KERESÉS search-close

"Lévai Renáta" szerzővel ellátott tartalmak

Lévai Renáta

Lévai Renáta által létrehozott tartalmak (100):

26 igazolt koronavírus fertőzött van jelenleg Pápán és környékén

26 igazolt koronavírus fertőzött van jelenleg Pápán és környékén. 78-van vannak karanténban, és további tesztek eredményét várják, közölte a polgármester. A megnövekedett esetszám miatt több helyen visszaállították a veszélyhelyzetkor érvényben lévő korlátozásokat. Az orvosi rendelők mától zárva vannak, minden esetben telefonos egyeztetés szükséges. Az önkormányzat, a vízügy, és a hulladékkezelő is azt kéri a helyiektől, hogy telefonon és online intézzék az ügyeiket.

Gócpont Pápán: 17 ember koronavírus-tesztje lett pozitív

Idősotthonban és óvódában is találtak koronavírus fertőzöttet Pápán. Eddig összesen 17 ember teszteredménye lett pozitív, az érintett intézményeket bezárták. Akik kapcsolatba kerültek a fertőzöttekkel, most karanténban vannak, a polgármester szerint a 23 óvodás közül egyik sem betegedett meg. Az óvoda és az idősotthon egy-egy fertőzött dolgozója egyaránt részt vett a Hit Gyülekezete rendezvényén. A tisztifőorvos szerint Pápán már betegséggócról kell beszélni.

Kitüntették a kislányokról felvételeket készítő férfit lebuktató táborvezetőt

Kitüntették a táborvezetőt, aki a múlt héten lebuktatta azt a 38 éves férfit, aki titokban készített felvételeket kislányokról, az egyik győri szabadstrandon. Az öltözőkabinnál lett neki gyanús a férfi, kérdőre vonta, elvette tőle a baseball sapkát, amiben megtalálta a rejtett kamerát, és azonnal rendőrt hívott. A házkutatáskor további felvételeket találtak, hétfőn pedig letartóztatták a férfit.

Két huszonéves fiatal halt meg a balesetben

A vizes, csúszós utak okoztak balesetet két helyen is az országban. Szerda reggel két huszonéves fiatal halt meg, miután autójukkal valószínűleg megcsúsztak, az előttük lévő kocsinak, majd egy távolsági busznak ütköztek Győr-Moson-Sopron megyében. A vétlen autós, valamint a busz sofőrje és utasa is megsérült.

Későn vette észre, hogy az időjárás miatt átszakadt a híd

Özönvízszerű eső zúdult Somogy megye sok településére is szombaton. Egy autós Nagyatádnál későn vehette észre hajnalban, hogy átszakadt a híd, és belehajtott a patakba. Úgy tudjuk, hogy a sofőrnek sikerült kimenekülnie. A vízmű nagyatádi telephelyét is elérte az áradat, ezért átmenetileg vízhiány van Nagyatádon, Lábodon és Ötvöskónyiban.

Gátszakadás és kitelepítés az esőzések miatt

Gátakat szakított át, utakat mosott el és településeket tett elérhetetlenné a szombati özönvíz Zala megyében. Összesen 300 embert kellett kitelepíteni, csak Galambokon 200-at. A többségük azóta már visszatérhetett az otthonába, de hatalmasak a károk. Több helyen néhány óra alatt annyi eső esett, amennyi máskor 3 hónap alatt szokott.

Megrázó: a gyereküléssel együtt zuhant ki az autóból az ötéves kislány

Öt éves kislány halt meg egy Vas megyei balesetben. A gyereküléssel együtt zuhant ki az autóból, amikor traktorral ütköztek. A helyszínen az édesanyja küzdött a gyerek életéért, a mentőknek még sikerült újraéleszteniük, de a kórházban belehalt sérüléseibe. A traktor vezetője azt mondta: műszaki hiba miatt nem tudott megállni a STOP-táblánál.

Belefulladt a Balatonba egy tizenkilenc éves fiú

A Balatonba fulladt egy 19 éves váci fiú tegnap Siófokon. Információink szerint egy baráti társaság bérelt vízibiciklit, azzal betekertek a tóba, majd a fiatal beugrott a vízbe, de már nem tudott feljönni. A strandolók élőláncot alkotva, majdnem két órán át keresték a vízben, mire megtalálták a holttestét.

Értetlenül állnak a szigligeti polgármester lemondása előtt

Értetlenül állnak a helyiek Szigligeten a polgármester lemondása előtt. Balassa Balázs tegnap jelentette be, hogy távozik posztjáról és a kizárólag függetlenekből álló képviselőtestület is feloszlatta magát. A polgármester egyelőre nem adott konkrét magyarázatot a döntésére, de azt tudni lehetett róla, hogy Szigliget természeti értékeinek megőrzése és a beépítetlen Balaton-part a szívügye.

Még el sem készült panzióik fejlesztésére nyertek milliókat

Uniós pénzből nemrég épült, vagy még el sem készült panzióik fejlesztésére nyertek milliókat fideszes országgyűlési képviselők. De kapott pénzt Simicska Lajos szálláshelye is. A Momentum szerint ez jellemző az Orbán-rendszerre. A turisztikai ügynökség ma nem válaszolt a kérdéseinkre. A kormány korábban azt közölte: kizárólag szakmai alapon döntenek a pályázatokról.

Negyven helyett több mint százzal hajtott - halálos balesetet okozott

Negyven helyett több mint százzal hajtott a sofőr, aki az ügyészség szerint halálos balesetet okozott tavaly decemberben a Veszprém megyei Gecsénél. Az akkor 20 éves férfi ellen most emeltek vádat. Kiderült, nem is vezethetett volna, ugyanis sosem volt jogosítványa. Először megcsúszott a kocsival, majd árokba hajtott, végül villanyoszlopnak vágódott. 23 éves utasa a helyszínen meghalt.

