KERESÉS search-close

"török réka" szerzővel ellátott tartalmak

török réka

török réka által létrehozott tartalmak (90):

Exkluzív: Miklós Edit felépüléséről mesél

Csak néhány nap telt el azóta, hogy hatalmas esése után súlyos térdsérüléssel kórházba vitték Miklós Editet, de a síelő máris megengedte, hogy a Fókusz kamerája meglátogassa. Minden idők legjobb magyar síelője a bukás után azonnal tudta, hogy a szezonnak annyi. Lenézett a lábára és látta, hogy a térde kifordult. Mostanra túl van a sokkon és nagyon gyógyulni akar.

Dráma a sípályán: hogy látja a jövőt Miklós Edit?

Sokadszorra visszanézve is nagyon ijesztő Miklós Edit esése. A legeredményesebb magyar alpesi síelő a hétvégén vesztette el uralmát a lécei felett, aminek súlyos térdsérülés lett a vége. Mindezek ellenére, az alapján főleg, amit nekünk is mondott, jobban van és bízik a gyors gyógyulásban.

Súlyosan megsérült Miklós Edit

Mentőhelikopter vitte le a pályáról Miklós Editet, az ausztriai sí világkupa edzésén. A magyar sportolót kórházba szállították, ahol térdszalag szakadást, porcleválást és csonttörést állapítottak meg. Így az idei világbajnokságon már nem indulhat, pedig érem esélyesnek számított. Miklós Edit egy nappal a balesete előtt a Fókusznak éppen a sérülésekről, a talpraállásról és a jövő évi olimpiai terveiről beszélt.

Hogyan élnek az ország leghidegebb településén?

A Börzsöny lábánál fekvő Tésán nemrég az Országos Meteorológiai Szolgálat -23,2 Celsius-fokot mért, ezzel pedig megdőlt az idei hidegrekord.

Hét évet ült ártatlanul, tönkrement az élete

Soha nem volt még hasonlóra példa a magyar kriminalisztika történetében. Hét évet ült ártatlanul az az öt gyerekes férfi, aki nem volt hajlandó védelmi pénzt fizetni, szembeszállt az őt zsaroló, és a családját rendszeresen zaklatókkal. Egy ilyen támadás estéjén önvédelmi fegyverével lelőtte az egyik bandatagot. Ezért került börtönbe és most ezért kapott százmillió forint kártérítést. És további százmilliókra perli a magyar államot.

Mindenki jobban él nálunk?


szerző:
2017.01.05. 19:00
Mindenki jobban él nálunk?

Szlovákia, Ausztria, Csehország, Szlovénia - ezek mind olyan országok, ahol mára már sokkal jobban élnek az emberek. A magyarok nemhogy kevesebbet, de szinte a legkevesebbet keresik az Európai Uniós országok közül. Ez derült ki az Európai Központi Bank felméréséből, amelyben húsz ország anyagi helyzetét vizsgálták.

2016 és 2017 első babái


szerző:
2017.01.02. 19:20
2016 és 2017 első babái

2850 gramm és 50 centiméter. Fél perccel éjfél után született 2017 első babája. A szülők csak január 6-ára várták, nem pont így tervezték a szilvesztert.

Segítettek rajta, most ő segít másokon

Elég egy váratlan betegség, vagy a biztos munkahely elvesztése, hogy az ember lába alól kicsússzon a talaj. István az Ökumenikus Segélyszervezetnek köszöni ma is, hogy amikor úgy érezte nincs tovább, akkor felkarolták. Gyulán saját példájával ma már ő bátorít másokat. A szervezet munkatársai szerint Debrecen környékén is egyre többen kerülnek perifériára.

Miért vannak olyan nagyszülők, akik kizárják az unokákat az életükből?

Azt mondják nincs ideálisabb szerep a családban a nagyszülőkénél. Nekik már csak szeretniük kell az unokákat, a felelősség a szülőké. Vagy mégsem?

A gépeltérítők megadták magukat

82 férfi. 28 nő és egy csecsemő. Szebha városában szálltak fel a gépre, aminek Tripoliban kellett volna landolnia. A pilóta és a tripoli repülőtér közötti kapcsolat egyszer csak megszűnt. Aztán a gép Máltán szállt le.

Elképesztő a világ legmélyebb alagútja

Mindössze három év alatt fúrták ki a világ legmélyebb alagútját, a Boszporusz alatt, amit most fel is avattak. Az építkezés során kitermelt földből hétszáznyolcvannyolc olimpiai úszómedencét, a beépített betonból pedig tizennyolc stadiont lehetne megtölteni, a felhasznált acélból pedig tíz Eiffel-tornyot lehetne felhúzni.

Több kategóriában is díjazták az RTL Klubot a Kamera Korrektúrán

Az RTL Klub több kategóriában is bezsebelte a Kamera Korrektúra díjakat, amelyet idén ötödször rendeztek meg. Itt azokat a produkciókat díjazzák, amelyek a leginkább hozzájárulnak a műsorkészítés fejlődéséhez. Száz pályázat érkezett, összesen huszonkét médiumtól.

