KERESÉS search-close

"Lőrinc Ferenc" szerzővel ellátott tartalmak

Lőrinc Ferenc

Lőrinc Ferenc által létrehozott tartalmak (100):

Másfél milliárd forintot csalhattak el

A gyanú szerint több mint másfél milliárd forint áfát és járulékokat csalt el egy kecskeméti ügyvéd által irányított bűnszervezet egy vágóhídon keresztül a költségvetésből. Azt találták ki, hogy a dolgozók bérét fiktív számlákkal veszik ki a cégből, ráadásul így még az áfán is spórolnak.

Nem fogadta el a 10 év börtönt az a nő, aki megfojtotta barátnőjét

Nem fogadta el a 10 éves börtönbüntetést. Enyhítésért fellebbezett az a szegedi nő, aki megfojtotta barátnőjét, majd az udvaron épülő kerti tó gödrében felgyújtotta és elásta holttestét. A gyilkosság 3 éve történt, de csak tavaly februárban derült ki. Közben a nő úgy élt tovább áldozata házában, mintha mi sem történt volna. Bő egy év telt el, mire a családnak is gyanús lett az asszony hiánya.

Buszokkal szállították el a menekülteket a szerbek a határról

Buszokkal szállították vissza kora hajnalban a szerb rendőrök a befogadóközpontokba azokat a menekülteket, akik még csütörtök délután akarták átlépni a szerb-magyar határt Tompánál. Csütörtök délután 3-400 menekült kezdett ülősztrájkba a határ szerb oldalán, köztük sok gyerekkel és nővel. Azt mondták, addig maradnak, amíg át nem engedik őket Nyugat-Európa felé.

Annyira kicsi, hogy még most is alig lehet észrevenni

Még Újévkor született, de most mutatjuk meg a Szegedi Vadaspark legkisebb fehérfejű selyemmajmát. Annyira kicsi, hogy még most is alig lehet észrevenni. Szinte egész nap az apja hátán csimpaszkodik. Szülei tavaly kerültek össze Szegeden a fajmentő programnak köszönhetően.

Halálra gázolták egy idős asszonyt a reggeli ködben

Idős asszonyt gázolt halálra egy autós a fővárosban a XXIII. kerülteben a Grassalkovich úton. A reggeli ködben szinte a semmiből lépett az autó elé, a sofőr nem tudta elkerülni a gázolást. Országszerte több baleset is történt a ködös, csúszós utakon ma is. A rendőrök türelmet és odafigyelést kérnek az autósoktól a megváltozott útviszonyok miatt.

Súlyos balesetek a ködben

Reggel egy 64 éves férfi halt meg, miután autójával egy másik kocsinak ütközött az 53-as főúton Tompánál. Pécsen pedig előbb öt autó karambolozott, majd a baleset miatt megálló közutas autóba rohant bele egy újabb. Itt összesen hárman sérültek meg.

Füstbomba robbant a kezükben, több ujjukat is elveszítették

Kreatív fotózásnak indult – tragédia lett a vége. Több ujját is elveszítette két 14 éves lány, amikor egy internetről rendelt pirotechnikai eszköz felrobbant a kezükben Nagymágocson vasárnap. Fotót és videót szeretett volna róluk készíteni egy barátjuk, ő hozta a füstbombát, azonban az hibás lehetett, mert miután meggyújtották, felrobbant. A Híradónk által megkérdezett pirotechnikus szerint nem csak a netes beszerzése, de az utcai használata is tilos, ráadásul ilyen eszközt működés közben életveszélyes kézben tartani.

Halálos baleset: a sofőr meghalt, a vele utazó 2 éves gyerek életveszélyben

Nevelőszülőként dolgozott az az asszony, aki tegnap késő délután halt meg egy közlekedési balesetben a Csongrád megyei Székkutas közelében a 47-es főúton. Életveszélyesen megsérült a vele utazó kétéves gyermek is. Az asszony Orosháza felé tartott kocsijával a gondjaira bízott gyerekkel, amikor áttért a szemközti sávba és három járművel is ütközött, majd az útszéli árokba csapódott. A másik három autó is összetört, azokban négyen sérültek könnyebben, köztük egy kismama.

Jó magaviselete miatt szabadulhat az olaszliszkai lincselés egyik vádlottja

Újabb lincselő szabadulhat a fegyházból. Jó magaviselete miatt feltételesen szabadlábra kerülhet az olaszliszkai lincselés még 2009-ben 15 év fegyházra ítélt harmadrendű vádlottja is. A Szegedi Törvényszék határozata ellen az ügyészség fellebbezett. A család jogi képviselője szerint megviselte őket az újabb szabadulás lehetőségének híre.

Zene az utcán és a villamoson is

Budapesten a természet és a zene összefonódásáról szóló koncertekkel, Szegeden zenélő villamossal, máshol köztéri és térzenei programokkal ünnepelték a Zene Világnapját. Október elseje 1975 óta a zene nemzetközi ünnepe.

Túl az első bemutatón a Titanic musical

Túl az első bemutatón a szegedi Dóm téren a Titanic musical. A szereplők azt mondták, lelkileg nagyon nehéz átélniük a hajó süllyedésének pillanatait. A történet kedvelőinek érdemes megnézni az előadást, mert az utolsó másodpercig titok marad, hogy ki éli túl a tragédiát.

Látványos és monumentális díszletek készülnek a szegedi gyárban

Látványos és monumentális díszletek készülnek a szegedi gyárban, ahol az Aida és a Hófehérke című darabok hátterét is megépítik. A szakemberek gőzerővel dolgoznak, hogy az előadásokra elkészüljön mindaz, amit az asztalnál a látványtervező megálmodott. A Titanic díszletét is itt gyártják, a darab ősbemutatója a Szegedi Szabadtéri Játékokon lesz.

