KERESÉS search-close

"Luigits Tamás" szerzővel ellátott tartalmak

Luigits Tamás

Luigits Tamás által létrehozott tartalmak (100):

RTLII: Szijjártóval is egyeztetett Mike Pompeo

A civil szervezetekkel való találkozó után Szijjártó Péter külügyminiszterrel egyeztetett Mike Pompeo. A védelmi együttműködés megújításáról tárgyaltak, a megállapodás hamarosan az Országgyűlés elé kerül. Magyarország amerikai fegyvereket is vásárol. Az amerikai diplomácia vezetője úgy fogalmazott: nem szabad megengedni, hogy az orosz elnök éket verjen barátok közé a NATO-ban.

RTLII: Vita a magyar jogállamiságról az EP-ben

Ismét a magyarországi jogállamiság helyzetéről tárgyalt az Európai Parlament. A vitanapot a Zöldek frakciója kezdeményezte. Szerintük például a túlóratörvénnnyel és a közigazgatási bíróságok létrehozásával megsérti az ország az uniós alapértékeit. A Fidesz képviselője azt mondja: mindez az uniós választási kampány része. A Párbeszéd politikusa szerint viszont a vita a magyar jogállam leépítéséről szól. 

Nyilvános vita a Párbeszéd és az MSZP főpolgármester jelöltje között

Karácsony Gergely leállítaná a Liget projektet, meghosszabbítaná a budapesti metróvonalakat, és olcsóbb BKV bérletet vezetne be. Míg Horváth Csaba a föld alá vinné a forgalmas csomópontokat, elektronikus buszokra cserélné le a környezetszennyező régieket. Az előválasztás első fordulója közöttük zajlik majd január 28. és február 3. között. Aki ott nyer, az később Puzsér Róberttel mérkőzhet meg.

Keveslik a minimálbér emelést

A garantált bérminimum emelése nagyjából 9600 Ft-os nettó bérnövekedést jelent az érintett munkavállalóknak, a minimálbér emelés pedig 7300 Ft-ot. Ezt kevesli a Magyar Szakszervezeti Szövetség. Ők a 8%-os emelés helyett legalább 10%-osat akarnak, a minimálbér ugyanis Romániát kivéve a környező uniós országokban magasabb, mint Magyarországon. Épp ezért már nemcsak a túlóratörvény, hanem a minimimálbér miatt is sztrájkot terveznek januárra. A kormány kitart amellett, hogy jó a törvény.

Minimálbér: bruttó 149 ezer forint

Jövőre 8 százalékkal nő a minimálbér és a garantált bérminimum, ugyanennyivel emelkedik 2020-ban is. Kétéves megállapodást kötött a kormány a munkaadókkal és a munkavállalók szervezeteinek egy részével. Ez azt jelenti, hogy jövőre 11 ezer forinttal, 149 ezerre nő a minimálbér. A megállapodás sokáig húzódott, mert a szakszervezetek kétszámjegyű béremelést akartak. A Híradónak nyilatkozó  kisvállalkozók szerint még a 8 százalékos emelést is nehéz lesz kigazdálkodni.

Ez történt 2018 szeptemberében

Életfogytiglant kapott elsőfokon a körúti robbantó, elfogadta az Európai Parlament a Sargentini jelentést, tájfun és földrengés súlytotta Japánt, és díjat kapott a Velencei Filmfesztiválon Nemes-Jeles László új filmje. Ez történt szeptemberben.

Ez történt 2018 áprilisában

Harmadszor is kétharmados többséggel nyerte meg a parlamenti választást a Fidesz. Megszűnt a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió. Meghalt a népszerű DJ, Avicii. Mutatjuk mi történt áprilisban.

RTLII: Békemenetelt a Kutyapárt

Összkarácsonyi Békemenetet tartott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a belvárosban. A viccpárt "meg akarta köszönni azt a sok jót, amit idén kaptak az ország vezetésétől", például, hogy végre dolgozhatnak 8 napot hetente, vagy nem kell többet bajlódniuk a független bíróságokkal. Jelenleg is zajlik az összellenzéki tiltakozás, a tüntetők úton vannak a Budai várba, a köztársasági elnök hivatalához. A helyszínen van tudósítónk, Horváth Nándor.

Több hajléktalan ment szállóra

1300-al többen mentek a hajléktalanszállásokra az elmúlt két hónapban, mint előtte. A szociális államtitkát szerint ez is bizonyítja, hogy jól működik az október közepén elfogadott törvény, amely kitiltotta az közterületekről az ott élő hajléktalanokat. Szerinte van elég hely a szállásokon, csak 84%-os a kihasználtság. Az Oltalom Karitatív Egyesület szerint viszont valójában, kétszer annyi hajléktalan van, mint hely.

Pénteken is használtak könnygázt a rendőrök!

Hat embert állítottak elő, de senkit sem tartottak bent. Már harmadik este gyűltek össze a tiltakozók, hogy az évi 400 túlóra bevezetése ellen tüntessenek. A kormányszóvivő szerint agresszív politikai aktivisták tüntetnek. Vasárnap délután a szakszervezetek készülnek újabb demonstrációra. Szeged szocialista polgármestere pedig a túlóratörvény bojkottjára szólít fel.

RTL II: Ma is tüntetnek a kormány ellen

Ma este is tüntenek Budapesten az új túlóraszabályok és a kormány ellen. A mai tüntetés is a Kossuth téren kezdődött, ahol az összes ellenzéki párt képviselője felszólalt. Ezután a tömeg elindult a városban. Egyelőre nincs hír a korábbiakhoz hasonló összecsapásokról a rendőrökkel, a tömeg békésen vonul, úgy tudjuk a Kossuth térre tartanak.

