KERESÉS search-close

"Lovász Krisztián" szerzővel ellátott tartalmak

Lovász Krisztián

Lovász Krisztián által létrehozott tartalmak (100):

Édesszájú volt a betörő

A gyanú szerint a hatvan éves pécsi férfi sorozatban hatolt be Balaton parti nyaralókba és éttermekbe. Összesen 56-szor tört be. Az éttermekbe rendszeresen visszajárt és megdézsmálta az édességeket.

Tragédia: emésztőgödörbe esett a kisfiú

Emésztőgödörbe esett és megfulladt egy három és fél éves kisgyerek Háromfán. Úgy tudjuk, a szülők egy rokonra bízták a kisfiút, aki az udvaron játszott. Hozzátartozója csak pár percre hagyhatta egyedül, ekkor eshetett bele a gödörbe, ami nem volt lefedve.

Kirúgták – „A véletlenek furcsa összejátszása is lehet”

Ezt mondta az RTL Híradónak az a pécsi biztonsági őr, akit elküldtek állásából, miután Kósa Lajos sofőrje megkarcolta a hivatali autót Pécsen. A minisztert a múlt héten újságírók és egy ellenzéki politikus várták a városháza előtt, hogy az 1300 milliárdos örökséggel kapcsolatos ügyről kérdezzék. Mivel az őr nem volt a helyén, egy furgon parkolt az utcára, a miniszter autója ezért tudott nehezen befordulni a parkolóba. Az elbocsátott őr munkáltatója nem reagált megkeresésünkre.

Szabálytalanság: így hajtott át a piroson a pécsi busz

A piros lámpa ellenére hajtott át egy busz az egyik forgalmas pécsi kereszteződésen. A jelenetről egy járókelő felvételt is készített. A láthatóan veszélyes manőver miatt a videó készítője feljelentést tesz a rendőrségen.

 

Másik településen találtak rá

Megtalálták annak a negyven év körüli nőnek a holttestét, aki két hete hétvégén tűnt el a somogyhatvani erdőben. Korábban beszámoltunk róla, hogy anyósával indult medvehagymát gyűjteni, amikor beleeshettek egy erős sodrású patakba.

Olajos aknába esett egy öt éves kislány

Börtönbe is kerülhet annak a benzinkútnak a vezetője, aki az ügyészség szerint rosszul fedte le az aknákat a töltőállomáson, egy gyermek pedig beleesett az olajtárolóba. A baleset tavaly áprilisban történt Kozármislenyben, a kislány könnyebben sérült meg. Az volt a szerencséje, hogy édesapja a közelben mosta az autót és látta, hogy baj történt.

Parkolóőrökre lőtt egy autós Pécsen

Parkolóőrökre lőtt egy ideges autós Pécsen. Tegnap délután kapta elő a fegyverét, miután az őrök ellenőrizni akarták a parkolójegyét. Az autósnak nem volt szelvénye, de az őrök azt mondták, nem büntetik meg, ha azonnal vesz egyet. A megváltott jegyet le akarták fotózni, amikor a férfi leütötte az egyik ellenőrt, egy nőt.

Nyolc év börtönre ítélte a bíróság a pécs-vasasi késelőt

A vád szerint a férfi két éve több helyen is megvágta és megszúrta jó barátját, aki életveszélyesen megsérült. A bíróság szerint azért kapott ekkora büntetést, mert sebesült áldozatát a támadás után napokig abban a hitben tartotta, hogy meg fogja ölni. Az ítélet nem jogerős.

 

A patakban volt a holttest

Megtalálták annak a hatvan év körüli nőnek a holttestét, aki még vasárnap tűnt el. A tűzoltók egy patakból emelték ki az asszony testét, segíteni már nem lehetett rajta. Eltűnésekor vele volt negyven év körüli menye is, akivel együtt mentek az erdőbe. Úgy tudjuk, a négy gyermekes anyukát még mindig nem sikerült megtalálni. 

Halálra verte feleségét, majd lefeküdt aludni

Beismerte bűnösségét ma kezdődő tárgyalásán az a férfi, aki a vád szerint addig ütötte a nőt, hogy az belehalt sérüléseibe. A támadás tavaly áprilisban történt Szentlőrincen. A verés után a férj lefeküdt aludni. Órákkal később pedig már nem lehetett segíteni áldozatán.

Olvadnak a hűtők, még nincs áram

Katasztrofális állapotok, kettétört betonoszlopok, leszakadt vezetékek a szombati ónos eső és hóvihar után. Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében ma délelőtt még több ezer családnál nem volt áram.

