KERESÉS search-close

"Hajdú Orsolya" szerzővel ellátott tartalmak

Hajdú Orsolya

Hajdú Orsolya által létrehozott tartalmak (100):

Nem akarta megölni az élettársát a dombrádi gyilkos

Bántotta, de nem akarta megölni az élettársát - ezt mondta a bíróságon a dombrádi gyilkossággal vádolt 24 éves férfi. A vád szerint tavaly júniusban agyonverte a nőt féltékenységből. Az áldozat édesanyja korábban azt mondta, lánya terrorban élt a férfi mellett. Az ügyészség 12 év börtönre ítélné.

Felderítik a hálapénzzel kapcsolatos bűncselekményeket az egészségügyben

50 munkatárssal alakult meg a Nemzeti Védelmi Szolgálaton belül az a szervezeti egység, amelyik felderíti a hálapénzzel kapcsolatos bűncselekményeket az egészségügyben - tudta meg az RTL Híradó. Az ATV információja szerint az első eljárások március elseje után indulhatnak. A hálapénz adása és elfogadása viszont már január elsejétől bűncselekménynek számít, és ez káoszt okozott több szülészeten.

Csak részben ismerte be a bűnösségét a prostituált meggyilkolásával vádolt férfi

Bocsánatot kért, de csak részben ismerte be a bűnösségét az a mátészalkai férfi, akit egy prostituált meggyilkolásával vádolnak, valamit azzal, hogy megkéselt egy nyíregyházi bolti eladót. A két támadás között 6 nap telt el. A vád szerint 2018 novemberén késelte halálra a 21 éves örömlányt, mert valamin összevesztek. A butikost pedig azért támadta meg, mert pénzt akart szerezni tőle. Életfogytiglanit kérnek rá.

SUP-pal indult neki az Atlanti-óceánnak Rakonczay Gábor

Szörfdeszkán állva tervezi átevezni az Atlanti-óceánt Rakonczay Gábor, extrémsportoló. Most bocsátotta vízre a saját tervezésű és építésű deszkáját a Kanári-szigeteknél. Egyedül, kísérőhajó nélkül teszi meg az 5200  kilométeres utat, várhatóan 60 napot lesz vízen.

EMMI: Az orvosválasztás alapjog

Nem korlátozható a szabad orvosválasztás alapjoga a Debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán a hálapénz kivezetésére hivatkozva. Ezt írta kérdésünkre az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az intézményben januártól nem lehet fogadott orvossal szülni, amíg ki nem dolgozzák a hálapénzmentes rendszert. A híradónak nyilatkozó egészségügyi szakjogász szerint az egészségügyi intézményeknek központi szabályozásra lenne szükségük.

Áram, távhő és komposzt lesz a megunt karácsonyfákból

A legtöbb településen már megkezdődött a kidobott fenyők elszállítása, amiket fontos, hogy lecsupaszítva vigyünk a gyűjtőhelyekre. Szinte mindenhol újrahasznosítják a karácsonyfákat. Győrben és Debrecenben komposzt; a fővárosban és Pécsen pedig távhő és áram lesz belőlük.

Nem szülhetnek fogadott orvossal a debreceni Szülészeti Klinikán

Nem lehet fogadott orvossal szülni a debreceni Szülészeti Klinikán mindaddig, amíg nem lesz átlátható, hálapénztől mentes a rendszer. A döntést tegnap tette közzé az intézmény. Vannak, akik helyeslik a szigorítást, ellenben a kismamák egy másik része online petíciót írt a szabad orvosválasztásért. Az orvosi kamara korábban azt javasolta, a kismamák szerződéssel választhassanak orvost.

Sok kutya és macska menekült el

A durrogtatás idén sem maradt el, sok helyen most is riadtan menekültek az állatok. Az állatmentő szolgálatoknál azt mondják, pokoli éjszakán vannak túl. Hiába volt tilalom, sokan tűzijátékoztak, ezért százas nagyságrendben kapták a riasztásokat eltűnt, és talált állatokról. A megszökött jószágok egy része nem élte túl az éjszakát.

Az állatmentők felmentést kapnak szilveszterre a kijárási tilalom alól

Felmentést kapnak a kijárási tilalom alól szilveszterre az állatmentők, hogy a bajba jutott, elkóborolt állatokon segítsenek. Ezt Ovádi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztos kezdeményezte. Az állatvédők szerint ez könnyebbség, akárcsak az, hogy idén várhatóan nem lesz nagy durrogtatás.

Sok kárt okozott a szélvihar

Szélvihar söpört végig hajnalban, a keleti országrészben. Volt, ahol 90 kilométer per órás széllökést is mértek. Vezetékek, antennák szakadtak le, máshol a cserepek peregtek le a tetőről. A kidőlt fák sok helyen az úttestre és autókra zuhantak. Senki nem sérült meg a viharban. A legtöbb riasztást Hajdú-Bihar megyében kapták a tűzoltók.

Sikeresek a színházak, kulturális intézmények online előadásai

A járvány miatt elrendelt bezárások okozta kényszernek indult, de lehet, hogy maradandó lesz. A színházak, kulturális intézmények online előadásai sikeresek. Több intézmény vezetője is azt mondta Híradónknak, több mint valószínű, hogy a járvány után is megtartják ezt az előadásformát. Sőt, egyesek szerint éppen új műfaj születik.

Teljesen kiégett egy debreceni panellakás

Kiégett egy panellakás, több mint 40 embernek kellett elhagynia átmentileg hajnalban az otthonát Debrecenben. A tüzet egy fiatalember vette észre, aki dohányozni ment le a ház elé. A kiérkező tűzoltók emelőkosaras létrán hozták le az ablakból segítségért kiabáló nőt és férfit. A középkorú asszony füstmérgezést kapott, a férfinak viszont úgy tudjuk, a karja és a háta is megégett.

Tilos alkoholt inni közterületen január 3-ig

Ma este nem kell hazasietni este nyolc órára, csoportosulni viszont így sem szabad, a karácsonyi asztalhoz maximum 10-en ülhetnek le, a 14 évnél fiatalabbakat nem számítva - ezek a hétfő óta ismert szabályok karácsonyra. Mától (december 24.) viszont arra is oda kell figyelni, hogy tilos alkoholt inni közterületen január 3-ig egy szerdán megjelent kormányrendelet értelmében.

