KERESÉS search-close

"Virágh Orsolya" szerzővel ellátott tartalmak

Virágh Orsolya

Virágh Orsolya által létrehozott tartalmak (100):

Amikor 40 évet hátrahagyva kell költözni: Rita és Krisztián története Tiszaújvárostól Milánóig

A család a legfontosabb. Rita tudta ezt, amikor nyelvtudás nélkül, félelemmel telve férje után indult Tiszaújvárosból Milánóba. Az elmúlt 40 évet kell maga mögött hagynia, egy apró faluból egy idegen, hatalmas és nyüzsgő városba mennek 1,3 millió ember közé.

Rita és Krisztián Olaszországban kezd új életet (részlet)

A következő adásban elkísérjük Ritát és Krisztiánt Milánóba. Ott leszünk, amikor megérkeznek Milánóba, az első könnyeknél és az olasz csirkepaprikásnál! Lássuk, hogyan kezdődik a történetük!

VILÁGHÍRŰ: IT guru a „Cápák” között

Fehér Gyulának egyszer volt egy zseniális ötlete… kidolgozta és mostanra milliomos lett. A Ustream-et, a magyar internetes élő video megosztót azóta milliók használják világszerte. Fehér Gyula most a Cápák között egyik befektetője lesz!

Ilyenek lesznek az új műsorok az RTL-en!

Ahogy mindenkinek, úgy a Toplista című vadonatúj műsor vezetőjének, Szabó Zsófinak is megvan a maga toplistája, amelynek első helyén jelen pillanatban a kisfia áll. Az RTL nemsokára induló műsorai között az Isten Veled Magyarország talán a legszívszorítóbb. Ebben magyar családokkal együtt költözünk valahová külföldre, miközben megtudjuk miért döntöttek így.

Áldozat vagy befektetés: ha a gyerek élsportolónak készül

Eltökéltek és fáradhatatlanok, a szemük előtt rendkívüli célok lebegnek. Világversenyekre, olimpiára készülnek, a szüleik pedig teljes odaadással támogatják őket. Merthogy nem elég, ha a gyerek szeretné, a szülőnek még jobban kell akarni. Az örökérvényű kérdéseket pedig megkapják azoktól, akik nem látnak bele ebbe az életformába: mit vesz el a gyerekkorból az élsport és mit kap érte cserébe?

 

Jó vagy rossz, ha kiveszik a gyerek manduláját?

Újra és újra fellángol a vita, hogy ki kell-e venni egy gyerek manduláját. Ha igen, mikor? Miért fontos a mandulánk és mégis miért jó, ha nincs?

Vidámság, bulizás, szieszta - így élnek nálunk az olaszok

Modell, étteremtulajdonos, hipnoterapeuta. Mindannyian Olaszországban születtek és nőttek fel, aztán a nők vagy az üzlet miatt, vagy épp csupán kalandvágyból költöztek ide. Ráadásul kivétel nélkül úgy, hogy egyáltalán nem beszélték a nyelvünket. Mit szeretnek itt és mi hiányzik nekik a szülőhazájukból?

Diótörő: gyerekként a balett karrier csúcsa a mesejátékban szerepelni!

6-8-12 évesen benne lenni a karácsonyi Diótörő előadásban, az majdnem olyan lehet, mint egy élsportolónak megnyerni korosztályában az országos bajnokságot. A balett órák pont ugyanolyan kemény edzéseket jelentenek, ráadásul lazaságban minimum elvárás, hogy a spárgát mindenféle módon tudja valaki. A lányok persze világhírű balerinák szeretnének lenni, a fiúk pedig nem titkolják, hogy az előítéletekkel is meg kell küzdeniük.

Gyerekek és fiatalok, akik megküzdöttek a leukémiával

Egy kisfiú, akinek életét saját kistestvére mentette meg. Gréti csontvelője segített Matyinak. Egy másik kisfiú, akinek Izraelből volt a megfelelő donor. Akiket most látnak, mind megküzdöttek a leukémiával. Tudják mi a csontvelőátültetés, a kemoterápia, a sugárkezelés. A saját önarcképével nemzetközi fotópályázatot nyert Réka is, akinek kreativitása végtelen, hite rendíthetetlen, és akinek egy begyulladt bölcsességfoggal és véraláfutásokkal kezdődött mostani élete. Hogy mit tanult Réka a betegségéből hosszabban megnézhetik: ITT.

Hogyan irányítanak a női vezetők?

Hogyan kerülhet ki egy nő a huszonkettes csapdájából és hogyan érhetjük el, hogy azonos pozícióban ugyanannyi legyen a fizetésünk, mint férfitársainké? Hogyan neveljük lánygyerekeinket, hogy tudatosak és sikeresek lehessenek, ha felnőnek? A Fókusz stábja magyarországi női vezetőket kérdezett a siker titkáról!

Elvesztette mindkét gyermekét a gyászterapeuta, aki azóta másokon segít

Négy hónap különbséggel vesztette el mindkét kisgyermekét a gyászterapeuta, aki azóta másokon segít a legmélyebb fájdalom feldolgozásában. Mit tehetnek a szülők?

Kilátástalan sorsú embereknek segít a függősége után

A Fókusz Plusz riportere olyan emberi történeteket mutat be, akik kilábaltak a mélyből: volt, olyan, aki fedél nélkül, az utcán élt. Alkohol és gyógyszerfüggőségben, két deci borért vagy egy szem nyugtatóért pedig a zokniját is eladta.

