KERESÉS search-close

"Tárkányi Zsolt" szerzővel ellátott tartalmak

Tárkányi Zsolt

Tárkányi Zsolt által létrehozott tartalmak (100):

Kibertámadás három magyar bank ellen

Magyarországon eddig példátlan méretű és intenzitású túlterheléses kibertámadást indítottak orosz, kínai és vietnámi hackerek több magyar pénzintézet ellen - erről a Magyar Telekom tájékoztatta elsőként a hvg.hu-t. A csütörtök délutáni esetről a Nemzeti Kibervédelmi Intézet azt írta az RTL Híradónak, hogy a pénzintézeteket meg is zsarolták, hogy ha nem fizetnek, akkor még nagyobb támadást fognak indítani a rendszereik ellen.

 Vendéglátósoknak és taxisoknak készít mentőcsomagot a Fővárosi Önkormányzat

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátósoknak és taxisoknak készít mentőcsomagot a Fővárosi Önkormányzat - erről elsőként a Népszava számolt be. Az ingatlanok és a teraszok bérleti díjából, illetve a taxisok drosztdíjából szeptember 1-től jövő márciusig kapnának jelentős kedvezményeket a vállalkozások. A fővárosi Fidesz kevesli ezt. A szakmai szervezetek szerint pedig a turizmus visszaesése miatt a létükért küzdenek azok is, akiknek sikerült eddig talpon maradniuk.

Gyomorgörccsel gondol a budapesti Szuperkupára a bajor miniszterelnök

Gyomorgörccsel gondol a budapesti Szuperkupára a bajor miniszterelnök. Markus Söder szerint a szurkolóknak nem lenne szabad elutazniuk a csütörtöki meccsre, mert járványügyi szempontból a magyar főváros rizikós hely és a mérkőzés egy újabb fertőzéshullám gócpontja lehet. A Fidesz szerint nem lesz baj, ha a résztvevők betartják a szabályokat. Közben Budapesten máris forgalomkorlátozások vannak a mérkőzés miatt.

Több, mint 185 milliárd forintot költ el a kormány a gazdaságvédelmi alapból

Több, mint 185 milliárd forintot költ el a kormány a gazdaságvédelmi alapból. Az összeg legnagyobb részét, több mint 90 milliárdot a MÁV és a Volán működésére csoportosítják át, de a turisztikai szektor is kap, több mint 40 milliárdot. A sportakadémiák plusz 11 és fél milliárdot kapnak az eredetileg a járvány gazdasági hatásainak enyhítésére létrehozott alapból. A DK szerint ez azért felháborító, mert például a munkájukat elveszítők már nem kapnak bérpótlékot.

Orbán Viktor: Itt az ideje szedelőzködni a 2022-es nagy küzdelemre

Itt az ideje szedelőzködni a 2022-es nagy küzdelemre - ezt üzente Orbán Viktor a kormánypárti Magyar Nemzetben írt esszéjében. A miniszterelnök szerint a baloldal vezére Gyurcsány Ferenc, pénzügyi támogatójuk Soros György, az ellenzék többi része pedig: "betöltve, mint a kolbász." Orbán Viktor szerint jelenleg Európában a globális pénzügyi elitek és a nemzeti gondolkodásúak küzdelme zajlik. Gyurcsány Ferenc a parlamentben úgy reagált: az Unió soha nem lesz olyan, mint amilyennek Orbán Viktor szeretné látni.

Minden idők legnagyobb otthonteremtési programját ígérte Novák Katalin

Minden idők legnagyobb otthonteremtési programját és második családvédelmi akciótervet ígért Novák Katalin, egyelőre részletek nélkül. A miniszterjelöltet pénteken hallgatta meg a parlament népjóléti bizottsága. Ellenzéki képviselők szerint a kormány eddigi családtámogatási intézkedései épp a legszegényebb családokon nem tudtak segíteni.

Veszélyes lehet a maszk és távolságtartás nélküli közös szurkolás

Vírusterjedés szempontjából veszélyes lehet a maszk és távolságtartás nélküli közös szurkolás - ezt mondta a Híradó által megkérdezett víruskutató. Így drukkoltak a fradisták szerdán a Grupama Aréna előtt, mivel a Dinamo Zagrebbel játszott BL selejtező zártkapus mérkőzés volt. A magyar csapat győzött 2:1-re. A Fidesz frakcióvezetője szerint a közös szurkolással nincs gond, ha a nézők maszkban vannak és tartják a távolságot. Híradónk felvételein azonban látszik, ezeket a szabályokat szinte senki nem tartotta be.

Hol kell bezárni este 11-kor?

"Egy szórakozóhelyen 11 óra környékén már nehéz betartani a járványügyi előírásokat" - ezzel magyarázta Híradónknak Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető, hogy korlátozni fogják a szórakozóhelyek nyitvatartását. A részletszabályokról ma hiába kérdeztük a kormányt. Így nem lehet tudni például, hogy az éttermeknek is be kell-e zárniuk este 11 órakor.

Szijjártó: nincs korrupció a közelemben

Soha nem hozott korrupt szándékú döntéseket és soha nem engedett maga köré korrupt szándékú embereket - mondta az RTL Híradó kérdésére Szijjártó Péter, ám arra továbbra sem válaszolt a külügyminiszter, hogy ki fizette az adriai luxusjachton töltött nyaralását. Szijjártó Pétert még augusztusban az Átlátszó fotósa fényképezte le az állami közbeszerzéseket százmilliárdos nagyságrendben elnyerő Szíjj László luxusjachtján.

Klubrádió: nem hosszabbítanak

Nem hosszabbítja meg a Klubrádió budapesti médiaszolgáltatási engedélyét a Médiatanács, inkább pályázatot írnak ki. Ha azon nem nyer a Klubrádió, akkor jövő februártól nem sugározhatnak jelenlegi helyükön. A Médiatanács a Klubrádió folyamatos jogsértéseivel indokolja a döntést, a rádió elnöke azonban politikai döntésnek tartja a Médiatanács határozatát. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Híradónknak azt írta: a rádió 2017-ben kétszer is megsértette adatszolgáltatási kötelezettségét, ez pedig kizárja a hosszabbítást.

Szijjártó Péter szerint kellett a helikopteres segítség

Szijjártó Péter szerint "minimális földrajzi tudással belátható, hogy a múlt pénteki napjához kellett a helikopteres segítség." A külgazdasági és külügyminiszter aznap legalább négy eseményen vett részt Magyarországon, amelyek közül néhányra a rendőrség helikopterével jutott el. Hadházy Ákos független képviselő azonban úgy látja, hogy az események közül több is megtartható lett volna Szijjártó Péter nélkül is, a részvétele pedig egyszerű kampányolás volt.

