KERESÉS search-close

"Temesvári Csilla" szerzővel ellátott tartalmak

Temesvári Csilla

Temesvári Csilla által létrehozott tartalmak (100):

Megrázó film Vuhanról, ahol egy éve tört ki a koronavírus-járvány

Tömegek akarnak bejutni Vuhan egyik kórházába, amikor a járvány elszabadul és sokan megbetegedtek. Az egészségügyi dolgozók igyekeznek kontrollálni a helyzetet, és a kint rekedt embereket fegyelmezni. A 76 days, azaz a 76 nap című film, akkor indul, amikor a város karantén alá kerül, és már százak kerülnek kórházba nap, mint nap.

Mitől lett Európa egyik legsikeresebb filmes képzése a Docnomads az SZFE-n?

A járvány, a hónapokig tartó karantén megmutatta, hogy az emberek bárhol is élnek, bárhonnan is származnak, félelmeik, szorongásaik hasonlóak. A Docnomads dokumentumfilmes mesterképzés hallgatóinak filmjei is ezt a gondolatot tükrözik. A Docnomads egy  nemzetközi dokumentumfilmes mesterképzés: a budapesti SZFE, illetve egy lisszaboni és egy brüsszeli egyetem filmes szakának az együttműködésével. A képzés az SZFE ről indult, kidolgozása Winkler Erika, a Kossuth - díjas Almási Tamás, a Balázs Béla- díjas Kékesi Attila nevéhez fűződik.

Milyen történetek rejtőznek az emblematikus szerelmes képek mögött?

A világ egyik leghíresebb, emblematikus fotójáról és szerelemről is szól a riport. A képet nagy valószínűséggel mindenki látta már valahol. Képeslapon, naptárakon, kerámián vagy pólókon. A szerelmeseket ábrázoló kép megjelenése után 38 évvel óriási botrány robbant ki a fotó körül, mely a fotográfust annyira megviselte, hogy lánya szerint ebbe is halt bele.

Az unoka: Deák Kristóf első nagyjátékfilmjét rendezi

Deák Kristófot egy egész ország ünnepelte, amikor 2017 -ben a Mindenki című rövidfilmjéért átvehette az Oscar-díjat. A rendező élete, karrierje az elismerés után sem torpant meg, olyannyira nem, hogy Kristóf most első nagyjátékfilmjét rendezi, Az unoka címmel, amelynek 24. forgatási napján beszélgethettünk vele és az alkotókkal.

Maradj normális!: hogyan lehet felülkerekedni a járvány negatív hatásain?

Maradj normális! Már közel két millió embert ért el Geszti Péter posztja. A járványhelyzet sokakban okozott szorongást és depressziót. Munkahelyek elvesztése, a távoktatás, az emberi kapcsolatok átalakulása óriási mentális terhet jelent, melyre nem készültünk fel. Hogyan lehet felülkerekedni mindezen?

Mit tehetünk gyermekeink boldogságáért és kiegyensúlyozottságáért?

Mit kéne tennünk ahhoz, hogy a gyerekeink kiegyensúlyozottak és boldogok legyenek? Megtapasztalják, miben jók, miben tehetségesek, és szárnyalni tudjanak, hogy később elégedett felnőttek lehessenek.

50 éves lett az RTL Híradósa, Erős Antónia

A hölgyektől általában nem illik megkérdezni hány évesek, de Antónia esetében ez nem maradhat titokban, mi több őt nem is zavarja az, ha valaki tisztában van az évszámmal. Erős Antónia ma 50 éves!

Mennyire határozza meg személyiségünket a genetikai állományunk?

Az igazi Konyhafőnök nemcsak kitűnően főz, de igazi irányítóember is. A Konyhafőnök kedden kiesett döntőse Ármán Edit ilyen, de egypetéjű ikertestvére Bea is jó irányító és ugyanolyan kontrollmániás, mint Edit.  Az egypetéjű ikreket vizsgáló kutatások nemcsak hihetetlen hasonlóságokat, megható közös történeteket tárnak fel, de mindannyiunk számára hasznosak lehetnek. Azt is megmutathatják akár, hogy génjeinkben mennyire előre kódolt az egész életutunk.

Áldás vagy átok híres szülők gyerekeinek lenni?

Vajon hány millió tinédzser irigyelheti Cindy Crawford lányát vagy David Backham fiát? És közben vajon hányszor gondolhatnak ők arra, hogy cserélnének egy átlagos tizenévessel? A sztárcsemeték tulajdonképpen már a születésük pillanatában híresek, ami később lehet óriási szerencse, vagy épp óriási nyomás. Tuti siker a celebvilágba születni, vagy csak az elvárás lesz nagyobb? Egyaltalán kik és miért akarják követni a szüleiket és kik választanak direkt teljesen más életet?

Emberek ezreinek adta vissza a látását, most dokumentumfilm készült a magyar szemészről

A Kongói Demokratikus Köztársaság a világ legszegényebb országai közé tartozik. Ebben a világban, a kongói esőerdő szívében gyógyít Dr. Hardi Richárd, egy magyar szemészorvos, immár 25 éve. Az országban nagyon gyakoriak a különböző szembetegségek, amelyek egyes típusai vakságot is okozhatnak, a szürkehályog pedig a gyerekeket is érinti. A doktorról most egy dokumentumfilm készült Szemtestvér címmel. Hardi Richárd a koronavírus járványa miatt március óta itthon van, így személyesen is találkozhattunk vele. Augusztus közepén már indul is vissza. A teljes film visszanézhető a szemtestver.hu oldalon.

