KERESÉS search-close

"Jász Zoltán" szerzővel ellátott tartalmak

Jász Zoltán

Jász Zoltán által létrehozott tartalmak (100):

Miért fontos nekünk, magyaroknak, hogy ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke?

Donald Trump? Vagy Joe Biden? Nemsokára kiderül, hogy ki lesz az Egyesült Államok új elnöke. Sokak szerint ez minden idők legfontosabb, legmegosztóbb és legbotrányosabb amerikai elnökválasztása. Ráadásul még sosem indult az elnöki posztért két ilyen idős, nyugdíjaskorú jelölt, Donald Trump 74 éves múlt, Joe Biden pedig néhány nap múlva lesz 78.
De vajon hogyan változna meg a világ, ha az egyik, illetve a másik nyer?

Fanatikus gyűjtők és relikviáik

Csikidam krémes, koncert kellékek, eredeti kották és világsztárok többszázezret érő aláírásai. Az R-GO, az Illés zenekar és világhírű művészek relikviái. De hogy ki miért gyűjti ezeket? Valakinek ez egy időutazás, másnak a szép emlékek felidézése, de akad olyan is, aki így akar emléket állítani a múltnak és azoknak a dolgoknak, amelyek akkor jobbak, értékesebbek és követendőbbek voltak.

Bizarr kapcsolatok: Miért megy férjhez valaki egy fához vagy a saját kutyájához?

Egy kettesben eltöltött vacsora? Egy romantikus pillantás? Egy lefekvés előtt adott jó éjt puszi? Mindez hiányzik azoknál, akik házastársuknak párnát, hologramot, egy épületet, vagy éppen netán egy állatot választottak. Egyre többen vannak ilyenek a világon, akiknek életük párja nem egy valós személy, hanem egy tárgy, vagy egy négylábú jószág lett.

Ételek, amelyeknek nemcsak az elfogyasztásához, hanem az elkészítéséhez is gyomor kell!

Bikahere, harcsagyomorpacal, uborkás nyalóka és rántott sertésfenéklyuk. A világ legbizarrabb ételeibe kóstolunk bele, amely szinte egy igazi gasztronómiai merénylet az átlag háziasszonyok ellen. Ősrégi és most újra trendi harapnivalók, amelyeknek nem csak az elfogyasztásához, hanem az elkészítéséhez is erős gyomor és idegzet kell. Mit mond ezekről a Fördős Zé és mit gondol a pszichológus?

Rengeteg a vallásokkal szembeni előítélet, mi igaz ezekből?

Tényleg minden zsidó gazdag és göndör hajú? Valóban elnyomottak és iskolázatlanok a muszlim nők? És tényleg nem szexelhetnek a krisnások? Ezek a sztereotípiák. A Fókusz Pluszban pedig a válaszok és azok a történelmi események, amelyek hozzájárultak az előítéletek kialakulásához.

Mi történt az olimpikonjainkkal Rio óta?

Botrány, koronavírus fertőzés, házasság, gyermekáldás, és jó néhány visszavonulás. Mi történt a magyar érmesekkel a riói olimpia óta és mi van most velük, hogy idén elmaradt az ötkarikás esemény?

Az extrém testmódosítások rajongói megmutatták átalakított külsejüket

Sárga szemek, akváriumköröm, tájkép a nyelven, és állatocskák az ajak belső felén. Csak néhány extrém dolog mindazok közül, amelyeket a testmódosítás hívei csináltatnak magukon. Fájdalmas, drága, ám egyre népszerűbb beavatkozásokat mutatunk be, amelyekhez tényleg bevállalós alanyok kellenek.
Erdős Violával készült interjúból, ide kattintva még több részletet láthat.

Hogyan változtatták meg a világot a legnagyobb tragédiák?

2020. beírta már magát a történelemkönyvekbe, mostani életünket tavaly ilyenkor még csak egy katasztrófafilm forgatókönyvének gondoltuk volna. Milyen pusztító eseményeket élt túl az emberiség? Hogyan hatnak ránk, és tudjuk-e kezelni azt a pszichés sokkot, amiket ezek az események okoznak bennünk, olyan katasztrófák, amik megváltoztatják az életünket, a gazdaságot és a kapcsolatainkat is. Nem csak a klímaszorongás költözött be a mindennapjainkba, hanem az is, hogy meddig lesz velünk a Covid -19 világjárvány? 

Minden, amit a villámlásról tudni érdemes

Veszélyes viharban a mobilozás? Agyoncsaphat minket egy villám az autóban? Szabad egy zivatarban a kádban fürödni és tényleg vonzzák a villámcsapást az esernyők, valamint a rajtunk lévő ékszerek? Rengeteg mendemonda kering a villámokkal kapcsolatban, de vajon melyik közülük az igaz?

Mi a legenda és a valóság Szent István személye körül?

Milyen személyiség lehetett valójában Szent István? Véreskezű vagy jámbor természetű volt az államalapító? Nem lehet pontosan tudni, hogy mikor és hol született, sőt, azt sem, hogy tényleg megnyert-e minden csatát. De mégis hogy nézhetett ki, kihez hasonlítják a szakértők, és milyen politikus volt?

Mit rejt a Balaton mélye?


szerző:
2020.08.19. 19:35
Mit rejt a Balaton mélye?

Évtizedek óta mesélnek a helyiek víz alá került római palotáról, egy Atlantisznak nevezett elsüllyedt faluról, eltűnt szigetekről, hullámsírba került tengeralattjáróról és olyan repülőgépekről, amelyekben még mindig benne ülnek a pilóták. De mi igaz ezekből? Tényleg van itt egy olyan világ a víz alatt a Balatonban, amiről keveset tudunk?

A világ legcukibb állatai, miért olvadunk el tőlük?

Melyik a legaranyosabb? A pihe-puha szőrös? A tündérien ölelkezős? A bűbájos szemekkel néző? Vagy az édesen játszadozó? Nem könnyű kitalálni, hogy melyek a legcukibb állatok a világon, mi most mégis megpróbáljuk. Jöjjön a saját listánk, azokkal a kedvenceinkkel, akik egy részéhez messzire kéne utaznunk, ha megszeretnénk simogatni őket.

