KERESÉS search-close

"Erdei Krisztina" szerzővel ellátott tartalmak

Erdei Krisztina

Erdei Krisztina által létrehozott tartalmak (100):

Eltörte a diák a tanár csontját

Térden rúgta és eltörte egy tanárnő sípcsontját egy 14 éves diák a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kemecsén. Az eset még májusban történt, az ügyészség most emelt a vádat a fiú ellen. A fiatal a folyosón kergette két osztálytárasát, majd a földön csúszva úgy belerúgott a pedagógusba, hogy az már fel sem tudott állni, mentők vitték kórházba. Az eset után a tanárnőt saját kérésére áthelyezték egy másik iskolába.

Szalmonella miatt kerültek kórházba a hajdúsámsoni diákok

Már biztos: szalmonellafertőzés miatt kerültek kórházba a hajdúsámsoni diákok és tanárok. Híradónk számolt be róla először, hogy múlt szerdán tömegesen lettek rosszul az egyik iskolában, miután ettek az ebédből. Másnap már több mint 300-an hiányoztak. 57 gyereket és 7 felnőtett még mindig kórházban ápolnak. Az intézményben ma rendkívüli szülői értekezletet tartottak a fertőzés miatt.

Debrecen polgármestere szerint gyerekeinek oktatása magánügy

Rendületlenül hisz a debreceni közoktatás sikerében - így kommentálta a civishir.hu portálnak Debrecen polgármestere, hogy ő maga a városban most átadott, évi csaknem 3 millió forintos tandíjért igénybe vehető nemzetközi iskolába íratta a lányát. Papp László azt is mondta, gyermekei oktatását magánügynek tekinti. A DK szerint máshol Debrecenben zebrát sem festenek az iskolához, így a polgármesternek le kellene mondania.

Egy iskola, ami a gazdagoknak épült, adófizetői milliárdokból

Épült egy fantasztikus iskola Debrecenben: gyönyörű környezet, üvegfalú osztálytermek, sportpályák, zeneterem, klassz menza, és persze gyerekközpontú oktatás. Az építésbe az állam majdnem 4 milliárd forinttal szállt be, az önkormányzat pedig idén 280 milliós támogatást ad. A közpénzekből létrejött iskola azonban a gazdagoknak épült: 12 évre több mint 40 millió forint a tandíj. Máshol viszont ingyen van a suli, de általában úgy is néznek ki, és úgy is érzik magukat a gyerekek.

DK: „Elit iskolákba menekülnek!”

Állami milliárdokból épült, a tandíj évente csaknem három millió forint, és a város első embere is beíratta a gyerekét. A Népszava írta meg először a debreceni polgármesterről, hogy a nemrég átadott Nemzetközi Iskolába jár a gyermeke. A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz szétverte a közoktatást, ahonnan elit iskolákba menekül. Debrecen polgármestere azt közölte: ösztöndíjrendszert vezetnek be, hogy a tehetséges gyerekek számára ne legyen akadály a tandíj.

Összesen majdnem 60 év fegyházra ítélték azt a hét férfit, akik megerőszakoltak egy 15 éves lányt

Jogerősen is börtönre ítélték azt a hét férfit, akik két éve elkábítottak, majd egymás után megerőszakoltak egy 15 éves lányt Kesznyétenben. Összesen majdnem 60 év fegyházra ítélték őket, a legsúlyosabb büntetés 10 év. A vádlottak tagadták az erőszakot.

Letartóztatták a részeg gyújtogatót

Letartóztatták a gyújtogatót - egy 27 éves férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hétfő hajnalban részegen egy motort, kocsikat és több kukát is felgyújtott Nyíregyházán. Információink szerint a helyszín közelében elbújt és figyelte, ahogy a tűzoltók eloltják a lángokat - ez lett gyanús a rendőröknek, akik végül elfogták. Az okozott kár több millió forint.

Bosszúból baltával agyonverte testvére kutyáját

Újabb állatkínzás, ezúttal a Pest megyei Hernádon kínoztak halálra egy kutyát. A gyanú szerint egy 25 éves fiú bemászott a családi ház udvarára és bosszúból baltával agyonverte testvére kutyáját, a tetemet pedig elásta a kertben. Most állatkínzás miatt indítottak ellene nyomozást.

Agyonnyomta egy betonlap - az ügyészség szerint nem felelős barátja haláláért

Nem felelős barátja haláláért - jogerősen is felmentették azt a fiatalt, aki miatt az ügyészség szerint 2016-ban agyonnyomott egy betonlap egy kisfiút Szentdomonkoson. A gyerekek harmadik társukkal elrejtett cigarettájukat akarták kivenni a járda alól. A tragédia azután történt, hogy megemelték a 120 kilós betontömböt, amit egyikük elengedett, így a mázsás súly a járda alatt hasaló kisfiúra esett. A bíróság szerint barátja nem felelős a tragédiáért, így felmentették.

Három nap alatt 17 halott az utakon

13 halálos balesetben összesen 17-en vesztették életüket az elmúlt három napban az utakon. A rendőrök adatai szerint péntek óta 167 sérüléssel járó közúti baleset történt az országban, 41-en súlyosan, 113-an könnyebben megsérültek. A rendőrség azt kéri, hogy a sofőrök egymásra figyelve vezessenek.

Kiadták Magyarországnak a körözött román orvost!

Kiadták Magyarországnak azt a román orvost, aki a gyanú szerint 2016-ban pisztollyal támadt rá egy nyíregyházi családra. A bejáratnál agyonlőtte az édesanyát, majd a házaspár ikergyermekei előtt fejbelőtte az apjukat is - ő túlélte a vérengzést. A támadó ezután Romániába szökött. Ott tiltott fegyverviselésért 3 év 4 hónapra ítélték. Most szabadult volna, de mivel európai elfogatóparancs volt ellene, Ártándra vitték, ahol a magyar rendőrök már vártak rá.

