KERESÉS search-close

"Kovács Dorián" szerzővel ellátott tartalmak

Kovács Dorián

Kovács Dorián által létrehozott tartalmak (100):

Eszmétletlenül lebegett a vízen a nő

Vízibicikli-kölcsönzős és vízimentős mentett életet közösen csütörtök délután Balatonmáriafürdőn. Egy 50 éves, értelmi fogyatékos német nő segítségére siettek, aki ruhában, eszméletlenül lebegett a víz felszínén. Vízibiciklivel mentek érte, és együtt vitték ki a partra. A mentők egy órán át küzdöttek a nő életéért, végül sikerült újraéleszteni.

Zalában is tombolt a vihar

Csaknem kétezer háztartás maradt áram nélkül szerda este Zala megyében, miután a vihar végigsöpört. Öles fákat és villanyoszlopokat döntött ki a szél, volt, ahol jégeső is esett. A tűzoltókat 120 helyszínre riasztották megyeszerte. A tomboló vihar miatt a Tour de Hongrie kerékpárversenyt is félbe kellett szakítani.

Csontszáraz a vizes játszótér

A szezonkezdet óta használhatatlan a fonyódi strand vizezős játszótere, mert felújítják. Sok család éppen a különleges játszótér miatt megy oda nyaraláskor, most csalódniuk kell. Több édesanya nem érti, miért a főszezonra időzítették a felújítást, és ha már így történt, miért nem adnak kedvezményt a belépő árából. A polgármester azt mondja, nem tudják csökkenteni az árakat.

Balesetben bukott le a bűnöző

Baleset buktatott le egy sokszorosan körözött bűnözőt vasárnap este a Vas megyei Pornóapáti közelében. A 37 éves férfi kocsijával lesodródott az útról, árokba hajtott, kiszállt, és menekülni kezdett. Az épp helyszínre érkező rendőr még látta, és próbálta követni, de akkor nyoma veszett. Végül egy szabadnapos rendőr riasztotta kollégáit azzal, hogy egy gyanús férfira lett figyelmes egy közeli kocsmában. Végül ott kapták el, kiderült, hat elfogatóparancs is érvényben volt ellene.

A megújult vasúti sín miatt kell kerülőt tenni

Több mint 70 balatonszemesi  családot választ el a megújult vasúti sín a Balatontól. A felújított szakaszon ugyanis csaknem 2 kilométeren át egyetlen gyalogos átjáró sincs, ezért ha valaki szabályosan szeretne átjutni a légvonalban mindössze 200 méterre lévő parthoz, jókora kerülőt kell tennie. Az építtető Nemzeti Infrastruktúra Zrt-nél kérdésünkre azt válaszolták, hogy minden településen egyeztettek az önkormányzattal az átjárók helyéről. A helyi polgármester Híradónknak nem akarta kommentálni az ügyet, csak megköszönte a kivitelezőnek a szerinte színvonalas munkát.

Sokaknak csak álom a nyaralás

A magyarok alig több mint fele engedheti meg magának idén a nyaralást. Ők is főleg belföldre mennek majd, és fejenként, átlagosan nyolcvanezer forintot készülnek elkölteni. Ez derül ki a GFK reprezentatív kutatásából. Sokan még nem döntötték el pontosan hol üdüljenek, pedig a kedvező árú szállások többsége máris elkelt a Balatonon. A felmérés szerint a magyarok negyvenegy százaléka sehova nem megy nyaralni.

Rossz idővel indult a vakáció

Esővel és lehűléssel indult az idei nyári szünet. A hetek óta tartó szárazság és hőség után pénteken, a vakáció első napján szinte az egész országban esett, és több fokot visszaesett a hőmérséklet. A tanév végével a főszezon is beköszöntött a Balatonnál, a tóparti strandok és sétányok mégis üresek voltak.

Két autó is elgázolta a vemhes vaddisznót

Egymás után két autó is elgázolt egy vemhes vaddisznót szerda este Kissomlyónál, Vas megyében. Az állat elpusztult, és mindkét kocsiban több százezer forintos kár keletkezett. Az utasok azonban sértetlenül úszták meg a balesetet. A Zala megyei vadászkamara elnöke azt mondja, a hasonló esetek többségében sem az autós, sem a vadgazdálkodó nem tarthat igényt kártérítésre.

 

Gyorsabban ment, részeg is volt – azt állítja, hogy bedrogozták

Drogot csempészhettek az italába, mielőtt autóba ült - ezt mondta a bíróságon az a nő, aki tavaly nyáron halálos balesetet okozott a Békés megyei Sarkadon. Ő vezetett, amikor három fának is nekiütköztek. A kocsiban a sofőrön kívül ketten ültek, egyikük meghalt, a másik súlyosan megsérült. A nő jóval gyorsabban ment a megengedettnél és részeg is volt.

Méhek támadtak a tűzoltókra

Méhek szabadultak el délelőtt Vas megyében, Vasvártól nem messze a 74-es úton. Egy kaptárakat szállító terepjáró utánfutója defektet kapott és egy vele szembe érkező kamionnal ütközött. A karambolban a kaptárak többsége összetört és elszabadultak a méhek. A helyszínre érkező tűzoltók és méhészek közül többeket is megtámadtak a királynőket védelmező rajok. Végül csak úgy tudták megfékezni a méheket, hogy elégették a megsérült kaptárakat.

Szörnyethalt az extrém sportoló

Lezuhant és szörnyethalt egy szlovén, szárnyasruhás extrém sportoló a Siófok-Kiliti repülőtér közelében. A rendőrök egyelőre vizsgálják, pontosan hogyan történt a baleset. A Híradónak nyilatkozó oktató szerint valószínűleg hibázott az áldozat. A szlovén férfi egyébként gyakorlott ejtőernyős volt, de szárnyasruhás ugrásban még nem volt nagy tapasztalata.

 

Iskolás lányokat akart elcsalni

Kapucniban, az iskolába surranva próbált meg negyedikes kislányokat elcsalni egy férfi az egyik budapesti általános iskolában. Az RTL Híradó úgy tudja, azt mondta nekik, ha vele mennek, nem kell tanulniuk, a lányok viszont elrohantak. A férfit elkapták, de elengedték, mert a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. A pszichológus szerint fontos, hogy a gyerek akármilyen kicsi, korának megfelelően a szülő megbeszélje vele, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek rá.