FókuszAnno: Megkerestük hazánk legészakibb, legdélibb, legkeletibb és legnyugatibb lakóját

Magyarország legeldugottabb csücskeibe látogattunk, hogy megkeressük hazánk legészakibb, legdélibb, legkeletibb és legnyugatibb lakóját. Határsávban, aknamezők mellett, és illegális menekültútvonalon élők következnek, akiknek a házuktól már nincs tovább. Ott van ugyanis Magyarország legszéle.

Extrém esküvők föld felett, víz alatt vagy Darth Vader előtt

Miért házasodnak egyre többen extrém helyszíneken? Senki sem törődik azzal, hogyan éli túl a násznép a ceremóniát, egy kanyon felett a Sziklás-hegységben egy kifeszített hálón? Kinek és miért jut eszébe, hogy koporsóban érkezzen az esküvőjére egy temetőbe?

Fókusz Anno: „Építsünk hegyet Debrecenben!”

Debrecen hegy nélkül unalmas, ezért építsünk egyet - mondta Váradi Ferenc rádiós huszonkét évvel ezelőtt és ötletét rengetegen támogatták. Forgattunk azzal, aki felajánlotta a csúcsdíszt a majdan megépülő hegy tetejére, és azzal is, aki a kutyáját hegyimentőnek. A külföldi turistákat is megcélzó terv kivitelezése fél milliárd forintba került volna 1998-ban, és úgy 15 ezer teherautónyi fuvart. Volt aki már a hegyibeszéd írásába is belekezdett.

Ciki, ha egy nő kezdeményez?

Elhívhat egy lány randira egy fiút, vagy csak egy srác mutathatja ki az érzelmeit egy idegennel szemben? Az ismerkedés nálunk nem túl megszokott módját mutatjuk be a Fókusz riportjában, az is kiderül, mit szólnak hozzá a magyar celebek?

A legbizarrabb állatsportágak a majomrodeótól a kutyajógáig

Fürge, mint a nyúl magasugrásban, fáradt, mint a kutya biciklizés közben, izzad, mint a ló maratonfutás alatt és szelíd, mint a mókus szörfedzés alatt. Merthogy furcsa módon az állatok egy része nagyon is komolyan sportol, sőt rengeteg versenyt is rendeznek nekik. Íme a legbizarrabb állatsportágak a majomrodeótól a kutyajógáig és a macskagördeszkázástól a kutyaöbölátúszásig.  

Ezrek búcsúztak Benedek Tibortól

Több száz mécses égett tegnap este a Margitszigeten. Benedek Tiborra emlékeztek a rajongók, akik végeláthatatlan sorba jöttek a Nemzeti Sportuszoda bejáratához. A Magyar Vízilabda Szövetség és az UVSE tartott nyilvános, gyertyás megemlékezést a világ egykor legjobb játékosáról. A háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok Benedek Tibor súlyos betegség után, életének 48. évében csütörtök hajnalban hunyt el.

Fókusz Anno: Műtött már hegycsúcson, koncertteremben, de jachton is

Dr. Urs Burki különleges helyeken végzett műtétjeiről volt híres. Operált már Svájc legmagasabb hegycsúcsán, a 4478 méteres Matterhorn tetején. De a koncerttermektől sem riad vissza. A svájci sebész azonban a legtöbb kritikát azért a beavatkozásért kapta, amit egy magán jacht fedélzetén végzett el. Kollégái szerint, hullámzó vízfelszínen műteni életveszélyes.

Lassan vége a járványnak, de a neheze csak most jön: hogyan hat a vírus a világpolitikára?

Bár egyre optimistább a világ, hogy lassan vége a járványnak, újra nyitnak az üzletek, egyre többen mennek vissza dolgozni, a szakértők szerint a neheze csak most jön. Politikai és gazdasági értelemben. A koronavírus óriási változásokat hozhat az életünkben. Elnökök bukhatnak meg, rendszerek dőlhetnek romba, új pártok alakulhatnak és alapjaiban változhat meg az emberek véleménye az eddigi, jól megszokott politikai berendezkedésről.

A lejárt élelmiszert is meg lehet enni?

Miért lehet egy akár 30, 50 vagy 70 éves konzervet is elfogyasztani anélkül, hogy bármi bajunk lenne? És miért van rajtuk minőségmegőrzési dátum? Nem romlanak meg az élelmiszerek és az italok egy idő után? A szakemberek szerint igen, de nem mind akkor, amit a csomagoláson feltüntetett dátum mutat.

Visszaéltek Barabás Évi nevével, ismeretlen eredetű szereket reklámoztak vele

Egy videó, valamint két interjú is terjed az interneten, amelyekben állítólag Barabás Évi, a Fókusz műsorvezetője beszél súlyos egészségügyi problémáiról és arról, hogy ezekre két olyan szert szed, amelyek meggyógyították őt. Barabás Évi azt mondja, átverés az egész és arra kér mindenkit, hogy senki ne próbálja ki a hazugságot állító, jogsértő módon reklámozott, engedély nélkül árusított, ismeretlen eredetű szereket, mert ezek akár életveszélyesek is lehetnek. Helyette forduljon inkább az orvosához. De ha esetleg már valaki felült a csalásnak és megrendelte a készítményeket, érdemes a rendőrséghez fordulni és feljelentést tenni.

Így fertőtlenítik az RTL Klub székházát!

Mivel a legtöbb országban most kezdenek lazítani a korlátozásokon és egyre többen mennek be a munkahelyükre, életbevágó dolog, hogy azok a helyek, ahol az emberek megfordulnak, fertőzésmentesek legyenek. A közlekedési eszközök, az irodák, az üzletek és a közösségi terek. De milyen lehetőségek vannak Magyarországon? Itt is lehet nagyüzemi fertőtlenítést végezni mondjuk ipari csarnokokban, irodaházakban vagy akár magánházaknál?

