KERESÉS search-close

"Fazekas Andrea" szerzővel ellátott tartalmak

Fazekas Andrea

Fazekas Andrea által létrehozott tartalmak (100):

Újraválasztották Mondok Józsefet Izsák polgármesterének

Költségvetési csalás miatt folyó büntetőpere ellenére vasárnap újraválasztották a kormánypártok jelöltjeként induló Mondok Józsefet Izsák polgármesterének. A települést korábban 21 évig vezető Mondok tavaly kikapott független kihívójától, miután kiderült, hogy a városban uniós támogatással épült vadászházban ő és családja lakott. Utódja azonban néhány hónapja lemondott, miután megrongálták a kocsiját.

Buszmegállóba csapódott egy autó

Buszmegállóba csapódott és felborult egy kocsi Mártély közelében. A megállóban éppen senki sem volt az ütközés pillanatában, így a sofőrön, egy fiatal nőn kívül senki sem sérült meg.

„Kamion transformersek” az M5-ösön

Kamion transformersek - így nevezték el a rendőrök azt a két szerelvényt, amellyel török sofőrök akartak áthaladni Magyarországon. Egymás hegyére-hátára pakolták a teherautókat. A veszélyes szállítmányokat az M5-ös autópályán állították meg. A sofőröket megbírságolták a rendőrök, a rakományokat pedig szét kellett bontaniuk.

15 óvodában és 5 iskolában van rendkívüli szünet a koronavírus miatt

Országszerte 15 óvodában és 5 iskolában van rendkívüli szünet a koronavírus járvány miatt. Bezárt például az egyik balatonfüredi iskola, még a kollégiumból is ki kellett költözniük a diákoknak. A miniszterelnök azt mondta az állami rádióban, hogy október 1-jére lesz minden intézményben lázmérő. A Pedagógusok Szakszervezete szerint 50 gyerekenként kellene egy, hogy a reggeli, kötelező lázmérésnél ne alakuljanak ki sorok.

Halálra gázoltak egy hatéves kislányt

Egy hatéves kislányt gázolt halálra egy sóderszállító teherautó Szegeden. Egy forgalmas körforgalomban, a zebra mellett próbált átszaladni az úttesten. Szemtanúk szerint kitépte a kezét édesanyja és nagymamája kezéből. A teherautó sofőrje észre sem vette az elé szaladó kislányt.

Étlen-szomjan tartották karanténban Cipruson a két magyar fiatalt

Étlen-szomjan tartottak karanténban két magyar fiatalt Cipruson, Larnakában. A reptéri teszteléskor derült ki, hogy koronavírus-fertőzöttek. Egy karanténszállodába vitték őket. Azt mondják, hosszú órákon át se vizet, se ételt nem kaptak megérkezésük után. Csak az ottani konzul közbenjárására javult a helyzetük, de még legalább másfél hétig nem engedik ki őket.

Bizonytalanság a határzár miatt

Bizonytalanság és késések - a határlezárások és ellenőrzések miatt sokan azt sem tudták, hogy jutnak majd haza, a munkahelyükre vagy az iskolába. Hegyeshalomnál az ingázók voltak bajban a 30 km-es korlátozással, a letkési határzár miatt pedig sokan késtek el Esztergomból a munkából vagy az iskolából. Sátoraljaújhelyen pedig vannak, akikre a zárás miatt online oktatás vár.

Szájmaszkos, hagyományos és online tanévnyitó ünnepségek

Szájmaszkos, hagyományos és online tanévnyitó ünnepségek - szinte mindenhol másként kezdődik az új tanév. A diákok többsége azonban újra hagyományos tanévre vágyik. Szerintük lehet online tanulni, de már nagyon vágynak a többiek társaságára.

Csülök a kifutóban


szerző:
2020.08.30. 18:46
Csülök a kifutóban

Kimehetett a négy fal közül és végre birtokba vehette vadonatúj kifutóját Csülök, a Szegedi Vadaspark új lakója. A két éves indiai orrszarvú kölyök fajának 73. Európában élő példánya. Nyíregyházán született, két hete érkezett Szegedre.

A sort előzte, kikanyarodtak elé

Solt határában pénteken egy autó egy kocsisort előzött, de a legelső elékanyarodott. Mindkét autó felborult, a sofőrök megsérültek.  Soltvadkert határában pedig két autó ütközött össze olyan erővel, hogy az egyik kocsi futóműve kiszakadt a helyéről.

Azonnal hazaindultak a nyaralók, hogy elkerüljék a karantént

Azonnal hazaindult rengeteg magyar a görög tengerpartról, hogy elkerüljék a szeptember elsejétől kötelező kéthetes karantént. Erről beszélt egy utazásszervező az RTL Híradónak. Mára 158 új koronavírus fertőzöttet találtak, ez a járvány kitörése óta a második legmagasabb adat. A Szegedi Tudománygyetemen ingyen végzik el a külföldi hallgatók vírustesztjét, hogy szeptembertől megkezdhessék a tanulmányaikat. A MÁV pedig bejelentette: a határok lezárása miatt visszaváltják a szeptembere megvásárolt nemzetközi vasúti jegyeket.

Marhahúhos fagyi a Szegedi Vadaspark szibériai tigriseinek

A nagy melegben hűsölnek az állatok is. Speciális fagyit kaptak a Szegedi Vadaspark szibériai tigrisei. Jégbefagyott marhahúsból és heringből álló finomsággal kezdhették a napot. A két hím egy percet sem teketóriázott, pillanatok alatt rávetette magát a hideg csemegére.