Nincs elég pincér a Balatonnál

A nyár első napján még mindig több száz álláshely betöltetlen a balatoni vendéglátóhelyeken. A szakemberek többsége ugyanis külföldön vállal munkát az itthoni fizetés két-háromszorosáért. A vendéglátósok érdekképviselete szerint nemcsak a fizetés, az árak is csak töredékei a külföldinek. Azt mondják, amíg harmadannyiért tudják eladni a termékeiket, mint az osztrákok, addig béremelés sem lesz.

 

Lezuhant egy sporthelikopter

Súlyosan megsérült egy pilóta, miután helikopterével lezuhant Sárvár mellett szerda délután. Az osztrák férfi Szombathely felé repült, amikor észrevette, hogy valami meghibásodott a gépen. Megpróbált a közeli gabonatáblán landolni, de ez nem sikerült. Belerepült egy 25 ezer voltos vezetékbe, majd a földnek csapódott.

Ifjúsági ügyekért felelt - pedofília-gyanúba keveredett

Az ifjúsági ügyekért felel Körmenden a pedofília-gyanúba keveredett egykori alpolgármester - értesült a Nyugat.hu. Az 56 éves politikus korábban alpolgármesteri és bizottsági címéről is lemondott, miután felmerült a gyanú, hogy egyik általános iskolai tanítványával túl szoros kapcsolatba került. Rendőrségi eljárás indult ellene kiskorú veszélyeztetése miatt. A nyomozást azóta sem zárták le. Úgy tudjuk, Szabó Ferencet most a polgármester előterjesztésére választották az Ifjúsági és Társadalmi Bizottság tagjává.

 

Baltát vágott a villamosba

Baltát vágott az induló villamosba egy szegedi férfi. Az 57 éves ember élvédő és zsák nélkül szerette volna felvinni a baltát a villamosra, ezt azonban a sofőr nem engedte és leszállította az utast. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke azt mondja, egyre több támadás éri a tömegközlekedésben dolgozókat, ezért szerinte szigorúbb büntetésekre lenne szükség hasonló esetekben.

Vizes vb: messzire viszik az iszapot

Hatvan kilométert utaztatják a vizes vb balatonfüredi helyszínén kikotort iszapot, pedig alig húsz kilométerre is működik egy zagytározó. Az esetre Keszthely volt szocialista polgármestere figyelt fel. Szerinte pénzkidobás, hogy Füredről Keszthelyre viszik az iszapot. A megrendelő és a kivitelező szerint azonban azt a helyszínt jelölték ki a hatóságok.

Kibírnának 220 kilométert futva?

Erre vállalkoztak 10 ezren. A Balatont futják körbe kevesebb, mint másfél nap alatt. A nagy többség persze csapatban próbál megbirkózni az elképesztő feladattal. Nemcsak a táv, hanem a szél is nehezíti a futók dolgát, a következő órákban pedig akár viharok is lehetnek.

 

Nincs, aki lángost süssön a Balaton parton

Nincs, aki lángost süssön a Balaton parton, annyian mentek külföldre dolgozni. A tavalyinál is nagyobb a baj. Mindjárt itt a turista szezon, de még mindig több száz dolgozót keresnek, nemcsak az éttermek, hanem a kisebb büfék is. A vendéglátós érdekképviselet most tőlünk keletre és délre keres felszolgálókat és szakácsokat. További ÁFA-csökkentést sürgetnek, de a kormány szerint az év eleji csökkentésből már lehetne emelni a fizetéseket.

Kétméteres harcsát fogtak

Több mint hatvanhat  kilós óriás harcsát fogott ki egy horgász a Kaposvár melletti Desedából. Nem volt könnyű dolga azért sem, mert két méter hosszú volt. A tóban gyakoriak a nagy fogások, ezért is kedvelt a horgászok körében. Idén azonban ekkora hal még nem akadt horogra. Viszont akár valaki újra kifoghatja, mert visszaengedték a tóba.

Árokban guggolva vadászott a rendőr a gyorshajtókra

Az árokban guggolva, rejtőzködve traffipaxoló rendőrt fotózott egy autós a Zala megyei Sármelléken, majd feltöltötte közösségi oldalára. A fotót néhány nap alatt több ezren osztották meg. A döntő többség nem tartja etikusnak a hasonló sebességméréseket, ahogy a rendőrség sem. Állítják, hogy a rendőr saját döntése volt az, hogy elbújik az autósok elől. Fegyelmi indul ellene.

Súlyos motoros balesetek


szerző:
2017.05.15. 18:15
Súlyos motoros balesetek

A szemből érkező autónak csapódott és meghalt egy motoros vasárnap délután Parádsasvár közelében. A férfi még élt, amikor az autó vezetője segítségére sietett, de a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Akadálymentesítés akadállyal

Egy éve hadakozik az akadálymentesítésen egy kerekesszékes férfi a Zala megyei Hernyék önkormányzatával. A járási hivatal kötelezte a települést, hogy akadálymentesítse a ház előtti járdát. A munkát elvégezték, de a férfi szerint a helyzet rosszabb, mint előtte, és az akadály miatt továbbra is segítségre van szüksége. A polgármester viszont azt mondja: mindent úgy végeztek el, ahogy előírták nekik.

Benzinkútnál árulták a drogot

Egy éjjel-nappali, önkiszolgáló benzinkúton terjesztett négy fiatal marihuánát a Somogy megyei Böhönyén a rendőrök szerint. Azt gyanítják, a dílerek nemcsak árulták, maguk termesztették is a kannabiszt. A rendőrök több mint 100 kábítószergyanús növényt, 3 és fél kiló drogot, 7 és fél millió forint készpénzt, valamint fegyvereket találtak a házkutatáskor.