Mindenük megvan Hongkongban, valami mégis hiányzik az életükből

Balogh Péter Debrecenből indult el a nagyvilágba, szinte az egész életét külföldön töltötte. Éveket töltött az Egyesült Államokban, Hollandiában, Japánban és Szingapúrban. Hongkongba egy visszautasíthatatlan ajánlat miatt jött dolgozni. Szandra Zhu, Péter kínai felesége, akivel Szingapúrban ismerkedett meg. Két esküvőt is tartottak, hogy mindkét család jelen tudjon lenni az szertartáson.

Ilyen történet még biztos, hogy nem volt az Isten veled, Magyarországban

Lajosék már lassan 30 éve élnek Amerikában, most mégsem mehetnek úgymond haza, mert a járvány miatt Magyarországon ragadtak. Két gyermekük pedig a Föld két távoli pontján él, messze tőlük, így velük is csak az interneten beszélhetnek. Nekik már az Egyesült Államok az otthonuk, mégis örülnek, hogy magyar földön lehetnek ebben az időszakban.

Több ezer éves csodák pusztulnak el egymás után az emberek felelőtlensége miatt

Víz alá került emlékművek, pusztuló természeti kincsek és az olvadás miatt megsemmisült történelmi emlékek. A klímaváltozás nemcsak természeti katasztrófákat és állatfajok tízezreinek kihalását okozza, hanem az emberiség kulturális örökségének vesztét is. Mit tehetünk ez ellen?

Növekvő bűnözés és munkanélküliség - így alakítja át a jövőnket a klímaváltozás

Növekvő bűnözés, több balesett, csökkenő munkakedv, drágább megélhetés és jóval több halott. Ilyen jövőről beszélnek egyes szakértők a klímaváltozás miatt. Akik szerint a Föld felmelegedése drámai módon változtatja meg a társadalmi viszonyokat. Mi igaz ebből? Tényleg agresszívebbek lesznek az emberek? Valóban növekedni fog a munkanélküliség? Biztos, hogy eltűnik a kakaó és a kávé a Föld színéről?

A csillagok is megjósolták a koronavírust?

Az asztrológusok szerint az elmúlt ötszáz évben nem volt olyan agresszív csillagállás, mint amilyen decembertől tapasztalható. A Mars miatt sok asztrológus háborút sejtetett, de állítólag járvány megjelenését is jelzi. Egy keleti és egy nyugati asztrológus mondja el a véleményét a Fókuszban arról, ami most a leginkább foglalkoztat mindenkit!

Meghökkentő vallási szertartások a koronavírus-járvány idején

Több milliárd embert érint a kijárási tilalom, köztük rengeteg vallásos hívőt. Hogyan lehet ilyenkor rendesen gyakorolni a vallást és milyen meglepő módszerekkel próbálnak a különböző egyházak például keresztelni, esketni, áldozni, misézni vagy gyónni?

Évtizedek óta nem volt ekkora szükség az önkéntes segítségre, mint most

A Magyar Református Szeretetszolgálat szerint évtizedek óta nem volt ekkora szükség az önkéntes segítségre, mint most. A koronavírus okozta gazdasági válság miatt több százezer ember kerülhet súlyos helyzetbe Magyarországon. A Magyar Református Szeretetszolgálat rajtuk próbál meg segíteni, ha lesz elég támogatója és pénze ehhez.

Fókusz anno: egykori példaképek, akik a mennyországból jutottak a pokolba

Nemzet büszkeségei, vagy az ország szégyene? Hősök vagy csalók? A 2004-es athéni olimpia után több magyar sportolótól vették el az érmeket doppinggyanú miatt. A Nemzetközi Sportdöntőbíróság napra pontosan 15 éve hozott ítéletet az ügyükben. Fazekas Róbert újrakezdte, miután lejárt az eltiltás, de például Annus Adrián mindent hátrahagyott és külföldre költözött. Riporter kollégám a botrány után pár évvel látogatta meg a kalapácsvetőt.

Fókusz Anno: A magyar férfi, aki lelőtte a radarnak láthatatlan lopakodót

Napra pontosan 21 évvel ezelőtt lőtte le egy szerbiai magyar férfi azt amerikai bombázót, amiről azt hitték, hogy láthatatlan a radarok előtt. Riporter kollégánknak első magyar tévésként sikerült megtalálni őt, aki megmutatta, hol és hogyan tudták lelőni a gépet.

Mit gondol a koronavírusról a virológusok között világhírű magyar kutató?

Pályi Bernadettet az év emberének választotta a Times, amikor részt vett az ebola elleni küzdelemben. Azt mondja, az ebolát már legyőzte az emberiség, van ellene védőoltás is, de a legtöbb vírusról nem tudunk szinte semmit.

A Petőfi-rejtély: valóban Szibériában halt meg a költő?

Magyarországtól 8600 km-re létezik egy olyan hely, ahol végig lehet menni a Petőfi utcán, megnézni a Petőfi múzeumot, a magyar költőről elnevezett hajót és Petőfi sírját. Minden helyi szerint ott nyugszik a hozzájuk hadifogolyként érkezett híres költő. A magukat Petőfi leszármazottaknak tartók között van tanár, színész, költő és tudós is. Egyre több magyar turista utazik a Burját faluba, ahol az iskolások magyarul szavalnak Petőfi verset és ahol állítólag foggyulladásban halt meg a költő 1856-ban.

Lebénult, de új életet kezdett

Riportunk főhőse az ország egyik legjobb autóversenyzője. Bessenyey Zoltán pontosan emlékszik a pillanatra, amikor érzi és tudja, hogy lebénult. 2016-ban azon a rally versenyen, amikor felborult az autójuk, az egyébként testnevelés szakos tanár tudta, hogy a gerince sérült meg. A kétszeres Európa-bajnok rally versenyző egy év múlva újra autóba ült. Tavaly elvette feleségül szerelmét. És újra dobogós lett, mint gokartversenyző. Kitartóan jár fizikai és mentális rehabilitációra, bízik az orvostudomány fejlődésében, a maga erejéből már képes felállni.

Kik kaphatnak 2 millió forint fölötti nyugdíjat?