Négy év a söröző gyújtogatónak

Négy év letöltendő börtönre ítélte a bíróság első fokon azt a kisherendi férfit, aki a vád szerint felgyújtotta ismerőse házát 2015. júniusában. A tüzet akkor az épület térfigyelő kamerája is felvette. A férfi a lángoló ház ajtajában félmeztelenül sörözött, úgy nézte, hogyan ég le az épület.

Nem akart inni, megkéselte

Nem fogadta el a második doboz sört, ezért szúrhatta hasba barátját az a német férfi, aki ellen most emelt vádat az ügyészség. Az volt a férfi szerencséje, hogy gyorsan mentőt hívtak hozzá az arra járók, így túlélte a sérülést. A támadó nyolc év börtönt is kaphat.

 

Megölte és kifosztotta áldozatát a burkoló

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a bíróság azt a pécsi burkolót, aki a vád szerint megölt és kifosztott egy idős nőt 2014 júniusában. A támadó jól ismerte az asszonyt, korábban ugyanis ő újította fel a konyháját. Fél évvel később megint elment hozzá, elterelte a figyelmét, addig társa ellopta a pénzét. A nő rájött a csapdára, kiabálni kezdett, a burkoló ekkor leütötte. Később visszament hozzá és több helyen megszúrta.

Kiszökött háziállatok miatt ölhetett

Lezárta a nyomozást a rendőrség annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint késsel nyakon szúrta anyját tavaly áprilisban. Az áldozat lánya szerint, kiszökhettek a disznók és kárt tehettek a kertben, anyja ezért kezdett veszekedni a fiával. 

5 év börtön a férfiprostinak

Öt év letöltendő börtönre ítélte a bíróság azt a férfi prostituáltat, aki a vád szerint porral oltóval támadta meg kuncsaftját két éve. Azért lehetett dühös, mert kevesellte a kapott pénzt.

Téglák hullottak le az utcára

Hatalmas tégladarabok hullottak egy több mint száz éves, kétemeletes pécsi belvárosi épületről. A lezuhanó téglák egyenesen a járdára és az út mellett parkoló autókra zuhantak. A tűzoltók lezárták a környéket, még az utcába sem lehet bemenni kocsival, mert az épület életveszélyes.

15 évet is kaphat a késelő

Súlyosabb büntetést kaphat az a férfi, aki a vád szerint 2016 decemberében életveszélyesen megkéselte egy barátját Pécs-Vasason. Többször szúrhatott a késsel, áldozata napokig kórházban volt. A támadót majdnem három hónapig keresték, ez idő alatt egy erdei viskóban húzta meg magát.

 

Életlen volt a balta, túlélte

Négy év öt hónap fegyházra ítélte a bíróság azt a zombai férfit, aki a vád szerint tavaly márciusban baltával támadt élettársa lányára. Az eset előzménye az volt, hogy a nőt meg akarta erőszakolni, de mivel ellenkezett, baltával többször fejbe ütötte.

Több száz szarvasból álló rudlit vettek videóra

Több mint két percig tartották fel a forgalmat - több száz szarvasból álló rudlit vettek videóra a napokban a Baranya megyei Bóly környékén. Az állatok elképesztő tempóval rohantak át az úton, a természetfilmbe illő jelenetet az egyik autós örökítette meg mobiltelefonjával.

 

Mindenüket elpusztította a tűz

Semmije sem maradt annak a családnak, amelynek otthonában a hétvégén csaptak fel a lángok a Baranya megyei Sumonyban. A házban nagyszülők éltek két, gyámságukra bízott unokájukkal. Nem voltak otthon, amikor a tűz pusztított, most már haza sem mehetnek. Az épület életveszélyes, ezért rokonokhoz költöztek.

Megbánták, ezért enyhébb büntetést kaptak a katalizátortovajok

A két szerb férfi Magyarországra járt lopni, az autókat megemelték, és kivágták az alkatrészt. Összesen 72 katalizátort vittek el így, több milliós kárt okoztak. Amikor elfogták őket, akkor is egy lopott alkatrész lapult a csomagtartójukban. A bíróság döntése ellen fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

Családi házba rohant egy tartálykocsi

Kidöntötte a falat és a tető egy része is leszakadt. Az épületben négyen voltak, mindenki megsérült, ketten súlyosan. A kamion vezetője az ütközés után beszorult a fülkébe, őt a tűzoltók vágták ki, érte is mentő jött. A katasztrófavédelem szerint ház lakhatatlanná vált.

Tagadta bűnösségét a komlói késelő

A vád szerint a férfi tavaly májusban részegen hátba szúrta barátját, majd tovább folytatta az ivást. A vérző sérültnek élettársa hívott mentőt, így menekült meg. A támadó azzal védekezik, hogy az egész önvédelem volt, és nem is látta a sötétben, hogy kést vett fel. Emberölés kísérlete miatt akár tizenöt év börtönt is kaphat.

