KERESÉS search-close

"Kéri Barna" szerzővel ellátott tartalmak

Kéri Barna

Kéri Barna által létrehozott tartalmak (100):

Egyetért a Fidesz Polt Péterrel EÜ csatlakozás ügyben

Polt Péter szerint nem lehet biztosítani az Európai Ügyészség magas szakmai színvonalú működését. Ez az oka, hogy a legfőbb ügyész nem támogatja, hogy Magyarország csatlakozzon a szervezethez. Erről a Magyar Nemzetnek nyilatkozott. A Fidesz egyetért Polt Péter érvelésével. Hadházy Ákos szerint a csatlakozás elutasításának a valódi oka, hogy ellenkező esetben Polt Péter nem tudná megvédeni a kormányt korrupciós ügyekben.

Szinte naponta derülnek ki újabb részletek a családvédelmi akciótervről

Nemcsak első házasok és gyermektelenek, de elváltak és özvegyek is felvehetik a három gyermek születése után vissza nem térítendő támogatássá alakuló kedvezményes kölcsönt. Erről Novák Katalin családügyi államtitkár beszélt. Mióta a miniszterelnök bejelentette, hogy a 40 év alatti nők 10 milliós hitelt kaphatnak, szinte naponta derülnek ki újabb részletek a családvédelmi akcióterv pontjáról. A kormány szerint a végleges szöveg még februárban a parlament elé kerülhet.

 

NAV-nyomozás két párt ellen

Már az adóhivatal is nyomoz a Párbeszéd és a Momentum ellen. A kormánypárti Magyar Nemzet írta meg, hogy a két párt gazdálkodása miatt az Állami Számvevőszék feljelentést tett, amelyet az ügyészség a NAV-hoz  továbbított. A két pártnál híradónknak azt mondták: őket még nem értesítették a költségvetési csalás miatt indult eljárásról. A Fidesz szerint ha szabálytalanok voltak, viselniük kell annak következményeit is.

„Az adófizetőknek nem jó döntés”

A magyar kormány számára jó döntés, az adófizetőknek viszont nem az, hogy Magyarország lemond az Elios-os lámpák uniós finanszírozásáról - ezt mondta az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának elnöke. A kormány szerint a korábban Tiborcz István tulajdonában lévő cég az európai csalás elleni hivatal megállapításaival szemben szabályosan használta fel a 13 milliárdos uniós támogatást.

 

Ők Felcsút legnagyobb támogatói

Részben állami tulajdonú, és közbeszerzéseken jól szereplő cégek fizették a legtöbb TAO-támogatást a Felcsúti Akadémiának. A 444.hu írta meg, hogy az Orbán Viktor által alapított akadémiát a MOL, Mészáros Lőrinc bankja, és a közbeszerzéseken jól szereplő Magyar Építő Zrt. is segítette a sportberuházások megvalósításában. A Demokratikus Koalació szerint a kormányfőhöz közeli vállalkozók kétszeres hasznot húznak az akadémia támogatásával.

Diplomáciai ámokfutásnak mondták a magyarok lépését

Diplomáciai ámokfutásba kezdett Magyarország, erről beszélt egy német diplomata a DPA hírügynökségnek, miután a magyar kormány megvétózta egy olyan javaslat szövegét, ami arról szólt, hogyan működhetne együtt az unió az arab országokkal a menekültválság megoldásában. Mindezt azért, mert a dokumentum említést tett volna az ENSZ globális menekültügyi csomagjáról, amit a magyar kormány elutasít.

Új korszakot ígér a következő parlamenti ciklusra az ellenzék

Az MSZP és a Párbeszéd képviselői szerint a jövőben nem fognak asszisztálni a szerintük látszat-demokratikus országgyűlési szabályokhoz. A szocialista Kunhalmi Ágnes szerint arra lehet számítani, mint az utolsó ülésnapon, amikor a túlóratörvény szavazásakor elfoglalták a pulpitust. A Fidesz szerint az ellenzék csak a balhét keresi.

Gruevszki félt, hogy megölik

Félt, hogy megölik a börtönben, állítása szerint ezért menekült Magyarországra Nikola Gruevszki, volt macedón miniszterelnök. A hazájában hivatali visszaélés miatt elítélt politikus, tavaly novemberben alig néhány nap alatt kapott oltalmazotti státuszt Magyarországon. A kormány kérdésünkre azt közölte: nem árulhatják el, hogy menekültkérelmében is hivatkozott-e arra, hogy szerinte meg akarják ölni.

Az új gyár miatt bezár a régi

Egy gyárat nyitnak, egyet bezárnak. A kormány 350 új munkahely létesítésével indokolta, miért támogatta több, mint négymilliárd forinttal a Hunent Zrt. mélykúti szárnyasfeldolgozójának felépítését. Csakhogy a cég ezzel egy időben bezárja mezőkovácsházi gyárát, mert a termelést átviszik Mélykútra. A vállalat elnöke azt ígéri, ha sikerül felújítani, újra nyitják az üzemet. 

100 millióból fejleszthet Széles Gábor

100 milliós támogatást kapott Széles Gábor is hotelfejlesztésre. Zalacsányi szállodáját korszerűsítheti a pénzből. A milliárdos korábban részt vett a kormányt segítő békemenetek szervezésében is. A Turisztikai Ügynökség 150 milliárd forintot oszt szét 700 pályázó között. Kormányközeli üzletembereken kívül fideszes képviselők cége is ott van a listán. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint sikeres üzletemberek kapják a pénzt, a lényeg, hogy jól költsék el. A szocialisták visszautasítják ezt a magyarázatot.

Újra a magyar kormányról vitáznak az Európai Parlamentben

A magyarországi jogállamiság helyzetéről tárgyal ismét az Európai Parlament. A mai vitanapot a Zöldek frakciója kezdeményezte mások mellett a munka törvénykönyvének módosítása és a közigazgatási bíróságok létrehozása miatt. A zöldek szerint Magyarország ezekkel az intézkedésekkel az Unió alapértékeit sérti meg. A kormány már korábban jelezte, hogy nem vesz részt a vitán, mert az szerintük nem a jogállamiságról, hanem Soros György bevándorláspárti kampányáról szól.

