KERESÉS search-close

"Pásztor Gábor" szerzővel ellátott tartalmak

Pásztor Gábor

Pásztor Gábor által létrehozott tartalmak (100):

Pásztor Gábor társszerzői:
Tömegesen szöknek a katonák a venezuelai hadseregből

Tömegesen szöknek a katonák a venezuelai hadseregből a két napja kirobbant zavargások óta. A szomszédos Kolumbiába már több mint százötvenen menekültek át. Mint elmondták, nem akartak a fegyvertelen tömegbe lőni, és szerintük a hadsereg 90 százaléka velük ért egyet, csak a hatalom bosszújától tartva félnek hátrahagyni családjukat.

 

Lelőtték a férfit, aki játékpisztollyal térített el egy repülőt

Játékpisztollyal térített el egy férfi egy Dubajba tartó bangladesi repülőgépet. Miután kényszerleszállást hajtottak végre a délkelet-bangladesi Csittagong repülőterén, a merénylő elengedte az utasokat, de azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a gépet. A biztonságiak ezért lelőtték. A hatóságok szerint a gépeltérítőnek mentális problémái lehettek.

Polgárháborús helyzet Venezuelában

Halálos áldozatokkal járó, véres összecsapások törtek ki Venezuela határátkelőhelyein. Ezeket a kormányhű csapatok lezártak a külföldi segélyszállítmányok előtt. A hadsereg az elkeseredett civilek ellen éles lőszert is bevet. A "Magyar Hang" - című hetilap helyszínen lévő tudósítója azt mondta a Híradónak: a hatalom egyoldalú polgárháborút folytat állampolgáraival szemben.

Már a katonák is menekülnek Venezuelából

Véres összecsapások törtek ki civilek és katonák között Venezuelában. Előzőleg a hadsereg Maduro elnök parancsára lezárta az ország határait a külföldi segélyszállítmányok előtt. Volt, ahol éles lőszert vetettek be a fegyvertelen tömeg ellen, máshol viszont a katonák a hadseregből megszökve a civilekkel együtt elmenekülnek az országból.

Késsel támadt a járókelőkre, a rendőrök lőtték agyont

Agyonlőttek a francia rendőrök egy férfit, aki késsel támadt a járókelőkre Marseille belvárosában. A támadó négy embert megsebesített, majd pisztolyt rántott a rendőrökre, akik tüzet nyitottak rá. A támadó korábban 14 évig ült börtönben, mert agyonverte a saját apját.

Híres lett az egyik izraeli állomás macskája

Már több millió rajongója van az interneten egy izraeli pályaudvar macskájának, amely önkéntes ellenőrként fogadja az utasokat a bejáratnál. A Mici névre hallgató cica kedvenc tartózkodási helye ugyanis az elektronikus beléptető kapu, ahol a jegyeket kell érvényesíteni.

Hazatérne a terrorista-feleség

Hazatérne Londonba az a brit diáklány, aki még 2015-ben, 15 évesen szökött el Szíriába, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez. A most 19 éves nő jelenleg egy szíriai menekülttáborban él. Mint elmondta, nem azért menne haza, mert bármit is megbánt, hanem azért, mert terhes, és szívesebben szülné meg gyerekét otthon.

Lerajzolta áldozatait a sorozatgyilkos

Amerika legkegyetlenebb sorozatgyilkosa lehet az a férfi, aki 90 gyilkosságot ismert be az FBI-nak. A 78 éves Samuel Little-t 2014-ben ítélték életfogytiglanra három rábizonyított emberölésért - a többi áldozatáról tavaly kezdett el beszélni a nyomozóknak a börtönben. Többről közülük rajzot is készített, hogy segítsen azonosítani őket.

Búcsú a legendás marsjárótól

Szimbolikusan halottnak nyilvánította az amerikai űrkutatási hivatal az Opportunity marsjárót, miután többszöri próbálkozás után sem tudták felvenni vele a kapcsolatot. A robot 15 éven keresztül kutatta a vörös bolygó felszínét. A szerkezet tavaly júniusban némult el, miután hatalmas porviharba keveredett.

 

Óvakodj a Brexit-szörnytől

Miközben Londonban továbbra is arról vitatkoznak, milyen Brexitben állapodjanak meg Brüsszellel, ott nem is tudnak arról, hogy tárgyalnának még egyáltalán. Volt brit diplomaták nemzeti katasztrófát jósolnak, a holland kormány pedig egy nagy kék plüss-figurával figyelmezteti a hazai cégeket, hogyan védekezzenek a Brexit-szörny ellen.

Katalónia visszavágott


szerző:
2019.02.13. 19:10
Katalónia visszavágott

Megbuktatták a spanyol kormányt a katalán függetlenségi pártok: válaszul ugyanis arra, hogy a kabinet nem volt hajlandó tárgyalni velük a régió önrendelkezési jogáról, nem szavazták meg a 2019-es költségvetést. Így előrehozott választásokat kell kiírni, mert a katalánok nélkül sem a jobb, sem a baloldalnak nincs meg a többsége a parlamentben.

 Életfogytiglan várhat a köpcösre

Élete végéig rács mögött maradhat a világ egyik legnagyobb hatalmú gengszterfőnöke, a "Köpcös" - néven ismert mexikói drogbáró. A kalandos szökéseiről elhíresült bűnözőt New York-i perében az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta, a kábítószer-kereskedelmen kívül kegyetlen gyilkosságokban és kínzásokban is.