Figyelmetlenül előzött, meghalt

Meghalt a sofőr, miután kocsijával egy 40 tonnás kamionnak ütközött szerdán délután a Vas megyei Hegyháthodásznál. Valószínűleg egy traktort akart megelőzni, de nem vette észre a szemből érkező, cukrot szállító kamiont, és nekiment. A kocsiban ketten ültek, az utas súlyosan megsérült, tűzoltók vágták ki a roncsból. A teherautó az árokba borult, és egy harmadik jármű is összetört.

Nem volt bekötve, meghalt a balesetben

Egy asszony meghalt a Heves megyei Sástó közelében, amikor autójuk egy busszal karambolozott. Az RTL Híradó úgy tudjuk, hogy a hátsó ülésen utazó nő nem volt bekötve, és kirepült a kocsiból. Az autó sofőrje és másik két utasa könnyebben sérült meg, a buszon utazók megúszták.

Varjúinvázió Siófokon


szerző:
2017.05.02. 18:25
Varjúinvázió Siófokon

A Balaton parti város a Földművelésügyi Minisztériumhoz fordult segítségért, mert az egyébként védett madarak egyre többen folyamatosan piszkítanak a turista övezetben. Évről évre egyre többen jönnek, hiába próbálták már elüldözni őket, vagy a fészküket áttelepíteni. Megoldást egyelőre a minisztériumnál sem találtak. Szerintük, amíg nincs egészségügyi veszélye a madárpiszoknak, nem zavarhatják a kolónia nyugalmát.

 

Április tél után májusi nyár

Nyáriassá válik az időjárás a következő napokban. A hét közepén 27 fok is lehet a meteorológusok szerint. Akit csak megkérdeztünk, mindenki azt mondta, nagyon várja a jó időt. A nyári meleggel azonban zivatarok is érkeznek. A másfél héttel ezelőtti télies időjárás már nem tér vissza.

Cápák és medúzák között úszott

Magyar sportoló átúszta a világ egyik legveszélyesebb helyét, az Új-Zélandi Cook-szorost. Mányoki Attila hosszútávúszó az első magyar, aki ezt teljesíteni tudta. Világszerte is mindössze százan voltak képesek erre. A hely például azért veszélyes, mert nagy fehér cápák és medúzák között kell úszni 26 kilométeren át.

Kiégett a kocsija, bosszút sejt

Háza udvarán gyújtották fel egy férfi autóját a Somogy megyei Rinyabesenyőn. A lángok éjjel egykor csaptak fel, és kis híján a házra is átterjedtek. A kocsi tulajdonosa bosszút sejt a gyújtogatás mögött. Szerinte egy haragosa tehette, amiért felesége megcsalta vele. A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Kizuhant a második emeletről

Kizuhant egy 17 éves lány az egyik zalaegerszegi társasház második emeleti erkélyéről. Súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Az eset még kedden történt, de a rendőrség csak pénteken közölte, hogy bűncselekmény gyanújával nyomoz az ügyben, tehát feltehetőleg nem véletlenül esett le a lány.

Kő-, vagy tégladarabbal végezhetett áldozatával

Megöltek egy 50 év körüli férfit kedden késő este Balatonföldváron. A Somogyi Hírlap úgy tudja, hogy a Papának becézett férfi ismert volt a balatoni éjszakában. A rendőrök 4 órán belül elfogták a gyilkosság gyanúsítottját, aki információink szerint egy kő-, vagy tégladarabbal végzett áldozatával.

Három autó ütközött, öten sérültek

Öten sérültek meg, köztük egy kisgyerek tegnap éjjel egy balesetben a 7-es főúton, Sávolynál. Három autó csapódott egymásnak nagy erővel, az egyik kocsi az árokban állt meg. A tűzoltókat is riasztották, mert félő volt, hogy az egyik autó motorterében lángok csapnak fel. A rendőrök órákig helyszíneltek, de egyelőre nem tudják, mi okozta a balesetet.

Kilométeres dugó lehet a határon

Kilométeres dugó, mérgelődő és dudáló autósok Röszkénél. A torlódás azért alakult ki, mert egy új uniós rendelet miatt mindenkinek, még az uniós állampolgároknak is ellenőrzik az iratait, ha átlépik a schengeni határt. A magyar-horvát határon kisebb volt a torlódás, de nyáron valószínűleg rosszabb lesz a helyzet.

Felállították a legnagyobb tojásfát

Több mint ötezer hímes tojás díszíti az ország legnagyobb tojásfáját, a Somogy megyei Kéthelyen. Az ország minden részéről érkeztek díszek a fára, köztük mézeskalács, emu és strucc tojások is. A tojásfát a falu központjában állították fel, így húsvét után két hétig még bárki megnézheti, aki arra jár.

Égő hajón gyakorlatoztak

Biztonságban lesznek a Balatoni Hajózás járatain az utasok akkor is, ha bármelyiken tűz üt ki. Ezt mondták a tűzoltók azután, hogy egy gyakorlaton elpróbálták, hogyan mentenének ki égő hajóból utasokat a Balatonon a nyílt vizen. Ilyen gyakorlat még nem volt, mentők, rendőrök és tűzoltók vettek részt benne.

Előzetesben a részeg gázoló

Előzetes letartóztatásba került az a terepjárós, aki részegen halálra gázolt egy motorost múlt pénteken Szentgotthárdnál. A frontális balesetben a motoros azonnal meghalt, a terepjárót vezető férfi pedig karcolásokkal megúszta. Az autóst egy nappal korábban elkapták a rendőrök, akkor is ittas vezetésért. A bíróságon azt mondta, nagyon megbánta a történteket.

 

Kevés autista talál munkát

Az autizmussal élők 90 százaléka nem tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Szakemberek szerint az óvodai és iskolai foglalkozások után elengedik az autisták kezét, így legtöbben a négy fal között ülnek, és nem tudnak beilleszkedni. Magyarországon 100 ezer autista ember él, vagyis legalább ennyi család érintett a betegségben.

Hétvégén óraátállítás!

Megviselheti a szervezetet az óraátállítás. Vasárnap hajnalban egy órával előre kell tekerni a mutatókat. Vagyis egy órával kevesebbet alhatunk, kezdődik a nyári időszámítás. Az orvosok szerint sokaknak akár két hétbe is telhet, hogy hozzászokjon az új időhöz.

