KERESÉS search-close

"Szondi Vanda" szerzővel ellátott tartalmak

Szondi Vanda

Szondi Vanda által létrehozott tartalmak (100):

Több cég is gyakori szereplője a Szerencsejáték Zrt. által támogatottak listájának

A Szerencsejáték Zrt. leányvállalata szponzorációs szerződéseken keresztül évek óta több tíz milliókat utal néhány cégnek. A korrupciós ügyekkel foglalkozó K-monitornál azt mondják, nehéz nem politikai motivációt látni emögött. A Szerencsejáték Zrt. szerint viszont ők a tevékenységet a támogatási szabályzat alapján végzik.

Nyomoznak a 3D-s, budakeszi zebra miatt

Nyomoz a rendőrség a budakeszi 3D-s zebra ügyében. Ez abból derült ki, hogy kihallgatásra behívták a gyalogosátkelő felfestőjét, egy helyi momentumos képviselőt. Szemző Áron azt mondta az RTL Híradónak: ha az iskolát és a lakóházakat összekötő zebra felfestése miatt ő veszélyt jelent a társadalomra, akkor vállalja a felelősséget. A rendőrség azt közölte szerkesztőségünkkel: a budakeszi zebra nem felel meg a szabályoknak. 

Hiába lett pozitív a koronavírus tesztje, nem helyezték hatósági házi karanténba

Hiába lett pozitív a koronavírus tesztje, nem helyezték hatósági házi karanténba, sőt nem is kereste senki a Járványügyi Hatóságtól. Ezt mondta az RTL Híradónak egyik nézőnk. Arról is beszélt, hogy hiába gyűjtötte össze a kontaktjait és adta le a listát a rendőrségnek, őket sem kereste senki az elmúlt egy hétben. A kormánytól azt írták: mindenkivel foglalkoznak a hatóságok, akinek pozitív koronavírus tesztje van és a kontaktkutatás is folyamatos.
 

Tüntettek a turizmusban dolgozók

Petíciót írtak és kormányzati segítségért tüntettek Budapesten a turizmusban dolgozók. Azt mondják: a koronavírus járvány miatt az ágazat bevétele szinte teljesen lenullázódott, ők mégis alig kaptak segítséget. A miniszterelnök szerint vidéken működik a turizmus, a budapesti problémákat pedig a fővárosnak kell megoldania.

Palkovics: A SZFE élére kinevezett kuratórium kiváló

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai felszólították Palkovics László minisztert, hogy hívja vissza a - szerintük - illegitim kuratóriumot és kezdjen a hallgatókkal érdemi tárgyalásokat. A miniszter még délelőtt azt mondta az RTL Híradónak: szerinte az államilag kinevezett kuratórium kiváló, a kormánynak pedig már csak finanszírozási feladata van az egyetem átalakításának ügyében.

Marék Veronika: Még egy életet le tudnék élni a terveimmel

A maci, ami azért született, mert írójának csak kutyája volt. A meseíró, aki a felnőttek problémáit gyerekkönyvekben írta meg. A művész, aki tele van tervekkel. A kockásfülű nyúl, Kippkopp és Boribon titokzatos megálmodója, Marék Veronika a XXI. században.

Mundruczó Kornél a Velencei Filmfesztiválon állt ki az SZFE mellett

A Velencei Filmfesztiválon állt ki a Színház és Filmművészeti Egyetem mellett Mundruczó Kornél filmrendező. Azt RTL Híradónak azt mondta, neki a Színművészeti mindig a gondolatok szabadságának szimbóluma volt. Egyre többen támogatják a hallgatók és az oktatók tiltakozását, most már a Sziget Fesztivál, és a Bibó István Szakkollégium is. Közben Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány vezetője a Hír tv-ben úgy fogalmazott, a háttérben valójában egy hadsereg, nemzetközi csapat szervezkedik.

Magyar politikusok maszk nélkül

Maszkviselésre buzdított, majd maszk nélkül fotózkodott a szocialista Kunhalmi Ágnes. Az ellenzéki képviselő szerint nem követett el hibát, mert csak a szabadban mellőzte a maszkot. Orbán Viktor pedig zárt térben tartott tanácskozáson sem használta. Ez a közösségi oldalára feltöltött videón is látszik. A kormánytagok közül többen is posztoltak olyan felvételeket, amelyek szerint zárt térben maszk nélkül vesznek részt rendezvényeken. Pedig a Híradónak nyilatkozó virológus szerint fontos lenne a példamutatás.

Egy előadó sem kaphat többet 15 millió forintnál

A Wellhello szinte biztosan ad raktárkoncertet - ezt Fluor Tomi mondta az RTL Híradónak. Velük együtt összesen 100 előadót kértek fel, hogy vegyenek részt a kormány zeneipart segítő programjában. Keresték többek között a Halottpénzt, a Kiscsillagot, a Punanny Masifot, Majkát és Ákost is. Szerződést egyelőre senkivel nem kötöttek. Egy előadó sem kaphat többet 15 millió forintnál, a zenekarok egy része a gázsit jótékony célokra ajánlja fel.

A magyar kormány nem ragált a belorusz választási eredményekre

Nem kommentálta a belorusz választási eredményeket és az utána a tüntetők ellen alkalmazott erőszakot a magyar kormány. Orbán Viktor, első magyar miniszterelnökként júniusban járt Minszkben Aljakszandr Lukasenkánál, és arról beszélt: a két ország közelebb van egymáshoz, mint gondolni szoktuk. Közben a lengyel kormányfő rendkívüli uniós csúcs összehívását kezdeményezi a fehéroroszországi történésekről.

Továbbra is beosztásában dolgozhat az a rendőr vezérőrnagy, akit testi sértéssel gyanúsít az ügyészség

Továbbra is az eredeti beosztásában dolgozhat az a rendőr főtiszt, akit azzal gyanúsít az ügyészség, hogy egy évvel ezelőtt irodájában megütötte egy női beosztottját - ismerte el a Híradó kérdésére az ORFK. A sértettet áthelyezték miután jelezte az esetet, és januárban a munkavégzés alól is felmentették. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön kérdésünkre azt mondta: ez nincs rendben. A rendőrség viszont arra hivatkozik, hogy a főtisztet is megilleti az ártatlanság vélelme.

Nem tudják még, kinek és mennyit segít a mentőcsomag

Plusz 2 milliárdból segíti a kormány a fesztiválokat és a klubokat - ezt a kormányszóvivő jelentette be. A pénzből vidéki kisebb klubok is kapnak, de jut határon túli helyeknek is. A szakmai szervezetek szerint nem látszik még, kik és milyen alapon osztják majd a pénzeket. Az már kiderült, a korábban beígért 5 milliárdos támogatásból 150 raktárkoncertet tartanak. Olyan előadókkal, mint a Tankcsapda, Demjén Ferenc és Tóth Gabi.