Kegyetlenül bántak gyerekeikkel

Vacsora helyett cigarettát adtak a gyerekeknek, molesztálták és disznókkal zárták össze őket. Jogerősen bűnösnek mondta ki a bíróság a kisvaszari szülőket, akik súlyosan elhanyagolták gyermekeiket.

 

Egy kislányt is megkéselt

Tizennyolc év fegyházra ítélte a bíróság azt a kisszentmártoni férfit, aki a vád szerint három éve megkéselte anyósát, várandós élettársát és két éves nevelt lányát. A támadás előzménye az volt, hogy a terhes nő el akarta hagyni a férfit, aki ettől ideges lett és kést rántott. Az ítélet nem jogerős.

Nem kell költözniük


2018.02.26. 18:25
Nem kell költözniük

Nem kell elköltöznie annak a pécsi családnak, amelyiknek még tavaly karácsonykor égett le otthona - egy önkormányzati bérlakás. Vendégségben voltak, amikor riasztották őket, hogy tűz van náluk.

Veszekedés után leszúrta a párját

Markolatig beleszúrta áldozatába a kést. Letöltendő börtönt kér az ügyészség arra a nőre, aki a vád szerint tavaly októberben megölte szeretőjét Dombóváron. A támadás előtt mind a ketten sokat ittak és veszekedtek. A nő ezután kést rántott, majd mellkason szúrta az 57 éves férfit. Segítséget nem hívott hozzá, hanem elmenekült.

Fagyasztóba rejtette a drogot

Fagyasztóban, húsok alatt tárolta a drogot! Letöltendő börtönt kér az ügyészség arra a pécsi dílerre, akinél még tavaly májusban tartottak razziát a rendőrök. A kutya majdnem két kiló amfetamin pasztát, 300 gramm marihuánát és különféle tablettákat szimatolt ki.

Penész az iskola falain

Vastagon áll a plafonon a penész, alatta vödrökkel fogják fel a becsöpögő vizet. Beázik az egyik pécsi iskola, mert rossz a tetőszigetelés. A tócsák ellen vödrökkel védekeznek, a diákok azt mondták, kész akadálypálya lett a folyosó. A fenntartónál azt közölték, hogy nyáron felújítják a szigetelést.

300 éves szelídgesztenye

Túlélte a tüzet és a betegségeket, most az Európai Év Fája címre esélyes a zengővárkonyi szelídgesztenyefa. A napokban kezdődött az internetes szavazás, ahol 13 matuzsálem korú fára lehet voksolni. A Baranya megyei gesztenyefa háromszáz éves, tavaly az év fája lett Magyarországon, így jutott az európai döntőbe.

 

Vödrök és lavórok az iskolában

Vödrökkel és lavórokkal van tele egy pécsi iskola, a tető ugyanis beázik. Az egyik diák felvételeket is készített a helyzetről. Ott, ahol befolyik a víz az épületbe, már a vakolat is mállik. Az egyik pedagógus szakszervezet szerint ezek nem emberhez méltó körülmények. Az iskola vezetése azt közölte, idén nyáron kezdik a felújítást.

 

Könyökével verte társa fejét

Újabb brutális diákverés – ezúttal Szegeden. Videóra vették, ahogy egy lány összeveri osztálytársát iskola után az utcán. Először megrúgta, majd a földre vitte és ott a könyökével többször fejen ütötte áldozatát, aki szintén egy lány. A Híradónknak nyilatkozó tanulók szerint a megvert diák régóta kötekedett másokkal. Az ügyben a rendőrség nyomoz.

 

Videón a brutális kocsmai verekedés!

Ütötte, rúgta áldozatát egy ketrecharcos férfi Pécsen, most emelt vádat ellene az ügyészség. A harcművészetekben jártas, részeg vádlott még a kocsma pultosát is megtámadta, egy sörösüveggel dobta meg, majd letörte a sörcsapot, és 200 ezer forintot követelt a hely tulajdonosától. Akár hét és fél év börtönt is kaphat.

Elaludt a volánnál – videón a baleset

160-nal száguldott az autós két gyermekével, amikor elaludt, és letarolta a szalagkorlátot az M6-os autópályán. A nyáron történt baleset felvétele a napokban került fel az internetre. Az ütközéskor szerencsére senki sem sérült meg. Egy a Híradó által megkérdezett szakértő szerint akár tömegbaleset is történhetett volna.

