KERESÉS search-close

"Horváth B. Ádám" szerzővel ellátott tartalmak

Horváth B. Ádám

Horváth B. Ádám által létrehozott tartalmak (100):

Horváth B. Ádám társszerzői:
Három halott a vihar miatt a Balkánon és Olaszországban

Már legalább három halottja van az Olaszországban és a Balkánon tomboló szélviharnak. Az egész térségben hatalmasak a károk. Helyenként 200 kilométer per órás széllökések vannak. Emiatt sokfelé megbénult a közlekedés. Olaszországban zátonyra futott egy török teherhajó.

99 halott a pancsolt szesz miatt

Ismét tömegtragédiát okozott a pancsolt szesz Indiában. Ezúttal 99-en meghaltak és több mint 200-an megbetegedtek az ország észak-keleti részében. Egy embert már letartóztattak az ügyben. Két hete sincs, hogy 100 ember ugyanígy vesztette életét Indiában.

Eltemették Emiliano Salát

Végső búcsút vettek szülőfalujában Emiliano Salától. A repülőbalesetben meghalt argentin focista gyászszertartásán részt vettek korábbi klubjai, a Nantes és a Cardiff képviselői is. Találkoztak Sala családtagjaival, akik nem értik, hogyan történhetett a tragédia.

Nem a spangli lett túl erős

Tigrist talált egy lakatlan házban egy férfi az amerikai Houstonban. Barátaival füvezni ment be az épületbe. Előszőr azt hitte, hallucinál, majd felhívta a rendőröket, akiknek szintén az volt az első kérdésük, hogy nem szívott-e túl sokat. Végül kiderült: nem az anyag ütött be.

Elfogyott a marhahúsos batyu, szétverte a kirakatot

Elfogyott a marhahúsos batyu, ezért szétverte egy vendéglő kirakatát egy nő az Egyesült Államokban. Mindezt pedig rögzítették a biztonsági kamerák. A baseball ütős támadó elmenekült, még nem találták meg a rendőrök.

Az álmennyezeten át akart megszökni, nem jutott messzire

Az álmennyezeten keresztül akart megszökni egy rab az egyik amerikai börtönből. Csak pár méterre jutott, az őröknek sikerült megállítani és ártalmatlanítani. A botcsinálta szökevény akcióját a biztonsági kamerák is felvették.

Összeütközött két vonat Spanyolországban

Az egyik szerelvény vezetője meghalt a Barcelona mellett történt balesetben. Mintegy százan megsérültek. A vonatok egy vágányra kerültek: azt még vizsgálják, hogy miért.

Leszállt egy cigire, a vonat elvitte a gyerekét

Még leszállt egy cigarettát elszívni egy amerikai férfi, de a gyerekét elvitte a vonat az amerikai Cleveland-ben. Hiába rohant a vonat után, a vezető nem állt meg. A csecsemő végül visszajutott az apjához. Mindezt a biztonsági kamerák is rögzítették.

 

Lejárt az ultimátum határideje

Lejárt a nyugat- és dél-európai országok ultimátuma, a venezuelai államfő mégsem jelentett be új elnökválasztást a válság sújtotta dél-amerikai országban. Nicolas Maduro ehelyett azt közölte, hogy új parlamenti választásokat tartanak. Caracasban az elnök és az ellenzék vezetője is demonstrációt szervezett. Utóbbi felszólította a hadsereget, hogy őt támogassák. Egy tábornok már átállt.

 

Erőszakkal vittek ki egy terhes nőt a metrókocsiból biztonsági őrök

Botrányt okozott Svédországban egy videó, amelyen az látszik, hogy biztonsági őrök erőszakkal visznek ki egy terhes nőt a metrókocsiból. Azért léptek fel ellene, mert nem mutatta meg a jegyét. Minderről pedig felvételt is készített valaki. A történteket most a rendőrség és a közlekedési vállalat is vizsgálja.

Drámai képek a brazil gátszakadásról

Döbbenetes videókat hoztak nyilvánosságra a brazil hatóságok az ország déli részén egy hete történt gátszakadásról. A térfigyelő kamerák felvételei rögzítették, ahogy összeomlik a bánya zagytározójának gátja, majd lezúdul az irdatlan mennyiségű iszap, miközben a környéken emberek dolgoznak. A szerencsétlenségben 350-en meghaltak vagy eltűntek. Figyelem, megrázó felvételek következnek.

 

Elképesztő tüzes videó az esküvőről

Igazán emlékezetessé tett egy esküvőt egy amatőr tűznyelő Indiában. Bebizonyította, hogy a kerozin és az öngyújtó nem jó kombináció megfelelő gyakorlat nélkül. Minderről persze elképesztő mobiltelefonos videó is készült. A téma egyeseket érzékenyen érinthet!