A rendkívüli ülésen se a kormánypárti frakciók, se a kormány képviselői nem jelentek meg

Hagyja békén a Színház- és Filmművészeti Egyetemet - ezt követelte Gyurcsány Ferenc a kormánytól a Parlament hétfői rendkívüli ülésén. A Demokratikus Koalíció elnöke senkitől nem kapott választ napirend előtti felszólalására, az ülésen ugyanis se a kormánypárti frakciók, se a kormány képviselői nem jelentek meg. A rendkívüli ülést azért hívták össze az ellenzéki pártok, hogy beszámolót kérjenek Orbán Viktortól a Brüsszel uniós csúcsról.

Sorra mondják le a fesztiválokat

Most jól van beállítva a védekezés, és minden változás kockázatot jelentene - ezzel indokolta Orbán Viktor az állami rádióban azt a döntést, hogy augusztus 15-e után sem lehet 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket tartani. A bejelentés óta sorra mondják le a nyár végére meghirdetett fesztiválokat és nagy koncerteket a szervezők, úgy számolnak, többszáz millió forint a veszteség.

Lovasi András, a Fishing on Orfű szervezője is elmondta véleményét az RTL Híradónak, a videót itt találják.

Gulyás: ez stratégiai érdek volt

Az államnál tudták, hogy eladó lesz a Mátrai Erőmű - erről beszélt az RTL Híradó kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amikor arról kérdeztük, ki kezdeményezte a tranzakciót. Gulyás Gergely stratégiai érdeknek nevezte az ügyletet. Szél Bernadett független képviselő szerint a kormány azért vette meg a Mátrai Erőművet, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céget kimentse egy rossz üzletből.

Fesztiválok: marad a szigorítás

Nem lesznek fesztiválok és nagyobb koncertek augusztus 15 után sem - ezt csütörtökön jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint a járványügyi helyzet miatt nem enyhíthetnek a szigorításon. A kormány ezért 5,3 milliárd forintból segíti a könnyűzeneipar szereplőit. A támogatás elsősorban azt jelenti, hogy producerek döntései alapján a zenészeket garázskoncerte kéri fel az állam, és ezért fizet. A zenészek szerint ez nem segít az ágazat minden szereplőjén.

Még többet költöttek a Mátrai Erőműre

Akár 75 milliárd forintba is kerülhet a magyar adófizetőknek a Mátrai Erőmű az MSZP szerint. Ezt az általuk kikért dokumentumokra alapozzák. A párt szerint a Mészáros Lőrinc cégének kifizetett 17 milliárdos vételáron felül például korábbi kölcsönöket is törlesztettek közpénzből. A kormánynál azt mondják, ezeket az összegeket nem lehet összeadni. Az erőművet pedig azért kellett megvenni, hogy megvédjék a munkahelyeket.

E-recept: maradhat a könnyítés

Marad a könnyítés az e-recept kiváltásánál, szeptember közepétől azonban ismét csak személyesen írhat fel gyógyszert a háziorvos - közölte szombaton a minisztérium. Az RTL Híradónak nyilatkozó háziorvos azt mondta: a betegek egy részének teljesen felesleges bemenni a rendelőbe, ráadásul ez nem is ellenőrizhető. A tárca ma már úgy reagált: dolgoznak azon, hogy mégis maradjon a telefonos receptfelírás lehetősége is.

Orbán: a célok 80%-át elértük

Kedd hajnalra megállapodtak az uniós országok vezetői a költségvetésről és a mentőcsomagról is. A mostani volt az unió történek második leghosszabb csúcstalálkozója. Az ötödik nap hajnalán aláírt dokumentumot a legtöbb miniszterelnök történelmi győzelemnek nevezte. Orbán Viktor is azt mondta: a kitűzött célok 80 százalékát elérte, amit pedig még nem, azon tovább dolgozik. A megállapodás szerint Magyarország - nem hivatalos adatok szerint - 50 milliárd euróra számíthat az uniótól a következő hét évben, a koronavírus mentőcsomagból pedig 8 milliárd eurót kap.

5 milliárdos mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart

5 milliárdos mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart - ezt Demeter Szilárd miniszteri biztos mondta az RTL Híradónak. Szerinte nem egyedi segélyezésre törekednek, hanem átfogó csomagot készítenek, amely az előadóknak és a háttérben dolgozóknak is segítene. Ahogy arról többször is beszámoltunk, felzúdult a zenei szakma amikor kiderült, a koronavírus miatt valószínűleg augusztus 15-e után sem lehet majd koncerteket tartani, miközben például futballmeccset lehet szurkolók előtt rendezni.

Rabosították a Momentum kispesti önkormányzati képviselőjét

Paróczai Anikót személyes adatokkal való visszaéléssel és becsületsértéssel gyanúsítja a rendőrség egy posztja miatt, amiben bemutatta a kispesti vagyongazdálkodási szervezet igazgatójának spanyolországi villáját. A Momentumos képviselő arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a villa nem szerepelt a volt szocialista képviselő vagyonnyilatkozatában.

Nem ellenőrizték a karantént

Napokig nem ellenőrizte senki, betartják-e a hatósági házi karantént egy Király utcai társasházban - erről a 24.hu számolt be. A lakók hiába telefonálgattak, hogy a karanténban lévő ukrán vendégmunkások egész nap jönnek-mennek, a rendőrség a népegészségügyhöz, a népegészségügy a rendőrséghez irányította őket. Az országos rendőrfőkapitányság pénteken azt válaszolta: a szerdai határátlépési szigorítás óta a rendőrség felelőssége a hatósági házi karantén betartásának ellenőrzése.

Lázmérés és űrlapkitöltés éjféltől a sárga és piros országok határátkelőinél

Lázmérés és űrlapkitöltés lassítja az átlépést éjféltől a sárgával és pirossal jelzett országok határátkelőinél. A szigorítások azonban egyelőre nem okoztak torlódást- legalábbis ezt tapasztalták az RTL Híradó stábjai. A két hét karantén alól sárga országból érkező magyarok egy, a pirosból jövők két negatív koronavírus teszt bemutatása után mentesülhetnek. Egy szegedi háziorvos szerint 5-6 nap mire a két vizsgálat lezajlik.

Szúrópróbaszerű ellenőrzés lesz a határon

Csak szúrópróbaszerű ellenőrzés lesz a határon azoknál, akik sárga vagy piros jelzésű országból jönnek Magyarországra. Ezt közölte a kormány az RTL Híradóval. Kedd éjféltől szigorodnak a határátlépési szabályok a koronavírus miatt kockázatosnak tartott országokból. Az ellenőrzéskor testhőmérsékletet mérnek és egy kérdőívet is ki kell tölteni. A kéthetes kötelező hatósági házi karantén alól pedig csak negatív tesztek bemutatásával lehet mentesülni.

