KERESÉS search-close

"Veress Krisztina" szerzővel ellátott tartalmak

Veress Krisztina

Veress Krisztina által létrehozott tartalmak (100):

Megmentik Magyarország legnagyobb római kori mozaikját!

Még egy évet nem bírt volna ki - most egy restaurátor-csapat dolgozik azon, hogy megmaradjon. Magyarország legnagyobb, egybefüggő római kori mozaikját Szombathelyről szállították a fővárosba, hogy újra eredeti szépségében pompázhasson. A mozaikpadló felújítása - melyen anno négy császár is lépkedett - a végéhez közeledik. Ez az óriás-puzzle azonban nem játék.

A veszélyhelyzetben Pintér Sándor belügyminiszter veszi át a kórházrendszer irányítását

A veszélyhelyeztben Pintér Sándor belügyminiszter veszi át a kórházrendszer irányítását - ez derült ki egy szerdai kormányrendeletből. Gulyás Gergely miniszter szerint így még hatékonyabb lehet a járvány elleni védekezés. A Demokratikus Koalíciónál azt mondják, ezzel a lépéssel nemcsak azt ismerte el a kormány, hogy elbukott a járvány kezelésében, hanem azt is, hogy Kásler Miklós megbukott.

WHO: a Remdesivir nem hatásos

Súlyos, kórházban lévő betegeknek ugyan nem ajánlják a Remdesivir nevű gyógyszert, mégis megéri folytatni a kisérleteket - ezt az Egészségügyi Világszervezet szakemberei mondták. A gyógyszert korábban ígéretesnek tartották a koronavírusos betegek kezelésében nálunk is. Az EMMI kérdésünkre azt közölte: betegség egy meghatározott szakaszában hatásosnak tűnik például a tüdőgyulladással szemben. Itthon egy másik gyógyszert, a Favi-piravirt is használják.

Politikai vitát kavart a magyar futball válogatott győzelme a törökök felett

Legyőzte a törököket a magyar futball válogatott. A szerda esti győzelemmel pedig nemcsak a Nemzetek Ligája A csoportjába került föl a csapat, de jobb esélye lesz kijutni a világbajnokságra is. A külügyminiszter közösségi oldalán azt írta, jöjjenek elő a stadionépítések miatt puffogók. A Momentum elnöke szerint viszont a kettőnek semmi köze egymáshoz.

Kis magyar hoteltörténet a karantén idején

Ez a riport kalandos körülmények között született, ahogy elkezdtük forgatni, lezárták a határokat. Aztán amikor újrakezdtük, megint. Ez pedig igen érzékenyen érintette filmünk szereplőit – azt mondták, ez rosszabb, mint a háború. Azt is hozzátették, hogy ilyen rossz helyzetbe még nem kerültek az újkori történelem során. Nem beszéltek a levegőbe – mind tapasztalt, évtizedek óta a szállodaiparban dolgozó szakemberek, akik látták a vasfüggöny mögött terjeszkedő hotelláncokat, mulatozó elvtársakat, sztárokat és szépleányokat. És hajlandóak is voltak beszélni róluk. Persze csak a szállodásoknak kötelező diszkrécióval.

Nagyon leterheltek a háziorvosok

Volt, aki csak az asszisztensig jutott, másnak pedig addig tartott a vizsgálat, amíg beleköhögött a telefonba. Ezt mondták híradónknak azok a betegek, akik felsőlégúti panaszokkal jelentkeztek háziorvosuknál. A doktorok szerint óriási a nyomás rajtuk: van, ahol a szokásosnál háromszor többen jelentkeznek. Akiknek tesztet kértek, nagy részükről bebizonyosodott, hogy koronavírus fertőzöttek.

Házhozszállítás: 5% lesz az ÁFA

Segítség a vendéglátósoknak - az elvitelre és házhozszállítással vásárolt ételek ÁFÁ-ját 27-ről 5%-ra csökkentik. Ezt a miniszterelnök jelentette be az állami rádióban. A Híradónk által kérdezett éttermesek örülnek a bejelentésnek. Abban bíznak, így sikerül megmenteni a munkahelyeket.

Keddtől felfüggesztik a halasztható műtéteket

Keddtől felfüggesztik a halasztható műtéteket és szinte minden kórházat kijelölnek koronavírusos betegek ellátására - erről döntött az Emberi Erőforrások minisztere. Ezzel Kásler Miklós azt szeretné biztosítani, hogy minden koronavírusos beteget el tudjanak látni. Szombaton újabb szomorú rekord dőlt meg: 107 koronavírussal fertőzött beteg hunyt el egy nap alatt és több, mint 5300 új fertőzöttet is találtak. A Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke szerint már most is akadnak olyan kórházak, ahol kritikus a helyzet.

Nem tudják az SZFE-s hallgatók, mi lesz a félévükkel

Fogalmuk sincs, mi lesz a félévükkel – ezt mondták a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az RTL híradónak. Úgy tudjuk, a kuratórium szeretné, ha érvényes lenne a félév, ezért hétfőre tárgyalásra várják a diákokat és az egyetem korábbi vezetését. Előzőleg a kormány által kinevezett testület közleményében azt írta, a benn uralkodó tarthatatlan állapotok miatt felfüggeszti az oktatást a Színművészetin.

A 65 áldozatból ketten csak 34 évesek voltak

Még soha nem haltak meg ennyien Magyarországon a koronavírus-járvány megjelenése óta, mint az elmúlt napon - a 65 áldozatból ketten csak 34 évesek voltak. Több százzal ugrott meg a kórházba került betegek száma is. Orbán Viktor reggel az állami rádióban azt mondta: hamarosan Magyarországon is elérhető lesz a védőoltás, a krónikus betegek és a leginkább veszélyeztetett idősek már január környékén megkaphatják, a tömeges oltás  áprilisban kezdődhet. A Híradónknak nyilatkozó víruskutató szerint viszont ez még csúszhat.

Az SZFE ügye volt a téma a meghallgatáson

Anarchikus állapotokról és baloldali politikai kampányról beszélt Vidnyánszky Attila, míg az autonómia és szabadság védelméről a Színművészeti Egyetem lemondott rektorhelyettese. Igaz, nem ültek le egy asztalhoz - az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága ma videochaten tartott meghallgatást. A színművészetis diákok és a sztrájkoló tanárok továbbra is blokád alatt tartják az egyetemet, amíg úgy nem látják, hogy az egyetem visszakapta autonómiáját.

