KERESÉS search-close

"Marton Ferenc" szerzővel ellátott tartalmak

Marton Ferenc

Marton Ferenc által létrehozott tartalmak (100):

Videón a szabálytalankodó biciklisek

Egy hét alatt 25 szabálytalan kerékpárost vettek videóra Kaposváron. Volt, aki a járdán, más a kijelölt gyalogátkelőhelyen biciklizett - szabálytalanul. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint az a probléma, hogy bárki kerékpározhat közúton anélkül, hogy ismernie kellene a szabályokat. A statisztikai adatok szerint Magyarországon egymillió lakosra csaknem kétszer annyi halálos kerékpáros baleset jut, mint Európában.

Egy héttel később kezdődött meg idén a szüret

A szokásosnál egy héttel később kezdődött meg idén a szüret. A Balaton-partján termelt Csabagyöngye hagyományosan az első betakarítható fajta, de a többi korai érésű fajta szürete is elkezdődik a napokban. Átlagos mennyiséget és átlagon felüli minőséget várnak a termelők, akiknek értékesítését szinte kivétel nélkül megtépázták a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések.

Tagadja, hogy bántalmazta volna volt feleségét

Fegyvert tartott volt felesége fejéhez és kést szorított a torkához a gyanú szerint egy pécsi férfi, akit hétfőn otthonában fogtak el a kommandósok. A nő tett bejelentést, azt állította, hogy a volt férje heteken át többször is bántalmazta. Híradónknak nyilatkozott a kapcsolati erőszakkal gyanúsított férfi, szerinte a volt neje csak azért állít ilyeneket, hogy bosszút állhasson a válásért.

Négy nap alatt háromszor kapott lángra a bári Fehér-kastély

Négy nap alatt háromszor kapott lángra a bári Fehér-kastély, egy holttestet is találtak. Szombaton kisebb tűz volt, hétfőre virradóra viszont az egész épület kigyulladt, akkor találták meg egy férfi holttestét. Ma hajnalban egyszerre több helyiségben csaptak fel a lángok. A kastély életveszélyessé vált, a sorozatos tüzek okát még vizsgálják.

Anya és kisfia sérült meg a súlyos balesetben

Anya és fia sérült meg súlyosan abban a balesetben, ami vasárnap éjjel történt az M86-os autóúton Vép közelében. Először egy munkából hazatérő nő sodródott le az útról, és szenvedett balesetet, a kivilágítatlan roncsot pedig későn vette észre egy másik autós, ezért félrerántotta a kormányt, és felborult. A tetejére borult kocsi vezetője azzal előzte meg a további tragédiát, hogy sérült családját hátrahagyva előre rohant az úton, hogy megállítsa a mögöttük érkezőket.

Koronavírus: újabb fertőzöttek

Öt koronavírusos beteget azonosítottak a Baranya megyei Mecseknádasdon. Egy család több generációja fertőződött meg, de ők sem tudják, hol kapták el a vírust. A szomszédos Hidason is vannak betegek, egy idős házaspárnál mutatták ki a fertőzést. Nőtt az igazolt fertőzöttek száma Pápán is, ahol már 112-en vannak hatósági karanténban, közülük 28 embernek lett pozitív a tesztje. Szegeden a vírusveszély miatt lezárták a Fül- Orr- Gégészeti klinikát.

Kisemmizve, egyik napról a másikra él egy lottómilliomos

Kisemmizve, egyik napról a másikra él egy lottómilliomos Taszáron - történetét a Blikk írta meg először. A férfi Híradónknak azt mondta, tönkrement az élete a nagy nyeremény miatt. A taszári férfi csaknem 50 millió forintot nyert a skandináv lottón, de könnyelműen költekezett és túl sokat adott kölcsön, így néhány hónap alatt elfogyott a pénze. Ezután a családja is elhagyta, most egy barátja házában él. Szakemberek szerint tízből kilenc lottónyertes hasonló helyzetbe kerül.
Ide kattintva Zsolt még több részletet mesél arról, hogyan veszítette el a pénzt.

Videón a vonatbaleset - súlyosan megsérült a teherautó sofőrje

Videón a vonatbaleset - súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amelyik vonattal ütközött Simontornyán. A baleset még július végén történt. Az ütközést rögzítő térfigyelő kamera felvételét a rendőrség azért hozta nyilvánosságra, hogy felhívják a figyelmet: a sofőrök ne rutinból vezessenek. Évente nagyjából 80 baleset történik vasúti átjárókban.

Az iskolaőrnek jelentkezők kétharmada elbukott

A jelentkezők alig több mint egyharmada kezdhette meg a rendőrség iskolaőri tanfolyamát. 40 százalékuk már az alkalmassági vizsgán elbukott. 497-en ültek iskolapadba, nekik egy 120 órás szaktanfolyamot kell elvégezniük ahhoz, hogy szeptembertől az iskolaőrt kérő intézmények rendjét őrizhessék. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ennél alaposabb képzésre lenne szükség.

Átszakította a szalagkorlátot a kamion, majd egy autósnak ütközött

Átszakította a szalagkorlátot egy kamion, majd egy vétlen autós csúszott neki kedden délután az M5-ös autópályán. A kocsiban utazó háromtagú család karcolásokkal megúszta. Az autót vezető apa úgy kerülte el a frontális balesetet, hogy a kocsit a szalagkorlátnak vezette, ezzel lelassította a becsapódás előtt.

 Három halálos ütközés is történt az elmúlt 24 órában

Egymást érték a balesetek az elmúlt 24 órában az utakon. Három halálos ütközés is történt. A Baranya megyei Szentlőrincnél egy fiatal pár sodródott át az út túloldalára egy kanyarban. A szemből, szabályosan érkező autó sofőrje halt meg a balesetben. Békés megyében egy sofőr a fák közé vágódott kocsijával miután lesodródott az útról. A roncsot csak jóval később vették észre. Az M1-es autópályán egy autószállító tréler sofőrje halt meg.

