KERESÉS search-close

"Rédli Balázs" szerzővel ellátott tartalmak

Rédli Balázs

Rédli Balázs által létrehozott tartalmak (100):

Gulyás: ez stratégiai érdek volt

Az államnál tudták, hogy eladó lesz a Mátrai Erőmű - erről beszélt az RTL Híradó kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amikor arról kérdeztük, ki kezdeményezte a tranzakciót. Gulyás Gergely stratégiai érdeknek nevezte az ügyletet. Szél Bernadett független képviselő szerint a kormány azért vette meg a Mátrai Erőművet, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céget kimentse egy rossz üzletből.

DULL SZABOLCS: A szerkesztőség összetételére akartak nyomást gyakorolni

Pénteken az Index szinte teljes szerkesztősége bejelentette, hogy felmond. A tömeges távozás előzménye az volt, hogy kiszivárgott egy javaslat a lap átalakításáról, majd elbocsátották az Index főszerkesztőjét. Dull Szabolcs az RTL Híradónak adta az első interjúját a menesztése óta. Azt mondta, a külső tanácsadók által készített tervezet - ami több kis cégbe szervezte volna ki az újságírókat - felszámolta volna a szerkesztőség függetlenségét. Dull Szabolcs szerint, ha feloldanák a távozó Indexesek titoktartási nyilatkozatait, akkor érthetőbb volna, miért mondtak fel.

Dull Szabolcs: „Soha nem adtam ki üzleti titkokat”

Sosem adott ki üzleti titkokat - ezt mondta az RTL Híradónak adott exkluzív interjúban az Index leváltott főszerkesztője. Dull Szabolcs szerint az Index átalakítására készített tervezet a szerkesztőség végét jelentette volna. A volt főszerkesztő azt állítja, cikkek letiltását vagy bizonyos témák mellőzését sosem kérték tőle, de a szerkesztőség összetételével kapcsolatban volt nyomásgyakorlás.
A teljes interjút ide kattintva nézheti meg.

DULL SZABOLCS: „Ebben a kivégzésben nem én vagyok a hóhér

Sosem adott ki üzleti titkokat – ezt mondta az RTL Híradónak adott exkluzív interjúban az Index menesztett főszerkesztője. Dull Szabolcs szerint az Index átalakítására készített koncepció a szerkesztőség végét jelentette volna. A leváltott főszerkesztőt az elbocsátásának körülményeiről, a szerkesztőséget ért befolyásolási kísérletekről, a lapot készítő újságírók további terveiről is kérdeztük. Dull Szabolcs reagált arra is, hogy Bodolai László Index igazgatósági elnök szerint Németországban szíjon vezették volna el azért, amit tett. Részletek 18 órakor az RTL Híradóban.  

Bodolai: sok újságíró jönne az Indexhez

Folyamatosan kapja az önéletrajzokat az újságíróktól - ezt mondta az RTL Híradónak az Index igazgatósági elnöke. Bodolai László azt is hozzátette, szeretnék tovább működtetni a lapot. Az egyik felmondott újságíró szerint a főszerkesztő kirúgása után nem akarták hagyni, hogy csendben kivéreztessék, és ezzel mint fogalmazott: meggyalázzák az Indexet.

Jogállami normák betartásához kötik a támogatások kifizetését

Az Európai Unió történetében először kötik majd jogállami normák betartásához a támogatások kifizetését - erről beszélt az Európai Parlament rendkívüli ülésén az Európai Tanács elnöke. Ursula von der Leyen bizottsági elnök pedig a német közszolgálati tévében azt mondta, hogy az erről szóló megállapodást Magyarország is aláírta. A Fidesz kitart amellett, hogy a jogállamisági feltételrendszer kikerült a megállapodásból.

Megvonnák a demokráciát leépítő tagállamoktól az uniós támogatásokat

Közös nyilatkozatban kritizálta az Európai Parlament öt nagy frakciója az uniós költségvetésről és mentőcsomagról szóló megállapodást. A képviselőcsoportok - köztük az Európai Néppárt - kiálltak amellett, hogy a demokráciát leépítő tagállamoktól megvonhassák az uniós támogatásokat. A kormány szerint Orbán Viktor az eredetileg tervezettnél több pénzt szerzett, a DK azonban a Parlament rendkívüli ülésén hallgatná meg a miniszterelnököt az uniós csúcsról.

Be kell tartani a jogállamiságot

Az Európai Unió történetében először jogállamisági feltételek betartásához kötik az uniós támogatások kifizetését. Az állam- és kormányfők megállapodásában szerepel az erről szóló kitétel - az eredetileg tervezetthez képest azonban jóval enyhébb formában fogadták el, és a részleteiről is később kell megegyezni. Orbán Viktor úgy fogalmazott: az uniós pénzek feltételhez kötését ő hekkelte meg.

Folytatódik a győzködés az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozóján

Berekesztették szombat kora délután az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozóját Brüsszelben, hogy a politikusok inkább szűkebb körben győzködhessék egymást. A 27 tagállam vezetőjének a következő hétéves költségvetésről és a koronavírus-járvány miatti uniós mentőcsomagról kellene megállapodnia.

Most 300 milliárdot vettek ki a Gazdaságvédelmi Alapból

Minden eddiginél több pénzt, nagyjából 300 milliárd forintot vett ki a kormány a járvány miatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból. Ezt a Portfolio.hu írta meg. A gazdasági hatások enyhítésére szánt pénzből az állami kukaholding működtetésére és ingatlanvásárlásokra is költenek. A kormány szerint beruházásokat, vagyis munkahelyek létrehozását támogatják. A Momentum szerint inkább azoknak kellene segíteni a pénzből, akik elveszítették a munkájukat.

Ritkítják a buszmenetrendet

A vonatok után a távolsági buszok menetrendjét is ritkítja a kormány a járványhelyzetre hivatkozva. A Volánbusznál eddig két lépcsőben szüntettek meg járatokat. A Népszava szerint Zalában aláírásgyűjtés indult, mert az állami buszos cég dolgozói úgy tudják: augusztustól törlik a megye és Budapest közötti járatok többségét. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint a korlátozások feloldása után újjászervezik a közlekedést, és a vasútnak elsőbbsége van.

A legszigorúbb szabályozást akarják

Olyan szigorú szabályozást akarnak a pedofiliával kapcsolatos bűncselekményeknél, amit csak a nemzetközi jog lehetővé tesz - ezt mondta az RTL Híradónak az igazságügyi államtitkár. Völner Pál arra nem adott egyértelmű választ, hogy szigorítják-e az átvilágításokat azután, hogy Kaleta Gábor, volt limai magyar nagykövetet elítélték gyermekpornográfia miatt. Felfüggesztett büntetést kapott, miután laptopján 19 ezer, főként kislányokról készült felvételt találtak. 