Nem tudni, miben pusztult el a két cirkuszi elefánt

Máig nem tudják, miben pusztult el a Szadai Szafaripark két elefántja. A Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó parkban még augusztus végén pusztult el a két állat, erről azonban csak pár napja adott hírt a német Bild. A lapnak egy állatvédő azt állította, szállítás közben fulladtak meg az elefántok. Az állatok tulajdonosa az RTL Híradónak tagadta ezt.

WHO: nem hatásos a Remdesivir

Mégsem gyógyítja a koronavírus okozta megbetegedést a Remdesivir hatóanyagú gyógyszer - erre jutottak az Egészségügyi Világszervezet szakemberei egy felmérés után. Eddig úgy tűnt, ez az egyik leghatásosabb szer, amely csökkenti a halálozás kockázatát - itthon a Debreceni Egyetemen használták először. A magyar szakemberek szerint viszont korai feladni, meg kell várni a klinikai vizsgálatok végét. Ráadásul egyelőre nem is tudnak mást adni a betegeknek.

A kormány szerint az emberek nem akarnak további szigorításokat a járvány miatt

A kormány szerint az emberek nem akarnak további szigorításokat a járvány miatt, egy nemzetközi kutatás szerint az iskolák bezárását, de még a kijárási korlátozásokat is támogatná a magyarok körülbelül fele. Erre először a 444.hu hívta fel a figyelmet. A nemzeti konzultáció eredményei szerint pedig még nagyobb arányban várnák el a szigorítást az állampolgárok. A kormány arra a kérdésünkre nem válaszolt: várható-e újabb szigorítás.

A fekete kincs: a magyar olaj története

Forgatásunk során olaj- és gázkutakról beszélgettünk, melyek megváltoztatták ezrek életét. Itt Magyarországon is. Két falu olajosaival beszélgettünk. Felrobbanó házakról. Berobbanó kutakról. A parasztfiúk életét megváltoztató munkáról. Abszurd filmeket idéző koncepciós perekről. No és arról, vajon miért nem lett azokból az olajos falvakból egyikből sem Dallas… legalább egy kicsit.

10 éve történt a vörösiszap-katasztrófa

Harangozással és koszorúzással emlékeztek a vörösiszap katasztrófára, amelyben tízen meghaltak, és több mint kétszázan megsérültek. Éppen vasárnap 10 éve, hogy több mint egymillió köbméter maró vörösiszap öntötte el a környező településeket. A felelős MAL Zrt. cég több korábbi vezetőjét elítélték, de még mindig vannak olyan sérültek, akik nem kaptak kárpótlást. Egy friss kutatás szerint ráadásul megugrott a környéken a krónikus betegek száma.

A rektorhelyettes miatt lemondott a filmakadémia vezetése

Legfontosabb, hogy elkezdjék működésüket és fejlődhessen a Színművészeti - ezt mondta Híradónknak az intézmény nemrég kinevezett kancellárja. Szarka Gábor tárgyalással és nem erőszakkal vetne véget a blokádnak és szeretné, ha véget érne a sztrájk. Az egyetemnek pedig sosem látott fejlődést ígér. Közben a két napja, szenátusi hozzájárulás nélkül kinevezett rektorhelyettes miatt lemondott a filmakadémia vezetése.

Blokád alá vették az intézmény másik épületét is a diákok és elkezdődött az oktatók kétnapos sztrájkja

Duplájára emeli a Színház- és Filmművészeti Egyetem támogatását a kormány - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Elkezdődött közben az oktatók kétnapos sztrájkja. Az egyetem új vezetése 15%-os béremelést ígért, de csak akkor, ha a dolgozók nem sztrájkolnak tovább. Kinevezték az új rektorhelyetteseket is. A diákok elfoglalták az egyetem másik épületét, a távozó vezetőket pedig fáklyás felvonulással és virrasztással búcsúztatták szerdán este.

Az Európai Bizottság alelnökének lemondását követelik

Egy szójátékban betegnek nevezte Orbán Viktor demokráciáját az Európai Bizottság alelnöke - Vera Jourová, a magyar miniszterelnök által sokszor hangoztatott illiberális demokráciát. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint ez nem csak sértés, de nyílt támadás is Magyarország ellen, így az alelnöknek le kell mondania. A miniszterelnök pedig levélben kérte Vera Jourová leváltását az Európai Bizottság elnökétől. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint ez nem más, mint hiszti és elterelés.

A fiát verték meg, mégis őt küldenék börtönbe, nem a bántalmazóját

A fiát verték meg, mégis a gyermeket szidalmazzák és őt küldenék börtönbe, nem a bántalmazóját - először a Balázsék című műsorban beszélt arról a pécsi édesanya, hogy miután egy iskolai takarító megverte a fiát, az internetes kommentelők nagy része ellenük fordult. Híradónknak azt mondta, nem tagadja, problémás a gyermeke, de szeretné felhívni a szülők figyelmét arra, az ő gyerekük is megváltozhat kamaszkora alatt. És arra is, milyen jelekre figyeljenek, hogy elkerüljék az összetűzéseket.

Listát kértek a sztrájkolókról

Bekérette a sztrájkoló színművészetisek listáját az egyetemet fenntartó kuratórium. A figyelmeztető munkabeszüntetést csütörtökön tartották az intézmény függetlenségéért. Az egyetem sztrájkbizottsága a listázást jogszerűtlennek tartja, és az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak. A fenntartó alapítvány kuratóriuma nem akart nyilatkozni. Közben a diákok tiltakozása lassan egy hónapja tart.

A külföldi szurkolók negatív teszttel léphettek be a Puskás Arénába

Hőkapun át, maszkkal, a külföldi szurkolók pedig negatív teszttel léphettek be a Puskás Arénába, hogy láthassák a Sevilla és Bayern München Szuperkupa-döntő összecsapását. Korábban külföldön is több bírálat érte a szervezőket amiatt, hogy a járványveszély miatt miért nem zártkapus a meccs. Az operatív törzs ma azt mondta: a résztvevők minden szabályt betartottak. A mérkőzést hosszabbításban a Bayern nyerte 2-1-re.

World Press Photo: Horváth Eszter képe környezet kategóriában győzött

Magyar fotós nyerte az egyik első díjat a World Press Photo idei versenyén - Horváth Eszter jegesmedvékről készült fotója a környezet kategóriában győzött. 65 éve rendezik meg a világ legfontosabb fotós versenyét, melynek tárlatát milliók látogatják minden évben. A World Press Photo kiállítás ma Budapestre, a Nemzeti Múzeumba érkezett. 

