember munkát akar. | Köves Krisztián Magyarországon több filmet is rendezett, de mindig arra készült, hogy Amerikában valósítja meg az álmait. Azt mondja, itt sokkal tágabb a lehetőségek tárháza. Igaz, hogy itt egy száguldó gyorsvonatra kell felkapaszkodni, de ha sikerül, akkor a siker garantált.| Bányai Miklóst a szerelem hozta Amerikába, azóta szorgosan építi karrierjét, már Julia Roberts-szel is szerepelt együtt egy reklámfilmben.

Mihalik Enikő már 14 éve New Yorkban él, mik az új tervek és mi az, amiről már nem álmodik?

Az egyik leghíresebb és legszebb magyar lány, akinek erről nemzetközi szinten papírja is van. Vagy legalábbis címlapja. Rengeteg. Az elmúlt 18 év alatt összejött neki néhány. Ráadásul a legelső magyar szupermodell és divattervező, Mihalik Enikő immár 14 éve New Yorkban él. Most ott látogattuk meg, ahol mesélt nekünk régi és új álmairól, hogy meddig szeretne a divatszakmában dolgozni és hogy milyen hatással volt rá A Konyhafőnök.

Szabolcs végtagok nélkül is önálló és teljes életet él

Összeköltözött barátnőjével és főzni tanul! Szabolcsot láthatták már a Fókuszban edzeni, és akkor is, amikor Nick Vujicic-csel találkozott. A fiatalember karok és lábak nélkül jött világra, szülei a kórházban hagyták. Örökbefogadója tudta mit vállal, hiszen neki is csak egy karja van. Szabolcs az egyetlen négy végtag nélkül élő ember Magyarországon. Mindazoknak, akik kíváncsiak rá, blogjában mutatja meg rövid videókban, hogyan zuhanyozik, sétáltat kutyát, úszik a medencéjükben, szóval nem ismer tabukat és lehetetlent.

A holokauszt trauma generációkon át kísért

A náci gyilkológépezet mindent elvett a zsidó családoktól. Vagyont, reményt és életeket is. A gyerekek mégis örököltek valamit a szülőktől, nagyszülőktől, pedig nem tudtak róla. A félelmet. Pszichológusok bizonyították be, hogy az eltitkolt rémtettek nyomait generációkon át magukkal vihetik. Lelki és testi betegségek, amik elmúlhatnak, ha megtudják az igazságot.

Hány fokig szabad babakocsiban kint altatni egy gyereket?

Egy csecsemő veszette életét Oroszország Habarovszki régiójában. A híradások szerint a baba 5 órán keresztül volt az erkélyen a -7, egyesek szerint -20 fokban. Az esetet a rendőrség vizsgálja. Az illetékesek felhívták a szülők figyelmét, hogy semmi esetre se hagyják gyermeküket őrizetlenül a szabadban.

Összefoglaltuk a 2010-es évek legfontosabb történéseit

Most, hogy átléptünk a ’20-as évekbe, itt az ideje összegezni: mit adtak nekünk a ’10-es évek?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való