KERESÉS search-close

"Jász Zoltán" szerzővel ellátott tartalmak

Jász Zoltán

Jász Zoltán által létrehozott tartalmak (100):

 Mit mondanak a vallások a gyereknevelésről?

Kötelessége egy nőnek gyereket szülni? És ha igen, hányat? Rá kell erőszakolni a kicsire szülei vallását vagy döntsön majd ő maga? Ehet húst a gyerek és adhat a szülő egy atyai pofont? Keresztényt, mohamedánt, zsidót, hindut és ateistát is kérdeztünk a gyereknevelés kényes kérdéseiről.

Mi a titka Bálint gazdának?

Századik évébe lépett az ország Bálint gazdája. Volt idő, amikor éveken át rendszeresen láttuk őt a tévében, kertészeti tanácsokat adott - mindig bölcsen és jókedvűen. Késő ősszel látott vendégül bennünket otthonában.

TALÁLKOZÓ: Idén 100 éves az ország Bálint gazdája

Bálint György budapesti otthonában fogadta stábunkat. Mesélt életéről, családjáról és még fényképeit is megmutatta nekünk. Az ország kertésze még ma is aktív. Előadásokat tart, számítógépen levelezik és természetesen kertészkedik is. A Fókusz teljes riportja ITT!

Mi várható 2019-re?


szerző:
2019.01.05. 19:05
Mi várható 2019-re?

A Fókusz riportere annak járt utána a világ válságövezeteit jól ismerő szakértőkkel, hogy mi várható 2019-re? Vajon felbomlik az Európai Unió? Kitör a harmadik világháború? Egyáltalán, jobban fogunk élni, mint tavaly? Kiderül a riportból!

Több mint 30 ezer hajléktalan várja a segítséget Budapest környékén

Az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli nappali hajléktalan melegedőjében járt a Fókusz stábja, ahol 65 főt tudnak ellátni naponta, bár sokkal többre lenne igény. Csaknem 1000 rászorultat regisztráltak itt, akiknek a száma napról napra, hétről hétre és hónapról hónapra nő.

Menyország, pokol, szellemek: mi lesz velünk a halál után?

Létezik mennyország? Ha van, hogy néz ki a pokol? Szellemek is járnak közöttünk és egyáltalán feltámadunk valamikor? A világ egyik legnagyobb rejtélye, hogy mi lesz velünk az élet után. Kultúrák, vallások, tudósok mind máshogy gondolják, amit igazából valószínűleg soha senki nem tud majd megmondani.

Vegetáriánus kutyák és macskák?

Kutyusok és cicusok tízezrei kapnak ma már a gazdijuktól húsmentes ételt, ráadásul úgy hogy sok otthoni kedvenc magától állt át a vegetarianizmusra. Vajon, helyesen táplálkoznak ezek az állatok?

Lehet egy gyerek vegetáriánus?

Egészséges felnőtté érhet egy gyerek akkor is, ha egyáltalán nem eszik húst? Nálunk Magyarországon ez a kérdés azért is kavarhat nagy port, mert mi vagyunk a világ egyik legnagyobb húsevő nemzete.

Meglepő tárgyakat nyelhetnek le a gyerekek

A legkisebb dolog is életveszélyes lehet. Apró tárgyak, amelyek több ezer gyermek halálát okozzák. Mit tegyünk, hogy megelőzzük a tragédiát?

Ha versenyről van szó, az emberi fantázia határtalan

Extrém vasalás, bringapóló, hóúszás, az emberi fantázia kimeríthetetlen. Van olyan extrém sport, amelyiket milliók űzik az egész világon és van, amit csak a legelszántabbak mernek kipróbálni. Lényeg azonban mindig ugyanaz, hogy jól érezzük magunkat közben.

Botrányos fizetések a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban

Zsúfolt bölcsődék, túlterhelt óvónők, óriási pedagógushiány és külföldre települt gyermekorvosok. Ilyen körülmények között nőnek fel a magyar gyerekek, akiket életük legfontosabb szakaszában olyan szakemberek nevelnek, akiket alig becsülnek meg... Annak jártunk utána, hogy mennyi az ő fizetésük, és hogy ez a helyzet miként befolyásolja a jövő generációjának az életét.

Úgy gondolják, nincs jövőjük az országban

A kivándorlók már nemcsak Ausztriát, Németországot és Londont, hanem Amerikát is célba veszik. A legfrissebb kutatás szerint, akik elhagyják az országot azoknak van munkájuk és képzettségük is, de itt egyszerűen jövőtlennek érzik magukat.

Neymar exkluzív: A világ legdrágább és legmegosztóbb játékosa

Neymar de Silva Santos Jr. értéke alapján a világ legdrágább, viselkedése miatt a legmegosztóbb játékosa. Sokan imádják, sokan utálják őt, még itt Brazíliában is. Ahová a legjobb magyar amatőr kispályás futballcsapattal együtt azért utazott ki stábunk, hogy találkozzanak vele. És hogy utánajárjanak, miként alakult ki az a már-már kultikus áhítat, a neymarizmus, amit rajongók tízmilliói éreznek iránta.

Hány nyelven beszéljen a gyerek?

Előny vagy hátrány, ha valaki kétnyelvű családba születik? Szakemberek szerint ezek a gyerekek nyitottabbak, elfogadóbbak, mások szerint lemaradhatnak a beszédfejlődésben. Mi az igazság?