Utakra és stadionokra is jut pénz

A Bozsik stadion befejezésére, útfejlesztésekre és a szombathelyi fociakadémiára is jut pénz a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére létrehozott alapból. Az mfor.hu írta meg, hogy a kormány 191 milliárd forintot átcsoportosításáról döntött. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a beruházások élénkítik az építőipart és munkahelyeket hoznak létre. A DK szerint a kormány a hobbijaira költ.

Akár ezer fát kivághatnak a Hajógyári-szigeten

Akár ezer nagyobb fát is kivághatnak a budapesti Hajógyári-szigeten, ha elkezdik az árvizek elleni védműrendszer kiépítését. A beruházás környezeti hatástanulmányát a Pest Megyei Kormányhivatal honlapján hozták nyilvánosságra, a legrosszabb forgatókönyvben csaknem 3 hektár ligetes erdő eltűnésével számolnak. A kormány szerint még tart a környezetvédelmi eljárás, de a beruházás után szebb, rendezettebb és védettebb lesz a Hajógyári-sziget.

Plusz 20 milliárdot kaphat jövőre az MTVA

A tervezettnél 20 milliárd forinttal többől, csaknem 100 milliárdból gazdálkodhat jövőre az állami média. Erről a Népszava írt először. Az emelést is tartalmazó javaslatot a költségvetési bizottság kormánypárti többsége támogatta, a Parlamentnek is szavaznia kell róla. A Fidesz az emelést azzal indokolta, hogy az állami média felelősségteljes többletfeladatokat látott el a veszélyhelyzet alatt. Az MSZP és a DK szerint az MTVA a kormány propagandaeszköze.

Simonka-ügy: keresik a felelőst

Közérdekű adatigénylést nyújtott be a Transparency Magyarország, hogy kiderüljön: kinek a hibájából bukhat az állam több mint egymilliárd forintot a Simonka György fideszes képviselőhöz köthető cég felszámolásakor. Az államkincstárnak 40 napja volt arra, hogy a felszámolóbiztost értesítse a jogosulatlanul felvett állami támogatásról - de határidőig nem tették meg. Az agrárminisztérium szerint a felszámolók felelősségét is vizsgálni kell.

Több mint egymilliárd forint közpénzt bukhat az állam

Több mint egymilliárd forint közpénzt bukhat az állam, mert nem tartottak be egy határidőt a Simonka György Fideszes képviselőhöz köthető cég felszámolásakor. Az államkincstárnak 40 napja lett volna arra, hogy a jogosulatlanul felvett állami támogatásokról szóljon a felszámolóbiztosnak - de a határidőig nem tették meg.

20 milliárd forintból vásárol új irodabútorokat a kormány

20 milliárd forintból vásárol új irodabútorokat a kormány - erről a Népszava írt először. A közbeszerzési kiírás alapján sokféle bútort vennének: a kartámla nélküli irodai székektől a drága szövettel vagy bőrrel bevont ülőgarnitúrákig. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság szerint a pénzből csaknem ezer intézményben cserélik le az elhasznált bútorokat. A DK szerint a pénzt inkább a munkahelyek megmentésére kellene költeni.

Újabb vasútvonalakon ritkítanak

Újabb vasútvonalon állítják le a vonatok többségét a járványhelyzetre hivatkozva. Júliustól Csorna és Hegyeshalom között nyolc vonatból hetet pótlóbuszokkal váltanak ki. A menetidő emiatt a duplájára nő. A kormány szerint az intézkedésre a járványügyi készültség miatt van szükség. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a vonatokon könnyebb betartani az utasok közötti védőtávolságot.

Szeptembertől 500 iskolában lesznek iskolaőrök

Gázspray, gumibot és bilincs lesz az iskolaőröknél, lőfegyver viszont nem - erről beszélt tegnap a köznevelési államtitkár a Parlamentben. Maruzsa Zoltán azt mondta, szeptembertől nagyjából 500 iskolában lesznek majd iskolaőrök, de szerinte csak ott, ahol ezt az igazgatók kérték. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint az erre szánt pénzt inkább megelőző programokra kellene költeni.

Orbán a rosszul keresők között

Egy kivétellel az összes miniszter többet keresett tavaly Orbán Viktornál. A 24.hu szerint ez derül ki a kormánytagok adóbevallásainak kivonatából, amelyeket a kormány honlapján tettek közzé. A miniszterek közül a legnagyobb adófizető Rogán Antal lett, aki csaknem 9-szer akkora jövedelem után adózott, mint Orbán Viktor. A legkevesebb adót Varga Judit igazságügyi miniszter fizette.

Új menetrend a MÁV-nál: van olyan állomás, ahonnan csak egy vonat indul naponta

Van olyan állomás, ahonnan csak egy vonat indul naponta, máshol a pótlóbusszal kétszer annyi idő az út, mint vonattal. Mától lépett életbe az új menetrend a MÁV-nál. A vasúttársaság 34 mellékvonalon leállította a vonatok többségét. Az intézkedést azzal indokolták, hogy a járvány miatt visszaesett az utasok száma. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a járatritkításról sem az utasokat, sem az érintett önkormányzatokat nem kérdezték meg.

Milliárdokba került, mégis használhatatlan a medence

Milliárdokba került, kevesebb, mint egy éve adták át, mégis használhatatlan a II. kerületi Gyarmati Dezső uszoda nagymedencéje. Erről a Magyar Hang írt először. A medence alján felhullámosodott a csempe és a szigeteléssel is gond lehet. A polgármester szerint igazságügyi szakértőt kértek fel a helyzet tisztázására. A kivitelező cég az Indexnek azt állította, ők betartották az előírásokat.

Új menetrend, kevesebb vonat

Lesz olyan vonal, ahol jövő szombattól az összes belföldi vonatot pótlóbuszokkal váltják ki - egyebek mellett ezt tartalmazza a MÁV jövő hét végén életbe lépő menetrendje. A vasúttársaság 34 mellékvonalon a vonatok többségét leállítja, több helyen csak napi egy járat közlekedik majd. Az Innovációs Minisztérium úgy reagált: az új menetrend jobban igazodik az utasok igényeihez.

Több száz település mehet csődbe?

Több száz település mehet csődbe a Magyar Önkormányzatok Szövetsége szerint, ha jövőre elveszik tőlük a gépjárműadót, és négyszeresére emelik a szolidaritási hozzájárulást, ami a jövő évi költségvetés tervezetében szerepel. Az érdekképviselet szerint rengeteg településen megszorításokra lehet szükség. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: az önkormányzatok összességében jövőre több pénzt kapnak az ideinél.