Annak is utánajárunk, hogy hányan kapnak idős korukra 1 millió forintnál magasabb havi ellátmányt. Hogy mekkora a különbség a legmagasabb és legalacsonyabb nyugdíjak között nálunk, Magyarországon. A legkisebb összeg tizenhárom éve ugyanannyi, vagyis 28.500 Ft volt 2007-ben és pont ennyi ma is. Mindjárt elmondjuk, hányan kapnak ennél hetvenszer többet havonta, vagyis úgy két millió forintot nyugdíjként.

Megmutatjuk a világ legfurcsább terhességeit és babáit

A világ legfurcsább terhességeit és babáit mutatjuk meg. Az eddigi legkisebb életben maradt tenyérnyi csecsemőt, az óriásivá nőtt gigászi újszülöttet, a világ legfiatalabb óvodás korú anyukáját és a már bőven nyugdíjas korban lévő kismamáját, valamint azt a családot, ahol majdnem egy focicsapatra való iker született egy furcsán sikerült lombikprogram után.

Egyre több gyerek szorong a klímaváltozás miatt

Sokak szerint végveszélybe került a modern emberi civilizáció léte a klímaváltozás miatt. Ez a félelem egyre több embernek okoz súlyos pszichés zavarokat, köztük már gyermekeknek is. Klímaszorongásnak hívják ezt a fejlett világban nemrég megjelent új népbetegséget, ami már több százezer embert érint. Magyarországon is.

Új népbetegség: klímaszorongás

Klímaszorongás. Ez a neve az új mentális népbetegségnek, amelynek már Magyarországon is vannak érintettjei. Ennek lényege, hogy az ember attól fél, hogy a klímaváltozás miatt hogyan változik meg az élete. A jelenség egyre gyakoribb gyerekek között is. A Fókusznak két érintett kamaszlány beszélt arról, hogyan őrlődnek azon, hogy nem tudnak segíteni a bolygón. Az RTL-nek nyilatkozó pszichológus szerint a betegség akár alvászavarhoz és evésproblémákhoz is vezethet.

Ők keresnek a legjobban Magyarországon és külföldön!

Mennyit keres a pápa és mennyi a fizetése az amerikai elnöknek? Ki a legjobban fizetett politikus a világon és II. Erzsébet napi hetvenöt millió forintos jövedelmével hányadik lenne a legtöbbet kereső üzletemberek között? Magyarországon kiknek a legmagasabb a fizetése? A Fókusz riportjában ezekre a kérdésekre kerestük a választ!

Összeomolhat a civilizáció a globális felmelegedés miatt?

Szélsőséges politikusok, pusztuló föld és szinte már félelmetes modernizáció. Ez már a jelen, de mi lesz 2020-ban? Felbomlik az Európai Unió? Megbuktatják Donald Trumpot? Tömegkatasztrófát okoznak a hackerek? És tényleg kártyavárként omlik össze a civilizáció a globális felmelegedés miatt? Szakértők mondják el véleményüket a tavalyi és az idén várható eseményekről.

Mi a legfontosabb a párválasztásban: a vallás, a szerelem vagy a pénz?

Hány éves korban ajánlott elkezdeni a szexet és mikortól számít vallás jogilag felnőttnek valaki? Különböző vallások képviselőit kérdeztük a tabutémáról, ami egyre aktuálisabbá válik a mai világban. Elmehet egy hívő ember bulizni és iszogatni? Megfoghatja egy istenfélő fiatal a szerelme kezét és csókolózhat az utcán vele?

Mit tanítanak külföldön '56-ról?

Az 1956-os forradalom és szabadságharc a világtörténelem egyik fontos pillanata volt. Ami Magyarországon nem csak kötelező tananyag, de a mindennapok része is. Rengeteg TV műsor, újságcikk és film foglalkozik vele, rendszeresek a megemlékezések és nagyon sok művészeti alkotás készült róla. Vagyis az 56-os eseményekről mindenkinek mindent tudni kellene. Hogy ez így van-e, megkérdeztük a járókelőket az akkori eseményekről, a szereplőkről és a helyszínekről.

Egyre többen szoronganak a klímakatasztrófa miatt

Pusztító viharok, lángoló esőerdők, szigeteket elöntő tenger. Szmog, vízhiány, járványok. Sokan a modern civilizáció pusztulását, sőt világvégét jósolnak a globális felmelegedés miatt. Ami egyre több embernek okoz súlyos pszichés zavarokat. Klímaszorongásnak hívják ezt, a fejlett világban nemrég megjelent új népbetegséget, ami már több százezer embert érint. A Fókusz Pluszban a globális felmelegedés lelkünket érintő hatásairól is beszélünk.

Különleges állatok a legfurcsább képességekkel és viselkedéssel!

A delfinek akcentussal beszélnek, a méhek számolni is tudnak, sőt segítenek a bajba jutott társaikon, míg a szitakötő halottnak tettei magát, ha nincs kedve a szexhez. Vajon mikre képesek még az állatvilág legfurább tagjai, ha az életük vagy az utódlás múlik rajtuk?

Eljöhet az az idő, amikor már nem tudjuk megkülönböztetni a robotot az élő embertől?

Tényleg valós veszély, hogy a robotok okosabbak lesznek az embereknél és majd átveszik tőlünk a hatalmat? Egyáltalán hová fejlődik a világ? A különböző vallások képviselőit kérdeztük arról, hogy mi a véleményük a jövőnket meghatározó mesterséges intelligenciáról, az emberi életet meghosszabbítani képes génterápiáról, az okos autókról, a világ első robot papjáról és a Kínában megépült totális megfigyelőállamról, ahol nem Isten dönti el, hogy ki mennyire jó ember, hanem a hatalom.

Fenyegető kiberháború és fejlődő orvostudomány - mi lesz az emberiséggel a közeljövőben?

Az elemzők szerint soha nem látott mérteket öltött az a kiberháború, amelyet a fejlett Nyugat ellen indított, főleg Kína és Oroszország. A 2 ország internetes hadserege mindent támad, amely a világhálón elérhető. Gépipari, szállítmányozási, bányászati cégeket és állami hivatalokat. Adatokat lop tőlük, leállítja a működésüket, igyekszik káoszt okozni és zsarolni. Egyesek szerint egy komolyabb kiberháború hatása egy atombombáéval érne fel. De vajon mi lesz az emberiséggel a közeljövőben?

