KERESÉS search-close

"Luigits Tamás" szerzővel ellátott tartalmak

Luigits Tamás

Luigits Tamás által létrehozott tartalmak (100):

A kecskeméti kórházban sem mehet be a szülésre a választott orvos

Már a kecskeméti kórházban is megtiltották a választott orvosoknak, hogy bemenjenek a kismamák szülésére - erről egy nézőnk írt az RTL Híradónak. Elsőként a Debreceni Szülészeti Klinikán lépett életbe a tiltás. A minisztérium szerint viszont a szabad orvosválasztást nem lehet korlátozni a hálapénz kivezetése miatt. A Szakorvosok Szakszervezete szerint nem tehetnek mást a kórházak.

Februárban plusz egyheti nyugdíj

Februárban érkezik a 13-dik havi nyugdíj első részlete, egy heti pénzzel többet kapnak majd a nyugdíjasok - közölte Novák Katalin a családokért felelős tárcanélküli miniszter. A minimálnyugdíj összegén viszont idén sem emel a kormány, ez 28 ezer 500 forint marad. A DK szerint a kormány stadionokra költ, ahelyett hogy a rászorulókon segítene.

Gyorsteszteket hoz az új repülő

Újabb repülőgépet vásárolt a kormány, de ezúttal nem katonai, hanem polgári áruszállító gépet - ezt Szijjártó Péter közölte Facebook oldalán. A külügyminiszter szerint a gép a koronavírus elleni védekezéshez - például a tesztek beszerzéséhez - kell. Az általunk megkérdezett szakértő szerint nehéz szállítási kapacitást találni a piacon, így érthető a kormány döntése. A vásárlást az LMP is támogatja, szerintük minél több tesztet kell vásárolni. Az új repülő már úton is van Pekingből, ahonnan másfél millió gyorstesztet hoz Magyarországra.

Ez történt 2020 októberében

Megállapították, hogy uniós jogot sért a lex CEU, Polt Péter legfőbb ügyész egykori helyettesét választották a Kúria elnökévé, megnehezítették az örökbefogadást az élettársi kapcsolatban élőknek és az egyedülállóknak, valamint elítélték a darnózseli hentest.

Egyhavi díjat visszaad az autósoknak a biztosító

700 millió forintot juttat vissza az autósoknak a Groupama biztosító, mert a kijárási korlátozások idején csökkent az emberek autóhasználata, valamint a balesetek száma is. Mind a 250 ezer ügyfelük visszakapja egy havi kötelező biztosítása árát. A többi biztosítót hiába kerestük, náluk is jelentkezett-e idén hasonló megtakarítás, és ha igen, megosztják-e azt az autósokkal.

Az országban 472 háziorvos hiányzik

Egyszerűsíti egy januártól hatályba lépő kormányrendelet a háziorvosi állások betöltését. Az adminisztratív könnyítés a háziorvosok egyik érdekképviseleti szervezete szerint nem jelenti azt, hogy kevesebb tudással rendelkező orvosok is betölthetnék a praxisokat. Az országban most is 472 háziorvos hiányzik és van olyan település ahol több háziorvosi állás is üres. A kormány azt reméli, hogy a most bevezetett változtatás után több szakorvos vállal majd háziorvosi praxist.

Ez történt 2020 júliusában

Gyermekpornográfia miatt elítélték a volt perui magyar nagykövetet, felmondott az Index szinte összes újságírója, és a koronavírus járvány miatt itthon nyaralt a magyarok többsége. Összefoglaljuk július legfontosabb híreit. 

Kevés idejük maradt azoknak, akik januártól igénybe vennék a meghosszabbított hitelmoratóriumot

December végéig kell szólni a banknak, ha valakinek megváltoztak az életkörülményei, és emiatt továbbra is jogosult a hitelmoratóriumra. A törvény szerint, akik már eleve hosszabbíthatnak, azoknak nem kell tenni semmit, de akik időközben váltak jogosulttá, azoknak igen. A gyereket nevelők, az idősek, a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak igényelhetik a lehetőséget, hogy jövő év közepéig felfüggesszék a hiteltartozásuk fizetését. Ez, az MNB szerint, 830 ezer ügyfelet érinthet.

Csempészcigivel bukott le egy volt MSZP-s képviselő az ukrán határon

Nagy mennyiségű csempészett cigarettát találtak az ukrán vámosok abban a kocsiban, amiben az MSZP volt országgyűlési képviselője utazott. Legény Zsolt diplomata útlevéllel igazolta magát, ezért a magyar konzulátus képviselőjét is a helyszínre hívták. A politikus, aki az ellenzéki párt etikai tanácsa elnöke azt állítja, nem tudott csempészáruról, ennek ellenére lemondott minden pozíciójáról és kilépett a pártból. A külügyminisztérium szerint azért volt diplomata útlevele, mert azt az MSZP kérte. A Fidesznél szigorítanának az ilyen iratok kiadásán.

Elkészült a Múzeum Mélygarázs és a felette lévő sétány a Városligetben

Elkészült a Múzeum Mélygarázs és a felette lévő sétány a Városligetben. Ezt most mutatta be a sajtónak a Liget Projekt vezetője. Ezek ellen a főváros új vezetésének nem volt kifogása, mert a zöld területből nem vettek el. A többi városligeti építkezést azonban továbbra is elutasítja Budapest főtájépítésze.

Házi őrizetben a volt helyettes államtitkár

Házi őrizetbe helyezte a bíróság Nagy Jánost, aki szerdáig az Agrárminisztérium helyettes államtitkára volt. Akkor derült ki, hogy az ügyészség szerint többszáz milliós pályázati támogatást intézett el egy vállalkozónak, amiért cserébe tulajdonrészt kapott a cégében. A miniszter javaslatára a miniszterelnök azonnali hatállyal felmentette tisztségéből. Ügyvédje szerint még nem tett vallomást, viszont panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Attól tartanak, tovább romolhat a szemétszállítás minősége

Tovább romolhat a szemétszállítás minősége, ha a kormány változtatás nélkül fogadja el Semjén Zsolt törvénymódosító javaslatát - ettől tart a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes. A javaslat szerint egy koncessziós eljáráson nyertes cég végezné a hulladékkezelést az egész országban. Ez most részben önkormányzati feladat.A kormánynál azt mondják, az a céljük, hogy a hulladék begyűjtése egészen az újrahasznosítás megkezdéséig egy kézben legyen.