Többször kérte a kőszegi nagymama a fiát, hogy ne bízza rá a kislányát

Többször kérte a kőszegi nagymama a fiát, hogy ne bízza rá a kislányát - ezt mondta Híradónknak a család egyik közeli ismerőse. A négyéves kislány azután zuhant ki a második emeleti lakás ablakából péntek reggel, hogy nagymamája otthon hagyta, amíg levitte a kutyát sétáltatni. A gyereket a győri kórházban ápolják, állapota stabil.

Azonnal rohant, hogy segítsen a kizuhant kislányon

Még most is hallom, ahogy becsapódik - ezt mondta Híradónknak az a férfi, aki először vette észre a földön fekvő gyereket pénteken reggel Kőszegen. Azután zuhant ki a négyéves kislány az ablakon, hogy a nagymamája otthon hagyta, amíg lement kutyát sétáltatni. Mentőhelikopterrel vitték a gyereket a győri a kórházba, megoperálták, azóta az állapota stabil.

82 éves nagymamája vigyázott a második emeletről kizuhant kislányra

Kizuhant egy négyéves kislány egy második emeleti lakásból kora reggel Kőszegen. A környékbeliek szerint a 82 éves nagymamája vigyázott rá, aki levitte a kutyát sétálni, de a kislányt otthon hagyta. A gyerek kereshette, valahogy felmászhatott a nyitott ablakba, majd kizuhant. Súlyosan megsérült, de nincs életveszélyben.
Több lakó is próbált segíteni a kislánynak, egyikük ide kattintva elmeséli mit látott.

Lakással várják az új tanárt a Balatonnál

Lakással várják az új matematika tanárt a Balatonnál. A Somogy megyei Látrány alig néhány kilométerre van a tóparttól, ráadásul közel van az autópálya, így a nagyobb városok is könnyen elérhetők. A polgármester abban bízik, hogy a havi 12 ezer forintért odaadott bérlakás és a Balaton közelsége előnyt jelent majd a pályázóknál.

Csillagot kapott Törőcsik Mari, Jordán Tamás és Benkő László

A szombathelyi mozi előtti sétányon a hollywoodi sztárokéhoz hasonló emléket kapott Törőcsik Mari, Jordán Tamás és Benkő László. A Broadway Club Café kezdeményezte, hogy indítsák el a csillagok útját, ahova Szombathely és Vas megye hírességeinek neve kerülhet.

Két motoros halt meg az utakon

Meghalt két motoros alig több mint egy órán belül az országban. Egyikük Dunaföldvárnál rohant bele egy pótkocsis traktorba szombat reggel. A másik pedig a Veszprém megyei Mindszentkállánál halt meg. Egy kanyar után, nem tudni miért, áttért a szemközti sávba, és frontálisan nekicsapódott egy kocsinak. Az autóban ketten ültek, könnyebben megsérültek.

Akár 15 perc alatt is le lehet égni

Akár 15 perc alatt is leéghetünk. Szombaton nagyon magas volt az UV-B sugárzás. Ilyenkor 11 és 3 között nem ajánlott napozni, sokan viszont éppen ekkor strandoltak. Az általunk megkérdezett bőrgyógyász szerint idén a járványhelyzet miatt extrém terhelésnek van kitéve a bőr, mert az emberek nem szerezték meg az alapszínüket.

Kigyulladt a családi ház, a férfi már nem tudott kimenekülni

Tragikus háztűz Zsédenyen- egy 53 éves férfi halt meg az éjjel a Vas megyei községben. A családi ház felső szintjén csaptak fel a lángok. Információink szerint a férfi megpróbált kijutni az égő épületből, de a bejáratnál összeesett. Valószínűleg füstmérgezést kapott. 

Egytonnás betontömb zuhant a munkásra

A gépkezelő elismerte a bűnösségét a bíróságon, a munkáért felelős vezető azonban nem. Ma tartották a tavalyi szombathelyi halálos munkabaleset előkészítő ülését. Egy távhővezeték javítása közben egy rosszul kitámasztott egytonnás beton fedlap rázuhant egy munkásra, aki a helyszínen meghalt.

Balatoni vendéglátósok: csak annyit emeltek az árakon, amennyivel a költségeik nőttek

Mindössze 50 forinttal lett drágább a strandbelépő és a lángos Keszthelyen. A koronavírus miatt idén kevesebb külföldi turistára számítanak a Balatonnál. Az általunk megkérdezett vendéglátósok azt mondják, csak annyit emeltek az árakon, amennyivel a költségeik is nőttek, így próbálják elérni, hogy az itthon nyaralók elégedettek legyenek.

A véleménye miatt bocsáthatták el a tanárt

A véleménye miatt bocsátották el - ezt állítja a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola hegedűtanára. Rác Gábor kiállt az intézmény igazgatóhelyettese mellett, akit az igazgató annyira lepontozott a mestervizsgán, hogy azt meg kell ismételnie. Az igazgató nem nyilatkozott. A tankerület azt közölte, Rác Gábor többeket megfenyegetett, ezért a szakmai munka nehézségekbe ütközik.

Átlagosan egy kilót híztak a magyarok a karantén alatt

Ez derült ki egy friss felmérésből. A kutatás vezetője szerint sokan legalább két hétre elegendő élelmiszert tartalékoltak otthon, és több figyelmet fordítottak az étkezések megtervezésére.

Autó elé kanyarodott a biciklivel, azonnal meghalt

Soha többet nem ül autóba - ezt mondta az RTL Híradónak az a sofőr, aki pénteken elgázolt egy kerékpárost a Vas megyei Csipkereken. A helyi férfi az út szélén biciklizett és az autó elé kanyarodott. A sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést, a biciklis meghalt. Az autót vezető férfi azt mondja, nem tudja feldolgozni a történteket, ugyanis korábban mindkét gyerekét halálra gázolták.