Milliárdosok kaptak támogatást

Milliárdosok kaptak hárommilliárdos állami támogatást egy balatoni hotelre. A pénzből Garancsi István, Hernádi Zsolt és Csányi Sándor közös cége építhet szállodát Tihanyban. A napi.hu írta meg, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán több, a kormányhoz közel álló üzletember is nyert. Szél Bernadett független képviselő szerint a kormány leplezetlenül osztja a pénzt saját embereinek.

Kilenc párt kampányát vizsgálják

Szabálytalanul használta fel az állami kampánytámogatást a Kétfarkú Kutyapárt - ezt írta jelentéstervezetében az Állami Számvevőszék. A párt saját honlapján hozta nyilvánosságra a dokumentumot. Elismerik, két nappal kicsúsztak a határidőből.

Orbán megint Sorosról beszélt

Soros György az európai intézmények elfoglalására készül Brüsszelben, ahol most hajtják végre tervének hatodik, a civil szervezetek támogatásáról szóló pontját - állította mai rádióinterjújában Orbán Viktor. A kormány szerint az ellenzéki pártok is a terv végrehajtásán dolgoznak, mert igennel szavaztak az Európai Parlamentben. A DK ma azt próbálta megtudni a Miniszterelnökségen, hogy valóban az amerikai Arthur Finkelstein és csapata találta ki a Soros György elleni kampányt.

Gulyás Gergely: semmiféle tanácsot nem adott George Birnbaum

Sem a kormánynak, sem a Fidesznek nem adott semmiféle tanácsot George Birnbaum, így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter a külföldi politikai tanácsadó nemrég adott interjújára. Birnbaum arról beszélt egy svájci lapnak, hogy az azóta elhunyt Arthur Finkelsteinnel közösen ők találták ki a Soros György elleni kampányt, amit a legsikeresebb politikai terméküknek nevezett.

 

8 milliós fizetést kaphat egy focista a Vidinél?

Teljesen rendben van, hogy nem tudni, mennyit keres egy magyar focista. Ezt mondta Híradónknak a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, miután arról kérdeztük, nyugat-európai mintára nem akarják-e nyilvánossá tenni ezeket az adatokat. Egy román sportlap szerint a Vidinél akár havi 8 millió forintot is kereshet egy játékos.

Magyarországon nőnek a legdinamikusabban a fociklubok bevételei

Magyarországon nőnek a legdinamikusabban a fociklubok bevételei. Ez derül ki az európai labdarúgó szövetség összesítéséből, amelyet a 444.hu szemlézett. Eszerint 2017-ben csaknem 17 milliárd forintot költöttek fizetésekre az első osztályban. A fideszes Deutsch Tamás, aki az MTK elnöke, azt mondta: a pénz nemcsak a focisták, hanem az összes klubalkalmazott fizetésére ment. A Jobbik szerint sztárfizetések helyett inkább a gyerekekre kellene költeni.

Több eljárás is indult a szombati tüntetések után

Fellökött egy rendőrt, ezért hivatalos személy elleni erőszak gyanújával előállítottak egy tüntetőt szombat este a Lánchídnál. Egy másik tiltakozót pedig garázdasággal gyanúsítanak, miután összetűzésbe került a kormánypárti Echo TV stábjával. A Fidesz szerint kifulladt a túlóratörvény elleni tiltakozássorozat, az MSZP-nél azonban úgy látják: olyan helyeken is utcára mentek az emberek, ahol hosszú ideje semmi ellen nem tiltakoztak.

Gyógyítható betegségnek tartják a homoszexualitást az állami TV-ben

A médiahatósághoz fordul két ellenzéki párt, mert az állami televízió egyik műsorában arról beszéltek, hogy a homoszexualitás gyógyítható betegség. Az LMP és a Liberálisok szerint ez sérti a melegek méltóságát. A kormányszóvivő ma azt mondta, a kormánynak nincs álláspontja a kérdésben, mert nem szakértők, amúgy pedig szerkesztői szabadság van.

Mészáros Lőrinc cégei nyerték el tavaly a legtöbb közbeszerzést

Első helyen végzett Mészáros Lőrinc: a leggazdagabbnak tartott magyar üzletember családi érdekeltségei nyerték el tavaly a legtöbb állami közbeszerzést az átlátszó.hu összesítése szerint. A szocialisták úgy látják: a kormány közeli üzletemberekhez ömlik a közpénz, a Fidesz szerint viszont Magyarországon a legszigorúbbak a közbeszerzési szabályok.

Ugyanazzal a pályázattal nyertek 50 milliót

Szóról szóra megegyező szövegű pályázatot nyújtott be több szervezet is egy uniós pályázaton. Fejenként 50 millió forintot nyertek, nemzetközi kapcsolatépítésre. Az ügyet felderítő Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint a legszegényebb térségekben trükköznek az uniós forrásokkal.

George Birnbaum: Sorost javasoltuk ellenségnek

Kampánytanácsadó cég alkotta meg a Fidesz számára az ellenségképet Soros Györgyből - ezt állítja egy svájci lapnak adott interjúban George Birnbaum. A kampánystratéga az azóta elhunyt Arthur Finkelstein üzlettársaként dolgozott, és úgy fogalmazott: a Soros György elleni kampányuk volt a legegyszerűbb az összes munkájuk közül. Hogyan lesz rosszakarónk egy olyan emberből, akivel még csak nem is találkoztunk? Ezzel a témával foglalkozott a XXI. Század című műsorunk korábban. A videót megnézheti ITT.

Újságírók kérdezhették Orbánt

Orbán Viktortól rendhagyó kormányinfón kérdezhettek újságírók, és nem csak a kormánypárti médiumok képviselői. Igaz, nem mindenki, helyhiányra hivatkozva több szerkesztőség, például a Klubrádió nem kapott meghívást. Az ellenzék szerint a miniszterelnök nem a valóságról beszélt a tájékoztatóján.

A hóban üzennek Orbánnak Debrecenből

Egymás után rajzolják a hóba Debrecenben a kormányellenes tüntetések jelképét. Az Orbán Viktort becsmérlő felirat először szombaton tűnt fel a városban az egyetem előtt, ez egy webkamera képén is látszott. A közvetítést azonban megszakították. Egy helyi Facebook csoport szerint ez a módszer maradt arra, hogy üzenhessenek a kormányfőnek azok, akik nem értenek egyet vele.

