KERESÉS search-close

"Szalai Péter" szerzővel ellátott tartalmak

Szalai Péter

Szalai Péter által létrehozott tartalmak (18):

Elromlott a klíma, károsodhatnak a Munkácsy-képek

Elromlott a klíma, ez pedig rosszat tesz a képeknek a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben. A kiállításon több mint 30 fokot is mértek a napokban. Ilyen melegben pedig felgyorsulhat a képek állagromlása. Most mobilklímákkal próbáljak lehűteni a levegőt.

Az udvaron ásta el a holttestet

Azt mondta a rokonoknak, hogy Németországba ment dolgozni az élettársa, pedig a gyanú szerint elásta a férfit egy nő Dávodon. Barátai és rokonai három hete keresték a férfit, majd szóltak a körzeti megbízottnak, aki körülnézett a pár házánál. Az elhantolt férfi kezét vette észre először a kertben.  A falubeliek szerint a pár csendesen élt, nemrég költöztek a településre.

Megölte, majd a házat is rágyújtotta áldozatára a túronyi gyilkos

Beismerte, hogy megölt egy 88 éves asszonyt, majd a házat is rágyújtotta áldozatára. A két évvel ezelőtti Túronyi esetet most derítették fel a rendőrök. Kiderült, hogy a gyilkosság gyanúsítottja börtönben ül - méghozzá éppen gyilkosságért tölti életfogytiglani büntetését. 2016-ban, a falu másik utcájában, egy német nyugdíjast ölt meg. Kétszer gyilkolhatott egy éven belül, de a második esetnek sokáig nem volt gyanúsítottja.

Szemétszállító kamion borult fel Pécs külvárosában

Több mázsa szemét borult az útra, amikor felborult egy kamion hétfő reggel Pécs külvárosában, a Kökényi úti körforgalomban az M60 bevezető szakaszán. A sofőr karcolásokkal megúszta a balesetet.

Nyolc méter magasból zuhant a mélybe egy munkás

Nyolc méter magasból zuhant a mélybe egy munkás Baján: a 64 éves férfi egy zsilipfelújításon dolgozott, amikor az emelőkosárból az állványzatra próbált lépni. Életveszélyesen megsérült, mentőhelikopterrel vitték kórházba. Pécsen pedig egy daru gémje csuklott össze: 5 méter magasból zuhant le két kosárban dolgozó munkás.

Extrém magas az UV sugárzás

Még jobban kell vigyázni a napozással. Napközben az egész országban nagyon magas volt az UV sugárzás. Volt, akit ez sem érdekelt, délben is napozott. Pedig ez 11 és délután 3 óra között egyáltalán nem ajánlatos, mert a káros sugarak bőrrákot okozhatnak, de a szemünket is károsíthatják. Hétfőn pedig még a mainál is erősebb lehet az UV sugárzás.

150-nel ütközött, nem élte túl

Frontálisan összeütközött egy teherautóval egy 150 kilométer per órás sebességgel száguldó Suzuki Kaposvár határában péntek délután. A kocsi vezetője azonnal meghalt. A sofőr a háta mögött kötötte be a biztonsági övét. A teherautóban sem használták az öveket, ráadásul négyen ültek benne, pedig csak hárman lehettek volna.

Egy napig keresték az eltűnt motorost, meghalt, mire megtalálták

Egy napig fekhetett az árokban a halálos balesetet szenvedett motoros Baranya megyében. Helikopterrel és drónokkal is keresték, így találták meg. Felesége kért segítséget a rendőrségtől, miután férje pénteken elment motorozni, de nem érkezett időben haza.

Fertőzött forrásvíztől lettek rosszul a Fishing On Orfű fesztiválon

Csaknem százan lettek rosszul a Fishing On Orfű fesztiválon, mert egy forrásból ittak, amelyből nem ivóvíz folyik. Ugyan korábban volt ott egy figyelmeztető tábla, de azt valakik elvitték onnan. Úgy tudjuk tízen sürgősségire kerültek hányás-hasmenés miatt, de őket már haza is engedték. Egy belgyógyász szerint nagy esők után sosem szabad forrásból inni, mert állati ürüléket kerülhet a vízbe, ami fertőző.

