KERESÉS search-close

"Hajdú Orsolya" szerzővel ellátott tartalmak

Hajdú Orsolya

Hajdú Orsolya által létrehozott tartalmak (100):

Szerelmes az egy szem hím szumátrai tigrisünk?

Új feleséget kapott az ország egyetlen hím szumátrai tigrise a Nyíregyházi Állatkertben. A párcserére azért volt szükség, mert az előző tigrisszerelemből nem született utód. Zoját, az arát, néhány napja engedték össze Gioval, a hím tigrissel. Eddig úgy tűnik, minden jól alakul.

Észak-keleten tombolt a vihar

Kicsavart fákat, leszakadt ágdarabokat és megrongált épületeket hagyott maga után a pénteki szélvihar. Az északkeleti országrészben tombolt a legerősebben. Csak Hajdú-Bihar megyében egy nap alatt több mint ötvenszer riasztották a katasztrófavédőket. Vasárnapra várhatóan lecsillapodik a szél, de kedden ismét viharossá fokozódhat.

Részegen karambolozott, majd elfutott a helyszínről

Több mint ötven házban ment el az áram szombat este, miután egy autós kidöntött egy villanyoszlopot a Szabolcs megyei Ökörítófülpösön. A sofőr annyira sokat ivott, hogy nagy sebességgel nekicsapódott a póznának, ami kettétört és a kocsira zuhant. Az autós és utasa épségben kiszálltak a kocsiból, majd mindketten elfutottak.

Csütörtökig marad a korai tavasz

Tavaszt hozott ez a februári hétvége. Egész hétvégén marad a 10 foknál is melegebb idő. Ez azonban sokakat megvisel. Főleg a szív- és érrendszeri betegeknél fordulhat elő alvászavar, szédülés és gyengeségérzet. Most úgy tűnik, hogy a hét közepéig marad a tavaszias meleg.

Hat cukrász dolgozott az ehető Nagytemplomon

Több mázsát nyom és minden darabja ehető - csokoládéból és grillázslapokból készült óriásmakett a debreceni Nagytemplomról. Ehhez 350 kiló grillázst és 100 kiló belga étcsokoládét használtak fel. Hat cukrász dolgozott rajta napokon keresztül. Ma törtek kóstolót belőle a készítők.

Kevesellte a pénzt, vascsővel verte meg az idős férfit a rabló

Késsel és vascsővel rabolt ki egy 76 éves férfit egy nagyecsedi fiatal. A gyanú szerint két napja sötétedés után jutott be az idős ember házába. A pénzét akarta. Az idős, egyedül élő férfi minden fillérét odaadta a rablónak, aki kevesellte a pénzt, ezért egy vascsővel többször fejbe ütötte. A 24 éves támadót őrizetbe vették.

Rossz védőruha miatt sérült meg 3 tűzoltó?

Három tűzoltó is megsérült szilveszterkor - erről az Index írt először. Egyiküknek súlyosan megégett a keze. A portál névtelen forrásokra hivatkozva azt írta, a sérüléseket a rossz védőruha okozhatta. A katasztrófavédelem szerint azonban ez nem igaz, az volt a baj, hogy a kezén sérült tűzoltó nem viselt védőkesztyűt.

Vissza akar illeszkedni a társadalomba az életfogytiglant kapott gyilkos

Hasznos tagja akar lenni a társadalomnak - ezt mondta a jogerős ítélet kihirdetése előtt az utolsó szó jogán a brutális gyilkos. Életfogytiglant kapott, amiért egy 84 éves asszonyt több tucatnyi késszúrással megölt és kirabolt 2017 áprilisában Nyírturán. Többszörös visszaeső, jó magaviselet miatt is csak leghamarabb 30 év múlva engedhetik ki.

Több tíz kilométeres jégmező a Tiszán, a kompközlekedés leállt

Több tíz kilométeres jégmező borítja a Tisza felszínét. A különleges természeti jelenséget rengetegen megcsodálták az elmúlt napokban. A tiszacsegeiek viszont nem csak a szépséget látják benne, hanem a bosszúságot is, ugyanis a kompközlekedés leállt, így csak kerülőúton tudnak átjutni a túlpartra. A jégzajlásról készült további felvételeket megnézhetik ITT.

Gondozóira is veszélyes a sas

Ritka, veszélyes pácienst kezelnek a Hortobágyi Madárkórházban. Egy talpán sérült rétisas adja fel a leckét a madármentőknek. Egy rossz mozdulat a vizsgálaton és máris komoly sérüléseket ejthet a gondozókon a ragadozómadár. A rétisas fokozottan védett. Egy példány eszmei értéke egymillió forint.

A poligráf szerint nem hazudott

A hazugságvizsgálat szerint nem hazudott az asszony, aki szexuális zaklatás miatt jelentette fel a tyukodi polgármestert. A Szabolcs megyei település anyakönyvvezetője másfél évvel ezelőtt a Házon kívülnek beszélt arról, hogyan zaklatta a polgármester. A falu vezetőjét hiába kerestük.