Átadták, majd lezárták a kilátót

Bezárták a néhány hónapja átadott, 40 millió forintból épült tihanyi kilátót. Egy helyi civil szervezet szerint a fokozottan védett területen nem lehetett volna környezetvédelmi hatástanulmány nélkül belefogni az építkezésbe, ezért megtámadták a használatbavételi engedélyt. A szervezet szerint a kilátóval járó turistaforgalom egyébként is túl nagy terhet jelent a környezetnek, ezért végső céljuk az, hogy lebontsák az építményt.

Bankba vitte a pénzt, rátámadtak

Kiraboltak egy dohánybolt tulajdonost Keszthelyen. A fiatal nő éppen a bankba tartott, hogy a hétvégi bevételt befizesse, amikor hátulról megtámadta egy bukósisakos férfi. Többször arcon ütötte, elvette a táskáját, majd a 3 és fél millió forintos zsákmánnyal elrohant. A nő hiába sikított, kiabált, senki nem segített neki. A támadót és két társát, akik autóban vártak rá elfogták.

Veszélyes, ha marad a téli gumi

Veszélyes és drága nyáron is téli gumit használni. Ennek ellenére az autósok 10-20 százaléka egész évben téli gumit használ az általunk megkérdezett igazságügyi szakértő tapasztalata szerint. Az emberek többsége fontosnak tartja, hogy 7 fok alatt téli gumira váltson. Arra viszont kevesebben figyelnek, hogy tavasszal is cseréljenek. A téli gumi nyári használata nagyobb fogyasztást eredményez, és a féktávot is megnöveli.

Fél éve várják az ösztöndíjat

Több mint fél éve nem kapják meg a tanulmányi ösztöndíjukat a kőszegi Nagy László gyógypedagógiai szakiskola diákjai. A pénz a hiányszakmákban tanulóknak jár, havonta akár több tízezer forint. Az RTL Híradónknak panaszkodó diákok közül van, akinek már több mint kétszázezer forinttal tartozik a fenntartó Klebelsberg Központ. Mint mondták, ott hiába érdeklődnek, a válasz hónapok óta ugyanaz: nemsokára fizetnek.

Republic-dal szól a 67-es úton

A Republic együttes 67-es út című dalát játssza az új, 67-es gyorsforgalmi út. A Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő szakasz lesz az első zenélő út ebben a térségben. A technológia lényege, hogy különböző mélységben és távolságban barázdákat marnak az aszfaltba, így azokon áthajtva, az autó gumija dallamot játszik. Az ott élők azt mondják: mindegy hogy zenél vagy nem, csak végre készüljön el a gyorsforgalmi út.

Nem figyeltek a sofőrök


szerző:
2017.03.18. 18:05
Nem figyeltek a sofőrök

A rádióra figyelt a sofőr, így ütközött frontálisan egy másik kocsinak a Heves megyei Noszvaj közelében. Öten sérültek meg a balesetben. A Vas megyei Torony mellett pedig négy autót tolt egymásra egy osztrák sofőr. Későn vette észre, hogy útépítés miatt a sávjában áll a forgalom.

Nem segített a barátján

Ismerőse lakásán, meztelenül találtak rá egy férfi holttestére Alibánfán. A két férfi sokat ivott, majd egyikük miután felkelt, többször elesett, megütötte magát, végül a padlón töltötte az éjszakát. Barátja csak reggel vette észre, hogy a földön fekvő férfi nagyon rosszul van, ezért átment a szomszédokhoz segítségért. Mire visszaért, barátja már nem élt. A rendőrök szerint nem kizárt, hogy megmenthették volna a férfi életét, ha időben kap segítséget.

Omladozó falak az iskolában

Omladozó falak, működésképtelen WC-k és egy szétszabdalt sarokkanapé az öltözőben. Ilyen körülmények között oktatják a testnevelést az egyik sümegi általános iskolában. Több felháborodott szülő is írt szerkesztőségünknek, mert elfogadhatatlannak tartják a helyzetet. Az emeleten pedagógiai szakszolgálat is működik, 21 településről járnak ide gyerekek. Az iskola vezetése évek óta kéri a fenntartót, hogy tegye rendbe az épületet, egyelőre hiába.

Jordán Tamást támogatják

Közös levélben kérték a nemzet színészei Szombathely polgármesterét, hogy támogassák Jordán Tamás ottani színházigazgatói pályázatát. Erről Törőcsik Mari beszélt videó üzenetében a Facebookon. Közben a város polgármestere azt javasolja, hogy a képviselők érvénytelenítsék a pályázati kiírást és írjanak ki újat. A Jordán Tamással szimpatizáló nézők jövő csütörtökre, a képviselő-testületi üléssel egyidőben szimpátia tüntetést szerveznek a városháza elé.

Fiatal magyar festő a pápánál

Egy fiatal magyar festő alkotása is bekerült a Vatikáni Képtárba. A mindössze 18 éves Vollein Ferenc személyesen adta át az alkotását Ferenc pápának. Egyházi méltóságok ajánlották az egyházfő figyelmébe a fiatalt. Mindeddig egyetlen kortárs festő sem állíthatott ki ilyen fiatalon a Vatikánban.

Tojást rakott a réti sas

Lerakta első tojását a paksi réti sas. A szülők szélben, esőben, szinte éjjel-nappal a fészekben ülnek, hogy vigyázzanak a tojásra. A család mindennapjait élőben, az interneten is nyomon lehet követni egy webkamera segítségével. A Duna-Dráva Nemzeti Park természetőre szerint érdemes figyelemmel követni a közvetítést, a következő két napban ugyanis újabb tojás érkezhet a fészekbe.

Bizonytalanság a színházban

Patthelyzet a szombathelyi színház jövőjével kapcsolatban. Az igazgatói posztra kiírt pályázatra egyetlen jelölt maradt, az alapító Jordán Tamás, miután kihívója, Dér András filmrendező lemondott jelöltségéről, mert nyilvánosságra került a pályázata. A bíráló bizottság kormánypárti tagjai szerint új pályázatot kellene kiírni. Jordán Tamás mellett az egész színtársulat kiállt.