Kígyók és kajmánok között keresztülfutotta Perut

A világ egyik legnehezebb ultrafutó versenye, a dzsungel ultra Peruban. Az őserdő mélyén, folyókon átkelve, sziklákra kapaszkodva kell lefutniuk a versenyzőknek 230 km-t. Jaguárok, kígyók és kajmánok között izzadva, 100 százalékos páratartalomban, 5 napon keresztül kell futni, ami már nem is a futásról szólt, hanem inkább a túlélésről.

Hogyan látják a vallások képviselői a klímaváltozást?

A keresztény, a muzulmán, a zsidó, a hindu és a buddhista egyház képviselőit kérdeztük arról, hogy szerintük tényleg közeledik a világvége, igaz, hogy túlnépesedett a Föld, visszatérhetnek még közénk a kihalt állatfajok és jó dolog a génkezelt élelmiszer? Valamint, hogy egyáltalán ki a felelős a globális felmelegedésért. Az ember vagy az Isten?

Palotás Petra beengedett minket féltve őrzött hamburgi életébe

Palotás Petra az RTL egykori műsorvezetője 11 éve hagyott fel a televíziózással és Magyarországot is elhagyta. Petra 16 évig szerepelt a képernyőn. Az RTL Klubhoz 20 éve került, ahol többek közt könnyűzenei és utazási műsor háziasszonya is volt. Magyarország egyik legnépszerűbb műsorvezetőjeként az egész élete a kamerák előtt zajlott. 2006-ban megismerkedett egy német férfival és ezután nem sokkal teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.

 Az RTL Klub egykori műsorvezetőjét Hamburgban, a miniatűr csodavilág városában látogatta meg az IVM stábja

Palotás Petra az Isten Veled, Magyarország hétfő esti adásában mesél majd arról, hogy miként került Németországba, hogyan sikerült beilleszkedni, miért tűnt el a médiából és hogy visszatér-e valaha a képernyőre.

Taroltak a magyarok Neymar futballtornáján

Elkísértük a (most már) világbajnok magyar focicsapatot a Red Bull Neymar Jr’s Five futballtornára, Brazíliába, ahol sokaknak a futball jelenti az egyetlen kiutat a nyomorból. Megnéztük, honnan indultak a világklasszis játékosok, mint Neymar vagy Ronaldo és elmentünk Pelé fodrászához is.

Fanny Hongkong egyik legszegényebb negyedébe érkezett – most egy óvodában tanít angolt

Lipták Fanny angol szakos tanárként végzett Magyarországon. Debrecenből költözött Hongkongba, most 33 éves és angolt tanít egy óvodában. Persze bevándorlóként nem egyből a belvárosi luxusba vezetett útja, hanem ez egyik legszegényebb negyedbe. Először ez csak egy kaland volt számára, majd szép lassan beleszeretett a városba és letelepedett itt.

Ildikó sikeres gasztrobloggerként Németországba költözött, Fanny pedig Hongkongban boldogul!

Vajon milyen nehéz magyarként munkát találni, beilleszkedni és mennyi idő kell egy jobb élethez Hongkongban, valamint Kölnben? Kiderül az Isten, veled Magyarország hétfői adásából!

Hong Kong: az egyik legdrágább, legzsúfoltabb és talán legfejlettebb metropoliszában jártunk

Hong Kong, a legek városa. Ez a világ egyik legdrágább, legsűrűbben lakott és talán legfejlettebb metropolisza. Alig nagyobb Budapestnél, mégis majdnem 8 millióan lakják. Olyan, mint egy felbolydult méhkas, ahol sohasem áll meg az élet. Hong Kong a világkereskedelem egyik központja, igazi lüktető ázsiai világváros. Itt építették a legtöbb felhőkarcolót az egész világon, 1303-at. Stábunk az Isten veled Magyarország című műsorba forgatott az itt élő magyarokkal.

Izom, szakáll és köröm - megmutatjuk azokat a különleges embereket, akik lemaradtak a listáról

Jópár olyan extrém figura van a világon, akik simán helyet kaphattak volna a listánkon, de ezúttal kimaradtak a Top 10-ből. Ilyen például a világ legizmosabb embere, vagy az a férfi, aki a leghosszabb szakállal büszkélkedhet. Megmutatjuk, kik nem fértek fel a Toplistánkra.

Top 9 - A világ legkisebb, járni tudó embere csak 6 kiló

21 éves, 6 kiló és mindössze 51 cm-es a világ legkisebb, járni tudó embere. Az indiai Manpreet Singh teljesen normális babaként született, de a hatodik hónap után váratlanul megállt a növekedésben. A fiatalember egy ritka genetikai betegségben szenved, az úgynevezett Laron szindrómában. Ez a növekedési hormon hiánya. Becslések szerint 300 ilyen ember élhet a Földön, nagy részük a világ legszegényebb országaiban.

Top 8 - A világ legszőrösebb embere

A világ legszőrösebb férfijának bőre 98 százalékát elfedik a szőrszálak. Gyermekkorában emiatt nagyon sokat csúfolták, nem is volt sokáig önbizalma miatta. Ám egy producer Hollywoodba vitte, ahol kisebb szerepeket kapott filmekben. Megjött az önbizalma, magabiztos lett, és elkezdtek udvarolni neki a lányok.

Top 6 - A világ leghíresebb sziámi ikerpárja

Egy testben két lélek. Az Egyesült Államokban élő Abigail és Brittany Hensel a világ leghíresebb sziámi ikerpárja. A szét nem vált egypetéjű ikrek külön idegrendszerrel, két szívvel, két gyomorral, viszont egy bélrendszerrel és egy nemiszervvel születtek. Annak idején mindössze néhány napot jósoltak nekik a kórházban, ám ők ma már 29 évesek.