Milliárdos csalás: elkapták Bróker Marcsit

Joggal bízhatott abban, hogy megússza, vagy ha mégis elfogják, nem adják ki Magyarországnak. Bróker Marcsi azonban tévedett. Nem a hírhedté lett karcagi nő az első, aki így járt. De hogyan adhatnak ki valakit, ha nincs a két ország között kiadatási egyezmény?

Élet a gyermekvállalás után: Mitől loboghat tovább a tűz?

Egy férfi és egy nő szerelme, amiből aztán egy család lesz. Egy párkapcsolatban ez a legboldogabb korszak, de egyben a legnehezebb is. A gyerek sír, már semmi sem ugyanaz. Hiába keresi a férfi azt a nőt, akit annak idején megismert, az a nő már édesanya és sosem lesz ugyanaz a cserfes csaj, mint aki a gyerek születése előtt volt.

 

Beláthatatlan katasztrófa felé rohanunk?

Az Északi sarkon jelenleg húsz Celsius-fokkal van melegebb, mint ilyenkor más években lenni szokott. Novemberben olyan szokatlanul meleg volt a Jeges-tenger vize, hogy nem tudott elkezdődni a jegesedés. Szakértők szerint kiszámíthatatlan következményekkel járhat a klíma ilyen gyors változása, és ez mindannyiunk életére érvényes. De mégis mi történhet néhány éven belül a Földön és mi mit tehetünk, hogy elkerüljük a katasztrófát?

Ki bírja ezt pénzzel?


szerző:
2016.12.01. 19:10
Ki bírja ezt pénzzel?

Mitől ennyire drágák az albérletek Budapesten és meddig emelkedhetnek még az árak? A helyzet az, hogy akinek pénze van, lakásba fekteti, és azt külföldieknek adja ki szinte hotelszolgáltatásként, néhány éjszakára. Ez ugyanis sokkal nagyobb haszonnal jár, mintha hosszútávra kiadná egy egyetemistának. Az Airbnb-s ingatlanokat már több országban szigorúan szabályozzák, nálunk ötször annyi lett az elmúlt években.

Ezek a legelképesztőbb keresztnevek

Idén jegyezték be Magyarországon a Berfin, Fenenna, Zejna, Mózsi és a Marlon nevet is. A ’60-as években még a Dóra vagy a Zsóka számított különlegesnek, amit külön kellett bejegyeztetni. A mai divatneveknél pedig még az is előfordulhat, hogy a névnek nincs névnapja.

Mennyit keresnek a világ vezető politikusai?

Változó, hogy melyik elnök mennyit keres. Európában ez az összeg körülbelül ötvenmillió forint, ennyit keres például a francia elnök, de egy szegényebb ország, például India miniszterelnöke évi harmincezer dollárt, azaz nyolc és fél millió forintot.

Kulisszatitkok Ivanka Trumpról

Donald Trump lánya, Ivánka is kivette a részét a választási kampányból, csakhogy amíg apja haja hétről hétre téma volt a sajtóban, az interneten addig ő ilyesfajta figyelmet nem kapott. Valószínűleg nem egy dollárt fizetett fodrászainak, mégis van köztünk, aki a jó gázsi ellenére is nemet mondott neki. A magyar bevándorló például, aki itthon még nem fodrász volt, de Amerikában már Lady Gagának is hajkoronát varázsolt.

A Trump család olyan, mint egy olasz família

Akkora elnöki család és annyi válás, mint Trumpé, még nem igazán volt a történelemben. Az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke, csaknem hetven éves, jelenleg harmadik feleségével él, a több mint húsz évvel fiatalabb Melaniával, aki eddig legfőképpen merész aktképeivel került a középpontban.

Milyen következményei lesznek a világra az amerikai elnökválasztásnak?

A most megválasztott Donald Trump amerikai elnök szerint a politikai korrektség az ország egyik legnagyobb problémája, a globális felmelegedés az egy kínai összeesküvés-elmélet, amelynek egyetlen egy célja van: kárt tenni az amerikai feldolgozóiparban. Hogy milyen hatással lesz a világra az új amerikai elnök politikája? Ennek járt utána a Fókusz stábja.

Örömkönnyek, döbbenet, kiábrándultság

Szélsőséges reakciók, extrém vélemények, az amerikai elnökválasztás eredménye lázban tartja a világot. Vajon milyen változást hoz majd az Egyesült Államok negyvenötödik elnöke, Donald Trump?  Hetek óta felfokozott választási kampány, show műsor, vagy valóság show zajlott a szemünk előtt, az esélyek napról napra  változtak. De mi történt az elmúlt huszonnégy órában? Örömkönnyek, döbbenet, kiábrándultság és győzelmi mámor, amíg Trump kijelentette, hogy minden amerikai elnöke lesz, addig Hillary a vereség után már ki sem állt hívei elé.

