KERESÉS search-close

"Gál Balázs" szerzővel ellátott tartalmak

Gál Balázs

Gál Balázs által létrehozott tartalmak (100):

Nem történt erőszak - a gyerek nem mondott igazat

Nem történt erőszak, megszüntették a nyomozást a férfi ellen, akit korábban azzal gyanúsítottak, hogy erőszakoskodni próbált egy 12 éves kislánnyal Budapesten. Kiderült, hogy a gyerek nem mondott igazat, vallomásaiban összezavarodott. A férfi a decemberi eset után egy nappal feladta magát a rendőrségen, az eljárás alatt végig szabadlábon védekezett.

 

Nem szólt a rendőröknek az őr, hogy nincs lőszer a fegyverben

Információnk szerint tudta, hogy nincs lőszer a fegyverben, mégsem jelentette a rendőröknek az az őr, aki a múlt héten megszökött rabot kísérte. Úgy tudjuk, a tár a dulakodás közben kiesett a pisztolyból, de az őr ezt nem mondta senkinek, egyszerűen eltette a tárat. Így a rendőrök végig úgy tudták, hogy egy éles fegyverrel menekülő rabot üldöznek, aki bárkire tüzet nyithat. A férfit végül 5 lövéssel ártalmatlanították.

 

Régiségkereskedőt raboltak ki

Régiségkereskedőt rabolt ki egy társaság Zuglóban. A két férfi és egy nő azt hazudta, hogy hagyatékot szeretne eladni, de a megbeszélt találkozón rátámadtak a férfira. Több mint félmillió forintot vettek el tőle, majd elmenekültek. A zuglói nyomozók azonban azonosították autójukat, és elfogták a társaságot. A bíróság a két férfit letartóztatta.

Takarítók lopták a laptopokat

Szemeteszsákokban lopták ki a takarítók a laptopokat egy budapesti egyetemről. Egy házaspár a gyanú szerint tavaly december óta vitte haza a számítógépeket a lezárt irodákból, de nem sejtették, hogy azok be vannak kamerázva, így buktak le végül. Hamarosan bíróság elé állnak.

Megdöbbentő felvételek a szökött rab üldözéséről

Nyilvánosságra hozta a rendőrség, hogyan szökött meg túszával a bíróságról a férfi, akit pénteken ítéltek el. A Fővárosi Törvényszék biztonsági kamerája mindent rögzített. Később térfigyelő és rendőrségi kamerák azt is felvették, ahogy Újpalotán szembeszáll vele egy sofőr, akinek luxusautóját próbálta megszerezni. A felvételeken az is látszik, ahogy a rendőrök több lövéssel leterítik.

Lámpa nélkül kerékpárzott, elgázolták

Kivilágítatlanul, láthatósági mellény nélkül kerékpározott a férfi, akit halálra gázolt egy autó szombat éjszaka Nagykőrös mellett. A kocsi sofőrje próbált ugyan fékezni, de már nem tudta elkerülni az ütközést. A holttest a kocsi alá szorult. Egerben egy rendőrautóval ütközött össze egy taxis, aki nem adott elsőbbséget.

Kokaint, amfetamint és marihuánát árultak - lebuktak

Kábítószer terjesztő bandára csaptak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Az öt férfit még hétfőn kapták el, a gyanú szerint tavaly óta árultak kokaint, amfetamint és marihuánát a fővárosban. A nyomozók egyszerre több helyszínen tartottak házkutatást, a kábítószerek mellett csaknem 20 millió forintot és luxusautókat is lefoglaltak. A bíróság csütörtökön mind az öt gyanúsítottat letartóztatta.

300 ezres büntetés a rendőrnek

300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a rendőrt, aki a vád szerint kétszer belerúgott egy sátorban alvó kislányba a Városligetben 2016-ban. A gyerek édesanyjával együtt a Ligetvédőkkel táborozott. A rendőr barátaival együtt részegen sétált át a Városligeten, majd szidni kezdték a Ligetvédőket. Ezután rúgott bele az egyik sátorba, amiben a gyerek aludt.

Feladta magát a villamoson verekedő férfi

Feladta magát a rendőrségen a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombat délután megütött egy utast az 1-es villamoson, Budapesten. Társát, aki a gyanú szerint egy sörösüveggel betörte a szerelvény egyik ablakát, még keresik. A villamosban 300 ezer forintos kár keletkezett.

Hatmillió forintot csaltak ki egy idős asszonytól az unokázós csalók

Hatmillió forintot csalt ki egy idős asszonytól egy társaság Budapesten. Azzal a mesével hívták fel, hogy lánya balesetet okozott, ezért pénzre van szüksége. Egyikük rendőrnek, egy ismeretlen nő pedig az asszony lányának adta ki magát. Társaikat küldték el a pénzért, de miután átvették, a nyomozók elfogták őket. A hatmillió forintot visszakapta az idős asszony.

Nagytételben termesztettek füvet Csongrád megyében

Egyszerre négy marihuána ültetvényre csaptak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Csongrád megyében. Öt férfit fogtak el, akik saját házukban nevelték az indiai kendert. A házkutatásokon tíz kiló, már leszüretelt marihuánát és csaknem 200 tő cannabist foglaltak le, de előkerült több mint hétmillió forint készpénz is.

Négy nőt is megtámadott a népligeti gyilkos

Négy nőt is megtámadott a népligeti gyilkossággal gyanúsított férfi miután gyilkolt. A nyomozók szerint még 2016 októberében egy 40 éves asszonnyal végzett, majd hónapokra eltűnt. Egy évvel később viszont többször is lecsapott, néhány nap alatt több egyedül sétáló nőt is megtámadott a X. kerületben, egyiküket brutálisan megverte. Ügyében a napokban zárták le a nyomozást. A hajléktalan férfi mindent bevallott.