100 lélegeztetőgépet adományozott a kormány a Vajdasági Klinikai Központnak

100 lélegeztetőgépet adományozott a kormány a Vajdasági Klinikai Központnak - ezt Szijjártó Péter jelentette be.

A kaszinók továbbra is nyitva lehetnek este hét óráig

Miközben a szórakozóhelyeket be kellett zárni, a kaszinók továbbra is nyitva lehetnek este 7 óráig. Nem csak ebben van kivételezett helyzetük: kiemelt nemzetgazdasági érdekké nyilvánították a kaszinók üzemeltetőinek kiválasztását, és egy friss kormányrendelet szerint erről a Nemzeti Koncessziós Iroda dönt majd, ami Rogán Antal minisztériuma alá tartozik. Ezt az mfor.hu írta meg. A DK szerint ez is mutatja, hogy valójában mi a legfontosabb a kormánynak.  

Nem árulják el, mennyibe kerül MTV zenei díjkiosztója

Egyelőre nem árulja el a kormány, hogy mennyit költ a Magyar Turisztikai Ügynökség a MTV zenei gálájára. A héten jelentették be, hogy London mellett Budapest is helyszíne lesz a világ egyik legnézettebb zenei díjkiosztójának. A kormányszóvivő szerint a gála jó lehetőség az ország népszerűsítésére. A Híradónk által kérdezett szakértő szerint kiszámíthatatlan, hogy megtérül-e az állam befektetése.

Az utolsó óraátállítás?

Vasárnap hajnalban visszatért az ország a téli időszámításra. Bár ilyenkor egy órával tovább alhatunk, az őszi óraátállítás - akárcsak a tavaszi - megviseli a szervezetet. Az általunk kérdezett orvos azt tanácsolja, próbáljunk meg néhány napig este tovább fenntmaradni, így hamarabb hozzászokhatunk az új időszámításhoz. Az Európai Unió jövőre eltörli az óraátállítást, és a tagállamokra bízza, melyik időszámítást választják.

Akár 160 ezren is elveszíthetik munkájukat 2021 elejéig

Akár 160 ezren is elveszíthetik munkájukat 2021 elejéig - ezt állítja az MNB elemzési igazgatóságának vezetője. A jegybankban készült elemzés szerint a vállalkozások a fogyasztás visszaesése, és a csökkenő export miatt kényszerülhetnek arra, hogy elbocsássák dolgozóik egy részét. A miniszterelnök a hét elején még arról beszélt, hogy többen dolgoznak, mint a járvány előtt. Ma nem akarták kommentálni az MNB elemzését.

Nem kém, de csalásért elítélték Kovács Bélát

Első fokon felmentette a bíróság a kémkedés vádja alól Kovács Béla volt jobbikos európai parlamenti képviselőt. Költségvetési csalás miatt viszont másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, Kovács Béla három napot kért, hogy eldöntse, fellebbez-e felmentésért. Az ügy a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Újabb közbeszerzést nyert Szíjj László cége

Szíjj László cége építheti a Kalocsát az M6-os autópályával összekötő utat és a hozzá tartozó Duna hidat - erről elsőként az Átlátszó.hu írt. A Duna Aszfalt a kiírásnál 11,9 milliárddal drágább ajánlattal nyert. A Fidesz szerint nincs abban semmi aggályos, hogy épp azé a vállalkozóé lett a munka, akinek jachtján Szijjártó Péter külügyminiszter nyaralt. Az LMP-nél azt mondják, a Fidesz a gazdasági válsághelyzetben is a holdudvarát támogatja.

Egyszerre 32 ezer koronavírusos beteget is képesek lesznek ellátni a kórházak?

Egyszerre 32 ezer koronavírusos beteget is képesek lesznek ellátni a kórházak - erről beszélt a Parlamentben Orbán Viktor, hétfőn. Szerinte ehhez van elég kórházi ágy, és szakember is. A miniszterelnök úgy látja, a gazdaságvédelmi intézkedések egyedülállóak Európában. Az ellenzéki pártok viszont kevesellték a kormány lépéseit és továbbiakat, például ingyenes tesztelést követelnek.

Több, mint 17 ezren támogatták a Telexet, Munk Veronikát is meglepte a siker

Délutánig több mint 17 ezren támogatták a távozó Indexesek új lapját, a Telexet. Az új főszerkesztőt is meglepte a siker, és abban bízik, hogy hamarosan elkezdhetik a munkát az új internetes portálnál. Az RTL Híradónak nyilatkozó médiaközgazdász szerint nem az indulótőke összegyűjtése a nagy próbatétel, hanem az, hogy a lap folyamatos működését biztosítsák. 

Iványi Gábor: „Térdre akarnak kényszeríteni!”

Elveszik az Iványi Gábor vezette egyház iskoláinak kiegészítő támogatását. Erről először a 444.hu írt. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője szerint 2200 hátrányos helyzetű gyerek oktatása kerül veszélybe, miután idén már csak a korábbi összeg felét kapják meg, jövőre pedig azt sem. A tanévet ennek ellenére elkezdik - ezt ígéri Iványi Gábor. A kormány szerint azért csökkentették a támogatást, mert a pénz a járvány elleni védekezéshez kell.

Három napig leállnak az önkormányzatok szeptember első hetében

3 napig leállnak az önkormányzatok szeptember első hetében, sztrájkot hirdetett a Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. Azt akarják elérni, hogy a kormány adja vissza az önkormányzatoktól az év első felében elvett pénzeket, mert szerintük a települések így nem tudják majd fizetni dolgozóikat, és elbocsátások lesznek.

Autóklub: senki se hagyja az utolsó pillanatra a lejárt okiratok pótlását!

Senki se hagyja az utolsó pillanatra a lejárt okiratok pótlását - erre figyelmeztet az Autóklub szakértője. A járvány okozta veszélyhelyzet miatt későbbre lehetett halasztani a lejárt okiratok érvényesítését, például az autók műszaki vizsgáztatását. Csakhogy, aki most kocsijával külföldre indul nyaralni, annak kellemetlensége lehet abból, hogy úgy tűnhet nem érvényes az autója műszakija.