Egy különös elefánttúra részesei lehetnek

Megmutatjuk, hogyan lehet, és érdemes szeretni ezeket az óriásokat. Bemutatjuk Lek Chailert, akit elefántsuttogónak is becéznek, és Farkas Gábor Gábriel énekes is mesél arról, milyen önkénteskedni egy elefántmenhelyen, kiderül, vajon az elefántok szeretik-e, ha altatódalt énekelnek nekik. Egy háromtagú magyar forgatócsoport: Mátai András, Csapó András és Majoros Kinga, filmet készített Szolgalelkű Óriások címmel a thaiföldi elefántokról. Három különböző típusú parkban forgattak. Céljuk az volt, hogy megmutassák, hogyan bánnak ezeken a helyeken az elefántokkal, és mi, turisták mit tehetünk azért, hogy ezek az állatok méltó körülmények közt élhessenek. A filmről bővebb információ itt érhető el: elefantosfilm.hu.

Hogyan találtak rá a boldogságra Pataki Zitáék a gyász után?

Pataki Zitának és férjének, Attilának el kellett fogadnia, hogy nem lehet közös gyermekük, akire a világon a legjobban vágytak. És nem csak elfogadták, hanem megértették és elengedték, ami nélkül soha nem lehettek volna igazán boldogok. Most mégis azok. Az utolsó sikertelen lombik beültetés után közel másfél évvel, otthonukban fogadták a Fókuszt Zitáék. Saját birodalmukban minden a szerelemről, a szeretetről és az életigenlésről árulkodik. Mit kezdtek a fájdalommal és a veszteséggel?

Hogyan függ össze a szerelem, vagy a szakítás frizuránkkal?

Túl rövid az élet ahhoz, hogy mindig ugyanolyan frizurát hordjunk - tartja egy mondás. De egy drasztikusabb hajviselet változtatásnak sokszor nem a divat az oka, hanem valamilyen traumatikus élmény következménye. Hölgyeknél gyakori, hogy párkapcsolati válság után megváltoztatják a hajviseletüket is. 

Nem mindegy, hogyan fogjuk a kormányt!

Kevesen tudják, hogy 9 és 3 óránál kell helyesen fogni a kormányt. Aki több mint 10 évvel ezelőtt szerezte a jogosítványát, annak még 10 és 2 óránál tanították a kormányfogást. Hogy miért nem érvényes ma már ez a módszer? Kiderül a Fókusz riportjából!

Gyengül a Föld mágneses mezeje: valóban aggasztó ez a jelenség?

Rengeteg cikk jelent meg az elmúlt hetekben, hogy sokat gyengült a föld mágneses mezeje és ezt újabb baljós előjelnek tartják a klímaváltozás mellett. Tény, hogy már volt ilyen, de a modern világra, a milliónyi elektronikai eszközre és persze ránk, komolyabb hatása lehet, mint anno a mamutra vadászó előemberek életére.

Papp Gergő feleségével, Judittal együtt mesélt arról, hogy miért döntöttek a válás mellett

Meglepő fordulattal ért véget csütörtökön az RTL Klub Reggeli műsora. Papp Gergely élő egyenes adásban mondta el a nézőknek és műsorvezetőtársának, hogy házassága zátonyra futott és már mindketten új párra leltek.

Így dolgozik egy búvár a szennyvízcsatornában

Huszonegy éve a Fókusz nézői a műsorban végre láthatták, amire mindenki kíváncsi, de senki sem tudja elképzelni. Hogyan dolgozik a szennyvízcsatornában egy búvár. Kovács Sándor hihetetlen méretű és súlyú védőruhájában előttünk merült alá a bűzös sötét lében, hogy megtalálja egy dugulás okát. Azt mondja a sötéthez és a nyirkos levegőhöz is könnyen hozzászokott, a látványtól először felfordult a gyomra, de becsukta a szemét. Azt állította. hogy a szag nem zavarja, egy kozmetikai szalonból előbb fordul ki, mint a szennyvízből.

51 béranya által kihordott újszülött várja Ukrajnában, hogy végre hazavigyék

Megdöbbentő videó hívja fel a világ figyelmét a problémára, ami a koronavírus járvány miatt keletkezett. A videó azért is készült, hogy a különböző országokban a gyerekükre váró szülőket megnyugtassák, és azért is, hogy a külügyminisztériumok minél gyorsabban egyesítsék a családokat.

Judi Dench bizonyítja, egy nő 85 évesen is tündökölhet

Mit tanácsolna 18 éves önmagának, és ha csak három embert hívhatna meg vacsorára, kik lennének azok? Ilyen és hasonló kérdéseket tettek fel világsztárok a Vouge magazin legújabb címlapján mélyen a szemünkbe néző 85 éves brit színésznőnek, Judy Denchnek. Mi mindent üzenhet számunkra, hogy egy sokat megélt, tehetséges, bölcs és energikus ember is lehet címlaplány?

Megdöbbentően idős édesapák

Richard Gere 70 évesen lett harmadszor is apuka, érdekes, hogy annak idején Cindy Crawford épp azért vált el tőle, mert a színész nem akart gyermeket. Bernie Ecclestone negyedszerre lesz édesapa, 89 évesen 44 éves feleségétől. Az üzletember legidősebb lánya pedig már 65 éves.

Fókusz Anno: Az archívumunkban rátaláltunk a 25 évvel ezelőtti Gáspár Győzőre

Pár héttel ezelőtt hívtuk életre az Anno rovatunkat, amelyben felidézzük a Fókusz elmúlt közel 23 évének azon riportjait, amelyeket érdemes többször is látni. Kutatva az archívumunkban rátaláltunk arra a 25 évvel ezelőtti Gáspár Győzőre, aki éppen egy színpadon állva vizsgázik. Énekből. Már akkor világos volt számára, hogy ha nem is az énekhangjával, de valamivel mindenképpen hódítani szeretne.

Fókusz anno: hogyan találták meg a hírességek saját sílusukat?

