KERESÉS search-close

"Szondi Vanda" szerzővel ellátott tartalmak

Szondi Vanda

Szondi Vanda által létrehozott tartalmak (100):

Már a magyar szakemberek is ellenőrizték a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának gyártási folyamatát

Már ellenőrizték is a magyar szakemberek a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának gyártási folyamatát - ezt az állami hírügynökséggel közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszeregészségügyi Intézet ellenőrzési főosztályának vezetője. Lukács Ferenc azt közölte: minden dokumentációt, amire szükségük van, megkaptak. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken (01.15.) közölte: mielőbbi döntést vár a hatóságtól a kínai vakcina engedélyezéséről, mert ezzel rövid időn belül be tudnák oltani a 60 év feletti krónikus betegeket. Az oltást Kínában egyelőre csak a 18 és 59 közöttiek körében alkalmazzák. A Demokratikus Koalíció petíciót indított, hogy csak európai engedéllyel rendelkező vakcinát lehessen nálunk használni.

SZJA-mentesség a fiataloknak

Jövedelemadómentességet kapnak a 25 évnél fiatalabbak legkésőbb jövő januártól- ezt Orbán Viktor jelentette be az állami rádióban. A miniszterelnök szerint ez nagyjából 130 milliárd forintjába kerül a költségvetésnek. A Portfolio internetes gazdasági portálnál úgy számolna, ez évente fél millió forint pluszt pénzt jelent az érintetteknek. A Momentum szerint az intézkedés kampányfogás, ami megkésett és nem segít azoknak a fiataloknak, akik a járványhelyzet miatt elvesztették a munkájukat.

Karácsony: Nem úgy tűnik, hogy kompenzálni akarnák a megszorítások miatt kiesett bevételeket

Nem úgy tűnik, hogy a kormány kompenzálni akarná a fővárost a járványügyi megszorítások miatti bevétel kiesések miatt - ezt mondta Karácsony Gergely miután több önkormányzati szövetség vezetőjével együtt tárgyalt a kormány képviselőivel. A főpolgármester szerint azzal, hogy egyes városoknak ad pénzt a kormány, másoknak viszont nem, az állampolgárokat bünteti. Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem igaz, hogy a kormány mostohagyerekként kezeli a fővárost, sőt jelentősen hozzájárul a fejlesztéséhez.

Később döntenek, lesz-e nyomozás a szentendrei halottasházban készült videó ügyében

Feljelentés kiegészítést rendeltek el a szentendrei halottasházban készült videó ügyében. Ezt a rendőrség közölte az RTL Híradóval. Hadházy Ákos, független képviselő két napja hozott nyilvánosságra egy videót, amelyen szerinte kegyeletsértő állapotban elhelyezett holttestek láthatók. Ezután tett valaki feljelentést rémhírkeltés miatt. A képviselő szerint a hatóságok épp a valódi rémhírek ügyében nem nyomoznak.

Nem lesz év eleji sajtótájékoztató

Idén nem tart év eleji sajtótájékoztatót Orbán Viktor. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint a koronavírus miatt erre nincs lehetőség. Arra a kérdésünkre, hogy online formában lehet-e kérdezni a kormányfőt, választ sem kaptunk. Tavaly és tavaly előtt is a januári sajtótájékoztató volt az egyetlen olyan fórum, ahol nem kormánypárti újságírók is kérdezhették a miniszterelnököt. A Demokratikus Koalíció szerint a járvány csak ürügy Orbán Viktornak, hogy elkerülje a számára kellemetlen kérdéseket.

Már több mint 10 ezren haltak meg a koronavírus miatt Magyarországon

Tízezer fölé emelkedett Magyarországon a koronavírus miatt elhunytak száma. Az elmúlt napon 103-an vesztették életüket a fertőzés következtében. Az országos tisztifőorvos szerint már napok óta javulnak a számok. Az operatív törzs tájékoztatóján arról beszéltek: a szigorítások egyelőre érvényben maradnak, feloldásukról vagy enyhítésükről hamarosan dönt a kormány. Az RTL Híradónak nyilatkozó virológus szerint még hetekig nem lenne szabad engedni a szigorból.

Juhász Jácint különleges élete és emléke

Milyen ember lehetett Juhász Jácint? Egyenes választ senki nem tudott adni a kérdésünkre. Azt mesélték huncut volt és mégis komoly. Játkos és precíz. Miközben egy ország rajongott érte és ünnepelte, ő felszállt a villamosra és bárkivel elbeszélgetett. A színpadon Jácint, a magánéletben Jaci. Mindenkivel közvetlen volt, mégsem voltak igazán barátai. A legnagyobb színészek egyike volt, mégsem vált igaz főhőssé. Szubjektív vallomások jönnek most egy túl hamar félbeszakadt életről.

10 percenként meghal egy beteg

Már 8000 felett a koronavírus miatt elhunytak száma Magyarországon. Szombaton 185-en haltak meg, ezzel pedig harmadik napja van 180 fölött a halálos áldozatok száma. Csökken viszont a kórházban kezeltek és lélegeztetőgépen lévők aránya. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet pedig azt közölte, hogy engedélyezték a Favipiravir nevű szert is a vírus kezelésre.

Fenn lehet tartani egy családot egy fizetésből?

Az LMP szerint nem mond igazat Novák Katalin, amikor azt állítja, hogy a nők otthon maradhatnak, ha úgy érzik, hogy az anyaságban tudnak kiteljesedni. Ungár Péter országgyűlési képviselő írásban kérte számon a családokért felelős minisztert, hogy a videójában emlegetett egykeresős családmodell mennyire reális Magyarországon. A GKI Gazdaságkutató szerint a magyar átlagkereset mellett még két fizetésből sem egyszerű eltartani a családot.

Megszavazta az országgyűlés: az anya nő, az apa férfi

Megszavazta az országgyűlés kormánypárti többsége, hogy az anya nő, az apa férfi, a család pedig csak házasságban élők vagy szülő-gyermek viszonyban lévők közössége lehet. Az alaptörvény kilencedik módosítása ellen jogvédőszervezetek és az ellenzéki pártok is tiltakoztak. A Demokratikus Koalíció kivonult a döntéshozatal alatt, a szocialisták pedig Szájer József ügyére emlékeztették a Fidesz- KDNP-t. A kormánypárt szóvivője szerint a módosításra azért volt szükség, hogy Magyarország ne jusson oda, ahová a nyugat-európai országok.

Ismét feljelentést tett Erzsébetváros polgármestere

Ismét feljelentést tett Erzsébetváros polgármestere az Erzsébetváros-kártya ügyében. Niedermüller Péter először idén februárban fordult a rendőrséghez, amikor kiderült, hogy a korábbi városvezetés 43 millió forintot fizetett ki előre egy kerületi kedvezménykártyára. Most azért tett feljelentést, mert a céget a tulajdonos Niedermüller.Hu Kft-nek nevezte át. A cég szerint senkinek nem kell megmagyarázniuk miért épp ezt a nevet használják.

