KERESÉS search-close

"Révai Hajdu Viktória" szerzővel ellátott tartalmak

Révai Hajdu Viktória

Révai Hajdu Viktória által létrehozott tartalmak (100):

16 évre ítélték, mindent tagad

Nem is volt ott a gyilkosság helyszínén, ezért nem lehet bűnös, következetesen ezt vallotta a bíróságon a göncruszkai gyilkosság elsőrendű vádlottja. Mégis súlyos fegyházbüntetésre ítélte a bíróság emberölés miatt, két társával együtt. A vád szerint 2017 szeptemberében hárman megvertek és kiraboltak egy idős asszonyt a lakásában, aki később belehalt a sérüléseibe.

Kamasz rabolt ki idős embereket Miskolcon

21 bűncselekmény 14 évesen, 3 hét alatt. Hamarosan vádat emelhetnek egy kamaszfiú ellen, aki a gyanú szerint idős embereket rabolt ki tavaly nyáron, Miskolcon. Többször azt használta ki, hogy nem mindenki zárja az ajtót, így több lakásba besurrant, másokat a bejárat előtt fosztott ki. Három hét alatt összesen legalább egymillió forintot zsákmányolt.

Két embert megölt, most betegségre hivatkozik

Azért ölt, mert nem vette be a gyógyszereit - erre hivatkozott az a férfi, aki a vád szerint meggyilkolta élettársát és annak nővérét a Borsod megyei Kenézlőn tavaly februárban. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a férfira az előkészítő tárgyaláson, Miskolcon. A gyilkosság vádlottja új vallomást tett, amiben azt hangsúlyozta, pszichés betegsége miatt nem volt beszámítható, amikor bottal agyonverte a két asszonyt.

Nem felelősek barátjuk haláláért

Felmentették a barátjukra betonlapot ejtő kamaszokat. Egy 11 éves fiú meghalt, amikor 2016 nyarán ráesett egy járdalap. A gyerekek elrejtett cigarettájukat akarták kivenni, a tragédia akkor történt, amikor megemelték a 120 kilós betontömböt.

Sírva könyörgött a vádlottnak a meggyilkolt lány anyja

Összeomlott a tárgyalóteremben az az asszony, akinek 17 éves lányát 2017-ben gyilkolták meg Borsodnádasdon. Az asszony sírva kérte a gyilkosság 21 éves vádlottját, hogy nézzen a szemébe. Ő azonban rezzenéstelen arccal ült. Ma tartották az ügy előkészítő tárgyalását, az ügyészség 14 év fegyházbüntetést kért a vádlottra. Az anya korábban azt mondta, sajnálja a gyilkost is.

Saras esőt hozhat a déli áramlás

Akár saras eső is eshet a következő órákban Magyarországon. A jelenség mögött az áll, hogy szaharai homokot hozhat egy dél felől érkező áramlás, amely egyébként az ország egy részén enyhe, tavaszias időt okozott a hétvégén. Máshol viszont még tartja magát a tél: Bánkúton például síelni lehetett.

Közeleg a tavasz, nem látták meg a medvék az árnyékukat

Itthon a barnamedvéket figyelték szombaton sokan Miskolcon és Budapesten is. Egyik városban sem látták meg az árnyékukat az állatkertben, így ha lehet hinni nekik, akkor már nem sok van hátra a télből. A néphagyomány szerint ugyanis február másodikán, ha kijön a medve a barlangjából és nem bújik vissza, akkor már közeleg a tavasz.
A miskolci medvékről még több felvételt láthat, ha ide kattint.

Videón a veszélyes manőverek

Videón a szabálytalankodó autósok. Az ország két végében Győrben és a Borsod megyei Szerencsen is: a záróvonallal nem törődő, veszélyesen manőverező sofőrökről készült felvétel. Az utóbbit ráadásul egy rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette. A Borsod megyei 25 éves férfit megbírságolták, és két hónapra eltiltották a vezetéstől.

Jég alól mentettek…

Minél több ruha van rajta, annál jobban lehúzza a víz, ha valaki alatt beszakad a jég. Ezt hangsúlyozták a szakemberek azon a mentési gyakorlaton, amit a tűzoltók és speciális mentők tartottak a befagyott egerszalóki víztározónál. Létrával, csónakkal, felfújt tűzoltótömlővel hozták ki a mentésre szorulót - ami ezúttal egy élethű bábu volt.

Látványetetés a miskolci állatkertben

A leopárd felugrott a finom falatokért, a szibériai tigris pedig csak unottan nézelődött - látványetetéssel hívták fel a figyelmet a kihalás szélére került ragadozókra a miskolci állatkertben. A nálunk nem honos fajok mellett a Magyarországon élő nagyragadozókról is beszéltek a szakemberek. Egyebek mellett arról, hogyan tud egymás mellett élni például farkas és ember.

Könnyítés és nehezítés is volt az idei központi középiskolai írásbeli felvételin

Könnyítés és nehezítés is volt az idei központi középiskolai írásbeli felvételin. Az általunk megkérdezett pedagógusok szerint a tesztsorok összetétele korrekt volt, de voltak erősen időigényes feladatok, amelyektől stresszessé válhattak a diákok. Sok helyen még tart a dolgozatok javítása, az Oktatási Hivatal szerint február nyolcadikán lesz végleges, összesített, országos átlageredmény. A pontok pedig azokban az iskolákban számítanak majd igazán, ahol többszörös a túljelentkezés. 

