KERESÉS search-close

"Szabados Ágnes" szerzővel ellátott tartalmak

Szabados Ágnes

Szabados Ágnes által létrehozott tartalmak (100):

Megvadult bika öklelte fel gazdáját

Megvadult bika öklelte fel gazdáját a Bács-Kiskun megyei Gerendáson kedden. Az állatot éppen el akarták szállítani, amikor elszabadult. A faluban nagy volt a riadalom, mert a bika a közeli óvoda felé is elindult. Végül vadászok lőtték le. Gazdáját súlyos sérülésekkel, mentőhelikopter vitte kórházba.

Áram, távhő és komposzt lesz a megunt karácsonyfákból

A legtöbb településen már megkezdődött a kidobott fenyők elszállítása, amiket fontos, hogy lecsupaszítva vigyünk a gyűjtőhelyekre. Szinte mindenhol újrahasznosítják a karácsonyfákat. Győrben és Debrecenben komposzt; a fővárosban és Pécsen pedig távhő és áram lesz belőlük.

Egyre több háztartásban van szén-monoxid érzékelő, a mérgezések száma mégsem csökken

Egyre több háztartásban van szén-monoxid érzékelő, de a halálesetek és mérgezések száma nem csökken a katasztrófavédelem szerint. Ezért óvodásoknak is megtanították, hogy miért veszélyes a színtelen és szagtalan szén-monoxid, erről kisfilmet is készítettek. Azt remélik, a gyerekeken keresztül a családok figyelmét is felhívhatják a veszélyre. Tavaly tízen haltak meg szén-monoxid mérgezésben Magyarországon.

Maradona hatszor lépett pályára magyar csapat ellen

Egy született zseni, a nép gyermeke, aki olyan dolgokat tudott, amiket más nem – így emlékezett Nyilasi Tibor korábbi válogatott labdarúgó Maradonára. Ő még játszhatott ellene. Maradona hatszor lépett pályára magyar csapat ellen, egyszer játszott Budapesten is. Sallai Sándornak pedig többször is védekeznie kellett ellene. A korábbi válogatott hátvéd elismerte, nem sok esélye volt.

Online is lehet színházba menni

Félnek a színészek és a színházak az újabb bezárásoktól, az Örkény Színház viszont már erre is felkészült. Az országban elsőként építették ki saját stúdiójukat, hogy az előadásokat élőben közvetíthessék az interneten. A darabokat ugyanúgy, jegyért lehet megnézni. Mácsai Pál igazgató szerint vidéken és külföldön élők is sokan érdeklődnek.

Rudolf Péter első rendezése a Vígszínházban igazgatóként

Első rendezését mutatja be igazgatóként Rudolf Péter a Vígszínházban. Az öreg hölgy látogatása című Friedrich Dürrenmatt drámát fontos darabnak tartja, mert szerinte minden megvan benne, ami kell: vonzó a közönségnek, társulatépítő, játékos, ugyanakkor egy izgalmas krimi és görög sorstragédia egyszerre. Rudolf Péter azután lett a Vígszínház igazgatója, hogy elődje, Eszenyi Enikő visszavonta pályázatát, mivel a társulat több tagja szerint rendszeresen megalázta őket.

 Hogyan lehetetleníti el az állam a kultúrát? – erről szól a Szkéné Színház legújabb darabja

Hogyan lehetetleníti el az állam a kultúrát – erről szól a Szkéné Színház legújabb produkciója, a "III. Richárd betiltva" című dráma. Főszereplője Mucsi Zoltán és Fodor Tamás. Utóbbi egyszerre 5 karaktert alakít. Szikszai Rémusz, az előadásnak nemcsak rendezője, hanem dramaturgja is sőt, plusz jeleneteket is írt az 1987-es történethez, amely szerinte a félelemről szól, ezért most különösen aktuális.

A Szuperkupa külföldi szurkolóinak egy része szabadon jár-kel Budapesten

Habár korábban azt ígérte a kormány, hogy egyenesen a stadionba mennek a reptérről a ma esti Szuperkupa spanyol és német szurkolói, stábunk azt tapasztalta, hogy ez nem így van: a drukkerek egy része szabadon jár-kel Budapesten. A koronavírus-járvány kirobbanása óta az esti Bayern München-Sevilla találkozó lesz az első nemzetközi meccs, ahová beengedik a szurkolókat. Az Európai Labdarúgó-szövetség mindezt egyfajta kísérletnek szánja.

Egyre több a cukorbeteg Magyarországon

A felnőtt diabétesszel élők száma 70%-kal emelkedett az utóbbi két évtizedben. A szakemberek szerint elsősorban azért, mert egészségtelenül étkezünk, keveset mozgunk, és sok stressz ér minket. Pedig a rendszeres testmozgással sokat tehetnénk azért, hogy megelőzzük a betegséget. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány már 15 éve ezért dolgozik, hogy erre felhívják a figyelmet.

Könyvben meséli el a bűvös kocka igaz történetét Rubik Ernő

A Rubik-kocka igaz történetét meséli el most megjelent könyvében Rubik Ernő. Csaknem 50 év alatt, mióta feltalálta a kockát, két generáció is felnőtt, mégis töretlen a logikai játék sikere, versenyeket is világszerte rendeznek. Becslések szerint majd 1 milliárdan játszottak már a Rubik- kockával.

Zárlatos töltő okozhatta a tüzet

Égő lakásból mentett ki egy 75 éves asszonyt egy szabadnapos rendőr és barátnője csütörtökön kora este a 11. kerületben. Egy panelház 9. emeletén csaptak fel a lángok. Úgy tudjuk, hogy egy zárlatos telefontöltő okozta a tüzet, és az idős asszony unokája ijedtében vízzel próbálta oltani a lángokat, pedig ez elektromos tűznél szigorúan tilos. A tűzoltók egy kiskutyát is kimentettek az épületből

Felemás a színházak helyzete a koronavírus miatt

Van, ahol leállnak, máshol újranyitnak - felemás a színházak helyzete a koronavírus miatt. A Művészetek Palotája 5 hónap után újra kinyit, fokozottan ügyelve a biztonságra. A nézőknek például kötelező lesz előadás alatt is maszkot viselni. A szintén budapesti Átrium Színházban viszont két hétre leálltak, mert egy stábtag koronavírusos lett.