Amerikai elnökválasztás - kire voksolnának a magyar celebek?

Végre egy férfi erényekkel megáldott nő és egy nőcsábász férfi- ezt mondja az amerikai elnökjelöltekről Benkő Dániel, aki szerint a legjobb választás mégis csak ő maga lett volna. Eljött a szuperkedd, a világ az Egyesült Államokra figyel, mi pedig görbe tükrön át Pákóval, Aurelióval, Voksán Virággal latolgatjuk az esélyeket.

Veszély: Miért hal meg minden második ember Komádiban?

A Berettyóújfaluhoz közeli településen élők rettegnek, féltik a gyerekeiket, unokáikat. Szerintük az ivóvíz mérgező, és senki sem foglalkozik az ott élők segélykiáltásával.

Itt a magyar milliárdosok legújabb listája

A leggazdagabb magyar akár 2 teljes budapesti lakótelepet is megvehetne. 283 milliárd forintos vagyonával viszont a nemzetközi mezőnyben a dobogó közelébe sem kerülhetne. A leggazdagabbak listáján van, aki büszkén szerepel, és akadnak olyanok is, nem tudni hányan, akik nem. Inkább rejtőzködnek, vagy titkolják, mijük van, tartanak az irigyektől, vagy adott esetben a hatóságoktól.

Itt készülhetett a robbantásra

Megtalálták a körúti robbantó műhelyét, ahol a bombát készíthette. Egy Nagykanizsa melletti faluban, Homokkomáromban még tavasszal vásárolta a házat a férfi. A Zalai Hírlap szerint robbanóanyagot is talált a TEK és a Központi Nyomozó Főügyészség az épületben. Egyik középiskolai évfolyamtársa azt mondta, a robbantó gyerekként is sokszor furcsán viselkedett. Többször előfordult, hogy konyhakéssel a táskájában járt iskolába.

Exkluzív: nyilatkozott a körúti robbantó egykori padtársa

Nyilatkozott a Fókusznak a körúti robbantással gyanúsított férfi középiskolai évfolyamtársa, egykori padtársa. Azt mondja a férfi tizenhat évesen késsel járt iskolába, soha nem nézett senkinek sem a szemébe, nem voltak barátai, szinte ijesztően kilógott a sorból.

17 év után hagyta ott az edzőjét

Állítása szerint az újságból tudta meg pénteken Széles Sándor, hogy tanítványa, Gyurta Dániel szakít vele és edzőt vált - ezt Széles mondta a Fókusznak adott interjújában. Az edző 17 évig foglalkozott a világ- és Európa-bajnok úszóval, aki szerint Széles egészségügyi állapota miatt nem tudta őt segíteni az elvárt szinten. Gyurta Dániel ezentúl Nagy Józseffel készül, Széles azért reméli, még lesz alkalma beszélni volt tanítványával.

Gyurta Dani furcsa módon vált meg edzőjétől

Kirúgása után megszólal Gyurta Dániel eddigi edzője. Széles Sándor 17 év után a hírekből tudta meg, hogy elküldték. Vajon miért?

Magyar társulat a világ leghíresebb cirkuszában

A Fókusz riportere a világ egyik legjobb helyének tartott Montreálba utazott. Egy magyar artistacsoportot kísért el, akiket minden idők legsikeresebb cirkuszi társulatának kanadai központjába hívtak meg. Ilyen még nem volt.

Vége az Iszlám Államnak?


szerző:
2016.10.18. 17:45
Vége az Iszlám Államnak?

Az Iszlám Állam terrorszervezet utolsó mentsvárát bombázzák hétfő óta Irakban. A nyolcezerre becsült szélsőséges iszlamista fegyverest százezres nemzetközi hadsereg próbálja kiűzni. Várhatóan egymillió civilnek kell menekülnie. Több hónapig is tarthat a hadművelet? Mi lehet a hatása, következménye Moszul ostromának Szíriára és a világra?

Szén-monoxid: a két kislány halála megrendítette az országot

Két kilenc éves kislány halála rendítette meg az országot. A szadaiak gyászban. A családi ház előtt, ahol a gyerekek szén-monoxid-mérgezésben meghaltak gyertyák és mécsesek égnek. Ahogy a helyiek, úgy mi sem értjük hogyan történhetett a tragédia.  

Vállald fel magad, élj teljes életet!

Az előítéletek, a szóbeli vagy éppen a fizikai bántás miatt sokan nem merik és lehet, hogy soha nem is fogják majd felvállalni igazi érzéseiket és személyiségüket. Most, az önazonosság vállalásának napján mindenkit arra buzdítanak azok, akik már kiálltak a világ elé, hogy ne törődjenek másokkal, csakis a saját boldogságukkal.

Kinek, és mire kellhet 200 ezer feltöltőkártya?