Májátültetésre vár a két éves hangonyi kislány

Májátültetés vár egy két éves hangonyi kislányra, akiről tavaly nyáron derült ki, hogy rákos. A kislány műtétjére kis testsúlya miatt itthon nem vállalkoznak az orvosok, ezért felajánlották, hogy Németországban operálják. Az egészségbiztosító kifizeti ugyan a műtétet, de a kint tartózkodás költségét a rendkívül rossz anyagi körülmények között élő családnak kellene állnia. 

Vádemelés: nem ment elég lassan a jeges úton

Lassabban ment, mint a megengedett, mégis túl gyorsan - tömegbaleset okozójával szemben emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség.  Négy autó ütközött az M3-as autópályán 2016 decemberében. A vád szerint a balesetet egy asszony okozta, aki a jeges úton az ügyészség szerint túl gyorsan ment, szalagkorlátnak ütközött, majd egy másik autónak csapódott. 

Ráomlott a ház tetőszerkezete, belehalt a nő

Meghalt egy asszony, amikor két emberre ráomlott egy elhagyatott ház tetőszerkezete Encsen. A tragédia hétfőn késő délután történt. Az egyiküknek sikerült élve kimenekülnie a romok alól, a 30 éves nőn azonban már nem tudtak segíteni. Hogy a két ember mit keresett a lakatlan házban, egyelőre nem tudni.

4 hallottja van a hétfő hajnali tömegbalesetnek

Négy halottja van a hajnali tömegbalesetnek, ami a M3-as autópályán történt Gelejnél. Nyolc autó ütközött. Több sérült van, köztük egy kisbaba. Egy kocsi kamionnal ütközött a Budapest felé tartó pályaszakaszon, majd átsodródott a mellette lévő sávba, ahol az utána érkező autó belökte az árokba. Ezután még öt kocsi ütközött. A helyszínen hárman haltak meg. A kórházban délután meghalt az autó negyedik utasa, és az intenzíven van az ötödik. 

Előkerült az ellopott hatszáz millió forint egy része

Rábukkantak az ellopott hatszáz millió forint egy részére. A pénzt tíz éve egy pénzszállító cég munkatársa sikkasztotta el Miskolcon. Évekig hordókba és permetezőtartályba rejtve volt elásva egy tarcali szőlőbirtokon. Most emeltek vádat három férfi és egy nő ellen, akik az ügyészség szerint a kisebb vagyont kezelték ez elmúlt években. A tolvaj letöltötte a börtönbüntetését, majd eltűnt az országból. De nincs meg a teljes ellopott összeg.

Világbajnoki bronzérmes lett a magyar szakács

Magyar siker a szakács világbajnokságon: a regisztrációja elkeveredett, az előkészített nyersanyag tönkrement, mire Luxemburgba ért vele, mégis sikerrel zárult egy miskolci szakács versenye. Bronzérmes lett a négy évente megrendezett világbajnokságon. Cserei Lászlóné évtizedek óta szakoktatóként dolgozik, ifjú szakácsokat tanít a miskolci szakiskolában.

Vanda az év első babája

Miskolcon született az év első babája. Vandának hívják és éjfél után nyolc perccel látta meg a napvilágot. A tervezettnél hamarabb érkezett, de egészséges. Csakúgy mint édesanyja, aki Vandáról röviden csak annyit mondott, hogy nagyszájú.

Fia talált rá a 70 éves férfi holttestére

A karácsonyt még a családjával töltötte, két nappal később azonban a fia holtan találta a lakásában. Egyelőre ennyi biztosat lehet tudni, a pénteki Miskolcon történt gyilkossággal kapcsolatban. Egy 70 éves férfit öltek meg a belvárosi lakásában.

Gerincműtét után már másnap felkelhet a beteg

Gerincműtét után már másnap felkelhet a beteg egy új eljárásnak köszönhetően. A műtét lényege, hogy egy beavatkozás alatt annyira kis metszéseket ejtenek, hogy nem sértik vele az izmokat, és így rögzítik a gerincet. Ilyen speciális műtétet Miskolcon most először végeztek a megyei kórházban. Egy középkorú asszonyt operáltak meg, aki évek óta küzdött gerincpanaszokkal. 

 

Megölte apját egy 31 éves férfi a Borsod megyei Szomolyán

Megölte apját egy 31 éves férfi a Borsod megyei Szomolyán. A rendőröket kedden este hívták a házhoz, ahol a fiú a gyanú szerint több késszúrással végzett az apjával. A fiatalember a szüleivel élt, az édesanyja is otthon volt, amikor a tragédia történt. Ő szaladt a szomszédba segítséget kérni.

Vadkamera figyeli a hódot az Aggteleki Nemzeti Parkban

Egész éjszaka dolgozik, hogy elkészüljön a gát a patakon - építkező hódról készített vadkamerás felvételeket az Aggteleki Nemzeti Park. Az állat a jeges vízbe gallyakból torlaszt épít, hogy saját kis tavat hozzon létre. A hódok Magyarországon 150 éve kihaltak, mert vadászták őket. A kilencvenes években telepítették vissza a fajt. Legutóbb lakmározó hiúzt vett fel a vadkamera a nemzeti parkban.