Pusztulnak a hattyúk

Több mint 40 hattyú teteme úszik a muraszemenyei bányató vizén hetek óta. A helyiek madárinfluenzára gyanakodnak, de egyelőre nem tudni biztosan, miben pusztultak el a madarak. Hiába riasztották ugyanis az állategészségügyet már két hete, egyelőre senki nem halászta ki a tetemeket. A hatóságnál az RTL Híradónak azt mondták, nagyon sok bejelentés érkezik hozzájuk, ezért a szokásosnál lassabban tudnak reagálni, de mindenképp megtisztítják a tavat.

Erősen ittas volt a kerékpáros

Halálra gázolt egy kamion egy biciklist hétfőn este a 87-es úton Vasszécsénynél. Úgy tudjuk, a kerékpáros erősen ittas volt, és beesett a teherkocsi elé, majd a közeli szántóföldre zuhant. Néhány éve a KRESZ szerint biciklire lehet ülni akkor is, ha valaki ivott. A rendőrség adatai az elmúlt három évben szerint csak Zala megyében 66 százalékkal emelkedett azoknak a baleseteknek a száma, amelyeknek az okozója ittas volt.

 A városban okoznak kárt a vadak

Egyre nagyobb kárt okoznak a belterületekre tévedt vadak. Előfordult, hogy szarvascsorda vágtatott végig belvárosi utcákon, kerítést, kertet és termést sem kímélve. A balatoni önkormányzatok most  vadvédelmi szolgálat felállítását sürgetik. A mostani szabályok szerint senkinek nincs joga befogni a betévedt állatokat.
 

Károkat okoznak a vadludak

Hatalmas károkat okoznak a nálunk telelő vadludak - állítják a dél-balatoni gazdálkodók. Azt mondják, ezen a télen a megszokottnál is nagyobb a kár a búza és a repce földeken. A Madártani Egyesület ezt a tartós hideggel magyarázza, mert a befagyott Balaton partján nem találtak maguknak élelmet a ludak. Lúdkárra pedig nincs kártérítés.

Hetek óta téma volt a viszony

Hetek óta beszédtéma volt az alpolgármester és a diáklány kapcsolata Körmenden - írja az Index. Az információt a képviselőtestület jobbikos tagja az RTL Híradónak is megerősítette, de azt mondta, szóbeszédre alapozva ezt nem tehették szóvá a közgyűlésen. A nyugat.hu írt először arról, hogy a civilben tanárként dolgozó körmendi KDNP-s politikus ellen valaki feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte az 56 éves Szabó Ferencnek évek óta viszonya van egykori általános iskolai tanítványával.

Kislánnyal volt kapcsolata?

Pedofil-botrány gyanújába keveredett Körmend KDNP-s alpolgármestere - írta meg a nyugat.hu. Az általános iskolai tanárként dolgozó Szabó Ferenc ellen egykori tanítványának szülei tettek feljelentést, mert szerintük az 56 éves férfi viszonyt folytatott lányukkal. Az alpolgármester más okokra hivatkozva két napja lemondott városházi és pártbéli tisztségéről is, azóta elérhetetlen. A kormánypártok és az ellenzék szerint is távoznia kell a közéletből, ha a vádak bizonyítást nyernek.

Nem kegyeletsértő az újratemetés

Nem történt kegyeletsértés az összecserélt halottak ügyében. Felmentette a bíróság azt a temetkezési vállalkozót, aki 2015. decemberében újratemetett egy idős férfit, miután összekeverték a lábcédulákat, és emiatt a család nem az elhunyt nagypapát búcsúztatta el a szertartáson. A rokonok pert indítottak, mert állításuk szerint a vállalkozó csak utólag értesítette őket az újratemetésről. A bíróság szerint nem történt bűncselekmény, a család azonban nem nyugszik ebbe bele.

Jóval hidegebb az idei január

Otthonukban fagyoskodnak sokan országszerte, mert nem győzik a munkát a gázszerelők. A hetek óta tartó nagy hidegben sorra mennek tönkre a kazánok, de a szerelőkre napokig kell várni. Ahol viszont van fűtés, ott sokkal többet kell majd fizetni, mint az elmúlt években, mivel hosszú ideje nem volt olyan hideg a január, mint az idei. Az átlagosnál legalább négy-öt fokkal alacsonyabb a hőmérséklet. Volt olyan nap, amikor mínusz huszonnyolc fokot mértek. Az előrejelzések szerint a jövő héten azonban már enyhülés jön.

Több ezren a Balaton-átcsúszáson

Több ezer ember csúszta át a befagyott Balatont Badacsony és Fonyód között. A túrát expedíciónak nevezték, amit a szervezők szerintük csak kötelekkel, mentőmellénnyel és síbottal volt biztonságos megtenni. A többség viszont inkább bulinak fogta fel az átkelést. A kalandot végül mindenki megúszta nagyobb baleset nélkül.

Öt méteres jégbe fagyott vízesés

Öt méteres jégvízesés képződött egy víztorony oldalán Nagykanizsán. A tartós hideg miatt megrepedt az építmény acélszerkezete, és azon keresztül napok óta szivárog a víz, így alakult ki a jeges látványosság. A torony meghibásodása egyébként nem okoz gondot a vízellátásban, mert a városrészt már egy újabb technológiával szolgálják ki.

11 kilométer séta a jégen

Kedvtelésből átsétáltak a befagyott Balatonon. Egy kisebb csoport hétvégén indult Siófokról egy tapasztalt vezetővel. 11 kilométer gyaloglás után, három és fél órával később értek partot Alsóörsnél. A veszélyes túrát vezető férfi maga is azt mondja, senki ne próbálja utánuk csinálni a mutatványt. A vízimentők és a rendőrök szerint is kizárólag a part mentén szabad a jégre merészkedni, ahol sekély a víz.

„Körhinta” a Balaton jegében

Körhintát vágtak a Balaton jegébe Balatonlellén. Láncfűrésszel, lapáttal és ásóval 15 méter átmérőjű kört vágtak a jégbe, azt meglékelték, és egy hajómotor segítségével körbe-körbe forgatták, ugyanúgy, mint egy körhintát. A látványosságról videó is készült.