Életfogytiglan börtön az idős ember gyilkosának

Túl sok idős embert támadnak meg manapság, ezzel indokolta a bíró, hogy életfogytiglanra súlyosbította annak a dunaföldvári férfinak az ítéletét, aki két éve kegyetlenül, kapával meggyilkolt egy nyugdíjast. 

Magukat buktatták le a tolvajok

Lopott mobillal fotózták ismerősüket és a lopott pénzt, így bukott le két pécsi tolvaj. A nők ellen most emeltek vádat. A készüléket egy kereskedésben adták el, de a képeket nem törölték ki belőle, ez lett a vesztük.

 

Saját szelfijük buktatta le a telefontolvajokat

Soha ne fotózz lopott telefonnal, és soha ne add be egy mobilos üzletbe, ez lehet a tanulsága a pécsi esetnek. A tolvajokat a saját szelfijük buktatta le, így azonosításuk nagyon egyszerű volt, a bizonyíték ott volt a rendőrök orra előtt.

Börtönt kapnak a figyelmetlen szülők

Bűnösnek mondta ki a bíróság másodfokon azt a pécsi anyát, aki a vád szerint nem figyelt oda kisfiára, így ő forró vizet engedett magára 2014 januárjában. Az akkor hároméves gyerek másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Anyja és nevelőapja mégsem vitte kórházba, hanem lefektették aludni a hideg szobában.

Három kutya marcangolta a nőt

Kutyatámadás Bátaszéken, egy középkorú, sétáló nőt marcangolt három felbőszült állat vasárnap este. Úgy tudjuk, az asszony keze, lába és nyaka sérült meg súlyosan. Kórházba került, egyik rokona szerint lassan gyógyulnak a sebei.

 

10 gázpalack robbant fel

Egymás után robbantak a gázpalackok a Baranya megyei Hosszúhetényben! Vasárnap este lángok csaptak fel egy hétvégi házban, ahol a tulajdonos összesen tizennégy gázpalackot tárolt. Hogy az épület mitől gyulladt ki, azt egyelőre nem lehet tudni.

Kontármunka miatt halt meg

Halálos áramütés a Baranya megyei Ipacsfán! Bűnösnek mondta ki a bíróság azt az idős férfit, aki a vád szerint rossz földelésű vezetékkel kötötte össze két ház elektromos hálózatát, majd amikor az áramot adó 83 éves lakó hozzáért a kábelhez, áramütést szenvedett.

Több halálos baleset is történt az utakon

Egy nő meghalt, miután eddig ismeretlen okból fának rohant autójával csütörtökön reggel Pécsen, a Mecsek-oldalban. Nő volt az áldozata annak a balestnek is, ami szerdán délután történt Somogy megyében, amikor Osztopánnál két autó ütközött frontálisan.

Elvette a mankóját majd azzal verte meg

Elvette a mankóját majd azzal verte meg a beteget. Akár öt év börtönt is kaphat az a pécsi férfi, aki a vád szerint tavaly szeptemberben mozgáskorlátozott emberre támadt a külvárosban. Súlyosan megsérült, ráadásul párját is megverte a támadó. Ellene az ügyészség most emelt vádat, úgy tudjuk, mindent tagad.

Megégett a robbanásban

Robbanás Bogádon, életveszélyesen megsérült egy negyvenöt év körüli férfi, amikor szerda hajnalban detonáció történt a konyhájában. Úgy tudjuk, a robbanás után még ki tudott menni a konyhából, segítséget viszont már szomszédja hívott.

Nem hívtak mentőt a kisfiúkhoz

A fürdőben leforrázta magát, a szobában pedig hagyták kihűlni gyermeküket, ezzel vádolnak egy pécsi párt. A kisfiút felügyelet nélkül hagyták a fürdőben, ahol forró vizet engedett magára. Másodfokú égési sérülést szenvedett, de csak reggel hívtak hozzá mentőt, amikorra a hideg szobában már annyira kihűlt, hogy 34,8 fokra csökkent a testhőmérséklete.

Betörésre kényszerítették a hajléktalanokat

Több tucatnyi betörés, több milliós kár - vádat emeltek egy pécsi betörőbanda tagjai ellen. Az ügyészség szerint a szervezetet egy testvérpár vezette, először szállást adtak hajléktalanoknak, majd kényszerítették őket a betörésre.

Videón a „pécsi gejzír”

Csőtörés Pécsen, az utcai lámpaoszlop tetejéig ért fel a vízoszlop. A gejzírre hasonlító kitörésről egyik nézőnk videót is készített. Egy főút melletti harminc centis átmérőjű cső hibásodott meg, azt, hogy mitől nem lehet tudni.