Gyilkolt és vert is a polgárőr?

Újabb súlyos bűncselekmény is fűződhet a szikszói polgárőrség volt vezetőjéhez. A Blikk információja szerint egy hónappal azután, hogy 2011-ben a gyanú szerint meggyilkolt egy idős házaspárt, eszméletlenre vert egy szintén idős férfit a lakásában. Az Index 2011-es videóján még a polgárőrség vezetőjeként a rossz közbiztonságra panaszkodott.

Ózdi gyilkosság: Egy szemtanú látta a menekülő nevelőapát

Látta, amint a szurkálással gyanúsított nevelőapa menekül a házból, de a közelben elfogták a rendőrök. Ezt mondta stábunknak egy szemtanú az ózdi gyilkosság helyszínén. Tegnap egy 31 éves férfi megölte 16 és 18 éves nevelt fiát, élettársát életveszélyesen megfenyegette, majd magával is végezni akart. Az asszony és a férfi most kórházban van. Egyelőre nem tudni, mi vezethetett a tragédiához.

Egy javaslat, amely megemelné a túlórák számát és kifizetését 3 évre tolná ki

Tiltakozik a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is az ellenzői által rabszolgatörvényként emlegetett módosító javaslat ellen, amely megemelné a túlórák számát és ezek kifizetését 3 évre tolná ki. A PDSZ szerint az iskolában dolgozó karbantartókat, takarítókat, portásokat érintő javaslat embertelen és családellenes. A Magyarországon beruházó német vállalatok viszont Szijjártó Péter szerint örülnek a változásnak.

 

Halálra késelte két nevelt fiát

Megrázó történet!
Halálra késelte két nevelt fiát egy férfi Ózdon, egy 16 és egy 18 éves fiú az áldozat. A férfi az élettársára is rátámadt, őt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Ezután megpróbált öngyilkosságot elkövetni, de csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A szomszédok csak keveset tudnak a családról, néhány hónapja költöztek be az albérletbe.

Halálos baleset az 57-es úton

Egész hétvégén nagyon sok baleset történt az utakon. Pécs közelében az egyik sofőr halt meg, amikor összeütközött két kocsi. Öten sérültek meg, köztük egy kétéves gyerek. A baleset úgy történhetett, hogy az egyik vezető megijedt, amikor egy autó mellé érkezett a kanyarodó sávba egy mellékútról.

Babakocsiban tolta a szemetet, lefülelték

Átvizsgálták az út szélére rakott hulladékot, így találták meg a szemetelőt a közterületfelügyelők Miskolcon. A néhány hónapja alakult, úgynevezett Zöldkommandó csak ezen a héten négy embert buktatott le, akik engedély nélkül rakták le a szemetüket. Egy asszony például babakocsiban tolta több zsáknyi szemetét a patakpartra.

Buszbaleset egy veszélyes úton a Mátrában

12-en megsérültek, amikor fának csapódott egy autóbusz Mátraháza és Kékestető között. A különjáraton negyvenen utaztak, egy embert a tűzoltók emeltek ki a roncsból. A sofőr azt mondta, nem volt fék, így nem tudta megállítani a buszt, ezért inkább a fának kormányozta, mert ha nem ezt teszi szerinte még nagyobb lett volna a baj.

Felborult a karácsonyi ünnepre szánt fenyőfa Eger főterén

Felborult kedden kora reggel az egriek fenyőfája, amit a Dobó téren állítottak fel az ünnepre készülődve. A balesetet egy térfigyelő kamera rögzítette. Valószínűleg a nagy szél miatt fordult ki a fa a talapzatból. Szerencsére a tér éppen üres volt, így senki nem sérült meg. A helyi városgondozó cég szerint ők nem hibáztak, valószínűleg a fa túl magas és széles volt.

Túl enyhének tartják a balesetet okozó sofőr ítéletét

Kiborultak, kiabáltak a bíróságon az ítéletet hallva egy három éve történt baleset sérültjeinek rokonai. A sofőrrel szemben kiszabott elsőfokú ítéletet enyhítette a bíróság. 2016 januárjában történt a baleset. Öten megsérültek, köztük ketten életveszélyesen, amikor kisbuszuk a latyakos úton megcsúszott, és egy kamionnal ütközött.  

Forgalommal szemben hajtott fel az autópályára

A forgalommal szemben hajtott fel az M30-as autópályára egy idős férfi délelőtt. Bár többen azonnal telefonáltak a rendőrségnek, már elkéstek. A belső sávban összeütközött egy másik autóval, hárman sérültek meg. Nem sokkal később, pár száz méterre a baleset helyszínétől újabb karambol történt. Három kamion ment egymásba, amikor a terelés miatt megállt a forgalom, ketten sérültek meg.

Aznap szabadult a börtönből, kis híján újra ölt

Aznap szabadult a börtönből, nem sokkal később kis híján megölt egy fiatalembert egy 29 éves férfi Ózdon, a hétvégén. Úgy tudjuk, azon dühödött fel, hogy szerinte a fiatalember és a társai hangoskodva mentek el a házuk előtt. Már akkor vitatkozni kezdtek. Amikor a társaság elment a helyszínről, a férfi három barátjával utánuk ment, és egy bozótvágó késsel többször lecsapott a fiatalra.