Tanulóvezetőnek ütközött

Tanulóvezető ütközött a Szombathely melletti Vátnál szombaton. A tanuló szabályosan közlekedett, ám egy másik autós nem adta meg az elsőbbséget. Hiába taposott bele az oktató és a fiatal is a fékbe. A tanuló nem sérült, oktatóját viszont szegycsont töréssel vitték kórházba.

Munkabér miatt drágul a kenyér

Drágul a kenyér a pékségekben februártól - a Pékszövetség szerint. A kenyér, a zsemle és a kifli ára 10-15 százalékkal emelkedhet, a többi terméké pedig akár harminc százalékkal is. Ezt azzal indokolják, hogy a kötelező minimálbér emelés miatt magasabb fizetést kell adni a dolgozóknak, és azt mondják, a pékségek ezt csak áremeléssel tudják kigazdálkodni.

Sokan az árokban kötöttek ki

Árokba csúszott buszok, elakadt autók, havas utak - megérkezett az idei tél eddigi legnagyobb havazása. Észak-Magyarországon kezdődött reggel, majd egyre több területen is esni kezdett a hó. Miskolcon néhány óra alatt 15-16 centi hullott, Heves és Nógrád megyében több főúton is korlátozták a teherautó forgalmat. Délután már a Dunántúlon és az ország középső részén is intenzíven havazott, ez a Bakonyban is egyre nagyobb gondot okozott a közlekedésben.

Madárinfluenza: drágul a tojás

A madárinfluenza miatt visszadrágulhat a tojás ára a tavalyi, áfa-csökkentés előtti szintre. A termelők szerint ugyanis a betegség miatt egyre kevesebb a tojás. Pedig egy hete még minden piaci szereplő tartós-árcsökkenésről beszélt. A kormánypártok szerint csak átmeneti drágulás jöhet. Az MSZP egységes áfa-csökkentést szeretne, és akkor nem lehetne trükközni az árakkal.

Az első balatoni jégpálya

Megnyílt az idei tél első balatoni jégpályája. Siófokon egy 200-szor 400 méteres területet jelölt ki az önkormányzat, ahol biztonságos körülmények között korcsolyázhatnak, csúszkálhatnak az emberek. A jég ott 16 centi vastag, ami akár ezer embert is elbír. A tó más részein azonban egyáltalán nem biztos, hogy ekkorára hízott a jég, ezért a rendőrök továbbra is azt tanácsolják, hogy csak a kijelölt helyeken menjenek a jégre a sportolni vágyók.

Kétszer annyi gáz fogy

65-70 millió köbmétert fogyaszt az ország naponta, amióta extrém hideg van. Kétszer annyi gáz fogy most, mint egy átlagos napon. A fejlesztési minisztérium szerint nincsenek ellátási gondok és elég tartaléka van az országnak. Sok gázkészülék viszont nem bírja a megterhelést, a gázszerelők megállás nélkül dolgoznak. A legnagyobb napi fogyasztást egyébként 11 éve mérték, akkor 90 millió köbméter gázt használtunk el.

Spanyol mez segített a családon

Valóra válhat az öt gyerekes Baán család álma. Határokon átívelő összefogással költözhetnek hamarosan egy több szobás, komfortos lakásba. Egy Spanyolországban élő magyar házaspár szervezett árverést a javukra, a Barcelona két világhírű focistáinak dedikált mezére lehetett licitálni. Több mint 800 ezer forint gyűlt össze, a pénzből a szerény körülmények között élő családon segítenek.

Wifivel díszítették a fát

Az ország első wifi jelet szóró karácsonyfája áll a Zala megyei Bánokszentgyörgyön. A netkapcsolatot biztosító berendezésen kis sárga égők is vannak, ezért nemcsak internetet szolgáltat, hanem díszíti is a fát. A falubeliek örülnek az újdonságnak, sokan használják a közeli megállóban a buszra várva. A különlegességnek azonban már nem sokáig örülhetnek az arra járók. Vízkeresztkor ugyanis lebontják.

Újévi csobbanás a fagyos vízben

Több mint 300-an gázoltak bele a Balatonba Szigligetnél az úgynevezett Újévi Csobbanás nevű rendezvényen. Többen jelmezzel, vagy vicces fürdőruhával készültek a téli fürdőzésre. De nemcsak itt, hanem a Baranya megyei Orfűn is így köszöntötték az új évet. A víz hőmérséklete mindenhol nulla fok körüli volt.

Szilveszteri babonák – mit együnk és mit ne!

Még mindig a babonák alakítják a szilveszteri menüt: disznóhús bármilyen formában kerülhet az asztalra, ahogy a lencse is, szárnyas étel viszont nem ajánlott, mert az nem hoz szerencsét - mondja egy néprajzkutató. És bár az RTL Híradó által megkérdezettek többsége kívülről fújja a hagyományt, akadtak olyanok, akik máris megszegték.

Felvették a szarvasmentést

Túrázók mentettek meg egy bajba jutott szarvas borjút Zalában. Az állat elcsúszott egy befagyott tó jegén és képtelen volt felállni. Az erdőjárók hosszú percekig próbálták partra segíteni a megriadt állatot, az akciót videóra is vették. Ahogy egy járókelő Dunaszekcsőnél azt, amint 30 szarvas ússza át a jeges Dunát, majd futnak tovább a parton. Az általunk megkérdezett vadász szerint mindkét esetben emberek zavarhatták meg az állatokat.

 

A 9. emeletig szállt a füst

Hatalmas füsttel égett hétfő este egy szombathelyi 10 emeletes társasház műanyag bejárati ajtaja, az egész lépcsőház fekete felhőben úszott. Többen rosszul lettek, őket a mentők kórházba szállították. Úgy tudjuk, hogy a postaládák mellett tárolt reklámújságok kaptak lángra, a tűz onnan terjedt át a bejárati ajtóra.