Miniszteri biztos Márki-Zay Péter kihívója

Egy miniszteri biztos, Grezsa István indul Márki-Zay Péterrel szemben polgármester-jelöltként Hódmezővásárhelyen, miután Lázár János nem vállalta a jelölést. A volt miniszter a múlt héten azt írta, nem a vereségtől tart, hanem a győzelemtől, ami megosztaná a várost, ezért nem indul.

Gyerekszobába csapódott egy kamion Solton, a ház lakhatatlanná vált

Gyerekszobába csapódott egy kamion – sokkot kapott az édesanya. Tíz perccel korábban még ott aludt egy kétéves kisfiú, de felébredt és kiment a konyhába, ez volt a szerencséje. A baleset a Bács-Kiskun megyei Solton történt tegnap délután. Senki nem sérült meg, de a második gyermekével héthónapos terhes kismama sokkot kapott a történtek után. A ház lakhatatlan lett, a családot átmenetileg a szomszédok fogadták be. Ha szeretne segíteni a családnak ide utalhat: Gallai Norbert, számlaszám: 11773463-00587523.

ATM-et törtek fel


szerző:
2019.05.11. 17:45
ATM-et törtek fel

A térfigyelő kamerák segíthetnek elfogni a rablót, aki pénteken megpróbált kifosztani egy bankautomatát Kiskunmajsán. Egyelőre nem tudni, hogy sikerrel járt-e. Megszólalt a riasztó is, a perceken belül helyszínre érő rendőrök azonban már senkit sem találtak a takaréknál.

Magánutat csináltak a közútból a batidai vadászkastélynál

Közutat kerítettek el a batidai vadászkastélynál. Az épületet üzemeltető cégben Lázár Jánosnak is résztulajdona van. A földhivatali nyilvántartásból, és a közelmúltban végzett földmérésekből is az derült ki, hogy az elkerített terület valójában a hódmezővásárhelyi önkormányzaté. Miután ez kiderült, a kastélyt üzemeltető cég kész akár fizetni is, hogy továbbra is kizárólag ők használhassák az épületekhez vezető utat.

Ismét itthon telel Matyi, a gólya

A csirkenyak az egyik kedvence, de nem különösebben válogatós. Az emberek közelében még mindig óvatos, de fiókáit azért néha beviszi egy-egy potya ebédre a házak közé. Családját elengedi, ő azonban úgy tűnik, nem szeret annyit repülni, mert télire itt marad. Ő Matyi, az ásotthalmi tanyavilág kedvenc gólyája.

Horror a tanyában: állati tetemeket dézsmáló malacok, dögszag

Megrázó történet! Elpusztult birkák, állati tetemeket dézsmáló malacok, dögszag. Mellettük csontsovány tehenek, rühes juhok, beteg jószágok mindenfelé. Egy kiskunmajsai tanyán találták ezeket a körülményeket az állatvédők, egy környéken élő szólt nekik. A megdöbbentő körülmények miatt – a helyi önkormányzat segítségével - az állatok nagy részét - átmenetileg - biztonságos helyre szállították.

Sokan nem fedik le rendesen a szennyvízaknát, tragédia lehet belőle

Van, aki csak egy fóliát dob rá, és van, aki korhadt deszkát, de van olyan is akad, aki semmivel sem takarja le. Pedig az általunk megkérdezett jogász szerint, mindig a háztulajdonos felelőssége, hogy biztonságosan legyen befedve a szennyvízakna. Vasárnap egy 18 hónapos kisfiú fulladt bele egy udvari emésztőbe. A rendőrök gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak.

Egészséges újszülöttet hagytak a kecskeméti babamentő inkubátorban

3400 gramm a súlya, 53 centiméter hosszú és Gábor névre hallgat, egészséges újszülöttet hagytak a kecskeméti megyei kórház babamentő inkubátorában szerdán kora hajnalban. A kisfiút gondosan ellátta, felöltöztette és megetette édesanyja, mielőtt betette az inkubátorba. Így bármelyik édesanya következmények nélkül, névtelenségét megőrizve mondhat le a nem kívánt gyermekről. Azonban neki is van hat hete, hogy meggondolja magát és hazavigye Gáborkát.

A NAV nevében verik át az adathalászok az embereket

Hivatalos üzenetnek tűnik, mégsem az. Adóvisszatérítés lehetőségével kecsegtetnek, de valójában csak a gyanútlan felhasználókat próbálják adathalászok átverni. A személyes adatok mellett, leginkább a bankszámlaszámok és jelszavak megszerzése a céljuk. Rosszul jár, aki a NAV nevében küldött állevelekben szereplő linkre kattint, adóvisszatérítés helyett kifoszthatják a csalók, ha megadja az adatait.

Lett helye a felcsúti buszmegállónak

Felcsútnak nem kellett, Hódmezővásárhelyen befogadták. A Kétfarkú Kutyapárt fedett buszvárót épített Felcsúton a polgámester-választási kampányban, de a helyi önkormányzat lebontatta azt. A megállót ezután ajánlották fel Hódmezővásárhelynek, ahol örömmel fogadták.

Kilométereken át üldözték az ámokfutót

Szabálytalan előzésből autós üldözés. Ámokfutót próbáltak megállítani a rendőrök a hétvégén, Szegeden. A sofőrt igazoltatni akarták, de nem állt meg. Végigszáguldott szinte az egész városon, nyomában a rendőrautókkal. Az egyiket össze is törte.

