KERESÉS search-close

"Temesvári Csilla" szerzővel ellátott tartalmak

Temesvári Csilla

Temesvári Csilla által létrehozott tartalmak (100):

Sandokan, azaz Kabir Bedi hosszú idő után újra Budapesten!

A ’80-as évek sztárja Kabir Bedi, a Maláj tigris tegnap késő este érkezett Budapestre, és a fárasztó út ellenére, hosszasan mesélt a Fókusz stábjának magánéletről és karrierről egyaránt!

Az évszázad magyar szélhámosa a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét is eladta

Eladta a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét, az egyik budapesti utca díszburkolatát. Az évszázad magyar szélhámosa volt már pap, főorvos, ügyvéd,- diploma nélkül. Bósa István miatt módosították a BTK-t, elérte, hogy csecsemőgyilkosságért életfogytiglan járjon. Korábban is forgattunk vele, éveket ült börtönben, de mit csinál most? Megkerestük.
Arról, hogy korábban miket követett el, ide kattintva részletesen mesél.

Tisztogatók: az Internet rendőrei

Több évnyi oknyomozó munka után született meg az a megdöbbentő film, amelyben azokat az embereket mutatják be, akiknek köszönhetően, nem látjuk azt a rengeteg bűnt és szörnyűséget a közösségi oldalakon, amit az emberek szerte a világban feltöltenek. Ők az internet rendőrségének tartják magukat. Ők a tisztogatók, akik még a családjuknak sem mondhatják el, hogy mi a munkájuk.

Hogyan lett Michelle Obama milliók példaképe?

Hogyan lett nők és a fiatal generáció millióinak példaképe? Hogyan lett szupersztár, amikor sokáig még first ladynek sem akarták elfogadni? Miért érdekes számunkra itt Magyarországon? Talán mert ő az a bátor és okos nő, aki minden határt túllépett. Ez Michelle Obama története.

Lenyűgöző alkotásokat mutatnak be a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

A világ sokkal több annál, mint amit saját magunk megtapasztalunk. Ezért olyan rendezvényeken, mint például a hétfőn kezdődő Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, olyan kész történeteket kaphatunk, amik segítenek abban, hogy teljesen más szemszögből lássuk a világot.

Meglátogattuk a diszkó keresztapját

„What a feeling” vagy például a Top Gun zenéje - az alkotója az egyetlen Oscar-díjas DJ a világon. Giorgo Moroder nyilván nem a pult mögötti zenélésért kapta meg a díjat háromszor is… Nála jártunk!

A zene és a film szorosan összetartozik, de ki dönti el, hogy mit hallunk egy jelenet alatt?

Ha azt mondjuk Star Wars, vagy Különben dühbe jövünk, esetleg Volt egyszer egy vadnyugat? Mindenkinek azonnal a fülében cseng a híres filmek zenéje! De ki hogyan dönti el, hogy milyen dallamokat halljunk egy izgalmas, vagy romantikus jelenet közben? A világhírű zenei producer Thomas Golubic Budapesten avatott be minket a filmzenék kulisszatitkaiba. 

A Rossz versek kulisszáiról beszélgettünk Reisz Gáborral

A magyar mozikban karácsony után játsszák csak a Rossz verseket, ami a Torinói Filmfesztiválon már három díjat is bezsebelt. A filmben Reisz Gábor zavarba ejtően őszintén meséli el nekünk szakítása történetét és azt is, hogy szembe mer-e nézi gyerekkori vágyaival! A filmrendezővel készült Portré beszélgetést ITT nézhetik meg!

Mitől lesz valaki a férfiak álma?

Vajon létezik olyan női szépségideál, olyan szexszimbólum, amely minden kultúrában egyetemesen vágyat kelt a férfiakban? Mitől lesz valaki a férfiak álma? - erről kérdezte a Fókusz riportre Bus Istvánt, a Playboy főszerkesztőjét és Oltai Katát, kultúrakutatót. 

Retro - bútoremlékek a 80-as évekből

Aki a nyolcvanas években nőtt fel, pontosan tudja, hogyan nézett ki egy átlagos otthon a szocializmusban. Lakkozott szekrénysor bárszekrénnyel, műbőr kanapé, padlószőnyeg és pvc. Design bútorokat hiába keresünk a családi képeken. Pedig a Kádár-rendszerben ugyanolyan remek székeket, asztalokat vagy szekrényeket terveztek magyar iparművészek, mint mondjuk olasz vagy skandináv kollégáik, ezeknek azonban csak a töredéke jutott el az otthonokba. Vajon miért?

A felnőttkori fogszabályozás alattomos betegségeket is megakadályozhat!

Egyre többen viselik harminc-, negyven- vagy ötvenévesen a fogszabályzót. Ugyanis baj lehet, ha kuszák a fogaink és nem tudjuk jól mosni őket, ami hosszú távon olyan alattomos betegségekhez vezethet, mint például a fogágybetegség!

Aki még többet szeretne megtudni a fogszabályozásról és a fogágybetegségekről, az látogasson el IDE, a helyes fogmosásról pedig ITT tudhatsz meg többet!

Megrendítette Miklósa Erikát az SOS Gyermekfaluban tett látogatása

Miklósa Erika, a világszerte ünnepelt operaénekesnő irigyli Marikát, aki nevelőszülő az SOS Gyermekfaluban. Erika, örökbefogadó szülőként látogatta meg Kecskeméten Marikáékat. Amíg ő örökké anyukája lesz gyermekének, addig Marika legszebb és legnehezebb feladata, hogy csak addig szeressen és neveljen egy kisgyereket, amíg az saját családjába vissza nem kerülhet vagy örökbefogadó szülők haza nem viszik.