Hat évet kapott a rablásért

Hat év fegyházra ítélték jogerősen azt a férfit, aki kirabolt egy postás teherautót Keszthelyen, még 2018 májusában. Fényes nappal emelt el negyedmillió forintot, de a postás észrevette, szóváltásba keveredtek, majd a tolvaj a meg is rugdosta a kézbesítőt.

Péntektől nem kell karanténba vonulni horvátországi nyaralás után

Péntektől nem kell két hét karanténba vonulniuk azoknak, akik horvátországi nyaralásból térnek haza. A hírt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reggel jelentette be. Korábban sok magyar lemondta tervezett külföldi nyaralását. De akadt olyan is, aki a kötelező karantén eltörlése után azonnal újra foglalt szállást.

Nagyon kevés vendég mehet be a gyógyfürdőkbe

A korlátozások miatt mindössze 165 főt engedhetnek be egyszerre a cserkeszőlői fürdőbe, a korábbi 6771-el szemben – erről a fürdő igazgatója beszélt az RTL Híradónak. A gyógyvizes medencéket nem lehet használni, a többiben pedig – épp a gyógyfürdő jelleg miatt – a strandokkal szemben nem fele, hanem negyed annyi vendéget lehet fogadni. A fürdőszövetség elnöke a korlátozások feloldásában bízik. Az operatív törzs nem válaszolt kérdéseinkre.

Videón a baleset - átrepült a körforgalmon

Egy részeg sofőr csapódott kocsijával egy szerviz falának Nagyatádon, miután szinte átrepült egy körforgalmon. Egy biztonsági kamera rögzítette a történteket, a felvételt a rendőrség hozta nyilvánosságra. A kocsit egy helyi férfi vezette, könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet.

Feleannyian mehetnek strandra

Felannyi vendéget engednek be, ezért csak napi jegyet tudnak váltani az idén a strandolók Szigligeten. A polgármester szerint ez komoly gondot okoz majd a főszezonban. A balatoni szálláshelyekre foglalók egyelőre máig nem szembesültek vele, de lehet, hogy nem mindenki jut be majd a fizetős strandokra, amikor szeretne. A szállodaszövetség elnöke szerint a főszezonig a korlátozó intézkedések még módosulhatnak.

Jóval kevesebb a hazai turista

Felemás az idei pünkösd a szállodákban. A hotelek egyrészt örülnek, hogy a járvány lecsengésével megnyithattak, a vendégek száma azonban jócskán elmarad a tavalyitól. Most hétvégén nyitott a balatoni strandok fele, csakhogy a rossz időben persze senki sem akart fürdeni.

Indul az élet vidéken, ezen a hétvégén több turista-vonzó látványosság nyílik

Két hónap után újra fogad látogatókat a diósgyőri vár, bár egyelőre a kiállítótermeket nem nyitották meg. Sárváron pedig mától nyitva van a kalandpark. A megfelelő távolságtartásra és a fertőtlenítésre mindenhol kiemelten figyelnek.

Országszerte kinyitottak a strandok

Országszerte kinyitottak a strandok a hosszú hétvégén. A borús idő ellenére is voltak már Bükfürdőn, és Hajdúszoboszlón is. A vendégek többsége nem fél, és nem okoznak nekik gondot az új szabályok. A Fürdőszövetség elnöke szerint most indul a próbaüzem.

Van, aki az utcára is alig mer kimenni a vaddisznók miatt Révfülöpön

A helyiek már félnek van, aki az utcára is alig mer kimenni a vaddisznók miatt Révfülöpön. Évek óta problémát jelent a Balaton-felvidéken, hogy túlszaporodtak a vaddisznók. Ráadásul idén már napközben is egyre többször felbukkannak a kertekben. Az önkormányzat szerződött a helyi vadásztársasággal, így egy vadász hetente háromszor körbejár a településen.

A pünkösdi hosszú hétvége lehet az első nagy próba az idegenforgalom számára

A pünkösdi hosszú hétvége lehet a járvány után az első nagy próba az idegenforgalom számára a Szállodaszövetség szerint. Általában félházra számítanak mindenhol, de találtunk olyan badacsonyi hotelt, ahol már ma érkeztek vendégek, és majdnem teltház lesz a hétvégén. A szakemberek azt tapasztalták, hogy mostanáig az apartmanok voltak a kelendőek, de Pünküsdkor egyre többen választják a hoteleket is.

Kinyitottak a vidéki bölcsődék és óvodák

Kinyitottak a vidéki bölcsődék és óvodák. Mától teljes létszámmal fogadhatják a gyerekeket, de a szülők dönthetik el, beviszik-e őket. Az újranyitás előtt mindent kötelezően fertőtleníteni kellett a személyzetnek, és saját házirend kidolgozását is ajánlja az operatív törzs.

Több, mint 150-nel előzte meg a civil rendőrautót

Több, mint 150-nel előzte meg a sofőr a civil rendőrautót Vas megyében, a 84-es főúton, majd 190-re gyorsított és eltűnt a rendőrök elől, végül balesetet okozott, így találták meg. Az autó vezetője nem tudott bevenni egy kanyart, és a szemből érkezőnek ütközött, végül az árokba vágódott. A balesetben nem sérült meg senki.
A teljes rendőrségi felvételt itt nézheti meg.