50 milliárd kormányzati reklámra

Az eredetileg tervezett kétszeresét, ötvenmilliárd forintot költött hirdetésekre 2018-ban a kormány - írja a G7.hu. A legtöbbet a választások előtt egy hónappal, februárban. A szocialisták szerint a kabinet feleslegesen költ hazug hirdetésekre. A kormány azt közölte: csak kiemelt ügyekben tartanak tájékoztató kampányokat, hogy minél több emberhez eljuttassák álláspontjukat.

Változások 2019-ben


szerző:
2019.01.01. 18:40
Változások 2019-ben

Egy sor változást hozott az újév. Emelkedik a minimálbér és a nyugdíj. Illetékmentes lesz minden 20 ezer forint alatti átutalás. Mától hatályos az új munka-törvénykönyve, ami alapján 2019-ben már akár 400 túlórát is elrendelhetnek a munkáltatók. Olcsóbb lesz a tej, drágul viszont a pálinka, mert mostantól ezután is kell népegészségügyi termékadót fizetni.

Nagy Imre unokája is megdöbbent a szobor áthelyezésén

Nem lesz ott Nagy Imre szobrának avatásán unokája. Jánosi Katalin szerint méltatlan helyszínen, a volt ÁVH székház közelében állítják fel újra a kivégzett miniszterelnök emlékművét, amit tegnap hajnalban szállítottak el a parlament mellől. Nagy Imre unokája azt mondja: szimbolikus jelentősége van a szobor áthelyezésének.

Elvitték Nagy Imre szobrát


szerző:
2018.12.28. 15:31
Elvitték Nagy Imre szobrát

Az éjjel, titokban vitték el Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. A helyére a vörös terror áldozatainak emlékműve kerül, amely 1945 szeptemberéig állt itt. A szobor eltávolítása ellen a kivégzett miniszterelnök unokája, a Nagy Imre társaság és ellenzéki pártok is tiltakoztak. Nézőnk felvételét ITT is megnézheti!

Egyen Orbán-interjú a lapokban

Ugyanazt az Orbán Viktorral készült interjút közölte december 24-ei számában az összes, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó megyei napilap. Urbán Ágnes médiakutató szerint a kormányközeli médiaholdinghoz tartozó 476 sajtótermékben a jövőben egyre gyakrabban olvashatják ugyanazt az olvasók. A New York Times az Orbán-kormányról szóló karácsonyi cikkében azt írta: a miniszterelnök irányítása alatt működő média hamis valóságot teremt. A miniszterelnök kabinetfőnöke szerint ezt a cikket Soros György pénzén írták.

A kormány nem mond le arról, hogy korlátozza a tüntetéseket

Nem mond le a kormány arról, hogy korlátozza a tüntetéseket a nemzeti ünnepek idején, bizonyos közterületeken. Az erről szóló javaslatot néhány napja ugyan visszavonták, de új átdolgozott változatot nyújtanak majd be. Azt azonban nem árulja el a kormány, hogy miért vonták vissza az elképzelést, amit az ellenzék alkotmányellenesnek tartott.

Állatorvosok kezdeményeznek etikai vizsgálatot Hadházy Ákos ellen

Etikai vizsgálatot kezdeményez Hadházy Ákos ellen két állatorvos. Szerintük a független képviselő, aki civilben állatorvos, vétett a szakmai etikai szabályok ellen, amikor hétfőn éjjel behatolt az állami televízió székházába. Hadházy Ákos azt mondja: politikai alapon támadják. Az Állatorvosi Kamara pedig azt közölte: a területileg illetékes etikai bizottság dönti el, hogy indul-e eljárás.

Sztrájkhullámot indíthatott el Áder János

Sztrájkhullámot indíthat el, hogy Áder János köztársasági elnök aláírta a túlóratörvényt. Erről beszélt tegnap este a Peadgógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a miskolci demonstráción. A Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint a sztrájk mellett útlezárásokra, és akár ipari parkok blokádjára is felkészülnek.

Útlezárásokkal folytatódott a tiltakozássorozat

Útlezárásokkal folytatódott szerdán a rabszolgatörvénynek nevezett, a munka törvénykönyve, és a kormánysajtó ellen indult tiltakozássorozat. Tordai Bence a Párbeszéd országgyűlési képviselője ma ismét megpróbált bejutni az állami média központjába, hogy átadja a tiltakozók ötpontos petícióját. Kedden este itthon és külföldön is több tüntetés volt, a tiltakozások ma este is folytatódnak. A kormány szerint az erőszak minden formája megengedhetetlen.

Felvette az erőszakos rendőrt a mobiljával az egyik tüntető

Telefonjával vette fel egy 21 éves tüntető, ahogy egy rendőr fenyegette, miután előállították, és a rendőrautóban állítása szerint megverték. A fiút a csütörtöki tüntetés után fogták el, mert gördeszkájával letörte egy rendőrautó tükrét. Hiába kérdeztük, a rendőrség nem válaszolt az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre.

A Momentum alelnökét is előállították

Tizenhat tüntetőt, köztük a Momentum alelnökét állította elő a rendőrség a tegnap esti demonstráción. Donáth Annát ma reggel engedték el a kőbányai rendőrkapitányságról. A Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezettől eddig több tucatnyian kértek jogi segítséget. A rendőrség kérdéseinkre ma azt közölte: az esti összecsapásokban 5 rendőr megsérült és 8 rendőrautó megrongálódott.

Csütörtöki tüntetés: füstgránátok és könnygáz

Több száz készenléti rendőr védte tegnap a Parlament épületét a Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet által szervezett demonstráció után. A tüntetők egy csoportja egy időre lezárta a Margit-hidat, megbénította a budai rakpart, a Lánchíd, az Andrássy út és a nagykörút forgalmát is. Az általuk rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály ellen demonstrálók üvegekkel dobálták a rendőröket, és megpróbálták áttörni a kordont is, ezért a rendőrség könnygázt és paprikasprayt vetett be. A DK szerint rendőri túlkapás történt, míg a Fidesz azt állítja: Soros György hálózata szervezi a tüntetéseket. A tüntetésről még több képet ITT talál.