Szétvágta az eke a busz elejét

Óriási szerencséje volt annak a sofőrnek, aki kisbuszával egy ekét húzó traktorral ütközött a Komárom-Esztergom megyei Kisigmándnál. A kisbusz elejét több méter hosszan szétvágta az eke. A sofőr viszont karcolások nélkül megúszta a balesetet. A Bács Kiskun megyei Solt mellett pedig egy kisteherautót szállító teherautó borult az árokba, a sofőrt a tűzoltók vágták ki a roncsból.

 

Egymás után buktak le az „unokázós” csalók

Egy hét alatt négy unokázós csalással gyanúsított férfit fogtak el a Pest megyei rendőrök. A gyanú szerint összesen több millió forintot csaltak ki idős emberektől azzal a mesével, hogy unokájuk, vagy valamelyik közeli rokonuk bajba került és pénzre van szüksége. Az elmúlt években megszaporodtak a hasonló csalások, ezért a rendőrök azt tanácsolják, hogy az idősek mindig legyenek bizalmatlanok, ha hasonló hívást kapnak.

Ők a legkeresettebb bűnözők!

Közzétette a rendőrség a legkeresettebb bűnözők 50-es listáját. Rablók, sikkasztók, kábítószerkereskedők és még egy bérgyilkos is szerepel rajta.

Árokba csúszott teherautók, kisebb koccanások

Árokba csúszott teherautók, kisebb koccanások. Ilyen és ezekhez hasonló balesetek történtek hétfőn országszerte, a reggeli havazás és a helyenként szitáló ónos eső miatt. Szentendrén egy busz egy ház kerítésének csapódott, több százezer forintos a kár. Budán, több helyen órákra leállt a tömegközlekedés néhány szakaszon, de kora délután már minden járat útnak indult.

Egyetlen este két autótolvaj párost is elfogtak

Egyetlen este két autótolvaj párost is elfogtak a rendőrök Budapesten. Először Kispesten csaptak le két férfira, akik egy már korábban, a II. kerületből ellopott autót akartak elvinni, hogy azt később szétbontsák. Pár órával később pedig egy XI. kerületből ellopott autót találtak meg, amit valószínűleg a beépített nyomkövető miatt hagytak hátra a tolvajok. Őket is sikerült elfogni.

Túl korán tehette le a gépet

Elnézte a leszállópályát, ezért orral a földbe csapódott egy kisrepülő tegnap este Békéscsabán. A balesetet a pilóta hibája okozhatta, aki még a leszállópálya előtt letette a gépet. Nem sérült meg, más nem utazott a fedélzeten.

Főállásban termesztette otthon a drognövényt az óbudai férfi

Főállásban kertészeti felszereléseket árult, otthon viszont marihuánaültetvényt épített ki az a férfi, aki ellen a napokban emelt vádat az ügyészség. Az ültetvényre még tavaly márciusban bukkantak rá a rendőrök Óbudán. 15 tő indiai kender, több mint három kiló marihuána került elő, de találtak hasisgyantát és más kábítószereket is.

Három évet is kaphat a szatír

Akár három évet is kaphat az a férfi, aki a vád szerint a nemi szervét mutogatta a kőbányai vasútállomáson tavaly nyáron. A szatírt a rendőrök elkapták, azóta nem hagyhatja el lakóhelyét. Az állomás környékén akkor a szemtanúk azt mondták az RTL Híradónak, hogy a huszonegy éves fiatal valószínűleg kábítószert fogyasztott, de ő ezt tagadja.

Lopott cipőben ment lopni

Lopott cipőben ment lopni az a férfi, aki a gyanú szerint több helyre is betört egyetlen éjszaka alatt Gyulán. Először az öregek otthonába jutott be, ahonnan néhány ezer forintot és egy cipőt vitt el. Erre cserélte le a sajátját, azért, hogy az újabb betörésnél megtévessze a nyomozókat. De egy nap alatt elfogták.

Egy díler anyja csempészte Magyarországra a 25 kilónyi drogot

200 millió forintot érő drogot csempészett Magyarországra a gyanú szerint az a társaság, akiket szombaton fogtak el a rendőrök Budapesten. 20 kiló ecstasyt és több mint öt kiló kokaint foglaltak le. A drogot egy 69 éves nő hozta Magyarországra, majd azt a saját fia adta volna el. A rendőri akcióról készült videót megnézhetik ITT.

Öt éve nem találják a robbantót

Továbbra sem tett le a rendőrség arról, hogy megtalálják a budapesti, Lehel úti bankrobbantót. Pontosan öt éve, 2014. január 13-án egy ismeretlen férfi bombát helyezett el a pénzintézet elé, majd felrobbantotta. Senki sem sérült meg, de az épületben több tízmilliós kár keletkezett. A robbantó egy motorral menekült el, máig nem tudják, ki lehetett az.

Vonat elé hajtottak: ketten meghaltak

Úgy tudjuk, az autót egy 31 éves férfi vezette, aki a piros jelzés ellenére hajthatott a sínekre. A vonat mintegy 500 méteren át tolta maga előtt a kocsit, a sofőr és utasa, egy 41 éves nő szörnyethaltak.

Óraboltot akart kirabolni, elkergette az eladó

Egy még meg sem nyílt óraboltot akart kirabolni az a férfi, akit tegnap fogtak el a Terrorelhárítási Központ munkatársai Szigethalmon. A 48 éves gyanúsított még decemberben pizzafutárnak álcázta magát, majd amikor ajtót nyitottak neki, megütötte az eladót és pisztollyal a kezében az órákat követelte. Az üzlet munkatársa azonban nem ijedt meg, verekedni kezdett a rablóval, aki végül elmenekült.