RTLII: Második napja tart a túlóratörvény elleni tiltakozás Budapest utcáin

Második napja tart a túlóratörvény elleni tiltakozás Budapest utcáin. A rendőrök újra használtak könnygázt a Kossuth téren, a tüntetők pedig füstgránátokkal válaszoltak. A demonstrálók este először a Margit hídon, majd a Lánchídon bénították meg a közlekedést. Folyamatosan kormányellenes jelszavakat skandálnak és demokráciát követelnek. Most is nagy a rendőri készültség.

 

Komjáthi Imre: „Polgári engedetlenség volt”

Nem akarta, hogy a tegnapi tüntetés is eredmény nélkül záruljon - ezzel indokolta az MSZP alelnök Komjáthi Imre, hogy miért hívta a tömeget a lezárt Kossuth térre. A tervezett évi 400 túlóra ellen tüntetők a tegnapi demonstráció után fél órán át dulakodtak a rendőrökkel, mielőtt beengedték őket a térre. Közben a szocialista politikus is megsérült, de mint mondja: nem haragszik a rendőrökre. Polgári engedetlenségnek gondolja tettét.

Évek múlva lehet csak e-jegy Budapesten

Még éveket kell várni az elektronikus jegyrendszer bevezetésére Budapesten. Bagdy Gábor főpolgármester helyettes szerint nem érte kár a fővárost, annak ellenére sem, hogy két hete felmondták a megállapodást a szállítócéggel. 2014-ben még azt ígérték, hogy 2017-re kész lesz a rendszer. A szocialisták óriási kudarcról beszélnek, rendkívüli közgyűlés összehívását, és a főpolgármester lemondását követelik.

 

Ellen kampány kamion Felcsúton

Felcsútra, Orbán Viktor házához vitte a Momentum elnöke Brüsszelből az Európai Liberálisok kamionját. A teherautón lévő plakáton Orbán Viktor fényképe mellett az áll: Kezdetben csak a pénzükre utazott, most Európa egysége a tét. Fekete-Győr András Felcsúton azt mondta: azért hozták ide a kamiont, hogy emlékeztessék Orbán Viktort a korrupcióra. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Soros György és Guy Verhofstadt bosszújáról van szó.

 

Nem engedtek be nyolc roma fiatalt a Gozsdu-udvarba

Nem engedtek be nyolc roma fiatalt a budapesti bulinegyed központjába, a Gozsdu-udvarba. A biztonsági őr nem volt hajlandó megindokolni, hogy miért, csak annyit mondott: ez magánterület, és ő dönti el, ki mehet be és ki nem. A vitáról hangfelvétel is készült. A fiatalok az Egyenlő Bánásmód hatósághoz fordultak.

 

Ma sem vitték el a szemetet

Tovább folytatódik a szemét-káosz, ma 30 Pest és Nógrád megyei településről nem vitték el a szemetet. A Zöld Híd Kft vezetői azt közölték: nem tudtak megállapodni az állami kukaholdinggal, vagyis továbbra sincs pénzük. A katasztrófavédelem főigazgatója, és a belügyi államtitkár ismét azt ígérte: megoldják a helyzetet, de sajtó-tájékoztatójukon nem engedték, hogy az újságírók megkérdezzék: mikor és hogyan.

Mégis maradhat a túlórapénz

Teljesülhet a rendvédelmisek követelése: a plusz munkáért még 4 évig kaphatják a túlórapénzt. Ezt javasolja az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága. A most hatályos jogszabály szerint januártól, csak szabadnapot kérhetnének a túlmunka után, pénzt nem.

Lázár: Jól megy az üzlet

Jól megy az üzlet - ezt mondta Lázár János az RTL Híradónak a batidai vadászkastélyról, aminek április óta már ő is 8 százalékos tulajdonosa. Azt azonban nem árulta el, kik az új tulajdonostársai. Az MSZP szerint a fideszes politikusok legnagyobb problémája már az, hogyan rejtsék el a tulajdonukba került kastélyokat.

Lázár drasztikus ötletei

Megtiltaná a dohányzást a 2020 után születetteknek Lázár János, ők már akkor se vehetnének cigarettát, ha elmúltak 18 évesek. A nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos csökkentené a trafikok számát, megtiltaná az autóban dohányzást és jogot adna a társasházaknak, hogy betiltsák az erkélyen cigarettázást.

Más egészségügyi ellátás annak, aki fizet?

Kiegészítő egészségbiztosítást vezetne be a kormány. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere a Magyar Időknek annyit mondott, hogy kidolgozták a magán és az állami ellátás szétválasztásáról szóló javaslatot, de a részletekről nem beszélt. A szocialisták azt mondják, ismét a szegényebbek járhatnak rosszul, a Fidesz szerint viszont nem szűkül majd az állami ellátások köre.

Azbesztpor miatt aggódnak


szerző:
2018.10.04. 18:19
Azbesztpor miatt aggódnak

Bontásból származó azbesztpor miatt aggódnak az újlipótvárosiak. A Pozsonyi utca végében bontanak egy régi banképületet, amelyről kiderült, hogy egy részét rendkívül mérgező azbeszttel szennyezett palával borították. A Fővárosi Kormányhivatal felszólította a kivitelezőt, hogy keressenek egy azbeszt-mentesítéssel foglalkozó céget.

RTL II: Orbán: Nem lehet lekötelezni!

Szeretné látni Orbán Viktor azt az embert, aki képes lekötelezni. Ezt válaszolta a parlamentben ellenzéki képviselőknek, akik arról kérdezték, nem tartja-e aggályosnak, hogy közbeszerzéseket sorra nyerő, milliárdos üzletember luxus magánrepülőgépén utazik focimeccsre. Arra a kérdésre azonban egyáltalán nem válaszolt, hányszor utazott a luxusgépen.

 

150 ezer lehet a minimálbér

150 ezer forintra emelkedhet a minimálbér, és 202 ezer forintra a garantált bérminimum a Világgazdaság információi szerint. Ez kevesebb, mint 10 százalékos emelés lenne. A szakszervezetek szerint viszont kétszámjegyű emelés kell ahhoz, hogy a régióban ne Magyarországon legyen a legalacsonyabb a minimálbér. 