Nem tudják, hogyan ünnepelhetnek

Van, aki nem vár a kormánydöntésre, máris online karácsonyt tervez, mások még reménykednek, hogy enyhítés lesz és jöhet a család- ez derült ki az RTL Híradónak nyilatkozók válaszaiból. Az idei szenteste körül azért sok a bizonytalanság, mert Orbán Viktor hétfőn azt mondta: csak december 21-én döntenek arról, enyhítenek-e a járványügyi szabályokon egyetlen estére. Szlávik János infektológus ugyanakkor azt mondta: idén ha lehet, több család ne ünnepeljen együtt.

Ereszcsatornát vitt a Parlamentbe Varga Zoltán

A Szájer botrány után nincs erkölcsi alapja a kormánynak, hogy megmondja, hogyan és kik alkothatnak egy családot - erről is beszéltek az ellenzéki pártok képviselői a Parlamentben. A napirend előtti felszólalások szinte mindegyikében a szexpartiról menekülő fideszes uniós képviselő ügyét kérték számon a kormányon. A kabinet képviselői annyit reagáltak, hogy Szájer József bocsánatot kért, szerintük viszont a baloldalon az elmúlt években ezt senki nem tette meg, semmiért.

A brüsszeli szexparti rendezője azt állítja, hogy több fideszes politikus is járt már nála

Lemondott soproni díszpolgári címéről Szájer József. Az uniós politikust múlt pénteken kapták el rendőrök Brüsszelben, amikor egy illegális szexpartiról próbált az ablakon keresztül elmenekülni. Szájer József ezután lemondott mandátumáról és a Fideszből is kilépett. Tettét Orbán Viktor védhetetlennek nevezte. A csütörtöki kormányinfón is mindössze ennyit ismételt meg az üggyel kapcsolatban a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Világszerte címlapon Szájer József botránya

Minden jelentősebb világlap kiemelt helyen foglalkozott Szájer József ügyével. A legtöbben azt emelték ki, hogy a meleg szexpartin résztvevő politikus egy olyan párt uniós képviselője, amely folyamatosan csorbítja a szexuális kisebbségek jogait.

Egyre többen mondatnák le Demeter Szilárdot

Már több mint 18 ezren írták alá azt az online petíciót, amelyben Demeter Szilárd lemondását követelik. A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője szombaton jelentetett meg cikket a kormánypárti Origón, amelyben Európát Soros György gázkamrájának nevezi. Írása ellen azonnal tiltakoztak  magyarországi és külföldi zsidó szervezetek, hétfőn pedig a budapesti amerikai nagykövetség is elítélte azt. A Parlamentben is Demeter Szilárd lemondását követelték ellenzéki pártok, Varga Mihály miniszterelnök-helyettes csak annyit mondott: a múzeumigazgató elismerte hibáját és törölte a cikket.

Nem mondhatnak fel az orvosok a veszélyhelyzet idején

Rendeletben tiltotta meg a kormány, hogy felmondjanak az egészségügyi dolgozók a veszélyhelyzet idején. Éjszaka megjelent az egészségügyben dolgozók szolgálati viszonyát szabályozó rendelet is, amiből kiderült, a kormány engedett a vezénylések ügyében, de ragaszkodik a másodállások korlátozásához. A Magyar Orvosok Szövetsége és a Független Egészségügyi Szakszervezet is tömeges felmondásokra számít a tiltás feloldása után.

Változnak a táppénzszabályok a járványhelyzetben

Változnak a táppénzszabályok a járványhelyzetben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter Híradónk kérdésére azt mondta, már dolgoznak a jogszabálymódosításon a szülői táppénz esetében. Gulyás Gergelyt azután kérdeztük, hogy szerkesztőségünknek több szülő is jelezte: ha kiskorú gyerekét 10 napra hazaküldik például egy koronavírusos nevelő miatt, sehogy vagy csak nehezen tudják megoldani a felügyeletet. Az RTL-nek nyilatkozó gyerekorvos szerint: hatósági karanténról szóló határozattal a szülő kaphat táppénzt, de a legtöbb esetben csak az iskolától kapnak értesítést telefonon vagy emailben.

Clooney: Orbán propagandagépezete hazudik

Orbán propagandagépezete hazudik - így reagált George Clooney a magyar kormány állítására, miszerint Soros György megbízásából kritizálta Orbán Viktort egy interjúban. Az amerikai színész közleménye a Telex-hez jutott el. Ebben Clooney arról ír: kedveli a magyarokat, többször is járt az országban, és szégyellné magát, ha nem szólalna fel az Orbán-rezsim alatt tapasztalható tekintélyelvűség ellen. A külügyi államtitkár szerint az sem biztos, hogy a színész tudja, hol van Magyarország.

Orbánról beszélt George Clooney

Orbán Viktort is példaként említette George Clooney, amikor a világban tapasztalható gyűlöletről beszélt. A sztár legújabb filmjével kapcsolatos interjújában arról is beszélt, ha hagyjuk eluralkodni a most érezhető gyűlöletet, akkor valósággá válhat a filmbeli világ. Az RTL Híradónak nyilatkozó médiaszakértő szerint Clooney kritikája azért mérdföldkő, mert a színész sokkal több embert ér el, mint akármelyik elemző.

Félnek és szoronganak az ápolók

Félnek és szoronganak azok az egészségügyi dolgozók, akiket tavasz óta képeztek át egy részben online tanfolyamon intenzív terápiás szakápolókká - ezt mondta az RTL Híradónak a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke. Szerintük ez a tanfolyam nem volt elég ahhoz, hogy valaki intenzív osztályon dolgozzon. Egy dolgozó azt mondja, csak az a lényeg, hogy papíron meglegyen a létszám, pedig nem minden egészségügyis alkalmas ilyen munkára. A minisztérium szerint tavasz óta több mint 27 ezren regisztráltak az átképzésre.

Csaknem 6500 új fertőzött egy nap alatt

Rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma. A reggeli adatok szerint az elmúlt 24 órában csaknem 6500 új koronavírus fertőzöttet azonosítottak és 93-an vesztették életüket a fertőzés miatt. Lélegeztetőgépen jelenleg 582 beteg van. Orbán Viktor szerint intenzív terápiás ágyakból még háromszor annyi van, mint ahányan most ilyen ellátásra szorulnak. A Magyar Orvosok Szakszervezete szerint az ágyak száma önmagában semmit nem jelent a betegek ellátása szempontjából.

Ingyen internet, megkötésekkel

Ingyen internetet jelentett be a miniszterelnök a digitális oktatásban részt vevőknek holnaptól 30 napra. Az már a rendeletből derült ki, hogy a döntés csak a középfokú oktatásban részt vevőkre vonatkozik és csak akkor, ha már van előfizetésük - ráadásul vezetékes. A hátrányos helyzetű családokkal foglalkozó Igazgyöngy Alapítványnál azt mondják: így megint azok nem kapnak segítséget, akik a legnehezebb helyzetben vannak. 

