KERESÉS search-close

"Horváth Nándor" szerzővel ellátott tartalmak

Horváth Nándor

Horváth Nándor által létrehozott tartalmak (100):

Újra lesz vásárlási idősáv

Döntött a kormány: újra lesz vásárlási idősáv. A 65 év felettiek bármikor mehetnek boltba, de hétköznap délelőtt 9 és 11, valamint hétvégén 8 és 10 óra között csak ők lehetnek az üzletekben. A fiataloknak olyankor tilos. A rendelkezést a miniszterelnök jelentette be a Facebookon napközben, de akkor több részletről még nem beszélt. Nem sokkal ezelőtt megjelent a rendelet, eszerint a szabály holnaptól életbe lép, és az élelmiszerüzletekre, a gyógyszertárakra, valamint a drogériákra vonatkozik.

Korrupciós ügy: már 11 gyanúsított van

Már 11 gyanúsítottja van annak a korrupciós ügynek, amelyben fideszes politikusok is érintettek. A gyanúsítottak között van Boldog István kormánypárti országgyűlési képviselő, valamint közvetlen munkatársa, Fehér Petra. Ő Törökszentmiklóson és a megyei közgyűlésben is képviselő. Törökszentmiklósi pozíciójáról a héten lemondott. Kerestük a fideszt, hogy a megyei közgyűlésből is visszahívják-e, de nem válaszoltak. Fehér Petra az elmúlt egy évben mindkét helyről felvette a fizetését.

18 civilszervezet tiltakozik

Veszélyezteti az esélyegyenlőséget és a védendő emberek jogainak érvényesülését, hogy a kormány váratlanul megszünteti az Egyenlő Bánásmód Hatóságot. Ez áll 18 civil szervezet közösen megfogalmazott véleményében. A kormány tervét már az Európa Tanács emberi jogi biztosa is kritizálta. Varga Judit igazságügyminiszter szerint azzal, hogy az ombudsmani hivatala veszi át a hatóság munkáját csak erősödik az egyenlő bánásmód érvényesítése. A civilek szerint viszont ez nem igaz, az ombudsman kényes kérdésekben eddig is túl passzív volt.

93 milliárd forintért építtettek 20 kilométer autópályát az M6-os folytatásaként

93 milliárd forintért építtet a kormány 20 kilométer autópályát az M6-os folytatásaként a horvát határig. Ez kilométerenként több mint 4 és fél milliárd forint, ami az eredetileg tervezett összeg csaknem duplája. Azon a szakaszon akkora a forgalom, mint egy mellékúton. A kormánynak régi terve, hogy minden autópálya az országhatárig érjen. A DK szerint drága és indokolatlan a beruházás.

Az ellenzék szerint a magyar egészségügyi rendszer nem működik kiválóan

A magyar egészségügyi rendszer kiválóan működik és az ország is jól teljesít a komoly nehézségek ellenére – így értékelte Gulyás Gergely miniszter a járványhelyzetet az Országgyűlésben. Az ellenzéki pártok viszont egységesen azért támadták a kormányt, amiért szerintük nem használta ki a rendelkezésére álló időt és nem készült fel a koronavírus-járvány második hullámára.

Gulyás Gergely szerint csak véletlen egybeesés

Csak véletlen egybeesés Gulyás Gergely miniszter szerint, hogy épp akkor nyújtották be az Alaptörvény, a választási törvény és az örökbefogadás szabályainak módosítását, miután elfogadta a parlament a veszélyhelyzet meghosszabbítását. A miniszter azt mondta, ez nem vett el időt a járványügyi védekezéstől. A DK szerint viszont botrányos, hogy a kormány a járvány közepén ilyesmivel foglalkozik.

Egyszerűsítette a kormány a koronavírus ellen külföldön gyártott oltóanyagok behozatalát

Egyszerűsítette és felgyorsította a kormány a koronavírus ellen külföldön gyártott oltóanyagok és gyógyszerek engedélyeztetését és behozatalát Magyarországra egy friss rendeletben.

Szűkítenék a közpénz fogalmát

Átírná a közpénz fogalmát a kormány az alaptörvényben. Ezzel ellenőrizhetetlenné tennék például a TAO-pénzek, az uniós támogatások, vagy az állami alapítványok vagyonának felhasználását – véli a közpénzek felhasználásával foglalkozó civil szervezet. Emellett szintén az alaptörvényben rögzítenék, hogy a milliárdos közvagyonokat kezelő állami alapítványokat kétharmados törvények védik. Szél Bernadett szerint így akár azt is beleírhatná a kormány az alaptörvénybe, hogy szabad a rablás.

Orbán Viktor: Szerdától semmilyen sportrendezvényen nem lehetnek nézők

Szerdától semmilyen sportrendezvényen nem lehetnek nézők – jelentette be Orbán Viktor. Ez érinti a következő egy hétre tervezett válogatott focimeccseket is. Az MLSZ visszaadja a jegyek árát. De zárt kapus lesz a Ferencváros Barcelona elleni BL-meccse is. A klub nem válaszolt a megkeresésünkre. A kormány emellett szerdától megtiltja az amatőr csapatsportokat is. Az általunk megkérdezett egyesületek szerint ez akár a megszűnésükhöz is vezethet.

4600 maszk egy hónap alatt a csaknem 3 millió helyett

Az ígért havi csaknem 3 millió helyett szeptemberben már csak alig több mint 4600 darab maszkot gyártottak a sátoraljaújhelyi börtönben. Ezt Hadházy Ákos független képviselő derítette ki. A maszkgyártó gépet 210 millió forint közpénzből vásárolta az állam. A politikus feljelentést tesz. A kormányt hiába kerestük.

Újabb egymilliárd forintot költ a kormány a jövő évi vadászati világkiállításra

Újabb egymilliárd forintot költ a kormány a jövő évi vadászati világkiállítás kommunikációs kampányára – ezt a 24. hu vette észre. A kiállítás előkészítésére 10 milliárdot szán a kormány, a rendezvény összesen akár több mint 50 milliárd forintba is kerülhet. A DK szerint felháborító ez a pazarlás. A kormány szerint viszont az ilyen eseményekkel lehet újra mozgásba hozni a turizmust.

Akár egymillió forintos bírságot is kaphatnak, ha nem tartják be az új szabályokat

Akár egymillió forint bírságot és egy éves bezárást is kaphat az a mozi, színház, vagy sportklub, amelyik nem tartja be a most bevezetett új szabályokat. Mától ugyanis csak minden harmadik széken és végig maszkban lehetnek a nézők. A kormány elismerte, hogy a fociklubok között eddig is voltak olyanok, amelyek nem tartották be a maszkviselés szabályait. A ma esti 20 ezer néző előtt tartandó Ferencváros-Juventus meccsre a klubvezetés és a szurkolók is rendet kérnek és ígérnek.