Kiutasíthatják a magyar konzult

Kiutasíthatják Ukrajnából a beregszászi magyar konzult. Ezt maga az ukrán külügyminiszter vettette fel, miután nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen kárpátaljai magyarok állampolgársági esküt tesznek a konzulátuson. Ukrajna nem engedi a kettős állampolgárságot. A magyar külügyminiszter szerint a rejtett kamerás felvétel készítése és nyilvánosságra hozatala barátságtalan lépés, és ha az ukránok további lépéseket tesznek az ügyben, a magyar válaszlépés sem maradna el.

Visszakozott a minisztérium

Három hónapos vita után meghátrált az Innovációs és Technológiai Minisztérium, és a Magyar Tudományos Akadémia megtarthatja Kutatóintézeteit - legalábbis egyelőre. A pénzük is ugyanannyi marad mint idén. Cserébe át kell világítatni az intézményeket, de ezt maga az akadémia teheti meg.

Működésképtelen sürgősségi?

Legkésőbb október első felében működésképtelenné válhat a Honvédkórház sürgősségi osztálya - ezt írta a kórház vezetésének szóló levelében Zacher Gábor. A levelet az Index hozta nyilvánosságra. Az osztályvezető főorvos pénteken adta be felmondását, amelyet azzal indokolt, hogy az ottani állapotok már a betegellátást veszélyeztethetik. A felmondási idejét sem kell letöltenie, a honvédelmi miniszter felmentette ez alól.

 

Öko-filmpark uniós pénzből

Csúszdapark és termálvizes lórehabilitációs központ után most öko-filmparkot építenének uniós pénzből Kisvárdán - ezt az MFOR.hu írta meg. Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter választókerületében korábban milliárdokat költöttek stadionra is, azt mondják, azért kellenek a beruházások, hogy odavonzzák a turistákat. Kisvárdán tavaly ezernél kevesebb vendégéjszakát regisztráltak.

 

A munkaerőhiány káros hatásai

A régióban Magyarországon okozhatja a legnagyobb problémát a munkaerőhiány - ez áll a Financial Times elemzésében. A brit gazdasági napilap szerint a gazdasági növekedés rovására mehet, hogy a magyar iparvállalatok 86%-a jelezte, hogy a munkaerőhiány korlátozni fogja a termelésüket.

Paks: kicsin múlt a leállítás

Csak 1 tized Celsius fokon múlott, hogy nem kellett leállítani a Paksi Atomerőművet. Augusztus közepén az alacsony vízállás és a nagy meleg miatt 29.88 század fokra melegedett a Duna hőmérséklete az erőmű alatt. Ha elérte volna a 30 fokot, le kellett volna állítani az áramtermelést.

Eltűnnek a halogén izzók

Szeptember elsejével végleg kivonják a forgalomból a halogén izzókat, egy uniós rendelet miatt. A boltok a raktárkészletüket még eladhatják, de utána már csak az energiatakarékos led izzókat és az úgynevezett kompakt fénycsöveket lehet majd kapni.

A kockázatot akarják csökkenteni

Minél többen válasszanak hosszú időre fixált kamatozású lakáshitelt a kockázatos, rövid időszakonként változó kamatozású helyett - ezt szeretné elérni a Nemzeti Bank a szerdán nyilvánosságra hozott rendeletével.

Boltok: engedély kell az átépítéshez

Ezentúl a legkisebb átépítéshez, felújításhoz is hatósági engedély kell a 400 négyzetméternél nagyobb boltokban. Az újabb kormányzati szigorítással a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a vásárlók és az áruházláncok is rosszabbul járnak.

Hiába drágult a benzin és a gázolaj, egyre több fogy belőle

Hiába drágult a benzin és a gázolaj egy év alatt 20 százalékkal, egyre több fogy belőle a kutakon. Ez derül ki a Magyar Ásványolaj Szövetség legfrissebb adataiból. A szervezet főtitkára szerint a fuvarozás és a turizmus növekedése mellett az is tapasztalható, hogy a lassú áremelkedés miatt az autósok nem érzékelik olyan drasztikusnak a drágulást.

Büntetés az otthagyott autóknak

30 ezer forintra büntetik, aki a Sziget Fesztivál bejáratához közeli bevásárlóközpont parkolójában hagyja az autóját. A harmadik kerületi önkormányzatnál azt mondták az RTL híradónak, hogy az áruház kérte, hogy intézkedjenek a közterület felügyelők, mert az otthagyott autók miatt a vásárlóknak már nem jutott hely.

Videóblogger lesz Vona Gábor

Nem akar pártpolitikával foglalkozni - vlogger vagyis videóblogger lesz Vona Gábor. A Jobbik volt elnöke az RTL Híradónak adott exkluzív interjúban azt mondta: nem bánta meg, hogy a néppártosodás útjára vitte a pártot. A jövőben sem kell szerinte minden baloldali párttal együttműködni, de az LMP-vel igen. Azt mondta: a Jobbik vezetőinek tiszta a keze, azt viszont szégyelli és vállalhatatlan hibának tartja, hogy az ÁSZ bírság törlesztésére gyűjtött pénzt a kampányra költötték.

A Vona Gáborral készült teljes interjút itt nézheti meg.

EXKLUZÍV: A teljes interjú Vona Gáborral

Nem akar pártpolitikával foglalkozni - vlogger, vagyis videóblogger lesz Vona Gábor. A Jobbik volt elnöke Híradónkank adott exluzív interjúban azt mondta: nem bánta meg, hogy a néppártosodás útjára vitte a pártot. A jövőben sem kell szerinte minden baloldali párttal együttműködni, de az LMP-vel igen. Azt mondta: a Jobbik vezetőinek tiszta a keze, azt viszont szégyelli, és vállalhatatlan hibának tartja hogy az ÁSZ bírság törlesztésére gyűjtött pénzt a kampányra költötték.