Iskolakezdés óta nincs cserép az ostorosi iskola tetején

Két hónappal az iskolakezdés után még mindig nincs kész az ostorosi iskola felújítása. Nyáron kezdődtek a munkák, de az épületet most is állványok veszik körül, és nincs cserép a tetőn. A gyerekek szeptembertől kibontott tető alatt tanulnak, ezen a héten pedig Egerbe kell járniuk iskolába.

Megverték az asszonyt, miután gyereket gázolt

Nem vétett a szabályok ellen, nem ment gyorsan, ezt mondta híradónknak az az asszony, akit megvertek a baleset helyszínén, miután elgázolt egy kislányt október elején Encs-Fügödön. Az elütött gyerek már jól van.

Háromezer forintot kért a kórház a szülőszobába belépő hozzátartozóktól

Háromezer forintot kért a Borsod megyei kórház a szülőszobába belépő hozzátartozóktól, arra hivatkozva, hogy ennyibe kerül a védőruha. Az Európai Roma Jogok Központja szerint emiatt a szegényebb emberek kísérői nem lehettek ott a szüléskor, amivel sérült az egyenlő bánásmódhoz való joguk. Így látta ezt a bíróság is, első fokon 5 millió forintra bírságolták a kórházat.

Egy hét múlva költözniük kell, de nem tudják hová

A miskolci Mézes család háza tavasszal égett le, azóta egy 12 négyzetméteres faházban húzták meg magukat a három gyerekkel. A bérleményből azonban november 1-ig ki kellene költözniük. A faház egyébként sem fűthető, így ha beköszönt a tél, ott nem maradhatnak. Sokan próbáltak segíteni nekik, de még nem gyűlt össze az a kétmillió forint, amiből a környéken házat tudnának venni.

 

Megmentették a bajba jutott kígyászölyvet

Az út szélén, pocsolyában találtak meg egy fokozottan védett madarat Észak-Magyarországon, valószínűleg elgázolták. A kígyászölyv súlyos állapotban került a mályi Madármentő Állomásra, most már jobban van. A madár természetvédelmi értéke egymillió forint, mivel nagyon ritka. Magyarországon összesen harminc-negyven pár költhet.

Vádemelés a tállyai polgármester ellen

Személyesen állította le egy vállalkozó építkezését a faluban, és elzavarta a munkásokat, mert nem az ő embereivel dolgoztattak – vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy borsodi polgármester ellen, vesztegetés, hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt.

Elhanyagolták gyermekeiket, elmarasztalták a szülőket

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy Borsod megyei házaspár, mert a vád szerint elhanyagolták a gyerekeiket. Mosdatlanul, piszkos ruhákban járatták őket óvodába. A családgondozók akkor jelentették fel a családot, amikor kiderült, hogy az egyik gyerek karja megégett, de a szülők nem vitték időben orvoshoz.

Országszerte rossz a levegő

 Két napja Budapesten és több városban is meghaladta a levegő szállópor koncentrációja az egészségügyi határértéket. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő szerint a szmog az arra érzékenyeknél hamar tüneteket okoz, ezért kérik, hogy aki teheti, ne fűtsön szénnel, ne égessen avart és inkább a tömegközlekedést válassza.

Megalázónak tartják a döntést

Felfüggesztették az eljárást az idős emberrel szemben, aki a vád szerint egy hatéves kisfiút zaklathatott szexuálisan tavaly egy bodrogközi településen. A bíróság a 78 éves férfi egészségi állapotával indokolta a döntést.

Nem mer hazamenni a gázoló

Nem mer hazamenni a nő, aki szombaton ütött el egy 5 éves kislányt Encsen. A gyerek egy teherautó mögül szaladt a kocsi elé, a sofőr már nem tudott megállni. A család ezután rontott a mentősökre és az asszonyra - úgy megverték, hogy kitört egy foga. 

Tyúkkölcsönzés, fogyatékkal élőknek

Különleges, országos programot indít egy miskolci alapítvány: családok, vagy gondozóközpontok lízingelhetnek tyúkokat a fogyatékkal élőktől. A szárnyasokat a fogyatékkal élők gondozzák majd. A tevékenység nemcsak valódi, kétkezi munkához juttatja őket, hanem bevételhez is. A tojást ugyanis az alapítvány segítségével értékesítik.

Segíteni akart a gázoló, megverték

Megverték annak az autónak a sofőrjét, aki elgázolt egy ötéves kislányt a Borsod megyei Fügödön. A baleset szombaton történt. A kislány rokonai támadtak rá a sofőrre, miután a nő megállt, hogy segítsen. Megverték és a kocsiját is összetörték. Az kislány a balesetben súlyosan megsérült, mentőhelikopter vitte kórházba.

Rosszul lett vallomás közben

Rosszul lett a tárgyaláson az a férfi, aki a vád szerint prostitúcióra kényszerített lányokat fuvarozott Borsod megyéből Kassára tavaly. Ma tartották az ügy előkészítő tárgyalását. A vád szerint az ötfős banda gyermekvédelmi intézetben élő, fiatalkorú lányokat futtatott Szlovákiában. Az ügyészség azt állítja, hogy kábítószert adtak nekik, és ha nem engedelmeskedtek, megverték őket.