Baleset lett a veszekedésből

Összevesztek az autó utasai, hogy merre menjenek, így okoztak balesetet a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpáron. Nem álltak meg a STOP táblánál, hanem behajtottak a kereszteződésbe, és összeütköztek egy szabályosan közlekedő kocsival. Az ütközés után a vétkes sofőr autója egy parkoló kocsinak is nekicsapódott. Ennek a papírjai nem voltak rendben, így tulajdonosa inkább elhajtott.

Valószínűleg rosszul lett, ezért rohant fának autójával

Valószínűleg rosszul lett, ezért rohant fának autójával egy 75 éves férfi csütörtök reggel a Heves megyei Tarnalelesz közelében. A becsapódás pillanatában a hátsó ülésről előre repült valami, ami olyan erővel ütötte fejbe, hogy a mentők nem tudták megmenteni az életét. Súlyos baleset történt az M5-ös autópályán is az éjjel. Hárman sérültek meg, egyikük életveszélyesen, amikor autójukkal hátulról egy baleset miatt fékező kisteherautóba rohantak.

Víz alá került Baja nagy része!

A hatalmas eső miatt víz alá került Baja nagy része. Az özönvíz elmosott két utat és a Petőfi-szigetre vezető híd töltése is egy darabon leszakadt. Az utcákon hömpölygő vizet nem tudta elvezetni a város csatornarendszere. Kerékmagasságig állt a víz mindenhol. Az egyik nagy bolthálózat parkolója és a bevásárló tér egy része is víz alá került, ezért onnan is ki kellett küldeni az embereket.

A világ egyik leginkább veszélyeztetett faja érkezett a Szegedi Vadasparkba

A világ egyik leginkább veszélyeztetett faja érkezett a Szegedi Vadasparkba. Az indiai orrszarvú borjú különlegessége, hogy Nyíregyházán született és szüleivel együtt összesen három példány él belőlük az országban. A kétéves állat egy új kifutóba költözhetett első lakóként, de nem sokáig lesz magányos, mert hamarosan társat kap.

Egymást érték a balesetek az elmúlt napokban

Egymást érték a balesetek az elmúlt két napban a Dél-Alföldön. Tiszaalpáron egy motoros egy teherautó alá esett és meghalt. Kiszombornál egy másik motoros az árokba csapódott, miután elé kanyarodott egy autós. Az M5-ös autópályán pedig egy tréles kisbusz borult fel, Magyarbánhegyesen pedig fának csapódott egy autós.

Mentőhelikoptert is riasztottak egy fuldokló újszülötthöz, a három hetes kisfiú félrenyelte az anyatejet

Mentőhelikoptert is riasztottak egy fuldokló újszülötthöz vasárnap délben Dunavecsén. A három hetes kisfiú büfizés után félrenyelte az anyatejet, amitől kishíján megfulladt. Édesanyja lélekjelenléte és a gyorsan kiérkező mentők mentették meg a kisfiú életét. A házi gyermekorvos szerint az ilyen visszanyelések gyakoriak, de ritkán kerülnek a babák ilyen súlyos állapotba.

Saját gazdájára támadt egy bika Hercegszántón

Saját gazdájára a támadt egy bika Hercegszántón. A feldühödött állat elől a férfi egy vizes csatornába, egy stég alá menekült. A magyar-szerb határon járőröző katonák és készenléti rendőrök mentették meg.

Balesetet okozott és a felesége meghalt - vádemelést javasolnak a 85 éves sofőr ellen

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a 85 éves sofőr ellen, aki tavaly februárban, húga temetéséről hazafelé tartva, balesetet okozott és a felesége meghalt. A tragédia az M5-ös autópályán történt. Az idős férfi felhajtott a sztrádára, majd – eddig nem tudni miért – visszafordult az autópályán és elindult a forgalommal szemben Budapest felé és összeütközött egy szabályosan haladó kocsival.

Egy város főterére bukkantak

Régészeti ritkaság Bugac határában. Árpád-kori város lekövezett főterét találták meg. A XII. században virágzó Pétermonostora maradványainak feltárását végezték a régészek, amikor rábukkantak a hatalmas tér egy részére.

Rácsok mögött marad a gólyatáborban erőszakoló fotós

Rácsok mögött marad a gólyatáborban erőszakoló fotós, hiába töltötte le büntetése kétharmadát. A férfi 2014-ben erőszakolt meg egy 19 éves lányt az ELTE gólyatáborában, minderről fotókat is készített. Kilenc évre ítélték. A büntetésvégrehajtás bírája - jó magaviseletére hivatkozva - kezdeményezte a férfi feltételes szabadlábra helyezését, de az ügyészség fellebbezett, amit a bíróság elfogadott.

Koronavírus-gyanú miatt karanténba kerültek táborozó gyerekek Sarkadon

Koronavírus-gyanú miatt karanténba kerültek táborozó gyerekek a Békés megyei Sarkadon. A budapesti általános iskolások egyik nevelője rosszul érezte magát, aztán kiderült, hogy az édesapjánál kimutatták a vírust. A nő gyorsított eljárásban tesztelték és kiderült, hogy nem kapta el a vírust. Sok szülő azonnal elindult a gyerekéért a táborba, pedig azt kérték, hogy ezt ne tegyék.

Olaszországban fogták el egy évekkel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottját

Átadták egy 14 évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottját az olaszok a magyar hatóságoknak. A férfi a rendőrök szerint 2006-ban megölte volt élettársát. A szentesi nőt évekig eltűntként keresték, holtteste néhány hete került elő. A gyilkossággal korábbi párját gyanúsították meg, de kiderült, a férfi Olaszországban él, végül ott fogták el.

Elkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok programsorozata

A vírus miatt sokan voltak maszkban, elkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok programsorozata. Az első előadást az Újszegedi kisszínpadon tartották, de persze a Dóm téren is épült színpad, ahol egyszerre akár ezerötszázan nézhetik a bemutatókat. A szervezők egy minisztériumi állásfoglalásra hivatkozva azt mondják: nem lesz semmilyen kötelező távolságtartási szabály.