Még nagyobb pályaudvart akarnak Debrecenben

Többe kerül majd, és később készül el a debreceni főpályaudvar. Felülvizsgáltatja a terveket az Innovációs Minisztérium. Ezt azzal indokolják, hogy az eddigi elképzelések nem igazodnak a város gazdasági fejlődéséhez. Úgy tudjuk, a beruházás teljes költsége 21 milliárd helyett akár 34 milliárd forint is lehet.

Keleten hó, nyugaton napsütés

Balesetek a havas utakon, keleten, napfürdőzés nyugaton – kettészakadt az ország időjárási szempontból vasárnap. Miközben Szabolcs megében helyenként 10 centi hó hullott, Vas megyében 6 fok és száraz idő volt.

Beriszló, a pufók pápaszemes pingvinbébi

Ritka, pápaszemes pingvinbébi született a Debreceni Állatkertben. Még csak december elején bújt ki a tojásból, de már most több kilót nyom. A pápaszemes pingvinek nagy kolóniákban élnek, Dél-Afrika partjainál fészkelnek, de már kevés van belőlük a szabadban. Az országban Debrecenben látható a legnagyobb pápaszemes pingvincsalád.

Egy halálos, több súlyos baleset

Egy halálos és több súlyos sérüléssel végződő baleset is történt az utakon. Kesztölcnél egy sofőr vesztette életét, amikor autójával a szántóföldre hajtott, többször megpördült a kocsijával, majd az árokba borult. A Bács-Kiskun megyei Izsáknál öten sérültek meg, amikor három autó karambolozott.

Gépfegyverrel rabolta ki a benzinkutat

Gépfegyverrel rabolta ki a máriapócsi benzinkutat egy 43 éves férfi, fél órával később elfogták. A benzinkutas azt mondta, a támadó tankolt, majd úgy tett mintha fizetni szeretne, de előkapta a fegyvert. A pénzt akarta, amit oda is adott neki a kútkezelő. Több mint 400 ezer forintot zsákmányolt. Nem jutott messzire.

Egyre több gólya telel nálunk

Egyre több gólya marad télen is Magyarországon. Egyes madarak a sérüléseik miatt nem repülnek el, de vannak olyan gólyák is, amelyek megtehetnék, mégsem indulnak Afrika felé. Például az egyik madár már évek óta sem tette ki a lábát a Hortobágy területéről. Az ottani Madárkórház igazgatója szerint azért, mert megszokta, hogy az emberek etetik.

Szilveszter a Grévy-zebrabébi

Szilveszter, a grévy-zebrabébi a Nyíregyházi Állatpark első idei csöppsége. Későbbre várták az érkezését a gondozók, de a szilveszteri durrogtatás miatt hamarabb megindult a szülés a zebramamánál. Makkegészséges a kiscsikó. A grévy-zebrákat messziről ki lehet szúrni a sűrűn csíkozott bundájukról és a csupasz hasukról. Afrikában őshonosak.

 

Telefonkábellel megkötöztek és megvertek egy 63 éves idős asszonyt

Letartóztatták azt a 14 éves fiút és 28 éves olasz társát, akik telefonkábellel megkötöztek és megvertek egy 63 éves idős asszonyt a Hajdú-Bihar megyei Tégláson. Szilveszter hajnalban törték rá az ajtót. A pénzét akarták. Többször megütötték az idős asszonyt, a kezén és az arcán is megsérült. Végül többszázezer forintot és egy mobiltelefont vittek magukkal.

 

Szombatig veszik vissza a fel nem használt tűzijátékokat

Szombatig veszik vissza a fel nem használt tűzijátékokat az árusok. Mivel nem kötelező teljes nyitva tartással működniük ebben az időszakban, sok helyen csak pár órára nyitnak ki. A Híradónk által megkérdezett pirotechnikus szerint azért, mert alig akad, aki visszavinné a korábban megvett tűzijátékot. Pedig, aki január ötödike után használja fel azt, pénzbírságra számíthat.
Leadkép: NordWood Themes on Unsplash

Utcabálok Győrtől Debrecenig

Tűzijáték, pezsgő és önfeledt bulizás. Vidéken is több ezren köszöntötték az új évet utcabálokon. Koncertekkel és hajnalig tartó tánccal ünnepeltek Győrben, Szegeden, Nagykanizsán, Pécsen és Debrecenben is.

Szilveszteri csobbanás és futás

Csobbanás a jégideg Balatonban, maskarás futóverseny a városokban. Sokan extrém módon búcsúztatták az idei évet. A Balatonnál nem csak fürödtek a mindössze 2 fokos vízben, de egy gombóc fagylatot is elnyaltak. Nyíregyházán pedig malac alakú útvonalon futottak a versenyzők, így szeretnék bevonzani jövőre a szerencsét.

Hiába drágább, tele vannak a szállodák szilveszterre

Hiába drágább ilyenkor, már most tömve vannak a szállodák szilveszterre.  A szállás.hu legfrissebb felmérése szerint az év végén dupla annyiba kerül a foglalás, ennek ellenére szinte alig akad szabad szoba. A legnépszerűbb úticél még mindig Budapest, de vidéken is egyre több a vendég.

Sokan hívták a lelkisegély-szolgálatokat karácsonykor

Ugrásszerűen megnőtt a telefonos lelkisegély-szolgálatoktól segítséget kérők száma karácsony környékén. Egy hét alatt 2500 hívás érkezett hozzájuk, ez jóval több, mint az év más időszakában. A legtöbben a magánytól szenvednek az ünnepek idején.