Kitoloncoltak egy verebet Ausztriából

Kitoloncoltak egy verebet Ausztriából, mert potyautasként érkezett az iraki Erbilből a bécsi reptérre. A madár még felszállás előtt bújhatott el a gépen, a személyzet csak út közben vette észre, amikor elkezdett repkedni az utastérben. Az osztrák hatóságok megvizsgálták, majd miután egészségesnek találták, visszaküldték Irakba, ahol egy újabb vizsgálat után szabadon engedték.

Elkezdődött Madridban a katalán függetlenségi vezetők pere

Elkezdődött Madridban a katalán függetlenségi vezetők pere, akiket lázadással vádolnak a tartomány önállóságáról szóló 2017-es népszavazás megszervezéséért. Az ügy a végletekig megosztja Spanyolországot, az egyik oldal politikai foglyokat, a másik puccsistákat lát a vádlottakban. A kettő között őrlődő szocialista kormány pedig már holnap bele is bukhat a krízisbe.

Jegesmedve-invázió Oroszországban

Jegesmedve-invázió miatt hirdettek szükségállapotot az Oroszországhoz tartozó egyik szigetcsoporton. A sarkvidéki tartományban annyira elszaporodtak az állatok, hogy a lakók már alig mernek kimenni házaikból. Egyelőre viszont nem tudják, mit tegyenek, mert védett fajként tilos a kilövésük.

Nem engedik be Venezuelába a segélyszállítmányokat

Pattanásig feszült a helyzet Venezuelában, miután megérkezett az első amerikai segélyszállítmány a szomszédos Kolumbia határára. Nicolas Maduro kormánya ugyanis nem hajlandó beengedni az élelmiszert és a gyógyszereket a nélkülöző országba - a határon gyülekező venezuelaiakat viszont nem tudja visszatartani attól, hogy tömegével menjenek át a határon.

Brexit helyett pokol


szerző:
2019.02.07. 18:55
Brexit helyett pokol

Valóságos lavinát indított el Donald Tusk, aki képletesen pokolba küldte a szerinte felelőtlen Brexit-párti politikusokat. Szavai nyomán londoni és uniós politikusok sora osztotta meg elképzelését a túlvilági helyről, és hogy ki kerül majd oda. Azt azonban továbbra sem tudja senki, hogy a Brexittel mi lesz - vagy hogy lesz-e egyáltalán. 

Megtalálták Sala lezuhant gépét

Megtalálták a tenger mélyén annak a kisrepülőnek a roncsát, amely Emiliano Salával a fedélzetén tűnt el két hete a La Manche-csatorna fölött. A roncshoz lemerülő búvárok egy holttestet is láttak kívülről a vezetőfülkében, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az argentin futballistáét vagy a pilótáét.

Vaddisznók túrnak a felhőkarcolók között

Vaddisznók túrják fel Hong Kong békéjét, miközben a városban épp a most kezdődő disznó évének megünneplésére készülődnek nagy erőkkel. Az utóbbi években igencsak elszaporodott vadon élő állatok ugyanis beköltöztek az erdőből a városba a felhőkarcolók közé, mivel ott könnyebben találnak táplálékot.

Népszerű a nyilvános botozás Indonéziában

Több száz fős tömeg előtt botoztak meg két tinédzsert a hatóságok az indonéziai Aceh tartományban, amiért megölelték egymást a nyílt utcán. A saría, azaz az iszlám vallásjog szerint ugyanis ez ugyanolyan bűn, mint a homoszexualitás vagy a házasságtörés, amit elrettentésül szintén nyilvános fenyítéssel torolnak meg.

 

Cápainvázió Izrael partjainál

Cápák özönlötték el az izraeli Hadera kikötővárosának partvidékét. Kutatók szerint a bikacápákból és homokpadi cápákból álló hatalmas rajt a település tengerpartján álló hőerőmű vonzotta oda, amely felmelegíti a környékbeli vizeket. A szokatlan jelenség nem csak a kutatók számára érdekes, a városban valóságos cápaturizmus alakult ki.

Háború a Huawei ellen


szerző:
2019.01.29. 18:45
Háború a Huawei ellen

Banki csalás, kereskedelmi titkok ellopása és a hatóságok félrevezetése miatt vádat emeltek Amerikában a kínai Huawei ellen. A telekommunikációs óriáscég terjeszkedését egyre több nyugati országban tartják biztonsági kockázatnak a kínai titkosszolgálatokkal ápolt feltételezett kapcsolata miatt. Peking tagadja a vádakat és súlyos következményeket helyezett kilátásba.

Tornádó csapott le a csapatra

Nem volt szerencséjük a török riviérán tréningező magyar focicsapatoknak. A tíznapos edzőtábor után ugyanis tornádó kapta el őket. Volt olyan együttes, amelyikre a reptéren, induláskor csapott le az ítéletidő, és ezért csak nyolc óra késéssel jutottak haza. A felvételeken látszik, hogy a forgószél szabályosan letarolta az antalyai repülőteret.

Elkergették a kurdok a török katonákat

Legalább ketten meghaltak, amikor kurd civilek lerohantak egy török katonai támaszpontot Irak északi részén. A katonák tüzet nyitottak rájuk, de nem tudták feltartóztatni a török bombázások ellen tiltakozó tömeget. Végül elmenekültek a benyomuló tüntetők elől, akik felgyújtották a tábort.

Már csak a holttestét találták meg az aknába zuhant kisfiúnak

Már csak a holttestét találták meg a mély aknába zuhant két éves spanyol kisfiúnak. A mentőalakulatok 13 napon át, éjjel nappal dolgoztak azon, hogy felszínre hozzák a gyereket. Rendkívül bonyolult volt a mentés, részben azért mert nagyon szűk volt az akna. A szülők 3 éve a másik gyereküket is elvesztették.