Gátszakadás Brazíliában: eddig 34 holttestet találtak

Eddig 34 holttestet találtak meg a brazíliai gátszakadás helyszínén. Nagyjából 300 ember eltűnt, de pontos számot senki nem tud. A környékbeliek nem értik, hogyan fordulhatott elő ilyen tragédia azután, hogy 2015-ben egy ugyanilyen katasztrófa 19 ember halálát okozta.

Tömegtragédia Brazíliában: 300-an eltűntek

Átszakadt egy vasércbánya zagytározója, és az iszapos ár óriási területet temetett maga alá. Eddig kilenc holttestet találtak, de legalább 300 embernek nyoma veszett. A hatóságok szerint kicsi az esélye, hogy bárkit is élve találjanak meg.

Kényszerleszállást kellett végrehajtaniuk a berúgott utas miatt

Kényszerleszállást kellett végrehajtania egy ausztrál légitársaság járatának, mert az egyik utas annyira berúgott, hogy verekedni kezdett. A többi utas fékezte meg a tomboló férfit, akit aztán átadtak a rendőröknek. Mobiltelefonos videó is készült a dulakodásról.

Már 79 halott Mexikóban a robbanás után

Mexikóban 79-re emelkedett az üzemanyagvezeték-robbanás halálos áldozatainak a száma. Sok holttest annyira megégett, hogy hosszú időbe telik majd az azonosításuk. A megcsapolt vezetékhez százak tódultak, hogy szerezzenek pár litert. Nemcsak azért mert ingyen volt, hanem mert gyakorlatilag egész Mexikóban üzemanyaghiány van.

​Felrobbant egy üzemanyagot szállító csővezeték Mexikóban

Megrázó képek.
Felrobbant egy üzemanyagot szállító csővezeték Mexikóban. A rendszert tolvajok csapolták meg. A környékbeliek odasereglettek, hogy ők is szerezzenek a folyadékból, amikor az begyulladt. A tragédiának legkevesebb 66 halottja van, több mint 70-en megsérültek.

Megbilincselve, benyugtatózva kellett kihozni a gyerekeket

Egyáltalán nem úgy történt a thaiföldi barlangi mentés, mint ahogy azt a világ tudta. Egy vízzel elárasztott barlangból még július elején kellett kimenteni 12 gyereket és a fociedzőjüket. A hihetetlen akcióról készült könyvből most kiderült: megbilincselve, benyugtatózva kellett kihozni a gyerekeket. Másképp valószínűleg nem is sikerült volna a művelet.

Robbanás hegesztés közben

Kis híján meghalt két hegesztőmunkás Kolumbiában, amikor egy tartálykocsin dolgoztak. A tartályba bejutott a művelethez használt gáz, amely aztán berobbant. Csodával határos módon csak kisebb égési sérüléseket szenvedtek. Egy biztonsági kamera az egész jelenetet rögzítette.

Ilyen volt a párizsi robbanás helyszíne

Még mindig kritikus állapotban van 10 ember a tegnapi párizsi gázrobbanás sérültjei közül. A négy halálos áldozattal járó detonáció okait még vizsgálják. Az olasz Rai televízió egyik munkatársa éppen a pékséggel szemben lévő hotelben aludt a tragédia idején, és felvette a robbanás után történteket.

Nem ellenőrzik a kamupártokat

Nem ellenőrzi a Számvevőszék az úgynevezett kamupártok kampányköltéseit. Ezt a szervezet ismerte el egy civil szervezet kérdésére. Folytatják viszont az egy százalékot elért pártok ellenőrzését. A Párbeszéd és a Momentum jelezte, hogy nem kapták meg az állami finanszírozásuk első idei részletét.

Gázrobbanás Párizsban

Négyen meghaltak, amikor felrobbant egy épület Párizs belvárosában. Két tűzoltó is az áldozatok között van. A vizsgálatok szerint egy pékségben gázrobbanás történt. A detonáció akkora volt, hogy a környékbeli házak súlyosan megrongálódtak.

Birkóztak a fegyverért – megrázó videón a lövöldözés

Drámai videófelvételt hozott nyilvánosságra az amerikai rendőrség egy körözött bűnöző elfogásáról. A férfi fegyvert rántott egy rendőrnőre, aki hosszú másodpercekig hadakozott vele. Végül egy másik rendőr tette ártalmatlanná a támadót, aki meghalt. Figyelem, megrázó felvételek következnek.

Bekeményített a tél Európában

Bajorországban két ember halt meg, egy nőt lavina sodort el. A közlekedés megbénult, sok légijáratot töröltek. Szlovákiában annyi a hó, hogy mesterségesen kellett lavinát előidézni a veszély miatt. Görögország kifehéredett.