Inárcsi gyilkosság – életfogytig is börtönben maradhat

Akár életfogytig tartó börtönt is kaphat az a férfi, aki a vád szerint tavaly júliusban megölte az inárcsi családsegítő szolgálat munkatársát. Bosszúból támadt az asszonyra, mert nem tudott átmeneti lakást szerezni neki, miután elárverezték a házát. A férfi a gyilkosság után saját maga mondta el, hogy mit tett, a polgármesteri hivatalban várta meg a rendőröket.

Eszméletlenre vertek egy fiatalt szilveszter éjjel

Eszméletlenre vertek egy fiatalembert szilveszter éjjel Cegléden. Barátait kísérte egy szórakozóhelyre, közben pedig egy félreértés miatt egy másik társaság követni kezdte őket, majd a fiatalemberre támadtak. Több percen át ütötték, rúgták, még az arccsontja is eltört. A verésnek a rendőrök vetettek véget. Két feltételezett támadót már kihallgattak, szabadlábon védekezhetnek.

Az eladó teperte le az ékszertolvajt

Az alkalmazott kapta el a tolvajt, aki nyakláncot akart lopni. Szerdán fényes nappal sétált be egy férfi egy IX. kerületi ékszerüzletbe, majd amikor az egyik ékszerrel futni kezdett, az üzlet eladója átugrott a pulton, és még az üzlet előtt a földre teperte…

Gyalog indult el a sztrádán, néhány perc múlva elütötték

Halálra gázoltak egy 25 éves nőt éjjel az M3-as autópálya fővárosból kivezető szakaszán. Híradónk úgy tudja, hogy az áldozat egy közeli parkolóban összeveszett a barátjával, majd kiszállt a kocsiból és gyalog indult el a sztrádán, az autók mellett, de néhány perc múlva elütötték. A gázoló nem állt meg, elmenekült a helyszínről. A rendőrök délután fogták el a gyanúsítottat, egy 20 éves gyömrői fiatalembert.

Szilveszter éjszakájára készül az ország

A mentők a tűzoltók és a rendőrök is megerősített szolgálattal várják az estét. A legtöbb dolguk ilyenkor hagyományosan a mentőknek van országszerte. Általában részegekhez, vagy petárdabalesetek sérültjeihez riasztják őket. Most is arra készülnek, hogy körülbelül ezer esethez kell vonulniuk. Nem csak ők, a tűzoltók és a rendőrök is arra kérnek mindenkit, hogy biztonságosan búcsúztassák az óévet.

Mélygarázsokban törtek fel kocsikat

Több mint tíz autót tört fel Budapesten az a társaság, amelynek a tagjai ellen a napokban emeltek vádat. Az ügyészség szerint társasházi mélygarázsokban álló kocsikat törtek fel. Az egyik tolvajt, valamint azt a férfit, aki beengedte őket az egyik házba, sikerült elfogni, harmadik társukat még keresik.

Családi tragédia Dévaványán

Apa és fia halt meg szén-monoxid mérgezésben karácsony este saját házukban. Rokonok várták őket ünnepi ebédre, de nem érkeztek meg órákkal később sem, ezért rájuk törték az ajtót, így találták meg a holttesteket. A rendőrség szerint a gázkazán romolhatott el, az ügyben nyomozás indult. A 24 éves fiú a helyi focicsapat játékosa, valamint ismert természetfotós volt.

Akik karácsonykor is dolgoznak: rendőrök, mentők, tűzoltók

Eddig kevés dolguk volt a mentőknek és a tűzoltóknak. Karácsonykor ezekben a percekben is több ezren dolgoznak, hogy mindenki biztonságban legyen. A rendőrök legtöbbször közlekedési baleseteknél intézkednek. A börtönökben pedig az őröknek is ugyanúgy kell dolgozniuk az ünnepek idején is, mint bármikor máskor.
A rendőrség karácsonyi videóját ide kattintva nézheti meg.

 

Gyógyszeres kezelés alatt áll, aki a gyanú szerint megölte édesanyját

Úgy tudjuk mentális beteg és gyógyszeres kezelés alatt áll az a férfi, aki a gyanú szerint pénteken reggel megölte édesanyját Csepelen. A rendőröket az egyik szomszéd hívta ki, mivel nem tudta elérni az 59 éves nőt. A holttestre az egyik szobában találtak rá, a gyanúsított pedig egy másik szobában várta a rendőröket. Pénteki kihallgatásán beismerte a gyilkosságot, letartóztatásáról vasárnap dönt a bíróság.

 

Két kamion és nyolc autó ütközött össze az M3-as autópályán

Tömegbaleset az M3-as autópályán. Két kamion és nyolc autó ütközött össze kora reggel a sztráda Kerekharaszt melletti szakaszán. Információink szerint az elől haladó kamion sofőrje rosszul lett vezetés közben és emiatt nekicsapódott a szalagkorlátnak. A mögötte haladó autók megpróbáltak megállni, de egymásba rohantak. Négyen sérültek meg könnyebben, őket a mentők kórházba vitték.

Ismerősét rabolta ki a két tini

Ismerősüket rabolta ki egy 15 és egy 16 éves fiú Budapesten, még a nyáron. Most emeltek vádat ellenük. Az ügyészség szerint a két fiatal egy társasággal italozott az Erzsébet téren, ott szemelték ki áldozatukat. A 22 éves fiatalt követni kezdték, majd egy késsel megfenyegették és elvették tőle telefonját, amit néhány ezer forintért eladtak. Ha elítélik őket, akár öt évet is kaphatnak

Pénzügyőrnek öltözve rabolták ki egy kamion sofőrjét

Pénzügyőrnek öltözött támadók rabolták ki egy teherautó sofőrjét Törökbálinton. Ez még a nyáron történt, de a három férfit most kamera fevételek alapján keresi a rendőség. Több mint három milliót zsákmányoltak. Úgy tettek mintha ellenőriznék áldozatukat, de fegyvert fogtak rá, és megfenyegették.