Véres programok a venezuelai menekültek ellen Ecuadorban

Véres pogromok robbantak ki Ecuadorban a venezuelai menekültek ellen, miután egy venezuelai férfi meggyilkolt egy helyi terhes nőt. A hatóságok nem tudják és nagyon nem is akarják megfékezni az általános lincshangulatot.

Ronaldo felfüggesztett börtönt kapott

Hatmilliárd forintnak megfelelő pénzbüntetésre és kétéves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte adócsalásért Cristiano Ronaldót egy madridi bíróság. A vád szerint az olasz Juventusban focizó portugál klasszis 2011 és 2014 között a Real Madrid játékosaként csaknem 15 millió euróval károsította meg a spanyol államot.

 

Mérlegen Trump első két éve

A New York Times összeszámolta, hány virtuális áldozata volt Donald Trump internetes sértegetéseinek elnöksége első két évében. Az impozáns listán több mint 500 személy, intézmény és ország szerepel. Az elnök becsmérlő megjegyzései hívták életre a Nők Menetét is, amelyet idén harmadszor rendeztek meg, tiltakozásul Trump megosztó politikája ellen.

Pokolgép robbant az Észak-Írországban

Autóba rejtett pokolgép robbant az észak-írországi Londonderry városának bírósági épülete előtt. A merényletben senki nem sebesült meg. Egyelőre nem tudni, hogy ki és miért tette. Az ott élők attól tartanak, ha a Brexit miatt újra határ választaná el Észak-Írországot Írországtól, kiújulhat a protestánsok és a katolikusok közötti polgárháború.

Brexit: egy lépés előre, kettő hátra

Bár a brit parlament kedden még elsöprő többséggel elutasította Theresa May Brexit-tervezetét, szerdán mégis bizalmat szavazott kormányának. Annak ellenére, hogy nem csak az ellenzék, de még a saját pártja szerint is rossz megállapodást kötött Brüsszellel, jobb ötlete továbbra sincs senkinek. A kormány győzelme ellenére a brit kilépés bizonytalanabb, mint valaha.

Nem tudta az ellenzék megbuktatni Theresa May-t a parlamentben

Túlélte Theresa May kormánya az ellenzéki Munkáspárt bizalmatlansági indítványát. A képviselők csekély többsége annak ellenére szavazott bizalmat a miniszterelnöknek, hogy egy napja több mint kétszer annyian utasították el a Brüsszellel kialkudott Brexit megállapodást, mint ahányan támogatták. Theresa May most az ellenzékkel is tárgyalni akar arról, miként hagyják el az Európai Uniót.

Halálra késelték Gdansk polgármesterét

Halálra késelték a lengyelországi Gdansk polgármesterét egy jótékonysági rendezvényen. Az északi kikötővárost több, mint tíz éve vezető Pawel Adamowicz-ot a színpadon, a nézők szeme láttára szúrta le egy ámokfutó. A politikust megműtötték, de belehalt sérüléseibe, a 27 éves, büntetett előéletű merénylőt őrizetbe vették.

Kútba zuhant egy 2 éves kisgyerek Spanyolországban

Már több mint egy napja próbálnak kimenteni egy kétéves kisgyereket egy több mint százméteres kút mélyéről. A kisfiú játék közben esett bele a szűk, földbe fúrt lyukba, szülei szerint eleinte még lehetett hallani odalentről a sírását. 

Cikis jelenetet filmeztek a polgármesterről

Kellemetlen videó került nyilvánosságra az egyik dominikai város polgármesteréről. Verekedésbe keveredett egy nővel a strandon, majd miután a nő paprikasprayvel megfutamította, a polgármester egy méretes kókuszdiót akart hozzávágni, de a strandolók szétválasztották őket. A vitát amúgy egy vitatott helyen leszúrt napernyő okozta.

Teljes a káosz Szíriában

Egyre nagyobb a káosz a sokszereplős szíriai polgárháborúban: miközben Törökország a kurdok lerohanására készült, egy iszlamista terrorszervezet váratlanul átvette a hatalmat az általa támogatott felkelők területén. A kurd felkelőket pedig jelenleg az eddig ellenséges szír kormányerők és az oroszok védik, miközben az amerikaiak még ki se vonultak onnan.

Juncker figyelmeztette Romániát

Európa-párti és korrupcióellenes tüntetők fogadták Jean-Claude Junckert Bukarestben annak alkalmából, hogy a következő hat hónapban Románia lesz az Unió soros elnöke. Az Európai Bizottság elnöke még a nyitóünnepségen is a jogállamiság és a demokratikus szabályok betartására figyelmeztette a román kormányt.

Jávorszarvas legelt a kórházban, mókus a rendőrőrsön

Különös állatjárás borzolja a kedélyeket az Egyesült Államokban. Egy alaszkai kórházban megjelent egy jávorszarvas, majd a biztonságiakra fittyet hányva lelegelte a recepció előtti szobanövényeket, és játszott egy kicsit a fotocellás ajtóval. Illionis-ban pedig egy mókus okozott nagy riadalmat egy rendőrörsön.

15 év után kegyelmet kapott Cyntia Brown

15 év börtön után kegyelmet kapott az az életfogytiglanra ítélt amerikai nő, aki 16 évesen agyonlőtte egy kuncsaftját. Cyntia Brownt gyerekként prostitúcióra kényszerítették, ügye nagy visszhangot váltott ki Amerikában, sokan inkább áldozatot láttak benne, mint bűnöst. Életéről dokumentumfilm készült, és több hollywood-i sztár is kiállt a szabadon bocsátásáért.