Gyorsabb és pontosabb tesztelési módszert fejlesztettek ki

Másfél hónapja nem regisztráltak Magyarországon annyi új koronavírusos beteget, mint szombat reggelre. 22 embernél mutatták ki a fertőzést, egy ember pedig meghalt. A Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Biológiai Kutató Központ egy mesterséges intelligenciára épülő módszert dolgozott ki, amellyel az eddiginél sokkal több tesztet lehet elvégezni rövid idő alatt.

Megölte anyját, majd bankba ment

Reggelizés közben arra jutott, ezt nem lehet megúszni, és feladta magát az a férfi, aki a gyanú szerint nem sokkal korábban megölte anyját Csorváson. Az asszonyt több készszúrás is érte. Holttestét fia az udvaron ásta el, és megpróbálta eltüntetni a nyomokat. Miután megreggelizett és meggondolta magát, még bement a bankba ügyeket intézni és meglátogatta az egyik rokonát, csak ezután adta fel magát. Megrázó történet következik.

Frontálisan ütközött két teherautó, ketten megsérültek

Frontálisan ütközött két teherautó szerda délután a Bács-Kiskun Megyei Nemesnádudvar határában. Mindkét sofőr beszorult a roncsokba és súlyosan megsérültek. Mentőhelikopterrel szállították őket kórházba.

Vízre szállt az ország első, műanyag kupakokból készült hajója

Vízre bocsátották az ország első, műanyag kupakokból készült hajóját a Tiszán. A vízijármű 125 kiló műanyagból készült és egy mártélyi asztalosmester építette. A kezdeményezők célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a folyón rengeteg hulladék érkezik Magyarországra, és ezt a problémát meg kell oldani.

Két év fogházbüntetést kapott az a buszsofőr, aki zebrán gázolt halálra egy 23 éves lányt

Két év fogházbüntetést kapott jogerősen az a buszsofőr, aki 2018 februárjában egy zebrán gázolt halálra egy 23 éves lányt Kecskemét belvárosában. A férfit emellett két és fél évre a vezetéstől is eltiltotta a bíróság. Az elítélt buszsofőr a tárgyaláson bocsánatot kért a meghalt lány családjától.

A Szaharában őshonos antilop bébi született a Szegedi Vadasparkban

A Szaharában őshonos antilop bébi született a Szegedi Vadasparkban. A kis állat három hete jött világra, de még most is igyekszik a látogatók elől elbújva pihenni. A kicsi születése nagyon fontos a faj fenntartásában. Ezek az állatok ugyanis az orvvadászok miatt a kihalás szélére kerültek. A vadonban már csak alig száz példány él belőlük.

Az ország több pontján találtak koronavírusos eseteket

Az ország több pontján találtak koronavírusos eseteket. A győri Audi-gyár egyik munkatársánál, aki szombaton szabadul a karanténból. Egy ukrán vendégmunkás tesztje is pozitív lett a Győr melletti Ravaszdon, ott 12-en kerültek hatósági karanténba. Kiskunfélegyházán egy idős betegnél mutatták ki a fertőzést, mielőtt felvették volna a helyi idősek otthonába. A magyar-szerb határon pedig három rendőr tesztje lett pozitív.

Törött borosüveggel fenyegetőzve rabolt ki egy dohányboltot három hete, máris elítélték

Majdnem három és fél év fegyházbüntetésre ítélték azt a 22 éves gyulai férfit, aki három hete egy törött borosüveggel fenyegetőzve rabolt ki egy dohányboltot Békéscsabán. 140 ezer forintot vitt magával, majd a rabolt pénz nagy részét széttépte és szétszórta. A rablás miatt egy korábbi, felfüggesztett büntetését is le kell ülnie. Az ítélet nem jogerős.

Öt generáció egy családban

A bordányi Vajasdi-Nagy családban két hete megszületett az ükunoka, Izabell. A pici lány és üknagymamája ma találkoztak másodszor. Nagyika, ahogy mindenki hívja azt mondta, nagyon szeretné megélni, hogy beszélni hallja ükunokáját és őt Nagyikának szólítsa.

Szembefordult a forgalommal és elindult egy autós

Szembefordult a forgalommal és elindult egy autós a kétszer kétsávos 8-as főúton. Kevésen múlt, hogy nem történt tragédia. Az ügyben a rendőrség is vizsgálatot indított. Egyelőre még keresik az autóst.

Rosszul lett vezetés közben, elsodort egy buszmegállónál várakozó nőt

Rosszul lett vezetés közben és egy buszmegállóba hajtott tegnap kora este egy nő Szeged-Szőregen. Az asszony a két gyerekével tartott haza, amikor leesett a vércukorszintje. Próbált megállni, de véletlenül a fék helyett a gázra lépett és elvesztette az uralmát a kocsi fölött. A buszmegállóban elsodort egy ott várakozó nőt, aki életveszélyesen megsérült.

30 milliónyit zsákmányoltak az ékszerboltrabók

Szerb ékszerboltrablók ellen emelt vádat az ügyészség. 30 millió forintnyi ékszert és készpénzt raboltak 5 éve egy mórahalmi üzletből. Az ékszereket eladták, semmi sem került elő. Tavaly fogták el őket. Egyiküket Röszkén, a másikat Olaszországban. A rablás mellett személyi szabadság megsértésével is vádolják őket.