Fehér csacsi született

Albínó szamár született Szegeden – az apró hófehér jószág pénteken jött a világra. A gazda évek óta tart szamarakat, de most először fordult elő, hogy fehér kis csacsi született. A nem mindennapi csikó csődör.

Idős pár halt meg a balesetben

Két ember meghalt, amikor autójuk kamionnal ütközött Kecskemét közelében a 44-es főúton. Az autót vezető idős férfi majdnem árokba hajtott, ezért elrántotta a kormányt, a kocsi ekkor keresztbe fordult az úttesten, épp egy érkező kamion előtt.

Életmentő szívműtétek Szegeden

Olyan határon túli gyerekeket operáltak meg a gyermekklinikán, akikről otthoni orvosaik lemondtak. Nem vállalták a műtétet a komplikációk miatt, vagy egyszerűen hiányzik az eszköz és a szaktudás egy sikeres beavatkozáshoz. A Rotary Gift of Life program idén húsz, határon túli gyerek műtétjét finanszírozta Szegeden.

Gyorsan tanul a szegedi kisfóka

Bohókás és gyorsan tanul Milo, a nemrég Szegedre érkezett borjúfóka. Az állat imádja az emberek társaságát. A duisburgi állatkertből jött, ott csak az alapokat tanították meg neki, mostanra viszont sokat fejlődött Szegeden.

Újságban reklámozta magát a szemetet illegálisan lerakó férfi

Újsághirdetésekben reklámozta szemétszállító szolgáltatását egy hódmezővásárhelyi férfi. Azt azonban senkinek sem mondta, hogy a pénzért elszállított szemetet nem a hulladékudvarba viszi, hanem egyszerűen kidobja egy út mellé a város szélén.

Halálra gázolták a sofőrt a baleset után

Szörnyethalt egy 41 éves bolgár féri az M5-ös autópályán Lajosmizse közelében, amikor tegnap este teherautójával figyelmetlenül váltott sávot és összeütközött a mellette haladó kocsival. A bolgár férfi az ütközéskor kiesett a teherautó fülkéjéből, a mögötte haladó autó elütötte.

Nagyobb büntetést szánna lánya gyilkosának

Csalódott az anya, amikor kiderült, 14 évre ítélték lánya gyilkosát. Az akkor 31 éves cukrásznőt 1999-ben megerőszakolta és megfojtotta támadója Kecskeméten. A gyilkost hiába keresték. 17 év után fogták el: egy rablás miatt vettek tőle DNS mintát, ami egyezett a gyilkosság helyszínén talált mintával.

Tizenegyedik és nulladik órájuk is lehet a középiskolásoknak

A Független Diákparlamenthez országszerte több iskolából is küldtek órarendeket a diákok, szerintük ebből kiderül, hiába tüntettek a túlterheltség ellen, a probléma az idei tanévben is fennáll. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy reagált, az iskolák maguk döntenek az órarendekről, a Független Diákparlament pedig részt vehet az új Nemzeti Alaptanterv kidolgozásában.

Templomból akart lopni, de nem sikerült

Bocsánatot kért és megígérte, kifizeti az üvegablak árát az a betörő, akit kedden este a hívek kaptak el, amint a csongrádi, piroskavárosi plébániába próbált épp bemászni. A férfihoz mentőt is hívtak, mert elvágta a bal csuklóját, amikor az ablakot betörte. A peches tolvaj szerdán épp a forgatás közben csengetett az ajtón, kameránk előtt kért bocsánatot a plébánostól.

Sokat kellett várni a tűzoltókra?!

Kétségbeesésükben már a helyszínen lévő rendőrnek is szóltak, hogy sürgesse meg a tűzoltókat, mert leég az egész épület – ezt állítják a múlt kedden, Kunfehértón kigyulladt lakóépület szomszédjában élők. A tűzoltók szerint az első riasztás után 17 perc alatt megérkeztek.

Elstartolt Szegeden a SZIN

Az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok Híradónk előtt egy órával nyitotta meg a kapuit. A sátorozók már ma beköltözhetnek, mindenki más előtt birtokba vehetik a fesztivált. A következő négy nap alatt a 10 színpadon csaknem 1400 fellépő fordul meg, a több mint 150 zenei programon.

 

Ennivalót vittek a röszkei tranzitzónába Iványi Gáborék, de nem engedték be őket

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkipásztora azoknak osztott volna kenyeret és halat, akiknek elsőre elutasították a menedékkérelmét, így nem biztosítottak nekik ellátást. Az ő ügyükben a Helsinki Bizottság fordult Strasbourghoz, ott pedig kötelezték Magyarországot arra, hogy gondoskodjon a menekültekről. Iványi Gábor szerint magyarként, Szent István ünnepén szégyen, hogy nem segít az állam a nélkülözőkön.

 

Rászoruló gyerekeket táboroztatnak a nagyik

Finomságok, szeretet, igazi tábori hangulat – ez a pótmamák ingyenes tábora Makón. Ráérős nagymamák vállalták, hogy nyári tábort szerveznek azoknak a gyerekeknek, akiknek szülei nem engedhetnék meg maguknak azt, hogy táborba küldjék gyerekeiket. A nagymamák még arról is gondoskodnak, hogy a nap végén vacsorája is legyen mindenkinek.

50 millió vendégházakra

Egyszerre 9 falusi vendégház is épülhet a Bács-Kiskun megyei Bócsán, jórészt az Európai Unió pénzéből. Az Index gyűjtötte össze a nyertes pályázatokat. Országosan több mint hétszáz pályázó kapott maximum 50 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást szálláshelyek létesítésére. A nyertesek között fideszes politikusok érdekeltségei, illetve családtagjai is vannak.

