KERESÉS search-close

"Ficsór-Kis Alicia" szerzővel ellátott tartalmak

Ficsór-Kis Alicia

Ficsór-Kis Alicia által létrehozott tartalmak (45):

18 év fegyház brutális verésért

18 év fegyházra ítélt a bíróság egy miskolci férfit, aki még tavaly februárban brutálisan agyonvert egy 51 éves nőt. Együtt ittak és összevesztek valamin, ezután verte halálra az asszonyt. Akkor azt mondta stábunknak, megbánta, amit tett. Az ítélet nem jogerős.

Lezárták a szennyezett kutat

Szennyeződött Miskolc egyik ivóvízkútja, emiatt le kellett zárni. Egyelőre nem tudni, miért. A környéken élők szerint a hétvégi lovas esemény az oka. A díjugrató fesztivál miatt 200 ló volt három napon keresztül a várárokban és ez szennyezhette be a közelben lévő forrást. A vízszolgáltató azt mondja, a vízellátás zavartalan, az ivóvíz minősége pedig kifogástalan Miskolcon.

Tőlük vásároltak az erőszakolók

Gyógyszerekből és háztartási szerekből készült kábítószert is árultak a borsodi dílerek, akiket hétfőn fogtak el a rendőrök. Egy kesznyéteni nőt és két férfit helyeztek előzetes letartóztatásba. Az RTL Híradó úgy tudja, tőlük vásárolták a kábítószert azok a fiatalok is, akik egy hónappal ezelőtt elkábítottak és megerőszakoltak egy fiatal lányt a borsodi faluban.

Ma már tagadja a gyújtogatást

Most már tagad a gyújtogatás gyanúsítottja. A mezőcsáti férfi elfogása után még beismerte, hogy ő gyújtotta rá a házat rokonaira hétfő hajnalban. A tűzben egy apa és másfél éves kislánya meghalt. Az elfogott rokon ma a bíróságon már azt mondta, nem ő okozta a tüzet. A házban három gyerek volt, a két nagyobbik megmenekült. A 15 éves lány, most az anyai nagymamánál van. Tizenkét éves öccse egyelőre a másik nagyapánál.

Segítségre várnak Megyaszón

Még mindig az időjárással harcolnak Megyaszón. Június végén olyan vihar csapott le a borsodi falura, hogy alig maradt ép ház a településen. Lassan egy hónap telt el, de a legtöbb tetőt még mindig csak egy fólia védi. A sok eső miatt a házak folyamatosan beáznak. A helyreállítás lassan halad, mert a legtöbb családnak se biztosítása, se pénze nincs a felújításra.

Házukra dőlt egy fa, nem mernek otthon aludni

Házukra dőlt egy fa, emiatt kilátástalan helyzetbe került egy miskolci család. A fa ugyanis olyan hatalmas, hogy nem találnak darut, amely le tudná emelni a tetőről. Egyébként már évtizedekkel ezelőtt ki akarták vágatni a fát, de a hatóságok nem engedték, mondván az védett. A család 2 hete keresi a megoldást, eddig sikertelenül. Már az otthonukat is el kellett hagyniuk, mert félnek, hogy rájuk omlik a ház.

Ok nélkül verték félholtra

Minden nap visszaidézi a támadás éjszakáját és csak azt bánja, hogy megállt és nem hajtott tovább – ezt mondta Híradónknak az a fiatal férfi, akit támadói két évvel ezelőtt minden ok nélkül szinte félholtra vertek a borsodi Sóstófalván. Olyan súlyosan bántalmazták, hogy hónapokig beszélni sem tudott. Barátnőjét is megverték, mert segíteni próbált neki. Három férfit vádolnak a brutális támadással, tárgyalásuk kedden kezdődött a miskolci bíróságon.

Kétmilliárd a viharkár

Kilenc nap alatt csaknem 2 milliárd forintos kárt okozott a vihar - tudta meg az RTL Híradó a Magyar Biztosítók Szövetségétől. Alig több mint egy hét alatt 13 ezer bejelentést kaptak, a legtöbbet Borsod és Bács-Kiskun megyéből. Egy hete pusztított a vihar Megyaszón és Kecskeméten, csütörtökön pedig Nagylakon és a Dunántúlon okozott gondot a szél. A legtöbb helyen elkezdődött a kárfelmérés.