Idegesítette a sírás, ezért hónapokig szinte minden nap megverte másfél éves nevelt gyermekét

Idegesítette a sírás, ezért a gyanú szerint hónapokig szinte minden nap megverte másfél éves nevelt gyermekét egy férfi a Somogy megyei Hajmáson. A bántalmazások miatt a kisfiúnak több bordája és a lába is eltört. A 32 éves férfit szombaton letartóztatták, ellene védekezésre képtelen személy elleni súlyos testi sértés miatt indítottak nyomozást.

Mindent ellepnek a legyek Koppányszántón

Legyek teszik pokollá a Tolna megyei Koppányszántó lakóinak életét. A rovarok mindent ellepnek, nemcsak a teraszokon, de bent a házakban is, enni is alig lehet tőlük. A helyiek szerint a közeli sertéstelep újraindulása óta van légyinvázió a faluban. A telep tulajdonosa azt mondta, ők törvényesen működnek, és nemrég egy hatósági vizsgálat is mindent rendben talált a hizlaldában.

Idegesítette, ezért törhette ki egy hattyúfióka nyakát

Idegesítette, ezért törhette ki egy hattyúfióka nyakát egy férfi Orfűn, még csütörtökön. A támadó a gyanú szerint a családja szeme láttára ment be a vízbe, és ott végzett a röpképtelen fiókával. A helyszínen elfogták, beismerte tettét. Állatkínzás miatt indult nyomozás a férfi ellen.

A járvány is hozzájárult, hogy nőtt az átlagkereset

Több mint 9 százalékkal nőtt egy év alatt a bruttó hazai átlagkereset, ami a KSH pénteken közzétett jelentése alapján májusban csaknem 399 ezer forint volt. Egy általunk kérdezett szakértő szerint a koronavírus járvány is hozzájárult, hogy ilyen nagy mértékben nőtt az átlagkereset, a pandémia miatt ugyanis jobbára az alacsony jövedelmű dolgozókat bocsátották el, ami felfelé tolta az átlagot.

Százmilliós értéket zsákmányoltak a tolvajok, fegyházbüntetést kértek rájuk

Fegyházbüntetést kér az ügyészség a százmilliós értéket zsákmányló tolvajokra. A vádirat szerint a két férfi tavaly néhány hónap alatt Budapesten és a Balaton parton tört be jómódú családok házába. Széfeket, trezorokat vittek el, amelyekben főként ékszerek, drága órák voltak. Januárban fogták el őket.

A kecskeméti rendőrség épületének ötödik emeletéről vetette magát a mélybe

A kecskeméti rendőrség épületének ötödik emeletéről vetette a mélybe magát egy 50 éves férfi kedden délután. A rendőrség azt közölte, hogy kihallgatásra idézték be, de nem vették őrizetbe. Híradónknak nyilatkozott a férfi féltestvére, azt mondta, nem érti, hogy egy ilyen tragédia hogyan történhetett meg a rendőrségen.

Két boltot is kirabolhatott

Bozótvágóval is rabolt az a harkányi férfi, akit Jászapátiban fogtak el hétfőn hajnalban. Azzal gyanúsítják, hogy két nap alatt két boltot is kifosztott Baranya megyében a múlt héten. Szerdán Siklóson bozótvágókéssel, pénteken pedig Pécsen zsebkéssel fenyegetőzve rabolt néhány tízezer forintot. Ha később bűnösnek találják, akkor fegyveres rablásért évekre börtönbe kerülhet.

10 milliárd forintot költhetnek a jövő évi vadászati világkiállítás előkészítésére

A korábbi 7 milliárd forint helyett már 10 milliárd forintot költhetnek a jövő évi vadászati világkiállítás előkészítésére - ezt Kovács Zoltán kormánybiztos mondta az RTL Híradónak. Az eseményre eredetileg egymillió látogatót vártak, de azóta kitört a koronavírus-járvány. A kormány azonban továbbra is kitart a rendezés mellett. A Jobbik szerint ilyen költségek árán nem szabadna megrendezni az eseményt, mert biztosan nem térül meg a befektetett pénz.

Rabszolgaként tartott embereket egy férfi Budapesten

Rabszolgaként tartott embereket egy férfi Budapesten a gyanú szerint. Napi 16 óránt dolgoztatta őket, némi élelemért. Miután kiszabadultak, a Baptista Szeretetszolgálat védett házába kerültek. Azt mesélték, embertelen körülmények között tartották őket egy lakókocsiban. Az ügyben emberkereskedelemmel és csalással gyanúsítanak egy 49 éves férfit.

Csaknem egy órán át kutattak a vasárnap lezuhant ejtőernyős után

Csaknem egy órán át kutattak a vasárnap lezuhant ejtőernyős után, quaddal, drónnal és mentőhelikopterrel is keresték. Úgy tudjuk, a 38 éves fóti nő tapasztalt sportoló volt. Vasárnap délben társaival ugrott, de miután kinyitotta az ejtőernyőjét, valamiért forogni kezdett a levegőben, majd egy szántóföld melletti erdősávra zuhant. A helyszínen meghalt.

A biztonsági öv életeteket menthet

Alig 6 óra alatt 85 szabálytalan autóst állítottak meg a rendőrök Tolna megyében. Több mint kétharmadukat azért, mert nem használták a biztonsági övet. Ezt és a gyerekülések használatát kiemelten ellenőrizték, mivel a megye útjain továbbra is sok a súlyos baleset.

Biciklivel menekült a késes rabló

Késsel kirabolt egy boltot, majd kerékpárral menekült el a támadó péntek délután Pécsen. Egy vietnámi üzletet fosztott ki, azt nem árulták el, hogy mennyi pénz vitt el. Két nap alatt ez már a második hasonló támadás Baranya megyében: szerdán egy siklósi kisboltot rabolt ki egy bozótvágóval fenyegetőző férfi. Mindkét rablót keresik.