Rendőrök mellett katonák és kommandósok is ellenőriztek

Katonák és kommandósok is járőröznek az utcákon, miután tegnap (november 11.) életbe lépett a kijárási tilalom este 8 és hajnal 5 óra között. Máris volt, akit feljelentettek vagy megbírságoltak a rendőrök, mert nem tudta igazolni, hogy miért tartózkodik az utcán. Az operatív törzs szerint azonban az emberek döntő többsége szabálykövetően viselkedett.

„Meg kell adni a lehetőséget, hogy elbúcsúzzanak a haldoklóktól”

Újabb 20 éves a koronavírus áldozatai között. Egy nap alatt 87-en vesztették életüket a járvány miatt. Tovább nőtt a kórházban ápoltak száma is. Fehérgyarmaton újabb járványkórházat nyitottak, miután a nyíregyházi Jósa András kórház megtelt. Az intézmény Covid-részlegéről megrázó felvételeket hoztak nyilvánosságra. Ebben azt kérik az orvosok és az ápolók, hogy mindenki vegye komolyan a szabályokat.

Eldőlt: éjféltől él a szigorítás

Sok változásra kell számítani szerdától. Szigorú korlátozások lépnek életbe, hogy így csökkentsék a koronavírus terjedését. Korábban zárnak a boltok, az éttermek és a konditermek egyáltalán nem lehetnek nyitva, tilos lesz mindenfajta gyülekezés. Este 8 és hajnali öt óra között pedig kijárási tilalom lesz érvényben.

Először emelkedett 100 fölé az egy nap alatt koronavírusban elhunytak száma

Először emelkedett 100 fölé az egy nap alatt koronavírusban elhunytak száma Magyarországon. A miniszterelnök szerint a helyzet tovább romlik a következő hetekben. Orbán Viktor az állami rádióban azt mondta: a kormány úgy számol, hogy december 10-re csaknem 4500 koronavírus fertőzöttet kell majd intenzív osztályon ápolni. Emiatt is döntöttek a halasztható műtétek felfüggesztéséről. Az RTL Híradó azt is megtudta, hogy a debreceni Kenézy Kórház szülészetét ma reggel Covid-osztállyá alakították.

Karácsony Gegely bejelentette: a főváros saját költségén tesztel minden budapesti oktatási dolgozót

Kevés - ezt mondta a kormányzati szigorításokról a főpolgármester. Karácsony Gegely ezért bejelentette: a főváros átvállal a kormány kötelességéből és saját költségén letesztel minden budapesti oktatási dolgozót, aki erre igényt tart. A főpolgármester szerint a tanárokat magukra hagyta a kormány, miközben közlekedési káoszt okoz az ingyenes parkolással. Az új szabályok szerint a fővárosban és a megye jogú városokban nem kell fizetni a parkolásért és sűríteni kell a tömegközlekedési járatokat. Ez több tízmilliós veszteséget okoz az önkormányzatoknak.

Egyre többen érzik úgy, hogy a tartalékaik végére értek

Egyre többen érzik úgy az egészségügyi dolgozók közül, hogy a tartalékaik végére értek, ezt mondja a Magyar Orvosok Szakszervezete. Túlterheltségre panaszkodik a Mentődolgozók Szövetségének elnöke is, aki szerint van olyan mentőállomás, ahol szinte mindenki elkapta a fertőzést. Az Országos Mentőszolgálat azonban azt állítja, a dolgozóiknak csak kevesebb, mint egy százaléka van karanténban. Pécsen 130 egyetemista jelentkezett, hogy segít a tesztelésben.

Újabb szomorú rekord: 69 áldozat egyetlen nap alatt

Ismét rekordot döntött a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon: 69 vesztették életüket szombaton. És soha annyian nem szorultak kórházi kezelésre a vírus miatt mint most. A kormány szigorít az eddigi maszkhasználati szabályokon. Hétfőtől az éttermekben a vendégeknek is maszkot kell viselniük, ha éppen nem esznek vagy isznak. Közben Európa egyre több országában a tavaszihoz hasonló korlátozásokat vezetnek be.

79 millió forint büntetés a politikusoknak

2010 óta összesen 79 millió forintra büntetett politikusokat az Országgyűlésben Kövér László házelnök, ezt a Népszava számolta ki. Bírság szinte kizárólag ellenzéki politikusoknak járt. A legtöbb büntetést, összesen csaknem hatmillió forintot a jobbikos Jakab Péternek kellett fizetni, akit legutóbb majdnem 4,5 millió forintra büntettek. Jakab Péter az RTL Híradónak azt mondta, fellebbez, és akár nemzetközi fórumokig viszi az ügyét. A KDNP szerint a Jobbik elnöke pontosan tudhatta, mire számíthat az akciója miatt.

Hatvanmilliárdos ajánlat: átvállalna a kormány néhány fővárosi beruházást

Átvállalna a kormány néhány fővárosi beruházást 60 milliárd forint értékben - ezt Fürjes Balázs jelentette be. A budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár szerint ezért semmit nem kér a kormány a fővárostól, csak segíteni szeretne. A főpolgármester azt mondja, ha segíteni akarnának, nem vonnának el 100 milliárdot Budapesttől, így az önkormányzat saját forrásból tudná fejleszteni a fővárost.

Pócs Alfréd szerint koronavírus-ellenes nézetei miatt bocsátották el a gyöngyösi kórházból

Koronavírus-ellenes nézetei miatt bocsátották el a gyöngyösi kórházból - ezt állítja Pócs Alfréd ortopéd szakorvos. Többször is nyilvánosan hangoztatta, hogy szerinte felesleges a maszkviselés és megkérdőjelezte a kormány intézkedéseit is. Pócs Alfréd az RTL Híradónak azt mondta: igazságtalannak tartja a döntést, mert ő nem Covid-ellenes, de továbbra is kitart amellett, hogy nincs járvány Magyarországon. A kórházat hiába kerestük az ügyben.

Kétmilliárd forinttal drágább lesz az új felcsúti általános iskola

Majdnem kétmilliárd forinttal kerül többe az eredeti árnál az új felcsúti általános iskola. Az uniós pénzből finanszírozott beruházást Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége nyerte. A 16 tantermes, 600 férőhelyes intézményt a mostani sportcsarnok helyén építik fel 2022 nyarára- csaknem hat és fél milliárd forintból.

Ultimátumot kaptak a színművészetis hallgatók

Ultimátumot adott a kancellár és a rektorhelyettes az egyetemüket elfoglaló színművészetis hallgatóknak. Este hatig kaptak időt, hogy elhagyják a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületeit, beleértve a kollégiumot is. A hallgatók reggel az Alkotmánybírósághoz fordultak. Az egyetemi oktatókkal közösen írt beadványukban az SZFE-ügyet kirobbantó törvény megsemmisítését kérik.

SZFE: Már a kábelt is leszedték

Már a hálózati kábelt is leszerelték a Színház és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épületében, ahol így egyáltalán nincs internet. De nem csak netezni, próbálni sem tudnak a diákok, mert az erre használt Ódry Színpadot lezárták és a zárakat is lecseréltették. A kancellárt ma hiába kerestük, de tegnap azt mondta az RTL Híradónak: az internet lekapcsolásánál nem áll meg, a lehető legtovább elmegy, hogy megszüntesse az általa anarchiának nevezett helyzetet.