„Semmi titkolnivaló nincs” – újabb részletek a Kaleta-ügyről

Két budapesti rendőr tartott házkutatást a perui nagyköveti rezidencián tavaly márciusban és ők hozták haza az azóta gyermekpornográfia miatt első fokon elítélt volt nagykövetet is. Ezt a Külügyminisztérium közölte az RTL Híradóval. A tárcavezető nem sokkal korábban kérdésünkre egy más témában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: semmi titkolnivaló nincs a Kaleta-ügyben. A külügyminiszter szerint amennyit a törvény enged, nyilvánosságra fognak hozni arról a 10 évre titkosított bizottsági ülésről, amelyen a volt diplomata ügyét tárgyalták.

Az Öreg-tó mellé tervezett szálloda építése ellen tiltakoztak helyi civilek

Meghallgatja a helyiek véleményét - ezt mondta Híradónknak Tata fideszes polgármestere. Így reagált arra, hogy szombaton délután helyi civilek tiltakoztak az Öreg-tó mellé tervezett szálloda építése ellen. A természetvédelmi területen 120 szobás, öt csillagos hotelt tervez egy cégcsoport. A beruházás ellen a helyiek azért tiltakoznak, mert szerintük az építkezés csak természetkárosítás árán valósulhat meg.

Mégis megkaphatják a pénzüket a nővérek

A nyugdíjba vonult főigazgató hibája miatt nem kapta meg több nővér az egészségügyi dolgozóknak járó 500 ezer forintos jutalmat - ezt közölte a minisztérium az RTL Híradóval. A vállalkozóként - az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben - dolgozó ápolók fordultak szerkesztőségünkhöz, mert hiába fogadták el a jutalomért benyújtott kérelmüket, a pénz nem érkezett meg a számlájukra. Miután kerestük a minisztériumot pénteken délután azt közölték: ma ezeknek a nővérekenk is elutalták a jutalmakat.

Tizenegy milliárdot költött tavaly a kormány a trieszti kikötőre

Mintegy 11 milliárd forintot költött tavaly a kormány a trieszti kikötő projektre, a terület azonban máig nem került a magyar állam tulajdonába - erről írt a Népszava. Szijjártó Péter tavaly azt ígérte, hogy összesen 100 millió eurót, vagyis mintegy 35 milliárd forintot fog a terület fejlesztésére költeni a magyar állam a vételáron felül, ám nem válaszoltak arra a kérdésünkre, hogy mikortól fog üzemelni a kikötő.

Átalakítással gazdaságossá tehető a Mátrai Erőmű?

Átalakítással gazdaságossá tehető a jelenleg veszteséges Mátrai Erőmű működése - ezt mondta az RTL Híradónak a vállalat stratégiai igazgatója. Azt azonban, hogy ez mennyibe fog kerülni, még nagyságrendileg sem árulta el. Az erőművet március végén vásárolta meg a Magyar Villamos Művek Mészáros Lőrinctől 17 és fél milliárd forintért. Az MVM most az újságírókat is beengedett az erőmű területére.

Áttekintenék a teljes gyermekvédelmi rendszert a Kaleta-ügy kapcsán

A gyermekvédelem teljes rendszerét áttekintené a kormány a Kaleta-ügy kapcsán, és ahol törvénymódosításra van szükség, ott lesz – legkésőbb a Parlament őszi, vagy jövő tavaszi ülésszakán. Erről a kormányinfón beszélt Gulyás Gergely miniszter. Ellenzéki pártok nyilvános adatbázis létrehozását javasolják a pedofil bűnözőkről. Ez gyermekjogi szakértők szerint is fontos lenne.

Drágulás jöhet az autópályákon

Inflációkövető drágulás jöhet az autópályákon. Az Országgyűlés felhatalmazta a kormányt, hogy minden évben automatikusan emelje az e-matricák árát. Az útfenntartására hivatkoznak, és azt mondják, a fuvarozók előre tervezhetik majd költségeik növekedését. A Jobbik szerint vállalhatatlan az áremelés.

25 milliárdból újítaná meg a magyar könnyűzenét Demeter Szilárd

25 milliárdból újítaná meg a magyar könnyűzenét a miniszteri biztos. Demeter Szilárd az ATV-nek azt mondta: a miniszterelnök megrendelése, hogy aki egy terület irányítását elvállalja, az gondolja végig, hogyan tudja ott a folyamatokat átalakítani. A híradónknak nyilatkozó zenész szerint a könnyűzenét nem lehet felülről irányítani. A kormánypártok azt mondják: ők nem befolyásolni, csak támogatni akarnak.

Tovább vitáznak a Lánchídról

A miniszterelnök szerint a fővárosnak rengeteg pénze van, ezért csak szerencsétlenkedésnek nevezhető, amit a Lánchíd ügyében csinálnak - ezt Orbán Viktor az állami rádióban mondta. A főpolgármester szerint viszont a kormány évtizedek óta fejőstehénnek használja a fővárost, és most vágóhídra hajtja. Az MSZP megszavaztatná a budapestieket, hogy augusztus 20-i ünnepségre és tűzijátékra, vagy a Lánchíd felújítására költsön-e a kormány.

Hat és fél milliárdból ünnepli a kormány augusztus 20-át

Hat és fél milliárdból ünnepli a kormány augusztus 20-át- erről a 24.hu írt. A három napos, fővárosi rendezvénysorozatra többet költenek, mint a Lánchíd felújítására. A főpolgármesteri hivatalnál azt mondják: nem engedélyeznek se tűzijátékot, se más programot a Lánchídon, pedig a híd is szerepel a kormány területfoglalási listáján. A kormány szerint a programsorozattal a turizmust élénkítenék.

Szerdán döntenek a vásárlási idősávról

Szerdán dönt a kormány arról, hogy eltörlik-e a 65 év felettieknek fenntartott vásárlási idősávot - erről beszélt az országos tisztifőorvos.

Hétfőtől újra kötelező az első ajtón felszállni a BKK érintett járataira

Hétfőtől (június 15.) újra kötelező az első ajtón felszállni a BKK érintett járataira.

Megszűnt a vizsgálóbizottság

Nem tudta elvégezni a rá bízott munkát a kispesti korrupciógyanús ügyeket vizsgáló bizottság, mert a polgármester nem hosszabbította meg a veszélyhelyzet idején lejárt mandátumot. Ezt a kerület átláthatósági biztosa mondta az RTL Híradónak. Így épp Gajda Péter polgármestert nem tudták meghallgatni. Döntését azzal magyarázta, hogy a képviselőtestület többsége sem támogatta a bizottság munkájának meghosszabbítását.