MÁV: Járványügyi menetrend jön

34 vasúti mellékvonalon állíthatja le a vonatok többségét a MÁV június 6-ától. Ezt egy vasúti szakportál, a regionalbahn.hu írta meg. A lap szerint 20 mellékvonalon csak napi egy vonat indul majd irányonként. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a MÁV az RTL Híradó megkeresésére csak annyit árult el, hogy ideiglenes járványügyi menetrendet vezetnek be. Az LMP és a Momentum szerint a kormány a mellékvonalak bezárását készíti elő.

Jogsértő parlamenti kitiltások

Jogsértően tiltott ki hat újságírót a Parlamentből Kövér László házelnök még 2016-ban a strasbourgi emberi jogi bíróság szerint. A döntés sértette a tudósítók szólásszabadsághoz fűződő jogát. Kövér Lászlót és a perben a magyar államot képviselő Igazságügyi Minisztériumot hiába kerestük. Az Index főszerkesztője szerint az ítélet minden adófizetőnek fontos.

Menekült férfi a tranzitzónáról: olyan volt, mint egy börtön

Olyan volt, mint egy börtön - ezt mondta az RTL Híradónak a tranzitzónáról egy menekült férfi, akit családjával együtt szerda éjszaka engedtek el Röszkéről. Ő és családja több mint egy éve várt arra, hogy elbírálják menedékkérelmüket. A kormány azután döntött a tranzitzónák bezárásáról, hogy az Európai Bíróság jogellenesnek nyilvánította a menekültek fogvatartását.A miniszterelnök az állami rádióban veszélyesnek nevezte a döntést.

Ingyen kellene odaadni az augusztus 20-ai ünnepségekhez használt közterületeket

Ingyen kellene odaadnia a fővárosnak és a kerületeknek az augusztus 20-ai ünnepségekhez használt közterületeket a kormány által kiválasztott szervezőnek. Az erről szóló törvénymódosító javaslatról az mfor.hu írt először. A kormány szerint idén többnapos lesz az állami ünnepségsorozat, és a közterületek a zavartalan lebonyolításhoz kellenek. Az ellenzéki vezetésű Budavári Önkormányzat szerint ez kisajátítás.

Orbán Viktor sajtófőnöke: a miniszterelnök minden óvintézkedést megtesz

A kormánytagok egészségügyi állapotát rendszeresen ellenőrzik. Ezt válaszolta a Kormányzati Tájékoztatási Központ arra a kérdésünkre, hogy szűrik-e koronavírusra az állami vezetőket. A tárcavezetők közül a külügyminiszerről és a belügyminiszterről tudni, hogy tesztelték. Orbán Viktor sajtófőnöke csak annyit közölt: a miniszterelnök, aki hol hord maszkot, hol nem, minden óvintézkedést megtesz.

A magyar kormányról vitáztak az Európai Parlamentben

Napi jelentéseket kap a magyar kormány intézkedéseiről - ezt mondta az Európai Bizottság alelnöke az Orbán-kormány veszélyhelyzetben hozott intézkedéseiről rendezett európai parlamenti vitán. Vera Jourová szerint az Orbán-kormány nagyobb hatalmat kapott, mint bármelyik uniós ország kormánya. A vitában a rémhírterjesztés miatti előállításokat is bírálták. A Fidesz szerint a vita olyan volt, mint egy koncepciós per.

Varga Judit nem szólalhat fel az Európai Parlament csütörtöki vitájában

Nem szólalhat fel az Európai Parlament csütörtöki vitájában a magyar igazságügyi miniszter - közölte az RTL Híradó kérdésére az EP szóvivője. A testület csütörtökön arról a törvényről vitázik, amely alapján Orbán Viktor rendeletekkel kormányozhat a veszélyhelyzet alatt. A szóvivő szerint a hasonló vitáknál az érintett országok kormányfőinek szoktak felszólalási lehetőséget adni. Orbán Viktor azonban jelezte, hogy nem ér rá. Varga Judit az állami rádióban arról beszélt: diplomáciai következményei lesznek, ha nem szólalhat fel.

Nem szólalhat fel az Európai Parlament csütörtöki ülésén a magyar igazságügyi miniszter

Nem szólalhat fel az Európai Parlament csütörtöki ülésén a magyar igazságügyi miniszter – közölte az RTL Híradó kérdésére az EP szóvivője. Jaume Duch Guillot szerint a hasonló vitákban az érintett országok kormányfőinek vagy államfőinek szokták megadni a lehetőséget arra, hogy beszéljenek. Azt mondta, Orbán Viktor az elmúlt években kétszer is élt ezzel a lehetőséggel, és most is meghívták.

Vita a fővárosi újranyitásról

A főpolgármester nélkül dönthet a kormány a kijárási korlátozás enyhítéséről. Karácsony Gergely az RTL Híradónak azt mondta: nem hívták meg a szerdai kormányülésre, ahol az operatív törzs szerint az intézkedés enyhítése is téma lesz. Kovács Zoltán államtitkár szerint Budapest újraindításának az a feltétele, hogy kevesebben haljanak meg a fővárosi idősotthonokban. A főpolgármester szerint a kormány nem szakmai, hanem politikai döntésre készül.

Lengyel Róbert: Elkótyavetyélik a Balatoni Hajózási Zrt. vagyonát

Elkótyavetyélik a Balatoni Hajózási Zrt. vagyonát - ezt mondta az RTL Híradónak a siófoki polgármester a cég átalakításáról. Lengyel Róbert szerint kikötők, kempingek és szállodák kerülhetnek kormányközeli tulajdonba. A nagyobbrészt állami tulajdonú cég szerdán elfogadott átalakítási stratégiáját több polgármester is bírálta. A Magyar Turisztikai Ügynökség azt közölte: céljuk, hogy a Bahart európai színvonalon szolgáltasson.

Kikötőket, kempingeket adnak magánkézbe a Balatonnál

11 balatoni vitorláskikötő üzemeltetését adná magánkézbe a Balatoni Hajózási Zrt. A nagyobb részt állami tulajdonú cég emellett négy kikötőt, két kempinget és hajókat is értékesít, több balatoni hajójáratot pedig megszüntetnek. A Bahart szerint erre a koronavírus-járvány miatti veszteségek miatt van szükség. A tóparti önkormányzatokat tömörítő Balaton Szövetség szerint egyetlen érintett településen sem támogatták a tervet.

Éles vita a járvány kezeléséről a Parlamentben

Lemondásra szólították fel a Parlamentben az emberi erőforrások miniszterét. Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a kórházi ágyak kiürítése miatt aljasnak nevezte a kormánypártokat, amit Kásler Miklós visszautasított. Az ellenzéki képviselő a tatabányai kórház koronavírusban meghalt dolgozójáról és egy másik beteg haláláról is kérdezte a minisztert. Ő azt mondta: minden magyar beteg halálát meggyászolja.