Egy város, ami nem alszik: így élnek Las Vegasban a magyarok

Egy város, ami nem alszik, ahol a fények soha nem hunynak ki. Mindenki jókedvű és vidám, mert szórakozni, pénzt költeni érkezik ide. A vibráló hangulat pedig magával ragadó. Olyannyira, hogy számos turista később itt telepszik le, ahogy tette annak idején több magyar is...

Csúcs-forma! - bemutatjuk a fitnesz-bikinimodellt

Salamon Diát egyedüli magyarként hívták meg Las Vegasba, a Mr. Olympia színpadára fitnesz-bikinimodell kategóriában. Vagyis a korában világbajnoki címet szerzett lány most a profik világában tör a csúcsra!

A villámesküvők vegasi fotósa

Kovács Violetta villámesküvőkön fényképez évek óta Las Vegasban. Egy olyan kápolna fotósa a magyar anyuka, ahol a szerelmespárok néhány perc alatt házaspárokká lehetnek. Vannak, akik még ahhoz is lusták, hogy kiszálljanak az autójukból, amíg kimondják az igent.

Tömegmészárlás: magyar orvos és túlélők emlékeznek a Las Vegas-i tragédiára

Amerika történetének második legnagyobb támadása volt, amikor tavaly egy férfi a hotelszobája ablakából 23 darab különböző fegyverrel lőtt bele a több ezres tömegbe. 58 embert ölt meg. A tragédia után egy évvel a Fókusz Plusz riportere Las Vegasban járt, ahol túlélők szívszorongatóan emlékeztek vissza a borzalmas éjszakára. 

Életveszélyes látványosság: vasgömbben száguldozó motorosok

A közönség állva tapsol, percekig éltetik a fellépőket, köztük a 6 brazil motorost. Akik estéről estére egy vas gömbbe zárva a bőrüket viszik a vásárra. Legalábbis a nézőtérről így tűnik. A halálgömb motorosok legutóbb a cirkuszok éjszakáján dermesztették meg közönségüket. Aki élőben látta őket azt mondja ő érzett folyamatos halálfélelmet.

Laura börtönben született, de ki nevelte?

Két nő, akik egymástól több száz kilométerre élnek, különböző korúak, más-más iskolával, egyik családi háttérrel másik anélkül. 3 évvel ezelőtt az életük mégis örökre összefonódott. Egy kislány köti őket össze, akiről egy ideig az édesanyja helyett egy nevelőszülő gondoskodott. Az anyukája ugyanis várandósan börtönbe került.

A kínai ízek legismertebb mestere otthonába és éttermeibe is elkalauzolt minket

27 éve él itt, már hosszabb ideje, mint hazájában. Wang mester neve már fogalom főváros szerte, de igazi arcát csak kevesen ismerik. Wang mester Józsefváros kínai labirintusának mélyére, jó barátja éttermébe kalauzolt minket, ahol meséltek a kínai ízek világáról, a munkamorál, az életstílus különbözőségéről és arról, hogy ennek ellenére miért imádják annyira Magyarországot.

Kálvária: Terikét tragédiák sora érte, ő mégis mindent megtesz családjáért

Rosszindulatú daganattal kezdődött, amit a mellében találtak az orvosok. Majd meghalt a lánya, fél év múlva pedig a férje. A 3 unokáját és a vak fiát neveli egyedül. Most is egy kontrollvizsgálaton járt Terike, túl van 8 kemoterápián, fél év múlva pedig, ha a veséjén talált daganat növekszik újra meg kell műteni.

Megmutatjuk: így nyaralnak a világ leggazdagabbjai

Elkalauzoljuk Önöket a világ legszebb üdülőhelyeire, ahol a luxus kezdődik. Bemutatjuk a hollywoodi hírességek és milliárdosok nyaralóhelyeit, saját szigeteiket, illetve elvisszük Önöket a világ egyetlen 7 csillagos szállodájába a dubai-i Burj al Arabba.

 

Kisbabák, akik képesek megmenteni magukat a mély vízből

Vízbe ugranak és megfordulnak, akár percekig is lebegnek a víz felszínen. Mutatjuk, azokat a kisbabákat, akiknek megtanították, hogyan maradjanak fenn akár vészhelyzet esetén is a vízen.

 

Női vezetők: létezik egyenjogúság?

Míg hazánkban a gazdaságilag aktív lakosság közel fele nő, a vezetők és a vállalkozók között mégis túlsúlyban vannak a férfiak. Amiből egyenesen következik, hogy a nők gazdasági helyzete is jóval rosszabb, mint a férfiaké. Némi társadalmi támogatás és szemléletváltás kellene.

 

Meghan és Harry – mi a közös bennük?

Két különböző világ, de egyre több közös pont. Más vallásúak, más földrészen élnek, idősebb az ara, ráadásul elvált, Harry pedig a család fekete báránya, de mindketten társadalmi és egyenjogúsági ügyek elkötelezett hívei.

Évente fél óra odafigyelés életet menthet!

Magyarországon évente 1500-an betegszenek meg melanómában, és 500-an ebbe bele is halnak. A megbetegedések száma egyre növekszik, 10 év alatt két és félszeresére növekedett, főleg a fiatalok körében. A 20- 30 éves korú nők között a rák okozta halálozási listán az első helyen a melanóma áll. Miló Viki így mesélt tapasztalatairól.