Családja elől menekül a szaúdi nő

Hatalmas médianyilvánosságot kapott egy fiatal szaúdi nő, aki családja elől Thaiföldre menekült, és ott elbarikádozta magát egy hotelszobában, hogy ne toloncolhassák vissza. Miután drámai internetes videóüzenetekben kért segítséget a világ bármely országától, az ENSZ nyomására a thai hatóságok végül úgy döntöttek, nem adják ki.

 

Már legalább hat halálos áldozata van a lavináknak az Alpokban

Már legalább hat halálos áldozata van a lavináknak az Alpokban, ahol a hétvégén több mint egy méteres hó esett. Több embert eltűntként keresnek, a mentést viszont sok helyen lehetetlenné teszi az időjárás. A hózuhatag településeket zárt el a külvilágtól, és ezrek maradtak áram nélkül.

 

Sztálin népszerűbb, mint Putyin

Idén már nem Vlagyimir Putyin az újévi naptárak legnagyobb sztárja Oroszországban, hanem a Szovjetunió egykori diktátora, Sztálin. A milliók haláláért felelős kommunista vezér képeivel díszített kalendárium olyan népszerű, hogy már harmadjára kell újranyomni, az első két kiadást ugyanis villámgyorsan elkapkodták.

Trump ellenségével állapodtak meg a kurdok

Folytatódik a politikai játszma a szíriai kurdok körül. Miközben az amerikai csapatok kivonulnak Szíriából, a kurdok megállapodtak Trump ellenségével, a Moszkva által támogatott damaszkuszi kormánnyal. Ezzel pedig keresztülhúzták a török elnök számítását, aki arra készült, hogy végleg leszámol a kurdokkal.

Japán nem mond le a bálnákról

Japán hivatalosan is újraindítja a kereskedelmi bálnavadászatot, és kilép az ezt tiltó nemzetközi egyezményből. A szigetország halászai eddig is több százat ejtettek el évente a védett állatokból, de eddig ezt tudományos kutatás címén tették. Természetvédő szervezetek tiltakoznak a döntés ellen.

Kinevetett egy hétéves gyereket Donald Trump

Kinevetett egy hétéves gyereket Donald Trump, amiért még hisz a Mikulásban. Sokan bírálják emiatt az amerikai elnököt. Trump a Twitteren folyamatosan posztolt, miután az államigazgatás lebénulása miatt nem utazhatott el floridai üdülőjébe. Keményen beolvasott mindenkinek, a jegybank elleni kirohanásával pedig a tőzsdéket is káoszba döntötte.

 

Orbán Viktornak is üzentek a szerb kormány ellen tüntetők

A szombati belgrádi tiltakozáson az egyik hatalmas transzparensen azt szerepelt, hogy a korrupt szerb politikusok nem menekülhetnek majd Magyarországra, mint a volt macedón miniszterelnök. A tüntetéssorozat három hete kezdődött Szerbiában, mert szerintük tekintélyuralmi rendszert épít az ottani kormányfő. Szombaton a szerb állami tévénél független közmédiát követeltek.

 

Kommandósok rohanták meg az olasz teherhajót

Megrohamozta a brit haditengerészet elitalakulata azt az olasz teherhajót, amelyet négy afrikai potyautas kerített hatalmába a délkelet-angliai partoknál. Titokban akartak bejutni az országba, de a legénység felfedezte búvóhelyüket, ekkor vascsövekkel támadtak rájuk, és felszorították őket a hajóhídra. A kommandósok 14 órás alkudozás után indították a támadást.

Amerika kivonja csapatait Szíriából és Afganisztánból

Lemondott az amerikai védelmi miniszter, miután Donald Trump bejelentette, hogy Washington kivonja csapatait Szíriából és Afganisztánból. Az elnök meglepetésszerű döntését még saját pártjában is úgy értékelték, hogy Amerika ezzel, szövetségeseit cserbenhagyva, átengedi a terepet ellenfeleinek. Vlagyimir Putyin orosz elnök viszont üdvözölte a fordulatot.

Vizsgálják a menekült kislány halálát

Továbbra sem lehet tudni, mi okozta annak a hét éves guatemalai menekült kislánynak a halálát, akit apjával együtt a mexikói határon vettek őrizetbe az amerikai határőrök. Az apa tagadja a hatóságok állítását, miszerint a gyerek már napok óta nem evett és ivott. Az ügyben vizsgálatot indítottak.

Pénz hullott az égből


szerző:
2018.12.17. 18:19
Pénz hullott az égből

Toronyház tetejéről pénzesőt zúdított egy Hong Kong-i milliomos a város egyik szegénynegyedére. A 24 éves fiatal több ezer százdolláros bankjegyet szórt a járókelők közé - mint mondta, egyrészt jótékonysági célból, másrészt, hogy reklámozza kriptovalutákkal foglalkozó cégét. A rendőrség a közrend megzavarásával vádolja, és letartóztatta.

Vlagyimir Putyin az orosz rap mozgalom élére állna

Vlagyimir Putyin rendet tenne az orosz rapzenében, ugyanis ez a fiatalok között egyre népszerűbb, ami pedig egyre nagyobb problémát jelent a hatalom számára. A szókimondó és rendszerkritikus előadók fellépéseit rendre megakadályozzák a helyi szervek, volt, akit le is tartóztattak. Az orosz elnök viszont tiltás helyett inkább az élére állna a zenei mozgalomnak.