Kézzel tolták a repülőt a budapesti repülőtéren

Négy ember kézzel tolt ki egy repülőgépet szombaton a budapesti repülőtéren. Az estről egy nézőnk küldött felvételt, amin az látszik, hogy a Lufthansa egyik utasokkal teli járatát a szárnyánál fogva állítják irányba. Egy híradónknak nyilatkozó pilóta azt mondta: európai repülőtéren ez szokatlan eljárás. A Lufthansa járatát kiszolgáló cég forgalmi igazgatója azonban híradónknak azt mondta: egy műszaki hiba miatt kellett a szokatlan megoldást választaniuk, amit semmilyen szabály nem tilt.

Nem a kormány, hanem az Európai Unió adja a juttatást

Nem a kormány, hanem az Európai Unió adja a hátrányos helyzetű településeken dolgozó pedagógusoknak és segítőiknek a bruttó 500 ezer forintos juttatást. Erre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hívta fel a figyelmet. Kásler Miklós, miniszter még szerdán azt mondta: a kormány döntött úgy, hogy 10 ezer 500 oktatásban dolgozónak adnak juttatást, de ez valójában nem kormányzati támogatás. A tárca most úgy reagált: az érdekképviselet félrevezeti a közvéleményt.

Járóka Lívia fideszes EP-képviselő családjának is ment a közpénzből

Saját magát és rokonait is fizette Járóka Lívia fideszes EP-képviselő egy olyan program támogatásából, amit hátrányos helyzetű cigánygyerekeknek szánt a kormány. Összesen 35 millió forintot költött el a politikus által létrehozott egyesület nehéz sorsú borsodi gyerekek futballoktatására, ebből 13 millió ment saját magának és családjának.

A Jobbik megvizsgálná Szijjártó Péter pénzügyeit

Hiányos-e Szijjártó Péter vagyonnyilatkozata - ezt derítené ki a Jobbik. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett, hogy kiderüljön: a külügyminiszter ajándékba kapta-e az adriai hajóutat Szíjj László jachtján, vagy fizetett érte. A testület - kereszténydemokrata elnöke szerint - időben dönt majd a vizsgálatról.

Magánügy – ezt válaszolta Szijjártó a luxusjachtozásával kapcsolatos kérdésre

Magánügy - ezzel magyarázta adriai luxusjachtozását Szijjártó Péter. A külügyminisztert most először - egy útavatáson - tudtuk kérdezni nyaralásáról, amit a cégeivel milliárdos állami tendereket nyerő Szíjj László hajóján töltött. Ő azonban az összes kérdésre ugyanazt ismételgette, hosszú perceken át. Így arra sem válaszolt, mennyibe került az utazás, és ki fizette azt. De szerinte minden jogszabályt betartott.

A beteg, torzó életforma jelképének nevezte a szivárványos zászlót a római katolikus plébános

A beteg, torzó életforma jelképének nevezte a szivárványos zászlót Osztie Zoltán római katolikus plébános, aki szerint középületeken annak semmi helye a magyar zászló mellett. A múlt héten több budapesti kerületi városházára és a főpolgármesteri hivatalra is kitűzték a szivárványos zászlót, ezzel az egyenlőség és a másság elfogadására felhívva a figyelmet. A Magyar Katolikus Egyház adásunkig nem reagált a plébános szavaira.

Szigorít a fogyasztóvédelem, a gyártótól a raktárig mindenhol ellenőrizhetnek

Szigorít a fogyasztóvédelem - mostantól a gyártótól a raktárig mindenhol ellenőrizhetnek. Eddig csak a boltokat, éttermeket vizsgálhatták, ám az oda alapanyagot gyártókat vagy a szállítókat nem. Ezentúl, ha egy webáruház agresszíven értékesít egy terméket, hogy abból már csak néhány darab elérhető, akkor ellenőrizheti a fogyasztóvédelem, hogy valóban csak pár darab van-e abból készleten.

Az adóhatósághoz került az ügy

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, amikor budavári önkormányzati bérlakásokat rövid távra kiadtak külföldi turistáknak. Ez pedig hatalmas hasznot hozott a bérlőknek. Erről a DK-s Vadai Ágnes számolt be az ügyet elsőként megíró hvg.hu-nak. A néhány 10 ezer forintért bérelt lakásokon havonta százezreket kereshettek. Az önkormányzat a teljes bérlakásállományát felülvizsgálja.

Orbán Viktor: Aki látni akarja a tengert és megteheti, még most nézze meg

Aki látni akarja a tengert és megteheti, még most nézze meg - erre biztatott Orbán Viktor az állami rádióban. A miniszterelnök szerint ugyanis szeptember 1-jétől más világ jön, biztosan változik a határátlépés rendje. Az eddigi piros, sárga, zöld rendszer megszűnik. A kormányfő szerint ahhoz, hogy az iskolakezdés zökkenőmentes legyen, meg kell akadályozni a koronavírus behurcolását Magyarországra.

Hozzányúl a megtakarításához a főváros

Hozzányúl a megtakarításához a főváros - az állampapírvagyonból fedezné a 12 milliárd forintos plusz költséget, ami a szolidaritási hozzájárulás emelése miatt idén jelentkezik. Erről jövő héten dönthet a Fővárosi Közgyűlés. A kormány a járványhelyzetre hivatkozva emelte négyszeresére a leggazdagabb önkormányzatok által fizetendő hozzájárulást. A közgyűlés arról is szavaz majd, hogy kérjék a kormányt ennek a többlettehernek az elengedésére.

Maszk nélkül fogadta Kásler Miklós a koronavíruson átesett Plácido Domingot

Maszk nélkül fogadta Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter a koronavíruson átesett, maszkban érkező Plácido Domingot - ez a miniszter által közölt Facebook-videóból derül ki. Az is látszik, hogy a tárcavezető kézfogással köszöntötte volna a világhírű énekest, aki csak a könyökét nyújtotta. A miniszter szerint szívélyes, jó hangulatú találkozó volt. Domingo egyébként egy lemezfelvételre érkezett Budapestre. Az elmúlt egy évben szexuális zaklatási botránya miatt több fellépését is lemondták.

Mindenhol lesz közös jelölt

Mind a 106 egyéni választókerületben közös jelöltet állít az ellenzék 2022-ben - erről állapodtak meg az ellenzéki pártok elnökei. A DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd vezetője abban is megállapodott, hogy lesz, ahol előválasztással döntik el, hogy ki induljon. A Momentum elnöke az RTL Híradónak azt mondta: jövő október 23-án szeretnék, ha mind a 106 egyéni jelölt és a közös miniszterelnök-jelölt is együtt állhatna színpadra.

Nem reagál a magyar kormány a fehérorosz eseményekre

Harmadik napja nem csillapodik az erőszak Fehéroroszországban, ahol a vasárnapi elnökválasztás óta az ellenzéket támogató tüntetők az utcán tiltakoznak a szerintük elcsalt választás ellen. Az országot 26 éve irányító Alexandr Lukasenka államfő hivatalosan 80 százalék fölötti eredménnyel nyert újra, ám a választások tisztaságát több uniós vezető is kétségbe vonja. Budapesten a Momentum tüntetett az erőszak ellen. A magyar kormányt napok óta hiába keressük, nem kommentálták a fehérorosz eseményeket, de még csak arra sem válaszolnak, hogy Orbán Viktor gratulált-e Lukasenka győzelméhez.