Tesztbeszéd: Vajon a sztárok azt gondolják magukról, amit mi róluk?

Vajon a sztárok, az ismert magyar közszereplők ugyanazt gondolják magukról, mint ahogy a közönség vélekedik róluk? A Tesztbeszéd című műsor egy különleges vállalkozás, melyet Dombóvári István vezet és a tesztkérdések mindig személyesen egy adott vendégre vonatkoznak.

Sztárok lettek a színművészetis osztálytársakból

Kamarás Iván, Shell Judit, Anger Zsolt, Hajdú Steve vagy Gregor Bernadett - sztár osztály voltak már a színművészeti főiskolán is, de ők hogyan élték meg az elmúlt negyed évszázadot? Az Osztálytalálkozó című filmben megismerhetjük a történetüket.  

Indul az Oscarért Nemes Jeles László újabb filmje

Amikor elnyerte az Oscart első nagyjátékfilmjével, és a Saul fiával szinte a világ összes fontos fesztiváljáról díjjal jött haza, Nemes Jeles Lászlónak azt tanácsolták, hogy amilyen gyorsan csak tud, rendezzen egy második filmet. A Napszállta Velencében a filmkritikusok díját már elnyerte és ezt az első világháború előtt játszódó történetet nevezi Magyarország az Oscar versenybe is.

Bemutatták a Napszálltát

Alig fértek be a nézők a moziba Nemes Jeles László új filmje, a Napszállta magyarországi bemutatóján. A premiert a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon tartották szombat este. A bemutató után az Oscar-díjas filmrendező a Fókusznak arról is beszélt, miért nem tartja otthon a Saul fiáért kapott arany szobrot.

Az új magyar mozi a 30-asok párkapcsolati kérdéseit boncolgatja

Az, hogy egy menyasszony megszökik az esküvőjéről, elég szokatlan, a filmvásznon azonban nem ritka. Egy izgalmas helyzet, ahogy azt az Oltári nő vagy a Diploma előtt című filmekben is láthattuk. Tompos Kátya is hasonló szituációban találja magát egy készülő magyar filmben, a Most van mostban, aminek a forgatására mi is bepillanthattunk.

Hogyan legyünk boldogok és miért érdemes élni?

Interjú az Amerikában élő, magyar származású, világhírű pszichológussal, Csíkszentmihályi Mihállyal. A pozitív pszichológia egyik atyjával arról beszélgetünk, hogyan találjunk célokat az életünkben, hogy lelkileg, szellemileg is virágozni tudjunk, és a maximumot hozzuk ki magunkból.

Újabb nagy dobásra készül Deák Kristóf

Deák Kristóf nevét mindenki megismerte, amikor tavaly a Mindenki című alkotásával, bekerült a filmes világ elitjébe, most Kristóf újabb nagy dobásra készül feleségével együtt.

Ilyen a magyar tenger királynőjén szelni a habokat

A Fókusz riportere először vitorlázott, méghozzá nem is akárhogyan: a magyar tenger királynőjének hívott Nemere II-n szelte a habokat a Balatonon, és a világ egyik legmodernebb katamaránját is kipróbálta, ami szinte repül a vizen.

 

Egy fesztivál, ahol mi magunk vagyunk a főszereplők

Everness, egy különleges fesztivál a Balaton partján. Ahol az együttlét, a közös programok, előadások önmagunk megismerésének állomásai. Egy testi, szellemi, lelki feltöltődés öt napon keresztül. Klein Csaba álmodta meg az Evernesst és hat éve csinálja. Ez a fesztivál, az ő életének egyik legfontosabb küldetése, sőt: annak a nagyon régen elkezdett belső útnak egy fontos állomása, amit családi tragédiák indítottak el.

Energiával gyógyít „gyógyíthatatlan” betegségeket

Kína egyik legnevesebb orvosa járt nemrég Magyarországon. Kutatóintézetében olyanokat is gyógyít, akik betegségére „jelenleg nincs ismert gyógymód”. Különös módszere: a csikung. Mutatjuk, mi is ez az önfejlesztő energiagyógyászat!

Esküvői trendek: ilyen volt a nagy nap akkor és most!

Megmutatjuk milyenek a nagyon trendi ceremóniák, a ruhák, a helyszínek, a torták!  Milyen extrém ötletek vannak? Elkalauzoljuk Önöket az esküvők világába!

 

Öt éve maradt örökre a hegyen - Kiss Péterre emlékezünk

Életét adta a példaképéért, már öt éve, hogy Erős Zsoltért visszafordult a hegyen, a halálzónában. A huszonhat éves Kiss Péter a bajtársiasság és önzetlenség szimbólumává lett. 2013. május 20-án ért fel az akkor már hegymászó legendának tartott Erőss Zsolttal a Kancsendzönga csúcsára. Másnap, a visszaúton, az ereszkedéskor maradtak örökre a hegyen.

Klimax: egy természetes folyamat, ami mindenkit utolér

Számos olyan sztárt ismerünk, akik szépek és nőiesek tudtak maradni a változó kor után is, a menopauza beköszöntével. A téma érzékeny, nem szeretnek sokan beszélni róla, hiszen a nőiesség fogalma összekapcsolódik a termékenységgel, a klimax pedig a kor, vagyis az öregedés velejárója, és a termékenység elvesztését is jelenti. De vajon miért van az, hogy a klimax szó hallatán csak a nőkre gondolunk, amikor ez a természetes folyamat a férfiakat is érinti.

