KERESÉS search-close

"Wagner Bea" szerzővel ellátott tartalmak

Wagner Bea

Wagner Bea által létrehozott tartalmak (100):

A szerdai kormányülésen döntenek a koronavírus-tesztek hatósági áráról

A szerdai kormányülésen döntenek a koronavírus-tesztek hatósági áráról. Ezt Orbán Viktor jelentette be. A kormány szerint nagy nyereséggel végzik a vizsgálatot a magánegészségügyi szolgáltatók, ezért kell szabályozni az árat. Az általunk megkérdezett cégek szerint szó sincs túlárazásról. A teszt ára most 20 és 36 ezer forint között mozog.

Újabb rekord: 576 új fertőzött Magyarországon

Ismét rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, hétfőre 576 új esetet regisztráltak. Egy krónikus beteg meghalt, így 625-re nőtt a járvány hazai áldozatainak száma. A világban már több mint 27 millióan kapták el a vírust.

A futball rendhagyó éjszakája

Tömegeket vártak, de az utolsó napokban módosítani kellett a Futball éjszakájának több programját a járványhelyzet miatt. Szegeden az egész programot lemondták, mert a Grosics Akadémia egyik alkalmazottjánál felmerült a fertőzés gyanúja. Debrecenben óvatosságból nem rendezték meg az eseményt. Más helyszíneken csak a programok egy részét tartották meg, a legnagyobb stadionok ezúttal nem nyíltak meg a látogatók előtt.

Nem mindenki kerül karanténba, akinek a szabályok szerint kellene

Lazult a maszkviselési fegyelem a BKK járatain, ezt mondta a közlekedési társaság szóvivője híradónknak. Míg a járvány kezdetén még minden utas eltakart arccal szállt buszra vagy villamosra, most tízből nyolcan veszik föl a maszkot. Mára 301 új fertőzöttet azonosítottak, egy idős beteg meghalt, így már 620 áldozata van a vírusnak itthon. Bár - mint Híradónk kiderítette - nem mindenki kerül bele a statisztikákba, akinek pozitív lesz a tesztje, és nem is kerül mindenki hatósági karanténba, akinek a szabályok szerint kellene.

Nyár végére lazult a fegyelem

Nem tartották be a járványügyi szabályokat a legtöbb strandon. Ezt tapasztaltuk a rekordmeleg utolsó nyári hétvégén. Az RTL Híradónak nyilatkozó strandvezető szerint sokat lazult a fegyelem a nyár eleje óta, a távolságtartásra egyáltalán nem figyeltek a strandolók. A fürdőzők azonban nem aggódtak a tömeg miatt.

Az elmúlt egy napban 91 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

Önkéntes karanténba vonult a pécsváradi focicsapat, mert az egyik játékos vírustesztje pozitív lett. De karanténba kerültek a szederkényi focisták is, akik ellen hét végén játszottak. Véménden egy többszáz fős lakodalom résztvevőjéről derült ki, hogy fertőzött. Mára 91 új koronavírusos beteget regisztráltak az országban, ez a járvány kezdete óta az ötödik legmagasabb szám. A kormány pénteken dönt az esetleges szigorításokról.

PDSZ: Sokkal többen lehetnek, akik lemaradtak a digitális oktatásban

Sokkal többen lehetnek, akik lemaradtak a digitális oktatásban, mint amennyiről a miniszterelnök beszél – ezt mondta híradónknak az egyik pedagógus szakszervezet ügyvivője. Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában azt mondta, a diákok nagyjából tizede tűnt el a rendszerből. A minisztériumtól azt írták, az év végi értékelésekben ez nem látszik. Az előző tanévhez képest a bukások száma 45 százalékkal csökkent.

A vadkovászos kenyér volt legnépszerűbb

A vadkovászos a legnépszerűbb - hagyományos alapanyagokból készült kenyereket is kóstolhattak a látogatók a hatodik Kenyérlelke fesztiválon. Idén a járvány miatti veszélyhelyzetben sokan fedezték fel maguknak az otthonsütés örömét, a fesztivált szervező pékmester szerint többen most jöttek rá arra, hogy milyen fáradságos munka a mindennapi kenyér előállítása.