Sebestyén Balázs 2006-ban, vagyis tizennégy évvel ezelőtt megmutatta nekünk néhány gyerekkori fényképét. Fókusz Anno rovatunk mai gyöngyszeme ma már tévétörténeti érdekesség, hiszen Palotás Petra is vállalta a nyilvánosság előtt tinikori tévedéseit, mondjuk így próbálkozásait. Ki hogyan találta meg a saját stílusát, frizurában, öltözködésben, hogyan lett azzá, aki? Ki gondolná a mai Balázst látva, hogy a tévés-rádiós műsorkészítőnek sokáig a biciklinadrágos Axl Rose mutatta az irányt.  

Fókusz Anno: ezek voltak a legdivatosabb nevek 15 éve

Tizenöt évvel ezelőtt volt, aki Dömpernek szerette volna kereszteltetni kisfiát, és akadt Magyarországon olyan, aki a kislányát fahéjnak szólította volna. Akkor hivatalosan még egy szülő sem tehette ezt. Akkoriban Magyarországon minden tizenkettedik nő a Mária, minden huszadik férfi az István nevet viselte.

Karanténban vették fel Juszt Balázs filmjét, egyedi technikai megoldásokkal

Te mit tettél volna másképp, ha tudtad volna, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozik az életed? Erről is szól Juszt Balázs legújabb rövidfilmje. Az Én is szeretlek című film elgondolkodtató alkotás arról, hogy egy párkapcsolatban mi a legfontosabb érték, mi mentén kapcsolódunk egymáshoz, mi az, ami nélkül vagy aki nélkül nem akarunk élni.

Hollywoodtól kezdve a magyar filmgyártáson át az RTL sorozatait is érinti a járvány

A Drága örökösök alkotói és a színészek is önkéntes karanténba vonultak, hiszen a járvány miatt az ő forgatásaik is egy időre szünetelnek. A jelenlegi évadot ez már nem érinti, bár szinte semelyik sorozat és film sem úszta meg a leállást. Hollywoodtól kezdve a magyar filmgyártáson át mindenki kényszerpihenőn van, ami a művészeknek is egy komoly próbatétel, amiért nem dolgozhatnak.

Az Alvilág lett a legjobb sorozat

Az RTL Magyarország 2019 februárjában bemutatott Alvilág című szériája nyerte a Magyar Filmdíj 2020 legjobb sorozat kategóriáját. A holland Penoza című sorozat magyar változatát a Liza, a rókatündér és az X – A rendszerből törölve című filmeket jegyző Ujj Mészáros Károly rendezte. Az Alvilág főbb szerepeiben Balsai Mónit, Schmied Zoltánt, Fekete Ernőt, Hevér Gábort láthatták a nézők. Az Alvilág 8 epizódja, valamint a sorozathoz kapcsolódó háttérműsor összes adása megtalálható az RTL Most+ kínálatában.

Zárójelentés: parádés szereposztás Szabó István új filmjében

Parádés szereposztással és a 40 éve jól bevált alapcsapattal az Oscar-díjas Szabó István elkészítette a Zárójelentést. A Mephistóval Oscart nyert főszereplőről és operatőrről nem tudott lemondani és Brandauer mellett a magyar játszótársak közül is sokan megjelennek majd a faluban, ahová a film főhőse, a nyugdíjazott kardiológus professzor visszatér háziorvosnak. Eperjes Károly és Udvaros Dorottya mellett Andorai Pétert is láthatjuk a filmvásznon, a színész február elsején hetvenegy évesen halt meg.

A színészlegendával, Brandauerrel Bécsben beszélgettünk

Sean Connery mellett ő volt a gonosz a James Bond filmben azután, hogy Szabó István Oscar-díjas filmjében eljátszotta a főszerepet. Klaus Maria Brandauer mozitörténelmet írt és most újra magyar színészekkel játszik!

Hogyan lehet háborús övezetben forgatni?

A Fókusz Plusz stábja egy Oscar-díjra jelölt rendezővel találkozott, aki már megjárta a poklok poklát, a mai napig háborús övezetben forgat Szíriában. Talal Derki olyan családba jutott be, ahol az apa dzsihádista katonáknak képzi ki gyermekeit!

Dokumentumfilmek: távoli tájakra repítenek el, ahol valódi emberi sorsokat láthatunk

Bombázás közben született gyermekek a háborúban, 30 millióval több férfi, mint nő Kínában és brutális erőszak az amerikaiak hétköznapjaiban. A dokumentumfilmre talán tényleg az a legjobb kifejezés, hogy olyan szórakoztató mélység, ami rólunk szól, mindenki magára ismerhet, de mégis óriási katarzisélményt ad, ami felszabadítja a nézőt.

Mit jelent a nárcizmus és miért veszélyes?

Adolf Hitler, Saddam Husszein és a sorozatgyilkos Ted Bundy is betegesen nárcisztikus személyiség volt. De miért hasonlíthatják Donald Trump személyiségét hozzájuk? Mindannyiunkban kell, hogy legyen egészséges nárcizmus. Freud óta tudjuk, hogy elengedhetetlen az önbecsülés, önbizalom kialakuláshoz. A toxikus nárcisztikus személyiség viszont extrém módon önző, mindenkivel szemben felsőbbrendűnek érzi magát, nem tűri, ha ellentmondanak neki. Szűkebb és tágabb környezetére is veszélyes lehet, mivel mindenkit manipulál és nagyratörő elképzelések rabja. Riportunkban nemzetközi szaktekintélyek beszélnek arról, hogyan kerülhet hatalomra nárcisztikus személyiségzavarral valaki.

Meghan Markle toxikus nárcisztikus személyiség lehet?

Ma már nem cseng olyan jól Meghan Markle neve a Brit birodalomban, mint két éve, amikor megismerte az ország, és az egész világ. Röpke két év alatt valami olyasmi történt, amit nehéz megmagyarázni. Az interneten rengeteg olyan kisfilm látott napvilágot, melyek arról szólnak, hogy Meghan Markle toxikus nárcisztikus személyiség, és az egész felfordulás miatta történik.