Eljótékonykodják az emelést

Jótékony célra ajánlják fel az ellenzéki pártok képviselői a fizetésemelésüket. Az MSZP elnöke a következő elnökségi ülésen tesz erre javaslatot, de az RTL Híradó kérdésére a Jobbik, az LMP, a DK és korábban a Párbeszéd is jelezte, hogy ők is humanitárius célokat támogatnak majd a többletpénzből. A képviselők fizetése bruttó 200 ezer forinttal emelkedik a jövő hónaptól. Erről a Fidesz javaslatára a héten döntött a parlament.

 

Listeria-fertőzés: 30 ezer tonnát kell visszahívni

Majdnem 30 ezer tonna gyorsfagyasztott zöldséget hívott vissza a forgalomból a bajai Greenyard csak Magyarországról. A cég termékeiről két hete derült ki, hogy a listeria baktérium egy ritka típusával fertőződtek meg. Emiatt 9-en haltak meg Nyugat-Európában. Az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azt közölte: aki vett az érintett zöldségekből, annak számla nélkül is visszafizetik az árát.

Ellenzék: zsarolás volt

Zsarolással érte el a Fidesz, hogy az ellenzék is támogassa a képviselők fizetésemeléséről szóló javaslatot - ezt mondta a Híradónak a Jobbik szóvivője. A kormánypárti képviselők javaslatának az lett volna a következménye, hogy az ellenzéki pártok jóval kevesebbet költhettek volna a frakciójukra. Ebből csak azután engedtek, hogy a képviselők fizetésemelését az ellenzékből is támogatták a Törvényalkotási Bizottságban. Kerestük a Fideszt, azt írták, kompromisszum született.

Kampány a fertőzések ellen

Mossanak kezet - erről szól a kormány újabb plakátkampánya. Így akarják elejét venni a kórházi fertőzéseknek. A Társaság a Szabadságjogokért betegjogi képviselője szerint nem csak a kézmosásra kell felszólítani, a feltételeket is meg kell teremteni.

MTA-elnök: „Nagyon sajnálom!”

Nagyon sajnálja - ezt mondta a Híradónknak adott exkluzív interjúban a Magyar Tudományos Akadémia elnöke azután, hogy az innovációért felelős miniszter lesöpörte javaslataikat a kutatási pénzek elosztásáról. Lovász László szerint a kutatást nem szabad politikai céloknak alárendelni, és a parlament döntése után is ki kell állni a kutatás függetlensége mellett. A miniszter a Magyar Hírlap mai számában jelentette be, hogy az Akadémia által tett alternatív javaslatokat a kormány nem fogadja el.

 

Beindult a bevásárlóturizmus

Egyre többen jönnek át Magyarországra bevásárolni Szlovákiából, Ausztriából és Szlovéniából a határokhoz közeli településekre a forint gyengülése miatt. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint az olyan jelentős árfolyamesés után mint ami az elmúlt néhány hétben volt, mindig felélénkül a bevásárlóturizmus. A kormány szerint a mostani árfolyammozgás jót tesz a gazdaságnak. A Magyar Nemzeti Bank azt írta: nem kommentálnak napi árfolyammozgásokat.

Tarlós: Ilyen többet nem lesz

Ilyen körülmények között nem lesz többet Red Bull Air Race a fővárosban - ezt mondta Híradónknak a főpolgármester. Tarlós István szerint túl sok zajjal és túl sok közlekedési dugóval járt a verseny. Az LMP szerint a főpolgármester hamarabb is észbe kaphatott volna, hiszen a verseny az előző években is ugyanilyen problémákkal járt.

 

Múzeumi dolgozók tüntettek

Múzeumi dolgozók tüntettek, a szerintük megalázóan alacsony fizetések miatt tegnap Pécsen a Múzeumok Éjszakáján. Tárgyalni akarnak a kormánnyal, hiszen lassan 10 éve nem kaptak béremelést.

Egyre többen bírálják a Billy Elliot-os döntést

Képtelen kezelni az Operaház vezetése a Billy Elliot musicallal kapcsolatos helyzetet - így látja az Operaházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Szerinte az Operaház főigazgatója rossz döntést hozott, amikor törölt 15 előadást.

Csak a lehetőségét teremtik meg az akár 5 milliós fizetésnek

Csak lehetőséget teremt a kormány arra, hogy több millió forintra emelhessék a miniszterek fizetését. Ezt válaszolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL Híradónak. Tegnap írta meg az Index, hogy egy törvényjavaslat alapján egy miniszter akár havi 5 millió forintos fizetést is kaphatna.

Újra módosult az Alaptörvény

Létrejöhetnek a közigazgatási bíróságok, korlátozhatják a gyülekezési jogot, és a hajléktalanoknak menniük kell a közterületekről - ez is szerepel az Alkotmány hetedik módosításában. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Kossuth térre szervezett tiltakozó tüntetést. A kormánypártok szerint ezekre felhatalmazást kaptak a legutóbbi választáson.

Hiába a tiltakozás, megszavazták a Stop Soros-t

Hiába tiltakoztak ellenzéki pártok, civil szervezetek, az ENSZ, az Európai Unió és a Velencei Bizottság is: elfogadta a Parlament a Stop Sorosnak nevezett törvényjavaslatot, és az Alaptörvényt is módosította. Mostantól akár börtönnel bünteti azt, aki segíti a bevándorlást. A kormány itt nem állt meg: 25 százalékos különadót is kivetnének az ilyen szervezetekre. Az LMP szerint méltatlan, ahogy a kormány a menekültkérdést kezeli. A Helsinki Bizottság szerint azt bünteti a kormány, ha valaki segít a rászorulóknak.

Tóth Bertalan lett az MSZP elnöke

Szűk többséggel 54 százalékos támogatottsággal győzte le Mesterházy Attilát. Az új elnök beszédében azt ígérte erős pártot hoz létre, amely az emberek valódi problémáira ad megoldást. Mesterházy Attila szerint nem lesz belháború az MSZP-ben, és együtt akar dolgozni a megválasztott elnökkel.

