KERESÉS search-close

"Lukács Gabriella" szerzővel ellátott tartalmak

Lukács Gabriella

Lukács Gabriella által létrehozott tartalmak (100):

Egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben nőjön fel

A család fogalmát többféleképpen lehet meghatározni. Család az, amikor egy anya és egy apa közösen neveli a gyermekeit, de család az is, amikor valamelyikük egyedül marad a kicsikkel – ők az egyedülálló szülők. Ugyanúgy családot alkotnak azok is, akiknek valamilyen oknál fogva nincs gyermekük, és léteznek mozaik-, illetve szivárványcsaládok is. Andris is egy ilyenben él, neki két apukája van. Magyarországon több száz szivárványcsalád él, akik ugyanazt vallják, mint az összes többi család: egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben, családban nőjön fel.

Akiknek esélyek helyett előítéletek jutnak

A romákat az élet minden területén éri megkülönböztetés. Előítéletekkel kell megküzdeniük például az iskolában, a munkahelyen, az egészségügyi intézményekben. Legtöbbjük a mai napig mélyszegénységben él. Kende Ágnes oktatáskutató, 20 éve foglalkozik a társadalmi egyenlőtlenségek problémáival. Ágnes egy amerikai kisfilm ötletét vette alapul, hogy bemutassa, Magyarországon több 100 éve a romákat éri hasonló megkülönböztetés, mint amilyen a feketéket az Egyesült Államokban.

Bemutatjuk azt a könyvszobrászt, aki új életet lehel, a megunt, félredobott könyvekbe!

A könyvek, sok esetben, ha már meguntuk őket, kukában, antikváriumban vagy könyvtárban landolnak. Az Ajkán élő Helga úgy döntött, ezekbe a leselejtezett, kidobásra vagy bezúzásra váró olvasnivalókba lehel új életet. Mutatjuk, hogyan!

Koraszülöttek világnapja: nagyon fontos, hogy a szülők babájuk mellett lehessenek

Saci kisebb volt egy kilós kenyérnél, amikor született. Élete első negyven napját inkubátorban töltötte. Ma már tíz másfél kg alatti babából kilencet meg tudnak menteni. De miért lenne mindennél fontosabb, hogy az anyukák és apukák a járvány idején is ott lehessenek koraszülött babájuk mellett?

Majáról lemondtak a szülei, Zsuzsa fogadta örökbe a Down-szindrómás kislányt

Maja Down-szindrómás, lyukas szívvel született, vér szerinti szülei lemondtak róla. Zsuzsát mindenki le akarta beszélni az örökbefogadásról, mégis vállalta és egyáltalán nem bánta meg. De miért félnek a down-os babáktól a gyerekre vágyók?

A Drága örökösök színésze ott volt a bécsi terrortámadás közelében

Bécsben az eddigi információk szerint 17 embert kezelnek kórházban a tegnap esti terrortámadás után. Eddig négy civil halálát erősítették meg: két férfi és két nő halt meg. Az ötödik halott az egyik merénylő, akit a rendőrök lőttek le. A terrortámadás idején Bács Péter színész -kaszkadőr is a belvárosban volt, ahogyan sok ezren. Jó idő volt és ez volt az utolsó este, hogy a covid miatti újbóli lezárások előtt még együtt lehessenek az emberek.

Miért számít még mindig tabunak és hogyan lehet nyíltan beszélni a halálról?

Az elhunytakkal dolgozók, halottszállítók, sírásók, temetkezési ügyintéző és lelkipásztor mesélnek munkájuk nehézségeiről, a kihívásokról és arról, hogyan lehet feldolgozni, amikor minden nap ilyen esetekkel találkoznak!

Hogyan válhat valaki szentté a modern világban?

Hogyan válhat igazi szentté egy számítógépzseni tinédzser fiú? A Vatikán jelenleg kb. tízezer szentet ismer el, akiknek csodatételek fűződnek az életükhöz. De mégis kik és hogyan döntenek arról, hogy valakit boldoggá vagy szentté avassanak? Milyen csodálatos esemény a feltétele ennek és hogyan működik ez a mai modern világban?

Huszonhárom éve, október 27-én először köszöntötte az RTL Klub nézőit Szellő István

Az RTL Klub születésnapját a Fókuszban rendhagyó módon, két huszonhárom éves nézőnkkel is köszöntjük. Egy évben születtek a magyar RTL Klubbal, egyikük már baba korában szerepet kapott nálunk. A másik kicsi lányként rajongva nézte a Barátok köztöt, meg a Fókuszt is és arra vágyott, hogy egyszer majd róla is készüljön a műsorunkban riport.

Hatvanezer felé emelkedett Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb 2316 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 61 563 főre emelkedett a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Sőt, többen vannak olyanok is, akik újra elkapták a Covid-19-et. Géppel jelenleg 233 beteget kell lélegeztetni, a fertőzöttek száma pedig annak függvényében alakul majd, hogy mennyi tesztet végezünk.

Koronavírus: rekordot döntöttek a napi esetszámok

A napi esetszámok rekordot döntöttek, újabb 2032 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus fertőzést. A beazonosítatlan fertőzöttek száma a mai statisztikánál azonban jóval magasabb lehet.

Diplomarekorder: Krisztiánnak már 20 oklevele van, mégse unja meg a tanulást!

Miből él, melyik szakmájának, végzettségének veszi legnagyobb hasznát, egyáltalán miért szerezte meg a tizedik diplomáját, meg a tizenötödiket és a huszadik után még mindig mi hajtja? Kapus Krisztián mindig mosolyog és folyamatosan tanul. A településfejlesztéssel és fiatalok oktatásával foglalkozó családfő, még nincs ötven éves, és még mindig nincs elég diplomája. Hobbiját szenvedélyesen űzi, megállás nélkül tanul.