Az Index és a 444.hu egyesülésére tett javaslatot cikkében

Az Index és a 444.hu egyesülésére tett javaslatot cikkében Szily László, a 444 egyik újságírója. Azt a portál alapító-főszerkesztője, Uj Péter is megerősítette Híradónknak, hogy nyitottak lennének valamilyen együttműködésre az Index felmondott újságíróival. A távozó szerkesztőség tagjai az ötlettel kapcsolatban nem nyilatkoztak.

Jobboldali Facebook-harcosokat képeznek

Jobboldali Facebook-harcosok képzése a célja egy frissen alakult szervezetnek. Ingyenes képzéseket hirdetnek, hogy a résztvevők jobb minőségű tartalmakkal és célzott hirdetésekkel jelenhessenek meg a közösségi oldalakon. A szervezetet a kormányközeli Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója alapította, de az RTL híradónak úgy nyilatkozott: nincs közük a Fideszhez és egy fillér közpénzt sem fognak felhasználni. A Fidesz hasznosnak és szükségesnek tartja a kezdeményezést.

Először volt lehetőségük kérdezni Rácz Zsófia helyettes államtitkártól

Akkor nyilatkozik, akkor beszél valamiről, miután már valamit letett az asztalra - ezt mondta Rácz Zsófia helyettes államtitkár, amikor az RTL Híradó kinevezése óta először kérdezhette egy nyilvános eseményen. A 22 éves politikus kinevezéséhez törvényt kellett módosítani.

Budapest kinőtte a Sportarénát

Nagyobbat akartak, de a költségkeret miatt 10 ezer négyzetméterrel kisebb kézilabdacsarnokot kellett tervezni - ezt mondta a népligeti aréna tervezője az RTL Híradónak. Skardelli György szerint a legnagyobb kihívás az volt, hogy ennek ellenére a csarnok minden funkciója megmaradjon. Azt ígérik, a csaknem 80 milliárdos aréna külső tereit a helyiek is használhatják majd.

Veronai buszbaleset: „Az alvászavar miatt is történt”

Egyértelműen kapcsolatba hozható a sofőr alvászavara a veronai buszbalesettel - ez áll a múlt hónapban hozott ítélet indoklásában, amit Magyarországon elsőként az RTL Híradóval ismertetett a családokat képviselő egyik ügyvéd. A bíróság kitér arra is, hogy az Olaszországban első fokon 12 évre ítélt sofőrnek az üzemorvos egy felületes vizsgálat után adott engedélyt a vezetésre, ezért további nyomozást szorgalmaznak. A magyar hatóságok ebben az ügyben nemrég megszüntették a nyomozást. A hozzátartozók most újabb eljárást kezdeményeznek.

A kerületi főépítész szerint az új kézilabda aréna látványtervei nem hasonlítanak a korábban bemutatotthoz

Nem hasonlítanak az új ferencvárosi kézilabda aréna látványtervei arra, mint amit egy évvel korábban mutatattak be szakembereknek. Ezt nyilatkozta az RTL Híradónak a IX. kerület főépítésze. Szűcs Balázs szerint több épületet is elhagytak és a csarnok magassága sem egyezik meg azzal, amit korábban ő megismert. A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, a fideszes Kocsis Máté a Facebook-oldalán osztotta meg az új aréna első látványterveit. Ő híradónknak úgy reagált: a főépítész feltehetőleg nem a végleges terveket látta.

Bodolai: Nem lesz Origo az Indexből

Nem lesz Origo az Indexből, ezt nyilatkozta az RTL Híradónak a lap tulajdonosi jogait gyakorló Bodolai László. Jogosnak nevezte az újságírók félelmét Vaszily Miklós jelenléte miatt, de szerinte a TV2 elnöke, aki az Origo átalakításában is részt vett, nem közvetített felé semmilyen politikai elvárást. Bodolai László abban bízik, a pénteken felmondott újságírók közül lesz, aki mégis marad majd az Indexnél.

Az elmúlt több mint 20 év legnagyobb jelentőségű cikkeivel búcsúznak az Index munkatársai

21 újságíró a mai nappal befejezi munkáját az Indexnél, a többiek kitöltik a 30 napos felmondási idejüket. A múlt heti tömeges felmondás után ma találkoztak a szerkesztőség tagjai a munkáltatójukkal. Az Index munkatársai felmondásuk alatt újra közzéteszik az elmúlt több mint 20 év legnagyobb jelentőségű cikkeit.

1 forintot is fizethetünk bankkártyával

Alsó értékhatár nélkül köteles elfogadni a bankkártyás fizetést a kereskedő, ha lehet nála kártyával fizetni. Ez azt jelenti, szabálytalan, ha az van kiírva egy kisboltban, hogy bizonyos összeg alatt nem lehetséges a bankkártyás fizetés. Jövőre pedig minden olyan kereskedőnél kötelező lesz biztosítani az elektronikus fizetést, ahol online pénztárgép működik.

Sírva búcsúztak az Indexesek

Szinte a teljes szerkesztőség, több mint 80 újságíró adta be a felmondását az Indexnél pénteken délben. Azután döntöttek így, hogy két napja menesztették Dull Szabolcs főszerkesztőt. A felmondásokat Munk Veronika főszerkesztő-helyettes jelentette be azzal, hogy az újságírók egységesek és szeretnének együtt maradni. A lap vezetőit pénteken is hiába kerestük. Bodolai László igazgatósági elnök az Azonnali.hu-nak azt mondta: nem gondolta, hogy a menesztésnek ekkora hatása lesz a szerkesztőségre.

Elbocsátották az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot

Elbocsátották az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot. A szerkesztőség közös közleményben tiltakozott. Szerintük nyílt nyomásgyakorlási kísérlet történt, ami a független szerkesztőségi munka lehetetlenné válásához vezet. Dull Szabolcs menesztése után a szerkesztőség tagjainak zárt körben azt mondta: az Index igazgatósági elnöke, Bodolai László pénzt ajánlott neki azért, ha hallgat, de nem fogadta el.
Frissítés: Nem zsaroltam meg senkit - így reagált a Pesti Hírlapnak Bodolai László. A lapnak azt mondta: valóban felajánlották Dull Szabolcsnak, hogy közös megegyezéssel távozzon, amiben, mint általában ilyenkor, titoktartási nyilatkozat is szerepelt, és végkielégítés is járt volna neki. De ezt Dull nem fogadta el.

Csillapítják az autóforgalmat Budapesten

Úgynevezett forgalomcsillapított zónát alakít ki Budapesten a VI. és VII. kerületi önkormányzat a nagykörúton belüli területein. Nem tiltják ki az autókat, de az itteni utcák forgalmi rendjét úgy szervezik át, hogy az autós átmenő forgalom gyakorlatilag lehetetlenné váljon. Mindezt egyelőre teszt jelleggel. A Budapesti Autósok közössége szerint az elmúlt hónapokban többször is kapkodva végeztek forgalmi átszervezéseket és ez több helyen is káoszt okozott.