Orvosok és szakdolgozók az áthelyezésekről: káosz és bizonytalanság

Káosz és bizonytalanság - így jellemzik orvosok és szakdolgozók az egészségügyben folyamatosan zajló áthelyezéseket. A székesfehérvári kórházban például egyik nap még 57 embert akartak átvezényelni a fővárosi Korányi Kórházba, végül másnap csak 18 nővér ment. Az RTL Híradónak nyilatkozó egészségügyi szakértő szerint nem egyedi az eset. Közben az egészségügyben dolgozók attól tartanak, ha aláírják az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, mindennaposak lesznek a hasonló átvezénylések.

Rekordszámú, 1418 koronavírusos beteget ápolnak kórházban

Rekordszámú, 1418 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és sosem voltak még ennyien lélegeztetőgépen, mint most: 154 betegnek van rá szüksége. A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint bár több mint 26 ezer egészégügyi dolgozót képeztek át – nagyrészt online tanfolyamon - lélegeztetőgép kezelésére, sokan félnek a feladattól.

Három kérdésre várja a választ az Orvosi Kamara az egészségügyben dolgozóktól

Praxisközösségek létrehozásával akarja rendezni a kormány a háziorvosok helyzetét - ezt Orbán Viktor jelentette be közösségi oldalán. A miniszterelnök szerint a részletekről a jövő héten egyeztetnek a kamarával. Közben eljutott az RTL Híradóhoz az a három kérdésből álló kérdőív, amelyet az Orvosi Kamara küldött körbe. Azt szeretnék felmérni, milyen mértékben támogatják vagy ellenzik az egészségügyben dolgozók az orvosok jogállásáról szóló törvény módosítását.

Még ötmilliárdot kérnek a Biodómmal kapcsolatban

Ötmilliárdot kér és határidős befejezést ígér a főváros a Biodómmal kapcsolatban. Ezt a főpolgármester mondta miután egy céggel átvilágítatták az előző, fideszes városvezetés által elkezdett gigaberuházást. Karácsony Gergely azt mondta: a néhány év alatt négyszeresére drágult látványosságot állami segítséggel tudják megépíteni.

Megtarthatja diplomata útlevelét Dzsudzsák Balázs

Megtarthatja diplomata útlevelét Dzsudzsák Balázs, pedig már nem csapatkapitánya a fociválogatottnak, sőt jelenleg nem is kerettag. Ez a külügyminisztérium államtitkárának válaszából derült ki, miután a Demokratikus Koalíció képviselője megkérdezte: visszavonják-e a másodosztályban játszó focista kiváltságokat biztosító okmányát. A külügyminisztérium az RTL Híradónak azt írta: bíznak benne, hogy Dzsudzsák a jövőben is sikereket ér el a klubjával és a válogatottal is.

Nem a rászorulókhoz jutottak az adományok, több tízmillió forint lehet a kár

Nem a rászorulókhoz jutottak az adományok ezért feljelentést tett a XXII. kerületi polgármester- erről a 24.hu írt. Az önkormányzat vizsgálóbizottsága megállapította, hogy a Család- és Gyermekjóléti Központban kiválogatták a szállítmányokat, és a legszebb darabokat az intézményvezető vitte haza. A bizottság vezetője az RTL Híradónak azt mondta: úgy számolnak, hogy több tízmillió forint lehet a kár. A kerület fideszes vezetése azt írta: az intézményvezetőt még a szocialista polgármester nevezte ki. 

A Fidesz jelöltje nyerte a mohácsi időközi önkormányzati választást, de az MSZP is elégedett

A Fidesz jelöltje nyerte a mohácsi időközi önkormányzati választást. A kormánypártok szerint ezzel a választók az ellenzéki összefogásról is véleményt mondtak. Az eredményt ugyanakkor az MSZP is sikernek könyveli el. Az RTL Híradónak nyilatkozó választási szakértő szerint ez azért lehet, mert a hagyományosan fideszes településen a kormánypártok a szokásosnál rosszabbul szerepeltek, az ellenzék azonban még így is messze volt a győzelemtől.

Bajnai Gordon: nem politizálok, segítek

Felelősséget érez Bajnai Gordon azért, hogy segítse, akik a frontvonalban küzdenek egy jobb országért. Ezt a volt miniszterelnök az RTL Híradónak nyilatkozta arra a hírre reagálva, hogy a Momentum vele készül a 2022-es választásra. A volt kormányfő azt mondta: nem tér vissza a politikába, de az igaz, hogy néha beszél Fekete-Győr Andrással. A Momentum elnöke szerint elképzelhető, hogy a választás közeledtével még többet beszél majd Bajnai Gordonnal.

Orbán: Nincs áttörés


szerző:
2020.09.24. 18:40
Orbán: Nincs áttörés

Nincs áttörés - így értékelte Orbán Viktor az Európai Bizottságnak a menekültválság kezelésére tett új javaslatát. A miniszterelnök szerint a tervezet tónusa jobb az eddiginél, de a magyar kormány továbbra is ellenzi a kvótát, akkor is, ha átnevezik. Az Európai Bizottság a javaslatban választási lehetőséget adna a tagállamoknak, hogy befogadnak-e menekülteket, segítenek az elutasított menedékkérők visszajuttatásában, vagy pénzt adnak a befogadó országoknak.

Mától szigorodtak a maszkviselés szabályai, a többség betartja az előírásokat

Mától szigorodtak a maszkviselés szabályai. Most már az ügyfélszolgálatokon is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. A tömegközlekedési eszközöket maszk nélkül használó utasokat akár 15 ezer forintra is bírságolhatják. A boltokban az üzlet tulajdonosát büntethetik meg, ha maszk nélküli vevőt találnak az ellenőrök. Az Országos Tisztifőorvos szerint már nem elegendő az arcot sállal vagy kendővel takarni, mindenképpen maszkot kell hordani.

Több cég is gyakori szereplője a Szerencsejáték Zrt. által támogatottak listájának

A Szerencsejáték Zrt. leányvállalata szponzorációs szerződéseken keresztül évek óta több tíz milliókat utal néhány cégnek. A korrupciós ügyekkel foglalkozó K-monitornál azt mondják, nehéz nem politikai motivációt látni emögött. A Szerencsejáték Zrt. szerint viszont ők a tevékenységet a támogatási szabályzat alapján végzik.

Nyomoznak a 3D-s, budakeszi zebra miatt

Nyomoz a rendőrség a budakeszi 3D-s zebra ügyében. Ez abból derült ki, hogy kihallgatásra behívták a gyalogosátkelő felfestőjét, egy helyi momentumos képviselőt. Szemző Áron azt mondta az RTL Híradónak: ha az iskolát és a lakóházakat összekötő zebra felfestése miatt ő veszélyt jelent a társadalomra, akkor vállalja a felelősséget. A rendőrség azt közölte szerkesztőségünkkel: a budakeszi zebra nem felel meg a szabályoknak. 