Rendőrök és tüntetők dulakodtak!

Behatoltak a lezárt Kossuth térre a tüntetők, akik az általuk rabszolgatörvénynek nevezett törvénymódosítás ellen tiltakoztak. A demonstrálók dulakodtak a rendőrökkel, majd önként elhagyták a teret. A Magyar Szakszervezeti Szövetség megmozdulásán szinte minden dolgozói érdekképviselet ott volt, és egyetemisták is csatlakoztak, hogy tiltakozzanak az évi 400 túlóra terve ellen.

Útlezárást, sztrájkot ígérnek

Demonstráció, útlezárás, sztrájk. Ezt ígérik a szakszervezetek, ha a parlament elfogadja az általuk rabszolgatörvénynek nevezett módosítást. Az MSZP és a Párbeszéd népszavazást kezdeményezne az ügyben, és azt követelik, hogy a parlament újra vegye napirendjére a Munka Törvénykönyve módosításáról szóló vitát. A Fidesz kitart amellett, hogy a Kósa Lajos által kidolgozott új jogszabály a munkavállalók érdekeit szolgálja.

BDO: A bérpótlék is elveszhet a „rabszolgatörvény” miatt

A munkavállalók bérpótléka is veszélybe kerülhet a Munka Törvénykönyve tervezett változtatása miatt - ezt állítja a BDO nevű adótanácsadó cég. A parlament illetékes bizottsága ma elfogadta az ellenzék által csak "rabszolga-törvényként" emlegetett jogszabályt módosító javaslatot. A szakszervezetek szerint csak jelentéktelen módosítások kerültek a szövegbe, ezért szombaton tüntetnek. A kormány továbbra is azt mondja: a munkavállalóknak teremtenek kedvezőbb helyzetet. 

Mit gyakorol a Magyar Honvédség?

70 ezer, a határ túloldalán várakozó menekülttel indokolta a honvédség háromnapos hadgyakorlatát Németh Szilárd. A Honvédelmi Minisztérium államtitkára még szerdán beszélt erről, a sajtótájékoztatójára csak kormánypárti médiumokat hívtak meg. A hadsereg vezérkari főnöke szerint viszont nem a menekültek miatt, hanem egy előre megtervezett gyakorlaton a honvédség új készenléti rendszerét tesztelték.

Tiltakozásul szabadságra mennek

Közszolgálati dolgozók is csatlakoznak a szakszervezeti szövetség december 8-ai országos demonstrációjához. Egy törvényjavaslat szerint a közszférában dolgozók alapszabadsága 25-ről 20 napra csökkenne, az ebédszünet nem számítana bele a munkaidőbe, és a legalacsonyabb fizetések sem emelkednének.

 

Nemet mondtak Kósa Lajos 400 órás túlóra-javaslatára

Nem támogatja a kormány, hogy 250-ről kötelezően 400-ra nőjön az évente elrendelhető túlórák száma. Ezt Gulyás Gergely jelentette be a szerdai kormányinfón. A parlamentben kedd éjjel éppen ez volt az egyik legvitatottabb kérdés a mások mellett Kósa Lajos által jegyzett törvényjavaslat vitájában.

Hadiállapotot hirdettek Ukrajnában - kárpátaljai magyarokat is besorozhatnak

Hadiállapotot hirdettek ki Ukrajnában, miután Oroszország vasárnap tüzet nyitott ukrán hadihajókra a Krím-félsziget melletti Kercsi-szorosnál, majd három hajót el is foglalt. Az ukrán államfő utasította vezérkarát, rendeljenek el részleges sorozást. Így kárpátaljai magyarokat is besorozhatnak. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint az ő biztonságuk a legfontosabb, de a kormány egyelőre nem tesz diplomáciai lépéseket.

 

Kémfilmbe illő nemzetközi bűnügy Budapesten

Leselejtezett magyar fegyvereket adtak volna el mexikói drogbáróknak orosz fegyverkereskedők Budapesten, az amerikai hatóságok azonban csapdába csalták őket. De hiába kérték, a magyar kormány mégsem az Egyesült Államoknak, hanem Oroszországnak adta ki a két férfit, apát és fiát. A kormánynál azt mondják, a nemzetközi szerződések szerint jártak el.

Még nem nyerte meg a közbeszerzést, de már szerződött

Még meg sem nyerte a közbeszerzést, de már szerződést kötött az alvállalkozóival az a nagykállói cég, amely az állami díjbeszedővel konzorciumban később elnyerte az elmaradt szemétdíjak beszedésének jogát. A cég kérdésünkre azt válaszolta: csak úgy indulhattak a közbeszerzésen, hogy igazolni tudták: a munka elvégzéséhez elég emberük van. Ennek azonban nincs nyoma a nyilvános közbeszerzési kiírásban.

„Jogszerű, hogy Gruevszkinek nem kellett tranzitzónába mennie”

Teljesen jogszerűnek tartja a kormány, hogy a hivatali visszaélésért elítélt volt macedón miniszterelnöknek nem kellett tranzitzónába menni, hanem Budapesten nyújthatta be menedékkérelmét - erről a Miniszterelnökség államtitkára beszélt a Parlamentben. Orbán Balázs a menekültügyi törvényre hivatkozott. A jogszabály szerint gyermekek, betegek és üldözöttek részesülhetnek különleges bánásmódban. A Magyar Helsinki Bizottság szerint Nikola Gruevszkin kívül más menekültre még nem alkalmazták a jogszabályt.

A magyar állam milliárdokkal támogatja egy szlovák stadion felépítését

A magyar állam, és a részben állami tulajdonú MOL is milliárdokkal támogatja a szlovákiai Dunaszerdahely labdarúgó stadionja, és a helyi futball-akadémia felépítését. Hiába a magyar közpénz, stábunkat nem engedték be a megnyitóra, ahol Orbán Viktor is résztvett. Tegnap derült ki: a kormány két erdélyi focicsapatot is támogat, 1-1 milliárd forinttal. A szocialisták szerint a pénzt Magyarországon kellene elkölteni, szociális juttatásokra.