 

Csak Toroczkainak engedné át mandátumát Dúró

Csak akkor adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát Dúró Dóra, ha azt Toroczkai László vagy az őt támogatók valamelyike kapja meg - ezt Facebook oldalán közölte a Jobbikos politikus.

 Quaestor: Többet sikkaszthattak

Újabb 2,2 milliárdos sikkasztás miatt emelt vádat az ügyészség a Quaestor-ügyben. Tarsoly Csaba és 7 társa a vádirat szerint befektetési jegyek értékesítésével csalták el a pénzt. Tarsolyék ellen már évek óta folyik eljárás bűnszervezetben elkövetett sikkasztás miatt, mert azzal vádolják őket, hogy 27 milliárd forintot tüntettek el.

Győri Péter mögé beállt az ellenzék

Egy független polgármester-jelölt mögött sorakozott fel az ellenzék a VIII. kerületben. Győri Pétert a Jobbik kivételével minden ellenzéki párt támogatja, de ők sem indítanak konkurens jelöltet. Azért lesz időközi választás júliusban, mert az eddigi polgármester, Kocsis Máté képviselő lett, és a két poszt összeférhetetlen.

Már leszedték a legtöbb plakátot

Eltűnt a politikai plakátok nagy része az utcákról. Kedden délután 4 órakor járt le a határidő, a törvény szerint eddig kellett eltávolítani a hirdetéseket. A pártok helyett ezt az önkormányzatok is megtehetik, de a költségeket kiszámlázhatják. A legtöbb helyen, a lámpaoszlopokon, és az eldugottabb zugokban felejtették ott a pártok a plakátokat.

 

RTL II: Megtartották a harmadik nagyobb kormányellenes tüntetést

Este megtartották a harmadik nagyobb kormányellenes tüntetést a választás óta. A Kossuth téren a felszólalók egyebek mellett újra megegyezést sürgettek az ellenzéki pártok között és azt követelték, hogy az ország csatlakozzon az Európai Unió Ügyészségéhez. A tüntetésnek végül egy hatalmas fehőszakadás vetett véget. Egy csoport azonban utána is a Parlamentnél maradt.

Momentum: a cég a hibás a választási oldal lefagyásáért

A Momentum informatikai szakértője szerint a Választási Iroda honlapját működtető cég a hibás, hogy a szavazás napján lefagyott az oldal. Erről azután beszélt, hogy engedélyt kért és kapott arra, hogy ellenőrizhesse a rendszert.

Kevés támogatás, rossz elosztás

Kevés a fával tüzelőknek jutó állami támogatás, és azt is rosszul osztják el. Ez áll abban a kutatásban, amelyet a Habitat for Humanity Magyarország készített.

Lázár: Senki nem marad ki a támogatásból

Megfontolja a kormány, hogy milyen támogatást kaphat az a 300 kistelepülés, amely eddig kimaradt a 12 ezer forintos egyszeri rezsitámogatásból, mert nincs bevezetve a gáz és távfűtés sincs. Ezt Lázár János mondta a Kormányinfón. Azoknak viszont egyelőre semmit sem tudott ígérni, akik olyan társasházban laknak ahol házközponti fűtés van, ők ugyanis házaként maximum 120 ezer forintot kaphatnak, amely nagyobb társasházakban lakásonként akár egy-két ezer forintos támogatást jelenthet csak.

Orbán zsoldoshadseregről beszél

Egy zsoldoshadsereg dolgozik Soros Györgynek Magyarországon - ezt mondta Orbán Viktor Brüsszelben. A miniszterelnök az uniós csúcstalálkozó előtt, Facebook üzenetében azt állította, az üzletember kétezer zsoldosa dolgozik a kormány ellen.

„Emberközeli kampány”

Orbán Viktor újabb videóban kampányol személyesen a Fidesz helyi jelöltje mellett. A miniszterelnök Eger után Dunaújvárosba ment el. Csütörtök délelőtt útnak indult Vona Gábor is. Az elemző szerint a politikusoknak egyre fontosabb, hogy elhitessék, ők a kisembereket képviselik. A közösségi oldalakon pedig gyorsan terjednek a hasonló kampányvideók.

„Nincsenek nálunk a számlák”

Válaszolt Mészáros Lőrinc a Demokratikus Koalíciónak TAO ügyben. Azt írta, azért nem tudják megmondani, hogy mire költötte a felcsúti fociakadémia a céges társasági adófelajánlásokat, mert egy ellenőrzés miatt az Emberi Erőforrások Minisztériumánál vannak a dokumentumok.

 

Mészárosé lehet a Telenor?

Egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég is érdeklődik a Telenor magyarországi leányvállalata után, így értesült a Portfolio. A norvég vállalat a múlt héten jelentette be, hogy megválna közép-európai érdekeltségeitől, de információink szerint a négy céget egy csomagban adnák el, nem országonként.

Bocsánatot kért Lázár János

Elnézést kért Lázár János azoktól, akiket megsértett, amikor a közmunkásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy "aki kora reggel 6-kor dolgozik, annak délután 3-kor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni." A Híradó kérdésére ma azt mondta: nem fogalmazott jól, ennek vállalja a következményeit, és áll a Közmunkások Szakszervezete által indított per elé.

Nem emlékszik az anya a verésre

Azt mondta, nem emlékszik semmire, mert nyugtatókat vett be. Ma kezdődött a tárgyalása annak a fertőendrédi nőnek, aki az ügyészség szerint 2016 októberében megölte 7 hónapos kislányát. Figyelem megrázó tudósítást láthatnak!

Törvénymódosítás a devizahitelesek megsegítésére?

