KERESÉS search-close

"Újvári Mihály" szerzővel ellátott tartalmak

Újvári Mihály

Újvári Mihály által létrehozott tartalmak (100):

Koreai atomfenyegetés: mi lesz a vége?

Süvöltő rakéták és népünnepély az egyik, míg komoly aggodalmak csapatösszevonások és félelem a másik oldalon. Az utóbbi napokban fokozódott az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti feszültség, amit a kommunista diktatúra állandó fenyegetései és ballisztikus atomrakéta kísérletei generáltak. Vajon, mi lesz a vége a két világhatalom közötti feszültségnek?

A teljes adást ITT nézheti meg!

Baji Balázs világsikere


szerző:
2017.08.08. 19:30
Baji Balázs világsikere

Balázs szülei Békéscsabán a föld fölött járnak örömükben. Megmutatjuk, honnan és hogyan jutott el a gátfutó a világ legjobbjai közé. Gyönyörű szupermodell feleségével pedig korábban többször is forgattunk már a Fókuszban.

A teljes adást itt nézheti meg! 

Van jogunk ahhoz, hogy magunk döntsünk a halálunkról?

Eutanázia. Vajon engedélyezni kell vagy tiltani? Csak az élethez van jogunk, vagy ahhoz is, hogy magunk döntsünk saját halálunkról? Az eutanáziáról több riport is készült. Minden alkalommal elhangoztak érvek és ellenérvek mind a gyógyíthatatlan betegek, mind pedig az orvosok részéről. Most egy szentesi asszony esete miatt vált újra aktuálissá az eutanázia kérdése.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Szívbemarkoló: így örültek a gyerekek, aki életükben először látták a Balatont

Tarnabod heves megye középső részén, egy hátrányos helyzetű kistérségében a Tarna patak partján terül el. A mindössze 629 fős községben elképesztő a szegénység. Az itt élő gyerekek a nyári szünetben jobbára csak lézengenek az utcán, vagy lejönnek fürdeni  a patakhoz. Nyaralásra nincs pénz. Sokaknak még a mindössze 16 km-re fekvő Heves város is elérhetetlen. Egy ide született gyerek egyetlen esélyét a kiszakadásra a Máltai szeretetszolgálat jelenti, ami gyerekházat, tanodát valamint óvodát és iskolát is működtet a településen.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Özönvíz és jégeső: körkép a tegnapi viharról

Égszakadás, jég szakadás, sárlavina és özönvíz. katasztrófa filmekbe illő jelenetek szemtanúi lehetett tegnap szinte mindenki. Az országon átvonuló vihar fákat csavart ki oszlopokat döntött le és valóságos lagúnává változtatta több nagyváros utcáit. Eger belvárosában a víz a csatornafedelet megemelve valóságos gejzírként tört fel a mélyből. De nem csak itt volt drámai a helyzet.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Leszámolás a szándékosan szabálytalan parkolással

Vannak olyanok, akik fittyet hányva a vezetési kultúrára, oda parkolnak, ahova csak akarnak. A Fókusz riportere utánajárt annak, hogy kik azok, akik a városi dzsungelben pökhendi oroszlánként viselkedve keserítik meg társaik életét.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Az ott lakóknak elegük van a bulinegyedből!

Itt a nyár a féktelen bulik a szombat esti megőrülések, legénybúcsúk időszaka. Ilyenkor csak úgy özönlenek hozzánk a turisták. Van, aki csak szolid városnézésre látogat ide, de akadnak olyanok is, akik bölénycsordákat megszégyenítő módon esténként csapatokba verődve kocsmáról kocsmára járva letarolják a belvárost. Na ezek azok a szenvtelen, önfeledt esték mikor az itt lakók tudatában új értelmet nyer a Szombat esti láz.

Ide kattintva, megézheti a teljes adást!


 

Budapest Pride: Nyitottság kordonok nélkül

Minden második magyar tapasztalta már a munkahelyén, hogy valamiért hátrányosan megkülönböztették. Hogy nem a teljesítménye, hanem a neme, kora, esetleg származása, bőrszíne, vagy szexuális hovatartozása miatt ítélték meg. Azok a nagyvállalatok, világcégek, amelyeknek vezetői, dolgozói a Budapest Pride-on felvonultak csak a tudásuk, kreativitásuk, a munkájuk alapján szeretnének bárkit értékelni. Nyitottak. Egyébként a tizennyolc évnél idősebb magyar fiatalok több, mint nyolcvan százaléka is ilyen, nyitott munkahelyen szeretne dolgozni. Nézze vissza a teljes adást ITT!

 

Mit szól az utca embere a vizes vb-hez?

A vizes vb mindössze két órás megnyitója 3,4 milliárd forintba kerül majd. Majdnem kétszer annyiba, mint az idei Sziget fesztivál nagyszínpadának összes fellépője együttvéve. Ráadásul Emeli Sandé lemondta a fellépést. Vajon a magyarok kit hívnának meg helyette? A Fókusz megkérdezte nézőit.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Veszély: eddig 33-an fizettek életükkel, mert tilosban úsztak

Csak a Dunában eddig 33-an fulladtak vízbe idén és még csak most kezdődik a strandszezon, amikor előkerülnek a jetskik a kajakok, és elözönlik a partokat az úszni nem, vagy csak alig tudó fürdőzők, akik sokszor nem mérik fel saját képességeiket vagy egyszerűen fittyet hánynak a szabályokra.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Cuki: a magyar malac, aki kutyaként éli életét

Nem akármilyen kényeztetésben van része annak a kalotaszegi kutyusnak, akit egy kismalac masszíroz meg minden nap. Mivel Dobee, - így hívják a röfit,- kutyák közt, kutyaként nevelkedve nőtt fel, így nagyon jól kijön szőrös négylábú barátjával, és még az "Ül!" parancsnak is engedelmeskedik.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Ezen a repülőgépen mindenkinek halálfélelme volt

Mindenki előtt lepergett az élete, miközben rázkódtak az ülések az Air Asia Perth-ből Kuala Lumpur felé tartó járatán az ausztrál partok fölött. Az Airbus A330-as járatán utazó 359 ember egy centrifugáló mosógép tetején érezhette magát. A cseppet sem vicces viszont annál inkább félelmetes jelenséget a repülőgép hajtóművének meghibásodása okozta. A teljes adásért katt: IDE!