Frontális ütközés, egy áldozat

Halálos baleset Nyírteleknél. Egy középkorú asszony vesztette életét, amikor kocsijukkal tegnap késő délután frontálisan összeütköztek egy teherautóval a 38-as főúton. Az autóban három nő utazott, feltehetően vásárlásból tartottak hazafelé. Előzni kezdték a kocsisort, de nem tudtak időben visszatérni a sávjukba. Mindhármukat a tűzoltók szabadították ki. Ketten életveszélyes állapotban vannak.

Hét év fegyház a szexbolt rablónak

Hét év fegyházra ítélték a késes szexbolti rablót! A 42 éves vádlott még november végén toppant be egy nyíregyházi szexshopba, mondván segédeszközöket keres. Ám amint az eladónő kilépett a pult mögül, kést rántott és a pénzt követelte. Az ijedt nő engedelmeskedett neki. Egy héttel később az otthonában fogták el a rablót, miután egy korábbi ügye miatt az egyik rendőr ráismert a kamerafelvételeken. Az ítélet nem jogerős.

Esős karácsony várható

Hó nem, eső lesz szenteste az előrejelzések szerint. A hét elején még tavaszias idő várható, néhol akár 12 fokos maximumokkal és napsütéssel. 24-én viszont országszerte eső várható. De nem maradunk teljesen hó nélkül az ünnepekkor. Karácsony első napján az érkező hidegfront miatt havazhat a magasabban fekvő, illetve a délnyugati megyékben.

Mintha nem is lenne járvány, annyian voltak aranyvasárnap a plázákban

Ahogy súlyosbodott a járványhelyzet, nőtt az online vásárlások aránya. A legtöbben azonban még mindig hagyományos módon, az üzletekben költik el pénzüket a Kereskedelmi Szövetség szerint. Így aztán aranyvasárnap is sok helyen volt tömeg a bevásárlóközpontokban.

Van olyan tűzijáték, amit szabad használni

Mégis lehet tűzijátékot használni szilveszterkor, de szigorúan csak magánterületen, és kizárólag az egyes és kettes kategóriába tartozó eszközöket lehet fellőni. Konténeres tűzijáték árusok idén nem lesznek, de a szakboltok nyitva lehetnek. Aki nem tartja be a szabályokat, akár 150 ezer forintos pénzbírságra számíthat.

A vád szerint abból éltek, hogy eladták a kölyköket

Több mint másfél év letöltendő börtönt indítványoz az ügyészség a nyírbogáti szaporítókkal szemben. Nyáron mentettek meg tőlük több mint 60 leggyengült kutyát, macskát és kecskéket. A vád szerint abból éltek, hogy eladták a kölyköket. Korábban már lebuktak emiatt, akkor pénzbírságot kaptak, de új helyszínen folytatták. Állatkínzás miatt emeltek vádat ellenük.

Többe kerülhet a karácsonyi menü

6-7%-kal többe kerülhet a karácsonyi menü idén. Ennyivel, az infláció kétszeresével emelkedtek az élelmiszerárak egy év alatt a KSH szerint. A töltött káposzta hozzávalói kevésbé, a bejgli összetevői viszont nagyot drágultak. Egy átlagos család több mint 40 ezer forintot hagyhat a boltokban, ha ugyanannyit süt-főz, mint tavaly.

Az áldozat szerint a rablók büntetése édeskevés, ahhoz képest, amin ő keresztülment

Elítélték a rablókat, de az áldozat szerint a büntetésük édeskevés, ahhoz képest, amin ő keresztülment. A 63 éves téglási asszonyra két maszkos férfi támadt rá házában 2018 szilveszterének hajnalán. Kezét összekötözték, száját betömték, így verték össze, hogy megszerezzék a pénzét. Nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt az egyik vádlott, egy olasz férfi 9 és fél év fegyházat, 16 éves társa 3 és fél év fiatalkorúak börtönében letöltendő börtönt kapott. Az ítélet nem jogerős.

Igényelniük kell a 100 százalékos táppénzt

A teljes táppénzhez hozzájutni olyan mint egy 9 fordulós akadálypályán végigmenni. Így látja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azoknak a tanároknak a helyzetét, akik koronavírus-fertőzés miatt esnek ki a munkából. A 100 százalékos táppénzt igényelniük kell. A miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön megismételte: arra utasították a kormányhivatalokat, hogy gyorsítsák meg a folyamatot. A szakszervezetnél ennek még nem látják az eredményét.

Nem tudják, hogyan ünnepelhetnek

Van, aki nem vár a kormánydöntésre, máris online karácsonyt tervez, mások még reménykednek, hogy enyhítés lesz és jöhet a család- ez derült ki az RTL Híradónak nyilatkozók válaszaiból. Az idei szenteste körül azért sok a bizonytalanság, mert Orbán Viktor hétfőn azt mondta: csak december 21-én döntenek arról, enyhítenek-e a járványügyi szabályokon egyetlen estére. Szlávik János infektológus ugyanakkor azt mondta: idén ha lehet, több család ne ünnepeljen együtt.

Aranykereskedőkre csapott le a NAV

Hatmilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítanak egy arannyal kereskedő bűnszervezetet. A NAV 110 helyen csapott le az országban. A gyanú szerint a bűnözők többszintű számlagyárat üzemeltettek. 18 embert állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként, közülük öten, a banda vezetőjét is beleértve, már letartóztatásban vannak. 

Önkéntesek segítségét kéri a Hortobágyi Madárkórház

Hegesztőket, ácsokat toboroz a Hortobágyi Madárkórház. Önkéntesek segítségét kérik, hogy felállíthassanak egy új röpdét. Az idő szorít, ugyanis a nagyröpde állapota romlik, ráadásul azért is kell a hely, mert idén rekordszámú, 102 gólya telel át náluk.

Menet közben nyílt fel egy autó motorháztetője

Menet közben nyílt fel egy autó motorháztetője a 4-es főúton. A hátborzongató pillanatot felvette egy másik autós fedélzeti kamerája. A videó készítője azt mondja, a visszapillantó tükrökből követte, mi történik ezután, ugyanis hosszú kocsisor torlódott fel a meghibásodott autó mögött. Szerencsére nem lett baleset a vége, a sofőr finoman fékezett és lehúzódott az út szélére. 