Titkok és történetek királyi nászutakról

Harry herceg és Meghan Markle nászútjának úticélja valószínűleg Afrika lesz. Az ara eljegyzési gyűrűjében egy botswanai gyémánt ragyog, az országban pedig nem sokkal megismerkedésük után jártak…

Exkluzív riport Jamie Oliverrel, a sztárséffel

Budapesten járt a világ egyik leghíresebb séfje, Jamie Oliver, aki bár egy milliárdos brand tulajdonosa, mégis nagyon közvetlen és humoros. Rengeteg férfi kezdett el a hatására főzni, az egészséges táplálkozásban pedig szintén úttörőnek számít. Riporterünket is megfőzte...

Jamie Oliver Budapesten

Életében először járt Budapesten a meztelen szakács. Jamie Oliver showműsorának volt ez a címe, melyben azt mutatta meg, főzni nem olyan bonyolult. Azóta világhírű lett és még a brit iskolák menzáját is megváltoztatta.

Az utolsó nap: mit csinálnánk, ha tudnánk, mikor halunk meg?

Ki tudja, melyik lesz életünk utolsó napja? Talán épp a mai. Életünket úgy éljük, hogy ezzel a kérdéssel nem foglalkozunk, mindennapjainkat nem uralhatja el a félelem amiatt, hogy egyszer meghalunk. A háborús helyzetek, vagy  terrorcselekmények félelmet keltenek bennünk, és hirtelen az a teljesen nyilvánvaló tény, hogy egyszer szembe kell néznünk múlandóságunkkal, tudatosodik bennünk.

Ilyen az autisták világa!

Minden 100. gyerek autizmussal jön világra. Megmutatjuk, mit érez/lát/hall egy gyerek, akit a környezete furcsának lát és hogyan segíthetnek neki a szülők, tanárok?

Választás 2018: egy szavazat is számíthat!

Az RTL Klub évek óta készít rövid buzdító videókat, hogy minél többen érezzék a súlyát annak, hogy a szavazatuk igenis számít. És, amikor erre lehetőségünk adódik, fel kell állni, és le kell adni azt az egy voksot arra, akire a legjobbnak gondoljuk.

 

Megható történet egy beteg kisfiúról és az anyai szeretet erejéről

Ábrisról születése után nem sokkal lemondtak a magyar orvosok, mondván olyan genetikai betegsége van, amin nem lehet segíteni. Egy évet jósoltak neki, ő viszont mindjárt kettő lesz és egyre ügyesebb.

Hogyan lehet feldolgozni saját gyermekünk erőszakos halálát?

Hogyan történhetett meg a gyilkosság? Miért nem kapott időben segítséget a kisfiáért aggódó anyuka például a családsegítőktől? Miért nem szólalt meg a vészcsengő időben, mindenkiben? A szörnyű tragédiával napokig tele volt a sajtó. De, mi történt az elmúlt három évben az édesanyával, aki itt maradt felfoghatatlan, mérhetetlen fájdalmával egyedül? Felkavaró riport következik.

 

Balsai és Scherer - a Válótársak népszerű házaspárja

Scherer Pétert Jancsó Miklós filmjeiből már sokan ismerték, de mostanában igazán népszerű, köszönhető ez az RTL Válótársak című sorozatának is, amelyben Balsai Mónival láthatták, akinek szintén meredeken felfelé ível a karrierje az elmúlt években. Felkerestük a filmbéli „házaspárt”.

Színésznők, akik mertek nagyot álmodni

Három szép, sikeres, tehetséges fiatal színésznő történetét ismerhetik meg, akik mind határon túli magyarként, kisvárosból indultak. Eleinte még álmodni se mertek arról, amit végül elértek. És az igazi elismertség még csak most jön mindegyiküknél. Borbély Alexandra, Kerekes Vica és Petrik Andrea a színpadon illetve a kameráink előtt.

Izgalmas utazás egy emblematikus kép körül

Egy emblematikus fotó az 1956-os forradalomról, amely bejárta az egész világot. Mindig izgalmas képzeletbeli utazás az, amikor egy régi képre ránézünk, és azon gondolkozunk, vajon kik lehetnek a szereplők? Hogy hívták őket? Hány évesek voltak? Hogyan éltek? Egyáltalán élnek-e még vagy már rég meghaltak?

Miért működik egy kapcsolat, ahol nagy a korkülönbség?

A Pintér Tenyához hasonló negyvenes férfiak miért a náluk húsz évvel fiatalabbakat keresik? Egyre több kapcsolat van ahol a nő sokkal idősebb? Mitől, miért működik egy kapcsolat, ahol nagy a korkülönbség?

Különös szerelmi háromszög a vásznon

A hentes, a kurva és a félszemű a szenvedély filmje, ahol végül az ösztönök veszik át a hatalmat az intellektus felett, amelynek végül mindenki megfizeti az árát. A film kulisszáiról minden kiderül a riportból!

 

Köleséri Sándor világsztárokkal dolgozott együtt

Sándor az elmúlt 22 évben rengeteg előadásban, filmben, reklámban es videoklipben szerepelt. Például Majka klipjében is. Büszke arra, hogy Verebes Istvan  Lucifer szerepét ráírta, nemsokára pedig a Pesti Magyar Színházban próbál egy új darabot és az Oltári csajok című sorozat egyik szereplője volt.

Kisbabát pénzért: sokakat felháborított tegnapi riportunk

Nagy visszhangot váltott ki tegnapi riportunk a magzatukat milliókért árusítókról. Sokan nem is akarták elhinni, hogy ilyesmi történhet Magyarországon. Pedig rejtett kamerás felvételünk is bizonyítja és az örökbefogadással évtizedek óta foglalkozó alapítvány vezetőjének tapasztalatai is alátámasztják.

