KERESÉS search-close

"Moskovics Judit" szerzővel ellátott tartalmak

Moskovics Judit

Moskovics Judit által létrehozott tartalmak (100):

Családtámogatás: minden, amit a kormány terveiről eddig tudni lehet!

Alig másfél hete jelentette be a miniszterelnök a kormány 7 pontos csomagját, amit ők családvédelmi akciótervnek hívnak. A cél az, hogy több gyerek szülessen. Azok, akik megfelelnek a feltételeknek, nagyon sok pénzhez juthatnak, akár a kedvezményes 10 milliós hitel, akár a kedvezőbb CSOK-szabályok, akár az autótámogatás miatt. Az ördög persze a részletekben rejlik, és most úgy tűnik, hogy sokan, hiába is szeretnének gyereket, kimaradhatnak a kedvezményekből.

Ellenzékisége miatt névtelen levélben zsarolták meg

Szabó Richárd sokgyerekes apa, hívő keresztény, van egy lángosozója Baján, és többször is segített a szegényeknek és az elesetteknek. Emellett nyíltan ellenzéki szimpatizáns. Valaki névtelen levélben zsarolta meg, hogy kiteregeti a magánéletét, ha nem áll le a Fidesz támadásával. Ő lépett, és maga állt a nyilvánosság elé.

Nem sok jóra számíthat, aki az állami nyugdíjból szeretne megélni

Sokan lehetnek úgy, hogy ha néha eszükbe jut, inkább elhessegetik maguktól a gondolatot is. Hogy mennyiből fognak élni, ha nyugdíjasok lesznek, és nincs megtakarításuk vagy magánszámlán gyarapodó pénzük. Sok jóra senki se számítson. Ahogy nem számítanak semmi jóra azok a riportalanyaink sem, akik még bőven dolgoznak, és, ahogy egyikük mondta, fogalmuk sincs arról, hogy 20 vagy 100 ezer forintból kell majd megélniük.

Élet falun – még a Takarék is megszűnt!

Két jászsági településen januárban megszűntek a takarékok, az egyik helyen már az automatát is leszerelték. Az ott élők vagy felháborodtak, vagy kétségbe estek. De a kistelepülések lakóinak nem csak ez a bajuk, ezért nagyon várnak pénzt abból a 150 milliárd forintból, amit a kormány ígért falufejlesztésre.

Bekameráztuk egy mozgássérült srác otthonát, aki százezreket költ segítőkre

Dani kiszolgáltatott helyzetben van: a fiatal srác autóbaleset miatt kerekesszékben éli az életét. Dolgozik, bulizik, csajozik, ahogy a vele egykorúak teszik, de neki ez csak segítőkkel megy, ami százezrekbe kerül havonta. Dani kivételes helyzetben van, mert ki tud fizetni ennyi pénzt, de azt szeretné, ha ez az élet annak is megadatna, akinek nincs ennyi pénze. Hogy megmutassuk Dani mindennapjait és kiszolgáltatottságát, egy napra bekameráztuk a lakását.

Országos sztrájkkal és útlezárással fenyegetnek a dühös tüntetők

Hiába volt nagyon hideg és hiába esett a hó, jó sokan kimentek szombaton a szakszervezetek, az ellenzéki pártok és civilek közös tüntetésére. Találkoztunk húsüzemben dolgozó házaspárral, egyetemista sráccal, DK-s asszonnyal, akinek a jobbikosokkal sincs már baja, szóval sokféle ember vonult a Hősök terétől a Kossuth térig. Ez volt az a tüntetés, aminek a végén sztrájkot és útlezárásokat is bejelentettek, ha a kormány nem teljesíti a követeléseket.

Törőcsik Mari: „Ne rólam szóljon, ez a lényeg!”

Még élek! Ezt mondta az RTL híradónak Törőcsik Mari, aki azt reméli, félreértés, hogy a kormány még az életében szeretne emlékházat elnevezni róla. A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy állami tulajdonba veszik, és Törőcsik Mari házzá alakítják azt az épületet, amelyben a színésznő felnőtt a Heves megyei Pélyen. Törőcsik Mari abban bízik, hogy a felújítás után egy modern kulturális faluház lesz nagyapja mozijából.

Bereményi Géza: „Mindenki ott lesz az ünnepi asztalnál!”

Tavaszra készül el önéletrajzi regénye, így 2018 Bereményi Gézának a „múltjában bolyongásról” szólt. A Kossuth-díjas író, rendező azt mondta az RTL Híradóban, legjobb karácsonyi ajándéka, hogy idén együtt lehet az összes gyerekével. Egyik fia külföldön tanul, ezért nagyon ritkán tudják megszervezni, hogy mindenki ott üljön az ünnepi asztal körül.

Tüntetéssorozat és utcára kidobott képviselők

Parlamenti balhéval indult, tüntetéssel és utcai balhékkal folytatódott a lassan egy hete tartó tiltakozássorozat. Pár napja még senki sem gondolta, hogy parlamenti képviselőket fegyveres biztonsági őrök fognak kirángatni és kidobni az állami média épületéből. Mutatjuk az elmúlt napok leglátványosabb eseményeit!

Hetekre bezárt a Honvédkórház koraszülött osztálya: mit szólnak hozzá a családok?

Már több mint 20 ezren írták alá azt a petíciót, ami a Honvédkórház koraszülött osztályának megmentéséért indult. Nemrég derült ki, hogy működési zavarok miatt hetekre bezár az osztály, és a babákat és szüleiket más kórházakba irányítják. A  bezárás szomorú tünete a magyar egészségügy helyzetének, és talán azért, mert kisbabákról van szó, nagy felháborodást keltett.

Miért olyan fontos a Honvédkórház koraszülött osztálya?