Olcsó pancsoló tippek városban ragadtaknak!

Két riporterünk békatalppal, napernyővel bevetette magát a városba, hogy kipróbálja, hogyan vakációzhat az, aki egy strandra sem tudja befizetni a családját. Az izzadó panelek között egyébként hőségriadóban még néhány szökőkútban is szabad pancsolni, rendhagyó riportunkban azt is mutatjuk, hogyan csinált medencét a konyhából két fiatalember. A teljes adásért katt: IDE!

Parndorfi ügy: út a halálba

1200 embert csempésztek összesen illegálisan Nyugat-Európába azok a bűnözők, akik most a parndorfi-ügy miatt állnak a magyar bíróság előtt. Két éve hetvenegy embert zártak egy szellőzés nélküli dobozos teherautóba, aztán magukra hagyták őket, amikor forró lett a talaj. Mindenki meghalt a csomagtérben.

Elrabolták a holland Keresem a családom stábját

Elrabolták a holland Keresem a családom stábját Kolumbiában. A kint Spoorloos néven futó műsor két újságírója egy Hollandiában évekkel ezelőtt örökbefogadott kolumbiai gyermek édesanyját kereste, ezért voltak az országban. Derk Bolt műsorvezetőnek és Eugenio Follender operatőrnek a hétvégén veszett nyoma Catatumbo régióban, ami nincs messze a venezuelai határtól.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Ha nagyok lesznek, lehet, hogy rendőrök lesznek?

Szirénázó, rendőr, mentő és tűzoltóautók lepték el szombaton a XXII. kerület főterét. A budafoki rendőr, katasztrófavédelmi és mentőnapon ismerkedhettek meg kicsik és nagyok a  tűzoltók, a mentők és a kerületi zsaruk munkájával. A sok érdekes látnivaló mellett felléptek az X-Faktor sztárjai Opitz Barbara és Vince Aliz Liza is. A rendezvényre kilátogattak a Barátok közt és az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai is.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

II. Erzsébet királynő

Hagyományos katonai pompával ünnepelték meg szombaton Londonban a 91 esztendős II. Erzsébet királynő „hivatalos” születésnapját. A nyugati világ legidősebb és leghosszabb ideje – 1952 óta, – regnáló uralkodójának „hivatalos” születésnapi ceremóniáját, a színpompás Trooping the Colour parádét-t hagyományosan júniusban rendezik meg, a hónap második szombatján, melyen rendszerint a teljes királyi család is részt vesz.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Eltörte a bordáját, mégsem hibáztatja fiát Szilágyi István

Ez év márciusában érkeztek az első hírek, hogy mindenki Lópici Gáspárja, azaz Szilágyi István iszonyatos nélkülözésben él. Akkor Művészek a Művészekért Alapítvány gyűjtésbe is kezdett, de az összegyűlt pénzt végül nem merték odaadni az idős színésznek, mert féltek, hogy elveszi tőle a fia. Szilágyi István még mindig védi a fiát, azok után is, hogy az úgy megverte idős édesapját, hogy bordája tört.

Újrakezdődik a lúggal leöntött asszony pere

Váratlan fordulat következett be az utóbbi évek legszörnyűbb szerelmi bosszújának áldozata ügyében. A tárgyalás előtti reggel a lúggal leöntött Erika kérésünkre dokumentálta hogyan készül a napra, amikor talán lezárulhat ez a több éve húzódó, fájdalmakkal és megaláztatásokkal teli időszak, és ami után új életet kezdhet. De, mint a tárgyalás előtti napon adott interjúban mondta bízni már nem bízik, csak remél.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

 

45 milliós rejtély


szerző:
2017.06.09. 19:15
45 milliós rejtély

Újabb fordulatot vett az ország talán legfurcsább és leghosszabban tárgyalt gyilkossági büntetőpere a debreceni törvényszéken. Hatalmas médiaérdeklődés övezte Burka Ferenc és fia, immáron 18 éve húzódó büntetőperét. Először az apa érkezett a tárgyalásra, őt követte fia, aki nem kívánt nyilatkozni, sőt felvételt sem készíthettünk róla.

UFO-t filmezett egy drónos operatőr

Azonosíthatatlan repülő tárgyakat filmezett le véletlenül drónjával Farkas Attila május 17-én, Zalacsányban. A furcsa gyors mozgású pontokat csak otthon vette észre mikor átnézte a felvételeket és teljesen el volt képedve a látottaktól.

Hitek és tévhitek a napozás hasznáról és veszélyeiről

Csak úgy kanyarodnak a tökéletes idomok a naptej alatt hisz a szikrázó napsütésben nem árt egy kis védelem. Voksán Virág és Béres Anett már bikinibe is bújt és megvillantotta bájait a beach-en. Napozni azonban ők is csak mértékkel szoktak. A Fókusznak elárulták, ők mire figyelnek oda!

Hova tűntek a szakemberek?