Egy belső sávban autózó tanulóvezetőt büntetett egy sofőr

Egy belső sávban autózó tanulóvezetőt büntetett egy sofőr Szombathelyen. Mindezt rögzítette a tanulóautó fedélzeti kamerája. Az oktató azt mondta az RTL Híradónak, gyakori az ehhez hasonló eset, de a tanulóknak meg kell tapasztalniuk, hogy milyen a belső sávban közlekedni, illetve onnan kisorolni, ami szerinte az egyik legveszélyesebb manőver.

Elvenné a kormány a helyi önkormányzatoktól a nagyberuházásokat?

Elvenné a kormány a helyi önkormányzatoktól a nagyberuházásokat, ez derül ki abból a törvényjavaslatból, amit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be. Eszerint az öt milliárd forint feletti költségvetéssel rendelkező beruházásokat a megyei önkormányzatokra bíznák. Az általunk megkérdezett ellenzéki városvezetők politikai bosszút gyanítanak a döntés hátterében. A kormány nemrég azt közölte, a változás nem vonatkozna a megyei jogú városokra és Budapestre sem.

Tíz fokot zuhant a hőmérséklet

Viharos széllel és hidegfronttal érkezett a lehűlés az egész országba. A hőmérséklet egyik napról a másikra több mint 10 fokot esett. Az előrejelzések szerint azonban a hétvégén újra visszatér a jóidő. Az általunk megkérdezett háziorvos szerint ez a drasztikus hőmérsékletváltozás mindenki szervezetét megviseli.

Halálos baleset Vas megyében

Valószínűleg rosszul lett a volánnál a sofőr, ezért hajtott fának szerda este Salköveskútnál. Az 58 éves férfit egy arrajáró kezdte újraéleszteni, de a közben megérkező mentők sem tudták megmenteni az életét.

Sok vendéglátós már készül

Van olyan vendéglátós, aki már készül, más inkább kivár, hogy a munkatársait és a vendégeket is védje. Vidéken hétfőtől nyithatnak az éttermek teraszai, kerthelyiségei. A balatoni polgármesterek közül van, aki a turizmus miatt örül az enyhítésnek, de aggódik a helyiekért. Több tóparti településen most sem engedik be a turistákat a hosszú hétvégén.

Újabb idősotthonokban jelent meg a koronavírus

Zalaegerszegi idősotthonokban is megjelent a koronavírus - az önkormányzati és állami fenntartású otthonban is találtak fertőzötteket az ellátottak és dolgozók között is. Szegeden pedig már 20 fölött van az idősek ellátásával is foglalkozó Vakok Intézetében megfertőződöttek száma. Tegnap az országos tisztifőorvos azt mondta, már 25 hasonló intézményben találtak fertőzötteket

82 embert menekítettek ki

Több, mint 80 embernek kellett elhagynia az otthonát, amikor kigyulladt egy tízemeletes panelház egyik lakása Szombathelyen. Hajnalban csaptak fel a lángok a hatodik emeleti albérletben. Egy férfi volt csak otthon, aki időben ki tudott menekülni, így nem sérült meg.

Fenntartanák a szigorításokat a polgármesterek

Továbbra is fenntartanák a kijárási korlátozásokat szigorító húsvéti intézkedéseiket a polgármesterek. Keddtől viszont erre már nincs felhatalmazásuk. Székesfehérvár fideszes vezetője abban bízik, hogy a kormány értékeli a települések tapasztalatait, és ennek megfelelően dönt a korlátozások központi szigorításáról.

Húsvéti hagyományőrzés online

Videóra vették a locsolóverseket, és sok helyen a kamerába öntötték a vizet húsvét alkalmából. Zenekarok, tűzoltók, vízimentők, és civilek is az otthonmaradás mellett döntöttek ma, de a húsvéti hagyományt így is tartották, és online locsolkodtak, hogy a karanténban se hervadjanak el a hölgyek.

Ne tapogassuk végig az árut

Ne tapogassuk össze a boltban a termékeket - erre kéri a vásárlókat az országos tisztifőorvos. Arra is figyelmeztet, hogy lehetőség szerint tiszta, szennyeződésektől mentes árut vásároljunk. A nem csomagolt termékeket pedig csak a kihelyezett csipeszekkel, lapátokkal érintsük meg. Kesztyű viselése helyett pedig a vásárlás után kézmosást és fertőtlenítést javasol.

Dudaszóval fejezték ki köszönetüket az egészségügyi dolgozóknak

Szepetneken péntek este taps helyett dudáltak a szociális, és egészségügyi dolgozókért, és tiszteletüket fejezték ki azoknak is, akik a veszélyhelyzetben elmentek vért adni. A faluban ugyanis nemrég véradást szerveztek.

Az éhezéstől félnek Borsodban

Nem a járványtól, hanem az éhezéstől félnek Borsodban. Az egyik segélyszervezet szerint az észak borsodi falvakban több száz embernek szűnt meg a munkahelye a koronavírus-járvány miatt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelenleg hat fertőzöttről tudnak, de jóval többen vannak olyanok, akik számára kilátástalan lett a jövő.

A nagykanizsai fideszes polgármester is átvette a város irányítását

A nagykanizsai fideszes polgármester is átvette a város irányítását az ellenzékben lévő testülettől, a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre hivatkozva. Balogh László egyedül döntött az alpolgármester kinevezéséről, visszahívta a tanácsnokokat, és csökkentette a képviselők tiszteletdíját is.

Földrengés rázta meg Zágrábot

Fél órán belül két akkora földrengés rázta meg reggel Horvátország fővárosának környékét, hogy még a Dunántúlon is érezni lehetett. A rengések komoly károkat okoztak. Zágrábban sokan az utcára menekültek. Halálos áldozatról nem tudni, de többen megsérültek.
A pusztításról ide kattintva még több felvételt láthat.

