KERESÉS search-close

"Molnár Eszter" szerzővel ellátott tartalmak

Molnár Eszter

Molnár Eszter által létrehozott tartalmak (100):

Egér és kosz a nővérszállón

Egér esett a fejére egy fővárosi nővérszállón múlt kedd éjszaka, ezt állítja egy egészségügyi dolgozó. Másnap a szálló gondnoka állítólag azt mondta neki, hívjon rágcsálóirtót a saját pénzén. Az esetről elsőként a Blikk számolt be, miután az illető a Facebookon fotókat osztott meg a szálló állapotáról. A dolgozó telefonon szörnyű állapotokról beszélt az RTL Híradónak. A Dél-pesti Centrumkórház azt közölte, már tart a hozzájuk tartozó intézmények felújítása.

Sokan próbáltak segíteni a 17 évesen meghalt fiún

A mentőautóban is folyamatosan, majd még 80 percig a Honvédkórházban is küzdöttek a 17 éves fiú életéért, aki még kedden esett össze Budapesten, a Nyugati téri aluljáróban. A szívét viszont már a kórházban sem tudták újraindítani. A mentőszolgálatnál még tart a vizsgálat, hogy miért kellett fél órát várni a mentőautóra. Addig többen is részt vettek az újraélesztésben.

Orvoshiány miatt nincs érsebészeti ügyelet a Péterfy utcai kórházban

Orvoshiány miatt megszüntették a budapesti Péterfy kórházban az érsebészeti ügyeletet. Erről Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő számolt be Facebook-oldalán. A szakértő azt mondta, az RTL híradónak, a kórháznak nincs elég embere, hogy biztonsággal ellássák az ügyeletet. Közben a 24.hu arról ír, hogy veszprémi kórházban a 6 érsebészből 3 felmondott.

Gondot okoz a gyógyszerkiváltás, mert drága

Tízből hat magyarnak gondot okoz kiváltani a havi gyógyszereit, 17 százaléknak pedig extrém súlyos terhet jelent a felírt készítmények megvásárlása. Ez derül ki az uniós statisztikai hivatal felméréséből, amiről elsőként a Pénzcentrum.hu írt. Magyarország ezzel az eredménnyel az uniós átlag alatt van. A Híradónknak nyilatkozó gyógyszerész sok hasonló esettel találkozik.

Rosszul beültetett orvosi kanül miatt halhatott meg

Egy rosszul beültetett orvosi kanül miatt halhatott meg a családja szerint egy 64 éves férfi két évvel ezelőtt az Országos Onkológiai Intézetben. A férfit fej-nyaki daganattal kezelték, és kanült ültettek a mellkasába, ami néhány nap után elgennyesedett - majd a férfi trombózist kapott és meghalt. A gyerekei hangfelvételt készítettek arról, ahogy az egyik orvos elismeri: az apjuknak még nem kellett volna meghalnia. A kórház szerint a hozzájuk nem érkezett hivatalos panasz. A Nemzeti Népegészségügyi Központtól azt írták, vizsgálják az ügyet.
Az elhunyt családjával készült interjút ide kattintva nézheti meg hosszabban.

Fiúknak is lesz HPV-oltás?

A tervek szerint a hetedikes fiúk is ingyen megkaphatják a HPV vírus elleni védőoltást - közölte az RTL Híradóval az EMMI. Azt azonban még nem tudni, hogy mikortól. Előzőleg az RTL híradónak nyilatkozó nőgyógyász onkológus azt mondta, ezt akár már szeptembertől bevezetik. Szerinte ez azért lenne fontos, mert a férfiaknál ugyanúgy okozhat daganatos betegséget a vírus egyik fajtája, főként fej-nyaki rákot. Néhány napja Grecsó Krisztián író beszélt arról, hogy nemrég maga is HPV okozta fej-nyaki rákkal küzdött. A HPV16-ról még többet megtudhat ITT!

Miért nem volt az elszökött rab kezén bilincs?

Nem hibázott az őr, aki levette a kézbilincset a tárgyalóteremben a tegnap elszökött rabról. Ezt állítja a Büntésvégrehajtás Országos Parancsnoksága. Szerintük miután a bíró utasította felügyelőt, hogy tegye szabaddá a férfi kezeit, neki engedelmeskednie kellett. A bíróság szóvivője szerint azért engedték meg, hogy levegyék a bilincset, mert senki nem szólt, hogy gond lehet. Az őr, akitől a rab elvette a fegyvert, könnyebben megsérült a dulakodásban.

Túszejtés, autós üldözés és utcai lövöldözés Budapesten

Egy rab a bíróságon megszerezte az egyik őr fegyverét, amivel túszt ejtett. Őt az épület előtt elengedte, majd egy autósra szegezte a pisztolyt, így vele menekült tovább. Újpalotáig tartott a hajsza utánuk. Közben a rendőrök rálőttek a kocsira, ezután a rab megpróbált másik autót szerezni. Annak sofőrje azonban dulakodni kezdett vele. A rabot végül meglőtték a rendőrök. A fegyveres szökevénnyel dulakodó sofőr Híradónknak elmesélte, mi történt.

Részsiker a bangladesi sziámi ikrek magyarországi műtétje

Részsiker a bangladesi sziámi ikrek magyarországi műtétje, a nyári szétválasztó műtét még nagyon rizikós lesz, de a szövettágító beültetése jól sikerült. Erről beszélt ma az RTL Híradónak a műtétet végző magyar orvos. Az agysebész, aki a végleges szétválasztást végzi majd, azt mondta, egy ilyen műtétnél a halálozási arány nagyon magas, de arra számítanak, hogy a több lépéses beavatkozás sorozat miatt nagyobb az esély a sikerre.
Az egyedülálló műtétsorozatról ide kattintva tudhat meg többet.

 

Sárga pöttyök a járdán, gyengénlátóknak

Sárga pöttyökkel festették végig civilek a budapesti Corvin negyed metrómegállótól a Szemészeti Klinikáig vezető utat. Az akcióval a gyengénlátók tájékozódásában akarnak segíteni, a speciális sárga graffity festéket szürkületben is látni. A Segítség Közvetítő nevű csoport 30 önkéntese, 15 perc alatt festette végig a 300 méteres útszakaszt. 