Ajtóstól hajították ki a karácsonyfát Nyíregyházán!

Ajtóstól, a díszekkel együtt hajítottak ki egy karácsonyfát egy nyíregyházi sétálóutcára. A hellonyíregyháza.hu úgy tudja, valaki az egyik belvárosi társasház harmadik emeletéről lökte le a feldíszített fenyőt és a szobaajtót karácsony este. Szerencsére, akkor senki nem járt arrafelé. Napközben rengetegen megfordulnak a sétálóutcán, könnyen tragédia is történhetett volna.

Miért mondott le a bűnügyi igazgató?

Egy női holttest miatt mondhatott le a Szabolcs megyei bűnügyi igazgató. A rendőrség elfogadta a lemondását. Állítólag napokig állt a rendőrség udvarán egy autó, anélkül, hogy bárki észrevette volna, hogy egy holttest van a csomagtartójában. Erről korábban már beszámoltunk, amit megnézhetnek ITT.

Kamu titkosügynök csalt ki több mint 20 millió forintot

A gyanú szerint a 64 éves férfi, azért adta ki magát ügynöknek, hogy a kiszemeltjei bizalmába férkőzzön és így pénzt kérhessen tőlük, amit végül nem fizetett vissza. Nem csak emiatt nyomoztak ellene, hanem mert otthonában engedély nélkül tartott fegyvereket és lőszereket is.

Tartozását akarták behajtani, vadászpuskával válaszolt

Vadászpuskával lőtt rá két emberre egy nyíregyházi férfi egy Szabolcs megyei tanyán. Azért jelentek meg hétfőn késő este a házánál, mert egy korábbi tartozást akartak behajtani rajta. A férfi ekkor fogott fegyvert rájuk, úgy tudjuk, azért, hogy elzavarja őket. De nem tágítottak, ezért tüzet nyitott rájuk. Több helyen is eltalálta őket, egyikük súlyosan megsérült a karján. A lövöldöző azóta őrizetben van

Ha nem segítenek, megvakulhat a kislány

Ha nem kap segítséget, megvakulhat az a kétéves kislány, akinek egy fejlődési rendellenesség miatt mielőbbi arcműtére lenne szüksége. A beavatkozás csak Párizsban végezhető el. Ennek a költségeit a Balkányban élő család nem tudja segítség nélkül előteremteni. Mindent megtesznek kislányuk gyógyulásért, de egyelőre nem tudják, hogy miből fizetik ki a költségeket.
Ha segítene a családnak, írjon az rtlhirek@rtl.hu email címre.

A becsületkönyvtárból loptak

Lopott könyveket halmozott fel valaki egy társasház udvarán. Egy környéken élő vette észre az egyre szaporodó könyvhalmokat, amikről kiderült, hogy a helyi becsületkönyvtárból valók. Hogy pontosan hogyan kerültek oda és mi célból, azt egyelőre nem tudni.

Perceken múlt a horgászok élete

Horgászokat mentettek a Tiszából a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaszőlősnél. Felborult a csónakjuk, így estek bele a folyóba. Egyikük kiúszott a partra, de arra már nem maradt ereje, hogy segítsen társainak. Őket az utolsó pillanatban mentették ki a vízirendőrök. Úgy tudjuk, hogy mindhármukat kihűlés közeli állapotban vitték kórházba, de már hazamehettek.

Veszélyes megoldással lopta a gázt és áramot

A gázt és az áramot is lopta egy férfi a házában, Debrecenben. Sőt, a gyanú szerint a fiával közösen az udvaron még marihuánát is termesztett. Az ezermester másoknak is segíthetett az áram és a gázlopásban, ráadásul nagyon veszélyes megoldást alkalmazott. Több évre börtönbe kerülhetnek.

Járókelő mentette meg a megkéselt eladónő életét

Megkéseltek egy eladónőt egy ruhaboltban Nyíregyháza belvárosában. Úgy tudjuk, egy vásárló rántott kést, mert sokallta a ruhák árát. Többször megszúrta az asszonyt, életveszélyesen megsebesítette. A nő állapota stabil, néhány órával ezelőtt pedig elfogták a támadót.

Meggyógyult, elrepülhetett a sérült daru

Szabadon engedték az utolsó útrakész darut a Madárkórházból. Hetekkel ezelőtt a szárnya sérült meg. Ez a madár mégis a szerencsésebbek közzé tartozik, mert még épp idejében felerősödött annyira, hogy útra kelhessen Afrikába. A napokban az utolsó Magyarországon állomásozó darvak is elrepülnek.

Drónnal csempészték volna a cigit

Átalakított drónnal próbáltak meg cigarettát csempészni a magyar-ukrán határon. A csempészek egy házilag barkácsolt, repülőgépre hasonlító szerkezettel utaztatták volna Magyarországra az árut. Nem volt szerencséjük: a drónt fel sem tudták engedni a levegőbe, a határőrök már a rakodás közben elfogták őket.