Így járjuk be fillérekből a világot!

Hotelek néhány forintból egy éjszakára, utazás a vonat tetején, szállás egy magunk után húzott mini lakókocsiban. Muszáj így utaznunk, ha spórolni akarunk? Nem! Most megmutatjuk azokat a trükköket, amelyekkel kényelmesen, és akár ingyen is bejárhatjuk a világot.

 

Cobra 11: akció a budapesti Parlament előtt

A világ talán leghíresebb német akciófilm sorozatának nyomozói most a magyar fővárosban erednek a bűnözők nyomába. Elképesztő tűzpárbaj az utcákon, autós üldözés a rakparton és robbantás a belvárosban. Egy napra a Fókusz Plusz is csatlakozott a Cobra 11 stábjához.

 

Kelet és Nyugat-Magyarország – két külön világ?

Az ország legszegényebb és leggazdagabb településein jártunk. Míg keleten reggelire sincs pénz, nyugaton megszokott a tengerparti nyaralás. 300 kilométer választja el egymástól őket, mégis, mintha két külön világ lenne.

Tízmilliót kért tőlünk egy nő, hogy béranyaként megszülje a gyerekünket

10 millió forint. Ennyit kért tőlünk az a nő, aki béranyaként hirdeti magát az interneten, és akit most sikerült a Fókusz stábjának egy rejtett kamerával lebuktatnia. A nő nem csak pénzt kért tőlünk, hanem sok minden mást is azért, hogy titokban kihordja a gyermekünket. A béranyaság, vagyis az, hogy valaki a méhét bérbe adja és ott egy másik pár magzatát kihordja tilos Magyarországon. Ezt a magyar törvények súlyos börtönbüntetéssel sújtják.

 

Mi lett a legendás tévé bemondókkal?

A Magyar Televízió egykori bemondóit akkora kultusz övezte hazánkban, hogy nehéz lenne megmondani, hogy ma kik azok a magyar hírességek, akik hasonló rajongásnak örvendhetnek. A Fókusz Plusz stábja felkereste a bemondók nagyágyúit!

Pákó a Fókuszban üzent 6 éve nem látott kisfiának

Bár az ítélet szerint két hetente találkozhatna a gyerekével, a család ellenállása miatt Pákó már hat éve nem látta kisfiát. Azt mondja, most új életet kezdett…

PÁKÓ és a "korompokot"


szerző:
2018.04.26. 17:30
PÁKÓ és a

Pákó újabban szakácsnak tanul. Megkértük, nevezzen meg egy-két ételt magyarul. Hát, hegyeztük a fülünket!

Időutazók és lapos Föld hívők

A világ legnagyobb marhaságai vagy tényleg van alapja a fura elméleteknek? Meghökkentő elképzelések az időutazástól a repülő spagetti egyházig.

Így vezesd le a stresszt!


szerző:
2018.04.03. 18:00
Így vezesd le a stresszt!

Mentális zavarkezelés pucérkodással, agressziókezelés kalapáccsal, fájdalomcsillapítás sírással: a Fókusz riportere a világ legmeghökkentőbb terápiáit próbálta ki a kamerák előtt.

Félelmek fogságában


szerző:
2018.03.28. 17:45
Félelmek fogságában

Rettegés az anyóstól, halálfélelem a gomboktól, iszony a lyukaktól vagy paranoia a metrótól. Néhány fóbia a több száz közül, amelyek nap, mint nap rengeteg ember életét teszik pokollá. Van, aki annyira fél, hogy pánikrohamot kap vagy akár sikítva menekül, ha a rettegett dolog a közelébe kerül.

Fiatalabb nőt szeret gyerekeinél Delhusa Gjon

Molnár Fannit, Delhusa Gjon legújabb szerelmét először láthatják az RTL nézői. A 22 éves hölggyel, három évvel ezelőtt egy koncerten ismerkedett meg Gjoni, aki akár a nagypapája lehetne.

 

Sokkal tovább élhetünk, mint eddig hittük! De meddig?

Jó lenne, mondjuk 120 évesen ejtőernyőzni? 130 évesen vígan tornászni, vagy fél évszázaddal a nyugdíjba menetel után lazán kondizni? Lehet, hogy nemsokára eljön ez az idő is. A legújabb kutatások szerint ugyanis sokkal tovább képes az ember élni és fiatal maradni, mint eddig hittük. De vajon meddig?

Bamako rali - Így éltük túl Afrikát

Az idei futamon ott volt kollégánk, Jász Zoltán, aki személyesen élhette meg a vidám pillanatokat, a homokkal való emberfeletti küzdelmet és azt az emberi drámát, hogy egy baleset miatt az egyik társuk élet és halál között lebeg még a mai napig is.

Milliókért árulják gyermeküket

Egyre többen szeretnének örökbe fogadni, jelenleg 2500 család vár ilyen módon gyermekre. Sokszor 3-4 évig. A nagy kereslet miatt dönt egyre több terhes anya úgy, hogy pénzt kér magzatáért. Akkor is, ha ez bűncselekmény.

 Rázósan indult Pumped Gabónak a Bamako

Pumped Gabo már legalább hatvan kilométerre lehet Budapesttől, a péntek délutáni rajt után egyelőre úgy tűnik ő az utolsó 42 ország 456 indulója között. A Budapest-Bamako Rallyra Japánból egy mini járgánnyal neveztek, de érkeztek Új-Zélandról, Brazíliából és az Egyesült Államokból is versenyzők.