Az egész környék összefogott a fedél nélkül maradt családért

Három kisgyerekkel maradt fedél nélkül egy tibolddaróci házaspár, miután hétfőn leégett a házuk. A környékbeliek összefogtak a szerencsétlenül járt család segítésére. Az önkormányzat egy szükséglakást ajánlott fel, most ott húzzák meg magukat.

Rekord közeli hideg: -4 fok Zabaron

Kis híján megdőlt a napi hidegrekord az ország egyik leghidegebb pontján, a Nógrád megyei Zabaron. A mínusz négy fokos hajnali hőmérséklet, egyetlen tizeddel maradt el az eddigi negatív csúcstól. A faluban már megszokott ez a hőmérséklet, de a mostani hideget egy-két héttel későbbre várták.

Van, ahol már fűtenek

Érkeznek a talajmenti fagyok, hajnalban már mínusz 1 fok volt a Nógrád megyei Zabaron és a Szabolcs megyei Nyírlugoson. A hideg marad a következő napokon is, így van, ahol már beindították a távfűtést. De nem mindenhol.

Nem tudják eltemettetni lányukat

Egyelőre nem tudja a család, miből fogják eltemettetni azt a tizennégy éves lányt, aki a hétvégén halt meg egy balesetben. A balesetet a lány apja okozta.

Tagadják, hogy halálra verték

Megrázó történet! Nem tartják magukat bűnösnek és nem is tettek vallomást a bíróságon a nyéstai gyilkosság vádlottjai. Elkezdődött tárgyalásuk a Miskolci Törvényszéken. Három férfit és két nőt vádolnak azzal, hogy tavaly tavasszal egy éjjel betörtek egy 86 éves asszony házába Nyéstán, és az alvásból felriasztott nőt halálra verték, majd kirabolták.

Óriási dugók, bosszankodó utasok

Félórás-negyven perces késések egy épülő körforgalom miatt Sajószentpéteren. A 26-os út egyébként is forgalmas szakaszán alakítanak ki körforgalmat, már hetek óta tart az építkezés. A tömegközlekedés busszal a környékbeli falvakban élők szerint katasztrofális. Csúcsidőben lehetetlen időben eljutni iskolába, vagy a munkahelyre.

Meggyógyult az uhu

Az egyikük csíp, a másik borzolja a tollait, hogy félelmetesebbnek tűnjön - így próbálják védeni magukat a sérült madarak a Mályi Madármentő Állomáson. Egy uhu több műtéten is átesett, miután a nyáron megsérült. Hamarosan újra szabad lehet. Remélhetőleg a kabasólyom is, aminek alkarsérüléseit kellett meggyógyítani. 

A hatéves gyerek életveszélyesen megsérült, de mára felépült

A legenyhébb büntetést kapta az az asszony, akinek kiesett nevelt kisfia az ötödik emeleti erkélyről tavaly augusztusban Miskolcon. Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság. A hatéves gyerek életveszélyesen megsérült, de mára felépült. Az asszony két saját gyermeke mellett három másiknak a nevelőszülője volt. Az öt gyerekkel egyedül volt otthon, amikor egy pillanatra felügyelet nélkül hagyta őket.

Kopogott, így tudták megmenteni

Egy Fejér megyei, gégeműtött asszony telefonált a 112 segélyhívóra, mert fulladt. De nem tudott beszélni. A miskolci központban az operátor rávette, hogy kopogással válaszoljon a kérdéseire, így tudták megmenteni az életét.

17 éves lány rabolta ki a lányt

Letartóztattak egy 17 éves lányt, aki a gyanú szerint hétvégén kirabolt a belvárosban egy szintén 17 éves lányt Miskolcon. Azzal állította meg, hogy váltsa fel a pénzét, majd amikor áldozata elővette a pénztárcáját, kiragadott belőle ötezer forintot. A térfigyelő kamerák felvételei alapján fogták el...

Újra bíróságon a gyilkossági ügy

Újra bíróság elé állnak egy hat évvel ezelőtti gyöngyösi brutális gyilkosság vádlottjai. Négy embert vádolnak azzal, hogy megöltek egy 81 éves férfit, majd, hogy eltüntessék a nyomokat, rágyújtották a házat. A két nőt és két férfit 2015-ben első fokon bizonyítottság hiányában felmentette a bíróság, de most újrakezdődik a tárgyalás.

 

Elárasztott utcában horgászott

Vicces fotókkal próbálják felhívni a figyelmet egy miskolci utca lakói arra, hogy eső után szinte tóvá változik a környék.

Ivott a kisfia, leszállíttatták

Rendőrt hívott a buszsofőr, hogy leszállíttasson egy családot a menetrendszerinti járatról vasárnap Miskolcon. Az anya visszazárható palackból inni adott a buszon a négyéves kislányának, ezért a buszvezető a végállomáson nem indította el a buszt, és kötelezte a családot, hogy szálljanak le. A vitájukat rögzítette egy utas. A közlekedési cég azt állítja, a család nemcsak ivott, hanem evett is a buszon, ez viszont tilos.

Az utas felvételét ide kattintva nézheti meg.