Nem tudni, milyen lélegeztetőképeket vásároltak a járvány miatt

Továbbra sem árulja el a kormány, hogy pontosan milyen lélegeztetőképeket vásároltak a járvány miatt, és azok darabja mennyibe került. Erről Hadházy Ákos független képviselő tett fel kérdéseket, hogy kiderüljön, a kínaiakon kívül ki keresett még az üzleten, de a kormány nem válaszolt. A Fidesz úgy reagált, idézem: ez csak a szokásos ellenzéki kukacoskodás, és szerintük most annak kell örülni, hogy van elég gép. 

„Mondjanak nemet az orvosok!”

Tegnaptól gyűjti a Magyar Orvosi Kamara azokat a nyilatkozatokat, amelyben az orvosok felmondják az önkéntes pluszmunkájukat, vagyis például a szabadidejük terhére vállalt ügyeleteket. A nyilatkozatokat ügyvédi letétbe helyezik, és akkor használják fel ha, nem sikerül megállapodásra jutni a kormánnyal az egészségügyi rendszer átalakításáról és a bérrendezésről. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta: a kormány célja, hogy tovább emelkedjen az orvosok bére, az erről szóló tárgyalások hamarosan folytatódnak.

Csütörtöktől korlátozások nélkül lehet utazni Szlovéniába

Csütörtöktől korlátozások nélkül lehet utazni Szlovéniába - ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be a Rédicsi határátkelőnél a szlovén külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Két koronavírusos beteg van Magyarországon

Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be, hogy két Budapesten tanuló iráni diák a fertőzött. Nemrég mindketten otthon jártak. Jelenleg tünetmentesek, és jól vannak. Az egyik diák maga jelentkezett szűrésre, így derült ki, hogy betegek. Az egyiknek a feleségét, a másiknak a barátnőjét is elkülönítették a Szent László kórházban. Jelenleg vizsgálják, hogy az elmúlt napokban kikkel kerültek kapcsolatba, és megfertőzhettek-e valakit.

Tönkretenné az önkormányzatokat az iparűzési adó módosítása?

Tönkretenné az önkormányzatokat, ha a kormány úgy csökkentené az iparűzési adót, hogy nem kompenzálja a kiesést. Ezt mondta a budapesti költségvetésért felelős főpolgármester helyettes. A pénzügyminiszter a múlt héten jelentette be, hogy bővítenék az iparűzési adóból leírható költségeket, vagyis így kisebb lenne az önkormányzatok adóbevétele.

Baló György nevét viseli ezentúl az RTL Hírstúdiója

Baló György nevét viseli ezentúl az RTL Hírstúdiója. A műsorvezető négy éven keresztül vezette a Magyarul Balóval című műsort az RTL Klubon. A stúdió előterében egy Baló Györgyről készült portréfotó és egy emléktábla őrzi a 2019 márciusában elhunyt televíziós újságíró emlékét. Az RTL Klub hírigazgatója szerint Baló György a magyar televíziózás egyik legnagyobb hatású személyisége volt.

Utcára szaladtak a rengés miatt

Kisebb földrengés volt Zala megyében, de sokan annyira megijedtek, hogy kiszaladtak az utcára. Volt, aki azt mondta: morajlást hallott, volt aki álmából riadt fel. A Richter-skála szerint 3 és feles erősségű rengés Nagykanizsától délre, Murakeresztúr és Liszó között volt. A Katasztrófavédelem szerint nem okozott károkat.

Keresik az álhír terjesztőit

A nemzeti nyomozóiroda vizsgálja, kik terjesztették Gulyás Gergely nevében, hogy megszüntetik a nyugdíjakat. Az év végén járt körbe az interneten az az álhír, amely azt terjesztette, a miniszter megvonná a 70 év felettiek nyugdíját. Deutsch Tamás szerint az ellenzékkel közösen kellene törvényt hozni az álhíreket terjesztő oldalak ellen. Az MSZP erre azt reagálta, először a közpénzből működő álhírgyárakat kellene felszámolni.

Február elején tárgyal az Európai Néppárt a Fidesz tagságáról

Február elején tárgyal az Európai Néppárt a Fidesz tagságáról - erről a Népszava írt. A lap szerint elkészült a háromtagú néppárti delegáció - az úgynevezett "Bölcsek Tanácsának" - jelentése. Deutsch Tamás, a Fidesz EP képviselője az RTL Híradó kérdésére azt mondta: maguk döntenek majd arról, hogy a Fidesz tagja marad-e a pártcsaládnak. Azt azonban nem árulta el, hogy mikor és mi alapján.

15 százalékos emelést kérnek a BKV-sok

15%-os béremelést akarnak a BKV szakszervezetek már január elsejétől, de még időpontot sem kaptak a bértárgyalásra. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője szerint elfogadhatatlan, hogy a dolgozók úgy kezdtek neki az évnek, hogy nem tudják mennyi pénzért dolgoznak. A BKV közleményében azt írta: a főváros vezetésével egyeztetnek a béremelés fedezetéről. A Főváros szerint viszont előbb a szakszervezetekkel kellene megállapodnia a cégnek, hogy tudják, mekkora fedezet kell.

Ez történt decemberben

Szigorítást kezdeményez a kormány a győri családirtó ügye miatt, diákja késelt meg egy tanárt egy iskolában, ítélet született a vörösiszap perben, és többezren tüntettek a színházak függetlenségéért. Ezek voltak a legfontosabb hírek decemberben.

Magasabb nyugdíjat szeretnének

Aláírásgyűjtést kezd januártól a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa. A legnagyobb nyugdíjas szervezeteket összefogó testület célja, hogy a kormány már januártól magasabb nyugdíjat adjon, és kedvezőbb nyugdíjszámítási rendszert akarnak elérni. A kormány a követelésekre érdemben nem válaszolt, szerintük a gazdasági növekedés eredményeiből a nyugdíjasok a nyugdíjprémiumon keresztül részesülnek.

Félmillió forintos év végi jutalmat kapnak a hivatásos rendvédelmi dolgozók

Félmillió forintos év végi jutalmat kapnak a hivatásos rendvédelmi dolgozók - ezt a Belügyminiszter jelentette be. A pénzt beosztástól és rendfokozattól függetlenül minden hivatásos rendőr, és katasztrófavédelmi dolgozó megkapja, nagyjából hatvanezren. A szakszervezet szerint viszont igazságtalan, hogy a nem hivatásosok kimaradnak. A belügyminiszter azt mondja, őket a korábbi béremelés kárpótólja.