Autója után kötötte kutyáját, felfüggesztettet kapott

Sajnálja, amit tett. Nem akarta megölni a kutyáját. Ezt mondta az utolsó szó jogán az az idős balotaszállási asszony, aki tavaly nyáron autója után kötötte egyik kutyáját és két kilométeren keresztül vonszolta maga után. A Csongrádi Járásbíróság állatkínzás miatt, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az asszonyt.

Vádat emelt az ügyészség a Mórahalmi Mini Magyarország Park építői ellen

A beruházó és a vele szerződésben álló cégek ugyanis el akartak csalni fél milliárd forintnyi európai uniós támogatást. Silány, bemutatásra alkalmatlan minőségben építették fel a Magyarország legjellemzőbb épületeit bemutató makett parkot. Ha bebizonyosodik a bűnösségük, akár 10 év börtönbüntetést is kaphatnak.

A mentőfeljáróban szülte meg kisfiát

A mentőfeljáróban szülte meg kisfiát egy pálmonostori asszony. A harmadik kisbabáját várta, amikor a szülése szerdán reggel beindult, majd annyira begyorsult, hogy nem értek el a Kecskeméti kórházig. A kisbabát végül a sürgősségi osztály egyik ápolója segítette a világra. A mama és a baba is jól vannak, hamarosan haza is mehetnek.

Cellatársának mesélt a gyilkosságokról, aki elmondta a börtön vezetőinek

Öt évig tudta titkolni egy csongrádi férfi, hogy gyilkolt, 11 évig pedig azt, hogy részt vett egy másik gyilkosságban. Mindkét ügyről a börtönben mesélt cellatársainak, így derült fény azokra. Az egyik három éve derült ki, a másik pedig a napokban.

Új menetrend a MÁV-nál: van olyan állomás, ahonnan csak egy vonat indul naponta

Van olyan állomás, ahonnan csak egy vonat indul naponta, máshol a pótlóbusszal kétszer annyi idő az út, mint vonattal. Mától lépett életbe az új menetrend a MÁV-nál. A vasúttársaság 34 mellékvonalon leállította a vonatok többségét. Az intézkedést azzal indokolták, hogy a járvány miatt visszaesett az utasok száma. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a járatritkításról sem az utasokat, sem az érintett önkormányzatokat nem kérdezték meg.

Otthagyta az anya az őzgidát, most a szentesi madárkórházban ápolják

Egy szentes közeli tanya udvarán szülte meg gidáját egy őz, de megijedt és elmenekült. A magára hagyott kicsit a szentesi madárkórházban ápolják, és mint egy kisbabát, három óránként etetik kecsketejjel.
Ide kattintva többet is megtudhat Bambiról.

A biztonsági kamera végig rögzítette, hogyan fosztotta ki a boltot

A kassza pénzkazettájával együtt távozott a betörő a hajósi élelmiszerboltból. A férfi még két hete tört be az üzletbe. A biztonsági kamera végig rögzítette, hogyan fosztotta ki a boltot. Néhány nappal később a helyi benzinkútra is betört és ki akarta fosztani a postát is, de az nem sikerült neki. A rendőrök elfogták.

A legszegényebbekre nem vonatkozik a kikapcsolási moratórium?

A járvány idejére ugyan kikapcsolási moratóriumot hirdettek az energiaszolgáltató cégek, de ez a feltöltőkártyás fogyasztókra, vagyis pont a legszegényebbekre nem vonatkozik. Erre figyelmeztet a Roma Sajtóközponttal együtt több civil szervezet az úgynevezett áramszegénység ellen indított kampányukkal. A Kormányzati Kommunikációs Központ nem tud arról, hogy a járvány alatt nagyobb közösségekben problémát jelentene kifizetni az áramot.

Életveszélyesen megsérült egy kamionsofőr, amikor majdnem összeütközött két kamion

Életveszélyesen megsérült egy kamionsofőr, amikor majdnem frontálisan összeütközött két kamion korán reggel a Tolna megyei Pörböly és Alsónyék között. Az egyik lehajtott az útról, majd mikor a sofőr visszakormányozta a járművet, a szembejövő sávban nekiütközött a másik kamionnak és az árokban kötött ki. A sofőr használta a biztonsági övét, de beszorult a roncsba.

Könnyes szemmel kérte a pénzt egy fegyveres rabló egy szegedi virágboltban

Fehér baseball sapkában, szájmaszkban ment rabolni. Amikor az eladó nem adta oda neki a bevételt, könyörögni kezdett, hogy nagyon nehéz helyzetben van. A boltos végül adott neki ötezer forintot, de riasztotta a rendőröket is, akik egy órán belül elfogták. Kiderült, hogy nem ez volt az első rablási kísérlete.

Drágulhatnak a gyümölcsök

Drágulhat a cseresznye, a barack és később az alma is. Minden idők egyik leggyengébb gyümölcstermésére számítanak a termelők a tavaszi fagyok miatt. Felmérések szerint csak a termés harmada, vagy legfeljebb a fele maradhatott meg.

Egy kisfiú is megsérült, amikor családjuk autója elé hajtott egy sofőr

Egy 8 éves kisfiú is megsérült, amikor családjuk autója elé hajtott egy sofőr Soltvadkerten. Az autós gyorsan ment, nem adott elsőbbséget és kihajtott a főútra. Az ütközés után egy ház oldalának ütközött autójával, a vétlen család kocsija pedig egy fa alá szorult be. A hibázó sofőr elszaladt, még keresik.

Budapesten csökkent, vidéken kicsivel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Budapesten csökkent, vidéken - igaz csekély mértékben - de nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. Bár az üzletekben mindenhol kötelező a szájmaszk, az újranyitott teraszokon pedig a másfél méteres távolság, híradónk tapasztalatai szerint ezt nem mindenhol tudták a hétvégén az emberekkel betartatni.