Zenés klip az otthonmaradásért

Zenés klipben szólítanak fel mindenkit az otthonmaradásra a szombathelyi önkormányzat dolgozói. Az elkészült szöveg után gitárt ragadtak, és maszkban énekelték el szerzeményüket. Az alkalmi zenekar mindenkit arra bíztat, hogy mosson kezet, maradjon otthon, és vigyázzon az idősekre.

Szállodákat ajánlanak fel karanténnak

Két nap alatt a szobák felét már lefoglalták abban a siófoki hotelben, amit karanténnak ajánlott fel az üzemeltető. Itt a külföldről hazatérő, és önkéntes karanténba vonuló munkavállalókat fogadják. Egy harkányi szálloda tulajdonosa is hasonló felajánlást tett. A budapesti szállodák sorra zárnak be, mert a járvány miatt nem érkeznek a vendégek.

Szóltak a szülőknek, figyeljenek

A koronavírus fertőzéssel diagnosztizált debreceni nő a lappangási idő alatt találkozott a Vas megyei testvérével, ezért már őt is vizsgálják a budapesti Szent László kórházban. A nő a szombathelyi egyetem egyik épületében lévő nevelési tanácsadóban dolgozik. Úgy tudjuk, több óvodással, és iskolással is találkozott az elmúlt napokban. A nyugat.hu szerint e-mailben kérték a szülőket, hogy azok a gyerekek maradjanak otthon, akik találkoztak a fertőzés gyanús nővel.

Feloldották a kamiontilalmat erre a hétvégére a koronavírus miatt

Feloldották a kamiontilalmat erre a hétvégére a koronavírus miatt. Ezt az Országos Kereskedelmi Szövetség kezdeményezte azért, hogy ne alakuljon ki áruhiány hétfőre a boltokban. Szerintük az elmúlt napokban már csillapodott a felvásárlási láz. A kamionstop fenntartásáról a hétvégi tapasztalatok alapján a technológiai minisztérium dönthet.

Autóbalesetben vesztette el édesanyját a 24 éves férfi

Azt hittem majd kapok egy telefont, aztán jön, ezt mondta Híradónknak a 24 éves férfi, aki kedden hajnalban vesztette el édesanyját egy balesetben. A nő Táplánszentkeresztnél frontálisan ütközött egy teherautóval. Nem használta a biztonsági övet, a helyszínen meghalt.

Telefonjával babrálhatott, ezért nem látta, hogy rálóg a sínekre

Úgy tudni a telefonjával babrált, ezért nem vette észre, hogy rálóg a sínekre. Súlyosan megsérült az a 48 éves nő, aki csütörtökön autójával egy vonattal ütközött. A sofőr egy másik autós mögött állt meg, úgy hogy a kocsi hátulja még épp a vágányokra lógott. Az érkező szerelvény hiába vészfékezett, nekiütközött.

Születésnapján gázolták halálra

Egy 64 éves férfit gázoltak el a zebrán szerdán este Keszthelyen. Az autós elrántotta a kormányt, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A férfi, akinek éppen csütörtökön volt a születésnapja, a kórházban belehalt sérüléseibe. Hétfőn pedig egy másik zebrán egy házaspárt ütött el egy autós. A férj szintén meghalt. A gázolások visszaszorítása érdekében a Zala megyei rendőrség fokozottan ellenőrzi a gyalogátkelőhelyeket.

Csak a 14 éves fiú volt otthon, amikor kigyulladt a házuk

Csak a tűz ropogására figyelt fel, aztán máris menekülnie kellett a lángok elől. Ezt mesélte az RTL Híradónak a 14 éves fiú, családi házuk hétfőn gyulladt ki a Zala megyei Oltárcon. Szüleivel és testvérével most egyetlen szobában húzzák meg magukat, mindenük odalett a tűzben, még a gyerekek tankönyvei is. Ha szeretnének segíteni a családnak, itt megtehetik: Bogdán Hajnalka, számlaszám: 10918001-00000191-05750004.

Nyolc százalékkal drágult az étkezés

A megugrott inflációnak is majdnem duplájával, átlagosan 8,3 százalékkal drágult az étkezés egyetlen év alatt. Ezt a Portfólió számolta ki. Szerintük ezért érzékeljük gyorsabbnak a pénzromlást, mint amekkorával a Statisztikai Hivatal kalkulál. A napi bevásárlás többe kerül, de például a ruhák ára alig változott. 

Elrendelték a nyomozást a Szombathelyi Médiaközpont vezetőjének gyanús tranzakciói miatt

Elrendelték a nyomozást a Szombathelyi Médiaközpont vezetőjének visszaélés-gyanús banki tranzakciói miatt. Ősszel édesanyja temetését és két hotelszámlát fizetett ki céges bankkártyával, tehát közpénzből. A temetés költségeit két nap után visszafizette, mert állítása szerint véletlenül használta a médiacentrum bankkártyáját. A jövő héten akár a vezető leváltásáról is dönthet a szombathelyi közgyűlés. A Fidesz szerint a polgármestert is felelősség terheli.

Saját házában öltek meg egy férfit Zalaegerszegen, a holttestet megpróbálták felgyújtani

Az RTL Híradó információi szerint a 40 év körüli férfi korábban befogadott egy terhes nőt, aki azóta meg is szülte a gyermekét. Nemrég csatlakozott hozzájuk a nő élettársa is. A rendőrség nem nyilatkozik, de a gyilkosság miatt egy nőt és egy férfit vettek őrizetbe.

Minden ötödik magyar kerüli az ázsiaiakat

Minden ötödik magyar kerüli az ázsiaiakat - ez derül ki az Index és a Závecz Research közös kutatásából. Az RTL Híradó által megkérdezett ázsiai üzletek vezetői azt mondták, a vásárlók óvatosabbak velük és sokat kérdezősködnek a betegségről. A vásárlók többsége ugyanakkor azt mondta stábunknak: nem fél, és azt állítják: nem kerülik ezeket a boltokat.