Egy 12 éves nyírbátori fiú megdöntötte Gyurta Dániel olimpiai bajnok korosztályos rekordját

Egy 12 éves nyírbátori fiú megdöntötte Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, csaknem 20 éves korosztályos rekordját. 400 méter gyorson úszott csúcsidőt a kiskamasz. Antal Dávid végig hidegvérrel tempózott, azt mondta, ilyenkor - hogy ne unatkozzon - a kedvenc dalait szokta dúdolni.

Azt hitte, beintettek neki, ezért hajthatott társával szándékosan kukások közé egy férfi

Azt hitte beintett neki, információink szerint ezért hajtott társával szándékosan kukások közé egy férfi a Szabolcs megyei Mándokon. Pénteken kora reggel állt le vitázni egyikükkel, előbb elhajtott, de társával visszajött és nagy sebeséggel elsodorta a munkásokat. Könnyebb sérülésekkel úszták meg a balesetet. A gyanúsítottak ellen emberölés kísérlete miatt nyomoznak.

Brutális kínzással vádolnak egy nyíregyházi családapát

Hét évre börtönbe zárná az ügyészség azt a nyíregyházi családapát, aki a vád szerint féltékenységből kegyetlenül összeverte élettársát otthonukban az év elején. Ütötte és kínozta a 23 éves nőt. A gyerekek ezalatt az emeleten aludtak, nekik nem esett bántódásuk. A férfi csak úgy volt hajlandó mentőt hívni, hogy a nő lelkére kötötte, hazudja azt, hogy a kapuban támadták meg.

A csokimikulásoknak és szaloncukroknak is betehet a koronavírus

Akár 10 százalékot is eshet a karácsonyi forgalom a Magyar Édességgyártók Szövetsége szerint, mert az emberek egyre jobban megnézik, mire költik a pénzüket. Emiatt óvatosabban rendelnek a kereskedők, és a gyártók sem akarnak pocsékolni. Az első hullám idején húsvéti csokoládék tömkelege maradt a boltokban. 

Élet-halál harcra uszították a kutyákat Nyíregyházán

Tiltott állatviadalon ütöttek rajta a TEK-esek és a rendőrök. Hat embert, köztük szervezőket és résztvevőket hallgattak ki. A gyanú szerint harcra nevelték és tenyésztették a kutyákat. Futópadokat és teljesítményfokozókat is találtak a házban, ahol a viadalokat szervezték. 25 kutyát mentettek meg onnan. Állatkínzás miatt is nyomozás indult.

Van, ahol 5 centi hó esett

Volt, ahol 5 centi hó esett, máshol napsütés és 10 fok volt. Az ország északkeleti részén hajnal óta kisebb-nagyobb megszakításokkal havazik, Szabolcs és Borsod megyében néhol kifehéredett a táj. Az előrejelzések szerint szerdától országszerte számíthatunk hóra, havas-esőre. De a hétvégére már elolvad.

Az apa azt hazudta a rendőröknek, hogy egy bokorban találta az újszülöttet

Egy bokorban találta – ezzel sétált be egy újszülöttel a karján egy férfi az egyik szolnoki kórházba. A rendőrök órákon át helyszíneltek, végül kiderült, a férfi nem is találta a kislányt, hanem a saját gyereke, de a család nem akarta megtartani. Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoznak. A kislány a kórházban a Katinka nevet kapta, teljesen egészséges.

A vád szerint lelőtte felesége szeretőjét, majd végzett a férfi apjával is

Csak bocsánatkérésre vágyott, senkit nem akart megölni - ezt mondta a bíróságon a nyíregyházi kettős gyilkossággal vádolt férfi. Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért rá az ügyészség, mert a vád szerint tavaly nyáron engedéllyel tartott vadászpuskájával lelőtte felesége szeretőjét, majd végzett a férfi apjával is. A vádlott nem ismerte be, hogy aljas indokból ölt volna.

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására – derül ki egy friss kormányhatározatból. Ebből csak idén 16 milliárdot költenek el. 730 millió forinttal pedig a debreceni repülőtér működését és járatindításokat támogatnak. A DK szerint felháborító, hogy milliárdokat költenek látványberuházásokra, miközben devizahitellel adósítják el az országot 30 évre.

Élete végéig börtönbe zárná az ügyészség a nagykereki gyilkosság vádlottját

Élete végéig börtönbe zárná az ügyészség a nagykereki emberölés vádlottját. Az 58 éves férfit azzal vádolják, hogy kegyetlenül összeverte nála 20 évvel fiatalabb élettársát az otthonukban. A vádlott rendszeresen verte és terrorban tartotta a nőt. Kiderült, hogy a férfi korábban már ült börtönben nők elleni erőszak miatt. A tárgyaláson nem ismerte be, hogy bűnös.

Bajban lévő vendéglátósok, akik több segítségre várnak

Budapesten, Debrecenben és a környékén forgattunk, de bárhová mehettünk volna az országban, nagyjából hasonlót tapasztalunk. Vendéglátósokkal beszélgettünk arról, hogyan érintik őket a korlátozások. Van, aki már bezárta üzletét, más csak fogja, van, aki bért csökkentett, vagy sok munkával újragondolta a működését. Sok ötletük lenne, hogy az állam hogyan segíthetné őket hatékonyabban, mert ami most van, az nem igazán segíti a túlélésüket.

Nem adnak örökbe kutyákat az egyik debreceni állatmenhelyen, mert a legtöbben csak mentességet szeretnének kapni a kijárási tilalom alól

Egyetlen kutyát sem adnak egyelőre örökbe az egyik debreceni állatmenhelyről, mert azt tapasztalták: az érdeklődők többsége csak azért akar elvinni tőlük kutyát, hogy mentességet kapjon a kijárási tilalom alól. Attól tartanak, hogy az így örökbeadott állatok többsége a járványhelyzet után visszakerül hozzájuk.

Elégett mindenük a tűzben egy kétgyermekes hallásérült debreceni családnak!