Halálra verte, majd lefeküdt

Életfogytig tartó börtönt is kaphat az a szentlőrinci férfi, aki a vád szerint úgy megverte párját, hogy az belehalt sérüléseibe. A támadás tavaly áprilisban történt, a férj a földön fekvő nejére többször rá is taposott. A verés után lefeküdt aludni. Figyelem megrázó történet!

Porral oltóval támadt az autósra

Csak védekezni akart, ez derült ki annak a férfinak a vallomásából, aki a vád szerint porral oltóval támadt egy autósra két éve januárban Pécsen. A készülékkel lefújta és meg is ütötte áldozatát. A dulakodás után az autós pénzét is elvette, akár nyolc év börtönt is kaphat.

 

Mentőben született meg a baba

Húsz kilométer volt hátra a kórházig, de meg kellett állni, mert jött a baba! Így a Somogy megyei Darányban, egy mentőautóban született meg egy kislány a napokban.

Gázpalack robbant Sióagárdon

Robbanás Sióagárdon! Csere közben kapott lángra egy gázpalack a Tolna megyei településen. A tulajdonosa a konyhából azonnal az udvarra vitte, ahol a készülék megsemmisült. Az asszony keze égett meg, őt a mentők látták el. Egy szakértő szerint a gázpalack otthoni cseréje nem veszélytelen, sok mindenre oda kell figyelni.

Szomszédja mentett meg egy vesebeteg asszonyt

Kezelésre vitte, mert a betegszállító a hó miatt nem tudott érte menni. A beteg azt állítja, jelezte a szállítóknak, hogy csak az összkerék meghajtású autóval lehet eljutni hozzá, de szerinte ezzel nem törődtek. A betegszállítónál úgy reagáltak, hogy van összkerék meghajtású autójuk, de a kocsik között a betegnek nincs joga válogatni.

Centiken múlt a karambol

Buszt előzött egy autós a pécsi kertvárosban, de alig maradt helye, hogy visszatérjen a saját sávjába. A szembe jövők és a járat fékezése miatt nem történt ütközés. A veszélyes jelenetet a busz fedélzeti kamerája vette fel.

Bocsánatot kértek az ápolók

Bocsánatot kértek a magatehetetlen beteget megalázó, és azóta elbocsátott pécsi ápolók, a szeretetotthon közleménye szerint. Az ápolók szexpózokat imitáltak a beteg mellett, és a képek az internetre is kikerültek. A bocsánatkérés egyelőre nem jutott el az érintett családhoz, akik feljelentést tettek és kártérítési pert is indítanak.

 

Nem tudott kihajtani a mentő

Fél órán keresztül állt egy vérző beteget szállító mentő a kórház kijáratánál Pécsen, mert a kapu elé parkolt le keresztben egy autós. A sofőr vásárolni ment. Végül a rendőrök találtak rá. A beteget egy másik kórházba vitték volna, végül ez sikerült, és szerencsére nem lett baja. De a mentősök szerint rendszeresek a hasonló esetek.

 

 Brutálisan ölhette meg szállásadóját

Szíven szúrta és a nyakát is elvágta! Tizenöt év börtönt kaphat az a férfi, aki a vád szerint megölte szállásadóját tavaly áprilisban Tolnán.

Enyhébb ítélet a pécsi késelőnek

Öt helyett négy év börtönt kapott jogerősen az a férfi, aki a vád szerint brutálisan megszurkálta az otthonába befogadott nőt két éve augusztusban. A vérző áldozat az erkélyen keresztül próbált elmenekülni. A mentők életveszélyes állapotban találták, de sikerült életben tartani. A bíróság indoklása szerint a késelő azért kapott enyhébb büntetést, mert a támadás előtt a nő rendszeresen megverte őt.

Kutyatámadás – halálfélelme volt

Sokkot kapott és halálfélelme volt! Ezt mondta az RTL Híradónak az a kiskassai asszony, akire két kutya támadt rá a napokban. Megharapták a bal vádliját, több centi mély sebet okozva. Minden nap kötözésre és megfigyelésre jár a súlyos sérülésével.

Csak kilátóra lehetett pályázni

Buszmegálló és kilátó, kettő az egyben! Ezt mondták Híradónknak a nyugotszenterzsébetiek a faluban lévő építményről. A megállóról a hvg közölt képet. A településen élők buszmegállót szerettek volna, de arra nem volt pályázat, így az önkormányzat egy kilátót építtetett, amire kaptak állami támogatást. Ide kattintva kívül-belül megnézheti a különös kilátót.

Halálra verhette feleségét

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint úgy megverte párját, hogy az belehalt sérüléseibe.