Orbán Viktor: Ötször akkora büntetést kapott volna Kaleta Gábor, ha a kormányon múlik

Ötször akkora büntetést kapott volna Kaleta Gábor, ha a kormányon múlik - ezt mondta Orbán Viktor az állami rádiónak. A miniszterelnök a gyermekek védelmével kapcsolatos jogszabályok szigorítását ígérte. A Híradónknak nyilatkozó szakember szerint számos nemzetközi példa lehet követendő Magyarország számára a pedofil bűnözőkkel kapcsolatban. Például el lehetne tiltani őket az olyan munkaköröktől, ahol gyerekekkel kerülhetnek közvetlen kapcsolatba.

Tizenegy milliárdot költött tavaly a kormány a trieszti kikötőre

Mintegy 11 milliárd forintot költött tavaly a kormány a trieszti kikötő projektre, a terület azonban máig nem került a magyar állam tulajdonába - erről írt a Népszava. Szijjártó Péter tavaly azt ígérte, hogy összesen 100 millió eurót, vagyis mintegy 35 milliárd forintot fog a terület fejlesztésére költeni a magyar állam a vételáron felül, ám nem válaszoltak arra a kérdésünkre, hogy mikortól fog üzemelni a kikötő.

Több debreceni kutató sem támogatja a Természettudományi Múzeum költözését

Nem támogatja több debreceni kutató sem, hogy a Természettudományi Múzeum a városba költözzön. Ezt válaszul írták 34 fővárosi kollégájuknak, akik korábban nyílt levélben kérdezték a véleményüket a múzeum jövőjéről. A szakemberek azt is írták: megértik azokat az aggodalmakat, amelyek a múzeumi gyűjteményt féltik a költözés miatti károsodástól. Úgy fogalmaztak: "ebben a kérdésben elsősorban kutatók vagyunk és csak másodsorban debreceniek."

Megmenekülhet a pécsi foci a sporttörvény módosítása után

Elsőként a pécsi foci menekülhet meg a sporttörvény módosítása után - a parlament múlt pénteken fogadta el azt, hogy a jövőben feljutó csapatok indulási joga új tulajdonoshoz kerülhet, amennyiben új gazdasági társaságot alapítanak. Az erről szóló parlamenti vitában a KDNP képviselője korábban azt mondta: baranyai fideszes képviselők lobbizták ki a módosítást, hogy megmentsék a pécsi focit. Az MSZP szerint ez a személyre szabott jogalkotás tipikus esete.

Megszavazták az önkormányzatok jövő évi költségvetését

Nem lesz olyan önkormányzat, amely kevesebb pénzből fog gazdálkodni jövőre a pénzügyminiszter szerint, ha jövőre a 4,8 százalékos gazdasági növekedés teljesül. A jövő évi költségvetést megszavazta a parlament, mindezt a szavazás utáni sajtótájékoztatón az RTL Híradó kérdésére mondta Varga Mihály. A szavazást megelőzően ellenzéki polgármesterek és Karácsony Gergely főpolgármester úgy fogalmazott: a büdzsé politikai célja az önkormányzatiság tönkretétele.

Csak a vidéki idegenvezetőknek segítenek

Egyszeri 200 ezer forintos támogatásra pályázhatnak az idegenvezetők, de csak a vidékiek. Az Idegenvezetők Egyesülete szerint ez csak pár tucat embernek lehet segítség, ráadásul ezt az összeget vissza is fizetik adóban. A Turisztikai Ügynökség úgy reagált: az elsődleges cél a belföldi turizmus élénkítése.

Vita a Baranyi Krisztinát ábrázoló gúnyrajz miatt

Az ellenzéki polgármestert ábrázoló gúnyrajzot tett ki asztalára a IX. kerület volt fideszes vezetője a képviselőtestület ülésén. Az ábrán Baranyi Krisztina egy korábbi mondatát írták, ami így szólt idézem: "megértem, hogy a bugyimba is be akarnak nézni." A rajzot a Momentum egyik képviselője levette az asztalról. A volt polgármester, Bácskai János szerint ezzel megsértették a véleménynyilvánítási szabadságát.

Ötven milliós bírságot kapott a Józsefvárosi Önkormányzat

50 millió forintra büntette a Józsefvárosi Önkormányzatot a közbeszerzési döntőbizottság a kerületi közétkeztetést végző cég cseréje miatt. A veszélyhelyzet idején az ellenzéki polgármester saját hatáskörben átmeneti időre egy másik cégre bízta a feladatot. A Fidesz szerint Pikó Andrásnak vállalnia kell a felelősséget az okozott kárért. A polgármester bírósághoz fordult, azt mondja, egy túlárazott szerződést szüntettek meg.

Tíz játékos koronavírusos a váci kézilabdacsapatban

Koronavírussal fertőződött meg a Vác női kézilabdacsapatának tíz játékosa. Egy hónapja álltak újra edzésbe, a sportolókat ezalatt folyamatosan tesztelték, a múlt héten lett pozitív a tesztjük. Vác polgármestere az RTL Híradónak azt mondta: a sportcsarnokban és az összes létesítményben, ahol a csapat megfordult, rendkívüli fertőtlenítést rendeltek el.

Megtiltanák a turistahajók kikötését Budapest belvárosában

Megtiltanák a turista- és szállodahajók kikötését Budapest belvárosában - ezt Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozta az RTL Híradónak. A tervek szerint a Bálnánál lehetne az új kikötő. A Mahart ügyvezetője azt mondja, lehet szó kompromisszumról, de az évi több százezer turista kiszolgálása nem képzelhető el kizárólag a belvároson kívül. A fővárosi közgyűlés döntött arról is, hogy július végétől három hétre teljesen lezárják az autók elől a pesti alsó rakpart belvárosi szakaszát.

Simonka-ügy: keresik a felelőst

Közérdekű adatigénylést nyújtott be a Transparency Magyarország, hogy kiderüljön: kinek a hibájából bukhat az állam több mint egymilliárd forintot a Simonka György fideszes képviselőhöz köthető cég felszámolásakor. Az államkincstárnak 40 napja volt arra, hogy a felszámolóbiztost értesítse a jogosulatlanul felvett állami támogatásról - de határidőig nem tették meg. Az agrárminisztérium szerint a felszámolók felelősségét is vizsgálni kell.

A főváros vezetése megtiltotta a Lánchíd használatát az augusztus 20-ai állami ünnepségeken

Heteken belül kiírják a Lánchíd felújítására a közbeszerzési eljárást - ezt a Fővárosi Közgyűlés ülésén jelentette be Tüttő Kata főpolgármester-helyettes.