Több patikában még nem kapható a nagyobb védelmet nyújtó maszk

Egyelőre kevés patikában árulják a nagyobb védelmet nyújtó, úgynevezett FFP-s maszkokat. Péntektől van erre lehetőségük a gyógyszertáraknak. Körülbelül 50 patikát hívtunk fel, de sok helyen nem tudtak ilyen maszkot adni. Ahol viszont tudtak, ott az árban óriási különbséget tapasztaltunk.

Elaludhatott a volánnál hazafelé menet

Vadászatból tartott hazafelé, már több órája úton volt, amikor valószínűleg elaludt vezetés közben az a férfi, aki kedd hajnalban szenvedett balesetet az 55-ös főúton Mórahalom határában. Lesodródott az útról és egy betonfalnak ütközött, a helyszínen meghalt.

Hagyták meghalni az udvaron

Félholtra verte barátját, majd élettársával kihúzta az udvarra, és nem hívott segítséget a haldokló férfihoz. A rendőrség lezárta a nyomozást, és vádemelést javasol a helvéciai pár ellen. A férfit halált okozó testisértéssel, míg a nőt segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. Barátjuk tavaly augusztusban halt meg, miután féltékenység miatt összeverekedett a férfival.

Újraindult az élet vidéken

A kávézók teraszán már üldögéltek az emberek, mások sportolni mentek. Budapestet és Pest megyét leszámítva mindenhol lazítottak a kijárási korlátozásokon. Csak néhány szabály maradt érvényben: az időseknek fenntartott idősávot és a másfél méteres távolságot továbbra is be kell tartani. Az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező maszkot viselni.

Egy ember kirepült az autóból, ketten pedig a roncsba szorultak

Egy ember kirepült az autóból, ketten pedig a roncsba szorultak, amikor két autó frontálisan ütközött a 4-es főúton Szolnoknál. Az egyik sofőr, nem tudni miért, áttért a szembe jövő sávba és nekihajtott a másik kocsinak. A balesethez két mentőhelikopter is érkezett, mindhárom sérült kórházba került.

Online rendelést tartanak a bőrgyógyászok

Online rendelést is tartanak a kecskeméti kórház bőrgyógyászai. A betegeknek e-mailben kell leírniuk a panaszaikat, fotót is kell csatolni a tünetekről, az orvosok ezek után döntenek a terápiáról. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy senki ne maradjon ellátás nélkül a koronavírus-járvány miatt. Az orvosok azt mondják, vannak viszont olyan esetek, ahol nem maradhat el a személyes találkozás.

Kijárási korlátozás ide vagy oda, nagyon sokan vásárolnak a barkácsáruházakban

Tömött parkolók és kígyózó sorok a barkácsáruházakban. Kijárási korlátozás ide vagy oda, nagyon sokan vásároltak ma ezekben az üzletekben. Voltak, akik szórakozásból, mások pedig, azért mert - azt mondják - muszáj volt. A kereskedelmi szövetség szerint épp olyan a forgalom ezekben az üzletekben, mint minden tavasszal.

Tömeg volt nagyon sok üzletben húsvét előtt

Tömeg volt nagyon sok üzletben húsvét előtt. Nem csak az élelmiszer, a barkácsboltok is tele voltak. Több annyira, hogy gyakorlatilag nem lehetett tartani az ajánlott távolságot. Egyre több helyen döntenek úgy, hogy egyszerre csak annyian lehetnek bent, ahányan biztonságosan elférnek az üzletben. Sőt Szegeden ma ki sem nyithattak a piacok, és a barkácsboltok.

Birkákkal spórol az egyik szegedi fürdő

Fűnyírók helyett az állatok rágják a füvet az egyik szegedi fürdő területén. A fürdő dolgozóit felháborította a szokatlan megoldáson. Az igazgató szerint, mivel bezárt a fürdő, ez átmeneti állapot és legolcsóbb megoldás, hogy rendben tartsák az udvart.

Felfüggesztett börtön az anyának

Vádat emelt az ügyészég az ellen az anya ellen, akinek a kislánya tavaly márciusban kizuhant a 3. emeleti, mezőtúri lakásukból. A kislány, míg édesanyja elment vásárolni, kinyitotta a konyhaablakot és onnan esett ki. Életveszélyesen megsérült, de úgy tudjuk, azóta már jól van. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért az anyára.

Hajnalban még felhívta apját és bocsánatot kért tőle

Megölte élettársát, majd magával is végzett egy férfi Kiskunfélegyházán. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a tragédia hátterében mi állt. Híradónknak nyilatkozott a férfi apja, aki azt mondta, hajnalban felhívta a fia és bocsánatot kért tőle. Reggel találta meg a holttesteket.

Kisfilmmel hívják fel a fogvatartottak figyelmét a koronavírusra

A börtönben készült kisfilmmel hívják fel a fogvatartottak figyelmét a koronavírus veszélyeire és arra, hogy hogyan lehet védekezni ellene. A filmben egy rab mondja el a hasznos tanácsokat és azt is, hogy a vírus terjedésének lassítása érdekében lehet, hogy látogatási korlátozásokat kell majd bevezetni a börtönökben.

Síelés után műtött az orvos

A Szegedi Tudományegyetem egyik vezetője is elkapta a koronavírust - tudta meg Híradónk. Információink szerint az orvos nemrég Ausztriában volt síelni, de nem vonult házi karanténba, miután hazajött. Ehelyett - úgy tudjuk - bement dolgozni, és műtött is. Budapesten közben egy anyaotthon lakója is megfertőződött. Ő kórházban van. Egy 13 éves kisfiúnak szintén pozitív lett a koronavírus-tesztje. Egyik osztálytársának édesanyja szerint viszont nem tesztelik azokat, akik érintkezhettek a fertőzött diákkal az iskolában.