Eljárást indítottak a Józsefvárosi önkormányzat ellen

Eljárást indított a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság a Józsefvárosi önkormányzat ellen, amiért munkahelyi e-maileket hoztak nyilvánosságra. A kerület ellenzéki polgármestere múlt héten mutatott be egy levelezést, amelyben a kerületi lap főszerkesztője egyeztet kormánypárti politikusokkal az újság tartalmáról. A Hatóság vezetője szerint vizsgálni kell, hogy jogszerű volt-e a nyilvánosságra hozatal. A polgármester azt mondta, állnak a vizsgálat elé.

Orbán szerint fizessenek a klímarombolók

A klímavédelem árát a klímarombolóknak kell megfizetniük - ezt mondta Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek adott kedden megjelent interjúban.

Vissza kell venniük az ügyészt, akinek 13 millió forintos kártérítés jár

Jogerősen pert nyert az ügyész - ezúttal az ügyészséggel szemben. Másodfokon is Pap Balázsnak adott igazat a munkaügyi bíróság, akit 2018-ban három Facebook posztja miatt bocsátottak el. Az ügyészség vezetése szerint posztjaival politizált, ami tilos nekik, ezért küldték el. A jogerős ítélet szerint azonban egy-két mondatos írásai belefértek a szabad véleménynyilvánításba, így vissza kell kapnia munkáját, és összesen 13 milliós kártérítés jár neki.

A független kultúráért tüntettek

A szabad színházakért és a független kultúráért tüntettek Budapesten. A kormány átalakítási tervei ellen tiltakoztak, mert szerintük azzal sérül a színházi szakma önállósága. A tüntetők többször is azt skandálták, hogy a kultúra nemzeti alap. A színházak képviselői arról beszéltek: a politika ne szóljon bele a kultúrába. Karácsony Gergely főpolgármester pedig azt mondta: küzdelmes évek jönnek, a szabadságot kell megvédeni. 

Kétezer milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek el Mészáros és Szijj László építőipari cégei

Csaknem 2100 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek el 2010 óta Mészáros Lőrinc és Szijj László építőipari cégei. Ezt a HVG számolta össze. A két vállalkozó cégei dolgoznak a legtöbb útépítésen, csatornázáson és vasútfelújításon. A munkák háromnegyedét uniós forrásból fizették. A kormány szerint nem azt kell nézni, hogy ki nyeri el a munkát, hanem azt, hogy hasznosan költik-e el a pénzt.

November végére derülhet ki, milyen lesz az új állami sportakadémiai rendszer

November végére derülhet ki, milyen lesz az új állami sportakadémiai rendszer. Az azt kidolgozó minisztériumnak a csütörtökön megjelent kormányhatározat szerint december 15-ig már a sportszervezetekkel is meg kell állapodnia. Az új rendszer először a kézilabdát, a kosárlabdát, valamint a focit érinti.

Gulyás Gergely: Nincs kivetnivaló a populistákat bíráló beszédben

Semmi kivetnivalót nem talál az Európai Néppárt új elnökének populistákat bíráló beszédében a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint majd a Fidesz eldönti: marad-e a Néppártban. A pártcsaládban tavaly függesztették fel a kormánypárt tagságát a magyar joggállamiság helyzetéről készülő jelentés megvitatásáig. 

Nemcsak a fizikai bántalmazás a bűncselekmény, hanem a fenyegetés is

Elítélte a bíróság azt a két férfit, akik közül egyik baseball ütővel fenyegetett egy homoszexuális párt a Nagykörúton. Első fokon mindkettőjüket 2 év próbára bocsátotta. A melegjogokért küzdő Háttér Társasaság ügyvivője szerint fontos, hogy a bíróság kimondta: nemcsak a fizikai bántalmazás a bűncselekmény, hanem a fenyegetés is.

Felavatták az új Puskás Arénát

Különleges gyep, masszázsággyal és jégmedencével felszerelt öltözők az új Puskás Arénában. A 150 milliárd forintból épült stadiont este adták át. 68 ezer néző előtt játszott a magyar válogatott Uruguay csapatával, amely 2-1-re nyerte a mérkőzést. Az Aréna első magyar gólját Szalai Ádám rúgta.

Havi 1 millióra szerződtek Czeglédy Csaba irodájával

Havonta egymillió forintot fizet Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának Erzsébetváros. Nyilvánosságra hozta a 7. kerületi Polgármesteri Hivatal a szerződéseket. A korábban költségvetési csalással vádolt politikus megbízását a Momentum, a Jobbik, és az LMP is bírálja. A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint volt előzetes egyeztetés a döntésről, a Momentum szerint viszont csak utólag tájékoztatták őket.

Újabb kilenc évig Polt Péter lesz a legfőbb ügyész

Újabb kilenc évvel meghosszabbította az országgyűlés Polt Péter legfőbb ügyészi megbízatását és 12 évre alkotmánybíróvá választották Handó Tündét, az országos Bírósági Hivatal eddigi elnökét is. Az ellenzéki pártok többsége fel sem vette a szavazólapokat. A Jobbik képviselői pedig nemmel voksoltak és a szavazólapokra egy-egy olyan büntetőügyet írtak fel, amiben szerintük Polt Péter mulasztott. A kormánypárti kétharmados többség viszont mindkettőjüket megszavazta.

Borkai Zsolt ellen tüntettek a győri városháza előtt

Borkai Zsolt ellen tüntettek az ellenzéki pártok Győrben. A felszólalók lemondásra szólították fel a polgármestert, mert szerintük méltatlanná vált a város képviseletére. Közben egy magánszemély feljelentést tett Borkai Zsolt ellen, kábítószer birtoklása és hűtlen kezelés miatt. Ha lesz nyomozás, akkor azt nem a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság irányítja majd.

Nem tárgyaltak a patkányhelyzetről

Határozatképtelen volt a fővárosi közgyűlés, nem tárgyaltak a patkányhelyzetről. A főpolgármester szombaton este 9-re hívta össze a rendkívüli ülést, amit az ellenzéki képviselők kezdeményeztek, de sem ő, sem a fideszes politikusok nem mentek el. Tarlós István szerint azért, mert nincs miről beszélni, nincs járványveszély. Karácsony Gergely, ellenzéki főpolgármester-jelölt úgy fogalmazott, a kormánypártiak sosem érnek rá, amikor a fejükre olvasnák a bűneiket.

Visszacsurgatják a fizetéseket?