Turistáknak adták ki az önkormányzati szociális bérlakásokat a budai Várnegyedben

Turistáknak adtak ki rövid távra önkormányzati szociális bérlakásokat illegálisan a budai Várnegyedben. Ez egy önkormányzati ellenőrzéskor derült ki. Az esetről elsőként beszámoló hvg.hu az ellenőrzésről szóló jegyzőkönyvet is megszerezte. Eszerint az egyik 80 négyzetméteres lakásért rezsivel együtt havi 32 ezer forintot fizettek a bérlők az önkormányzatnak, a szállásmegosztó portálokon keresztül kiadva ennek akár hússzorosa is lehetett a havi profit. Az I. kerület polgármestere Híradónknak elmondta: a szerződéseket felbontották és feljelentést tesznek.

Több budapesti fejlesztést elhalasztanak

65 milliárd forintot zárolt a Fővárosi Önkormányzat a költségvetéséből, emiatt több budapesti fejlesztést is el kell halasztani, nem újul meg a Blaha Lujza tér sem. A főpolgármester-helyettes szerint a koronavírus-járvány hatásai és a kormányzati elvonások miatt van erre szükség. A Fidesznél úgy látják, a legfontosabb fejlesztésekre megvan a pénz.

25 millió eurót már fizettek a trieszti kikötőért?

Kifizetett 25 millió eurót a magyar kormány egy trieszti kikötői terület 60 évre szóló koncessziós jogáért. Erről az olasz sajtó írt, de a magyar Külügyminisztérium kérdésünkre se igent, se nemet nem mondott. Szijjártó Péter egy évvel ezelőtt az olasz kikötővárosban az exportra termelő magyar vállalatok igényeivel magyarázta a terület megvásárlását. A Jobbik szerint átláthatatlan és felesleges a kikötővásárlás.

Letartóztatták a Széchenyi Bank korábbi tulajdonosait

Letartóztatták a 2015-ben felszámolás alá került Széchenyi Bank korábbi tulajdonosait, Töröcskei Istvánt és feleségét. A nyomozók kedden egyszerre 20 helyszínen tartottak házkutatást és 19 embert hallgattak ki gyanúsítottként. Az ügyészség bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt nyomoz, amivel a bankvezetők 6 milliárd forintos kárt okozhattak. Töröcskei István a bűncselekmények idején az Államadósságkezelő Központot is vezette.

Bajnoki osztályt ugorhatnának

Kevésbé függenének az önkormányzati támogatástól a sportklubok, ha az országgyűlés elfogadja a fideszes Bánki Erik javaslatát. A tervezet azt is lehetővé tenné, hogy új gazdasági társaság alapításával egy csapat bajnoki osztályt lépjen előre. A politikus szerint kizárt, hogy a klubok a nevezési jogokkal üzleteljenek, azok az önkormányzatok viszont, amelyek már nem akarnak profi klubokat finanszírozni, átadhatják azt egy új tulajdonosnak.

„Egyirányú kommunikáció”

Nemcsak az operatív törzs sajtótájékoztatóját és a kormányinfót tartják online. Kormánypárti politikusok az utóbbi időben a fontosabb döntéseket nem sajtótájékoztatókon, hanem legtöbbször Facebook-videókban jelentik be. Az RTL Híradónak nyilatkozó médiakutató szerint a kormány kommunikációja egyre egyirányúbb, vagyis a kormánytól független újságíróknak mind kevesebb lehetőségük van kérdéseket feltenni a kabinet tagjainak.

Vita a kormány kérdéséről

Az Európai Bizottság alelnöke szerint "álhír" a nemzeti konzultáció egyik kérdése, amelyben a kormány azt írja: "Brüsszel arra készül, hogy megtámadja a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos szabályait." Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint viszont az alelnök nem mond igazat.

Több ponton szigorítaná a kormány a BTK-t

Ne legyen feltételesen szabadlábra bocsátható az, aki szándékosan embert öl vagy súlyosan bántalmazza hozzátartozóját - benyújtotta az erről szóló törvényjavaslatot a kormány. Több ponton is szigorítanák a Büntető Törvénykönyvet. Ennek előzménye a tavalyi győri kettős gyermekgyilkosság volt, amikor egy erőszakos bűncselekményekért elítélt, de feltételesen szabadult férfi megölte saját fiát és nevelt lányát, majd öngyilkos lett.

13 kérdéssel jön a legújabb nemzeti konzultáció

Ezúttal a koronavírus járványról és a gazdaság újraindításáról. Megkérdezik például azt, hogy a járvány újabb hulláma esetén is legyen-e külön vásárlási idősávja az időseknek, vagy legyen-e újra ingyenes a parkolás. De van kérdés Soros Györgyről és a menekültekről is. A DK szerint az ország válsághelyzetben vergődik, ezért riogatnak állítólagos külső veszélyekkel.

Autós koncertek: „Szívesen megfontolják”

Amit szabad volt a Tankcsapdának, azt nem tehette meg Péter Szabó Szilvia énekesnő - erről ő maga számolt be egy Facebook-bejegyzésben. Azt írta, a járványhelyzet miatt hetek óta szerveztek autóból nézhető koncerteket, ám az ilyen eseményeket engedélyező kormányrendelet csak a Tankcsapda koncertjeinek napján volt hatályos. A kormány megkeresésünkre azt írta: amennyiben más is szeretne hasonló koncertet szervezni, szívesen megfontolják a jövőben.

Nehezen tervezhető még az utazás

Ha kormány valóban feloldja a veszélyhelyzeti korlátozásokat június végén, akkor szinte azonnal elindulnak a chartergépek a nyaralóhelyekre. Ezt az utazási irodák szövetségének elnöke közölte az RTL Híradóval. Sok ország a gazdasági leállás után már várja a turistákat, a hazaérkezés utáni karantén azonban sokakat eltántoríthat az utazástól. A kormány hamarosan dönt a nyaralószezonban várható szabályokról.

Három képviselő kilépett a Jobbik-frakcióból

Három képviselő kilépett a Jobbik-frakcióból, köztük a korábbi elnök Sneider Tamás. A párt szerda esti frakcióülésén Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely is otthagyta a képviselőcsoportot, mert szerintük Jakab Péter elnök züllésbe taszította a pártot. Jakab Péter videóüzenetben annyit mondott: nem az a fontos, hogy kik mennek el, hanem hogy kik maradnak. A legutóbbi választás óta már kilencen hagyták el a kezdetben 26 fős frakciót.

EMMI: Szél Bernadett nagyon rosszul számolt

Áprilisban több mint 24 ezerrel kevesebb embert ápoltak kórházban, mint februárban - Szél Bernadett független képviselő szerint ez derül ki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő friss adataiból. Azt mondja, ez annak köszönhető, hogy áprilisban Kásler Miklós elrendelte a kórházi ágyak 60 százalékának szabaddá tételét. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, a képviselő "nagyon rosszul számolt".

Visszautasítják Kásler szavait

"A döntéshozók, miniszterek mindenkor hitelesen vállalják fel döntéseik következményeit!" - ezt kérte nyílt levélben a Magyar Orvosi Kamara Kásler Miklóstól, aki szerint nem ő, hanem az orvosok döntöttek a kórházi ágyak kiürítéséről. Az emberi erőforrások minisztere még áprilisban rendelte el, hogy az összes kórházi ágy 60 százalékát tegyék alkalmassá koronavírusos betegek fogadására. Ezután küldtek haza a kórházakból sokszor magatehetetlen embereket.