Ezektől a híres emberektől kellett búcsút vennünk 2019-ben

2019-ben is búcsúznunk kellett olyan ismert emberektől, akiknek halálhírére egy pillanatra megállt a világ. Elköszöntünk olyan művészektől, közéleti személyiségektől, akik példát mutattak nekünk, akik az ifjúságunkat jelentették, akiknek dalaira táncoltunk, akiket bálványoztunk.

30 kilométert fut naponta pánikbetegsége miatt a munkanélküli Zoltán

Harminc kilométert fut minden nap, és idén már túl van az ötvenedik maratonon. Zoltán évek óta munkanélküli és otthona sincs. Három és fél éve kezdett el futni, mivel régóta nem találja a helyét, számára a futás az egy terápia.

White cabaret: leesett az állunk a bemutatón

Csak a Fókusz kapott meghívást a magyar tévécsatornák közül Veronába, a divatbemutatóra, ahol a legtöbben pizsamában jelentek meg. És ahol Sarah Jessica Parker és Irina Sejk volt a sztárvendég.

A Szólíts a neveden c. könyv írójával beszélgettünk!

André Aciman a világ egyik legismertebb írója. A Szólíts a neveden c. könyv szerzője, a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, illetve az Athenaeum vendége volt, dedikálásáért hosszú órákig álltak sorba a rajongók, mi pedig abban a szerencsés helyzetben volt, hogy beszélgethettünk is vele!

Soha nem látott felvételek kerültek elő a 20-as évek Magyarországáról

Még baloldali közlekedés volt Budapesten és csak a fiúk örökölhettek földet, soha nem látott felvételek kerültek elő Magyarországról. Trianon után az 1920-as évek elején egy francia filmgyár forgatott Mezőkövesden, a Hortobágyon, Budapesten és Kassán is. A néprajzkutató szerint valódi kincsesbányát jelentenek a Hollandiában megtalált néma mozgófilmek.
Ide kattintva megnézheted a negtalált felvételeket.

Vásárolni kísértük Galla Miklós humoristát

Vásárolni kísértük Galla Miklóst. Az utóbbi időben szenvedélyesen festő humorista, zenész ki tudja miért, egy rádiós fellépése előtt döntött úgy, hogy mindenkit meglep: szakít múltjával, ami a divatot és a színpadi megjelenést illeti.

Marjai Judit megmutatja, hogyan készítsünk minél jobb szelfit

Marjai Judit, egykori modell, és profi fotós, most egy hirtelen ötlettől vezérelve azt találta ki, hogy megtanítja a hölgyeket arra, hogyan készítsenek magukról minél jobb szelfiket. Judit most néhány könnyen beszerezhető eszközzel készít magáról portré képeket, de amilyen egyszerűnek tűnik az egész, olyannyira tudatos maga a munka.

Nemtelen nevelés: csak egy trend vagy a boldog felnőtté válás alapja?

Külföldön már van olyan óvoda, ahol nem tesznek különbséget a mesében sem a királylány sem a királyfi között. A fiúk babázhatnak, vehetnek fel szoknyát, ha olyan kedvük van, a lányok katonásat játszanak és rövid hajjal fiúruhákban járhatnak. A szülők nem kényszerítik rá a társadalmi nemeket gyermekeikre: vajon tényleg jól teszik?

Budapestre látogatott a világ legjobb kaszkadőre!

A legendás kaszkadőrrel, a most 72 éves Vic Armstronggal találkoztunk Budapesten. Az Oscar-díjas dublőr több tucatnyi hollywoodi szuperprodukcióban volt kaszkadőr, később kaszkadőr koordinátor, sőt még önálló nagyjátékfilmet is rendezett. Vic Armstrong azonban ma már inkább unokáival szeret időt tölteni, angliai birtokán.

Elképesztő átalakulás: Makány Márta 41 kilót dobott le magáról

Makány Márta divattervező 41 kilót fogyott. Kilenc hónap alatt érte el mindezt, de a kitűzött cél még kicsit odébb van. A fogyással éveket tagadhat le, megfiatalodott és az egészségére is jótékony hatással van, hogy ekkora súlytól megszabadult - meséli. De mi a titka? És hogyan érte el az elképesztő eredményt? Márta bővebben mesél diétája titkáról: ITT!

A világ egyik legjobban kereső színészével beszélgettünk, Pierre Richard-ral!

Pierre Richard-ot a Magas szőke férfi felemás cipőben című film óta ismeri a magyar közönség. Olyannyira, hogy sokan a mai napig idéznek nem csak ebből a filmjéből. Pierre Richard egyébként nagy borász, Gerard Depardieu-vel együtt pedig a francia Bud Spencer, Terence Hill párosként is emlegetik őket. Háromszor nősült, hat unokája van és még mindig rendkívül aktívan él.

Túl sokáig élünk ahhoz, hogy monogámok legyünk?

Elköteleződés, felelősségvállalás egy életen át… de években mit is jelent mindez? Húsz, harminc, negyven év? Esetleg még több? Vajon a mai világunkban érvényes–e az,  hogy monogámiát várunk el a másiktól hosszú éveken át? Sőt, vajon mi magunk képesek vagyunk e hosszú távon is hűségesek maradni?

Vajon mi az a fogkukac?


2019.07.26. 18:50
Vajon mi az a fogkukac?