Nyomoznak az MSZP-s videó miatt

Rémhírterjesztés miatt nyomoznak az MSZP-s videó miatt, amelyben egy álmentős szerepel - ezt az Index tudta meg. A felvételen Korózs Lajos szocialista politikus beszélget két nővel a kórházi ágyak kiürítéséről. Egyiküket mentőtisztként mutatja be, de kiderült, egyetlen mentőszolgálatnál sem dolgozott soha. Az MSZP szerint ők csak hiszékenyek voltak, de a felelősséget a nőnek kell vállalnia.

51 és fél milliárdot adtak sportcélra

51 és fél milliárd forintot különített el a kormány sportberuházásokra a koronavírus-járvány idején. Ezt az mfor.hu számolta össze. Az összeg több mint ötödét éppen abból az alapból csoportosították át, amelyet a járvány okozta negatív gazdasági hatások kezelésére hoztak létre. A pénzből például kézilabda csarnokot építenek és stadionüzemeltetést támogatnak, valamint jut a Nemzeti Atlétikai Stadionra is.

Karácsony Gergely: Ha beleroskadunk, akkor is megújul a Lánchíd

Ha beleroskadunk, akkor is megújul a Lánchíd, így fogalmazott a főpolgármester az RTL Híradónak adott interjúban. Karácsony Gergely azt mondta, ha a kormány tartja a szavát, akkor újabb épület már nem épülhet a Városligetben, de ha mégis, akkor kész odaláncolni magát a kivágandó fákhoz, hogy megakadályozzák a munkálatokat.
A főpolgármesterrel készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

Karácsony Gergely: Csődbe viheti a kormány a fővárost

Csődbe viheti a kormány a fővárost, ha a költségvetést a jelenlegi formájában fogadja el a Parlament - erről is beszélt Karácsony Gergely az RTL Híradónak adott interjújában. A főpolgármester szerint Budapestnek többet kell majd befizetnie az államkasszába, mint amennyit kap. Karácsony Gergely a helyzetet egy disznóvágáshoz hasonlította, ahol a főváros a disznó.
Karácsony Gergellyel készült interjúból ide kattintva még többet láthat.

Maszk nélkül ment idősekhez az országgyűlési képviselő

Maszk nélkül adott át élelmiszercsomagot Tiba István fideszes országgyűlési képviselő idős embereknek Hajdúböszörményben. A politikus egy 85 éves asszonyt is megajándékozott. A saját közösségi oldalára feltöltött fotók szerint azonban nemcsak maszkot nem viselt, de a biztonságos távolságot sem tartotta. A képviselőt és az ajándék osztásra vele érkező helyi fideszes politikusokat hiába kerestük.

Halasztják a Lánchíd felújítását

Mégsem kezdődik el a Lánchíd felújítása. Karácsony Gergely főpolgármester ezt azzal indokolta, hogy a járványelleni védekezés olyan sok pénzt emészt fel a fővárosban, hogy inkább kisebb beruházásokat indítanak el. Szerinte azonban balesetveszélyes helyzet nem alakulhat ki, mert folyamatosak a vizsgálatok. Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár nem érti, hogy a nemrég még halaszthatatlannak minősített felújítást hogyan lehet lesöpörni az asztalról.

Felmondott a Pesti úti idősotthon igazgatója

Felmentését kérte a Pesti úti Idősek Otthonának főigazgatója. Skultéti József személyes hangvételű levelében ezt egyebek közt azzal magyarázta a főpolgármesternek, hogy a korábban elismerést kiváltó szakmai munkát most ugyanazok az ellenőrök hiányosnak találták.A fővárosi fenntartású idősotthonban több százan fertőződtek meg, 45 ember meghalt. A miniszterelnök többször is arra célzott, hogy ez a főpolgármester felelőssége. Karácsony Gergely szerint viszont ő hiába kérte, hogy a kórházak teszteljék az otthonba visszaküldött betegeket.

Készülnek a határok megnyitására

Magyarországot is vegye be az úgynevezett mini-schengenbe a szlovák kormány, ezt kéri nyílt levélben 11 szlovák település. Csehországgal és Ausztriával már megállapodott a pozsonyi kabinet, hogy a személyforgalom előtt megnyitják a határokat. Közben Ausztria bejelentette: június 15-től megnyitják a magyar-osztrák határt. A horvátok pedig turistafolyosót akarnak létrehozni.

A korlátozások enyhítése után is óvatosságra intenek a szakértők

A korlátozások enyhítése után is óvatosságra intenek a szakértők. A Pécsi Tudományegyetem virológusa videóban figyelmeztet arra, hogy a koronavírus továbbra is jelen van, ezért továbbra is nagyon fontosnak tartja a higiénés szabályok betartását és a maszk viselését. Szerinte ezen múlhat, hogy a vírus újra berobban-e egy második hullámban.

Karácsony: A kormány vagy ennyire béna vagy büntetni akarja a budapestieket

Holnap vagy holnapután dönthet az operatív törzs a budapesti korlátozások enyhítéséről Gulyás Gergely szerint. De előbb elolvassák a fővárosi polgármesterek javaslatait és egyeztetnek virológusokkal is. A főpolgármester úgy látja: a nyilvános adatok egyértelműen indokolják a korlátozások enyhítését, így a kormány vagy - mint fogalmazott -  béna vagy szándékosan bünteti a budapestieket.

Nyilvánosságra hozták az Érdi Kézilabda Klub távozó edzőjének munkaszerződését

Nyilvánosságra hozta az Érdi Kézilabda Klub távozó edzőjének munkaszerződését a város polgármestere. Csőzik László szerint a havi bruttó 2,4 millió forintos fizetés azt bizonyítja, hogy az előző, fideszes városvezetésnek csak a sport számított. A volt polgármester szerint viszont ez a bér reális egy élvonalbeli csapatnál, ami Érd nevét világszerte ismertté tette. Az edző jogi lépéseket tett.

Legkorábban jövő hét végén enyhíthetnek a kijárási korlátozásokon

Legkorábban jövő hét végén enyhíthetnek a kijárási korlátozáson a fővárosban és Pest megyében - ezt Orbán Viktor mondta az állami rádióban. A főpolgármester egyetért a kormánnyal abban, hogy óvatosnak kell lenni. Karácsony Gergely az RTL Híradónak azt mondta: Budapesten is először a boltok és munkahelyek megnyitásával kezdenének, és elindulhatna a szabadtéri vendéglátás is. Szerinte több óvintézkedés akár hónapokon keresztül is megmaradhat.