Újraindult a focibajnokság

Több mint két hónap után újraindult a profi labdarúgás Magyarországon. Mégpedig egy elhalasztott bajnoki és két kupameccsel. Nézők nem lehettek a stadionokban és szigorú előírásokat kell betartaniuk a kluboknak. Például a stadionokban senki nem kerülhet közvetlen kapcsolatba a játékosokkal, és minden focistát hetente tesztelnek koronavírusra.

A korlátozás vége előtt buliztak Dunakeszin

Retró bulibusszal az utcákon ünnepelték meg a kijárási korlátozás végét a Pest megyei Dunakeszin vasárnap, vagyis akkor, amikor még a korlátozások érvényben voltak. Azaz mindenkinek csak nyomós indokkal lehetett elhagyni az otthonát. A buliról készült felvételeken az látszik, hogy sokan gyűltek össze, köztük a város fideszes polgármestere. Dióssi Csaba kérdéseinkre nem válaszolt, a Facebookon azt írta: betartották a szabályokat.

Csányi Sándor: Irreálisak a fizetések a magyar fociban

Irreálisak a fizetések a magyar fociban - ezt mondta az MLSZ elnöke, Csányi Sándor. Szerinte a magyar bajnokság teljesítménye alapján nem indokoltak az akár 3-4 millió forintos havi bérek. A magyar labdarúgók fizetései több nyugat-európai bajnoksággal ellentétben nem nyilvánosak. Az elnök az interjúban arról is beszélt, hogy míg a környező országokban több klub is csődbe ment az elmúlt időszakban, a magyar futball finanszírozása stabil.

Páncélozott harckocsikat fotózott Mészáros Lőrinc egyik cégének birtokán Hadházy Ákos

Páncélozott harckocsikat fotózott Mészáros Lőrinc egyik cégének birtokán Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő kisgépével repült a Bicske melletti birtok fölé. A fotókat elsőként a Magyar Hang hetilap publikálta. A cég nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy pontosan ki a páncélosok tulajdonosa és hogy mire használja azokat. A Magyar Honvédség az elmúlt években több hasonló járművet is kivont a hadrendből.

Több mint 1,1 milliárd forint fejlesztési támogatást von meg a kormány Józsefvárostól

Több mint 1,1 milliárd forint fejlesztési támogatást von meg a kormány a főváros VIII. kerületének önkormányzatától, hogy azt a járvány elleni védekezési alapba helyezzék. Józsefváros polgármestere azt mondja, a döntés "a kormány politikai leszámolása" az ellenzéki vezetésű kerületekkel. A kormány szerint azonban veszélyhezetben mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből.

Elhalasztják a debreceni BMW gyár építését

Egy évvel elhalasztja debreceni gyárának megnyitását a BMW - ezt a cég igazgatósági elnöke jelentette be. Oliver Zipse szerint a koronavírus-válság rendkívüli kihívást jelent a német autógyárnak. A BMW magyarországi képviselete ugyanakkor azt is közölte, hogy továbbra is elkötelezettek a gyár felépítésében, ami azonban akár hónapokra is lelassulhat. A híradónknak nyilatkozó szakértő szerint a bejelentés több ezer magyarországi munkahely sorsát érinti.

A városházán lesznek karanténban hajléktalanok

A fővárosi városháza épületében helyeznek el karanténba kerülő hajléktalanokat - erről Karácsony Gergely főpolgármester azután döntött, hogy az eredetileg kiszemelt csepeli épület hajléktalanszállóvá alakítása ellen a kerület fideszes vezetése és helyiek is tiltakoztak. Csepel polgármestere mások mellett azt sérelmezte, hogy a főpolgármester nem egyeztetett velük, Karácsony Gergely szerint azonban ez nem is volt kötelességük.

A MÁV több szerelvényt indít, a vonatokon is kötelező a maszk

Hétfőtől már nemcsak Budapesten, hanem az egész országban kötelező lesz az orr és a száj eltakarása a tömegközlekedési eszközökön. Tehát a buszokon, a vonatokon, és még a repülőkön is kötelező lesz a maszk, a sál vagy a kendő viselése. A kormányrendelet szerint a járműveken másfél méteres távolságot kell tartaniuk egymástól az utasoknak. A MÁV például több szerelvényt indít emiatt.

Budapesten és egész Pest megyében maradnak a korlátozások

 

Nemcsak Budapesten, hanem Pest megye egész területén is hatályban maradnak a kijárási- és nyitvatartási korlátozások - ez derül ki a csütörtök éjjel megjelent kormányrendeletből. Orbán Viktor az állami rádióban azt mondta: ezen akkor lazítanak, ha a fővárosban is sikerül csökkenteni a halálozási arányt. Hétfőtől azonban az ország más területein is kötelező lesz az orr és a száj eltakarása a boltokban és a tömegközlekedési járműveken. Megmarad a 65 éven felüliekre vonatkozó vásárlási idősáv, a piacokon a polgármesterek ezt megváltoztathatják.

A héten még csak figyelmeztetnek Budapesten a szájmaszk használatára

Hétfőtől kötelező szájmaszk, sál vagy kendő használata a budapesti tömegközlekedési eszközökön és taxikban, illetve a boltokban, piacokon és bevásárlóközpontokban. Az első napon az emberek nagy többsége betartotta a szabályokat, bár híradónknak nyilatkoztak olyanok is, akik szerint ez a rendelet túl szigorú. A BKK minden reggel maszkokat oszt a főváros forgalmas csomópontjaiban, ezen a héten pedig még csak figyelmeztetik az utasokat, a jövő héttől viszont már le is szállítják azokat, akik nem tartják be a szabályt.

Maszkokat fognak osztani Budapest legforgalmasabb közterületein

Budapest legforgalmasabb közterületein csütörtöktől maszkokat fognak osztani a közlekedőknek. A jövő héttől nemcsak a tömegközlekedési eszközökön, hanem a piacokon, bevásárlóközpontokban, boltokban és a taxikban is kötelező lesz maszkkal vagy sállal eltakarni az arcot. Ezeken a helyeken a legtöbben már szerdán is szájmaszkban voltak, a Híradónknak nyilatkozó sebészorvos pedig mindenkinek ezt javasolja, aki kilép az utcára.

Újabb lezárásokra lehet számítani országszerte

Újra a húsvéti hosszú hétvégéhez hasonló korlátozásokról döntött több önkormányzat, miután a polgármesterek a kormánytól megkapták a felhatalmazást arra, hogy továbbra is saját hatáskörben döntsenek a kijárási szabályokról. Győrben a dohányboltok csak délig tarthatnak majd nyitva, Szombathelyen kötelező lesz a szájmaszk viselése a közterületeken, Kecskeméten pedig éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be.