 

Korábban kocsma volt, most a szemétdíj-tartozásokat országszerte begyűjtő vállalkozás központja

Korábban kocsma volt, most a szemétdíj-tartozásokat országszerte begyűjtő vállalkozás központja egy nagykállói ház. A kukaholding ugyanis tavaly egy Szabolcs megyei kisvállalkozásra bízta a pénz begyűjtését. A cég vezetője kedden azt mondta: mióta ők dolgoznak, kevesebb a szemétdíj-elmaradás az országban. Hogy mennyivel, azt sem ők, sem a kormány nem árulta el.

Még 3,6 milliárd jut Felcsútnak

Alig egy hét alatt kapott engedélyt plusz 3,6 milliárd forint TAO-támogatás felhasználására a Felcsúti Utánpótlásnevelésért Alapítvány - vette észre az index. A szervezet építtette a nemrég átadott 12,5 milliárdos felcsúti sportcsarnokot. Ehhez kérték a plusz pénz. Felcsútra összesen 9 milliárd forint TAO támogatás érkezett az elmúlt két évben. Ez majdnem 400-szorosa annak, amennyit egy átlagos sportegyesület kap.

Elios-ügy: A DK feljelenti a legfőbb ügyészt

Senki sem kereste a hódmezővásárhelyi önkormányzatot az Elios-ügyben folytatott nyomozás alatt - írta a Népszava. Az eljárást bűncselekmény hiányában kedden zárta le a rendőrség. A korábban Tiborcz István tulajdonában lévő cég Hódmezővásárhelyen korszerűsítette először a közvilágítást. A rendőrség Siófokról sem kérte be az iratokat, mielőtt lezárták a nyomozást. A DK szerint a legfőbb ügyész bűnpártolást követ el, ezért feljelentik.

Nem lehet népszavazás a felsőoktatási tandíjról

Hiába adta be szó szerint a Fidesz 2008-as kérdését a Párbeszéd, mégsem lehet népszavazás a felsőoktatási tandíjról. A Nemzeti Választási Bizottság most ugyanis nem találta egyértelműnek azt a megfogalmazást, amelyet 2008-ban igen. A Párbeszéd szerint bár máshogy hívják, most is kell fizetni, ezért nyújtották be a Fidesz korábbi kérdését, amely alapján 2008-ban eltörölték a felsőoktatási tandíjat.

Semjén Zsolt: Állami ünnepeken ne, vagy csak korlátozottan lehessen tüntetni

Ne versengjenek a pártok a közterületekért - egyebek mellett ezzel indokolja saját tövényjavaslatát Semjén Zsolt. A KDNP-s miniszterelnök-helyettes azt javasolja, hogy állami ünnepeken ne, vagy csak korlátozottan lehessen tüntetést szervezni számos közterületre, egyebek mellett olyan helyszínekre, amelyeken az ellenzéki pártok is ünnepelni szoktak. A Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezet szerint a javaslat az Alaptörvényben foglalt jogokat csorbítja.

Ugyanolyan motort lízingelnek, Kósa Lajos nem tud róla

Ugyanolyan típusú motorkerékpárt lízingel Kósa Lajos 82 éves édesanyjának sertéstenyésztő cége, mint amilyennel tavaly a Fidesz politikusa a párt kihelyezett velencei frakcióülésére érkezett. Kósa Lajos kérdésünkre azt közölte, soha nem használta az édesanyja cége által lízingelt motorkerékpárt, ugyanakkor azt nem tudja, miért van szüksége ilyen járműre a sertéstenyésztéssel foglalkozó cégnek.

Ha szerződést bontanak a Zöld Híddal, ki viszi el a szemetet?

Visszavonta az állami kukaholding a 116 településen szemétszállítást végző Zöld-Híd Kft úgynevezett "megfelelőségi véleményét". Ez az a cég, amely egy hete leállította a hulladék elszállítását a tartozások miatt. A kukaholding szerint nem tudják ellátni a feladatukat, a katasztrófavédelem azonban arra kötelezte a társaságot, hogy szállítsák el a szemetet. Az állami cég most arra kéri az önkormányzatokat, hogy bontsanak szerződést a Zöld Híddal.

Kikerülik a „kukaholdingot”

Újra a fővárosi közterület-fenntartó szedheti be a szemétdíjakat a nemzeti hulladékkezelő holding helyett. Így állapodott meg a főpolgármester és a miniszterelnök. Minderről Tarlós István az ATV kérdésére beszélt.

Pénzosztás utolsó pillanatban is

700 millió forintos uniós támogatást osztott ki néhány hete Békés megyében egy olyan kertészeti egyesület, amelyet Simonka György fideszes országgyűlési képviselő korábbi telkére volt bejegyezve. Hadházy Ákos független képviselő szerint a Kertészek Földje Egyesület Simonka György rokonainak és üzlettársainak tízmilliós támogatásokat fizetett akkor is, amikor az ügyészség már kezdeményezte Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését.

Vizsgálná az uniós pénzköltést

Vizsgálná az uniós támogatások magyarországi felhasználását egy svéd képviselő, miután olvasta a 444.hu cikkét, amely szerint október 23-án uniós támogatásból vásárolt kisbuszokkal szállították a hallgatóságot a miniszterelnök ünnepi beszédére. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem volt szervezett szállítás, a kormányszóvivő pedig azt javasolta: Magyarország is küldjön vizsgálóbizottságot Svédországba, hogy kiderüljön, ott jól bánnak-e az uniós pénzekkel.

Az EMMI dönthetne a támogatásról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma dönthetne arról a jövőben, hogy melyik kulturális intézmény mennyi TAO támogatást kap, írja az ATV.hu. A portál kérdésére Tállai András adóügyekért felelős államtitkár azt megerősítette, hogy a kormány előtt van az előterjesztés, amely változtatna a jelenlegi rendszeren. A DK szerint úgy kell átalakítani a rendszert, hogy amiatt ne kerüljenek nehéz helyzetbe valódi értéket teremtő művészek és alkotóműhelyek.