Egy nap alatt öten haltak meg

Egy hónapja nem volt olyan alacsony a koronavírus miatti napi halálesetek száma, mint most. Magyarországon a legutóbbi hivatalos adatok szerint öten haltak meg 24 óra alatt és kevesebb az új fertőzöttek száma is. Két hete Orbán Viktor majd az országos tisztifőorvos is arról beszélt, hogy mára jelzik a tetőzést a szakemberek. A kormány most úgy reagált, csak utólag lehet megmondani mikor tetőzött a járvány.

Feszültség Gajda jelölése miatt

Nem örömmel, de elvállalja a főváros összeférhetetlenséget és vagyonnyilatkozatot ellenőrző bizottságának elnöki posztját - ezt mondta Gajda Péter az RTL Híradónak. A kispesti polgármestert az MSZP jelölte a posztra, a Fidesz szerint a politikusnak előbb a saját kerületében kellene tisztáznia magát a korrupciós vádak alól. Gajda Péter kinevezését a Momentum sem tartja jó döntésnek.

Padlóra kerülnek a turizmusból élő települések

Ezt mondták polgármesterek az RTL Híradónak. Szentendrén már most 600 milliós mínuszban vannak, Egerben pedig akár 2 és fél milliárdos is lehet a bevételkiesés az év végéig. Hajdúszoboszlón is legalább egy milliárdra becsülik a koronavírus okozta kárt, ezért a fürdőt ott a lehető leggyorsabban, akár Pünkösdkor újranyitnák.

Elnyújtott tetőzésre számítanak

Elnyújtottabb tetőzésre számítanak Magyarországon - erről beszélt az országos tisztifőorvos. Azután kérdeztük erről, hogy Orbán Viktor vasárnap bejelentette: május 3-ára várják a koronavírus-járvány tetőzését. Müller Cecília szerint régóta ezzel a dátummal számolnak, és egy úgynevezett plató alakulhat ki, ami hosszabb időn keresztül nagyjából azonos betegszámot jelent.

Május 3-án tetőzhet a járvány

Két hét múlva, május 3-án tetőzhet a járvány Magyarországon. Erről Orbán Viktor beszélt, aki ezúttal az ajkai kórház felkészültségét nézte meg. A miniszterelnök szerint most így számolnak a szakemberek, korábban a miniszterelnökséget vezető miniszter még nyár közepi tetőzésről beszélt. Orbán Viktor most azt mondta: két hét múlva 5000 lélegeztetőgép áll majd rendelkezésre az országban.

„A kórházvezetők felelőssége”

Nem tud olyan esetről, amikor kórházi ápolást igénylő beteget küldtek haza, és hogy ilyen ne is legyen, az a kórházvezetők felelőssége - ezt mondta Gulyás Gergely az RTL Híradó kérdésére. A miniszter szerint azért kell a kórházi ágyak 60 százalékát már most felszabadítani, mert ha berobban a járvány, nem lesz idő az átalakításokra. László Imre, volt kórházigazgató, DK-s polgármester szerint kizárt, hogy egyszerre legyen 36 ezer kórházi kezelést igénylő koronavírusos fertőzött. Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos pedig úgy látja: katasztrófához vezet, hogy a családokhoz küldik haza a betegeket.

Könnyezve búcsúztak kollégái a főigazgatótól

Könnyezve búcsúztak kollégái a Fejér Megyei Szent György Kórház menesztett főigazgatójától. Az emberi erőforrások minisztere döntését azzal indokolta, hogy a kórházvezető súlyos mulasztást követett el a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatban. A főigazgató elismerte, hogy egy alkalommal csúsztak az adatszolgáltatási kötelezettséggel, miközben megállás nélkül azon dolgoztak, hogy a betegellátás folyamatos legyen a járvány idején. Csernavölgyi István maga is könnyezve idézte fel a búcsú pillanatait az RTL Híradónak adott interjúban.
Az interújól több részletet is láthat, ha ide kattint.

Szertartások felvételről

Üres templomokban végzik a húsvéti szertartásokat a papok és lelkészek, a felvételeket élőben és később is visszanézhetik a hívek - így telik az egyik legnagyobb egyházi ünnep a koronavírus járvány idején. A történelmi egyházak vezetői azt kérik, idén otthon ünnepeljék a hívek Jézus feltámadását. A görög katolikus templomokat ugyanakkor nagyszombaton újra megnyitják a hívek előtt szigorú feltételekkel és csak egyéni imádkozásra.

Újabb alapítványi egyetemek

Hat egyetem kerül alapítványi kezelésbe, az erről szóló javaslatot kedd este nyújtották be a parlamentnek. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint ez egy újabb lépés a hatékonyabb és korszerűbb felsőoktatás irányába. Eddig csak a Corvinus volt alapítványi kézben. A HÖOK szerint a döntéssel jól járhatnak a diákok, ha az intézmények megtartják a szociális ösztöndíjakat. A Momentumnál az egyetemek önállóságát féltik.

„Se teszt, se tájékoztatás”

Senki nem tesztelte őket és nem kaptak tájékoztatást a kötelező karanténról - ezt állítja az RTL Híradónak több magyar is azok közül, akik hétfőn éjszaka külügyminisztériumi segítséggel jöttek haza Tirolból. 500 ember érkezett, Szijjártó Péter szerint két hét karantén vár rájuk. Az operatív törzs szerint viszont nem kell karanténba vonulniuk, mert negatívak a tesztjeik. A hazatérők szerint nem is tesztelték őket.

Nekik éneklik a dalt


szerző:
2020.03.28. 19:10
Nekik éneklik a dalt

Az LGT legendás dalával köszönik meg zenészek azoknak a munkáját, akiknek a koronavírus járvány idején is dolgozniuk kell. A Neked írom a dalt egy-egy sorát mindenki saját otthonában énekelte fel. A dal eredeti szerzője, Presser Gábor a felvételen nem énekel, mégis szerepel a klipben.

Maszkok és védőruhák érkeztek

Ezután minden intenzív ágy mellett dolgozó orvos és ápoló speciális maszkot kap - ezt Orbán Viktor jelentette be az Operatív Törzs mai ülése után. A miniszterelnök szerint jelenleg másfél millió orvosi maszk és 170 ezer védőruha áll rendelkezésre. Ennek egy része a Wizz Air repülőjével érkezett reggel Kínából. A miniszterelnök szerint a szállítmányok folyamatosan érkeznek majd.

A politikusok is próbálnak segíteni a járványhelyzetben

A legkülönbfélébb felajánlásokkal próbálnak segíteni a járványhelyzetben politikusok is. Van, aki önkéntes mentőorvosnak jelentkezett, más a város utcáit fertőtleníti. Pénzt is ajánlanak, vagy maszkot visznek a kórházakba és olyan is van, aki tabletet vásárol azoknak a gyerekeknek, akik eszköz híján nem tudnak részt venni a digitális oktatásban.