Orbán Viktor „közvetlenül és kötetlenül” akar kommunikálni az emberekkel

A miniszterelnök közvetlenül és kötetlenül akar kommunikálni az emberekkel - ezt írta az RTL Híradónak Orbán Viktor sajtófőnöke. A járvány kirobbanása óta a miniszterelnök követőinek száma több mint háromszázezerrel nőtt a Facebookon. Orbán Viktor a nagy bejelentések többségét ott hozta nyilvánosságra

Mégis közmunkát adhat az állam

A közmunkaprogramok bővítésére készülnek a koronavírus-járvány miatt - ezt mondta csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Miközben az innovációs minisztérium két napja még azt állította, nem céljuk a közmunkások számának növelése, mára az is kiderült, vízügyi és rendészeti területen bővítenének. A DK szerint a kormány képtelen megoldani az egyre növekvő munkanélküliséget.

Személyeskedő vitába torkollott a népjóléti bizottság ülése

Politikai elfogultsággal vádolta meg az országos tisztifőorvost a DK parlamenti képviselője a népjóléti bizottság kedd esti 8-ig tartó ülésén. Varga Zoltán arra tett utalást, hogy Müller Cecília a Miniszterelnökségről érkező utasításokat követ. A tisztifőorvos úgy reagált: nem könnyű a járványügyi intézkedések elviselése, kell hozzájuk a mentális segítség. A külügyi államtitkár pedig dühtől remegő hangon kérte számon a DK-s politikust.

„Húzd meg, ereszd meg” módszer a járvány kézbentartására

Szerdán dönt a kormány arról, hogyan változnak a kijárási szabályok május 3-a után. Ezt a Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte az RTL Híradó megkeresésére. Úgy tudjuk, a részleteket csütörtökön jelentik be. A kormányközeli Magyar Nemzet azt írta: országszerte kötelezővé tehetik a maszkviselést, és fokozatosan újranyithatnak az éttermek, a kávézók és a szállodák. A lap szerint megváltozhat az az idősáv is, amit a nyugdíjasoknak tartanak fent a boltokban.

Fertőzött önkormányzati dolgozók

Ezentúl minden héten tesztelik az önkormányzati dolgozókat az I. kerületben. Ezt a polgármester mondta az RTL Híradónak, a tesztelést az önkormányzat fizeti. Azután döntöttek erről, hogy az általuk megrendelt szűrésen 18 munkatársuk lett pozitív. Pécsen az önkormányzat adóirodáját kellett bezárni, mert az egyik ott dolgozó férje koronavírusos lett. Ott is tesztelést terveznek. Tömeges tesztelésre készül a kormány is, de a részleteiről két napja hiába kérdezzük az Operatív Törzset.

Orbán Viktor: Új szabályok jönnek

Gőzerővel dolgoznak az élet újraindításához szükséges szabályokon - erről beszélt Orbán Viktor az állami rádióban. A miniszterelnök azt mondta: jövő hét végére a kijárási korlátozások helyett új szabályokat vezetnek be, mert akkor kezdődik a járvány elleni védekezés második szakasza. Az LMP szerint az időseknek és a krónikus betegeknek ingyen kellene maszkot adni az enyhítések bevezetése előtt. 

A kórházi ágyak kiürítését több ellenzéki párt is kritizálta a Parlamentben

Sokan a kórházban parkoltatják az idős hozzátartozójukat, és ők sivalkodnak a legjobban, hogy gondoskodni kell róluk - ezt írta a kórházi ágyak kiürítéséről a Fidesz makói frakcióvezetője a Facebookon. Mágori Andrást hiába kerestük, ahogy a Fidesz sem adott választ arra, hogy egyetértenek-e vele. A DK bocsánatkérésre szólította fel a politikust.

Százmilliárdok Magyarországnak koronavírus elleni védekezésre

A járványban legsúlyosabban érintett Olaszországnál is több uniós pénzt költhet Magyarország a koronavírus elleni védekezésre. Erről ír a Spiegel német hírmagazin. A lap szerint az Orbán-kormány csaknem kétezer milliárd forintnak megfelelő összeget csoportosíthat át, miközben a hatszor népesebb Olaszországnak feleakkora összeg jut. A kormány azt közölte: az Európai Unió nem adott pluszpénzt, mert szerintük ezek a támogatások egyébként is járnának az országnak.

A fociklubok is jól járhatnak a bankokra kivetett különadóval

Az arról szóló kormányrendelet alapján ugyanis a pénzintézetek akár meg is felezhetik a védekezési alapba befizetendő összeget, ha helyette látványsportokat támogatnak. A kormányt hiába kerestük. A Momentum szerint a focikluboknak fel kellene ajánlaniuk az állami támogatásuk felét a koronavírus elleni védekezésre.

Sokallják az elvégzett koronavírus teszteket

Körlevelet írt a baranyai tisztifőorvos a megyei háziorvosoknak, mert olyan esetekben is koronavírus tesztet kérnek, amelyek szerinte nem gyanúsak. A megyei tisztifőorvos azt írta, hogy ez a járvány terjedését segítő viselkedés. Az operatív törzset a levélről hiába kérdeztük. A Válasz Online-on egy koronavírusos kutató arról írt, hogy neki két hetet kellett várnia a tesztre azután, hogy belázasodott.

Kásler lemondását követelik a kórházi ágyak kiürítése miatt

Az emberi erőforrások miniszterének lemondását követelik az ellenzéki pártok a kórházi ágyak kiürítése miatt. A DK szerint a fertőzöttek számáról közzétett hivatalos adatok nem indokolják az intézkedést. Az MSZP-nél úgy látják: a hazaküldött időseknek a ledolgozott éveik után jár az ellátás, a Momentum pedig azt javasolta, hogy az orvosi kamara indítson etikai vizsgálatot Kásler Miklós ellen. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint a kormány azért intézkedett, hogy csökkentsék a járvány terjedésének sebességét.

Súlyos betegeket is hazaküldtek

Súlyos, vagy akár magatehetetlen állapotban lévő betegeket is hazaküldtek a kórházak kiürítése miatt - ezt nyilatkozták az érintettek az RTL Híradónak. Kedd éjfélig a kórházi ágyak 60 százalékát kell felszabadítani, hogy - szükség esetén - el tudják helyezni a koronavírusos betegeket. Az országos tisztifőorvos azt mondta, a legrosszabb forgatókönyvre készülnek.

„Folyamatosan tesztelni kellene”

Folyamatosan tesztelni kellene az egészségügyi dolgozókat az orvosi kamara szerint, mert így elkerülhető lenne, hogy ők terjesszék a járványt. Ezt azután közölték, hogy a miniszterelnök az állami rádióban pénteken arról beszélt: az orvosok és az ápolók akár 20 százaléka is megfertőződhet a koronavírussal. A DK szerint a Kínából vásárolt védőeszközök minőségét is ellenőrizni kellene, mert kiderült: több országba is selejtet szállítottak.