Hiába lett pozitív a koronavírus tesztje, nem helyezték hatósági házi karanténba

Hiába lett pozitív a koronavírus tesztje, nem helyezték hatósági házi karanténba, sőt nem is kereste senki a Járványügyi Hatóságtól. Ezt mondta az RTL Híradónak egyik nézőnk. Arról is beszélt, hogy hiába gyűjtötte össze a kontaktjait és adta le a listát a rendőrségnek, őket sem kereste senki az elmúlt egy hétben. A kormánytól azt írták: mindenkivel foglalkoznak a hatóságok, akinek pozitív koronavírus tesztje van és a kontaktkutatás is folyamatos.
 

Tüntettek a turizmusban dolgozók

Petíciót írtak és kormányzati segítségért tüntettek Budapesten a turizmusban dolgozók. Azt mondják: a koronavírus járvány miatt az ágazat bevétele szinte teljesen lenullázódott, ők mégis alig kaptak segítséget. A miniszterelnök szerint vidéken működik a turizmus, a budapesti problémákat pedig a fővárosnak kell megoldania.

Palkovics: A SZFE élére kinevezett kuratórium kiváló

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai felszólították Palkovics László minisztert, hogy hívja vissza a - szerintük - illegitim kuratóriumot és kezdjen a hallgatókkal érdemi tárgyalásokat. A miniszter még délelőtt azt mondta az RTL Híradónak: szerinte az államilag kinevezett kuratórium kiváló, a kormánynak pedig már csak finanszírozási feladata van az egyetem átalakításának ügyében.

Marék Veronika: Még egy életet le tudnék élni a terveimmel

A maci, ami azért született, mert írójának csak kutyája volt. A meseíró, aki a felnőttek problémáit gyerekkönyvekben írta meg. A művész, aki tele van tervekkel. A kockásfülű nyúl, Kippkopp és Boribon titokzatos megálmodója, Marék Veronika a XXI. században.

Mundruczó Kornél a Velencei Filmfesztiválon állt ki az SZFE mellett

A Velencei Filmfesztiválon állt ki a Színház és Filmművészeti Egyetem mellett Mundruczó Kornél filmrendező. Azt RTL Híradónak azt mondta, neki a Színművészeti mindig a gondolatok szabadságának szimbóluma volt. Egyre többen támogatják a hallgatók és az oktatók tiltakozását, most már a Sziget Fesztivál, és a Bibó István Szakkollégium is. Közben Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány vezetője a Hír tv-ben úgy fogalmazott, a háttérben valójában egy hadsereg, nemzetközi csapat szervezkedik.

Magyar politikusok maszk nélkül

Maszkviselésre buzdított, majd maszk nélkül fotózkodott a szocialista Kunhalmi Ágnes. Az ellenzéki képviselő szerint nem követett el hibát, mert csak a szabadban mellőzte a maszkot. Orbán Viktor pedig zárt térben tartott tanácskozáson sem használta. Ez a közösségi oldalára feltöltött videón is látszik. A kormánytagok közül többen is posztoltak olyan felvételeket, amelyek szerint zárt térben maszk nélkül vesznek részt rendezvényeken. Pedig a Híradónak nyilatkozó virológus szerint fontos lenne a példamutatás.

Egy előadó sem kaphat többet 15 millió forintnál

A Wellhello szinte biztosan ad raktárkoncertet - ezt Fluor Tomi mondta az RTL Híradónak. Velük együtt összesen 100 előadót kértek fel, hogy vegyenek részt a kormány zeneipart segítő programjában. Keresték többek között a Halottpénzt, a Kiscsillagot, a Punanny Masifot, Majkát és Ákost is. Szerződést egyelőre senkivel nem kötöttek. Egy előadó sem kaphat többet 15 millió forintnál, a zenekarok egy része a gázsit jótékony célokra ajánlja fel.

A magyar kormány nem ragált a belorusz választási eredményekre

Nem kommentálta a belorusz választási eredményeket és az utána a tüntetők ellen alkalmazott erőszakot a magyar kormány. Orbán Viktor, első magyar miniszterelnökként júniusban járt Minszkben Aljakszandr Lukasenkánál, és arról beszélt: a két ország közelebb van egymáshoz, mint gondolni szoktuk. Közben a lengyel kormányfő rendkívüli uniós csúcs összehívását kezdeményezi a fehéroroszországi történésekről.

Továbbra is beosztásában dolgozhat az a rendőr vezérőrnagy, akit testi sértéssel gyanúsít az ügyészség

Továbbra is az eredeti beosztásában dolgozhat az a rendőr főtiszt, akit azzal gyanúsít az ügyészség, hogy egy évvel ezelőtt irodájában megütötte egy női beosztottját - ismerte el a Híradó kérdésére az ORFK. A sértettet áthelyezték miután jelezte az esetet, és januárban a munkavégzés alól is felmentették. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön kérdésünkre azt mondta: ez nincs rendben. A rendőrség viszont arra hivatkozik, hogy a főtisztet is megilleti az ártatlanság vélelme.

Nem tudják még, kinek és mennyit segít a mentőcsomag

Plusz 2 milliárdból segíti a kormány a fesztiválokat és a klubokat - ezt a kormányszóvivő jelentette be. A pénzből vidéki kisebb klubok is kapnak, de jut határon túli helyeknek is. A szakmai szervezetek szerint nem látszik még, kik és milyen alapon osztják majd a pénzeket. Az már kiderült, a korábban beígért 5 milliárdos támogatásból 150 raktárkoncertet tartanak. Olyan előadókkal, mint a Tankcsapda, Demjén Ferenc és Tóth Gabi.

A rendkívüli ülésen se a kormánypárti frakciók, se a kormány képviselői nem jelentek meg

Hagyja békén a Színház- és Filmművészeti Egyetemet - ezt követelte Gyurcsány Ferenc a kormánytól a Parlament hétfői rendkívüli ülésén. A Demokratikus Koalíció elnöke senkitől nem kapott választ napirend előtti felszólalására, az ülésen ugyanis se a kormánypárti frakciók, se a kormány képviselői nem jelentek meg. A rendkívüli ülést azért hívták össze az ellenzéki pártok, hogy beszámolót kérjenek Orbán Viktortól a Brüsszel uniós csúcsról.

Sorra mondják le a fesztiválokat

Most jól van beállítva a védekezés, és minden változás kockázatot jelentene - ezzel indokolta Orbán Viktor az állami rádióban azt a döntést, hogy augusztus 15-e után sem lehet 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket tartani. A bejelentés óta sorra mondják le a nyár végére meghirdetett fesztiválokat és nagy koncerteket a szervezők, úgy számolnak, többszáz millió forint a veszteség.

Lovasi András, a Fishing on Orfű szervezője is elmondta véleményét az RTL Híradónak, a videót itt találják.