Meg is lehet halni allergia miatt

Az ételek, állatok, növények, de még a napfény is árthat. A fél világ érintett, van, aki mindig, a szerencsésebbek csak pár hónapig tüsszentek, köhögnek vagy vakaróznak. Ha nem figyelünk, akár az életünkbe is kerülhet egy nem ismert érzékenység.

Luxus beavatkozások – szenvednek is a szépségért

Luxuskezeléseket teszteltünk három hölggyel, akik pénzt és időt nem sajnálva a legújabb szépészeti beavatkozásokat próbálják ki. Tűkkel szurkálták, lehűtötték és elaltatták őket. Sőt volt, akinek drótszálakat ültettek a bőre alá, hogy feszesebb legyen az arca. A szépségért tenni és olykor szenvedni is kell, mutatjuk, mik a legújabb trendek.

Intim torna: tabuk nélkül

Egészségügyi bajok, a szülés megkönnyítése vagy akár a szerelmi együttlét jobbá tétele - Kriston Andrea, aki az intim torna magyar kitalálója, mindenre tud gyógyírt!

A magyar artista, aki nem ismeri a lehetetlent

138 centi és 70 kiló, olyan kisugárzással és derűvel, ahogy a felesége meséli, amit nem lehet nem szeretni. Gábor néha száguldó autón áll kézen, vagy show műsorban lép fel, a lehetetlen az ő szótárában nincs benne.

No make up: egyre többen vállalják valódi arcukat

Magabiztosságot ad, egy másik arcot. Viselője nem érzi meztelennek magát. Legalábbis a nők nagy része ezt gondolja a sminkről. Mások viszont hazugságnak tartják, hiszen ápol és eltakar., talán ezért is  hódít egyre inkább a no make up felfogás. Kelemen Anna arcáról viszont már le sem lehet törölni a festéket.

Bemutatjuk a Fókusz új műsorvezetőjét!

Tokár Tamás jó ideje jelen van az online világban, televíziós műsorvezetőként is láthatták már, riportokat is készít, forgat, vág, amolyan szakmabéli polihisztor. De hogy ki is ő, és honnan jött, most megmutatjuk!

Szülés 40 felett: anyák, akik büszkén vállalják a korukat

Négy nő, akik büszkén vállalják, hogy 40 felett szültek. Pedig ha szemtől szembe nem is, a hátuk mögött biztosan kaptak egy-két megjegyzést a korukra vonatkozóan. Elmesélték, hogy mennyire tartják magukat idősnek a babázáshoz, hogy mindez áldás vagy épp rengeteg aggodalommal jár, és hogy hogyan viselték a terhességet 40 felett.

Súlyosan beteg gyerekkel keres albérletet

Sanyika koraszülöttként jött a világra, azóta több mint 30 agyműtéten esett át. Folyamatosan oxigénre van kötve, mesterségesen kell táplálni, édesanyja állandóan mellette van. Most azonban költözniük kell…

Több százmilliós és milliárdos ingatlankörkép Magyarországon

Lehet luxust építeni és berendezni 1 milliárdból, de lehet 300 millióból is, vagy akár kétszázból, de ha éppen csak 100 milliónk van, akkor se essünk kétségbe! Ingatlan körképünk Budapest belvárosából indult, majd az Andrássy úton folytatódott, de elmentünk Szentendrére és a Jászságba is. Lakásokat és házakat térképeztünk fel kizárólag a legmagasabb kategóriában.

Mit tegyünk, ha sír a baba?

Megszületünk egy bizonyos genetikai készséggel, de, hogy abból mi fejlődik ki, az a környezet hatására jön lére, annak a tanulási folyamatnak az eredményeként, ami a megszületés pillanatától az újszülött agyában is működik. És, ha az nem kap megerősítést, az valóban problémát okozhat, ezért az se mindegy, hogy meddig hagyjuk a kisbabát sírni.

 

Meglepő szabályok: miként öltözködhet a brit királyi család?

Kik és milyen protokoll szerint öltöztetik II. Erzsébet brit uralkodót és Katalin hercegnét? Hogyan teremtettek ők ketten nagyon eltérően divatot? Miért van akkora jelentősége a királynő kézitáskájának, és miért borul ki Anglia, ha Katalin merészebben öltözködik?

A szuper alakú Köllő Babett gyógyult anorexiás

Hogyan lett anorexiás, rosszul öltözött tiniből divatdiktátor celeb? A megjelenésével, luxus kiegészítőivel azonnal beszédtémává lett Köllő Babett szinte berobbant a celeb világba. A hibátlan alakú színésznőt elkísértük ruhatervező barátnőjéhez, akivel éppen Babett hétköznapi kollekcióit frissítik fel. A szexi anyuka soha nem látott tinédzser-kori fotóit is megmutatta. És tabukat nem ismerve beszélt arról is, mikor és miért lett anorexiás, és hogyan tudott kigyógyulni belőle.

Mi kerül 4 milliárd forintba egy pár cipőn?

Néhány falat 100 ezerét, pompa és csillogás milliókért, vagy épp a minden igényt kielégítő kényelem milliárdokért. Kastély, jacht, gyémánt, étel, ruha, karóra, kutya, macska, sőt, egy üveg vodka – minden mi szem szájnak ingere, csak épp elképesztő áron.