Kalandos körülmények között mentették meg a mosómedvét

Egy fa tetejére menekült fel egy mosómedve Egerben. Egyelőre nem lehet tudni, honnan került a panelépületek közé. A helyiek vették észre és a Bükki Nemzeti Park szakemberei mentették meg - meghozzá kalandos körülmények között.

Nagy a forgalom a piacokon

Sokan voltak a piacokon szombaton is. Szegeden mobil kézmosókat helyeztek ki. Ott az egyik árus azt mondta: félóránként mos kezet, mert tart a koronavírustól. A nagykanizsai vásárcsarnokban eddig nem hoztak óvintézkedéseket, a nyitva tartás viszont változhat, amiről hétfőn döntenek. Ott a húsnak és a krumplinak is többszöröse fogyott a szokásosnál.

Születése óta 20 kilót hízott a szegedi törpevíziló

Alig több, mint egy hónapos és születése óta 20 kilót hízott. Közben meg olyan, mintha mindig mosolyogna, de a hangja már most rémisztő. A Szegedi Vadaspark törpevíziló bébije már most a látogatók kedvence.
Ide kattintva még több felvételt láthat a csöppségről.

8 éves kislány halt meg a domaszéki balesetben

Egy 8 éves kislány halt meg abban a balesetben, ami reggel történt a Csongrád megyei Domaszék határában. Munkába és iskolába indulhatott a család, amikor az apa egy kereszteződésnél kihajtott a főútra, ahol összeütközött egy állatokat szállító teherautóval. Egy helyi férfi rohant segíteni, de a gyerek életét már nem lehetett megmenteni. A férfi édesanyjával készült interjút megnézhetik: ITT.

Berobbant a gáz, teljes testfelülete megégett egy 19 éves fiúnak

Berobbant a gáz, és emiatt leégett egy ház a Bács-Kiskun megyei Kisszálláson. Az épületben egy 19 éves fiú volt, őt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba. Híradónk úgy tudja, egy cigarettára akart rágyújtani, amikor a robbanás történt.

Ötöslottó: 5 milliárd 252 millió

Soha annyi pénzt nem lehetett nyerni az ötöslottón, mint ezen a héten. 5 milliárd 252 millió forint a főnyeremény. A legtöbben házat vásárolnának, miközben ennyi pénzből egy ingatlanszakértő szerint egy kisebb városnyi házat is meg lehetne venni. Települések több éves költségvetését lehet megnyerni, például a Csongrád megyei Kübekháza majdnem 20 évig gazdálkodik ennyi pénzből.

Kisbuszhoz erősített utánfutóhoz kapcsoltak egy lerobbant autót

Újabb horrorkaraván. Kisbuszhoz erősített utánfutóhoz kapcsoltak egy lerobbant autót az autópályán. Ráadásul a lerobbant kocsiban a sofőrön kívül még ketten utaztak. Hiába a figyelmeztetések és a büntetések: évente nagyjából 1000 ilyen esetet vesznek észre a rendőrök.

Féltékenységből lőtt volt élettársára a 75 éves férfi

Emberölés kísérletével és zaklatással gyanúsítják azt a 75 éves férfit, aki tavaly nyáron egy kecskeméti bevásárlóközpont egyik üzletében rálőtt volt élettársára, de nem találta el a nőt. A férfi annyiszor fenyegetőzött, hogy az asszony még testőrt is fogadott. Az ügyében lezárult a nyomozás, hamarosan bíróság elé kerülhet.

Újabb alagutat találtak a magyar-szerb határon

Újabb földalatti alagutat találtak a rendőrök a magyar-szerb határon, Csikéria térségében. Az átjáró egy része egy beton vízelvezetőben haladt, a határsértők onnan ástak tovább a magyar határ felé. A rendőrség azt állítja, időben észrevették az átjárót, így nem tudott rajta átjönni senki.

Az elsőbbség megadának elmulasztása a második leggyakoribb szabálytalanság

Gyerekeket toló anyákat sodort el egy autó csütörtökön, Miskolcon. Az úttesten mentek át, amikor a kanyarodó autós elsodorta őket. Könnyebben megsérültek. A második leggyakrabban elkövetett szabálytalanság az, amikor nem adják meg az elsőbbséget. A rendőrség csak januárban több mint 4400 szabálytalan autóst büntetett meg. A róluk készült felvételek egyikén egy 170-nel száguldó sportkocsit is bemutatnak.

Frontális karambol, öt sérült

Sükösd és Nemesnádudvar között történt a súlyos baleset. Egy kisbusz valamiért áttért a menetirány szerinti baloldalra és nekihajtott a szemből érkező kocsinak. A buszt egy 40 éves nő vezette. Az autóban négyen utaztak, ketten beszorultak a roncsba. Mindannyian súlyosan megsérültek.

Gondozója neveli a kis tatut

Kötött sapkába bújva, meleg takarók alatt él a másfél hónapos szegedi tatu kölyök. Gondozója neveli, mert anyja nem etette megfelelően. Mateonak nevezték el a maroknyi állatot. Olyan jó erőben van már, hogy a születési súlyát megnégyszerezte.

Megdőlt a több évtizedes januári melegrekord

Megdőlt a több évtizedes januári melegrekord, tegnap a Baranya megyei Drávaszabolcson 16,7  fokot mértek. Ma is meleg volt országszerte, sok helyen több, mint 10 fokkal volt magasabb a hőmérséklet a sok évi három-négy fokos átlagnál. A tavaszias idő viszont nem tart sokáig, a hét elejétől lehűlés várható.