Gulyás: ez stratégiai érdek volt

Az államnál tudták, hogy eladó lesz a Mátrai Erőmű - erről beszélt az RTL Híradó kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amikor arról kérdeztük, ki kezdeményezte a tranzakciót. Gulyás Gergely stratégiai érdeknek nevezte az ügyletet. Szél Bernadett független képviselő szerint a kormány azért vette meg a Mátrai Erőművet, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céget kimentse egy rossz üzletből.

Fesztiválok: marad a szigorítás

Nem lesznek fesztiválok és nagyobb koncertek augusztus 15 után sem - ezt csütörtökön jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint a járványügyi helyzet miatt nem enyhíthetnek a szigorításon. A kormány ezért 5,3 milliárd forintból segíti a könnyűzeneipar szereplőit. A támogatás elsősorban azt jelenti, hogy producerek döntései alapján a zenészeket garázskoncerte kéri fel az állam, és ezért fizet. A zenészek szerint ez nem segít az ágazat minden szereplőjén.

Még többet költöttek a Mátrai Erőműre

Akár 75 milliárd forintba is kerülhet a magyar adófizetőknek a Mátrai Erőmű az MSZP szerint. Ezt az általuk kikért dokumentumokra alapozzák. A párt szerint a Mészáros Lőrinc cégének kifizetett 17 milliárdos vételáron felül például korábbi kölcsönöket is törlesztettek közpénzből. A kormánynál azt mondják, ezeket az összegeket nem lehet összeadni. Az erőművet pedig azért kellett megvenni, hogy megvédjék a munkahelyeket.

E-recept: maradhat a könnyítés

Marad a könnyítés az e-recept kiváltásánál, szeptember közepétől azonban ismét csak személyesen írhat fel gyógyszert a háziorvos - közölte szombaton a minisztérium. Az RTL Híradónak nyilatkozó háziorvos azt mondta: a betegek egy részének teljesen felesleges bemenni a rendelőbe, ráadásul ez nem is ellenőrizhető. A tárca ma már úgy reagált: dolgoznak azon, hogy mégis maradjon a telefonos receptfelírás lehetősége is.

Orbán: a célok 80%-át elértük

Kedd hajnalra megállapodtak az uniós országok vezetői a költségvetésről és a mentőcsomagról is. A mostani volt az unió történek második leghosszabb csúcstalálkozója. Az ötödik nap hajnalán aláírt dokumentumot a legtöbb miniszterelnök történelmi győzelemnek nevezte. Orbán Viktor is azt mondta: a kitűzött célok 80 százalékát elérte, amit pedig még nem, azon tovább dolgozik. A megállapodás szerint Magyarország - nem hivatalos adatok szerint - 50 milliárd euróra számíthat az uniótól a következő hét évben, a koronavírus mentőcsomagból pedig 8 milliárd eurót kap.

5 milliárdos mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart

5 milliárdos mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart - ezt Demeter Szilárd miniszteri biztos mondta az RTL Híradónak. Szerinte nem egyedi segélyezésre törekednek, hanem átfogó csomagot készítenek, amely az előadóknak és a háttérben dolgozóknak is segítene. Ahogy arról többször is beszámoltunk, felzúdult a zenei szakma amikor kiderült, a koronavírus miatt valószínűleg augusztus 15-e után sem lehet majd koncerteket tartani, miközben például futballmeccset lehet szurkolók előtt rendezni.

Rabosították a Momentum kispesti önkormányzati képviselőjét

Paróczai Anikót személyes adatokkal való visszaéléssel és becsületsértéssel gyanúsítja a rendőrség egy posztja miatt, amiben bemutatta a kispesti vagyongazdálkodási szervezet igazgatójának spanyolországi villáját. A Momentumos képviselő arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a villa nem szerepelt a volt szocialista képviselő vagyonnyilatkozatában.

Nem ellenőrizték a karantént

Napokig nem ellenőrizte senki, betartják-e a hatósági házi karantént egy Király utcai társasházban - erről a 24.hu számolt be. A lakók hiába telefonálgattak, hogy a karanténban lévő ukrán vendégmunkások egész nap jönnek-mennek, a rendőrség a népegészségügyhöz, a népegészségügy a rendőrséghez irányította őket. Az országos rendőrfőkapitányság pénteken azt válaszolta: a szerdai határátlépési szigorítás óta a rendőrség felelőssége a hatósági házi karantén betartásának ellenőrzése.

Lázmérés és űrlapkitöltés éjféltől a sárga és piros országok határátkelőinél

Lázmérés és űrlapkitöltés lassítja az átlépést éjféltől a sárgával és pirossal jelzett országok határátkelőinél. A szigorítások azonban egyelőre nem okoztak torlódást- legalábbis ezt tapasztalták az RTL Híradó stábjai. A két hét karantén alól sárga országból érkező magyarok egy, a pirosból jövők két negatív koronavírus teszt bemutatása után mentesülhetnek. Egy szegedi háziorvos szerint 5-6 nap mire a két vizsgálat lezajlik.

Szúrópróbaszerű ellenőrzés lesz a határon

Csak szúrópróbaszerű ellenőrzés lesz a határon azoknál, akik sárga vagy piros jelzésű országból jönnek Magyarországra. Ezt közölte a kormány az RTL Híradóval. Kedd éjféltől szigorodnak a határátlépési szabályok a koronavírus miatt kockázatosnak tartott országokból. Az ellenőrzéskor testhőmérsékletet mérnek és egy kérdőívet is ki kell tölteni. A kéthetes kötelező hatósági házi karantén alól pedig csak negatív tesztek bemutatásával lehet mentesülni.

„Semmi titkolnivaló nincs” – újabb részletek a Kaleta-ügyről

Két budapesti rendőr tartott házkutatást a perui nagyköveti rezidencián tavaly márciusban és ők hozták haza az azóta gyermekpornográfia miatt első fokon elítélt volt nagykövetet is. Ezt a Külügyminisztérium közölte az RTL Híradóval. A tárcavezető nem sokkal korábban kérdésünkre egy más témában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: semmi titkolnivaló nincs a Kaleta-ügyben. A külügyminiszter szerint amennyit a törvény enged, nyilvánosságra fognak hozni arról a 10 évre titkosított bizottsági ülésről, amelyen a volt diplomata ügyét tárgyalták.

Az Öreg-tó mellé tervezett szálloda építése ellen tiltakoztak helyi civilek

Meghallgatja a helyiek véleményét - ezt mondta Híradónknak Tata fideszes polgármestere. Így reagált arra, hogy szombaton délután helyi civilek tiltakoztak az Öreg-tó mellé tervezett szálloda építése ellen. A természetvédelmi területen 120 szobás, öt csillagos hotelt tervez egy cégcsoport. A beruházás ellen a helyiek azért tiltakoznak, mert szerintük az építkezés csak természetkárosítás árán valósulhat meg.