Razzia volt a börtönökben: 80 olyan tárgyat találtak, amit nem lehetett volna bevinni

Mini mobiltelefon a WC pumpában! Razzia volt a börtönökben. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága kedden egyszerre tartott ellenőrzést az összes magyarországi Bv intézetben. A rendőrökkel közös akcióban kábítószereket és tiltott tárgyakat kerestek. Több mint 4500 zárkát vizsgáltak át és 80 olyan tárgyat találtak, amit nem lehetett volna bevinni. A legtöbb esetben mini mobiltelefonok kerültek elő, például pezsgőtablettás dobozból és wc pumpából.

 

Zebrán gázoltak halálra egy budapesti asszonyt

Zebrán gázoltak halálra egy nőt kedd este Budapesten. Az asszony a Szabadföldi úton akart átmenni a gyalogátkelő helyen, de egy autós későn vette észre és szinte fékezés nélkül elgázolta. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A rendőrök a gázoló ellen eljárást indítottak és még az éjjel kihallgatták, szabadlábon védekezhet.

A rakpartról zuhant a kövekre a fiatal nő

Lezuhant egy fiatal nő a budai alsó rakpartról hajnalban. Úgy tudjuk, a barátjával sétált, amikor megcsúszott és leesett. Több métert zuhant, a tűzoltóknak kellett felhozniuk a part menti kövek közül. Ehhez egy speciális hordágyra fektették, majd kötelek segítségével óvatosan felhúzták. A 25 év körüli nőnek több csontja is eltört és a feje is megsérült.

Horrorvideó: gyilkossággal fenyegetőzött a téglási férfi

Csak a barátaival akarták egymást ugratni, ezért készítette még korábban a rémisztő videót - úgy tudjuk, ezt mondta a rendőröknek a 23 éves férfi, akit csütörtökön fogtak el Tégláson. Budapesti általános iskolásokhoz is eljutott a felvétel, amin késsel a kezében azzal fenyegetőzik, megöli azt, aki nem küldi tovább a videót. Az ügyben zaklatás miatt indult nyomozás.

Betörés: ki akarták bontani a zálogház falat

A fal átbontásával akartak betörni egy zálogházba Zuglóban. A szomszédos cukrászda ajtajának felfeszítését tervezték, és onnan szerettek volna falbontás után átmászni a zálogházba. Csakhogy amikor a férfi és a nő a zárral babrált, meglátta őket valaki, ezért elmenekültek. A napokban fogták el a párt, a kihallgatáson a férfi öt másik betörést is beismert.

Amint lejárt a büntetése, ismét kattant a csuklóján a bilincs

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, akit a soroksári kocogó nő meggyilkolásával gyanúsít a rendőrség. Eddig betörések miatt volt börtönben, büntetése a napokban járt le. A nyomozók ezért őrizetbe vették és bíróságra vitték, ahonnan ismét börtönbe került. A férfi eddig nem tett vallomást, de azt tagadja, hogy bármi köze lenne Gyurik Krisztina megöléséhez, annak ellenére, hogy lebukott a DNS vizsgálaton és áldozata telefonját is megtalálták nála.

Bennégett a házában egy férfi szerda este Váchartyánban

Bennégett a házában egy férfi szerda este Váchartyánban. A lángok kora este csaptak fel a romos parasztházban, a tűzoltókat a szomszédok értesítették. A tüzet sikerült gyorsan eloltani, de a ház tulajdonosa, egy 60 év körüli férfi nem tudott időben kijutni. Az eddigi feltételezések szerint a tüzet vagy dohányzás, vagy egy fatüzelésű kályha okozhatta.

 

A térfigyelő kamerán nem látszik erőszak

Szabadlábon védekezhet a kislány feltételezett támadója. Vasárnap fogtak el egy 19 éves fiatalt, akiről egy 12 éves kislány azt állította, hogy erőszakoskodott vele az utcán. A nyomozók átnézték a környék térfigyelő kameráinak felvételeit. Azon azt látták, hogy a férfi ugyan beszélgetett a kislánnyal az utcán, de aztán az útjaik szétváltak.

12 éves kislánnyal erőszakoskodott a budapesti férfi

12 éves kislányt akart megerőszakolni egy férfi Budapesten, elfogták a rendőrök. A gyerek szombat reggel iskolába tartott, amikor a támadó a 8. kerületben berántotta egy kapualjba és erőszakoskodott vele. A halálra rémült kislánynak sikerült kiszabadítania magát és elmenekült.

1 milliárdot is kereshettek volna a csempészett droggal

Akár egymilliárd forintot is kereshetett volna az a banda, amelyik még 2010-ben csempészett Magyarországra 15 kiló heroint. Akkor a nyomozók két férfit elfogtak, harmadik társuk azonban megszökött, éveken át hiába keresték. Végül idén márciusban Azerbajdzsánban kapták el, a napokban emeltek vádat ellene. Akár húsz évet is kaphat.

 

Vihar okozta az óriási raktártüzet

Elektromos zárlat miatt égett le júniusban az ország egyik legnagyobb számítástechnikai raktára. A 3000 négyzetméteres budapesti épületben körülbelül három milliárd forintnyi számítástechnikai eszköz semmisült meg. A nyomozást nemrég zárta le a rendőrség, miután kiderült, hogy nem emberi mulasztás okozta a lángokat. (Látványos, drónos felvételek a tűzről!)