Építőipar, vendéglátás, autószerelés, szinte felsorolhatnánk az összes szakképzést igénylő munkát, amiben emberhiánnyal küzdenek a cégek ma Magyarországon. Eközben 2016-ban 81 ezer magyar származású csecsemőt anyakönyveztek külföldön...

Tényleg nagyobbra nőnek a gyerekek, mint az előző generáció?

 Orvosi tény, hogy generációról generációra nő az átlag magasság. De hol lesz ennek a vége? Párszáz év múlva már három méteres emberek sétálnak az utcán? Arra is kíváncsiak voltunk, hol lehet ruhát szerezni az egyre nagyobb gyerekeknek.

 

Magyarországon ezekkel a szakmákkal lehet a legjobban keresni

Bróker, politikus, IT szakember, légiforgalmi irányító. Eléggé eltérő területek egyvalami azonban közös bennük. Mégpedig az, hogy mindegyikért álomfizetést lehet kapni. Így nem csoda, hogy egy-egy munkavállaló havi fizetése meghaladja sokak több éves jövedelmét is.

Fatális tévedés: névazonosság miatt kell börtönbe mennie az ártatlan férfinak?

A Fókusz történetének legszürreálisabb riportja egy férfiról, aki már a behívót várja a börtönbe, mert állítólag cigarettát csempészett. A bűncselekményt többen követték el, mindenki beismerte bűnét és azt is, hogy ők ezt a férfit nem is ismerik. Azt állítják, hogy az ő bűntársuknak ugyanaz a neve, mint ennek a férfinak, de teljesen máshogy néz ki. A névazonosság miatt, lehetséges, hogy a bíróság egy ártatlan embert ítélt el?

Meghalt Gyurcsok József, a magyar távgyógyítás úttörője

A villanyszerelőből lett egykori jós, Gyurcsok Jószef energiagyógyász és egyházalapító több agyvérzés után hatvanhat éves korában hunyt el április 11-én.

Folyamatosak a zavargások a török városok utcáin

Szerda óta folyamatosak a zavargások a török városok utcáin. Mivel a török választási bizottság elutasította az elnöknek teljhatalmat adó népszavazási eredmény megsemmisítésére vonatkozó indítványokat.

Az előzetesben verték halálra az ártatlan fiút

A Fókusz stábja felkereste annak a fiatalembernek az édesanyját, akit még az előzetesben vert halálra cellatársa. Máté órákig feküdt eszméletlenül, mire a reggeli ébresztőnél észrevették, hogy baj van. Édesanyja két hónapig reménykedett, hogy felébred a kómából, időközben fel is mentették, de ő ezt már soha nem tudhatta meg. A fiú ügyvédje most kártérítést szeretne az anyának, akinek ara sincs pénze, hogy eltemetesse a fiát.

Brutális gyilkosság


szerző:
2017.04.13. 18:05
Brutális gyilkosság

Felkavaró történet! Nem jogerősen 9 év börtönt kapott az a zagyvarékasi lány, aki barátjával közösen, majdnem 100 késszúrással ölte meg az anyját, mert az nem akarta engedni, hogy a pár együtt legyen. A fiú 10 évet kapott, de ügyvédje enyhítésért fellebbezett.

Vizsgázik a demokrácia


szerző:
2017.04.05. 17:45
Vizsgázik a demokrácia

Tényleg a szabad gondolkodás, a tudomány szabadsága került veszélybe Magyarországon is? Vagy annál is több? Sebestyén Balázs és a Reggeli Show műsorvezetői kikeltek magukból az egyetemi ügy miatt. A magánegyetemek bezárása, a túlságosan szabadon, vagy a központilag elvárttól eltérően gondolkodó tanárok elbocsájtása vagy bebörtönzése, a török és orosz példák pedig kétségbeejtőek.

Orosz terror: Hős lett a metróvezető

Hősként emlegetik a metróvezetőt, aki a szentpétervári robbantáskor nem állt meg, hanem továbbvitte a szerelvényt a következő állomásig. Sok ember életét menthette meg ezzel. Öngyilkos merénylő házilag gyártott szöges bombával robbanthatott hétfőn kora délután, tizennégyen meghaltak és 45-en megsérültek.

Lyukóvölgy: Közép-Európa egyik legnagyobb nyomortelepe

Van egy falu Magyarországon, ami igazából nem is falu, hiszen a senkiföldjén fekszik. Kitaszítottak, ellehetetlenültek és reményvesztettek költöztek oda. Persze vannak, akik még előttük. Őket viseli meg igazán, hogy mostanra szinte mindent ellopnak, ami tüzelővé tehető, és senki se tud értük tenni semmit. A 6 km hosszú völgyben közel négyezer reményvesztett ember él. 50%-uk jövedelem és képzettség nélkül. Igazi Isten háta mögötti hely ez. Busz is csak naponta kétszer jár itt. Nincs villany, víz, gáz, iskola, óvoda, közért, de még utcanevek se.

Miért boldogtalanok a magyarok?

Magyarország a világ 75. legboldogabb országa. Ez a középmezőny, de jó hír, hogy a tavalyi felméréshez képest, - ahol a 91. helyen álltunk- sikerült javítani. Ennek ellenére a környező országok közül mindenki boldogabb nálunk. De, miért vagyunk mi magyarok boldogtalanabbak a környező országoknál?

Miért kellett Ricsinek és Bálintnak meghalnia?

Miért kellett meghalnia az ifjúsági világbajnok kajakosnak szombat éjjel? Hogyan száguldhatott fékezés nélkül autójába a tragédia okozója? Megszólal Janza Ricsi barátnője és mutatjuk hogyan emlékeztek a sport és volt diáktársak a vétlen autóban ülő két áldozatra.