Diákra támadt az igazgató

Egy könyvvel fejbe verte, majd a szekrénynek lökte az egyik diákot a hetesi iskola igazagtója, ezt írta a Népszava. A KLIK vizsgálatot indított, ami után elbocsájtották az iskola vezetőjét.

Tetoválása buktatta le a tolvajt!

Teletankolta az autóját, majd fizetés nélkül elhajtott a benzinkútról 2016-ban egy sofőr, aki ellen most emelt vádat az ügyészség. A férfi még a rendszámát is átmatricázta, hogy ne lehessen azonosítani. A vádliján lévő, Bambit ábrázoló tetoválásra viszont nem gondolt.

Élőben nézte a betörést

Egy év négy hónap börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki tavaly áprilisban két pécsi lakásba is betört. Az egyikben kamera vette fel, ahogy kutat, a lakás tulajdonosa pedig élőben látta a munkahelyén, ahogy elviszik az értékeit. Azonnal rendőrt hívott, így hamar elkapták a betörőt.

A szomszéd lőhette le a kutyát

Légpuskával lőttek le egy két és fél hónapos kiskutyát a Tolna megyei Simontornyán, az állatot olyan helyen érte két találat, hogy már nem lehetett megműteni, el kellett altatni. A család még karácsony előtt vette a fajta tiszta staffordshire terriert, mindenki hamar megszerette. A rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást.

82 évesen világbajnokságra készül

Az új év elején sem lazsál, világbajnokságra készül egy nyolcvankét éves pécsi sprinter. Lóki Tamásné decemberben kezdte a felkészülést az alapozással, az elkövetkező hetekben pedig az időeredmény javításán akar dolgozni.

A páncélszekrénnyel nem bírtak

A nehéz páncélszekrényt is magukkal cipelték a tolvajok a Somogy megyei Kazsokon. Ezen kívül láncfűrészt, hajszárítót és szerszámkészletet is loptak egy házból. A rendőrség egy húsz és egy negyvenhárom éves férfit gyanúsít.

Túlélték a CO mérgezést

Szabadnapos tűzoltó mentett életet Tiszafüreden Szilveszterkor. Egy öttagú család házába ment be, ahol mindenki rosszul volt. Azonnal segítséget hívott és szellőztetni kezdett. Kiderült szén-monoxid mérgezést kapott a család. Mindenki kórházba került, a szülőket már kiengedték, a gyerekeket még bent tartják. 2017 utolsó napján, Pécsen is történt szén-monoxid mérgezés, egy 10 éves kisfiú lett rosszul a nagyszüleinél.

Szén-monoxid-mérgezés a gázbojler miatt

Egy huszonöt év körüli férfi esett össze a fürdőszobájában. Családja hamar segítséget hívott, de akkor még nem tudták, mi lehet a baj. A mentők speciális érzékelője mutatta ki a mérgező gázt. A férfi végül stabil állapotban került kórházba. A gázzal működő vízmelegítő készüléket évente minimum egyszer meg kell nézetni szakértővel.

Lakást kaptak a tűz után

Új lakásba költözhetett az a pécsi család, amelynek otthona karácsony első napján teljesen kiégett. A lángok pusztításáról az RTL Híradó is beszámolt, a család négy tagja épp vendégségben volt, amikor riasztották őket, hogy tűz van náluk. Rengeteg segítséget kaptak, miután bemutattuk történetüket.

Szeszélyes idővel búcsúzik az év

Kivirágzott az illatos hunyor a Mecsekben, a zöldessárga szirmok megjelenését csak tél végére, tavasz elejére várták Pécsen. A szakértők a decemberi meleggel magyarázzák a mérgező növény cseperedését.

Elkezdődött a karácsony utáni első roham

Ma sokan cserélték ki azt az ajándékot, ami kicsomagolás után nem működött szenteste, vagy épp nem tetszett az új tulajdonosának. Az üzletek csak akkor kötelesek visszavenni a terméket, ha az hibás. Ha csak a méret, vagy a szín a gond, akkor mindig az adott boltra van bízva, kicserélik-e.

 

Kritizált, majd elbocsájtották

Elküldtek a pécsi református gimnázium menzájáról egy szakácsot, miután részt vett egy civileket támogató tüntetésen, és beszédében kritizálta a pécsi városvezetést. Ezt elsőként az átlátszó.hu írta meg.

 

Lefűrészelték a katalizátorokat

Katalizátort lopni járt Magyarországra két szerb férfi. Legalább 73 magyar kocsi alól fűrészelték le a katalizátort, éjszakánként átlagosan három autóval végeztek. A lopáshoz speciális eszközöket használtak. A lopott alkatrészeket később Szerbiában adták el.