Esővel és jéggel jött a vihar

Forgószéllel, dió nagyságú jéggel és rengeteg esővel csapott le a hétfői vihar. A tomboló szél Pest megyében okozta a legnagyobb károkat, fákat csavart ki, Budapesten egy uszoda tetőszerkezetét is megbontotta. A tűzoltókat 280 helyszínre riasztották, nekik a házakra, utakra dőlt fák és az elárasztott pincék adták a legtöbb munkát. 25 épület sérült meg a viharban, volt, ahol 20 perc alatt annyi eső esett, mint máskor egész nap.

Örök szerelem a szegedi szabadtérin

Shakespeare Rómeó és Júliáját próbálják a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm-téri színpadán. Hegedűs D. Géza irányításával a két háború közötti Olaszország világa jelenik meg a színpadon, a történet fiatal szerelmespárját Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka alakítja.

Elkobozták a „házi” szervált

Szervált, vagyis vadállatot koboztak el egy szegedi nőtől, természetkárosítás miatt ítélték el. Egy évre próbára bocsátotta a bíróság, mert engedélyek nélkül tartotta a ragadozót egy üdülő udvarán, Szegeden. A szervál közepesen veszélyes állatnak minősül, csak a természetvédelmi hatóság engedélyével lehet tartani.

Magyar zöldségtől halhattak meg

Kilencen meghaltak, 47-en pedig megbetegedtek a Magyarországon gyártott zöldségektől - egy fagyasztott termékeket gyártó cég zöldségeiről, salátáiról derült ki, hogy lisztéria baktériummal fertőzöttek. Mivel eddig Nyugat-Európában szedte áldozatait a magyar termék, így az unió élelmiszerbiztonsági hivatala vizsgálódott, ők jutottak el a szennyezés forrásához, egy bajai céghez. A betegség hasmenéssel, hányással jár és az időseket, legyengülteket veszélyezteti. A cég termékeit a nagy áruházláncok visszavonták Magyarországon is, miután kiderült, hogy hazai boltokba is kerülhetett fertőzött áru.

IDE KATTINTVA MEGNÉZHETI AZ ÉRINTETT TERMÉKEKET!

Az út közepén gyalogolt, halálra gázolták

Belehalt a sérüléseibe az a 40 éves román férfi, akit szerda késő este ütött el egy busz Kecskemét és Nagykörös között. Az áldozat az egyik sáv közepén gyalogolt, amikor a busz, ami éppen egy teherautót előzött, elgázolta. A busz vezetője azt mondta: esélye sem volt, hogy elkerülje a balesetet.

Termálfürdő: Térdig érő vízben merült el a kislány

Az ijedtségen kívül komolyabb baja nem esett annak a három és fél éves kislánynak, aki még csütörtökön merült el a kiskőrösi termálfürdő tanmedencéjében. A gyerek egy napközis csoporttal pancsolt a strandon. Az egyik kísérő vette észre a kislány vízben lebegő, mozdulatlan testét. A partra húzott, eszméletlen gyereket az úszómesterrel közösen élesztették újra. Mire a mentő kiért, a gyerek már jól volt, csak megfigyelésre vitték kórházba.

Meghalt a kislány, pénzbírságot kaptak a felelőtlen orvosok

Többszázezer forint pénzbírságra ítélt két orvost az egri bíróság a megismételt eljárásban is, amiért öt éve nem vették komolyan egy féléves, lázas kislány tüneteit, aki másnapra meghalt.

Kihajtott a kamion elé, szörnyethalt

Szörnyethalt annak a furgonnak a vezetője, amelyik lassítás nélkül hajtott ki egy kamion elé csütörtökön Lakitelek közelében.

 

Rendőrök mentették meg a kutyát az égő házból

Kutyát mentettek a rendőrök Szentesen. A tűz már az egész tetőszerkezetet elborította, amikor az utcába kanyarodó rendőrautóból felfigyeltek a füstre. A két rendőr azonnal átmászott a kerítésen és berohant az épületbe, és ott találtak rá a rettegő kutyára.

Videón a tűzoltók mentőakciója

Videót hoztak nyilvánosságra arról, ahogy a tűzoltók megmentettek egy hordalékfákba kapaszkodó fiatal férfit múlt szerdán az áradó Tiszából. A vízimentők azért tették közzé a videót, hogy felhívják a figyelmet a Tisza veszélyeire. 

A pincéből fúrták meg a széfet

Megfúrták a pince felől a páncélszekrényt, 25 és fél évet kaptak érte. 105 millió forint értékben lopott ékszereket és készpénzt egy banda egy szegedi ékszerboltból. A pince mennyezetét bontották meg, épp a széf alatt, amit így alulról kipakoltak. A nem mindennapi lopás hat éve történt az október 23-ai hosszú hétvégén.

 

Kiemelnék a T-34-est a Tiszából

Felszínre kerülhet egy világháborús tank. Kiemelné a Tiszából a második világháborúban Szegeden a folyóba esett szovjet harckocsit a helyi Haditechnikai Park. A tank 1944-ben a legénységével együtt süllyedt el, miután szétnyílt alatta a pontonhíd. A harckocsira egy búvár talált rá 21 méter mélyen, egészen máshol, mint ahol eddig keresték.

 

Nem emlékszik a verésre a fiú

Monokli és zúzódások - két gyerek is azt állítja, hogy az egyik nevelő bántotta őket a makói gyerekotthonban. Mindez még két éve történt, a fiúkat ma hallgatta meg a bíróság.