Összesen 39 év fegyházbüntetés a rablógyilkosságért

A bíróság szerint 2017-ben hárman törtek be egy göncruszkai házba Borsod Megyében. Az egyedül élő 81 éves asszonyt kirabolták és az ítélet szerint az egyik rabló úgy megverte, hogy néhány nappal később a kórházban meghalt. Két év után ma jogerősen is elítélték a három férfit, de a gyilkosságot egyikük sem ismerte el.

Géppisztollyal rabolt 447 ezret a benzinkútról

Bűnösnek vallotta magát a fegyveres rablással vádolt férfi, aki januárban géppisztollyal a kezében rabolt ki egy máriapócsi benzinkutat a vád szerint. Összesen 441 ezer forintot zsákmányolt, még aznap elfogták. Ügyében kedden ült össze először a bíróság - úgynevezett előkészítő ülést tartottak, akár ítélet is születhetett volna, de a vádlott úgy döntött, él a jogával és tárgyalást kér.

Nyolcan vesztették életüket hétvégén az utakon

Nyolcan vesztették életüket hétvégén az utakon. A balesetekben sofőrök, motorosok és két gyermek is meghalt. Vasárnap egy 28 éves motoros halt meg Balatongyörökön, miután összeütközött egy autóval. Úgy tudjuk, a kocsi sofőrje hibázhatott, aki kikanyarodhatott a motoros elé a főútra.

150 milliárd rakétákra?

Csaknem 150 milliárd forint értékben vásárol Magyarország légiharc rakétákat és ezekhez szükséges eszközöket az Egyesült Államoktól - ezt az amerikai védelmi minisztérium közölte. A rakétákat a Gripenekhez vásárolhatja a kormány, az Index szerint azonban Magyarország jóval többet fizetne értük mint más államok. Kósa Lajos, a honvédelmi bizottság elnöke szerint az összehasonlítás politikai bulvár, még nem is történt meg a vásárlás. Az ellenzék mégis a szakbizottság rendkívüli ülését kezdeményezi az ügyben.

Újra börtönbe megy apa és fia

Újra börtönbe megy apa és fia. Egy 20 évvel ezelőtti gyilkossági ügyben előbb elítélték, majd felmentették őket. A börtönben töltött 6 évért 45 milliós kártérítést kaptak. Az ügyüket újratárgyalták, és tavaly ismét bűnösnek találták őket. A büntetés nagy részét korábban már leülték, így arra számítottak hogy az apának csak pár hónapot kell börtönben tölteni, fiának pedig be sem kell mennie. A bíróság viszont úgy döntött, feltételesen sem bocsáthatók szabadlábra.

Bozótvágó késsel állt bosszút azon a fiatalon, akivel összeszólalkozott a fia

Bozótvágó késsel vágta meg egy fiatal kezét egy dühös apa a gyanú szerint Nyíregyházán. A vérző kezű sérültről a Blikk hozott nyilvánosságra egy videót. A lap szerint korábban összeszólalkozhattak a támadó fiával, apja pedig így állhatott bosszút. A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást.

Az ajtón keresztül lőtte agyon felesége szeretőjét

Újabb részletek derültek ki a nyíregyházi kettősgyilkosságról. Az ügyészség szerint a gyanúsított nem azért ölt, mert a felesége megcsalta, hanem azért, mert az asszony elmondta neki, hogy lekezelően bánt vele addigi szeretője, amikor tisztázni akarta a dolgokat. A férj távcsöves puskájával végül a bejárati ajtón át végzett a szeretővel, majd hátba lőtte annak apját is.

Beismerte a kettős gyilkosságot – féltékenységből ölte meg apát és fiát

Féltékenységből ölhetett - apát és fiát lőtték le tegnap fényes nappal Nyíregyháza mellett, Oroson. A támadó beismerte a gyilkosságot - híradónk információi szerint azt vallotta, felesége viszonyt folytatott 41 éves áldozatával, ezért végzett vele. A lövések hangjára kijött az áldozat szemközti házban élő apja, őt is lelőtte. A család szerint rokonaikat szabályosan kivégezték.

Többször volt már büntetve az a férfi, akit szerdán lőttek le a rendőrök

Többször volt már büntetve - szexuális erőszak és testi sértés miatt is javítóintézetben volt korábban az a 18 éves fiatal, akit szerdán lőttek le a rendőrök Debrecenben, miután egy késsel egy járőrre támadt. A fiatalt kórházba vitték, azóta is ott kezelik, úgy tudjuk az állapota stabil. Ott döntöttek pénteken a letartóztatásáról is.

Videóban fenyegetőzött a késelő, majd végzett gyermeke édesanyjának új élettársával

Közösségi oldalára feltöltött videóban már napokkal a támadás előtt fenyegette későbbi áldozatát a 38 éves, gyilkossággal gyanúsított férfi. Gyermeke anyjának új élettársával végzett hétfő este egy koncert közben Polgáron. A 41 éves áldozat mellett ott állt lánya is. Ő az RTL Híradónak azt írta, a történtek óta pszichológushoz jár és nyugtatót szed.

A villamosvezető hibázhatott

A villamos vezetője okozhatta a tavaly nyári tömegszerencsétlenséget Debrecenben. Az utasokkal teli villamos egy szintén utasokat szállító busszal ütközött egy belvárosi kereszteződésben. 13-an megsérültek, egy nő maradandó károsodást szenvedett. A Civishír.hu írta meg, hogy a rendőrség befejezte a nyomozást, eszerint a villamos vezetője a tilos jelzés ellenére hajthatott a kereszteződésbe.

Meccs közben lett rosszul, néhány órával később elhunyt

Mérkőzés közben rosszul lett, majd néhány órával később elhunyt a Tiszavasvári, megye kettes focicsapat kapitánya. Lajos Tamás 30 éves volt. Édesapja a lelátón ült, amikor fia a második félidőben cserét kért. A mérkőzés után a sportoló rosszabbul lett. Hányt, szorított a mellkasa. Egy barátja azonnal az ügyeletre vitte, de már a kiérkező mentők sem tudtak rajta segíteni.