Törvénymódosítást kezdeményez az LMP és az MSZP a devizahitelesek megsegítésére. A módosítást támogatja a január közepén megalakult adóskamara is, akik újabb demonstrációt is terveznek. A Fidesz és a kormány szerint nincs szükség törvénymódosításra, de folyamatosan vizsgálják az adósok helyzetét.

 

Mi változik 2018-ban?


szerző:
2018.01.01. 18:24
Mi változik 2018-ban?

Mától csökken a hal, az internet, és az éttermi szolgáltatások ÁFÁ-ja, méghozzá 5 százalékra. Több pénz maradhat a lakást kiadóknál, csökken a vállalkozások adóterhelése, nőnek a családi kedvezmények és ingyenes lesz mindenkinek egy nyelvvizsga. Megszűnik viszont az a lehetőség, hogy az alkalmazottaknál a cég készítse el az adóbevallást, és be kell jelenteni a vállalkozások külföldi bankszámláit is.

Magyar fegyverek az ISIS-nál

Magyar fegyverek az Iszlám Állam katonáinál. Egy nemzetközi szervezet legfrissebb jelentéséből derült ki, hogy 132 magyar gyártmányú fegyvert találtak az ISIS arzenáljában, köztük AK 63-as géppisztolyokat.

Rakéta okozta a fényjelenséget

Különös fényjelenséget vett fel több webkamera is, kedd hajnalban Magyarországon, írta meg az Index és az Időkép.hu. Az általunk megkérdezett csillagász szerint nem természeti jelenségről van szó, hanem egy ballisztikus rakéta okozta a különös fényhatásról.

RTLII: Orbán: új világrend születik

Az uniós támogatások már nem elegegendőek fejlesztésre Orbán Viktor szerint, ezért tartja szükségesnek a kínai forrásokat. Peking és 16 kelet-közép európai ország vezetője tanácskozik Budapesten.

Egyre koszosabb a 4-es metró

Egyre koszosabb a 4-es metró, pedig a három évvel ezelőtti átadásakor a szép állomások miatt kedvelték az utasok. A Házon Kívül azonban kiderítette, hogy pont a modern műszaki megoldások miatt nehéz takarítani, sok helyen csak ipari alpinisták jöhetnek szóba.

 

RTLII: Lehet népszavazás a szigorított civiltörvény visszavonásáról

Lehet népszavazás a szigorított civiltörvény visszavonásáról. Ezt most már a Kúria mondta ki. A kérdést a Momentum egyik tagja nyújtotta be, azért hogy szűnjön meg a külföldről támogatott civil szervezetek regisztrációs kötelezettsége.

10-15 százalékkal drágul az autók kötelező biztosítása

A változás főképp azokat érinti, akik még 2010 előtt kötötték meg a kötelezőt, ők a következő 30 napban eldönthetik, hogy váltanak-e biztosítót. Az áremelést a szakemberek szerint sok kedvezmény mérsékelheti, érdemes jól megfontolni a döntést.

Mobilgát: Tarlós újabb javaslata

Alig két nappal az előző döntés után új koncepcióval állt elő a főpolgármester a római partra tervezett mobilgáttal kapcsolatban. Tarlós István most azt mondta, elég két közeli patakhoz gátat építeni, legalábbis egyelőre. A duna-parti mobilgát ügyére pedig a jövő évi választások után térnének vissza. 

Segélyszervezet is van a listán

Több, a kormánnyal együttműködő civil szervezet is szerepel a külföldről támogatottak listáján. 53 szervezet regisztrált, ezek közül a Heti Válasz szerint 20 olyan, ami jobboldali kötődésű, vagy együttműködő partnere a kormánynak.

Nincs ellenzéki összefogás

Szombaton mutatja be az MSZP miniszterelnök-jelöltje politikai programját a párt választmánya előtt. A parlamenti pártokkal azonban elakadtak a tárgyalások, sem a Demokratikus Koalíció, sem az LMP nem fogadta el az az együttműködés feltételeit. Az Együtt, a Párbeszéd és a Momentum között is megszakadtak az Új Pólusról szóló tárgyalások.

 

Uniós pénz ingyen wifi-re

Ingyen Wifiről döntött az Európai Parlament. Egy külön alapból támogatják azokat a településeket, ahol eddig nem volt a közterületen, és a közintézményekben ingyenes wifi szolgáltatás. 6 ezer település pályázhat. A kormány szerint Magyarországon 130-160 település kaphat a pénzből. Az általunk megkérdezett szakértők szerint ez főleg azoknak segíthet, akik nehezebben fizetik ki a drágább internetet.

Januárban kezdik Paks 2 építését

Újra Budapestre jött Vlagyimir Putyin, egy éven belül másodjára. Az orosz elnök hivatalosan a dzsúdó világbajnokságra érkezett, de a sportarénában találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, akivel este tárgyalt is. Egyebek mellett arról, hogy már januárban elkezdik megépíteni Paks2-őt, az erre szánt 12 milliárd dollárt az oroszok félretették. Szíjjártó Péter külügyminiszter a találkozó után azt is elmondta, hogy Putyin meghívta Orbán Viktort a jövő évi oroszországi foci világbajnokságra. Az orosz elnök késő este utazott el Magyarországról.

Már a béremelés sem segít

Sztrájkra készülnek a Tesco dolgozók, jövő héten bezárhat néhány áruház, ha nem sikerül megállapodásra jutni a cég vezetésével. A szakszervezetek további béremelést, és létszámbővítést szeretnének, mert azt mondják, kevés a dolgozó, ezért túl sok munka jut egy emberre. Ez a tendencia az egész kiskereskedelemre igaz, a statisztikai hivatal adatai szerint egy év alatt 23 ezerrel csökkent a bolti alkalmazottak száma, annak ellenére, hogy több áruházláncban is jelentős béremelés volt.

Megkezdődött a vizes vb!


szerző:
2017.07.14. 20:30
Megkezdődött a vizes vb!

A látványos megnyitó ünnepség péntek este 21 órakor kezdődött, az RTL riportere a helyszínről tudósított.