28 éves DK-s képviselő halt meg

Koronavírus fertőzésben halt meg egy 28 éves DK-s önkormányzati képviselő. Balogh Lajos halálát a józsefvárosi önkormányzat is megerősítette. Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán úgy búcsúzott: Balogh Lajos minden erejével, szóval és tettel küzdött a megkülönböztetés minden formája, a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen, a cigány és nem cigány magyarok együttéléséért.

Számvevőszéki vizsgálatot kért Koncz Zsófia ellen a Momentum

Letette a parlamenti esküt Koncz Zsófia, aki ellen a Momentum számvevőszéki vizsgálatot kért. Szerintük csak a Facebookon többet költött, mint amennyit a törvény szerint összesen elkölthetett volna a kampányára a borsodi időközi választásokon. Koncz Zsófia ma nem akart nyilatkozni. A Számvevőszék közölte, a törvényben előírt határidőre elvégzik a vizsgálatot. Erre egy évük van.

Egyetlen nap alatt 63 áldozat

Újabb rekordot döntött a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon. Egy nap alatt 63-an vesztették életüket. Az Operatív Törzs is elismeri, hogy meredeken emelkedik fertőzöttség és nem látszik, hogy ez mikor állhat meg. Azt viszont nem árulták el, hogy mire számítanak és milyen fertőzöttségnél várhatóak újabb szigorítások. Az orvosi kamara szerint, ha a kormány nem cselekszik hamarosan, akár napi több száz halottja is lehet a járványnak Magyarországon.

Polgármesterek kérik az adatokat

Törvényjavaslattal kötelezné a DK a kormányhivatalokat, hogy adják ki a településekre lebontott járványügyi adatokat az önkormányzatoknak, ezzel is segítve a védekezést. Az elmúlt napokban ugyanis több ellenzéki polgármester is hiába kérte ki a települése adatait, nem kapták meg azokat. Egy fideszes országgyűlési képviselő viszont a teljes választókerülete adatait nemcsak megkapta, de közzé is tette egy internetes újságban – vette észre a 24.hu. A cikket később törölték mindenhonnan.

Sokan maszk nélkül szurkoltak a szombati Ferencváros-Újpest meccsen

Hiába kötelező a maszkviselés már a focimeccseken is, sok szurkoló hosszabb-rövidebb időre nem hordott maszkot a tegnap esti Ferencváros-Újpest mérkőzésen. Például a kormányzati tájékoztatási központ szóvivője, aki utólag elismerte, hogy ez hiba volt. Az Újpest biztonsági igazgatója szerint lehetetlen folyamatosan betartani az új szabályt. A Fidesz szerint viszont biztatóak az első tapasztalatok.

Gulyás: Jó, hogy ilyen sokan tüntetnek a kormány mellett

Jó, hogy ilyen sokan tüntetnek a kormány mellett – így kommentálta a péntek esti demonstrációt a Gulyás Gergely egy rendezvényen az atv.hu tudósítása szerint. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elfogadhatatlannak nevezte, hogy a diákok elfoglalták a Színművészeti egyetem épületét és szerinte sokan csak azt várják, hogy erőszakot alkalmazzanak velük szemben. A Momentum viszont úgy látja, hogy Gulyás Gergely cinikus és a kormány teljesen félreérti a fiatalokat.

Meccseken és gyülekezéseken is kötelező a maszk

Focimeccseken és gyülekezéseken mától kötelező minden résztvevőnek és nézőnek maszkot viselnie. Egy friss kormányrendelet szerint mostantól minden sporteseményen és gyülekezésen is kötelező az arc és az orr eltakarása. Aki megszegi a szabályt, azt kivezetik a stadionból. Hogy mindezt hogyan tartják be például a szombati teltházasra tervezett Ferencváros-Újpest focimeccsen, egyelőre nem tudni. Az MLSZ szerint a szervezők dolga lesz intézkedni. A Ferencváros a szabályok betartására kéri a szurkolókat.

Orbán Viktorról is gyűjtött adatokat egy kínai cég

Többek között Orbán Viktorról is gyűjtött adatokat egy kínai cég. De gyűjtött az egyik gyerekéről, volt miniszterelnökökről, egyházi és gazdasági vezetőkről. Az ügyben már a rendőrség is nyomoz. A nemzetbiztonsági bizottság előtt jövő kedden a katonai hírszerzés számol be az ügyről. A Külügyminisztérium szerdán nem reagált megkeresésünkre. Korábban írásban befolyásolási kísérletnek minősítették a kínaiak tevékenységét.

Határpénz: nem tudni pontosan mire költik

Újabb 6 és fél milliárd forintot kapott a Belügyminisztérium - ahogy a kormány fogalmaz - a rendkívüli migrációs nyomás kezelésére. Ezzel idén összesen 36 milliárd forintot költhet el erre a minisztérium. Hogy pontosan mire megy el ez a pénz, azt viszont nem árulták el kérdésünkre. A DK szerint a migrációra hivatkozva megpróbálják eltitkolni, hogy mire költik a pénzt. Az ellenzéki párt ezért írásbeli kérdéssel fordul a minisztériumhoz.

Hétezer Túró Rudi, 150 kiló lazac és harcsa TAO-pénzekből

Hétezer Túró Rudi, 30 kiló téliszalámi, 150 kiló lazac és harcsa. Ezekre is költött a felcsúti fociklub a neki felajánlott TAO-pénzekből. Ez derül ki azokból a számlákból, amiket a DK perelt ki a Mészáros Lőrinc vezette alapítványtól. Az ellenzéki párt szerint a felcsúti csapat elherdálja az adófizetők pénzét. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondja, a TAO-rendszer beváltott a hozzá fűzött reményeket.

Koncz Zsófia csak Facebook-reklámra többet költhetett a törvényben szereplő maximális összegnél

Csak Facebook-reklámra többet költhetett a törvényben szereplő maximális összegnél Koncz Zsófia a borsodi időközi választás fideszes győztese. A politikus csaknem öt és fél millió forintot fordított erre. A közpénzek átláthatóságáért küzdő Transparency International szerint a hatályos jogszabály alapján egy jelölt a teljes kampányára most legfeljebb 5,4 millió forintot költhet. Koncz Zsófia nem akart nyilatkozni, a Fidesz azt mondja: minden szabályt betartottak. 

A fideszes jelölt nyerte a borsodi időközi választást

Marad a kétharmad, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi országgyűlési képviselő-választást a Borsod megyei hatos számú választókerületben. Koncz Zsófia a szavazatok több mint 50 százalékát szerezte meg. Az ellenzéki jelölt, a jobbikos Bíró László 46 százalékot kapott. A maradékon 3 másik jelölt osztozott. Koncz Zsófia a júliusban elhunyt édesapja, Koncz Ferenc helyét veszi át az országgyűlésben.