 A magyar lány, aki az Északi-sarkkörön túl, 120 kutyával találta meg a boldogságot!

Sokan álmodoznak arról, hogy sutba dobják megszokott életüket, és belevágjanak valami újba, izgalmasba, amire titokban vágynak. Zaja Kitty 3 évvel ezelőtt részt vett egy szánhúzótúrán, az indulás előtt azonban még nem sejtette, hogy a kaland az egész életét megváltoztatja. 5 napon keresztül a szabad ég alatt, sátorban aludt, ahonnan este a sarki fényt kémlelte, napközben pedig kutyákkal szelte a havat. Ezekkel az élményekkel hazatérve már tudta, hogy valamin változtatnia kell. Hogy hogyan telnek a mindennapjai Kirunában, arról Kitty hosszabban is mesélt nekünk.

Milyen alternatív terápiák léteznek kedvenceink egészségügyi problémáira?

Háziállataink is számtalan egészségügyi problémával küzdhetnek, a gazdik pedig próbálják megóvni kedvencüket a műtéti eljárásoktól, altatószerektől, gyógyszeres kezelésektől és szteroidoktól. Sokan pontosan ezért választanak számukra alternatív terápiát. Ezek célja a fájdalommentes, szabad mozgás visszaadása.

2020-ban a hétköznapi életünk részévé vált a maszk

Az ősz beköszöntével szívesen frissítjük a ruhatárunkat - ilyenkor lázasan járjuk végig az üzleteket egy-egy új, az évszakhoz illő alapdarab után, arra azonban év elején még senki sem gondolt, hogy 2020 legfontosabb kiegészítője a maszk lesz.

Videón: utolsó pillanatban gondolta meg magát a cápa

A videón látni, ahogy a cápa alulról és szemből közelíti meg a 32 éves Matt-et, majd elúszik mellette, aztán egy kanyar után hátulról érkezik. Utolsó pillanatban azonban a szörfös legnagyobb szerencséjére  valamiért meggondolta magát, és egy gyors mozdulattal eltávolodott tőle.

6 év után vadonatúj dallal jelentkezett az AC/DC

6 év után vadonatúj dallal jelentkezett az AC/DC, a banda ráadásul a korábbi felállásban játszotta fel az új album első nyilvános számát.

Gólyahír: megszületett Radics Gigi kislánya, Bella

Megszületett Radics Gigi és szobrász szerelme, Mikus Áron kislánya, Bella. Az énekesnő mindennél jobban várta már, hogy végre kezében tarthassa gyermekét.

Egy magyar származású amerikai költőnő nyerte el az idei irodalmi Nobel-díjat

A 77 éves Louise Glück 1943-ban New Yorkban született, nagyszülei azonban Magyarországról emigráltak az Amerikai Egyesült Államokba. Ő az elmúlt évtizedek egyik legtöbbet méltatott amerikai költője, számos jelentős díjat, így a Pulitzert és a National Book Award-ot is elnyerte már.

Szinglitérkép: hol él a legtöbb egyedülálló?

Napjainkban Magyarországon több mint 250.000 egyedülálló él, akiknek 75%-a 20-39 év közötti, ám folyamatosan nő a 40-49 év közötti szinglik száma is.

Újra életet varázsol a fába a láncfűrészes fafaragó

Hadaró Szabolcs 4 évvel ezelőtt, kisfia születése után új hobbi után nézett. A festést fafaragásra cserélte, és nem is akármilyen módszerrel munkálja a fát, kissé szokatlannak tűnhet, de véső helyett ő láncfűrésszel dolgozik. Állatokat – főleg baglyot – farag legszívesebben, ma pedig már arra is ügyel, hogy az elkészült mű ne csak felismerhető, hanem élethű is legyen.

Egyre több koronavírusos gyereket közösítenek ki: mit tehetünk ellenük?

A koronavírus járvány kirobbanása nem csak a felnőttek elé állít újabb és újabb nehézséget, a gyerekek élete sem egyszerű. A második hullámmal egyidőben egy eddig ismeretlen jelenség is felütötte a fejét, ami az oktatási intézményekben terjed: egyre több koronavírusos, vagy akár csak tüneteket mutató gyereket közösítenek ki az iskolákban.

Hány fertőzött lehet most valójában Magyarországon?

Röst Gergely csütörtök délután megdöbbentő kijelentést tett. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a napi fertőzésszám valószínűleg jóval magasabb a statisztikákban leírtaknál, a matematikus számításai alapján azonban naponta akár 20-30 ezer új koronavírus fertőzött is lehet az országban. Rusvai Miklós, víruskutató jelenleg még nem számolna napi 20-30 ezer fertőzöttel, de azt mondja, ha huzamosabb határidőn belül nem tudjuk megállítani a fertőzés terjedését, hamarosan el fogjuk érni ezt a számot.

30 éve gondoskodik a nevetésről az Irigy Hónaljmirigy

Az Irigy Hónaljmirigy tagjai képesek szinte bárkinek a bőrébe bújni. Ezt a természetfeletti képességüket pedig már 30 éve kamatoztatják. A zenekar 1990-ben spontán, egy szilveszteri bulin alakult. A fiúk nem akartak együttest alapítani, mindössze egy házibulin bohóckodtak, ami túl jól sikerült.

Színészek, akik kaszkadőrök helyett, maguk végzik a piszkos munkát

Lélegzetelállító felvételek jönnek például Tom Cruise legújabb hajmeresztő ugrásáról. Ő az a színész, aki szinte mindent kaszkadőr nélkül old meg, egy jó filmért azt is vállalná, hogy kilőjék az űrbe. Nézzük kik a hozzá hasonlóan sportos és bátor színészek!