Krumplileves okozta a fertőzést

Egy mérgező anyagot termelő baktérium jelenlétét mutatták ki a lábatlani közétkeztető krumplileveséből. 180 gyerek több óvodapedagógus, tanár és néhányan az idősek klubjából is rosszul lettek múlt péntek este. Mindannyian ugyanonnan kapták az ételt. A szülők most petíciót indítanának, hogy megakadályozzák, hogy a közétkeztető főzzön a gyerekeikre. A városházán jövő héten rendkívüli ülést tartanak az ügyben. A közétkeztető cég vezetője azt mondta híradónknak, ők mindent szabályosan csináltak.

Továbbra is terjed az influenza

Továbbra is emelkedik az influenzás betegek száma az országban, múlt héten már csaknem 78 ezren fordultak orvoshoz a betegség tüneteivel. Többségük gyerek és fiatal felnőtt. A híradónknak nyilatkozó háziorvos szerint fontos, hogyan aki beteg, ne menjen közösségbe, munkahelyre vagy iskolába, mert ilyenkor könnyebben alakulnak ki szövődmények, például tüdőgyulladás, ráadásul másokat is megfertőz.

60 év felett jönnek a betegségek

A legtöbb magyar már nem egészséges a hatvanadik szülinapja után, az egészségesen eltöltött évek száma kevesebb az uniós átlagnál. Ez derül ki az Eurostat legfrissebb felmérésből, ami 31 európai országot hasonlított össze. A Híradónk által megkérdezett háziorvos szerint ennek főleg a stressz, az egészségtelen táplálkozás, a dohányzás, és a túlzott alkoholfogyasztás az oka.

 

180 gyerek betegedett meg Lábatlanban

180 gyerek betegedett meg Lábatlanban hányással-hasmenéssel a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan két óvodájában és az általános iskolában is. Ők és a helyi idősek klubja is ugyanattól a közétkeztetőtől kapják az ételt, ott is többen megbetegedtek.

Átmenetileg nem tudtak beteget fogadni

Megteltek a Nógrád megyei intenzív osztályok, így átmenetileg nem tudtak beteget fogadni a salgótarjáni és balassagyarmati kórház részlegeken. Erről a megyei tisztifőorvos írt levelet az országos tisztifőorvosnak még hétfőn. A kórházfenntartó szerint a balassagyarmati kórházban csupán másfél napig volt probléma, és már megoldódott.

 

EMMI: mindenki több pénzt kap otthonápolásra

Igazságtalan, hogy annak, aki magatehetetlen beteg gyermekét ápolja otthon, jóval nagyobb összegben emelkedik az állami támogatás, mint aki testvére gondozása miatt nem tud dolgozni. Ezt mondta híradónknak a Lépjünk, hogy léphessenek egyesület vezetője. A szociális ügyekért felelős államtitkár szerint a legfontosabb, hogy mindenki, aki otthon ápolja hozzátartozóját, magasabb összegű támogatást kap idén. Ez a gyermeket otthonápolók esetében bruttó 100 ezer forint, a más hozzátartozót ápolóknál 15 százalékos emelést jelent.

Azt állították, Cristiano Ronaldo segített a beteg gyereken…

Álhíroldalon terjesztik, hogy a hat éves izomsorvadásos Noémit, akit már többször láthattak Híradónkban, a focista Chrtistiano Ronaldo segíti. Egy internetes portál azt írja, a sztársportolóhoz eljutott a hír, hogy a gyerek nem kapja meg a több tíz millió forintos injekciót betegségére az egészségbiztosítótól, ezért felajánlotta, hogy az egészet kifizeti. Az édesanya szerint ebből egy szó sem igaz.

Sürgősségi-körkép: melyik eset a sürgősebb?

Volt, aki néhány percet, de volt, aki több órát várt, hogy megvizsgálják a sürgősségin. Ezt tapasztalta az RTL Híradó több sürgősségi osztályon. Jellemzően arról beszéltek betegek, hogy a legelső vizsgálat hamar megtörtént, de utána többen hosszú órákat ücsörögtek a váróban. A minisztérium szerint természetes, hogy előnyt élveznek a sürgős esetek.

Kétségbeesett édesanya: „Élve temetik el őt!”

Élve temetik el őt és hozzá hasonló gyerekeket - ezt mondta az RTL híradónak az a kétegyházi édesanya, akit tegnap mutattunk be. A nő 6 éves kislánya gerincvelői izomsorvadással küzd. Egy éve már létezik egy több tíz millió forintos injekcó amit az ilyen betegek kaphatnak. Ehhez Magyarországon is hozzájuthatnak az érintettek, egyedi méltányosság alapján. Noémit viszont elutasította az egészségbiztosító.

Betiltanák a kihívás-videókat

Betiltja a veszélyes vagy megrázó, úgynevezett kihívásvideókat a Youtube. Erről a BBC számolt be. Ezek rendkívül nagy nézettségűek a Híradónk által megkérdezett közösségi média szakértő szerint, ezért Herceg Attila úgy látja helyes döntés hozott a cég, de kivitelezni nehéz lesz. A Híradónknak nyilatkozó pszichológus szerint a kamaszok ilyenkor a határaikat feszegetik.

Látogatási tilalom több fővárosi kórházban

Látgatási tilalom van több kórházban az influenza miatt a fővárosban és Pest megyében. A Semmelweis Egyetem belgyógyászatán és szívklinikáján zártak le néhány osztályt. Előbbire új betegeket sem vesznek fel. De tilos látogatni a Honvédkórház és Törökbálinti Tüdőgyógyintézet és Bethesda gyermekkórház bizonyos részeit is.

Nem vesznek fel több beteget egy budapesti pszichiátriára

Nem vesznek fel már beteget a budapesti Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriájára. Ezt mondták ma az RTL Híradónak, amikor telefonon érdeklődtünk az osztályon, hozzátartozóként. A Népszava arról ír, már elkezdték kiüríteni a kórtermeket és 5 kórház között osztják szét az új betegeket. Novemberben számoltunk be arról, hogy bezár a két éve felújított osztály, a riportot megnézhetik ITT.

Gyűjtenek a beteg kisfiúnak

Speciális, járást könnyítő eszközökre, és egy új lakásra gyűjt egy izomsorvadásos kisfiú családja Tatabányán. A két éves Dani nem tud járni, most tanul újra mászni. A különleges kerekesszék és a többi eszköz sok millió forintba kerül. Ráadásul olyan házban laknak, ahol nincs lift, így költöznének is. Egy jótékonysági rendezvényen ma is sokan segítettek.