Minden tizedik levett minta pozitív

Meghalt 8 koronavírusos beteg az elmúlt egy napban, a regisztrált fertőzöttek száma 633-mal nőtt. Ez kevesebb, mint az elmúlt napokban, viszont jóval kevesebb tesztet is végeztek, miközben már minden 10-dik levett minta pozitív. A 444.hu szerint eddig 10 szolgáltató jelezte, hogy a hatósági ár miatt nem végzik el a lakossági PCR tesztet. Azt egyébként az országos tisztifőorvos szerint továbbra is bárkinél kérhetik a háziorvosok, ha felmerül a fertőzés gyanúja.

Trianon 100: a

Iskolai segédanyagként is használják több helyen Trianon100 sorozatunkat, amely most az utolsó részéhez érkezett. A rendszerváltás eufórikus hangulatában összeborultak magyarok és nem magyarok a szomszédos országokban, a nemzetiségi ellentétek azonban hamar kiütköztek. Az alapszerződések rendezték a szomszédokkal való kapcsolatokat, de a "mindent vissza" revíziós gondolata időnként még mindig felbukkan.

Sosem látott védőintézkedések a színházakban!

Van, ahol orvosi fertőtlenítő kapuval is készülnek a nézők fogadására. A Madách Színházban például, ahol március óta először tartottak előadást a nagyszínpadon, nem csak a maszk kötelező. A nézőteret színekre osztották és már a bejáratnál eszerint léphetnek be a nézők. De a büfét, vagy ruhatárat is ez alapján használhatja a közönség. Ezzel is azt akarják elérni, hogy ne tömörüljenek a nézők és biztonságban érezzék magukat!

Tiltakoznak a magyarországi bábszínházak

Tiltakoznak a magyarországi bábszínházak. Ennek oka, hogy a bábművész Galántai Csaba belterjes közösségnek nevezte a Színház- és Filmművészeti Egyetemen zajkló bábművész-oktatást. Szerinte aki nem a „ballibberális körből való”, az nem kerülhet be. A Magyar Bábművészek Szövetsége petícióban tiltakozik, szerintük nincs bal- és jobboldali művészet, csak művészet van. Galántai Csaba Híradónknak azt mondta, fenntartja az álláspontját.

1988. júniusában százezren álltak ki az erdélyi magyarokért

Évtizedes hallgatás után 1988. júniusában százezren álltak ki az erdélyi magyarokért. Ezzel folytatjuk Trianon 100 sorozatunkat. A tüntetés mérföldkő volt a rendszerváltás történetében. Márcsak azért is, mert jó 40 év után először lehetett nyíltan beszélni arról, hogy a határon túli magyarság is a nemzet része.

Nevelt lánya molesztálásával gyanúsított meg a rendőrség egy volt fideszes politikust

Nevelt lánya molesztálásával és pedofil felvételek birtoklásával gyanúsított meg a rendőrség egy volt fideszes politikust. A lap újságírója azt mondja, a politikus ellen nem csak Magyarországon, hanem Horvátországban is indult eljárás. A DK szerint a Fidesz próbálta eltitkolni az újabb pedofilbotrányt. A Fidesz viszont azt közölte: a gyermekekkel szemben elkövetett bűncselekmények minden formáját elítélik.

2022 tavaszára készülhet el az új Néprajzi Múzeum

Év végére szerkezetkész lesz, 2022 tavaszára pedig elkészülhet az új Néprajzi Múzeum a Ligetben. Az épületet ma bejárhatták a sajtó munkatársai. Tervezői azt ígérik, Európa egyik legkorszerűbb múzeuma lesz. Eredetileg 26 milliárd forintra tervezték az építés költségeit, ám végül elérheti a 40 milliárdot is. Ezt a Liget miniszteri biztosa mondta híradónknak.

Kudarcba fulladt az egyeztetés

Sem a Színművészeti múlt héten lemondott rektor-helyettese, sem Vidnyánszky Attila, sem a diákok nem mentek el arra az egyeztetésre, melyet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Magyar Rektori Konferencia szervezett. A cél az lett volna, hogy elsimítsák az ellentéteket és zökkenőmentes legyen a diákok oktatása. A HÖOK elnöke szerint mégis hasznos volt a találkozó. A Színművészeti hallgatói hetek óta tiltakoznak az új kuratórium ellen.

Meghalt Jirí Menzel


szerző:
2020.09.07. 17:59
Meghalt Jirí Menzel

Elhunyt Jirí Menzel - Az Oscar-díjas cseh filmrendező halálának hírét felesége jelentette be vasárnap. Menzel filmjeinek itthon is hatalmas rajongótábora van, szerepelt magyar filmekben és magyar barátaihoz is ragaszkodott. A művész, aki megtanította, hogy unalom ellen jó a mosómedve, aki szerethetővé tette a pecséttel játszadozó vasutasokat és világhírűvé tette Bán Jánost, 82 éves volt.

Lélegeztetőgépek helyett gyógyszerekkel próbálnak javítani a betegek állapotán

Már nem feltétlenül kell lélegeztetőgépre kötni, akinek életveszélyes az állapota a koronavírus miatt. Ezt a Semmelweis Egyetem rektora mondta az RTL Híradónak. Merkely Béla szerint a tavaszihoz képest most gépek helyett inkább gyógyszerekkel próbálnak javítani a betegek állapotán. Továbbra is nagyon sok az új fertőzött, egy nap alatt majdnem 500-at találtak Magyarországon.

Nem épül, de triplájára dárgult az új Nemzeti Galéria tervezése és kivitelezése

Még nem épül, de máris háromszorosára drágult az új Nemzeti Galéria tervezése és kivitelezése. A G7.hu egy új szerződésmódosításra hivatkozva azt írja, az eredetileg tervezett 29 milliárd forint helyett már 76 milliárdba kerülne az épület. A főváros vezetése továbbra is azt szeretné, ha nem épülne meg, és közpark maradna a Városliget.

Szigorítások a koronavírus miatt – újra lezárják a határokat

Szigorítások a koronavírus miatt! Szinte teljes határzár várható szeptember elsejétől, vagyis jövő keddtől - a hazatérőkre két hetes karantén, vagy két teszt vár, külföldi állampolgár pedig csak indokolt esetben léphet be Magyarországra. Ezt jelentette be a pénteki kormányinfón Gulyás Gergely. Az iskolakezdés a tervek szerint kezdődhet. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, azt szeretnék, ha rendes keretek között zajlana az oktatás az új tanévben.