M3-as buszbaleset: sofőrök is gyanúsítottak

Két embert hallgattak ki gyanúsítottként az M3-as autópályán decemberben történt buszbaleset miatt, amelyben öten meghaltak, több mint harmincan pedig megsérültek - erről a Blikk számolt be elsőként. Az RTL híradó úgy tudja, az egyik gyanúsított a busz sofőrje, a másik annak az autónak a vezetője, amelyik előzés közben megcsúszott és a busznak csapódott. Mindkettőjük jogosítványát elvették. A baleset egyik áldozatának, egy 12 éves kisfiúnak az édesanyja nyilatkozott a Híradónak. Azt mondta, szerinte a buszsofőr is hibázott.

Hagyta, hogy meghaljon az anyja

Nem érzi magát bűnösnek, ezt mondta a bíróságon az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy nem látta el súlyosan beteg, mozgásképtelen anyját. Az idős nő hetekig embertelen körülmények között feküdt, majd meghalt. A két évvel ezelőtti ügy tárgyalása most kezdődött Miskolcon. A férfi azzal védekezett, anyja kérte, hogy ne hívjon orvost. Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetetett emberöléssel vádolja.

Sok helyen áram se volt

Lecsapott a vihar az ország északi megyéire is. Több nógrádi településen nem volt áram, mert leszakadtak a villanyvezetékek. Nógrádgárdonyban egy 25 méteres fát gyökerestől csavart ki a viharos szél, egy villanyoszlopot is kidöntött. A heves vihar miatt a katasztrófavédők csak reggelre tudták a veszélyes fákat eltávolítani a házak közeléből és az utakról. A vihar ma főként Borsod és Heves megyében tombolt, Eger több forgalmas utcáját is elárasztotta a víz.

Veteményes a panelházak közt

Hiányoztak nekik a régi falusi ízek, ezért saját veteményes kertet alakítottak ki Miskolcon az avasi panelházak lakói. Mostantól nem kell a piacra járniuk, maguk termesztik a friss zöldségeket és gyümölcsöket. Akkora sikere van a programnak a városban, hogy más avasi utcák lakói is saját kiskertre vágynak.

Családi ház mellé csapódott

Pár méter híján egy családi házba csapódott az a vitorlázó repülő, amelyik szombaton zuhant le Nyíregyházán. A negyvennyolc éves pilóta azonnal meghalt. Szemtanúk szerint a gép forogni és zuhanni kezdett, amiből a pilóta már nem tudott kijönni. A hatóságok még vizsgálják, hogy pontosan mi történt.

Leszúrta az apját a 20 éves fiú

Családi tragédia Borsodban. Megölte apját egy 20 éves fiatal Novajidrányban. Összevesztek, majd a fiú mellkason szúrta az 52 éves férfit, aki belehalt a sérüléseibe. Úgy tudjuk, a fiút korábban pszichiátrián kezelték. A szlovák család fél éve költözött a faluba. A szomszédok azt mondták: zárkózottan éltek, csak ritkán látták őket.

 

Jégeső és felhőszakadás tombolt

Hatalmas szél és özönvíz. Jégeső, felhőszakadás. Viharok söpörtek végig az országon és csak szombat reggelre vonulnak el a viharfelhők. Több településen néhány perc alatt olyan sok eső esett, hogy egy utcákat is elöntött a víz. Négy dunántúli megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki heves zivatarok veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Az északkeleti országrészben élők egészen éjfélig további jégesőre és, akár 100 kilométer per órás széllökésekre is számíthatnak.

Elájult az ítélethirdetéskor

Félreértette az ítéletet, elájult a bíróságon az a nő, aki több bankot is bombával fenyegetett meg. Az asszony azzal hitegetett embereket, hogy segít nekik megállapodni bedőlt devizahitelükről a bankjukkal, de valójában semmit sem csinált. A vád szerint nyolc pénzintézetben volt miatta bombariadó, épp akkor, amikor ügyfeleivel tárgyalni ment volna oda. Most 2 év 4 hónap börtönre ítélték, de ő úgy értette, hogy 12 évet kapott, ezért ájult el.

Levegővel hajtott autók versenye

Autóverseny, ahol elsősorban nem a gyorsaság számít. Sűrített levegővel hajtott járművek küzdöttek egymással Egerben. A járműveket mérnökhallgatók tervezték és építették. Komoly elismerés, ha valaki megnyeri a versenyt, mert az az egyetem elvégzése után szinte biztosan állást kap.