 

Családi tragédia Alsóbereckiben

Több késszúrással megsebesítette élettársát, majd saját fegyverével végzett magával egy férfi a Borsod megyei településen. Az asszony életveszélyesen megsérült, kórházban van. Hogy mi vezetett a tragédiához, a falubeliek nem tudják. A család pár hónapja költözött a településre, alig ismerték őket.

Kirabolt egy 13 éves gyereket

Gyereket rabolt ki egy 40 éves férfi Ózdon. A 13 éves fiú épp a boltba ment, kezében egy tízezressel, mikor az egyik házból egy férfi észrevette, hogy pénz van nála. Kiugrott az ablakon és a gyerek után szaladt, lefogta a kezeit és elvette tőle a bankjegyet. Elkölteni viszont már nem volt ideje, fél óra múlva a helyi körzeti megbízott ment érte, azóta őrizetben van.

Elviselhetetlen a zaj és a bűz az arnóti üzem környékén

Folyik a könnyük a szúró, maró szagtól, erre panaszkodnak az Arnóton élők, amióta a házaktól ötszáz méterre, az ipari parkban egy alumínium-öntöde működik. A helyiek szerint a zaj és a bűz elviselhetetlen. A francia üzem 2007-tól működik, autóalkatrészeket gyártanak. Az elmúlt években jelentős állami támogatással fejlesztettek.

Még mindig sokan fürdenek tiltott helyeken

Ott tilos, ahol tiltják, egyébként pedig szabad - világos és viszonylag egyszerű szabálya van a bányatavakban való fürdőzésnek. Sokan választják a természetes vízpartokat a nagy melegben, és fürdenek is, annak ellenére, hogy a kiszámíthatatlan vizek balesetveszélyesek lehetnek. A szabályozás egyébként elég megengedő: olyan részeken nem szabad a vízbe menni, ahol táblával tiltják a fürdést, vagy amelyek el vannak kerítve.

Két erőszakolót is elfogtak

Két nap alatt két letartóztatás szexuális erőszak miatt Borsodban. Különböző helyszíneken két kislányt erőszakoltak meg a gyanú szerint.

Füstölő fészekből mentettek ki egy gólyafiókát

Füstölő fészekből mentettek ki egy gólyafiókát a mályi madármentők Mezőcsáton. A fészket a szülők rossz helyre építették, egy 400 voltos vezetékre. A fészek valószínűleg annyira megereszkedett, hogy hozzáért az áram alatt lévő kábelekhez. Zárlat keletkezhetett, és a fészek füstölni kezdett. A madarat egy tűzoltóautó emelőjével hozták le a magasból.

Viharzóna: zivatarok, jégesők országszerte

Óriási viharok vonultak át délután az ország középső és déli részén, sok helyen volt zivatar, felhőszakadás, jégeső vagy szélvihar. Ferihegyen jégeső esett, a vihar miatt egy repülőgép nem tudott időben felszállni, egy másik pedig később landolt.

Gírosz-szeletelővel vágta fejbe

Gyros-szeletelő késsel okozott súlyos sérülést egy vendégnek az egyik alkalmazott egy budapesti vendéglátóhelyen. Egy borsodi falu, Tornanádaska polgármestere és társasága tányért akart kérni a gyroshoz, de az eladó - a társaság szerint - ezt megtagadta. A csoport egyik tagja kérte a panaszkönyvet, amit nem kapott meg. Összeszólalkoztak, végül a vendéglátós a polgármester szerint hússzeletelő késsel fejen vágta az egyik vendéget, aki súlyosan megsérült.

Szétverték az óvoda udvarát

Vandálok tették tönkre egy óvoda udvari játékait Miskolcon. Hétfőn reggel szembesültek az óvodások azzal, hogy a játszótéren összetörték a padokat, a kis asztalokat, az óvodások által készített díszeket és köveket dobáltak a kerti tóba.

Vízbe fulladt egy 16 éves fiú

Tragikusan végződött a tanulmányi kirándulás: egy 16 éves fiú lelte halálát a bányatóban, Rudabányán. Egy borsodi középiskola tanulói vettek részt a kiránduláson, amelynek része volt az, hogy megnézték a bányatavat is. Úgy tudjuk, a gyerekek közül többen lementek a vízpartra, ahol a tiltás ellenére belementek a vízbe. Az egyik fiú  váratlanul elmerült.

Üldözési mániája miatt kapott felmentést

Felmentették és kényszer gyógykezelik azt a volt tanárt, aki megvert egy vele egy házban lakó 83 éves nőt, kivonszolta a háza előtti négysávos útra, majd sorsára hagyta Miskolcon. A bíróság délelőtt hozott jogerős ítéletet a két évvel ezelőtti ügyben. A férfit felmentették, mert a bíróság szerint beteg: üldözési mániája van, így nem büntethető.

A vihar miatt félbeszakadt a triatlon világkupa döntője

A vihar miatt félbeszakadt a tiszaújvárosi triatlon világkupa döntője vasárnap. A viharos szél és a jégeső tönkretette a pályát és veszélyeztette a sportolók biztonságát, így a versenybíróság úgy döntött, a kerékpározás vége előtt nem sokkal félbeszakítják a viadalt. Ilyenre korábban még nem volt példa a verseny húsz éves történetében. Máshol is lecsapott a zivatar vasárnap. Gyöngyösön például szilvamag nagyságú jég esett.