Aki segítségnyújtásért fel szeretné venni a családdal a kapcsolatot, az írjon szerkesztőségünknek a következő e-mail címre: rtlhirek@rtl.hu

Szinte mindene odalett egy kétgyermekes hallássérült debreceni családnak. Szerda este ütött ki tűz az otthonukban, a tetőtér teljesen leégett. Az emeleti szobákból semmit sem tudtak kimenteni, pizsamában, papucsban rohantak ki az utcára. A középiskolás fiuk laptop nélkül nem tud tanulni, de a szülők speciális hallássérült eszközei is odalettek. A kár több millió forint. A családnak nem volt biztosítása.

Több önkormányzat segít a koronavírusos lakosoknak

Van, ahol a koronavírus miatt táppénzre került lakosoknak segít az önkormányzat, máshol civil szervezet vásárol be mások helyett. Debrecenben a városi segélyalapból támogatják egyszeri 50 vagy akár 80 ezer forinttal a táppénzen lévőket. Pécsett pedig elindul a karanténjárat: házhoz viszik az élelmiszert a karanténban ragadt családoknak.

Pozitív lett Merkely Béla koronavírusvírustesztje

Pozitív lett a koronavírusvírustesztje Merkely Bélának, a Semmelweis Egyetem rektorának. Közzöségi oldalán azt írta: „Így már saját tapasztalatból állíthatom, hogy ez nem csupán egy nátha, de mégcsak nem is egy influenza, hanem egy sokkal komolyabb fertőző betegség."

Kik vehetik igénybe az otthonfelújítási támogatást?

A legalább egy gyermek mellett legkevesebb egyéves társadalombiztosítási jogviszony és köztartozás mentesség kell ahhoz, hogy valaki igénybe tudja venni az otthonfelújítási támogatást. A részleteket tegnap (november 18.) mondta el Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter. Az igénylőnek meg kell előlegeznie a felújítás díját, az állam csak utólag fizet, ha mindent rendben talált. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint emiatt sokan nem, vagy csak hitellel fogják tudni állni a költségeket.

Három év börtönre ítélték Nyírpilis polgármesterét

Jogerősen 3 év börtönre ítélték Nyírpilis polgármesterét uzsorázás, csalás és zsarolás miatt. Szegény családoknak adott kölcsön, 50 százalékos kamatra. A másod fokú bíróság enyhített a büntetésén, de a férfi továbbra is ártatlannak vallja magát. A nyírpilisiek közül sokan féltik a falu jövőjét.

8 és fél év fegyház a pedofilnak

8 és fél év fegyházat kapott a csökmői pedofil. A most 25 éves férfi a vád szerint megrontott egy vele egy utcában élő testvérpárt. A 7 és 9 éves lányok jelenleg nevelőszülőknél vannak. A helybéliek még nem tértek magukhoz a történtek miatt. Az ítélet nem jogerős, a vádlott felmentésért fellebbezett.

Maszkok: sok helyen már kötelező

Három nappal a bejelentés után mostanra körvonalazódott, hogy hol kell, és hol nem kell maszkot hordani. A megyeszékhelyek többségében nem tették mindenhol kötelezővé a maszkviselést az utcákon. A 19 városból csak 9-ben. Budapesten viszont két kivétellel minden kerületben mindenhol kötelező. A tízezer főnél nagyobb települések polgármesterei maguk dönthették el, hogy a város mely pontjain rendelik-e a maszkviselést.

Nem ismeri be, hogy rálőtt az ismerőseire

Nem ismeri be, hogy rálőtt az ismerőseire. Ezt mondta az előkészítő ülésen az a 40 éves nyíregyházi férfi, akit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolnak. Az ügyészség szerint két éve két vállalkozóra támadt rá, akiknek tartozott. A vádlott korábban katonaként is szolgált. Most 3 év börtönt kérnek rá, a bíróság szerint viszont tette súlyosabb bűncselekménynek minősülhet.

Rendőrök mellett katonák és kommandósok is ellenőriztek

Katonák és kommandósok is járőröznek az utcákon, miután tegnap (november 11.) életbe lépett a kijárási tilalom este 8 és hajnal 5 óra között. Máris volt, akit feljelentettek vagy megbírságoltak a rendőrök, mert nem tudta igazolni, hogy miért tartózkodik az utcán. Az operatív törzs szerint azonban az emberek döntő többsége szabálykövetően viselkedett.

Este 8-ra kiürültek az utcák

Bezártak a boltok, kiürültek az utcák - tegnap (november 11.) volt az első este, amikor az új szabályok szerint mindenkinek haza kellett érnie 20:00-ra. Az RTL Híradó országszerte megnézte, mi történt a kijárási tilalom életbe lépése előtt. Azt tapasztaltuk, hogy többen az utolsó pillanatban értek a boltba, a fővárosban pedig este 8 előtt sokan voltak a buszokon, villamosokon is, pedig a BKK már korábban sűrítette a járatokat.

Kisboltok vevő nélkül

Több nagy hipermarket is korábban nyit, hogy így ellensúlyozzák az este hét órás kötelező zárórát. Az éttermek nagy része házhozszállításra állt át. A kormány szerint a kiszállítást a taxisok is segíthetik, az országos taxis szervezet elnöke szerint egyelőre nem lehet tudni, mennyi étterem igényli ezt.

Agyonvertek egy 67 éves férfit, két kamasz súlyosabb büntetést kapott

Megbánták, amit tettek - ezt mondták a hajdúhadházi rablógyilkosság fiatalkorú vádlottjai az utolsó szó jogán. A hét tizenéves fiatal tavaly májusban rabolt ki és vert agyon egy 67 éves helyi férfit az otthonában. Édességet és néhány tízezer forintot raboltak. A másodfokú bíróság két kamasz büntetését súlyosította, egyét enyhítette. Az ítélet jogerős.

Van, akinek már sokadjára csúszik a műtétje a koronavírus miatt

Van, akinek már sokadjára csúszik a műtéte a koronavírus miatt. A minisztérium döntése szerint keddtől újra felfüggesztik a halasztható műtéteket, éppúgy, ahogy tavasszal a járvány első hullámakor. Erről a kezelőorvos dönt, a kórház pedig értesíti a beteget. A Magyar Orvosok Szakszervezete szerint ehhez részletes útmutatóra lenne szükségük.