Tüntetéshullám Európában

Európai méretű tüntetéshullámot indított el a sárgamellényes mozgalom sikere Franciaországban. Párizs után Bécsben, Rómában, Belgrádban és Brüsszelben is tízezrek vonultak utcára a polgári engedetlenség szimbólumává vált láthatósági mellényt viselve. Mindenütt a növekvő társadalmi egyenlőtlenségek és a szabadságjogok megnyirbálása ellen tiltakoztak.

Lelőtték a starsbourgi merénylőt

Agyonlőtték a strasbourgi lövöldözőt. A hajtóvadászatot indító rendőrök a nyílt utcán találtak rá csütörtök este a férfira, aki azonnal tüzet nyitott rájuk. A rövid lövöldözésben a rendőrök közül senki nem sérült meg. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet saját harcosának nevezte a merénylőt, egyelőre azonban nincs arra utaló jel, hogy bármi közük lett volna egymáshoz.

May túlélte, a válság még tart

Brüsszelben az uniós csúcstalálkozón próbál garanciákat kijárni a brit kormányfő a Brexit megállapodáshoz, miután tegnap megúszta az ellene indított bizalmatlansági indítványt. Ezt pártjának tagjai kezdeményezték. A frakció esti titkos szavazásán végül 200-an szavaztak mellette, és 117-en ellene. Ez azonban még nem jelenti a politikai válság végét.

Bizalmatlansági indítvány Theresa May ellen, megbukhat a brit kormány

Saját pártja is Theresa May brit miniszterelnök ellen fordult. A kormányfővel elégedetlen konzervatív képviselők bizalmatlansági indítványt kezdeményeztek ellene, mivel szerintük előnytelen megállapodást kötött Brüsszellel a Brexitről. A titkos szavazást szerda este kilenc óráig meg is tartják - ha a frakció többsége ellene szavaz, távoznia kell pártelnöki és kormányfői tisztségéből is.

Meghátrált Macron a sárgamellényesek tüntetései elől

Emmanuel Macron látványosan meghátrált a sárgamellényesek hetek óta tartó tömegtüntetései elől. A francia elnök hétfői rendkívüli televíziós beszédében jogosnak nevezte a tiltakozók dühét, amelyet azonnali jóléti intézkedésekkel csillapítana - például a minimálbér 100 eurós megemelésével. Sok tüntetőnek azonban ez már nem elég, és folytatják a megmozdulásokat.

 

Karjai közül tépték ki gyermekét a rendőrök

Megrázó videó került nyilvánosságra egy New York-i letartóztatásról, ahol a rendőrök egy anya karjaiból rángatták ki a csecsemőjét. A 23 éves nő bűne az volt, hogy egy szociális központban, ahol nem volt szabad ülőhely, négy óra várakozás után leült a padlóra, és nem volt hajlandó távozni.

A szociális rendszer gyökeres átalakítását követelik Franciaországban

Szombat éjszaka is folytatódtak a zavargások Franciaország nagyvárosaiban. Bár a kormány meghátrált a sárga mellényes tüntetők előtt, és bejelentette, hogy visszavonják a népharagot kiváltó tervezett üzemanyagadót, az indulatokat ez csak mérsékelten csillapította. A tiltakozók ugyanis a szociális rendszer gyökeres átalakítását követelik.

Erdősítik a divat fővárosát

Hárommillió fa ültetésével radikálisan megváltoztatná Milánó arculatát a város vezetése. A tervek szerint 2030-ra a jelenlegi 7-ről 20 százalékra növelnék a zöld felületek arányát.

Moszkva emeli a tétet?


szerző:
2018.11.27. 18:47
Moszkva emeli a tétet?

Előzetes letartóztatásba helyezte a vasárnapi tengeri összetűzés után elfogott ukrán matrózokat egy orosz bíróság, miután hárman közülük beismerték az orosz állami tévében, hogy provokációt követtek el. Kijev szerint vallomásukat erőszakkal kényszerítették ki, és követelik szabadon bocsátásukat. Vlagyimir Putyin egyelőre nem szólalt meg az ügyben, szóvivője szerint azonban az ukrajnai hadiállapot bevezetése növeli a konfliktus kiszélesedésének kockázatát.

Kis híján szakadékba kanyarodott a kolumbiai buszsofőr

Hajmeresztő helyzetbe manőverezte buszát egy kolumbiai sofőr, aki nem tudott bevenni egy éles kanyart egy szerpentines hegyi úton. Még az után sem adta fel, hogy áttörte a szalagkorlátot, csak akkor állt meg, amikor a jármű félig a mélység felett lógott.

Megrohanták az amerikai határt

Könnygázzal verték vissza az amerikai határőrök azt a több száz közép-amerikai menekültet, akik megrohamozták a határkerítést, hogy bejussanak Mexikóból az Egyesült Államokba. Az átkelőt ideiglenesen le is zárták, hatalmas torlódásokat okozva ezzel. A mexikói Tijuanában továbbra is több ezren várják, hogy beengedjék őket, a városba rengeteg rohamrendőrt vezényeltek.

 

Megszületett az első génmódosított ikerpár?

Megszülettek a világ első génmanipulált csecsemői - jelentette be egy kínai kutató, aki állítása szerint úgy módosította egy ikerpár DNS-ét, hogy ellenállók legyenek az AIDS-et okozó HIV vírussal szemben. Bár bejelentését egyelőre senki nem erősítette meg, az emberkísérlet híre világszerte nagy felháborodást váltott ki.