A bérlők jobban járhatnak

Szállodai apartmanokat adnak ki hosszabb távra, albérletként egyes hotelek. Így próbálják csökkenteni az elmaradó turisták miatti veszteséget. A hotelek albérletpiaci megjelenése, és az eddig rövidtávra kiadott lakások hosszútávú hasznosítása a bérlőknek kedvez az általunk kérdezett szakemberek szerint: a koronavírus megjelenése óta a fővárosban tíz százalékkal csökkentek az albérletárak, a kiadó lakások száma pedig jelentősen nőtt.

Akár 24 hónapos munkaidőkeretet is meghatározhatnak a munkaadók

Akár 24 hónapos munkaidőkeretet is meghatározhatnak dolgozóiknak a munkaadók, ráadásul egyoldalúan - ezt egy pénteki kormányrendelet tette lehetővé. A kormány szerint ezzel azt előznék meg, hogy a gyárak elbocsájthassák a dolgozókat. A szakszervezetek viszont úgy látják: az intézkedéssel a válság terheit egyoldalúan a dolgozókra tolták.

Karácsony: nem tudjuk értelmezni a miniszterelnök döntését

Adásunk közben sikerült elérnünk a főpolgármestert, akit a miniszterelnök ma esti bejelentéséről kérdeztünk. Karácsony Gergely szerint a kormánydöntés, amely meghosszabbította a kijárási korlátozásokat, nem adott új jogköröket a polgármestereknek. A Fővárosi Önkormányzat ezért a hosszú hétvégén megpróbálja a rendőrség segítségét kérni a kijárási korlátozások betartatásához, de ha szükséges, úgy a város összes forgalmas közterét, így a Margit-szigetet és a Normafát is lezárják.

3 ezer milliárd forintot mozgósít az MNB

3 ezer milliárd forintot juttat a gazdaságba a Magyar Nemzeti Bank, hogy így enyhítsék a koronavírus-járvány miatti válságot - ezt Matolcsy György jelentette be. Ennek a legfontosabb tételeként ezer milliárd forintos új kerettel újraindítják a Növekedési Hitelprogramot, amit a kisvállalkozások vehetnek igénybe. Matolcsy György azt is mondta, hogy a járvány ellenére idén 2-3 százalék közötti gazgdasági növekedést vár.

Védekezés: különadókat vet ki a kormány

Különadókat vet ki a kormány a multinacionális kereskedelmi láncokra és a bankokra. Emellett az önkormányzatok és a politikai pártok bevételeinek egy részét is a járványügyi védekezésre irányítják át idén év végéig - ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a szombati kormányinfón. A járvány gazdasági hatásainak kezelésére a minisztériumok költségvetéséből ezen felül 1345 milliárd forintot csoportosítanak át.

Felfüggesztik Boldog István mentelmi jogát

A Fidesz meg fogja szavazni képviselőjük, Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését - ezt a kormánypárt közölte az RTL Híradó kérdésére. A törökszentmiklósi központú választókerületben hónapok óta nyomoz az ügyészség uniós pénzekkel történt visszaélések miatt. A frissen megválasztott jobbikos Kálló Gergely mentelmi jogának felfüggesztését is indítványozták plakátrongálás miatt, míg a DK-s Varju László ellen két bűncselekmény miatt már vádat is emeltek.

A kormánypárti többség elfogadta a felhatalmazási törvényt

Kormánypárti szavazatokkal elfogadta a parlament azt a törvényt, amely a járványhelyzet idejére és annak kezelésére rendkívüli felhatalmazást ad a kormánynak. Ennek alapján a kormány rendeletekkel is döntéseket hozhat a parlament nélkül. A felhatalmazást a parlament kétharmados többséggel bármikor visszavonhatja ugyan, ám a parlamenti arányok miatt a gyakorlatban ez a Fidesz és a KDNP frakció döntésén múlik.

Több légijárat még mindig közlekedik

Bár az országos tisztifőorvos saját hatáskörben megtiltotta, hogy buszok, vonatok és repülők jöjjenek külföldről Magyarországra, több légijárat még mindig közlekedik. Hogy miért, arra Híradónk sem a kormánytól, sem a népegészségügyi központtól, sem az operatív törzstől nem kapott választ. A külügy továbbra sem vette fel az utazásra nem javasolt országok közé a koronavírus-járvánnyal leginkább érintett Olaszországot és Spanyolországot.

A végrehajtásokra nem vonatkozik a fizetési moratórium

A munkabéreket és nyugdíjakat továbbra is inkasszózni fogják a végrehajtók, a már végrehajtás alatt lévő tartozásokra ugyanis nem vonatkozik a kormány által elrendelt fizetési moratórium. Emiatt sok korábbi hitelkárosult kerülhet nehéz helyzetbe. Gulyás Gergely szerint a kormány most elsősorban azokon akart segíteni, akik eddig tisztességesen fizették az adósságaikat.

Két fertőzött a kisvárdai kórházban

Legalább két koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban - tudta meg az RTL Híradó. Értesülésünket az Emberi Erőforrások Minisztériuma is megerősítette. Az egyik kórházi dolgozó arról számolt be Híradónknak, hogy egy köhögő, lázas beteg a kórház legalább három részlegén is feküdt, mielőtt pozitív lett a tesztje. Azóta 65 embert teszteltek Kisvárdán, közülük egy további embernél mutatták ki a koronavírust, de többek eredményére még várni kell. A fertőzötteket elkülönítették.

Ne a törlesztőrészlet nőjön!

Ne növekedjen a hitelek törlesztőrészlete a fizetési moratórium lejárta után sem - ezt javasolja a Magyar Nemzeti Bank a pénzintézeteknek. Mivel a hitelek kamatait utólag a felfüggesztés idejére is fizetni kell, a jegybank azt javasolja, hogy a pénzintézetek tegyék lehetővé a futamidő meghosszabbítását, mert a növekvő törlesztőrészletek sokakra nagy terhet rónának a moratórium lejárta után. A javaslattal a Bankszövetség is egyetért, a végső döntést a kormány hozza meg.

Akár több év börtön is járhat álhírterjesztőknek

Évekre börtönbe kerülhetnének a karanténszabályok megszegői és a járvánnyal kapcsolatos álhírek terjesztői, ha a parlament elfogadja a kormány most benyújtott törvényjavaslatát. Ez a járványüggyel kapcsolatban lehetővé tenné a rendeleti kormányzást, egészen addig, amíg a parlament vissza nem vonja a felhatalmazást. Az ellenzék időbeli korlátot szabna az intézkedésnek.

Többszörösére nőtt a fegyverboltok forgalma

A gumilövedékes fegyverek a boltokból és gyártóktól is teljesen kifogytak - erről számolt be híradónknak kereskedőkre hivatkozva az egyik fegyverekkel foglalkozó szaklap főszerkesztője. Sokan attól tartanak ugyanis, hogy a járványveszély miatt megnő a fosztogatás és a bűnözés veszélye, ezért a fegyverboltok forgalma a többszörösére nőtt. Tegnap jelentette be a honvédség, hogy országszerte katonák járőröznek mától, hogy erősítsék az embereknek biztonságérzetét.