Mégis megkaphatják a pénzüket a nővérek

A nyugdíjba vonult főigazgató hibája miatt nem kapta meg több nővér az egészségügyi dolgozóknak járó 500 ezer forintos jutalmat - ezt közölte a minisztérium az RTL Híradóval. A vállalkozóként - az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben - dolgozó ápolók fordultak szerkesztőségünkhöz, mert hiába fogadták el a jutalomért benyújtott kérelmüket, a pénz nem érkezett meg a számlájukra. Miután kerestük a minisztériumot pénteken délután azt közölték: ma ezeknek a nővérekenk is elutalták a jutalmakat.

Tizenegy milliárdot költött tavaly a kormány a trieszti kikötőre

Mintegy 11 milliárd forintot költött tavaly a kormány a trieszti kikötő projektre, a terület azonban máig nem került a magyar állam tulajdonába - erről írt a Népszava. Szijjártó Péter tavaly azt ígérte, hogy összesen 100 millió eurót, vagyis mintegy 35 milliárd forintot fog a terület fejlesztésére költeni a magyar állam a vételáron felül, ám nem válaszoltak arra a kérdésünkre, hogy mikortól fog üzemelni a kikötő.

Átalakítással gazdaságossá tehető a Mátrai Erőmű?

Átalakítással gazdaságossá tehető a jelenleg veszteséges Mátrai Erőmű működése - ezt mondta az RTL Híradónak a vállalat stratégiai igazgatója. Azt azonban, hogy ez mennyibe fog kerülni, még nagyságrendileg sem árulta el. Az erőművet március végén vásárolta meg a Magyar Villamos Művek Mészáros Lőrinctől 17 és fél milliárd forintért. Az MVM most az újságírókat is beengedett az erőmű területére.

Áttekintenék a teljes gyermekvédelmi rendszert a Kaleta-ügy kapcsán

A gyermekvédelem teljes rendszerét áttekintené a kormány a Kaleta-ügy kapcsán, és ahol törvénymódosításra van szükség, ott lesz – legkésőbb a Parlament őszi, vagy jövő tavaszi ülésszakán. Erről a kormányinfón beszélt Gulyás Gergely miniszter. Ellenzéki pártok nyilvános adatbázis létrehozását javasolják a pedofil bűnözőkről. Ez gyermekjogi szakértők szerint is fontos lenne.

Drágulás jöhet az autópályákon

Inflációkövető drágulás jöhet az autópályákon. Az Országgyűlés felhatalmazta a kormányt, hogy minden évben automatikusan emelje az e-matricák árát. Az útfenntartására hivatkoznak, és azt mondják, a fuvarozók előre tervezhetik majd költségeik növekedését. A Jobbik szerint vállalhatatlan az áremelés.

25 milliárdból újítaná meg a magyar könnyűzenét Demeter Szilárd

25 milliárdból újítaná meg a magyar könnyűzenét a miniszteri biztos. Demeter Szilárd az ATV-nek azt mondta: a miniszterelnök megrendelése, hogy aki egy terület irányítását elvállalja, az gondolja végig, hogyan tudja ott a folyamatokat átalakítani. A híradónknak nyilatkozó zenész szerint a könnyűzenét nem lehet felülről irányítani. A kormánypártok azt mondják: ők nem befolyásolni, csak támogatni akarnak.

Tovább vitáznak a Lánchídról

A miniszterelnök szerint a fővárosnak rengeteg pénze van, ezért csak szerencsétlenkedésnek nevezhető, amit a Lánchíd ügyében csinálnak - ezt Orbán Viktor az állami rádióban mondta. A főpolgármester szerint viszont a kormány évtizedek óta fejőstehénnek használja a fővárost, és most vágóhídra hajtja. Az MSZP megszavaztatná a budapestieket, hogy augusztus 20-i ünnepségre és tűzijátékra, vagy a Lánchíd felújítására költsön-e a kormány.

Hat és fél milliárdból ünnepli a kormány augusztus 20-át

Hat és fél milliárdból ünnepli a kormány augusztus 20-át- erről a 24.hu írt. A három napos, fővárosi rendezvénysorozatra többet költenek, mint a Lánchíd felújítására. A főpolgármesteri hivatalnál azt mondják: nem engedélyeznek se tűzijátékot, se más programot a Lánchídon, pedig a híd is szerepel a kormány területfoglalási listáján. A kormány szerint a programsorozattal a turizmust élénkítenék.

Szerdán döntenek a vásárlási idősávról

Szerdán dönt a kormány arról, hogy eltörlik-e a 65 év felettieknek fenntartott vásárlási idősávot - erről beszélt az országos tisztifőorvos.

Hétfőtől újra kötelező az első ajtón felszállni a BKK érintett járataira

Hétfőtől (június 15.) újra kötelező az első ajtón felszállni a BKK érintett járataira.

Megszűnt a vizsgálóbizottság

Nem tudta elvégezni a rá bízott munkát a kispesti korrupciógyanús ügyeket vizsgáló bizottság, mert a polgármester nem hosszabbította meg a veszélyhelyzet idején lejárt mandátumot. Ezt a kerület átláthatósági biztosa mondta az RTL Híradónak. Így épp Gajda Péter polgármestert nem tudták meghallgatni. Döntését azzal magyarázta, hogy a képviselőtestület többsége sem támogatta a bizottság munkájának meghosszabbítását.

Nyomoznak az MSZP-s videó miatt

Rémhírterjesztés miatt nyomoznak az MSZP-s videó miatt, amelyben egy álmentős szerepel - ezt az Index tudta meg. A felvételen Korózs Lajos szocialista politikus beszélget két nővel a kórházi ágyak kiürítéséről. Egyiküket mentőtisztként mutatja be, de kiderült, egyetlen mentőszolgálatnál sem dolgozott soha. Az MSZP szerint ők csak hiszékenyek voltak, de a felelősséget a nőnek kell vállalnia.

51 és fél milliárdot adtak sportcélra

51 és fél milliárd forintot különített el a kormány sportberuházásokra a koronavírus-járvány idején. Ezt az mfor.hu számolta össze. Az összeg több mint ötödét éppen abból az alapból csoportosították át, amelyet a járvány okozta negatív gazdasági hatások kezelésére hoztak létre. A pénzből például kézilabda csarnokot építenek és stadionüzemeltetést támogatnak, valamint jut a Nemzeti Atlétikai Stadionra is.

Karácsony Gergely: Ha beleroskadunk, akkor is megújul a Lánchíd

Ha beleroskadunk, akkor is megújul a Lánchíd, így fogalmazott a főpolgármester az RTL Híradónak adott interjúban. Karácsony Gergely azt mondta, ha a kormány tartja a szavát, akkor újabb épület már nem épülhet a Városligetben, de ha mégis, akkor kész odaláncolni magát a kivágandó fákhoz, hogy megakadályozzák a munkálatokat.
A főpolgármesterrel készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

Karácsony Gergely: Csődbe viheti a kormány a fővárost

Csődbe viheti a kormány a fővárost, ha a költségvetést a jelenlegi formájában fogadja el a Parlament - erről is beszélt Karácsony Gergely az RTL Híradónak adott interjújában. A főpolgármester szerint Budapestnek többet kell majd befizetnie az államkasszába, mint amennyit kap. Karácsony Gergely a helyzetet egy disznóvágáshoz hasonlította, ahol a főváros a disznó.
Karácsony Gergellyel készült interjúból ide kattintva még többet láthat.