Fiatalság titka: a hetven az új ötven?

A hetven az új ötven? Jane Fonda, Tina Turner, Cher vagy Susan Sarandon esetében biztosan, annyira jól néznek ki. A divatszakmában egyre másra jelennek meg a kifutókon és a reklámfilmekben hatvan, hetven sőt nyolcvan pluszos hölgyek.

A túlzásba vitt szelfizés már betegség?

Szelfizunk, ha egyedül vagyunk, ha másokkal találkozunk, mindig és mindenkor, mert ez jelenti azt, hogy nyomot hagyunk a világban, hogy élünk. A szelfi szó 2013-ban került bele az Oxford szótárba, és gyorsan kiderült, hogy nem csupán egy gyorsan elillanó divatról van szó…

20 éves az RTL


2017.12.22. 18:48
20 éves az RTL

Egész héten át láthatták az RTL elmúlt 20 évének műsorait és annak készítőit, szereplőit. Pénteken a sorozat utolsó részében azzal foglalkozunk, ami a híradósok szívéhez legközelebb áll és ez nem más, mint a Híradó és persze a többi hír és magazinműsor. Ez pedig egy kis ízelítő az adásból.

Ismerje meg az RTL hírműsorainak kulisszatitkait

Hogyan emlékszik Erős Antónia az első napjára az RTL képernyőjén? Hol volt Szellő István a XXI. század legnagyobb terrortámadásának napján? Mitől kapott röhögő görcsöt Alföldi Róbert? Vagy miért ugrik le egy híradós szerkesztő 4000 méter magasból?

A vágy titokzatos tárgya: swinger klub

Egy olyan világba kalauzoljuk el Önöket, amit sokan csak hallomásból ismernek vagy olvastak róla. Van, aki a létezésükről sem tud, de olyanok is akadnak, akik csak városi legendának tartják az ilyen helyekről szóló mendemondákat. A tabutémákról szól Thuróczy Szabolcs műsorvezetésével a Spektrumon látható „Tabukról Tabuk nélkül” című sorozat is.

 

Neki köszönhetjük a Szerelmünk lapjai című regényt

Nicolas Sparks, Amerika egyik legtermékenyebb bestsellerírója. Neki köszönhetjük a Szerelmünk lapjai című regényt is, ami világhírű tette az írót. Sparks eddig minden könyve vezette a New York Times bestsellerlistáját. Regényeit ötven nyelvre fordították le, és kilencvenhétmillió példányban keltek el világszerte.

Milyen lesz a közelgő robotok kora?

Nyilvánvalóan 20-30 év múlva teljesen másként festenek majd a mindennapjaink. Okos házakban fogunk lakni, ahol háztartási robotok végzik a ház körüli teendőket, kutyát sétáltatnak, segítenek házi feladatot írni, megkeresik az elveszett játékokat, rendet raknak, pakolnak, vagy épp a gyereknek mesét olvasnak...

Anyutestet mutatnak, ezzel jótékonykodnak

A nők is képesek arra a fizikai munkára, amire a férfiak. Autót szerelnek vagy épp autófényezőben dolgoznak. Mindezt képeken mutatják be azok a nők, akik jótékony célból villantanak. A kezdeményezést Anyutestnek nevezték el.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Negyven különleges magyar filmalkotás

Az első Budapesti Klasszikus Film Maraton olyan, mint egy hatalmas ünnepi torta: a Magyar Nemzeti Filmarchívum hatvanadik születésnapját szimbolizálja, amiből vehet mindenki, aki rajong az igazi filmcsemegékért. A négy napig tartó eseményen negyven film lesz, és egytől-egyig mind kuriózum.

A teljes adást ITT nézheti meg!

 

Külföldiek, aki meglátják azt, amit mi nem

Egy egész falut megvett Nógrád megyében az a holland férfi, aki most egy eredeti palóc házban él. Elroy mellett Bedepusztán csak két őshonos lakos maradt: a vadász meg a méhész. A holland férfi ennek nagyon örül, mert Hollandiában a környezetszennyezés miatt már a méhek is megfogyatkoztak. Félig meddig, tehát ő is öko-menekült, ahogy a közeli Legénden élő hollandok. De, mit találnak nálunk, amit otthon nem?

A teljes adást ITT nézheti meg!

Pimaszúr újra átcuccolt

Pimaszúr újra átcuccol az RTLII-re. Az új széria első adása Gergely Robiékkal indul, de rajtuk kívül Anger Zsolt, Trapp Kapitány, Gergely Róbert és felesége is vendégül látja Papp Gergőt és feleségét.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Nem mindennapi hagyaték: Szász Endre lenyűgöző villájában jártunk

Milyen lehet egy kastélyban élni? Hatalmas parkban fogadni a vendégeket? Klasszikus bútorok és műtárgyak közt reggelizni, vagy épp társasági életet élni? Mindez a valóság a híres magyar festő, Szász Endre özvegyének, Hajdu Katalinnak, aki több évtizede él itt, Várdán. Szász Endre munkái jelentős összegekért keltek el, ő maga is a művészi elit krémjéhez tartozott. Jó barátságban volt például. Dean Martinnal, a Columbot alakító Peter Falkkal, és egyéb hírességekkel is.  Rendszeres meghívást kapott Oscar - díj ceremóniákra. Dali menedzsere egy évig az ő munkáit is menedzselte, de magával Dalival is jóban volt.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Már 20 éve nincs köztünk Diana hercegnő

Vilmos herceg 15, Harry herceg pedig 13 éves volt, amikor édesanyjukat elvesztették. A két kamasz fiú végig fegyelmezetten gyászolt: csak sejteni lehetett min mehettek keresztül akkor és évekkel később. Diana hercegnő, vagy ahogy sokan nevezték a szívek hercegnője húsz évvel ezelőtt, ezen a napon 1997. augusztus 31-én halt meg.