Felvásárlás és drágulás

Egy Pécshez közeli faluban egyetlen ember vásárolta fel az összes lisztet, egy debreceni boltban az állateledel fogyott el, és volt, ahol a kenyeret vitték el még mielőtt a polcokra került volna. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete szerint hiába van áru bőven, a pánikszerű vásárlás miatt üresek a polcok. Azt kérik ezért, hogy legyen felső korlátja a vásárlásnak. Mindeközben a piacokon egyre drágább a zöldség, gyümölcs és a hús.

Hírességek is arra kérik az embereket, hogy maradjanak otthon

Külföldi és magyar hírességek is arra kérik az embereket, hogy maradjanak otthon. A koronavírussal megfertőződött hollywoodi sztár, Idris Elba szerint itt az ideje, hogy mindenki megértse a helyzetet. Otthonmaradásra buzdítanak többek közt az X-Faktor mentorai és például Kovács András Péter humorista is.

Felgyorsulhat a koronavírus terjedése

50-re nőtt a hivatalosan nyilvántartott koronavírusos fertőzöttek száma Magyarországon. Ketten már meggyógyultak. Két beteg van súlyos állapotban, őket lélegeztetőgéppel kezelik. A tisztifőorvos nem tud arról, hogy kiskorú is megfertőződött volna. Arra számítanak, hogy a következő napokban megsokszorozódik a betegek száma, akár a többszázat is elérheti. A tervek szerint megkönnyítik és meggyorsítják a teszteket, mobil állomásokat is felállítanak.

Orbán: Higgadtságra van szükség!

Magyarország is napokon belül átlép a csoportos megbetegedések időszakába - erről a Parlamentben beszélt Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ezért van szükség a bejelentett szigorításokra is. Az ellenzéki képviselők üdvözölték az új intézkedéseket, ugyanakkor kritizálták is a kormány lassúságát.

Maradjanak otthon a 70 év felettiek

Maradjanak otthon a 70 év felettiek - ezt kéri tőlük a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint erre azért van szükség, mert a vírus rájuk a legveszélyesebb. A kormányfő azt is közölte: kötelezte az önkormányzatokat arra, hogy erejüket elsősorban az idősek segítésére fordítsák. Az országban egyre több önkéntes csoport vállalja, hogy például segít a bevásárlásban.

Újabb szigorú intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor

Szigorú intézkedéseket jelentett be a miniszterelnök a koronavírus járvány miatt az Országgyűlésben. Lezárják az ország határait a személyforgalom elől, csak a magyar állampolgárokat engedik be. Éjféltől minden nyilvános rendezvényt betiltanak, bezárnak a szórakozóhelyek, a mozik. Az éttermek, kávézók és üzletek csak délután 3-ig maradhatnak nyitva. Az élelmiszerboltokra, patikákra nem vonatkoznak a korlátozások.

„Nem vettek komolyan a kórházban”

Nem vették komolyan, amikor bement a László Kórházba - ezt mondta a súlyos állapotban lévő idős, koronavírussal fertőzött férfi fia az RTL Híradónak. Apját ma már intenzív osztályon ápolják, és a feleségéről is kiderült, koronavírussal fertőződött. A kormány azt állítja, valószínűleg a férfi fertőzte meg szüleit. Szlávik János arra kérte a jelenleg Svédországban tartózkodó férfit, hogy ha kint nem végzik el rajta a vírustesztet, jöjjön haza. A férfi az RTL Híradónak azt mondta: felelőtlenség lenne repülőre ülnie, ha fertőzhet.

Demonstráció a nők jogaiért

A nők jogaiért vonultak utcára a nőnapon Budapesten a Hősök terén. A párkapcsolati erőszak ellen is kiállnak a résztvevők.  Egy jótékonysági koncert és demonstráció is ez egyben. A helyszínen volt kollégánk is.

Nem jöhetnek repülők Magyarországra Észak-Olaszországból

A kormány úgy döntött, egyáltalán nem jöhetnek repülőgépek Magyarországra a járvány által leginkább sújtott észak-olasz régiókból. A Demokratikus Koalíció viszont azt mondja, ez kevés. Szerintük a koronavírusjárvány sújtotta országokból érkezőket kivétel nélkül kötelező otthoni karanténba kellene tenni. A karanténszabályok megszegőit akár 40 millió forintos bírsággal is sújtanák.

Elszökött a karantén elől, majd önként jelentkezett a Szent László Kórházban

Elszökött a karantén elől egy holland férfi, aki a 18. kerületi háziorvosi szakrendelőben jelentkezett koronavírus gyanús tünetekkel. Miután a háziorvos elkülönítette és közölte, hogy mentő jön érte, a férfi kisétált az épületből. Azonnal keresni kezdte a rendőrség, kisfiát pedig elhozták az óvodából. Az RTL Híradó megtudta: a férfi végül önként jelentkezett a Szent László Kórházban, már láztalan, de jelenleg is vizsgálják. 

A koronavírusos diáklányok nem tudták elmondani, merre jártak Budapesten

Nem tudtak új információt kideríteni azokról az amerikai lányokról a magyar hatóságok, akik két napot töltöttek Budapesten és kiderült róluk, hogy koronavírussal fertőzöttek. Az egészségügyi miniszter szerint nem volt helyismeretük, ezért nem tudták elmondani, merre jártak Budapesten. Arra azonban nem válaszolt a miniszter, hogy azokat megtalálták-e már a magyar hatóságok, akikkel a lányok saját bevallásuk szerint kapcsolatba kerültek, mint például a futár, aki a vacsorájukat kiszállította vagy a patikus, aki kiszolgálta őket.

38 milliárd az atlétikai világbajnokságra

Legalább 38 milliárd forintba kerül majd a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése - ezt a 24.hu tudta meg. A kormány által rendelt tanulmányban a költségekbe nem számolták bele az atlétikai stadion építését. Hogy az mennyibe fog kerülni, nem tudni. A kormánybiztos szerint az stadionnal azért nem számoltak, mert az a versenytől függetlenül is megépült volna. A főváros szerint döbbenetes, hogy a kormány legalább ötször annyit költ majd az atlétikai vb megrendezésére, mint a Lánchídra.

Jövő hét elején megkaphatják a védőfelszerelést a háziorvosok

Jövő hét elején megkaphatják a védőfelszerelést a háziorvosok - ezt az Országos Tisztifőorvos mondta az RTL Híradónak. Müller Cecília elismerte, hogy jelenleg hiány van belőle, de szerinte már csak a beszállítókra várnak. A védőmaszkokat viszont már elkezdték kiszállítani a patikákba - a kormány szerint mindenütt elérhető lesz. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: továbbra sincs Magyarországon koronavírusos megbetegedés, de jelenleg is vizsgálják a beérkező mintákat. 