Bor miatt gyilkoltak Miskolcon

Nem adott bort a barátnőjének, ezért esett neki áldozatának egy baltával. A rendőrség gyanúja szerint ez áll a csütörtöki, miskolci gyilkosság hátterében. Egy 25 éves hajléktalant gyanúsítanak, aki többször is lesújtott a baltával 45 éves társára csütörtök este. A bíróság szerint tartani lehet a támadó szökésétől, ezért ma letartóztatták.

Frontális ütközés kamionnal

Nem volt jogosítványa annak a sofőrnek, aki kisbuszával frontálisan ütközött egy kamionnal a Borsod megyei Csobádnál tegnap este. Hárman haltak meg a balesetben. A sofőr előzni akart, de valószínűleg nem jól mérte fel a távolságot, és már nem lehetett elkerülni a karambolt.

Többször megpördült, mielőtt az árokba csúszott

Meghalt annak az autónak a sofőrje, ami árokba csapódott dél körül a hármas főúton Karácsond és Halmajugra között. A kocsit egy 42 éves, nagyfügedi férfi vezette, utasa nem volt. Egyelőre úgy tűnik, a férfi az autóval a jobb oldali padkára szaladt, így a kocsi irányíthatatlanná vált, többször megpördült, mielőtt az árokba csúszott.

 

12 négyzetméteren, víz nélkül él a család

Mindenük odaveszett a tűzben, segítségre szorul egy háromgyerekes család Miskolcon. Márciusban égett le a ház, amiben laktak, semmit nem sikerült kimenekíteniük. Most egy 12 négyzetméteres nyaralóban laknak öten. A három gyerek közül kettő fogyatékkal élő. Az apa súlyos szívbeteg.

Rosszul lett az ítélettől

Elájult, miután meghallotta az ítéletet az a fiatal férfi, akit hat és fél év börtönbüntetésre ítéltek azért, mert szüleivel megverték a hatvani kórház sürgősségi osztályának egyik orvosát.

 

Bankokat fenyegetett, elítélték

Börtönbe kell mennie annak az asszonynak, aki másfél év alatt nyolc pénzintézetet fenyegetett bombával. Több mint négyezer embert kellett miatta kikísérni az épületekből.

Méhcsípésbe halt bele egy 32 éves férfi

Az eset másfél hete történt, a Bors írta meg először. A lap szerint a férfi ismerőseinél méhkaptárakat pakolt, amikor az egyik megdőlt, és kiszabadultak belőle a méhek. Négy méh csípte meg. Mire a mentők a helyszínre értek, a férfi elvesztette az eszméletét. A helyszínen újraélesztették, majd kórházba vitték, ahol két nap múlva meghalt. Az ügyben nyomozás is indult.

Elpusztult Fülöp, a gólya

Áramütés miatt elpusztult Fülöp, a bodrogkeresztúri gólya. Arról volt híres, hogy ősszel nem vándorolt Afrikába, hosszú éveken át a településen töltötte a telet. Híradónkban is többször láthatták. A madár 15 éves volt. Egyik reggel nekirepült a villanyvezetéknek, és azonnal elpusztult. A helyiek nagyon sajnálják kedvenc madarukat, most azt tervezik, kiállítják a tetemét.

 

Jégeső – mintha hó esett volna

Hó- vagyis inkább jégembert építettek a júniusi hidegben Zsujtán. A zempléni településen olyan sok jég esett szombat délután, hogy a táj havasnak tűnt, és annyira hideg volt, hogy a jég egy része fél napig nem olvadt el.

Halálos baleset és gázolás

Megint nagyon sok baleset volt az utakon. Meghalt annak az autónak a sofőrje, ami teherautóval ütközött. Két nő pedig súlyosan megsérült, amikor autójuk lesodródott az útról. Budapesten pedig gyalogost gázoltak éjszaka.

Meggyfáról lakomázott a medve

Újabb videó készült az országban kóborló egyik medvéről. Az állatot most akkor vették filmre, miközben békésen falatozott egy gyümölcsösben. A meggyfákról lakmározó medvéről készített felvételeket a Bükki Nemzeti Park tette közzé. A parki igazgatóhelyettese arra figyelmeztet, hogy bár a medvék többnyire békések és kerülik az emberekkel való találkozást, de attól még vadállatok és semmiképp sem szabad közel menni hozzájuk.

Kilőhetik a városba tévedt vaddisznókat

Vaddisznók jelentek meg Salgótarján egyik lakótelepén. Egy ott lakó készített felvételeket arról, hogy egyik este, sötétedés után tucatnyi kisebb-nagyobb vadállat vonul az utcán az autók között. Miskolcon nemrég úgy döntött a rendőrség a helyi önkormányzat kérésére, hogy kilőhetik a városba tévedt vaddisznókat.

Vádlott lehet a sofőr

Vádat emelhetnek a sofőrrel szemben, aki azt a kamiont vezette, aminek elszabadult a utánfutója tavaly októberben Miskolcon, az autópályán. Hárman haltak meg, mert a leszakadt vontatmány a mögötte haladó autónak csapódott.