A kórházban tartóztatták le

A kórházban fekszik, de már előzetes letartóztatásba helyezték azt a sofőrt, aki miatt - a gyanú szerint - szombat hajnalban két fiatal halt meg. Kocsijával - a BLIKK szerint- részegen, fékezés nélkül, százharminc kilométer per órás sebességgel csapódott bele egy a pirosnál álló autóba, amiben ketten ültek. Az egyik áldozat a huszonegy éves Janza Richárd világbajnok kajakos volt. Barátnője nyilatkozott Híradónknak. Azt mondta: a fiú a világ legjobb embere volt, már közös jövőjüket tervezték.

Hogyan védekezzünk a zsebesek ellen?

Újabb zsebtolvajt fogtak el a rendőrök Budapesten, a férfit sikerült tetten érniük, az esetet térfigyelő kamera is rögzítette. Naponta átlagosan 25-en tesznek feljelentést zseblopás miatt. A Fókuszban korábban forgattunk egy profi zsebessel, aki megmutatta nekünk hogyan kínáljuk fel szinte önként értéktárgyainkat a tolvajoknak.

Továbbra is rettegnek a Bikás parki kutyások

Gyanakodva szaglászik körbe Dió a cocker spániel. Nem árt az óvatosság, ugyanis mostanában szörnyű dolgok történnek a XI. kerületben a Bikás park környékén. Körülbelül egy hónapja mérgezett hússal és virslikkel tartja rettegésben egy ismeretlen, vagy ismeretlenek őt és önfeledten játszó társait.

Costa Concordia: ártatlan vagy tömeggyilkos a megvádolt kapitány?

Öt évvel az évtized hajóbalesete, a Costa Concordia tragédiája után a luxushajó kapitánya új videókat hozott nyilvánosságra. Tizenhat évre ítélték, ő a tengerész-becsületre hivatkozik, úgy tűnik, mindenkit hibáztat csak magát nem.

 

Támadnak az oroszok?


szerző:
2017.03.10. 19:05
Támadnak az oroszok?

Tankok, süvöltő katyusák az egyik, míg helikopterek és hadihajók a másik oldalon. Ezek a képek másfél éve készültek a balti tengeren, egy hadgyakorlaton. Évről évre egyre feszültebb a viszony a NATO és Oroszország között. Mennyi az esély rá, hogy támadnak az oroszok? Ennek járt utána a Fókusz riportere.

 

Elitkatonából különleges csontkovács

Több év szolgálat, rengeteg bevetés, hadifogság és az átlagember számára felfoghatatlan borzalmak és kihívások. Érmelléki Attila megjárta a hadak útját, a Francia Idegenlégiót és a délszláv háborút is. Ám a kiképzésén tanult gyilkos mozdulatokkal most már embereket gyógyít. Attila elmondja, hogyan lett a harci sérülésekkel teli elitkatonából különleges csontkovács. De először az idegenlégiós élményeiről kérdeztük.

Exkluzív interjú a körúti robbantó édesapjával

Beismerte a robbantást a Teréz körúti merénylettel gyanúsított férfi - apja viszont továbbra is hisz ártatlanságában.

 

Feleségét és fiát is el kellett temetnie

Egyelőre büntetésnek érzi, hogy életben maradt, hogy feleségét és fiát is el kellett temetnie. Az olaszországi buszbaleset egyik túlélője hosszas vívódás után döntött úgy, hogy először és utoljára elmondja mindenkinek mi történt velük azon a borzasztó tragikus éjszakán Veronánál. András felesége ezzel a síúttal kezdett volna új életet. Fiát három éve pszichológushoz kellett vinni, mert attól rettegett, hogy egyszer egy autóban el fognak aludni és tragikus balesetük lesz.

Amikor az ember tehetetlen

Beperelte a feleségét kezelő kórházat az a férfi, aki négy gyermekével maradt egyedül, amikor a negyvenhat éves nőt szerinte félrekezelték, pontosabban nem is kezelték az intézetben, ahová rosszulléte miatt szállították. Gyulával, nem sokkal a tragédia után forgattunk, most azt mondja az orvosoknak észre kellett volna venniük, hogy feleségénél újabb infarktus kezdődött.

Három édesanya halt meg a balesetben

Amikor interjút adott nekünk, érezhetően össze volt még zavarodva az a férfi, akinek felesége és lánya is meghalt egy vasárnapi autóbalesetben. Öt nő ült a kocsiban. Gyári munkások voltak, hazafelé tartottak, és már majdnem hazaértek, amikor frontálisan karamboloztak egy bulizó társasággal. A férfinak annyi pénze sincs, hogy eltemesse szeretteit.

Veronai buszbaleset: miért tartott ilyen sokáig az azonosítási folyamat?

Váratlan fejlemény a veronai busztragédia ügyében: azonosították a sebesültek között azt a sofőrt, aki vezetett aznap éjjel. Sokan kérdezték és találgatták az elmúlt napokban, hogy miért ennyire bonyolult, és miért tart ennyi ideig az az azonosítási folyamat. A Fókusz stábja erre kereste a választ.
 

Széll Tamás és csapata épp csak lecsúszott a dobogóról

Széll Tamás és csapata 24 csapatból a 4. helyen végzett a 30. Bocuse d’Or szakácsolimpián. Emellett a magyar csapat nyerte el a legjobb hústál és a legjobb plakát különdíját. Az első helyen az Amerikai Egyesült Államok végzett, a norvégok lettek az ezüstérmesek, Izland pedig a bronzot szerezte meg.