Brutálisan kínozta 3 éves kisfiát egy mezőberényi férfi

Brutálisan kínozhatta 3 éves kisfiát egy férfi a Békés megyei Mezőberényben. Úgy tudjuk a gyereknek betört a koponyája és égésnyomok is vannak a testén. A gyerekkel és testvéreivel nevelőszülők foglalkoznak, de a kisfiú két hete visszakerült a vérszerinti szüleihez. A gyanú szerint az apa a két hét alatt rendszeresen bántotta és fenyegette a gyereket és az anyját. Végül a nőnek sikerült segítséget kérnie a helyi családsegítőtől.

Két ember felelős a kecskeméti gyilkosságért

Nem egy, hanem két ember felelős az egy évvel ezelőtti kecskeméti gyilkosságért. Ez a rendőrség most lezárt nyomozásból derült ki. Tavaly februárban kalapáccsal támadt egy ötvenéves férfira az albérlője. A rendőrök szerint az áldozat élettársa pedig megrugdosta az akkor már magatehetetlen férfit, aki nem sokkal később meghalt. Ezután megijedt és hívta a mentőt.

Részegen okozott balesetet

Részegen okozhatott súlyos balesetet egy sofőr Bács-Kiskun megyében szombaton. 6-an sérültek meg, köztük két 10 év körüli gyerek. A sűrű ködben kihajtott a főútra, de nem vette észre az érkező kocsit, ezért összeütköztek. Ezután egy harmadik autó is nekik csapódott. A vétkes sofőr nem csak a köd miatt lehetett óvatlan; úgy tudjuk: ivott is, mielőtt autóba ült.

Mindent magára vállalt

Vállalja akár az életfogytig tartó fegyházbüntetést is, csak az élettársát mentsék fel a gyilkosság vádja alól. Ezt mondta a bíróságon az az 59 éves férfi, aki az ügyészség szerint élettársa közreműködésével brutálisan megölte az asszony beteg, ápolásra szoruló szüleit, majd elvették a házukban talált pénzt és rájuk gyújtották az épületet. A gyilkosság két éve májusban történt. Csütörtökön előkészítő ülést tartott a Szegedi Törvényszék.

A hideg és a ragadozók elől húzódtak be a baglyok Makó belvárosába

Erdei fülesbaglyok árasztották el Makó belvárosát. Többszáz példány költözött be a településre a hideg és a ragadozók elől. Nappal lehet látni őket, mert éjszaka vadászni mennek. Január végén néhány nap alatt megpróbálják megszámolni a Magyarországon élő erdei fülesbaglyokat, tavasszal pedig újra számolják őket, hogy megtudjuk hány pár marad Magyarországon költeni.

Szilveszterezésből tartottak haza, amikor az ittas sofőr elgázolta őket

Egy fiatalembert halálra gázolt, barátnőjének pedig súlyos sérüléseket okozott, majd elmenekült egy sofőr Kiskunmajsán hajnalban. A fiatal pár éppen szilveszterezésből tartott haza, amikor elgázolta őket az ittas sofőr. Az összetört autóra néhány utcával később a rendőrök figyeltek fel, akkor derült ki, hogy nem sokkal korábban a férfi elütött két embert.

Ajándékozás helyett adományoznak

Inkább jótékonykodnak az ajándékokra szánt pénzből. A makói Czene házaspár hét éve döntött úgy, hogy egymást sem lepik meg. Azután változtattak addigi szokásukon, hogy karácsony előtt 60 ezer forintot találtak az utcán. Mivel a pénz gazdája nem lett meg, rászorulóknak ajánlották fel. Idén négy családot támogattak.

Tűzijáték helyett adomány

Az edzettebb kutyáknak is életreszóló traumát okozhat a tűzijáték és petárda hangja - szilveszter közeledtével figyelmeztetést adtak ki az állatvédő egyesületek. Az egyik pécsi menhelyre már vasárnap is vittek emiatt kutyát. Egy csongrádi világbajnok testépítő még nyereményt is ajánl a Facebookon azoknak, akik a tűzijáték árát menhelyi kutyákra költik.

Letöltendő börtönbüntetés szabálytalan előzésért!

Egy cseh kamionost büntetett meg a német bíróság, mert a záróvonal ellenére előzött két másik kamiont, közben pedig szemből érkezett egy gyerekeket szállító iskolabusz. Tragédia ugyan nem történt, a bíróság szerint azonban a szabálytalansággal több ember életét veszélyeztette a kamionos, ezért büntették ilyen szigorúan. Az ügyvéd szerint nálunk ez nem így lenne.

Kígyózó sorok az ételosztásoknál

Ennivalóra már alig marad pénze, miután a rezsit és a gyógyszereit kifizette – ezt mondta az RTL Híradónak egy ételosztásra váró nyugdíjas asszony. Mások pedig azért álltak sorba tartós élelmiszercsomagokért, mert hiába dolgoznak, ennivalóra alig jut pénzük. Sok helyen volt ételosztás az országban, a Krisna Tudatú Hívők fővárosi karácsonyi ételosztásán volt olyan, aki az ünnepek alatt az ott kapott ételtől lakott jól.

Bankrablás után újabb bűncselekmények miatt emeltek vádat

Bankrablás után újabb bűncselekmények miatt emeltek vádat a Szegeden elfogott szerbek ellen. A két férfit még nyáron kapták el, miután 8 ezer eurót raboltak Kassán. Hamis rendszámú kocsival jöttek Magyarországra, hamis útlevéllel jelentkeztek be egy szegedi panzióba. Fegyvereket is találtak náluk, most ezekért a bűncselekményekért is felelniük kell.