A szocialista európai parlamenti képviselők visszakérik alkalmazottaik bérének egy részét - ezt is mondta Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő egy újabb hangfelvételen, amelyet pénteken hozott nyilvánosságra a Magyar Nemzet. Ujhelyi István szocialista Ep-képviselő azt mondta: ennél nagyobb sületlenséget nem is hallott. A Fidesz szerint a kispesti szocialistáknak távozniuk kellene a közéletből.

Kubatov-Lázár vita Szegedről

Botka László miatt tört ki vita Kubatov Gábor és Lázár János között. A Fidesz alelnöke szerint Lázár Jánosnak az az érdeke, hogy a szocialista Botka László maradjon Szeged polgármestere. Ezt azután mondta, hogy a volt miniszter egy rádióinterjúban pozitívan nyilatkozott Botkáról. Kubatov szerint Lázár attól fél, ha kormánypárti vezetője lesz Szegednek, Hódmezővásárhelynek kevesebb fejlesztési pénz jut. Lázár János Híradónknak azt írta: nem akarta dicsérni a polgármestert.

Újból bementek az állami média épületébe a DK képviselői

Újból bementek az állami média épületébe a DK képviselői, miután pénteken az elsőfokú bíróság kimondta: jogszerűtlenül dobták ki őket a székházból tavaly decemberben. Most egy új közleményt vittek, és azt kérték, hogy ezt adásban olvassák be. Erre hétfőig adtak időt. Az MTVA adásunkig nem olvasta be a közleményt, viszont hírműsorukban azzal a címmel készítettek anyagot, hogy „folytatódott az ellenzéki cirkusz az épületben”.

Összeférhetetlenség miatt leszavazták Trócsányi uniós biztosi jelölését

Összeférhetetlenség miatt leszavazta Trócsányi László uniós biztosi jelölését az Európai Parlament jogi szakbizottsága, mert szerintük nem rendezte viszonyát az ügyvédi irodájával. Így ő nem vehet részt a biztosjelöltek jövő heti meghallgatásán. Trócsányi politikai döntésről beszél és jogi lépésekre készül. A kormány pedig a bevándorláspárti képviselők Magyarország elleni bosszúját emlegeti.

Nem tudja kifizetni az alkalmazottak teljes bérét a Magyar Evangéliumi Testvérközösség

Nem tudja kifizetni a teljes bért alkalmazottainak az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség. A korábban egyházként működő szervezet vezetője azt mondta, egy korábbi ingatlanügy illetékét vonták le tőlük, emiatt kerültek nehéz helyzetbe. Iványi Gábor szerint a kormány szándékosan nem adja vissza nekik az egyházi státuszukat, pedig úgy mentesültek volna az illeték alól. A Miniszterelnökség erre annyit reagált, a törvény egyértelmű.

Neten árulják a rezsiutalványt

Áron alul próbálják eladni a rezsiutalványt az interneten. Van, aki 5 ezerért, más 6500 forintért árulja. A kormányszóvivő korábban azt mondta, mivel nem névreszólóak a rezsiutalványok, ezért továbbadhatók. A Jobbik képviselője azt mondta: várható volt, hogy sokan pénzzé akarják majd tenni az utalványt, akár áron alul is, ezért szerintük egyszerűbb lett volna eleve pénzt utalni.

Mennyit ér a diploma?

A pénzügyminiszter szerint érdemes Magyarországon diplomát szerezni, és azután itthon dolgozni, mert egyre magasabb jövedelemmel számolhatnak a felsőfokú végzettségűek. Az LMP viszont arról tartott sajtótájékoztatót, hogy például a gyógypedagógus végzettségűek megalázóan kevés fizetésért kell dolgozzanak, ők a bérpótlék növelést, és a kezdőfizetések emelését javasolják.

Fidesz-DK vita a kerítésről

Újabb plakátkampányt indít a Fidesz, amelyben a Demokratikus Koalíciót vádolják azzal, hogy lebontanák a határkerítést. Gyurcsány Ferenc Facebook oldalán erre azt írta: nem akarja lebontani a kerítést, főleg " ha már sok pénzt ellopva odaraktátok, hát maradjon!" Közben egy kormánykiadványból az derül ki, hogy robotokkal és drónokkal helyettesítenék a határon szolgáló rendőrök egy részét.

Az ügyfélszolgálatra kell vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai úton fizetnek!

Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

Vita arról, hogy sztrájkolhatnak-e a fogorvosok

Szerződésszegéssel vádolja a tatabányai polgármesteri hivatal azokat az állami ellátórendszerben dolgozó fogorvosokat, akik részt vennének a szeptember elején kezdődő országos kéthetes figyelmeztető akcióban. A fogorvosok azért szüneteltetnék a munkát, mert szerintük a mostani finanszírozásból nem lehet fenntartani az ellátást. A hivatal szerint, ha sztrájkolnak, megszegik a szerződésüket. A fogorvosok szerint nem is sztrájkolnak, csak egyszerre mennének szabadságra.

Tarlós szerint közröhej, hogy metróvá minősítenék át a H5-ös HÉV-et!

Közröhej, ostobaság - ezt mondta Tarlós István főpolgármester arra a hírre, hogy metróvá minősítenék át a H5-ös HÉV-et. Ezt egyébként a kormány sem támogatja, ezt válaszolták Híradónk kérdésére. Bár a vonal föld alá vezetése előnyös lenne az autósoknak, a tömegközlekedéssel foglalkozó szervezetek szerint az utasok érdekei előbbrevalók - így ők például a kocsik felújítását támogatnák inkább.

Jó autókkal „hatékonyabbak”

Ha jók az autók, hatékonyabban lehet ellátni a közügyeket. Ezzel indokolta a kormány, hogy a közeljövőben több mint 82 milliárd forintból vesznek új autókat. Hogy pontosan kik kapják majd meg ezeket, azt nem árulták el. Az MSZP szerint luxus új autókra költeni ennyi pénzt akkor, amikor a műtőkben nincs légkondicionálás és rosszul lesznek az orvosok a hőségtől.

Megszólalt Vizi E. Szilveszter

Nem cáfolta, de nem is erősítette meg az RTL Híradónak Vizi E. Szilveszter akadémikus, hogy ő lehet az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat vezetője. Ez a szervezet irányíthatja majd a Tudományos Akadémia kutatóintézeteit, amelyeket a tiltakozások ellenére a héten vett el az MTA-tól egy törvénymódosítással a Parlament. Az Akadémiai Dolgozók Fóruma szerint komoly tudós nem vállalhatja el a posztot.