Aláírásgyűjtés a közös ellenzéki tüntetésen

Csapataink harcban állnak, mondta Nagy Imrét idézve Márki-Zay Péter az ellenzék közös tüntetésén Budapesten, a Bem téren. Hódmezővásárhely ellenzéki összefogással megválasztott polgármestere szerint ma könnyebb dolga lesz az ellenzéknek, mint 1956-ban, mert Európa segíthet. Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum közös tüntetésén is gyűjtötték az aláírásokat az Európai Ügyészséghez csatlakozásért.

Kiraknák a magánszolgáltatókat

Teljesen különválasztaná az állami és a magánegészségügyet a kormány. Erről beszélt Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere szerint ez nem jelent majd kevesebb elérhető szolgáltatást az állami rendszerben.

36 óra alatt született a törvény

Már tegnap este életbe is lépett a törvény, ezért már nem lehet új, 30 százalékos állami támogatású lakáskassza szerződést kötni. Kevesebb, mint 36 óra kellett a törvényjavaslat benyújtásától a hatályba lépéséig. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint azért kellett így sietni, hogy ne kössenek még többen új szerződést.

Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész

Bűnszervezetben elkövetett másfél milliárdos csalás gyanúja miatt kezdeményezte Simonka György fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész. Polt Péter szerint a képviselő irányításával hazai és uniós pénzekhez jutottak szabálytalanul, a politikus a megalapozott gyanú szerint a túlárazott díjak 45 százalékát visszakérte, készpénzben. A Fidesz azt ígérte: felfüggesztik a mentelmi jogát, de a képviselő ártatlannak vallja magát.

Utolsó roham a lakástakarékpénztár irodáknál

Egy nap alatt megszavazták, hogy megszűnik a lakástakarékpénztári befizetések 30 százalékos állami támogatása. A fideszes javaslatot rendkívüli eljárásban fogadták el a kormánypárti képviselők. Sokan még ma is próbáltak szerződést kötni, ezért a lakástakarékkal foglalkozó cégek irodáinál több helyen sorba álltak az ügyfelek.

Nem támogatnák a lakástakarékot

Megszüntetné a lakástakarék-szerződések állami támogatását a Fidesz. A törvényjavaslatot a gazdasági bizottság kormánypárti elnöke nyújtotta be. Eddig évente maximum 72 ezer forint állami támogatás járt a befizetések után, ám a Fidesz szerint a legtöbben nem új lakást építettek vagy vásároltak az így összegyűlt pénzből, pedig a cél ez lett volna.

Átadták Felcsút legújabb sportlétesítményét

Csaknem 7 milliárd forintból épült a sportcsarnok, ennek nagy része közpénz. Az avatóünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémiát működtető alapítvány elnöke is beszédet mondott.

Orbán Garancsi cégét díjazta

A miniszterelnököt luxus magánrepülővel fuvarozó Garancsi István cégét választották az év vállalatának a Figyelő Top200 gálán. A díjat Orbán Viktor adta át a Market Zrt. vezérigazgatójának csütörtökön este a Várkert Bazárban. A kormányfő sajtófőnöke szerint a miniszterelnök már azelőtt elfogadta a felkérést, hogy tudta volna: a Market Zrt. lett az év vállalata a szakmai zsűri döntése alapján.

 

Tarlós István újra indul


szerző:
2018.10.10. 18:40
Tarlós István újra indul

Tarlós István újra indul, miután sikerült megállapodnia a miniszterelnökkel - ezt jelentette be szerdán a főpolgármester és a kormányfő. Tarlós István hónapok óta lebegtette, hogy elfogadja-e a felkérést. Szerdán azt mondta: minden kérdésben sikerült megállapodnia a miniszterelnökkel, de a részletekről egyelőre csak annyit árult el, hogy a kiemelt budapesti fejlesztéseket a jövőben a kormány és a főváros közös testülete irányítja majd. 

Nem árulják el, ki fizetett

Senki nem árulja el, ki fizette a két luxusrepülő londoni útját. Csütörtök este a MOL-Vidi focicsapata játszott a brit fővárosban, Orbán Viktor a helyszínen nézte a meccset. Hogy mivel utazott oda, nem árulják el. Aznap két olyan magánrepülő is Londonba repült, amelyen korábban már ült a miniszterelnök. Az egyik Csányi Sándor MLSZ elnök érdekeltségébe tartozik. Egyedül a labdarúgó szövetség válaszolt kérdésünkre. Állítják, nem ők fizették az utat.

ÁFA: legfeljebb 25%

Akár 300 milliárd forint is kieshet a magyar költségvetésből, ha az Európai Unió egységesíti a tagállamok ÁFA-szabályait. A másokkal együtt a szocialista EP képviselő, Szanyi Tibor által készített javaslatot szerdán fogadta el az Európai Parlament…

LMP: lemondás lemondás hátán

Nem kéri vissza Szél Bernadett listás mandátumát az LMP, de a párt vezetése meglepődött a volt társelnök döntésén - ezt mondta az RTL Híradónak Keresztes László Lóránt társelnök. Szél Bernadett pedig arról beszélt, azért lépett ki, mert szerinte nincs itt az ideje annak, amit korábban Ungár Péter írt, vagyis, hogy a Fidesszel bizonyos kérdésekben együttműködjön a párt.

Nehezebb tüntetést szervezni

Ezentúl tilos tüntetni a politikusok háza előtt, már a két fős tüntetéskehez is engedély kell. Két nappal azelőtt értesíteni kell a rendőrséget, hogy egyáltalán közzé tesz valaki például egy tüntetésre felhívást a Facebookon. Tegnap lépett életbe az új gyülekezési törvény.

Egymilliárd megy el tanácsadókra

153 miniszteri biztos és politikai tanácsadó segíti a kormány munkáját. A számokról a  szocialista Mesterházy Attila kérdezte meg a minisztériumokat, erről a hvg.hu számolt be. A képviselő szerint a kabinet úgy akar megszorításokat végrehajtani a közigazgatásban, hogy közben évente milliárdos összeget költ tanácsokra.

Gulyás Gergely: “Belefér a polgári jó ízlésbe!”

Nem jogszerűtlen és belefér a polgári jó ízlésbe, hogy a miniszterelnök milliárdos nagyvállalkozó pénzén repült a MOL Vidi meccsére Bulgáriába a nyáron - erről beszélt híradónk kérdésére Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta: semmilyen szabálytalanságot nem követett el Orbán Viktor, amikor elfogadta a milliárdos állami megrendeléseket elnyerő Garancsi István meghívását. 