A kormánypártok parlamenti kétharmada múlhat a borsodi választáson

A kormánypártok parlamenti kétharmada múlhat a vasárnapi borsodi választáson. A tiszaújvárosi központú választókerületben délután 5 óráig a szavazásra jogosultak 40 és fél százaléka vett részt az időközi voksoláson. A motorbalesetben meghalt korábbi képviselő lányát, Koncz Zsófiát indították a kormánypártok, ők például akciós krumplit kínáltak a kampányban. Az ellenzék a jobbikos Bíró László mögé állt be, aki korábbi kijelentései miatt magyarázkodott.

Elsöprő többséggel utasította el a kormánypártok jelöltjét a Kúria elnöki posztjára az Országos Bírói Tanács

Elsöprő többséggel elutasította az Országos Bírói Tanács Varga Zs. András jelölését a Kúria elnöki posztjára. A testület szerint a jelöltnek nincs tárgyalótermi tapasztalata és gyakorlati múltja sem. A kormánypártok szerint viszont senkiben sem merült fel kétség a jelölt tapasztalatával kapcsolatban, ezért támogatják Varga kinevezését. A DK szerint a jelöléssel a kormány semmibe veszi a hatalmi ágak szétválasztását, ezért az Európai Bizottsághoz fordulnak.

24 – rekordon a koronavírusban elhunytak száma

Minden eddiginél többen haltak meg koronavírusban Magyarországon egy nap alatt. Kedden 24 beteg hunyt el, köztük egy 21 éves nő. Ez azt jelenti, hogy két nap alatt 44-en haltak meg. Müller Cecília országos tisztifőorvos is arról beszélt ma, hogy heti bontásban is nő a halottak száma, ráadásul csökken az átlagéletkoruk.. A Híradónak nyilatkozó víruskutató szerint decemberig ez lesz a tendencia.

A Dózsa György úti baleset miatt elítélt férfinál volt a Borkai-videó

Több mint egy évvel a kiszivárgásuk előtt a Dózsa György úti baleset miatt elítélt férfinál voltak a Borkai Zsolt korábbi fideszes győri polgármesterről készült intim felvételek. Erről a hvg.hu írt a vallomására hivatkozva. A férfi azt vallotta a rendőrségen, hogy a házi őrizete alatt véletlenül maradtak nála a felvételek. Ma hiába kerestük őt és az ügyvédjét is, nem akart nyilatkozni, ahogy az ügy többi szereplője sem.

A koronavírus fertőzöttek szállítása is az Országos Mentőszolgálat feladata lett

A mintavételek után már a koronavírus fertőzöttek szállítása is az Országos Mentőszolgálat feladata lett, az erről szóló miniszteri utasítást Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő osztotta meg Facebook oldalán. Szerinte a mentőket már így is túlterhelik járvány miatti plusz feladatok. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az operatív törzs dönthet a feladataik csökkentéséről, az országos tisztifőorvos azonban ma nem válaszolt a mentők túlterheltségére vonatkozó kérdésünkre. A Mentőszolgálat szerint a működésük zavartalan.

A kaszinóknak nem kell bezárniuk este 11-kor

Az operatív törzshöz fordul a kaszinók ügyében a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely az RTL Híradó kérdésére elismerte, hogy a kaszinóknak nem kell bezárniuk este 11-kor a koronavírus-járvány miatt úgy, mint a vendéglátó és szórakozóhelyeknek. Szerinte ezt indokolt lenne felülvizsgálni. A kaszinók több mint a fele Garancsi István érdekeltsége. A DK szerint a kormány kivételezik az oligarcháival.

Városliget: átírta a szabályokat a kormány

Hiába nem akarja Budapest vezetése, hogy beépítsék a Városligetet, a kormány egy kedd esti rendelettel lehetővé tett újabb nagyszabású építkezéseket a területen. Pedig Orbán Viktor tavaly azt ígérte: ha a főváros nem akarja a Liget-beruházást, akkor nem lesz. A főváros szerint a miniszterelnök megszegte a szavát. A kormány azt ígérte: betartják a szavukat és nem kezdenek új építkezésbe.

Az élelmiszerek és az üzemanyagok további drágulására figyelmeztetnek

Az élelmiszerek és az üzemanyagok további drágulására figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank. A Matolcsy György vezette jegybank legfrissebb elemzése szerint ez leginkább a nyugdíjasoknak és a szegényebb családoknak okoz majd gondot. A DK szerint azonnali lépésekre lenne szükség, de a kormány láthatóan tehetetlen. A kormány szerint a kulcs a munkahelyek megőrzése és az újak teremtése.

Biztost kapnak az akadémiák

Nemcsak 11 és fél milliárd forintot kapnak a gazdaságvédelmi alapból a sportakadémiák, hanem külön miniszteri biztost is. Vele együtt összesen 82 miniszteri és miniszterelnöki biztos, illetve megbízott dolgozik a kormánynak. Nekik fejenként akár havi bruttó másfél millió forintos fizetés jár.

Bocsánatot kért a zsidózásért

Az egész zsidó közösségtől bocsánatot kért a jobbikos Bíró László, korábbi antiszemita kijelentéseiért. A politikus, aki az ellenzéki pártok közös jelöltjeként indul az októberi, tiszaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választáson azt mondta: már nem tudja és nem is akarja ezeket a kijelentéseket vállalni, és ezzel a témával sem akar többet foglalkozni.

Orbán Győző cégétől vettek követ az M4-es autóút építéséhez

Orbán Viktor apjának cégétől vettek követ az M4-es autóút több szakaszának építéséhez – írta meg a Direkt36 oknyomozó portál az államtól három év alatt kiperelt dokumentumok alapján. Ezután az MSZP-nél és a Momentumnál is azt állítják, a miniszterelnök családja közpénzből gazdagodik. A DK írásbeli kérdést intéz Orbán Viktorhoz, hogy kiderüljön, mennyi pénzt keresett állami pénzen Orbán Győző. A miniszterelnök nem reagált megkeresésünkre.

Listázta a Külügyminisztérium a magyar újságírók külföldi útjait

Listázta a Külügyminisztérium a magyar újságírók külföldi útjait – írta meg a Telex. A távozó Indexesek új lapja szerint a kormány minden uniós nagykövetségétől bekérte, hogy magyar újságírók milyen szakmai úton vettek részt az adott országban, és kikkel találkoztak. Az Újságíró Szövetség szerint ilyet utoljára a nyolcvanas években csinált a külügy. A kormányt hétfőn hiába kerestük, a Telexnek pedig Soros-szervezeteket emlegetve válaszoltak.