 

Nem terveztek iskolai ebédlőt

Nem fért bele az 1,4 milliárdos iskolafelújításba, hogy ebédlőt is építsenek az iregszemcsei gyerekeknek, erről az ATV számolt be először. A diákok így továbbra is az önkormányzat konyháján ebédelhetnek, amihez egy kilométert kell gyalogolniuk. A tankerület szerint nem indokolt egy iskolai ebédlő építése.

Elhagyott házak okoznak gondot Martonfán

Magukra hagyott házak okoznak problémát Martonfán. A baranyai településen minden 8. telek elhanyagolt, a tulajdonosok jobbára azért hagyták sorsukra a házakat, mert nem tudták fizetni a rajtuk lévő hitelt. A polgármester szerint az ilyen ingatlanok csökkentik a szomszédos házak értékét és közegészségügyi kockázatot is jelentenek. Gondozásuk az önkormányzatra hárulna, de ennek költségeit nem tudják kifizetni.

Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

A Baranya megyei Cserdi polgármestere ismert cigány polgárjogi aktivista volt, önkezével vetett véget életének. Falujában zöldségtermesztési közfoglalkoztatási programot szervezett, a település fiataljait pedig börtönlátogatásra vitte, hogy elrettentse őket a bűnözéstől. A kisebbségi és a többségi társadalom békés egymás mellett élése érdekében végzett tevékenységét több díjjal is elismerték.

Kemény bosszút állt a szomszédon a harcias asszony

Karóval verte agyba-főbe erőszakos szomszédját egy 46 éves nő - súlyos testi sértés miatt kell felelnie. Az eset a Tolna megyei Decsen történt januárban, a rendőrség a napokban zárta le a nyomozást. A harcias asszony azután verte meg szomszédját, hogy az ittas férfi megütötte nevelt lányát, aki a szomszédba menekült. A férfi ellen is eljárás indult.

Új kilátó épült a Zengőn, a tetejéről a Balatonig ellátni

Új kilátó épült a Zengőn. A Mecsek legmagasabb hegycsúcsának tetején, az építmény 22 méteres, vagyis 7 emeletnyi magasságból egészen a Balatonig ellátni. A szerkezetet fémből készítették el, hogy egyetlen fát se kelljen kivágni a fokozottan védett hegyen, ahová a 2000-es évek elején még katonai lokátort akartak építeni, de a civil tiltakozás elsöpörte az akkori terveket.

Videó készült a rendőrök elől menekülő robogósról

Videó készült a rendőrök elől menekülő robogósról! Nem volt jogosítványa, ezért ijedtében megpróbált meglépni az őt igazoltató járőrök elől egy motoros a Tolna megyei Györkönyben. Percekig üldözték, egy földúton kapták el. Ebben a hónapban ez már a harmadik eset, amikor motorral próbálnak menekülni a rendőrök elől.

Vörös vércse fiókát mentettek a kaposvári múzeum dolgozói

A kaposvári múzeum belvárosi épületének udvarán mentettek vörös vércse fiókát a múzeum dolgozói a napokban. A kismadár repülni tanult, de elsőre nem sikerült a levegőbe emelkedni, helyette az udvarra esett. A dolgozók visszavitték a fészekbe. A belvárosi épületekben gyakran fészkelnek vércsék, mivel eredeti, sziklás élőhelyükről egyre jobban kiszorulnak.

Bedrogozva össze-vissza autózott egy 24 éves nő

Videón a drogos sofőr! Bedrogozva ült autóba egy 24 éves nő még májusban, az ámokfutásáról egy mögötte haladó autós készített videót, amit most tettek közzé. Ezen az látszik, hogy többször átsodródik a szembejövő sávba, máskor szinte állóra fékez a főút közepén. 20 kilométert hajtott így a 6-os főút mecseki szakaszán, de megúszta a balesetet. A rendőrök Bonyhád közelében fogták el, most szemtanúk jelentkezését várják.

Kishíján az útra dőlt egy korhadt nyárfa Martonfa közelében

Kishíján az útra dőlt egy korhadt nyárfa Martonfa közelében a hétfő éjjeli viharban. A baranyai zsákfalu egyetlen bekötő útját 50 éves fasor szegélyezi, de a fák elöregedtek. A település polgármestere szerint szinte bármikor kidőlhetnek, és akár tragédiát is okozhatnak.

Tovább javult Zente állapota

Úszni tanul és már lépeget Zente, a gerincvelői izomsorvadással született bükkösdi kisfiú. Nyolc hónap után újraindult a speciális gyógytornája is, terapeutája szerint izomzata egyre jobban hasonlít egy egészséges gyerekére. Zente tavaly októberben kapott génterápiás kezelést, amire gyűjtéssel adták össze a 700 millió forintot. 

Vezetékek szakadtak le a 90 kilométer per órás szélviharban

Társasházra dőlt egy fa Pécsen, több erkély és ablaküveg is betört. Baranya megyében sok helyen vezetékek és ágak szakadtak le a 90 kilométer per órás szélviharban tegnap éjszaka. Keleten volt olyan, ahol ma 14 fokkal hűvösebb volt a tegnapinál. Debrecenben délben csak 17 fokot mértek.  A híradónknak nyilatkozó családorvos szerint sokakat megvisel a hirtelen hőmérséklet-változás.

Megmenekülhet a pécsi foci a sporttörvény módosítása után

Elsőként a pécsi foci menekülhet meg a sporttörvény módosítása után - a parlament múlt pénteken fogadta el azt, hogy a jövőben feljutó csapatok indulási joga új tulajdonoshoz kerülhet, amennyiben új gazdasági társaságot alapítanak. Az erről szóló parlamenti vitában a KDNP képviselője korábban azt mondta: baranyai fideszes képviselők lobbizták ki a módosítást, hogy megmentsék a pécsi focit. Az MSZP szerint ez a személyre szabott jogalkotás tipikus esete.

Új választás lesz Mohácson

Feloszlatta magát a mohácsi képviselőtestület. Októberben az MSZP-s Csorbai Ferenc lett a polgármester, miután elődje, a fideszes Szekó József halála után nem lépett vissza a választáson, és egyedüli indulóként nyert. A képviselőtestületben viszont a Fidesz szerzett kétharmados többséget, és azt akarták, a polgármester mondjon le, mivel nem tette, inkább feloszlatták a testületet. Ősszel új polgármestert és új képviselőket is választanak.