A fogorvoslás ma már bizarrnak tűnő történetét idézzük fel. Amikor még fával vagy állati csonttal pótolták a fogakat, rettegtek a fogkukactól és a foghúzástól is. Vissza megyünk az időben a fájdalomcsillapítás és az altatás felfedezése előttre, amikor tényleg kínzással ért fel egy foghúzás…

Történelmet írt a Queen Bohemian Rhapsody

A Queen videoklipje átlépte az egy milliárdos nézettséget. A megtekintések száma akkor kezdett emelkedni, amikor a Queenről készült film a mozikba került…

Újra Budapesten énekelt Zaz

Három évvel első Budapest parkos koncertje után ismét itt volt Zaz, a világhírű francia énekesnő. Szinte kizárólag csak anyanyelvén énekel, mégis óriási rajongótábora van nálunk is. Teltházas koncertet adott a hétvégén.

Két aszexuális fiatal vállalta, hogy elmondja, miért él testi kapcsolat nélkül!

Viktória és Gergő aszexuálisoknak vallják magukat. Azért állnak ki ezzel a nyilvánosság elé, mert egyrészt szeretnék, ha mások is tudnák, hogy létezik ilyesmi, másrészt pedig segíteni szeretnének azoknak, akik úgy érzik, hasonló szexuális beállítottsággal élnek, de nem találnak megértő közegre.

Hatodik születésnapját ünnepli a kis György herceg

György herceg születésnapjának alkalmából a Kensington palota három új fotóval örvendeztette meg a briteket: két fotón a kis trónörökös egy nagy mosollyal látható az angol futballválogatott mezében. A harmadik pedig egy családi kiránduláson készült.

30 éves a Harry Potter sztárja, Daniel Radcliffe

Radcliffe 5 éves kora óta színész akart lenni, bár a szülei nem támogatták ebben. 1999-ben megkapta a címszerepet a BBC David Copperfield adaptációjában, majd 11 volt, amikor bejelentették, ő alakítja majd Harry Pottert.

Mit tehetünk a klímaváltozás ellen?

A klímaváltozásról rendezett filmet az egykori ValóVilág győztes Gyukin Milován. A film célja leginkább a figyelemfelhívás. A riportból az is kiderül, hogy egy hétköznapi ember mit tehet a klímaváltozás ellen!

A hármasikrek, akik felnőtt korukig nem is tudtak egymás létezéséről

Az egypetéjű hármasikrek elképesztő története, akik felnőtt korukig nem tudtak egymásról, majd véletlenül találkoztak. 1961-ben születtek, és három különböző családhoz kerültek. Sem az örökbefogadó családok, sem pedig a fiúk nem tudtak arról, hogy hármasikrek. 19 évesen egy véletlennek köszönhetően találkoztak egymással.

Ferenc pápa 10 pontban foglalta össze a boldogság titkát!

Mindannyian boldog életre vágyunk, de sokan nem találják a boldogsághoz vezető útat. Néhány éve Ferenc pápa egy interjúban tíz pontban sorolta fel a tanácsait, amelyeket bizony azoknak is érdemes meghallani, akik nem vallásosak.

Yuval Noah Harari adott interjút arról, hogy mi lesz az emberiséggel

Hogyan manipulálnak a weboldalak? Tényleg felismerheti a gyengeségeinket és a félelmeinket egy algoritmus? Hogyan képzeljük el, hogy mi lesz velünk, mit tehetünk a saját túlélésünk érdekében, és miért nézzünk tudományos fantasztikus filmeket? A híres történész-filozófus, Yuval Noah Harari három könyvet is írt az emberiséget fenyegető víziókról, és a mai fiatalok jövőjének kérdéseiről.

Mit hoz a jövő? A történész, aki minden fontos témáról érdekesen és érthetően beszél

Yuval Noah Harari valószínűleg elutasítaná, ha valaki intellektuális szupersztárnak hívná, pedig sok helyen így írnak róla. Jelenleg a jeruzsálemi Héber Egyetem Történettudományi Intézetének oktatója, történész, hadtörténész, filozófus. Sokkal komolyabban kellene vennünk a klímaváltozást. Mi veszélyezteti leginkább az emberiség létét, a jövőnket, mekkora az esélye egy esetleges világháborúnak? A híres sztártörténész Yuval Noah Harari Budapesten adott interjút a Fókusznak!

Az emberiség valódi problémáiról beszélt stábunknak a sztártörténész

A migráció és a Brexit helyett a klímaváltozásra, a nukleáris háború elkerülésére és a mesterséges intelligencia fejlődésére kellene figyelnie az embereknek, mert ezek az emberiség valódi problémái. Ezt mondta az RTL-nek adott interjújában Yuval Noah Harari sztártörténész. Az izraeli tudós szerint a menekültválság véget ért, csak politikai nyereségvágyból néhányan még megpróbálják kihasználni.

Szülés akkor és most: ma már trendi lett, hogy videózzák, régen még a túlélés is kérdéses volt

Sosem volt még olyan biztonságos a szülés, mint az utóbbi évtizedekben. Ma természetesnek vesszük, hogy választhatunk, hogyan és milyen körülmények között szeretnénk világra hozni gyermekünket: otthon -e vagy kórházban? Apás szülés legyen -e vagy sem, császárral vagy természetes módon szüljünk. Alig egy évszázada azonban még az is kérdéses volt, hogy a kismama vagy az újszülött életben marad –e a vajúdás után. A szülés előtt rendszerint végrendeletet is írtak.

Toto Cutugno-val, az olasz slágerek egyik félistenével beszélgettünk!

A L’Italiano Toto Cutugno egyik leghíresebb száma, amit 1983-ban énekelt először, de azóta már az egész világ ismeri. Az olasz slágerek egyik félistene Budapesten lép fel, de előtte leülhettünk vele egy kicsit beszélgetni.

Judith Hill az énekesnő, akivel Prince és Michael Jackson is együtt dolgozott

Duett partnere volt Michael Jacksonnak, háttérénekese Stevie Wondernek, együtt dolgozott Adam Levine-nel a Voiceban, szerepelt egy Oscar-díjas dokumentumfilmben, Prince albumot készített neki. Az afro-amerikai, japán származású Judith Hill ki tudott lépni a nagy sztárok árnyékából, akiket háttérénekesként segített évekig, és mostanában már, mint szólóénekes járja a világot, és a következő önálló lemezén dolgozik.