 

Egy dühös apa lőtte le a nőt a nyílt utcán, Békásmegyeren

Egy dühös apa gyilkolt szerda hajnalban Békásmegyeren. Úgy tudjuk, a férfi lánya összeköltözött egy fiúval, akinek az édesanyja befogadta a párt. Ő volt az áldozat. Az óvónőként dolgozó asszonyra a férfi azonnal rálőtt, amint kilépett az utcára. Esélye sem volt, hogy túlélje.

Budapesten, az utcán lőtték agyon a nőt

Gyilkosság Budapesten! Az utcán lőttek agyon egy nőt hajnalban a 3. kerületben. A környéken élők hangos durranásokat hallottak, azonnal riasztották a rendőröket. Az áldozat egy 56 éves asszony, a gyanú szerint egy ismerőse lőtte agyon. A férfit később, néhány utcával arrébb találták meg a rendőrök. A kocsijában ült, úgy tudjuk, megpróbált öngyilkos lenni.

Gyalogos gázolások országszerte

Alig két óra leforgása alatt három halálos gázolás is történt hétfő este. Budapesten a 19. kerületben gázoltak halálra egy nőt, aki át akart szaladni az úton. A Heves megyei Vámosgyörkön egy 59 éves, úton fekvő asszonyt ütött el egy kocsi, ő is azonnal meghalt. A Borsod megyei Szerencsen pedig egy 85 éves idős nőt gázolt halálra egy furgon sofőrje.

Egész Budapesten látni lehetett a fekete füstöt

Az egész fővárosban látni lehetett a Teréz körút fellett gomolygó sűrű, fekete füstöt. A lángok 400 négyzetméteren pusztítottak, a tetőszerkezet teljesen megsemmisült. A tűzben senki sem sérült meg, az irodaházban csak a recepciós volt bent, ő riasztotta a tűzoltókat. A legfelső szinten voltak a Demokratikus Koalíció irodái is, a károkról egyelőre még nem lehet tudni biztosat.

Egyetlen éjszaka alatt két autót is megpróbáltak ellopni

Egyetlen éjszaka alatt két autót is megpróbált ellopni Budapesten az a páros, amelynek tagjait a napokban kapták el a rendőrök. Az egyik kocsit azért nem tudták elvinni, mert járókelők megzavarták egyiküket, miközben a zárat törte fel. A másik autót már éppen beindították volna, de a nyomozók lecsaptak rájuk. Mindkét férfit őrizetbe vették.

 

Majdnem százmillió forintnyi valutát rabolt el két férfi Budapesten

Majdnem százmillió forintnyi valutát rabolt el két férfi hétfő délelőtt Budapesten egy pénzváltó alkalmazottjától. A pénz egy bőröndben volt, amit éppen elvittek volna a Régi posta utcán keresztül. A sötét ruhás, kapucnis támadó egy gázpisztollyal ütötte-verte a pénzszállítót és sikerült megszereznie a bőröndöt. A rablót társa egy robogóval várta, amivel együtt menekültek el. A pisztolyt még az utcában eldobták. A rendőrség egyelőre keresi a támadókat.

Sokkoló: idén még 100-an fognak meghalni az utakon

Sokkoló videót tett közé a rendőrség. Kiszámolták, hogy matematikai alapon idén még 100-an fognak meghalni az utakon különböző balesetekben. Az év első tíz hónapjában, eddig 513 –an haltak meg, ezért kérik arra az embereket, hogy figyeljenek egymásra az utakon. Alig egy órával a videó megjelenés után máris történt egy halálos baleset Érden.

Beismerő vallomást tett a futónő támadója

Beismerte tettét Makai Viktória futónő támadója. Erről a Bors írt először, a férfi ügyvédje ma Híradónknak is megerősítette a hírt. Kiderült, hogy a támadás után a férfi a ruháit a helyszínen hagyta, így meztelenül kerékpározott haza. Ott fogták el a rendőrök. A férfi aznap este egy céges rendezvényen volt, ahol nagyon berúgott, ügyvédje szerint akár felmerülhet a kóros ittasság lehetősége is, de ezt szakértők vizsgálják majd.

Prostituáltként dolgoztattak lányokat külföldön

Prostituáltként dolgoztatott két lányt külföldön az a banda, amelynek tagjait a napokban kapták el a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Az egyik férfi a gyanú szerint már nyolc éve kényszerítette prostitúcióra az egyik lányt, akit leggyakrabban Izlandon dolgoztatott. A banda a lányok pénzét elvette és ingatlanokat, autókat és ékszereket vásárolt belőle. A bíróság két embert tartóztatott le.

 

Metil-alkoholt ivott, maradandó károsodásai lehetnek

Lehet, hogy maradandó károsodásai lesznek annak a férfinak, akit múlt szombaton vittek kórházba, metil-alkohol mérgezés miatt. Két rokonát már hazaengedték, ők enyhe mérgezést szenvedtek. Egyikük azt mondta, az volt a szerencséje, hogy több mint egy deci metil-alkoholra kocsmából vett pálinkát ivott. Az orvos szerint azért lett jobban, mert a valódi szeszben etil-alkohol van, ami gátolja a méreg lebomlását.

Nem volt bekötve a sofőr, azonnal meghalt

Elaludhatott a sofőr a volánnál, ezért csapódott árokba egy autó hajnalban Kunszentmárton mellett. A kocsi vezetője a helyszínen meghalt, utasa csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Úgy tudjuk egyikük sem volt bekötve, ráadásul az autó túl gyorsan is ment. A baleset okait a rendőrök még vizsgálják.