Kiálltak a fóti rapper mellett

A fóti rapper büntetése ellen tiltakoztak kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. A gyermekotthon egyik lakója múlt héten töltött fel egy kritikus szövegű dalt az internetre. Ezután - romló jegyeire hivatkozva - eltiltották attól, hogy továbbra is diákmunkásként dolgozzon.

A kormány szerint egyelőre felmérhetetlen, hogy a járvány mekkora kárt okozhat

Óvintézkedéseket vezettek be magyarországi cégek a koronavírus miatt. Több munkahelyről hazaküldik a megfázásra panaszkodó kollégákat. A kormány szerint egyelőre felmérhetetlen, hogy a járvány mekkora kárt okozhat a magyar gazdaságnak. A forintot ma kevesebb, mint fél százalék választotta el történelmi mélypontjától.

„Az ijedtség gyorsabban terjed, mint a vírus”

Az ijedtség gyorsabban terjed mint a vírus - ezt mondta az általunk kérdezett szociálpszichológus. Szvetelszky Zsuzsanna szerint tudatosan és higgadtan kell informálódni a koronavírus ügyében. A megkérdezett vásárlók tudják, milyen élelmiszert kell venni, ha baj van, de egyelőre nem aggódnak a vírus miatt.

Akár az utógondozása is veszélybe kerülhet a fóti gyermekotthonról rappelő fiúnak

Akár az utógondozása is veszélybe kerülhet annak a fiúnak, aki a fóti gyermekotthonról rappelt. Ezt mondja az őt féltő ismerőse, miután a fiút a felvétel megjelenése után eltiltották a tanulás mellett végzett munkájától - az indoklás szerint éppen a tanulása érdekében. Szél Bernadett független képviselő azt mondja, a többi bentlakó sorsa is bizonytalan. A kormány szerint azonban biztosított az ellátás.

 

Rap-dala miatt nem dolgozhat a fóti gyermekotthon egyik lakója?

Nem dolgozhat a fóti gyermekotthon egyik lakója, miután kritikus hangvételű videóban tiltakozott az intézmény bezárása ellen. A hivatalos indoklás szerint Kislőrincz Dávidot azért tiltották el a munkától, mert rosszul tanul. A fiú egyik ismerőse azt mondta az RTL Híradónak: jegyei nem rosszabbak a korábbinál, ráadásul először elismerték neki, hogy a videó miatt nem dolgozhat. A gyermekvédelmi főigazgatóság azt közölte: szakmai döntés született, Szél Bernadett független képviselő viszont ombudsmani vizsgálatot kezdeményez.

Hollik István tudni szeretné, hogy Gyurcsány Ferenc mire költött

Vagyonnyilatkozattételi eljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenc ellen a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy így akarná kideríteni, hogyan lett négy év alatt egy milliárd forinttal kevesebb a DK elnökének vagyona. Gyurcsány Ferenc nem nyilatkozott Híradónknak. Az eljárást lefolytató mentelmi bizottság elnöke azt mondta: nem lehet vizsgálni, hogy ki, mire költi a pénzét.

Már a tavaszi ülésszak első napján kitiltották Hadházyt a parlament ülésterméből

Hadházy egy táblával tiltakozott az ellenzék által csak szájzártörvénynek hívott új szabályozás miatt, ami drasztikus büntetésekkel fenyegeti a képviselőket. Az ellenzék kivonult és az alkotmánybírósághoz fordult. A Fidesz szerint a hétfőn történtek is azt mutatják: indokolt volt a szigorítás.

Családtagokra is kiterjesztenék a vagyonnyilatkozatot

A politikusok családtagjainak a vagyonnyilatkozata is legyen nyilvános és a nagyobb költéseket is kötelező legyen beleírni. Ezt kezdeményezi a Demokratikus Koalíció, miután a Fidesz arra szólította fel Gyurcsány Ferencet, hogy hozza nyilvánosságára, mire költötte a cégeiből kivett osztalékot. Az ellenzéki párt elnöke azt mondta: szívesen megteszi, ha a kormánypárti politikusok is megteszik ugyanezt. A Fidesz frakcióvezetője szerint Magyarországon a politikusok tartósan úgyse tudják eltitkolni a vagyonukat a sajtó elől. 

60 millió a családi cégnek

60 millió forintot szavazott meg a Soroksári képviselő-testület egy olyan ingatlanra, amelyben a polgármester is társtulajdonos. Erről a Népszava számolt be. A független, de fideszes támogatású Bese Ferenc először tagadta, hogy részben az övé is az egykori húsbolt, később pedig azt mondta, hogy már elajándékozta a feleségének. Csakhogy papíron még mindig ő a tulajdonos. Ettől függetlenül a kormánypárti képviselők megszavazták a pénzt, amiről azt sem tudni, pontosan mire költik.

Többet kell fizetni a várbeli önkormányzati lakások bérlőinek

Jövőre többet kell fizetni a várbeli önkormányzati lakások bérlőinek, csak azt nem tudni, mennyivel. Ezt V. Nazsályi Márta mondta az RTL Híradónak. Az első kerület polgármestere szerint a költség és piaci alapon kiadott lakások bérleti díjait 8 év után vizsgálják felül, és a mostaninál biztos magasabbak lesznek. Így például drágább lehet Bayer Zsolt kormánypárti publicista és Palkovics László miniszter havi bérleti díja is. Bayer Zsolt azt mondta az RTL Híradónak: mindenképp marad a várban.

Ezer munkahely szűnik meg Ózdon

Ezer munkahely szűnik meg Ózdon, miután a város legnagyobb foglalkoztatója, az ABB nevű cég kedden váratlanul bejelentette, hogy bezárja ózdi gyárát. Az egyebek mellett elektromos kismegszakítókat gyártó üzem év végén áll le végleg. Az ózdi polgármester hatalmas veszteségnek nevezte a gyárbezárást. Prioritásként kezeli az ózdi emberek ügyét a kormány, ezért pénteken a helyszínre utazik az Innovációs és technológiai miniszter - ezt a tárca közölte.

A szülők nem tilthatják meg, hogy a gyerekükről felvétel készüljön az osztályteremben?

Senki nem tilthatja meg, hogy a gyerekéről felvételt készítsenek az osztályteremben, ha a kormány módosítja a közoktatási törvényt - ezt az adatvédelmi hatóság elnöke mondta Híradónknak. A kormány azért fontolgatja kamerák felszerelését az osztálytermekbe, hogy így számolja fel az iskolai erőszakot. Az oktatással foglalkozó civil szervezet szerint a tantermek bekamerázása nem oldja meg a problémát.