Miért titkolhatja valaki, hogy elkaphatta a koronavírust?

Egyre csak nő a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, újabb 710 magyarnál mutatták ki a COVID-19-et. A járvány második hullámában ezen a napon vesztették a legtöbben életüket, 9-en. Legutóbb májusban volt ilyen magas a halálos áldozatok száma. Senki nincs könnyű helyzetben, a közelgő influenzaszezon ugyanis feladja a leckét.

Tradicionális kéményseprő-esküvőn, feketében mondta ki az igent Emília és Csaba

Nem mindennapi esküvőt tartottak augusztus 15-én, Erdőtelken. A kéményseprőként dolgozó Emília és Csaba úgy döntöttek, szakmájuk hagyományai előtt tisztelegve fekete díszegyenruhájukban mondják ki a boldogító igent. Az egyenruhás esküvőt sokan furcsállották, ami nem csoda, hiszen több mint fél évszázada volt utoljára ilyen tradicionális menyegző.

Hogyan lehet internetes keresések alapján megjósolni a következő koronavírus gócpontot?

Bostoni kutatók azt állítják, az internetes keresések alapján meg lehet állapítani, hogy hol lesz a koronavírus járvány következő gócpontja. Megnéztük, hogy Magyarországon hol voltak a legtöbben kíváncsiak a koronavírussal kapcsolatos szavakra és kérdésekre. Melyik az a megye, ahol a legtöbben kattintottak például a maszk vagy a kézfertőtlenítő szóra? 

60 éves lett mindenki Mark Darcyja, Colin Firth

Ma ünnepli 60. születésnapját a ronda karácsonyi pulcsik nagykövete, Colin Firth, aki többnyire romantikus szerepekkel hódította meg a nézők szívét, az Oscar-díjat mégis a dadogással küszködő VI. György brit király megformálásáért érdemelte ki.

Miért halad lassan a kontaktkutatás a koronavírus tesztelésnél?

Egy friss kutatásból kiderült, a világon már 27 és fél millió ember kapta meg a koronavírust. De hogyan zajlik a kontaktok felkutatása, ki számít egyáltalán szoros kontaktnak? Egyre több a rossz tapasztalattal rendelkezők száma, akik nem értik, hogy bár megnövelték a kutatást és a járványügyi vizsgálatokat végzők számát, miért tart ilyen hosszú ideig mégis?

Koronavírus-járvány: „Egy vírus megismerése akár 20 évbe is telhet!”

Eltörölnék a bulikat, visszahoznák a vásárlási idősávokat és kötelező lenne a maszkviselés is. Hogyan lehetne hatákonyan védekezni a járvány ellen?

Szegedre költözött Kiszel Tünde nagylánya

Hunyadi Donatella már túl van egyetemista életének első napján. A 19 éves lány, és persze anyukája életében ezzel egy óriási változás vette kezdetét. A költözés előtti utolsó hétvégét természetesen közösen töltötték, hiszen az anya-lánya páros az elmúlt 19 évben szinte elválaszthatatlanok volt. Donatella tudatosan választotta a Szegedi Tudományegyetemet. Elsősorban az ott tanító professzorok miatt döntött így.

Extrém testmódosítás: kit rejt valójában a zord külső?

Szemgolyótetoválás, orrtágító, széttetovált test és leműtött mellbimbó, amit otthon őriz. Péter az extrém testmódosítások rajongója, de miért változtatta el ennyire magát? Mindenki megbámulja és sok az előítélet, de kit rejt a külső valójában?

Miért utálják a gyerekek a kötelező olvasmányokat? És hogyan lehetne érdekessé tenni őket?

Szinte minden tanévkezdéskor fellángol a vita: Vajon van-e helye Gárdonyi Gézának vagy éppen Jókai Mórnak a kötelező olvasmánylistákon? A mai gyerekek szerint a legtöbb regény már idejétmúlt – így élvezhetetlen, a szülők pedig aggódnak, hogy csak el ne menjen csemetéjük kedve az olvasástól. Pedig ha egy gyerek jó kötetet kap a kezébe, egy életre könyvmollyá válhat. De, hogyan lehetne mégis megszerettetni a sokszor elavult regényeket a mai fiatalokkal és milyen modern művek vehetnék át a helyüket?

Oroszlán, csacsi, tyúk – ezek a menő háziállatok Holywoodban

Oroszlán, csacsi, tyúk. Néhány állat, akikkel világhírű színészek osztják meg otthonukat. Ha szóba kerülnek a háziállatok, tízből kilenc ember valószínűleg kutyákra és macskákra gondol, a maradék egy pedig hörcsögre vagy esetleg egy aranyhalra. De az, hogy valaki alpakát, malacot vagy majmot tartson otthon házi kedvencként, általában nem merül fel az emberben.

Csak a fejét tudja mozgatni Fecó, de csodálatos képeket fest

Mosollyal jelez, enyhe fejbólintással válaszol, Paulik Fecó ugyanis nem a szavak embere. Ő egy egészen más módját választotta az önkifejezésnek. A 25 éves fiú oxigénhiányos állapotban született. Bár beszélni nem tud, a gondolkodása ép, és bár a kezeit sem tudja használni, ő mégis képes szebbnél szebb alkotásokat vászonra vinni.

Hogyan legyünk boldogok, mit tanácsolnak az idősek?