Az út közepén sétált, elgázolták

10 percig próbálták újraéleszteni a gyalogost, akit pénteken késő este ütöttek el a Bács-Kiskun megyei Szentkirályon. Erről beszélt az RTL Híradónak az egyik szemtanú, aki előtt ment az autó, amelyik elgázolta a 60 éves férfit. Az áldozat a sűrű ködben az út közepén sétált.

Későn hívták a mentőt az epilepsziás rohamot kapott férfihoz

Legalább tíz perc telt el, mire mentőt hívtak az epilepsziás rohamot kapott férfihoz - ezt mondta édesanyja a bíróságon. Fia meghalt, mire kórházba került. A szombathelyi Főkefe üzemében 2017 nyarán lett rosszul az egyik dolgozó. Felettesei először egymásnak szóltak, majd a családnak, csak ezután hívtak mentőt. Az üzemvezető elismerte a felelősségét a bíróságon, és együttérzését fejezte ki a családnak. Az orvosszakértő szerint azonban nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy ki hibázott.

Menet közben gyulladt ki a busz

Kigyulladt egy menetrend szerint busz a Vas megyei Acsádon tegnap délután. Erről felvétel is készült. Az utasok azonnal leszálltak, így senki nem sérült meg. A lángokat először a sofőr próbálta eloltani, de hívta a tűzoltókat is. A tűz a motortérből indult.

Családi tragédia: nem volt szén-monoxid érzékelő a házban

Biztosítani kell a kazánok működéshez szükséges levegőt, mert ha szén-monoxid kerül a levegőbe, az halálos lehet. Ezt mondta ma híradónknak a magyar gázipari vállalkozások egyesületének elnöke. Tegnap számoltunk be róla, hogy egy két éves kislányt és szüleit találták holtan Nagykanizsán. Feltehetően a kazánból visszaáramló füstgáz okozhatta a halálukat. Szomszédjuk szerint nem volt szénmonoxid érzékelő a házban. 

Kezd befagyni a Balaton, de még életveszélyes rámenni

Kezd befagyni a Balaton, de még nagyon vékony a jég, ezért életveszélyes rámenni. Az egybefüggőnek tűnő jégréteg csupán 1-2 centi vastag, ezért nagyon könnyen beszakadhat. A téli sportoláshoz pedig minimum 8 centi vastag jég kell, amire a következő napokban kicsi az esély, mert a Dunántúlon sok helyen csak fagypont közelében lesz a legalacsonyabb hőmérséklet.

Közösen terveztek öngyilkosságot

Letartóztatták a férfit, aki a gyanú szerint megölte élettársát szombaton Zalaegerszegen. Végzett a kutyájukkal is, majd feladta magát a rendőrségen. A bíróságon mindezt azzal magyarázta, hogy megbeszélték a nővel, öngyilkosok lesznek, mert sok az adósságuk. Végül magával már nem volt ereje végezni. Ügyvédje szerint az 53 éves férfi megbánta tettét. 

Két baba is született éjfél után egy perccel

Csupán egy perccel éjfél után két baba is született az országban. Patrik Nagykanizsán, Endre pedig Baján. Ők ketten születtek elsőként az újévben. Az első kislány pedig 0 óra 25 perckor érkezett, Budapesten. 

Az év utolsó vitorlásversenye a Balatonon

Óévbúcsúztató vitorlásversenyt tartottak a Balatonon. A Szilveszteri Regatta résztvevői jótékony céllal is szálltak vízre délelőtt. A nevezési díjak egy részéből egy Keszthelyen élő súlyos beteg kisfiút támogatnak.

Felállították a Balaton karácsonyfáját Szigligeten

Felállították a Balaton karácsonyfáját Szigligeten, amit idén először közösen díszítettek fel a rendezvényre látogatók. A kellemes idő ellenére csak ketten vállalták, hogy beviszik az 5 fokos tóba a fát. A Balaton karácsonyfája január elsejéig, az újévi csobbanásig marad a helyén, amikor versenyfutást rendeznek érte.

Vádat emeltek egy hajléktalan férfi ellen, aki megölte társát Zalaegerszegen

Emberölés miatt emelt vádat az ügyészség egy hajléktalan férfi ellen, aki júniusban megölte élettársát Zalaegerszegen. A vádirat szerint az erőszakos, többszörösen visszaeső 50 éves férfi a hajléktalanszállón ismerkedett meg a 29 éves nővel. Mindketten gyakran ittak. Nyáron is ez történt, amikor a férfi bedühödött, ütötte, rúgta, majd megfojtotta a nőt.

7 és fél a benzinkútrablónak

7 év 6 hónapra ítélte a bíróság a győri benzinkútrablót. A 30 éves férfi júniusban először gázsprayvel lefújta az egyik győri benzinkút dolgozóit, majd több mint 15 milliós bevétellel távozott. Még aznap feladta magát a szerb magyar kettős állampolgárságú férfi. Letartóztatásakor azt mondta, azért rabolt, mert tartozott, és halálosan megfenyegették. Az ítélet nem jogerős.

Esélye sem volt a túlélésre

Kamionnak préselt egy kocsit egy autószállító délelőtt az M1-es autópályán. A kocsi a baleset miatt a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, vezetőjének esélye sem volt a túlélésre. A kamionos egyébként azért állt meg, mert előtte két teherautó összeütközött.

Égő papírzsebkendővel gyújtotta fel a lakását, vádat emeltek ellene

Felgyújtott egy papírzsebkendőt, majd az ágyba dobta, az ügyészség szerint így gyújtotta fel harmadik emeleti lakását egy kőszegi férfi még tavaly februárban. Ezzel a társasház minden lakóját veszélybe sodorta. A gyújtogató ellen most emeltek vádat.