Elkészült a közös ellenzéki lista

Kettő híján, mind a 23 budapesti kerületben közös, hat párt által támogatott polgármester jelöltje lesz az ellenzéknek az őszi önkormányzati választáson. Két kerületben a Jobbik külön jelöltet állít, de ebbe a többi párt is belement. Ezt közös sajtótájékoztatón jelentették be. A Ferencvárosban helyi előválasztás dönt majd a két ellenzéki jelöltről, Pesterzsébeten pedig az eddigi jelötnek kell döntenie, hogy az ellenzék vagy a Fidesz támogatásával indul.

Felfüggesztették Szanyi Tibor tagságát

Felfüggesztette az MSZP Szanyi Tibor alelnök, volt európai parlamenti képviselő párttagságát. Ezt azzal indokolják, hogy a politikus nyilatkozataival rossz színben tűntette fel a pártot. Szanyi bíráló levelet is írt az MSZP vezetésének, amely kikerült a sajtóhoz. Azt viszont az RTL Híradónak cáfolta, hogy ő szivárogtatta volna ki a levelet.

Lázár János kevesebb trafikot szeretne

Csökkentené a trafikok számát Lázár János, de csak hosszútávon. A nemdohányzók védelméért felelős kormánybiztos tavaly ősszel beszélt arról, hogy szigorítana a trafiktörvényen. Akkor azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy a 2020 után születetteknek megtiltják a dohányzást. Ez a nagy vitát kiváltó ötlet végül a benyújtott javaslatban nem szerepel. A Párbeszéd szerint a nagy ígéretekből semmi sem lett.

18 nap a banki adategyeztetésre

Még kétmillió olyan bankszámla van, amelyet zárolhat a bank, ha a számlatulajdonos nem egyezteti személyes adatait. Erre már csak 18 nap van, ellenkező esetben például pénzt sem lehet felvenni. A bankok felkészültek a rohamra, de lehet emailben, vagy netbankon keresztül is adatokat egyeztetni. A bankok levélben értesítették az ügyfeleket a teendőkről. Aki nem kapott értesítőt, annak elvileg nincs teendője. Az adategyeztetést a  pénzmosásról szóló törvény írta elő.

Csökkenteni szeretnék a strandszolgáltatások áfáját

A strandszolgáltatások áfáját is csökkenteni kell - a Magyar Fürdőszövetség szerint. Azt mondják a szálláshelyek és a vendéglátás áfacsökkentése után a strandok és a fürdők adócsökkentése is jó hatással lenne a turizmusra. Ezt a Gyógyfürdő Zrt. is támogatja. A kormány Híradónknak azt írta: megvizsgálják a javaslatot, de döntés még nincs.

Exkluzív: Hangfelvétel a mentésről

A mentés pillanataiban rögzített exkluzív hangfelvétel jutott a Trend FM birtokába, amelyet az RTL Híradónak is átadtak. Ezen vízimentők és a környéken állomásozó hajók rádiózása hallható. Figyelem, a következő másodpercekben hallható felvétel egyeseket érzékenyen érinthet.

Többen nem kapták meg a választási értesítőt

Többen jelezték szerkesztőségünknek, hogy nem kapták meg a választási értesítőt, amelyben a Választási Iroda tudatta, hogy pontosan hol kell szavazniuk. A Postánál azt mondják, hogy ők minden megadott címre időben kivitték a leveleket. A Választási Iroda szerint ők pontos címlistát küldtek a Postának, de ha el is kallódott az értesítő, nem nagy baj, mert már nem kell a szavazáshoz.

Rekordmagas lehet a részvétel az európai parlamenti választáson

Rekordmagas lehet a részvétel az európai parlamenti választáson. Délután öt óráig a választópolgárok több mint 37 százaléka, csaknem 3 millió ember voksolt. Ez már most több, mint ahányan öt és tíz évvel ezelőtt elmentek szavazni. 21 magyar mandátum sorsáról döntenek ma a választók. Európa-szerte pedig 751-ről. A 4 napos, európai választási maraton csütörtökön kezdődött Hollandiában és az Egyesült Királyságban. Az utolsó szavazókörök este 11-kor zárnak Olaszországban, utána hozzák nyilvánosságra az eredményeket. Most pedig nézzük részletesen, hogyan zajlott eddig a szavazás napja.

A Fidesz szerint újabb Soros akció

A Soros György által támogatott bevándorláspárti szervezetek szervezik a klímaváltozás elleni tüntetéseket az országban a Fidesz szerint. Ezt Halász János a párt frakciószóvivője mondta a Hír Tv-nek. A tüntetést szervező diákok viszont azt mondják: őket senki nem irányítja, pénzt sem kapnak sehonnan, és a politikához csak annyi közük van, hogy rá akarják bírni a döntéshozókat, hogy tegyenek valamit a természet pusztítása ellen. 

Az Európai Parlamentben uniós minimálbér bevezetéséért dolgoznának

Szuverén európai államok együttműködésében képzeli el az unió működését a Mi hazánk Mozgalom listavezetője. Toroczkai László, pártelnök azt nyilatkozta, hogy fordítva működik az Európai Unió, mint ahogy kellene. Az Európai Parlamentben például az uniós minimálbér bevezetéséért dolgoznának. Az RTL Híradó minden nagyobb párt listavezetőjétől interjút kért a választás előtt.

A Kétfarkú Kutya Párt kátyúzásba kezdett

Kátyú, kátyút követ - szinte járhatatlan a Szentendrét Pomázzal összekötő út. A Kétfarkú Kutya Párt - ahogy ők mondják passzivistái - kátyúzásba kezdtek. Azt állítják, az önkormányzatra hiába vártak, ezért inkább úgy döntöttek, maguk teszik rendbe az utat. Kerestük a szentendrei önkormányzatot, hogy tervezik-e az utak felújítását, jövő hétre ígértek választ.

Sok múlhat Németországon

Bár 28 tagállamban tartanak Európai Parlamenti választásokat május végén, egy ország eredményére mindenki kiemelten figyel majd. Németország belpolitikai erőviszonyai ugyanis nagyot változtak a 2015-ös menekültválság óta, és ez akár az egész kontinens jövőjét befolyásolhatja. Előfordulhat az is, hogy egy német politikus lesz Európa következő vezetője, de az is, hogy pont a német választók akadályozzák ezt meg.