A teljes adást ITT nézheti meg!

A depresszió a lélek tumora

A depresszió jellemzői lehet a hangulat ingadozása, a lehangoltság, egyfajta érdektelenség, aktivitás csökkenése, fáradékonyság. A depresszió kezelhető. Figyeljünk egymásra, és ne legyintsünk, ha valakin a betegség jeleit észleljük. Hiszen a lélek fájdalma ugyanolyan hatalmas, mint a testé.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Mit lehet tenni a szép és feszes combokért?

Vannak, akiknek genetikai okok miatt vagy épp túlsúlyukból adódóan összeér a combjuk. És ez nyáron, a párás hőségben okozhat igazán nagy kellemetlenséget. Hiszen a bőr, a folyamatos dörzsölés miatt, kisebesedhet és fájdalmakat okozhat.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Endometriózis: sok magyar nő szenvedhet a betegségben

A statisztikák szerint minden második erős menstruációs  fájdalommal küzdő nő endometriózisban szenved. A betegség a korai felismerés hiánya esetén, akár meddőséget is okozhat. Több híres magyar nő már kigyógyult a betegségből, ilyen például Szabó Zsófi is, aki nemrég osztotta meg a Fókusz riporterével, hogy babát vár.

A teljes adást ITT nézheti meg!

 

Nők, akiken nem fog az idő vasfoga

Nem genetikai csodák. Jönnek azok a hetvenes nők, akik húsz -harminc évet is letagadhatnának a korukból. De hogyan csinálják? Máris kiderül, hogy Jane Fonda, Tina Turner, vagy a 63 éves ex-bikinimodell, aki most lányaival pózol, minek köszönheti remek alakját, tartását, egészségét, és szép bőrét. A teljes adásért katt: IDE!

Sikeresnek ígérkezik a Jupiter holdja

Mundruczó Kornél és legújabb filmjének csapata büszkén feszített a cannes- i vörös szőnyegen, még májusban. Volt is miért, hiszen a Jupiter holdját többnyire dicsérték a kritikusok, és eddig több, mint negyven ország vásárolta meg.

A boldogság tanulható

Lady Diana a tipikus példa arra, hogy hiába látta őt a világ jónak és nagyon szépnek, ő nem érezte magát elégnek és boldogtalan volt ezért. Egykori pszichológusa elmondta, hogyan változtathatjuk meg a gondolkodásunkat, a rossz beidegződéseinket, hogy új, sikeres és boldog életet élhessünk. A semmiből multimilliomossá lett motivációs tréner is interjút adott műsorunknak. Saját élete a példa arra, hogy a lélek, a psziché és a gondolkodásunk megváltoztatásával bármire képesek lehetünk.

Temesvári Csilla


2017.05.05. 21:49
Temesvári Csilla

Felelős szerkesztő, riporter
temesvari.csilla@rtl.hu

 Mennyire szabad a sajtó a Sajtószabadság világnapján?

Amikor egy újságírónak megmondják a város, a gyár, vagy ki tudja milyen helyi hatalom vezetői, hogy miről és mit írjon, vagy állami szinten irányítják, miről legyen szó és miről hallgassanak mélyen egy tévében, Önök szerint akkor mi történik? Fontos az embereknek, hogy szabadon, senki által sem befolyásolva, viszont minden oldalról megnézve egy problémát dolgozhasson egy tévés riporter?

 

Mindenki: élet az Oscar után

Deák Kristóf, Oscar - díjas rendező már az első nagyjátékfilmjét tervezi a Mindenki című filmalkotásának hatalmas sikere után. Hogy, hol tartja most Kristóf az Oscar szobrát, valamint tervez-e díjnyertes filmet jövőre és, hogy mi isnpirálta a Mindenki történetét? Az Oscar-díjas magyar rendező mindent elárult a Fókusz Plusz riporterének.

Az arcolvasás sok ezer éves tudomány

A keleti orvosok még mielőtt bármit kérdeznének a betegtől hosszan és alaposan megnézik az arcát. Állítólag már abból tudják, hogy mi lehet a páciens panasza. De, tényleg kiolvasható minden más is a fülünk állásából, a nézésünkből, az arcberendezésünkből? A világ egyik legismertebb arcolvasó mestere azt mondja, szó sincs misztikus telepátiáról, ezotériáról, az arcolvasás sok ezer éves tudomány. 

Temesvári Csilla


2017.04.05. 14:46
Temesvári Csilla

Felelős szerkesztő, riporter

temesvari.csilla@rtl.hu

Macskapsziché: ahány cica, annyi lélek?

Macskapsziché, többek közt erről is szólt az sajtótájékoztató, ahol híres macskatartók, és szakértők meséltek tapasztalataikról.

Miért fontos a sajtószabadság?

Nagy visszhangot váltott ki az RTL-en hetek óta látható kisfilm, amelyben egy újságírót szinte gúzsba kötnek, és amikor már nem látja a minisztert, akitől kérdezne, akkor már kérdezni sem tud, mert a száját is betömték. A Fókusz stábja arra hívja fel a figyelmet, hogy miért olyan fontos az újságírók, riporterek, szerkesztőségek szabadsága egy országban.