Ha nincs a honvédkórház koraszülött osztálya, nem nagyon lett volna esélye se a babának, se az anyának - ezt nyilatkozta a Házon kívül stábjának egy apuka, akinek a kisfia 26 hétre, alig egy kilóval született. A műsorban koraszülött babák szülei mesélik el, milyen segítséget kaptak koraszülött osztályok orvosaitól és nővéreitől. A budapesti honvéd koraszülött osztálya december közepén - az ígéret szerint - két hétre leáll, mert kevés az orvos.

Első fok: 8 év fegyházat kapott a volt igazgató, akit a Házon kívül leplezett le

Kicsit több mint két éve jó egy hónapot dolgozott a Házon kívül szerkesztősége azon, hogy mi magunk is biztosak legyünk abban, amit nevelőintézeti fiatalok és egykori nevelők állítanak: azt, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatója hosszú-hosszú éveken keresztül molesztálta a rábízott gyerekeket. Két év kellett ahhoz, hogy ne csak mi, hanem a bíróság is bizonyítottnak lássa, V. János tényleg elkövette azt, amit mondtak róla: ezért 8 év fegyházra ítélték első fokon.

8 évet kapott molesztálásért a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója

Első fokon nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóját. A férfit szexuális erőszak, szexuális erőszak kísérlete és szexuális visszaélés bűntettében is bűnösnek találták, az ügyet a Házon kívül hozta nyilvánosságra két évvel ezelőtt.

Türelem vagy pénz kell az orvosi vizsgálatokhoz

Vajon mennyire igazságos a magyar egészségügyi rendszer, ha az egyik beteg hosszú időt kénytelen várni, egy másik viszont, aki tud sokat fizetni, a magánorvosoknál gyorsan sorra kerül.

A csepeli magániskola sötét titkai, avagy miért hurcolták meg a tanárnőt?

Egy tanár rendszeresen zaklatta tanítványait Csepelen. Két éve már láthattak riportot nálunk erről a történetről. Azóta sok minden történt. Aki szólni mert, mint a bátor tanárnő és néhány diák, azokat meghurcolták az iskolában, több gyereket ki is rúgtak, ahogy a tanárnőt is…

Tömegesen távoznak orvosok és nővérek a kórházakból

Az ajkai kórházban szeptember elején az összes nővér és orvos felmondott az intenzív osztályon. Valószínűleg sok más kórházban is nagy a baj, csak azokból nemigen jön ki információ. Moskovics Judit, ha nehezen is, de belátott a színfalak mögé. Sokakkal beszélt, hogy kiderüljön, mire számítsunk mi, betegek, ha esetleg kórházba kerülünk.

Miért tűnt el az ex-modell, ex-zenész Fehér Balázs?

Jó családban nevelkedett, 16 évesen modellkedni kezdett, rengeteg pénze lett. Aztán mindenfajta zenei előképzettség nélkül énekelni kezdett a Carbonfools nevű együttesben, és ott is sikert sikerre halmozott. Aztán kiégett és eltűnt, mi most felkerestük.

Vadnyugati viszonyok a magyar utakon

Gyorshajtók, leállósávban közlekedők, agresszív autósok, rengeteg halálos baleset az utakon. A rendőrök most azt ígérik, bekeményítenek. Nézzük, mire juthatnak a nagyobb szigorral.

A legröhejesebb beszélgetések, amik a 112-es segélyvonalra érkeztek

A rendőrség nemrég publikált egy kisfilmet, amiben a 112-es segélyhívóra érkező panaszokból válogatnak. Ebben a filmben elképesztő beszélgetések hangzanak el. És ha ez nem lett volna elég, Moskovics Juditnak még több ilyet mutattak, és be is engedték abba a központba, ahol a türelmes és megértő operátorok állják a sarat. Jó szórakozást vagy jó szomorkodást, kinek hogy tetszik!

Bekameráztuk: egy nap otthonápolás

Jutka Magyarország egyik legkeményebb munkáját végzi, mindezt elképesztő derűvel és kitartással. Soha nem lazíthat, soha nem mehet szabadságra, mégsem panaszkodik. Mindezért havonta mindössze 52 ezer forintot kap az államtól.

Majka, Curtis és a kokain – érvek és ellenérvek

Van, aki szomorú, mert feloszlott a kedvenc együttese. Van, aki dühös, mert Majka az érintett akarata ellenére nyilvánosságra hozta, hogy Curtis a kokain rabja lett. Van, aki pedig örül, mert azt gondolja, hogy ha valaki nagyon belecsúszik a drogokba, segítségként bármi megengedett… Az ügy a zenésztársadalmat is megosztotta.

Leváltott igazgató - politikai döntés született?

A város fideszes önkormányzati képviselőjét, Türk Lászlót nevezi ki az oktatási államtitkár a Debreceni Ady Endre Gimnázium élére.  Annak ellenére, hogy az iskola tanár, diák, és szülő közösségei egyöntetűen az eddigi igazgató pályázatát támogatták.

„Az első felcsúti hajléktalan”

Felcsútra is költözött Mészáros László János, a Kétfarkú Kutyapárt polgármester jelöltje, hogy könnyebben legyőzhesse a Fidesz polgármester-jelöltjét Mészáros László Istvánt. A két Mészáros négy nap múlva mérkőzik meg Felcsút polgármesteri székéért, miután áprilisban Mészáros Lőrinc lemondott a tisztségről, és alpolgármesterét ajánlotta a felcsútiak figyelmébe. A fideszes jelölt azt kéri, hogy szavazzanak a folytatásra. A Felcsúton készült videót itt nézhetik meg.

Nemzeti nevelés jön az óvodában

Szeptembertől az óvodákban is elkezdődik a nemzeti nevelés. Másfél hete módosította a kormány az óvodai nevelésről szóló rendeletét. Az óvónőknek nagyobb hangsúlyt kell majd helyezniük például a "nemzeti identitástudat", és a "keresztény értékek" megismertetésére.