Targoncás ostrom Párizsban

Egy targoncával támadták meg a karácsonyi nyugalom után újra harciassá vált sárgamellényes tüntetők a francia kormány szóvivőjének hivatalát. Miközben tartott az ostrom a főbejárat ellen, a szóvivő a hátsó ajtón elmenekült. A sárgamellényesek 8 hete demonstrálnak, először az üzemanyag-adó emelése ellen, majd annak visszavonása után, az államfő lemondását követelve.

Szükségállapot a Tátrában

Szükségállapotot hirdettek ki Szlovákia több részén a hóhelyzet miatt. Rövid idő alatt annyi hó hullott, hogy számos út járhatatlanná vált. Ezrek rekedtek a menedékházakban. Komoly lavinaveszély van, senkinek nem ajánlják, hogy síeljen vagy túrázzon a hegyekben, még a könnyebb útvonalakon sem.

Súlyos vonatbaleset Dániában

Súlyos vonatbaleset történt Dániában. A nagy viharban tárgyak repültek le egy tehervonatról, amik aztán egy szembejövő személyvonatnak csapódtak. Az ütközés ereje akkora volt, hogy a szerelvény első kocsija teljesen összeroncsolódott. Hatan meghaltak, 16-an megsérültek.

Sikerült az átrepülés a NASA űrszondájának

Elérte a legtávolabbi vizsgált égitestet a NASA űrszondája. A Plútóról is felvételeket készítő szonda legújabb felvételeit várhatóan holnap hozzák nyilvánosságra. A roppant nagy távolság miatt további hónapokba telik, míg minden információt haza tud küldeni a New Horizons.

Élve találták meg a csecsemőt a felrobbant ház romjai között

Élve találtak meg egy 11 hónapos csecsemőt az oroszországi házrobbanás helyszínén. Az orvosok szerint életveszélyes állapotban van, de minden esélye megvan, hogy felépüljön. A tegnap hajnali detonáció óta nyolc holttestet emeltek ki a romok közül. 36 emberről viszont semmit sem tudni.

Leszáll a Holdra Kína

Néhány napon belül Holdra száll Kína. Jelenleg a leszállóegység rendszereit tesztelik, hogy aztán megkezdődjön az ereszkedés, a magyar származású tudósról, Kármán Tódorról elnevezett kráterbe. A kínaiak rohamtempóban fejlesztik űrprogramjukat. Új rakétát, és űrrepülőgépet is építenek, és már a holdbázist tervezik.

Földrengések az Etna miatt

Legalább tízen megsérültek Szicíliában az Etna miatt keletkezett földrengésekben. A tűzhányó működése az elmúlt napokban erősödött föl. Vagy ezer kisebb földmozgást észleltek már a környéken, ezek egyike viszont jóval nagyobb volt.

A cunamit okozó vulkán kitörése még mindig nem ért véget

Újabb és újabb holttesteket találnak a mentőcsapatok Indonéziában, ahol szombaton szökőár pusztított. A halálos áldozatok száma már 429-re emelkedett. Nagyjából 150 embert továbbra is keresnek. A cunamit okozó vulkán kitörése még mindig nem ért véget.

 

Gyilkolásra felhatalmazott mesterlövészeket vetnek be

Gyilkolásra felhatalmazott mesterlövészeket vetnek be hamarosan a hatóságok Rio de Janeiróban. Az lesz a feladatuk, hogy kilőjék azokat, akiknél fegyver van. Ezt is megígérte a nemrég megválasztott szélsőjobboldali brazil elnök. Emberi jogi szervezetek hevesen tiltakoznak.

 

Újabb szökőár jöhet Indonéziában

Már a 400-hoz közelít az idonéziai szökőár eddig megtalált halottainak száma. A hatóságok mindenkit felszólítottak, hogy maradjon távol a partoktól, mert tovább tart a cunamit okozó vulkánkitörés, és újabb szökőár is lehet. A Krakatau a világ legfélelmetesebb tűzhányója. Ez produkálta az írott történelem legnagyobb kitörését, amely még a globális éghajlatra is hatással volt 1883-ban.

 

Egy egész városrész égett porig Brazíliában

Felrobbant egy kukta, és egy egész városrész porig égett Brazíliában. Több mint 600 épület semmisült meg Manausban, ahol pokoli tűzvész pusztított. A balesetben négyen megsérültek. Már nem először történt hasonló szerencsétlenség a dél-amerikai országban.

 

Felrobbant egy japán étterem

Felrobbant egy kétszintes étterem Japán északi részén. Több mint 40-en megsérültek, de egyikük sincs életveszélyben. A robbanás okát még vizsgálják, de úgy tűnik, hogy gázszivárgás miatt semmisült meg az épület.