Mindenüket elvesztették a 10 évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófában

Mindenüket elvesztették a 10 évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófában, tönkrement az egészségük is, ám évek óta hiába küzdenek kártérítésért. Erről panaszkodott két asszony az RTL Híradónak. Egyikük a katasztrófa következtében elveszítette lábát, másikuk menni is alig tud. Úgy érzik, senki nem hajlandó meghallgatni panaszukat. A Veszprémi törvényszék megkeresésünkre azt közölte, lenne az ügyükben megoldás.

Vita a bizottság döntéséről

A Fidesz fél a népakarattól, ezért akadályozza az ellenzék közös jelöltjét. Ezt mondta a Jobbik elnöke azután, hogy a Nemzeti Választási Bizottság hétfőn úgy döntött, a Jobbik nem jelölheti Bíró Lászlót a tiszaújvárosi időközi választáson. Az ellenzéki pártok kitartanak közös jelöltjük mellett. A Fidesz pedig amellett, hogy antiszemita jelöltnek nincs helye a közéletben.

Éles reakciók a szivárványszínű zászlók miatt

Éles politikai reakciókat váltott ki az elmúlt napokban, hogy több önkormányzat kitűzte épületére a szivárványszínű zászlót. Ez a meleg kisebbség jogaiért zajló küzdelem szimbóluma, és az elfogadást hirdeti. Több helyen letépték, az I. kerület polgármestere viszont ironikusan létrát adott volna a zászlótolvajoknak. A zászlóról a Miniszterelnökség államtitkára is elmondta véleményét. Szerinte az nem kell. Kérdeztük, miért gondolja így, de nem kaptunk választ.

Apátiában volt és nem érzékelte szavai súlyát

Apátiában volt és nem érzékelte szavai súlyát - ezzel magyarázta Híradónknak a jobbikos Bíró László korábbi antiszemita kijelentéseit. A politikus, aki az ellenzéki pártok közös jelöltjeként indul az októberi időközi parlamenti választáson, azt mondta, mélyen megbánta a Facebookon tett megjegyzéseit. Ezekben például a fővárost Judapestként említette. A Fidesz szerint ezt nem lehet csupán egy botlásnak tekinteni. Az ellenzéki pártok kitartanak a jelölése mellett.

Gátszakadás és kitelepítés az esőzések miatt

Gátakat szakított át, utakat mosott el és településeket tett elérhetetlenné a szombati özönvíz Zala megyében. Összesen 300 embert kellett kitelepíteni, csak Galambokon 200-at. A többségük azóta már visszatérhetett az otthonába, de hatalmasak a károk. Több helyen néhány óra alatt annyi eső esett, amennyi máskor 3 hónap alatt szokott.

A külföldi sajtó ír az Indexről

Lebontott nyilvánosságról és a magyar sajtó veszélyben levő függetlenségéről írnak a világ legnagyobb hírügynökségei az Indexnél történtek miatt. Az újságírók felmondásáról, illetve a pénteki tüntetésről még az Egyesült Államokban is beszámoltak a lapok. Az MTI viszont órákkal a tüntetés kezdete után írt először a tiltakozásról. Az RTL Híradónak nyilatkozó médiakutató szerint a közpénzből működő magyar hírügynökség már korábban is sajátosan szelektált a hírek között.

Szűk lett a felújított átjáró

Szűk lett a felújított átjáró - le kellett zárni Pusztaszabolcs egyik forgalmas vasúti átkelőjét. Az új padkák miatt ugyanis nem férnek el egymás mellett a nagyobb járművek. Erről először a válaszonline.hu írt. Az átjáró és az ott futó vasútvonal felújítását is Mészáros Lőrinc egyik cége végzi.

Őzveszély az utakon - elkezdődött az állatok párzási időszaka

Őzveszély az utakon - elkezdődött az állatok párzási időszaka, ilyenkor az őzek a szerelemtől szinte vakon szaladnak át az úton. Évente több ezer balesetet okoznak a vadak, a kocsiban keletkezett kárt pedig általában az autósnak kell fizetnie. Kivéve, ha van megfelelő biztosítása. Figyelem, a következő felvételek egyeseket érzékenyen érinthetnek!

Trianon 100 – Legendák, amelyekkel a területi veszteségeket próbálták magyarázni

Hajózhatónak hazudott patakok és egy magyarokat gyűlölő após. Folytatjuk Trianon 100 sorozatunkat, mégpedig olyan legendákkal, amelyekkel próbálták magyarázni, 100 évvel ezelőtt miért vesztette el területének kétharmadát Magyarország. Ezek egy része máig él, hiába cáfolták meg mindegyiket a történészek. 

Sörényes hangyász született Budapesten

Szerencse is kell hozzá, hogy észrevegyék, de akinek sikerül, biztos nem állja meg mosolygás nélkül. Már a közönség is rácsodálkozhat a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb jövevényére, a sörényes hangyász kölyökre. Ez Dél-Amerikában veszélyeztetett faj. A budapesti párnak már ez a harmadik utódja.

Sokan a kórházban kapták el a koronavírust

Minden negyedik koronavírus-fertőzött kórházban kapta el a vírust – ez derült ki abból a levélből, melyet az országos tisztifőorvos küldött a fővárosnak. Ellenzéki képviselők szerint Kásler Miklósnak le kell mondania és parlamenti vizsgálóbizottságnak kell alakulnia a hibák felderítésére. A kormány szerint az ellenzék tudatosan félremagyarázza az adatokat.

Nem terveznek elbocsátást

Összehangolt menetrend, közös jegyrendszer és javuló tömegközlekedés - ezt hozhatja a MÁV és a Volánbusz összeolvadása a vasúttársaság elnöke szerint. Homolya Róbert Híradónknak azt mondta, a szolgáltatásban dolgozók közül nem terveznek elbocsájtást - de a vezetők között lehetnek változások. Hivatalosan szerdától a MÁV Zrt. a Volánbusz tulajdonosa, így a két társaság egységes irányítás alatt működik tovább.

Trianon 100: Szövetségesek nélkül maradtunk

Elszigetelve, ellenséges kisállamokkal körülvéve állunk Európa közepén - ilyen kilátástalannak érezhette Magyarország helyzetét az, aki érdeklődött a politika iránt a 20-as években. Pedig szinte nem is volt olyan európai ország, mellyel a magyar vezetők ne akartak volna jó kapcsolatot építeni. Folytatjuk Trianon 100 sorozatunkat, a két világháború közötti, kényszerpályán mozgó magyar külpolitikával.
A sorozat többi részéért kattintson ide.