Maszk nélkül ment idősekhez az országgyűlési képviselő

Maszk nélkül adott át élelmiszercsomagot Tiba István fideszes országgyűlési képviselő idős embereknek Hajdúböszörményben. A politikus egy 85 éves asszonyt is megajándékozott. A saját közösségi oldalára feltöltött fotók szerint azonban nemcsak maszkot nem viselt, de a biztonságos távolságot sem tartotta. A képviselőt és az ajándék osztásra vele érkező helyi fideszes politikusokat hiába kerestük.

Halasztják a Lánchíd felújítását

Mégsem kezdődik el a Lánchíd felújítása. Karácsony Gergely főpolgármester ezt azzal indokolta, hogy a járványelleni védekezés olyan sok pénzt emészt fel a fővárosban, hogy inkább kisebb beruházásokat indítanak el. Szerinte azonban balesetveszélyes helyzet nem alakulhat ki, mert folyamatosak a vizsgálatok. Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár nem érti, hogy a nemrég még halaszthatatlannak minősített felújítást hogyan lehet lesöpörni az asztalról.

Felmondott a Pesti úti idősotthon igazgatója

Felmentését kérte a Pesti úti Idősek Otthonának főigazgatója. Skultéti József személyes hangvételű levelében ezt egyebek közt azzal magyarázta a főpolgármesternek, hogy a korábban elismerést kiváltó szakmai munkát most ugyanazok az ellenőrök hiányosnak találták.A fővárosi fenntartású idősotthonban több százan fertőződtek meg, 45 ember meghalt. A miniszterelnök többször is arra célzott, hogy ez a főpolgármester felelőssége. Karácsony Gergely szerint viszont ő hiába kérte, hogy a kórházak teszteljék az otthonba visszaküldött betegeket.

Készülnek a határok megnyitására

Magyarországot is vegye be az úgynevezett mini-schengenbe a szlovák kormány, ezt kéri nyílt levélben 11 szlovák település. Csehországgal és Ausztriával már megállapodott a pozsonyi kabinet, hogy a személyforgalom előtt megnyitják a határokat. Közben Ausztria bejelentette: június 15-től megnyitják a magyar-osztrák határt. A horvátok pedig turistafolyosót akarnak létrehozni.

A korlátozások enyhítése után is óvatosságra intenek a szakértők

A korlátozások enyhítése után is óvatosságra intenek a szakértők. A Pécsi Tudományegyetem virológusa videóban figyelmeztet arra, hogy a koronavírus továbbra is jelen van, ezért továbbra is nagyon fontosnak tartja a higiénés szabályok betartását és a maszk viselését. Szerinte ezen múlhat, hogy a vírus újra berobban-e egy második hullámban.

Karácsony: A kormány vagy ennyire béna vagy büntetni akarja a budapestieket

Holnap vagy holnapután dönthet az operatív törzs a budapesti korlátozások enyhítéséről Gulyás Gergely szerint. De előbb elolvassák a fővárosi polgármesterek javaslatait és egyeztetnek virológusokkal is. A főpolgármester úgy látja: a nyilvános adatok egyértelműen indokolják a korlátozások enyhítését, így a kormány vagy - mint fogalmazott -  béna vagy szándékosan bünteti a budapestieket.

Nyilvánosságra hozták az Érdi Kézilabda Klub távozó edzőjének munkaszerződését

Nyilvánosságra hozta az Érdi Kézilabda Klub távozó edzőjének munkaszerződését a város polgármestere. Csőzik László szerint a havi bruttó 2,4 millió forintos fizetés azt bizonyítja, hogy az előző, fideszes városvezetésnek csak a sport számított. A volt polgármester szerint viszont ez a bér reális egy élvonalbeli csapatnál, ami Érd nevét világszerte ismertté tette. Az edző jogi lépéseket tett.

Legkorábban jövő hét végén enyhíthetnek a kijárási korlátozásokon

Legkorábban jövő hét végén enyhíthetnek a kijárási korlátozáson a fővárosban és Pest megyében - ezt Orbán Viktor mondta az állami rádióban. A főpolgármester egyetért a kormánnyal abban, hogy óvatosnak kell lenni. Karácsony Gergely az RTL Híradónak azt mondta: Budapesten is először a boltok és munkahelyek megnyitásával kezdenének, és elindulhatna a szabadtéri vendéglátás is. Szerinte több óvintézkedés akár hónapokon keresztül is megmaradhat.

Egy nap alatt öten haltak meg

Egy hónapja nem volt olyan alacsony a koronavírus miatti napi halálesetek száma, mint most. Magyarországon a legutóbbi hivatalos adatok szerint öten haltak meg 24 óra alatt és kevesebb az új fertőzöttek száma is. Két hete Orbán Viktor majd az országos tisztifőorvos is arról beszélt, hogy mára jelzik a tetőzést a szakemberek. A kormány most úgy reagált, csak utólag lehet megmondani mikor tetőzött a járvány.

Feszültség Gajda jelölése miatt

Nem örömmel, de elvállalja a főváros összeférhetetlenséget és vagyonnyilatkozatot ellenőrző bizottságának elnöki posztját - ezt mondta Gajda Péter az RTL Híradónak. A kispesti polgármestert az MSZP jelölte a posztra, a Fidesz szerint a politikusnak előbb a saját kerületében kellene tisztáznia magát a korrupciós vádak alól. Gajda Péter kinevezését a Momentum sem tartja jó döntésnek.

Padlóra kerülnek a turizmusból élő települések

Ezt mondták polgármesterek az RTL Híradónak. Szentendrén már most 600 milliós mínuszban vannak, Egerben pedig akár 2 és fél milliárdos is lehet a bevételkiesés az év végéig. Hajdúszoboszlón is legalább egy milliárdra becsülik a koronavírus okozta kárt, ezért a fürdőt ott a lehető leggyorsabban, akár Pünkösdkor újranyitnák.

Elnyújtott tetőzésre számítanak

Elnyújtottabb tetőzésre számítanak Magyarországon - erről beszélt az országos tisztifőorvos. Azután kérdeztük erről, hogy Orbán Viktor vasárnap bejelentette: május 3-ára várják a koronavírus-járvány tetőzését. Müller Cecília szerint régóta ezzel a dátummal számolnak, és egy úgynevezett plató alakulhat ki, ami hosszabb időn keresztül nagyjából azonos betegszámot jelent.

Május 3-án tetőzhet a járvány

Két hét múlva, május 3-án tetőzhet a járvány Magyarországon. Erről Orbán Viktor beszélt, aki ezúttal az ajkai kórház felkészültségét nézte meg. A miniszterelnök szerint most így számolnak a szakemberek, korábban a miniszterelnökséget vezető miniszter még nyár közepi tetőzésről beszélt. Orbán Viktor most azt mondta: két hét múlva 5000 lélegeztetőgép áll majd rendelkezésre az országban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való