Top 5 - 542 kilót fogyott a világ legkövérebb embere

A világ legkövérebb embere Khalid bin Mohsen Shaari, akinek súlya 610 kilogramm. A férfi kórházi fogyókúrája - amit szinte folyamatosan közvetített a szaúdi televízió - remekül sikerült, ezzel szintén világrekordot döntött. 1 év alatt 610 kilóról 68 kilósra fogyott le.

Top 4 - 38 kilót nyomnak a világ legnagyobb mellei

203 centiméteres mellbőség és 102 ZZZ-s melltartó. Annie Hawkins Turnernek van a legnagyobb melle a világon. Az 52 éves angol hölgy az első melltartóját 10 éves korában vette, ma pedig már csináltatja őket. A túlfejlődött emlőmirigyei miatt vannak ekkora cicijei, amelyek ráadásul még most is folyamatosan nőnek. A két kebel súlya összesen 38 kiló.

Top 3 - A világ legtetováltabb emberének a fogínye is teljesen tetovált

Élő Művészet. Ez a beceneve a világ legtetováltabb emberének, a svájci Etienne Dumont-nak. A lassan nyugdíjas korú férfinak a feje búbjától a talpáig élénk színű tetkók borítják az egész testét. Etienne-nek a szemhéja, a lábujjai közötti bőr és a fogínye is teljesen tetovált.

Top 1 - 9800 testékszer fityeg az 54 éves brazil nő bőrén

Elaine Davidsont, az 54 éves brazil nőt tartják a világ legijesztőbb külsejű emberének. Neki van ugyanis a legtöbb piercingje az egész világon. Összesen 9800 testékszer fityeg a bőrén. A hölgy testén 7 kiló fém lóg. A nemi szerve is Guinness-rekorder. 500 piercing van benne.

 

Top 10 - A világ legmagasabb emberének 56 és feles a félcipője

Sátor méretű zakó, 1 méteres zokni, és tepsi nagyságú topánka. Így él a világ legmagasabb embere, Sultan Kösen, aki a Guinness hivatalos mérése szerint 251 centiméter magasra nőtt. A 37 éves török férfi rendellenességét gigantizmusnak nevezi a szakirodalom. Ami nem csak extrém testmagasságot, de óriási végtagméreteket is jelent. Laptop méretű, 27 centis a tenyere. 56 és feles a félcipője és fél méter hosszú a szandálja.

Top 7 - A nő, akinek dereka majdnem olyan vékony, mint a nyaka

Pixee Fox-nak van a legvékonyabb a dereka ez egész világon. A 29 éves svéd nőnek 40 centis a derékbősége, majdnem olyan vékony a dereka, mint a nyaka. A Pixee Fox valójában művésznév, a hölgyet eredetileg Martina Bartholf-nak hívják és villanyszerelő a szakmája. Kitalálta, hogy olyan dereka lesz, mint Jessicának a „Roger nyúl a pácban” című filmben. A plasztikai sebészeknek hála ez sikerült neki, de hat bordája bánta.

Top 2 - Boldog és teljes életet él a kezek és lábak nélkül született férfi

Nick Vujicic nemzetközi hírű prédikátor és motivációs tréner, aki kezek és lábak nélkül született. Mégis a világ egyik legboldogabb embere. Előadásainak témái a remény, a fogyatékosság és a hit. Korábban a Fókusznak is nyilatkozott, azt a beszélgetést itt nézheti meg. A szerb származású, de Ausztráliában született férfi a mintaképe annak, hogy nincs lehetetlen. 36 éves, és teljes életet él. Nős, gyereke van, szörfözik, ejtőernyővel ugrik, úszik, horgászik, csónakázik, sőt még snowboardozik is. És mellette járja a világot.

Összeállítottuk a világ legfurcsább embereinek listáját

Sokáig tartott, amíg összegyűjtöttük a mai Toplistába a világ legfurcsább embereit. A legbizarrabb testek közül bemutatjuk a legmagasabbat, a legalacsonyabbat, a legnagyobbat, a legmeghökkentőbbet és a legsokkolóbbat is. Azért állnak ők kamerák elé, hogy segítsenek elfogadtatni a másságot, és megszerettetni az emberekkel saját magukat. Olyannak, amilyenek születtek, vagy amilyenné váltak.
Szerdán este 22:15 perctől Toplista az RTL Klubon.

Még sokat látott megmondó embereink is elképedtek a különcök listáján!

Sokáig tartott, amíg összegyűjtöttük a világ legfurcsább embereit. Olyan sokan vannak. Mivel ez egy érzékeny téma, nem volt könnyű dolgunk. Nem a testi fogyatékosságukon szeretnénk gúnyolódni, hanem példaként szeretnénk őket bemutatni. Hiszen ők felvállalják magukat a nyilvánosság előtt és nagy részük példamutatóan él. Sokat látott megmondó embereink is elképedve és meghökkenve nézték meg az általunk összeállított listát.

Milyen lenne ma Jézus?


szerző:
2019.04.22. 19:25
Milyen lenne ma Jézus?

Ha jönne, pont ugyanúgy viselkedne, mint 2000 évvel ezelőtt. Ugyanolyan érthetetlen lenne minden, amit mond - ezt gondolja Szikora Róbert és a különböző egyházi képviselői is hasonlóan fogalmaznak. Jézus nem volt forradalmár, de nem rejtette véka alá, hogy szerinte mi a baj a rendszerrel. Ő a szeretet hatalmát hirdette.

Top 10 - Szerbia leghíresebb turisztikai látványossága, vagy éppen a legcikibb nevezetessége?

A szerbiai Zrenjaninban, azaz Nagybecskereken található a világ egyetlen víz nélküli folyó hídja. Egykor egy folyó holtága kanyargott itt, a Bega. Amiből 3 kisebb tavat akartak kialakítani, de csak 2 készült el. A 60 méter hosszú függőhíd akkor már állt, így végül nem jutott alá víz.

Nagy kimaradók - értelmetlen építmények, amik most kimaradtak a Top 10-ből!

L alakú thaiföldi focipálya és egy dél-afrikai stadion, ahol a nézők harmada nem a pályára lát, hanem a többi tribünre és a környező házakra.