Orvoshiány ellenére létszámstop?

Orvoshiány van, mégsem vehetnek fel rezidenseket a kórházak. Másfél hónapja ugyanis létszámstopot vezettek be a közigazgatásban, többek között az Állami Egészségügyi Ellátóközpontban is. A rezidensek munkáltatója pedig ez a minisztériumi háttérintézmény.

WC-papír a kórházi automatából

Automatából lehet WC-papírt, pelenkát venni a fővárosi Semmelweis Egyetem tüdőklinikáján. Egy tekercs wc-papírt 200 forintért árulnak. A kórházak többségében ugyanis nem adnak, a betegeknek maguknak kell bevinniük. Mint ahogy például gyógyszert is, mert a kórházaknak nem mindenre jut pénz. Nemrég erre panaszkodtak betegek a Házon kívül című műsorban is.

Milliókat kérnek az adatokért

5 millió 300 ezer forint. Ennyi pénzt kér a Magyar Államkincstár azért, hogy megmondja, pontosan mire költötték el az áprilisi kampányra felvett, összesen 2 és fél milliárd forint közpénzt a kispártok.

13 párt egyetlen forintot sem adott vissza

Csupán 3 olyan párt fizette vissza a választási kampányra felvett milliókat, amely nem érte el az 1 százalékot az áprilisi választásokon. 13 párt egyetlen forintot sem adott vissza. Ezt válaszolta Híradónk kérdésére a Magyar Államkincstár. Így több mint 2 és fél milliárd forint közpénzt kellene behajtania az adóhatóságnak az úgynevezett kamupártokon. Közülük az egyik, az Összefogás nevű párt vezetője 2 napja jelentette be, hogy a pártja feloszlik. Az Összefogás már 4 éve sem fizette vissza a kampányra felvett százmilliókat, mostanra már 720 millióval tartoznak.

 

Nyilvános: 180-an fagytak meg

Az év legmelegebb napjaiban a rendőrség elárulta, hogy 2016 telén összesen 180-an fagytak meg az utcán, vagy otthonukban. Az adatot a Város Mindenkié nevű civil szervezet perelte ki. Szerintük az állam nem akarja, hogy az emberek megtudják, hányan halnak meg a hidegben.

10 éve postást vert a plébános, aki most gázkamrával fenyegetőzik

10 éve a győrvári postást verte meg az a plébános, aki a napokban golyó általi halált vagy gázkamrás kivégzést helyezett kilátásba annak, aki a Vas megyei Hegyfalun a Mária-szobor előtt nyomta el cigarettáját.

LMP: koncepciós eljárások?

Koncepciós eljárásokkal tisztítják meg az LMP-t. Ezt nyilatkozta Kassai Dániel, akit 2 napja zártak ki a pártból, amiért Budapesten visszalépett az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javára az áprilisi választáson.

Rapben beszélnek gondjaikról

Egy luxusvillában, profi hangszerelés, és szakemberek segítségével forgott az a klip, amelyben hátrányos helyzetű kamaszok rapben beszélnek gondjaikról, érzéseikről. Az Életrevaló Egyesület olyan kamaszoknak adta ezt a különleges lehetőséget, akik családok átmeneti otthonában kénytelenek élni. A dal hónapokig készült, szövegét is maguk írták, és remélik, hogy ezután már nemcsak a zűrös kamaszt látják majd bennük.

A teljes klipet ide kattintva nézheti meg.

 

Eltört a keze, mégsem hibáztak

Az ügyészség szerint nem hibáztak azok a rendőrök, akiknek az intézkedése közben eltört egy skizofrén beteg nő karja. Családja bántalmazás és súlyos testi sértés miatt tett feljelentést 1 évvel ezelőtt. Szerintük egyáltalán nem volt szükség arra, hogy lányuk karját hátracsavarva megbilincseljék, majd meztelenül hasra fektetve a hátán térdepelve tartsák, mozdulatlanul.

Nagy tömeg a melegfelvonuláson

Nagy tömeg vonult végig Budapest belvárosán az elmúlt órákban. A melegfelvonulás az egy hónapig tartó Pride záróeseménye volt. Kordont csak néhány helyen állítottak fel, ellentüntetők kisebb csoportja több helyen hangoskodással próbálta megzavarni a rendezvényt, amely éppen az elfogadásról szól.

Felcsút: Mészáros Mészáros ellen

Csak Mészáros Lászlók szeretnének polgármesterek lenni Felcsúton. Az egyik a jelenlegi alpolgármester Mészáros László István, a Fidesz jelöltje, a Puskás Akadémia ügyvezetője, akit maga Mészáros Lőrinc ajánlott utódjául. A másikuk, Mészáros László János, a Kétfarkú Kutyapárt támogatottja. Egyikőjük sem rokona, csak névrokona Mészáros Lőrinc milliárdos nagyvállalkozónak.

 

Pajkaszegi szoborra kértek pénzt

Átverés! 30 millió forintból újítana fel a Jobbik egy filmdíszletet. Az RTL "Mi kis falunk" című sorozatában feltűnő pajkaszegi kakaós-briós szobrot választották, hogy bebizonyítsák, a kormánypárti képviselők nem olvassák el az ellenzéki javaslatokat. Szerintük tervük bevált, senkinek nem tűnt fel, hogy a valóságban nem létező szoborra költenének pénzt.

Nyomozás Kispaládon a fiktív lakcímbejelentések miatt

Nyomozás folyik ukrán-magyar állampolgárok tömeges és fiktív lakcímbejelentése miatt Kispaládon. - tudta meg híradónk. A rendőrség közokirathamisítás, az adóhatóság költségvetési csalás miatt nyomoz, nyilatkozta az a család, akinek házába papíron 115 ukrán-magyar állampolgárt jelentettek be. A választások előtti héten a Házon kívülben beszéltek arról, hogy közmunkáért, és a fideszes polgármester kérésére jelentették be házukba a rengeteg embert.