Valószínűleg mindannyian összegezzük az életünket 18, 30, 40 és 50 évesen, ám mi arra voltunk kíváncsiak, hogyan gondolkodnak a mögöttük álló évekről a 70 felettiek. Egy zuglói idősklub tagjait kérdeztük arról, hogy egy boldog és sikeres élet reményében mit tanácsolnának a fiataloknak, akár saját unokáinak is.

Miért hívják augusztust az új kenyér havának?

Búzából készült, rozsos, magos, vagy épp tejes kiőrlésű, több ezer éve az életünk része a kenyér. De hogyan jöttek rá elődeink az elkészítésére, és miért hívják augusztust az új kenyér havának? És milyen is a jó kenyér: szaftos, laza, több napig friss és adalékanyagmentes?

A felsőlajosi állatkert legújabb kedvencei a félvér kisoroszlánok

Egyre bátrabban hagyják el téli szálláshelyüket a felsőlajosi állatkert legújabb kedvencei, a félvér kisoroszlánok. Az 5 hetes csöppségek különleges szerelemből fogantak: fehér a mama, de barna a papa. Zahra-nak ez volt az első vemhessége, ezért kicsit zavarba jött, miután megszülettek a kölykök. Összesen 5 kisoroszlán érkezett, akiket szanaszét hagyott a kifutóban.

Mutatjuk a pelikán és a fekete gólya különleges szerelmi történetét

Angelikának, a nőstény pelikán és egy hím fekete gólya a veszprémi állatkert két lakója, akármilyen furcsa is, egy párt alkotnak, miközben mindketten faképnél hagyták saját fajtársaikat. Sőt, mindez már 8 éve így van. Egész nap egymás mellett pihennek és nem hagyják, hogy a többiek túl közel merészkedjenek hozzájuk.

Újabb műtét és sugárkezelések után jól van Karda Bea

Karda Beánál tavaly novemberben diagnosztizáltak másodszor melldaganatot. Azon a bizonyos őszi napon kora reggel egy tévéfelvétel előtt kapta meg a szörnyű diagnózist, amiről a stúdióban senkinek sem beszélt. Profiként tette a kötelességét, és mosolyogva vitte végig a forgatást, ám belül ordítani tudott volna. Az énekesnő betegségéről hosszabban is mesélt, mit megnézhetnek IDE kattintva.

Nagypapa lett Arnold Schwarzenegger

73 évesen nagypapa lett Arnold Schwarzenegger, akit lánya, Katherine ajándékozott meg egy lányunokával.

Kálmán Guinness-rekorder lett nyakkendő gyűjtésben

Egy ideig otthon, a lépcsőforduló alatt őrizgette a felgyülemlett tárgyakat, ám a gyűjtemény hamar kinőtte ideiglenes helyét. Ma már a DKV Közlekedéstörténeti Emlékszobájában lehet megtekinteni a múlt nagyjából 4000 darabját. Magyarország legnagyobb, a közösségi közlekedési társaságok által használt, egymástól különböző nyakkendő-gyűjteményének a rekordját állította fel. Nyakkendőket valószínűleg rengetegen gyűjtenek a világon, tematikusan azonban már jóval kevesebben. 

A 20 éveseké a világ a budapesti tömegközlekedésben?

Van, aki túl fiatalnak tartja őket és bizalmatlan, fel sem száll arra a járműre, amit Orsi, Fanni, Enikő vagy Dániel vezet, és akad, aki puszikat és bókokat dobál, integet és meg is köszöni az utat. Miért lesz egy lány a húszas évei elején villamos, troli, vagy buszvezető? És hogy mer egy húsz éves srác egy egész metrószerelvényt irányítani?

Hibrid oktatás: mi várhat ránk ősztől?

A koronavírus-járvány miatt sok minden megváltozott az oktatásban, és akár már szeptemberben megtörténhet az, hogy egyik napról a másikra kell átállni az otthoni vagy digitális oktatásra. Előfordulhat, hogy lesz olyan időszak, amikor otthon tanul a gyerek, aztán olyan is, hogy az iskolában. Hogy ez pontosan mennyire érintheti a szülőket, mekkora feladat hárulhat rájuk, és mi is az a hibrid oktatás, a következő riportból kiderül.

Vásáry André nemcsak külsőleg változott meg a karantén ideje alatt

Vásáry Andrét 11 évvel ezelőtt a Csillag születik című műsorban ismerte meg az ország. Jól tudta, a reflektorfényben elsősorban a tehetség és a produkció számít, ő mégis aggódni kezdett megritkult haja miatt. Korábban soha nem gondolta volna, hogy megviseli az idő előtti kopaszodás – aggályait persze az emberek felé még véletlenül sem mutatta ki.
Az Andréval készült interjút itt nézheted meg hosszabban.

Hírességek, akik nagy fogyásukkal sokkolták a közvéleményt

A világsztár énekesnő, Adele legújabb fotóján szinte felismerhetetlen. A vékony, szőke, sminknélküli, hullámos hajú nő semmiben sem hasonlít arra az emberre, akit a világ megismert. Amíg a rajongók és a szakemberek is csak találgatják fogyókúrájának indítékait és módját, addig mi végignéztük kik azok a hírességek, akik nagy fogyásukkal szintén sokkolták a közvéleményt.

Óriási éjszakai csata várta a Kékszalag versenyzőit

Azt mondják, hogy aki egyszer megérzi a vitorlázás ízét, nehezen bírja ki aztán nélküle. Sokan pedig függővé válnak, amikor már nem elégíti ki őket a lágy ringatózás a vízen. Nekik való például a Kékszalag. Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenyét 86 évvel ezelőtt rendeztek meg először. 48 óra alatt kell teljesíteniük a 155 kilométeres távot.