Leszakadt a plafon egy budapesti kórház fizetős kórtermében

Leszakadt a plafon a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórház egyik fizetős kórtermében. Erről a 444.hu írt elsőként. Egyik olvasójuk osztotta meg velük az erről készült fotókat, ő épp egy barátját látogatta a fül-orr gégészeten. Pénteken a Demokartikus koalíció két tagja járt bent a kórteremben. László Imre szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ egyszerűen nem ad elég pénzt karbantartására. A kórház szerint a bajt az okozta, hogy levezető csatornában megfagyott a csapadék.

Küzdelem a babáért: Pataki Zita és férje utoljára vállalják a lombikot

Kilencedjére, utoljára vállalja a lombikprogramot Pataki Zita műsorvezető és férje. Minderről őszintén, egy kilenc részes videó blogban számolnak be. Azt mondják, azért, hogy másoknak, akik hasonló cipőben járnak, erőt adjanak. A műsorvezető szakorvosa szerint nagyjából 3 százalék esély van arra, hogy sikeres lesz a beültetés.

Pataki Zita és férje még egy utolsó lombik beültetésre vállalkozik

Pataki Zita, az RTL Klub meteorológusa 45 évesen újra, már kilencedjére belevág a lombikba. Az elsőnél 39 éves volt. Zitát kétszer műtötték endometriózissal, emiatt biztos volt, hogy természetes úton nem tud majd teherbe esni. Két évvel ezelőtt őszintén beszélt a Fókusznak a megpróbáltatásaikról, a nehézségekről, a kudarcaikról.

Nem láttak még havat a bangladesi sziámi ikrek

Jól vannak és egy fővárosi lakásban várakoznak a vizsgálatokra a szombaton Budapestre hozott bangladesi sziámi ikrek. Orvosuk arról beszélt, a fejüknél összenőtt gyerekek még sosem láttak havat és nem éreztek olyan hideget, mint, ami most Magyarországon van. A beavatkozást legkorábban jövő héten kezdik el rajtuk.

Áttörést hozhat a cukorbetegeknek egy új felfedezés

Áttörést hozhat a cukorbetegség kezelésében egy norvég felfedezés. A kutatók arra jöttek rá, hogy a hasnyálmirigyben a szomszédos sejtek képesek átvenni az inzulint termelést azoktól sejtektől, amelyek nem működnek. Ez azt jelenti, hogy kezdeti segítséggel, de a szervezet képes lehet újra inzulint termelni. Az RTL Híradónak nyilatkozó diabetológus szerint, ez óriási eredmény lenne, de erre valószínűleg évtizedeket kell még várni.

Szöggel és gombostűvel átszúrt ételeket szór szét valaki Újlipótvárosban

Szöggel és gombostűvel átszúrt virslit, kolbászt, sonkát és fasírtot szór szét hetek óta valaki Újlipótvárosban az utcákon, és az egyik parkban. Már több kutya is evett belőlük, egyikük csaknem elpusztult, végül több óra alatt sikerült eltávolítani gyomrából egy gombostűt. A helyiek azt mondták az RTL Híradónak, lincshangulat van kutyások között. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz.
Az ügyről ide kattintva még többet tudhat meg.

Rendőrautóval vitette haza magát a megijedt kutya

Megijedt a petárdától, kiszökött a kerítésen, vonatra szállt és több mint hatvan kilométert utazott egy vértesszőlősi fekete labrador keverék kutya. Egészen Győrig ment, de ott is tűzijátékozni kezdtek, ekkor fogta magát és beült egy rendőrautóba, ezután került vissza a gazdáihoz. Nem mindenki volt ilyen szerencsés. Több száz kutya ment világgá vagy pusztult el szilveszter éjjel.

Bevásárolt a gyerekkórháznak az amerikai színésznő

Bevásárolt a Heim Pál kórháznak egy hollywoodi színésznő, erről az Index írt elsőként. Ruby Rose, akit Batwomanként ismerhetnek a nézők, több héten át forgatott Magyarországon, amikor egy kisebb baleset miatt kórházba került. Annyira szörnyűnek találta az állapotokat, hogy mindenképp segíteni akart. Akciója nyomán egy magyar lány is gyűjtésbe kezdett.

Ajándék a beteg gyerekeknek

Ajándékokkal lepték meg a beteg kicsiket a Heim Pál Gyermekkórház dolgozói. Nem mindenkit engedhettek haza, de a meglepetés az intézmény vezetője szerint a gyógyulásához is hozzájárulhat. Volt, aki társasjátékot, volt, aki kismotort, más pedig plüssjátékot kapott. Mindezt alapítványi, céges és magánadományozók adták össze.

 

Praktikák mértéktelen evés ellen

Mértéktelen evés és túl sok féle fogás jellemző a magyarokra karácsonykor - a Híradónk által megkérdezett dietetikus szerint. A szakember azt mondja, nem csak erről kellene szólnia az ünnepnek. Antal Emese azt tanácsolja: legyenek kreatívak konyhában, a töltött káposztát például töltsék meg barnarizzsel vagy bulgurral, a süteményes tál pedig ne legyen egész nap szem előtt, így könnyebb elkerülni a plusz kilókat és gyomorpanaszokat is.
Még több praktikát a karácsonyi elhízás ellen, ide kattintva hallhat.

Elszabadult németjuhász támadt rá Pataki Zita kiskutyájára

Rátámadt és majdnem megölte egy elszabadult németjuhász az RTL műsorvezetőjének kiskutyáját. Pataki Zita pórázon sétáltatta a kedvencét, amikor észrevette, hogy a szomszéd kutyája szabadon van. A nagytestű állat azonnal támadt és marcangolni kezdte a kiskutyát. Pataki Zita megpróbálta megvédeni, de közben ő is a földre került. Végül egy másik szomszéd segített nekik. Az esetről műsorvezetőnk bővebben is mesélt, amit megnézhetnek ITT

Bezárt a Honvédkórház koraszülött osztálya

Bezárt a Honvédkórház koraszülött osztálya, jelenleg egyetlen baba sincs a részlegen. Erről egy egészségüggyel foglalkozó alapítvány beszélt az RTL Híradónak. A csecsemőket a Semmelweis Egyetem és János Kórház vette át. Az alapítvány vezetője szerint így ezekben az intézményekben jóval több koraszülött jut egy nővérre, ami veszélyes lehet.