Szigorítások jönnek szeptembertől

A csoportos utakat már korábban lemondták, most inkább az egyénileg szervezett nyaralások visszamondása okozhat majd nehézséget az általunk megkérdezett idegenvezető, utazó blogger szerint. Gyulás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán jelentette be, hogy szigorítások jönnek szeptembertől. Bár a részleteket csak jövő héten közli a kormány, a miniszter már most arról beszélt, hogy aki következmények nélkül le tudja mondani a foglalását, az tegye meg.

Idén már negyedszer öntött ki a települést kettészelő patak

Újra leszakadt az ég több helyen az országban. Tatabányán szombaton pár óra alatt annyi eső esett, amennyi máskor egész hónapban szokott. A Komárom-Esztergom megyei Bajóton idén már negyedszer öntött ki a települést kettészelő patak. A fővárosban utcákat, buszmegállókat, parkokat öntött el a lezúduló eső. Nagyon sok dolguk volt a tűzoltóknak.

Összefüggés lehet a parlagfűszezon és a koronavírusos esetek számának növekedése között

Összefüggés lehet a koronavírusos esetek számának növekedése és a parlagfűszezon között, ezt mondta a híradónak nyilatkozó allergológus. Ennek oka az, hogy a gyulladt nyálkahártyán  könnyebben megtelepszenek a vírusok, így a koronavírus is. Az orvos szerint a jó minőségű maszk a pollenek ellen is védelmet nyújt, ezért érdemes azt a parlagfűszezonban a szabadban is viselni.

Egy kiló drog volt a gyomrában

Életveszélyes csempészet! Egy kilónyi kábítószert próbált a gyomrában Budapestre csempészni egy nigériai férfi. A viselkedése lett gyanús a reptéren, a vámosok ezért átvizsgálták a csomagjait, de semmit nem találtak. Ezután kórházba vitték, ahol kiderült, hogy a drog a testében van.

Megrendezték az első futóversenyt a koronavírus kitörése óta és a strandok éjszakáját

Először rendeztek futóversenyt a koronavírus-járvány kitörése óta, és a Strandok Éjszakáját is több helyen megtartották. A zárt élményfürdőkben ügyeltek arra, hogy ne legyen nagy tömeg. A budapesti futófesztiválon pedig kisebb csoportokban indították a sportolókat, és még az érmeket is maguk a futók akasztották a nyakukba.

Magasabb a légszennyezettség, mint a járvány előtt

Budapest az első olyan európai nagyváros, ahol a légszennyezettség már június elejére magasabb lett, mint a járvány előtt volt. Ezt mondták a Greenpeace szombati demonstrációján, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adataira hivatkozva. A környezetvédők szerint a gyors levegőromlásban közrejátszhatott az ingyenessé tett parkolás is, emiatt a fővárosban állandósultak a dugók.

Több kutyát is megráztak az új villanyoszlopok

Több kutyát is megráztak a frissen kihelyezett villanyoszlopok a Hajógyári-szigeten - ezzel kereste meg az RTL Híradót egy nézőnk. Az esetről több kutyatulajdonos is bejelentést tett. A közvilágításért felelős társaság vezetője elismerte, hogy volt minimális feszültség az oszlopokban. Az érintett szakaszon azóta kikapcsolták az áramot, most a felújítást végző alvállalkozótól várják, hogy kijavítsa a hibát.

Fáradtak és feszültek a karanténban dolgozó orvosok és ápolók

Fáradtak és feszültek a karanténban dolgozó orvosok és ápolók, ez derül ki abból a videóból, ami a Szent László kórház fertőző osztályán készült. Az egyik páciens arról beszélt: jobban sajnálja a stresszes orvosokat és nővéreket, mint saját magát. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke azt mondta egyre nagyobb a nyomás az amúgy is túlterhelt nővéreken és orvosokon.

Eltemették Csukás Istvánt

Eltemették Csukás Istvánt. Rokonai, barátai, pályatársai búcsúztak a meseírótól, költőtől a Farkasréti temetőben. Generációk nőttek fel legendás meséin, Süsü, Pom-pom vagy épp Mirr-murr történetein. Az író 83 éves korában, február 24-én hunyt el.

Nyolcadik olimpiájára teker el Cseuz László

Nyolcadik olimpiájára indul biciklivel Cseuz László. A 76 éves péceli férfi január közepe óta készül a kilencezer kilométeres útra. Azt mondja, Hosszú Katinka és Milák Kristóf veresenyét élőben akarja megnézni, utána repülővel jön haza, hogy a többi olimpiai versenyt már otthonából, a karosszékéből szurkolhassa végig.