Az arca és a keze is megégett a kigyulladt autóbontó-műhelyben

Az arcán és a kezén is megégett egy férfi, amikor kigyulladt egy autóbontó-műhely péntek este Hajdúszoboszlón. Öt autó teljesen kiégett, a tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületből. Úgy tudjuk, a tüzet az okozhatta, hogy a szerelő lámpával világított, miközben benzint engedett le az egyik kocsiból, az izzó hője pedig lángra lobbanthatta az üzemanyagot.

Zárlatos klíma okozhatta a tüzet a debreceni társasházban

Több tucat lakót kellett kimenekíteni egy debreceni társasházból, miután tűz ütött ki egy második emeleti lakásban. A klíma kapott lángra, onnan terjedt át a tűz a lakásra. Az épületben mindent beborított a füst. Szerencsére az egyik lakó idejében észrevette, hogy baj van, így mindenki biztonságban elhagyhatta az épületet. Nem sérült meg senki, de a kár több millió forint. A tüzet elektromos zárlat okozhatta.

Sok daru sérül meg a ködben

Egyre több sérült daru kerül a Hortobágyi Madárkórházba a napok óta tartó, sűrű köd miatt. Ilyenkor a darvak nehezen tájékozódnak, alacsonyabban tudnak csak repülni. Emiatt gyakran vezetékeknek vagy villanyoszlopoknak ütköznek. A daru védett madár, ezért a madármentők kérik, ha valaki bajba jutott madarat lát, azonnal hívjon hozzá segítséget.

Állatvédők mentették meg a kútba dobott kutyát

Kútba dobott kutyát mentettek meg állatvédők a Szabolcs megyei Nagykálló mellett. Egy asszony talált rá, ő hívott segítséget. A mentésben a katasztrófavédők is segítettek. Speciális kötelekkel és létrával sikerült a felszínre hozni. Legutóbb két hete történt hasonló eset Gyálon.

Illegális hulladéklerakó Hajdúböszörmény határában

Több tonna hulladék halmozódott fel Hajdúböszörmény határában, ez derült ki abból a bejelentésből, ami napokkal ezelőtt futott be a Hulladékvadász Egyesülethez. A terület az önkormányzaté, a környéken élők oda hordhatják a lebomló hulladékot. Sokan mégsem csak faleveleket és gallyakat visznek, hanem háztartási és veszélyes hulladékot is.

Ragasztó miatt pusztultak el a kismadarak

Ragasztóba tapadt madarakat mentettek Hajdúböszörményben. Valaki egérfogó ragasztót öntött egy betondarabra, így estek csapdába. Hiába próbáltak rajtuk segíteni, négy cinege elpusztult, egyedül egy rozsdafarkú maradt életben.

3 ember halálát okozta


szerző:
2018.10.29. 18:06
3 ember halálát okozta

2 év 10 hónap börtönre ítélné a bíróság azt a 32 éves debreceni férfit, aki tavaly októberben okozott halálos balesetet Debrecen határában. A vétlen sofőr autójában hárman haltak meg, a vétkes vezető túlélte a frontális ütközést. Az ügyben most hozott ítéletet első fokon a bíróság, de a vádlott fellebbezett.

Önkéntes taxis viszi házhoz az adományokat Debrecenben

Hetente 6-7 csomagot juttat el a rászorulóknak ingyen az alkalmi taxisofőr. Ez azért is nagy segítség, mert az adományozással kapcsolatban sokszor épp az az egyik legnagyobb probléma, hogy miként juttassák el a csomagokat a rászorulókhoz.

 

Retroautó-tolvajokat fogtak Debrecenben

Néhány napja a darabjaira bontva, az erdő közepén találtak meg egy Trabantot a város közelében. A kocsit a gyanú szerint két férfi lopta el, feltehetően azért, hogy eladják az alkatrészeit. Nehezen boldogultak a bontással, úgy tudjuk még egy szerelőt is hívtak, de az nem ért rá, hogy segítsen nekik. Azóta elfogták az autótolvajokat.

Fúrt kutak: újabb haladék jöhet

Egyelőre senkit sem fognak megbírságolni fúrt kutak miatt. Egy most benyújtott javaslat szerint, akinek ilyen kútja van, még egy évet kap arra, hogy engedélyeztesse azt az önkormányzattal. Ha a javaslatot elfogadják és valaki nem engedélyezteti a kútját 2020 végéig, akkor több százezer forintos bírságra számíthat.

Olcsóbb lehet a hal karácsonykor

Várhatóan olcsóbb lesz a hal karácsonykor, mint tavaly, ugyanis csökkentették az áfáját. A halgazdaságokban a héten már elkezdték az őszi lehalászást. A legnépszerűbb még mindig a ponty, de ebből sem esznek eleget a magyarok. Egy tavalyi uniós felmérés szerint halfogyasztásban Magyarország sereghajtó az európai országok között.

Felmentették a repülőoktatót

Felmentette a bíróság első fokon a vád alól azt a repülőoktatót, akinek tanítványa tavaly májusban zuhant le egy vitorlázó géppel Nyíregyházán. A 48 éves pilóta a helyszínen meghalt. Emiatt az oktatót bíróság elé állították.