Küszöbön a 3. világháború? Mi lesz velünk 2018-ban?

Hatalomra került furcsa politikusok, kiberháború, széthúzó Európa, atomháborúval fenyegetőző Észak-Korea, harcias Oroszország és a magyar futball fekete éve. Ilyen volt 2017. De vajon milyen lesz az idei esztendő? Végleg legyőzik az ISIS-t? Felbomlik az Európai Unió? Kitör a harmadik világháború?  Ezekre a kérdésekre keressüka választ a világ válságövezeteit jól ismerő szakértőkkel.

Néhány nap és indul a flúgos futam

Már csak néhány nap és újra elindul a sivatagba a világ legflúgosabb autóversenye a Budapest-Bamako-rali. Január 12-én startol a roncsderbi, hogy 16 nap alatt megtegye a 8629 km-es távot a magyar fővárostól most nem Bamakóig, hanem a gambiai bandzsúlig. A mezőnyben Pumped Gabo is ott lesz.

Tehetősként is könnyű az utcára kerülni

A szakemberek szerint harmincezer hajléktalan él Budapest utcáin. A Fókusz riportere –többek között- Antal Attilával is beszélgetett, aki élvonalbeli labdarúgó volt hamrinc évvel ezelőtt, most két társával húzza meg magát az egyik élelmiszerbolt mögött.

Kvíz időutazás: ki, mennyit nyert az RTL Klubon az elmúlt 20 évben?

Mit csinál most és mire költött 50 millió forintot a Pókerarc biztonsági őre? Milyen volt Vágó István találkozása 11 év után a 40 milliós nyertessel. Vicces, drámai és meghökkentő sztorikat hallhatnak, olyanokat, amiket még sosem mondott el senki. Különleges múltidézés a 100-ból egy című műsortól a Falig.

Hova tűnt a magyar futball?

2009-ben, az U20-as futball világbajnokságon Egyiptomban bronzéremes lett a csapat. Ez volt a magyar utánpótlás történetének eddigi legnagyobb sikere. A játékosok igazi sztárok lettek. Akkor sokan azt hitték, ez a csapat lesz a magyar futball jövője. A verhetetlen 11, amelynek néhány tagja a világ legjobb csapataiban játszik majd. Nem így lett. A VB hősök legtöbbje szinte teljesen beleszürkült a magyar futballvalóságba.

Tabukról tabuk nélkül: Thuróczy Szabolcs drámai őszinteséggel az elmúlásról

A halál és a gyász napjaink talán legnagyobb tabutémája. Ezt szeretné ledönteni Thuróczy Szabolcs a Spektrumon most látható „Tabukról Tabuk nélkül” című sorozat házigazdája. Aki most drámai őszinteséggel mutatja be azokat az embereket, akik mindennapi kapcsolatban vannak a halállal.

Extrém nagy nyeremények és akik hazavitték

Felkerestük az eddigi legnagyobb tévés nyereményt bezsebelő volt biztonság őrt, adjon tanácsot a leendő FAL-osoknak!

A teljes adást ITT nézheti meg!

PLUSZ: Kiprich József, a holland foci sztárja

Kiprich József, a magyar labdarúgó válogatott és a Feyenoord egykori klasszisa mesélt hollandiai élményeiről. Sztorizás - csak itt, a Facebookon!

A legendás sportolóval legendás stadionokat jártunk körbe a Fókusz pluszban! Nézze meg a riportot itt!

Rozsda eszi a legendás stadionokat

Nem csak napjainkra jellemző, hogy politikai okokból pénzzel tömnek ki csapatokat és építenek fel szinte mindenhol stadionokat. Megmutatjuk, hová tervezett Hitler egy 400 ezres grandiózus sportközpontot és azt is, hogy mi lett a szocialista tábor egykori gigantikus betonteknőivel.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Katasztrófa-turisták, filmhelyszín-nézők és lagzi-látogatók

Hosszú hétvége a szíriai fronton, vakáció egy földrengés sújtotta városban vagy családi üdülés egy indiai gettóban…Ilyen és ehhez hasonló különös túrákra is akadnak jelentkezők. Utánanéztünk, kit mi és miért vonz az extrém turizmusban.

A teljes adást ITT nézheti meg!

András a reptérgyűjtő, aki életéből 8 hónapot töltött repülőn

A legrövidebb idő, amit András egy helyen töltött 45 perc, a leghosszabb 6 év volt. A rövidke látogatás Kartum repterén történt, a hosszú tartózkodás Brüsszelben. Összesen 243 légitársasággal repült és 116 géptípust próbált ki. Eddig 183 országban járt és életéből 8 hónapot töltött repülőn.

A teljes adást ITT nézheti meg!


 

Melyik országban a legjobb iskolába járni?

Miért olyan nehéz nálunk az iskolatáska, amikor más országokban egyetlen tablettel járnak a gyerekek suliba. Van, ahol már négy évesen beülnek az iskolapadba és van, ahol honlaptervezést és cégalapítást is tanulnak a diákok. A Fókusz riportere arra kereste a választ, hogy melyik oszágban a legjobb iskolába járni, és miért?