140 ezren látták eddig a flamand festők fénykorát bemutató kiállítást

140 ezren látták eddig a Szépművészeti Múzeum flamand festők fénykorát bemutató kiállítását. A múzeum három évig dolgozott a Rubens és Van Dyck remekműveit felvonultató tárlat megszervezésén. A 17. századi alkotások még egy hétig láthatók a múzeumban.

Ülősztrájkba kezdett egy menekültcsoport a tompai határnál

Lezárták a tompai határátkelőt a rendőrök, miután egy menekültcsoport ülősztrájkba kezdett a felállított kordonok előtt. A menekültek azt mondják, addig maradnak, amíg át nem engedik őket Nyugat-Európa felé. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta az RTL Híradónak, hogy papírok nélkül senki sem juthat át, és énformációik szerint több szerbiai táborból is útnak indultak csoportok a magyar határ felé.

 Szélsőjobboldali politikusokkal reklámozott konferencián tartott előadást Orbán Viktor

A gazdasági sikerességet nevezte a konzervatív politika előfeltételének Orbán Viktor miniszterelnök Rómában, ahol előadást tartott a Nemzeti Konzervativizmus című konferencián. A rendezvényt a szervezők szélsőjobboldali politikusokkal is reklámozták, például Matteo Salvinivel. Ő végül mégsem ment el a konferenciára.

Szenzációs Banksy kiállítás egy budapesti galériában

A Banksy néven ismert rejtélyes brit alkotó munkáiból mutatnak be gyűjteményt. A világhírű művész személyét 30 éve homály fedi. A kiállításon olyan munkái láthatók, amelyeket korábban sokszorított formában eladott vagy elajándékozott.

Megdőlt a több évtizedes januári melegrekord

Megdőlt a több évtizedes januári melegrekord, tegnap a Baranya megyei Drávaszabolcson 16,7  fokot mértek. Ma is meleg volt országszerte, sok helyen több, mint 10 fokkal volt magasabb a hőmérséklet a sok évi három-négy fokos átlagnál. A tavaszias idő viszont nem tart sokáig, a hét elejétől lehűlés várható.

Tartanak az ázsiaiaktól a magyarok a járvány kitörése óta

Tartanak az ázsiaiaktól a magyarok a koronavírus járvány kitörése óta. Többen is arról beszéltek a híradónak, hogy az üzletekkel és éttermekkel is bizalmatlanok. Egy Debrecenben tanuló vietnami diák arról panaszkodott, hogy kerülik őket az emberek.

Kevésbé kelendőek a lakások

Drasztikusan csökkent a forgalom a lakáspiacon 2019 második felében. A legdurvább visszaesés Budapesten érezhető, ahol 80 százalékkal kevesebb használt lakást adtak el tavaly a harmadik negyedévben, mint egy évvel korábban. Ez azonban az árakon egyelőre alig érezhető, mondják az RTL híradónak nyilatkozó ingatlanosok. 

Az utakra, járdákra lefagyott pára napok óta sok balesetet okoz

Kéz- és lábtörések, karambolok - az utakra, járdákra lefagyott pára napok óta sok balesetet okoz. A mentők reggel külön figyelmeztetést adtak ki a csúszós utak miatt. Sok dolguk volt, harmadával többször hívták őket, mint egy átlagos napon. Sokan a traumatológián töltötték a vasárnapjukat.

Újabb vizsgálatok várnak Renner Erikára

Újra alá kell vetnie magát nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatoknak, mert a bíró ezt kérte a lúgos támadás áldozatától, az általa indított kártérítési perben. Renner Erika ügyvédje szerint a bíró annak ellenére kért újabb vizsgálatokat, hogy a támadó elleni büntetőeljárásban az áldozatot már többször is megvizsgálták.

Ritka műkincs az Iparművészeti Múzeum időszaki kiállításán

Ritka műkincset mutat be az Iparművészeti Múzeum időszaki kiállítása. A különleges alkotás hajszálvékony drágakőlapra készült, mindkét oldalára egy-egy ószövetségi jelenetet festett a 17. századi művész. Az évtizedeikig raktárban porosodó, megrongálódott festményre véletlenül találtak rá a múzeum egyik raktárában, a restaurálás két évig tartott.

10-15 százalékkal drágulhat a kenyér

Jelentősen drágulhat a kenyér, a Pékszövetség 10-15 százalékos áremelést tervez. Erről elsőként a Világgazdaság írt. A pékek a liszt és a többi alapanyag drágulására, a bérek, az energia- és üzemanyagárak emelkedésére hivatkoznak. Terveik szerint január végétől, február elejétől emelik az árat a pékségek és a boltok.