Két hétig bujkált a szökött rab

Elfogták a Pest megyei nyomozók azt a férfit, aki csaknem két hete szökött meg a házi őrizetből Dunakeszin. A férfi levágta magáról a nyomkövetőt és azóta bujkált, végül Budapesten, egy XIII. kerületi lakásban találtak rá. Társaival szabadulása előtt egy videót is készített a börtönben, amit feltettek a közösségi oldalára-erről korábban beszámoltunk.

Meghalt az anya a ceglédi balesetben

Egy nő meghalt, férje és 11 éves gyereke pedig súlyosan megsérült, amikor autójuk összeütközött egy másik kocsival a 4-es főúton. Az eddigi adatok szerint az elhunyt nő férje hibázhatott, amikor nem adta meg az elsőbbséget a másik kocsinak, és elé kanyarodott…

 A záróvonal ellenére előzött, meghalt az M2-esen

Záróvonalon előzött, ráadásul a megengedett sebességet is bőven túllépte az sofőr, aki autójával csütörtökön két kocsinak is nekiütközött az M2-es autóúton. Ő a helyszínen meghalt, a szabályosan közlekedők közül ketten súlyosan megsérültek, őket a mentők kórházba vitték.

 Nem voltak becsületesek az elveszett hőprés megtalálói

Pénzért akart visszaadni tulajdonosának egy több százezer forintot érő berendezést az a két férfi, akik ellen a napokban fejezték be a nyomozást a Pest megyei rendőrök. A tulajdonosa még augusztusban hagyta el a ruhák feliratozásához használt úgynevezett hőprést, amit a gyanúsítottak megtaláltak és csak pénzért akartak visszaadni.

Üzletkötés közben buktak le a dílerek

51 millió forintot érő kokaint foglalt le a rendőrség egy szerb és egy bolgár férfitól a napokban Budapesten. Akkor csaptak le rájuk, amikor egy vásárlójuknak átadták a drog egy részét. Tőle több millió forintot foglaltak le.

Menekülés közben csontját törte a drogdíler

Kiugrott az erkélyen, így akart elmenekülni a rendőrök elől egy drogdíler Budapesten, még januárban. Az öt métert zuhant, több bordája, keze, lába is eltört és agykárosodást is szenvedett. A felelősségrevonást azonban nem úszhatja meg, a napokban vádat emeltek ellene. Kiderült, hogy a 42 éves vádlott kokain hatása alatt volt, amikor menekülni próbált.

Személyautó és egy távolsági busz ütközött Bárna közelében

Hárman súlyosan megsérültek, amikor összeütközött egy személyautó és egy távolsági busz szombaton este Nógrád megyében, Bárna közelében. A BMW sofőrje valószínűleg túl gyorsan ment és emiatt egy lejtős szakaszon átsodródott a másik sávba és frontálisan összeütközött a busszal.

 

Meglopták a tolvajt is


szerző:
2018.10.26. 18:16
Meglopták a tolvajt is

Saját barátja lopta meg a gyanú szerint azt a pénzszállítót, aki még augusztusban tűnt el több mint 60 millió forinttal Budapesten. Három héttel később fogták el a rendőrök Dunakeszin, de csak körülbelül 40 millió forint került elő. Nemrég újabb férfit gyanúsítottak meg az ügyben.

Fékezés nélkül, a piros lámpánál álló autókba rohant

Két autó kiégett, hárman pedig megsérültek, amikor összeütközött három kocsi kedden este Vecsés mellett a 4-es főúton. A balesetet okozó sofőr nem vette észre a piros lámpánál álló autókat és fékezés nélkül beléjük rohant. Az ő kocsija porrá égett, és egy másik is totálkáros lett. Egy ember elmenekült a helyszínről, a rendőrök szerint nem kizárt, hogy ő vezette a balesetet okozó autót.

Felesége már nem tudott kimenekülni az égő házból

Egy ember meghalt, egy pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett, amikor kigyulladt egy családi ház tegnap este a Pest megyei Bényén. Híradónk úgy tudja, hogy az egyik szobában dohányzott egy nő, aki valószínűleg elaludt és a cigaretta meggyújtotta az ágyneműt. Ő már nem tudott kimenekülni, férjének viszont sikerült

Elítélték a részeg sofőrt

Három és fél évre ítélte a bíróság azt a román férfit, aki még 2016. augusztus 20-án részegen halálos balesetet okozott a III. kerületben. Egy ismerősével akart elindulni, de alig tett meg 50 métert, máris egy másik kocsinak ütköztek. A balesetben a vétkes autós utasa meghalt, a részeg sofőrnek csak a lába tört el.

Anya és lánya halt meg a tűzben

Anya és egyetemista lánya halt meg éjjel egy kaposvári lakástűzben. A lángok egyszerre két szobában csaptak fel, egyelőre nem tudni miért. A harmadik emeleti lakásban volt a lány barátja is. Neki sikerült kijutni az erkélyre, ahonnan a tűzoltók hozták le. Ő könnyebb sérülésekkel került kórházba. Barátnője és annak édesanyja viszont nem tudott kimenekülni.

Elítélték a Buda-Cash vezetőit

Egyenként hét év hat hónapra ítélte a bíróság a Buda-Cash  brókercég öt volt vezetőjét, akiket csalás- és sikkasztássorozattal vádolt az ügyészség. A botrány 2015-ben robbant ki, amikor súlyos szabálytalanságokat találtak a brókercégnél. Több ezer ügyfél számláját zárolták, a vád szerint a cégvezetők 115 milliárd forintos kárt okoztak.

Hős utcai dílerekre csaptak le

Egész családot is elfogtak a rendőrök a Hős utcai drograzziában. Híradónk úgy tudja, hogy kábítószer kereskedelemmel gyanúsítanak egy fiatal nőt és annak szüleit is. A házkutatásokon varázsdohányt, kristályt és speedet találtak, ezeket árulták a környéken lakóknak.