Egy hajléktalan nevére vásároltak kétszázezer Sim-kártyát egy magyarországi boltban, azok a belga és francia hatóságok értesítették erről magyar kollégáikat, akik a terrorszervezetek felgöngyölítésén dolgoznak. De hogy lehet az, hogy ez nálunk senkinek sem tűnt fel? Hajléktalanok személyes adataival évek óta több bűncselekmény elkövetésénél is visszéltek már.

Rossz lenne az összes horoszkóp?

Aki eddig úgy tudta, hogy vízöntő, az mostantól inkább a bak jegy szülötteire vonatkozókat tanulmányozza? Újra fellángolt a vita, hogy miféle számítások alapján kerül valaki egy bizonyos csillagjegybe? Ami időszámításunk előtt háromezerrel még igaz volt a bolygók, a Nap és a Hold állására, az szakértők szerint ma már nem így van. Rossz lenne az összes horoszkóp? Már régóta hibásan készítik őket? Kellene egy tizenharmadik csillagjegy? Ez a téma még a szkeptikusokat is érdekelheti.

 

Hogyan túrhatja ki egy albérlő a tulajdonost a lakásából?

Sajnos nincs egyedül az a tulaj, aki elkeseredve mesélte a Fókusz stábjának, hogy képtelen bejutni a saját ingatlanába, mert a bérlője még a zárat is lecserélte. Megkerestük az albérlőt, aki lelkiismeret furdalás nélkül védi az igazát. Felháborítóan igazságtalan, vagy jogszerű, ha egy albérlő nem fizet, de marad?

Ők végzik a világ legfurcsább kutatásait

Érdekli, hogy miért vizsgálják magyar kutatók a pingvinek székletét? Sokan meglepődnek, de ez egy komoly, tudományos vizsgálat, amikért úgynevezett Ignobel-díjakat osztanak. Ez a világ leghíresebb citromdíja. Azok kapják, akik a legfeleslegesebb, de egyben a legvidámabb és legfurcsább kutatásokat végzik. Persze a magyarok ebben is az élen járnak.

Hol vannak a jó szakemberek?

Szinte eltűntek a szakmunkások az országból, de a háziorvosok is elfogynak nemsokára. 2020-ra a kisfalvakban egyáltalán nem lesz doktor, ha minden így marad. Itthon 150-200 ezer forintot keres egy háziorvos, Németországban majd másfél milliót. A tízszeres fizetéskülönbség túlságosan csábító. Kik dolgoznak akkor itthon? 

Merénylők nyomában: Mi lehetett az indíték és kiket csíptek el az eddigi robbantók közül?

A szombati robbantással kapcsolatban ezer kérdés van még mindig. Az egyik, hogy miért éppen 10 millió forint a nyomravezetői díj. Nos, az egyik legismertebb biztonságpolitikai szakértő szerint az alvilág miatt. Ez az összeg ugyanis már nekik is jelentős, így olyan információk is előkerülhetnek, amelyeket a rendőrök máshogy nem tudnának megszerezni.

Kell vagy nem privátszféra egy jó kapcsolatban?

Önöknek van titkuk a szerelmük, a párjuk előtt? Esetleg bele szoktak lesni az ő telefonjába, levelezésébe? Király Petiéknek még a jelszavuk is egyforma, Solti Ádám viszont felháborítónak tartja, szerinte válóok lehet, ha valaki megsérti a másik magánszféráját. Akkor most kell vagy nem privátszféra egy jó kapcsolatban?

Interaktivitás és hiperaktivitás a Fenntarthatósági napon

Interaktivitás és hiperaktivitás. Közösségi kezdeményezések, smart megoldások. Generációs különbségek, felhőbe küldött magánélet? Szombaton rendezik meg a 9. Fenntarthatósági napot, ami az okoskorszak esélyeiről és a jövőnkre gyakorolt hatásairól szól.

Ryan Gosling és Eva Mendes titokban házasodtak

Egy hollywoodi álompár titokban mondta ki a boldogító igent. Ryan Gosling és Eva Mendes több mint 5 év után házasodtak össze, ez idő alatt két gyermekük is született, a kétéves Esmeralda és a pár hónapos Amada. Az esküvőről senki se tudott, állítólag már hónapokkal ezelőtt megtartották.

Brad Pitt egy másik nőnél vigasztalódik?

Brad Pitt a pletykák szerint már egy másik nőnél vigasztalódik. Szerdán bombaként robbant a hír, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt elválnak. Egyes információk szerint Brad Pitt máris összemelegedett Marion Cotillarddal, akivel legutóbbi filmjük forgatásán melegedtek össze.

Exkluzív interjút adott a Modern Talking énekese

Megmutatjuk azt a férfit, akiért - nem is olyan régen - odavoltak a nők. Vállára omló sötét hullámos hajával, igéző, talán kicsit túlságosan is kihúzott szemével, nőies arcvonásaival szinte már meg sem kellett szólalnia. De, ő a Modern Talking-gal nemcsak hogy megszólalt, énekelt is! Négy év alatt százötven millió lemezt adtak el, saját bevallása szerint is értelmetlen szövegekkel. Thomas Anders exkluzív interjút adott a Fókusznak!