Bezárt a legtöbb színház és klub

Sorra zárnak be a színházak, a nagyobb szórakozóhelyek, ugyanakkor a kisebb, 100 fő alatti mozik és kis színházak korlátozásokkal ugyan, de nyitva maradhatnak. Közben kezdeményezés indult a Facebookon, ami arra biztatja az embereket, hogy ne kérjék vissza a pénzt a jegyekért, ezzel is támogatva a művészeket. A Tankcsapda üres stadion előtt játszik, de online közvetíti jövő heti debreceni koncertjét.

Koronavírus: lehetőleg mindenki kerülje a tömegrendezvényeket

Sokkal nagyobb a kockázata a vírus terjedésének tömegben, ezért lehetőleg mindenki kerülje a tömegrendezvényeket - mondta a Híradónknak nyilatkozó orvos. Egerben bezárták az uszodát, Debrecenben kérik a látogatókat, hogy ha jártak koronavírussal érintett területen, akkor ne menjenek az uszodába. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint felelőtlenség most megjósolni, hogy milyen tömegrendezvények maradhatnak el.

Mozgalmas év volt a tavalyi Lackfi János számára

Tavaly 10 könyve jelent meg, amivel Lackfi János kétségkívül a legaktívabb író Magyarországon. Heti 3-4 fellépést is vállalt, ezért 2020-ban megpróbál kevesebb dologra igent mondani. Nemcsak figyeli a híreket, hiszen már olykor még verset is ír közéleti témákban. Sőt balladát és novellát is írt sokakat foglalkoztató ügyekről. Az író, költővel készült hosszabb interjút megbnézhetik ITT.

Tóth Krisztina: „Szolidaritásra van szükség”

Amíg a közgondolkodás, és a közbeszéd nem változik a nőkkel kapcsolatban, addig nem lehet eredményt elérni a családon belüli erőszak kérdésében – ezt mondja Tóth Krisztina. Az író, költő, műfordító új novelláskötetének is fontos témája a nők elleni erőszak, de foglalkoztatja a klímaváltozás is. Folytatjuk írókkal készült interjúsorozatunkat.

Gárdos Péter: „Az idő a legnagyobb kincsünk”

Már 32 nyelven olvasható a világsikerű Hajnali láz, amiből film is készült. Gárdos Péter holokausztot túlélő szüleinek szerelmi története tavaly Dél-Koreában is megjelent, ahová el is utazott. Meghatódva idézte fel ezt a tavalyi emléket a Balázs Béla díjas filmrendező, író. Szerinte fontos, hogy megértsük, az idő a legnagyobb kincsünk. Folytatjuk írókkal készített interjúsorozatunkat.

Nyáry Krisztián: „Kulturális minimum kellene!”

Jó lenne egy kulturális minimum, amelyben mindenki egyetért - ennek örülne Nyáry Krisztián. Az író, irodalmár az RTL Híradónak adott interjújában úgy fogalmazott, szeretné, ha kevesebb árok szabdalná a magyar közéletet. Azt mondja, tavaly az igazi büszkeséget az jelentette neki, hogy lánya 18 évesen megjelentette első regényét. A teljes interjú visszanézhető: ITT!

2020 a nők ébredésének éve lesz Péterfy-Novák Éva szerint

Péterfy-Novák Éva azt mondta az RTL Híradónak: itt az ideje a nőknek összefogniuk, és kiállni a jogaikért. A közéleti kérdésekben gyakran megnyilvánuló szerzőnek tavaly új regénye jelent meg, amelynek története szerinte ráfért a magyar társadalomra.

„Túl sok volt a hisztéria a közéletben”

Túl sok volt a hisztéria a közéletben, ami nem kedvez a nyugodt alkotómunkának – így értékeli a tavalyi évet Péterfy Gergely József Attila-díjas író, aki 5 év után jelentkezett új regénnyel. Rendre megnyilvánul közéleti kérdésekben, de szeretné, ha nyugodtabb, elmélyültebb év lenne 2020. Az RTL Híradó év eleji sorozatában írókat kérdezünk egyebek közt arról, milyennek látják a jövőt.
Ide kattinta még több részletet láthat az interjúból.

Szentesi Éva: több figyelmet a nőknek!

Túlélte a rákot, pedig szinte semmi esélyt nem adtak neki. Szentesi Éva író 5 éve tünetmentes, de közben édesanyja is beteg lett, így mellette újraéli betegsége minden borzalmát. Az egyik legnehezebb évnek érzi a 2019-est, és azt várja 2020-tól, hogy a nők több figyelmet kapjanak. Az RTL Híradó év eleji sorozatában írókat kérdezünk egyebek közt arról, milyennek látják a jövőt. Az interjú hosszabban is megtekinthető: ITT!

Sikeres évet tudhat maga mögött, Krusovszky Dénes mégsem tud nyugodt lenni

Közönségdíjat nyert első regénye, és megszületett harmadik gyermeke. Sikeres évet tudhat maga mögött Krusovszky Dénes, aki kétlaki életet él: az év nagy részét Bécsben tölti családjával. Sikerei ellenére sem tud nyugodt lenni, mert szerinte veszélyben a kultúra függetlensége. Az RTL Híradó év eleji sorozatában írókat kérdezünk egyebek közt arról, milyennek látják a jövőt.

Két hosszú hét vár a diákokra

Tizenhét tanítási napra két pihenő - ez vár a diákokra a következő hetekben. Két szombaton is iskolába kell menniük, ugyanis le kell dolgozniuk előre a december 24-ét és a 27-ét, pedig az már a téli szünet. Ez óriási hiba - Gyurkó Szilvia gyerekjogász szerint. Balatoni József pedagógus azt mondja abszurd és nonszensz, hogy az amúgy is fáradt gyerekekkel ezt teszik.