Drograzzia a Hős utcában


szerző:
2018.10.17. 18:15
Drograzzia a Hős utcában

Razzia a budapesti Hős utcában. Huszonkilenc embert állítottak elő a rendőrök kedden, miután lezárták és átkutatták a hírhedt budapesti telep lakásait. Fehér porokat, növényi törmelékeket és több mint másfél millió forintot találtak. Tizennégy embert kábítószer terjesztés miatt, hatot pedig birtoklás miatt állítottak elő.

Férje mentette meg az erőszakolótól az ultramaraton-bajnok futónőt

Hogyan védheti meg magát egy nő, ha megtámadják? A férjén és talán a szerencsén múlt csak, hogy nem erőszakolták meg az ultramaraton bajnok futónőt, Makai Viktóriát.

Széfben tartotta a drogpénzt

Négy kilónyi marihuánát találtak egy 29 éves férfinál Budapesten. Akkor kapták el, amint éppen egy hatalmas kartondobozt cipelt ki egy telephelyről. Ebből került elő a kábítószer…

Cserbenhagyta az elgázolt férfit

Elgázolta egy terepjáró, majd egy busz is áthajtott rajta. A helyszínen meghalt az a férfi, aki péntek este akart átszaladni az úton Kecskemét belvárosában. A gázoló az ütközés után nem állt meg segíteni, elmenekült a helyszínről.

Mesterlövészek lőttek ki egy túlhevült gázpalackot

A XV. kerületben egy családi ház udvarán álló műhely gyulladt ki, a tűzoltók két gázpalackot hoztak ki, de az egyik annyira felforrósodott, hogy félő volt, hogy felrobban. Összesen 14 lövést adtak le rá, így sikerült a veszélyt elhárítani. A tűzben senki sem sérült meg, de az anyagi kár több százezer forint.

 

Több vendég is feljelentést tett a túlszámlázás miatt

Szabadon kisétálhatott a bíróságról az a két férfi, akiket vasárnap éjjel fogtak el a nyomozók egy budapesti sztriptízbárban. A gyanú szerint a bár üzemeltetői többszörös áron adták el a vendégeknek az italokat és addig nem engedték el őket, amíg nem fizettek. Két hét alatt többen is feljelentették őket. Szerdán a bíróság úgy döntött, hogy nem tartóztatja le az üzletvezetőt és az egyik kidobót, szabadlábon védekezhetnek.

Luxusautóval ütközött össze egy mentőautó

Luxusautóval ütközött össze egy mentőautó hétfőn délután a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépán. A balesetet a BMW sofőrje okozta, aki index nélkül kanyarodott be egy utcába, így a mentőautó sofőrjének esélye sem volt elkerülni az ütközést. A balesetet okozó autós nem sérült meg, de a mentőápolót és a sofőrt kórházba vitték. A baleset okait vizsgálják.

31 autó tükrét rúgta le a részeg fiatal

Egy részeg fiatal 31 autót rongált meg szombat hajnalban Budapesten. A gyanúsított a legtöbb autóról a visszapillantó tükröt rúgta le. A rendőröket egy szemtanú értesítette, majd a térfigyelő kamerákon is észrevették, hogy mit csinál, ezután kapták el. Az első becslések szerint több százezer forint a kár.

Felvételen: forgalommal szemben közlekedett az autós

A forgalommal szemben közlekedett egy autós az M6-os autópályán még csütörtök éjjel. Egyik nézőnk videóra vette a kocsit, ami kilométereken át a belső sávban haladt, jelzett is a sofőrnek, de hiába. Végül a rendőrök terelték ki egy pihenőhelyre a 62 éves szerb sofőrt.

Már egész Európában keresik az afgán férfit

Már egész Európában keresik a 18 éves afgán férfit, aki a gyanú szerint vasárnap hajnalban megerőszakolt egy lányt egy fővárosi gyorsétterem mosdójában. A rendőrség azt mondja, korábban is volt már ügye, júniusban a VII. kerületben - ahogy fogalmaznak - szeméremsértő módon viselkedett. Hogy ez pontosan mit jelent, nem tudni.

Már ül a feltételezett gyilkos

Évek óta börtönben ülő férfi ölhette meg a soroksári futónőt még 2013-ban. A gyanúsítottat egy hónappal a gyilkosság után betöréses lopások miatt fogták el Siófokon. Akkor nem vettek tőle dns-mintát, mert nem volt kötelező, most egy rutinellenőrzés buktatta le. A férfi annak idején hajléktalanként élt a gyilkosság helyszínének környéké. Az ügyben tartott teljes sajtótájékoztatót megnézheti: ITT.

Azt álltja, nem egyedül ölt

Tizenhárom és fél év börtönre ítélte a bíróság azt a 16 éves fiút, aki 2017 áprilisában agyonvert két hajléktalant Tatabányán. Aznap éjjel barátaival iszogatott, majd hazafelé menet rátámadt a két férfira.

Alighogy szabadult, újra betört

Tíz év raboskodás után három napig volt szabadlábon, majd újabb nyolc évet kapott. Elítélte elsőfokon a bíróság azt a férfit, aki az ügyészség szerint szabadulása után egy nap alatt két házba is betört Óbudán. Végül úgy bukott le, hogy nem tudta, hogy az egyik ellopott tabletben GPS van. Ezt mérték be a rendőrök.

Sok autós áthajt a piroson


szerző:
2018.09.04. 18:17
Sok autós áthajt a piroson

Életveszélyes helyzeteket rögzített az autóba szerelt kamera Szegeden. A felvételeket egy nézőnk készítette, aki rögzítette, amint piros lámpán hajtanak át az autók a városban.