175 centiméteres bébi

Még zsiráfnak is termetes a Nyíregyházi Állatpark legifjabb tagja. A hosszúnyakú újszülött nőstény szokatlanul nagy mérettel, 175 cm-rel és 60 kg-val született. Nagyon kíváncsi. Igazi felfedező. Bár csak négy napos, már a kinti kifutóban ismerkedik a többi állattal és a környezettel.

Idén rendezik meg az 50. virágkarnevált Debrecenben

Idén rendezik meg az 50. virágkarnevált Debrecenben. 1966 óta, szinte minden évben, augusztus 20-án virágkocsik és fellépőcsoportok vonulnak végig a városon. Anyagi okokból a 70-es és 80-as években négy alkalommal elmaradt a rendezvény, így idén ötvenedjére borul virágba Debrecen. A fesztiválról szinte minden évben az RTL is beszámolt.
Ha ide kattint, megmutatjuk milyen volt 1999-ben, a 30. karnevál.
Itt pedig a 2003-ban készült különleges adást nézheti meg.

 

Kiújult a rák Tifaninál

Újra rosszindulatú daganattal küzd a Tifani. A nyolc éves kislánynak kiújult a betegsége. Tifanit tavaly mutattuk be az RTL Híradóban, akkor már otthon gyógyult, miután úgy tűnt leküzdötte a halálos kórt.  Most azonban újra kemoterápiára jár, és segítségre szorulnak. Ha szeretne segíteni a kislánynak és családjának ide utalhat: Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványnak, banki átutalás Bank: Erste Bank Bankszámlaszám: 11993001-02325172-10000001
Közlemény: Tifani 732.

Hepatitis A vírus fertőz Nagydoboson

Hepatitis A vírus fertőz egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. Az ATV hozta nyilvánosságra, hogy Nagydoboson többen is megbetegedtek. Információik szerint 11 ember fertőződött meg. Az önkormányzatnál nem tudják pontosan, hány beteg van. Júliusban 5 családnál jelentkeztek a tünetek, de a fertőző májgyulladás akár több mint egy hónapig is tünetmentes lehet. Most minden 23 év alatti helybelit ingyen beoltanak a vírus ellen.

 

Gondozója neveli a mosómedvét

Kétóránként etetik és minden mozdulatát figyelik. Gondozója neveli a Debreceni Állatkert legfiatalabb mosómedvéjét. A felnőtt példányok igen agresszívak, a kölyök pedig nagyon apró, mindössze 63 grammal született, így az állatkertben úgy döntöttek, inkább egy időre kiveszik a csapatból.
A kis Simonról ide kattintva még több felvételt láthat.

A kutya nyakába nőtt a kötél

Állatkínzás Szabolcsban: a kutya nőtt, de az állandóan a nyakában lévő kötelet nem cserélte gazdája Nyírmihálydiban. Az két év alatt egyre szorosabb lett, végül az állat izmait és a légcsövét is átszakította. A kutya már alig élt, amikor állatvédők rátaláltak. Megműtötték és az orvos szerint teljesen felépülhet.

 

Folytatódtak a pusztító viharok, 900-szor riasztották a katasztrófavédelmet

Pusztító vihar csapott le tegnap is az országban. Gyökerestül csavarta ki a szél a fákat, több a házakra zuhant. Volt, ahol a lezúduló eső okozott gondot, 900-szor riasztották a katasztrófavédelmet. Van olyan ház, ami lakhatatlanná vált, miután levitte a tetejét a szél. A fővárosban villám csapott egy családi házba, ami kigyulladt. Létavértesnél pedig malacok égtek bent egy hodályban, amelybe szintén villám csapott.

Román sofőr próbált megelőzni egy utánfutós autót, baleset lett a vége

Előzni akart, baleset lett a vége. Egy román sofőr próbált megelőzni egy utánfutót húzó kocsit Nagyhegyes közelében. Már megkezdte a manővert, amikor észrevette, hogy szemből jön egy kocsi. Próbált visszasorolni, de már nem tudott, nekiütközött az utánfutós autónak, ettől mindkettő az árokba borult. A balesetben hárman sérültek meg.

Nem voltak bekötve, kirepültek a kabrióból

Ketten meghaltak miután kabriójukkal szemből egy kamionnak ütköztek ma délután a 61-es főúton Tolna Megyében. Úgy tudjuk, a hátul ülő két nő nem volt bekötve, mindketten kirepültek a roncsból, egyikük a helyszínen, a másik  a kórházban vesztette életét. A sofőr és harmadik utasa túlélte a balesetet. Szentesen egy férfit és egy nőt kellett kórházba vinni, miután tegnap délután szintén kamionnal ütköztek, majd kocsijuk többször megpördült, végül a feje tetején állt meg.  

Kánikulával ér véget a hónap

Hőség és extrém magas UV sugárzás - az előrejelzés szerint kánikulával ér véget a július. A hőmérséklet akár a 36 fokot is elérheti. Van, aki azzal védekezik a hőség ellen, hogy a felmelegedett panellakásban naponta többször is lefürdeti gyermekét.

Meghalt a nagyfeszültség mellett dolgozó munkás

A kórházban belehalt sérüléseibe az a munkás, aki múlt szerdán zuhant le egy építkezésről Berettyóújfaluban. Az épület mellett nagyfeszültségű villanyvezetékek futnak. Úgy tudjuk, a 49 éves férfi munka közben túl közel kerülhetett az egyik vezetékhez, áramütés érte, és ekkor esett le. A Híradónk által megkérdezett szakértő szerint a vezetékek mellett végzett munkákra szigorú szabályok vonatkoznak.