Furcsa tantárgyak: Mire jó a legómatek?

Míg egy átlagos iskolában a gyerekek matematikával, földrajzzal vagy éppen történelemmel bajlódnak, addig vannak olyan intézmények, ahol a legómatek, a storyline vagy éppen a tankocka is jól megfér a tanrendben.

Megvan az első magyar érem!

Testsúlyának több mint háromszorosát nyomta ki Nándi, ezzel ő a riói paralimpia első magyar érmese. De nemcsak tőle vártunk érmet, hanem a játékok talán legszexisebb sportolójától, a szépségkirálynővé választott, kajakos Varga Katalintól is.

Paralimpia: Nem volt zökkenőmentes a megnyitó

Hatalmas tűzijátékkal kezdődött el az idén 15. alkalommal megrendezett Paralimpia. A megnyitó legmeghatóbb pillanata az volt, amikor a brazil paralimpikon, aki egyike volt azoknak, akik a lángot vitték: elesett. De a közönség rögtön felállt és tapsviharral bíztatta a sportolót. Felsegítették és úgy folytatta útját, mintha mi sem történt volna.

Scherer, Stohl és Geszti megmondják, mitől stresszesek a férfiak

A férfiakat tönkreteszi a tudat, hogy el kell tartaniuk a családot? Sherer Péter, Stohl András és Geszti Péter is beszél arról, hogy mit kezd ezzel a felelősséggel és nyomasztja -e őket a pénzkeresés kötelessége.

Így spórolhatunk az iskolakezdésen

Átlagosan negyven és nyolcvanezer forint közötti összeget költenek a családok egy gyerek iskolakezdésére. Tehát sokan vannak, akik ennél kevesebbet. De, mit tud tenni az a szülő, akinek a havi fizetése sem elég a füzetekre, ceruzákra, iskolatáskára? Két nehéz helyzetben lévő anyuka spórolós praktikái suli előtt.

Aurelio is Trumpot támogatja?

Még mindig van világsztár, aki Donald Trumpot támogatja. Annak ellenére, hogy szinte az egész sztárvilág beállt már Hillary Clinton mögé. Mike Tyson és Brithney Spears viszont továbbra is a nőgyűlölő és rasszista kiszólásairól elhíresült, botrányhős milliárdosban hisznek. És most már Aurelio is, aki tőlünk tudta meg, hogy Donald Trump egyáltalán létezik.

Megérkezett az aranygép, ott voltunk a hazatérésnél

Bár aranygépnek hívják, de nyilván nem csak az aranyérmet szerzett sportolók jöttek haza vele Rióból. Már a reptéren operatőrök és fotósok hada fogadta őket, aztán a Syma csarnokban már rajongók ezrei. A sportolók őket is nagyon várták, de persze a családjuk itthon maradt tagjait szerették volna leginkább magukhoz ölelni. Aztán, mivel profik és nagyon kedvesek is, nekünk is válaszoltak.

Van, ahol ingyen sörözés jár az olimpiai aranyért

85 milliméter és 500 gramm. Ekkora egy riói aranyérem, ami összesen 564 dollárt, azaz 155 ezer forintot ér. Egy aranyéremben mindössze 6 gramm arany van, a többi – a maradék 494 gramm: ezüst.

Sikeres volt az olimpia?


szerző:
2016.08.22. 19:15
Sikeres volt az olimpia?

A magyar női kajak négyes fél hajóval verte meg  a világot az olimpián. Ez volt az utolsó aranya a magyar csapatnak Rióban.  A sok magyar győzelem ellenére a Fókusznak nyilatkozó sportközgazdász szerint ez bizony nem volt sikeres. De vajon miért?

Olimpia dopping: Bármikor kiderülhet bármi

Hogy lehet az, hogy csak az éremátadás után derül ki valakiről, hogy doppingolt? Miért őrzik meg a versenyzők az ellenőrzésen leadott mintáit tíz évig? A magyar sportolók között is voltak az olimpiák történetében olyanok, akiknek vissza kellett adniuk az érmüket és volt, aki csak hónapokkal az olimpia után tudta meg, hogy dobogós helyen végzett.

 

A magyar lányok a legszebbek a riói olimpián?

Ha szépségversenyt rendeznének az olimpián a magyar lányok ott is dobogósok lehetnének! Vajon mit szól Kapás Bogi és Jakabos Zsuzsa a rajongók olykor már zavarba ejtő kommentjeihez?

Exkluzív Sziget-interjúk: John Newman és Tinie Tempah

A Fókusz riportere igazi nagyvadakat vadászott le a Szigeten, Tinie Tempah, az angol rapper csak az RTL kamerái előtt állt meg. Interjút adott John Newman is, aki egy héttel a fesztivál előtt jelentette be, hogy kiújult az agydaganata, és a drogtúladagolást túlélő "Derik Vibli" is tiszta fejjel beszélt riporterünkkel.