Videón a lángoló teherautó

Videóra vették, ahogy több méteres lángokkal égett egy alkoholos italokat szállító teherautó még pénteken, Pécsen. A híradónknak eljuttatott felvételen mindjárt láthatják, hogy a tűz egy útmenti házat is veszélyeztetett. Az épületre végül nem terjedtek át a lángok, a furgon viszont teljesen kiégett.

Stadion épülhet Pécsen is

Stadion épülhet Pécsen is. A város focicsapata idén jutott fel az NB II-be, de a pálya már évek óta nem felel meg a szövetség előírásainak. Most egy új, 8 ezres arénát építenének, ami akár 18 milliárd forintba is kerülhet. A miniszterelnök támogatja a fejlesztést, a város ellenzéki parlamenti képviselője szerint viszont Pécsen nem a stadion lenne a legfontosabb.

Házi karanténba került a teljes násznép

Házi karanténba került a teljes násznép, miután egy hétvégi, tolnai lakodalomban egy koronavírussal fertőzött férfi is részt vett. A vőlegény Ausztriában dolgozó bátyját a munkahelyén tesztelték az esküvő után, róla kedden derült ki, hogy fertőzött. Több mint 60-an kerültek karanténba.

Két nap alatt hat halálos baleset

Két nap alatt hatan haltak meg az ország útjain. Szolnokon frontálisan kamionnak ütközött autójával egy 24 éves nő. A kórházba szállítás után vesztette életét. Budapesten délután egy motoros betonkeverő teherautónak csapódott, a helyszínen meghalt. A Csongrád-Csanád megyei Zsombón pedig heten sérültek meg egy balesetben.

Áldozatsegítő központ Pécsen is

Megnyílt az ország negyedik áldozatsegítő központja. A pécsi irodát hétfőn adta át az igazságügyminiszter. Varga Judit a hálózat bővítését azzal indokolta, hogy a családon belüli erőszak áldozatai így segítséget kaphatnak. A Patent jogvédő szervezet szerint viszont más megoldásra lenne szükség, az áldozatsegítő központokban ugyanis nem jutnak érdemi segítséghez azok, akik nem mernek feljelentést tenni.

Beismerte a pécsváradi férfi, hogy megfojtotta a feleségét

Letartóztatta a bíróság azt a 68 éves férfit, aki beismerte, hogy megfojtotta feleségét Pécsváradon. A tragédia szerda reggel történt, miután összevesztek a férj féltékenysége miatt. Bántalmazta a nőt, miután az asszony a földre került, fojtogatni kezdte. Amikor felesége elvesztette az eszméletét, a férfi értesítette a rendőröket. Az asszony másnap meghalt a kórházban, így férje ellen emberölés miatt indítottak nyomozást.

Mégsem hosszabbítják meg a parkolóbérlet érvényességét Pécsen

Hiába ígérték korábban, mégsem hosszabbítják meg parkolási bérletének érvényességét - erről panaszkodott egy pécsi nézőnk. A kormány március végén törölte el országszerte a parkolási díjat július 1-jéig a járványra hivatkozva. Több városban ezért meghosszabbítják a bérletek érvényességi idejét, Pécsen viszont inkább kárpótlást fizetnének, de csak akkor, ha sikerült erről megállapodniuk a kormánnyal.

Játszótér a pécsi gyermekklinikán

A kórházban ápolt, de nem ágyhoz kötött kisgyermekeknek adtak át játszóteret a pécsi gyermekklinikán, szerdán.

Ittasan és drog hatása alatt gázolhatta halálra az árokparton füvet nyíró férfit

Börtönbe küldené az ügyészség azt a férfit, aki a vád szerint ittasan és drog hatása alatt gázolt halálra egy árokparton füvet nyíró férfit tavaly októberben a tolna megyei Kétyen. A gázolással vádolt férfi a baleset után még kötekedett is az áldozatot megmenteni próbálókkal.

Hatszáz millió forintos csalás miatt emelt vádat az ügyészség

600 millió forintos csalás miatt emelt vádat az ügyészség. A vád szerint a pécsi tömegközlekedési cég egyik vezetője még 2015-ben annak ellenére hagyott jóvá egy 3,5 milliárdos buszbeszerzést, hogy tudta, a flotta ennél jóval kevesebbe kerül. A különbözet nagy részét a tenderen győztes holland cég saját képviselőjének magánszámlájára utalták. A vádlottak nem tettek vallomást, egyikük korábban azt nyilatkozta, Pécs jól járt az ügylettel.

Az egész ország gyászolja Bálint gazdát

Élete során 32 könyvet írt, munkáját számtalan díjjal ismerték el. 3 éve Príma Primissima életműdíjat kapott, tavalyelőtt pedig az Év agrárembere lett amellett, hogy Budapest és Gyöngyös díszpolgára. Volt kollegái, barátai, tisztelői szerint mégis az emberség volt a legszerethetőbb Bálint Györgyben. Egyszerűen, és mindenen felülemelkedve szeretettel fordult a világ felé. Ahol élt, a XVI. kerületben egy független képviselő hétfőn azt javasolta, hogy a Sashalmi piacot Bálint Györgyről nevezzék el.

Rendőrök húzták ki a vízaknába esett tizenhárom éves lányt

Pénteken hazamehetett a kórházból az a 13 éves lány, aki még kedden esett egy 5 méter mély vízaknába a tolna megyei Kölesden. Társaival egy elhagyatott vágóhídra mentek fotózni, de a lány alatt beszakadt az aknát takaró deszkatető, ő pedig a mélybe zuhant. Két rendőr éppen a közelben járt, ők húzták ki. Két csigolyája is eltört, még nem tudni, hogy maradandó sérülést szenvedett-e.