Hazaengedték a verekedőket

Bilincsben érkeztek, de szabadon távozhattak a bíróságról a hatvani orvos bántalmazásával gyanúsított család tagjai. Nem ők, hanem az orvos verekedett – így védekezett az a huszonöt éves férfi, akit szüleivel együtt csütörtökön vettek őrizetbe. Azzal gyanúsítják őket, hogy súlyosan megverték a hatvani kórház egyik orvosát. Nem volt szükség az előzetes letartóztatásra, az ügyész fellebbezett. Az Orvosi Kamara elnöke szerint egyre gyakrabban támadnak meg orvosokat. 

Kampányolnak a pártok

Újra politikai plakátok lepték el az utcákat, kampányba kezdett a kormány és a Jobbik is. Az ellenzéki párt a korrupcióra, a kormány a nemzeti konzultációra hívja fel a figyelmet. A szocialisták plakátjai már több mint két hete az utak mentén vannak, most pedig országjárásra indulnak. És így tesz az olimpiaellenes aláírásgyűjtéskor megismert Momentum Mozgalom is, ezen a hétvégén két vidéki városban tartottak fórumot.

A férj meghalt a robbanásban

Felrobbant egy családi ház éjszaka Tiszalúcon. A házban egy házaspár élt, a férj azonnal meghalt. A hatalmas erejű robbanástól az épület hátsó része teljesen összedőlt. A romok alá szorult párt először a szomszédok próbálták kimenteni, de csak a kiérkező tűzoltóknak sikerült kiszabadítani őket. A férfin már nem tudtak segíteni, az asszonyt azonban sértetlenül emelték ki a romok alól.

Újabb veszett állatok Bekecsen

Újabb veszett állatokat találtak a Borsod megyei Bekecsen. Vagyis a szigorú intézkedések ellenére sem sikerült megállítani a veszettség terjedését. Beteg rókát és kecskéket is találtak. Az állategészségügyi hatóság minden befogott állatot megvizsgál, de azt mondják, nincs ok pánikra.

Megfutamította a néni a rablót

Bottal esett támadójának egy 86 éves néni a Borsod megyei Korláton. A férfi ki akarta rabolni, azzal fenyegette, hogy agyonveri, ha nem adja oda a pénzét, ő azonban ellenállt. Dulakodtak is, végül a rabló megfutamodott és zsákmány nélkül továbbállt. Másnap elfogták, most előzetes letartóztatásban van.

Pár ezer forintért gyilkoltak

Pár ezer forintért és egy szatyornyi ételért vertek halálra egy férfit Ózdon, még 2013-ban. Az áldozat testvére csak azért menekült meg, mert halottnak tettette magát. Négy éve történt a brutális gyilkosság, a miskolci bíróságon csütörtökön hoztak ítéletet. A négyfős banda valamennyi tagját elítélték, egyikük életfogytiglant kapott.

Visszacsinálná, ha lehetne

Sajnálja és bármit megtenne, hogy visszacsinálja. Ezt mondta híradónknak az a férfi, akit előzetes letartóztatásba helyezett ma a miskolci bíróság. Azzal gyanúsítják, hogy olyan súlyosan bántalmazta barátnőjét, hogy az 51 éves asszony emiatt halt meg. A férfi állítása szerint a nő sokat ivott és emiatt veszekedtek, többször is megverte, de a haláláról nem ő tehet.

Nem bírta tovább a „mesetorony”

Hetekig bírta az egyre nagyobb jeget, végül azonban összedőlt a göncruszkai víztorony. A megfagyott víz szinte mesebelivé varázsolta az amúgy átlagos tornyot. A szokatlan látvány sok turistát csalt a kis faluba. De most a jég miatt összedőlt toronyra is sokan kíváncsiak.

Halálra verte, mert sértegette

Felajánlotta, hogy hazakíséri a kocsmából, majd brutálisan végzett áldozatával. Megkezdődött a tárgyalása annak a 20 éves arlói férfinak, aki másfél évvel ezelőtt agyonverte idős ismerősét. Az áldozat sértegette, ezért bántotta - korábbi vallomásában ezt mondta a férfi, aki az ügyészség szerint rendkívül brutálisan végzett áldozatával. Hosszú évekre fegyházba kerülhet.

Hajókat rongált meg a jeges ár

Óriási károkat okozott a jég Tokajnál, a téli kikötőben. Rengeteg hajó megrongálódott, csónakok süllyedtek el, stégek kerültek víz alá a Bodrogon felgyülemlett és összetorlódott jégtáblák miatt. A Tiszán is védekezni kell a jégtorlaszok ellen. Közben tovább nőtt a belvízzel elöntött terület nagysága.
 