Nagy változás az időjárásban: hétvégén már koranyár lehet

Koranyári idő lehet a hétvégén, ami az elmúlt napokhoz képest nagy változás. A nagy mértékű hőmérséklet ingadozások nem csak az idősek, hanem már a gyermekek szervezetét is megviselik. A tanév végi nagy hajrában sokkal ingerlékenyebbek az iskolások, és egyre többször jelentkeznek ájulásos, kifáradásos panasszal az orvosoknál. Fotó: Horváth János

Donald Trump: jó munkát végzett a magyar miniszterelnök

A washingtoni Fehér Házban fogadta Orbán Viktort az amerikai elnök. Donald Trump a rövid négyszemközti találkozó után úgy fogalmazott: jó munkát végzett a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor pedig azt mondta: Magyarország együtt harcol az Egyesült Államokkal az illegális migráció és a terrorizmus ellen. A tárgyalásokon energiaügyekről, és fegyvervásárlásról is szó volt. 2010-es megválasztása óta Orbán Viktort most először fogadták a Fehér Házban.

Tiltakozik Magyar Bírói Egyesület Kövér László szavai ellen

Tiltakozik a Magyar Bírói Egyesület Kövér László múlt heti beszéde miatt. Az Országgyűlés elnöke a magyar bírák függetlenségét garantáló törvény 150. évfordulóján tartott beszédet a parlamentben, ahol egyebek közt azt mondta, a jogászoknak is dönteniük kell, hogy az államot védők, vagy támadók oldalára állnak. A bírák szerint politikai elvárásokat fogalmazott meg. A Fidesznél azt mondják, félreértették a házelnök szavait.

A sorrendet is kisorsolták az EP szavazólapon

11 párt lesz az Európai Parlamenti választás szavazólapján, ha a Nemzeti Választási Bizottság az összes indulónál hitelesíti a kellő számú ajánlást. A pártoknak ma délután négyig kellett leadniuk 20 ezer érvényes aláírást. A sorrendet is kisorsolták, a Fidesz például az ötödik lesz a szavazólapon, az MSZP-Párbeszéd pedig a második helyre került.

 

Súlyos baleset Békésszentandrásnál -  tűzoltók szabadították ki a sofőrt

Tűzoltók szabadították ki egy autó vezetőjét és utasát a roncsból, miután fának csapódtak Békésszentandrás közelében. Az egyik sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba. A rendőrség még vizsgálja, hogy a sofőr miért vesztette el uralmát a kocsi felett.

Csányi Sándort nem érdekli, hogy Mészáros Lőrinc gazdagabb nála

Orbán Viktor mindig személyesen fizette ki, amikor az OTP magánrepülőjét használta - ezt mondta az RTL-nek adott interjúban Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója nem számít a 2008-ashoz hasonló gazdasági válságra, és azt is mondta, nem érdekli, hogy Mészáros Lőrinc ma már gazdagabb, mint ő.

Lemondatnák Pócs Jánost

Lemondtatná képviselői mandátumáról több roma szervezet Pócs Jánost, a fidesz országgyűlési képviselőjét, miután kiderült, hogy a politikus évekkel ezelőtt bezárta egy kazánba az alkalmazottját, és azzal fenyegette a cigány férfit, hogy felgyújtja. A képviselő szerint a videó viccből készült, mégpedig a kazánba zárt férfi kérésére.

Sokan felháborodtak Pócs János égetős videóján

Viccnek szánta a fideszes Pócs János azt a videót, amelyen a politikus nagyméretű kazánba zár egy roma férfit, de előtte még bedobott egy égő papírt. A felvétel 2008-ban készült, amikor Jászapátiban önkormányzati képviselő volt; jelenleg a parlament tagja. A videó szerint azt mondja: csak azokat a cigányokat égeti el, akikre haragszik. Most arról beszélt a politikus: az azóta meghalt férfi a barátja volt, és az ő kérésére készült a felvétel. A Párbeszéd lemondásra szólította fel Pócs Jánost. A Fidesz szerint nem szerencsés, hogy ilyen videó készült, mert félreérthető.

Felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppártban

Nagy többséggel döntött a pártcsalád közgyűlése a Fidesz tagságának felfüggesztéséről az Európai Néppártból. 190-en támogatták a javaslatot, és 3-an szavaztak ellene. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy 3 tagú bizottság vizsgálatot indít a Fidesszel szemben. Orbán Viktor a közgyűlés után azonban arról beszélt, hogy a vizsgálat idejére ők maguk kérték a felfüggesztést. A döntés miatt a Fidesz már a Néppárt csütörtöki tanácskozásán sem vehet részet. 

Nyerges átadja a sportvagyonát

Vissza akarja adni a közösségnek, amelytől kapott - ezzel indokolta Híradónknak Nyerges Zsolt, hogy Szolnok városának adományozza, saját becslése szerint 8-10 milliárdos sportvagyonát. Az épp külföldön tartózkodó vállalkozó viszont azt sem tagadta, hogy üzleti elgondolás is van a döntése mögött: túl sokba kerül az üzemeltetésük. A korábban Simicska Lajossal szoros üzleti kapcsolatban álló üzletemberé a szolnoki foci-, kosárlabda- és vízilabda csapat is.

RTLII: Szijjártóval is egyeztetett Mike Pompeo

A civil szervezetekkel való találkozó után Szijjártó Péter külügyminiszterrel egyeztetett Mike Pompeo. A védelmi együttműködés megújításáról tárgyaltak, a megállapodás hamarosan az Országgyűlés elé kerül. Magyarország amerikai fegyvereket is vásárol. Az amerikai diplomácia vezetője úgy fogalmazott: nem szabad megengedni, hogy az orosz elnök éket verjen barátok közé a NATO-ban.

RTLII: Vita a magyar jogállamiságról az EP-ben

Ismét a magyarországi jogállamiság helyzetéről tárgyalt az Európai Parlament. A vitanapot a Zöldek frakciója kezdeményezte. Szerintük például a túlóratörvénnnyel és a közigazgatási bíróságok létrehozásával megsérti az ország az uniós alapértékeit. A Fidesz képviselője azt mondja: mindez az uniós választási kampány része. A Párbeszéd politikusa szerint viszont a vita a magyar jogállam leépítéséről szól. 