Megfojtotta élettársát, 8 évet kapott

Jogerősen 8 év 10 hónap börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki megfojtotta élettársát tavaly októberben Pécsen. A pár azon veszett össze, hogy elfogyott otthon a bor. Ezt a nő szóvá tette, a férfi pedig megfojtotta. Négy év alatt legalább harmadszor támadt az asszonyra, a bántalmazásokért eddig felfüggesztett büntetéseket kapott, a legutolsót most szintén le kell töltenie. Megrázó történet következik!

Azonnal fizetnek a biztosítók a viharkárokra

Akár az egymilliárd forintot is elérheti a viharkárok összege hó végére- így számol a Magyar Biztosítók Szövetsége. A kárbejelentések folyamatosan érkeznek a biztosítókhoz. A legtöbbször beázások, megbontott vagy összedőlt tetők miatt. Egy Komárom -Esztergom megyei településen a házakba is betört az sáros víz.  Van, ahol emiatt most az összes bútort ki kell cserélni.

Egy óra alatt több mint 55 milliméter eső esett

Sáros folyóvá változtatta Lánycsók utcáit a felhőszakadás. A baranyai megyei településen több utcát is elárasztott az özönvíz. A legtöbb mégsem ott, hanem Felcsúton esett, ahol egy óra alatt több mint 55 milliméter hullott.

Mégis letartóztatta a bíróság Kaposváron a barátnőjét bántalmazó férfit

Mégis letartóztatta a bíróság azt a korábban kétszer is szabadon engedett férfit, aki a vád szerint többször bántalmazta, majd megkötözve sorsára hagyta meztelen barátnőjét tavaly tavasszal Kaposváron. A bíróság szerint a bántalmazással vádolt férfi újabb bűncselekményt is elkövethet, ezért az elsőfokú ítélet kihirdetéséig letartóztatták. A bántalmazott nővel készült interjút megnézhetik: ITT!

Villámárvizek és viharok

Elárasztott utcák, csatornából gejzírként feltörő víz és jégeső – nézőink több helyen is felvették a zivatarokkal együtt érkező felhőszakadást. A villámárvizek pincéket öntöttek el, az orkán fákat döntött ki, a tűzoltóknak 14 megyében csaknem félszáz helyre kellett vonulniuk. Az előrejelzések szerint a következő napokban is hasonlóan zivataros időjárásra számíthatunk.

Agyonverte a legjobb barátját

Fojtogatta legjobb barátját, és egy nehéz tárggyal addig ütötte, amíg meghalt. A koronavírus járvány miatt távmeghallgatással kezdődött meg annak a férfinak a pere, aki a vád szerint agyonverte barátját tavaly októberben Bátán. Azon dühödhetett fel, hogy a későbbi áldozat befogadta magához a volt barátnőjét. 15 év börtönt is kaphat.

Panda kifutóra gyűjt a pécsi állatkert

Adományokból építene új kifutót a pécsi állatkert, amely vörös pandák befogadását tervezi. A kihalás szélére sodródott ázsiai emlősből alig 400 példány él Európa állatkertjeiben, ezek közül kettőt kaphat a mecseki park, ha még idén sikerül megépíteni a kifutójukat. Mivel a koronavírus-járvány miatt tavasszal nem tudtak látogatókat fogadni, ezért jelenleg nincs pénzük az építkezésre, így közösségi finanszírozási akciót hirdettek.

Szemben a sztrádán, balra a körforgalomban, száguldva át a piroson

Szemben a sztrádán, balra a körforgalomban, száguldva át a piroson. Ismét hajmeresztő manővereket bemutató felvételek jelentek meg. A Budapesti Autósok Közösségének alapítója szerint a járvány alatt a rutinos vezetők megszokták az üres utakat, mások viszont elszokhattak a vezetéstől. Változatlanul sok a gyorshajtás, ami a közúti balesetek leggyakoribb oka.

Jégesővel érkezett meg a zivatarlánc

Felhőszakadással és jégesővel érkezett a zivatarlánc a nyugati országrészbe szerda délután. Az Alpokalján két házba is villám csapott, Nógrádban és Baja környékén pedig jégeső esett. Jelentős károkat nem okozott a vihar, de péntekre újra figyelmeztetést adtak ki: az érkező hidegfront miatt továbbra is lehetnek heves zivatarok.

Fékezés nélkül gázolta halára a zebrán, két év letöltendőt kapott

Két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a sofőrt, aki tavaly februárban fékezés nélkül gázolt halára egy idős nőt az egyik pécsi zebrán. Az 54 éves férfit halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt vonták felelősségre. Ügyvédje szerint egy másik autó miatt nem látta a zebrán az asszonyt, ezért nem csak őt terheli a felelősség. Az ítélet nem jogerős.

PDSZ: Nem rendőrállami módszerekkel kell az állampolgárokat nevelni

Nem rendőrállami módszerekkel kell az állampolgárokat nevelni – így reagált a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a kormány a csütörtökön bejelentett döntésére, ami szerint 500 iskolában iskolaőrséget hoznak létre volt rendőrökből. A tanári szakszervezet szerint inkább több képzett pedagógusra és megelőző programokra lenne szükség.

Sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki egy nő hasüregét

Sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki egy nő hasüregét a szigetvári kórházban, miután összecserélhették a két szer üvegét. A csurgói asszonyt ezután válságos állapotban szállították a pécsi klinikára. Az esetről az ATV értesült. A kórház annyit közölt, ezután belső vizsgálat volt, aminek munkajogi következményei lettek. A rendőrség nyomoz.

Csak íriszből 1100 féle virágzik a tolna-mözsi magánparkban

6000 négyzetméteren több mint 650 növényfaj - már-már botanikus kertnek számít az a tolna-mözsi magánpark, ahol ezekben a napokban az íriszek virágoznak. Csak ezekből a virágokból 1100-nál is több változat található a kertben, ahol az év valamennyi napján van virágzó növény.