 

Jött a mentőhelikopter, de a sérültek leléptek

Fának vezette egy fiatalember az autóját. Híradónknak azt mondta, részeg volt, nem emlékszik a balesetre, sem arra, miért nem várták meg a segítséget.

Különleges kismalacok születtek

Kedvesek, virgoncak és csíkosak - két anyától tizenegy kismalaccal bővült a miskolci állatkert. A háziállatok között kaptak helyet a mangalicák, ahol a két koca ugyanazon a napon adott életet kicsinyeinek.

Lehet, hogy soha többé nem engedik ki a börtönből

Lehet, hogy soha többé nem engedik ki a börtönből azt a férfit, aki társaival együtt brutálisan megvert egy kábítószeres fiatalt Putnokon tavaly márciusban. Most emeltek vádat ellenük. A férfi az eset után előzetesbe került, de később szabadon engedték. Idén februárban a gyanú szerint újabb bűncselekményt követett el. Három társával szó szerint kivégzett egy másik fiatalt Dövényben.

 

Játszótéren állt meg az ámokfutó

Játszótéren végződött egy autós ámokfutás Ózdon. Egy közeli bolt kamerája rögzítette, hogy a férfi kocsijával felhajt a járdára, majd átmegy egy lakótelepi játszótéren.

15 ezres stadion Diósgyőrben

Átadták az új, diósgyőri stadiont: 15 ezer férőhelyes, nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas és végül 13 milliárd forintba került. A Diósgyőr bajnoki meccseit a legfrissebb statisztikák szerint átlagosan kétezren sem látogatják.

Félholt madárral tiltakozott

Hóna alatt egy félholt egerészölyvvel sétált be az áramszolgáltató miskolci központjába a mályi madármentő állomás vezetője. Azt mondja, szembesíteni akarta az áramszolgáltatót azzal, hogy számításai szerint évente több százezer madár sérül meg, vagy pusztul el áramütés miatt. A madarak nekirepülhetnek a középfeszültségű oszlopoknak, amelyek nincsenek szigetelve.

Vadász lőhette le a kutyájukat

Vadász végezhetett egy család kutyájával Szendrőn. Az állatok a házaktól körülbelül ötszáz méterre, a folyóparton játszottak, amikor a gazdájuk két lövést hallott. Nem sokkal később meglátta az egyik kutyáját, véresen. Az állat nem állt meg, sokkos állapotban hazáig szaladt.

Két mentős is megsérült a balesetben

Három ember – köztük két mentős – megsérült hétfőn este Egerben, amikor szirénázó mentőautónak ütközött egy kocsi a belvárosban. A karambol egy lámpás kereszteződésben történt.

9 éves kisfiú halt meg biciklis balesetben

A kerékpárt egy 10 éves kislány tekerte, az áldozat mögötte, a csomagtartón ült, amikor egy kisteherautó elé hajtottak.  A kocsi elsodorta a gyerekeket. A fiú olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás közben, a mentőautóban meghalt. A kislány sokkot kapott.

Leégett az iskolai sportkomplexum - nincs miből újjáépíteni

Egyelőre nem tudni, hol úsznak és tornáznak majd a szendrői gyerekek. Egy hete gyulladt ki a tetőszerkezet, alig hét perc alatt megsemmisült a tornacsarnok és a tanuszoda. Az épület biztosítva volt, de így sem lehet tudni, mikor épülhet újjá.

Elhanyagolták gyerekeiket, kislányuk fél szemére megvakult

Elhanyagolták gyerekeiket, kislányuk meg is vakult, börtönbe kerülhetnek a szülők a Heves megyei Erdőteleken. A hároméves kisfiú és az ötéves kislány mosdatlanul, éhesen járt óvodába, nem volt megfelelő ruhájuk. A kislány krónikus beteg volt, a gondozás hiányában az egyik szemére megvakult.

Bezárják a művese-állomást

Nincs orvos, ezért bezárják a művese állomást Szikszón. A betegek 20 kilométerrel távolabb, Miskolcon kapják majd meg az életmentő kezelést.

Autóval ütközött a villamos

Egy ember megsérült, amikor villamossal ütközött egy autó Miskolcon. A kocsi vezetője valószínűleg a stoptábla ellenére hajtott be a kereszteződésbe…

Élőben közvetítette a lopást

Élő videóban közvetítette egy fiatalember, hogyan lop egy boltból Mezőkövesden. A közösségi oldalon a saját ismerősei láthatták a felvételt. Valaki rögzítette, így bukott le. Eljárás indult ellene, és el is ítélték lopásért: a bíróság a legsúlyosabb büntetést, elzárást szabott ki rá.

Balesetek a télies időben

Tömegbaleset történt éjszaka a 44-es úton a Békés megyei Kondorosnál. Egy kisbusz vezetője és tíz utasa megsérült, amikor egy kamionnal ütköztek. Tömörkényben egy menetrendszerinti busz csúszott az árokba, Poroszlón pedig két kocsi ütközött össze.

Napközben is komoly gondot jelentett a havazás

Nemcsak éjjel, napközben is komoly gondot jelentett a márciusi havazás az északi országrészben. Borsodban autók akadtak el a 37-es úton a hóátfúvások miatt. Szabolcsban volt, ahol 30 centi hó hullott. Hevesben nem jártak a vonatok, Debrecenben a villamosközlekedést kellett leállítani.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való