Orbán: 7500-8000 lélegeztetőgép is kellhet

Akár 7500-8000 lélegeztetőgépre is szükség lehet a járvány tetőzésekor a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor erről az állami rádióban beszélt. Azt is mondta, hogy átképzéseket indítanak orvostanhallgatóknak, hogy legyen elég ember a gépek kezeléséhez. A DK szerint, ha a kormány többet költött volna az egészségügyi dolgozók bérére, akkor kevésbé lenne aggasztó a szakemberhiány.

Az ellenzék szerint semmitmondó a gazdaságvédelmi akcióterv

Ködösítés, semmitmondó, túl kevés - így reagáltak az ellenzéki pártok a miniszterelnök bejelentésére. A DK szerint Orbán Viktor Európa legkisebb válságkezelő csomagját jelentette be. Az MSZP azonnali nyugdíjemelést javasol, a Momentumnál pedig úgy látják: továbbra sem tudni, mi lesz azokkal az emberekkel, akiknek megszűnt a munkahelyük.

Máshonnan venne el az ellenzék

Kivérezteti az ellenzéki pártokat, ha a kormány javaslatának megfelelően elveszik az állami támogatásuk felét. Több pártból is ezt mondták az RTL Híradónak. A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be arról, hogy inkább a sok közbeszerzést elnyerő vállalkozókat adóztassák meg. Az LMP a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására költene feleannyit.

Kizáratnák a Fideszt


szerző:
2020.04.02. 18:35
Kizáratnák a Fideszt

Közös nyilatkozatot adott ki 13 uniós tagállam kormánya arról, hogy a veszélyhelyzetre hivatkozva sem lehet fellépni a jogállamiság és a sajtó ellen. Az Európai Bizottság elnöke azt mondta, kifejezetten aggódik a magyarországi helyzet miatt, mert szerinte az Orbán-kormány néhány intézkedése túl messzire megy. Varga Judit igazságügyi miniszter úgy reagált: egyetértenek a 13 ország nyilatkozatával, és sajnálják, hogy Magyarország nem csatlakozhatott hozzá. Közben már 13 tagpárt követeli, hogy a Fideszt zárják ki az Európai Néppártból.

Vizsgálják a koronavírus elleni védekezésről szóló magyar törvényt

Már vizsgálja az Európai Bizottság a koronavírus elleni védekezésről szóló magyar törvényt.  Az uniós biztosok ma külön tárgyaltak a jogszabályról. A rendeleti kormányzást bevezető módosítás miatt a luxemburgi külügyminiszter azt javasolta, hogy az Orbán-kormány képviselőit többet ne engedjék be az uniós egyeztetésekre, az Európai Néppárt elnöke pedig körlevélben kérte a tagpártokat a Fidesszel kapcsolatos álláspontjuk felülvizsgálatára. A kormány nemzetközi szóvivője szerint a jogszabály megfelel az uniós jognak. 

Uniós pénzből vásárolhat a kormány

Uniós pénzből vásárolhat lélegeztetőgépeket, maszkokat és védőruhákat a kormány, miután bejelentették, hogy Magyarország is részt akar venni az európai vésztartalék létrehozásában. Az Operatív Törzs szerint erről a hazai készletek áttekintése után döntöttek. A vésztartalékból a bajba jutott országok kaphatnak orvosi eszközöket. Az Európai Bizottság szóvivője az RTL Híradónak azt mondta: az eredeti tervekhez képest a csatlakozó tagállamoknak önrészt sem kell fizetniük.

Kérhetnek az EU-s pénzekből

Egészségügyi eszközökből uniós vésztartalékot hoz létre az Európai Bizottság. Több mint 28 milliárd forintból lélegeztetőgépeket, maszkokat és védőruhákat vásárolnak, amiből a bajba jutott tagállamok kaphatnak. A Momentum szerint ebből a magyar kórházaknak is igényelni kellene. A katasztrófavédelem szerint még vizsgálják a lehetőséget.

2000 milliárd Magyarországnak?

Támogatta az Európai Parlament az Európai Bizottság javaslatát arról, hogy az uniós tagállamok 37 milliárd eurót költhessenek a koronavírussal kapcsolatos kiadásokra. A képviselők a járványhelyzet miatt távszavazással döntöttek erről. A Bruxinfó szerint Magyarországnak átszámítva csaknem 2000 milliárd forintos segítség jut, a kormány azonban ezt vitatja.

Otthagyta az önkéntes karantént, és bement a Parlamentbe

Otthagyta az önkéntes karantént, és bement a Parlamentbe egy Fideszes országgyűlési képviselő. B. Nagy László március 13-án együtt koszorúzott a szegedi egyetem rektorával, akiről kiderült, hogy koronavírusos. A politikus az RTL Híradónak azt mondta: a parlament fontos témát tárgyalt, ezért nem tehette meg, hogy otthon marad.

A vállalkozóknak és a magánembereknek is kedvező gazdasági csomagot jelentettek be

Több, mint 80 ezer kisvállalkozásnak nem kell adót fizetnie június végéig. Azoknak, amelyek KATÁZ-nak. Orbán Viktor újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be. Így felfüggesztik a kilakoltatásokat és az adóvégrehajtásokat. Meghosszabbítják a lejáró GYES jogosultságot, és könnyítést kapnak a médiaszolgáltatók is. Az MSZP támogatja ezeket az intézkedéseket, de szerintük direktben is segítséget kellene nyújtani az embereknek.

A fiataloknak is vigyázniuk kell, hogy ne kapják el a koronavírust

Ne vigyék le az utcára a kisbabákat a járvány idején - ezt javasolja az operatív törzs. Az országos tisztifőorvos szerint az újszülötteket inkább nyitott ablaknál, vagy ha van, az erkélyen dajkálják. Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója is azt mondta, a fiataloknak is vigyázniuk kell, hogy ne kapják el a koronavírust.

Felfüggesztik a hiteltörlesztést

Év végéig felfüggesztik a hiteltartozásokat - ezt a miniszterelnök jelentette be a kormányülés szünetében. Azt mondta, több pontos gazdasági intézkedéscsomagról döntöttek, hogy a lehető legtöbb munkahelyet megtartsák. Ezért például a turizmusban és vendéglátásban június végéig a munkáltatóknak nem kell járulékot fizetniük és a dolgozók terheit is jelentősen csökkentik.