Elvis Presley már negyven éve nincs köztünk, de a legendája még mindig él

Az egész világon él még Elvis Presley emléke, aki mára már több lett, mint egy előadó. Üzlet, életstílus, szubkultúra. Hogy, miért lehet, hogy még 40 évvel a halála után is hét országban tiltják a zenéjét és, hogy hogyan nézne ki 82 évesen a sztár? Kiderül a riportból!

A teljes adást ITT nézheti meg!

Ilyen a napozóágy futás


szerző:
2017.08.02. 19:17
Ilyen a napozóágy futás

Új sportágat találtak fel az angolok: a napozóágy futást. A brit turisták egyik kedvelt célpontján, a Spanyolországhoz tartozó Gran Canarián évek óta öldöklő küzdelem zajlik a nyaralók között a napozóágyakért és a medencéhez minél közelebb eső helyekért.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Családirtók nyomában


szerző:
2017.07.04. 19:15
Családirtók nyomában

Amellett, hogy évekig gyilkos faluként emlegetik azokat a helyeket, ahol brutális mészárlások történtek, a helyiek is nehezen felejtik el a drámát. Ez a lelki oldala. A materiális pedig az, hogy sokszor nagyot zuhannak az ingatlanárak az ilyen településeken, vagy eladhatatlanok lesznek a házak. Családirtók nyomában járt a Fókusz stábja.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Megmérgezték, így csalták ki tőle az éttermét

DJ Karmatronik a Fókusz riporterének beszélt arról, hogy 300 millió forintos kár érte. Azt mondta: el kellett menekülnie Magyarországról, mert halálosan megfenyegették. Állítása szerint volt éttermét most az a férfi vezeti, aki nemrég kabriójával halálos baleset résztvevője volt. Ő viszont azt mondja: neki nincs köze az ügyhöz. A rendőrök csalás és sikkasztás miatt nyomoznak, ismeretlen tettes ellen.

Kisemmizte az alvilág, de talpra állt a magyar dj

Adásunk pillanatától rendőrségi védelem alatt áll az Olaszországba menekült ismert magyar dj, Karmatronic, aki életét kockáztatva pénteken a Fókusz kamerájának mondta el, hogyan vette el a magyar alvilág az éttermét és semmizte ki a vagyonából.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Klein Dávid jól van, de nagyon csalódott

Klein Dávid már biztonságban van. A magyar hegymászónak szombat reggel sikerült a 6500 méter magasan lévő kettes táborból leereszkednie az Everest alaptáborába.

Esküvők, ahol világsztárok lepik meg a násznépet

Sajnos csak ritkán és legtöbbször nem Magyarországon történik meg, hogy egy lakodalmon egy híres zenés tűnik elő a semmiből. Most ez Magyarországon is megtörtént. Néhány napja a Hajógyári szigeten tartotta esküvőjét Gulyás Erika és Kendelényi Ádám, akik 2 éve a Volt Fesztiválon ismerkedtek meg egymással, tavaly pedig ugyanott kérte meg a fiú a lány kezét. A Sziget szervezői is tudtak az esküvőről, így poénból meghívták ide az egyik hazai popsztárt.

 A borzalmas időjárás visszafordította Klein Dávidot a Mount Everesten

Sajnos bekövetkezett az, amitől nagyon tartott mindenki. Klein Dávid magyar idő szerint tegnap este a 8000 méter magasan felállított 4-es táborból jelentette rádión, hogy nagyon rosszra fordult az időjárás fent a hegyen. Ennek ellenére tovább indult a csúcsra, 2 serpájával teljes sötétségben haladt felfelé. Ám a szél egyre erősebb lett, ami ott, abban a magasságban már az életüket veszélyeztette. Így az indulás után néhány órával, 8115 méterről kénytelenek voltak visszafordulni.

Everest: Dávid a halálzónában

-20, - 30 fok, óriási szél, jégszakadékok és jelen pillanatban koromsötét. Klein Dávid nekivágott az utolsó szakasznak a Föld legmagasabb pontja felé. Az utolsó tábor 8016 méteren van, a csúcs pedig 8848 méter. Az utolsó 832 méter szintkülönbséget kb. 12 óra alatt lehet megtenni.

RENDKÍVÜLI: Suhajda Szilárdnak fel kellett adnia

Drámai pillanatokat kellett megélniük a magyar hegymászóknak magyar idő szerint szerda délelőtt. Suhajda Szilárd éjszaka rosszul lett és fel kellett hagyni a csúcstámadással. Néhány órája megtörten ért vissza az Everest alaptáborába. Drámai pillanatokat rögzített a Fókusz kamerája. Klein Dávid jelenleg a 3-as táborban van 7200 méter magason és holnap elindul a halál zóna felé! A tervek szerint péntek hajnalban vagy reggel ér fel oxigénpalack nélkül a világ tetejére.

"Szeretlek titeket, majd jövünk." Ezzel az egyszerű, de annál torokszorítóbb üzenettel búcsúzott családjától Suhajda Szilárd, aki Klein Dáviddal itthoni idő szerint kedd éjjel elindult, hogy első magyarként, oxigénpalack nélkül felmásszon a Föld legmagasabb pontjára. Dörmer Csaba és Újházi Iván kollégánk ott voltak az 5300 méteres alaptáborban, amikor a két hegymászó elindult fölfelé a hold fényében. Ahova mennek, ott egy rossz lépés, vagy döntés az életükbe kerülhet.