Brutális emelés Nagykanizsán

Csaknem ugyanannyiért lehet Nagykanizsa főterén parkolni januártól, mint Bécs belvárosában. Az alig 50 ezer fős zalai kisváros önkormányzata arra hivatkozva emelte kétszeresére, óránként 600 forintra a díjat, hogy nem tudták betartatni az autósokkal a két órás parkolási időkorlátot. Azt szeretnék, ha autósok helyett inkább a gyalogosok használnák a teret.

A kapus szürke mackónadrágját szinte mindenki ismeri

Az RTL Híradó idén is keresi az Év Emberét. Szerkesztőségünk ötödik éve választ 10 jelöltet, akik teljesítményükkel, emberségükkel példát állítanak másoknak. Közülük önök választhatják ki a győztest. Idei első jelöltünk Király Gábor. A focikapus szürke mackónadrágját szinte mindenki ismeri. Idén ő volt a foci EB-k eddigi történetének legidősebb játékosa. 108 válogatott meccs után vonult vissza, a Haladásban azonban továbbra is véd. Azt mondja, nem a siker, hanem a munka motiválja. Szavazzon ön is, hogy ki legyen az Év embere! Itt megteheti!

A legkisebb fiával tűnt el

Legkisebb fiával együtt eltűnt egy anya Zala megyei otthonából. Tizenegy másik gyereke és a férje öt napja semmit sem tud róluk. A rendőrök is keresik, de semmit sem tudni róluk. Szerény körülmények között, de mint mondják boldogan élnek. Azt várják, hogy legalább valami életjelet adjon magáról és a legkisebb gyerekről az eltűnt nő.

Európai színvonal?


szerző:
2016.12.16. 18:48
Európai színvonal?

Patthelyzet alakulhat ki a körmendi menekültek ügyében. A plébános ugyanis átmenetinek tekinti a menedékkérők elszállásolását. Azt mondta, addig áll nyitva a plébánia kapuja, amíg emberi körülmények nem lesznek a befogadóállomáson. A Bevándorlási Hivatal szerint azonban az állapotok megfelelnek az európai színvonalnak. A Híradó által megkérdezett emberi jogi szakértő azt mondta: a körmendi állomás egyértelműen alkalmatlan arra, hogy ott emberek hónapokig éljenek.

Menekültek a plébánián

Ferenc pápa felhívását betartva menekülteket fogadott be a körmendi plébános. Németh Zoltán azt mondta: nem volt helye mellébeszélésnek, amikor meglátta a fagyoskodó 11 menedékkérőt, és azt mondta, ezerszer is így cselekedne, ha hasonló helyzetbe kerülne. A menekültek azt állítják, hogy embertelen körülmények között tartják őket a körmendi menekülttáborban, ezért kellett külső segítséget kérniük.

Nappaliba csapódott az autó

Csak a véletlenen múlt egy idős zalabaksai házaspár élete. Egy osztrák autós elaludt a volánnál, és áttörve a házfalat nagy sebességgel a nappalijukba hajtott. Néhány perccel azelőtt még a szobában voltak. A helyiek azt mondják, szinte minden hónapban történik náluk súlyos baleset. Napi ötezer jármű halad át a falun, ezért évek óta szeretnék elérni, hogy elkerülő út épüljön, hiába.

Tiltakoznak a nyomvonal ellen

Tiltakoznak az M9-es autóút tervezett nyomvonala ellen az Alsónemesapátiban élők, az egészségüket, és nyugalmukat féltik. A zalai településtől mindössze 300 méterre húzódna az új sztráda két kilométer hosszan. Mivel a falu völgybe épült, szerintük a szmog megrekedne és ezzel jelentősen romlana a levegő minősége. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Zrt. szerint ez az egyetlen lehetséges nyomvonal, és 2020-ig neki is állnak az építésnek.

Túlszaporodtak a vadak


szerző:
2016.12.04. 18:17
Túlszaporodtak a vadak

Tömegével lövik ki a következő hetekben a vadakat Magyarországon. Annyira elszaporodtak főként a szarvasok és a vaddisznók, hogy az már a vadászkamara szerint is nehezen kezelhető. A vadak egyre több kertben teszik tönkre a terményeket. Az éhes állatokat a kerítések sem állítják meg, sok helyen egyszerűen kidöntik.

Elfogták a cserbenhagyó gázolót

Halálra gázolt egy gyalogost, majd fékezés és segítségnyújtás nélkül tovább hajtott egy autós péntek este Balatonbogláron. A balesetnek szemtanúja is volt, ő azt mondta Híradónknak, hogy az autó nagyon gyorsan ment, és az áldozat valószínűleg egy harmincas férfi lehetett. A kocsiban hárman ültek. Néhány órával később, nem messze a balesettől fogták el őket a rendőrök.

Megmentették a kápolnájukat

Helybeliek fogtak össze és mentették meg a pusztulástól saját kápolnájukat Somogyban. A szinte teljesen roma családok lakta Baráti-hegyen több százan dolgoztak felváltva két hónapon át, hogy újjá varázsolják templomukat. Az épület ugyanis olyan rossz állapotban volt, hogy már a pap sem mert benne misét tartani. A plébános azt mondja, az önkéntes munka összekovácsolta a közösséget.

Vita Rogánék medencéje miatt

Vagyonosodási eljárást kezdeményez az Együtt Rogán Antal ellen. A párt ezt azután jelentette be, hogy az atlatszo.hu-n megjelent: Rogán Antal balatoni nyaralójába egy úszómedence került, ami több millió forintot érhet. A csaknem 135 négyzetméteres nyaraló felét a miniszter 2008-ban örökölte a nagymamájától. A másik fele a testvéréé, aki Szakonyfaluban polgármester. A tárcavezető nem cáfolta a medence beépítését, csak annyit közölt, ő a cikkben említett cégtől semmilyen értékben nem vásárolt.

Öt centiméterrel nő a vízszint

Attól félnek a Balaton dél-nyugati medencéjénél élők, hogy elöntheti őket a tó vize. A vízügy ugyanis próba jelleggel 5 centivel emelte az átlag vízszintet. Annak ellenére, hogy az elmúlt években a Balaton ezen a szakaszon többször is elárasztotta a part menti házakat. A vízügy szerint az áradásnál nagyobb veszélyt jelent a kiszáradás, ezért döntöttek így.