Fegyházba küldenék a „bűnmegelőző” drogdílereket

Évekre fegyházba küldené az ügyészség azokat a kábítószer-kereskedőket, akik a vád szerint a balatonszemesi bűnmegelőzési egyesület vezetőiként terítették a drogot a Balaton-parton. A civil szervezetet gyakorlatilag csak álcának használták: az ügyészség szerint rendszeresen tartottak drogprevenciós előadásokat, miközben az egyesület kocsijával szállították a kábítószert.

50 milliós bukás: kábítószert szállított az a motoros, aki autónak ütközött

50 milliós bukás. Kábítószert szállított az a motoros, aki még szombaton délután ütközött neki egy autónak Árpádtető közelében. A ráfutásos balesetben a motoros súlyosan megsérült, kórházba szállították. Ott derült ki, hogy a hátizsákjában két és fél kiló kokaint szállított, aminek a piaci értéke akár 50 millió forint is lehet. A 43 éves férfit a kórházban vették őrizetbe.

A szennyvízben is keresik a koronavírust

A szennyvízben már napokkal korábban kimutatható a koronavírus, mint ahogy az első tüneteket okozza a fertőzötteknél. A módszert Hollandiában és az Egyesült Államokban már sikeresen alkalmazták, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Pannon Egyetem közös projektjében pedig rövidesen már itthon is vizsgálódnak majd.

Éttermek klíma nélkül a koronavírus-járvány miatt

Nem kapcsolhatják be a klímát az éttermekben, ha azok csak a belső levegőt keringetik. A vasárnap életbe lépett kormányrendelet így akarja megelőzni a vírus terjedését. A klímaszerelők szakmai szövetsége szerint a hűtőberendezések valójában terjeszthetik a vírust, az általunk megkérdezett étteremtulajdonos viszont azt mondja, a vendégek ragaszkodnak a klímához, amit csak jelentős többletköltséggel lehetne az új szabálynak megfelelően átalakítani.

Többször bántalmazta barátnőjét, mégis szabadlábra helyezték

Szabadlábra helyezték azt a férfit, aki a vád szerint többször bántalmazta, majd meztelenül megkötözte és a kunyhója előtt sorsára hagyta barátnőjét tavaly tavasszal Kaposváron. A nő napokig bujkált a környéken. A férfit elfogták, de idén márciusban kiengedték. Távolságtartást rendeltek el, de ráírt a volt barátnőjére. Ismét őrizetbe vették, majd a bíróság megint elengedte, mert azzal védekezett, hogy csak véletlen volt.

Eső szaharai porral


szerző:
2020.05.14. 18:27
Eső szaharai porral

Szaharai por lepte be az országot. Szinte mindenhol okozhatott bosszúságot a kocsikat, ablakokat és kerti bútorokat összekoszoló időjárási jelenség. A szakemberek szerint korai még a takarítás: a porban gazdag levegő a jövő hét közepéig az ország fölött marad.

Fél év alatt másodszor rabolták ki ugyanazt a pécsi bankfiókot

Fél év alatt másodszor rabolták ki ugyanazt a pécsi bankfiókot. Kedden délután egy maszkos férfi követelte a pénzt az egyik alkalmazottól, majd amikor megkapta, elmenekült. A rendőrök egy 30 év körüli, köpcös férfit keresnek, hogy mennyi pénzt vitt el, nem árulták el. A rablásban nem sérült meg senki.

Közel 30 vaddisznó vesz birtokba egy komlói kertet minden este

Három vaddisznó koca és több mint kéttucatnyi kismalac veszi birtokba egy komlói nézőnk kertjét minden este. Napközben a közeli bozótosban rejtőznek, alkonyat előtt pedig átvonulnak az udvarra. Az állatok otthon érzik magukat a baranyai kisváros egyik elhanyagolt területén, nézőnk viszont fél attól, hogy őt, vagy kutyáit megtámadják.

A frontális karambol miatt elvesztette magzatát egy fiatal nő

Elvesztette magzatát egy fiatal nő abban a balesetben, amelynek okozóját két és fél év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság a napokban. A 25 éves férfi kocsijával tavaly augusztusban frontálisan ütközött egy másik autóval, amiben a kismama és egy másik nő utazott. Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozása miatt vonták felelősségre. Az ítélet nem jogerős.

Kikeltek a feketególya fiókák a bekamerázott gemenci fészekben

Napok alatt megduplázzák testsúlyukat a feketególya-fiókák, amelyek a napokban keltek ki a bekamerázott fészekben, Gemencen. Egyelőre fehérek, majd csak a kirepülésük előtt, nyáron sötétedik be a tollazatuk. A három kisgólya annyira falánk, hogy etetésük folyamatos feladatot jelent a szülőknek.

Nehéz betartani a másfél métert

A buszokon és a játszótereken a legnehezebb betartani a másfél méteres távolságot - ez derült ki az RTL Híradó által készített körképből. Hétfő óta lassan újraindul az élet vidéken, kijárási korlátozás nincs, de a távolságtartásra, valamint maszkviselésre oda kell figyelni. Az operatív törzs szerint a rendőrök folyamatosan ellenőrzik a szabályok betartását, ha kell, büntetnek is.

Újraindult az élet vidéken

A kávézók teraszán már üldögéltek az emberek, mások sportolni mentek. Budapestet és Pest megyét leszámítva mindenhol lazítottak a kijárási korlátozásokon. Csak néhány szabály maradt érvényben: az időseknek fenntartott idősávot és a másfél méteres távolságot továbbra is be kell tartani. Az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező maszkot viselni.

Virtuális hóvirág-gyűjtés: 100 ezer virágot regisztráltak

Csaknem százezer hóvirágról szolgáltattak adatot a kirándulók a Duna-Dráva Nemzeti Park idei akciójában. A természetjárók egy mobilra telepíthető applikáción jelölhették be, hogy hol találtak a növényből. 160 helyszínről érkezett észlelés, volt, aki egymaga 30 ezer hóvirágot regisztrált.

Villámárvíz, sárlavina, jégeső

Villámárvíz Kaposváron, sárlavina a Somogy megyei Patalomban. Megérkezett a várva várt eső, bár sok településen valószínűleg nem pont így szerették volna a helyiek. Az országban többfelé jég is esett. Az előrejelzések alapján péntekig bárhol lehetnek helyi zivatarok.