 

Örömhír az ABBA szerelmeseinek!

Még idén ősszel új dalt mutat be a 37 éve feloszlott legendás svéd popcsapat. Erről a zenekar egyik alapítója beszélt. A számhoz videoklip is készül, amiben az ABBA-tagok digitális másai szerepelnek majd.

Miért jött Magyarországra a multimilliomos indiai médiamogul?

Sandeep Marwah India egyik leggazdagabb embere. Az ország egyik legnagyobb filmstúdiója az övé, és körülbelül 100 000 embernek ad munkát. Stúdiójában évente több száz film készül. Amikor Magyarországon járt, mesélt a Fókusznak az indiai Bollywoodról és arról, miben látja a filmezés új lehetőségeit.

80 éves lett a kékszemű pofonosztó, Terence Hill!

Terence Hill ma ünnepli nyolcvanadik születésnapját, személyesen sajnos nem volt lehetősége a Fókusz stábjának felköszönteni a világsztárt, de azt megmutatjuk, miért is szeretjük őt annyira! Terence Hill egy évvel ezelőtt járt Budapesten, akkor Nagy Ervin fogadta a világsztárt, a látogatásáról szóló riportot ITT nézheted vissza!

Interjú John McTiernan-nel, az akciófilmek

John McTiernant az akciófilmek királyának is szokták nevezni, és sokan olyan rendezőnek tartják, aki ezt a műfajt művészi magasságokba képes emelni. Hollywood egyik legkeményebb és legtehetségesebb rendezője februárban, egy hétvégén Budapesten járt, a Filmalap és a Fast Forward program meghívásából, hogy filmes tapasztalatairól meséljen, és interjút is adott.

Most van most: Ott voltunk a legújabb magyar film forgatásán!

A Most van most a harmincasok párkapcsolati kérdéseit boncolgatja, hiszen az elköteleződés kérdéskörét tárja fel! A film főszerepében Tompos Kátya és a Drága örökösökben is játszó Mohai Tamás van.

Sandokan, azaz Kabir Bedi hosszú idő után újra Budapesten!

A ’80-as évek sztárja Kabir Bedi, a Maláj tigris tegnap késő este érkezett Budapestre, és a fárasztó út ellenére, hosszasan mesélt a Fókusz stábjának magánéletről és karrierről egyaránt!

Az évszázad magyar szélhámosa a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét is eladta

Eladta a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét, az egyik budapesti utca díszburkolatát. Az évszázad magyar szélhámosa volt már pap, főorvos, ügyvéd,- diploma nélkül. Bósa István miatt módosították a BTK-t, elérte, hogy csecsemőgyilkosságért életfogytiglan járjon. Korábban is forgattunk vele, éveket ült börtönben, de mit csinál most? Megkerestük.
Arról, hogy korábban miket követett el, ide kattintva részletesen mesél.

Tisztogatók: az Internet rendőrei

Több évnyi oknyomozó munka után született meg az a megdöbbentő film, amelyben azokat az embereket mutatják be, akiknek köszönhetően, nem látjuk azt a rengeteg bűnt és szörnyűséget a közösségi oldalakon, amit az emberek szerte a világban feltöltenek. Ők az internet rendőrségének tartják magukat. Ők a tisztogatók, akik még a családjuknak sem mondhatják el, hogy mi a munkájuk.

Hogyan lett Michelle Obama milliók példaképe?

Hogyan lett nők és a fiatal generáció millióinak példaképe? Hogyan lett szupersztár, amikor sokáig még first ladynek sem akarták elfogadni? Miért érdekes számunkra itt Magyarországon? Talán mert ő az a bátor és okos nő, aki minden határt túllépett. Ez Michelle Obama története.

Lenyűgöző alkotásokat mutatnak be a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

A világ sokkal több annál, mint amit saját magunk megtapasztalunk. Ezért olyan rendezvényeken, mint például a hétfőn kezdődő Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, olyan kész történeteket kaphatunk, amik segítenek abban, hogy teljesen más szemszögből lássuk a világot.

Meglátogattuk a diszkó keresztapját

„What a feeling” vagy például a Top Gun zenéje - az alkotója az egyetlen Oscar-díjas DJ a világon. Giorgo Moroder nyilván nem a pult mögötti zenélésért kapta meg a díjat háromszor is… Nála jártunk!

A zene és a film szorosan összetartozik, de ki dönti el, hogy mit hallunk egy jelenet alatt?

Ha azt mondjuk Star Wars, vagy Különben dühbe jövünk, esetleg Volt egyszer egy vadnyugat? Mindenkinek azonnal a fülében cseng a híres filmek zenéje! De ki hogyan dönti el, hogy milyen dallamokat halljunk egy izgalmas, vagy romantikus jelenet közben? A világhírű zenei producer Thomas Golubic Budapesten avatott be minket a filmzenék kulisszatitkaiba. 

A Rossz versek kulisszáiról beszélgettünk Reisz Gáborral

A magyar mozikban karácsony után játsszák csak a Rossz verseket, ami a Torinói Filmfesztiválon már három díjat is bezsebelt. A filmben Reisz Gábor zavarba ejtően őszintén meséli el nekünk szakítása történetét és azt is, hogy szembe mer-e nézi gyerekkori vágyaival! A filmrendezővel készült Portré beszélgetést ITT nézhetik meg!

Mitől lesz valaki a férfiak álma?

Vajon létezik olyan női szépségideál, olyan szexszimbólum, amely minden kultúrában egyetemesen vágyat kelt a férfiakban? Mitől lesz valaki a férfiak álma? - erről kérdezte a Fókusz riportre Bus Istvánt, a Playboy főszerkesztőjét és Oltai Katát, kultúrakutatót. 