Már nem csak a kártérítés a téma

Bekameráznák a tantermeket, és rendészeket alkalmaznának - így szorítaná vissza az iskolai erőszakot a kormány. Erről a miniszterelnöki megbízott beszélt tegnap Gyöngyöspatán. Horváth László azt mondta: a gyöngyöspatai ügy arra példa, hogy az iskolai erőszak növekedése miatt lesznek olyan iskolák, ahová csak roma tanulók járnak. A Híradónak nyilatkozó jogvédő szervezetek szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány összemossa az iskolai erőszak és az iskolai szegregáció problémáját.

Feszült találkozás Gyöngyöspatán

A gyöngyöspatai károsultakkal egyeztetne a kormány arról, milyen tanfolyamokkal helyettesíthetnék a kártérítési pénzek kifizetését- ezt a településen tartott sajtótájékoztatóján mondta Maruzsa Zoltán, államtitkár. Az eseményre a helyi roma önkormányzat képviselőit nem hívták meg és nem is engedték be. A korábban jogerősen pert nyert helyi romák azt mondták az RTL Híradónak: a bíróság nem tanfolyamokat, hanem pénzt ítélt meg nekik.

Munkatársakat keres a Szabad Európa Rádió

Már álláshirdetésekben keresi az újságírókat a Szabad Európa Rádió. A washingtoni székhelyű szervezet elnöke azt mondta Híradónknak, hogy még idén újraindul a magyar adás. Jamie Fly szerint azért kell 27 év után újra visszatérniük Magyarországra, mert komoly problémák vannak a médiaszabadsággal. A kormány szerint ez egyszerűen hazugság.

Kinézetük alapján állította szembe a kormánypárti és az ellenzéki női politikusokat Vígh László

Kinézetük alapján állítja szembe a kormánypárti és az ellenzéki női politikusokat posztjában egy fideszes országgyűlési képviselő. A kormánypártiakról előnyös, az ellenzékiekről előnytelen képek kerültek egymás mellé, és még azt is a montázshoz írták: arcodon a lelked. A képet posztoló Vigh Lászlót hiába kereste Híradónk, ahogy nem reagált a Fidesz és a kormány sem. A montázsban szereplő Vadai Ágnes szerint a kép kifejezetten sértő és manipulatív.

Csak a Lánchidat újítják fel

Új közbeszerzést írnak ki és valószínűleg csak a Lánchidat újítják fel - erről döntött a Fővárosi Közgyűlés. A képviselők azután szavaztak erről, hogy hivatalosan is eredménytelenné nyilvánították a még Tarlós István idejében indított közbeszerzést. A beérkezett ajánlatok ugyanis sokkal drágábbak voltak, mint amennyi pénze a fővárosnak van a munkákra. A kormány a korábban ígért hat milliárdnál nem ad többet.

Maradhat a Néppártban a Fidesz?

Német sajtóértesülés szerint maradhat a Néppártban a Fidesz. A Spiegel úgy tudja: a jobboldali pártcsaládban nincs meg a Fidesz kizáráshoz szükséges többség. A magyar kormánypárt tagságát csaknem egy éve függesztették fel. Ezután indult vizsgálat a magyar jogállamiság helyzetéről. A Fidesz szerint a kormánypárt és a Néppárt viszonya már mindenképpen megromlott.

Globális oktatási hálózatot hoz létre Soros György

Globális, egyetemi, oktatási hálózatot hoz létre Soros György. A milliárdos üzletember ezt a davosi Világgazdasági konferencián jelentette be. Soros György szerint a társadalmi problémák kezelésének legfontosabb eszköze az oktatás, ezért egymilliárd dollárt költ arra, hogy olyanok is tanulhassanak, akik eddig társadalmi kirekesztettség vagy szegénység miatt nem tehették meg. A Fidesz sok sikert kívánt Soros Györgynek.

Különös dokumentumokat találtak egy bajai önkormányzati cég irodájában

2000 nevet és címet tartalmazó lista került elő egy bajai önkormányzati cég irodájából. A város új momentumos polgármestere az RTL Híradónak azt mondta: nem is tudtak az iroda létezéséről, véletlenül találták meg. Ekkor látták, hogy egy 2013-as kutatáshoz kikért címlistát nem semmisítettek meg és szembesültek azzal is, hogy a város pénzén arról is érdeklődtek: szimpatikus-e nekik az akkori fideszes polgármester, Zsigó Róbert.

Akkor nyithat homokbányát Mészáros Lőrinc cége, ha átminősítik a természetvédelmi területet

Csak akkor nyithat homokbányát Mészáros Lőrinc cége Tiszakóródon, ha átminősítik az érintett természetvédelmi területet. Ezt a mai közmeghallgatáson mondta a környezetvédelmi hatástanulmányt készítő cég megbízottja. A Mészáros és Mészáros kft. három külszíni homokbánya megnyitását kérelmezte a Natura2000-es besorolású területen, hogy onnan vigyen töltőanyagot egy felső-tiszai víztározó építéséhez. Az ellenzéki pártok szerint elfogadhatatlan, hogy egy cég érdekei miatt átminősítsenek természetvédelmi területeket.

Mostantól befagyasztják a kártalanítási kifizetéseket

Mostantól befagyasztják a kártalanítási kifizetéseket - ezt a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára mondta a Hír Tv-ben. Tuzson Bence szerint azután nem fizet az állam azoknak a fogvatartottaknak, akiknek a kedvezőtlen körülmények miatt a bíróság kártalanítást ítélt meg. Erről először Orbán Viktor beszélt múlt héten. Az ilyen ügyekkel sokat foglalkozó Magyar Helsinki Bizottság azt mondta: a saját törvényeit nem tartja be a kormány.

Hungaroring: a nyugati csoda magyar legendája

Egy angol üzletember, Bernie Ecclestone álma egy kicsi országban elkezdte átalakítani a szocialista államrendet. Az első vörös Forma-1-ről Szondi Vanda filmjében maguk a főszereplők mesélnek a Hungaroring hihetetlen történetéről!

Nem jutna EU-pénz Budapestnek?

Nem számol Budapesttel a kormány a következő uniós pénzügyi ciklus támogatásainak elosztásakor - erről a Népszava írt egy birtokukba jutott prezentáció alapján, amelyet az innovációs és technológiai miniszter decemberben Brüsszelben mutatott be. A főpolgármester szerint, ha nincsenek uniós pénzek, leáll a fejlődés Budapesten. A minisztérium szerint még nincs döntés, a Fidesznél pedig azt mondják: Budapestre is a lehető legtöbb uniós pénzt kell elhozni.
A főpolgármesterrel készült teljes interjút ide kattintva nézheti meg.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való