Az aszály miatt tilos locsolni Pécsváradon

Nem szabad kocsimosásra vagy locsolásra használni a vezetékes vizet Pécsváradon. A baranyai kisvárosban az aszály miatt annyira lecsökkent a víztározók szintje, hogy korlátozást kellett bevezetni. A szárazság a mezőgazdaságban is okoz gondokat: egyes dél-alföldi területeken már az időjárást is sivataginak tartják a termelők. Azt egyelőre nem tudni, hogy az aszály okoz-e drágulást.

Könyvek a párkányon


szerző:
2020.04.25. 18:52
Könyvek a párkányon

A könyvtár ablakaiból juthatnak olvasnivalóhoz a járvány idején a könyvbarátok a Somogy megyi Barcson. A könyvtárosok a párkányokra teszik ki az ingyen elvihető köteteket és hanglemezeket. Naponta úgy 40-et visznek el belőlük az ott élők, akiktől csak annyit kérnek, a fertőzésveszély miatt ne is vigyék vissza.

Börtönre ítélték a pécsi gyújtogatót

Jogerősen elítélték a gyújtogatót. Közveszély okozás miatt két év nyolc hónap börtönt kapott a férfi, aki bosszúból gyújtotta fel - állítása szerint - volt élettársa házának kapuját tavaly nyáron, Pécsen. Benzint locsolt szét a társasház lépcsőházában, majd meggyújtotta. A tüzet a lakók oltották el. Az állítólagos élettárs azt mondta, soha nem volt kapcsolata a férfival.  

Kerékpárúton száguldva menekült a rendőri igazoltatás elől

Kerékpárúton száguldva menekült, majd szemből hajtott be egy körforgalomba az a 37 éves férfi, aki Kaposváron próbált meglépni a rendőri igazoltatás elől. Három kilométeren át üldözték a rendőrök, végül egy külvárosi utcában sikerült elfogniuk. A jogosítvány nélkül vezető ámokfutót nem először kellett üldözőbe venniük.

Anyósa kertjében teljesítette a maratont egy pécsi futó

Cselik Bence egy 80 méteres pályán összesen 527 kört tett meg, mire teljesítette a 42 kilométeres távot. Azt mondta, azokért a sorstársaiért is futott, akik felkészültek valamelyik versenyre, de a járvány miatt nem tudtak rajthoz állni.

A színház falán üzennek Pécsen

Üzenőfallá változott a pécsi színház épülete. Ahol eddig a színdarabokat hirdették, ott mostantól a helyiek üzenetei olvashatók. Azokat bíztatják, akik most, a járvány idején is dolgoznak, de volt, aki az unokájának írt. Pár nap alatt több mint száz biztató üzenetet kapott a színház.

Embernagyságú lufidoktort hajtogatva fejezi ki háláját Lakatos Norbert

Embernagyságú lufidoktort hajtogatott Lakatos Norbert. A vak lufihajtogató ezzel szerette volna kifejezni háláját az egészségügyben dolgozóknak. A bábuhoz 90 lufit használt fel, és több mint hat órán át hajtogatta, mire elkészült. Azt tervezi, hogy húsvétkor a párját is elkészíti.

Hiánycikk lett a maszkokhoz szükséges kalapgumi

Hiánycikk a kalapgumi az országban. Azért nőtt meg iránta a kereslet, mert ez kell az arcmaszkok készítéséhez. Kínából az elmúlt hetekben nem érkezett alapanyag, a hazai gyártók pedig nem győznek annyit készíteni, amennyire igény lenne. Az egyik pécsi varroda éppen ma állt le az ingyen maszkok készítésével azért, mert elfogyott a gumi.

Kettétört egy hattonnás szobor a nagyharsányi szoborparkban

Kettétört egy hattonnás szobor a nagyharsányi szoborparkban. Bocz Gyula Európa-hírű alkotása, a Spirál 2 sérült meg. A szobor nemrég Budapesten volt kiállítva, és amikor megpróbálták az eredeti helyére visszaemelni, összetört. A szoborparkot működtető nemzeti park igazgatója azt ígérte, eredeti szépségében állítják helyre a műalkotást.

Hétfőtől ingyenes a parkolás, sokan élnek vele

Hétfőtől ingyenes a parkolás az országban. Az általunk kérdezett autósok örülnek a döntésnek, az önkormányzatok azonban kevésbé. A parkolási díjak kiesése ugyanis például több fővárosi kerület vezetését is újratervezésre kényszeríti. Az önkormányzatoknak a növekvő forgalmon kívül a munkahelyek megőrzésére és az előre kifizetett, éves parkolási díjakra is megoldásokat kell találniuk.

A vásárlók személyi igazolványát is elkérhetik a boltosok

Ha kell, a vásárlók személyi igazolványát is elkérhetik a boltosok, hogy betartsák a 65 év felettiekre vonatkozó korlátozást – ezt mondta a Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Az Operatív törzstől hiába kérdeztük, hogy büntettek-e már meg üzletet azért, mert nem tartotta be a szabályokat.

Orfűt bezárták


szerző:
2020.04.03. 18:42
Orfűt bezárták

Lezárták a kilátót, nem nyitottak ki a múzeumok és a sporteszköz-kölcsönzők Orfűn. A Pécshez közeli mecseki üdülőfaluba sokan jártak ki az elmúlt hetekben sétálgatni, de az önkormányzat a napokban lezárta a település turisztikai attrakcióit. A polgármester azt mondta, a kijárási korlátozások betartása miatt volt erre szükség.

Kézzel lélegeztették a beteget

Kézzel kellett lélegeztetni egy koronavírusos beteget Pécsen, miután áramkimaradás miatt leállt a fertőzöttek ellátására kijelölt kórház egyik lélegeztetőgépe. Az RTL Híradó úgy tudja, a hibát egy zárlatos tápkábel okozta, ami miatt az egyik ápoló áramütést szenvedett, de nem lett komoly baja. Az egyetem szerint egy egyágyas szobában, rövid ideig volt csak áramkimaradás, de a hibát gyorsan kijavították, és a betegellátás folyamatos volt.