Sokszor el kell dönteniük, hogy kinek adják meg a túlélés esélyét

Megrázó interjút adott egy torinói orvos az RTL Híradónak. Marco Vergano azt mondta, egy hét alatt ötszöröződött meg a lélegeztetőgépre szoruló betegeik száma, és sokszor nekik kell eldönteni, hogy kinek adják meg a túlélés esélyét. Szakmai szervezetük előre figyelmeztetett a koronavírus következményeire és ajánlást is készítettek - az elején mégis csak kritikát és támadásokat kaptak érte.

Szükség esetén karantént rendeznek be a kiürített kollégiumokban

Szükség esetén karantént rendeznek be a kiürített kollégiumokban - erősítette meg az RTL Híradónak az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca szerint az egyetemisták eddigi lakóhelyén azokat helyezik majd el, akik tünetmentesek, nem szorulnak kórházi kezelésre és nem tudják megoldani az otthoni karantént. Tegnap este több kollégiumnál is óriási tömeg alakult ki a kiköltöző kollégisták miatt.

Már épül a konténerkórház

Járványkórház felépítését kezdték el kora reggel Kiskunhalason. Ha elkészül, a mobilkonténerekből kialakított épületben 150 beteget tudnak elhelyezni. Orbán Viktor szerint döntöttek arról, hogy mától akár az orvostanhallgatókat is behívhatják dolgozni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig levélben toboroz önkénteseket a 65 év feletti orvosok pótlására.

15 órától be kell zárniuk az éttermeknek

Nincs értelme kinyitni, ha délután 3-kor be kell zárni - ezt mondta stábunknak egy budapesti vendéglős. A Vendéglátók Ipartestületénél állami segítségre számítanának a járvány lecsengése után. A nagy áruházláncokat is tömörítő kereskedelmi szövetség tudomásul veszi a döntést. Azt mondták, továbbra sincs értelme a boltok megrohamozásának.

Rendhagyó megemlékezések

1848 sokkal több volt egy lázas forradalomnál - erről beszélt az ünnep alkalmából a köztársasági elnök. Áder János azt kérte, mindenki otthon emlékezzen meg március 15-éről. Budapesten és a megyeszékhelyeken elmaradtak a rendezvények, néhány kisebb településen viszont megtartották a megemlékezést. A miniszterelnök a határon túli magyaroknak írt levelet, az ellenzéki pártok pedig közös videóval emlékeztek. 

Az iskolák azonnali bezárását kérik a pedagógus szervezetek

A gyerekek egészsége mellett a többségében idős tanárok miatt is aggódnak. A Kormány és az Operatív Törzs egyelőre nem változtatott korábbi döntésén, továbbra is csak az egyetemekre érvényes a szünet. A megjelent kormányrendelet határozottan megtiltja az általános és középiskolai igazgatóknak, a jegyzőknek és az Oktatási Hivataloknak a rendkívüli szünet elrendelését.

Több emeletet is kiürítettek

Kiürítették egy irodaház több emeletét Budapesten, mert egy ott dolgozónak pozitív lett a koronavírus tesztje. Erről az Index írt először. Egy 27 éves magyar állampolgárról van szó, aki Izraelből tért haza. Úgy tudjuk, dolgozni is bejárt, de rosszul érezte magát ezért hazaküldték.Az operatív törzs szerint kórházban van, és két ismerősét is karanténba helyezték.

Aggódnak a Bajcsy-Zsilinszky kórház dolgozói

Másfél héttel azelőtt, hogy kiderült koronavírusa van, a Bajcsy-Zsilinszky kórházban műtötték azt a súlyos állapotban lévő, 70 éves férfit, akit az ötödik magyar fertőzöttként tartanak számon. Az RTL híradónak nyilatkozott a kórház egyik munkatársának hozzátartozója. Azt mondta, a beteget operáló csapat tagjai most is dolgoznak és tudomása szerint napokig semmilyen vizsgálatot nem végeztek rajtuk. A tisztifőorvos szerint kizárt, hogy a műtétek végzők megfertőződtek volna.

12 koronavírus-fertőzött van Magyarországon

12-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. Ezt az operatív törzs ülése után jelentették be. Az új fertőzöttek mindegyike olyan külföldi diák, aki már eddig is karanténban volt. Az állami ünnepségek lefújása után az operatív törzs az óvodáktól és az iskoláktól is azt kéri, hogy ne szervezzenek rendezvényeket március 15-e alkalmából. Az RTL Híradónak az egyik karanténban lévő svéd-iráni diák azt állította, nem voltak erőszakosak, ahogy azt az operatív törzs állította.  

Teljes zárlat Olaszországban a koronavírus miatt

Itália jövője az Önök kezében van - ezekkel a szavakkal jelentette be az olasz miniszterelnök, hogy az északi tartományok után egész Olaszországot lezárják. A mától érvényes intézkedést a koronavírusos fertőzések számának jelentős növekedésével magyarázzák. Megtiltották a nyilvános eseményeket, bezárnak a színházak, mozik, elmaradnak a sportendezvények, el kell halasztani az esküvőket, temetéseket. Olaszországban a tegnap esti adatok szerint már több, mint 9100 fertőzött és 463 halott van.

Diktátorhoz hasonlította Jakab Pétert a kilépett képviselő

Újabb parlamenti képviselő lépett ki a Jobbikból, pár héten belül a második. Bana Tibor a közösségi oldalán diktátorhoz hasonlította Jakab Péter pártelnököt. A Jobbik szóvivője szerint azok lépnek ki, akik nem akarnak keményebben dolgozni a kormányváltásért. Gyurcsány Ferenc közben arról beszélt: három teljes MSZP alapszervezet akar átlépni a DK-ba. A szocialisták ezt tagadják.

Közös jelölt? Közös lista?

Érdemes lenne közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet állítani a 2022-es választásra, a közös listát azonban nem támogatja - erről beszélt az Indexnek adott interjújában a Jobbik elnöke. Jakab Péter szerint az ellenzék esélyesebb a győzelemre, ha van egy olyan lista is, amin nem szerepel Gyurcsány Ferenc. A DK aláírásgyűjtést indított a teljes ellenzéki összefogásért, amit az MSZP is támogat. A Momentum a közös jelöltállítással egyetért - a listáról később döntenének.

„A DK az ellenzék vezető ereje”

Ha az ellenzék összefog, akkor győzni fognak 2022-ben - erről beszélt a DK tisztújító kongresszusán Gyurcsány Ferenc. A pártelnök szerint az önkormányzati választásból azt tanulták meg, hogy működik az ellenzéki koalíció, és ha hatékonyan vezetik a városokat, akkor az országot is vezetni tudják majd. Gyurcsány Ferenc bírálta a kormányt, mert szerinte többet költenek, ahogy fogalmazott, propagandára, mint a koronavírus elleni védekezésre. Szerinte az elmúlt évben a DK lett az ellenzék vezető ereje, de az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

Jó az együttműködés a románokkal

Nem kell megerősíteni a román határszakasz védelmét a menekültek miatt - erről beszélt az RTL Híradó kérdésére a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Előzőleg a török állami média arról tudósított, hogy Magyarországot Románia felől lehet megközelíteni - ahol nincs kerítés. A Jobbik szerint ez is bizonyítja, hogy Orbán Viktor hiába barátkozott Erdogan elnökkel.