Azt állítja, segítségért ment, nem akarta cserbenhagyni az elgázolt kislányt

Nem akarta cserben hagyni, segítségért szaladt - ezt állította a bíróságon az a férfi, aki pénteken elgázolt egy 13 éves, bicikliző lányt Kiskunhalason. Ezután métereken át vonszolta még a gyereket, aki a kocsi alá szorult. Egy arra járó rendőrpáros sietett a segítségére. Két másik emberrel együtt puszta kézzel emelték le róla a kocsit. A gázolással gyanúsított férfit letartóztatták. Úgy tudjuk, a kislány már jól van.

A vasúti menetrend változás miatt tüntettek Szegeden

Hangos sípolással tiltakoztak az utasok Szegeden az országos vasúti menetrend változtatás ellen. A demonstrálók szerint a Szeged-Budapest vonalon megváltoztatott menetrend miatt 69 csatlakozást veszítettek el és az új menetrend ezer utas közlekedését nehezíti meg nap mint nap. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint a változásokra azért volt szükség, mert így sok vonalon csökkent a menetidő.

Kiszakadt a kereke, megpördült, majd belerohantak

Szalagkorlátnak ütközött, kiszakadt a kereke, megpördült, majd az autópálya közepén állt meg egy kocsi az M5-ösön tegnap este Petőfiszállás határában - a mögötte érkező már nem tudott megállni, belerohant. A megpördülő autós olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy a helyszínen meghalt.

Részeg autós ütötte el a bicikliző kislányt, rendőrök szabadították ki a kocsi alól

Megmentette egy 13 éves lány életét két rendőr és egy buszsofőr. Puszta kézzel emelték fel az autót, ami alá a gyerek szorult. A bicikliző lányt egy jogosítvány nélkül vezető, részeg autós ütötte el Kiskunhalason. Ráadásul a sofőr elakart menekülni a helyszínről, de a rendőrök elkapták. Ekkor vették észre, valaki segítségért kiabál a kocsi alól.

12 éves fiút zaklathatott a 70 éves férfi

Első fokon 10 év fegyházbüntetést kapott az a mindszenti férfi, akit az ügyészség szexuális erőszakkal vádol. A 70 éves férfi ügye két éve kezdődött, akkor egy 12 éves fiú azt állította, hogy az idős embernél dolgozott és munka közben fogdosta a fenekét és a combját, majd közös, meztelen tusolásra biztatta. A férfi ügyét a gyerek védelmében zárt ülésen tárgyalta a bíróság. Úgy tudjuk a férfi ártatlannak vallotta magát, ezért az ítélet nem jogerős.

Anya és kislányai sérültek meg

Egy kislány életveszélyesen, nővére pedig súlyosan megsérült, amikor a kocsi, amiben ültek, lesodródott az útról. Anyjuk vezetett, a balesete tegnap történt Kecskemét és Városföld között. Az autó többször megpördült. A kisebbik gyerek ugyan biztonsági gyerekülésben ült, mégis kiesett a kocsiból.

Itt a tél, több helyen havazhat

Havazás várható a következő órákban. Vagyis a decemberrel tényleg megérkezett a tél. Sokan most is az utolsó pillanatra hagyták az autójuk felkészítését, ami nemcsak a gumicserét jelenti. Bár eddig az átlagosnál melegebb volt, az RTL Híradónak a legtöbben azt mondták, már korábban megkezdték otthon a fűtést.

Szándékosan támadhatott a tini

Szándékosan támadt anyja élettársára, mert meg akarta ölni. Ezt állapították meg a rendőrök egy sükösdi, 15 éves fiú ügyében, aki a 47 éves férfit nyakon szúrta júniusban. A rendőrség először életveszélyt okozó testi sértés miatt indított nyomozást, amit végül emberölés kísérletének gyanújával zártak le.

Benzinkutakon vetítik a szabálytalan kamionosokról készített videót

Benzinkutakon vetítik hamarosan a rendőrség szabálytalan kamionosokról készített videóját. Így szeretnék elérni, hogy kevesebb legyen a kamionbaleset, amit elsősorban a tiltott előzések, és a követési távolság be nem tartása okoz. A rendőrök a videóval nemcsak a magyar sofőröknek, hanem a román, bolgár, szerb és török kamionosoknak is üzennek.

Videó a hét halálos áldozattal járó kamionbalesetről

Videón a hét halálos áldozattal járó kamionbaleset, ami egy hónapja történt az M5-ösön. A felvételen jól látszik, ahogy a kamion átszakítja a két oldalt elválasztó szalagkorlátot, majd belerohan a szemből érkező két autó. Mindegyik jármű azonnal kigyulladt, a kocsikban ülőknek esélyük sem volt arra, hogy túléljék a tragédiát.

Alagutakat ástak a határ alá

Alagutakat találtak a határőrök a déli határkerítésnél – a 34 és 21 méteres alagutakat valószínűleg heteken át ásták, kézi erővel. A határőrök még nyáron bukkantak rá az életveszélyes átjárókra, már akkor betemették azokat. A miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta, megszaporodtak a határátlépési kísérletek.

Üdítős dobozba rejtették a cigit

Üdítős dobozokba csomagolva próbáltak cigarettát átcsempészni a röszkei határon. A fuvarlevél szerint az italokat Szlovákiába szállította volna a macedón kamionos. A pénzügyőrök a kamiont röntgennel vizsgálták át és akkor látták meg, hogy cigaretta is van a pótkocsin.

Olaszországban fogták el az ékszerboltrablás gyanúsítottját

Olaszországban fogták el a négy évvel ezelőtti mórahalmi ékszerboltrablás egyik gyanúsítottját. A szerb férfi a rendőrök szerint szintén szerb társával megkötözte az eladót, majd 31 millió forint értékű aranyat és pénzt vittek magukkal. Sokáig keresték őket, egyiküket nyáron fogták el. A másikat csütörtök éjjel adták át az olasz rendőrök a magyar hatóságoknak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való