Novák Katalin: „Mondjuk ki a nyilvánvalót akkor is, ha homofóbnak tartanak majd!”

Így kezdte a család szentségéről szóló beszédét Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár. A melegek jogait képviselő LMBT Szövetség szerint homofób, és családok százezrei számára sértő, hogy a politikus azt gondolja, a család kizárólag egy férfi és egy nő házasságában értelmezhető. A DK szerint azon kívül, hogy embertelenek, az alaptörvénnyel is szembe mennek Novák Katalin szavai.

Gázoló ítélete – „talán kevesebben vezetnek részegen”

„Az, hogy ilyen szigorú ítéletet kapott a szentendrei úti gázoló, talán eléri, hogy kevesebben száguldozzanak majd részegen az utakon”. Az egyik áldozat, a 21 éves Janza Richárd edzője mondta ezt az RTL Híradónak, aki a fiú családjával együtt még mindig nem tette túl magát a 2 fiatal halálán. A szerdán 7 és fél év börtönre ítélt gázoló lakhelyelhagyási tilalom mellett, enyhébb büntetésért fellebbezett.

Elszakították szüleitől az amerikai határőrök a magyar kisfiút

A magyar család egy bő hónappal ezelőtt csupán egy hétre utazott nyaralni Kanadába - mesélte a kisfiú nővére. A lány szerint a határon kiderült, hogy valami baj van a papírjaikkal. A szülőket azonnal őrizetbe vették illegális határátlépés miatt, a kisfiút pedig egy New York-i befogadóhelyre szállították. A kétéves kisfiú nővére kedden tudta meg, hogy Levente azóta ideiglenesen nevelőszülőkhöz került, akiknél most már akár videohívással is keresheti.

 

Szabálytalanul zárták ki őket

Jogerősen is kimondta a gyulai törvényszék, hogy szabálytalanul zártak ki bélmegyeri vadászokat a saját földjeikről, amelyeken azóta ifjabb Mészáros Lőrinc társasága vadászott. A pert 3 gazda indította több mint 2 éve. Nem vették tudomásul, hogy nem csak nem vadászhatnak, de nem is mehetnek a saját földjükre.

 

Jótékonyságból úsztak

Több mint százan, összesen 18 millió forintot gyűjtöttek össze úszással a Ferencvárosi Swimathonon. A különleges úszóversenyen amatőrök indultak, és maguk dönthették el, hogy mire szeretnének pénzt szerezni.

Tanárként sem dolgozhat


szerző:
2018.06.11. 18:46
Tanárként sem dolgozhat

Tanárként sem dolgozhat tovább a bicskei gyermekotthon volt igazgató helyettese, akit az igazgatóval együtt kényszerítéssel és vesztegetéssel vádol a megyei ügyészség. Eszerint több gyereket próbáltak rávenni arra, hogy vonják vissza terhelő vallomásukat a szexuális zaklatási ügyben.

 

Újabb vád a bicskei-ügyben

Újabb bűncselekményekkel vádolták meg a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját. A szexuális zaklatáson és erőszakon kívül vesztegetés és kényszerítés miatt is felelnie kell. A vád szerint helyettesével több érintett gyereket próbáltak rávenni arra, hogy vonják vissza terhelő vallomásukat. Ezt az ügyet szeptemberben tárgyalja majd a Fehérvári Törvényszék.

Titokban készült felvétel egy balul végződő rendőri akcióról

Egészen különleges, titokban készült felvételhez jutottunk egy rendőri akcióról. Valaki, az anyagból kiderül, hogy ki és miért, végig dokumentálta, ahogy rendőrök és mentősök behatolnak egy lakásba, ahol egy pszichiátriai beteg nő él. A családja aggódott, mert nem szedte a gyógyszereit, ezért kértek segítséget. Az akció azonban balul sült el, mert a nő karja valahogy eltört...

Szurikáta-ügy: brutális indulatok egy kisfiú ellen

Az, hogy egy 12 éves kisfiú véletlenül egy szurikáta halálát okozta nemrég a kecskeméti vadaskertben, elég borzasztó. Az viszont még borzasztóbb, hogy sokak szerint ennek a kisfiúnak válogatott kínzásokat kellene átélnie azért, amit tett, sőt néhányan a halálát kívánták. Moskovics Judit 12 éves gyerekekkel is elbeszélgetett, ők hogy látják a szurikáta-ügyet.

Mészáros Lőrincé a fél ország?!

Hogyan lett az egykori felcsúti gázszerelőből hipp-hopp az ország második leggazdagabb embere? Nem értem című sorozatunk újabb riportja!

Sztrókbetegek, akik elvesztették a régi életüket

Kulka János nemrég jelentette be, hogy visszavonul a színpadtól, és felmond a Katona József színházban. A színész két éve kapott sztrókot, azóta nagyon ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt. Az nagyon nagy dolog volt, hogy a választások előtt részt vett az RTL szavazásra buzdító kampányában. Hogy látjuk-e még színpadon vagy filmekben, még nem tudni. Mert aki sztrókot kap és maradandó károsodást szenved, lassan és nehezen rehabilitálódik.

Hátrányos helyzetű fiatalok a luxusvillában

Hét nehéz sorsú, hátrányos helyzetű fiatalnak nemrég teljesült az álma: egy profi csapat segített nekik abban, hogy felvegyenek egy rap-számot, ami a saját életükről és vágyaikról szól. A dal már kész van, és lesz klip is, amit egy olyan luxusvillában vesznek majd fel, amilyenben még egyikük sem járt, maximum a tévében láthattak hasonlót.