1,7 millió forintot vehetett fel halott anyja után

Összesen 1,7 millió forintot vehetett fel halott anyja után egy öreglaki nő - költségvetési csalás miatt emelt vádat ellene az ügyészség. A 80 éves asszony már 2017-ben meghalt, lánya azonban nem szólt senkinek. Idén tavasszal a szociális gondozók kezdték keresni. Ekkor derült ki, hogy meghalt, lánya pedig eltemette a kertjükben. Nyugdíját és az utána járó ápolási díjat azonban továbbra is felvette.

12 éves gyilkossági ügy végére tett pontot a rendőrség

A gyanú szerint 2007-ben egy hajléktalan ölt meg egy 81 éves férfit. A nyomozók már korábban is a nagykanizsai férfira gyanakodtak, de nem tudták bizonyítani, hogy ő gyilkolt. A nyomozást évekig felfüggesztették, idén nyáron viszont DNS mintája alapján beazonosították a férfit, majd elfogták.

Kiderült, korábban is kukkolt a férfi, aki zuhanyzó nőket videózott

Korábban is készített felvételt zuhanyzó nőkről az a 41 éves férfi, aki júliusban bukott le Zamárdiban, amikor a Balaton Soundon dolgozó nőket fürdés közben levideózta. A budapesti férfit a helyszínen elfogták, és laptopján a rendőrök további videót találtak. Az ügyészség most emelt vádat ellene.

Ma van Advent első vasárnapja

Négy hét múlva karácsony, ma kellett meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel veszi kezdetét hivatalosan a keresztény kultúrkörben a karácsonyi készülődés. A Somogy megyei Vörsön, 71 éve betlehemépítéssel várják az ünnepet. Itt látható Európa legnagyobb templomi betleheme.

Anyát és kislányát sodorta el egy autós Szombathelyen

Egy anyát és kislányát ütött el kedden egy autós Szombathelyen. Az asszony két gyerekével ment át a zebrán, amikor a kanyarodó sofőr már nem tudott megállni, és elsodorta őket. A nő és a karjában lévő 2 éves kislány a földre zuhant. Az idősebb gyermek nem sérült meg.

17 milliárd forintot ért a drog

17 milliárd forint - ennyit ér az a több mint 730 kiló heroin, amit a napokban foglaltak le a szlovén és a magyar hatóságok. A szállítmány Iránból érkezett, jelentős részét a szlovéniai Koperben már lefoglalták, de 69 kilónyit tovább engedtek. A szlovén-magyar együttműködésnek köszönhetően eljutott egy budapesti férfihoz, akit ezután őrizetbe vettek.
A budapesti fogásról itt láthat még több felvételt.

A buszmegállóhoz akart átjutni a  81-es úton, a sötétben halálra gázolták

Halálra gázoltak egy gyalogost kora reggel Győr külterületén a 81-es főúton. Még sötét volt, amikor a sötét ruhában lévő 57 éves nő megpróbált átmenni az úton, de egy kocsi elütötte. Az életét már nem tudták megmenteni. Azon a szakaszon 90-nel mehetnek az autósok, a közelben van egy buszmegálló is, de zebra nincs. A gázoló sofőrt nagyon megviselték a történtek.

Beszólt a barátnőjének, rátámadt a hajléktalanra

Csúnyán beszélt a barátnőjével - ezzel indokolta a bíróságon egy férfi, hogy életveszélyes sérülést okozott egy hajléktalannak tavaly novemberben Sopronban. A 28 éves támadó a vád szerint nekifutásból fellökte, és meg is ütötte az utcán dülöngélő férfit, akinek feje a földnek csapódott, és betört a koponyája. A fiatal támadó pedig elmenekült a helyszínről.

Botrány a győri közgyűlés alakuló ülésén

Úgy tűnik azután sem csitulnak a kedélyek a kisalföldi megyeszékhelyen, hogy a szexbotrányba keveredett, ám ennek ellenére újraválasztott Borkai Zsolt polgármester szerdán bejelentette lemondását. A mai alakuló ülésre rendőröket kellett hívni, mert a díszterem előtt mintegy ötven felháborodott tüntető verte az ajtót de nem engedték be őket a nyilvános ülésre.

Teltház a hosszú hétvégén

Sok helyen már hónapokkal ezelőtt lefoglalták a szobákat a hosszú hétvégére, országszerte teltház volt a szállodákban. A szállodaszövetség szerint van, ahol fél évre előre kell foglalni. Sokan voltak a Balaton környékén is, ott főleg a kirándulókat vonzotta a jó idő.

7 év börtönre ítélték a darnózseli hentest

7 év börtönre ítélték a darnózseli hentest. A vád szerint a férfi 2014-ben megölte feleségét, a holttestet feldarabolta, a maradványok egy részét a házukhoz közeli réten szétszórta. A bíróság szerint nem lehet teljes bizonyossággal kimondani, hogy a férfi ölte meg a feleségét, ezért csak testi sértés miatt ítélték el.

A férfi azt hitte, hogy megölte barátnőjét, de a nő mégis túlélte

10 év börtönre ítélték azt a férfit, aki 2017 nyarán baltával többször megütötte barátnőjét. A férfi azt hitte, hogy a nő meghalt, ezért elment a rendőrségre, és feladta magát. Azt azonban akkor még nem tudta, hogy a nő túlélte a bántalmazást. Az asszony életét sikerült megmenteni, de maradandó fogyatékosságot okozó sérülései keletkeztek.