Törvénytelen a „házi” üzemanyag

Rántott húsra hasonlító olajszag buktatta le a csaló autóst Pécsen! A napokban fogott el a NAV egy sofőrt, aki étolajtartályt szerelt kocsija motorterébe, hogy így spóroljon az üzemanyaggal.

Polgármester választás Őcsényben

Késő este derülhet ki, ki lesz a Tolna megyei Őcsény új polgármestere. A településen vasárnap azért tartanak időközi választást, mert a polgármester szeptemberben lemondott, miután hatalmas felháborodás lett abból, hogy egy segélyszervezet menekült gyerekeket akart nyaraltatni egy helyi panzióban. Most újraindult, rajta kívül még három másik jelöltre lehetett szavazni.

Most sem döntöttek a kvótáról

Orbán Viktor szerint Magyarország „visszaverte a támadásokat és elhárította a rohamokat” a kétnapos Uniós csúcson Brüsszelben. A miniszterelnökök tanácskozásán valójában semmilyen megoldás nem született kvóta-ügyben.

 

Nekik sincs sok, de segítettek

Szegénységben élők segítettek nélkülözőknek Pécsen. Összesen 200 rászoruló szülőnek és gyereknek főztek babgulyást. A szervezők úgy gondolták, bár ők sem élnek fényűző életet, fontos, hogy segítsenek másokon.

 

Politikai ok miatt visszalépett a főbérlő a szerződéstől

A hét elején még bizakodtak, most mégsem költözhetnek be új helyükre a pécsi Emberség Erejével Alapítvány dolgozói. A főbérlő a jelenlegi politikai helyzet miatt nem szerződött velük. A Fidesz pécsi elnöke még múlt héten kérte a helyiektől, ne adjanak bérbe irodát Soros Györgyhöz köthető civil szervezeteknek, erről egy nyilatkozat is készült, amit a pécsi közgyűlés csütörtökön fogadott el. Az alapítványnál nincs pánik, azt mondták, lesz, hol dolgozzanak.

Hazaérkezett a világjáró kandúr

Hazaérkezett Tamásiba Rudi a világjáró kandúr. Az állat újabb 1400 kilométer után tegnap este már saját helyén alhatott.

Féltékenység miatt ölhetett

Csak védekezni próbált - ezt mondta kedden kezdődött tárgyalásán a pécsi baltás gyilkosság vádlottja. A támadó az ügyészség szerint megölt egy 54 éves férfit Pécs külvárosában tavaly szeptemberben. A vita féltékenység miatt kezdődhetett.

 

Jelentette a bántalmazó tanárt, most szembefordultak vele

Munkahelyi pszicho terrornak van kitéve! Ezt mondta az RTL Híradónak az a hetesi pedagógus, aki szerint az egész iskola és faluvezetés szembe fordult vele, mert korábban jelentette, hogy kollégája diákokat bántott.

A rabló maga varrta az álarcot

A rabolt pénzből alkoholt és kábítószert is vásárolt, a pisztolya játék volt, a maszkot pedig úgy varrta, ez derül ki a pécsi trafikrablás sorozat vádiratából. A 32 éves volt buszsofőr a nyáron négy pécsi dohányboltot is kifosztott, összesen fél millió forintot zsákmányolt. Akár tizenöt év börtönt is kaphat.

 

Szemét és pergő vakolat a postán

A bejárat előtt áll a szemét, az épületben rengeteg helyen potyog a vakolat. Áldatlan állapotok vannak az egyik pécsi külvárosi postán, erről a pécsistop írt először. Ha melegebb az idő akkor patkányokkal is lehet találkozni odabent.

Sikertelen volt a közadakozás

Eddig mindössze hat készült el a magyar fejlesztésű csodazongorából. Pedig más megrendelője nincs a gyártónak és két évük volt legyártani 10 hangszert az államnak. A kormány szerint hosszabb idő, amíg megtérül ez a beruházás.

 

Mobiltöltő miatt ölhetett

Önvédelemből használta a kalapácsot, ezt mondta vallomásában az a pécsi férfi, aki a vád szerint tavaly nyáron brutálisan végzett ismerősével. Az ügyészség szerint egy mobiltelefon töltő miatt veszekedtek, majd a támadó kalapácsot fogott és többször ütött.

 

„Sokat dolgoztak, jár a jutalom”

Rendkívüli támogatást kértek a Belügyminisztériumtól, miközben milliós jutalmakat osztott a polgármesternek és helyettesének a harkányi önkormányzat. A képviselőtestület a település fideszes vezetőjének hat havi, helyettesének három havi prémiumot szavazott meg.