Különbséget kell tenni a szabálytalankodók között a karcagi rendőrkapitányság vezetője szerint

Differenciálni kell - vagyis különbséget kell tenni a szabálytalankodók között a karcagi rendőrkapitányság vezetője szerint. Az Index birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen állítólag arról beszél kollégáinak, hogy nem lett volna szabad feljelenteni a városi kórház főigazgatóját, aki jogtalanul mozgáskorlátozott helyen parkolt. A rendőrkapitány szerint a kórház vezetője sok szívességet tesz a rendőrségnek, amikor soron kívül ad időpontot a rendőröknek különböző vizsgálatokra.

 

Kiszabadult az egyik olaszliszkai lincselő

13 év után szabadult Szögi Lajos egyik gyilkosa. Az elsőrendű vádlott hétfő hajnalban hagyta el a börtönt. 2006-ban 7 társával, lányai szeme láttára halálra vert egy apát Olaszliszkán. A bíróság szerint a büntetése akkor is eléri a célját, ha feltételesen szabadon engedik. Az áldozat családját megrázta a hír.

Özönvízszerű eső volt az ország keleti felében

Özönvízszerű eső volt az ország keleti felében. Több helyen ellepte az utcákat a víz, megteltek a csatornák és az árkok. Berettyóújfaluban pár óra alatt több mint 50 mm csapadék esett, vagyis csaknem annyi, mint máskor egy hónap alatt. Kiskunfélegyházán pedig tubát, vagyis különleges légörvény vettek videóra. A következő napokban viszont fokozatosan visszatér a nyár.

Ketten meghaltak egy frontális karambolban

Ketten meghaltak, miután autójukkal frontálisan összeütköztek egy kamionnal a Jász Nagykun Szolnok megyei Rákóczifalva közelében pénteken. Nem tudni miért, a kocsi áttért a szemközti sávba, ahol szabályosan közlekedett a kamion. Súlyos baleset történt a Hajdú Bihar megyei Nagyhegyesnél is, ahol ütközés után kigyulladt egy kocsi. Vezetőjét, egy 52 éves nőt a mentőhelikopter életveszélyes állapotban szállította kórházba.

Halálos áramütés: szőnyeg takarta a vezetéket, amit megfogott a kisfiú

Az ablakon át húzták be a vezetéket és szőnyeggel takarták le a szobában - ezt nyilatkozta a Borsnak az az apa, akinek egyéves kisfia szerdán vesztette életét, miután megfogta a szabálytalanul bekötött vezetéket. A családfő azt mondja, vállalja a felelősséget.

 

Halálos áramütés ért egy 13 hónapos kisfiút

Áramütés végzett egy 13 hónapos kisfiúval tegnap Nyíregyházán. A mentők órákig küzdöttek az életéért, a kórházban is próbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni. Információink szerint a kisgyerek egy rosszul szigetelt vezetéket foghatott meg otthon, pedig a családnál korábban kikötötték az áramot. Híradónk úgy tudja, az üresen álló szomszéd telekről szabálytalanul vezethették az áramot a házba.

Nem múlik el nap baleset nélkül az utakon

Átrepült a szalagkorláton és az autópálya túloldalára zuhant egy kocsi kedden éjjel az M6-on Dunaújváros közelében miután az azt szállító tréler karambolozott. Az ütközéstől két szállított autó leesett, az egyik felborult, a másik pedig átrepült a korláton. Egy másik balesetben pedig két gyermek - egy 3 és egy 14 éves - is megsérült szerdán reggel Kiskőrös közelében. A család kocsija frontálisan ütközött, öten sérültek meg.

Forgalommal szemben hajtott a gyorsforgalmi úton

Forgalommal szemben hajtott a gyorsforgalmi úton, majd a többi kocsi elé vágva hirtelen megfordult az autós Székesfehérvárnál a gyorsforgalmi úton két napja. A Híradónk által megkérdezett szakértő szerint a sofőr valószínűleg rossz helyen hajtott fel az útra, így került szembe a forgalommal, de a lehető legrosszabb módját választotta annak, hogy megforduljon.

Eldurvult a játék - szexuális zaklatás egy katonai iskolában

Szexuális zaklatás egy katonai iskolában – a hvg.hu írta meg, hogy a debreceni intézményben elfajulhatott egy játék, amelyben rendszeresen lefogták és kikötözték egymást a középiskolás diákok. Május elején a hírportál szerint egy tizedikes fiú szexuálisan zaklathatta fiatalabb, megkötözött diáktársát. Belső vizsgálat után kirúgtak 5 fiatalt, de a rendőrséget akkor nem értesítették a történtekről. Végül a Honvédelmi Minisztérium tett feljelentést.

Majom bébibumm az ország két állatkertjében

Majom bébibumm az ország két állatkertjében is. Debrecenben alig másfélhetes a kis zászlósfarkú kolobusz, Veszprémben pedig egy hónapja két új taggal is bővült a galléros páviánok csapata. A zászlósfarkú kolobusz különleges színe, a kis páviánok pedig apró piros fenekük miatt lettek a látogatók új kedvencei.

Nem tudták megmenteni a 4 hetes kisbabát

Meghalt egy négyhetes csecsemő reggel a Bács-Kiskun megyei Császárszálláson. Információink szerint édesanyja babakocsiban tolta, amikor a kicsi hirtelen rosszul lett és nem kapott levegőt. Azonnal hívták a mentőket és megkezdték a baba újraélesztését, de már nem tudták megmenteni. Azt, hogy mi okozta a halálát, egyelőre nem tudni.

Halálos áramütést szenvedett egy kisfiú, felmentették a szülőket

Felmentették a tiszavasvári szülőket, akiknek 3 éves kisfia 2015-ben otthon szenvedett halálos áramütést. Egy zárlatos hűtő rázta meg. Kiderült, hogy a szülők lopták az áramot, amit rosszul szigetelt vezetékekkel és elosztókkal használtak, ez okozta kisfiuk halálát. A bíróság a szülők korlátozott beszámítási képességére hivatkozva nem büntette őket.