Keddtől felfüggesztik a halasztható műtéteket

Keddtől felfüggesztik a halasztható műtéteket és szinte minden kórházat kijelölnek koronavírusos betegek ellátására - erről döntött az Emberi Erőforrások minisztere. Ezzel Kásler Miklós azt szeretné biztosítani, hogy minden koronavírusos beteget el tudjanak látni. Szombaton újabb szomorú rekord dőlt meg: 107 koronavírussal fertőzött beteg hunyt el egy nap alatt és több, mint 5300 új fertőzöttet is találtak. A Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke szerint már most is akadnak olyan kórházak, ahol kritikus a helyzet.

Nem tudni, mennyi lesz a hal ára karácsonykor

Bizonytalan, mennyi lesz a hal ára karácsonykor. Elkezdődött az őszi lehalászás. A gazdaságok az ünnepi forgalomra készülnek, ilyenkor adják el a legtöbbet. De hogy mire számítsanak, azt még ők sem tudják, ugyanis a koronavírus-járvány miatt bizonytalanná vált a piac. Ezért egyelőre a tavalyi árakkal számolnak az árusok, de azt mondják, néhány százalékos emelés azért még lehet az ünnepekig.

Először emelkedett 100 fölé az egy nap alatt koronavírusban elhunytak száma

Először emelkedett 100 fölé az egy nap alatt koronavírusban elhunytak száma Magyarországon. A miniszterelnök szerint a helyzet tovább romlik a következő hetekben. Orbán Viktor az állami rádióban azt mondta: a kormány úgy számol, hogy december 10-re csaknem 4500 koronavírus fertőzöttet kell majd intenzív osztályon ápolni. Emiatt is döntöttek a halasztható műtétek felfüggesztéséről. Az RTL Híradó azt is megtudta, hogy a debreceni Kenézy Kórház szülészetét ma reggel Covid-osztállyá alakították.

Pontosították, mely szórakozóhelyeknek kell bezárniuk a kormány rendelete alapján

A kocsmák nyitva maradhatnak, a zenés - táncos szórakozóhelyek, például a diszkók viszont nem. Szerdától el kell halasztani azokat a koncerteket is, ahol a közönség nem székeken ül - így magyarázta Gulyás Gergely a szórakozóhelyekre vonatkozó új szigorításokat. Egy vendéglátósokat képviselő egyesület szerint sokan most tanácstalanok mert azt mondják, nem egyértelmű, hogy kire vonatkozik a szabályozás és kire nem.

Karácsony Gegely bejelentette: a főváros saját költségén tesztel minden budapesti oktatási dolgozót

Kevés - ezt mondta a kormányzati szigorításokról a főpolgármester. Karácsony Gegely ezért bejelentette: a főváros átvállal a kormány kötelességéből és saját költségén letesztel minden budapesti oktatási dolgozót, aki erre igényt tart. A főpolgármester szerint a tanárokat magukra hagyta a kormány, miközben közlekedési káoszt okoz az ingyenes parkolással. Az új szabályok szerint a fővárosban és a megye jogú városokban nem kell fizetni a parkolásért és sűríteni kell a tömegközlekedési járatokat. Ez több tízmilliós veszteséget okoz az önkormányzatoknak.

Megműtötték Reginát, a deformált arccal született kislányt

Megműtötték Reginát, a genetikai rendellenesség miatt, deformált arccal született kislányt. A 4 éves gyerek eddig lélegezni és enni is csak segítséggel tudott. A balkányi család történetét két éve mutattuk be. Utána sokan segítettek nekik, így októberben adományokból kijutottak Salzburgba, ahol átesett az első operáción. Ha minden jól megy, fél év múlva teljes arcműtéte lesz, utána pedig új életet kezdhet.

Háziorvosokat rendeltek a nyíregyházi kórházba

Annyira rossz a helyzet, hogy háziorvosokat rendeltek a nyíregyházi kórházba, hogy segítsenek a betegellátásban - erről a 444.hu írt. Az intézmény közleményeben azt írta, az intenzívosztályok leterheltsége megháromszorozódott, ezért a megfelelő szakvizsgával rendelkező körzeti orvosok besegítenek nekik. Eddig öten álltak munkába az intenzív osztályokon. A megyei orvoskamaránál azt mondják, egy ilyen döntés veszélyeztetheti az alapellátást.

Javítóintézetbe küldenék a fiút, aki a kirabolta és a csűrbe zárta az idős férfit

Javítóintézetbe küldené az ügyészség azt a 17 éves fiút, aki október elején rabolt ki egy 83 éves férfit Nagyecseden. Az idős embert, akinek a pénzét akarta, bezárta a csűrbe. A rabló végül egy mobiltelefonnal és kulcsokkal menekült el. A fiatalt holnap bíróság elé állítják.

Be kellett zárni a berettyóújfalui kórház sebészetét

Bezárt a berettyóújfalui kórház sebészete, mert az osztály több dolgozója is koronavírusos lett. Több százan megfertőződtek a Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben is. Eddig 200 gondozottjuk és 100 dolgozójuk érintett. Egy veszprémi bentlakásos intézetben is több mint kétszáz bentlakó fertőződött meg a vírussal. A híradónknak nyilatkozó víruskutató szerint szinte lehetetlen kivédeni, hogy bejusson az intézményekbe a koronavírus.

Két év után tért haza családjához Jack

Hazatért a családjához Nyíregyházára Jack, az elefántpapa. Az állat két évig volt a bázeli állatkertben, hogy teljesítse tenyészbikai feladatát. Az ereje teljében lévő hímért csak úgy kapkodnak az állatkertek, a svájci kalandból mégsem született kiselefánt. Az igazit ugyanis a nyíregyházi nőstényben, Kwanzában találta meg. Vele már két elefántbébit is felnevelt.A gondozók remélik, tavasszal újabb kiselefánt érkezik majd.

Müller Cecília: A nagyszülő vigyázhat az unokájára, ha mindketten egészségesek és távolságot tartanak

Jön a 10 napos őszi szünet, sok szülőnek azonban a tavaszi iskolazár miatt már elfogyott a szabadsága. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint hiába az ügyelet az intézményekben, van, aki a járvány miatt nem szívesen engedi a gyermekét vegyes csoportba. Az országos tisztifőorvos azt mondja, a nagyszülő vigyázhat az unokájára, de csak akkor, ha mindketten egészségesek, és ha távolságot tartanak egymástól.