Naptár készült hajléktalanok fényképeiből

A Budapest Bike Maffia hajléktalanokat segítő csoport eldobható fényképezőgépeket adott hajlék nélkül élőknek, így megmutathatták, ők hogyan látják Budapestet. A legjobb képekből kiállítást nyílt, ahol a közönség szavazott, melyek kerüljenek a My Budapest 2020 naptárba. Az ebből befolyt összeget pedig teljes egészében a nyertes alkotók kapják majd.

Napok helyett hónapokat várnak, hogy a külföldről behozott autók műszakija elkészüljön

Két hónapot kell várni, hogy a külföldről behozott autók műszakija elkészüljön - erre panaszkodnak az autókereskedők. Korábban az ügyintézés 3-4 nap, ritka esteben maximum egy hét. Azt mondják, sok vevő el is áll az autóvásárlástól emiatt, így veszélybe kerül a megélhetésük. Ez a helyzet már fél éve tart, és attól tartanak egyre rosszabb lesz.

Rendőrség: Senkitől sem várható el, hogy saját testi épségét kockáztassa

Senkitől sem várható el, hogy saját testi épségét kockáztassa – ezt mondta a rendőrség annak az esetnek az apropóján, ami óriási felháborodást váltott ki október közepén. Pápán egy férfi a hajánál fogva rángatott végig a 83-as főút mellett egy nőt. Senki nem állt meg segíteni a bajba jutott asszonynak. A rendőrség szerint nem is kell, csak azonnal tárcsázni a 112-t. A bántalmazó férfi akár 5 évet is kaphat.

 

15 fokkal hűl le a levegő

Évszázados melegrekordok dőltek meg a héten, azaz soha nem mértek még olyan meleget október vége felé, mint most. Már csak néhány napig élvezhetjük a meleget, ugyanis a jövő hét elején 15 fokkal csökken majd a hőmérséklet, ami még az egészségesek szervezetét is megterhelheti. A háziorvos szerint vitaminokkal, folyadékpótlással, és réteges öltözködéssel érdemes készülni a lehűlésre.

Az e-rollerek miatt változtatná meg a KRESZ-t

Mindennaposak az életveszélyes helyzetek az elektromos rollerek miatt, ezért módosíthatják a KRESZ-t - ezt nyilatkozta szerdán az Inforádiónak Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos. Híradónknak ugyanakkor csütörtökön azt a választ adta a minisztérium, hogy nincs ilyen elképzelés a kormány asztalán. A közlekedési szakjogász szerint módosítani kellene a KRESZT, mert az elektromos rollerek  nem minősülnek járműnek, ezért csak járdán mehetnek, ami pedig a gyalogosokra veszélyes.

Felnyársalt egy autót egy fa Kaposváron

Szerencsére senki nem ült abban az autóban, amit felnyársalt egy fa Kaposváron. A szerdán délután megérkezett hidegfront meghozta a hűvös őszt is. Volt ahol 16 fokkal kevesebbet mértek csütörtökön, mint szerdán ugyanabban az időben. A legtöbb kárt Zala és Somogy megyében okozta a vihar. Kaposváron egy tízemeletes panelház tetejét szaggatta le a szél.

Sztárszereposztással tér vissza a Macskafogó

Sztárszereposztással tér vissza a világhírű mese, generációk kedvence: a Macskafogó. Szente Vajk rendezésében a főbb szerepekben Puskás Peti, Makranczi Zalán, Szerednyey Béla és Feke Pál. Négyesüket az X-Faktor mentora a Bosszúállókhoz hasonlította. A premier szombaton este lesz a budapesti József Attila Színházban.

Tömeg, torta és tűzijáték Will Smith budapesti születésnapján!

Tömeg, torta és tűzijáték. Így ünnepelték Budapesten Will Smith 51. születésnapját a Szent István Bazilika előtt. A világsztár mindössze néhány napja jelentette be, hogy új filmjének premierje apropóján Budapesten bulizik. Egy napra Hollywooddá változott a főváros.

700 méterre egymástól állt meg a két vonat

Az egyik vonat állt, a másik egyenesen felé tartott ma reggel Pécelen. Nem állt meg a Hatvan felé tartó járat a piros jelzésnél, és tovább haladt a pályaudvaron álló utasokkal teli szerelvény felé. A pályafelújítás miatt ott most csak egy vágány működik. A Hatvan felé tartó járat biztosítóberendezése működésbe lépett, és még időben megállította a mozdonyt. 700 méter volt a két vonat között. Egy hónapon belül ez már a harmadik hasonló vészhelyzet.

A nagy Gatsby: a történet mondanivalója aktuálisabb, mint valaha!

Egy különleges szerelmi történet a Víg színpadán. F. Scott Fitzgerald kultikus regényét, A nagy Gatsby-t állította színpadra ifj. Vidnyánszky Attila. A szövegkönyvet két évig Vecsei H. Miklós írta. A fiatal alkotók szerint a mai  világban, amikor a külsőségek sokszor túl nagy szerepet kapnak, a történet mondanivalója aktuálisabb mint valaha.

Miniszobrok Budapesten

Parlament előtt állomásozó tank, rejtélyes körülmények között elhunyt mókus, vagy Mekk Elek. Miniszobrokat helyez ki Budapest különböző pontjaira egy gerillaszobrász. A művész azt szeretné, ha mindenkinek saját értelmezése lenne, és gondolkodnánk kicsit! Kolodko Mihály most Rejtő Jenő klasszikusát, a Tizennégy karátos autót álmodta meg.