Ötödjére ítélték el, 3 év börtönt kapott

Visszaeső bűnöző, ketten meghaltak miatta, mégis csak három évet kapott! Ötödjére ítélték el azt a férfit, aki pancsolt szeszt főzött Nagyecsed határában egy bérelt tanyán 2017-ben.

1901 óta az idei a legmelegebb június

Melegrekord – az idei volt a legmelegebb június 1901 óta. A kánikulában a mentőket is gyakrabban riasztják. Főként idősek, szívbetegek lesznek a rosszul. A megkérdezett strandolók azt mondták, ügyelnek arra, hogy ne száradjanak ki és ne legyenek túl sokat napot. Ha tehetik, vízparton töltik a szabadidejüket.

Még mindig a csütörtöki viharkárok felszámolásán dolgoznak

Rekordszámú tűzoltó dolgozik több Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen a csütörtöki viharkárok felszámolásán. Sok önkéntes a határon túlról érkezett. A hatalmas szél akkora pusztítást végzett, hogy mintegy kétezer fogyasztónál még mindig nincs áram. Egyelőre megbecsülni sem lehet, hogy összesen mekkora lehet a kár.

Pusztított a vihar Szabolcs megyében

Hatalmas a kár, pusztító vihar csapott le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. A viharos szél annyi villanyoszlopot döntött ki, hogy 70 település áram nélkül maradt, 10 ezer embernél még most sincs szolgáltatás. A legnagyobb károk Kisvárdán és környékén keletkeztek, Nyírmadán 1500 házból legalább ezer megsérült vagy tönkrement. Sok helyen akadozott a közlekedés is.

Debrecenben nem várnak az állami segítségre, megkezdik a szúnyogirtás

Annyi a vérszívó, hogy 825 millió forintot csoportosított át a költségvetésből a kormány az irtásukra. Debrecenben már nem várnak tovább az állami segítségre. Az önkormányzat 25 millió forintból 5 ezer hektáron megkezdi az irtást, amit vegyszerrel végeznek mindenhol.

Még két napig tarthat a kánikula

Még két napig tart a kánikula az előrejelzések szerint, utána néhány fokos enyhülés érkezik. A hidegfrontot szerdán még nem lehetett érezni. Budapesten a belvárosban 43 fokot mért a Fókusz stábja, a panelházak falai pedig több mint 70 fokosra is felforrósodhatnak.

Sárgaszakállú maki született a Nyíregyházi Állatparkban

Szakállas kölyök a Nyíregyházi Állatparkban. A sárgaszakállú maki már négy hetes, de még nem mászik le anyja hátáról. Naphosszat a bundájába csimpaszkodva közlekedik. A felnőtt nőstényt látszólag cseppet sem zavarja a potyautas, egy-egy gyümölcsért könnyedén ugrál egyik ágról a másikra.

Éveken át lopott ugyanazzal a módszerrel a férfi

Pénzt akart váltani, de addig cserélgette a címleteket, mig többet vitt el, mint amennyivel bement az üzletbe. Éveken át lopott ezzel a módszerrel egy román férfi, országszerte 15 üzletben és postán lépett akcióba, több mint 800 ezer forintot szerzett. Egyik lopását kamera is rögzítette. Kedden ítélték el Debrecenben, 3 év próbaidőt kapott.

Két aranykezű tamarin született a Nyíregyházi Állatparkban

Két aranykezű tamarin született a Nyíregyházi Állatparkban. A kölykök két hetesek, de már sokat változtak. Bundájuk szürkéről, a felnőtt példányokéhoz hasonlóan feketére változott, mancsuk pedig sárga, erről kapták a nevüket is.

Akár 30 órát is várakozhatnak a hőségben a kamionsofőrök

Akár 30 órát is várakozhatnak a hőségben - ezt mondták a röszkei határon kamionsofőrök az RTL Híradónak. Árnyék nincs, a kánikula ellen csak vízzel és légkondival tudnak védekezni. A klíma már megy a debreceni buszokon is. A parkoló autók pillanatok alatt felforrósodnak, így a NÉBIH idén is arra figyelmeztet, hogy véletlenül se hagyjon senki gyermeket vagy háziállatot a kocsiban.

A parkban szúrta meg élettársát az asszony

Egy parkban szúrta le élettárást egy nő a gyanú szerint. Tegnap este Mátészalkán italoztak, majd valamin összevesztek, a nő pedig dühében egy késsel megszúrta élettársát. A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba, úgy tudjuk azóta már jobban van, az állapota stabil. Az asszonyt a helyszínen elfogták és őrizetbe vették a rendőrök, úgy tudjuk mindent beismert.

Ritka bölények születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Két ritka bölény született a Nyíregyházi Állatparkban, de két különböző csordában. Az amerikai és az európai bölényeknél is született egy-egy utód. A különböző kontinensekről származó hatalmas állatokban nemcsak ez a közös, hanem az is, hogy a 19. században majdnem kihaltak. 

Bunyó a benzinkút mögött

Videón a verekedés - fényes nappal, egy benzinkút parkolójában esett egymásnak három férfi még hétfőn Berettyóújfalun. A gyanú szerint apa és fia egy korábbi haragosukkal próbálták meg így elrendezni a vitát. Egyikük baseballütővel támadt a másikra, de a bunyó közben egy zsebkés is előkerült.

Kétszer is kifogták az óriási harcsát

Óriásharcsa akadt horogra Hortobágyon - egymás után kétszer.  A Halgazdaság ohati tavában múlt szombaton húzták parta a 93 kilós csaknem 2 és fél méteres halat. A horgász azt mondta, egész életében emlékezni fog a hatalmas fogásra, amivel megdöntötte a helyi rekordot. A harcsát végül visszaengedték a halastóba, majd legnagyobb meglepetésükre néhány órával később újra bekapta csalit.

Nem tudta bevenni a kanyart

Egy 38 éves férfi a helyszínen meghalt, négyen súlyosan megsérültek, miután 2 autó összeütközött vasárnap délután Nyírcsaholy közelében. Információink szerint az egyik kocsi túl gyorsan mehetett, nem tudta bevenni a kanyart, feltehetően kisodródott és a szemből érkező kisteherautónak ütközött.