Luxusrepülővel ment Orbán Viktor

Garancsi István bérelte azt a 17 milliárd forint értékű luxus magánrepülőgépet, amellyel a kormányfő nyáron a Videoton bulgáriai meccsére utazott. Az átlátszó.hu nevű oknyomozó portál közölt hétfőn cikket arról, hogy a kormányfő július 25-én luxus magánrepülővel utazott Várnába. Kérdésünkre a miniszterelnök sajtófőnöke azt közölte: az utat nem közpénzből fizették, a költségeket a Videoton tulajdonosa állta.

Uniós zászló Orbán házánál

Uniós zászlót vitt Orbán Viktor felcsúti házához a DK. Az ellenzéki párt ezzel azt üzente a miniszterelnöknek, hogy Magyarországnak az unióban a helye, miközben ő gyakran az unió ellen beszél. Szijjártó Péter külügyminiszter a Híradó kérdésére úgy reagált: a kormány nem akarja kiléptetni az országot.

280 milliárd már megérkezett

Újra utal az Európai Unió. 280 milliárd forintot küldtek abból a csaknem 1400 milliárdból, amit a magyarországi fejlesztések után igényelt a kormány. Az elmúlt hetekben 1600 milliárd forint fölé duzzadt a hiány, mert a kabinet megelőlegezte az uniós fejlesztéseket, miközben az uniós támogatás nem ilyen ütemben érkezett.

Nem jön a pénz Brüsszelből

Már az 1600 milliárd forintot is meghaladja a költségvetés hiánya, mert az uniótól az igényelt 1388 milliárd forint helyett csak 183 milliárd forint érkezett. Az Európai Bizottság azt vizsgálja, hogy megfelelően használják-e fel a pénzt. A beruházások elindultak, mert a kormány előre kifizeti a támogatást, de emiatt megugrott a hiány. A kormány szerint az eddig ki nem fizetett pénz jár Magyarországnak.

 

Részegekkel aludt Semjén Zsolt

Nem talált kivetnivalót az adóhatóság Semjén Zsolt ajándékba kapott vadászútjaiban. Egy jobbikos képviselő kérdésére válaszolva azt is elmondta, szerinte szó sem volt luxusutakról, csak az elejtett állat szállításához használta helikoptert, neki pedig öt holtrészeg kísérővel kellett éjszakáznia.

A Fidesz nem szavazta meg a zaklatások visszaszorításáról szóló uniós jelentést

Nem szavazta meg a Fidesz az európai parlamenti képviselőcsoportja a munkahelyen, a közterületen és a politikai életben elkövetett zaklatások visszaszorításáról szóló uniós jelentést. Ebben arra kérik a tagállamokat, hogy szigorúan tartsák be a szexuális zaklatást visszaszorító törvényeket, és ratifikálják a családon belüli erőszakot elítélő Isztambuli-egyezményt.

6 milliárd megy az új kampányra

Csaknem 6 milliárd forintért tájékoztatási kampányt, és a családtámogatásokról nemzeti konzultációt is indít a kormány. A plakátkampány témáját egyelőre nem árulják el. Az elmúlt években a tájékoztatási kampányok Soros Györgyről és a migrációról szóltak. Az LMP szerint a kormány népszerűsítése helyett a valós problémák megoldására kellene költeni a pénzt, például az ápolási díj emelésére.

Gulyás Gergely szerint a jelentést nem fogadták el

Kétharmados többséget kapott tegnap az Európai Parlamentben a magyar kormányt bíráló Sargentini-jelentés, ám a miniszterelnökséget vezető miniszter szerint azt nem is fogadták el. Gulyás Gergely szerint nem létezik a határozat, mert nem vették figyelembe a tartózkodó szavazatokat.

Kisfilmekre költött el félmilliárdot a CÖF

Kisfilmekre költötte a kormányt támogató civil szervezet azt a félmilliárd forintot, amit az állami tulajdonú Magyar Villamos Művektől kapott - ezt az információt az atlatszo.hu perelte ki. A Civil Összefogás Fórum és a mögötte álló alapítvány négy kisfilmet rendelt a pénzből, amellyel a saját munkájukat reklámozták.  

Letelepedési kötvényprogram: az orosz kémfőnök fia is a listán

Befolyásos orosz politikusok, az orosz kémfőnök fia és orosz állami cégvezetők is letelepedési engedélyhez juthattak a magyar letelepedési kötvény programban. Erről írt közös oknyomozás után a direkt36, a 444.hu és az orosz Novaja Gazeta, egy névtelen levélben kapott lista alapján.

Bárki vásárolhat részvényt Mészáros Lőrinc cégében

Ezt mondta az Indexnek Tiborcz István szombaton, a kötcsei polgári piknik előtt. A miniszterelnök vejének érdekeltségében lévő társaság 9 millió darab részvényt, és ezzel 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt Mészáros Lőrinc ingatlanhasznosítással foglalkozó holdingjában. A szocialisták szerint Tiborcz istván az ELIOS-üggyel alapozta meg a vagyonát, amiből most részvényvásárlásra is telt.

 

Megnyílhat a Sorsok Háza


szerző:
2018.09.07. 17:00
Megnyílhat a Sorsok Háza

Három éve áll üresen, de egy év múlva végre megnyithat a Sorsok Háza. A holokauszt gyermek áldozatainak sorsát bemutató múzeumot eddig azért nem tudták megnyitni, mert nem volt egyetértés a zsidó szervezetek között a kiállítás anyagáról, amely Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója irányításával készült.

A szocialisták szerint a fideszes elit magániskolákba járatja a gyermekeit

A szocialisták szerint a fideszes elit magániskolákba járatja a gyermekeit, míg az egyszerű embereknek marad a közoktatás. Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő sajtótájékoztatóján Szabó Tünde államtitkárra utalva mondta: csak kevesen tudják kifizetni a magániskolák milliós tandíjait. Szabó Tünde, az oktatásért is felelős EMMI államtitkára hétfőn posztolta fotót gyerekeiről, akik magániskolában tanulnak. Szabó és a Fidesz szerint is ez magánügy.