Sztár anyukák és sztárok anyukái a Fókusz Pluszban

Május első vasárnapja anyák napja, természetes, hogy a Fókusz Pluszban is az anyukáké a főszerep. Kovács Katié és Nagy Timeáé például, akik ünnepelt világverő bajnokok voltak, most mégis akkor lábad könnybe a szemük, amikor a gyerekeikről és az anyaságról beszélnek. És főszerepet kapnak azok az édesanyák is, akiknek gyermekeit az egész ország ismeri az összes sikerükkel és ballépésükkel együtt. Mindannyian állítják, hogy a feltétel nélküli szeretetről ismerszik meg egy anyuka.   

Jász Zoltán


szerző:
2017.05.06. 11:06
Jász Zoltán

Szerkesztő-riporter
jasz.zoltan@rtl.hu

Hungária: felkerestük minden idők leghíresebb magyar együttesét

Minden idők talán leghíresebb magyar együttese, a Hungária a ’80-as évekbeli klasszikus felállásában már sohasem fog színpadra lépni. A zenekar egyik tagja nemrég halt meg, egy másik pedig súlyosan beteg. Vajon velük együtt örökre eltűnik a rock’n roll is Magyarországon? Mi az amit nekik és ennek a zenei stílusnak köszönhetünk? Mit adott a Hungária a magyar fiataloknak és mi maradt meg mostanra a tagokban a rock’n roll életérzésből?

Rendhagyó útinapló az Everest expedícióról

Váratlan kőomlások, pusztító lavinák, végzetes hegyi betegségek, és rettentő hideg. Mindenkire ez vár a Himalájában, még azokra is, akik nem hegymászók, csak túrázóként szeretnének eljutni az Everest lábához.

A trekking csapat kalandja véget ért, de Klein Dávidéknak még csak most jön a java!

Végre megérkeztek az exkluzív felvételek a világ legmagasabb hegyének alaptáborából, ahova 8 napos, kőkemény túra után jutottak fel Klein Dávid és Suhajda Szilárd sztár kísérői. Folyamatosan követtük a csapatot az úton, így ott voltunk azokkal, akik elérték az 5344 méteres magasságot. Mert nem mindenki bírta végig.

Jász Zoltán


szerző:
2017.04.05. 14:50
Jász Zoltán

Felelős szerkesztő, riporter

jasz.zoltan@rtl.hu

Profi hegymászók és sztárok indulnak a Mount Everest meghódítására

Ma délelőtt a káposztásmegyeri Jégpalota jegén mutatták be a Magyar Everest Expedíció résztvevőit. Klein Dávid és Suhajda Szilárd az RTL KLUB támogatásával március 28.-án indulnak Nepálba, hogy a magyar expedíciós hegymászás történetében először oxigénpalack nélkül jussanak fel a világ tetejére, 8850 méter magasra.

Ott voltunk a világ legveszélyesebb kajakversenyén

Dél-afrikában rendezik a világ legkülönlegesebb és legveszélyesebb kajakversenyét, a Dusi Marathont. A 3 napos, 120 km-es viadalon nem csak vízesések és örvények között kell evezniük a résztvevőknek, hanem futni is, mégpedig a mérges kígyóktól hemzsegő őserdő meredek hegyoldalain, vállukon a kajakkal.

Minden, amit 2017-től várhatunk!

Hatalomra került furcsa politikusok, kiberháború, leszámolás Törökországban, széthúzó Európa, háborúzó Oroszország és sok minden más is történt 2016-ban a nagyvilágban. De vajon milyen lesz az idei év? Végleg legyőzik az ISIS-t? Felbomlik az Európai Unió? Kitör a harmadik világháború? Ezekre a kérdésekre keressük most a választ a világ válságövezeteit jól ismerő szakértőkkel.

Több mint 50 országban járt 2016-ban a Fókusz stábja

Hollywoodtól Bollywoodig, Pisától Gizáig és Szlavóniától Szlovéniáig csaknem ötven országban forgattunk idén. Nemcsak azokat a csodálatos helyeket mutatjuk meg, ahol 2016-ban jártunk, hanem azokat a riportereket is bemutatjuk a nézőknek, akik tudósítottak a világ legkülönlegesebb helyeiről.

Európai ésszel felfoghatatlan dráma zajlik Aleppóban

„Mi békét szeretnénk, és ugyanúgy élni, mint bárki más. Nem akarunk több bombázást.”Így kérik az aleppói árva gyermekek a nemzetközi segélyszervezetek segítségét. A szüleik már meghaltak, akárcsak a legtöbb társuk.

Többen is túlélték a brazil focicsapat repülőszerencsétlenségét

Brazíliában három napos nemzeti gyászt hirdettek azután, hogy Kolumbiában nyolcvanegy utassal a fedélzetén lezuhant egy utasszállító. A tragédiát hatan élték túl, köztük három focista, a legénység két tagja és egy újságíró, aki a csapatot kísérte.

Állati matuzsálemek


szerző:
2016.11.12. 20:00
Állati matuzsálemek

A világ legöregebb macskája harmincnyolc éves. A világ ma élő legöregebb kutyája pedig Buksi egy magyar kistelepülésen okoz fejtörést a tudósoknak. De hogyan lehet megállapítani, hogy egy cápa majdnem négyszáz éves, és hogyan képes ilyen sokáig életben maradni?