Órákat késnek az elővárosi vonatok, és senkitől nem kapnak megfelelő információt

Órákat késnek az elővárosi vonatok, és senkitől nem kapnak megfelelő információt - erre panaszkodnak utasok. Azt mondják, rendszeres, hogy órákat ülnek a klíma nélküli, zárt vagonokban, anélkül, hogy tudnák miért és mennyit kell várniuk. Összefogtak, létrehoztak egy Facebook-csoportot „Elegünk van a MÁV-ból”-néven. Már csaknem 7000-en vannak. Azt mondják, ha semmi nem változik, demonstrációt szerveznek. A MÁV-nál elismerik a hibákat.

 

Egy szamár és egy kecske is volt a Budapest felé tartó vonaton

Szokatlan utasok a vonaton. Málhás szamár és kecske is együtt vonatozott gazdáikkal a Székesfehérvárról Budapestre tartó vonaton. A szamár hátára rengeteg csomagot kötöztek. Több utas fotót és videót készített róluk. Az állatok és gazdáik csak két megállót mentek, de a MÁV szerint ez így is szabálytalan. Még vizsgálják, hogy hibáztak-e a kalauzok.

Tömeg és kisebb pánik a Sziget Fesztiválon

Pultokon másztak át többen a szerda esti Ed Sheeran koncert alatt. Egyik nézőnk azt mesélte, hogy volt, aki elájult a sok ember miatt. A kijutás sem volt egyszerű: a bulizók szerint volt, aki egy-másfél óra alatt tette meg a Nagyszínpadtól a kijáratig tartó maximum 800 méteres, utat. A fesztivál szervezői szerint a kiengedést épp a fesztiválozók biztonsága érdekében lassították, és sokan azért érezhették ijesztőnek a helyzetet, mert még nem voltak ekkora tömegben soha.

Michael Phelps: Megemelem a kalapom Kristóf előtt

Megemelem a kalapom Kristóf előtt – ezt mondta Michael Phelps a New York Times-nak, miután a 19 éves magyar úszó megdöntötte csaknem tízéves világrekordját tegnap a vizes világbajnokságon. Milák Kristóf edzőjét, Selmeci Attilát meglepte, hogy tanítványa világrekordot úszott a kvangdzsui vébén. Az InfoRádiónak azt mondta: egy-két nap kell, amíg felfogja a történteket.

Leköpték és megrugdostak egy férfit a Budapest Pride után

Leköptek és megrugdostak egy 31 éves férfit a Budapest Pride után – ezt a Háttér Társaság nevű jogvédő szervezet hozta nyilvánosságra. A férfi a Ferenciek terén tartott hazafelé a melegfelvonulásról másfél hete, amikor egy 10 fős társaság támadta meg. Feljelentést tett, a rendőrség nyomoz az ügyben.

 

 

Kényszerleszállás kidurrant abroncsok miatt

Kényszerleszállást hajtott végre nem sokkal a felszállás után egy Egyiptomba tartó Boing a Liszt Ferenc repülőtéren. Összesen 160-an voltak a gépen, senki sem sérült meg. Azért fordult vissza mert egyik futóművének abroncsai kidurrantak. Az RTL Híradónak nyilatkozó pilóta szerint kollégája a legjobb döntést hozta, amikor a kényszerleszállás mellett határozott.

Egy női utas hamarabb vette észre a közelgő ütközést, mint a Viking hajóskapitánya

Pánik és sikolyok a Viking Sigyn fedélzetén- egy női utas hamarabb vette észre a közelgő ütközést, mint a kapitány. Elsőként a Blikk írta meg, milyen adatokat rögzített a nagy hajó feketedoboza május 29-én este, amikor a szállodahajó nekiüközött a kirándulóhajónak, ami 7 másodperc alatt elsüllyedt. A Vikingnek nem volt rádióforgalma az ütközésig, így arról, hogy előzni akar, nem értesíthette a Hableányt. Magyar György, az egyik magyar áldozat családjának ügyvédje szerint számos eljárási hiba történt.

Nincs bizonyíték arra, hogy Magyarországra rosszabb minőségű ételek jutnának, mint Nyugat-Európába

Nincs bizonyíték arra, hogy Közép- és Kelet-Európába, így Magyarországra rosszabb minőségű ételek jutnának, mint Nyugat-Európába – erre jutott az Európai Bizottság. Vizsgálatuk alapján nincs jelentős különbség a különböző országokban forgalmazott élelmiszerek között. Két éve Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, a magyar piac szerinte Európa élelmiszer szemétlerakója.

Nem volt vonatjegye, megverte a kaluzt

Három napon belül elítélték a román férfit, aki megvert egy kalauzt Nagyszentjánosnál. A 36 éves utas azon dühödött be, hogy a jegyvizsgáló leszállította a vonatról, mert nem volt jegye. Ekkor kezdte ütni, rúgni. A vasúttársaság szerint az elmúlt másfél hónapban, mióta élesben használják a testkamerákat, csökkent a dolgozókat érő bántalmazások száma.

Bezártak a kormányablakok a Keleti és a Nyugati pályaudvaron

Egy éve adták át a Keleti és a Nyugati pályaudvarokon a felújított kormányablakokat, de már be is zárták mindkettőt. A közszolgálati dolgozók szakszervezete szerint a munkaerőhiány áll a bezárások háttérben. A miniszterelnökséget vezető miniszter viszont azt mondja, műszaki okokból nem lehet ügyeket intézni az új kormányablakoknál.

Tornádót filmeztek Debrecennél

Tornádót vettek videóra Debrecen felett, idén először tapasztaltak forgószelet. Közben szinte az egész országra özönvíz zúdult. Rengeteg út folyóvá változott Pécstől Miskolcig. Egy Borsod megyei településen villámárvíz volt, több pince és udvar még most is víz alatt van. Sérültekről nem tudni, de az anyagi kár sok helyen jelentős.

Babaváró hitel: mikor éri meg és mikor nem?

Akár 8 és fél millió forintot is bukhat az a család, amelyik felveszi a babaváró hitelt, de 5 éven belül mégsem születik egy gyerekük sem. Ez derül ki egy szakértői kalkulációból. Azt is kiszámolták, hogy ha a vállalt három helyett csak egy gyerek születik, akkor már megéri igénybe venni a támogatást, mert gyakorlatilag kamatmentes hitelhez jut a pár.