Megkezdődött Mészárosék válópere

Megkezdődött Mészáros Lőrinc és felesége válópere – számolt be róla a 24.hu. A házaspárnak 270 milliárd forintosra becsült vagyonon kell megosztoznia. Hogy hogyan teszik mindezt, azt nem árulták el, de Mészárosné Kelemen Beatrix pár hónapja szinte minden tulajdonrészét eladta a Mészáros csoport cégeiben. A közpénzek átláthatóságért küzdő civil szervezet szerint azért érdekes a vagyon elosztása, mert az elsősorban az államtól, az adófizetőktől származik.

Orbán szerint a budapesti turizmus az egyetlen része a gazdaságnak, ami komoly bajban van

Orbán Viktor szerint a budapesti turizmus az egyetlen része a gazdaságnak, ami komoly bajban van. Szerinte a főváros dolga segíteni a szektoron, ugyanis oda fizetik az iparűzési adót a piaci szereplők. A miniszterelnök az állami televízióban azt is mondta: Budapestnek egyébként is van tartaléka, mégpedig 100 milliárd forint, amit erre kellene felhasználni. Karácsony Gergely úgy reagált: nemhogy szabad pénze nincs a fővárosnak, hanem 150 milliárdos mínuszban vannak - részben a kormány miatt.

Megbüntetik a vásárlót, ha nincs rajta maszk, a boltot pedig bezárathatják

A vásárlót és a boltot is megbüntetik ezentúl, ha nem visel valaki maszkot, sőt ha ez többször előfordul, akár be is zárathatják az üzletet. Erről Orbán Viktor beszélt az állami tévében szombaton este. A miniszterelnök megismételte, hogy október elsejétől kötelező lesz lázat mérni az iskolákban. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta Híradónknak, hogy ők ezt már augusztusban kérték. Közben újabb 484 esetben mutatták ki a koronavírust, és elhunyt 4 krónikus beteg. Orbán Viktor arra számít, hogy tovább növekszik a fertőzöttek száma. Arról is beszélt, felmerült, hogy este 11-kor bezárják a szórakozóhelyeket, de erről még nem döntöttek.

Újabb egymilliárd forinttal drágult az új Bozsik Stadion

Már majdnem kész, de újabb egymilliárd forinttal drágult az új Bozsik Stadion – vette észre az Átlátszó. Ezzel az eredetileg tervezett 5 milliárd forinthoz képest több mint két és félszeresére nőttek a költségek. Vagyis, majdnem 13 milliárdba kerül a Honvéd új otthona. A DK szerint ezt a pénzt főleg a koronavírus-járvány idején másra kellene költeni. A kormány nem reagált.

Nem árulja el a kormány, hogy mennyi pénz jut a zenészeknek a mentőcsomagból

Nem árulja el a kormány, hogy mennyi pénz jut a zenészeknek abból az 5,3 milliárdos mentőcsomagból, amit a könnyűzene-ipar megmentésére szántak. A pénzből raktárkoncerteket tartanak, amiket az állami Antenna Hungária szervez. A 24.hu megszerezte a céggel kötött, 4 és fél milliárdos keretszerződést. A lap úgy tudja, a pénzből alvállalkozóknak is jut, például a közbeszerzéseken sikeres Balásy Gyula cégeinek is.

Külföldi bérvadászok is bejöhetnek Magyarországra?

A külföldi bérvadászok is bejöhetnek Magyarországra, így értelmezi a határzár legutóbbi enyhítését az Országos Magyar Vadászkamara. A közlönyben pénteken jelent meg, hogy gazdasági célból bejöhetnek az országba a nem magyar állampolgárok. A bérvadászat pedig a kamara szerint gazdasági tevékenység. Az MSZP-nél azt mondják, nehezen követhetőek a kabinet szigorításai és enyhítései. A kormány kérdésünkre nem akarta értelmezni a Vadászkamara álláspontját.

A főpolgármester azt szeretné, ha a budapesti labdarúgó Szuperkupa-döntő zártkapus lenne

500 magyar mentőszolgálati dolgozó ingyen nézheti meg a Szuperkupa-döntőt szeptember 24-én. Az MLSZ és az UEFA elnökei ezzel szeretnék elismerni a munkájukat. Közben a főpolgármester kezdeményezte, hogy a járványhelyzet miatt zárt kapus legyen a mérkőzés. A Híradónk által megkérdezett virológus szerint sem jó ötlet húszezres tömegrendezvényt tartani két hét múlva Budapesten. A kormánynak viszont egyelőre nem áll szándékában betiltani az eseményt.

Nem nyomoz tovább a rendőrség a zavargók ügyében

Nem nyomoz tovább a rendőrség, így nem derül ki, kik zavarták meg Karácsony Gergely főpolgármester tavaly őszi kampányrendezvényét egy letakart lajstromszámú motorcsónakból. Az ügyben a jobbikos Tokody Marcell tett feljelentést, szerinte ugyanis a hajó egyedi azonosítójának letakarása bűncselekmény. A rendőrség a Népszava szerint azt írta, ekkora hajókra enyhébb szabályok vonatkoznak. Karácsony Gergely szerint a hatóság kettős mércét alkalmazott.

Oscar-díjasok is tiltakoznak az SZFE átalakítása ellen

Cate Blanchett és Helen Mirren Oscar-díjas színésznő is aláírásával tiltakozik a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ellen. A KDNP szerint viszont ez továbbra is csak egy belső vita az egyetem vezetése és a diákok között. Gulyás Gergely miniszter arról beszélt, a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium feladata, hogy elkezdődjön az oktatás. Az egyetem hónap végén távozó vezetése viszont egy héttel elhalasztotta a tanévkezdést.

Újabb rekord: 576 új fertőzött Magyarországon

Ismét rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, hétfőre 576 új esetet regisztráltak. Egy krónikus beteg meghalt, így 625-re nőtt a járvány hazai áldozatainak száma. A világban már több mint 27 millióan kapták el a vírust.

Elárverezik a félkész szigetszentmiklósi stadiont

A helyi klub még 2012-ben vágott bele a 3 és fél milliárdosra tervezett beruházásba. Azóta a klubnak csapata sincs, de a létesítményre eddig másfél milliárd forintot költöttek. Most 420 millió forintos kikiáltási áron bárki megveheti. A DK attól tart, hogy nem lesz rá vevő, így az állam veszi majd meg és költ újabb félmilliárdot egy évek óta pusztuló betontorzóra. A kormányt hiába kerestük.

Már nem a távozó szerkesztőség tagjai írják a cikkeket az Indexen

Már nem a távozó szerkesztőség tagjai írják a cikkeket az Indexen. A másfél hónapja felmondott újságírók többségének most járt le a felmondási ideje. Azt továbbra sem árulják el, hogy mikor indul az új lapjuk, de az már biztos: előfizetéses lesz. A médiaszociológus szerint nincs is más megoldás, hiszen az állam által torzított hirdetési piacon nagyon nehéz megélniük a független lapoknak.