Több internetes oldal is hamis jegyeket árul a Pál utcai fiúkra

Több internetes oldal is hamis jegyeket árul a Vígszínház Pál utcai fiúk című sikerdarabjára. A színház közleményben hívja fel a nézők figyelmét arra, hogy csak hivatalos helyről vegyenek belépőt, különben lemaradhatnak az előadásról. A 2016-ban bemutatott musical akkora siker, hogy szinte lehetetlen rá jegyet szerezni.

Újra gyűlnek a „nemluxustáskák”

A tavalyi siker után idén is gyűjtés indult azoknak a hajléktalan vagy nehéz körülmények között élő nőknek, akiknek egy tusfürdő is igazi luxusnak számít. A #nemluxustáska kampányban egy évvel ezelőtt 10 ezer rászoruló nőt ajándékoztak meg tisztasági csomaggal, a szervezők azt remélik, idén is legalább ennyi összegyűlik. 

Ufók után kutattak, eltévedtek

Ufók után kutatott az a két kiránduló, akik eltévedtek a Pilisben vasárnap este. Menet közben besötétedett, és összevesztek azon, hogy merre induljanak, ezért különváltak, ráadásul egyikük mobilja is lemerült. Ezután mentőkutyákkal és speciális eszközökkel is keresték őket. Később a két túrázó különböző pontokon, de magától kikeveredett az erdőből.

Gyászolt a művészvilág


szerző:
2020.01.03. 18:45
Gyászolt a művészvilág

A televíziós, a filmes szakma, a színházi világ és az irodalmi élet is több veszteséget szenvedett el tavaly. 2019-ben olyan ismert emberektől vettek végső búcsút, mint Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, Sára Sándor rendező vagy Tandori Dezső író, költő, műfordító és Baló György újságíró.
A témával bővebben foglalkozott a Fókusz.

Ipari hóban szánkóztak Kazincbarcikán

Ipari hó lepte el az Északi-középhegység több települését is. A legtöbb Kazincbarcikán esett, ott körülbelül nyolc centiméter. A családok ezt ki is használták, aki tehette délelőtt a belvárosban szánkózott. Az ipari hó ködös, párás időben alakulhat ki, jellemzően gyárak környékén. Azt mondják, nem károsabb, mint az ipari térség levegője.

Bálint gazda lett az Év embere

Bálint gazda kapta a legtöbb szavazatot a nézőktől, szoros versenyben ő lett az RTL Híradó Év embere. Az ország legismertebb kertésze azt mondta: nagyon örül győzelmének és köszöni mindenkinek, aki rá szavazott. Bálint György nyáron ünnepelte 100. születésnapját, a mai napig aktív, az interneten naprakész tanácsokkal látja el többszázezres követőtáborát és most is új könyvön dolgozik.

Állatmentők próbálták befogni a petárdától megrémült bikákat

Petárdák zajától megrémült marhák tévedtek tegnap este az M5-ös autópályára, Gyál közelében. A két állat miatt mindkét irányban órákra le kellett zárni a forgalmat. Legalább ötvenen – köztük állatmentők, rendőrök próbálták befogni a két megvadult bikát. Az egyik állat olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen el kellett altatni. A másiknak nyoma veszett, még keresik, ahogy egy harmadik, szökött bika is szabadon kóborol.

Ez történt idén szeptemberben

Év végéhez közeledve idén is felidézzük az év legfontosabb eseményeit. Világszerte milliók követeltek lépéseket a klímaváltozás miatt, nyolc év börtönre ítélték a molesztáló gyerekotthon igazgatót, sok halottat követelt a Dorian hurrikán. Mutatjuk mi történt szeptemberben.

Karácsony után egy nappal megrohanták az emberek a boltokat

A bevásárlóközpontokban annyian voltak, mint az ünnep előtti utolsó napokon. Többen a hibás vagy a nem tetsző ajándékot vitték vissza cserére. Mások pedig már direkt a leárazások miatt mentek, vannak olyan üzletek, ahol akár 70 százalékos kedvezményt is kínálnak karácsony után.