 

Ováció a Napszállta bemutatóján

Ovációval fogadta a közönség Velencében Nemes Jeles László új filmjét. A Napszállta teltházas bemutatója után a közönség felállva tapsolt. A film producere az RTL Híradónak adott interjúban azt mondta: egyértelmű sikerként értékelik a közönség eddigi reakcióját.

CSOK: érdemes kivárni?

Szeptember végéig érdemes várni: addig dönt a kormány arról, hogyan változtatnak a CSOK szabályain. Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón az RTL Híradó kérdésére azt válaszolta: az egy és kétgyerekes illetve a használt lakást vásárló családokat is nagyobb összeggel támogathatják, részletekről azonban nem beszélt.

 

Macron üzent Orbánéknak


szerző:
2018.08.29. 18:32
Macron üzent Orbánéknak

Migránspártinak nevezte, és az Európai Néppárt meggyengítésével vádolta a francia elnököt Orbán Viktor, miután kedden a szélsőséges olasz miniszterelnök-helyettessel, Matteo Salvinivel tárgyalt Milánóban. A francia elnök szerdán válaszolt, azt üzente: jól teszik, ha ellenségnek tartják.

 

Orbán-Salvini találkozó


szerző:
2018.08.28. 18:34
Orbán-Salvini találkozó

Európa határainak védelméről tárgyal Milánóban Orbán Viktor a szélsőséges menekültellenes kijelentéseiről ismert Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel. Az új olasz kormány nem engedi kikötni a menekülteket szállító hajókat, ugyanakkor támogatja a kvóták szerinti elosztásukat az európai országok között.

Otthonápolás: csalódtak az érintettek

Ezután sem számít munkaviszonynak, ha valaki a beteg családtagját otthon ápolja. Ez derül ki abból a levélből, amelyet az EMMI küldött egy érintettnek. A kormány korábban egyeztetést és őszre döntést ígért az otthonápolás ügyében.

Lázár ment, épülhet a toronyház

Éppen az az épület lett a kivétel, ami miatt megtiltották volna toronyházak építését a fővárosban. A törvénymódosító javaslatot Lázár János akkori miniszter nyújtotta be, egyebek mellett azért, hogy a MOL ne húzhassa fel a Budapesten tervezett felhőkarcolót. A miniszter távozása után azonban megszavazta a Parlament a jogszabályt, de az olajvállalatnak a kormány felmentést adott.

 

„A diktatúra bűzös lehelete”

Visszavágott a kormányközeli sajtóban megjelent írásokra a Politikatörténeti Intézet főigazgatója. A kutatóintézetet egyebek mellett a kommunista diktatúra bűzös leheletének nevezték, és azt állították, hogy nem végez valódi tudományos tevékenységet. Egry Gábor főigazgató emlékeztetett: fideszes politikusok is voltak az ösztöndíjasaik között.

 

Nem lett semmi az ülésből


szerző:
2018.08.17. 18:32
Nem lett semmi az ülésből

Még a napirendet sem tudták megszavazni, mert a Fidesz-KDNP nem vett részt az ellenzéki pártok által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen. A téma az otthonápolást végzők, és a devizahitelesek helyzete volt.

Megint gyengült a forint

Több mint egy éves mélypontjára esett a forint a dollárral szemben. 286 forint fölött is alakult az árfolyama, amiért most az üzemanyagok ára is tovább emelkedhet - a Holtankoljak.hu szerint. Ismét a török líra zuhanása okozta a forint gyengülését. A Portfólió szerint eddig már 15-20%-kal drágultak idén a magyarok legkedveltebb külföldi üdülőhelyei az árfolyamváltozások hatására. A horvát kuna az euróhoz képest is erősödni tudott.

 

5 milliós miniszteri fizetések

Havonta csaknem 4 millió forinttal többet vihet haza két miniszter, Bártfai-Mager Andrea és Süli János. Tegnap derült ki, hogy fizetésük 1 millió 100 ezer forintról 5 millióra emelkedik. Orbán Viktor néhány hete még hazugságnak nevezte az ötmillió forintos miniszteri fizetésekről szóló hírt, most mégis személyesen emelte fel az állami vagyonért és a paksi bővítésért felelős tárcavezető bérét.

Újabb poszttól válik meg Patyi

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem után a Nemzeti Választási Bizottság éléről is távozik Patyi András. A szocialisták szerint azért, hogy ő lehessen az új közigazgatási bíróság elnöke. A kormány szerint még nem állították fel a bíróságot, így személyi kérdésekkel egyelőre nem foglalkoznak. Patyi András csak annyit közölt: bíróként térne vissza a Kúriára, ezért mondott le.

 

Soha nem volt még annyi államtitkár és helyettes államtitkár a kormányban, mint most

A 13 miniszter mellett 66 államtitkár dolgozik, és 117 helyettes államtitkárt is kineveztek. A Híradó összesítése szerint mindez legalább havi 167 millió forintba kerül. Pontos számot azért nem tudni, mert a 66-ból csak 13 államtitkár fizetését töltötték fel a kormányzati portálra. Ők mind 30 százalékkal többet keresnek, mint az alapfizetésük. Erre egyébként jogszabály ad lehetőséget.

 

Pénz helyett szabadságot kapnak a rendőrök

Rendőrhiányt okozhat, hogy január elsejétől már nem fizethetik ki a túlórát a rendőröknek. Ezt állítja a rendvédelmi dolgozók szakszervezete. Úgy számolnak, évente több százezres, de akár milliós összeget bukhat egy rendőr. A 2015-ben elfogadott, és januárban hatályba lépő szabály szerint a túlórát ugyanis pénzzel nem, csak szabadsággal lehet megváltani. A Miniszterelnökség a Belügyminisztériumtól várja a probléma megoldására a javaslatot.

Táncóra egészségügyi dolgozóknak

Élőzenés táncórákat szervezne az egészségügyi és a szociális dolgozók testi- és szellemi egészségéért Cser Ágnes. Az Egészségügyi Ágazatban Dolgozók szakszervezetének elnöke szerint a csontritkulás ellen is jó a tánc.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való