Megmarad a kerékpársáv a Nagykörúton

Megmarad a kerékpársáv a budapesti Nagykörúton - jelentette be Karácsony Gergely. A főpolgármester közölte: a Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között a mostani egy helyett újra két sávon járhatnak majd az autók. Ezért itt megszűnnek a parkolók és azok helyén lesz a biciklisáv. Mindezt a héten kezdik el kialakítani. A Fidesz szerint a főváros vezetése elkésett és a holnapi iskolakezdés miatt óriási dugó várható Budapesten.

Elvitte a pénzüket a végrehajtó

Fizetésképtelen lehet a Lázár János vezette Magyar Tenisz Szövetség, miután csütörtökön végrehajtók több mint 500 millió forintot emeltek le a szövetség számláiról. Lázár János szerint így veszélybe került a szövetség működése és közleményben bírálta a céget. A volt miniszter szerint ugyanis nem dolgoztak meg ezért a pénzért, hanem közbeszerzés nélkül kaptak megrendelést, amit túl is számláztak.

Rejtett hibákat találtak a Puskás Aréna külső betonburkolatán

Rejtett hibákat találtak, ezért átvizsgálják az egy éve átadott Puskás Aréna külső betonburkolatát – erősítette meg a 24.hu értesüléseit a Nemzeti Sportközpontok. Az állami cég tájékoztatása szerint a 190 milliárd forintból épült arénán talált hibákat garanciálisan kijavítja a kivitelező. Az MSZP szerint ez is azt a gyanút támasztja alá, hogy túlárazzák az ilyen beruházásokat.

13,6 millió forint bírság a tavaszi dudálós tüntetések miatt

Összesen 13,6 millió forint bírságot szabtak ki 106 emberre a tavaszi dudálós tüntetések miatt. Az egyik szervező Szél Bernadett 250 ezer forintos bírságot kapott. A képviselő azt mondja, nem fizeti ki, ha kell, inkább ledolgozza azt. Szerinte egyébként elfogadhatatlan, hogy őket a gyülekezési jog megsértésére hivatkozva büntetik, míg a fociultrák májusi többezres tüntetése a rendőrség szerint nem tartozott a gyülekezési jog hatálya alá.

Szinte egy időben egy helyen a luxusgép és a luxusjacht

Szinte egy időben volt egy helyen Horvátországban a korábban Orbán Viktort is szállító luxusrepülő és az a luxusjacht, amelyen Szijjártó Péter a családjával nyaralt. Egy nappal korábban Orbán Viktorról közölt fotót egy horvát újság a szomszédos szigeten. A magángép a 24.hu cikke szerint két hét alatt sorra járta az európai tengerpartokat Budapestről indulva. Orbán Viktor sajtófőnöke nem árulta el, hogy a miniszterelnök utazott-e a géppel.

Horvátországban nyaralhatott Orbán Viktor egy horvát lap szerint

Horvátországban nyaralhatott Orbán Viktor egy horvát lap szerint. Egy fényképet is közöltek. Híradónk megkereste a szerkesztőséget, akik szerint a kép szombaton délután készült Hvar szigetén, és a szigetre vitorlással érkezett a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor egy nappal korábban az állami rádióban beszélt arról, hogy aki megteheti, még most nézze meg a tengert, mert szeptember elseje után erre már nem lesz lehetősége. Az elmúlt napokban több ország is átsorolta piros, azaz veszélyes kategóriába Horvátországot, mert egyre több a koronavírus fertőzött.

Gulyás Gergely: A kivitelező hibázott

Iskolakezdésre újra kétszer három, szűkített sávon járható lesz az M0-ás autóút hárosi Duna-hídja – jelentette be Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte azt is: egy olyan alkatrész tört el a hídon, amit a két éven át tartó felújításkor építettek be, ezért a kivitelező Strabagé a felelősség. A céget többször is kerestük, de azt közölték: a szerződés értelmében ők nem nyilatkozhatnak.

Karácsony: Fél kilenckor kezdődjön a tanítás a középiskolákban

8 óra helyett fél kilenckor kezdődjön a tanítás a középiskolákban - ezt kéri levélben a főpolgármester az intézmények fenntartóitól. Ha az általános iskolákban marad a 8 órai kezdés, Karácsony Gergely szerint elkerülhető lenne a zsúfoltság a tömegközlekedési eszközökön reggel. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán úgy reagált: szakmai egyeztetés kell az ügyről.

A kormányhoz fordul az M0-s déli szakaszának felújítása miatt Karácsony Gergely

Két héttel az iskolakezdés előtt levélben fordult a főpolgármester a kormányhoz az M0-s déli szakaszának felújítása miatt. Karácsony Gergely szerint ugyanis a felújított hárosi Duna-híd ismételt lezárásával mostanra majdnem a háromszorosára nőtt az Erzsébet-híd forgalma és félő, hogy az iskolakezdéssel megbénulhat a főváros közlekedése. A kormányt hiába kerestük, ahogy a megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő sem árulja el továbbra sem, hogy pontosan mi a híd baja.

A Puskás Akadémia nyolc focistája is fertőzött lehet

A Puskás Akadémia nyolc játékosánál mutatták ki a koronavírust. Ezt írja több román lap is. Az élvonalbeli magyar csapat és a szövetség nem árulta el, hogy hányan fertőződtek meg. Híradónk információi szerint folyamatosan tesztelik a játékosokat. A kialakult helyzetben veszélybe kerülhet a Puskás Akadémia jövő csütörtöki svédországi Európa Liga meccse is.

74 milliárd forint támogatásról mond le a kormány

74 milliárd forint támogatásról mond le a kormány, amiért egyedüli országként nem tud megegyezni a Norvég Alap felhasználásának feltételeiről. A kormány ugyanis szeretne beleszólni abba, hogy kik osztják el ennek a pénznek a civilekre eső részét. A pénzeket eddig elosztó Ökotárs Alapítvány szerint mindössze a teljes összeg 10 százalékát kapnák a civilek, a többi felett a kormány dönthetne. Vagyis 67 milliárdról mond le a kormány, mert nem dönthet másik 7 milliárdról.

Gulyás: A főpolgármester teljesen elveszítette a higgadtságát

Bocsánatkérésre szólította fel Karácsony Gergelyt a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint a főpolgármester elvesztette a higgadtságát, amikor azzal vádolta a kormányt, hogy egy bizonyos üzleti kört segít a döntéseivel. Karácsony Gergely tegnap beszélt arról, hogy szerinte a Lánchíd felújítását Mészáros Lőrinc valamelyik cége nyeri majd, mint szinte minden nagy építőipari beruházást. 