A viharkárok miatt 180 helyre riasztották a tűzoltókat

Szeszélyes időjárással érkezett a karácsony, a Bakony legmagasabb csúcsán 120 kilométer/órás széllökést mértek. A viharkárok miatt 180 helyre riasztották a tűzoltókat, legtöbbször kocsikra vagy utakra dőlt fák miatt volt szükség a segítségükre. A karácsony legfeljebb csak a hegyekben hozhat egy kevés havat, az igazi tél január elején érkezik.

25 éve Bors néni Molnár Piroska

Fontos évfordulót ünnepeltek a Kolibri színházban. A budapesti teátrum egyik legrégebbi és legnépszerűbb darabját, a Bors nénit játszották délelőtt, amelyben épp 25. éve alakítja a címszerepet Molnár Piroska. A mesedarabon generációk nőttek fel, a színház igazgatója szerint a siker egyik titka épp a címszereplő, Molnár Piroska.

A legnagyobb online fotógaléria alapítói

Különleges időutazás részesei lehettek azok, akik tavasszal megnézték a Fortepan huszadik századi fényképekből válogatott kiállítását a Nemzeti Galériában. A legnagyobb online fotógalériát 10 éve alapították, a gyűjteményt lomtalanításokon talált képek alapozták meg, mára 120 ezer fotó érhető el. A múlt vidám vagy épp keserű pillanatit felvillantó kiállításra 60 ezren voltak kíváncsiak. Szavazzon ITT!

Máté Bence, a lélegzetelállító természetfotók mestere

Sokan a képeiből ismerték meg Magyarország különleges állatvilágát, mondja a természetfotós Máté Bence, akinek szabadtéri kiállítását december közepéig csaknem egymillióan látták. A lélegzetelállító fotókat az ország nyolc városában mutatták be, Idén megnyerte a World Press Photo természetfotó kategóriájának első díját, Máté Bence természetfotós is jelölt az RTL Híradó Év Embere díjára. Szavazzon ITT!

Saját kézzel készítettek ajándékokat nehéz sorsú gyerekek

Ajándékot adni legalább olyan jó, mint kapni, főleg, ha a meglepetés saját kézzel készül - ezt mondták azok a nehéz körülmények között élő gyerekek, akik ma ezt az élményt élhették át az Ökumenikus Segélyszervezet jóvoltából Csepelen. Saját maguk készíthették el szeretteiknek a karácsonyfa alá szánt ajándékokat.

Az adományozás nem lomtalanítás!

Még mindig sokan lomtalanításként fogják fel az adományozást, mondják a segélyszervezetek. Karácsony előtt sokan segítségnek szánják a számukra feleslegessé vált ruhát, de ezeknek fele szakadt, foltos. Csak a helyet foglalják, emiatt fordulhat elő, hogy a karitatív szervezetek átmenetileg nem tudnak több zsák ruhát fogadni.

Karácsony előtt jön a dupla családi pótlék

A korábbi évekhez hasonlóan decemberben dupla családi pótlékot kapnak az arra jogosultak, mivel a januári támogatást még karácsony előtt kifizeti nekik az állam. Az ünnep előtt sok helyen jól jön a plusz pénz, de januárban éppen a legszegényebb családok kerülhetnek ezért nehéz helyzetbe. Egy háromgyerekes családnál a támogatás összege 48 ezer forint.

Napokig is tarthat a Black Friday

Fekete pénteket tartottak pénteken több áruházban és webshopban – az üzletek szinte egész novemberre elhúzták az óriási kedvezményeket hirdető Black Friday akciókat. A kedvezmények miatt sokan ezekre a napokra időzítik a karácsonyi ajándékok beszerzését.

Nem játsszák többet Gothár darabját

A Katona József Színház levette műsoráról Gothár Péter egyik darabját. A Kossuth-díjas rendező csütörtökön nyilvánosan beismerte, hogy ő az, akivel a színház szerződést bontott zaklatás miatt. A színház közleményében több esetet említ, Gothár Péter csak egyről beszél. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy tett-e bárki feljelentést az ügyben.

 

Elküldte a BKV az ittas buszsofőrt

Az egyik reptéri járatot vezette még szerdán úgy, hogy előtte alkoholt ivott. Egy hónapon belül ez a második hasonló eset. Október végén egy idős utas megsérült, amikor egy másik sofőr indokolatlanul vészfékezett, kiderült, hogy ő is ivott, őt is kirúgták. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint minden vezetőt kötelező lenne munka előtt megszondáztatni, de előfordul, hogy ez csak szúrópróba-szerűen történik meg. A BKK szigorúbb ellenőrzést ígér.