Ahol az élsport kezdődik, ott véget ér az egészség?!

Azt sok sportoló elismeri, hogy egy-egy sérülés után nem mindig várják meg a tökéletes regenerálódást. Nincs rá mód, hiszen úgy felkészülést, versenyeket hagynának ki, és mindig ott van a következő dobogó esélye, ami kárpótol minden szenvedésért.  Arra pedig, hogy mi lesz, 40-50 éves korában az élsportoló nem gondol- csak utólag.

Ifjabb Richter József kapta a cirkuszvilág Oscarját

Ifjabb Richter József és felesége egész évben az országot és a világot járja plusz 70 fővel, egy luxuslakókocsiban, amelyet egy kilométernyi cirkuszkellék és vadállat követ, amikor utaznak.

Ma már nem tabu a szülés utáni rehabilitáció

Rendkívüli terhelés, megnyúlt és kitágult szervek, süllyedések, meggyengült szalagok – mindezeket a terhesség okozza, ami 9 hónapon keresztül nagy mértékben igénybe veszi a női testet. Másrészről viszont az örömteli babavárás mindenféle fizikai igénybevételt feledtet. A szülés utáni rehabilitációt azonban csak nagyon kevesen úszhatják meg.

Ismerje meg az RTL sorozatainak kulisszatitkait

Több 10 ezer film és sorozat, amit az elmúlt 7300 napban sugárzott a csatorna. Kicsivel több, mint 20 év, ami alatt egy generáció felnőtt. Ennyi idő telt el azóta, hogy 1997 októberében az RTL első hivatalos adása elindult. De a Rózsa bisztró fénye azóta sem kopott meg...

Kisnövésűek: nem a centik határozzák meg az embert

Van egy módszer, amivel már hosszú évtizedek óta próbálják kicsit megnyújtani a csontjait azoknak, akik kisnövésűnek születtek. Az idén 20 esztendős RTL archívumában kutatva megtalálta a Fókusz riportere azt a felvételt, amin egy akkor még fiatal kicsi lányon alkalmazzák az egyébként eléggé fájdalmas technikát. Tizenhét évvel később a régi felvételek után újra felkerestük a lányt, aki azóta több mint 20 centit nőtt és boldog anyuka éppen.

 

Félresikerült arcplasztika

László Erika hiába nyerte meg a műhibapert, a kártérítésre valószínűleg még éveket várhat. Az elrontott szemhéjplasztika után szerelmét is elvesztette, és állítja, a teljes plasztikai sebész társadalom is ellene fordult.

Több mint nyolcszázezer magyar úgynevezett ritka betegségben szenved. Ez azt jelenti, hogy az országban bizonyos szindrómák mindössze néhány tucat embert érintenek, de ha csak százan szenvednek benne, ők is ritka betegnek számítanak. 

Búcsú Aradszky Lászlótól

Aradszky László utolsó fellépésén még energikus és vidám volt, fáradhatatlanul énekelt a közönségnek. Az énekes nem kapott sem szívinfarktust, sem agyvérzést, egyszerűen csak megállt a szíve, örökre elaludt. A művész 82 éves volt.

Arkan bárkája: oroszlánok a nappaliban

Arkan családjában teljesen természetes, hogy az anyuka lábát egy oroszlán harapdálja. A Hunyadiék életét és franciaágyát ugyanis másfél hónapja két kisoroszlán foglalta el. Az állatidomár élete persze nem csak az oroszlánok miatt átlagon felüli.

ÉNB Karola afáziás betegek családjának segít

Az Éjjel-Nappal Budapest Karolája, a vadóc és lázadó lány. Aki ugyanakkor segítőkész, és folyamatosan jótékonykodik. Csak épp nem veri nagydobra. A stroke Magyarországon évente 40-50 ezer embert érint, ez a leggyakoribb rokkantsághoz vezető tünetegyüttes. Azon kívül, hogy a beteg súlyosabb esetben lebénul, a  szélütés különböző beszédzavarokat, úgynevezett afáziát is okozhat.

Miklós Edit szemben a széllel

Tíz hónap telt el a Miklós Edit zauchensee-i balesete óta, ahol mindkét térde súlyosan megsérült. Edit most forgózsámolyra rögzített síléceken állt bele a 120 kilométer/órás szélbe.

 

Czene Attila és Bánhidi Petra élete 10 hét múlva teljesen megváltozik

Egy ország szerette meg őket a Szombat Esti Lázban. A népszerű olimpiai bajnok úszó az ő szexi argentin világbajnok szerelmével lépésről lépésre lopta be magát a szívünbe és ért el a döntőig. Czene Attila az egyik legnehezebb tanítványa lehetett Bánhidi Petrának a táncparketten. Attila viszont itt dönthette el, hogy feleségül veszi ezt a végtelenül türelmes nőt.