Minden családtag másként emlékszik a tragédiára

Kiskorú veszélyeztetésével gyanúsította meg a rendőrség annak a 3 éves kistarcsai kislánynak a keresztanyját, aki másfél évvel ezelőtt zuhanhatott ki az ablakon, és meghalt. A kislányra a keresztanya vigyázott, de munkába indult, a szülők pedig még nem voltak otthon. A szülők és a keresztanya a Fókusznak adtak interjút. Egyikük sem érti, hogy történhetett a tragédia.

 

Hogyan kerüljük el a stresszt karácsonykor?

Meglesz-e mindenkinek az ajándék, örülni fognak-e a meglepetésnek, sikerül-e a karácsonyi menü. Ezen stresszelnek, leginkább a Híradónk által megkérdezett emberek. Ma az egyik legnagyobb budapesti plázában jártunk, hétköznap ellenére rengetegen voltak az üzletekben. A híradónk által megkérdezett pszichológus szerint tudatosan kell örömet okozni saját magunknak is az ünnepi hajtásban, hogy bírjuk a stresszt.

Ismét beteg gyerekeknek gyűjtött a miskolci színész

Több mint kétmillió forint gyűlt össze, hogy ajándékokat vegyenek a miskolci kórház gyermek-egészségügyi központjának és az ott ápolt gyerekeknek. A gyűjtést Osváth Tibor színész indította, már tavaly is volt egy hasonló kezdeményezése. A tavalyi akcióról készült riportot megnézhetik ITT.

Civil kezdeményezés: kilenc kórházba 80 ágyat vittek

Országszerte 9 kórházba, összesen csaknem 80 összecsukható ágyat vittek önkéntesek a gyerekosztályokra, hogy a szülőknek ne kelljen a földön aludniuk beteg gyerekeik mellett. A kezdeményezést még november végén indította egy sárbogárdi apa. Akkor szembesült azzal, hogy sok szülő széken görnyedve, matracokon vagy a földön alszik, amikor saját kislánya került kórházba. Végül két alapítvány segítségével több, mint 3 és fél millió forintot gyűjtött össze, amiből nagyjából 300 ágyat vett.

Terápiás miniló a kórházban

Miniló terápiával gyógyítják a beteg gyerekeket a Bethesda Gyermekkórházban. Magyarországon elsőként itt alkalmaznak ilyen állatot terápiás célra. Az amerikai miniló akkora, mint egy nagyobb kutya, rendkívül békés, nyugodt természetű, 3 hónapos korától arra nevelték, hogy beteg gyerekek között legyen. Alkalmazzák kómában fekvő és mozgássérült gyerekek terápiájához is. Az állat érintése és illata megnyugtatja a gyerekeket a szakértő szerint.

Rágalmazásért tettek feljelentést Kósz és Petőváry ügyvédjei

Rágalmazás miatt feljelentést tettek Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt ügyvédjei. Azt szeretnék megtudni, ki értesítette a nyilvánosságot arról, hogy az egykori vízilabdázókat egy most 13 éves lány pedofíliával vádolja. Híradónk is beszámolt arról még szeptemberben, hogy egy kislány azt állította, 11 éves korában rendszeresen szexuális kapcsolata volt a két sportolóval. Ezt mindketten tagadták. A rendőrség nem ad tájékoztatását arról, hogy áll a nyomozás.

MiG-21-es repülőgépet állítottak egy pápai körforgalomba

Egy repülőgépet állítottak az egyik pápai körforgalomba. A MiG-21-es több mint 3 tonnás, több óráig tartott, mire a helyére emelték két daruval. A gépet 9 méter magasan rögzítették a talapzatra. A folyamatról készült további drónfelvételeket megnézhetik ITT.

 

Csoki nem, brokkoli igen!


szerző:
2018.12.09. 18:20
Csoki nem, brokkoli igen!

Már 34 millióan látták a pécsi brokkolievő kislány videóját. A két és fél éves Zoé elutasít minden édességet, a brokkolit viszont habzsolja. Édesanyja azt mondta az RTL híradónak, hogy gyereke sírva fakad, ha csokival kínálják. A ritka történetről már külföldi oldalak is írtak.

Késlekedés miatt halt meg a 62 éves nő?

Másfél nap alatt háromszor küldözgettek oda-vissza egy beteget a Honvéd Kórház két telephelye között, mert nem tudták elvégezni az ultrahang-vizsgálatot. Aztán kiderült, hogy érszűkülete van, ami bélelhalást okozott. Végül másnap megműtötték, de a 62 éves nő meghalt. Minderről a lánya számolt be. Az általunk megkérdezett orvos szerint azonnali életmentő műtétre lett volna szükség. A kórháztól azt közölték, szakszerűen jártak el.
Az elhunyt lányával készült interjút ide kattintva hosszabban is megnézheti.

Kórházi gyerekágyra gyűjt egy beteg kisfiú anyukája

Kórházi gyerekágyra gyűjt egy beteg kisfiú anyukája. Ábrist már többször láthatták Híradónkban. A két és fél éves Szárligeti kisfiú egy gyógyíthatatlan, gerincvelői izomsorvadásos betegségben szenved. Most a Bethesda kórházba jár kezelésekre, édesanyja hálából kezdett gyűjtésbe, hogy a sebészetnek megvehessen egy speciális, kerekeken guruló dönthető ágyat, ez több százezer forint. A kórház igazgatója azt mondta híradónknak, minden adományra szükségük van.
Ábris anyukája még többet mesél a gyűjtés fontosságáról, ha ide kattint.

Egymást rémisztgetik a gyerekek

„Félsz a haláltól? Ha nem küldöd tovább ezt a videót, akkor ez a kés megtalál. „Így kezdődik az a videó, amely az egyik fővárosi általános iskola diákjai között terjed. Az esetről elsőként a Blikk számolt be. A felvételen egy kamasz, késsel a kezében, azt magyarázza egy karácsonyfa előtt, hogy milyen fájdalmas, ha valakinek elvágják a torkát. A rendőrség zaklatás miatt nyomoz. A Híradónknak nyilatkozó gyermekpszichiáter szerint a videó akár pánikrohamot is okozhat a gyerekeknél. (Ha ide kattint még több tanácsot hallhat a pszichiátertől.)