4400 éves sírkamrát tártak fel Egyitomban

Páratlan szépségű sírkamrát tártak fel a régészek Egyiptomban. A 4400 éves temetkezési hely még érintetlen volt, amikor rábukkantak. A kutatás eddigi eredményét most mutatták be. A sír azonban még rejthet meglepetéseket.

Juncker keveri a műfajokat

Az isiásza miatt összekeveri az álhírt a véleménnyel. Ezt Kovács Zoltán államtitkár mondta az Európai Bizottság elnökéről, aki tegnap Orbán Viktort is megvádolta azzal, hogy álhíreket terjeszt. Orbán Viktor szóvivője szerint meglátszik Brüsszel bevándorláspolitikáján, hogy álhírnek tartja a bevándorlás veszélyességét.

 Nyolc halálos áldozata van a mexikói tűzijáték-robbanásnak

Tragédia egy mexikói ünnepen. Felrobbant egy tűzijáték lerakat. A detonációkban legalább nyolcan meghaltak, ötvenen pedig megsérültek. A halálos áldozatok között négy gyermek is van.

Szakadék felett lógó kamionost mentettek Kínában!

A sofőr egy baleset miatt csúszott le az útról. Súlyosan megsérült, így különösen nehéz dolguk volt a mentőcsapatoknak. A szerencsétlenül jár férfi már jobban van.

A 9 éves kisfiú elérte, hogy újra lehessen hógolyózni

Elérte egy 9 éves amerikai kisfiú, hogy újra lehessen hógolyózni a városában. Egy 100 éves rendelet alapján ugyanis tilos volt ezt a játékot űzni. A helyi önkormányazhoz fordult az ügyben, és a képviselők egyhangúlag módosítottak a jogszabályon.

Egyre többen tüntetnek Franciaországban

Egyre nagyobb a káosz Franciaországban, ahol már a középiskolás diákok is csatlakoztak a sárgamellényesek mozgalmához. A diákok többfelé iskolákat foglaltak el, és egy városban még a rohamrendőrökkel is összecsaptak. A mentősöknél is nagy a mozgolódás, és barikádot és gumikat égettek a Nemzetgyűlés épülete előtt.

Meghalt George H. W. Bush

Meghalt idősebb George Bush, volt amerikai elnök. Bush kétszer is járt Magyarországon. A volt elnök feleségét, Barbara Busht csak néhány hónappal élte túl. Az egyik legnépszerűbb first lady ez év áprilisában halt meg. Bush emlékét idézi fényképes összeállításunk is!

Tiltakozás és összecsapások Párizsban

Átterjedt Belgium francia nyelvű részére az üzemanyag-adó emelés elleni sárgamellényes mozgalom. Párizsban éjszaka is tartottak a szombati demonstráció után kirobbant zavargások. A tiltakozás szervezői szerint ezeket az összecsapásokat szélsőségesek provokálták. Emmanuel Macron elnök azt üzente a tüntetőknek: szégyelljék magukat.

Erőszak a Fekete Pénteken

Lövöldözés, késelés, tűzriadó, pánik, tolongás és őrület. Így zajlott a Black Friday az Egyesült Államokban. New York államban két férfit szúrtak le a nagy vásárlási lázban. New Jersey-ben egy vevő átlőtte egy másik csuklóját. Idén egy halálos áldozata és 6 sebesültje volt a leárazási erőszaknak.

Támadás a kínai konzulátus ellen

Fegyveresek rohamozták meg a kínai konzulátust a pakisztáni Karacsiban. Négy embert lelőttek, köztük két rendőrt. Mindhárom támadóval végeztek az egy órás tűzharcban. Egy szeparatista szervezet vállalta magára a terrorakciót.

A misszionárius tudta, hogy megölhetik

Egyelőre nem tudni, hogy fogják elhozni a holttestét annak a misszionáriusnak, akit a bennszülöttek öltek meg az Indiához tartozó Észak-Szentinel szigeten. A 26 éves amerikai fiatalember pontosan tisztában volt a veszéllyel, de nem érdekelte…

Lenyilazhatták az őslakosok a misszionáriust

Megöltek egy amerikai turistát az Indiához tartozó Andemán-szigetcsoporton. A fiatalember a világtól teljesen elzárt Északi-Szentinelen szállt partra, de az őslakosok végeztek vele. Az amerikai a kereszténységről akart beszélni az ottaniaknak. A világ egyik utolsó érintetlen törzse az indiai kormányzat teljes védelmét élvezi. Senki sem mehet oda, még fényképezni is tilos őket.