Top 9 – Bizarr műalkotás a nagy kaliforniai pusztaságban

A világ egyetlen festett magaslatát, a Megváltás hegyet nagy részben Leonard Knight építette szalmából, autógumiból és rengeteg cementből. A fura hegylakónak 4 évébe került, míg éjjel-nappal dolgozva fel tudta építeni és színessé tudta pingálni e különleges bércet. 200 ezer liter festéket kent a betonra.

Top 8 - Autópályának indult, most a rozsda eszi a gigantikus monstrumot!

A cseh betontorzó a második világháborúban született. Ekkor indult meg az építése a Csehszlovákiát átszelő autópályának. Német mintára, ami alapján előbb építették meg a tereptárgyakat, mint az utat. 1943-ben a híd már állt, és epekedve várta, hogy megérkezzen az autópálya is, utóbbi a világháború következményei miatt maradt el.

Top 7 - A magyar stadionok sorsára jutott elefántcsontparti bazilika

Az afrikai szavanna közepére épült a világ leghatalmasabb keresztény temploma, ami azóta is üresen áll. Az elefántcsontparti Miasszonyunk, a Béke Királynője Bazilika méretei sokkolóak: a légkondicionált épület majdnem kétszer akkora, mint a szintén elképesztő méretű Szent Péter Bazilika Rómában.

Top 6 - Hotel Rjugojong: a pokoli torony

A Toplista hatodik helyezettje egy pokoli torony. Megdöbbentő méreteivel valóban inkább rettegést, mint tiszteletet sugároz. Nem meglepő, hogy a világ egyik legkeményebb diktatúrájának fővárosában húzták fel Észak-Koreában!

Top 5 - Strahov Stadion: ha már nem jó, legyen nagy!

A Strahov Stadionban egyszerre 8 focimeccset is játszhatnának, negyedmillió ember előtt. A gigantikus betonszörny talán még a Holdról is látszik, ekkora sportpályát soha sehol sem építettek még a világon. Bármely most átadott magyar stadion a mérete alapján itt csak a szertár, vagy a sufni lehetne.

Top 1 - A világ leghosszabb kerítése, amit nyulak és vadkutyák ellen építettek

Egy végeláthatatlan drótháló Ausztráliában, ez az úgynevezett dingó és nyúlkerítés, aminek a hossza 8870 km. Ez a világ egyik legnagyobb, emberi kéz alkotta építménye. A kerítés Budapesttől Szingapúrig érne. A világ leghosszabb kerítésének 5614 km-es része a dingókat, 3256 km-es szakasza pedig a nyulakat akarta távol tartani a mezőgazdasági területektől, illetve a haszonállatoktól. Az 1880-as években kezdték építeni a túlszaporulat miatt. A dingók a juhokat szeretik megenni, a nyulak meg a növényeket.

Top 4 - A világ leghosszabb szállodakomplexuma, ahová nem járnak vendégek

A rügeni kolosszus. Így csúfolják a világ leghosszabb szállodakomplexumát, a 4 és fél km hosszú Prora Hotelt. Amiben 10.000 tengerre néző szoba lett volna, ha teljesen elkészül. Az iszonyatos méretű szellemház az észak-németországi Rügen szigetén épült az 1930-as évek végén. De hogy lehet 10 ezer szobát belezsúfolni egyetlen szállodába?

Top 3 - Az ország, ahol nemcsak Moncsicsiket, városokat is gyártanak

Kangbashi a világ legnagyobb szellemvárosa, majdnem akkora, mint Budapest, és 1 millió ember számára épült ott lakás. Mégis üresen áll. A széles sugárutakon egyetlen autó sincs, a felhőkarcolók között nem látni egy lelket sem és a parkokban is csak a kínai szél fütyül magányosan. Kangbashit 2003-ban kezdték építeni Belső Mongólia sivatagos vidékén. Építésekor az észak-kínai Dubajnak nevezték. 161 milliárd dollárt költöttek rá. Ezt forintban még kiszámolni is sok.

Top 2 -  A Transpolar vasútvonal, amit soha nem fejeztek be

A világ leghosszabb meg nem épült vasútvonala két kisvárost, az isten háta mögötti Salekhardot és a még messzebb lévő Igarka nevű településeket kötötte volna össze. Sztálin egy 1400 km hosszú pályát akart építeni Észak-Szibéria járhatatlan, mocsaras vidékén. Nem sikerült neki.

Összegyűjtöttük a világ legértelmetlenebb építményeit, és közben mi is meglepődtünk!

Vajon miért épült meg a gigantikus török kastély lakópark, ha tök üresen áll? Miért költöttek 400 millió dollárt a világ legnagyobb szobrára Indiában, ha ott óriási a szegénység? Hónapokig tartott, amíg összegyűjtöttük a világ legértelmetlenebb építményeinek listáját. Sajnos bőven volt miből válogatni. Keleten és nyugaton, de északon és délen is találtunk olyan dolgokat, amelyekről el sem hisszük, hogy valaha megépültek.

Történelmi tévhitek: miket nem tudunk Petőfi Sándorról?

Valóban két menyasszonya is volt, és nem is a segesvári csatában esett el? Petőfiről állítólagos szépunokája mesél a Fókuszban. És mutatjuk azt is, mit szólnak a mai fiatalok a Petőfi versekhez rap-stílusban?

Mit mondanak a vallások a gyereknevelésről?

Kötelessége egy nőnek gyereket szülni? És ha igen, hányat? Rá kell erőszakolni a kicsire szülei vallását vagy döntsön majd ő maga? Ehet húst a gyerek és adhat a szülő egy atyai pofont? Keresztényt, mohamedánt, zsidót, hindut és ateistát is kérdeztünk a gyereknevelés kényes kérdéseiről.

Mi a titka Bálint gazdának?

Századik évébe lépett az ország Bálint gazdája. Volt idő, amikor éveken át rendszeresen láttuk őt a tévében, kertészeti tanácsokat adott - mindig bölcsen és jókedvűen. Késő ősszel látott vendégül bennünket otthonában.