 

Kincsem: grandiózus filmben vitték vászonra a magyar csodaló történetét

Több, mint hatszáz szereplő, száz ló, különleges computer animációk, elképesztő kosztümök, és kiváló színészek. Az új magyar film, a Kincsem történelmi kalandfilm, mely az 1800-as években játszódik a szabadságharc leverése után Magyarországon. Ugyanakkor ez egy szenvedélyes szerelem története is, és persze főbb szerepben ott van Kincsem, akinek sikerét máig egyetlen egy versenyló sem tudta túlszárnyalni.

Menekültügy: a pápa szerint falak helyett hidakat kellene építeni

Az elmúlt nagyjából két éve a menekülthelyzetből sok furcsaságot olvastak ki a szakértők. Az egyik legjellemzőbb, hogy a rövidtávú haszon reményében sok országban csináltak belőle gyorsan politikai kérdést. Ahelyett, hogy a megoldásról és az emberségességről beszéltek volna sokat. Akárhogy is, a szegénység, és szomjúság elől menekülők csak egyre többen lesznek.

Veszélyben a demokrácia és az „európai értékek”? Tisztáztuk a fogalmakat!

Veszélyben a demokrácia és az úgynevezett „európai értékek”? Utat tör a populizmus a világban? Szavak és kifejezések, amelyekről sokszor halvány képzeteink vannak, hogy valójában mit is jelentenek pontosan.

Fejős Éva megmutatta nekünk kislányát

Azt mondja, ha cseppnyi kétség is lett volna benne, hogy ennyi idős fejjel lehet-e, legyen-e gyereke, nem szült volna. Fejős Éva néhány hete, negyvenkilenc évesen lett először anyuka és boldogan mutatja meg kislányát mindenkinek. Nem fél a jövőtől, nem rágódik a múlton, sőt naponta segít aggódó, hasonló módon későn babát váró nőknek.

Kiss Ramóna 16 év után távozik a Barátok köztből

Egy olyan szereplő int most búcsút a Barátok köztnek, aki az évek alatt családtaggá vált, aki valóban a szemünk előtt nőtt fel, és lett tinilányból érett hölggyé. És aki- most enyhe túlzással- de úgy indul el egy másik útra, mint egy kamaszlány, aki elköltözik a családjától, hogy saját életét felépítse. Ramóna a döntést hosszú gondolkodás után, januárban hozta meg.

Szeretetről és elfogadásról beszél az egykori skinhead-vezér

Egy egészen hihetetlen pálfordulás főszereplőjét ismerhetik meg. Az Amerikai Egyesült Államok és a világ egyik legkeményebb skinhead bandájának egykori csúcsvezetője meséli el elképesztő történetét. Christian Piccolini bánja és szégyelli, hogy tizenévesen a gyűlölet rabjává vált. Ma már egy olyan szervezetet irányít, amelynek célja a rasszista fiatalok átnevelése.

Hogyan működik a krízis pszichológiája?

Sürgősségi lélekellátás, katasztrófa pszichológia tulajdonképpen 2001. szeptember 11-e óta létezik. A speciálisan képzett, komoly elméleti tudással és érett önismerettel bíró szakemberek váratlan drámai események helyszínein segítenek. De biztosan van-e lélekjelenléte annak, aki elméletben minden helyzetre talál megoldást? Hogyan működik a krízis pszichológia, hogyan és miben segítenek a súlyosan traumatizált érintetteknek?

 

 Segítenek feldolgozni a feldolgozhatatlant

A lehető leggyorsabban ért Veronába magyar pszichológusok és pszichiáterek egy kis csapata. Azt mondják egy ilyen súlyos krízis helyzetben a gyászoló hozzátartozóknak is segíteni kellene feldolgozni a feldolgozhatatlant, és a túlélőknek is az esetleges bűntudatot, szorongást, és a félelem érzését. A szakemberek azt mondják, ilyenkor sokat segít az, ha az érintettek beszélhetnek a tragédiáról valakinek. Szerintük az összetartó erő rendkívül fontos, hiszen ilyenkor megkérdőjeleződik az életbe vetett bizalom, és az, hogy magunk is irányíthatjuk a sorsunkat.

Nem volt tanítás a Szinyeiben

Nem volt ma tanítás a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban, mégis bement sok diák, mert nem akart otthon maradni a fájdalmával. A szakemberek szerint segíthet a tragédia feldolgozásában, ha a fiatalok egymás között is beszélgetnek az érzéseikről. Közben országszerte megemlékezéseket tartottak az iskolákban, a pedagógusok pedig útmutatót kaptak a tanórai beszélgetésekhez.

Bajor Marci: „Mindenki szerette az aput!”

Két és fél évvel édesapja halála után megható interjút adott a népszerű színész fia a Fókusznak. Bajor Marci le sem tagadhatná, hogy a nagy nevettető gyereke, igaz nem is tenné. Leginkább arra vágyna, ha édesapja ugyanolyan büszke lehetne rá, mint amennyire ő arra, hogy Bajor Imre fia.

Ikonoktól vettünk búcsút 2016-ban

Nagy művészektől búcsúztunk 2016-ban, akik szebbé, gazdagabbá tették az életünket. Rájuk emlékezni nem kötelesség, hanem természetes, így talán életben tartjuk és tovább visszük mindazt, amit ők képviseltek, amit nekünk adtak művészetük által.