Bocuse d'Or: Lefőzik a magyarok a világot?

Kedden rajtolt el 30. alkalommal a Bocuse d’Or, ahol esélyesként részt vesz Széll Tamás és a csapata is. A világ leghíresebb gasztronómiai világversenye két évente kerül megrendezésre, ahol idén a világ huszonnégy legígéretesebb séfje egy két napig tartó intenzív versenyen méri össze tudását. Kedden az első tizenkét versenyző főz, aztán szerdán a versenyzők másik fele ragad majd fakanalat.

Trump: alig tette le az esküt, máris provokatívan viselkedik

Beiktatása után úgy tűnik Donald Trumpot legkevésbé sem az a félmillió tüntető érdekelte, akik között hollywoodi sztárok is voltak. Az új elnök máris rendelt néhány új limuzint, és addig nem volt hajlandó belépni a Fehér Ház Ovális Irodájába, amíg aranyszínűre nem cserélték a függönyöket. Szakértőnk szerint minden cselekedetében, szavában formabontó, provokatív és botrányos. De miért viselkedhet így, mi lehet a világnak mutatott álca mögött?

 

Elvonási tüneteket produkáló netfüggők

Alkohol és drogfüggőkhöz hasonló tüneteket produkál, aki túl sokat lóg a közösségi oldalakon és szinte percenként nézi meg okostelefonját, hogy kapott-e választ üzeneteire, illetve lájkolták-e legutóbbi posztját. A Fókusz annak járt utána, hogyan kerülhetünk ki a hálózat csapdájából.

Januárban halnak meg a legtöbben infarktusban, de vajon miért?

Hetek óta farkasordító hideg van Magyarországon. Éjszaka nem ritka a mínusz 10 vagy 20 fok. És nappal sem megy sokkal feljebb a hőmérő higanyszála. Hogy ez mennyire nem játék, azt egy friss kutatás is szemlélteti. Ilyen időben van ugyanis a legtöbb szívroham.

Nálunk leltek új hazára

Egy zenész, egy orvos és egy étteremtulajdonos. Mind a hárman a világ különböző pontjáról érkeztek, más kultúrából ahol más-más nyelven beszélnek. Said, Ali és Natasa, mégis Magyarországon élnek. Itt alapítottak családot, itt találtak munkát és ma már mindhárman magyarok.

Megmutatjuk, hogyan kell vezetni a csúszós utakon

Élesben teszteltük mennyit számít a téli gumi a mosatni utakon. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy életek múlnak ezen és a megfelelő technikán.

Kaotikus téli utak péntek 13-án

Összetört buszok, az útról lecsúszott árkokban veszteglő autók. Debrecentől Miskolcon keresztül egészen Szegedig az egész országban megnehezítette a közlekedést és sok helyen baleseteket okozott az ónos eső és az egész nap tartó havazás.

Egy modern férfinak nincs szüksége nőre?

Lehet, hogy tényleg válsághelyzet van? A modern férfiaknak nincsen szükségük nőkre, az égvilágon mindent meg tudnak nélkülük oldani? Simán lehet, hogy őket már nem is nő szülte! Az pedig még kiváltképp érdekes, hogy éppen egy Ádám nevű nagyon fiatalember beszél arról, hogy a férfiaknak, úgy általában miért nincs szükségük ma már a nőkre.

14 év után kapták el a gyilkost

Tizennégy éven át, minden egyes nap attól rettegett, mikor jönnek érte a rendőrök. A most harminchat éves családapa bevallotta, hogy ő fojtotta meg 2003-ban Tompa Esztert. Kiderült: véletlenül elütötte a lányt, azt hitte meghalt. A lány azonban magához tért, a férfi pedig félt, hogy börtönbe kell vonulnia, ezért úgy döntött elhallgattatja a sérültet, az egyetlen szemtanút. Pedig pénzbírsággal megúszhatta volna, most azonban akár életfogytiglant is kaphat.

Égbekiáltó igazságtalanság

Teljesen érthetetlennek és embertelennek tűnik, ami Szendrőn történik: Miért égetik el azt a fát a szendrői erdő szélén, amit a szociális rászorulók között szét lehetne osztani? A Fókusz mínusz tíz fokban ennek járt utána.

Szmogriadó Magyarországon: Mire kell figyelnünk?

Kínában, elsősorban a sokmilliós nagyvárosokban vannak olyan napok, sőt hetek, hogy az ott élők egyáltalán nem látják a napot. Pekingben például digitális kivetítőn követhetik az emberek, hogy éppen hol jár nap, merthogy ők a szmogtól azt nem láthatják. Szerencsére nem ennyire súlyos mértékben, de az utóbbi napokban itthon is többfelé adtak ki riasztást.

 

Egy tizenöt éves magyar fiú a levegő királya

Levegőben úszó testek, szemet gyönyörködtető koreográfiák, zenére kidolgozott lélegzetelállító mozdulatok. Egy igazi légi balett és egy új, őrült sport, amiben egy tizenöt éves magyar fiú, Laki Lukács a világ egyik legjobbja.

Geszti Péter és zenekara rapmikulás járgánnyal lepte meg a rajongókat

Geszti Péter és zenekara egy kis meglepetéssel készült az utca emberének. A vállalkozó kedvű kalandorokat elvitték egy körre a rapmikulás járgányukon és meg is ajándékozták őket.

Fájdalmában megszakadt a szíve

Ezt írták Debbie Reynolds-ról, aki lányát a Star Wars-filmek Leia hercegnőjeként ismert, Carrie Fishert csak egy nappal élte túl. Az Ének az esőben és a Molly Brown musical sztárjáról rajongói emlékeztek meg a színésznő csillagánál Hollywoodban.