Retro - bútoremlékek a 80-as évekből

Aki a nyolcvanas években nőtt fel, pontosan tudja, hogyan nézett ki egy átlagos otthon a szocializmusban. Lakkozott szekrénysor bárszekrénnyel, műbőr kanapé, padlószőnyeg és pvc. Design bútorokat hiába keresünk a családi képeken. Pedig a Kádár-rendszerben ugyanolyan remek székeket, asztalokat vagy szekrényeket terveztek magyar iparművészek, mint mondjuk olasz vagy skandináv kollégáik, ezeknek azonban csak a töredéke jutott el az otthonokba. Vajon miért?

A felnőttkori fogszabályozás alattomos betegségeket is megakadályozhat!

Egyre többen viselik harminc-, negyven- vagy ötvenévesen a fogszabályzót. Ugyanis baj lehet, ha kuszák a fogaink és nem tudjuk jól mosni őket, ami hosszú távon olyan alattomos betegségekhez vezethet, mint például a fogágybetegség!

Aki még többet szeretne megtudni a fogszabályozásról és a fogágybetegségekről, az látogasson el IDE, a helyes fogmosásról pedig ITT tudhatsz meg többet!

Megrendítette Miklósa Erikát az SOS Gyermekfaluban tett látogatása

Miklósa Erika, a világszerte ünnepelt operaénekesnő irigyli Marikát, aki nevelőszülő az SOS Gyermekfaluban. Erika, örökbefogadó szülőként látogatta meg Kecskeméten Marikáékat. Amíg ő örökké anyukája lesz gyermekének, addig Marika legszebb és legnehezebb feladata, hogy csak addig szeressen és neveljen egy kisgyereket, amíg az saját családjába vissza nem kerülhet vagy örökbefogadó szülők haza nem viszik.

Tesztbeszéd: Vajon a sztárok azt gondolják magukról, amit mi róluk?

Vajon a sztárok, az ismert magyar közszereplők ugyanazt gondolják magukról, mint ahogy a közönség vélekedik róluk? A Tesztbeszéd című műsor egy különleges vállalkozás, melyet Dombóvári István vezet és a tesztkérdések mindig személyesen egy adott vendégre vonatkoznak.

Sztárok lettek a színművészetis osztálytársakból

Kamarás Iván, Shell Judit, Anger Zsolt, Hajdú Steve vagy Gregor Bernadett - sztár osztály voltak már a színművészeti főiskolán is, de ők hogyan élték meg az elmúlt negyed évszázadot? Az Osztálytalálkozó című filmben megismerhetjük a történetüket.  

Indul az Oscarért Nemes Jeles László újabb filmje

Amikor elnyerte az Oscart első nagyjátékfilmjével, és a Saul fiával szinte a világ összes fontos fesztiváljáról díjjal jött haza, Nemes Jeles Lászlónak azt tanácsolták, hogy amilyen gyorsan csak tud, rendezzen egy második filmet. A Napszállta Velencében a filmkritikusok díját már elnyerte és ezt az első világháború előtt játszódó történetet nevezi Magyarország az Oscar versenybe is.

Bemutatták a Napszálltát

Alig fértek be a nézők a moziba Nemes Jeles László új filmje, a Napszállta magyarországi bemutatóján. A premiert a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon tartották szombat este. A bemutató után az Oscar-díjas filmrendező a Fókusznak arról is beszélt, miért nem tartja otthon a Saul fiáért kapott arany szobrot.

Az új magyar mozi a 30-asok párkapcsolati kérdéseit boncolgatja

Az, hogy egy menyasszony megszökik az esküvőjéről, elég szokatlan, a filmvásznon azonban nem ritka. Egy izgalmas helyzet, ahogy azt az Oltári nő vagy a Diploma előtt című filmekben is láthattuk. Tompos Kátya is hasonló szituációban találja magát egy készülő magyar filmben, a Most van mostban, aminek a forgatására mi is bepillanthattunk.

Hogyan legyünk boldogok és miért érdemes élni?

Interjú az Amerikában élő, magyar származású, világhírű pszichológussal, Csíkszentmihályi Mihállyal. A pozitív pszichológia egyik atyjával arról beszélgetünk, hogyan találjunk célokat az életünkben, hogy lelkileg, szellemileg is virágozni tudjunk, és a maximumot hozzuk ki magunkból.

Újabb nagy dobásra készül Deák Kristóf

Deák Kristóf nevét mindenki megismerte, amikor tavaly a Mindenki című alkotásával, bekerült a filmes világ elitjébe, most Kristóf újabb nagy dobásra készül feleségével együtt.

Ilyen a magyar tenger királynőjén szelni a habokat

A Fókusz riportere először vitorlázott, méghozzá nem is akárhogyan: a magyar tenger királynőjének hívott Nemere II-n szelte a habokat a Balatonon, és a világ egyik legmodernebb katamaránját is kipróbálta, ami szinte repül a vizen.

 

Egy fesztivál, ahol mi magunk vagyunk a főszereplők

Everness, egy különleges fesztivál a Balaton partján. Ahol az együttlét, a közös programok, előadások önmagunk megismerésének állomásai. Egy testi, szellemi, lelki feltöltődés öt napon keresztül. Klein Csaba álmodta meg az Evernesst és hat éve csinálja. Ez a fesztivál, az ő életének egyik legfontosabb küldetése, sőt: annak a nagyon régen elkezdett belső útnak egy fontos állomása, amit családi tragédiák indítottak el.

Energiával gyógyít „gyógyíthatatlan” betegségeket

Kína egyik legnevesebb orvosa járt nemrég Magyarországon. Kutatóintézetében olyanokat is gyógyít, akik betegségére „jelenleg nincs ismert gyógymód”. Különös módszere: a csikung. Mutatjuk, mi is ez az önfejlesztő energiagyógyászat!