Bíróság előtt a savazós asszony

2016 nyarán mérgében borította egy üveg tartalmát egy kecskeméti utcán hangoskodó fiatalokra. Most kezdődött tárgyalásán nem akart vallomást tenni, korábban a rendőröknek azt állította, fogalma sem volt, hogy maró anyag van az üvegben. A végzős diákok és tanáruk a sikeres érettségit ünnepelték. Az asszonyt zavarta a zaj, ezért támadt rájuk. A kénsavtól hárman sérültek meg.

A finomságok újrahasznosítása

Szemét helyett adomány. Ne dobjuk ki a karácsonyi asztalról megmaradt finomságokat, azokból ugyanis még sokan jól lakhatnak – erre hívja fel a figyelmet több – rászorultak ellátásával foglalkozó civil szervezet. Azt javasolják: a megmaradt karácsonyi ételeket lezárt dobozokban tegyük egy közeli ételládába.

 

Drog: egymilliárdos rekordfogás

Egymilliárd forint a feketepiaci értéke annak a kábítószer szállítmánynak, amely két nappal ezelőtt bukott le kora reggel a röszkei autópálya határátkelőhelyen.

15 éves lányt futtattak

Vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a nyomozást egy hódmezővásárhelyi pár ellen, akik még tavaly nyáron egy fiatal lányt kényszerítettek prostitúcióra Szegeden.

Támadás vagy civil flashmob?

„Megtámadták a Fidesz segítőit Szegeden” – ezt állítja az egyik fideszes önkormányzati képviselő a SzegedMa.hu egyik cikkében. Rá hivatkozva a hagyományosan jobboldali hírportál azt írja: „egy 15 fős társaság rontott neki a párt két női aktivistájának.” Ezzel szemben a civilek azt állítják, ők senkire sem támadtak, csak a büntető törvénykönyv egyik paragrafusát olvasták fel nekik, így tiltakoztak a Fidesz egyik helyi kampánya ellen. Erről ráadásul videót is készítettek.

Lövöldözés az autópályán: egy ember meghalt

Egy ember meghalt, egy 45 év körüli férfit pedig kétszer meglőttek kedd, kora hajnalban az M5-ös autópálya csengelei pihenőhelyének közelében. Híradónk úgy tudja, a meglőtt férfit megműtötték, stabil az állapota. A nyomozóknak azt mondta, nem tudja miért támadták meg őket.

Vádemelés a polgármester ellen

Vádat emelt az ügyészség Izsák fideszes polgármestere és két társa ellen. Mondok Józsefről januárban derült ki, hogy a 35 millió forint uniós támogatásból nem fizetős vendégeknek, hanem saját magának építtetett vadászházat.

Nem kellett szüleinek a szívbeteg baba

A súlyosan beteg kisfiú már több műtéten is túlvan, de még újabbak várnak rá. A kéthónapos baba az elmúlt hetekben már a második betegen született gyerek, akiről szülei lemondtak, és otthagyták a kórházban. Az RTL Híradó által megkérdezett szakember szerint, a szülők ilyenkor a felelősségtől és a kilátástalannak tűnő feladatoktól rettennek meg.

Botrány a futballakadémián!

Szexuális kényszerítéssel és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítanak egy budapesti tanárt, a rendőrség vádemelést javasol ellene. A gyanú szerint a Magyar Futball Akadémia kihelyezett óraadó tanáraként idén januárban zaklatta egyik diákját.

Hamar lebukott a pancser betörő

Miután nem tudta feltörni, egy kiskocsin próbálta elvonszolni a röszkei posta széfjét egy betörő. Két szabadnapos rendőr észrevette az utcán, így lebukott. Aztán az is kiderült, pénz helyett csak nyomtatványok voltak a falból kibontott páncélszekrényben. Ezen annyira meglepődött, hogy elszólta magát, és egy másik lopást is bevallott.

Centikre állt meg a háztól a kamion

Letarolta a betonkerítést, összetörte a vízóraaknát és kitört egy gázcsonkot is. A szerb kamion egy tompai ház előkertjébe csapódott még hétfőn éjszaka, a műszaki mentés csak szerda hajnalban ért véget. A kamion és a pótkocsija is felborult, a rakomány pedig szétszóródott. A sofőr nem sérült meg, de a ház tulajdonosa igen: elcsúszott a kiömlő gázolajon, és eltörte a karját.

Kamionnal ütközött, meghalt

Egy ember meghalt, amikor autó és kamion ütközött az 55-ös főúton, Öttömös határában. A szemtanúk szerint az autó sofőrje valószínűleg gyorsan hajthatott, előzőleg több kocsit is megelőzött, mielőtt nekiment a kamionnak. Az autó megpördült és az árokba csapódott.

Bírálta a kormány oktatáspolitikáját - nem maradhat tovább igazgató

Hiába támogatták a szülők és a tantestület, nem maradhat tovább Rója István a Makói József Attila Gimnázium igazgatója. A makóhiradó nevű portál szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma érvénytelennek minősítette a pályázatát. Az igazgató korábban bírálta a kormány oktatáspolitikáját, szerinte ezért nem maradhat. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint politikai bosszút álltak az igazgatón. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma adásunkig nem reagált. 

Kikeltek a krokodilbébik

Kicsik, mégis agresszívak, ha esznek. Egyébként az idejük nagy részét rejtőzködve és szinte mozdulatlanul töltik. Ők a Szegedi Vadaspark nemrég kikelt tompaorrú krokodiljai. Igazi szenzációként most nem keltetőben keltek ki, hanem a kifutóban kialakított fészekben.