Hurokkal ölik a szarvasokat

Megcsonkított szarvastetemeket találtak a tornaszentjakabi erdőben. Az agancsuk miatt ölték meg az állatokat. Négy szarvasbikát találták, de a helyiek szerint valószínű, hogy ettől sokkal több állat lehet. Már tavaly is láttak egy piros autót, ami rendszeresen behajtott az erdőbe. Akkor vált gyanússá két férfi, akiket a rendőrök a héten elfogtak.

Veszélyben a Csontváry-kép

Kritikussá vált Csontváry ikonikus festményének, az Öreg halásznak az állapota. A portrét 1902 környékén festette a mester, utoljára 50 éve restaurálták. Ha nem újítják fel, akár súlyosan sérülhet a világhírű festmény. A restaurálás teljes költségének harmada azonban még hiányzik, ezért gyűjtésbe kezdett a miskolci Herman Ottó Múzeum.

A medvék szerint jön a tavasz

A medvék szerint jön a tavasz, ugyanis miután kijöttek a barlangból, nem látták meg az árnyékukat és kint is maradtak. A néphiedelem szerint ez azt jelenti, hogy hamarosan véget ér a tél. Szegeden óvodások énekeltek a medvéknek, akik mézes almát is kaptak, Miskolcon a hóban sétálva jósolták meg, hogy milyen idő várható. Az előrejelzések szerint hétvégén tavaszias lesz az idő.

 

Rabok szavaltak a színházban

Eredetileg a 12 dühös embert akarták színpadra állítani, végül a versek mellett döntöttek. Rabokból alakult színi társulat lépett fel csütörtökön a Miskolci Nemezeti Szíházban. A hónapokon át csiszolt produkciót először csak a rabtársak látták, később a családtagoknak is bemutatták. Műsorukkal jártak már templomban és idősek otthonában is. Mindenhol nagy volt a sikerük.
 

Autó ütközött betegszállítóval

Nem sokon múlt a tragédia. Betegszállító és autó ütközött csütörtök reggel a 26-os úton Kazincbarcikánál. A kocsi sofőrje a sűrű ködben akart megelőzni egy kamiont. Ekkor ütközött előbb a szemből érkező betegszállítónak, majd a kamionnak. A betegszállítóban 5-en ültek, senkinek nem lett baja. A balesetet okozó autóst és utasát kórházba vitték.

Hétfőn nemzeti gyásznap

Félárbocra eresztik reggel a nemzeti lobogót a Parlament előtt, és fekete zászlót tűznek ki az országban minden középületre. A veronai busztragédia miatt hétfőn nemzeti gyásznap lesz. Valamennyi iskolában emlékeznek az áldozatokra. Lesz, ahol egyperces néma felállással, máshol istentiszteleten róják le kegyeletüket a diákok.

Szaladtak az életükért

Szaladtunk az életünkért, amit most újra kell kezdenünk – ezt mondta az a miskolci édesanya, aki ha nem ébred fel éjszaka a hatalmas füstre, mind bennéghettek volna lángoló otthonukban. Tízen voltak a házban, köztük hat gyerek, amikor kigyulladt a kémény. Mindössze egy óra kellett ahhoz, hogy porig égjen a kétszintes ház. 12 éve építik az otthonukat, épp karácsonyra lettek készen vele. 

Kórházban töltik a karácsonyt

A karácsonyt is a miskolci kórházban tölti az a két nő, akik a szombati buszbalesetben sérültek meg az M3-as autópályán. A tragédiában öten haltak meg, köztük egy kisfiú. Az utazási iroda az elhunytak családjának és a súlyos sérülteknek is felajánlotta, hogy előre fizetnek a biztosítási kárpótlásból. Ezek az utalások már folyamatban vannak. Több család karácsony előtt megkapta a pénzt.

Felborult a busz, hárman meghaltak

Hárman meghaltak az M3-as autópályán éjszaka történt tömegszerencsétlenségben. A csúszós úton megpördülhetett egy kocsi, ezután borult fel egy kétszintes busz, majd még tizenegy autó egymásba rohant. Az egyik halálos áldozat egy tizenhárom éves fiú. A balesetben harminhárman sérültek meg, többen életveszélyesen. A Hiradónak több utas is nyilatkozott a szerencsétlenségről. Egyikük azt mondta: az emberek össze-vissza zuhantak, majd aki tudott a betört ablakokon át menekült.