Érvek és ellenérvek a mű és az igazi fenyő mellett

Igazi, vagy mű legyen a karácsonyfa? Ez itt a kérdés! Önök melyik párthoz tartoznak? Mert úgy tűnik szinte semmi nem osztja meg az embereket annyira, mint ez. A természetes fákat nem akarják kivágatni a műfenyősök, a valódi, illatos karácsonyfáért harcolók viszont azt mondják, sokkal több káros anyag keletkezik egy műanyag fával, mint amennyi kárt az igazi kivágása jelent.

Így telik egy éjszaka az utcán

Városnyi, tizenötezer ember él ma Magyarországon hajléktalanként. Kiszolgáltatva az időjárás viszontagságainak is. A fővárosban körülbelül ezerháromszázan éjszakáznak az utcán mínusz fokokban is. És ez kész életveszély. Csak idén november közepétől, tehát az elmúlt egy hónap alatt negyvenöten haltak meg, mert kihűltek az utcán, vagy még meglévő, de már régóta fűtetlen kis lakásukban.

Ismét rekordot döntött Hosszú Katinka

Páratlanul sikeres évet zárt Hosszú Katinka. És még mindig nincs vége számára az évnek. A világ legjobb úszónője a windsori rövidpályás úszó világbajnokságon újabb rekordot állított fel, hét aranyat és két ezüstérmet nyert. Soha, senkinek nem tudott még egy világbajnokságon ennyi aranyérmet szerezni.

Hosszú: Mentálisan volt nehéz

Mentálisan volt a legnehezebb hat nap alatt 11 számban versenyezni, nem is fizikailag. Ezt mondta hazaérkezésekor Hosszú Katinka, aki a windsori rövidpályás úszó világbajnokságon hét aranyat és két ezüstérmet nyert. Soha, senkinek nem sikerült még egy világbajnokságon ennyi aranyérmet szereznie, mint neki.

Tévhitek az AIDS-ről


szerző:
2016.11.30. 19:00
Tévhitek az AIDS-ről

Egy szúrás az ujjbegyen, majd egy csepp vér a tesztre, és pár perc alatt kiderül, hogy HIV fertőzött-e az illető vagy sem. Csütörtökön van az AIDS Világnapja, amelyet 1988 óta tartanak meg, hogy felhívják a figyelmet a gyógyíthatatlan betegség megelőzésére.

X-Faktor: másként élték meg a produkciót

Már biztosan megvan mindenkinek a kedvence, a titkos favoritja, akit az X-Faktor döntőjében szeretne látni. De addig is, még néhány kemény próbát ki kell állnia a talpon maradt öt versenyzőnek. Szombaton az öltözők melletti folyosón szem és fültanúi voltunk annak, amikor mentor és énekese egészen másként élt meg egy produkciót, természetesen a drámai párbajt is követtük.

Parkolási háborúk


szerző:
2016.11.22. 19:00
Parkolási háborúk

Valószínűleg már minden sofőrrel előfordult már, hogy beálltak elé egy parkolóhelyre, és az autós két helyet is elfoglalt, pedig nem volt rá oka. A Fókusz egyik riportere nemrég szerzett jogosítványt, és amint egyedül kezdett vezetni, azonnal észrevette, hogy a parkolás igazából egy háború. Fel is vette a kesztyűt. Méregetett, parkolt és veszekedett. Mutatjuk a tapasztalatokat!

A lomizás művészete: van, aki rászorul és van, aki megél belőle

Már három éve lopásnak minősül, ha valaki az utcára kitett lomok között turkálva, abból bármit hazavisz és újrahasznosít. A guberálók között pedig sokan vannak kispénzűek, akik a karácsonyi ajándékot is itt keresik, és persze vannak a profi lomisok, akik évek, évtizedek óta megélnek ebből.

 

Jolly és Kis Grófo konfliktusa

Vihar egy pohár vízben - mondhatnánk elsőre a konfliktusra, ami Jolly és Kis Grófo között feszül. Úgy tűnik az egykor két jó barát több fokozatban távolodott el egymástól. Viszonyuk mára annyira megromlott, semmiben sem közösködnének már a másikkal. Színpadon sem. Jolly pert fontolgat elmaradt jogdíjai miatt.

Újra az RTL Klubon a Keresem a családom!

Kedd este a Barátok közt után újra szívbemarkoló igaz történeteket láthatunk gyerekek és szülők, eltűntnek hitt testvérek egymásra találásáról. A Keresem családom! csapata háromnegyed év nyomozás, szervezés, világjárás, forgatás után tizenegy megható mesét mutat be, melyeknek minden mozzanatát, az élet, a köztünk élő emberek írták.

 

Keresem a családom: elszakított családtagok, akik a műsorral találtak újra egymásra

Irén, Tercsi, Kati és Klári. Mind a négyen testvérek, akiknek 53 évig kellett arra várniuk, hogy körül ülhessék a családi asztalt. De tavaly az RTL Klubon első ízben indult, Keresem a családom című műsor segítségével újra átölelhették egymást.

Mennyire befolyásolják a sztárok az amerikai elnökválasztásokat?

George Cloneytól Myke Tysonig: fél Hollywood beszállt az amerikai elnökválasztási valóságshowba. Magyarországon egyelőre elképzelhetetlennek tűnik az ahogyan a nagyon híres és egyáltalán nem ismert szavazók kinyilvánítják véleményüket a kampány alatt egyik vagy másik jelölt mellett.