Felmondott a Nemzeti Színházban Bánsági Ildikó

Felmondott a Nemzeti Színházban Bánsági Ildikó. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő egyelőre nem indokolta a döntését. A 168 órának annyit mondott: egyre átláthatatlanabb dolgok történnek a színésztársadalomban és nála betelt a pohár. Közben a Színművészeti Egyetemre felvett leendő elsősök videóüzenetben tiltakoznak az egyetem átalakítása ellen. Szerintük a kreativitást és a szabad alkotást veszélyezteti, hogy a kormány egy alapítvány kezébe adta az egyetem vezetését.

Nem árulja el a kormány, hogy mennyibe került a kiskunhalasi járványkórház

Nem árulja el a kormány, hogy mennyibe került a kiskunhalasi járványkórház felépítése illetve üzemeltetése, hiába kérdezte erről írásban a belügyminisztert Szabó Tímea ellenzéki képviselő. A kórházat a járványvédelmi alapnak átnevezett költségvetési tartalékból fizette a kormány. Szabó Tímea szerint ez közpénz, ezért a kormány nem titkolhatná, hogy mennyit költött a kórházra.

Vita az egészségügy helyzetéről

Nem ért egyet Orbán Viktor és Matolcsy György. A miniszterelnök szerint a magyar egészségügy Európa egyik legjobbja. A Matolcsy György vezette jegybank szerint viszont Magyarország egészségügyi szempontból az utolsó helyen áll az Európai Unió tagállamai közül. Az MSZP szerint kivételesen Matolcsynak van igaza és Orbán Viktor egy másik világban él.

Gulyás: ez stratégiai érdek volt

Az államnál tudták, hogy eladó lesz a Mátrai Erőmű - erről beszélt az RTL Híradó kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amikor arról kérdeztük, ki kezdeményezte a tranzakciót. Gulyás Gergely stratégiai érdeknek nevezte az ügyletet. Szél Bernadett független képviselő szerint a kormány azért vette meg a Mátrai Erőművet, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céget kimentse egy rossz üzletből.

Hídlezárás: már tudják az okot, felelős még nincs

A hiba már megvan, felelős viszont nincs az M0-ás autóút Hárosi Duna-hídjának állapotáért. Az állami infrastruktúra-fejlesztő cég közlése szerint hiába újították fel két év alatt milliárdokból a hidat, most kiderült, hogy már korábban alakult ki az a hiba, ami miatt hónapok óta újra zárva van a forgalom előtt. A szakújságíró szerint még évek, mire újra járható lesz. Csütörtökön próbaterhelést végeztek a hídon kamionokkal.

Feljelentés lett a Vadai Ágnes kérdéséből

Feljelentés lett a túl drága lélegeztetőgépek beszerzésének ügyéből. A Külügyminisztérium a koronavírus-járvány ideje alatt 16 ezer lélegeztetőgépet vett 300 milliárd forintért. Vagyis darabját átlagosan 19 millióért. A témában a DK-s Vadai Ágnes kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, aki feljelentésként továbbította a kérdést a rendőrségnek.

MotoGP: Egy munkahely 72 milllió forintjába kerül az adófizetőknek?

900 új munkahelyet teremt a hajdúnánási Moto GP pálya – árulta el a kormány. A 65 milliárd forintos beruházási költséggel ez azt jelenti, hogy egy munkahely 72 milllió forintjába kerül az adófizetőknek. Azt viszont nem árulja el a kormány, hogy készült-e megvalósíthatósági tanulmány, vagy elemzés. A Momentum szerint a pálya építése rosszul időzített pazarlás.

14 milliárd forint az Airbus karbantartására

Két honvédségi utasszállító repülő karbantartására költ 14 milliárd forintot a kormány. A kabinet tagjai és állami vezetők rendszeresen utaznak ezekkel a gépekkel. Hogy pontosan mennyit és hova, azt korábban 30 évre titkosították. A DK szerint újra kiderült, hogy ezek nem katonai, hanem kormánygépek. A kormány nem árulta el, hogy szerintük gazdaságos-e a két repülő fenntartása.

Még el sem készült panzióik fejlesztésére nyertek milliókat

Uniós pénzből nemrég épült, vagy még el sem készült panzióik fejlesztésére nyertek milliókat fideszes országgyűlési képviselők. De kapott pénzt Simicska Lajos szálláshelye is. A Momentum szerint ez jellemző az Orbán-rendszerre. A turisztikai ügynökség ma nem válaszolt a kérdéseinkre. A kormány korábban azt közölte: kizárólag szakmai alapon döntenek a pályázatokról.

Újabb bevételi forrástól esnek el az önkormányzatok

Újabb bevételi forrástól esnek el az önkormányzatok. A kormány döntése értelmében mostantól nem vethetnek ki adót az óriásplakátokra. Ez például Újbudának évi 200 millió forint kiesést jelent. Az ellenzéki városok szerint ez a gépjárműadó elvétele után újabb hatalmas érvágás az önkormányzatoknak. A kormány az adórendszer egyszerűsítésével indokolta a döntést.

Feljelentést tesz az LMP a Tihanyi-félszigeten zajló természetkárosítás miatt

Feljelentést tesz az LMP a Tihanyi-félszigeten zajló természetkárosítás miatt, a Momentum pedig aláírásgyűjtésbe kezd ellene a Balaton partján. Egyre több ellenzéki párt tiltakozik, amiért szerintük egy szűk kormányközeli gazdasági elit egyre nagyobb befolyást szerez a Balaton körül. A Fidesz szerint inkább magyar vállalkozók kezében legyenek az érdekeltségek, mint külföldiekében.

Még meg sem vizsgálták az M0-ás Hárosi Duna-hídját

Két hónap alatt még nem vizsgálta meg szakértő az M0-ás autóút Hárosi Duna-hídját. A hidat két év munka után májusban nyitották meg, de két hét múlva újra le kellett zárni, és azóta sem mehet rá senki. Most a megrendelő állami cég azt közölte az RTL Híradóval: ebben a két hónapban sikerült kiválasztani azt a független szakértőt, akinek a feladata kideríteni, hogy mi a gond a híddal. Hogy mikorra lesz újra járható, még nem tudni.

Aláírásgyűjtés a Balatonért

Kevés a szabadstrand, csökken a zöldterület a parton, és egyre nagyobb a kormányközeli oligarchák befolyása a Balaton körül - így véli több ellenzéki párt is. Az MSZP aláírásgyűjtést is kezdett - mint mondják - a Balaton és a nyaralni vágyók védelmében. A kormány hetek óta azt hangoztatja: a koronavírus miatt idén nyáron, aki teheti, inkább a Balatonhoz menjen, mint az Adriára.

Milliárdos lett az Orbán Viktor irodáját felújító cég tulajdonosa

A karmelita kolostor kivitelezője 3 év alatt több mint 3 milliárd forint osztalékot vett ki a cégéből. Csak a kolostor felújítására 13 milliárd forintot kaptak, de azóta is sorra nyerik el a várbéli közbeszerzéseket. Legutóbb 14 virágládát készítettek 15 millió forintért.