Idősebb fiúkat küldtek pályára

2020-ig eltiltották a vezetőjét annak a dombóvári labdarúgó egyesületnek, ahol a gyanú szerint igazolásokat hamisítottak. Idősebb játékosok fényképét ragaszthatták fiatalabb focisták adatlapjaira, amivel nagy előnyhöz jutottak a mérkőzéseken.

Saját autója gázolta el

Saját autója gázolt el egy idős férfit a napokban a Baranya megyei Keszün. A sofőr kiszállt, az autó ezután szabadult el és maga alá gyűrte. A tűzoltók mentették ki.

 

Négy trafikot is kirabolt?

Vádemelést javasolnak a pécsi trafikrabló ellen. A gyanú szerint a harminc év körüli férfi két és fél hónap alatt négy pécsi dohányboltot fosztott ki. A módszer mindig ugyanaz volt, játékpisztolyt  fogott az eladóra, és a bevétellel távozott.

Vontatás közben száguldozott

120-szal száguldott el egy másik kocsit vontató autó egy kocsisor mellett a napokban a 4-es úton. A balesetveszélyes jelenetet felvette egy fedélzeti kamera. A szabályok vontatáskor csak 40 kilométer per órát engedélyeznek.

 

 Ölni tudott volna az ernyővel

Esernyőből készített fegyvert - akár tizenkét év börtönt is kaphat a Tolna megyei Pincehelyen élő 21 éves fiatalember, aki a vád szerint az illegális puskákat gyártotta.

Megölte a szállásadóját

Megölte szállásadóját, vádemelést javasol a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki idén áprilisban több késszúrással végzett egy idős tolnai asszonnyal. Az áldozatot a saját házában támadta meg. A nyomozás derítette ki, hogy a férfi hetekkel a gyilkosság előtt költözött az asszonyhoz. Valószínűleg a ház körüli munkák elvégzéséért lakhatott nála.

Béremelés a parlamentben

Átlagosan 45 százalékos béremelést javasol a Fidesz az országgyűlési köztisztviselőknek, de lesz olyan dolgozó, akinek 70 százalékkal emelkedhet a fizetése egy törvénymódosító javaslat szerint. Ha elfogadja a Parlament, január elsejétől 7-800 ember kaphat magasabb bért.

 

Pofozta, rúgta a diákokat

Bántotta a diákokat, egy év öt hónap felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a kaposvári tanárt, aki a vád szerint többször pofozta, falhoz nyomta és bokán rúgta a tanulókat a hetesi általános iskolában.

Több száz szarvas vonult át

Ilyet még nem látott élőben, ezt mondta az RTL Híradónak az a Baranya megyei sofőr, aki a napokban egy több száz szarvasból álló menetet videózott le a déli határ környékén. Épp fuvarban volt, amikor lassítania kellett a vadak vonulása miatt. Az egy perces jelenetet eddig több mint 260 ezren látták az interneten.

 

Kórházpedagógusoknak gyűjtöttek

Futók gyűjtöttek adományokat a pécsi gyermekklinika kórházpedagógusainak. Például színes ceruzák, füzetek és kézművességhez szükséges eszközök is bekerültek az adománycsomagokba. A szakmában dolgozók szerint ez óriási segítség, mert így a kórházban lévő gyerekeknek érdekes foglalkozásokat tudnak tartani. Hamarosan például karácsonyi ajándékokat készíthetnek.

Néhol még mindig nincs gáz

Néhány lakásban már visszakapcsolták a gázt abban a pécsi társasházban, ahol kedden kora este robbanás történt. A detonációtól egy ember súlyosan megsérült, szomszédjainak pedig el kellett hagyniuk otthonukat. Csütörtök este már visszamehettek, de fűteni akkor még nem tudtak.

Robbanás volt Pécs belvárosában

Súlyosan megégett egy hetven év körüli férfi, amikor lakásában - eddig nem tudni miért - robbanás történt kedden. Az egész környéket lezárták a tűzoltók, miközben a szomszédokat mentették. A lakás kigyulladt, a tűzoltók estig küzdöttek a lángokkal. A lakók egy része utána sem mehetett haza, mert az épületet statikus vizsgálta. A társasház jelenleg is üres, a benne élők rokonokhoz költöztek. A robbanás okát még vizsgálják.

Édesszájú betörőt fogtak

Édesszájú volt a Balaton parti betörő, a rendőrség szerint volt olyan étterem, ahová ötször is visszament, hogy a somlói galuskából egyen. A hatvan éves pécsi férfit a napokban kapták el. Kiderült, összesen 56 nyaralóba tört be idén június és november között.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való