Magyarok is vannak a vesztegzár alá helyezett szállodában

Magyarok is vannak abban a szállodában, amit a Kanári-szigeteken helyeztek vesztegzár alá a koronavírus miatt. A Külügyminisztérium szerint a pontos számukat nem tudni, a madridi konzul azonnal a helyszínre indult. Budapesten egy olyan kamionsofőrt helyeztek karanténba, aki Észak-Olaszországból tért haza, és rosszul érezte magát. Őt mentővel vitték kórházba. Japánban, a hétfőn azonosított első magyar koronavírus fertőzöttet kórházba szállították, hogy további teszteket végezzenek.

Koronavírus: Azt mondják, a súlyának megfelelően kezelik a helyzetet itthon

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter meghallgatását kezdeményezi a DK a koronavírus terjedésével kapcsolatban. Az ellenzéki párt szerint a kórházakban továbbra is gondokat okoz az eszköz és a szakemberhiány. A Jobbik szerint a kormánynak inkább a vírussal kapcsolatban kellene tájékoztató kampányt indítania. A Belügyminisztérium államtitkára szerint a súlyának megfelelően kezelik a helyzetet.

Koronavírus: magyar beteg is van

A Külügyminisztérium bejelentette, hogy egy magyarnál is kimutatták a koronavírust. A Japán mellett karanténban tartott Diamond Princess hajón dolgozó egyik magyar tesztje lett pozitív. Egyelőre nincs láza és nem is köhög. A japán hatóságok elkülönítették.

„Senki nincs a törvény felett”

Megsérti a bíróságok függetlenségét a kormány, amikor jogerős ítélet ellenére sem akarnak kártérítést fizetni a gyöngyöspatai romáknak. Erről beszéltek a parlament előtti tűntetésen, amit éppen azért rendeztek, hogy kiálljanak a gyöngyöspatai romák mellett. Az egyik érintett diák az RTL Híradónak azt mondta: azért tüntet, mert megalázó volt, ahogy az iskolában bántak velük. A kormány szerint a tüntetés mögött olyan civil szervezetek állnak, amelyeket Soros György támogat.

MSZP-ből ki, DK-ba be

Kilép az MSZP-ből és a DK-ban politizál tovább két kerületi polgármester. Szaniszló Sándor és Kiss László a döntésüket azzal indokolták az Indexnek, hogy a polgármesteri programjuk végrehajtásához a DK-tól kapják meg a megfelelő garanciákat és politikai támogatást. A szocialistákat meglepte a két politikus döntése. Molnár Zsolt pártigazgató az RTL Híradónak azt mondta: elfogadhatatlannak tartják a lépést.

Mi olyan nagyon titkos a felcsúti tao-pénzek körül?

Az elmúlt  években körülbelül 25 milliárd forint jutott a Felcsúti focicsapatnak a tao-pénzekből, de hogy ezt tételesen mire költötték, arra évek óta nem adnak választ. Pedig bírósági ítélet kötelezi őket arra, hogy elszámoljanak az adófizetőktől kapott összegekkel. De a magyar futball átláthatatlanságának része az is, hogy pontosan mennyit keresnek a sikeresnek semmiképp se mondható magyar focisták.

Sport helyett utakra költene Érd ellenzéki polgármestere

Kiszállna az ország egyik legsikeresebb női kézilabdacsapatának finanszírozásából Érd ellenzéki polgármestere. Csőzik László szerint amíg a városban alig jut pénz utakra, járdákra és vízelvezetésre, addig nem lehet közpénzből százmilliókat sportra költeni. Ezért most szponzort keresnek. A tavaly leváltott Fideszes polgármester szerint az új városvezetés meg akarja szüntetni az évek óta sikeres klubot.

Dunaújvárosban nyert az ellenzék

Dunaújvárosban országgyűlési választás esetén is működött az ellenzéki összefogás. A vasárnapi időközi választáson a közös jelöltként indított Kálló Gergely a szavazatok több mint 56 százalékát kapta. Az RTL Híradónak nyilatkozó választási szakértő szerint csak egy körzetről van szó - az összesben együttműködni nehezebb lesz az ellenzéki pártoknak.

Állami cégeknek előbb fizetnek

Újabb hatmilliárd forintot ad a kormány, hogy a kórházak törleszthessék az adósságaikat a beszállítóknak. Ezzel együtt már 19 milliárd forintnyi adósság rendezéséről van megállapodás. A teljes tartozás azonban ennek többszöröse. A minisztérium azt közölte először az állami, önkormányzati vagy egyházi cégeknek fizetnek. A beszállítók képviselője ezt abszurdnak tartja.

Átvilágították Kaleta Gábort, mégsem derült ki a vád

Ha igaz a vád, akkor a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint is ki kell vizsgálni, hogyan ment át az átvilágításon a pedofilbotrányba keveredett volt perui magyar nagykövet. Kaleta Gábor 2001. óta dolgozik állami megbízatásban, azóta akár négyszer is átvilágíthatták. Az ügyészség szerint a volt diplomata laptopján és telefonján is találtak gyerekekről meztelen képeket, több mint 19 ezret.

Szigorú átvilágításon esett át Kaleta Gábor kinevezése előtt, hiába

Szijjártó Péter külügyminisztert és a titkosszolgálatok vezetőit is meghallgatná az ellenzék a volt perui magyar nagykövet pedofilbotránya miatt. A korábbi diplomata márciusban áll bíróság elé, mert 19 ezer, pedofil képet találtak nála. Az MSZP és a Momentum szerint ez a Külügyminisztérium és a titkosszolgálatok vezetőinek felelősségét is felveti, mert a volt diplomata szigorú átvilágításon esett át kinevezése előtt. A kormány szerint nincs szükség az átvilágítás szigorítására.

Vizsgálatot indít a bajai dokumentumok ügyében Péterfalvi Attila

Amint megkapja a bejelentést, vizsgálatot indít a bajai dokumentumok ügyében az adatvédelmi hatóság elnöke. Péterfalvi Attila szerint nem tehet mást. Tegnap számoltunk be arról, hogy a város új vezetése egy kétezer nevet és címet tartalmazó listát talált az egyik irodában. Szerintük az egy közvélemény-kutatáshoz kapcsolódik, amit a város korábbi fideszes vezetése rendelt meg. Az akkori polgármester szerint ő ilyet nem kért.