Már épül a Vörsi Betlehem

Európa legnagyobb templomi betleheme épül a Somogy megyei Vörsön. Harminc láda mohát és harminc fenyőt is felhasználnak az építéshez. Csaknem hetven éve minden évben elkészítik, és mára már nemzetközi zarándokhellyé vált a vörsi templom. Idén először lengyel zarándokokkal élőláncot formázva avatják fel advent első vasárnapján.

Vadászbaleset áldozata lett

Vadászbaleset áldozata lett a Coop üzletlánc vezére. Csepeli Lajos kedd délelőtt hunyt el, az első híradások szűkszavúan tragikus hirtelenségről számoltak be. A Bors című lap szerint puskája tisztogatása közben érhette halálos lövés egy somogyi faluban, ahova vadászni járt. A településen szinte mindenki hallott az esetről, de, hogy pontosan mi történt, arról senki nem tud. Az általunk megkérdezett vadász szerint több hiba vezethetett a végzetes balesethez.

Akciófilmbe illő razzia egy csopaki utcában

Pajzzsal, létrával és faltörő kossal felszerelkezett rendőrök rohantak be egy családi házba, majd néhány órával később bilincsben hoztak ki egy nőt, akit kábítószer kereskedéssel gyanúsítanak. 12 órán át helyszíneltek, a házban talált kábítószert lefoglalták, és a nő kocsiját is elszállították. Rövid időn belül ez volt a harmadik kábítószerfogás a környéken.

Őz a szálloda medencéjében

Őz esett egy balatoni szálloda medencéjébe. A szerencsétlenül járt állat negyed órán át kapálózott a hideg vízben, mire a segítségére érkező rendőrök végül ki tudták menteni. A szálloda tulajdonosa szerint a megrémült őz egyáltalán nem félt az emberek közelségétől, -ahogy mondta- úgy nézett rá, mintha tudta volna, hogy segíteni akarnak rajta.

Jég csapódott a kocsiba


szerző:
2016.11.15. 18:10
Jég csapódott a kocsiba

Egy hatalmas jégtábla zuhant le egy kamion tetejéről és törte össze a mögötte haladó kisteherautó szélvédőjét a 89-es úton. A kamiont követő kocsi vezetője a jég- és szilánkdaraboktól könnyebben megsérült, de arra elég ereje maradt, hogy biztonságosan lefékezze autóját. A téli fagyok idején rendszeresen látni teherautókról lezúduló jégdarabokat. Az általunk megkérdezett szakértő szerint ilyenkor a legfontosabb, hogy gyorsan reagáljon a hátul haladó autós.

Gyerek is megsérült a balesetben

Két busz és egy vonat is karambolozott néhány órás eltéréssel egymástól mindössze néhány kilométerre Vas megyében. A három baleset közül a legsúlyosabban hárman is megsérültek, köztük egy gyerek, aki biztonsági öv nélkül, az anyósülésen utazó felnőtt ölében ült. A buszok és a vonat utasai közül senki sem sérült meg.

 

A falu fizeti a veszteséget

A rezsicsökkentés miatt nem szippantják az emésztőket jelenleg a Somogy megyei Segesden és három környező településen. Segesden egyetlen vállalkozó foglalkozott ezzel, ő viszont felmondta a szerződést, mert a rezsicsökkentés miatt nem emelhetett árat, miközben a költségei az utóbbi időben megduplázódtak. A polgármester Híradónknak azt mondta: jobb megoldás híján az önkormányzat közpénzből fogja megfizetni a vállalkozónak a különbséget.

Gyalog menekült a cserbenhagyó

Repülőgéppel és kutyákkal is keresték a rendőrök azt a sofőrt, aki szombat délután ütközött egy szemből érkező autóval a 87-es úton, majd kocsiját és a vétlen autó utasait hátrahagyva gyalog elmenekült. A másik autóban két nő súlyosan megsérült, őket egy szemtanú mentette ki, mert félő volt, hogy felrobban a kocsi.

Veszélyes rézsűre panaszkodnak

Tragédiától tartanak az egyik nagykanizsai utcában élők, mert szerintük a MÁV elhanyagolja az utca és a szomszédos vasútvonal közötti meredek partfalat. Több helyen semmilyen védőkorlát, kerítés, vagy növényzet nincs, ezért veszélyesnek tartják a rézsűt. A MÁV egyelőre sem a lakóknak, sem az önkormányzatnak, sem nekünk nem reagált.

A hibái buktatták le

Több hibát is elkövetett a Teréz körúti robbantó – ez vezetett végül az elfogásához. A férfi információink szerint próbarobbantást végzett Karmacs határában, amit valaki jelentett a rendőrségen. A bombához használt távirányítót pedig az interneten rendelte, így az email címe buktatta le. Úgy tudjuk, hogy a robbantás éjszakáján egészen a Haller utcáig követni tudták a térfigyelő, vagy biztonsági kamerákon, ott viszont eltűnt. Valószínűleg kocsival hagyta el a fővárost, de ezt még vizsgálják.

Adakozásból újult meg a kórház

Adakozásból újult meg a Nagyatádi Kórház egyik részlege. Több mint 3 millió forint gyűlt össze, helyi cégek, magánszemélyek és az önkormányzat is segített, a munka egy részét maguk a kórház dolgozói végezték. Korábban egymilliárd forintot kaptak az államtól a felújításra, de az a pénz elfogyott, munka viszont még maradt.

Nincs priusza a gyanúsítottnak

Nincs priusza, nem Budapesten él és magyar állampolgár. Hivatalosan ennyit lehet tudni a Teréz körúti merénylet gyanúsítottjáról. A főügyészség, a rendőrség és a terrorelhárítók közös tájékoztatóján azt mondták, a férfi nem megbízásból robbantott szeptember 24-én, és társai sem voltak. A faluban, ahol családja lakik, megdöbbentek az emberek.

Robbantás: megvan a gyanúsított

Most már biztos: a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját fogták el szerdán. Páncélozott kocsikkal mentek érte a kommandósok, Keszthelyen egy parkolóban ütöttek rajta délután. Leteperték, megbilincselték, majd Budapestre szállították.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való