Ivott, halálos balesetet okozott

Minden nap beszélnek a tragédiáról, amit azóta sem tud feldolgozni. Ezt mondta Híradónknak az a férfi, aki még májusban okozott ittasan halálos balesetet a Borsod megyei Berentén. Három lánya is ott ült a kocsiban, amikor árokba hajtottak. Mindannyian megsérültek, az egyik lány vőlegénye az anyósülésen ült, ő meghalt. Az ügyészség szerint a sofőr nem csak ittas volt, nem vette figyelembe az útviszonyokat sem. Akár 5 évre is börtönbe kerülhet.

Tisztul a levegő, jön a hideg

Fagyos éjszakák, hideg nappalok. A mostaninál szigorúbb arcát mutatja majd a következő napokban az időjárás. Megérkezik az igazi tél, egyelőre csak kevés hóval. A csapadék és a szél fogja frissíteni a levegőt. Amire szükség is van. Még vasárnap is volt olyan település, ahol extrém magas volt a légszennyezettség.

Felfüggesztett börtön az anyának

Magára hagyta az utcán két és fél éves gyermekét – felfüggesztett börtönre ítélték a nőt. Az RTL Híradó is beszámolt az esetről, amikor Miskolcon zaklatott kisfiúhoz hívták járókelők a rendőröket, ők vitték orvoshoz. A nő később sem jelentkezett érte, őt is a rendőrök találták meg. A vádakat tagadta, azt mondta, élettársa vigyázott a gyerekre, ő hagyta el. Az asszonynak hét gyereke van, a legkisebb alig fél éve született. Egyiküket sem ő neveli.

Nyájra támadtak a farkasok

Több nyájra is rátámadtak a farkasok az utóbbi hetekben az Aggteleki Nemzeti Park területén. A farkasok egyre gyakrabban jelentek meg a legelő állatok közelében az elmúlt hónapokban. Az erdészek ezért azt kérik, hogy az állattartók ne hagyják egyedül állataikat. Fontos tudni, hogy a farkasok emberre nem veszélyesek, fokozottan védettek, eszmei értékük egyenként 250 ezer forint.

25 éve nem volt ennyi hó

Kékestetőn 25 éve nem volt ennyi hó novemberben. Így a korán érkezett télnek ott örültek igazán. Sokan kirándultak vasárnap a hegyekbe, hogy megcsodálják a látványt. A bükki síparadicsomban is szokatlan a mennyiség. Tavaly az egész szezonban mindössze egy napig működtek a sípályák. De a hónak nem örülhetnek sokáig, a meteorológus szerint hamarosan elolvad.

32 embert menekítettek ki

32 embert kellett kimenekíteniük a tűzoltóknak éjszaka egy salgótarjáni toronyházból, miután tűz ütött ki az egyik lakásban. A tulajdonos mécsest gyújtott, majd elaludt. Már lángolt a lakás, amikor felébredt, de még ki tudott menekülni. Senki nem sérült meg, a lakókat viszont ki kellett költöztetni. Sokan nem tudtak hová menni, őket az önkormányzat szállásolta el.

Szinte kivégezte áldozatát

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélete az egri bíróság azt a férfit, aki brutálisan meggyilkolt egy 18 éves lányt tavaly márciusban, a Heves megyei Ivádon. Többször megütötte és autójával is áthajtott rajta a férfi, mert a lány elutasította szexuális közeledését. A vádirat szerint, szinte kivégezte a lányt. Megrázó tudósítás!

Így élhették meg '56-ot vidéken

Nem az iskolapadban, hanem korhű körülmények között lehet igazán megérteni, mi történt a forradalom idején. Ezt mondta Híradónknak egy miskolci diák. A városban néhány perces jelenetekkel idézték meg a tanulók az 1956-os eseményeket. A Szentendrei Skanzen pedig puskadörrenéstől volt hangos, ott azt mutatták meg a látogatóknak, hogyan élték meg vidéken a forradalmat.

Calici vírus fertőz a kórházban

Calici vírus fertőz a miskolci Szent Ferenc Kórházban. A hányással és hasmenéssel járó vírustól eddig 29-en betegedtek meg. A betegség a kórházban lévő, amúgy is legyengült szervezetű emberekre rendkívül veszélyes lehet. Az intézményben most tilos a látogatás és új betegeket sem vesznek fel.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való