Íme, a 27 éves magyar séf, aki másodszor nyerte el a Michelin-csillagot

Két hete a gasztronómia Oscar-díját, a Michelin csillagot másodszor is megkapta egy magyar séf, azaz valójában az a kínai étterem, ahol dolgozik. Rácz Jenő Csepelről indult és Sanghai-ig jutott. És mindössze 25 évesen lett konyhafőnök.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Kiút a stroke-ból: túlélők mesélnek

Négy tanulságos, erőt adott történet négy fiatalemberről, akik stroke-ot kaptak: különbözőképpen lebénult a testük, újra kellett tanulniuk írni, olvasni, beszélni, mozogni. A statisztikák riasztóak: 10 percenként kerül valaki stroke miatt kórházba és fél óránként meghal valaki stroke-ban.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Pesuth Ritáék újszülött babájukkal Dubaiban fogadtak minket

Pesuth Rita bátran vállalja, hogy Anna Maitha lombikbaba, a nevét pedig jó barátnőjük Sheika Maitha után kapta. Aki Dubai uralkodójának, Sheik Mohamednek a legidősebb lánya. Rita azt is elmesélte nekünk, hogy soha semmi nem hullott könnyen az ölébe. Kezdve a kick-box karrierjével, ahol minden egyes világbajnoki aranyért jócskán meg kellett küzdenie. Bár jó versenyző alkatnak számított miután ő lett az első hatszoros világbajnok 2000-ben abbahagyta.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Milyen új kihívásokat talált magának az erős ember?

Az egyik legismertebb magyar erősember, Sinka "Popey" Zsolt mostanában hazájától 4000 kilométerre kápráztatja el a turistákat és a vagyonos helyieket. Akik nagyon is tisztelik az erőt, a teljesítményt. Popey guinness rekordjainál a Fókusz eddig is rendszeresen jelen volt, most mutatjuk, hogy Dubaiban, a felhőkarcolók árnyékában miféle új kihívásokat talál magának, foggal, erővel.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Megrendítő vallomás: Évekig küzdött Pataki Zita, hogy gyermeke lehessen

Érzelmi hullámvasút, a világgá kiáltandó boldogságtól a csendes letargiáig talán ez jellemzi legpontosabban a lombikbébi program lelki oldalát. Pataki Zita kolléganőnk és férje valahogy így érezhette magát az elmúlt években.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Krisztináék házát másodszor is elvitte a hurrikán

Nem tudjuk, hogyan lehet ép ésszel elviselni, ami Krisztináékkal történt. A háromgyerekes fiatal anyuka családja tavaly élt át először természeti katasztrófát, amikor a hurrikán az ő házukat sem kímélte. Alig örülhetett felújított otthonuknak, újra működő, tiszta konyhájának és a víz a hurrikán újra lecsapott, az áradó víz pedig most már mindenüket elvitte.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Édesanyja a saját veséjét adományozta Zsófinak

Virágh Orsolya kolléganőnk egy beteg nő, életének legnehezebb időszakát kísérte végig. Zsófinak nem működött a veséje, így anyukája felajánlotta neki az ő egyik veséjét. Nem is gondolnánk, hogy mennyire nehéz elfogadni egy ilyen nagylelkű felajánlást. Most láthatják milyen embert próbáló lelki teher egy élődonoros átültetés.

A teljes adást IDE kattintva nézheti meg!

 

Éjszakai élet Dubaiban két magyar dj szemével!

Dj Goldhand, polgári nevén Klujber Imre és Tom Noize, azaz Mánfai Tamás. 3 évvel ezelőtt a magyar zenei életérzést hagyták maguk mögött és cserélték fel arabra. Jöjjön hát a dubai-i éjszakai élet - két magyar lemezlovas szemével!

A teljes adást ITT nézheti meg!

Ez a magyar doktor nem ismer lehetetlent

Életveszélyes balesetek áldozatai, születéskor végtag sérült babák kerülnek a sebészhez, akinek híre országhatárokon túlra is eljutott. A csütörtöki adás után több felajánlás is érkezett: aki bármennyi összeggel hozzá tud járulni a speciális mikroszkóp beszerzéséhez, ezzel megmentve több beteg életét, ezt a következő bankszámlaszámon teheti meg: 11735005-20454353-00000000, Dr. Pintér Sándor mikroszkóp közleménnyel. Köszönjük!

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Dubai: a csodák földje

A hely, ahol a halászfaluk helyén 60 év alatt felhőkarcolók tömege nőtt ki a földből. Felkerestünk ott élő magyarokat: tényleg ez nekik a földi paradicsom? És bemutatjuk Abdult, aki a dűnerally mellett két feleségéről is mesélt nekünk.

A lány, aki minden szituációban meglátja a humort!

Saját alkatából, testsúlyából bármikor viccet csinál, bemutatjuk a stand up comedy egyik legsúlyosabb és legfantasztikusabb képviselő nőjét! Eszter hamar rájött, hogy nem lesz modell belőle, mégis most fürdőruhában pózol egy címlapon. Van rá oka és van hozzá humora!       

A szakembereknek is felejthetetlen élmény a Bátor Tábor

Ezeknek a gyerekeknek a kórház, a fehérköpenyes orvosok mindennaposak. A hónapokig, vagy épp évekig tartó kezelések miatt az aktív játék, a kikapcsolódás csak másodlagos az életükben. A Bátor Tábor éppen abban segít nekik, hogy a gyógyulás során felejthetetlen élményekhez juttatja őket. Az első élmény nemcsak a táborozóknak, de a körülöttük forgolódó önkénteseknek és szakembereknek is meghatározó.