Lefotózta a halál pillanatát

Egy orosz kutató állítja, hogy le tudta fotózni a halál pillanatát. A képeken a férfi állítása szerint a lélek emelkedik ki a testből. Ha ez így van, akkor brit kutatók eredményei szerint az emberi agy mindezt képes érzékelni, szerintük ugyanis az agy - a szív leállása után - még három percig működik.

Ez állhat az utóbbi évek legnagyobb magyar terrorcselekménye mögött

P. Lászlót az utóbbi évek legnagyobb magyar terrorcselekményével vádolják. A férfi személyisége súlyosan torzulhatott gyerekkorában, valószínűleg ezért tudott a robbantás után empátia nélkül átlépni áldozatain, a két sérült rendőr felett. Szakértőket kérdeztünk a bűncselekmény hátteréről!

Menni vagy hazatérni?


szerző:
2016.10.12. 17:40
Menni vagy hazatérni?

Bizonytalanság. Leginkább ez a szó írja le azt, mit éreznek most az Angliában dolgozó magyarok. Több százezer magyar él ott, akik az ottani munkájukra tettek fel mindent.

Bebizonyosodott: a mulatós egy örökzöld műfaj

Óriási hangulat és hatalmas rajongótábor volt a Muzsika Tv, Arany Hangjegy díjátadó gáláján, ezen egyáltalán nem lepődött meg a Fókusz stábja. Azon viszont igen, hogy az életműdíjas Aradszky László már nyolcvanegy éves.

Ma 64 éves a világ legbefolyásosabb embere

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin immár tizenhat éve Oroszország ura, aki autokrata politikájával hihetetlen személyi kultuszt, kőolaj monopóliumot, és lassan nukleáris atompolitikájával, a sztálini rendszer legsötétebb korszakát idéző hidegháborús helyzetet teremtett. De ki is a valódi ember a név mögött?

Tűrtek, mert úgy érezték nem tehetnek mást

Egy hónappal ezelőtt a bicskei vasútállomásnál egy 18 éves fiú a vonat alá ugrott, mert nem bírta feldolgozni azt a megaláztatást, amit a gyermekotthonban, ahol felnőtt az intézmény igazgatójától több éven keresztül kellett elviselnie. Másnap egy barátja, aki szintén a szexuális zaklatás áldozata volt feljelentést tett a rendőrségen. A riport sokakat érzékenyen érinthet.

Ismét medvéktől félnek Észak-Magyarországon

Tavaly ilyenkor már forgattunk Nógrád megyében arról, hogy visszatértek a ragadozók hozzánk. Állítólag most már tucatnyi medvét láttak, esténként nem mernek egyik faluból a másikba átmenni az emberek, az erdőkből már senki nem mer az éj leple alatt fát hazavinni, és szarvasbőgést sem hallani már. De, mit kell tenni, ha a közelünkben feltűnik egy medve?

Fejébe vette, hogy dollármilliomos lesz

Bemutatjuk azt a huszonnégy éves magyar fiatalembert, aki elképesztő tervét a nyilvánosság előtt hajtja végre. Napról napra dokumentálja, hogyan halad a pénzkeresésben. A Fókuszban láthatják, hogy jó úton jár-e New Yorktól, Budapesten át Isztambulig.

Mindenre emlékszik a megsérült rendőrnő

A körúti merénylet elkövetésével gyanúsított, az ipari kamera felvételeken is látható férfit még mindig nagy erőkkel keresi a rendőrség. Továbbra is 10 millió forint a nyomravezetőnek járó díj. Úgy tudjuk, hogy a robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnő mindenre emlékszik, kihallgatták. Egy a felvételeken látható kerékpározó ember jelentkezését továbbra is várja a rendőrség.

Továbbra is keresik a robbantót

A szombati robbantással kapcsolatos legfontosabb hír, hogy Szabina, a fiatal rendőrnő, aki életveszélyesen megsérült a támadásban, már jobban van és felébresztették az altatásból. Eközben továbbra is keresik a robbantót, akit már többször is látni véltek a fővárosban.

Mi a hosszú párkapcsolat titka?

A kérdés, amire jó lenne egy egzakt válasz, egy recept, amire mindenki kíváncsi. Mire kell figyelni? Mik azok jelek, amiből előre tudjuk majd, hogy ő az igazi? Magazinok tucatjai látnak el bennünket tanácsaikkal a megoldást kínálva, de a szakértők szerint ez nem ilyen egyszerű.

Repülőgép-szerencsétlenségek nyomában

Kedden lett volna kilenc éves a gödöllői repülőbalesetben meghalt kisfiú. Az egész országot megrendítette a tragédia, érthetetlen hogyan ütközhet össze két kisgép a hatalmas légtérben. A pilóták és a fiú édesanyja is életét vesztette. Kollégánk felszállt egy kisrepülővel, megmutatjuk mit láthatott és mit nem érzékelhetett a két pilóta.

Az egykori Indiana Jones mindenkit meglepett Budapesten

Harrison Ford nemcsak azért hatalmas forma, mert hetvenen túl is van még fülbevalója, hanem azért is, mert bejárja lassan egész Pest megyét és mindenhol fényképezkedik a boldog helyiekkel.

Exkluzív: Megszólalt a pedofíliával vádolt férfi

Először, csak a Fókusznak nyilatkozott az a férfi, akit pedofíliával vádolnak békásmegyeri szülők, és aki után valóságos hajtóvadászatot indítottak.

Mi igaz a pedofil vádakból?

Miközben az aggódó szülők kész hajtóvadászatot kezdtek az óbudai pedofil után, a rendőrség tényleg nem tesz semmit? Kik és miért akarnak tüntetni? Tényleg az a férfi zaklathatja a gyerekeket, akit dühös civilek elkaptak és fotóját már több ezren megosztották a neten? Mi van akkor, ha ártatlanul hurcol meg valakit a nép haragja? Forrongó indulatok nyomába eredtünk.