 

HIV: se kampány, se szűrés

Több ingyenes HIV szűrési lehetőség kellene az országban a szakértők szerint, és állami szűrőprogramra is szükség kellene. Erről beszéltek ma orvosok, a holnapi AIDS világnapja kapcsán, egy konferencián. Nagyjából 2500 ismert HIV fertőzött van Magyarországon, de csaknem négyezren lehetnek azok, akik bár elkapták vírust, nem tudnak róla, mert nem mennek el szűrésre.

Nem csak mosógépet tudtak venni az adományból

Csupán egy mosógépre gyűjtöttek, végül összesen több, mint 700 ezer forint jött össze a Semmelweis Egyetem kettes számú nőgyógyászati klinikájának egy hét alatt. A Tündérpakk Alapítvány és a Babagenetika Egyesület így szoptatós foteleket, mikrót, hőmérőt, légzésfigyelőket is vitt az újszülött osztályra. Múlt héten számoltunk be arról, hogy elromlott a kórház újszülött osztályán a mosógép és nővérek viszik haza kimosni az újszülöttek ruháit.

Kétszer küldték haza a kórházból miközben agyhártyagyulladása volt

Kétszer küldtek haza egy 19 éves lányt a Honvédkórház sürgősségi osztályáról egy héten belül, harmadik alkalommal már annyira rosszul volt, hogy intenzív osztályra került. Ekkor derült ki, hogy Lyme-kórja és agyhártyagyulladása van, rohammentő vitte át a Szent László kórház fertőző osztályára, életveszélyes állapotban. Az eset még nyáron történt. Arcának mindkét oldala lebénult, a jobb felén a mai napig nem működnek izmok. Az anya perelni akarja a Honvédkórházat. A Népegészségügyi Központ vizsgálja az esetet.

 

Akár két évre is börtönbe kerülhet Pásztor Anna énekesnő zaklatója

Az ügyészség most emelt vádat erőszakos zaklatás miatt a 40 éves férfi ellen. A vádiratban az áll, hónapokon keresztül naponta üzenetekkel bombázta az énekesnőt, később megfenyegette, hogy megöli. Végül az Anna and the Barbies egy augusztusi, budapesti koncertjére egy cipőjébe rejtett késsel érkezett.

 

Minden ötödik nőt bántalmaznak

Magyarországon minden héten meghal egy nő erőszak miatt, minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaznak. Ráadásul az esetek többségében családon belüli az elkövető. November 25. - a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja! A Ciklus Egyesület egy táncos produkcióval hívták fel a figyelmet a problémára. A résztvevők között ott volt Makai Viktória, ultrafutó, akit néhány hete az utcán támadtak meg.

A sürgősségieket ellenőrzi az ÁSZ

A kórházak sürgősségi ellátását vizsgálja az Állami Számvevőszék. Erről elsőként a Magyar Idők írt. Ellenőrzik a minisztériumot, a mentőszolgálatot és az egészségbiztosítót is. AZ RTL Híradóban többször beszámoltunk olyan esetekről, amikor súlyos, akár életveszélyes állapotú betegeknek kellett órákon át a folyosókon várakozni…

Bezárhat a pszichiátria a Merényi Gusztáv kórházban szakemberhiány

Bezárhatják a nemrég felújított pszichiátriát a fővárosi Merényi Gusztáv Kórházban. Erről elsőként a Népszava írt. A lap szerint szakemberhiány miatt nem működhet tovább az osztály. A betegeket és a dolgozókat a Nyírő Gyula kórház venné át. Az pszichiátriát két éve 69 millió forintból újították fel.

Világbajnoki bronzérmes a magyar hajléktalan labdarúgó-válogatott

Bronzérmet nyert a világbajnokságon a magyar hajléktalan labdarúgó-válogatott. A versenyt Mexikóvárosban rendeztek meg. A magyar csapat a bronzmérkőzésen Portugáliával mérkőzött, és 6-5-re nyert. A csapatban hajléktalan, és nehéz sorsú fiatalok is játszanak, köztük egy afgán menekült fiú is, aki már 9 éve él Magyarországon. Az egyesület elnöke azt mondta, ők maguk is meglepődtek a jó eredményen.

A szeme miatt csúfolják a kisfiút

Bámulják a gyerekek, ujjal mutogatnak rá, de volt olyan szülő, aki nem engedte, hogy kislánya játsszon a 4 éves Benivel. A paksi kisfiú szem és arcidegbénulást kapott négy hónaposan. Édesanyja a közösségi oldalon írta le történetüket, azt szeretné elérni, hogy a szülök, és pedagógusok beszélgessenek a gyerekekkel arról, hogy kell kezelni azt, aki különbözik tőlük.

Etikai vizsgálat a verekedő doktornő ellen

Etikai vizsgálatot kezdeményezett a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az ellen a doktornő ellen, aki az ajkai kórházban egy véradáson bántalmazta egyik beosztottját még októberben. A szakdolgozói kamara elnöke azt nyilatkozta Híradónknak, a véradás az egészségügyi ellátás legbékésebb területe, el sem tudja képzelni, mi vezethetett az erőszakhoz. Az ajkai kórháztól azt írták, sem a bántalmazott ápoló, sem az orvos nem dolgozik már náluk.

Dohányzás ellenes kampány kamaszoknak

Minden negyedik 13 és 15 év közötti kamasz rendszeresen vagy alkalmanként dohányzik Magyarországon. Ez derül ki egy 2016-os felmérésből. A Nemzeti Népegészségügyi Központ most óvodákban és iskolákban indított dohányzás ellenes kampányt. Élethű, sokkoló bábukat kaphatnak az intézmények, melyeken a dohányzás okozta betegségeket mutatják be.

Közösségi tér autistáknak

Kávézó, csokizó, társasjátékozó és egyben pályaválasztási tanácsadó nyílt autizmussal élő fiataloknak. A helyet egy autistákkal foglalkozó nonprofit cég hozta létre magánadományokból. A szervezet már ötödik éve foglalkoztat csokiműhelyében autista fiatalokat. A ma megnyílt közösségi térben halk zene szól majd és gyenge lesz világítás is. Ez azért fontos, mert autistákat gyakran bántja az erős fény és a nagy zaj. 