7 csillag - a luxus luxusa

Egy magyar fiatalember segítségével megmutatjuk a világ egyik legkülönlegesebb, arannyal befutatott épületét. Mikula Tamás somelier Dubai ikonikus, mesterséges szigetre épített hét csillagos szállodájában dolgozik. Megmutatta, amit csak a leggazdagabbak láthatnak…

Virágh Orsolya


szerző:
2017.05.07. 15:30
Virágh Orsolya

Felelős szerkesztő, riporter
viragh.orsolya@rtl.hu

A sok edzés miatt tényleg kimarad a gyerekkor?

Túl lehet-e terhelni egy gyereket? Elvesszük-e a gyerekkorát attól, aki már óvodás vagy kisiskolás korában napi több órás edzésen veszt részt, hétvégente versenyekre jár? Mit ad a versenysport? Furcsa vagy nem, mindenki, akivel erről a témáról beszéltünk elégedettnek és boldognak tűnt. Azt mondják természetes, hogy a kudarcok és lemondások is építették a sikerüket és boldogságukat.

Mitől lesz ismét feszes a has a terhesség után?

Elkeseredett nők, akik a szülés után már szinte minden mozgásformát kipróbáltak. A hasuk viszont bármennyit is tornáznak ugyanakkora maradt. Aztán mindannyian találkoztak Bagyinka Tímeával, aki néhány hét alatt visszaadta az önbecsülésüket.

Az olimpiai bajnok Kovács Katinál jártunk, aki már főállású anya

Kovács Kati három olimpiáról is arannyal tért haza, a világbajnoki első helyezéseit pedig alig lehetne felsorolni. Mégis van hiányérzete. Azt mondja bánja, hogy egyéniben nem tudott olimpiai bajnok lenni. Majd ahogy ezt kimondja, lenéz a nadrágját ráncigáló, hároméves kislányára Lucára, és azonnal el is felejti, amit mondott.

Képes a nap 24 órájában ételkészítéssel foglalkozni

Kezdetben hobbi volt, aztán szenvedéllyé nőtte ki magát, mára pedig már a szakmájává vált. Havas Dóra és az ő Álmai cukrászdája.

Miért választott minket a brazil labdarúgó, az újzélandi vízilabdázó és a kanadai jégkorongozó?

Vajon mit jelent egy honosított sportolónak új nemzetéért küzdeni? Lehet-e ez ugyanolyan érzés, mint a szülőhazájáért játszani? Ezeket a kérdéseket egy kanadai jégkorongos, egy brazil futballista, egy újzélandi vízilabdás és az Index sportújságírója válaszolja meg.

Virágh Orsolya


szerző:
2017.04.05. 14:51
Virágh Orsolya

Felelős szerkesztő, riporter

viragh.orsolya@rtl.hu

Budapesten lépett fel a világ egyik legismertebb bűvésze

A cél a káprázatos látvány és hogy véletlenül se lehessen megfejteni a trükköt. A kézügyesség mellett, sokkal inkább a személyiség számít. És aki eddig azt gondolta, hogy csodák már pedig nincsenek, az akkor még nem találkozott a szemfényvesztés nagymestereivel, köztük a kétszeres világbajnok Topas-szal.

 Összefogás: azért küzdenek, hogy a kislány kimehessen a levegőre

Hétfőn ünnepli születésnapját az a kilencéves kislány, akit három évvel ezelőtt anyja kilökött az emeletről, majd ő is utána ugrott. Johanna csodával határos módon túlélte a zuhanást, édesapja neveli, a nagymama állandó segítségével. Egy pocakos férfiakból álló rocker baráti kör állt nemrég melléjük, látva a család hatalmas kitartását és hitét. A hat jótevő most azért küzd, hogy a kislánynak rámpát építsen a nagymamája házába, hogy kerekesszékkel is ki tudjon menni a levegőre.

Pro és kontra: Állatkínzás a cirkuszi állatok betanítása?

A cirkuszban csak a hangyák viselkednek természetesen, a többi állatot kínozzák és kizsákmányolják. Mondja a legtöbb állatvédő. Ezzel szemben a cirkuszban vagy az állatparkban dolgozók azt mondják, hogy önszántukból hajtják végre a produkciókat az állatok, nem lehet őket kényszeríteni, boldogok, ha produkálhatják magukat. Vajon mi lehet az igazság? Ennek járt utána a Fókusz stábja!

Dubai: a legek földje


szerző:
2017.01.31. 19:20
Dubai: a legek földje

Az olaj, a luxus, a csillogás, és a mesés egzotikum hazája Dubai. Egy hipermodern mega-polisz, ahol bebizonyították: nincs lehetetlen. Felsorolni is nehéz mindazt, amely itt a legnagyobb, a leghatalmasabb és a legdrágább.

Magánéletében is egyenesbe került Osvárt Andrea

Forgatások a világ minden részén. Rengeteg premier Los Angelestől Rómán keresztül Budapestig. És megszámlálhatatlan fotózás és interjú külföldön és itthon egyaránt. - Nem is olyan régen csak és kizárólag erről szólt Osvárt Andrea élete. Mérhetetlen mennyiséget dolgozott, képtelen volt lazítani. Most, hogy párra talált, végre a magánélete is egyenesbe került.