A miniszterelnök szerint hamarosan újabb korlátozások jöhetnek

Pénteken vagy szombaton dönthetnek az újabb utazási korlátozásokról - ezt mondta Orbán Viktor az állami rádióban. Hogy milyen korlátozások lesznek, azokat az operatív törzzsel együttműködve döntik el, de a legfontosabb, hogy „a vírus behurcolását megelőzzék”. A miniszterelnök szerint folyamatosan figyelik a szomszédok lépéseit. Különösen az osztrákokét.

Újabb utazási korlátozás jöhet?

Újra szigoríthatja a határátlépés szabályait Magyarország  - erre utalt Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. A miniszter ezt azzal indokolta, hogy sok környező országban folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. Egyre rosszabb a helyzet Szlovéniában, Horvátországban és például Romániában is. A Pécsi Egyetem virológiai kutatócsoportjának munkatársai közben olyan hatóanyagot azonosítottak, ami hatásos lehet a fertőzés kezelésében.

Sopron – a leghűségesebb város

Győztünk a népszavazáson! - így hirdették a magyar címlapok 1921-ben a Sopron és környékén tartott voksolás eredményét. A trianoni békeszerződés aláírása utáni területgyarapítások közül ez volt a legsikeresebb - a nyugat-magyarországi terület máig Magyarország része. Folytatjuk Trianon 100 című sorozatunkat.
A sorozat többi részéért kattintson ide.

Sokan felháborodtak Kaleta Gábor ítéletén

Nem az ítélettel, hanem a jelenséggel van baj: Ez a véleménye az RTL híradónak nyilatkozó ügyvédnek a gyermekpornográfia miatt elítélt volt nagykövet ügyéről. Szerinte probléma, hogy az ilyen bűncselekmények miatt elítélteket nem tiltják attól, hogy gyerekek közelébe menjenek. A Kaleta Gábor ügyét nyilvánosságra hozó újságíró szerint az is aggályos, hogy az elején megpróbálták elhallgatni az ügyet a hatóságok.

Rudolf Péter: Legyen béke és játék

Legyen béke és játék - ezt mondta Rudolf Péter szerdán a Vígszínházban. A Kossuth-díjas színész mától hivatalosan is az intézmény igazgatója. Eszenyi Enikőt váltja, aki azután vonta vissza igazgatói pályázatát, hogy több művész is bírálta őt agresszív vezetési stílusa és bántó szavai miatt. A társulat tagjai azt mondják, megviselte őket az elmúlt időszak, épp ezért várják a csapatmunkát.

Magyarországon nincs jele a sugárzásnak

Megnövekedett radioaktív sugárzást mértek Skandináviában - erről a BBC nyomán az Index adott először hírt. Holland kutatók szerint Nyugat-Oroszország felől érkezhetett a sugárzás, ám az ottani atomerőműveket üzemeltető Roszenergoatom szerint atomerőműveikben semmi rendellenes nem történt. A sugárzás a szakemberek szerint egészségre nem káros, itthon az emelkedést ki sem tudták mutatni.

Csillagot kapott Törőcsik Mari, Jordán Tamás és Benkő László

A szombathelyi mozi előtti sétányon a hollywoodi sztárokéhoz hasonló emléket kapott Törőcsik Mari, Jordán Tamás és Benkő László. A Broadway Club Café kezdeményezte, hogy indítsák el a csillagok útját, ahova Szombathely és Vas megye hírességeinek neve kerülhet.

Új rohamkocsi a vízimentőknek adományból

Vízen és szárazföldön is készülnek a mentők a balatoni nyárra - új mentési pontokkal, helikopterekkel szeretnék biztosítani azt, hogy ha valaki bajba kerül, 15 percen belül kiérjenek hozzá. Ma egy új rohamkocsit is kapott a vízimentő szolgálat, Gattyán György milliárdos üzletember adományából.

BRAVÚR: Így műtötték meg a 200 kilós gorillát

A Nyíregyházi Állatpark egyik gorillájának a nyelvében egy tályog keletkezett, amit azonnal meg kellett műteni, ugyanis ha tovább duzzad, akkor megfulladhatott volna Djumbah. Az életmentő gorilla műtét bravúrosra sikerült, a kétszáz kilós állat azóta felépült!

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

Külügyminisztérium: Dzsudzsák Balázs méltó és érdemes a diplomata útlevélre

Dzsudzsák Balázs méltó és érdemes a diplomata útlevélre - ezt válaszolta a külügyminisztérium Vadai Ágnes DK-s képviselő kérdésére. Az ellenzéki politikus szerint a jogszabályok alapján nem járna diplomata útlevél a magyar fociválogatott csapatkapitányának. A minisztérium szerint így könnyítik meg a sportoló utazásait.

Temetésre jött, bírságot kapott

Édesanyja temetésére tért haza, ám százezres bírság lett a vége - az Angliában élő magyar férfi még májusban kérte, hogy mentesüljön a karantén alól. Ám hiába kapott választ, azt eltérően értelmezték a hatóságok. Így csak nehezen tudott visszatérni családjához Nagy-Britanniába. A Helsinki Bizottság szakértője szerint gyakori, hogy a jogi kifejezéseket félreértelmezik.

Ezrek gyújtottak mécsest Benedek Tiborért a Margitszigeten

Megható emlékezés - ezrek gyújtottak mécsest, gyertyát Benedek Tiborért csütörtök este a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodánál. Néma csöndben búcsúztak a csütörtökön elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázótól rajongók, csapattársak, hírességek és politikusok. Benedek Tiborról a nemzetközi sajtó is megemlékezett, egyik legnagyobb riválisa, a szerb válogatott Alexandar Sapity megható posztban írt arról, hogy mindent neki köszönhet.

Politikai ügy lett a vasárnapi fővárosi viharban kidőlt platánból

Mindenki a másikra mutogat - politikai ügy lett a vasárnapi fővárosi viharban kidőlt platánból. Budapest tájépítésze szerint azért nem távolították el a már korábban is megdőlt fát, mert Tarlós István fakivágási moratóriumot hirdetett. A volt főpolgármester szerint a Főkertnek kellett volna lépnie. A Főkert szerint a belvárosi önkormányzat tiltotta a vágást, az V. kerületből viszont azt írták, a főváros nem járult ehhez hozzá.

Irredentizmus: milyen hatással volt Magyarország mindennapjaira?