Havazott a Kékesen!

Csak néhány meglepett kiránduló járt hétfőn az ország legmagasabb pontján. A gyerekek persze örültek a meglepetésnek: hógolyóztak.  A Mecsekben sem volt több 6 foknál, sokan újra fűtenek. Hajnalban ráadásul talajmenti fagy várható. A háziorvos szerint ilyenkor gyakoribbak a görcsök, több a szívinfarktus és sok a koraszülés is, így érdemes jobban figyelni egymásra!

Instagramon a felkavaró napló

Instagramon mutatják be egy Auschwitzban megölt 13 éves magyar zsidó kislány, Heyman Éva naplóját – írta meg az index. Így próbálják jobban megismertetni a fiatalabb korosztállyal a holokausztot. A videóüzenetek úgy jelennek meg a fiktív oldalon, mintha a kislány közvetítene a gettóból. A társadalomkutató szerint a fiatalok így sokkal könnyebben megérthetik a történteket.

 

Békéssámsonon ma 30,9 Celsius-fokot mértek

Megdőlt a napi melegrekord: Békéssámsonon pénteken 30,9 Celsius-fokot mértek, ami fél fokkal magasabb az eddigi csúcsnál. Országszerte nyárias volt az idő. Estétől azonban hidegfront érkezik, ami több mint tíz fokkal veti vissza a hőmérsékletet. Ez megviseli a krónikus betegek és a gyerekek szervezetét, és sok kismamánál beindíthatja a szülést.

 

Csak kisgyerekük élte túl a balesetet

Megrázó történet.
Egy kisgyerekes család szenvedett tragikus balesetet délelőtt az M3-as autópálya egyik pihenőjében. Az eddigi adatok szerint 100 km/h-s sebességgel, fékezés nélkül vágódtak egy álló buszba. Az elöl ülő szülők a helyszínen meghaltak. A hátul utazó 4 év körüli gyereket mentőhelikopter vitte kórházba, de információnk szerint nem sérült meg súlyosan. A buszon 56-an voltak: gyerekek és szüleik, akik Budapestre tartottak kirándulásra.

Beismerte az apa, hogy megverte az 5 hónapos csecsemőt

Idegesítette, hogy sír, ezért verte meg az 5 hónapos csecsemőt az apja Ötvöskónyiban. A rendőrség szerint hónapok óta tartott a bántalmazás, a férfi mindent beismert, bár a nyomozóknak azt vallotta, április elején csak megszorította a kisfiú karját, ami azonban eltört. Ezt a családsegítő vette észre, ezután került kórházba a gyerek. Ha az apát elítélik, akár 8 év börtönt is kaphat.

Három év alatt megháromszorozódott a szerencsejátékfüggők száma

Három év alatt megháromszorozódott a szerencsejátékfüggők száma Magyarországon – a Szerencsejáték Zrt. legfrissebb felmérése szerint, amit a Népszava közölt. Ugyan 18 év alatt tilos az online játék, mégis a 18 év alattiaknál a legdrámaibb a helyzet: a kutatás szerint a 15-17 éves korosztály csaknem harmada nemhogy játszik, hanem már függőnek is vallja magát. Az addiktológus szerint mindig családon belül kell keresni az okokat és a megoldást is.

Két év felfüggesztett börtönbüntetést kaptak a verekedő kamaszok

Két év felfüggesztett börtönbüntetést kaptak a bántalmazó kamaszok. Diáktársaik előtt vertek össze egy tinilányt a hatvani gimnáziumban. A 2017 májusában történt ügyben hétfőn hozott ítéletet az egri bíróság. A 15 éves lányt két iskolatársa, egy 16 és 17 éves lány bántalmazott brutálisan. Áldozatuk fejét betonoszlopba verték, a fejét rugdosták, majd a haját is megtépték. Mindezt 100 diák nézte végig

Megütötte a rajongóját a rapper

A Mr. Missh nevű a rapper - aki jelenleg az egyik legnagyobb Youtube-sztár - felháborodott azon, hogy amiatt támadják, hogy megütött egy nőt az egyik koncertjén.  A rapper azzal védekezett, hogy ez a videó nem új, és már megbeszélték a lánnyal a történteket.

11 évesen mászta meg a Kilimandzsárót

11 évesen jutott fel a Kilimandzsáró csúcsára! Happ Anna a legfiatalabb magyar lány, aki felért Afrika legmagasabb pontjára - erről az index írt először. 3 éves kora óta erről álmodik. Azóta, hogy megtudta, édesapja is megmászta már a Kilimandzsárót. Híradónknak azt is elmesélte, hogyan képzelte el a kalandot és ehhez képest mi fogadta a csúcson.

Eszenyi Enikő: Ez rólam is szól

Mindazt bemutatja a darab, amit az elmúlt 30 évben a színházban és a magánéletben megéltem – ezt mondta Eszenyi Enikő legújabb főszerepéről. A Vígszínház Premier című előadását csütörtökön először játszották közönség előtt. Egy idősödő színésznő belső válságát mutatja be a darab, nyers őszinteséggel mesél az öregedésről. A férjet Hevér Gábor, - az RTL új krimisorozata, az Alvilág szereplője játssza.

Tűzoltók mentettek meg egy macskát Budapesten

Az állat egy több mint 10 méter mély gödörbe esett. Alpinista technikával sikerült felhozni a felszínre, ahol már állatvédők várták a szerencsétlenül macskát. Az állatnak az ijedtségen kívül nem lett baja. A mentésről készült teljes felvételt megnézhetik ITT.