Szórták a lopott pénzt, lebuktak

A gyanú szerint 3 tinédzser lány egy ismerősük házából ellopott csaknem 5 millió forintot, majd költekezésbe kezdtek. Több millió forintot költhettek el a lopott pénzből kevesebb mint 24 óra alatt - ezért buktak le.

Vissza a természetbe! – állatokat engedtek szabadon

Mentett állatokat - madarakat, sünt, mókust és pelét -  engedtek szabadon a Bükki Nemzeti Park területén, Felsőtárkányban. Vadon élő állatok mentéséről most tartanak három napos, nemzetközi konferenciát a Fővárosi Állatkertben. A kassai állatkerttel közösen szervezett konferencia egyik programja volt az, hogy a megmentett és meggyógyított állatokat visszaengedték a természetbe.

Több mint egymillió forint értékű parfümöt lopkodott össze egy tolvaj

A tolvaj több üzletet is kifosztott Debrecenben, majd információink szerint az utcán árulta az illatszereket. Tavaly óta keresték, múlt héten fogták el a rendőrök. A lopással egy 24 éves román férfit gyanúsít a rendőrség. Híradónk megszerezte az egyik üzlet biztonsági kameráink a felvételét.

Tömegbaleset a 4-es főúton

Hárman meghaltak, hatan megsérültek kora reggel egy tömegbalesetben a 4-es főúton Székely közelében. Egy kamion 2 teherautó és egy kisbusz ütközött össze. A buszban munkások ültek, közülük hárman a helyszínen meghaltak, ketten életveszélyesen megsérültek.

 Halálos motoros baleset Balmazújvárosban

Egy 41 éves férfi vesztette életét, miután valószínűleg nagy sebességgel egy kocsinak csapódott vasárnap este. Úgy tudjuk, az autó sofőrje balra akart kanyarodni, amikor összeütköztek. Helyiek szerint a motoros gyorsan hajthatott, úgy látták, hogy közvetlenül a baleset előtt több autót is megelőzött.

Megerőszakolták a fiát, majd azzal nyugtatták az anyát, hogy „a gyerek jól érzi magát”!

A gyerek jól érzi magát - ezzel akarták nyugtatni az anyát, miután közölték vele, hogy 11 éves fiát megerőszakolták. Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a Békés megyei Speciális Lakásotthonban egy 16 éves szintén ottlakó fiatal a gyanú szerint megerőszakolta a kisfiút. A helyiek szerint a bentlakó gyerekek rendszeresen kimennek az utcára, és előfordult, hogy összeverekedtek, vagy másokra támadtak.

Belehajtott az előtte haladóba

Életveszélyesen megsérült egy sofőr, mentőhelikopterrel vitték kórházba, miután kocsijával egyenesen az előtte haladó kisteherautónak hajtott kora reggel az M3-as autópályán Hajdúnánás közelében. A teherautóban négyen ültek, közülük ketten súlyos sérüléseket szenvedtek.

Óriási lángokkal égett a békéscsabai malom

Szörnyű tragédia - így fogalmaztak azok a helyiek, akik kedden a közelből nézték végig, ahogy porig ég a csaknem száz éves malom Békéscsabán. A város egyik jelképének számító épület délután gyulladt ki és hatalmas lángokkal égett. Néhány órával később leszakadt a tető és a hat emeletes épület szintjei egymás után omlottak össze.

Korábban nem volt probléma a tinikkel, akik agyonverhettek egy férfit

Jól tanultak és nem volt probléma azokkal a tinikkel, akik a gyanú szerint múlt hétfő este halálra vertek hajdúhadházi otthonában egy 66 éves férfit, kerekesszékes feleségét megfenyegették, majd kirabolták őket. Édességet és 6 ezer forintot zsákmányoltak. A tinédzser támadókról a település polgármestere beszélt Híradónknak. Azt mondta: a fiúknak nincs priuszuk. Most a debreceni fiatalkorúak javítóintézetében vannak letartóztatásban.

„Hol tűz a nap, hol havazik, hol az ördög veri a feleségét”

Az öltözködés okozza a legnagyobb gondot a szeszélyes időjárásban - az általunk megkérdezett emberek erre panaszkodnak, de a többség örül a kis napsütésnek. A változékony időjárás még marad, a meteorológusok szerint a többnyire napos időt bármikor megszakíthatják záporok, zivatarok vagy akár jégesők is. (Leadkép: Domak Viktor)

Hat év 300 milliós sikkasztásért

Hat év börtönt kapott egy takarékszövetkezet alkalmazottja, aki 300 millió forintot sikkasztott el, és költött sportfogadásokra. A férfi ügyfeleitől és barátaitól is milliókat csalt ki. Elismerte, hogy szerencsejáték-függő, de az ítélet ellen fellebbezett, így az nem jogerős.

Csaknem halálra verte az anyját, mert betörőnek nézte

Betörőnek hitte anyját, ezért verte csaknem halálra - úgy tudjuk, ezt mondta a rendőröknek az az 52 éves férfi, aki kedden este támadt az asszonyra Gégényben. Úgy tudjuk, nagyon részeg volt, amikor nekiesett az anyjának. Egy üveggel támadt rá, késsel pedig többször is megszúrta. Az asszonyt életveszélyes állapotban vitték kórházba. Stábunknak nyilatkozott az áldozat másik fia.

Legalább 8 kocsit tört fel és 4 lakásba tört be

17 évesen fosztogatott – a gyanú szerint a fiú legalább 8 kocsit tört fel és 4 lakásba tört be. Mindenhol pénz és értékek után kutatott. Múlt csütörtökön fogták el és tucatnyi lopással gyanúsítják. A fiatal mindent beismert, a bíróság kedden elrendelte letartóztatását. 