Egyedülálló, dobogó szíven végzett műtét Budapesten

Magyarországon egyedülálló szívműtétet végeztek a budapesti Honvédkórház orvosai német kollégáikkal közösen. A mellkas megnyitása nélkül, 3 dimenziós videó-endoszkóppal a dobogó szíven hajtottak végre egy olyan beavatkozást, amely megelőzi a stroke kialakulását a szívritmuszavarral küzdő betegeknél. Az operációt élőben közvetítették a kórházból a Szívsebészeti Társaság Kongresszusán.

Levelet írt a Veronában szalagkorlátnak ütköző busz sofőrje

4 hónappal a veronai baleset tudta meg, hogy 17-en meghaltak az általa vezetett buszon.  Ezt írta a sofőr levelében, amit a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának küldött. A diákokat szállító busz 2017-ben szenvedett balesetet, szalagkorlátnak ütközött, majd kigyulladt. A sofőr a levelet, amiben részvétet nyilvánít, idén februárban küldte. Azt írta, azért akkor, mert előtte lelkileg és fizikailag sem volt rá képes. 

Levelet írt a Szinyei gimnázium igazgatójának a veronai busztragédia sofőrje

Levelet írt a Szinyei gimnázium igazgatójának a veronai busztragédia sofőrje. Az egyik áldozat édesapja a Fókuszban reagál a sofőr részvétnyilvánítására. Az igazgató elküldte a levelet az érintett szülőknek, akik azt szeretnék, ha a buszsofőr elmondaná, mi történt 2017. január 21-én éjjel, amikor a diákokat és tanárokat szállító busz balesetet szenvedett Verona közelében.

Megverték az asszonyt, miután gyereket gázolt

Nem vétett a szabályok ellen, nem ment gyorsan, ezt mondta híradónknak az az asszony, akit megvertek a baleset helyszínén, miután elgázolt egy kislányt október elején Encs-Fügödön. Az elütött gyerek már jól van.

Kevesebb beteg, több fertőzés a kórházakban

Bár szám szerint kevesebben haltak meg kórházi fertőzésben tavaly, mint 2016-ban, arányaiban mégis egyre több ember halálát okozza kórházi baktérium vagy vírus.  Ez azért van, mert az összbeteglétszám is csökkent az intézményekben.

Klórmérgezés a szülészeten?

Klórgáz mérgezés történt a kettes számú szülészeti klinika egyik intenzív osztályán szombatról vasárnapra virradó hajnalban. Erről elsőként a Magyar Hang nevű portál írt. A híroldal úgy tudja, koraszülöttek is közvetlen veszélyben voltak. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt eljárást indított.

Kórházi fertőzések: 440 halott!

440-en biztosan meghaltak tavaly kórházi fertőzésben, több mint 15 ezren pedig megbetegedtek - ez derül ki a most nyilvánosságra hozott adatokból.  A Híradónk által megkérdezett szakember szerint az esetek egy részét nem is jelentik az intézmények.

Látszanak a lerombolt híd elemei

Látni lehet a Dunában a második világháborúban felrobbantott Ferenc József híd roncsait a mai Szabadság híd alatt. Annyira alacsony a Duna vízállása, hogy most először szabad szemmel is láthatóak a maradványok. A Petőfi hídnál pedig több mint 100 éves sírkövek bukkantak elő. Ezek az 1912-ben bezárt Németvölgyi temetőből származnak.

„Fűts okosan!”


szerző:
2018.10.25. 18:44
„Fűts okosan!”

Tilos szeméttel, avarral vagy forgácslappal fűteni, de nem jó a nedves fa sem. Elkezdődött a fűtési szezon, ezért elindították a fűts okosan kampányt. Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a rossz fűtési technika nem csak a környezetet, de az emberi szervezetet is pusztítja, a káros levegő akár daganatos betegséget is okozhat. 

Ítéletidő volt Rómában

Hó és jég Rómában. Az olasz fővárosban vasárnap söpört végig hatalmas vihar jégesővel. Autók akadtak el, volt, amelyiknek csak teteje látszott ki, de egy metróaluljáró is víz alá került. Annyi csapadék esett le fél óra alatt, amennyi egész októberben szokott.

Kiraknák a magánszolgáltatókat

Teljesen különválasztaná az állami és a magánegészségügyet a kormány. Erről beszélt Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere szerint ez nem jelent majd kevesebb elérhető szolgáltatást az állami rendszerben.

Hajmeresztő állapotok a gyerekkórházban

Van, ahol a plafon ázik, van olyan fürdő, ahol nincs víz, egyes részeken pedig mindennaposak a csőtörések. Ezt tapasztalta ma az RTL híradó stábja a Budai Gyermekkórházban

„Tisztázni kell a helyzetet”

Nem az ő hibája, hogy meghalt a beteg - így reagált híradónknak az elbocsájtott szívsebész a főügyészségi nyomozás hírére. Székely László azt mondta, ő legfeljebb adminisztrációs hibát vétett. Egy betege azután halt meg, hogy őt elbocsátották az Országos Kardiológiai Intézetből, szabályszegésekre hivatkozva. A főügyészség kedden közölte, hogy nyomozás indul, szerintük nem zárható ki, hogy az orvos hibázott.
A szívsebésszel készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

Nem talál albérletet kutyájával a látássérült fiú

Hiába keres vakvezető kutyájával albérletet Budapest belvárosában panaszkodott egy látássérült egyetemista fiú. Az RTL Híradónak azt mesélte, több lakástulajdonos a kutya szőre miatt aggódott. A négy éves fekete labrador, Fülöp gazdája szerint jól nevelt és semmi kárt nem tenne lakásban.

Senki nem kereste a családot

Nem kereste őket a senki a vizsgálattal kapcsolatban és részvétet sem nyilvánítottak feléjük. Ezt mondta az elhunyt pásztói férfi felesége és lánya, akit a kirúgott szívsebész műtött volna meg az Országos Kardiológiai Intézetben. A családtagok Kálmán Olgának adtak interjút. Az özvegy azt mondta, végignézte, ahogy a férjét próbálják újraéleszteni. 