Az olimpia óta ennyit fordult a világ sportolóinkkal

Gondolta volna, hogy a most már háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a felkészülés idejét végig poénkodta és táncolta férjével? És azt, hogy Kenderesi Tamás nem hitte volna, hogy jobb lehet Cseh Lacinál, de még példaképénél Michael Phelpsnél is? A Fókusz stábja összeszedte a riói olimpia eddigi történéseit a magyar mezőnyben.

Laux József évek óta magányosan élt egy idősek otthonában

Az Omega együttes egyik alapítója egyedül nézett szembe a betegségével, de barátai és családjai is látogatta, igaz nem nap, mint nap. Kóbor János azt mondta nekünk, érezte, hogy amikor legutóbb találkoztak, az már a búcsúbeszélgetésük volt.

Exkluzív: Rió egyik nyomornegyedében jártunk

Amikor Michael Jackson a Santa Marta favellában forgatta egyik szenzációs klipjét, a helyi drogbanda vezetője személyesen szavatolta a biztonságát. A zenész később meghálálta a szíveslátást. Riporterünket egy helyi öt gyerekes férfi vezette, ott, ahol a rendőrök ma is csak kibiztosított fegyverrel mernek megjelenni.

Túl korán kezdik a tinik


szerző:
2016.08.03. 19:00
Túl korán kezdik a tinik

Lehet, nem hiszik el, hogy minden harmadik fiatal még nincs tizenhárom éves, amikor már megszerzi első szexuális élményét, de egy friss kutatás erre az eredményre jutott. A nekünk nyilatkozó tizennyolc évesek is azt mondják, hogy ők jönnek zavarba attól, hogyan viselkednek a hatodik, hetedik osztályba járó kamaszok, miközben fogalmuk sincs arról, milyen veszélyes ez.

Nálunk kinél, és milyen fegyver lehet?

Világszerte felháborodást és óriási vitákat váltott ki az új fegyvertartási törvény, ami Texas államban engedélyezi, hogy a huszonegy évesnél idősebbek akár az egyetemre is fegyverrel járjanak. Tényleg ez lehet a jó megoldás, a jó válasz az iskolai lövöldözések megfékezésére, a tragédiák elkerülésére? És, mi a helyzet itthon?

Botrány lett egy meleg csókból

Egy budapesti romkocsmában dolgozó biztonsági őrnek nem tetszett, hogy Breno, a brazil fiú nyilvános helyen csókolja meg párját. Az őr a felszólítás után, a második csóknál kidobta a párt. A kocsma tulajdonosa azonnal elbocsátotta a biztonsági őrt, és elnézést kért a pártól, valamint a barátaiktól is.

Magasabb bérek, gyors ügyintézés: mi olyan vonzó Ausztriában?

Magyar pincér, magyar eladó és magyar „ki nevet a végén” egy osztrák faluban. Bertalan Felsőcsatáron, Péter Toronyban él. De eszük ágában sincs Magyarországon dolgozni. Nem csoda. Mivel alig több mint 20 kilométerrel arrébb, az osztrák-magyar határon túl, csaknem 4-szer annyit tudnak keresni, mint itthon.

Hogyan lehetséges az, hogy Donald Trump, a milliárdos üzletember, nulla politikai tapasztalattal vezet Hillary Clinton előtt? Egyik legfőbb támogatója és jóbarátja, a magyar Varga Ildikó szerint azért, mert ha hiszik, ha nem: Trump egy csodálatos ember.

Ernyei Béla szerint Nico Rosberg fantasztikus

Mármint, hogy világsztár létére visszafogott, kedves és alázatos. Persze mindezt hiába mondtuk volna azoknak, akik nem őt, hanem csapattársát, Lewis Hamiltont várták csütörtök este. Ugyanis mindenki meglepetésére nem a jelenlegi világbajnok ment el egy budapesti rendezvényre, hanem a monacoi születésű, félig finn versenyző. Ki tudja, lehet, most, hogy Nico-t is megismerték, páran átpártolnak hozzá. Ernyei Béla biztosan.

Trump: Milliókat sértett már meg nyilatkozataival

Most már biztos, hogy a milliárdos üzletember Donald Trump a republikánus elnökjelölt. Még annak ellenére is, hogy folyamatosan emberek tömegeit sérti meg és a modell felesége egy az egyben lenyúlta Obama feleségének nyolc évvel ezelőtti beszédét. A nála 25 évvel fiatalabb modellt 10 éve vette feleségül, akiből most akár First Lady is lehet.