A Honvédség felel a működésért

A MÁV, a Magyar Posta, a Paksi Atomerőmű, a Magyar Nemzeti Bank és számos közlekedési, távközlési cég, közművek és gyógyszergyárak működését biztosítják mától a honvédség irányító csoportjai. Erre a járványügyi veszélyhelyzetben kihirdetett rendkívüli jogrend ad lehetőséget. A magyar gazdaság és a lakossági ellátás területén létfontosságú 71 vállalat irányítását nem veszi át az állam, de az irányító csoportok feladata, hogy azok minden körülmények között tovább működjenek.

Tesztelik Pintér Sándort

Koronavírus gyanúja miatt tesztelik Pintér Sándort. A belügyminiszter tünetmentes, de szerdán találkozott a hazánkba látogató marokkói közlekedési miniszterrel, akiről tegnap kiderült: fertőzött. Az Operatív Törzs délután azt közölte: a belügyi mellett a külügyi és az innovációs tárca munkatársaitól is vettek mintákat. A marokkói miniszter más kormánytagokkal is találkozott és járt Szentendrén is, ahol emiatt a város szinte teljes vezetése önkéntes karanténba vonult. A polgármester azt mondta az RTL Híradónak: őket mégsem tesztelik.

Teljes fertőtlenítést rendelt el a MÁV a BKK is intézkedik

Teljes fertőtlenítést rendelt el a MÁV a vonatokon és a dolgozóik védelmére is rendkívüli intézkedéseket vezetnek be. A fővárosi buszokon hétfőtől nem lehet felszállni az első ajtókon, és az utastér elejét is lezárják, hogy ezzel is védjék a sofőröket. A koronavírus-járvány miatt kihaltak a bevásárlóközpontok és a még nyitva tartó vendéglátóhelyeken is töredékére esett a forgalom.

Wizz Air: Olyan sterilek a repülőgépek, mint egy kórház

Mint egy kórház, olyan sterilek a repülőgépek – ezt nyilatkozta az RTL Klubnak a Wizz Air elnök-vezérigazgatója, aki szerint igyekeznek minden emberi kontaktust kiiktatni jártaikon: nincs kézfogás és még a készpénzhasználatot is megpróbálják visszaszorítani. A légitársaság járatain Európa-szerte eddig nem történt koronavírus-fertőzés, de utasok korábbi fertőzése miatt eddig nyolc esetben karanténba helyezték a személyzetet. Magyarországon egy ilyen eset történt, ott négy embert különítettek el a debreceni kórházban.

A diszkont légitársaságok lesznek a válság nyertesei?

Légitársaságok fognak csődbe menni, mások pedig megerősödnek a koronavírus járvány miatt - jelentős átrendeződést vár a légiközlekedés piacán a Wizz Air elnök-vezérigazgatója. Váradi József az RTL Híradónak adott interjúban azt mondta: bár őket is érzékenyen érinti a kialakult helyzet, hosszú távon a diszkont légitársaságok lesznek a válság nyertesei.

Zárt kapuk mögött játszanak

Gyakorlatilag semmilyen sportesemény nem látogatható Magyarországon a kormány veszélyhelyzeti intézkedései után: zárt kapuk mögött rendezik a csapatsportok hétvégi fordulóit, de még az utánpótlás és gyerekcsapatok meccseit is, több versenyt pedig töröltek.

Rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendelt el éjféltől a kormány

Rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendelt el éjféltől a kormány az ország egész területére a koronavírus-járvány terjedése miatt. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bejelentette: a négy legfertőzöttebb országból beutazási tilalom lép életbe. Az osztrák és a szlovén határon visszaállítják a határellenőrzést. Bezárnak a mozik, színházak és el kell halasztani a 100 fősnél nagyobb nagyobb rendezvényeket. Az egyetemekre nem lehet bemenni, távoktatás lesz.

Nem támogatja tovább a győri focit a városvezetés

Nem támogatja tovább a győri focit a városvezetés, amit a polgármester azzal magyarázott: „pénzt akkor kapjon az ember, hogyha megdolgozik érte.” Városvezetők beszámolója szerint a jelenleg másodosztályú Győri ETO tulajdonosa egy megbeszélésen közölte, hogy a korábbi polgármester, Borkai Zsolt időszakában nem is volt teljesítményhez kötve az évi százmilliós nagyságrendű támogatás. A klub közleményben úgy reagált: Győr városa eddig sem a felnőtt labdarúgást támogatta, hanem az utánpótlást.

Nemzetközi jogot sért a lex CEU

Nemcsak nemzetközi kereskedelmi egyezményeket, hanem az Európai Unió Alapjogi Chartájában lefektetett jogokat is sérti a CEU-t is érintő törvény - ez áll az Európai Bíróság főtanácsnokának indítványában. A német Juliane Kokott az egyetemmel szembeni önkényes kormányzati megkülönböztetésről is írt. Indítványa nem kötelező az Európai Bíróságra nézve, ítélet ősszel várható. A kormány szerint a törvény nem sért uniós jogot.

„Amikor problémám volt, felhívtam Orbán Viktort”

"Amikor problémám volt, felhívtam Orbán Viktort, átmentem hozzá és összeültünk a kamrájában sonkát enni" - ezt nyilatkozta a Garancsi István tulajdonában álló Videoton korábbi edzője, José Gomes egy portugál lapnak. A miniszterelnök segített neki megoldani a klubnál felmerülő problémákat, amik szerinte abból adódtak, hogy a klub élén álló üzletember nem nagyon értett a futballhoz. A miniszterelnök sajtófőnöke híradónknak azt írta: Orbán Viktor a szívén viseli a sportág sorsát.

Orbán Viktor jó nyeldeklést kívánt

Jó nyeldeklést kívánt Orbán Viktor a Jobbik frakcióvezetőjének azokhoz az alkalmakhoz, amikor Dobrev Klárával kell egy színpadon állnia. A miniszterelnök ellenzéki képviselők kérdéseire válaszolt a parlamentben. A Jobbik és a DK felszólalója szerint a kormányfő már teljesen elveszítette kapcsolatát az emberekkel.

Vita arról, mit is lehet építeni a Városligetben

A Városligetre kiadott változtatási rendelet visszavonását kéri a Fővárosi Önkormányzattól a Liget Projekt miniszteri biztosa. Baán László szerint ez - ahogy fogalmazott - "zöld stop" a ligetben, mivel le kell állniuk a zöldfelületeket növelő fejlesztésekkel is. Budapest főtájépítésze viszont azt mondja: bokrok és fák ültetését most sem tiltja semmi.

Megbüntetnék a koronavíruson nyerészkedőket

A kormány megbünteti azokat, akik áremeléssel akarnak úgymond nyerészkedni a koronavíruson, hangzott el az operatív törzs mai tájékoztatóján. Azt mondták, felesleges tartós élelmiszereket felhalmozni, nem fognak kiürülni a boltok polcai.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való