Több pénzt ígér a kormány a fogyatékosokat segítő támogató szolgálatokra

Jövőre egymilliárd forinttal többet költ a kormány a fogyatékosokat segítő támogató szolgálatokra, ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumától írták az RTL Híradónak. A napokban számoltunk be arról, hogy pénzhiány miatt sorra szűnnek meg ezek a szolgálatok. Ezek munkanapokon, nyolctól négyig segítenek az otthonukban élő fogyatékosoknak, akik így hétvégén és ünnepnap magukra vannak utalva. És ez ma, a szociális munka napján is így volt, mivel 2016 óta ez szabadnap a gondozók számára.

A mérnök, aki gyerekként saját szemével látta, hogyan pusztították el Budapestet

Filmünk főszereplője 11 évesen átélte Budapest ostromát, nem sokkal később egy kisfilmben bejárta a lerombolt Budai Várat. Arról is mesélt, hogy felnőttként építész lett és lakótelepeket épített. Ezekben a lakásokban még ma is 2 millióan élnek. Lehet szeretni vagy utálni, de a panel még sokáig életünk része lesz. 

Sokszor napokig magukra maradnak az egyedül élő mozgássérültek

Sokszor napokig gondozó nélkül maradnak a segítségre szoruló, egyedül élő mozgássérültek, mert a szociális támogató szolgálatok csak hétfőtől péntekig, munkaidőben működnek. Erről maguk a mozgássérültek írtak híradónknak. Országos szervezetük szerint ez az egész országban probléma,karácsonytól új évig egy hétre magukra maradnak azok a rászorulók, akiknek nincs családi, vagy baráti segítségük.

Kortárs építészek versenye

Egyetemi campus, zarándokhely, családi ház, felújított panelóvoda, lakótelepi közösségi tér. Ezek versenyeztek idén a Média Építészeti Díjért. Az Építészfórum online szakmai lap 15 éve ismeri el minden évben a kortárs magyar építészet legjobb alkotásait, a cél az, hogy felhívják a figyelmet az épített környezet fontosságára.

Teljesült a beteg kisfiú álma!

Egy 10 éves daganatos kisfiú álmát váltotta valóra a Ments Életet Alapítvány. A limfómával küzdő Tomi igazi rallyautóba szállhatott a magyar bajnok Herczig Norberttel, aki több körre is elvitte a kisfiút. Az alapítvány évek óta azon dolgozik, hogy beteg gyerekek álmát váltsa valóra.

A rendőrség is vizsgálja a hamis gyógyszert áruló honlapot

Már a rendőrség is vizsgálja azt a honlapot, amelyen feltehetően hamis vérnyomáscsökkentő szert árulnak. Tegnap számoltunk be arról, hogy az internetet pár hete ellepte egy illegálisan forgalmazott szer reklámja. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet azt írta, elrendelték a szert árusító weboldal eltávolítását, de még ma is több helyen megrendelhető a készítmény.

Nem állt le az adománygyűjtés az SMA-s kisfiúkért

Nem állt le az adománygyűjtés azután sem, hogy két SMA-beteg kisfiúnak, Zentének és Leventének is összegyűlt a kezelésükhöz szükséges 700 millió forint. Az embereket annyira megmozgatta a beteg gyerekek ügye, hogy civil csoportok még mindig szerveznek jótékonysági akciókat. Egy szombati szegedi süteményvásáron 400 ezer forint gyűlt össze. A pénzt egy másik, hasonló betegséggel küzdő gyerek gyógykezelésére ajánlották fel. 

Kengurut vett videóra egyik nézőnk a törökszentmiklósi temetőben!

Az állat nyugodtan megvárta, amíg közel érnek hozzá, csak ez után iszkolt el. Az RTL Híradó által megkérdezett szakember szerint a kengurutól nem kell tartani, inkább elmenekül, ha embert lát. Júliusban egy somogyi faluból szökött meg egy példány, két nappal később sikerült befogni.

Szőnyi Ferenc a világon az egyetlen, aki kétszer is képes volt teljesíteni az emberfeletti távot

Sporttörténelmet írt Szőnyi Ferenc, aki másodszor is teljesítette a hússzoros Iron Man versenyt. Az 55 éves magyar sportoló a világon az egyetlen, aki kétszer is képes volt teljesíteni az emberfeletti távot.