Folytatjuk Trianon 100 sorozatunkat. Filmhíradóban, magyar kártyán, de még a kirakatokban is a szétszakított Magyar Királyság képe tűnt föl. Az irredentizmus, vagyis hogy újra egy országon belül éljen minden magyar, meghatározta a 20-as, 30-as évek politikáját. Sorozatunk újabb részében kiderül: milyen hatással volt ez a két világháború közti Magyarország mindennapjaira.
A sorozat többi részéért kattintson ide.

Kiderült, hogy vadmacskák

Kiderült, hogy nem házimacskák, hanem vadmacskák azok a kölykök, amik április végén kerültek a Mályi Madármentő Állomásra. Az állomás vezetője már akkor úgy gondolta, hogy nem átlagos cicákkal van dolguk, ezért a Fővárosi Állatkertbe vitette a kölyköket, ahol a genetikai vizsgálat alapján kiderült az igazság. Ha megerősödnek, szabadon engedik őket.

Köszönetet mondott megmentőinek

Epilepsziás rohamot kapott egy budapesti buszon, utastársai segítettek rajta - egyikükkel személyesen is találkozott kameránk előtt az a nő, aki szerint megmentették az életét, ezért köszönetet mondott. Szerinte kevesen tudják, mi a teendő, ha valaki rosszul lesz. Pedig szükség lenne rá - a busztársaság vezetője azt mondta, naponta több rosszullét is előfordul járataikon.

MNB: szobrok 667 millióért

667 millió forintért rendelt meg két szoborcsoportot a Magyar Nemzeti Bank - a monumentális alkotásokat Szőke Gábor Miklós szobrászművész és cége készíti. A tervezett szobrokra a G7 figyelt fel a közbeszerzési dokumentumokban. Az MNB és alapítványai korábban is költöttek műalkotásokra: egy Tiziano-képért például 4 milliárd forintnál is többet adtak 5 éve.

Trianon 100: Hogyan alakította a trianoni döntés a kulturális életet?

A trianoni döntés a kulturális életet is átalakította Magyarországon - pezsgő városokat vágott el az anyaországtól, amelyek addig a színházi, irodalmi élet központjai voltak. Az oktatás is átalakult - az utódállamokban magyar nyelvű felsőoktatás nélkül maradtak. Trianon 100 című sorozatunk mai részében azt vesszük sorra, milyen hatással voltak az új határok a szellemi életre.
A sorozat többi részéért kattintson ide.

Csaknem 300 millió forint értékű metamfetamint foglaltak le a rendőrök

Csaknem 300 millió forint értékű metamfetamint foglaltak le a rendőrök a Fejér megyei Tordason. A nyomozók két magyar és egy szerb férfit értek tetten a droglaborban. Akár 10 évre is ítélhetik őket. A házban annyi kábítószert állítottak elő, hogy a felszámolást a rendőrök szerint az egész fővárosi drogpiac megérzi.
A rendőrség által készített felvételeket itt nézheti meg.

Egy 23 éve elhunyt férfi hamvait találták meg egy önkormányzati páncélszekrényben

Egy 23 éve elhunyt férfi hamvait találták meg a Pest megyei Tök önkormányzati páncélszekrényében - erről maga a polgármester adott hírt a Facebookon. A bejegyzést a 444.hu vette észre. A hamvakat szerdán temették el. A településen mindenki azt találgatja, hogyan került az urna a széfbe. Kerestük az ügyben az önkormányzatot, de nem válaszoltak.

Baán a tárgyalásokban bízik

Még megépülhet a három tervezett épület a Városligetben - ebben bízik a fejlesztésért felelős kormánybiztos. A Magyar Zene Háza sajtóbejárásán azt mondta, szerinte érdemes megvárni a főváros és a kormány tárgyalásainak végét. A főpolgármester-helyettes szerint viszont lehet tárgyalni, de nem az új épületekről. A teljes Liget-projektre több mint 300 milliárd forintot szánt eredetileg a kormány.

Trianon 100: a gazdaságra is komoly hatása volt az új határoknak

A 100 éve aláírt békediktátum üzemeket és vasúthálózatokat is halára ítélt. Régiók szakadtak szét, a falvakat pedig elszigetelték a nagyvárosoktól, az utak gyakran a semmibe vezettek. A gazdaságra is komoly hatása volt az új határoknak, erről is szól a Trianon 100 című sorozatunk.
A sorozat többi részéért kattintson ide.

Már majdnem szerkezetkész a Magyar Zene Háza a Városligetben

Már majdnem szerkezetkész a Magyar Zene Háza a Városligetben. Most azokat az üvegtáblákat emelték be, amelyek egyedülálló felületet hoznak létre. Az épület a Liget-projekt keretében, a volt Hungexpo irodáinak helyén épül fel, a tervek szerint jövő év végéig.

Dzsudzsák Balázs diplomáciai mentesség vagy egyedi engedély miatt úszhatta meg a karantént

Diplomáciai mentesség vagy egyedi engedély miatt úszhatta meg a karantént Dzsudzsák Balázs - legalábbis erre enged következtetni az a levél, melyet Híradónk a rendőrségtől kapott. A Magyar labdarúgó Válogatott csapatkapitányát a miniszterelnök fotója buktatta le, hogy idő előtt hagyta el a karantént. Dzsudzsákot különgéppel hozták haza Dubajból, akkor derült ki, hogy diplomata útlevele van.

Szijjártó ott lehetett a zártkapus meccsen

Zártkapus volt a meccs - a külügyminiszter mégis a stadionban szurkolt a Magyar Kupa elődöntő visszavágóján. Erről maga Szijjártó Péter osztott meg képet a Facebook-oldalán. A kommentelők egy része felháborodott, mert a szigorú szabályok miatt a szurkolók nem nézhetik kedvenc csapataik küzdelmét. Szijjártó Péter azt mondta, a klubok hívták meg.

Családon belüli erőszak: az első pofonnál lépni kell

Van olyan nap, amikor dupla annyian kérnek segítséget a családon belüli bántalmazás miatt, mint március közepe előtt. A kényszerű összezártság idején a szakemberek szerint sokan kerülnek kiszolgáltatott helyzetbe, a korábbi durvaság is gyakoribbá válik.