Női kormányossal rajtol a Kékszalagon a The Red nevű katamarán

A tókerülő verseny történetében korábban még soha nem volt példa arra, hogy a gyengébbik nem képviselője irányítson egy ilyen csúcskategóriás hajót. Virág Flóra már rutinos Kékszalag versenyőznek számít, idén áll rajtvonalhoz negyedszer. 2017-ben a legjobb női kormányosként futott be az összetett lista 27. helyén egy 20 lábas katamaránnal. A mostani hajó azonban ennél jóval nagyobb, pontosan kétszer akkora.

Víziló született a mexikói állatkertben

Víziló született a mexikói állatkertben, a július 13-án világra jött bébi nemét azonban még nem sikerült megállapítani. A gondozók ennek kiderítését egyelőre nem erőltetik, ehelyett annak örülnek, hogy a kicsi szépen cseperedik, az anyavízilónak ugyanis a korábbi ellésekkel meggyűlt a baja. A nílusi víziló az egyik leginkább veszélyeztetett faj a világon.

Cuki: 7 éves lett György herceg

7 éves lett György herceg, aki fülig érő szájjal mosolyog a palota által közzétett legfrissebb fotókon. A trónörökösről készült képeket ismét édesanyja, Katalin hercegné készítette.

Korán kezdik a celebgyerekek

Amíg a 21 éves Beckham fiú exbarátnője kiborult a nyilvánosság előtt az esküvő hírére, addig a Beckham család teljes erőbedobással készül a nagy napra. A hírek szerint a hetedhét országra szóló ceremóniára 400 vendéget várnak Olaszországba. Nem ritka, hogy világsztárok gyerekei huszon éveik elején, vagy még korábban házasodnak. Justin Biber például sajnálja, hogy nem várt a szexszel addig, amíg el nem vette 20 éves szerelmét feleségül.  

Titokban ment férjhez II. Erzsébet kedvenc unokája

II. Erzsébet királynő esküvőjére 2000 ember volt hivatalos és a BBC rádión közvetítette a menyegzőt, ezzel szemben kedvenc unokája, Beatrix nagy napjáról mindössze néhány fotót láthattak az alattvalók. A hercegnő július 17-én titokban ment férjhez, miután többször kellett elhalasztania eredetileg május végére tervezett esküvőjét részben a koronavírus-járvány, részben pedig az apja, András herceg körüli pedofil botrányok miatt.

A motoroké és a terepjáróké volt a főszerep a Nógrád megyei Béren

A hétvégén a Nógrád megyei Béren a terepjáróké, motoroké és quadoké volt a főszerep. Napközben a vállalkozó szelleműek sárgyorsulással vagy éppen dagonyaátkeléssel szórakoztatták magukat és a közönséget. Éppen ezért a figyelmünk szinte egy pillanatra sem lankadhatott, néhány ember ugyanis azon munkálkodott, hogy a parton állók se ússzák meg szárazon.

Lassan, de biztosan hódították meg a divat világát

Sikeresek, szépek, kitartásukkal pedig mindenkinek példát mutatnak. A divatvilág nem először alkalmaz fogyatékkal élő modelleket, egyre többen igyekeznek megmutatni, hogy milyen sokszínű a világ. Bár sorra kapták a visszautasításokat a kinézetük miatt, megmutatjuk azokat, akik mégsem adták fel és lassan, de biztosan hódították meg a divat világát.

Élet a legekkel – 68-as lábbal, vagy 2 méter hosszú hajjal

A Guinness rekordok könyvébe szinte bármivel be lehet kerülni. A gyűjtemény lényege az, hogy lássuk: mindenki a legjobb valamiben. Legyen az a világ legnagyobb orra, legmagasabb haja, leghosszabb nyelve vagy éppen szempillája.

Mi alapján döntik el, hogy mennyit ér egy sportoló?

Hatodik éve már, hogy senki sem tudja letaszítani Hosszú Katinkát a Forbes legértékesebb sportolók listájának éléről. A mostani kutatásban nem csak „kilóra” mérték meg a sportolók teljesítményét, hanem piaci értéküket is próbálták felmérni. A gazdasági szaklap munkatársai három kategória, sportteljesítmény, hírteljesítmény és hirdetői értékelések alapján állította össze a rangsort.

Megszületett a tizenegyedik baba a Joób családnál!

Nagy boldogságban készült a Joób család a tizenegyedik gyerek fogadására, aki azonban váratlanul, két hónappal korábban jött világra a tervezettnél. A kisfiú és anyukája is jól vannak, a Fókusz riportjában pedig megmutatjuk azt a megható pillanatot is, amikor a picit hazavitték végre a kórházból és tíz testvére először látta meg a kis trónörököst.

11 éve halt meg Michael Jackson

11 éve halt meg gyógyszertúladagolás következtében Michael Jackson, akinek már legkisebb gyermeke is betöltötte a tizennyolcadik életévét, pedig alig volt kisiskolás, amikor elvesztette az édesapját. A temetést milliók követték a televízióban vagy az interneten – talán ekkor láthattuk először maszkok nélkül a 3 gyereket.

Olcsóbb lett Sylvester Stallone kaliforniai nyaralója

A 454 négyzetméteres villát a színész még 2010-ben vette, egy évvel később pedig már árulni is kezdte, ám máig nem sikerült túladnia rajta. Eddig 4,4 millió dollárért, átszámítva majdnem 1,5 milliárd forintért kínálta, most kevesebbért, kicsivel több, mint egymilliárd forintért keresi gazdaját a luxusingatlan.

Megszületett Bordán Lili kislánya

Megszületett a színésznő, Bordán Lili kislánya, Clio, akit az anyuka Instagram oldalán édesapja szőrös hasán pihenve mutatott meg a világnak.