Nyilvános vita a Párbeszéd és az MSZP főpolgármester jelöltje között

Karácsony Gergely leállítaná a Liget projektet, meghosszabbítaná a budapesti metróvonalakat, és olcsóbb BKV bérletet vezetne be. Míg Horváth Csaba a föld alá vinné a forgalmas csomópontokat, elektronikus buszokra cserélné le a környezetszennyező régieket. Az előválasztás első fordulója közöttük zajlik majd január 28. és február 3. között. Aki ott nyer, az később Puzsér Róberttel mérkőzhet meg.

Keveslik a minimálbér emelést

A garantált bérminimum emelése nagyjából 9600 Ft-os nettó bérnövekedést jelent az érintett munkavállalóknak, a minimálbér emelés pedig 7300 Ft-ot. Ezt kevesli a Magyar Szakszervezeti Szövetség. Ők a 8%-os emelés helyett legalább 10%-osat akarnak, a minimálbér ugyanis Romániát kivéve a környező uniós országokban magasabb, mint Magyarországon. Épp ezért már nemcsak a túlóratörvény, hanem a minimimálbér miatt is sztrájkot terveznek januárra. A kormány kitart amellett, hogy jó a törvény.

Minimálbér: bruttó 149 ezer forint

Jövőre 8 százalékkal nő a minimálbér és a garantált bérminimum, ugyanennyivel emelkedik 2020-ban is. Kétéves megállapodást kötött a kormány a munkaadókkal és a munkavállalók szervezeteinek egy részével. Ez azt jelenti, hogy jövőre 11 ezer forinttal, 149 ezerre nő a minimálbér. A megállapodás sokáig húzódott, mert a szakszervezetek kétszámjegyű béremelést akartak. A Híradónak nyilatkozó  kisvállalkozók szerint még a 8 százalékos emelést is nehéz lesz kigazdálkodni.

Ez történt 2018 szeptemberében

Életfogytiglant kapott elsőfokon a körúti robbantó, elfogadta az Európai Parlament a Sargentini jelentést, tájfun és földrengés súlytotta Japánt, és díjat kapott a Velencei Filmfesztiválon Nemes-Jeles László új filmje. Ez történt szeptemberben.

Ez történt 2018 áprilisában

Harmadszor is kétharmados többséggel nyerte meg a parlamenti választást a Fidesz. Megszűnt a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió. Meghalt a népszerű DJ, Avicii. Mutatjuk mi történt áprilisban.

RTLII: Békemenetelt a Kutyapárt

Összkarácsonyi Békemenetet tartott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a belvárosban. A viccpárt "meg akarta köszönni azt a sok jót, amit idén kaptak az ország vezetésétől", például, hogy végre dolgozhatnak 8 napot hetente, vagy nem kell többet bajlódniuk a független bíróságokkal. Jelenleg is zajlik az összellenzéki tiltakozás, a tüntetők úton vannak a Budai várba, a köztársasági elnök hivatalához. A helyszínen van tudósítónk, Horváth Nándor.

Több hajléktalan ment szállóra

1300-al többen mentek a hajléktalanszállásokra az elmúlt két hónapban, mint előtte. A szociális államtitkát szerint ez is bizonyítja, hogy jól működik az október közepén elfogadott törvény, amely kitiltotta az közterületekről az ott élő hajléktalanokat. Szerinte van elég hely a szállásokon, csak 84%-os a kihasználtság. Az Oltalom Karitatív Egyesület szerint viszont valójában, kétszer annyi hajléktalan van, mint hely.

Pénteken is használtak könnygázt a rendőrök!

Hat embert állítottak elő, de senkit sem tartottak bent. Már harmadik este gyűltek össze a tiltakozók, hogy az évi 400 túlóra bevezetése ellen tüntessenek. A kormányszóvivő szerint agresszív politikai aktivisták tüntetnek. Vasárnap délután a szakszervezetek készülnek újabb demonstrációra. Szeged szocialista polgármestere pedig a túlóratörvény bojkottjára szólít fel.

RTL II: Ma is tüntetnek a kormány ellen

Ma este is tüntenek Budapesten az új túlóraszabályok és a kormány ellen. A mai tüntetés is a Kossuth téren kezdődött, ahol az összes ellenzéki párt képviselője felszólalt. Ezután a tömeg elindult a városban. Egyelőre nincs hír a korábbiakhoz hasonló összecsapásokról a rendőrökkel, a tömeg békésen vonul, úgy tudjuk a Kossuth térre tartanak.

RTLII: Második napja tart a túlóratörvény elleni tiltakozás Budapest utcáin

Második napja tart a túlóratörvény elleni tiltakozás Budapest utcáin. A rendőrök újra használtak könnygázt a Kossuth téren, a tüntetők pedig füstgránátokkal válaszoltak. A demonstrálók este először a Margit hídon, majd a Lánchídon bénították meg a közlekedést. Folyamatosan kormányellenes jelszavakat skandálnak és demokráciát követelnek. Most is nagy a rendőri készültség.

 

Komjáthi Imre: „Polgári engedetlenség volt”

Nem akarta, hogy a tegnapi tüntetés is eredmény nélkül záruljon - ezzel indokolta az MSZP alelnök Komjáthi Imre, hogy miért hívta a tömeget a lezárt Kossuth térre. A tervezett évi 400 túlóra ellen tüntetők a tegnapi demonstráció után fél órán át dulakodtak a rendőrökkel, mielőtt beengedték őket a térre. Közben a szocialista politikus is megsérült, de mint mondja: nem haragszik a rendőrökre. Polgári engedetlenségnek gondolja tettét.

Évek múlva lehet csak e-jegy Budapesten

Még éveket kell várni az elektronikus jegyrendszer bevezetésére Budapesten. Bagdy Gábor főpolgármester helyettes szerint nem érte kár a fővárost, annak ellenére sem, hogy két hete felmondták a megállapodást a szállítócéggel. 2014-ben még azt ígérték, hogy 2017-re kész lesz a rendszer. A szocialisták óriási kudarcról beszélnek, rendkívüli közgyűlés összehívását, és a főpolgármester lemondását követelik.

 

Ellen kampány kamion Felcsúton

Felcsútra, Orbán Viktor házához vitte a Momentum elnöke Brüsszelből az Európai Liberálisok kamionját. A teherautón lévő plakáton Orbán Viktor fényképe mellett az áll: Kezdetben csak a pénzükre utazott, most Európa egysége a tét. Fekete-Győr András Felcsúton azt mondta: azért hozták ide a kamiont, hogy emlékeztessék Orbán Viktort a korrupcióra. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Soros György és Guy Verhofstadt bosszújáról van szó.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való