Börtönbe került a szókimondó rapper

Oroszország egyik legnépszerűbb rap-énekese az utcán tartott rögtönzött koncertet rajongóinak, miután a hatóságok betiltották egy meghirdetett fellépését. Az összegyűlt tömeg hangosan szidalmazta a rendőröket, amikor lerángatták egy autó tetejéről.

Egyenesedik a pisai ferde torony

A legújabb mérések szerint már négy centimétert egyenesedett a pisai ferde torony egy húsz évvel ezelőtti építészeti beavatkozás miatt. Attól azonban nem kell tartani, hogy a torony teljesen kiegyenesedik, de a mentőakció óta legalább attól sem, hogy egyszer csak elborul. 

Ötezer év börtönre ítélték tömeggyilkosságért Guatemala

5130 év börtönre ítélt a guatemalai bíróság egy egykori katonát egy a nyolcvanas évekbeli polgárháborúban elkövetett tömeggyilkosságért. A vád szerint a most 66 éves férfi egy rohamosztag tagjaként részt vett egy falu kiirtásában - minden egyes áldozatért 30 évet kapott.

Megoldódott a rejtély: ezért kocka alakú a wombatok ürüléke

Egy amerikai kutatónak sikerült tudományos választ adnia egy mindeddig megmagyarázhatatlannak tűnő kérdésre - egészen konkrétan arra, hogy mitől kocka alakú a wombatok ürüléke. A cuki plüssfigurára emlékeztető ausztrál erszényes ugyanis az egyetlen ismert élőlény, amely természetesen képes produkálni a szögletes mértani idomot. A tudományos áttörés akár az építészetben is kamatoztatható lehet.

Letarolta a tenger a partot Tenerifén

Akkora vihar csapott le Tenerifére, hogy a felkorbácsolt hullámok még egy tengerparti szálloda egyik erkélyét is leszakították. Egy másik hotelben az étterembe tört be a víz, miközben a vendégek ott ebédeltek, de a part menti sétányokon is nagy pusztítást végzett.

Világhírű celebbé vált a múzeum előtt várakozó macska

Japánban már két éve hiába próbál bejutni a hiroshimai városi múzeumba egy macska. Miután mind a látogatók, mind a múzeum alkalmazottjai többször is megörökítették küzdelmét az útját álló őrökkel, már tízezrek követelik az interneten, hogy engedjék be végre - főleg, mióta társa is akadt.

Tömegtüntetés a korrupció ellen Csehországban

Kormányellenes tömegtüntetéssé változott a kommunista diktatúra bukására emlékező ünnep Csehországban. Prágában tízezrek követelték Andrej Babis kormányfő lemondását, aki ellen büntetőeljárás folyik uniós támogatásokkal való visszaélés gyanúja miatt. A miniszterelnök azonban közölte nem mond le.

Újabb tüntetések Szlovákiában

Pénteken folytatódott Szlovákiában az a tüntetéssorozat, amely Jan Kuciak újságíró meggyilkolása után kezdődött a korrupt politikai hatalom ellen, és amelybe Robert Fico miniszterelnök is belebukott. Az újabb országos tömegdemonstráció kiváltó oka az volt, hogy tiltakozók szerint a rendőrség mondvacsinált indokokkal kezdett vizsgálatot a szervezők ellen.

Tévedésből azt a biztonsági őrt lőtték le, aki riasztotta a rendőröket

Tévedésből azt a biztonsági őrt lőtték le a rendőrök egy chicagói bárban, aki riasztotta őket, miután hősiesen megfékezett egy fegyveres támadót. A rendőrök szerint azért nyitottak rá azonnal tüzet, mert fegyver volt nála, a szemtanúk szerint viszont azért, mert fekete volt.

Magyarországon kér politikai menedékjogot a volt macedón miniszterelnök

Magyarországon kér politikai menedékjogot a börtönbüntetésre ítélt, körözés alatt álló Nikola Gruevski, volt macedón miniszterelnök. A politikus Facebook oldalán jelentette be, hogy Budapesten van. A hivatali vesztegetés miatt elítélt volt macedón kormányfőnek 2 évre kellett volna börtönbe vonulnia, ehelyett Magyarországra szökött. A magyar külügyminiszter azt mondta, folyamatban lévő menekültügyi eljárásról nem adhat információt.

Hős lett a bátor hajléktalanból

Délutánig már több mint 130 ezer dollárt, csaknem 30 millió forintnyi adományt gyűjtöttek össze Ausztráliában annak a hajléktalannak, aki pénteken segített a rendőröknek ártalmatlanná tenni a Melbourne-i késes ámokfutót. A 46 éves férfi egy bevásárlókocsival rontott neki az őrjöngőnek, miután az egy embert halálra szurkált, kettőt pedig megsebesített. Michael Rogers később azt mondta: csupán ösztönösen cselekedett. 

Tévedésből kapták meg fizetésük hússzorosát

Nagy örömmel láthatták egy belga gyár dolgozói, hogy idén kivételesen ők is kaptak éves bónuszt a cégtől, méghozzá meglehetősen nagyvonalút: fizetésük közel hússzorosát utalták át számlájukra. Hamar kiderült azonban, hogy csodák nincsenek. A jutalomból ugyanis csak véletlenül részesültek egy bérszámfejtési hiba miatt, és az összeget vissza kell fizetniük.