Tiszába csúszott, az utolsó pillanatban menekült ki

Az utolsó pillanatban menekült ki a sofőr egy teherautóból, ami elsüllyedt a Tiszában az aranyosapáti kompátkelőnél. Híradónk információi szerint a sofőr már félig felhajtott a fedélzetre, amikor -eddig nem tudni hogyan- elszakadt a biztosítólánc. Percek alatt ellepte a víz a vezetőfülkét, a hozzá kapcsolt markolóval együtt.

Lopják az ingyen könyveket a „Mini-könyvtár”-ból

Tolvajok dézsmálják az ingyen könyveket Debrecenben. A közterületen felállított „Mini-könyvtárat” egy helyi önkéntes csoport üzemelteti, használt kötetekkel töltik fel a szekrényt. A szabály szerint aki elvesz egyet, egy másikat kell hoznia helyette. A tolvajok azonban van, hogy szatyorszám hordják el a könyveket.

Elesett, másnap meghalt a fiú

Meghalt egy 11 éves kisfiú Nyírmadán. Az iskolába készült reggel, amikor hirtelen otthonában összeesett. Előző nap az iskolában leesett a lépcsőn, ezután a nevelő anyja kórházba is vitte, de onnan hazaengedték őket.  Szerdán azonnal mentőt hívtak a gyermekhez, amikor rosszul lett. Mentőhelikopter is érkezett hozzá, de már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség nyomoz a fiú halálával kapcsolatban.

1 hónapos és 60 kilós a rinóbébi

Még csak egy hónapos, de már most 60 kilót nyom a Nyíregyházi Állatpark indiai orrszarvúbébije. Születése világszenzációnak számít. Az orrszarvúk szinte alig szaporodnak állatkertekben és az még ritkább, hogy egészséges utódot hozzanak a világra. A kicsi jó erőben van, szépen cseperedik: naponta akár 20-30 liter anyatejet is megiszik.
Születésének pillanatát ide kattintva nézheti meg.

Unokája és menye szeme láttára végezhetett feleségével

Unokája és menye szeme láttára végezhetett feleségével Híradónk információi szerint az 56 éves férfi Szentpéterszegen. Az asszony holttestét otthonuk teraszán találták meg a rendőrök. Az emberöléssel gyanúsított férjet a kert végében fogták el a kommandósok, miután órákon át, késsel a kezében fenyegetőzött - magával is végezni akart.

Kutyasétáltatás közben, vascső esett a fejére

Több mint 10 kilós vaskorlát esett egy kutyáját sétáltató asszony fejére Debrecenben. A baleset egy lakótelepen történt. Az egyik felújítás alatt álló panelház kilencedik emeletéről zuhant le a vasdarab, amit az egyik munkás rosszul támasztott ki a magasban. 

Szüleit költöztette a bérlakásba

Saját szüleit és nagymamáját költöztette egy önkormányzati bérlakásba a tiszafüredi fideszes polgármester - erről először az Átlátszó.hu írt. Spisák György, helyi független képviselő szerint személyes érintettség miatt ezt nem tehette volna meg.

Túl sok a szemét, megszüntetik

A Hulladékvadász internetes oldal adatai szerint országszerte komoly gondot okoz, hogy nem megfelelően használják a szelektív lerakókat, ezért azokat egyre több helyen inkább megszüntetik.

Slime, boncterem és minivulkán

Elefántfogkrém, házi készítésű slime és titkosírás tonikkal. A gyerekek szerint ezek, a szülők szerint a bonctermi látogatás volt az egyik legérdekesebb program péntek este a Kutatók Éjszakáján. Sokan azt mondták, gyerekkori álmuk vált valóra azzal, hogy bejuthattak az egyébként elzárt laborokba.

50 millió fiókot törhettek fel

50 millió Facebook-felhasználó oldalához szerezhettek hozzáférést hekkerek. A támadás miatt további 40 millió embert léptetett ki Facebook-fiókjából a cég biztonsági okokból. Mindez péntek este sok magyar felhasználót is érintett.

Több nemi beteget kezeltek Szabolcsban

Szokatlanul magas a nemi betegek száma Szabolcs megyében - ezt a Szabolcsihír internetes portál írta meg, egy múlt pénteken a témában tartott konferencia után. Ott a résztvevők arról is beszéltek, hogy az utóbbi időben jóval több szifiliszes és gonorrheás beteget kezeltek, mint az ország más részein.

Többszörös visszaeső az a férfi, aki kalapáccsal verte élettársát

Vádat emeltek az ellen a konyári férfi ellen, aki kalapáccsal verte volt élettársát, a kezét-lábát összekötözte, végül a száját is leragasztotta. Ezután még órákon át fogva tartotta a nőt. A támadás még májusban történt. Az asszonynak sikerült kiszabadulnia, azonnal értesítette a rendőröket.

Szatyorba csomagolva akartak megszabadulni tőle

Szatyorba csomagolták és átdobták a kerítésen - így próbáltak megszabadulni egy sérült emufiókától Albertirsán. A madárnak megsebesült a lába, ezért válhatott meg tőle a gazdája. A futómadarat most a Hortobágyi Madárkórházban kezelik, műteni kell.