Égési sérülést okozhat egy gyom

Súlyos égési sérüléseket, maradandó hegeket is okozhat és akár ötméteresre is megnőhet - ez a Szosznovszkij-medvetalp. Az Ázsiából származó gyomnövényt – akárcsak a kaukázusi medvetalpat – azonnal ki kell irtani, amint rátalálnak. Utoljára Kecel és Kiskőrös között bukkant fel és terjedt óriási ütemben a veszélyes gyomnövény Bács-Kiskun megyében. A hatalmas telepet már másnap beszántották és lepermetezték.

Kukucska, a megmentett gólya

Kukucska lett a neve és igazi egérfüggő, ez a kedvenc eledele. Egy villanypóznára épített fészekből kiesett gólyafióka miatt riasztották a rendőröket a Csongrád megyei Felgyőn. A körzeti megbízott vitte biztonságos helyre a kóbor macskák elől a bajba jutott madarat.

Új eljárás a terror-perben

Hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla annak a szír férfinak az első fokú ítéletét, akit 10 év fegyházra ítélt a Szegedi Járásbíróság még tavaly novemberben a 2015 őszén történt röszkei tömegzavargás miatt, egyebek között terrorcselekmény elkövetésével is vádolták. Az ítélőtábla külön kikötötte, hogy a megismételt eljárást ugyanaz a bíró nem tárgyalhatja.

 

Direkt forrázhatta le a kislányát

Szándékosan leforrázta kétéves kislányát a gyanú szerint egy kiskunmajsai férfi. Az eset még január végén történt, a rendőrök most vették őrizetbe az ötgyerekes apát. Azt gyanítják, a kislányt otthon, a tusolóban forró víz alá tartotta. A gyerek elvesztette az eszméletét, életveszélyes állapotban vitték kórházba, testének felén másodfokú égései sérülési voltak. A rendőrségen kihallgatták az apát, aki mindent beismert, de tettére nem adott magyarázatot.

Halálfurgon: Négy esetben kérnek életfogytiglant

Négy embercsempészre életfogytig tartó, hét társára is letöltendő fegyházbüntetést kért az ügyészség a halálfurgon néven elhíresült embercsempészés ügyében. Az osztrák rendőrök 2015 augusztusában találták meg a holttestekkel teli teherautót Parndorf közelében az autópályán. 71 menekült, köztük gyerekek is megfulladtak a furgonban, amely a szerb határról indult. Összesen 11 ember ellen emeltek vádat.

Nem volt esélye a motorosnak

Halálos motorbaleset Bács-Kiskunban. Szörnyethalt egy motoros Kerekegyháza közelében, amikor összeütközött egy szemből szabálytalanul előző autóval. A baleset kora reggel történt, az autót vezető huszonnégy éves férfit súlyos sérülésekkel vitték a kecskeméti Megyei Kórházba. A motort vezető idős férfinak esélye sem volt, hogy elkerülje az ütközést.
 

Méreg érkezik a Marosba

Vízszennyezés érkezésére készülnek a Maroson, harmadfokú a készültség. A mérgező szennyeződés a hét elején szabadult el egy romániai rézbánya zagytározójából Verespatak közelében. A magyar vízügyi szakemberek naponta kétszer mérik a víz minőségét a határ közelében. Egyelőre nem lehet tudni, okoz-e valamilyen környezeti kárt a szennyeződés.

Lőrinc Ferenc


szerző:
2017.04.02. 22:20
Lőrinc Ferenc

Szerkesztő-riporter

szeged@videkvideo.hu

Életet menthet a segítség

Takarók, forró tea, néha favágás és begyújtás is – rendőrök és polgárőrök járják a tanyákat országszerte, így segítenek az egyedül élő, idős embereknek ebben a nagy hidegben. Ők gyakran mástól már nem kapnak segítséget, ezért a helyi körzeti megbízottak vagy a polgárőrök segítsége életmentő lehet. Csak az idei fagyos napokban tucatnyian hűltek ki saját otthonukban, mert elfogyott a tüzelőjük, vagy nem tudtak begyújtani a kályhába.

Hiába borsozta meg a drogot

Őrölt borssal szórta be a csempész a becsomagolt drogot, mégis lebukott. Nyolc kiló marihuánát találtak a pénzügyőrök egy macedón rendszámú kocsiban a röszkei határátkelőn. A sofőr a biztonság kedvéért – a kábítószer kereső kutyák miatt - fűszerezte az eldugott csomagokat borssal. A vámosok szerint nem csak borsot és őrölt kávét, de más, gyakran egészen hétköznapi anyagot is használnak a jellegzetes szagok semlegesítésére a csempészek.

Extra pihenőidő jár a fagy miatt

Extra pihenőidő, meleg ital, és védőruha – a nagy hidegben ezek nélkül senkit sem lehet a szabadban dolgoztatni. Fiatalkorúaktól és várandós nőktől pedig egyáltalán nem kérhetnek munkát a főnökeik, ha négy fok alá süllyed a napi középhőmérséklet. Többek között rendőrök, közterület-fenntartók és vízművesek dacolnak a mínuszokkal az utcákon.

Pénzt és ajándékot is elfogadtak

Vádemelés a korrupt kormánytisztviselők ellen. Üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség a röszkei határkirendeltség hat korábbi növényvédelmi felügyelője ellen. Azzal vádolják őket, hogy 440 alkalommal fogadtak el pénzt és kisebb ajándékokat a gyorsabb ügyintézés érdekében a kamionsofőröktől. A vesztegetés miatt évekre börtönbe kerülhetnek.