Másfél év után véget ért Fluor Tomi és Mesi kapcsolata

Tavaly a Nyerő Páros c. műsorból ismerhette meg Fluor Tomi és Mesi párosát az ország, friss szerelmesekként egészen a harmadik helyig meneteltek. A zenész páros kapcsolata másfél év után ért véget, a hírt közösségi oldalaikon osztották meg rajongóikkal.

Először mérettette meg magát Dorina kamionhúzásban, ő lett a leggyorsabb a 20 méteres távon

8,8 tonnás kamiont kellett elhúznia azoknak a lányoknak, akik női kategóriában próbáltak szerencsét az idei HSMA Erős Emberek Kamionhúzó-liga első fordulóján. Bordás Dorina még újoncnak számít az erősportok világában, ám ez nem zárta ki azt, hogy ő álljon fel a dobogó legfelső fokára.

Elhunyt Joel Schumacher


2020.06.23. 19:49
Elhunyt Joel Schumacher

80 éves korában rákbetegségben elhunyt Joel Schumacher rendező, forgatókönyvíró, producer.

 Végre a san diego-i állatkert látogatói is megismerhették a kis leopárdokat

Végre a san diego-i állatkert látogatói is megismerhették az április 26-án született leopárd kölyköket. Anyjuk még óvatos, árgus szemekkel figyeli a kicsik összes mozzanatát, akik előszeretettel másznak fel mindenhova.

Folytatódnak az RTL nézőinek kedvenc sorozatai!

A hatalmas sikerre való tekintettel készül az RTL első saját fejlesztésű heti sorozata, a Mellékhatás második évada. Az Apatigrisnek is lesz folytatása, a lányait ragadozóként óvó édesapa vicces, hol pedig megható története már a televíziós premierkor elnyerte a nézők tetszését, a siker pedig tovább fokozódott az RTL Most + platformon.  És A Tanár 4. szériájának forgatása is hamarosan megkezdődik!

Minden ötödik gyereknek vált csak előnyére a digitális oktatás

Véget ért a koronavírus-járvány miatt rendhagyóra sikeredett 2019/2020-as tanév.  Valószínűleg sem diák, sem szülő, sem pedig tanár nem várta még annyira az utolsó csengőszót, mint idén, ugyanis a személyes kapcsolatot felváltó digitális oktatás mindenkinek feladta a leckét.

Olyan erővel csapott le a vihar, hogy már nem tudta megmenteni a kertben dolgozó feleségét

Tótvázsonyban emberéletet követelt az ítéletidő. Egy villámárvíz egy 67 éves nőt sodort el. Az asszony a kertjük végében levő hídpillért akarta megtisztítani az eső miatt megáradt időszakos vízfolyás hordalékától, ám belecsúszott a vízbe. Csaknem hetven méteren keresztül sodródott az árral.

Balesetet szenvedtek a válogatott korcsolyázók a Margitszigeten

Szerda reggel biciklis edzést tartott a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott 4 tagja a Margitszigeten, amikor egyszercsak egy előzésbe kezdő autóbusz szemből leszorította őket az útról. Az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra nagyot esett, ezért kivizsgálás céljából beszállították őket a Sportkórházba. Szerencsére megúszták az esetet csonttörés nélkül.
A Sándorral készült interjút, ide kattintva nézheti meg hosszabban.

99 éves lett Fülöp herceg, és ezzel rekordot is döntött!

Fülöp herceg a brit monarchia 1200 éves történetének legidősebb királyi családtagja. Bár a jeles alkalmat feleségével, Erzsébet királynővel elszigetelten, kettesben ünnepli, a palota gondoskodott arról, hogy ezen a nagy napon se maradjunk friss fotó nélkül.

Ilyen egy igazi nyuszi-kutya barátság

Bailey-t, a golden retrievert hiszik anyukájuknak ezek a Spanyolországban élő tapsifülesek, amivel mindösszesen csak egy baj van: a kutya valójában kan. Ez azonban úgy tűnik, egyáltalán nem zavarja a már összekovácsolódott párost, akikre az interneten rengetegen kíváncsiak.

Ötösre érettségizett az ország legidősebb diákja

67 éves az idei év legidősebb érettségizője, aki nem más, mint a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja, Szegedi Dezső. A színésznek egyetemi felvételijéhez volt szüksége emelt színtű vizsgára.

65 kilótól szabadult meg a 28 éves anyuka, de hogyan sikerült lefogynia?

Kiss Dorina azt meséli, világéletében voltak súlyproblémái. Már akkor 40 kilót nyomott, amikor elkezdte az általános iskolát, alkatára pedig nem csak a diákok, hanem a tanárok is megjegyzéseket tettek. Kislánya születése után már 126 kilót nyomott, majd minden elszántságát összeszedte, és elhatározta, hogy megszabadul a felesleges kilóktól. Teljes eddigi életmódján változtatnia kellett. Rögtön tudta, mi a fogyás kulcsa: el kell hagynia a cukrokat és a szénhidrátokat. Mindössze ennyi változtatással már az első hónapban le is adott 15 kilót!.

Soha nem volt még ennyire nehéz dönteni a nyári táborokról

Sok ezer szülő töri a fejét, soha nem volt még ennyire nehéz dönteni a nyári táborokról. Mit tehet egy szülő, ha már a pénze és a szabadsága is fogytán? Sokan lemondtak az ottalvós tábor lehetőségéről és inkább az otthonukhoz közelebbi napközis táborban bíznak. A Fókusz Pluszban elmondjuk milyen lehetőségeik vannak, hogy változtak az árak és táborozási szabályok.