 Horrorbaleset történt a Forma-3-as Makaói Nagydíjon

A Forma-3-as Makaói Nagydíján egy német versenyző kocsijával kirepült a pályáról és egy építménynek csapódott. A 17 éves német lány gerinctörést szenvedett.  Rajta kívül négyen sérültek meg, de egyikük sincs életveszélyben.

Életfogytiglan a tömeggyilkosoknak

Életfogytiglani börtönre ítélték a XX. század egyik legkegyetlenebb rendszerének még életben lévő, két egykori vezetőjét Kambodzsában. A 70-es évek második felében a Vörös Khmerek rémuralma idején legalább kétmillió ember halt meg. Valószínűleg ezzel lezárult a felelősségre vonás az indokínai országban, ahol már nem akarnak több pert a tömeggyilkosok ellen.

 

40 éve telt a történelem legszörnyűbb szektás tömeggyilkossága óta

A történelem legszörnyűbb szektás tömeggyilkossága, vagy öngyilkossága. A mai napig sok a homály a Népek Temploma utolsó napjáról. 40 évvel ezelőtt az amerikai Jim Jones több mint 900 híve halt meg egyetlen nap alatt. 300 gyermek volt köztük. A néhány túlélő egy pillanatra sem tudja elfelejteni a borzalmakat.

100 éve ért véget az első világháború

Világszerte megemlékeztek az első világháború 100 évvel ezelőtti befejezéséről, amely valójában csak időlegesen zárta le a konfliktust. A világégés utáni békeszerződések, a vesztesek szerint békediktátumok ugyanis olyan indulatokat keltettek, amelyek 21 évvel később újabb világháborúhoz vezettek. A megemlékezések központja Párizs volt, ahol csaknem 70 ország politikai vezetői jelentek meg.

Súlyos ebola járvány tombol Kongóban

Minden idők legsúlyosabb ebola járványa tombol a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Az egykori Zaire keleti részén már mintegy 200-an haltak meg a vérzéses lázzal járó kór miatt. A helyzetet súlyosbítja, hogy a térségben polgárháború dúl, és időnként az egészségügyi szakembereket is megtámadják a fegyveresek.

 Elítélték a manhattani merénylőt

Terrorizmus vádjában bűnösnek mondta ki a bíróság azt a férfit, aki öngyilkos merényletet akart elkövetni tavaly New York-ban. A város egyik legforgalmasabb részén hozta működésbe a testére szerelt bombát, amitől végül ő sérült meg a legsúlyosabban. A merényletet a biztonsági kamerák rögzítették.

Tragédia az evőversenyen

Meghalt egy volt boxoló Argentínában, amikor megpróbált minél több croissant felfalni a rendelkezésére álló egy perc alatt. Próbálták megmenteni, de nem sikerült: a kórházban meghalt.

Összeomlott három ház Marseille-ben, egy ember életét vesztette

Legalább egy halottja van a hétfői franciaországi házomlásnak. Két, korábban már életveszélyessé nyilvánított társasház roskadt össze, a harmadikat maguk a hatóságok döntötték romba. A rendőrség szerint többen is lehetnek még a romok alatt. 

Már 30-an vesztették életüket az Olaszországban pusztító ítéletidőben

Tragédia Szicíliában. Két család kilenc tagja halt meg, amikor elöntötte a házukat a sáros áradás. Gyerekek is vannak az áldozatok között. Így most már 30-an vesztették életüket az Olaszországban egy hete pusztító ítéletidőben.

 

Ítéletidő: Velence központja még mindig víz alatt áll

Már legalább 18 halálos áldozata van az Olaszországban pusztító ítéletidőnek. Az áldozatok többsége autóbalesetekben, és kidőlt fák miatt vesztette életét. Velence központja még mindig víz alatt áll. A hegyekben óriásiak a károk, több település megközelíthetetlen.

Agyonverték James Bulgert, amerika leghírhedtebb bűnözőjét

Megölték a börtönben Amerika egyik leghírhedtebb bűnözőjét. A 89 éves James Bulgert meg nem erősített hírek szerint több rabtársa kirángatta a kerekesszékéből és agyonverte. Bulgert - akinek életéről filmek és könyvek készültek, 16 évnyi bujkálás után 2011-ben fogták el, majd elítélték. Hosszú évekig az FBI informátora volt. Egyesek szerint ez vezetett mostani erőszakos halálához is.

Állatkert a templomban

Egyedülálló egyházi kezdeményezés Oroszországban. Állatkertet rendeztek be az egyik templomban, hogy még több hívőt csábítsanak a misékre is. A helyiek örülnek a jövevényeknek, köztük a krokodiloknak, mert nincs a környéken állatkert. A krokodilos templom annyira sikeres, hogy bővíteniük kell a férőhelyet.