Trianon: „Elvégeztetett”

Elvégeztetett - így írtak a trianoni békeszerződés aláírásának másnapján a magyar újságok a diktátumról. A háborút követő forradalmak, megszállás, infláció és zűrzavar után 1920. június 4-én írta alá két magyar küldött a szerződést, mely meghatározta Magyarország új határait. Folytatjuk Trianon 100 sorozatunkat, amelyet egyes iskolákban - nagy örömünkre - már oktatási segédanyagként tanítanak.
A sorozat többi részéért kattintson ide.

Kacsacsalád miatt állt le a 2-es metró

Kacsacsalád állította le a kettes metrót - tegnap az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között pótlóbuszok közlekedtek, amíg a tűzoltók nyolc kiskacsát szedtek ki a sínek közül. Az anyjuk a mentés végére eltűnt, így a kicsik állatmentőkhöz kerültek, legyengült állapotban. Egyikük elpusztult.

Nem engedik be a 61 éves látássérült nőt 65 éves férjével a boltba

Nem engedték be a látássérült asszonyt és férjét egyik reggel egy nyíregyházi boltba, mert a nő 61 éves, férje pedig 65. Lányuk is látássérült, így nem tudják, hogyan oldják meg a bevásárlást. Azt mondják, megnehezíti a dolgukat az időseknek fenntartott idősáv. Pedig ezek a szabályok egyelőre maradnak. Hogy meddig, azt hétfőn is hiába kérdeztük az operatív törzstől.

80 ezer bolt nyithat ki két hónap után Budapesten

Csaknem 80 ezer bolt nyithat ki két hónap után hétfőn Budapesten. A Kereskedelmi Szövetség szerint biztosan lesznek üzletek, amelyek hétfőn még nem tudják fogadni a vásárlókat, mert elküldték az alkalmazottakat. A teraszos éttermekben pedig már nagyon várják a nyitást. Több helyen már kipakolták a bútorokat, de van ahol ennyi idő alatt nem tudtak felkészülni a nyitásra.

Gulyás: Lehet kártérítést kérni

Valaki feljelenthette - ezt mondta Híradónknak az a férfi, akit kedden rémhírterjesztés gyanújával vett őrizetbe a rendőrség. Az ügyészség szerint ő nem követett el bűncselekményt, ám a szintén rémhírterjesztés miatt bevitt gyulai férfi esetében még nincs döntés. Gulyás Gergely miniszter szerint kártérítést is kérhet bárki, aki úgy érzi, hibázott vele szemben a hatóság. A Momentum szerint ki kell állni azokért, akiket véleményükért üldöznek.

Két férfit is őrizetbe vett és kihallgatott a rendőrség rémhírterjesztésért

Két férfit is őrizetbe vett és kihallgatott a rendőrség rémhírterjesztésért - egyikük a gyulai kórház ágyainak kiürítéséről írt, másikuk pedig, akiről elsőként a 444.hu számolt be, diktátornak nevezte Orbán Viktort és sok lehetséges halálos áldozatról írt. Az ő esetében végül nem talált bűncselekményt az ügyészség. A DK képviselője szerint a módszer állampárt időszakokat idéz. A koronavírus miatt vezette be a kormány azt a szabályozást, mely szerint 5 év börtön is járhat a rémhírek terjesztéséért. Akkor Gulyás Gergely azt mondta, ez nem vonatkozik a kormánykritikákra.

A hazatérő vendégmunkásokkal érkezhetett hozzánk nagy számban a koronavírus

Nyugat-Európából, a hazatérő vendégmunkásokkal érkezhetett Magyarországra  nagy számban a koronavírus - ezt állapították meg Pécsi Tudományegyetem virológusai. A szakemberek vírusmintákat elemeztek és hasonlítottak össze, így jutottak erre az eredményre. Azt is megállapították, hogy a magyar hatóságok időben léptek ahhoz, hogy ne legyen akkora baj, mint Olaszországban. De a vész, mint mondják, még nem múlt el.

Megmentették a törött szárnyú, kidobott baglyot

A szárnyait eltörték és műanyag zsákba dobtak egy fülesbaglyot és fiókáit a Borsod megyei Megyaszó határában. A védett madár 3 kicsinyének nem esett komolyabb baja. A bagolycsaládot a Mályi Madármentők vették gondozásukba, és nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít megtalálni a tetteseket.

Több patikában még nem kapható a nagyobb védelmet nyújtó maszk

Egyelőre kevés patikában árulják a nagyobb védelmet nyújtó, úgynevezett FFP-s maszkokat. Péntektől van erre lehetőségük a gyógyszertáraknak. Körülbelül 50 patikát hívtunk fel, de sok helyen nem tudtak ilyen maszkot adni. Ahol viszont tudtak, ott az árban óriási különbséget tapasztaltunk.

Lezárják a Nyugati pályaudvar egy részét

Ma este 10-től lezárják a Nyugati egy részét - elkezdik felújítani a pályaudvar tetőszerkezetét. Bár a Nyugatiba továbbra is érkeznek szerelvények, érdemes indulás előtt tájékozódni: több vonat menetrendje módosul, egyes intercity és sebes vonatok pedig csak Zuglóig közlekednek. A 143 éves pályaudvar csarnokának tetejét utoljára évtizedekkel ezelőtt újították fel.

Tudja, hogy mit tett, de akkor is szereti – ezt mondta Szilágyi István özvegye a fiáról

Tudja, hogy mit tett, de akkor is szereti - ezt mondta a Baptista Szeretetszolgálat munkatársának Szilágyi István özvegye a fiáról. A gyanú szerint a 49 éves férfi verte halálra vasárnap színész apját, akit az ország Lópici Gáspárként szeretett meg. Nemcsak az özvegy, hanem az áldozat is éveken keresztül védte az őt bántalmazó gyermekét - a szakemberek szerint ez szinte minden családon belüli erőszak elszenvedőjénél előfordul. Pedig lenne segítség.

Megható üzenetek az idei rendhagyó anyák napján

Rendhagyó a mostani anyák napja. Telefonok és monitorok előtt könnyezett sok ünnepelt, mert persze a köszöntés nem maradt el a kijárási korlátozások miatt sem. Volt, aki online küldött verset, más pedig az angol rokonsággal együtt magyar dalt küldött. 

Kevesebb egészségügyi korlátozás

Hétfőtől feloldják a korlátozásokat a magánegészségügyben - erről is döntött a kormány. Gulyás Gergely miniszter azt is közölte: a közegészségügyben ezt négy lépésben teszik meg. Március közepe óta műtéteket, vizsgálatokat halasztottak el, az intézmények azóta csak sürgős eseteket láthatnak el. A jövőben kötelező lesz tesztelni a kórházakból kimenő és az intézményekbe érkező betegeket is.