Egy 20 évvel ezelőtti gyilkosság lehet Gyárfás Tamás veszte

Elég meglepő látvány volt Gyárfás Tamás egykori újságíró, médiavállalkozó, nagyhatalmú úszószövetségi vezető bilinccsel a kezén. Annak ellenére, hogy már jó régóta pletykálják, hogy köze lehetett Fenyő János pont 20 évvel ezelőtti kivégzéséhez. Moskovics Judit visszament az időben, hogy kiderüljön, hogy keveredett Gyárfás Tamás gyilkossági ügybe.

Mennyi pénzzel tűnhetnek el a kamupártok?

A négy évvel ezelőtti választások után sok úgynevezett kamu- vagy kispártnál tűntek el közpénzből kapott százmilliók. Ez jó eséllyel idén sem lesz másként, pedig rengeteg, összesen 3 milliárd forint ment olyan pártoknak, amelyek még az 1 százalékot sem érték el.

A kettős állampolgárok szavazatai nyomában

Rengeteg, nem itthon élő kettős állampolgár voksolt listára és egyéni jelöltre is az ukrán és a szerb határnál. Ott voltunk, megnéztük, mi történt április 8-án? 

Van olyan ház, ahol 100-nál is többen laknak - papíron...

Jó ideje gond Magyarországon, hogy sorra néptelenednek el a falvak. Az ukrán határ mellett mégis, több település népessége is brutális növekedésnek indult. Legalábbis papíron. Van olyan családi ház, ahová 100-nál is több ukrán-magyar kettős állampolgár jelentkezett be. Bár soha senki nem látta őket, abban viszont biztosak a környékbeliek, hogy a vasárnapi választásokon ott lesznek, és szavaznak majd.

Mit ígért a polgármester?

Van, aki közmunkát, van aki pénzt, és olyan is, aki ajándékkosarat kapott azért, hogy papíron ukrajnai magyarokat jelentett be a házába. Ezt a Házon Kívülnek mesélték az ukrán határ menti falvakban…

Megszégyenítő módon hallgattatták el a polgármestert

Hogy tud lefeküdni egy olyan nő mellé, aki fideszes? – valami ilyesmit kérdezett Pócs János fideszes képviselő egy kampánygyűlésén politikai ellenfelétől, Eszes Béla polgármestertől. A családi viszonyok felemlegetése csak egyike volt azoknak a beszólásoknak, amiket a polgármester kapott, de mindez nyilván – ahogy mondani szokták – a kampány hevének köszönhető, ugye.

Van, aki szerint rettegni kell a világ legélhetőbb városában

Ha az ember nem utazik, és hisz a kormányzati propagandának, könnyen azt gondolhatja, hogy Nyugat-Európa több városa mostanában maga a földi pokol. Mi a közeli és állítólag veszélyes Bécset választottuk, hogy megkérdezzük, hogyan él ott több 10 ezer magyar, hogy rettegnek-e, vagy szerintük is Bécs egyike-e a világ legélhetőbb városainak.

 

Nem mindenkinek egyszerű külföldről szavazni

Most tegyünk egy nagyobb kört a világ körül. Eindhoven Hollandiában, Székelyudvarhely Romániában, Florida az Egyesült-Államokban és egy olasz kisváros az Alpokban. Magyarokat mutatunk be, akik ezeken a helyeken élnek, és áprilisban mind szavaznának. De ez nem is olyan egyszerű...

Miért kerül sokba az ingyenes kórházi ellátás?

Most jöjjön egy felsorolás, mintha az ember utazáshoz készülődne. Ruhák, törölköző, evőeszközök, ennivaló, gyógyszer, és még hosszan mondhatnánk, mi tölti meg a kisbőröndöt. A hatalmas pakkot egy kórházba készülő házaspár rakta össze magának. De miért van ez így, ha már fizetjük a tébét?

EGS: Az élére vasalt gatyás rapper váratlan sikere

A sikerhez vezető út a baromfiudvaron keresztül vezet. Fura, de tényleg így alakult egy 19 éves kiskunlacházi srác élete, aki viccből vett fel egy rapszámot a szomszéd bácsi tyúkjai között.

Rap-siker a tyúkketrecből

Egy tinédzser, aki a tyúkok etetéséről rappel, és mára több mint 120 ezren nézték meg egy baromfiudvarban viccből forgatott videoklipjét. A Kiskunlacházán élő 19 éves srác hegesztőnek tanul, és egyáltalán nem akar zenész, híres, vagy trendi lenni.

Sok minden nem stimmel a sürgősségi betegellátási rendszerben

Ivett rákbeteg édesapja október végén került a Honvédkórház sürgősségi osztályára. A férfit 8 órán át várakoztatták, mire megfelelő kezekbe, aztán a műtőbe került, de nem sokkal később meghalt. Nem csak a lánya, hanem a kórház is megszólalt: azt mondták, nem vétettek szakmai hibát.

Házkutatás a „mozgalmár” gimisnél – Rékasi Zsigmondnál

A 16 éves srác néhány hete felszólalt a diáktüntetésen, pár nappal később az anyja lakásában házkutatást tartottak a rendőrök. Lefoglalták a fiú számítógépeit, mert, mint kiderült, október óta nyomoznak egy rongálási ügyben, és Rékasi Zsigmond is képbe került. Az ismert színészházaspár fia földalatti aktivistának tartja magát, és szerinte nem véletlen, hogy pont a tüntetés után jelentek meg a rendőrök náluk…

Családok, akik kénytelenek drágán, mozgóboltból vásárolni

Olyan családokat mutatunk be Önöknek, akik nagyon kevés pénzből élnek, mégis kénytelenek jóval drágábban venni az alapvető élelmiszereket, mint a városokban élők. Siklósbodonyban, az utolsó kisbolt azért zárt be, mert a boltos csődbe ment a sorozatos hitelezések miatt, maradt a mozgóbolt, ami viszont csillagászati árakon ad mindent.