Belső vizsgálat indult a verekedés miatt a kompolti iskolában

Teljeskörű belső vizsgálatot rendelt el az iskolaigazgató és a tankerületi központ abban a kompolti általános iskolában, amelynek rajztanárát pénteken verték meg szülők egy buszmegállóban, mert a család szerint a tanár órán megütötte a 12 éves kisfiút. A hozzátartozók ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyomoznak, de a család is feljelentést tett, így az órán történeket is büntetőeljárásban vizsgálja a rendőrség.

Videón: a buszmegállóban estek neki a tanárnak

Videón, ahogy egy buszmegállóban nekiesnek szülők egy tanárnak. Úgy tudjuk, a dulakodásban a férfi orra betört. Pénteken, a Heves megyei Kompolton, a tanítási nap végén kérték számon a hozzátartozók az egyik iskolai tanárt, aki az anya szerint felpofozta a fiát az órán. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyomoz.

3 millió volt a táskában, a rabló mégis eldobta

Hárommillió forint volt a táskában, a rabló mégis elhajította, mert azt hitte, hogy üres a retikül. Augusztusban fényes nappal, egy debreceni aluljáróban tépte le egy 81 éves asszony válláról a táskát egy 27 éves férfi. Hiába szerezte meg, nem nézett alaposan bele, így fogalma sem volt mekkora zsákmányt eresztett el.

„Az első eredmények bíztatóak”

Debrecenben használták elsőként a magyar gyártású, a koronavírus tüneteit enyhítő gyógyszert, a Remdesivirt. Hét súlyos állapotú, 40 és 50 év közötti férfinak és nőnek adták be a szert. Az első eredmények a debreceni kutatócsoport vezetője szerint egyelőre bíztatóak, de a készítmény hatásairól csak hónapok múlva kaphatnak teljes képet.

Dulakodhattak a tűz előtt

Tragikus háztűz Hajdúsámsonban! Egy nő meghalt, 79 éves édesanyját az egyik szomszéd és a tűzhöz elsők között érkező járőr mentette ki az égő épületből. Az utcabeliek szerint az 54 éves áldozat pszichés problémákkal küzdött, emiatt korábban kezelték is. Szemtanúk szerint anya és lánya dulakodhattak odabent, ugyanis az idős asszony keze meg volt vágva, és a feje is vérzett. Füstmérgezés miatt kórházban ápolják.

GPS jeladóval ellátott műanyagflakkonal térképezik fel a szemét útját

Palackposta a környezetvédelemért: GPS jeladóval ellátott műanyagflakont halásztak ki a vízből önkéntesek múlt hétvégén a kiskörei duzzasztónál. Vásárosnaménynál engedték a vízbe még a nyár közepén. A kinyert adatok alapján a szakemberek fel tudják térképezni a szemét útját, haladási sebességét, valamint azt is, esetleg hol akad el a Tiszán.

Palackposta a környezetvédelemért: a szakemberek fel tudják térképezni a szemét útját

Palackposta a környezetvédelemért: egy GPS jeladóval ellátott műanyagflakont halásztak ki a vízből önkéntesek múlt hétvégén a kiskörei duzzasztónál. A jeladó flakont Vásárosnaménynál engedték a vízbe még a nyár közepén. A kinyert adatok alapján a szakemberek fel tudják térképezni a szemét útját, haladási sebességét, valamint azt is, esetleg hol akad el a Tiszán.

Négyesikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Még csak hathetesek, de már most hét kilót nyomnak a bébioroszlánok. Egészségesek, folyton csibészkednek az anyjukkal és a gondozókkal. Az oroszlánok veszélyeztetett állatok: az elmúlt tíz évben a vadon élő egyedek száma a felére csökkent.

Egy mátészalkai grillcsirkéshez tört be valaki kedd hajnalban

Felvételen a lopás! Egy mátészalkai grillcsirkéshez tört be valaki kedd hajnalban. Az üzletvezető szerint kifigyelhette, hol tárolják a bevételt, ezért mozgott otthonosan náluk. 700 ezer forintot lopott. Símaszk és gumikesztyű volt rajta, és mielőtt távozott rituálészerűen szétszórt valamit a büfékocsiban: feltehetően még szagot sem akart hagyni maga után.

Fényes nappal rontott rá támadója a nyugdíjas férfire

Csűrbe zárt egy 83 éves nyugdíjast egy 17 éves fiú, hogy kirabolja. Kedden, fényes nappal rontott rá az idős férfira nagyecsedi otthonában. Az áldozat hiába bizonygatta, hogy nincs nála pénz, a fiatal a kertvégi tárolóhoz vonszolta, és hogy ne tudjon közben segítséget hívni, a száját betömte egy ruhadarabbal. A fiút két órán belül elfogták a rendőrök.

Gondatlan emberölés miatt ítélték el az anyát, akinek ötéves gyereke bennégett a szobában

Jogerősen is felfüggesztett börtönt kapott az anya, akinek ötéves gyereke bennégett a szobában tavaly februárban. A nő kenyérsütővel fűtött a gyerekszobában, kisfia takarója azonban ettől lángra kapott. A család feltöltős gázkártyájáról elfogyott a pénz, az asszony ezért próbált másképp meleget csinálni. Gondatlan emberölés miatt ítélték el.

Családi ház pincéjében működött az illegális dohánygyár

Illegális dohányfeldolgozóra csapott le a NAV. Információink szerint a Szabolcs megyei Kékcsén, egy családi ház pincéjében működött az üzem. A NAV több mint 400 kiló cigarettadohányt és az aprításhoz, valamint a zacskózáshoz szükséges eszközöket foglaltak le a pénzügyőrök. Költségvetési csalás miatt nyomoznak. 

Jól jártak az állatkerti állatok az állatok világnapján

Jól jártak az állatok világnapján az állatkerti állatok. Több helyen voltak rendhagyó programok, amelyekkel azt tanították, ne csak szeressék, tiszteljék is az állatokat. A debreceni állatkertben egy teljes hétig ünnepelték a világnapot. Miskolcon pedig a ház körüli jószágokkal ismerkedhettek meg a látogatók.