Összefogtak a Crohn-beteg családanyáért

Jótékonysági koncerttel segítették az ácsiak egy súlyos Crohn-beteg anya gyógyulását. A 28 éves nőt pénteken átszállították egy németországi kórházba, ott folytatódik a gyógykezelése. A helyiek pedig összefogtak, és adománygyűjtésbe kezdtek, hogy így segítsék a családot.

Borkai nélkül ünnepeltek Győrben

Borkai Zsolt nélkül emlékezett meg a győri önkormányzat október 23-áról. A szexbotrányba keveredett polgármester helyett egyik helyettese mondott beszédet, de a kérdések elől ő is inkább elsétált. A helyi ellenzék szerint Borkai Zsolt bujkál, mert méltatlanná vált a város vezetésére. Győrben aláírásgyűjtés indult a politikus távozását követelve.

Nem szólt az anyja haláláról

Egy idős asszony holttestét találták meg hétfőn egy családi házban Pápán. Úgy tudjuk, hogy a 90 év körüli nő lányával élt együtt, és már hónapok óta halott lehetett, de a lánya erről nem szólt senkinek.

Az egész iskola előtt kellett bocsánatot kérniük

Az egész iskola előtt kellett bocsánatot kérnie egy tanárnak és több diáknak egy keszthelyi gimnáziumban. Az egy osztályba járó tanulók egy iskolai ünnepségen eljátszott előadásukban viccet csináltak abból, hogy egy korábbi tanáruk összejött egy korábbi diáktársukkal. Bár az érintett tanár az eset miatt már nem dolgozik az iskolában, az édesanyja, aki ott tanít, zokon vette az előadást, ezért kényszerítették bocsánatkérésre a diákokat és osztályfőnöküket.

Borkai öt évre tervez, a szexbotrányt „botlásnak” nevezte

Kilép a Fideszből, de továbbra is a kormánypártok támogatásával fog dolgozni Győrben Borkai Zsolt. A polgármester ezt egy rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be. A politikus a vele történteket "botlásnak" nevezte, a korrupciós vádakról viszont egy szót sem szólt és kérdezni sem lehetett tőle. A helyi ellenzék szerint Borkai Zsoltnak nem a Fideszből kellett volna kilépnie, hanem le kellett volna mondania.

Egy őzet akartak lehúzni az útról, egy autó elsodorta őket

Elgázoltak két férfit a Somogy megyei Pogányszentpéternél pénteken este. Elütöttek egy őzet, azt akarták lehúzni az útról, de egy autó elsodorta őket. Mindketten súlyosan megsérültek. A láthatósági mellény ilyen esetben is sokat segíthet.

Lemondtak róla az orvosok - feleségéért küzd a kétségbeesett férj

Nem fogja feladni - ezt mondta Híradónknak az a kétségbeesett férj, akinek feleségéről lemondtak az orvosok. A 28 éves nő Crohn betegségben szenved kiskora óta, de tünetei 7 hónapja, kislányuk születése után erősödtek fel. Vastagbelét eltávolították és szilárd táplálékot sem ehet. Férje most minden kórházat és orvost felkeres, hátha valaki meg tudja menteni a feleségét.
Ide kattintva megtudhatja, hogyan segíthet a súlyos beteg anyukának.

Borkai Zsolt: Hibáztam és megbántam

Hibázott és megbánta - ezt mondta Borkai Zsolt az őt ért vádakkal kapcsolatban. Győr fideszes polgármestere elismerte, hogy a róla nyilvánosságra került képek és videók részben valódiak. Bejelentette, hogy nem lép vissza a polgármester-jelöltségtől és feljelentést tesz. A felvételeket szivárogtató blog hétfőn elérhetetlenné vált, később azonban egy új helyen újraindult. A Fidesz szerint az ügy Borkai Zsolt magánéletének a része. Az ellenzék viszont azt mondja, ha közpénzt is érint, akkor közügy.

Csatornáznak, pedig az út rossz

Beomlott árokfalak, kisebb kapubejárók, rosszul végzett csatornaépítésre panaszkodnak a lakók Szombathelyen. Szerintük hozzá nem értés árulkodik az elvégzett munkáról. Az oladi városrészen élők pedig azt mondják: náluk nem is a csapadékvíz elvezetéssel, hanem az úttal volt probléma.

Valóra váltották a kisfiú álmát a rendőrök

Benett álma, hogy egyszer rendőr legyen, ezért negyedik születésnapjára nagy meglepetést szerveztek neki a szülei!

Ügyintézők viszik a leveleket Rajkán

Postai ügyintézők viszik a leveleket a postások helyett Rajkán. Két kézbesítő van a Győr-Moson-Sopron megyei településen, de néhány hete mindketten betegek. Ezért a postai dolgozóknak kell kivinni a küldeményeket.

Két gyermekük is SMA-s

Mindketten tudnak majd járni, ezért harcolnak - ezt mondta az RTL Híradónak a tatabányai anya, akinek legkisebb fiánál is SMA-t, vagyis gerincvelő eredetű izomsorvadást diagnosztizáltak. Tavaly a középső gyereknél állapították meg a betegséget. A 3 és fél éves Dani a kezeléseknek köszönhetően sokat fejlődött, ugyanez az út vár a másfél éves Bercelre is.

Nem engedték be a panaszos szocialista képviselőt az ülésre

Nem jutott be a helyi választási bizottság péntek esti ülésére egy győri szocialista képviselő. Juhász István azért fordult a testülethez, mert szerinte a fideszes polgármester és egy kormánypárti képviselő törvénytelenül kampányolt. A politikus szerint az aljegyző utasítására nem engedték be az ülésre, ahol távollétében mindkét beadványát elutasították. A győri aljegyző viszont azt mondja: ha őt hívta volna fel, akkor beengedték volna a szocialista képviselőt, az egyébként nyilvános ülésre.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való