Légiszerencsétlenség Indonéziában

Valószínűleg senki sem élte túl a katasztrófát, amely a szigetország fővárosa mellett történt. Egy szinte vadonatúj Boeing-737-es csapódott a tengerbe. A belföldi fapados járaton 189-en voltak. A fekete dobozokat még nem találták meg. Ezek adhatnak majd választ arra, mi történhetett.

Iskolabuszt sodort el a víz

Elsodort az áradás egy iskolabuszt Jordániában. A tragédiában legalább 21-en életüket vesztették. Többeket még nem találtak meg. A kutatásba izraeli mentőcsapatok is bekapcsolódtak.

Szankciók Szaúd-Arábia ellen

Személyesen fogadta a szaúdi király és a trónörökös a meggyilkolt Dzsamal Hasogdzsi újságíró családtagjait, köztük a fiát Rijádban. Az ország teljhatalmú urai részvétüket fejezték ki és azt mondták, nekik semmi közük a gyilkossághoz. Közben Washington egy aprócska szankciót vezetett be Szaúd-Arábia ellen: nem utazhat az Egyesült Államokba 21 szaúdi.

Megtalálták a szaúdi újságíró holttestét

A Sky News információi szerint a szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi földi maradványaira az isztambuli szaúdi főkonzul kertjében bukkantak rá. Előzőleg a szaúdiak nem voltak hajlandók elárulni, hogy hová rejtették a kegyetlenül lemészárolt Hasogdzsi holttestét. A török elnök szerint előre eltervezett gyilkosság történt a külképviseleten.

Felvétel a tajvani tragédiáról

Egy biztonsági kamera is felvette a tegnapi tajvani vasúti katasztrófa borzalmas pillanatait. A szerelvény egy kanyarban szaladt le a pályáról. A sziget történetének egyik legsúlyosabb vonatbalesetének halálos áldozatainak száma közben 18-ra emelkedett.

Termeszek eszik meg a házakat

Termeszek szó szerint felzabálnak egy falut Egyiptomban. Az apró rovarok nem kímélnek semmit, ami fából van, több lakóház már lakhatatlanná vált miattuk, mert annyira elszaporodtak. A hatóságok szükségállapotot hirdettek, de egyelőre nem sikerült megállítani az inváziót.

Útban a Merkúrhoz


2018.10.20. 18:29
Útban a Merkúrhoz

Sikeresen útnak indult az BepiColombo űrszonda a Merkúrhoz. Ez a Naprendszer legkisebb és a legbelső bolygója, amelyet eddig mindössze két szonda tudott megfigyelni közelebbről.

Mészárlás az iskolában: legalább tizennyolcan meghaltak

Legalább tizennyolcan meghaltak, negyvenen pedig megsebesültek a Krím-félszigeten egy iskolában, amikor egy tizennyolc éves diák pokolgépet robbantott a technikum ebédlőjében, majd tüzet nyitott társaira. Végül magával is végzett. Egyelőre nem tudni, miért követte el tettét a diák.

Nem repülnek a Szojúzok

A Nemzetközi Űrállomáson ragadt három űrhajós, miután csütörtökön az oda tartó Szojuz űrhajó legénységének kényszerleszállást kellett végrehajtania röviddel a start után. A vizsgálatok végéig nem repülhet újabb Szojuz, amely jelenleg az egyetlen eszköz, amely képes embert szállítani a Föld és a bázis között.

Óriási pusztítást hagyott maga után Michael

Hétre emelkedett a Michael hurrikán halálos áldozatainak száma az Egyesült Államokban. Öten Floridában, egy-egy ember pedig Georgia és Észak-Karolina államban vesztette életét az ítéletidő miatt. Floridában vannak olyan települések, ahol egyetlen épület sem maradt épségben. A vízzel borított területeken járványveszély van.

 

Donald Trump főbírójelöltjének drámai meghallgatása

Talán még sosem volt olyan drámai meghallgatás az amerikai szenátus igazságügyi bizottságában, mint most. Donald Trump főbírójelöltje időnként elcsukló hangon tagadta, hogy bárkit is meg akart volna erőszakolni tinédzser korában. Vádlója szintén sírással küszködve ecsetelte hosszan, mi történt az ominózus éjszakán csaknem negyven éve.

Nem jutott messzire a tolvaj

A chilei fővárosban kötött el egy kocsit az a férfi, aki a vadonatúj járművel mindössze két háztömbnyit autózott, majd egy árokban kötött ki. Könnyedén letartóztatták, társát még keresik.