Caramel szinte képtelen kimondani a feleségének, hogy szereti

A dalaiban kitárulkozó Molnár Ferenc Caramel otthon zárkózott és félszeg apa. Minderről Papp Gergőnek beszélt az énekes és felesége, Pimaszúr ugyanis legutóbb hozzájuk cuccolt át.

Művészet másképpen

Gryllus Dorka és Osvárt Andrea olyan ékszereket viselnek, amelyek autista fiatalok grafikáiból inspirálódva készültek. A fiatalok tehetsége különleges, látásmódjuk nagyon is egyedi.

Kései anyaság? Fejős Éva őszintén mesélt a gyermekvállalásról

Ragyogóan néz ki Fejős Éva, és ahogy meséli, könnyű terhessége van. Pedig az írónő 49 éves, és első gyermekét várja.

A boldogság nyomában

Sokak szerint az egyik legnagyobb közhely, hogy a pénz nem boldogít. A most következő riportban bebizonyítjuk, hogy ez nem közhely, hanem egy nagyon nehéz kérdés, amire sokan sokféle választ adnak, de nincs biztos okosság. Még az is lehet, hogy valakit tényleg a pénz boldogít. Az biztos, hogy a boldogságért is dolgozni kell.

Izraeli titkosszolgálat titkai

"Ha ott van egy egytonnás bomba, akkor ne moralizáljunk." Ennyire leegyszerűsítette a dolgokat a világ egyik legkeményebb titkosszolgálatának az izraeli Sin Bétnek az egyik korábbi vezetője. Arról kérdezték ugyanis, hogy mi lesz a lelkiismerettel, amikor a terroristák elleni harcról van szó. Kemény szavak jönnek.

FÓKUSZ ARCHÍV: A forradalom arca

60 éve az egész világot bejárta az a fekete-fehér fotó, amin egy leragasztott arcú lány és mellette egy fegyvert tartó férfi áll a Múzeum körúton. Az archív képből az ’56-os állami plakátkampány részeként kiemelték fiatal lányt, és színezve új háttér elé helyezték. Az Országos Széchényi Könyvtár 1956-os intézete szerint az egész kampány hitele kérdőjelezhető meg az eredeti dokumentumok megváltoztatása miatt . Az eredeti képet korábban egy kutatócsoport vizsgálta, akik kiderítették, kik szerepelnek rajta. Eredményeikről a Fókusz Plusz 2006-ban számolt be. A két kutató egyébként annak idején a Népszabadság és a Fókusz segítségét is kérte, hogy megtalálják a képen szereplő alakokat, köztük a lányt is. Abban reménykedve, hátha egy olvasó, illetve egy néző felismeri őket.

Újabb ’56-os plakáttal van gond

Az ’56-os intézet szerint a forradalmat bemutató állami plakátkampány az emlékezetpolitika csődje. Ez a történészekből álló intézet bocsátotta az eredeti fotók egy részét az 1956-os Emlékbizottság rendelkezésére. Szerintük a szervezők például eltúlozták a fegyvereket és a tankokat, amelyeket az eredeti fényképekből kivágott arcok körül szerepeltettek. A kormánypártok azonban elégedettek, azt mondják, lelkiismeretesen és precízen járt el a bizottság.

 

Nők élete 40 felett: jönnek még kalandok vagy új szerelmek?

Már negyvenen túli ismert magyar hölgyeket kérdeztünk arról, hogy ők mit tapasztaltak: hogyan vagy épp hogyan nem változott meg az életük miután betöltötték a negyvenet? Vajon a negyedik X után tényleg a B oldal következik? Szellemileg, fizikailag, lelkileg is egy új korszak kezdődik? Beköszön az életközépi válság? És új kalandok, esetleg szerelmek jönnek? Nemrég minderről híres magyar férfiak vallottak nekünk, most akkor halljuk a hölgyeket is, és lássuk, melyik nem, hogyan vélekedik a témáról.

 

Lélekmadár Tábor: feldolgozni a feldolgozhatatlant

Szabad-e nevetni, vidámnak lenni annak, akinek súlyos, vagy krónikus betegségben meghalt a gyereke, annak, akinek meghalt a kistestvére? A feldolgozhatatlannak, elviselhetetlennek tűnő érzések megbéníthatnak egy családot. Miközben minden érzésük, félelmük a helyén való, a környezetük gyakran nem tud mit kezdeni a gyászukkal, gyakran el is távolodnak a baráti családok. Most azok a szülők mesélnek, akik megtapasztalták, hogy szörnyű fájdalmukkal nincsenek egyedül, és akik segítséget kaptak a Lélekmadár Táborban, ami a Bátor Tábor programja.

Agatha Christie: a krimi királynőjének rejtélyes élete

Elsőre mindenkinek annyi ugrik be valószínűleg, ha Agatha Christie nevét meghallja, hogy krimi, Poirot vagy Miss Marple. Pedig - egyébként legendásan izgalmas és fordulatos - krimi történetein túl az író nagyon kalandos életet élt. Álnéven szerelmes regényeket is írt és viszonylag kevés szerencséje volt a férfiakkal.

Exkluzív interjú Jean-Michel Jarre-ral

Egy megszállott szupersztár, az elektronikus zene szülőatyja, a XXI. század hangzását negyven éve megalkotó Jean Michel Jarre fogadott bennünket párizsi műhelyében. Ő az a francia művész, aki egy millió ember előtt koncertezett már 1979-ben és ő volt az első nyugati zenész, aki a kommunista Kínában fellépett 81-ben. Budapesti koncertje előtt éppen azon töri a fejét, hogyan láttassa a zenét. És hogy hogyan kapcsolódik Jarre művészetéhez Edward Snowden? Exkluzív interjúnkból ez is kiderül!