Már csak 2-3 hétre elég a Fővárosi Közterület-fenntartó pénze

Már csak két-három hétre elég a fővárosi közterület-fenntartó pénze, utána fennakadások lehetnek a budapesti szemétszállításban - ezt mondta az RTL Híradónak a cég felügyelőbizottsági elnöke. A gondot az okozza, hogy az önkormányzati vállalat és a számlákat kiküldő állami kukaholding nem tud megegyezni nagyjából 10 milliárd forint tavaly beszedett szemétdíjról.

Több fideszes vezető távozhat

Akár 20 helyen választókerületi elnököt cserélhet a Fidesz az önkormányzati választások eredménye miatt - írta meg a 24.hu. Mivel a Fidesz általában a választókerületi elnököket indítja képviselőnek, ez sok billegő körzetben új jelöltet jelenthetne a következő választáson. A Fidesz egyik regionális igazgatója Híradónknak azt mondta: a döntést nem most közlik az érintettekkel, de a legutóbbi választás előtt is nagyjából ennyi helyen cseréltek.

Kétharmaddal fogadták el a magyar és a lengyel kormány intézkedéseit elítélő állásfoglalást

Kétharmados többséggel fogadták el az Európai Parlamentben a magyar és a lengyel kormány intézkedéseit elítélő állásfoglalást. A képviselők ebben egyebek mellett azt javasolják, hogy csak azok a tagállamok kaphassanak uniós támogatást, ahol tiszteletben tartják a jogállamiságot. A kormánypárt úgy reagált: ez a bevándorláspárti szervezetek nyomásgyakorlása.

Orbán: egy gazdaságvédelmi és egy környezetvédelmi intézkedéscsomagon is dolgozik a kormány

Két új akcióterv kidolgozását is bejelentette a miniszterelnök az idei első Kormányinfón. Orbán Viktor szerint egy gazdaságvédelmi, valamint egy klíma- és környezetvédelmi intézkedéscsomagon is dolgozik a kormány. Ez utóbbiról annyit árult el, hogy 2022-től csak elektromos buszokat lehet majd vásárolni, és minden illegális szemétlerakót felszámolnak. A miniszterelnök azt mondta: az idei évtől egyetlen kórház sem zárhatja adóssággal az évet.

A szigorítások után tényleg nyugodtabb hely lesz-e a parlament?

Biztos emlékeznek azokra a parlamenti jelenetekre, amikor az ellenzéki képviselők, erős figyelemfelhívó akciókkal reagáltak egy-egy döntésre. Megszállták az elnöki pulpitust, elözönlötték a parlamenti patkót, sípoltak... Vagy, amikor 2018 végén bementek az MTV székházba. Ettől az évtől, ha ilyesmire vetemednének, az eddigieknél sokkal keményebb büntetésekre számíthatnak. De, vajon tényleg nyugodtabb hely lesz-e a parlament? És miért mondják az ellenzékiek, hogy ezzel komolyan csorbulnak a jogaik?

A viták ellenére együttműködik az MSZP és a Momentum

A viták ellenére közös listát és közös miniszterelnökjelöltet szeretnének 2022-ben a Momentummal - erről az MSZP budapesti elnöke beszélt az RTL Híradónak. A két párt heteken át nem tudott megegyezni arról, hogy kinek a jelöltje induljon az angyalföldi időközi önkormányzati választáson, ezért külön indulnak. A Momentumos Kerpel-Fronius Gábor az ATV-nek arról beszélt, hogy az MSZP-ből megzsarolták, amit a szocialisták tagadnak.

Gyermekotthonban élő kisgyerekek kaptak ajándékot

Több mint hétezer gyerekotthonban élő kisgyerek kapott személyre szabott ajándékot a minisztériumok dolgozóitól. Idén először tartottak ilyen akciót, a gyerekek kívánságainak megvalósításában az összes minisztérium munkatársai részt vettek. Fülöp Attila szociális államtitkár szerint az ajándékozással azt akarták megmutatni a nehéz sorsú gyerekeknek, hogy nincsenek magukra hagyva.

Soron kívüli vizsgálatot indított az alapjogi biztos a győri kettős gyerekgyilkosság ügyében

Kozma Ákos a gyerekvédelmi szervek felelősségét szeretné tisztázni. A Fidesz szerint a bíróság hibázott, amikor kiengedték a börtönből a férfit, aki korábban megpróbálta megölni a feleségét. A Szombathelyi Törvényszék szerint az igazságügyi pszichológus egyebek mellett azt állapította meg róla, hogy nincsenek kóros személyiségvonásai és szeretettel bánik a gyerekeivel.

Átfogó kormányzati vizsgálatot indítanak a győri családirtás miatt

Átfogó kormányzati vizsgálatot rendelt el az igazságügyi miniszter a győri családirtás miatt. Varga Judit ezt azután jelentette be, hogy Péterfy-Novák Éva író nyílt levélben követelt magyarázatot a történtekre. Az Igazságügyi Minisztérium szerint az összes érintett hivatal és hatóság, sőt a szakértők munkáját is kivizsgálják majd. A nők elleni erőszak ellen küzdő civil szervezet szerint a hatóságok képtelenek a potenciális támadók kiszűrésére.

Így indokolta a kormány a Puskás Aréna éjszakai kivilágítását

Az új Puskás Aréna turisztikai attrakció, és mindenki büszke lehet rá  - egyebek mellett ezzel indokolta a Miniszterelnökség államtitkára, hogy miért kell egész éjjel kivilágítani az épületet. Erre egy Jobbikos politikus kérdezett rá. A Miniszterelnökség államtitkára szerint egy szimbolikus épületet újítottak fel, a Jobbik úgy reagált: kórházakat is fel kellene.

Orbán: Közép-Európa a világ egyik legsikeresebb térsége lehet

Orbán Viktor szerint a világ egyik legsikeresebb térsége lehet Közép-Európa, ahová Nyugat-Európából érkeznek a munkát kereső emberek. Erről Temesváron beszélt, az onnan indult forradalom 30. évfordulóján. A miniszterelnök azt mondta, sokan még nem hisznek ebben, pedig szerinte lehetséges, ha összefognak a térség országai. A DK szerint alacsony bérekkel és magas árakkal a kormány a magyar munkavállalók itthon tartására sem képes.

Gulyás Gergely: Nincs ok bocsánatkérésre Kovács Zoltán viselkedése miatt

Nincs ok bocsánatkérésre Kovács Zoltán államtitkár viselkedése miatt - erről beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az államtitkár kedden több mint 70 üzenetet posztolt egy zárt uniós meghallgatásról, az Orbán-kormány intézkedéseit kritizáló politikusokat pedig többször Soros-kórusként emlegette.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való