TALÁLKOZÓ: Idén 100 éves az ország Bálint gazdája

Bálint György budapesti otthonában fogadta stábunkat. Mesélt életéről, családjáról és még fényképeit is megmutatta nekünk. Az ország kertésze még ma is aktív. Előadásokat tart, számítógépen levelezik és természetesen kertészkedik is. A Fókusz teljes riportja ITT!

Mi várható 2019-re?


szerző:
2019.01.05. 19:05
Mi várható 2019-re?

A Fókusz riportere annak járt utána a világ válságövezeteit jól ismerő szakértőkkel, hogy mi várható 2019-re? Vajon felbomlik az Európai Unió? Kitör a harmadik világháború? Egyáltalán, jobban fogunk élni, mint tavaly? Kiderül a riportból!

Több mint 30 ezer hajléktalan várja a segítséget Budapest környékén

Az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli nappali hajléktalan melegedőjében járt a Fókusz stábja, ahol 65 főt tudnak ellátni naponta, bár sokkal többre lenne igény. Csaknem 1000 rászorultat regisztráltak itt, akiknek a száma napról napra, hétről hétre és hónapról hónapra nő.

Menyország, pokol, szellemek: mi lesz velünk a halál után?

Létezik mennyország? Ha van, hogy néz ki a pokol? Szellemek is járnak közöttünk és egyáltalán feltámadunk valamikor? A világ egyik legnagyobb rejtélye, hogy mi lesz velünk az élet után. Kultúrák, vallások, tudósok mind máshogy gondolják, amit igazából valószínűleg soha senki nem tud majd megmondani.

Vegetáriánus kutyák és macskák?

Kutyusok és cicusok tízezrei kapnak ma már a gazdijuktól húsmentes ételt, ráadásul úgy hogy sok otthoni kedvenc magától állt át a vegetarianizmusra. Vajon, helyesen táplálkoznak ezek az állatok?

Lehet egy gyerek vegetáriánus?

Egészséges felnőtté érhet egy gyerek akkor is, ha egyáltalán nem eszik húst? Nálunk Magyarországon ez a kérdés azért is kavarhat nagy port, mert mi vagyunk a világ egyik legnagyobb húsevő nemzete.

Meglepő tárgyakat nyelhetnek le a gyerekek

A legkisebb dolog is életveszélyes lehet. Apró tárgyak, amelyek több ezer gyermek halálát okozzák. Mit tegyünk, hogy megelőzzük a tragédiát?

Ha versenyről van szó, az emberi fantázia határtalan

Extrém vasalás, bringapóló, hóúszás, az emberi fantázia kimeríthetetlen. Van olyan extrém sport, amelyiket milliók űzik az egész világon és van, amit csak a legelszántabbak mernek kipróbálni. Lényeg azonban mindig ugyanaz, hogy jól érezzük magunkat közben.

Botrányos fizetések a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban

Zsúfolt bölcsődék, túlterhelt óvónők, óriási pedagógushiány és külföldre települt gyermekorvosok. Ilyen körülmények között nőnek fel a magyar gyerekek, akiket életük legfontosabb szakaszában olyan szakemberek nevelnek, akiket alig becsülnek meg... Annak jártunk utána, hogy mennyi az ő fizetésük, és hogy ez a helyzet miként befolyásolja a jövő generációjának az életét.

Úgy gondolják, nincs jövőjük az országban

A kivándorlók már nemcsak Ausztriát, Németországot és Londont, hanem Amerikát is célba veszik. A legfrissebb kutatás szerint, akik elhagyják az országot azoknak van munkájuk és képzettségük is, de itt egyszerűen jövőtlennek érzik magukat.

Neymar exkluzív: A világ legdrágább és legmegosztóbb játékosa

Neymar de Silva Santos Jr. értéke alapján a világ legdrágább, viselkedése miatt a legmegosztóbb játékosa. Sokan imádják, sokan utálják őt, még itt Brazíliában is. Ahová a legjobb magyar amatőr kispályás futballcsapattal együtt azért utazott ki stábunk, hogy találkozzanak vele. És hogy utánajárjanak, miként alakult ki az a már-már kultikus áhítat, a neymarizmus, amit rajongók tízmilliói éreznek iránta.

Hány nyelven beszéljen a gyerek?

Előny vagy hátrány, ha valaki kétnyelvű családba születik? Szakemberek szerint ezek a gyerekek nyitottabbak, elfogadóbbak, mások szerint lemaradhatnak a beszédfejlődésben. Mi az igazság?

Így járjuk be fillérekből a világot!

Hotelek néhány forintból egy éjszakára, utazás a vonat tetején, szállás egy magunk után húzott mini lakókocsiban. Muszáj így utaznunk, ha spórolni akarunk? Nem! Most megmutatjuk azokat a trükköket, amelyekkel kényelmesen, és akár ingyen is bejárhatjuk a világot.

 

Cobra 11: akció a budapesti Parlament előtt

A világ talán leghíresebb német akciófilm sorozatának nyomozói most a magyar fővárosban erednek a bűnözők nyomába. Elképesztő tűzpárbaj az utcákon, autós üldözés a rakparton és robbantás a belvárosban. Egy napra a Fókusz Plusz is csatlakozott a Cobra 11 stábjához.

 

Kelet és Nyugat-Magyarország – két külön világ?

Az ország legszegényebb és leggazdagabb településein jártunk. Míg keleten reggelire sincs pénz, nyugaton megszokott a tengerparti nyaralás. 300 kilométer választja el egymástól őket, mégis, mintha két külön világ lenne.

Tízmilliót kért tőlünk egy nő, hogy béranyaként megszülje a gyerekünket

10 millió forint. Ennyit kért tőlünk az a nő, aki béranyaként hirdeti magát az interneten, és akit most sikerült a Fókusz stábjának egy rejtett kamerával lebuktatnia. A nő nem csak pénzt kért tőlünk, hanem sok minden mást is azért, hogy titokban kihordja a gyermekünket. A béranyaság, vagyis az, hogy valaki a méhét bérbe adja és ott egy másik pár magzatát kihordja tilos Magyarországon. Ezt a magyar törvények súlyos börtönbüntetéssel sújtják.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való