Fertőtlenítő a szeszfőzdéből

Egyre több helyen készül alkoholból kézfertőtlenítő. Kaposváron a már kész pálinkából gyártanak sterilizáló folyadékot, Szekszárdon pedig egy borászat vállalta, hogy fertőtlenítőt készít. Ezt ingyen adják a rászorulóknak, egészségügyi és szociális intézményeknek, illetve az önkormányzatoknak.

30 centi hó esett a Mecsekben

Csaknem harminc centi hó esett a Mecsekben, ahol hétfő estétől szerda délig szinte folyamatosan havazott. A járvány ellenére voltak, akik kimentek csúszkálni vagy hógolyózni, de a szokásnál nagyobb távolságot tartottak egymástól. Az előrejelzések szerint csütörtöktől már végérvényesen búcsút inthetünk a télnek.

Több mint 15 centi hó esett Pécsen

Több mint 15 centi hó esett Pécsen. Éjszaka több busz és kamion elakadt a hóban a városban, reggel pedig balesetek is történtek a jeges utakon. Havazásra még holnap is számítani kell délnyugaton, de a meteorológusok szerint a hét végére már visszatér a tavasz.

Beköltöznek az idősek otthonába, hogy minimálisra csökkentsék a kockázatot

Megpróbálják minimálisra csökkenteni a kockázatot, hogy védjék az időseket. A szentbalázsi idősek otthonába ezért beköltöztek az ápolók, a szigethalmi idősotthonba pedig naponta többször hőmérőznek, nem csupán a bent lakók, a dolgozók is. Az általunk megkérdezett szakember szerint nehéz, de még be lehet szerezni a megfelelő felszereléseket. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kérdésünkre azt írta, egy cég kifejezetten az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak gyárt maszkokat.

Szállodákat ajánlanak fel karanténnak

Két nap alatt a szobák felét már lefoglalták abban a siófoki hotelben, amit karanténnak ajánlott fel az üzemeltető. Itt a külföldről hazatérő, és önkéntes karanténba vonuló munkavállalókat fogadják. Egy harkányi szálloda tulajdonosa is hasonló felajánlást tett. A budapesti szállodák sorra zárnak be, mert a járvány miatt nem érkeznek a vendégek.

Szükség esetén karantént rendeznek be a kiürített kollégiumokban

Szükség esetén karantént rendeznek be a kiürített kollégiumokban - erősítette meg az RTL Híradónak az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca szerint az egyetemisták eddigi lakóhelyén azokat helyezik majd el, akik tünetmentesek, nem szorulnak kórházi kezelésre és nem tudják megoldani az otthoni karantént. Tegnap este több kollégiumnál is óriási tömeg alakult ki a kiköltöző kollégisták miatt.

Több településen is bezártak a játszóterek

A játszóterek és az edzőtermek is veszélyesek lehetnek a vírus terjedése szempontjából. Nem csak a sok látogató miatt, hanem azért is, mert az eszközökön is megtapadhatnak a kórokozók. Ezért több településen, köztük a fővárosban is, bezárták a játszótereket, de sok konditerem sincs már nyitva.

A létfontosságú termékek beszerzése folyamatosan biztosított

Az éttermek, kávézók és italboltok csak délután háromig lehetnek nyitva mától, a szolgáltatókra azonban nem vonatkozik a korlátozás. Sok vállalkozó mégis úgy döntött: nem, vagy csak korlátozva nyit ki a következő hetekben, hogy ezzel is lassítsa a fertőzés terjedését. Az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, drogériák és benzinkutak továbbra is nyitva lehetnek a szokásos időben, így a létfontosságú termékek beszerzése folyamatosan biztosított.
bár a szolgáltatókra nem vonatkozik a korlátozás, mégis sokan döntneek úgy, hogy bezárnak.

Lángolt a börtön teteje

Kigyulladt a szekszárdi börtön tetőszerkezete hétfő hajnalban. Akkora volt a tűz, hogy a lángok még több száz méterről is jól látszottak, 50 tűzoltó több mint két órán keresztül oltotta azokat. A tűzben nem sérült meg senki, a rabokat máshová szállították át. 

Ingyen ebédet biztosítanak

Egyszeri, 100 ezer forintos támogatást kapnak a Baranya megyei Drávaszerdahely önkormányzatától azok a szülők, akik az iskolabezárás miatt nem tudnak dolgozni. A gyerekek azonban nem csak ott kapnak ingyen ebédet: az ország összes önkormányzata gondoskodik a rászorulók étkeztetéséről, a kényszerű otthonlét ideje alatt is. Sok családnak viszont a számlák kifizetése is gondot okoz. Több szolgáltató bejelentette, hogy átmenetileg kikapcsolási moratóriumot vezet be.

Egyedül döntött a város költségvetéséről Komló fideszes polgármestere

A kormány által kihirdetett veszélyhelyzetet kihasználva egyedül döntött a város költségvetéséről Komló fideszes polgármestere, sőt az ellenzéki többségű képviselőtestület tagjainak tiszteletdíját is megvonta. A kormány szerint nehezen indokolható, hogy a városvezető erre használja a koronavírus miatt kapott rendkívüli felhatalmazását.

Bérgyilkossal ölette meg saját kutyáját

Bérgyilkossal ölette meg saját kutyáját egy nő a gyanú szerint a Baranya megyei Dencsházán. Az állat rendszeresen elpusztította a háznál tartott baromfikat, ami bosszantotta a helyi italboltban dolgozó asszonyt. Az ügyészség szerint a nő az egyik vendéget kérte meg a kutya elpusztítására. Amikor ez megtörtént, két kiló krumplit és néhány csirkecombot adott cserébe. Az eset tavaly nyáron történt, az ügyészség most emelt vádat a nő és a férfi ellen.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való