A terror után: Nizza még mindig sokkos állapotban

Az olyan terrortámadást, mint amilyen Nizzában történt múlt péntek éjjel, soha nem lehet elfelejteni. Persze az idővel tompul majd az emléke, de mostantól ez a város is egy olyan hely lesz, ahol egyszer egy őrült merénylő megölt 84 ártatlan embert a tengerparton. Az ott élők szemmel láthatóan még nagyon félnek és tele vannak haraggal is.

Mi történt tegnap Nizzában?

Július 14-én tűzijátékkal ünnepelték a franciák nemzeti ünnepüket, amikor egyszer csak több ezer ember kezdett sikítozva menekülni, mert egy hatalmas teherautó száguldott végig az embereken.

Mennyi pénzből gazdálkodik egy magyar nyugdíjas?

Négyszer akkora nyugdíjból gazdálkodik egy itt élő finn vagy osztrák nyugdíjas, mint egy magyar. Míg a hazai idősek az unokáknak spórolnak, amennyit tudnak, addig a külföldiek utazgatnak, pihennek, és borászatot terveznek.

Eb: francia és portugál hajrá

Rendhagyó riportot készített a Fókusz az Eb döntő nagy összecsapásáról. A videóban Török Réka és Polgár Gáza riporterek párhuzamos dimenzióit láthatják francia, illetve portugál szemszögből. Lábjegyzet, jó lett volna, ha az egyik szemszög a magyar.

Ijesztő: halállal végződhető állatharapások

Egy denevérharapás miatt majdnem meghalt az a férfi, aki a Fókusznak mesélte el történetét.

Mennyit ér a focistáknak az Eb szereplés?

Két hete még "csak" tíz millió eurót ért, a labdarúgó Európa-bajnokság legfiatalabb játékosáért ma már legalább húsz millió eurót kellene fizetnie annak aki klubcsapatában építeni szeretne rá. Kiderül, hogy a magyar válogatott tagjai számára mekkora mérföldkövet jelentett az Eb részvétel, Juhász Rolandéban mindenképpen meghatározó döntéshez vezetett.

Hogyan hathat ránk, hogy az ISIS körül szorul a hurok?

Hová vezet, ha már a muszlimok szent helye sem szent az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek? Hogyan hathat ránk, hogy az ISIS körül szorul a hurok? Hogy területeket veszítenek, milliárdos üzletember támogatóik kihátrálnak a szervezet mögül, és vezetőiket sorra kapjál el? Bármilyen furcsa a biztonságpolitikai szakember szerint még szadistább és őrültebb merényletekhez vezethet mindez.

Paul Potts kamerájával együtt fedezte fel Szegedet

Paul Potts, az első Britain’s Got Talent nyertese fél évvel ezelőtt járt utoljára Magyarországon, akkor a magyar tehetségkutató sztárvendégeként mutatta meg fantasztikus hangját. Most a Szegedi Szabadtéri Játékok 85. évadában, a nagyszabású Wagner opera, A bolygó hollandi vendégeként csodálhattuk meg a világsztárt.  

Fura arcok a VOLT Fesztiválon, akik bármire képesek

Vannak, akik elvegyülni mennek a fesztiválokra és olyanok is, akik éppen, hogy kitűnni szeretnének a tömegből. Ezért pedig szinte bármire hajlandóak. Magukra vesznek őrült ruhákat, maszkot, vagy nem szólalnak meg senkinek. Íme, a VOLT legfurább vagy mondjuk úgy, furának látszani akaró figurái.

VOLT: ilyen magasról lehet gyorsan a mélybe jutni Sopronban

Hivatalosan is megnyitjuk a fesztiválszezont. Elsőként a VOLT-ról jelentkezünk naponta a legkülönlegesebb történetekkel, és világsztár interjúkkal. Ezúttal megmutatjuk, milyen gyorsan lehet magasról a mélybe jutni Sopronban.

150 ezer fesztiválozót várnak Sopronba

Több ezren álltak sorba, hogy bejussanak az idén 21. alkalommal megrendezett VOLT fesztiválra. Összesen 150 ezer fesztiválozót várnak Sopronba. A rengeteg sztárfellépő mellett 10 helyszínen több mint 200 fantasztikus programmal készültek a szervezők. A fesztiválozókra több száz fős biztonsági szolgálat ügyel.  Aki pedig Ausztriát is látni szeretné, az felülhet a 18 méter magas Sopron Eye-ra. A Fókusz stábja mindennap jelentkezik majd a VOLT-ról.

Egy ország élteti a magyar válogatottat

Foci szempontból nagyon klassz két héten vagyunk túl. És az egészben talán az a legjobb, hogy megint van remény arra, hogy lesz itt jó foci. Az is biztos, hogy az itthon és Franciaországban drukkolók egyaránt kitettek magukért, és ezekben a percekben is éppen éltetik a magyar válogatottat a Hősök terén. Ott van közöttük riporterünk, Török Réka is.