 

Gyerekekkel a balesetek ellen

A gyerekek szerint nem figyelünk egymásra. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőrség  legújabb baleset-megelőzési filmjében a legkisebbeket kérték meg, mondják el, szerintük hogyan közlekednek a felnőttek és mire kellene figyelniük. Óvodások és iskolások hívják fel a figyelmet a már általuk is jól ismert szabályokra.

Menekülés közben felniket dobáltak a rendőrök felé

Menekülés közben felniket dobáltak a rendőrök felé - apa és fia ellen indult eljárás Debrecenben. Múlt pénteken nem álltak meg autójukkal a járőrök jelzésére, hanem nagy tempóval továbbhajtottak. Kiderült, a kocsin rossz rendszám volt, ráadásul a 15 éves fiú vezetett, akinek jogosítványa sincs. Anyja szerint bepánikolt, ezért taposott a gázra.

Eltávozást kapott a börtönből, megfojtotta élettársát

Mindent beismert és lemondott a tárgyalás jogáról, majd miután megtudta, hogy több mint 23 évet is kaphat, meggondolta magát. A férfi tavaly júniusban eltávozást kapott a börtönből, majd a vád szerint egy cipőfűzővel megfojtotta élettársát Nagyecseden. Egy nap bujkálás után fogták el a rendőrök.

Azért fosztotta ki a kis üzletet, mert szerelmes volt az eladónőbe, aki nem viszonozta érzéseit

Visszaeső bűnöző - úgy tudjuk nem először rabolt az a férfi, akit szerdán 8 év börtönre ítélt a bíróság, amiért tavaly márciusban késsel kirabolt egy boltot Komádiban. Állítása szerint szerelmes volt az eladónőbe, aki nem viszonozta érzéseit, ezért fosztotta ki a kis üzletet. A bíróság döntése nem jogerős.

Életfogytiglant kapott a sajószögedi anyagyilkos

A megbánás legapróbb jele sem látszott rajta - életfogytiglani fegyházra ítélték szerdán azt a férfit, aki két évvel ezelőtt halálra verte édesanyját sajószögedi otthonában. A mozgáskorlátozott, nyugdíjas asszonyra seprűvel és késsel támadt. Miután megverte, elmondta a szomszédoknak mit tett, és megvárta a rendőröket. Az asszony később a kórházban halt bele sérüléseibe.

133 éves hidegrekord dőlt meg hétfőn Budapesten

133 éves hidegrekord dőlt meg hétfőn Budapesten, a Kékestetőn pedig még 3 fok sem volt és havazott. Ma már országszerte legalább 10 fokkal melegebb volt. Holnap viszont akár talajmenti fagy is lehet. A szélsőséges időjárás a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője szerint már az egészségeseknél is tüneteket okozhat: vesegörcsöt, migrént, vagy akár vérnyomásproblémákat is.

Kényszergyógykezelés az apját meggyilkoló férfinak

Kóros elmeállapotban szenved, ezért előzetes kényszergyógykezelésre küldte a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint kedden éjjel, nyírmártonfalvai otthonukban halálra késelte 64 éves apját. Ma a bíróság úgy döntött, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe küldi, hogy ne kövessen el újabb bűncselekményt.

 

Testőrnek adta ki magát a csaló, majd fizetés nélkül távozott

Csalással gyanúsítják azt a férfit, aki testőrnek adta ki magát Hajdúszoboszlón egy szállodában.  Azt mondta, egy ismert ügyész fog megszállni a hotelben, ezért neki kell biztosítani az épületet az érkezése előtt. Egy éjszakát töltött ott, evett, ivott, majd fizetés nélkül távozott.

Az őrök fogták vissza - kis híján az operatőrre támadt egy vádlott a bíróságon

A 23 éves férfit azzal vádolják, hogy 2017-ben húsvétkor otthonában rátámadt mozgáskorlátozott, nyugdíjas szomszédjára. Az asszonyt brutálisan megverte, megerőszakolta, majd magára hagyta sérült áldozatát, aki életét vesztette.

Ölben viszik a betegeket a lépcsőn

Ölben viszik a betegeket a lépcsőn a Mátészalkai Kórházban, mert elromlott a lift - erről a Blikk írt. Híradónk úgy tudja, április elején állt meg a felvonó. A Kórház kérdéseinkre közleményben azt válaszolta, hogy a problémát azonnal jelezték az üzemeltetőnek. A cég pedig megrendelte külföldről a szükséges alkatrészt. Addig pedig átszervezték az ellátást és a mozgásképtelen betegeket az első emeleti osztályon helyezték el.

Adománynak szánt ruhákat loptak Nyíregyházán

Ruhagyűjtő konténerből loptak - videóra vették a tolvajokat Nyíregyházán. A levadászva.hu internetes oldalra töltötték fel azt a felvételt, amin látszik, hogy fiatalok ruhákat gyűjtenek, de nem másoknak. Feltehetően maguknak válogattak az adománynak szánt holmik között. Egyikük a szűk résen át bemászott a konténerbe, onnan adogatta ki társának a ruhákat. Az ott élők szerint rendszeresen fosztogatják az adománygyűjtő konténereket.

Egymásnak estek a gólyák

Nincs mit enniük a szárazság miatt, ezért egymásra támadtak a gólyák a Hajdú-Bihar megyei Mikepércsen. Aszályos időben ez nem ritka, néhány fióka is elpusztul, mert nem tudja etetni őket a fészkelő szülőpár. Most a nőstény gólya veszett oda, miután a többiek rátámadtak. A fészekben maradt 5 tojást a Hortobágyi Madárkórházba vitték, ezeket a többi fészkelő pár költi majd ki.

Hárman haltak meg miatta

Az ő élete is tönkrement aznap, amikor 3 ember meghalt miatta - ezt mondta az utolsó szó jogán a bíróságon a sofőr, aki 2017 októberében okozott balesetet Debrecen közelében. Most ítélték el jogerősen, 2 év 10 hónap fogházat kapott. A tragédiában egy 20 éves fiatalember, 41 éves édesanyja és 23 éves barátnője halt meg. Ketten maradandó sérüléseket szenvedtek.