Frontális ütközés: felismerhetetlenül összetörtek az autók

Frontálisan összeütközött egy kisteherautó és egy autó a hatos úton a Baranya megyei  Zengővárkony közelében. Ezután pedig egy harmadik kocsi is beléjük hajtott. A felismerhetetlenül összetört roncsokból három sérültet a tűzoltók szabadítottak ki. Egyikük állapota még mindig kritikus.

35-38 fokkal tetőzött a kánikula

A fél ország a vízpartokra menekült. Ma tetőzött a napok óta tartó kánikula. A legtöbb helyen 35 fok körül volt a hőség. Továbbra is mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy az erős UV sugárzás miatt túl sokáig ne legyenek a napon. A tikkasztó kánikulának már holnap sokfelé záporok vetnek véget.

Akár 30 órát is várakozhatnak a hőségben a kamionsofőrök

Akár 30 órát is várakozhatnak a hőségben - ezt mondták a röszkei határon kamionsofőrök az RTL Híradónak. Árnyék nincs, a kánikula ellen csak vízzel és légkondival tudnak védekezni. A klíma már megy a debreceni buszokon is. A parkoló autók pillanatok alatt felforrósodnak, így a NÉBIH idén is arra figyelmeztet, hogy véletlenül se hagyjon senki gyermeket vagy háziállatot a kocsiban.

A rossz idő miatt drágulnak a gyümölcsök

Harmadával többe kerülhet a cseresznye, mint a korábbi átlag. A korai fajták döntő része rohad a sok eső miatt. A Terméktanács az évtized egyik legrosszabb szezonjára számít. Úgy számolnak, hogy meggyből is kevesebb lesz, ami szintén drágulást jelent. Az eper most ötödével kerül többe, mint egy éve.

Halálra gázolhatta egy halottaskocsi a 71 éves asszonyt

Halálra gázolhatta egy halottas kocsi a temetőben. Egy 71 éves asszony vesztette életét pénteken az egyik szekszárdi temetőben. Az idős nő a beton úton gyalogolt, mielőtt a baleset történt. A mentők már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség büntetőügyben indított nyomozást, de nem biztos, hogy a furgon sofőrje hibázott.

Ösztöndíjjal csábítják az elsősöket Magyarbólyba

A baranyai település önkormányzata egy évig havi tízezer forintot kínál azoknak a családoknak, akik a helyi iskolába íratják iskolakezdő gyermeküket. Így akarják elérni, hogy jövőre is induljon első osztály az intézményben. 180 év után ugyanis most fennáll a veszélye, hogy ősztől egyetlen elsőst se íratnak be az iskolába.

Meghalt a férfi, akire ráborult a traktor

Meghalt a sofőr, akire ráborult egy traktor a Baranya megyei Magyarhertelend határában. A tragédia a Mecsekben egy erdős részen történt, a környéken épp fakitermelés folyt. A traktor munka közben borult fel, vezetője már nem tudott kiugrani belőle.

Tömegesen pusztulnak a busák a Deseda tóban

Tömegesen pusztulnak a halak Kaposvárhoz közeli Deseda tóban. A halállomány több mint fele veszhetett oda, 50 tonnányi döglött halat szedtek ki a vízből a halőrök. A szakemberek szerint nem vírus vagy baktérium, hanem egy különleges betegség miatt pusztulhatnak a busák a Desedában. A helyiek egy része viszont a környező földekről szivárgó vegyszerekre gyanakszik.

Kismamát mentett ki az égő lakásból a hős szomszéd!

Berohant szomszédja égő lakásába egy férfi Pécs külvárosában, és kimentette az ott lakó várandós kismamát. Ezután visszament és kihozott két gázpalackot is, hogy fel ne robbanjanak a tűzben. A lakásban reggel csaptak fel a lángok, a szomszédok szerint a tévé gyulladhatott ki. A bátor szomszéd az RTL Híradónak azt mondta: akkora volt a füst, hogy csak négykézlábra ereszkedve tudott visszamenni a palackokért.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való