Leszállították az idős asszonyt, mert nem volt nála igazolvány

Leszállíttatott a kalauz a vonatról egy 74 éves asszonyt vasárnap, mert lejárt az igazolványa – az esetről a Facebookon számolt be egy felháborodott utas. Megbüntették, de ezt végül a kalauz visszavonta, és mégiscsak hazajuthatott Tápiógyörgyére. A 65 év felettiek ingyen vonatozhatnak, de kell, hogy legyen náluk érvényes igazolvány. Az asszonyt megtalálta stábunk. Azt mondja, eddig még sosem volt gondja a vonaton és megviselték a történtek. A MÁV elnézést kért. 

Külföldről indított hívásokkal próbálnak pénzt kicsalni

Ha a tengerentúlról hívják mobilon, de nincsenek ott ismerősei, semmiképp se hívja vissza a számot – így lehet legegyszerűbben összefoglalni, hogyan lehet kivédeni a legújabb telefonos átverést. Külföldről indított hívásokkal próbálnak pénzt kicsalni gyanútlan emberektől. Az egyik mobilszolgáltató szerint 25 országból, ezer különböző számról tárcsáztak magyar telefonszámokat az elmúlt napokban. Azt ajánlják: tegyék tiltólistára a bizonytalan eredetű számokat, és semmiképpen se hívják azokat vissza.

A díszléc mögött találta meg a siklót!

Megszökött egy kígyó Dombóváron, a család riasztotta a vadállat befogót, aki végül a díszléc mögött találta meg az amúgy ártalmatlan gabonasiklót. Évről évre egyre többször hívják januárban megszökött vagy kidobott kígyók miatt a vadállatbefogót.

Egressy Zoltán dermedten és tehetetlenül figyeli, mi történik Magyarországon

A tudatosan gerjesztett ellenség keresés és találás, ami jelenleg zajlik az országban, nagyon veszélyes – ezt mondta Egressy Zoltán író Híradónknak. Drámaíróként vált ismertté, ő írta a Portugált, amit 20 évig játszott a Katona József színház, több mint 150 ezren látták. Az íróval készült bővebb interjút megnézhetik ITT.

Berg Judit író aktívan részt vesz a közéletben

Megjelent az 50. könyve, díjat kapott és december óta játsszák a mozik mesefilmjét. Sikeres éve volt Berg Judit írónak, aki aktívan részt vesz a közéletben. Négy gyermek édesanyjaként elkeserítőnek tartja, hogy Magyarországon még mindig nem születtek törvények a nők védelmében. 2018 és 19 fordulóján népszerű magyar írókat kérdeztünk arról, hogy mi foglalkoztatja őket mostanában akár az irodalomban, akár a közéletben.
Az íróval készült beszélgetést itt nézheti meg hosszabban.

 

Tóth Krisztina: „Lehetnénk hétköznapi hősök”

Könnyedén lehetnénk hétköznapi hősök, ha legalább a közvetlen környezetünk elesettjeinek segítenénk – ezt Tóth Krisztina író mondta Híradónknak, amikor arról kérdeztük mi foglalkoztatta legjobban ebben az évben. A hajléktalantörvényt szégyennek tartja, mégis bizakodó a jövőre nézve.

„A lélek legszebb éjszakája”  az Örkény Színházban

Egy álmatlanságban szenvedő, közel-keleti haditudósító életét vitték színpadra az Örkény Színházban A lélek legszebb éjszakája című előadásban. A főszerepet Nagy Zsolt játssza. A darab Jászberényi Sándor haditudósító-újságíró novelláskötete alapján készült. Különlegessége, hogy az újságíró Közel-Keleten készített fotóival, videóival egészítették ki az előadást.

Három díj a Rossz verseknek

Saját élete ihlette Reisz Gábor új filmjét, ami három díjat is kapott a 36. Torinói Filmfesztiválon, hétvégén. A Rossz verseket a fesztivál legjobb filmjének választották, és a legjobb forgatókönyvért járó díjat, valamint egy forgalmazói elismerést is kapott. Reisz Gábort Torinoban még az utcán is megállították, akkora sikere volt. A rendezővel készült interjút megnézhetik hosszabban is: ITT.

Az apuka felidézte a kalandos szülést

Az autópályán az anyósülésen szült egy asszony pénteken – a boldog apa most nyilatkozott Híradónknak. A kismama csütörtökön kora reggel kezdett vajúdni, de az M1-esen dugóba kerültek, ezért a mentőkkel a vonalban az apuka segítette világra kisfiát, Gergelyt. A baba és az édesanya is jól van, de még vizsgálják őket.
Az édesapával készült interjút ide kattintva nézheti meg hosszabban.

 

1353 darab mézeskalácsszív

1353 darab mézeskalácsszívvel hívja fel a figyelmet most induló adománygyűjtésére az Ökumenikus Segélyszervezet. A mézeskalács szívek sütéséhez ismert énekesek, sportolók, színészek és az RTL több műsorvezetője is csatlakozott.

150 millió Ft bírság parlagfű miatt

Összesen 150 millió forint bírságot szabtak ki idén azokra, akiknek a földjén parlagfüvet találtak - jelentette be a Nemzeti Agrárkutatási Központ. A parlagfű ellen küzdő egyik egyesület vezetője ugyanakkor azt mondja, ez csak a hazai fertőzött terület kis része, a hatóságok nem küzdenek hatékonyan az allergiát okozó növény ellen, miközben Magyarország a legfertőzöttebb Európában. 

Tolvajveszély a temetőkben!

Autófeltörőkre és zsebtolvajokra is lehet számítani a temetőkben, erre hívták fel a figyelmet hétfőn a rendőrök. Mindenszentek ünnepén és Halottak napján tömegek indulnak útnak, a rendőrök és a polgárőrök ezért már mától sok helyen forgalmat irányítanak és figyelik a rendet.

Kígyózó sor az ingyen könyvekért

Megrohanták az ELTE könyvtárát a hétfői ingyenes könyvosztáson. Már nyitáskor kígyózó sor várt a budapesti könyvtár előtt, amely nagy őszi kipakolást hirdetett, azaz meg akartak szabadulni minden olyan könyvtől, amely nekik már nem kell. Volt, aki Debrecenből jött emiatt. Összesen majdnem háromezer kötet talált új gazdára.