Kórházi fertőzésekről meséltek

Volt, aki férjét veszítette el kórházi fertőzésben, volt, aki az édesanyját. De volt, aki azért tett panaszt, mert HIV fertőzöttként megtagadták az ellátását az orvosok. Ilyen történetekkel is találkoztak a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet munkatársai, akik kórházak elé települtek ki két napon át, hogy ingyenes jogi segítséget adjanak a betegeknek. Petíciót is írt a szervezet azért, hogy kormány hozza nyilvánosságra tavaly kórházi fertőzésekről szóló adatokat, ezt ugyanis máig nem tették meg.

Új gyermekpszichiátriai osztályok

Új gyermekpszichiátriai osztályokat hoznak létre olyan helyeken is, ahol eddig egyáltalán nem volt ilyen ellátás. 13 intézményben alakítanak ki új osztályokat, vagy újítják fel a régieket 2020 közepéig. Mindezt 6 milliárd forintnyi uniós támogatásból valósítja meg az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

 

 Lebukott az állatkínzó állatorvos

Jogerősen elítéltek egy budapesti állatorvost állatkínzásért - írta meg először az Nők Lapja Cafe. A vád szerint több tíz és százezer forintos vizsgálatokat számlázott ki, úgy, hogy valójában sosem végezte el azokat. Egy magyar vizsla le is bénult, miután hamis diagnózist kapott. Rejtett kamerás felvétel buktatta le, amit az egyik macska gazdája készített.

Egyből tudta, hogy ki gyilkolhatta meg szerelmét és kisfiát

Tudta, hogy ki gyilkolhatta meg szeretteit - ezt mondta a Fókusz riporterének az a férfi, akinek 22 éves párját és kétéves gyermekét egy hete ölték meg Várpalotán. A gyanúsított az anya 40 éves volt barátja, akit a nő azért hagyott el, hogy újrakezdje kapcsolatukat gyermeke apjával. Az apa szerint a nő többször panaszkodott, hogy a férfi féltékeny a gyerekre.

Mégis tudtak a betegről?


szerző:
2018.10.05. 18:32
Mégis tudtak a betegről?

Mégis tudhatott a Kardiológiai Intézet az elbocsájtott szívsebész betegéről, aki csütörtökön halt meg. Ezt látszik alátámasztani egy, a Népszava birtokába került levél. Az elhunyt férfinak speciális érimplantátumra lett volna szüksége, de még időpontot sem kapott, és meghalt.

Megsemmisíthetik a hajléktalanok holmijait

Elvehetik, és ha nem eltárolhatóak, akár meg is semmisíthetik a hajléktalanok homijait egy nemrég megjelent rendelet szerint. A tárolás az önkormányzatok vagy rendőrség feladata lesz. Ez azokat hajléktalanokat érinti, akik október 15-e után is az utcán élnek. Ekkortól ez már tilos lesz.

Konfliktusuk miatt mondott le

Lemondott posztjáról az egészségügyért felelős államtitkár. Nagy Anikó azzal indokolta döntését, hogy vissza akar térni a gyógyításhoz. Korábban évekig irányította a Heim Pál Gyermekkórházat. A Népszava információi szerint valójában komoly konfliktusai voltak Kásler Miklós Emberi Erőforrások miniszterével.

Fontos a prosztatarák-szűrés!

95 ország 650 városában motoroztak ma azért férfiak, hogy felhívják a figyelmet prosztatarák-szűrés fontosságára. Csak Magyarországon évente 4000 esetet fedeznek fel, és 1500 férfi belehal a betegségbe, amit ha időben észrevesznek, gyógyítható. Éppen ezért fontos, hogy 40 éves kor felett menjen el minden férfi évente szűrésre.

Késnek a fertőzések adataival

Csaknem egy hónapja lejárt a határidő, mégsem teszi közzé az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kórházi fertőzésekről szóló tavalyi adatokat. Rendelet mondja ki, hogy ezt szeptember elsejéig kell megtenni. A Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezetnél azt mondják, a döntéshozók valójában nem akarják közölni a számokat.

Ingyenes ultrahang az Oltalomtól

500 ingyenes ultrahang vizsgálatot végez saját rendelőjében az Oltalom karitatív Egyesület egy hónap alatt. Céljuk a várólisták rövidítése. A szervezet Dankó utcai telephelyén egy szakorvos segítségével végzik el a vizsgálatot azokon, akiknek van beutalójuk és legalább egy hónapot kéne várniuk az állami rendeléseken. 

Nógrád megyében a legalacsonyabb a várható élettartam

Alacsonyabb a várható élettartam és arányaiban többen halnak meg Nógrád megyében, mint az ország más területein. Ez derül ki a Nógrád megyei Kormányhivatal tájékoztatójából, amit a megyei önkormányzat közgyűlése is megtárgyalt, és ami miatt változásokat terveznek. A helyi tisztifőorvos szerint az átlagtól elmaradó adatok egyik oka, hogy az emberek nem igen járnak szűrővizsgálatra.

Elbocsájtottak egy elismert szívsebészt az Országos Kardiológiai Intézetből

A főigazgató közleménye szerint Székely Lászlónak azért kellett távoznia, miután szívműtét közben egy privát plasztikai műtétet is elvégeztetett a betegen. A Népszava írt arról, hogy egykori és jelenlegi betegei Facebook csoportot hoztak létre támogatására. Az Index pedig úgy tudja, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vizsgálatot indított az ügyben.

Nem kap szociális lakást a rákos fiú

Nem kap szociális lakást az önkormányzattól az az asszony, aki egyedül ápolja 18 éves, autista, epilepsziás, vastagbélrákos fiát. A kerület szocialista polgármestere azt írta Híradónknak, nincs elérhető lakás a kerületben. Gajda Péter és több önkormányzati tag is adományt ajánlott nőnek, összesen 100 ezer forintot. Az RTL Híradó korábbi riportjai után pedig több mint két millió forintot gyűjtött össze Homonnay Gergely újságíró.

 

Elkóborolt a kórházból a beteg – a család perre készül

36 betegre két nővér jutott az éjszakai műszakban, így bármelyik ápolt elhagyhatta anélkül az osztályt, hogy azt a személyzet észrevette volna. Ezt állapította meg a székesfehérvári kórház belső vizsgálata, egy a belgyógyászati osztályról eltűnt beteg kapcsán. A zavart férfi éjszaka, utcai ruhában a nővérpult mellett elsétálva szökött meg az épületből.