Ők a világ legpancserebb bűnözői

Gólemként kúszó trafikrabló, a magát Mikulásnak képzelő, majd a kéménybe beszoruló betörő, a kartondobozzal benzinkutat látogató pancser bandita vagy a határozatlan, kissé félénk bankrabló. Mi lehet a közös bennük?

Magyarországon is megjelent a nílusi láz

Magyarországon is megjelent a szúnyogok által terjesztett nílusi láz. A Duna mentén már több helyen találtak olyan szúnyog fajtát, amely a globális felmelegedés miatt került hozzánk és benne van a vírus. A szakemberek egyelőre semmi jóval nem kecsegtetnek minket, de akkor mégis mit tehetünk?

Mi állhat a nyíregyházi gyilkosság hátterében?

Ki volt a gyilkos Nyíregyházán és miért ölte meg a román házaspárt? Az első órák döbbenete után egyre több olyan információ érkezik, hogy szerelmi ügy lehetett a kegyetlen leszámolás hátterében.

Magyarországon 4033 eltűnt embert keresnek

Hét éve várják haza, a tizennyolc éves fiú a Margitszigetnél tűnt el, baráti társaságban volt. Édesanyja azóta reménykedik abban, hogy Dávid él, csak valamiért nem tud hazamenni. Ma Magyarországon 4033 eltűnt embert keresnek. Az egyedül csellengő fiatalkorúakra emberkereskedők, a kényszerprostitúció, vagy az erőszaktevők is leselkedhetnek. Kedden van az eltűntek világnapja.

Újabb nagy csattanó a Szalai-ügyben

Szándékosan se lehetett volna fordulatosabbra írni Iszak Eszterék szakítását. Egy rossz helyre küldött e-mailből ugyanis két napja tartó médialáz lett. Az egyik napilap ugyanis úgy tudja, Eszter a válogatott focista Szalai Ádámmal jár, de a kérdéseiket egy másik Szalai Ádámnak küldték el. Ez az Ádám humoránál volt és válaszolt. Ebből aztán lett minden. Cikkek, riportok, perrel fenyegetés, sőt most már állásajánlat is. És, még Iszak Eszter is írt az ál Szalai Ádámnak, hogy tetszik neki a történet.

Hiénák nyomában: ügyeskedő taxisokat buktattunk le

Kevert nyelven nyerészkedő, az útonállókat megszégyenítő sofőrök és egy, magát külföldinek kiadó riporter, aki megpróbál eljutni Á-ból, B-be, nem csekély anyagi áldozat árán. Rejtett kamerával teszteltük a taxisokat. Azt, hogy ez hogyan sikerült?  Mindjárt látni fogják. Annyit elárulunk, horror árakon.

Valóban veszélyesek a kondenzcsíkok?

A chemtrail hívők szerint a kondenzcsíkot, azok a repülők húzzák maguk után, amik mérgező, kémiai anyagokat, sőt biológiai szennyeződéseket permeteznek a légtérbe. Vajon csak egy újabb összeesküvés-elméletről van szó?

Túlélhető a Szíriai pokol?

A szíriai Aleppo a világ legrégebb óta lakott települései közé tartozik, már az ókorban rendkívül jelentős városnak számított. Történetét mindvégig a kelet-nyugati kereskedelmi úton elfoglalt helyzete határozta meg, melynek virágzását köszönhette. Az ostrom alá vett városban ezrével halnak meg most a civilek, már nincs élelmiszer, a kórházakat sorozatos támadások érik. Nehéz hiteles információkhoz jutni a harcokról. A háború kimenetelét, elsősorban az érdekelt külföldi hatalmak alkuja határozhatja meg.

Csaknem 8000 méter magasból ugrott ki ejtőernyő nélkül

193 kilométeres óránkénti sebességgel csapódott a hálóba az a férfi, aki úgy döntött ernyő nélkül ugrik ki egy repülőből. 7620 méteres magasságban vette magát a mélybe. A célja pedig egy nagyjából kézilabdapályányi háló volt. Egykori magyar ejtőernyős társa szerint ezért volt igazán életveszélyes a mutatvány. Ez ugyanis olyan, mintha egy tízemeletesről egy pohár vízbe akarnánk ugrani.

Így jár az, aki beleköt Ryan Goslingba

Több falubeli szerint a két túrázó már nagyon részeg volt, mikor belekötött a filmes társaságba. Erősködtek, hogy igyanak velük pálinkát, de ezt a stáb nem akarta. Szó szót követett, majd Goslingék testőre a két, pultnál álló férfi közül, az egyiket fel is lökte, majd verekedni kezdtek. Az egyik túrázónak felrepedt a szeme és eltört az orra, de a másik férfit is fejsérüléssel szállították kórházba. De, hogy került Goslingék testőre a Börzsönybe?

Mit tehet egy nő, ha nemi erőszak után gyereket vár?

Sokan azonnal elvetetik, mások óriási vívódás után megszülik a babát. Aztán attól félnek, hogy a gyerek majd arra hasonlít, aki tönkretette az életüket. Egy áldozat is megszólal, aki életet adott gyerekének, miután megerőszakolták. Kihez fordulhat segítségért, aki ilyen traumán megy át?

Pánik: Mi történik Rióban?

Emberrablások, végzetes fertőzésveszély, félig kész szállások, terrorfenyegetettség, gazdasági pánik. Így indul a 2016-os riói olimpia 10 nap múlva. Mire számíthatunk még?

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való