Évadzáró epizódjához érkezik a Mellékhatás, izgalmakból most sem lesz hiány!

Holnap este évadzáró epizódjához érkezik a Mellékhatás, izgalomból pedig a végjátékban sem lesz hiány. Váratlanul megjelenik a színen Móni kisfiának édesapja, Ati, akiről hamar kiderül, hogy nem érdemes vele ujjat húzni. Az Atit játszó Molnár Áron elismerte, hogy nyomasztó az ilyen forgatás, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy ilyen szerepeket is elvállaljon, szerinte ugyanis neki az is feladata, hogy hitelesen mutassa be a világ problémáit - jelen esetben a családon belüli erőszakot.

Nagy Zsolt szerint égető szükség lenne, hogy többet foglalkozzunk a béranyaság kérdésével

A Mellékhatásban Ludmann Zsolt saját kisbabáért küzd, a való életben az őt alakító Nagy Zsolt viszont többgyerekes édesapa, aki úgy tűnik, szívesen bővítené a családot. Magánemberként sem ítéli el a béranyaságot, sőt, ha nem lenne más választása, lehet, hogy a való életben is belevágna. Zsolt szerint égető szükség lenne, hogy többet foglalkozzunk a béranyaság kérdésével.

A Rafael család számára a Bátor Tábor az a hely, ahol hátrahagyhatnak minden gondot

Teljes erővel vissza az életbe. Így hatott a Rafael családra életük első Bátor Táboros élményterápiája. Rafael Dóri Down-szindrómás. Ez csak a születése után derült ki. Mindössze fél éves volt, amikor átesett egy szívműtéten, másfél évesen pedig akut limfoid leukémiát diagnosztizáltak nála. Ezzel Szilvit és Kálmánt egy pillanat alatt utolérte a szülők leglidércesebb rémálma.

Ìgy tanítja a kínai férfi úszni a kiskacsákat

A kis szárnyasok mindenhová követik az anyukájukat, aki lépésről-lépésre tanítja meg nekik, hogyan kell a vízen úszni és manőverezni. Egy kínai liba- és kacsatenyésztő farmon viszont emberi segítséget is kaptak a pihés állatkák.

Billie Eilish nyilvánosan is levetkőzött!

A 18 éves sztár extravagáns ízléséről ismert, és az is különösen jellemző rá, hogy általában olyan, bő fazonú ruhákat visel, amik tetőtől talpig takarják a testét. Most azonban megtört a jég, az énekesnő olyan videót posztolt, amin vetkőzik.

Már ősszel elérhetővé válhat a koronavírus elleni védőoltás

A legfrissebb hírek szerint akár már ősszel elérhetővé válhat a koronavírus elleni védőoltás. A vakcinán hónapok óta számos nemzetközi cég kísérletezik, jelenleg 6 országban folynak a vizsgálatok. Egy védőoltás kifejlesztése hosszú folyamat, nem ritka, hogy akár 10-15 évet is igénybe vesz. Ennek fő oka a sokáig tartó kísérletezés. A koronavírus vakcina ehhez képest szinte rohamléptekben készül, ennek pedig az egyik oka az, hogy a WHO engedélyezte, hogy a beoltottakat megfertőzzék a Covid-19 vírussal.

Lassan a divatszakma is felébred álmából a modellekkel együtt

Lehet, hogy már az unalmas castingok is hiányoznak a modelleknek a fotózások és a bemutatók mellett a több hónapos kényszerpihenő után. Az utazás főleg. Sőt, talán már a smink és a vakuk hiánya is fizikai tüneteket okoz, viszont még a várakozás alatt sem hagyták el magukat. Jól táplálkoztak, edzettek és startra készen várják, hogy újra kifutóra léphessenek.

Megmutatjuk, mitől olyan különleges a Mellékhatás képi világa

A Mellékhatásban sok minden más, a képi világ pedig szinte már hollywoodi, ami teljesen visszaadja a sorozat hangulatát. A tökéletes végeredményhez minden apróság hozzájárul, például egy jól megválasztott ruha, vagy egy megfelelő színű étel vagy ital is. A sorozat operatőrének, Gosztola-Schenker Ábrisnak a feladata nem csak annyiban merült ki, hogy a forgatási napokon a kamera mögé ült, már a felvételek kezdete előtti 1-1,5 évben is ötletelt, helyszíneket keresett, és megálmodta a képi világot.

Stormi kihívás: magyar hírességek gyerekeit teszteltük

Meddig bírják türtőztetni magukat a kisgyerekek ha egy tál édességet teszünk eléjük, de nem ehetnek bele? Riportunkból kiderül!

Hogyan tud hiteles nőgyógyász lenni a Mellékhatás egyik főszereplő színésze?

Adorjáni Bálintnak a Mellékhatás című sikersorozatban ultrahang felvételt kell készítenie: embriót olvaszt fel és ültet be egy béranya méhébe. Vajon az orvos nézők elégedettek azzal amit látnak?

Donatella fotója a Vouge Italia-ban!

Hunyadi Donatella a Vogue Italia-ban pózol. Az a bizonyos fotó tegnap délután készült róla, este pedig már meg is jelent a divatlap egyik online rovatában. Hogy hogyan jelent meg a fénykép a nívós divatmagazinban, arról Donatella mesélt ma nekünk.

Be lehet árazni egy ember életét?

Vajon mi alapján állapítják meg a kártérítés összegét egy tömegbaleset után? Miért kap valakinek a hozzátartozója 10 milliókat, míg más milliárdokat? A hozzátartozók három évet vártak a biztosító döntésére, aki szerint a veronai busztragédia a valaha volt legbonyolultabb kártérítési ügyük. A szülők közben az igazságért is harcolnak, hogy végre megtudják, kik a valódi felelősei a balesetnek.