Miért szerzik be jóval gyakrabban az élelmiszert a falvakban élők?

Pont azok fizetik sokszor a legtöbbet az ennivalóért, akik a legkevesebből élnek. A kis falvakban élőknek gyakran nincs választásuk, hogy hol vegyék meg az ennivalót, mert vagy egy bolt van csak, vagy pedig mozgóbolt, és ezek akár 30-40 százalékkal drágábbak, mint a közeli városok nagyobb üzletei, ahová viszont nehezen jutnak el.

 

Kritizálták a rendszert, aztán hirtelen rájuk szállt a hatalom

Egy tanár, egy mentős, egy képviselőjelölt és egy parlamenti képviselő történetét mutatjuk majd be. A közös az bennük, hogy nyilvánosan kritizálni merték a – nevezzük így – fennálló rendet, majd furcsa dolgok törtétek velük. Volt, akit pellengérre állítottak, mást megpróbáltak lejáratni, és van, aki váratlanul elvesztette az állását.

Kiakadt a polgármester a stadionok miatt

Egy kis baranyai falu polgármestere azt mondja, van miért idegesnek lennie, neki és a falubelieknek is. Mert egyszerűen nem értik, hogy lehet az, hogy tőlük rengeteg pénzt elvesz a kormány, szolidaritás címén, eközben viszont a tőlük egy órára lévő, horvátországi Eszék focicsapata milliárdos állami támogatást kap.

Nyilvános kiállása miatt veszthette el munkáját

P. Horváth Tamás élete egyik napról a másikra vett fordulatot: az ötgyerekes pécsi családapa egy nap felszólalt egy helyi civil szervezet érdekében szervezett tüntetésen, három nap múlva pedig már nem volt munkája.

Találkozás a hős tanárral, az Év Emberével

Alig egy évvel ezelőtt történt a veronai buszbaleset: egy jórészt magyar gimnazistákat szállító busz kigyulladt az olasz autópályán, a balesetnek 17 halálos áldozata és 26 sérültje volt. Egyikük Vígh György, aki testnevelést tanított a Szinyei Gimnáziumban. A tanár fiát és lányát is elvesztette a balesetben, ő maga pedig súlyosan megsebesült, de előtte még volt arra ereje, hogy jó pár gyereket kimentsen a buszból. Vígh György, a sokak által hősnek tartott tanár az RTL Híradó az Év Embere szavazásának nyertese volt.

Vígh György lett az Év Embere

Véget ért az Év Embere szavazás, az RTL Híradó 10 jelöltje közül a legtöbben, több mint 23 ezren Vígh Györgyre szavaztak. A Szinyei Merse Pál Gimnázium most már nyugdíjas testnevelő tanára is ott volt azon a buszon, amely tavaly január 20-án súlyos balesetet szenvedett Veronánál.

Egyházi vezetők a Karácsonyról

Erdő Péter bíboros a hiteles kereszténységről és egymás megértéséről beszélt a budapesti Szent István Bazilikában, az éjféli misén. A debreceni református nagytemplomban sokan állva hallgatták a püspök szavait. Fekete Károly szerint sokaknak kellene újra tanulnia a békesség nyelvét.

Ez történt júniusban


szerző:
2017.12.25. 18:29
Ez történt júniusban

Újra kell kezdeni a lúgos támadással vádolt orvos perét és több, vitát kiváltó ügyben is törvényt hozott az országgyűlés. Megszavazták például a civil szervezetekre vonatkozó jogszabályt.

Pop Mert Julián - Az Év Embere jelöltje

Tavaly ősszel a Házon kívülben foglalkoztunk először a Bicskei gyermekotthonban történt zaklatásos ügyekkel. Julián volt az egyik fiú, akivel ez megtörtént és egyike volt azoknak, akik elsőként vállalták a nyilvánosságot. Ennek hatására kezdtek el nyomozni az ügyben, az igazgató pedig előzetesben van. Az RTL Év embere díj egyik jelöltje, Pop Mert Julián.

 

Három éve rendőröket küldtek rájuk, most kitüntették őket

Az Ökotárs Alapítvány nevű civil szervezet ellen 3 éve személyesen Orbán Viktor miniszterelnök kért vizsgálatot. Irodájukat rendőrök, adónyomozók és a kormányzati ellenőrzési hivatal emberei szállták meg, nagy médiafelhajtás kíséretében. Ehhez képest az Ökotárs Alapítványt most épp a Miniszterelnökségtől is komoly elismerést kapott. Nincs itt valami ellentmondás?

Először nézhettek zaklatóik szemébe

Két srác, Levi és Julián éveket töltöttek a bicskei gyermekotthonban, és tavaly szeptemberben elmesélték nekünk, hogy az igazgató éveken át őket és több társukat is szexuálisan molesztálta. Levi és Julián két nappal ezelőtt Székesfehérvárra utazott, hogy lássák, amint János bácsit, az igazgatót egy fegyőr bilincsben kíséri be a bírósági tárgyalóterembe.

Különbözőek vagyunk, ezért utálni kell egymást?

Októberben ért véget az RTL sikeres túlélő show-ja, a Survivor, aminek a döntőjébe két igencsak különböző hátterű játékos jutott be. Iliász, a későbbi győztes félig líbiai származású muszlim, Feri pedig, a második helyezett, a szélsőséges Betyársereg tagja, és saját bevallása szerint is rasszista. Azt gondolnánk, hogy ha valakik, ők biztos ellenszenvvel viseltetnek egymás iránt, ha már egy szigetre sodorta őket a sors. De nézzük először, kicsoda Feri, és kicsoda Iliász.