Megosztja a volt polgármester ügye a helyieket

Van, aki szerint nem szép, amit tett, más azt mondja első a megbocsátás - ezt mondták a levelekiek, amikor a zaklatásért jogerősen elítélt volt polgármesterről kérdeztük őket. A korábbi fideszes településvezetőt nők elleni zaklatás miatt bűnösnek mondta ki a bíróság, 1 év 10 hónap börtönt kapott, 3 évre felfüggesztve. A Híradónknak nyilatkozó jogvédő csoport szerint szigorúbb büntetésekre lenne szükség, hogy a szexuális zaklatásokat valóban meg lehessen fékezni. 

Csaknem negyven határsértő rohamozta meg a röszkei határkerítést

Csaknem negyven határsértő rohamozta meg a röszkei határkerítést nem sokkal éjfél után. Létrákkal próbáltak meg átjutni Magyarországra, a velük szemben fellépő rendőrökre és a térfigyelő kamerákra kőzáport zúdítottak. Az összecsapásban két szolgálati autó és egy kamera rongálódott meg. Három szír férfi átjutott a határon, őket elfogták és előállították.

Előbb megmentette, aztán örökbefogadta a kiscicát a tűzoltó

Egy kútba esett macskához riasztották a püspökladányi tűzoltókat vasárnap. A kandúr egy PET palackba eresztette a karmait, így tudott a fennmaradni a vízen. A tűzoltók létrát vezettek le a kútba, de lemászniuk már nem kellett, a kandúr magától felmászott a létrafokokon.

A nagy találkozás: a karcagi horrortelepről került elő másfél éve eltűnt kutyájuk

Másfél év után és 70 kilométerrel arrébb, egy karcagi szaporítótelepről került haza Archie. A westie Debrecenből tűnt el, kiszaladt a kertkapun, gazdái azóta keresték. Már minden reményük szertefoszlott, amikor két napja a semmiből megcsörrent a telefon, hogy a chip szerint Archie életben van, egy budapesti menhelyen tartózkodik, hazavihetik. Szerdán számolták fel állatvédők és rendőrök a karcagi horrortelepet. 148 kutyát mentettek meg. A nagy találkozásról készült videóért kattints IDE!

Életfogytig tartó börtönt kér az ügyészség a felesége szeretőjét és annak apját megölő férfira

Életfogytig tartó börtönt kér az ügyészség arra a 41 éves férfira, aki tavaly augusztusban bosszúból egy vadászpuskával agyonlőtte felesége szeretőjét és az áldozat segítségére siető, 65 éves édesapját. A nőnek a főnökével volt viszonya, a vádlott ismerte őt. Az áldozatok egyik rokona korábban azt mondta, valósággal kivégezték a szeretteit.

Fele annyian olvasnak könyvet, mint 15 évvel ezelőtt

Fele annyian olvasnak könyvet, mint egy 15 évvel ezelőtti felméréskor - ez derül ki a magyarok könyvolvasási szokásait vizsgáló kutatásból. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szerint ez az irodalomoktatás problémáira, például a kötelező olvasmányokra vezethető vissza. Jó hír viszont, hogy azért van olyan korosztály, amelyik egyre többet olvas.

Gyűlnek a darvak a Hortobágyon

Darutömeg a Hortobágyon: Már most százezerszámra gyülekeznek a madarak a pusztában. Azért érkeznek ennyien és ilyen hamar, mert Észak-Európában már most zordra fordult az idő, így pedig korábban útnak indulnak délre. A világon nálunk, a Hortobágyon van a legnagyobb gyülekezőhelyük. Amint beköszönt a tél, tőlünk is továbbállnak, Afrikába.

Látványos mentőakció a tiszalöki vízierőműnél!

Tíz méter mély, iszappal teli zsilipkamrába zuhant egy férfi szombat délután. Légimentők, mentők és katasztrófavédelmisek több órán át küzdöttek, hogy felhozzák a bajbajutottat, erről felvétel is készült. A férfi súlyos fejsérülést szenvedett, kórházban ápolják.

Sokkoló baleset: szabadnapos rendőrök ütköztek össze frontálisan

Szolgálaton kívüli rendőr vesztette életét egy frontális karambolban. Információink szerint egy előzés miatt ütközött össze két autó Nagyhegyesnél szombat délután. Mindkét kocsit rendőr vezette, az egyik sofőr meghalt. Utasa és a másik autó vezetője életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

Életfogytig tartó börtönt kért az ügyészség a polgári gyilkosság vádlottjára

Életfogytig tartó börtönt kért az ügyészség a polgári gyilkosság vádlottjára! A 39 éves támadó a vád szerint többször hátba szúrta gyerekkori barátját, lánya szeme láttára a tavalyi, újkenyér ünnepi koncerten. Az áldozat a mentőautóban meghalt. A támadót még a helyszínen elfogták. Most az előkészítő ülésén tagadta a vádakat, csak annyit ismert be, hogy kábítószert fogyasztott.

Senki nincs lélegeztetőgépen a 12 gondozott közül, akiket szerdán szállítottak kórházba

Senki nincs lélegeztetőgépen a 12 gondozott közül, akiket szerdán mentővel szállítottak kórházba egy nyíregyházi idős otthonból, mert a koronavírustesztjük pozitív lett. A Nemzeti Népegészségügyi Központ megerősítette Híradónknak, hogy összesen 21-en, 19 gondozott és 2 dolgozó kapta el a vírusfertőzést a bentlakásos magánotthonban. Szerdán katonák fertőtlenítették az épületet. Hogy szükséges-e további járványügyi intézkedés, még vizsgálják a hatóságok.

21 ember fertőződhetett meg egy nyíregyházi idősotthonban

Tömeges fertőzés egy nyíregyházi idősotthonban! Helyszíni információink szerint 21 ember fertőződhetett meg koronavírussal. Az intézménynek úgy tudni, több mint 50 lakója van. Délután katonák jelentek meg az otthonnál, fertőtleníteni mentek. Elkezdődött a betegek kórházba szállítása, a fertőzöttek elkülönítése.

Kezdődik a poloskainvázió, de idén várhatóan kevesebb rovar lesz

Jönnek, de idén kevesebben. Ősszel kezdődik a poloskainvázió, ami jó eséllyel most gyengébb lesz mint tavaly. A tavasszal éledező lárvák, az úgynevezett első nemzedék ugyanis a szélőséges időjárás miatt megtizedelődött. A második poloskageneráció ezért a szakértők szerint kisebb lesz. A bűzváladékot spriccoló rovarok az emberekre ártalmatlanok, de a növénytermesztésben sok kárt okoznak.