Kegyetlenül bántak a birkákkal

Elpusztult és beteg birkákat találtak egy állattelepen a Hajdú-Bihar megyei Görbeházán. Egy nézőnk videóra vette a magatehetetlenül fekvő jószágokat. Megdöbbentőnek nevezte a látványt.

Utasokkal teli busz karambolozott

Utasokkal teli busz és kamion ütközött össze Derecskénél péntek este. Hatan sérültek meg könnyebben. A kamion sofőrje valószínűleg elaludhatott a volánnál, ezért tért át a szemközti sávba.

Fizetős elit iskola épül Debrecenben, állami pénzből

A 24.hu írta meg, hogy több mint 3 milliárd forintért készülhet el az intézmény, ahol egyedülálló módon, óvodás kortól érettségiig tanulhatnak majd a gyerekek. Mindezért nagyjából 45 millió forintot kell fizetniük a szülőknek. Az iskola fenntartója az önkormányzat lesz, ott azt közölték, ez nem magániskola, és azt ígérték, lesz olyan diák, aki ingyen tanulhat.

Ilyen volt az utolsó roham a tanévkezdés előtt

Volt, aki az utolsó pillanatban vett meg mindent az iskolakezdéshez. Hétfőn kezdődik az új tanév, vasárnap pedig több papírbolt még zsúfolásig tele volt vásárlókkal. A Pénzcentrumnál úgy számolnak, minimum 40 ezer forint kell gyerekenként a tanévkezdéshez.

Hússal kitömött műzebrát kaptak az oroszlánok

Az oroszlánok hússal kitömött műzebrát, a medvék gyümölcsökkel töltött műbivalyt lakmároztak az állatkertek éjszakáján, Szegeden. 6 éve tartják meg a különleges esti programot, idén 12 állatkert csatlakozott ehhez. Debrecenben kígyót is a nyakukba vehettek a bátrabb látogatók.

 

Autók között vágtázott a póniló

Vágtató pónilovat videóztak le egy távolsági busz utasai Debrecen határában. A 4-es főúton szaladgáló állat, úgy tudjuk, egy közeli tanyáról szökött meg és keveredett ki a forgalmas útra. Végül, 10 kilométerrel arrébb, Hajdúszoboszlónál sikerült befogni az ijedt pónit. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem okozott balesetet.

Életfogytiglan a gyilkosságért

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki tavaly télen halálra verte mozgáskorlátozott lakótársát.  Baltával, botokkal és egy fűrésszel is ütlegelte az idős, rokkant férfit, mert az nem gyújtott be a kályhába.

Kilőtték a játszótéren a 120 kilós vadat

Egy debreceni játszótéren lőttek ki egy 120 kilós vaddisznót. A vadkant órákon keresztül terelgették a rendőrök az utcákon, de hiába próbálták visszavezetni a közeli erdős területre. Egyre több vaddisznó megy be a városokba, elsősorban élőhelyük csökkenése és a táplálékhiány miatt.

Tüntettek az almatermelők

Elfogadhatatlannak tartják a léalmáért megállapított 13 forintos kilónkénti felvásárlási árat a termelők, ezért a feldolgozó cég több telephelyénél is tüntettek ma. Sokan inkább hagyják a fa alatt elrothadni a gyümölcsöt, ennyiért ugyanis nem éri meg leszedni. Seszták Miklós kormánybiztos azt javasolta a gazdáknak, hogy fogjanak össze, és senki ne adja le a terményt, így kényszerítsenek ki magasabb árat.

 

Nekihajtott a helyi kapitányság épületének

Az év egyik legpechesebb sofőrje lehet az a férfi, aki hétfőn hajnalban nekiment kocsijával a helyi kapitányság épületének, majd kidöntötte a rendőrség virágágyását Debrecenben. Ezután megpróbált elfutni, de a szomszéd cukrászda dolgozói elkapták. Kiderült, hogy a 23 éves sofőr ivott, mielőtt a volán mögé ült.

Hídomlástól félnek a berettyóújfaluiak

A Hajdú-Bihar megyei település és Berettyószentmárton közötti átkelőn hónapok óta állnak a felújítási munkálatok, miután kiderült, hogy meg kell erősíteni a híd tartószerkezetét. A helyiek nem csak félnek, de bosszankodnak is. Van, hogy félórába telik, mire átjutnak a nagyjából 100 méteres átkelőn. A Magyar Közút szerint a híd biztonságos.

Fénnyel festették a falakat

Álombéli mesefigurák jelentek meg szombaton éjszaka Debrecenben. A Fények éjszakáján a Nagytemplom és a Déri Múzeum falára is különleges fényjátékot vetítettek. Az este igazi szenzációja az volt, hogy nem csak nézni, de irányítani is lehetett a vetítést.

Még több fényfestésért kattintson ide.

 

Strucckolbász-rekordot döntöttek

Strucckolbász-töltő rekord született a Hajdú-Bihar megyei Tetétlenen. 219 méter hosszú kolbászt készítettek a helyiek, ezzel pedig övék az új magyar rekord. A struccokat a helyi farmon tenyésztették. Sokan ódzkodnak a strucc húsától, pedig bátran fogyaszthatnák: ez az egyik legegészségesebb húsféle.