A bulinegyed nem igazán buli az ott lakóknak

Mi tehet valaki, ha hetente háromszor üvöltöznek, verekednek, és kimondhatatlan dolgokat művelnek az ablaka alatt a beton részeg bulizók? A budapesti belváros bulinegyede már évek óta az egyik legkedveltebb magyar turistalátványosság. Csakhogy, ami az ide látogató szomjas vendégeknek móka, az az ott lakóknak hatalmas bosszúság. Miért nincs megoldás és mit mondanak a kocsmatulajdonosok? 

Önök min változtatnának a múltjukban, ha egyszer csak bebizonyosodna, hogy lehetséges az időutazás? Akárcsak egy rádión keresztül - amibe mondjuk belecsapott a villám - felvehetnék a kapcsolatot valakivel a múltból? A legújabb tévésorozat főhősének megadatik ez a lehetőség. 

Miért gondolnak mást az egyházak az ufókról, az atyai pofonról és az állatkísérletekről?

Hisznek a katolikusok a földönkívüliekben? Adhatnak a zsidók pofont a gyereküknek? Elfogadják a buddhisták az állatkísérleteket és mehetnek lombikprogramra a krisnás anyukák? Napjaink fontos kérdéseivel fordultunk a különböző egyházak képviselőihez. Kíváncsiak voltunk, melyik vallás mit mond erről. Az alkoholfogyasztásról a génmanipulációig jöjjenek azok a témák, amelyek mindenkit érintenek. Keresztényt, mohamedánt, zsidót, hindut és ateistát is.

 

Pikáns mesék felnőtteknek

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy... eddig semmi pajzánság nincs a népmesékben, de bizony, ami ez után jön, abban nagyon sokszor előkerül a bujaság, a vágyak, a testiség, sőt a szexualitás is. Igaz, ezek a gondolatok be vannak csomagolva egy-egy történetbe a szegénylegényről, vagy a király lányáról. Az igazság az, hogy a mesekutatók ezzel mindig is tisztában voltak, sőt, valahol helyén valónak is tartják a mesék finom pajzánságát.

Olimpia: ünneplés itthon és Rióban

Véget ért az olimpia és még a záráshoz közeledve is lett magyar aranyérem. A női kajak négyes vagy fél hajót vert a többiekre és látszólag könnyedén verte a világot. Odakint és itthon is nagy volt az ünneplés.

Még mindig nem hiszi el, hogy 3 aranyat szerzett

Látta a medencéből Hosszú Katinka, hogy férje a parton ugrál a 400 vegyes döntőjében. Innen tudta, hogy rekordot úszik. Azt mondta, egyébként nagyon sokat jelent neki, hogy férje, aki egyben az edzője így szurkol neki, azt pedig még mindig nem hitte el, hogy háromszoros olimpiai bajnok lett. Az úszóklasszis hétfőn Rióban sajtótájékoztatót tartott és tudósítónknak is mesélt a terveiről.

Költséges hobbi olimpiai önkéntesnek lenni

Fizetniük kell az önkénteseknek, hogy a riói olimpián segítsenek. Két magyar is azt nyilatkozta, hogy ez nagyjából fél millió forintba kerül, mert a repülőjegyet és a szállást maguk rendezik. A Fókusznak beszéltek erről. Persze azt is mondták, hogy az élmény mindenképpen megéri. Egyrészt bármilyen versenyre ingyen bemehetnek, másrészt sok új barátot szerezhetnek.

 

Best of RIO: Első hét, a Fókusz kamerájával

Rio eddig olyan össztermést hozott, ami mellett kollégánk háttérmunkája fel sem tűnt. Szinte természetesnek vettük, hogy a vívó és úszósikerek mellett rendre feltűnnek kiküldött tudósítónk, Jász Zoltán képei, arca. Most összesítünk, megmutatjuk önöknek azt a nagy esti döntők előtt, hogy mi minden érdekesség van még a csillogó érmek mögött.

„Imre Géza veresége komoly vezetői hiba”

Komoly vezetői hiba - így nevezte az olimpiai bajnok Szász Emese edzője Imre Géza vereségét a párbajtőrvívás olimpiai döntőjében. Kulcsár Győző a Kossuth rádiónak nyilatkozott és katasztrofálisnak nevezte, hogy Imre elvesztette a döntőt. Szerinte a versenyzőt nem szabad bántani és segíteni kellett volna neki. A Vívó Szövetséget kerestük, de nem akartak reagálni. Az ötödik magyar aranyat szerző Szilágyi Áron szerint a mentális felkészülésének is köszönhető, hogy megvédte olimpiai bajnoki címét.

Összegyűjtöttük az olimpia valaha volt legfurább sportágait

Akadályúszás, kődobás, vízen lebegés, pisztolypárbaj, szörf életmentés. Ma már hihetetlennek tűnik, hogy valaha ezek a sportágak is szerepeltek az olimpiák programján. Pedig volt idő, amikor ezekben a számokban is lehetett aranyérmet nyerni.

A 19 éves Kenderesi Tamáson ámul a világ

Egy napon belül kétszer is le tudta győzni gyerekkori példaképét, a már 19-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps-t. A pécsi úszó Cseh László régóta vágyott aranyérmét is veszélyezteti, de ki is ő? 

A szervezésre panaszkodnak, de a hangulat jó

A szervezés és a közlekedés nem tökéletes Rióban, de fölösleges volt az aggodalom - erről számoltak be magyar szurkolók a helyszínen lévő tudósítónknak. A legtöbben úgy vélik, sem a közbiztonság, sem a zika vírus miatt nem kell félni. A hangulat szerintük fantasztikus, a szurkolók kifejezetten barátságosak és nincsenek olyan konfliktusok, mint Franciaországban a futballhuligánok között.