Nyugaton hűvös, keleten meleg

A Dunántúlon 20 fok és eső, a Tiszántúlon szinte kánikula - hétfőn is kettészakadt az ország időjárása. Az RTL meteorológusa szerint a héten folytatódik a változékony időjárás, kedden is viharokra lehet számítani, de a hét második felében visszatér a nyár.

Doppingolt bicikli?

Fatális félreértés volt, ezt állítja a magyar veterán kerékpáros, aki elektromotorral bukott meg egy osztrák versenyen. Nagy Attila szerint ő nem szegett szabályt, defektje volt. Egy kerékpáros motort fejlesztő feltaláló megmutatta, hogyan lehet egy biciklit doppingolni. 

Tömeg az ünnepi programokon

A tikkasztó meleg ellenére rengetegen nézték meg a hagyományos légi és víziparádét a Duna parton. Vadászgépek, katonai helikopterek, ejtőernyősök bemutatóját élvezhette a közönség az állami ünnepen. Kígyózó sorokban álltak a látogatók a Parlament előtt is, hogy láthassák a Szent Koronát, hiszen augusztus 20-án, immár hagyomány, hogy ingyen meg lehet nézni.

Beszorult a vendég feje

Beszorult a feje, a katasztrófavédők szabadították ki. Egy vendég olyan szerencsétlenül esett el egy budapesti vendéglátóhelyen, hogy a feje beszorult a bárpult és a lábtartó cső közé. Nem ez volt az egyetlen speciális mentés: egy mozgáskorlátozott nőt a 8. emeleti ablakon keresztül hoztak le, hogy kórházba vigyék.

 

Veszélyes a Kiki-kihívás

Már a rendőrség is fellép világszerte az úgynevezett Kiki-kihívás ellen. Ez az, amiben Will Smith a Lánchíd tetején táncolt. Lényege, hogy mindenki ugyanazt a koreográfiát táncolja, különleges helyen. A kihívás pedig kezd elfajulni. Újabban mozgó autókból szállnak ki fiatalok, és úgy táncolnak, volt, akit közben elütöttek.

Rengetegen szurkoltak közösen

Rengetegen szurkoltak itthon is a futball vébé döntőjén. Megteltek a terek focidrukkerekkel. A legtöbben a budapesti Szabadság téren szurkoltak, itt egy talpalatnyi hely sem maradt szabadon. Stábunk itt rengeteg franciával találkozott. Pécsen pedig a Magyarországon élő horvátok együtt izgultak csapatuk győzelméért.

Egy hónap után hazatérhetett a kétéves Levente

Egy hónap után hazatérhetett a kétéves Levente Magyarországra, nővére hozta haza. Ő az a kisfiú, akit már több mint 1 hónapja azért szakítottak el szüleitől, mert az amerikai hatóságok szerint illegálisan akartak átlépni a kanadai-amerikai határon. Szülei viszont még mindig őrizetben vannak Amerikában. Apját akár néhány napon belül kitoloncolhatják, hazajöhet, de a kisfiú anyját bíróság elé állítják és akár sok éves börtönbüntetést is kaphat.

 

Sokan fáztak meg a múlt héten

Sokkal több a náthás idén, mint tavaly ilyenkor – a híradónknak nyilatkozó családorvos szerint. Annak ellenére, hogy július van, tavaszias az időjárás, a szakember szerint fontos figyelni a réteges öltözködésre, mert enélkül könnyen megfázhatunk.

Magyar kisfiú a befogadótáborban

Egy két éves magyar kisfiút is elszakítottak a családjától Amerikában – tudta meg a Timesunion nevű internetes lap. A magyar család az amerikai hatóságok szerint illegálisan próbált Kanadából az Egyesült Államokba jutni, de elkapták őket a határőrök még a múlt hónapban. A két éves Levente azóta egyedül van egy New York-i befogadóhelyen. Az RTL Híradónak azt mondta 23 éves, Magyarországon élő féltestvére, hogy a kisfiú alig eszik, és nem nagyon kommunikál senkivel.

 

Kétszer is legyőzte a rákot

Másodszor is legyőzte a rákot a Fradi jégkorongozója. A 25 éves Hardi Richárd év elején őssejt átültetésen esett át, másfél hete pedig már újra edz.

 

Folytatódik a Golgota kálváriája

Továbbra is védetté akarja nyilvánítani az Örökségvédelmi Hatóság a Golgota című Munkácsy festményt, így nem lehet kivinni az országból, és eladni sem. A festmény az amerikai műgyűjtő üzletember Pákh Imre tulajdona, az állam szeretné megvásárolni, de évek óta nem tudnak megegyezni.

„Semmi előjele nem volt a tragédiának”

Semmi jel nem mutatott arra, hogy a nagymama mire készül - ezt mondta a Blikknek a gyászoló horti nő, akinek anyja kisfiával a karjában ugrott a vonat elé szombat délután Hort és Csány között. A 49 éves nagymama és a 4 éves kisfiú azonnal meghalt.

A sofőrnek köszönheti az életét

Mentősofőrnek köszönheti az életét egy férfi Budapesten. Megdöbbentő felvételt tett közzé az Országos Mentőszolgálat. A videón az látszik, ahogy a szirénázó mentőautó egy forgalmas úton robog, amikor egy zebránál elé lép egy gyalogos. Csak a sofőr gyors reakciójának köszönheti, hogy nem ütötték el.

Örömtáncot lejtettek a győztesek

Görbicz Anita élete legszebb ajándékát kapta a születésnapjára vasárnap este: a Győri ETO megnyerte a Bajnokok Ligáját és ezzel címet is védett, ami még soha senkinek nem sikerült, amióta bevezették a négyes döntős lebonyolítást, vagyis a Final Fourt.