Fiatal lányokat futtattak

Emberkereskedő bűnbandát fogtak a rendőrök Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyében. Az országos szervezet – 13 tagja a gyanú szerint szerény anyagi körülmények között élő fiatal nőket beszélt rá a prostitúcióra. A németországi munkáért cserébe sok pénzt ígértek, ám a gyanú szerint szinte minden keresetüket elvették tőlük. Így még a lányok dolgoztak, a gyanúsítottak luxus körülmények között éltek.

Két gyerek égett meg Tuzséron

Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy 7 éves kisfiú és súlyosan megsérült egy négy éves kislány, amikor egy tuzséri ház udvarán berobbant egy flakon. Az udvaron szemét - rongyok, műanyag palackok égtek, amikor a hőtől felrobbant a purhabos flakon. Úgy tudjuk, a család azt állítja, nem ők rakták a tüzet, odabent ebédeltek, amikor meghallották, hogy sírnak a gyerekek.

Egymás után születnek a kölykök a nyíregyházi állatkertben

Érezni a tavaszt a Nyíregyházi Állatparkban, egymás után születnek a kölykök. Az elmúlt napokban két teve, több kenguru és 4 gyűrűsfarkú maki is született. A légnépszerűbb mégis a már fél éves indiai orrszarvú, anyjával együtt már a külső kifutóban tölti a napokat.

 Kimenekítették a lakókat az égő panelből

Tűz pusztított egy nyíregyházi panelban kedd délután. Egy 58 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, miután kigyulladt a hatodik emeleti lakása. Őt a tűzoltók mentették ki a lángoló épületből. A ház lakói közül 90 embert kellett még kimenekíteni. A tűz több lakást is megrongált, az oltás közben pedig több emelet elázott.

Együtt ölte meg a család a babát

Csaknem fél évszázadra fegyházba kerülnek a boldvai szülők. Az apa, felesége tudtával 10 éven át fajtalankodott lányával, aki kétszer teherbe is esett. Először 15 évesen. Akkor titokban tudta tartani, hogy saját apja gyermekének adott életet, de később újra várandós lett. Azt a csecsemőt anyja segítségével otthon szülte meg, majd a család közös elhatározással hagyta meghalni.

Egyre több atrocitás ér pártszimpatizánsokat és aktivistákat

Egyre több atrocitás ér pártszimpatizánsokat és aktivistákat politikai véleménykülönbség miatt. Másfél hete egy volt fidelitasos férfi ütötte meg a jobbik egyik szimpatizánsát, egy nőt. Néhány napja Miskolcon vittek kórházba egy kormánypárti támogatót, mert a nőt megtámadta egy férfi a Fidesz aláírásgyűjtő standjánál. A pártok azt közölték, elítélik az agresszió minden formáját.

Szilánkosra törte öt hónapos gyermeke karját

Apja törte szilánkosra egy öt hónapos csecsemő karját a gyanú szerint. A gyerek anyja azt mondta, az ölében fogta a kisfiút, amikor élettársa ütni kezdte. Két nappal később a családsegítő vitte kórházba a babát, ahol kiderült, a karja eltört, a feje megsérült és súlyosan alultáplált. A 41 éves apát letartóztatták.

Féltékenység miatt késelhette meg élettársát

Féltékenység miatt szúrt - információink szerint ezt mondta a férfi, akit szerdán azért vettek őrizetbe a rendőrök, mert otthonukban megkéselte az élettársát. Úgy tudjuk, azt mondta, az asszony nagyon féltékeny volt, emiatt rendszeresen vitatkoztak.

Dühében többször megszúrta élettársát

Dühében többször megszúrta élettársát, majd saját maga hívta a rendőröket egy férfi reggel a Hajdú-Bihar Megyei Egyeken. Az asszonyt életveszélyes állapotban szállították kórházba. Lánya azt mondta Híradónknak, anyja és élettársa kapcsolata megromlott, az utóbbi időben egyre többet veszekedtek, de azt nem gondolták, hogy a vita ennyire elfajulhat.

Ápolónő lopta a betegek pénzét éjjelente

Tavaly szeptemberben bukott le, miután saját kollégái állítottak neki csapdát. Nem tagadott, a rendőröknek beismerte, hogy két másik beteg pénzét is ő vette el. Most kifosztás miatt emeltek vádat ellene.

Hatalmas lángokkal égett az asztalosműhely

Porig égett az önkormányzati asztalosműhely Beregdarócon szombaton. A polgármester szerint a kár több millió forint. A műhelyben közmunkások dolgoztak, ők készítették a településre a kerítéseket, virágos ládákat, kukákat, de a helyieknek is segítettek. Ha kellett ablak vagy ajtókeretet, gyártottak. A gépek nagy része és az alapanyagok is elégtek.

Csalás miatt körözték, de több lopott holmit is találtak nála a házkutatáskor

Lopással gyanúsítják a gyűjtögetőt, egy 35 éves férfit vettek őrizetbe a rendőrök Debrecenben. Csalás miatt körözték, a házkutatáson azonban kiderült, más miatt is felelnie kell. Otthonában szerszámokat, bicikliket, műszaki cikkeket és több lopott holmit is találtak. Híradónk úgy tudja, a férfi azt mondta, ő csak gyűjtögetett. Szerinte a készlet nagy részét lomtalanításkor találta, a többit rendelte.

Összeveszett a barátnőjével, ezért égethetett fel 15 hektárnyi földet

Összeveszett a barátnőjével, információink szerint ezért égetett fel 15 hektárnyi földet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kék közelében egy férfi a gyanú szerint. A tűz annyira elterjedt, hogy kis híján elérte a faluszéli házakat is. Egy tanya, és egy lakókocsi porig égett, szerencsére nem élt ott senki. A gyanúsítottat a közelben elfogták a rendőrök - kiderült, nem először gyújtogatott. Rongálás miatt indult ellene nyomozás.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való