Újra edzenek az úszók

Újrakezdték az úszók - rendkívüli biztonsági intézkedések között, vizsgálatok után kezdhették el az edzéseket azok a sportolók is, akik korábban megfertőződtek a koronavírustól. Bohus Richárd is közéjük tartozik. A világbajnoki bronzérmes úszó csapattársaihoz hasonlóan betegség nélkül úszta meg a fertőzést, örül az edzésnek, ám azt mondja, nagy a bizonytalanság a sportolók között.

Újabb idősotthonokban jelent meg a koronavírus

Zalaegerszegi idősotthonokban is megjelent a koronavírus - az önkormányzati és állami fenntartású otthonban is találtak fertőzötteket az ellátottak és dolgozók között is. Szegeden pedig már 20 fölött van az idősek ellátásával is foglalkozó Vakok Intézetében megfertőződöttek száma. Tegnap az országos tisztifőorvos azt mondta, már 25 hasonló intézményben találtak fertőzötteket

Több a háztartási baleset

Forrázás, vágás, szúrás - megszaporodtak a háztartási balesetek a kényszerű otthonlét idején. Az orvosok szerint a grillezés és a körfűrész szakszerűtlen használata miatt fordulnak hozzájuk a legtöbben. Sokan most a bezártság alatt mindenféle tapasztalat nélkül kezdenek főzni vagy barkácsolni. 

Nem Tusk nagyapja van a fotón

Nem ő van rajta, nem akkor és nem ott készült - történészek szerint hamis a fotó, amely magyar kormánypárti médiumok szerint a Néppárt lengyel elnökének nagyapját ábrázolja. Donald Tusk nagyapjáról több lapban is azt állították, náci kollaboráns volt. Mindezt azután, hogy a politikus egy interjúban mondta azt, hogy Orbán Viktorra büszke lenne a Harmadik Birodalom jogtudósa. Az általunk kérdezett történészek szerint Donald Tusk nagyapja nem volt náci kollaboráns.

Nem kapnak állami segítséget az önkormányzatok

Hiába rendelt az önkormányzat maszkokat, azokat már a repülőtéren lefoglalta a katasztrófavédelem. Ezt Pokorni Zoltán fideszes polgármester nyilatkozta a HVG 360.hu-nak. Több önkormányzat vezetője is a védőfelszerelések és a tesztek beszerzési nehézségeiről beszélt. Azt állítják, hogy az államtól alig kapnak segítséget. Kerestük a kormányt, de adásunkig nem reagáltak.

Akár fel is áldozhatnak kisebb állatokat, hogy azokkal etessék a ragadozókat

Ezt fontolgatja egy német állatkert, mely a bezárás miatt nehéz anyagi helyzetbe került. Magyarországon is küzdenek az állatkertek a jegybevételek elmaradása miatt. Március közepe óta ugyanis zárva tartanak az intézmények. Egy kis állatkert azonban mégis kinyitott - igaz, szokatlan látogatási renddel.

Budapesti idősotthonokba is vinnének betegeket

Budapesti idősotthonokba helyeznék el a kórházakból elküldött betegek egy részét - erről is beszélt a főpolgármester az RTL Híradónak adott interjújában. Karácsony Gergely azt mondta, szívesen segítenek a kórházaknak, de csak akkor, ha elvégzik a betegeken a koronavírus tesztet. Megkerestük a Nemzeti Népegészségügyi Központot, ahol azt közölték: a nem koronavírus miatt kórházba került, majd onnan elbocsájtott betegeket - akár tesztelik őket, akár nem - két hétre el kell különíteni a szociális intézményekben.

Koronavírus fertőzöttet is hazaküldtek a kórházból

Koronavírus fertőzöttet is hazaküldtek a kórházból, majd megkérték, hogy menjen vissza, mert pozitív a tesztje - ezt mondta Híradónknak a főpolgármester. Eredetileg éjfélig kellett felszabadítani a kórházi ágyak 60 százalékát, a tisztifőorvos most azt mondta, ezek felének kell rendelkezésre állni a hét végére. Így a kiürítés folytatódik. Egyik nézőnk azt mondta: ma tudta meg, hogy csípőműtött, tüdőgyulladásból épp csak felépült anyját csütörtökön hazaküldik. Más pedig azt mondta, szerinte meghalni küldték haza az apját. A tisztifőorvos mindenkitől megértést kér és vár.

A kórházi osztályok kiürítése miatt egyre többen kérnek segítséget az önkormányzatoktól

A kórházi osztályok kiürítése miatt egyre többen kérnek segítséget az önkormányzatoktól - erről beszéltek az RTL Híradónak polgármesterek. Például Budapest 9. kerületének vezetőjét egy idős nő kereste meg, akinek végstádiumú, daganatos fiát akarták kirakni a kórházból.

Másként lehet búcsút venni

Vegyvédelmi ruhában, fokozott fertőtlenítés mellett dolgoznak a temetkezési vállalkozások munkatársai a fertőzés miatt elhunytak körül. A családok pedig a kijárási korlátozások miatt másként búcsúzhatnak el szeretteiktől, mint eddig. Figyelem, a következő téma sokakat érzékenyen érinthet.

„Már régóta nem tervezek”

Nem elég, hogy egész nap halat esznek, de még állandó halszaguk is van - egy apró thai szigeten ragadt két, hat és négy éves kislányával Teveli Gábor, akit az Isten veled Magyarország című műsorban ismerhettek meg. A kijárási korlátozások miatt valószínűleg május végéig egy folyóvíz nélküli bambuszház lesz az otthonuk, egy turisták nélküli parton. Rendhagyó karanténnapló Thaiföldről.

Újabb idősotthonban találtak koronavírus-fertőzötteket Budapesten

Újabb idősotthonban találtak koronavírus-fertőzötteket Budapesten. Ezúttal egy 6. kerületi intézmény két gondozottjáról derült ki, hogy elkapta a vírust, egyikük időközben meghalt. Korábban egy Pesti úti intézményben találtak fertőzötteket, a tesztelés ott is zajlik. Az egyik lakó hozzátartozója szerint a bentlakók nyugodtak és minden szükséges ellátást megkapnak.

Nem jutnak el az orvoshoz

Hamarosan szülni fog, de az osztrák vizsgálatok után nem jöhet vissza, hisz itthon karantén várna rá. Több nézőnk is panaszkodott, hogy bár Ausztriában van társadalombiztosításuk, nem jutnak el ottani orvosukhoz.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való