Nem láttak az álarctól a betörők

Három betörő fosztott ki egy hivatali irodát az Egyesült Államokban. Halloween-maszkokat használtak, hogy ne lehessen felismerni őket. Csakhogy a kis lyukakon nem láttak ki rendesen, ezért levették azokat. Így most már az arcuk alapján keresheti őket a rendőrség.

Kiröhögték Trumpot


2018.09.26. 18:52
Kiröhögték Trumpot

Kinevették Donald Trumpot az ENSZ Közgyűlésének most kezdődött általános vitáján. A késéssel érkező amerikai elnök szerint ő többet ért el két év alatt, mint korábban bármelyik elődje. A németek sem bírták visszafogni derültségüket, amikor Trump azzal vádolta meg őket, hogy kiszolgáltatják magukat Oroszországnak.

Megtalálták az emuk gázolóját

Elfogták azt a férfit, aki szándékosan elgázolt egy csapat emut Ausztráliában. Ezzel 10 állatot pusztított el. Állatkínzásért állítják bíróság elé.

Merénylet az iráni katonai parádén

Legalább 24-en meghaltak, amikor fegyveresek tüzet nyitottak egy katonai parádén Iránban. Az áldozatok között nők és gyermekek is vannak. Teherán szerint külföldről pénzelt arab szélsőségesek állnak a támadás mögött, amit egy helyi arab szervezet vállalt magára. Figyelem, megrázó képek következnek.

Durva tornádó pusztított a kanadai fővárosban és környékén

A forgószélről megdöbbentő videók készültek. Még 200 kilométer per órás széllökéseket is mértek. Négyen súlyosan megsérültek és óriási károkat okozott a természeti csapás.

Szemétszedés az űrben?

Működik az új módszer az űrszemét összeszedésére! Egy brit műholdról sikeresen kilőtték azt a hálót, amely befogott egy fémdarabot. Az elmúlt évtizedekben már annyi űrszemét halmozódott fel, hogy komoly veszélyt jelentenek a még működő, Föld körül keringő eszközökre.

Elérte Kínát a tájfun

Lecsapott Kínára a Mangkhut tájfun. A vihar a sűrűn lakott déli partoknál söpör végig. Hongkongban és Macaón 160 kilométer per órás széllökéseket mértek.

Vihar egy karikatúra miatt

Továbbra is áll a bál Serena Williams teniszezőnő a US Open döntőjében tanúsított viselkedése miatt. Ezúttal egy ausztrál lapban megjelent karikatúra verte ki sokaknál a biztosítékot. A rajzolót sokan rasszistának és szexistának bélyegezték. A szerkesztőség kiállt munkatársa mellett, és újra megjelentette a rajzot.

Teherautó ütközött a konvojjal

Teherautó ütközött az elnököt szállító konvojjal Moldovában. Az államfő karcolásokkal megúszta a karambolt. Három másik ember is megsérült, köztük az elnök anyja. A balesetről az egyik kocsi fedélzeti kamerája felvételt készített.

Felvételen: megúszta egy kartöréssel a brutális balesetet

Horrorisztikus baleset történt egy női autóversenyen. A Dominikai Köztársaságban rendezett futamon kettészakadt egy kocsi, és a vezető kirepült a roncsból. Egészen hihetetlen, hogy egy kartöréssel megúszta.

Tájfun után földrengés Japánban

Tájfun után újabb természeti csapás. Nagy erejű földrengés rázta meg Japán északi részét. Nyolcan meghaltak, 300-an megsérültek és vagy 40 embernek nyoma veszett. Egy erőmű leállása miatt vagy hárommillió ember maradt áram nélkül.

Japán tájfun: 10 halálos áldozat és 300 sérült

10 halálos áldozata és 300 sérültje van eddig a Japánra lecsapó tájfunnak. 25 éve nem tapasztaltak ekkora pusztítást vihar miatt a szigetországban. Az ország egyik legnagyobb reptere továbbra is zárva van, miután a mesterséges szigetre épült légikikötőt víz borítja. Az ott rekedt utasokat már elkezdték kimenteni.

206 csirkeszárnyat falt föl 10 perc alatt

A világtörténelem legnagyobb versenyevőjének, Joey Chestnut-nak mindössze 10 perc kellett a teljesítményhez. Nem volt könnyű dolga, két másik klasszis alig maradt le tőle.

Gyászol Brazília a tűz miatt

Leégett az amerikai kontinens egyik legnagyobb múzeuma Rio de Janeiróban. Felbecsülhetetlen kincsek, leletek, kutatási anyagok vesztek oda a 200 éves épülettel együtt. A tűzvész oka egyelőre nem ismert. Sérült nincs.

Elment Bono hangja


2018.09.02. 18:40
Elment Bono hangja

Félbe kellett szakítani a U2 berlini koncertjét, mert elment az együttes énekesének hangja. Bono bocsánatot kért rajongóitól, és azt ígérte, kárpótolják őket. Mindez a lehető legrosszabbkor jött a U2-nak, mert csak most kezdték európai turnéjukat.