Sikerült lerombolniuk az élőítéleteiket

A Survivor döntőjébe két igencsak különböző hátterű játékos jutott be. Iliász és Feri. Úgy, hogy már ismerjük a hátterüket, lássuk, mire jutottak egymással. Először kerülték egymás társaságát, de aztán változott a helyzet, és mivel ketten jutottak a döntőbe, kénytelen voltak szóba állni egymással, és találtak is közös pontokat az életükben, sőt ma azt állítják, barátok lettek.

Márpedig a politika lehet vicces és szórakoztató

A politika komoly dolog, nyakkendős és szigorú arcú emberek dolgoznak értünk, állampolgárokért és persze a közjóért. Akár egyetértünk ezzel, akár nem, az biztos, hogy az elmúlt 27 évben a politikáról legkevésbé az juthatott eszünkbe, hogy vicces és szórakoztató. Pedig lehet, mert a Magyar Kétfarkú Kutya Párt sokak számára az.

Egy fotós lány, aki segít feldolgozni a zaklatást

Egy 24 éves fotós lányt gyerekkorában molesztálta a nevelőapja. Orsinak a zaklatás befejezése után 10 év kellett ahhoz, hogy azt mondhassa: feldolgozta a történteket. Nemrég úgy döntött, hogy ő akar segíteni másokon: olyanokról készít fotókat, akik hasonló zaklatáson mentek keresztül, mint ő.

1990 - Az első szabad választások kampánya

12 párt közül lehetett választani 1990-ben. Lufik, kitűzők és plakátok, amelyeket meg is lehetett vásárolni. Persze nem mindenkinek. Miért pont a narancs, hova szálltak a szabad madarak, és ki nevezte először kamikaze pártnak az MDF-et.

Ingyenkocsit sorsolt a polgármester a rászorulóknak

Drávaszerdahely polgármestere jólelkű ember, aki felvirágoztatta a települését. Nemrég azonban úgy döntött, hogy bezárja a hamburgerezőjét, és céges autót felajánlja egy rászoruló családnak, ezt a Facebookon tette közzé. Több százan jelentkeztek, ezért sorsolással dőlt el, ki lesz a szerencsés. Egy háromgyerekes család győzött, akik végül nem csak autót kaptak.

Hogyan ejtik rabul az okostelefonok a gyerekeket?

Egy 16 éves kamaszlány, aki napi 12 órán keresztül vonalban van, folyamatosan beszél, csak akkor nem persze, amikor alszik. Vagy egy 8 éves kisfiú, aki munkásszállón él a szüleivel, de két mobilja is van. Ez csak két példa, de hosszan sorolhatnánk, hogy az okostelefonok hogyan ejtik rabul a gyerekeket.

Molesztálás: mi lett a bicskei fiatalokkal?

Pont egy éve két bátor fiatal kiállt, és elmesélte, hogyan zaklatta őket éveken át szexuálisan a bicskei gyermekotthon igazgatója. Riportunk hatalmas hullámokat vetett, a rendőrség gyors és példás munkát végzett, az igazgató már egy éve előzetesben van és vádat is emeltek ellene. A nevelőnek 17 áldozata volt, a legfiatalabb mindössze 10 éves. Mi lett a srácokkal, akik beszéltek?

Bicskei gyermekotthon: újabb áldozatok szólalnak meg

Egy évvel ezelőtt a Házon Kívül riportja robbantotta ki a botrányt, amikor kiderült, a volt igazgató éveken át szexuálisan zaklatta a rábízott gyerekeket. A férfi azóta előzetes letartóztatásban van.

Nem hajlandó beoltatni a gyerekét

Retteg a védőoltásoktól- ezért menekült el másfél éves kisfiával egy nő - erről az édesapa mesélt a Házon kívül stábjának. A férfit a Tisztifőorvosi Hivatal értesítette arról, hogy baj van 17 hónapos kisfia oltási könyvével. Kiderült, hogy homeopátiás gyermekorvosuk egyszerűen kidobta a kötelező védőoltást a kukába.

Iskolaigazgatók: botrányos kinevezések

Az iskolaigazgatók kinevezése miatt számtalan botrány volt a nyáron. Olyanok nyertek, akiket senki sem akart, olyanok pedig nem, akiket a diákok, a szülők és a többi tanár támogatott. Volt, ahol tüntettek, volt, ahol szervezkedtek, de a politikára ez csak ritkán volt hatással. Az érintettek számára úgy tűnik, hogy gyakran nem független és gondolkodó, hanem a hatalomhoz lojális emberek kellettek ezekre a posztokra.

Makk Károlyra emlékezik a XXI. század

Két felejthetetlen nap története a XX. század egyik nagy mesélőjével. Mindenről beszélt, amiért érdemes élni. A végéről nem. Az utolsó nagy interjú Makk Károllyal, a XXI. században, ahol a legendák velünk élnek.

Így telt a bezárás előtti utolsó nap az Iparművészeti Múzeumban

Hajnalig tartó buli a szecessziós aulában, aztán napfelkelte a tetőről nézve. Így telt a bezárás előtti utolsó nap az Iparművészeti Múzeumban. Kis csoportokban lehetett bejárni a 120 éves épületet a pincétől a padlásig. A múzeumot ma éjfélkor bezárják, és csak 5 év múlva, a teljes felújítás után nyitják meg.

14 ezret kap havonta - nem mondják meg, kivizsgálják-e

Nincs válasz több mint 2 hónapja. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál hiába ígérték, még mindig nem válaszoltak arra a kérdésre, hogyan csökkenhetett 34 ezer forintról 14 ezerre értelmi sérült emberek fizetése, miközben ugyanazt a munkát végzik. A tárca államtitkára a Házon Kívülben vizsgálatot ígért, de ennek eredményéről több mint 2 hónapja hiába kérdezzük a minisztériumot.