Civiltörvény: indul az eljárás

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen a civil szervezetekre vonatkozó törvény miatt. A parlament fideszes többsége júniusban döntött úgy, hogy a külföldről támogatott civil szervezeteknek külföldről regisztrálniuk kell magukat, ami óriási tiltakozást és polgári engedetlenséget váltott ki. A civilek üdvözlik a döntést, a kormány kész tárgyalni.

 

Biztosan volt szerződése a Fidesznek Simicska Lajos cégeivel

Biztosan volt szerződése a Fidesznek Simicska Lajos cégeivel plakátkampányra 2010-ben – ezt mondta Lázár János még a csütörtöki kormányinfón. De, hogy pontosan mekkora összegről, azt szerinte a párt pénzügyesei tudják. A fidesz azonban egy hete nem válaszol kérdéseinkre az ügyben. Így azt sem tudni, valóban több pénzért hirdettek-e abban az évben, mint amennyit az Állami Számvevőszéknek bevallottak - erről írt ugyanis a 24.hu. Az MSZP szerint a Fidesz vezető testületeinek tudnia kellett minden kampányköltésről, hétfőn feljelentést tesznek.

 

Egy áruházi raktáros a dupláját keresheti, mint egy kórházi szakápoló

Egy áruházi raktáros, akinek a takarítás és a kukák kiürítése a feladata, a dupláját keresheti, mint egy kórházi szakápoló. És egy egyetemi adjunktusnál is többet vihet haza. Lázár János miniszter elismerte, hogy előfordulhatnak ilyen esetek, de szerinte most nincs pénz az eddigieknél nagyobb béremelésre az állami szférában. A szocialisták azt mondják, ez a bérkülönbség elfogadhatatlan.

 

Ki támogatja a plakáttörvényt?

A korrupció pártján áll, aki nem fogadja el plakáttörvényt – erről beszélt sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. A Parlamentben pénteken rendkívüli ülés lesz, hogy újra szavazhassanak a törvényről, ami kampányidőszakon kívül tiltaná a politikai hirdetéseket az utcákon. Botka László, az MSZP miniszterelnök- jelöltje ma megtiltotta pártjának, hogy alkut kössön a törvényről a Fidesszel, az Együtt viszont feltételekkel - de támogatná a javaslatot, igaz, nem mindenáron.

Az Amerikai Nagykövetség szerint: megbélyegző a civileket érintő törvénymódosítás

Méltánytalan, megbélyegző és aggasztó a civileket érintő törvénymódosítás az Amerikai Nagykövetség szerint. A diplomáciai képviselet szerint a jogszabálynak elrettentő hatása lehet. A Miniszterelnökséget vezető miniszter alaptalannak tartja a kritikát. Korábban több kormánypárti politikus arról beszélt, hogy a törvény amerikai mintára készült. Ezt a nagykövetség és az RTL Híradó által megkérdezett nemzetközi jogász is cáfolta.

 

Eltűnhetnek az utcákról a nemzeti konzultáció köszönőplakátjai

Lázár János miniszter szerint lemondanak az ilyen kampányról, ha az országgyűlés a jövő héten elfogadja a burkolt pártfinanszírozásról szóló törvény módosítását. Úgy változtatnák a jogszabályt, hogy kampányidőszakon kívül ne lehessen politikai plakátokat elhelyezni az utcán. Mindezt azért, mert a Fidesz szerint a Jobbik tisztességtelen előnyre tett szert azzal, hogy Simicska Lajostól kapnak plakáthelyeket. Az LMP szerint a kormány a törvény elfogadása után a saját médiájában kampányolna többet.

 

77 millió forint a miniszternek

Átlagosan bruttó 18 millió forintot kerestek a miniszterek és az államtitkárok tavaly - írta a Blikk a politikusok nyilvánosságra hozott adóbevallásai alapján. A legtöbb pénzt Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter vitte haza, 77 millió forint után adózott, csak az ügyvédi irodájából több mint 60 millió forintos bevétele volt. Több miniszternek és államtitkárnak van másodállása. Az MSZP ezeket megszűntetné, a kormány szerint megfelelő a szabályozás.

 

RTLII Híradó: Mindhárom londoni merénylőt azonosította a brit rendőrség

Mindhárom londoni merénylőt azonosította a brit rendőrség. Kora estig kettőt meg is neveztek, és a fotójukat is közzétették. Egyikük egy 27 éves pakisztáni születésű brit állampolgár volt. Feleségével és gyerekével évek óta élt Kelet-Londonban. A brit rendőrség és a titkosszolgálat már nyomozott utána korábban. A második támadó pedig 30 éves és marokkói-líbiainak vallotta magát. A három merénylőt még szombat éjjel lőtték le a rendőrök, azután, hogy egy furgonnal átgázoltak a London-híd járókelőin, majd a közeli szórakozóhelyeken többeket megkéseltek. Az eddigi hírek szerint 12 embert vettek őrízetbe, köztük nőket is.

RTLII Híradó: Washington nem tárgyal a CEU-ról

Nem tárgyal az amerikai kormány a CEU-ról Magyarországgal. Közleményében az Egyesült Államok külügyminisztériuma felszólította a magyar kormányt, függesszék fel az egyetemet  érintő jogszabályt, és tárgyaljanak az intézmény vezetésével. Közölték azt is, hogy a washingtoni szövetségi kormánynak sem joga, sem szándéka nincs arra, hogy tárgyalásokat kezdjen a CEU sorsáról.

RTLII Híradó: elárasztotta a víz a fővárost

Özönvíz öntötte el Budapestet, de több felé volt hatalmas eső, sok helyen jégeső is esett. A fővárosban több busz és villamos útvonalát módosítani kellett, mert volt ahol térdig állt a víz. Pincék, házak, közintézmények áztak be, leginkább a XIII. és a XIV. kerületben okozott gondot a víz. Zuglóban autók akadtak el a magas vízben. A tűzoltókat épületekbe befolyt vízek szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztották.