Riportunk után indult gyűjtés a beteg fiúnak

Több mint egy millió forint gyűlt össze az RTL Híradó riportja után annak az anyának és 18 éves gyermekének, akiket tegnap mutattunk be. Az autista, epilepsziás, rákos kamasznak és édesanyjának október elején kell elhagyniuk jelenlegi albérletüket, mert elárverezték a házat, ahol élnek. Adásunk után Homonnay Gergely író, újságíró indított gyűjtést egy közösségi oldalon.

Vidéki mentők Budapesten?

Vidékről hívnak mentődolgozókat a fővárosba. A Mentődolgozók Szövetsége szerint az egész országból küldenek egységeket Budapestre a kapacitáshiány miatt. A Mentőszolgálat szerint semmilyen új intézkedést nem hoztak, de a mentőegységeiket mindig oda irányítják, ahová a betegek érdeke kívánja.

12 évesen kapott agyvérzést

12 évesen kapott agyvérzést egy játszótér padján egy albertirsai kislány, egy rendőr mentette meg az életét, aki mentőt hívott hozzá. Édesanyja sírva idézte fel a történteket, az elején ugyanis még az sem volt biztos, hogy gyermeke életben marad.

A kislány elmesélte a felépülésésnek teljes történetét.

Villamoson szúrhatták meg tűvel

Tűvel szúrták meg hétfőn a budapesti 1-es villamoson - ezt állítja egy négygyermekes anya, aki erről először a Blikknek mesélt. Azt mondja, egy drogosnak tűnő férfi szúrta meg a combjánál, látta is a kezében a fecskendőt. Mire felfogta volna a történteket, a férfi leszállt a villamosról.

Tűvel szúrták meg a villamoson, retteg attól, hogy fertőzést kapott

Rosta Anita hétfőn Budapesten negyed egy körül szállt fel az 1-es villamosra a Kacsóh Pongrác úti megállónál, és azt mondja, már akkor látta az egyik fiatalemberen, aki szintén ezen a járaton utazott, hogy nincs teljesen tiszta állapotban, szerinte kábítószer hatása alatt állhatott. Aztán ütést érzett, amire odakapta a fejét...

„Lepergett előttem 17 év”

Ha nem muszáj, nem megy el a tárgyalásra, mert nem teheti azt felesége gyilkosával, amit szeretne -  erről beszélt a Fókusznak a megölt soroksári futónő férje. Kardos Lajos azt is elmondta, mit gondol a gyanúsítottról.

A legmodernebb HPV elleni védőoltást kapják

Nem mondja el több iskolai védőnő a szülőnek, hogy már a legmodernebb, kilenc HPV típus ellen védő oltást kapják ingyen a hetedikes lányok. Erről a járványügyi főosztályvezető beszélt a Híradónknak. A pontos tájékoztatás azért lenne fontos, mert a korábbi években sok szülő inkább maga vette meg a legújabb oltóanyagot a patikában. Most viszont már ez az ingyenes. A szülőknek szerdáig kell jelezniük, kérik-e vakcinát a lányuknak.

Sok kórházba keresnek orvost

A kórházak kétharmadába keresnek orvosokat - az RTL Híradó 89 intézmény honlapját böngészte végig az adatokért, 646 hirdetést találtunk. A KSH adatai szerint több mint 39 ezer orvos dolgozik Magyarországon. Ezt a Magyar Hírlap úgy kommentálta, soha ennyien nem praktizáltak még. Az általunk megkérdezett szakértő szerint ez csúsztatás.

A parancsnok nem ért rá


szerző:
2018.09.05. 18:35
A parancsnok nem ért rá

A betegek szerint sokat kell várni, leterheltnek látják az orvosokat és tartanak attól, hogy mi lesz a sürgősségi ellátással. Ezt tapasztalta az RTL Híradó, amikor szerdán a Honvédkórházból távozó betegeket kérdeztük. Ez az a kórház ahol az elmúlt időszakban kilenc orvos felmondott, köztük Zacher Gábor, a sürgősségi osztály vezetője is. A DK országgyűlési képviselője szerdán találkozott volna a Honvédkórház parancsnokával, hogy beszéljenek az intézmény gondjairól, de parancsok végül lemondta a megbeszélést.

 

„Orosz rulett a sürgősségin”

Hosszabbak lesznek a várólisták, és többen fognak meghalni az egészségügyben. Ezt mondta az RTL Híradónak egy orvos. Novák Hunor szerint orosz rulett, hogy szemészek, bőrgyógyászok dolgoznak a sürgősségin, és szerinte ez nem csak a Honvéd Kórházban gond. Közben sajtóhírek szerint a Honvéd Kórház vezetősége eddigi béreik dupláját ígéri a sürgősségin dolgozóknak.

Így is lehet sportolni városban

500-an neveztek a Duna átúszásra, és 600-an futottak a Citadellán, de teltházas volt a grundfoci és a streetball, vagyis az utcai kosárlabda is a fővárosi Klauzál téren. Harmadszorra rendezték meg a Budapest Urban Games nevű rendezvényt. Ez egy utcai sportfesztivál, ahol profik és amatőrök együtt próbálhatják ki magukat. A lényeg, hogy megmutassák, hogyan lehet sportolni városi környezetben.

Felmondott és kitálalt Zacher

Felmondott Zacher Gábor, a budapesti Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője. A Hvg-nek azt nyilatkozta, azért, mert olyanok a körülmények, hogy az veszélyezteti a betegeket. Azt állítja, kilenc orvos mondott fel az intézményben. Csütörtökön a Népszava írt arról, hogy az intézményben 112 orvos tagadta meg a túlórát, mert nem fizették ki őket. A kórház ezt közleményében tagadta.

Ágyi poloskák a kórházban?

Ágyi poloskák csíphettek össze egy három hetes kisbabát és édesanyját a Heim Pál gyermekkórházban. Ezt állítja az anya, aki nyilatkozott Híradónknak, az ő lábán máig látni a csípéseket. Az ágyi poloskáról fotó is készült. A fiatal nő szerint az övé nem egyedi eset. Az intézményben azt mondják, a kórteremben már nincsenek ágyi poloskák, a többiben pedig megelőző fertőtlenítést végeztek. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint a betegek akár haza is vihetik a kártevőket ruházatukon.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való