Heteken át nyomoztak a helyettes államtitkár ellopott táskája ügyében

Heteken át nyomozott egy helyettes államtitkár táskalopási ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik kiemelt ügyekkel foglalkozó főosztálya. A gyanú szerint a táskát júliusban vette ki egy Nyugati téren parkoló autóból egy férfi és egy nő. Úgy tudjuk, hogy a helyettes-államtitkár lehúzva felejtette az egyik ablakot, így tudták kivenni táskáját a tolvajok.

Harapófogókkal kergette el a rablót

Harapófogókkal kergette el a rablót annak az ékszerüzletnek az alkalmazottja, amit még áprilisban raboltak ki Budapesten. A támadó megijedt a harcias eladótól, aki csak a szerszámokat találta a pult alatt, így inkább elmenekült. Egy héttel később viszont egy másik üzletet is megtámadott, onnan néhány százezer forintnyi ékszerrel menekült el, de fél órán belül elfogták. Az ügyészség most emelt vádat ellene, akár húsz évet is kaphat.

Karcoló: egy éjszaka, 50 áldozat

Egyetlen éjszaka alatt 50 autót karcolt össze egy részeg férfi Budapesten, most emeltek vádat ellene. Az ügyészség szerint nemcsak ivott, hanem marihuánát is fogyasztott a rongálás előtt. A rendőröknek azt mondta, annyira részeg volt, hogy nem emlékszik semmire.

Elektromos zárlat miatt éghetett le egy családi ház

Elektromos zárlat miatt éghetett le egy családi ház éjszaka Budapesten. A 15. kerületi házban élő idős házaspár időben kijutott az épületből. Híradónknak azt mesélték, hogy hangos pattogásra figyeltek fel, majd mindent elborított a füst. A tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet, de a tető teljesen leégett, a kár több millió forint.

 

Nem engednék szabadon a gázolót

Az ügyészség azt javasolja, továbbra is tartsák házi őrizetben azt a férfit, aki tavaly májusban kocsijával egy másiknak ütközött, majd a Dózsa György úti trolimegállóba vágódott. A balesetben ketten haltak meg. Az RTL Híradó úgy tudja, a nyomozás néhány héten belül lezárulhat, és a nemrég elkészült műszaki szakértői vélemény szerint is gyorshajtás okozta a tragédiát.

Albérletben készítette a drogot

Letartóztatták a kőbányai drogkészítőt. A gyanú szerint a férfi egy albérletben rendezte be a droglabort, ott főzte és csomagolta a kábítószert. A nyomozók szombaton csaptak le rá, a lakásban több mint három kiló kokaint is találtak. A férfi különböző vegyszerekkel próbálta meg erősíteni a kokain hatását. Úgy tudjuk ezeket egyelőre szakértők vizsgálják, hogy kiderüljön, miket is kevert össze.

 

Nem zavarták a betörőket a rendőrök

15 lakásba tört be Budapesten az a két férfi, akik ellen a napokban emeltek vádat. Olyan lakásokba is bementek, amelyek néhány tíz méterre voltak az ötödik kerületi rendőrségtől vagy a Legfőbb Ügyészségtől.

A vétlen autó utasai haltak meg

Hárman meghaltak, amikor összeütközött három autó éjszaka. A balesetben heten megsérültek. Az egyik kocsi sofőrje valószínűleg túl gyorsan ment a szakadó esőben, megcsúszott és frontálisan összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval.

Drasztikusan csökkent idén is az autólopások száma

Az ellopott autók megtalálására szakosodott autóvadász egyesület szerint ez annak köszönhető, hogy a tolvajok többségét rács mögé juttatta a rendőrség. A statisztikák szerint továbbra is Budapesten lopják el a legtöbb autót, de a tolvajok felbukkantak a vidéki nagyvárosokban is, ahol újabban 15-20 éves kocsikat, valamint kisteherautókat visznek el, melyeket szétbontanak és alkatrészenként eladják.

Ügyvéd ellen emeletek vádat

Vádat emelt az ügyészség egy budapesti ügyvéd ellen, aki korábban MSZP-s önkormányzati képviselő is volt a III. kerületben. A vád szerint a férfi egy örökölt lakás felét próbálta megszerezni egyik ügyfelétől, akinek hatmillió forintot ígért az üzletért. A sértett végül meg sem kapta a pénzt, így jelezte a hatóságoknak, hogy mire kényszerítették, ezután fogták el az ügyvédet, akinél ráadásul még kábítószert is találtak.

Kamionban csempészték a drogot

Spanyolországból csempészett drogot Magyarországra a gyanú szerint két férfi. A kábítószert egyikük elrejtette a rakomány között, majd pár nappal később Miskolcon egy társával várta a kamiont. A rendőrök akkor csaptak le rájuk, amikor kivették a kokaint és hasist rejtő táskát.

Részegen eshetett a villamos alá

Villamos gázolt halálra egy fiatalembert éjjel Budapesten. Szemtanúk szerint az áldozat részeg volt, ezért eshetett be oldalról a szerelvény alá. A balesetet a villamosvezető észre sem vette, a következő megállóban szóltak neki, hogy mi történt

Mindent beismert a biciklitolvaj

Egy év nyolc hónap börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki az ügyészség szerint betört egy budapesti társasházba, majd késsel fenyegetett meg egy biztonsági őrt. A vádlott még tavaly tört be az épületbe, hogy ellopjon néhány biciklit. A biztonsági őr azonban útját akarta állni, ekkor rántott elő egy kést. Miután megfenyegette az őrt, elmenekült, de a rendőrök gyorsan elkapták.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való