Nem akarnak tanúvallomást a tanár jelenlétében

Nem akarnak a diákok az őket zaklató tanár jelenlétében tanúvallomást tenni a bíróságon. A soroksári Qualitas Középiskola tanárát huszonkét kiskorú veszélyeztetése és zaklatása miatt hetekkel ezelőtt állították bíróság elé. Az üggyel először az RTL foglalkozott miután tavaly több szülő is feljelentette a földrajztanárt, aki szerintük szexuális ajánlatokat tett a diákjainak a jobb jegyért.

 

Országszerte pusztított a vihar

A vihar a legnagyobb károkat a Bakonyban és Egerben okozta. Sárlavina söpört végig Bakonypéterden, kémények, és sírok rongálódtak az orkán erejű szélben. Eger belvárosát pedig bokáig érő özönvíz lepte el.

Momentum: fesztivállal nyitottak

Nyitás néven tartott három napos fesztivált a Momentum Bodajkon. Szándékosan ugyanakkorra szervezték, mint a Fidesz Erdélyben tartott tusványosi fesztiválja – mondta Híradónknak a mozgalom elnöke, Fekete-Győr András. A forgatókönyv is hasonló volt. Este koncertek, napközben politikai és közéleti beszélgetések. Három nap alatt több, mint ezren voltak kíváncsiak a Momentum hagyományteremtő fesztiváljára.

Zabar: megint nagyon hideg volt

Látványosság lett Zabarból, a Nógrád megyei kistelepülésből, ahol gyakran dőlnek napi hidegrekordok. A napokban is előfordult, hogy mindössze 4 fok volt hajnalban, miközben az ország legnagyobb részén 10-12 fokot mutattak a hőmérők. A zabariak már megszokták, hogy reggel pulóverben járnak dolgozni, és gyakran nem érik pirosra a paradicsom.

Bicskei gyermekbántalmazás: az egyik nevelő is gyanúsított

Lezárult a nyomozás a bicskei gyermekbántalmazás ügyében. Szexuális erőszak, és visszaélés, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt összesen 17 sértett esetében kér vádemelést a Komárom Esztergom megyei rendőrség. A gyermekotthon egykori igazgatóján kívül az egyik nevelő is szexuálisan bántotta a rá bízott gyerek egy részét, a rendőrség szerint.

 

Minden negyedik gyerekprostituált magyar Bécsben

Erről a Die Presse című osztrák lap számolt be egy riportjában. Eszerint olyan gyerekek is vannak közöttük, akik még 12 évesek sincsenek. Az RTL Híradónak nyilatkozó gyermekvédelmi szakember szerint főképp gyermekotthonokból, nevelőszülőktől, vagy a szegénység elől menekülő gyerekeket hálóznak be az emberkereskedők.

Még egy hónapig fizethetünk régi pénzzel

A régi kétezres és ötezres bankjegyekkel már csak július 31-ig lehet fizetni. Utána csak a bankban, a postán, és a Magyar Nemzeti Bankban fogadják el. Utóbbiban még 20 éven keresztül beváltják a régi pénzeket. Az új 20 ezres viszont csak év végén váltja le véglegesen a régit.

Lázad a pesti belváros a sörbiciklik ellen

Erzsébetvárosban már betiltotta az önkormányzat az úgynevezett beerbike-okat, de a szomszéd kerületben, a Terézvárosban még járhatnak. Most viszont az ott élők egy része is szeretné elérni, hogy tiltsák be a sörbicikliket. Azzal érvelnek, hogy veszélyes, hangos, és értelmetlenül lelassítja az amúgy is nehézkes belvárosi forgalmat. Az önkormányzat csütörtökön dönt.

Szigorítás a bicskei molesztálás miatt

Szigorítottak a gyerekotthonok vezetőinek kiválasztásán - ezt közölte az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán azt mondta, hálás az RTL-nek, amiért segített feltárni a bicskei molesztálási ügyet. Tavaly ősszel a Házon kívül műsorban a bicskei otthon két korábbi lakója beszélt arról, hogy éveken át szexuálisan zaklatta őket az igazgató, aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A miniszter most bejelentette, hogy 2020-ig megszüntetik a bicskeihez hasonló otthonokat. Még több részlet itt!

Nem csökken az orvoshiány

Van olyan kórház, ahol még a patológust is lerendelték a sürgősségi osztályra, olyan kevés a hadra fogható orvos – mondta egy Híradónknak nyilatkozó gyermekorvos, az "1000 Orvos a hálapénz ellen" Facebook csoport tagja. A legnehezebb a trauma és az intenzív osztályokra megfelelő számú orvost beosztani. Siófokon például nyáron vendégorvosok nélkül összeomlana a betegellátás a Népszavának nyilatkozó orvos szerint.  Az egészségügyi államtitkár viszont azt állítja, idén kétszer annyi pénz jut a sürgősségi ellátásra, mint tavaly.

Felezett fizetés: aláíratták vele a papírt

Az értelmi fogyatékos lánya elé tolták az új szerződést, ő pedig aláírta, hogy mostantól fele annyiért dolgozik – ezt mondta Híradónknak az az édesanya, aki 3 héttel ezelőtt nyilvános levélben tiltakozott a szociális törvény módosítása ellen, amelynek értelmében átnevezték a lány munkáját, így fele annyi pénzt sem kap.A Párbeszéd a jogszabály módosítását kezdeményezi, az illetékes minisztérium adásunkig nem válaszolt.

ÁLLÓHÁBORÚ

Amióta összeveszett Orbán Viktorral, Simicska Lajos cégei sorban veszítik el az állami megrendeléseiket. A Fidesz azzal támadja, hogy a Jobbikot segíti, ő viszont Orbán Viktor rendszerének lett a kritikusa.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való