Halhatatlanok lettek vízilabdásaink

A magyar vízilabda válogatott zsirnórban nyer meg három olimpiát. A játékosok közül hatan játszottak mind a három aranyérmes csapatban. Biros, Kásás, Szécsi, Benedek, Kiss és Molnár 2016 októberétől az International Swimming Hall of Fame tagjai, vagyis a vizes sportágak halhatatlanjai közé tartoznak.

Ő lehetne az új Palvin Barbi?

Nemzetközi modellkarrier várhat Keveházi Krisztina tizenöt éves lányára, az ismert balettművész anyuka szerint azonban önmagában a modellkedés nem ér semmit. Bár már a filmesek is felfedezték Jázmint, édesanyja azt mondja, lányának egyetemre kell mennie.

Mert önkéntesnek lenni jó!

Riportunk főhöseinek történetei nem szomorúak, hanem szívfacsaróan megindítók, és reméljük sokaknak inspirálóak is. Ma van az önkéntesek világnapja!

Óvodás kora óta világhíres festőművész

Ma már nyolc éves az a magyar kislány, akit óvodás kora óta világhíres festőművészek sorában jegyeznek. Barabás Lujzi mindössze hat éves volt ugyanis, amikor festményét a párizsi Louvre-ban állították ki. A szervezők nem akarták elhinni, hogy a kiválasztott kép egy kisgyerek alkotása. Lujzi azt mondja, ő egyszerűen csak imádja a színeket.

Bohócok: nevettetnek vagy rémisztgetnek?

Ijesztgetős bohóc, bankrabló bohóc, gyilkos bohóc, cirkuszi bohóc, szülinapi bohóc, zenebohóc vagy épp bohóc doktor. Az utóbbiak alapvetően nevettetnek, az előbbiek viszont éppen az ellenkezőjét, félelmet keltenek. Hogy ezek a kedves, pozitív figurák hogyan váltak a történelem során rémisztő, sokszor elrettentő alakokká, és hogy egy bohóc láttán valós vagy gerjesztett félelem munkálkodik-e a gyerekekben, illetve a felnőttekben, erre keressük a választ.

Kell-e egy gyereknek házimunkát végeznie?

Hasznos vagy káros? Munka vagy inkább segítség? Nemrég parázs vita robbant ki egy közösségi oldalon egy michigani anyuka miatt, aki 6 éves fiáról osztott meg olyan képeket, amiken különböző házimunkát végez.

Szenzációs magyar siker a gumiasztalon

Öt magyar tizenöt-tizenhat éves fiatal aranyérmet szerzett a wiesbadeni Európai Ifjúsági Cirkuszfesztiválon és emellett még a közönség díját is hazahozták. A Baross Imre Artistaképző növendékeinek nem volt éppen gyalog galopp a felkészülés. A csapat egyedüli lány tagja ráadásul egyszerre két osztályt végzett magánúton, hogy a csapat tagja maradhasson.

 

Szerelmespárok az izmos test bűvöletében

A grammra pontosan kimért adagok, melyek a végeláthatatlan diéták alapját képezik, a napi több óra erősítés csak a földi halandóknak tűnik teljesíthetetlen elvárásnak. Dórinak, Iminek, Zsuzsinak és Jancsinak mindez nemhogy nem áldozat, de már csak nem is elhatározás kérdése. Mert számukra ez az életforma teljesen természetes.

A porond szerelmesei


szerző:
2016.10.15. 20:00
A porond szerelmesei

Megmutatjuk az elvarázsolt világot, azokat akik lakókocsival járják a kontinenseket, és akik számára az aranybohóc jelenti az olimpiai aranyat.

Vay Ádám a világ élvonálaban

Saját elmondása szerint Vay Ádám olyan egyszerű, mint egy facsipesz. Nem értünk egyet. Egy fiatal férfi, aki már 10 éves kora óta teljes tudatossággal készül arra, hogy világ egyik legjobb jégkorongkapusa legyen, nem egyszerű. Inkább céltudatosnak mondanánk, aki sokmindenről lemondott már, hogy elérje a célját. Most csak karnyújtásnyira van attól, hogy az első magyar hokis legyen, aki nagyon sok pénzért az NHL-ben jégre léphet.

Miért vagyunk hűtlenek?

Három ismert nő, három elvált színésznő állt a Fókusz Plusz kamerája elé - válásról, hűségről és hűtlenségről beszélnek. Mindhárman végigkövették a másik válsághelyzetét, és mindhárman felteszik a kérdést: képesek lennénk egyszerre több embert is szeretni? Az ember génjeiben is kódolva lenne a poligámia, a hűség pedig csak döntés kérdése?

 A tiltott szerelem hajszolta a halálba a királynőt?

Magyarország első szocialista szépségkirálynője volt, aki egy évig sem uralkodhatott. 1986. július 10-én öngyilkos lett. Hogy mi történhetett, az a mai napig rejtély, azok segítenek most megfejteni, akik a legközelebb álltak hozzá.

Milyen lehet magyarként külföldi színekben versenyezni az olimpián?

Abban a döntőben, amiben Kozák Danuta Magyarországot képviselve megszerezte a magyar sportolók ötszázadik érmét, még egy másik magyar lány is küzdött, csak Szerbia színeiben, a sokszoros világbajnok Benedek Dalma. Rajtuk kívül még nagyon sokan tanulták meg más ország himnuszát. A Fókusz stábja utána járt, hogy kik ezek a sportolók. 

Michael Phelps: Mi lehet a delfinember titka?