Trump sajátos stílusában osztotta ki az újságírókat

Donald Trump egy újságírót nemes egyszerűséggel lehülyézett, egy másikat igazi vesztesnek nevezett, egy harmadikat pedig azzal rendezett le, hogy inkább hagyja békén. Az amerikai elnök közvetlenül párizsi útja előtt válaszolt az őt kényes kérdésekkel váró riportereknek.

Százezrek menekülnek a kaliforniai tűzvész elől

Kilencen meghaltak és több mint harminc embert eltűntként keresnek. Az egyik város porig égett. Volt, aki autójában égett bent, amikor az utak bedugultak a menekülőktől. A megállíthatatlannak tűnő erdőtűz százezrek otthonát fenyegeti, köztük sok hollywoodi sztárét is.

Kaliforniai mészárlás: videóra vette barátai halálát

Megrázó amatőr videót hozott nyilvánosságra a szerda éjszakai kaliforniai mészárlás egyik túlélője. A fiatal férfi telefonja rögzítette, ahogy a fegyveres ámokfutó egymás után lelövi az ő barátait - majd azt is, ahogy neki teljes pánikban sikerül elmenekülnie.

Trump jövőjéről dönthetnek az amerikai félidős választásokon

Véget ér-e már idő előtt a Trump-korszak? Elemzők szerint ez a valódi tétje a keddi amerikai félidős választásoknak, amelyen újraválasztják az egész képviselőházat és a szenátus egyharmadát. Ha ugyanis az ellenzéki demokraták többségbe kerülnének az elnököt támogató republikánusokkal szemben, jelentősen korlátozhatják Trump döntéseit. Sőt, akár el is mozdíthaják posztjáról.

Így száguld majd a jövő metrója!

Bemutatta azt a los angelesi alagutat Elon Musk, ahol tervei szerint 250 km/órás sebességgel fog száguldani a jövő tömegközlekedési eszköze. A Tesla és a SpaceX milliárdos tulajdonosa egy gyorsított videofelvétellel érzékeltette, milyen útra számíthatnak azok, akik december elején részt vesznek majd az első tesztnapon.

Tragikus: Észak-Koreában az élet része a nemi erőszak

Büntetlenül erőszakolhatják meg a nőket Észak-Koreában a hatalmi elit emberei - ezt állítja a Human Rights Watch emberi jogi szervezet észak-koreai menekültek beszámolói alapján. Jelentésük szerint a világtól elzárt diktatúrában ez a mindennapok része, amit a rezsim rendőrsége nem tekint bűncselekménynek.

Sokkoló: ki akarják deríteni miért születik annyi végtag nélküli csecsemő Franciaországban

Végtagok nélkül született csecsemők sokkolják Franciaországot. Miután az elmúlt években megmagyarázhatatlanul sok újszülött jött világra kar vagy láb nélkül, a hatóságok országos nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, mi okozhatja a rendellenességet. A legtöbb esetet az ország egy bizonyos részén, a keleti régióban jegyezték fel.

Új Beatles-videóklip a Fehér Album megjelenésének 50. évfordulóján

Vadonatúj videóklip jelent meg a Beatlestől, a zenekar legendás Fehér Albuma megjelenésének 50. évfordulója alkalmából. A "Glass Onion" című szám megfilmesítéséhez korábban még nem publikált fotókat és videókat használtak fel. Jövő héten pedig újra kiadják az egész albumot, amelyen az egykori dalok újrakevert változata mellett azok korabeli akusztikus verziói is helyet kapnak.

Nem végzik ki az istenkáromlásért elítélt pakisztáni nőt

Szabadlábra helyezték azt a keresztény nőt Pakisztánban, akit még nyolc éve ítéltek halálra istenkáromlásért. A négygyermekes családanyát azzal vádolták, hogy tiszteletlenül beszélt Mohamed prófétáról. A döntés hírére radikális iszlamista csoportok országszerte utcára vonultak, és összecsaptak a rendőrökkel, a bíróság épülete előtt is több száz fős tömeg követelte a nő kivégzését.

Merkel - megkezdődött egy korszak vége

Angela Merkel távozik pártja éléről és Németországot is csak a következő választásokig akarja vezetni. A kancellár hétfő délután jelentette be fokozatos visszavonulását a politikából, miután a vasárnapi hesseni tartományi választásokon sem sikerült megállítani pártja népszerűség-vesztését.

Ismét azért akarták megölni, mert zsidó

Már másodjára akarták megölni, csak azért, mert zsidó - nyilatkozta egy amerikai lapnak az a magyar származású holokauszt-túlélő, aki egy pár perces késésnek köszönheti, hogy megúszta a szombati mészárlást a pittsburghi zsinagógában. A 80 éves, debreceni születésű férfi 1944-ben hagyta el Magyarországot, amikor családjával együtt koncentrációs táborba hurcolták.

11 embert ölt meg egy fegyveres egy amerikai zsinagógában

11 embert ölt meg egy fegyveres ámokfutó az amerikai Pittsburg zsinagógájában. Szemtanúk szerint a fehér férfi azt kiabálta, "minden zsidónak meg kell halnia", majd tüzet nyitott. Rálőtt a rendőrökre is, aki közül ketten életveszélyesen megsebesültek. A támadót is eltalálták, végül megadta magát. A hatóságok közlése szerint a 46 éves férfi megszállott antiszemita, és gyűlöli Trump elnököt is.

Lezuhant a Leicester City angol futballklub tulajdonosa

Lezuhant a Leicester City angol futballklub tulajdonosának helikoptere tegnap este közvetlenül a csapat bajnoki mérkőzése után. A gép a stadionból szállt fel, és szemtanúk szerint leállt a rotorja - ezután becsapódott a stadion melletti parkolóba, és azonnal kigyulladt. Még egy nappal a történtek után sem tudni, hogy mi lett a fedélzeten lévő üzletemberrel. 