Gyerekek etették a medvéket

A szegedi vadasparkben pedig a medvék voltak középpontban. A gyerekek segítségével etették meg őket, a csemegét is a kicsik készítették. A két barnamedve a mézes almát gyorsabban felfalta, mint ahogy a gyerekek elkészítették.

Önként jelentkezett a támadó

Önként jelentkezett a rendőrségen az egyik támadó, aki társával egy villamoson és egy kocsmában is balhézott pénteken este Budapesten. Ezt mondta Híradónknak az édesanyja. Az asszony szerint fia rossz társaságba keveredett, korábban sosem volt vele ilyen probléma. A két férfi az utasokat és a villamos vezetőjét is megfenyegette, illetve megrúgta. Szombaton fogták el őket.

Kerékpárost gázolt a vonat

Halálra gázolt egy kerékpárost a személyvonat Kecskemétnél. A férfi valószínűleg figyelmetlen volt, ezért későn vehette észre a Budapest felé tartó szerelvényt. A mozdonyvezető hiába vészfékezett, a szerelvényt nem tudta időben megállítani.

Hasba lőttek egy menekültet

Hasba lőttek egy menekültet a szerbiai Horgosnál, a magyar határ túloldalán. Az iráni férfit feltehetően egy vadászpuskával lőtték meg. Híradónk úgy tudja, a menekültet gyomron lőtték, súlyos állapotban vitték a szabadkai kórházba. A támadás még kedden délután történt, de a szerb rendőrség hírzárlata miatt, csak most derült ki. Részleteket azonban továbbra sem árultak el a hatóságok.

Veréssel vádolják a börtönőröket

Nem tettek vallomást a verekedő börtönőrök. A vád szerint a két volt börtönőr és egy ismerősük még tavaly nyáron megvertek egy egyetemista lányt és annak kubai származású barátját Szegeden. A fiút menekültnek nézték, ezért kötöttek bele, a lányt akkor ütötték meg, amikor barátja védelmére kelt. A verekedők pere kedden kezdődött, akár letöltendő börtönbüntetést is kaphatnak.

Mesekönyvek kakaóscsigáért

Két hét alatt csaknem kétszáz mesekönyv gyűlt össze egy csongrádi pékség polcain. A rendhagyó ötlettel a családi pékség dolgozói rukkoltak elő így az ünnepek előtt. Használt, de jó állapotú mesekönyveket gyűjtenek, amelyeket karácsonyra kapnak meg nehéz sorsú családok.

Életveszélyben a vagonokon

Életüket kockáztatva, tehervagonok alvázára kapaszkodva próbálnak magyar területre jutni a menekültek. Az is előfordul, hogy a tetőponyvát kivágva a vagon tetején lapulnak meg, miközben a fejük felett centikkel fut a 25 ezer voltos vasúti felsővezeték. A legtöbben pedig a rakományok között bújnak el. Csak az elmúlt egy hétben 73 embert fogtak el a kelebiai vasútállomáson a magyar rendőrök.

20 milliót kapott a Valton

Húszmillió forintért biztosította az október 23-ai Kossuth téri rendezvényt a Valton Security - tudta meg a 444. A cég ezért a pénzért nem engedte, hogy a miniszterelnök közelébe kerüljenek azok, akik sípokkal tiltakoztak a kormány politikája ellen. Az Együtt tüntetést szervező politikusa, Juhász Péter szerint 20 millióért több mint 2 ezer biztonsági őr is dolgozhatott volna a Kossuth téren, de szerinte nem voltak ennyien. A Vagyonvédelmi kamara elnöke viszont azt mondja: egy rendezvény biztosításának költsége nemcsak a munkabérből áll. A Valton és a kormány nem válaszolt a kérdéseinkre.

Drágán épülhet az elkerülő

Kilométerenként bruttó hárommilliárd forintért épülhet a hódmezővásárhelyi elkerülő út. A 13 kilométeres szakaszra összesen 38 milliárd forintot költenek. Két éve a közeli Mórahalmon még nem 3 milliárdba, csak 650 millióba került az elkerülő út kilométere. Hódmezővásárhely egykori polgármestere, Lázár János szerint a vásárhelyi elkerülő azért drágább, mert három felüljáró, egy aluljáró és két körforgalom is épül.

Métereken múlt a tragédia

Métereken múlt egy vonatbaleset Csongrádon. A vasúti átjáró előtt várakozó kocsisort későn vette észre egy kamionvezető, elrántotta a kormányt, és a sínek másik oldalán várakozó autóknak ütközött, a pótkocsija pedig a sínekre lógott. Közben viszont jött a vonat, amely végül néhány méterre állt meg a kamiontól.

Főzőtanfolyam rászorulóknak

Kevés pénzből élőknek szervez főzőtanfolyamot egy szegedi alapítvány. Próbálják a háziasszonyokat arra tanítani, hogyan lehet bőséges és egészséges menüt főzni, olcsón. A tanfolyam résztvevői minden alkalommal több adag ételt haza tudnak vinni, amiből így akár napokig jóllakhatnak.

 

Őznek nézik a kis muflont

Szelíden béget, de nem bárány. Bakugrásaival mindenkit megnevettet, mégsem kecske. Foltos bundája miatt pedig többen őznek nézik, de nem az. Jacqueline valójában egy muflonbárány. Másfél naposan elárvult, két hete került a Szegedi Vadasparkba. Azóta gondozói kézben nevelik, Jacqueline pedig mindenhova hűségesen követi őket.

Egymilliárdnyi áfát csaltak el

Csaknem egymilliárd forint áfát csalt el a gyanú szerint két dél-alföldi bűnszervezet, az ügyet a napokban göngyölítették fel a Bács-Kiskun megyei pénzügyi nyomozók. 40 helyszínen egyszerre csaptak le a műanyag granulátummal üzletelő hálózatokra. 11 embert gyanúsítanak, közülük heten vannak előzetes letartóztatásban.