 

Katona a miniszteri a székben

A rendszerváltás óta először ül katona a hadseregből miniszteri székbe. Orbán Viktor pénteken hozta nyilvánosságra negyedik kormánya tagjainak névsorát. Benkő Tibor a Honvédség vezérezredese, az ország első számú katonája váltja Simicskó István KDNP-s politikust a honvédelmi tárca élén.

Sertéspestist mutattak ki egy vaddisznóban

Afrikai sertéspestis vírust mutatott ki egy vaddisznóban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az állat tetemét Heves megyei vadászok találták meg. Az országos főállatorvos szerint nincs ok pánikra: a vírus nem veszélyes az emberre és járványtól sem kell tartani.

Gyerekekre veszélyes applikációk

Több ezer veszélyes applikáció követheti a szülők tudta nélkül a gyerekeket. Egy friss külföldi vizsgálat szerint rengeteg olyan alkalmazást tölthetnek le egyetlen kattintással a telefonunkra, ami aztán lényegében megfigyeli, információkat gyűjthet róluk. Ugyan itthon nem készült ilyen felmérés, a közösségi médiaszakértő szerint ezek az alkalmazások itthon is könnyen elérhetők.

Automatából lehet könyvet venni

Automatából lehet okostelefon méretű könyveket venni mától a főváros több csomópontján. Az ötletgazda a Vígszínház fiatal színművésze, Vecsei H. Miklós. Az olvasásnépszerűsítő akció elsődleges célcsoportja a budapesti tömegközlekedést használók, valamint a fővárosban járó-kelő fiatalok.

Orbán Viktor: A bevándorlás a legfontosabb kérdés

A bevándorlás a legfontosabb kérdés, amellyel foglalkozni kell az uniós csúcstalálkozón - ezt mondta Orbán Viktor a holnapi EU csúcs előtt. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelölte szerint viszont Orbán Viktor félrevezeti a magyarokat, ugyanis a legnagyobb veszély nem a bevándorlás, hanem hogy Magyarországtól megvonják az európai uniós forrásokat.

 

Súlyosan veszélyeztették a munkások életét

Súlyosan veszélyeztették a munkások életét, ezért történt a tragédia. Ezt állapította meg a kormányhivatal a januári, Bősárkányban történt balesettel kapcsolatban. Egy csatornázáson dolgozó férfi meghalt, amikor beomlott a munkagödör, és a föld maga alá temette. A cég hibázott, mert a gödör nem volt kitámasztva, ezért bírságot kaptak.

 

Márc. 15.: Vigyenek magukkal esernyőt, ha szabadtérre mennek!

A meteorológus szerint lehet záporra, zivatarra számítani csütörtökön. Az állami ünnep zászlófelvonással már 9 órakor elkezdődik a Kossuth téren, Orbán Viktor is itt mond beszédet, délután 2 órakor. Az autót felejtsék el – legalábbis Budapesten. A szakember azt javasolja, inkább a metrót használják. Két híd, számos tér és csomópont lesz lezárva. Két békemenet, egy tüntetés és több pártrendezvény is lesz a családi programok mellett.

Eltemették Tahi Tóth Lászlót

A Kossuth és Jászai Mari díjas színművészt a Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra. Utolsó útjára sok ismerős, barát, kolléga kísérte el.

Mészáros fotóját mutogatták a síparadicsomban

Mészáros Lőrinc fotóját mutogatta az Ausztriában síelőknek az osztrák állami televízió riportere. Az ORF ugyanis külön riportot szentelt a felcsúti polgármester ottani befektetéseinek. A magyar milliárdost sokan felismerték. Két szálloda is az övé Murauban, ami egyébként a magyarok egyik kedvenc síparadicsoma.

Az előítéletek ellen rappel Molnár Áron

Puskás a leghíresebb migráns – rappeli Molnár Áron színész. A Mi kis falunk Matyija egészen új szerepben állt nyilvánosság elé.

Nem tartja felelősnek Geréb Ágnest

Nem tartja felelősnek gyermeke haláláért Geréb Ágnest az anya, akinek 15 éve halt meg egyik gyermeke, akit a nemrég elítélt szülész-nőgyógyász segített világra. Az asszony egyik iker fia fogyatékossággal született, majd fél évvel később meghalt.

Félreértés miatt szerelték le a zebrákat védő zászlókat?

Egy félreértés miatt szerelték le civilek a zebrákat védő zászlókat. Még decemberben indult az akció a gyalogosok védelme érdekében. Akkor egy gödöllői férfi fényvisszaverős zászlókat rakott ki veszélyes zebrákhoz.

Úgy tudni vajhalat evett az a magyar turista, aki meghalt Thaiföldön

Az állandó hányástól és hasmenéstől a férfi egy idő után elájult. Kedvese segítségül hívta a barátjukat, közben a félájult férfival lementek a portára, hogy orvosi segítséget kérjenek. A mentő csak negyven perc múlva érkezett meg és vitte be a helyi magánkórházba.

 40 percig hagyták haldokolni a magyar férfit

40 percig hagyták haldokolni a párját – ezt mondta a Blikknek az a nő, akinek a barátja ételmérgezésbe halhatott bele egy thaiföldi luxusszállodában. Szerinte a férfi későn kapott orvosi segítséget, ezért halt meg.

Veszélyes, ha nem takarítják le a havat

Eljárás indítható az ellen, aki nem takarítja le rendesen kocsijáról a havat, és balesetet okoz. Egy nagyobb fékezésnél a tetőn maradt hó betakarhatja a szélvédőnket, de a mögöttünk haladót is veszélybe sodorhatjuk.

Boszorkányüldözésről beszélnek

Ügyvédje szerint, ha nem Geréb Ágnesről lenne szó, nem kapott volna két év börtönbüntetést. Jogerősen ugyanis ennyire ítélte a bíróság kedden, az otthonszülés hazai népszerűsítésével ismertté vált nőgyógyászt. Valamint 10 évre eltiltották a hivatásától. Fellebbezni már nem lehet.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való