 

Szétvert egy buszt, majd a sofőrt is elgázolta, háromszor

Szétvert egy buszt, majd a sofőrt is elgázolta - méghozzá háromszor - egy fiatal lány Washingtonban. Egy közlekedési vita fajult idáig. Az utasok próbálták lecsillapítani, de nem jártak sikerrel. A nő elment a helyszínről, de a rendőrök elfogták.

Túlfutott a leszállópályán és kigyulladt egy repülő

Túlfutott a leszállópályán és kigyulladt egy repülő az oroszországi Szocsi repülőterén. A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat. A gépen lévők közül 18-an megsérültek. Az egyetlen halálos áldozat a reptér egyik alkalmazottja.

 

Zugivó bolti tolvajt keresnek a bolgár rendőrök

A nőről csak annyit tudnak, hogy valószínűleg turista. És hogy szereti a rövidet. Meg hogy nagyon szomjas.

Nagyon nagy bajban lehet Trump

Egykori főtanácsadója szerint nagyon nagy bajban van az amerikai elnök. Donald Trump volt ügyvédje és bizalmasa ugyanis eskü alatt vallotta, hogy az ő utasítására utalt át 2016-ban összegeket a törvény által szigorúan szabályozott kampánypénzekből két nőnek, hogy hallgassanak a Trumphoz fűződő korábbi viszonyukról.

Mosógépbe zárták a kisgyereket

Akár 10 év börtönre is ítélhetik azokat a fiatalokat, akik egy rájuk bízott két éves kisfiút bezártak egy mosógépbe Lengyelországban. Ugyan nem kapcsolták be a gépet, de videóra vették a kicsi jajveszékelését, majd a videót feltették az internetre, ahol rengetegen nézték meg.

MeToo: az áldozat is zaklathatott

Óriási csapás a MeToo-kampánynak. A zaklatásos botrányokról elhíresült mozgalom egyik élharcosáról kiderült, hogy tavaly úszott meg egy zaklatásos ügyet, amelyben őt vádolták szexuális bűncselekménnyel. Asia Argento 380 ezer dollárt fizetett azért, hogy ne derüljön ki: öt éve alkohollal itatott egy 17 éves színészt, és le is feküdt vele.

 

Földrengés, tájfun, árvíz

Három ország, három természeti csapás. Kínában óriási károkat okozott a Rumbia nevű tájfun, amely ebben a szezonban már a 18. vihar, amely elérte az országot. Az indiai Kerala államban már több mint 350 halálos áldozata van a rengeteg monszunesőnek. Az indonéziai Lombokon pedig újra megmozdult a föld.

Meghalt Kofi Annan


2018.08.18. 18:46
Meghalt Kofi Annan

A ghánai, Nobel-békedíjas politikus 10 éven át volt az ENSZ főtitkára, és egyben az első fekete-afrikai, aki betöltötte ezt a tisztséget. Visszavonulása után sem hagyta abba a munkát, és a világ több konfliktusában vállalt közvetítőszerepet.

 

Nem hagyta magát az eladónő

Szembeszállt egy rablóval egy élelmiszerbolt eladónője az Egyesült Államokban. Többször megütötte a férfit, aki így csak néhány bankjegyet tudott zsákmányolni. Minderről felvétel is készült.

Súlyos terrorakció: magukra robbantották a házat

Felrobbantottak egy lakóházat muszlim szélsőségesek Jordániában, amikor a biztonsági erők támadást intéztek ellenük egy korábbi terrortámadás miatt. Ez volt az elmúlt évek legsúlyosabb terrorakciója a Nyugat-barát közel-keleti országban.

A CIA-nak készítettek kerámiákat - titokban

Nem mindennapi megrendelést teljesített egy kerámiákat gyártó lengyel cég. Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, vagyis a CIA számára kellett egyedi dísztárgyakat alkotniuk. A megrendelő miatt a különleges darabokat a legnagyobb titoktartás mellett készítették.

450 sérült a bukaresti tüntetés után

Súlyos összecsapások voltak Bukarestben a korrupcióellenes tüntetők és a rendőrök. Két rendőrt kis híján meglincseltek, több százan megsérültek. Becslések szerint mintegy 100 ezren vonultak utcára, köztük azok, akik külföldön dolgoznak.

Lezuhant a lopott repülővel

Ellopott egy utasszállítót egy reptéri alkalmazott az Egyesült Államokban. Látványos manővereket hajtott végre, miközben az amerikai légierő egyik vadászgépe üldözte. Minderről több felvétel készült…

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való