Mellékhatás: a budai villa és az ózdi lakótelep kontrasztja a színészeket is megérintette

Lehet, hogy csak két órányi autóút választja el őket egymástól, de az ózdi panel és a rózsadombi luxusvilla lakójának élete két teljesen más világ. Ezt is zseniálisan megmutatja a Mellékhatás című sorozat az emberi viselkedés és az egymással bánás különbségei mellett.

Madonna is megfertőződött koronavírussal

A 61 éves énekesnő szerencsére már túl van betegségen, amit szerinte 7 héttel ezelőtt párizsi turnéján kaphatott el.

Less be a Metallica frontemberének az autógyűjteményébe

A Metallica frontembere, James Hetfield régóta nagy autógyűjtőnek számít, tavaly fel is ajánlott néhány igazi ritkaságot a Petersen Közlekedési Múzeum kiállítására. A múzeum stábja ekkor forgatott egy rövid videót az énekessel, aki örömmel vállalta, hogy bemutatja a kollekciója legérdekesebb darabjait.

Mi van Brad Pitt és Jennifer Aniston között?

Óriási sajtóvisszhangja lett az év elején annak a pillanatnak, amikor Brad Pitt megfogta Jennifer Aniston kezét egy díjátadóján. Sokan rögtön újra összeboronálták az egykori házaspárt. Ha ők nem is, de külföldi lapok szerint Brad Pitt és Angelina Jolie 13 éves lánya, Shiloh szoros kapcsolatba került a színésznővel.

Apa lett Rupert Grint, a Harry Potter filmek sztárja

Az újdonsült apuka és barátnője, Georgia Groome csupán áprilisban jelentették be, hogy gyermeket várnak, ám kislányuk a bejelentés után néhány héttel már világra is jött.

A járványra szabta éttermét egy amszterdami tulajdonos

Az ide betérő vendégek szuperbiztonságosan fogyaszthatják el ebédjüket: egy üvegkalitkában.

Tom Cruise a világűrben forgatna

Ha a színész a világűrben dolgozhatna, azzal filmtörténelmet írna, ám hogy erre lesz-e lehetősége, még a jövő zenéje, a tárgyalások jelenleg is folynak az amerikai űrkutatási hivatallal.

Kiszabadultak a rácsok mögül és kirándulni mentek az állatkert lakói

Az erdei túráról termesztésen videó is készült. A koronavírus-járvány miatt jelenleg ez az állatpark is zárva tart, a gondozók pedig szerették volna, ha Nacho és Goat nem unatkozna a látogatásmentes időszakban. Ugyan néhány lehullott falevél miatt volt egy apróbb nézeteltérés, de ettől függetlenül szerencsére mindenki nagyon jól szórakozott.

Skrapits Erik a tünetmentes fertőzésről és intenzív apai élményeiről mesélt a karanténban

Szinte sokkolta, amikor megtudta, hogy koronavírus fertőzött. Kislányával és feleségével volt karanténban márciusi mexikói útjuk után, a második hét vége felé csak annyi tűnt fel neki, hogy romlott a szaglása.

Vastag Tamás önkéntes futárként segíti az egészségügyet

Lehetőségeihez mérten Vastag Tamás is harcol a koronavírus-járvány ellen: az énekes önkéntes futárként segíti az egészségügyet. Teszteket és különböző eszközöket szállít kórházak számára. Egyik logisztikus barátját segítette ki, aki arról gondoskodik, hogy a tesztek időben eljussanak a szükséges helyekre. Ismerőse épp ember hiányban volt, amikor Tomi felajánlotta, hogy kisegíti.

Sztarenki Dóra teljesen eggyé vált Panácz Anna karakterével

Azt mondják a színészek, hogy akkor lehet a leges legjobban alakítani egy szerepet, ha teljesen azonosulni tudnak a karakterükkel. A Mellékhatás című sorozatban úgy tűnik, hogy ez maximálisan sikerült mindenkinek, bár ennek például Sztarenki Dóra nem annyira örül – legalábbis magával kapcsolatban. Na de vajon miért?

Naponta szembenéznek a halállal, hogy lehet ezt feldolgozni?

A kezeik között halnak meg a betegek és ezzel a lelki teherrel kell dolgozniuk tovább. Krisztina és Mónika Angliában dolgozó nővérek, a kórházban a frontvonalból látják és nap, mint nap tapasztalják, hogy milyen a valóságban a koronavírus járvány. Minden erejükkel a betegekért küzdenek, de van, amikor ez sem elég. A fizikai munka sokszor lelkileg nehezebb. Ez pedig komoly stresszt, depressziót és pszichológiai problémákat okozhat náluk. De nekik vajon ki segít majd?

Hogyan emlékeznek vissza a sztárok a saját ballagásukra?

Ballagna már a vén diák, de idén ez elmarad. Hogyan emlékeznek vissza a sztárok a saját ballagásukra? Liptai Claudia, Scherer Péter és Peller Annáék is nosztalgiáznak. Ha a Sánta házaspár ballagására vagy kíváncsi, akkor azt megnézheted: ITT!

Mellékhatás: mit gondol a béranyaságról Tenki Réka?

Hogyan lehet igazán hitelesen eljátszani egy olyan szerepet, aminek nagyjából a tökéletes ellentétét éli a színész a való életben? Például boldog anyaként egy kétségbeesett meddő nőt alakítani. A Mellékhatás című sorozatban nemcsak a színészek, hanem a karaktereik is komoly jellemfejlődésen mennek keresztül.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való