Teljesen átalakítaná a Fidesz a sörpiacot

Teljesen átalakítaná a Fidesz a sörpiacot. Kósa Lajos javaslata szerint a jövőben legalább két gyártó termékeit lenne kötelező árulni minden kocsmában vagy fesztiválon. Szerinte ez a fogyasztók és főleg a kisebb hazai főzdék érdeke. A kisüzemi főzdék egyesülete üdvözölte a javaslatot, amit a kormány is támogat.

Teljes járadékot kap az özvegy

Benedek Tibor halálára reagálva módosítja a parlament a sportötvényt, hogy jobban tudjanak gondoskodni az elhunyt olimpikonok özvegyeiről és gyerekeiről. A jövőben a teljes olimpiai járadékot megkaphatják azoknak az olimpikonoknak az özvegyei, akik kiskorú gyereket nevelnek.

Az elvonások ellen tiltakoztak

Aszfaltfestéssel egybekötött tüntetéssel és óriásplakátokkal tiltakozik a Karácsony Gergely vezette főváros a kormány jövő évi költségvetési tervei ellen. A főpolgármester szerint 35 milliárdot akar Budapesttől elvenni a kormány, vagyis mostantól nem az állam támogatná a fővárost, hanem a budapestiek az államot. A kormány szerint viszont a fővárosnak rengeteg a tartaléka.

Az államkasszába kevesebb ment

Több pénzt adott a Mészáros csoport négy cége sportcsapatoknak a TAO-rendszeren keresztül, mint amennyi adót befizettek az államkasszába – vette észre az mfor.hu. A cégek bevallása szerint a tavalyi év után 854 millió forint társasági adót utaltak az államkassza helyett sportkluboknak, míg a költségvetésbe ennél 15 millió forinttal kevesebbet fizettek be. A közpénzekkel foglalkozó civil szervezet szerint a TAO-felajánlások egy részét ugyanezek a cégek vissza is kapják megbízásokon keresztül.

Az utolsó pillanatban kapott pénzt az állami kukaholdingtól az FKF

Az utolsó pillanatban mégis kapott pénzt az állami kukaholdingtól az FKF, így nem áll le a szemétszállítás Budapesten. A fővárosi cég vezetője szerint ma reggel még nulla forint volt a számlájukon és nem világos, hogy miért most és miért ennyi pénzt kaptak. Mártha Imre hangsúlyozta: ők azt a pénzt szeretnék megkapni, amit a fővárosiak befizettek a kukaholdingnak. Ők viszont azt mondják, nincs elmaradásuk.

Hatalmas a kerékpárhiány Magyarországon, sőt egész Európában

A koronavírus-járvány miatt akadozik a gyártás és az alkatrész-utánpótlás, ráadásul egyre többen állnak át a kerékpározásra. Sőt, sokan nyaralás helyett is biciklit vesznek. Az RTL Híradónak nyilatkozó kerékpárboltokban másfélszeresére nőttek az eladások. De van olyan webáruház, ahol a tízszeresére emelkedett a rendelések száma.

Egyre drágább a kukaholding

50 milliárd forintot költ jövőre a kormány arra, hogy ne omoljon össze a szemétszállítás rendszere – vette észre a Népszava a jövő évi költségvetésben. Ennyit kell még hozzátennie az államnak a szemétszállítási díjakhoz, hogy működőképes maradjon a szemétszállítás. A DK szerint most látszik igazán, hogy mennyire átverte a kormány az embereket a rezsicsökkentéssel.

Duplájába kerül a Pénzügyminisztérium Várba költözése

Az eredeti összeg több mint duplájába kerül a Pénzügyminisztérium Várba költözése – vette észre a Népszava. A 26 milliárdosra tervezett beruházás már most több éves csúszásban van, a költségek pedig majdnem elérik az 55 milliárd forintot. Ráadásul a teljes minisztérium be sem fog férni az új épületbe. A kormányt hiába kerestük. A kerület ellenzéki polgármestere szerint a beruházás túlárazott és fölösleges.

Tankcsapda: sosem voltak fideszesek és nem is lesznek, ahogyan politizálni sem akarnak

Nem tudja a Tankcsapda, hogy hogyan és kinek sikerült elintéznie, hogy egy külön kormányrendelettel tarthassanak két autós koncertet. A zenekar tagjai először szólaltak meg a hétvégi koncertek óta. Azt mondják: sosem voltak fideszesek és nem is lesznek, ahogyan politizálni sem akarnak.

Feljelentették a székházuk előtt múlt csütörtökön tartott tüntetés szervezőit

Feljelentette az Országos Roma Önkormányzat a székháza előtt múlt csütörtökön tartott tüntetés szervezőit. Szerintük ugyanis elfogadhatatlan, hogy a rendőrség nem oszlatta fel a tömeget, pedig előzetesen betiltották a rendezvényt, hiába mondták a szervezők, hogy a Deák téri kettős gyilkosság áldozataira emlékeznének. Miközben egy másik tüntetésről maga a rendőrség mondta, hogy szabad kegyeleti megemlékezést tartani. A roma önkormányzat Orbán Viktorral és Pintér Sándor belügyminiszterrel is egyeztetne az ügyben.

Egyetlen eljárás sem indult a Deák téri tüntetésen résztvevőkkel szemben

Egyetlen szabálysértést vagy feljelentést sem indított a rendőrség a csütörtök esti Deák téri tüntetésen résztvevőkkel szemben. A rendőrség szerint azért nem léptek fel a Deák téren felvonulókkal szemben, mert ott kegyeleti megemlékezés zajlott, ami egy kulturális hagyományokon alapuló szokás, magánügy, nem pedig közügy. Azt is hozzátették: az összes körülményt mérlegelve nem volt lehetőségük arra, hogy az embereket felszólítsák a járványügyi szabályok betartására.

Újranyitják a nézők előtt a magyar focistadionokat

Európában elsőként mától újranyitják a nézők előtt a magyar focistadionokat. A labdarúgó szövetség szerint ez a felelős döntéseknek köszönhető. A DK-nál viszont azt mondják, Orbán Viktor hobbija miatt ezrek egészségét veszélyeztetik. A klubok különböző módon készülnek az első meccsekre. Van, ahol alkoholt nem árulnak majd, és van ahol higiéniai okokból tilos lesz a szotyizás.

1 millió 250 ezer forint bírság, amiért autójával részt vett a dudálós tüntetéseken

Eddig 1 millió 250 ezer forint bírságot kapott egy 70 éves kisnyugdíjas, amiért autójával részt vett a hétfőnkénti dudálós tüntetéseken a Clark Ádám téren. A rendőrség szerint azért, mert már korábban is megbüntették szabálysértésért. Hadházy Ákos a szervezők nevében bejelentette: az irreálisan magas bírságok miatt nem lesz több ilyen tüntetés, de másképpen tovább tiltakoznak majd.