A világ legeredményesebb sportolója hiába jutott Pekingben a csúcsok csúcsára, két évvel ezelőtt a szakadék mélyéről kecmergett vissza. Michael Phelps a hétvégén szerezte meg a 23. aranyát.

Ha szép az anyuka, a lánya is az lesz?

Az ő lányuk a legszebb az egész világon. A szépségkirálynők anyukája rendszerint ezzel az alaphangulattal vág bele gyerekével a versenyekbe. De vajon igazából kinek a vágya, hogy a legszebb legyen? Az anyák be nem teljesült koronáit kell néha a gyerekeknek megnyernie? Szép lányok és mégszebb anyukáik vallanak a színpadra állás okairól.

Érdi Mári, a hullámok királylánya

Rio de Janeiróban most múlt negyed három, úgyhogy könnyen lehet, hogy Érdi Mári éppen az öbölben vitorlázik. Merthogy a 18 éves lány négy év versenyzés után olimpiai kvótát szerzett és már Brazíliában készül. Mi még akkor kaptuk el, amikor itthon volt, hogy vizsgázzon a tizenegyedikes tananyagból.

Szíves kihívás: futók, akik nem ismerik a lehetetlent

Olyan mindre elszánt futók következnek, akiket súlyos szívbetegségük vagy akár a szívátültetés se akadályozhatott meg abban, hogy elinduljanak egy maratoni váltófutásban.

Szexi fotózáson lestük meg Jakabos Zsuzsát

Ez a nap most teljesen más, mint a többi – a délelőtti úszás ezúttal, ha nem is érdeklődés – de egy divatfotózás miatt elmaradt. Jakabos Zsuzsának van egy szusszanásnyi ideje, hogy kiélje magát a smink, a haj, a divat világában. Hogy az élsportoló egy kicsit halandó emberré változzon át, akit nem a hosszok, az iram, a szintidő, a tempószám, vagyis a teljesítménye foglalkoztat. Hanem egész egyszerűen a saját külseje.

A bátrakért biciklizték körbe a világot

Balázs tíz éve önkénteskedik a Bátor Táborban, ahol feltétel nélkül ad szeretetet és bátorságot a gyerekeknek. Az elmúlt évben párjával körbebiciklizték a világot a tábor lakóiért. Az eredeti cél az volt, hogy ezer kilométerenként kérnek támogatást. A házaspár most tizenötezer megtett kilométernél és több mint egymillió forint adománynál tart.

Családi háború: vesztésre álló apák

Apaellenes magyar bíróságokról, feljelentett, ártatlanul meghurcolt apákról, ellennevelésről nap, mint nap hall az ember. De, nem gondoltuk volna, hogy lesznek olyan férfiak, akik arcukat vállalva kiállnak a nyilvánosság elé, és beszélnek is. Elmondják, tehetetlenek, kisemmizettek pedig csak részt szeretnének vállalni közös gyermekük nevelésében, szeretésében.

 

Miért választja édesanyja mesterségét egy ismert színésznő lánya?

Almási Éva és Balázsovits Edit, Lázár Kati és Jordán Adél, Kállay Bori és Fonyó Barabara. Hogyan fér meg két híres és csodált művésznő egy családban? Vajon mennyi konfliktussal jár egy lánygyereknek kitaposni a maga útját, elérni, hogy ne híres mamája gyerekének lássák, hanem saját értékeit és szépségét vegyék észre? Vajon mennyi aggodalommal, fájdalommal jár látni, hogy lányunk ugyanazt a kiszolgáltatott, de gyönyörű hivatást választja, mint az édesanyja? Anyák és lányaik együtt ültek kameránk elé, sokszor egymást is meglepték vallomásukkal.

A testépítőket az örök elégedetlenség viszi előre

Molnár Dani minden reggel ugyanazt eszi. 10 tojásból készült rántottát, 90 százalékban fehérjéből, zabpehellyel felturbózva.

40, 50, 60 felett is bombaformában!

A most következő hölgyek is szeretnek utazni, de nem csak emiatt különlegesek. Mind negyven fölöttiek, de simán letagadhatnának egy tizest. Sőt van, aki többet is. Persze mindegyiküknek megvannak a maga praktikái, és bár féltve őrzik néhány titkukat, most elárulják a mitől maradtak ilyen hosszú ideje ennyire szépek. Ja és amúgy is a 40 az új 20, a 60 pedig az új 30!

Mi éri meg jobban: gyereknek maradni vagy gyorsan felnőni a siker érdekében?

A szülők óriási dilemmája, hogy gyermekeik tehetségét milyen mértékben érdemes kiaknázni, hiszen nekik arra is gondolniuk kell, hogy az ártatlan gyerekkor gondtalan léte szorul háttérbe a különórákkal, az edzésekkel, a fellépésekkel betáblázott napirend miatt, ahol egyetlen elvesztegetett óra sincs.

Magyar bűvészek a világ legjobbjai között

A szemfényvesztés nagymesterei (Holtz Gábor, Soma, Badár Tamás, Galambos Fecó) nemrég egy teljes hétvégén órákon keresztül próbálták elvarázsolni a közönséget elég jelentős sikerrel. Mutatványaikat látván, talán mégis léteznek csodák. Ezért nem meglepő, hogy a magyar bűvészek a világ legjobbjai között vannak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való