Nincs, aki lángost süssön a Balaton parton

Nincs, aki lángost süssön a Balaton parton, annyian mentek külföldre dolgozni. A tavalyinál is nagyobb a baj. Mindjárt itt a turista szezon, de még mindig több száz dolgozót keresnek, nemcsak az éttermek, hanem a kisebb büfék is. A vendéglátós érdekképviselet most tőlünk keletre és délre keres felszolgálókat és szakácsokat. További ÁFA-csökkentést sürgetnek, de a kormány szerint az év eleji csökkentésből már lehetne emelni a fizetéseket.

RTL II: Vagyonnyilatkozati eljárás Botka ellen

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Botka László ellen a Fidesz és a KDNP szegedi képviselőcsoportja. A kereszténydemokrata Hollik István szerint törvényt sértett az MSZP miniszterelnök-jelöltje, amikor kihagyta vagyonnyilatkozatából, hogy több millió forint értékű luxus órával rendelkezik.

RTLII: „Be kell indítani az országot”

Az unió mellett tüntettek Budapesten. A tiltakozást a Momentum Mozgalom szervezte, mert szerintük az ország egyre közeledik Moszkvához, miközben mindinkább távolodik az uniótól. Fekete-Győr András, elnök azt mondta: nem megállítani kell Brüsszelt, hanem utolérni és ezért Magyarországot kell beindítani. Szerinte Orbán Viktor fél az emberektől, ők viszont nem félnek a kormánytól. A tüntetők többször is Orbán Viktor elleni jelszavakat skandáltak.

Újra bírságolnak kamerák alapján

Ismét bírságolják a szabálytalanul forduló autósokat a közterület fenntartók a térfigyelő kamerák felvételei alapján a harmadik kerületben. Március végén felfügesztették a bírságolást - mert az ORFK állásfoglalása szerint a kamerák nem felelnek meg a jogszabályoknak. A kerület polgármestere ezután fordult a rendőrfőkapitányhoz, de nem kapott választ arra, hogy milyen jogszabályokat sértenek meg a büntetésekkel. Papp Károly későbbre ígért választ. A polgármester úgy döntött, hogy ismét kiróják a bírságokat, mert azóta nőtt a közúti szabálysértések száma. A főpolgármester korábban azt mondta: túlzottak az 50 ezer forintos büntetések.

 

 

810 millió forintért bérelnek autókat

810 millió forintért bérel autókat a Paks 2 Zrt., többségét a cég vezetőinek - írta meg a HVG. A közbeszerzési pályázatot szerdán írták ki. Az autókat a nyertesnek kell szervizelnie is. A Paks2 projektért az új miniszter kinevezéséig felelős Lázár János kérdésünkre azt mondta, nem egyszerre költik el az összes pénzt, 8 éves keretmegállapodásról van szó, tehát évente 100 milliót költhetnek a kocsikra.

Sólyom László volt köztársasági elnök szerint teljesen egyértelmű, hogy a CEU-t érintő törvény alkotmányellenes. Bírálta a jogszabályt Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, az Orbán kormány korábbi Washingtoni nagykövete is. Az MSZP pedig törvényjavaslatot nyújtott be a lex CEU azonnali eltörléséért. A kormányszóvivő szerint azonban sem a hazai, sem a külföldi tiltakozások nem kényszeríthetik meghátrálásra a kormányt.

RTLII: Hatalamas tömeg a tüntetésen

Kora este a Hősök terén volt tüntetés. Ott a szónokok tiltakoztak a civil szervezetek megbélyegzése ellen, szerintük eddig is átláthatóan működtek.

RTL II: Őrizetben két tüntető

Őrizetbe vettek két tüntetőt, akik az éjszakai spontán tiltakozáson festékkel dobálták meg a Sándor-palotát, de a rendőrökre is jutott a festékből. Garázdasággal és rongálással gyanúsítja őket az ügyészség. Egyikük Gulyás Márton, aki többször tüntetett már a kormány ellen. Gyorsított eljárással kerülnek bíróság elé. Az éjszakai tüntetésen a rádió volt székházára az egyik tiltakozó kifüggesztette az uniós zászlót.
 

Új minisztert neveznek ki


szerző:
2017.04.10. 18:35
Új minisztert neveznek ki

Tárca nélküli miniszter irányítja majd a paksi atomerőmű bővítését. Ezt a miniszterelnök jelentette be a parlamentben. Orbán Viktor az LMP-s Szél Bernadett kérdésére válaszolt a parlamentben, aki azt kérdezte tőle, hogy miért nem írnak ki népszavazást Paks ügyében. A kormányfő erre azt mondta: az emberek már szavaztak a 2014-es választásokon, mert már akkor tudni lehetett, hogy a Fidesz a nukleáris energiát tartja a legolcsóbb energiaforrásnak.

Egy autóra illik a közbeszerzés

Fűthető, gerinctámaszos ülések, sízsák-alagút, multimédiás bőr kormánykerék. A jövőben ilyen autókkal járhatnak a bűnügyi és igazságügyi szakértők egy friss közbeszerzés szerint. Az újonnan alakult állami szakértői és kutató központ nem bízta a véletlenre, hogy milyen autókat szeretne: negyvenegy feltételnek kell megfelelni. Hiába nyílt a közbeszerzés, a leírás alapján mindössze egyetlen kocsi jöhet szóba.

 

CEU: Nemzetközi botrány lett

Újra Magyarországgal foglalkozik a világsajtó, ezúttal a Közép-Európai Egyetem, vagyis a CEU sorsa miatt. A BBC-től a New York Timesig rengeteg helyen számolnak be a magyar kormány terveiről, ami CEU rektora szerint ellehetetlenítené a budapesti működésüket. A rektor emiatt Wahingtonba utazik segítséget kérni. Lázár János szerint politikai hisztériakeltésről van szó és az új magyar feltételek teljesíthetőek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való