Két képviselőt visszahív a Jobbik

Tovább csökkenhet a Jobbik frakciója. A párt vezetése visszahívta Sneider Tamást az országgyűlés alelnöki posztjáról. Varga-Damm Andrea volt alelnököt pedig egy hibás parlamenti szavazás miatt szólították fel a mandátuma visszaadására. Az RTL Híradónak mindkét politikus azt mondta: nem mondanak le önszántukból, így a frakciónak kell kizárnia őket. A párt vezetése bízik a megegyezésben.

22 milliárd forint a táborok felújítására

Mindkét magyarországi Erzsébet-tábort Mészáros Lőrinc gyerekinek cége újíthatja fel – írta meg a 24.hu. A zánkai tábort 17 milliárd forintért, a fonyódligetit pedig 5 milliárdért, tehát összesen 22 milliárd forint közpénzt költhetnek el a táborok felújítására. A DK szerint felháborító, hogy a gyerekek nyári táboroztatásán is Mészáros Lőrinc családja nyerészkedik.

Kihallgatták Borkai Zsoltot

Kihallgatta az ügyészség Borkai Zsolt volt győri fideszes polgármestert – árulta el Polt Péter legfőbb ügyész. De nem gyanúsítottként az ellene hűtlen kezelés és korrupció gyanújával indult nyomozásban, hanem tanúként a róla készült intim felvételek kiszivárogtatása miatt. Ebben az ügyben már öt gyanúsított is van. A korrupciós nyomozásokban viszont még egyetlen embert sem hallgattak ki. Pedig Ungár Péter LMP-s képviselő szerint ez utóbbi a fontosabb ügy.

Varga Judit: „Sajnos az előfordul, hogy a hatóság téved”

Kártérítést kér a hatóságoktól az a gyulai férfi, akit 3 napja vittek el a rendőrök a házából rémhírterjesztés gyanújával, de pénteken kiderült, hogy nem követett el bűncselekményt. A telefonját és a laptopját viszont még azóta sem kapta vissza. Varga Judit igazságügyi miniszter az ATV-ben azt mondta: előfordul, hogy a hatóság téved.

Az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul a DK egy egyiptomi vasúti kocsi-tender miatt

Az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul a DK egy egyiptomi vasúti kocsi-tender miatt. A beruházást korábban egy magyar cég nyerte el, de végül egy orosz cég bonyolíthatja le a magyar leányvállalatán keresztül. Mindezt az állami Eximbank 900 millió eurós hiteléből. A nyertes cégben pedig megjelent Szalay-Boborvniczky Kristóf, volt londoni magyar nagykövet, aki nemrég Andy Vajna volt kaszinóit is átvette. A kormány nem válaszolt a kérdéseinkre.

9 év alatt 32 milliárd forint tao-támogatás érkezett Felcsútra

Csak Felcsútra kilenc év alatt 32 milliárd forint tao-támogatás érkezett – árulta el az MLSZ a 24.hu kérdésére. Ez az összes focira szánt támogatás tizede. A tao-program 2011-es indulása óta pedig majdnem 800 milliárd forintot utaltak nyereséges cégek az államkassza helyett sportkluboknak és sportszövetségeknek a hat látványsportban.

300 millió forinttal támogatja a kormány a nyíregyházi edzőközpont építését

300 millió forinttal támogatja a kormány a nyíregyházi focicsapat új edzőközpontjának építését - derül ki egy friss kormányhatározatból. Mindezt azután, hogy az elmúlt két hétben másfél milliárd forintot vontak el két fővárosi ellenzéki vezetésű kerülettől a járványügyi védekezésre hivatkozva. Kerestük a kormányt, hogy megtudjuk mi indokolta a nyíregyházi sportberuházást, de nem kaptunk választ.

Nőtt a korrupciós esetek száma

Azért emelkedett a korrupciós bűncselekmények száma a kétszeresére 2018-ban, mert az ügyészség jobban dolgozik. Ezt mondta a legfőbb ügyész a parlament előtti beszámolójában. Az ellenzék szerint viszont ez nem igaz, a Polt Péter vezette ügyészség szabotálja a kormányzati korrupciós ügyek felderítését. Polt Péter nem reagált a kritikákra.

Egyre több önkormányzat küzd fizetési gondokkal

A TASZ friss állásfoglalása szerint miközben a kormány jelentős bevételeket vont el a településektől, egyre több a rászoruló, akiket az önkormányzati intézményeknek kellene segíteniük. A DK-s polgármesterek azt követelik a kormánytól, hogy adják vissza az elvont forrásokat és inkább segítsék a munkájukat. A kormány szerint a védekezésből az önkormányzatoknak is ki kell venniük a részüket.

A véleménynyilvánítás nem indok a kijárásra

A veszélyhelyzeti szabályok megszegése miatt újra feljelentették Szél Bernadettet egy hétfői demonstráción, pont a kormány veszélyhelyzeti intézkedései ellen tiltakoztak. A képviselőnő szerint ő csak kinyilvánította a véleményét, ami alkotmányos joga. Az intézkedő rendőr viszont azt mondta, a véleménynyilvánítás nem szerepel a kijárásról szóló kormányrendeletben.

Támogatás nyilvános pályázat és eredményhirdetés nélkül

Újabb projekteket támogat nyilvános pályázat és eredményhirdetés nélkül a Magyar Turisztikai Ügynökség – írta meg a 24.hu. A lap szerint ezzel a módszerrel kapott új kisvasutat és kalandpark-bővítést Balatonboglár. Ezt a város fideszes polgármestere jelentette be. Korábban Híradónk is beszámolt róla: ugyanígy támogatták egy volt államtitkár Balaton-parti panzió építését is. Az ügynökség ma sem árulta el, hogy pontosan mennyi pénzt és kiknek osztottak ezzel a módszerrel.

Lerombolták a műemlék épületet?

Leromboltak egy műemlékvédelmi védelem alatt álló épületet Orbán Győző hatvanpusztai majorságában – számolt be róla Hadházy Ákos. A 200 éves istálló helyén mélygarázs épül. A független országgyűlési képviselő szerint visszatetsző, hogy a koronavírus-járvány okozta válságban is nagyszabású építkezés zajlik a területen.

Bocsánatkérést követel az egyik legnagyobb lengyel lap

Magyar nyelvű vezércikkel a címlapján követeli az egyik legnagyobb lengyel napilap, hogy a kormánypárti médiumok kérjenek bocsánatot Donald Tusktól, amiért azt állították róla, hogy nagyapja náci kollaboráns volt. A lap főszerkesztője Híradónknak azt mondta: hatalmas a felháborodás Lengyelországban és az ügy a lengyel-magyar barátságot veszélyezteti.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való