Meghalt az idős utas


szerző:
2016.10.27. 18:15
Meghalt az idős utas

Meghalt egy 83 éves budapesti asszony, amikor az őt szállító kocsi egy teherautóba rohant az M5-ös autópályán Kecskemét határában szerda délután. A kamion a sztráda lehajtó előtt lassított, valószínűleg ezt nem vette észre az autót vezető férfi, és fékezés nélkül a pótkocsinak ütközött. A balesetben egy idős nő meghalt, a sofőrt súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A konyhában fogták el a főnököt

Rendőrkézen az emberkereskedelem miatt körözött szegedi férfi. Egy fővárosi szállás konyhájában fogták el a rendőrök, a gyanú szerint egy emberkereskedelemre szakosodott bűnszervezet vezetője volt. Magyarországon toboroztak nőket, akiket Franciaországban futtattak prostituáltként. A banda vezetőjét a francia hatóságok is körözték. Bűntársait már márciusban elfogták.

Boldog, aki csípős paprikát kóstol

Volt, aki megkönnyezte, másnak még a keze is remegett, olyan erős paprikát is kóstolhattak Szegeden, a Paprika Show-n és Chili Weekend-en. A világ legerősebb paprikáját is megízlelték a bátrabbak, ami ezerszer erősebb a klasszikus magyar csípős paprikáknál. Ereje még az amerikai hadseregben használt könnygáz-gránát „csípősségével” is vetekszik.

 

Halálos balesetek több megyében is

Egy kétgyermekes családapa halt meg a Győr-Moson-Sopron megyei Nagybajcs közelében, amikor autójával lesodródott az útról és egy beton áteresznek csapódott. A Hajdú-Bihar megyei Püspökladánynál pedig egy idős férfi halt meg, miután kocsijával egy szemből érkező kamionnal ütközött.

Indul az influenza-figyelő szolgálat

Köhögés és magas láz – mostanában ezekkel a tünetekkel fordulnak leggyakrabban háziorvoshoz a betegek. Egyre több a tüdőgyulladás is, a rossz idő miatt rengetegen megfáztak. Nátha van, de influenza egyelőre nincs. Ezt onnan lehet tudni, hogy elindult az infuenza-figyelő szolgálat. A háziorvosok egy részének minden hétfőn jelenteni kell megfigyeléseiket a tisztiorvosi szolgálatnak.

Kétgyermekes anya halt meg a balesetben

Egy kétgyermekes édesanya halt meg a Bács-kiskun megyei Hercegszántó közelében. A fiatalasszony péntek délután ütközött autójával egy furgonnak, miután áttért a szemközti sávba. A balesetben az édesanya azonnal meghalt, a furgon vezetője megsérült.

Életfogytiglan a kegyetlen gyilkosságért

Eldurvult az elszámolási vita, és nagyon sajnálja a történteket. Ezt mondta az utolsó szó jogán a szegedi tábalbíróságon az a szolnoki férfi, aki még 2013. májusában négy lövéssel meggyilkolt egy helyi vállalkozót, feleségére pedig egy viperával támadt rá. Az asszony még időben kiugrott az ablakon és elmenekült, férje azonnal belehalt a támadásba. A gyilkost még aznap elkapták a rendőrök, a Szegedi Ítélőtábla jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

Segíteni akart, de az alpolgármester is meghalt

Alig indult el a szüret, máris ketten meghaltak hordótakarítás közben. A tragédia pénteken a Bács Kiskun megyei Csengődön történt. Az egyik áldozat a település alpolgármestere. Szerencsétlenül járt kollégáját próbálta kimenteni az 50 hektoliteres, ember nagyságú műanyag hordóból. Valószínűleg nem figyeltek a tárolóban felgyülemlett mérgező gázra, ez okozta a tragédiát. Azt tanácsolják a gazdáknak, hogy használjanak gyertyát, ha az elalszik, akkor biztosan baj van.

Robbanásveszélyes anyag is lehet a telepen

Robbanásveszélyes anyagok is vannak azon a kiskunhalasi veszélyes hulladéklerakó telepen, melyet a hatóság évek óta nem tud felszámolni. A hordók folyamatosan szivárognak, a mérgek a betont elszínezve kis patakokban a talajt is szennyezik. A környezetvédelmi hatóság már korábban azt mondta, csak akkor lépnek, ha kritikus lesz a helyzet, és ez még szerintük nem az. A szakemberek szerdán talaj és vízmintát vettek, az eredményekre 3-4 hetet kell várni.

Nyílegyenes úton csapódott fának

Elaludhatott vezetés közben, majd a nyílegyenes úton egy fának csapódott autójával hétfőn egy kétgyerekes anyuka Makó és Maroslele között. A nő naponta ingázik a két Csongrád megyei település között, épp a munkából tartott hazafelé, amikor a baleset történt. A háziorvos szerint az időjárás és a kora délutáni fáradtság együtt komoly problémákat okozhat a közlekedőknek.

Újságírót hívott fel pechjére a csaló

Félmillió forintot és két okostelefont ígért egy telefonos csaló, cserébe valamivel több, mint 18 ezer forintos úgynevezett „átutalási tranzakciós díjköltséget” kért azoktól, akiket felhívott. A férfit még keresik a rendőrök, nem tudni hány embert verhetett át. Legutoljára a Délmagyarország c. napilap újságíróját hívta fel, aki felvette az egész beszélgetést, és feljelentést is tett a rendőrségen.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való