Embercsempész szervezte a zavargást

Egy Horvátországban élő, iráni származású menekültet gyanúsítanak a horvát hatóságok a bosnyák határon kirobbant zavargások megszervezéséért. Szerintük ő bujtotta fel az ott táborozó több száz menekültet, hogy próbáljanak áttörni a határon.

Trump rajongója a bombagyártó

Egy büntetett előéletű Donald Trump-rajongót gyanúsítanak az amerikai hatóságok azzal, hogy az elmúlt napokban 14 levélbombát küldött az elnök bírálóinak, köztük két volt, demokrata párti elnöknek és az Oscar-díjas Robert de Nirónak. Ismerősei szerint az 56 éves férfi zavarodott. Fiatalon amatőr testépítő és férfi sztriptíztáncos volt.

Varsó engedett Brüsszelnek

Újra munkába álltak azok a lengyel bírók, akiket kényszernyugdíjazni akart a kormány. A Legfelsőbb Bíróságot érintő jogszabályt az unió nyomására függesztették fel. Az Európai Bizottság szerint a törvény veszélybe sodorná az igazságszolgáltatás függetlenségét.

 

Szenzációs lelet a tengerből

Megtalálták a világ legrégebbi épen maradt hajóroncsát, amely körülbelül 2400 éve süllyedt el a Fekete-tengeren. Az ókori görög kereskedelmi hajó a mélység oxigénhiánya miatt maradhatott meg ilyen hosszú ideig viszonylag jó állapotban.

Áttört a határon az embertömeg

Tovább vonul az Egyesült Államok határa felé az a több ezres hondurasi menekült-tömeg, amely a hétvégén tört át a mexikói határon. A mexikói hatóságok először megpróbálták őket feltartóztatni, de végül tehetetlennek bizonyultak a gyerekekkel és nőkkel teli karavánnal szemben.

Új fegyverkezési verseny jöhet

Felmondja a közepes hatótávolságú nukleáris fegyverek korlátozásáról kötött megállapodást Donald Trump. Ezt még 1987-ben kötötte Reagan és Gorbacsov. Az amerikai elnök bejelentette, új rakéták kifejlesztésébe kezdenek. Ezt azzal indokolta, hogy az oroszok amúgy sem tartják be az egyezményt, amely szerinte így csak Amerikát korlátozza. Moszkvában ezt rendkívül veszélyes lépésnek tartják.

Százezrek a Brexit ellen


szerző:
2018.10.21. 18:52
Százezrek a Brexit ellen

Több mint félmillióan vonultak utcára szombaton Londonban a Brexit ellen, hogy új népszavazást követeljenek a brit uniós tagságról. A szervezők szerint mára nyilvánvalóvá vált, hogy a kilépéspárti politikusok ígéretei betarthatatlanok.

A 10 éves fiú gitározta le a sztárokat

Már közel kétmillióan látták az interneten azt a tíz éves fiút, aki felejthetetlen vendégszereplést nyújtott a Foo Fighters nevű ismert rockzenekar koncertjén. A sztárok véletlenszerűen választották ki a közönségből, hogy menjen fel hozzájuk a színpadra - a meglepetés akkor jött, amikor egy gitárt akasztottak a nyakába.

Egy videoklip juttatta börtönbe a drogdílert

Feltűnési viszketegsége buktatta le Spanyolország legkeresettebb drogbáróját. A már évek óta bujkáló gengszter ugyanis a nyomozók legnagyobb meglepetésére felbukkant egy helyi popsztár videoklipjében, amit ráadásul saját házában vettek fel. A rendőrség erre akkora hajtóvadászatot indított utána a környéken, hogy inkább önként feladta magát.

A vallatásba halhatott bele az újságíró

Egyre nagyobb a nemzetközi nyomás a szaúd-arábiai vezetésen az isztambuli konzulátusukon eltűnt ellenzéki újságíró miatt. A török hatóságok szerint tőrbe csalták és megölték a férfit. Az Egyesült Államok és az ENSZ is magyarázatot követel az esetre.

Terrosita lehetett a túszejtő

A német rendőrség szerint nem kizárható, hogy terrorista indíttatású volt a tegnapi kölni túszdráma. Szemtanúk szerint ugyanis a túszejtő, aki gázpalackokkal és gyújtófolyadékkal is felszerelte magát, az Iszlám Állam katonájának mondta magát. A rendőrök végül meglőtték a férfit, aki a nyomozás jelenlegi állása szerint egy 55 éves szír menedékkérő.

Igazi party-állat az év madara

Hírhedt részegeskedőt választottak az év madarának Új-Zélandon. Az óriás gyümölcsgalamb, vagy maori nevén a kereru ugyanis erjedt gyümölcsökkel táplálkozik, a cefre pedig ugyanolyan hatással van rá, mint az emberekre: nem ritka, hogy egyensúlyukat vesztve még a fákról is lepotyognak, ha már nem tudnak kapaszkodni.

Túszdráma a pályaudvaron

Túszdrámává fajult egy családi vita a németországi Köln pályaudvarán. Egy férfi, miután összeveszett barátnőjével egy helyi gyorsétteremben, berohant a közeli gyógyszertárba, ahol egy női tússzal elbarikádozta magát. A pályaudvart lezárták, a gyógyszertárt pedig kommandósok rohamozták meg.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való