Saul fia tévépremier az RTL Klubon!

Oscar-díjat ért és minden más jelentős filmfesztiválon díjat nyert, a Saul fiához hasonló sikert nem élt még meg magyar film. A harminckilenc éves rendező, Nemes Jeles László a cannesi győzelem után fogalmazott úgy, hogy a semmiből a filmes világ közepébe kerülni megrázó. Szombat este az X-Faktor után, 21:50-kor láthatják az RTL Klub-on a filmtörténelmet írt Saul fiát.

Juliette Binoche ötvenen túl is elbűvölően bájos

Egy légies jelenség. Franciásan elegáns, és szép. Nem szexszimbólum, mégis egész megjelenését valami visszafogott, finom erotika lengi át. Juliette Binoche évtizedek óta a filmvilág meghatározó alakja. Több, mint negyven filmben játszott, számos díjjal büszkélkedhet, többek között Oscarral is jutalmazták.

Olimpia: Van, akit felpörget, van, aki nem bírja a nyomást

Olimpiára kijutni és ott érmet szerezni. Az arany a legcsillogóbb, de minden érem számít és mindegyik értékes. Egy hosszú sportkarrier csúcsát, beteljesedését jelentheti, vagy egy sikeres sportéletút kezdete lehet. Kinek mit jelent.

Állatkerti mesék a 150 éves budapesti állatkertről

Budapest egyik nevezetessége ezen a héten ünnepelte 150. születésnapját. Rengeteg legendás történet fűződik a helyhez.  Elkóborolt, troli megállóban várakozó pingvinről, kiszabadult oroszlánról, vagy egy szakállas nőről, akinek a csodájára jártak annak idején.

Mikor juthatunk el a Marsra?

Mennyit kell még várni arra, hogy eljussunk a Marsra? Szomszédunk a csábító vörös bolygó nem csak az űrkutatók álma. Most láthatja azokat, akiket elbűvölt a bolygó és évek, évtizedek óta annak vonzásában élnek. Elvezetnek bennünket a Földön azokra a területekre is, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a Marson kialakult körülményekre.

Ki gondolta volna, hogy betegségeket gyógyíthat a jeges vödör?

Heteken át tartotta lázban az internet népét és a sztárvilágot, hogy éppen melyik híresség öntötte nyakon magát jeges vízzel, ki kit hívott ki, és adakozott az ALS nevű gyógyíthatatlan betegségben szenvedőknek. A kihívásból majdnem harminchárom milliárd forintnyi összeg gyűlt össze, a pénzt kutatásra fordították. Hogy milyen gént fedeztek fel, és mindez mit jelent az ALS gyógyításában? Ennek járt utána a Fókusz.

Mitől olyan nehéz a férfiaknak 40 fölött?

A negyedik X sok férfi számára vízválasztó. Több közismert férfit kérdeztük meg, hogy ők is úgy érzik-e, mint sokan, hogy ez már a "B" oldal, és innen már lefelé mennek. Szabó Győző, Czutor Zoli, vagy éppen Scherer Péter is meglepő válaszokat adott.

A kötél alatti üresség inspirálta

Az életével játszik az a huszonnyolc éves francia artista, akivel Budapesten találkoztunk. A férfi azt mondja, elég sűrűn kell önmagát figyelmeztetnie arra, hogy ne legyen túlságosan vakmerő. Nap mint nap élvezi a szabadesést, biztosító háló nélkül.

Mobil applikációval a demencia ellen

Az orvosok máig nem tudják, mi okozza a demenciát vagy ahogyan egymás között mondani szoktuk az elbutulást. A betegség egyik első jele a tájékozódási képesség gyengülése, majd végleges elvesztése. Az Alzheimer-kór például csak az egyik típusa a demenciának. átéktervezők és agykutatók együtt fejlesztettek ki egy okostelefonra letölthető tájékozódással kapcsolatos játékot, ami a demenciakutatást szolgálja.

Férfi szexszimbólumok: a férfiasság titka

Nők ezreitől kaptak, kapnak szerelmes leveleket, szexszimbólumként, férfiideálként is emlegetik őket, az ismert magyar férfiaknak önmagukról nagyon érdekes és figyelemreméltó véleményük van. Vastag Csaba például nem érti miért került be az általunk megkérdezettek körébe, Fehér Balázst zavarja saját jóképűsége, Oszter Sándor szerint pedig a férfiasság még ma is a határozottságot és a biztonság megteremtésének képességét jelenti a nők számára. Ernyey Béla pedig kimondottan örül, hogy Hugh Granthez hasonlítják.

Miért tör ránk tavasszal a fáradság és mit tehetünk ellene?

Bár már kifelé tartunk a tavaszból, de úgy tűnik, ahogy a nyár is átcsúszik az őszbe, úgy a tavaszi fáradtság is bele fog nyúlni a nyárba. Sokan érezhetik magukat ilyenkor fáradtank. Alig tudnak reggelente felkelni, és nap közben is alig várják, hogy végre este legyen.

Szülés 40 felett: felelőtlenség, vagy nem számít a kor?

Felelőtlenség lenne? Vagy mégiscsak természetes, ha egy nő negyvenen túl vállal gyereket? A nekünk mesélő ismert anyukák mind végiggondolták, hogy igen talán a gyermekükkel együtt töltött évek száma kevesebb lesz, mintha huszon vagy harminc évesen szülték volna meg őket. Csisztu Zsuzsa szerint ezt az egész korkérdést túlmisztifikáljuk.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való