Esküvői trendek: ilyen volt a nagy nap akkor és most!

Megmutatjuk milyenek a nagyon trendi ceremóniák, a ruhák, a helyszínek, a torták!  Milyen extrém ötletek vannak? Elkalauzoljuk Önöket az esküvők világába!

 

Öt éve maradt örökre a hegyen - Kiss Péterre emlékezünk

Életét adta a példaképéért, már öt éve, hogy Erős Zsoltért visszafordult a hegyen, a halálzónában. A huszonhat éves Kiss Péter a bajtársiasság és önzetlenség szimbólumává lett. 2013. május 20-án ért fel az akkor már hegymászó legendának tartott Erőss Zsolttal a Kancsendzönga csúcsára. Másnap, a visszaúton, az ereszkedéskor maradtak örökre a hegyen.

Klimax: egy természetes folyamat, ami mindenkit utolér

Számos olyan sztárt ismerünk, akik szépek és nőiesek tudtak maradni a változó kor után is, a menopauza beköszöntével. A téma érzékeny, nem szeretnek sokan beszélni róla, hiszen a nőiesség fogalma összekapcsolódik a termékenységgel, a klimax pedig a kor, vagyis az öregedés velejárója, és a termékenység elvesztését is jelenti. De vajon miért van az, hogy a klimax szó hallatán csak a nőkre gondolunk, amikor ez a természetes folyamat a férfiakat is érinti.

Titkok és történetek királyi nászutakról

Harry herceg és Meghan Markle nászútjának úticélja valószínűleg Afrika lesz. Az ara eljegyzési gyűrűjében egy botswanai gyémánt ragyog, az országban pedig nem sokkal megismerkedésük után jártak…

Exkluzív riport Jamie Oliverrel, a sztárséffel

Budapesten járt a világ egyik leghíresebb séfje, Jamie Oliver, aki bár egy milliárdos brand tulajdonosa, mégis nagyon közvetlen és humoros. Rengeteg férfi kezdett el a hatására főzni, az egészséges táplálkozásban pedig szintén úttörőnek számít. Riporterünket is megfőzte...

Jamie Oliver Budapesten

Életében először járt Budapesten a meztelen szakács. Jamie Oliver showműsorának volt ez a címe, melyben azt mutatta meg, főzni nem olyan bonyolult. Azóta világhírű lett és még a brit iskolák menzáját is megváltoztatta.

Az utolsó nap: mit csinálnánk, ha tudnánk, mikor halunk meg?

Ki tudja, melyik lesz életünk utolsó napja? Talán épp a mai. Életünket úgy éljük, hogy ezzel a kérdéssel nem foglalkozunk, mindennapjainkat nem uralhatja el a félelem amiatt, hogy egyszer meghalunk. A háborús helyzetek, vagy  terrorcselekmények félelmet keltenek bennünk, és hirtelen az a teljesen nyilvánvaló tény, hogy egyszer szembe kell néznünk múlandóságunkkal, tudatosodik bennünk.

Ilyen az autisták világa!

Minden 100. gyerek autizmussal jön világra. Megmutatjuk, mit érez/lát/hall egy gyerek, akit a környezete furcsának lát és hogyan segíthetnek neki a szülők, tanárok?

Választás 2018: egy szavazat is számíthat!

Az RTL Klub évek óta készít rövid buzdító videókat, hogy minél többen érezzék a súlyát annak, hogy a szavazatuk igenis számít. És, amikor erre lehetőségünk adódik, fel kell állni, és le kell adni azt az egy voksot arra, akire a legjobbnak gondoljuk.

 

Megható történet egy beteg kisfiúról és az anyai szeretet erejéről

Ábrisról születése után nem sokkal lemondtak a magyar orvosok, mondván olyan genetikai betegsége van, amin nem lehet segíteni. Egy évet jósoltak neki, ő viszont mindjárt kettő lesz és egyre ügyesebb.

Hogyan lehet feldolgozni saját gyermekünk erőszakos halálát?

Hogyan történhetett meg a gyilkosság? Miért nem kapott időben segítséget a kisfiáért aggódó anyuka például a családsegítőktől? Miért nem szólalt meg a vészcsengő időben, mindenkiben? A szörnyű tragédiával napokig tele volt a sajtó. De, mi történt az elmúlt három évben az édesanyával, aki itt maradt felfoghatatlan, mérhetetlen fájdalmával egyedül? Felkavaró riport következik.

 

Balsai és Scherer - a Válótársak népszerű házaspárja

Scherer Pétert Jancsó Miklós filmjeiből már sokan ismerték, de mostanában igazán népszerű, köszönhető ez az RTL Válótársak című sorozatának is, amelyben Balsai Mónival láthatták, akinek szintén meredeken felfelé ível a karrierje az elmúlt években. Felkerestük a filmbéli „házaspárt”.

Színésznők, akik mertek nagyot álmodni

Három szép, sikeres, tehetséges fiatal színésznő történetét ismerhetik meg, akik mind határon túli magyarként, kisvárosból indultak. Eleinte még álmodni se mertek arról, amit végül elértek. És az igazi elismertség még csak most jön mindegyiküknél. Borbély Alexandra, Kerekes Vica és Petrik Andrea a színpadon illetve a kameráink előtt.

Izgalmas utazás egy emblematikus kép körül

Egy emblematikus fotó az 1956-os forradalomról, amely bejárta az egész világot. Mindig izgalmas képzeletbeli utazás az, amikor egy régi képre ránézünk, és azon gondolkozunk, vajon kik lehetnek a szereplők? Hogy hívták őket? Hány évesek voltak? Hogyan éltek? Egyáltalán élnek-e még vagy már rég meghaltak?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való