 

Hosszú hétvége: teltház a szálláshelyeken

Tömeg van a Balatonon, és teltház a szálláshelyeken – elkezdődött a háromnapos ünnepi hosszúhétvége. A szállásadók szerint már hetekkel ezelőtt lefoglaltak szinte minden szobát. Debrecenben az augusztus 20-ai virágkarnevál miatt fogyott el minden szabad hely. Az járt jól, aki már tavasszal szállást foglalt magának.

350-en csárdásoztak egyszerre

Több mint 350-en csárdásoztak egyszerre Debrecen főterén. Ezzel új magyar rekord született. A 30 fokos hőségben magyarok és külföldiek együtt ropták a mikepércsi csárdást.

Az eddigi igazgatóért tüntettek Debrecenben

Több százan tüntettek csütörtökön a debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatójáért. Az iskola előtt gyűltek össze. Több szülő is azt mondta Híradónknak, nem értik a döntés okát, elégedettek voltak a régi igazgató munkájával, mert ő a gyerekekkel foglalkozott. Az oktatási államtitkár mégsem őt támogatta.

Hiába a hőség, tartozás miatt elzárták a vizet

Több mint tizenöt családnál zárták el a vizet Nyíradonyban. Azt mondják, a hőség víz nélkül elviselhetetlen az otthonukban. A Vízmű szerint erre azért volt szükség, mert családonként több százezer forintos tartozást halmoztak föl. Az MSZP-nél azt mondják, felháborító, hogy a rekkenő hőségben nincs víz. A vízszolgáltató és a helyi önkormányzat közkutakat nyitott meg és vizet osztanak, átmenetileg így próbálnak segíteni az eladósodott családoknak.

Szemetet szednek a Tiszából

Szeméthajókkal a szemét ellen. Több mint 250 önkéntes épített tutajokat eldobott flakonokból a Szabolcs megyei Szatmárcsekén. A cél, hogy legalább 10 tonna hulladéktól tisztítsák meg a Tiszát.

Csak a lábát vakarta meg, kidöntött egy oszlopot

Viszketett a lába, ezért dönthetett ki kocsijával egy villanyoszlopot egy férfi a Hajdú-Bihar megyei Kabán. Erről a Haon.hu írt elsőként. A sofőrnek az ijedtségen kívül nem esett baja, de figyelmetlensége a helyieknek sok bosszúságot okozott.

Jégkása, párakapu és hűtött víz

Mindenki máshogy próbálja átvészelni a forró nyári napokat. Sokan még ebben a melegben is a szabadban dolgoznak. Ilyenkor hosszabb pihenőidő, hideg víz és lengébb öltözet jár a munkásoknak.

 Futva is megelőzte a vonatot

Egy aktivista csigajelmezbe bújt és egy szakaszon megmutatta, néhol még ő is képes lehagyni a mátészalkai vonatot. A vasút egyelőre csak kisebb javításokat ígér.

Így strandoltak az állatok

A nagy melegben a Fővárosi Állatkertben zuhanyozták az elefántokat, de a többi állat is pancsolhatott. Sok pedig egyszerűen elbújt a bokrok alá, és nem is nagyon akart onnan előjönni.

Kispingvin született Debrecenben

Pápaszemes pingvin született a Debreceni Állatkertben. Az egyhónapos fióka jövő héttől csatlakozhat két nagyobb társához. A dél-afrika partjainál élő pápaszemes pingvinek a fokozottan veszélyeztetett állatok közzé tartoznak. Nem csak a szabadban, de az állatkertekben is egyre kevesebbet látni belőlük.

 

Börtönből fenyegetőzött a gyilkos

Telefonon, a börtönből fenyegette szerelmét a nagyecsedi gyilkos - erről a Blikk írt. Kiderült, hogy rendszeresen tartották a kapcsolatot a gyilkosság előtt. A gyanú szerint a férfi akkor fojtotta meg 10 évvel fiatalabb barátnőjét, amikor pár napra elhagyhatta a börtönt.

Jogsija sincs az autótolvajnak

Még jogsija sincs, de két kocsit is elkötött egy 19 éves fiú Debrecenben. Úgy tudjuk, az egyik mélygarázst épp wc-nek használta, amikor észrevette, hogy benne maradt az indítókulcs az egyik kocsiban.

Ritka szarvasborjúk születtek a Nyíregyházi Állatparkban

A vietnámi szikaszarvasokat már csak állatkertekben lehet látni, a természetben már kipusztultak. A kicsik nemét még egyelőre nem tudni, annyira félnek az emberektől, hogy a gondozók sem tudtak a közelükbe férkőzni.

Leszúrta alvó apját - elmeállapota miatt nem büntethető

Elmeállapota miatt nem büntethető, ezért kényszer-gyógykezelésre küldené az ügyészség azt a 38 éves férfit, aki januárban leszúrta alvó apját a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tornyospálcán. Már korábban is gyilkot, 10 éve barátnőjével végzett brutálisan, akkor is kényszer-gyógykezelésre ítéltek, de később kiengedték. Az ügyészség szerint, ha nem küldik intézetbe, újabb szörnyűséget követhet el.