Az Eb legviccesebb, leglátványosabb figurái

A Fókusz stábja megtalálta a magyar szurkolói falu legidősebb és legfiatalabb focirajongóját, megkereste az Eb legviccesebb, leglátványosabb figuráit is. Van köztük nászutas, Elvis Presley hasonmás, és vannak olyan srácok is, akik magyar huszárnak öltöztek.

Miért nem veszik figyelembe válásnál a gyereket?

Nagyon kényes téma a válás. Ennél kevés intimebb dolog van egy családban. Főleg, ha gyerek vagy gyerekek is vannak. Sajnos néha az egyik vagy mindkét szülő figyelmen kívül hagyja, hogy mit szeretnének a gyerekek. Ilyenkor jön a gyámügy és egy bírói döntés arról, hol lakjon a gyerek. De mi van, ha neki nem jó ott? Most egy olyan történet jön, ahol éppen ez a helyzet, de ez nem mindenkit érdekel.

Király Gábor mackónadrágja fogja halálra rémíteni Cristiano Ronaldót?

Szerdán még a Trash Talk stábja is csatlakozik a kanadai tévésekhez és mackónadrágban mennek dolgozni. Hogy miért? Hogy halálra rémítsék Cristiano Ronaldót és megmutassák: Király Gábornak és a magyar csapatnak szurkolnak. Egyébként a külföldiek mellett már itthon is rákattantak a melegítőnadrág őrületre. Van olyan iskola, ahol még a tanévzáróra is szürke mackónadrágban mennek a diákok, már ahol nem halasztották el az ünnepséget az esti mérkőzés miatt.

Stieber Zoltán édesanyjával szurkoltuk végig a szombati meccset!

Lovaskocsival érkeztek a szurkolók az osztrák-magyar meccs egyik sztárjának, Stieber Zoltánnak hazájába, Sárvárra. Stieber anyukája is megérkezett, akit mindenki ölelgetett.

Magyarország vs. Izland: Vajon ki lesz a hangosabb?

A magyar szurkolói falu Franciaország keleti részén helyezkedik el. Az Eb faluban már mindenhol magyar zászlók lógnak, már mindenki készül a szombati meccsre. Közben az izlandiak is már elindultak Franciaországba, hogy egy emberként biztassák a csapatukat. Ők is több ezren lesznek. Már csak az a kérdés, hogy ki lesz a hangosabb?  

Újabb rekordokat ért el a magyar válogatott

Magyarországon igazi fociláz van a magyar csapat keddi győzelme óta. Ráadásul a focistáink nemcsak győztek az osztrákok ellen, hanem újabb egyéni rekordokat is felállítottak a meccs során.

Ma több a szűz, mint a '60-as években

Manapság egyre többen vannak, akik még 30 fölött se voltak senkivel. Friss felmérések alapján ma több a szűz, mint a ’60-as években. És ez első sorban a férfiakra jellemző.

Örömmámorban úszik az ország

Az európai sajtó szuperlatívuszokban ír a magyarok csapatjátékáról, mi pedig megélhettük azt, amiről nagyszüleink meséltek, hogy egy emberként örül az ország, megáll a forgalom, és még az autópályán is a magyar-osztrák meccs végeredményét írják ki a közlekedés irányító táblára.

Nő kerülhet a világ élére

Ki az a nő, aki a történelemben először a világ legnagyobb hatalmának elnöke lehet? Mit tud Hillary Clinton, milyen családban nőtt fel, és mi motiválja most az elnöki címért vívott harcban? Mennyit változtathat a világon, ha ő lenne az Egyesült Államok első elnöknője? Kik a világ legbefolyásosabb női, vezető asszonyai, mennyire fontos az ő szerepük mindannyiunk életében?

Törvények, amiket nem tartunk be

Csendháborítás, alkoholfogyasztás közterületen, dohányzás aluljárókban és buszmegállókban vagy éppen a kutyák láncon tartása. Ezek mind-mind olyan törvények, amiket nem tartunk be. Szabályszegők vagyunk, vagy nem ellenőriznek? Ha pedig nem ellenőriznek, miért vannak ilyen törvények?

Kiscsécs és Csopak: két falu, amik fényévekre vannak egymástól

Általában minden gyerek várja a nyári szünetet, főleg akkor, ha van miért. Csopakon a nyaralás miatt várják, Kiscsécsen meg azért, hogy be tudjanak segíteni a szülőknek. Mindkettő falu, mégis fényévekre vannak egymástól. Kiscsécsen egyetlen bolt sincs, de még kocsma se. Mindenki közmunkás, kitörési lehetőség nem igazán van.

Mit tehet egy nő, ha a szerelme megfertőzte HPV vírussal?

Tanulságos Violetta vallomása, huszonegy éves volt, amikor első partnerétől megfertőződött a szexuális úton terjedő HPV-vel. A human papillomavírus miatt évente 500 nő veszíti életét Magyarországon, vagyis szinte minden nap ketten halnak meg azért, mert nem derült ki időben az állapotuk. Pedig meg lehet előzni a bajt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való