Katinka titkát találgatják világszerte

Mi lehet Hosszú Katinka titka? Ezt találgatják a világ legnagyobb sportlapjai és weboldalai. Van, aki az olimpia királynőjeként emlegeti, más egy korábbi, doppingoló sportolóhoz hasonlítja. Edző férjének módszereit és heves drukkolását is többen kritizálják. Shane Tusup azt mondta, így próbál erőt adni feleségének. Hosszú Katinka pedig arról beszélt, mennyire boldogok.

MAGYAROK RIÓBAN: Fölösleges volt az aggodalom

Néha nehézkes a bejutás a sporteseményekre, ám volt olyan is, hogy két ember egy jeggyel jutott át az ellenőrző kapukon. Az RTL riporterének nyilatkozó magyar szurkolók összességében elégedettek mind a szervezéssel, mind a közbiztonsággal. Sőt, szerintük fergeteges a hangulat, és más országok szurkolói pedig kifejezetten barátságosak.

10 millióért van kint a magyar család

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az olimpiára megy. Egy öttagú magyar család 10 millió forintra tippeli a kint lét költségeit. A 8-10 napos utakat nagyjából 800 ezer forintért hirdetik. Két magyar férfi biciklivel járta körbe Dél-Amerikát másfél hónap alatt, 2000 kilométert tekertek, mielőtt megérkeztek Rióba. Azt mondták, hogy a túra fejenként 600 ezer forintjukba került. A helyszínen körülbelül 2000 magyar szurkol.

Egymás nyakába borulva sírtak örömükben

Sírtak a magyar szurkolók és egymás nyakába borultak. Sokan így ünnepelték Hosszú Katinka és Szász Emese aranyérmét Rióban. Volt, aki táncolt örömében és olyan is akadt, aki pezsgőzéssel ünnepelt. Brazíliában ott volt az RTL Klub tudósítója, Jász Zoltán.

Magyar Ház - 210 millió forintért

Az olimpiák történetében először várja Magyar Ház a szurkolókat, sportolókat és üzletembereket a játékok helyszínén. A rioi központot 210 millió forintért bérli a Magyar Olimpiai Bizottság. A MOB azt mondta: eddig azért nem volt ilyen helyszíni központ, mert nem volt rá pénz, most viszont kaptak állami forrást. A központban naponta 2 órán át várják az országot megismerni vágyó külföldieket és itt reklámozzák a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot is.

Exkluzív: Rió egyik nyomornegyedében jártunk

Amikor Michael Jackson a Santa Marta favellában forgatta egyik szenzációs klipjét, a helyi drogbanda vezetője személyesen szavatolta a biztonságát. A zenész később meghálálta a szíveslátást. Riporterünket egy helyi öt gyerekes férfi vezette, ott, ahol a rendőrök ma is csak kibiztosított fegyverrel mernek megjelenni.

Szép riói kilátások

Erdei Zsoltnak a gázszivárgástól a feje is megfájdult, de ő is türelemmel kivárta, hogy az olimpiai szálláshelyen a melegvíz-szolgáltatás is beinduljon. Rióban kezdik otthon érezni magukat a magyar versenyzők és edzőik. Megszokták, hogy mindennap szerelnek náluk valamit, a falból kilógó vezetékeket, a nem működő wc-ket, de már lámpájuk is van.

Riói olimpia: nem garantált a biztonság

Az ausztrál versenyzők szállása kigyulladt a riói olimpián, a tűzoltás közben meglopták őket, az utcagyerekek sakkban és sokkban tartják a külföldieket. A Fókusz riportere szerint biztonságról nem lehet beszélni, és semmi sincs kész az olimpia helyszínén.

 

Ez lesz a legfurcsább olimpia

Kollégánk, Jász Zoltán jelentkezett be a riói olimpiáról, és az eddigi tapasztalatokról, körülményekről mesélt.

EXKLUZÍV: Együtt utaztunk a Magyar Olimpiai Csapattal

Nagy izgalommal vágott neki a Magyar Olimpiai Csapat a tengerentúli megmérettetésnek. Voltak, akik filmnézéssel, mások hosszas beszélgetéssel, vagy éppen alvással próbálták elütni a Rio de Janeiróig tartó félnapos utazást. A Fókusz riportere volt az egyetlen televíziós, akinek lehetősége volt már a repülőgépen faggatni a sportolókat.

 

 

Ice Bucket Challenge: Nem volt felesleges a megfázás

Nem feleslegesen öntötte le magát boldog-boldogtalan jeges vízzel két évvel ezelőtt. Az Ice Bucket Challenge-ből befolyt 115 millió dollárnyi, azaz mintegy 32 milliárd forintnyi összegből mostanra sikerült felfedezni azt a NEK1 nevű gént, amely az ALS-nek nevezett idegrendszeri betegség gyógyításában sorsdöntő fontosságú. A  pénzből tizenegy ország több mint nyolcvan tudósa tudott kutatni, így lett meg a felfedezés. Rengeteg sztár segített ebben, többek között Bill Gates, Mark Zuckerberg, Leonardi Di Caprio, Matt Damon, Shakira, és David Beckham is.