Fogház a halálos balesetet okozó sofőrnek

Fogházbüntetésre ítélte és egy évre eltiltotta a vezetéstől a bíróság azt a derecskei férfit, aki halálos balesetet okozott tavaly nyáron Nagyhegyesnél. Egy 52 éves nő vesztette életét a karambolban, amikor álló autójába hátulról belerohant a teherautót vezető vádlott. Az asszony kocsija kigyulladt, ő később a kórházban belehalt sérüléseibe. A férfi az előkészítő ülésen elismerte a felelősségét, de enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős.

Úgy tűnik idén már nem lesz több kánikulával kísért hétvége

Szombaton országszerte 30 fok körül volt a hőmérséklet, így ismét tömeg volt a Balatonnál. Volt, aki csak azért ment, mert több tóparti strand szeptembertől ingyenes. A fürdőkben is nagy volt forgalom. Több ilyen kánikulával kísért hétvége viszont úgy tűnik már nem lesz. Az előrejelzések szerint csütörtöktől hidegfronttal köszönt be az ősz.

Még a lopáshoz is lopott!

Letartóztatták a sorozatbetörőt. Huszonegy lopással gyanúsítják a hajdúhadházi fiatalembert. A gyanú szerint több debreceni cukrászdába, étterembe, vagy éppen fonalboltba tört be. Egyszer egy biciklit kötött el azért, hogy gyorsan elmenekülhessen a kiszemelt étteremből. Két napja bukott le. Mindent beismert.

 

18 év fegyházbüntetésre ítélték másodfokon Csenge gyilkosát

18 év fegyházbüntetésre ítélték másodfokon a borsodnádasdi K. Csenge gyilkosát. Az ítélet szerint a 22 éves férfi végzett a lánnyal 2017 szeptemberében, akit egy vízaknában találtak meg. B. Roland idén márciusban elsőfokon gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 4 év fogházbüntetést, és ugyanennyi közügyektől való eltiltást kapott, ami országos felháborodást váltott ki.br

4 helyett 18 év másodfokon Csenge gyilkosának

Négy év helyett 18 év fegyházat kapott Csenge gyilkosa. A 17 éves lányt három éve ölte meg egy Borsodnádasd közeli erdőben. A vád szerint először bántalmazta, majd az eszméletlen lányt egy vízelvezetőaknába dobta, ahol megfulladt. Első fokon csak gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták, most azonban aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért ítélték el. Csenge édesanyja azt mondta a híradónak, az ítélet megnyugvást jelent neki, de soha el nem múló gyásszal éli tovább az életét.

Becsengettek a fehér oroszlánkölyköknek

Becsengettek a fehér oroszlánkölyköknek a Nyíregyházi Állatparkban. A nagyoktól tanulnak például fogócskázni és a karmukat élesíteni. De a két hónapos Geoffroy-macskakölyök is próbál több mindent ellesni anyjától, például a lopakodás mesterségét.

Bocsánatot kért a kamionsofőr, aki három ember halálát okozta egy tavalyi balesetben

Szeretteik halála értelmetlen volt, ezt mondták a hozzátartozók a bíróságon, amikor a balesetet okozó kamionsofőr bocsánatot kért a tragédiáért. A 23 éves fiatalembert 5 évre fogházba küldené az ügyészség, mert szerintük ő felelős 3 ember haláláért. A baleset tavaly májusban történt Székelynél. Az előkészítő tárgyaláson a sofőr azt mondta, kialvatlan volt, ezért lankadt a figyelme.

Palkovics: A SZFE élére kinevezett kuratórium kiváló

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai felszólították Palkovics László minisztert, hogy hívja vissza a - szerintük - illegitim kuratóriumot és kezdjen a hallgatókkal érdemi tárgyalásokat. A miniszter még délelőtt azt mondta az RTL Híradónak: szerinte az államilag kinevezett kuratórium kiváló, a kormánynak pedig már csak finanszírozási feladata van az egyetem átalakításának ügyében.

Pokrócba csavarva, a betört ablakon keresztül szabadították ki az autóból

Pokrócba csavarva, a betört ablakon keresztül szabadítottak ki egy tinilányt egy lezárt, tűző napon hagyott autóból a rendőrök Nyíregyházán vasárnap. Úgy tudjuk, a kamaszlány elaludt a kocsiban, nem tartott a családjával az állatkertbe. Órák múlva arra ébredt, hogy nem kap levegőt, ekkor dörömbölni kezdett és segítségért kiabált. Járókelők hívtak rendőrt és mentőt hozzá. A lánynak nem lett komoly baja, a szülők ellen eljárás indult.

A futball rendhagyó éjszakája

Tömegeket vártak, de az utolsó napokban módosítani kellett a Futball éjszakájának több programját a járványhelyzet miatt. Szegeden az egész programot lemondták, mert a Grosics Akadémia egyik alkalmazottjánál felmerült a fertőzés gyanúja. Debrecenben óvatosságból nem rendezték meg az eseményt. Más helyszíneken csak a programok egy részét tartották meg, a legnagyobb stadionok ezúttal nem nyíltak meg a látogatók előtt.

Szervezett bűnbanda bukott le

Szigetelőanyagnak álcázva csempészték a cigarettát, egymilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsít egy bűnbandát a NAV. A pénzügyi nyomozók az ukrán határhoz közel több helyszínen is házkutatást tartottak, 11 embert hallgattak ki, közülük 8-at letartóztatott a bíróság. Több millió forint készpénzt, kocsikat és a csempészethez szükséges eszközöket is zárolt a NAV.

Megfelezte a kormány az Igazgyöngy Alapítvány támogatását

Megfelezte a kormány a nehézsorsú, hátrányos helyzetű gyermekek művészeti nevelésével és felzárkóztatásával foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány kiegészítő támogatását. L. Ritók Nóra, a szervezet vezetője tette közzé a hírt közösségi oldalán. A kormány szerint a felszabaduló pénzre máshol nagyobb szükség van: a járványvédekezés részeként, rászoruló gyerekek informatikai eszközbeszerzésére fordítják. 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való