 

Négy napos és hat kilót nyom a kistapír

Még csak négy napos, de már most hat kilót nyom a debreceni állatkert tapírbébije. Szerdán mutatták be a látogatóknak. Neve még nincs. A fajmentő program részeként jött világra. Születése igazi szenzáció. Dél-Amerika egyes részein még mindig vadásszák őket, ráadásul az élőhelyük fogyatkozása miatt is drasztikusan lecsökkent a számuk.

Még több kistapírért kattintson ide.

 

Mentőhelikopterrel vitték kórházba a 13 éves fiút

Mentőhelikopterrel vittek kórházba egy súlyosan megsérült 13 éves kisfiút, miután egy kamion és egy kisbusz frontálisan összeütközött kedden a Hajdú-Bihar megyei Derecske közelében. Híradónk információi szerint a kamion nem tartotta a megfelelő követési távolságot, így amikor az előtte haladók fékeztek, elrántotta a kormányt és a szemből érkező furgonba csapódott.

Gázolaj helyett vizet árult

Hat kanna vizet adott el gázolajként egy budapesti férfi még 2016 decemberében. Útkarbantartónak adta ki magát, a vád szerint így árulta az üzemanyagot a piaci ár feléért a Nógrád megyei Szécsényben. Egy jóhiszemű vásárló rögtön 480 litert vett tőle. A pórul járt vevő csak otthon vette észre, hogy átverték.

Nem emlékezett rá, hogy leszúrta

A gyanú szerint egy húsz centis konyhakéssel támadt párjára az 54 éves nő, miután összevesztek valamin. A férfit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. Úgy tudjuk, az asszony kihallgatásakor azt mondta, annyira részeg volt, hogy nem emlékszik a történtekre.

 

8 négyzetméteren él beteg lányával

Nyolc négyzetméteres házban él hét éves, leukémiás kislányával és három éves kisfiával egy fülöpi édesanya. Most fürdőszobát szeretne kialakítani Tiffaninak, akinél idén januárban diagnosztizáltak leukémiát, azóta már hat kemoterápián van túl. Az anya azt mondja, minden lehetőséget szeretne megadni kislányának a gyógyuláshoz.

 

A román sofőr feltehetően nem tartotta be a követési távolságot

Őrizetbe vették azt a román sofőrt, aki kisbuszával tömegbalesetet okozott vasárnap délután Berettyóújfalu és Mezőpeterd között. Tíz embert kellett kórházba vinni. Négyen súlyos mellkas- és gerincsérüléseket szenvedtek, ketten most is életveszélyben vannak. A román sofőr feltehetően nem tartotta be a követési távolságot.

Sörétes puskával lőtték a gólyát

A madár szárnya több helyen is eltört. Az út mellett botladozó gólyára a Hortobágyi Madárkórház orvosai találtak rá, akik azonnal ellátták. A törött szárnyát sínbe tették, így a gólya hamarosan felépülhet.

Rokonok találtak az áldozatra

Gyilkosa próbálhatta újra éleszteni szerelmét. Információink szerint olyan erősen nyomhatta  a lány mellkasát, hogy annak több bordája is eltörött. A férfi mindent beismert, már vasárnap visszavitték a börtönbe.

 

Kimenőn ölhette meg a barátnőjét

Szökött rab gyilkolhatott a Szabolcs megyei Nagyecseden. Úgy tudjuk, cipőfűzőjével fojtotta meg 19 éves élettársát. A férfi korábban csalás miatt került rács mögé. Két napja azonban kimenőt kapott a börtönből, hogy meglátogassa haldokló édesapját. Elment szerelméhez is, akivel valószínűleg összeveszett, ezután végezhetett a lánnyal.

 

Rabosították a polgármestert

Rabosították a zaklatás miatt feljelentett tyukodi polgármestert - írta meg a 168 óra. A falu anyakönyvvezetője még tavaly nyáron jelentette fel a fideszes polgármestert, miután állítása szerint a férfi fogdosni kezdte a munkahelyén. Híradónk telefonon érte utol a polgármestert.

„Hamupipőke”-rabló


szerző:
2018.06.15. 18:10
„Hamupipőke”-rabló

A boltban hagyott fél pár cipője buktatta le a betörőt Hajdúszováton. Úgy tudjuk, a kétbalkezes betörő ráadásul meg is sérült, amikor a kitört ablaküvegen keresztül bemászott a boltba.

Pedagógus-díjat kapott Kósa

Padagógusnap alkalmából kitüntetést kapott Kósa Lajos. Erről a hvg.hu írt először. A Fideszes politikus a "Nemzedékek jövőjéért" díjat vette át. Az elismerést eredetileg a kiemelkedő tudású pedagógusok és intézményvezetők munkájának elismerésére alapították. A pedagógus szakszervezet szerint a szakmaiság megkérdőjelezése, ha pedagógusnapon pártpolitikusokat tüntetnek ki.

 

Nem tarthatta meg posztját Farkas Flórián

Nem tarthatta meg posztját Farkas Flórián, már nem ő a romaügyekért felelős miniszterelnöki biztos. Balog Zoltán váltja, akinek minisztersége idején az Országos Roma Önkormányzatnak 1 egész 6 tized milliárd forint uniós támogatást kellett visszafizetnie, mert a pénzt szabálytalanul használták fel.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való