Jól kezdődik a magyaroknak az olimpia

Szerdán mutatták meg a riói szervezők, hogy hol laknak a szombaton érkező magyar sportolók. Szerencsére a mi részünk elkészült és szép, még a kilátás is gyönyörű. Nem minden csapat ilyen szerencsés, az argentinok, a fehéroroszok, a britek és az ausztrálok nem voltak hajlandók átvenni a szállásukat az olimpiai faluban.

Mi a hosszú házasság titka?

65 évnyi boldog házasság. Ezt erősíti meg most egy újabb jelképes templomi esküvővel Erzsi néni és Gyuri bácsi. A Fókusz stábja megörökítette, hogy hogyan ünnepelte meg a szegedi házaspár a vaslakodalmukat, illetve azt is próbálta kideríteni, hogy mi a hosszú házasság titka.

Messi rácsok mögé kerül?


szerző:
2016.07.06. 19:20
Messi rácsok mögé kerül?

Leomolhat a félisten szobra? Messi élete legkeményebb meccsét játssza? A világ leghíresebb labdarúgójáért pár napja még szimpátiatüntetést szerveztek, most meg a fanatikus rajongóknak végig kellene nézniük, hogy börtönbe vonul? A spanyol törvények szerint a két évnél rövidebb büntetésnél próbaidőt kaphatnak az elítéltek. Vagyis Messi sorsáról ezúttal is majd a bíró dönt, pont úgy, mint a focipályán.

Nemzeti gyásznap: Törökország lett a terroristák elsődleges célpontja?

Brüsszel után most Isztambulban lövöldöztek és robbantottak az Iszlám állam terroristái. A merényletben 41 ember halt meg és 239-en megsebesültek. De miért éppen az átlagosnál jobban biztosított reptereken csapnak le mostanában a merénylők? És hogyan hat a török turizmusra a támadás, hiszen az elmúlt években már csak fele annyian utaznak oda, mint korábban.

Ezrek ünnepeltek az utcákon

Budapesten és Lyonban is ezrek ünnepelték a portugáloknak lőtt három magyar gólt. A stadionban húszezer és a lyoni utcákon is több ezer magyar szurkoló drukkolt a magyar válogatottnak. A már hagyománnyá vált budapesti ünnepi vonuláson autók tetején, és még a babakocsikban is mulattak a kisebb—nagyobb szurkolók.

Hatalmas bulival ünnepeltek a magyar szurkolói faluban

Fergeteges bulin ünnepelték a drukkerek a szombati Izland elleni pontszerzést a magyar szurkolói faluban, Puy Saint Vincentben. Egy emberként énekelték a „Nézését meg a járását”, ami a szurkolóknak különösen kedves, mivel ugyanezzel a nótával ünnepelte a magyar válogatott tavaly ősszel a norvégok legyőzését is.

Soha nem látott magyar szurkolói tömeg

Hat magyar szurkolót őrizetbe vettek a francia rendőrök, miután a meccs közben át akartak mászni a szektorok között, és görögtüzeket gyújtottak, füstbombákat dobáltak. Két magyar pedig túl sokat ivott, ezért került kórházba Marseille-ben. A külföldi sajtót bejárták a balhé képei, és a magyar szurkolók délutáni felvonulásáról szóló felvételek is. Az egyik legnépszerűbb amerikai sportcsatorna címlapon számolt be a több tízezres menetről.

Húszezer magyar szurkol a helyszínen

Sima meccs lesz, és megverjük az izlandiakat. Ezt mondta a magyar szurkolók egy része Híradónknak. Franciaországban több mint húszezer magyar szurkol a válogatottnak. Csak ma reggel több százan indultak Budapestről, hogy ott legyenek a meccsen. Sokan már a ferihegyi reptéren elkezdték a szurkolást. Skandálással, énekkel biztatták a magyar válogatottat.

 

Magyarország vs. Izland: Vajon ki lesz a hangosabb?

A magyar szurkolói falu Franciaország keleti részén helyezkedik el. Az Eb faluban már mindenhol magyar zászlók lógnak, már mindenki készül a szombati meccsre. Közben az izlandiak is már elindultak Franciaországba, hogy egy emberként biztassák a csapatukat. Ők is több ezren lesznek. Már csak az a kérdés, hogy ki lesz a hangosabb?  

Újabb rekordokat ért el a magyar válogatott

Magyarországon igazi fociláz van a magyar csapat keddi győzelme óta. Ráadásul a focistáink nemcsak győztek az osztrákok ellen, hanem újabb egyéni rekordokat is felállítottak a meccs során.

Eb: Norvégia mellénk áll

Térden állva kért bocsánatot a norvég magyar nagykövettől az a kárörvendő sportriporter, aki előre ivott a medve bőrére, és álom sorsolásként emlegette a norvég magyar előselejtezőt. Megígérte, hogy elintézi, Norvégia a magyaroknak szurkoljon. A Fókusz szerkesztő riportere, Jász Zoltán pedig beépült a magyar Eb szurkolók közé, és a Bordeaux-i stadion környékén Pamkutyával is találkozott.

A remény hal meg utoljára - a legrosszabb csapatoknál jártunk

Az élethez nagyon sok humorérzék kell. A most következő sportegyesületeknél van elég belőle. Ezúttal ugyanis azok a klubok jönnek, amelyek a futottak még kategóriába se férnek be. És bár a tabellákon ezek a csapatok a legutolsók, a mi szemünkben valahol igenis nyertesek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való