Nagy erőkkel keresik a Mallorcán eltűnt magyar testvérpárt

Továbbra is nagy erőkkel keresik a spanyol hatóságok a Mallorcán eltűnt magyar testvérpárt. A 30 éves nőt és 18 éves öccsét egy szemtanú szerint egy hullám sodorhatta el egy szikláról a hét közepén. A külügyminisztérium azt közölte: a barcelonai magyar konzulátus folyamatos kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal.

Egy órával hosszabb éjszaka jön

Bár az idő szinte még nyárias, az órákat éjjel már a téli időszámításra kell átállítani. A mutatókat egy órával kell visszatekerni, ami azt jelenti, hogy ennyivel többet alhatunk. Lehet, hogy hamarosan elfelejthetjük az évi kétszeri rituálét, mivel az Európai Parlament tavasszal az óraátállítás eltörléséről döntött.

Poloskainvázió után harlekinkatica támadás

Nem elég a poloskainvázió, sok helyen a tömegesen megjelenő harlekinkaticák is gondot okoznak. Ezek is néhány éve jelentek meg Magyarországon. Ilyenkor ősszel búvóhelyet keresnek és a legkisebb résen is képesek bemászni a lakásba. Csípésük allergiát okozhat. Ezeket a rovarokat, kiirtani szinte lehetetlen, a szakértő szerint a legbiztosabban a csukott ablakkal lehet védekezni ellenük.

Kritikus a levegő minősége több budapesti kórháznál

Kritikus a levegő minősége több budapesti kórháznál, ezt állapította meg a Greenpeace három héten át tartó méréssorozata. Mivel a gyerekek, kismamák és tüdőbetegek különösen érzékenyek a szennyezett levegőre, a velük foglalkozó intézmények környezetét vizsgálták. A civil szervezet az autók által kibocsátott szennyezőanyagot mérte, és azt követelik, hogy tiltsák ki a súlyosan szennyező dízelautókat a belvárosból.

Meghalt Vekerdy Tamás


szerző:
2019.10.09. 18:22
Meghalt Vekerdy Tamás

84 éves korában meghalt Vekerdy Tamás. A nemzetközileg is elismert gyerekpszichológus előadásaival, könyveivel százezreknek segített abban, hogy jobb szülővé váljanak. Mindig a gyerekek szabadságát és boldogságát tartotta a legfontosabbnak, akkor is, ha a családról vagy az oktatásról volt szó. Haláláig aktív volt, év végéig több előadást tervezett.
A róla szóló Portré adást ide kattintva nézheti meg, a közoktatásról pedig a Magyarul Balóval adásában beszélgetett.

A gyalogosokat is figyelmeztetik a zebráknál

Színes fekvőrendőr, zebra mellé festett mobil és fülhallgató, ilyen eszközöket vetnek be a szentendrei rendőrök a gyalogosok biztonságáért. Azt mondják, az ötlet iránt már több város is érdeklődött. A statisztikák szerint az országban tavaly csaknem ezer embert gázoltak el a zebrán, közülük 29-en meghaltak.

Megszűnt a Széna téri autóbusz állomás, panaszkodnak az utasok

A buszsofőrök és az utasok is panaszkodnak, mióta megszűnt Budán a Széna téri autóbusz állomás. A távolsági buszok sofőrjeinek messziről kell indulniuk a Széll Kálmán térre áthelyezett megállóhoz, az utasok viszont az új megállóval elégedetlenek. A Volán szerint csak átmeneti állapotról van szó. 

Doppinggyanú a súlyemelőnél?

Doppinggyanú merülhetett fel a két napja még eltűntnek hitt magyar súlyemelőnővel kapcsolatban. Magát Krisztina sérülésre hivatkozva nem utazott el csapattársaival a thaiföldi világbajnokságra. A Súlyemelő Szövetség elnöke szerint a Magyar Antidopping Csoport javasolta, hogy a sportoló ne menjen el a versenyre. Tiszeker Ágnes, a csoport vezetője nem nevezte meg a versenyzőt, de megerősítette, hogy egy világversenyre készülő súlyemelő szervezetében doppingszert mutattak ki.

Drámai pillanatképek a világról a World Press sajtófotó kiállításon

Idén is drámai pillanatképeket mutat be a világról a World Press sajtófotó kiállítás, amely mától látható Budapesten. A bemutatott 143 képet csaknem 80 ezer fotó közül választotta ki a nemzetközi zsűri. Az idei szemle igazi magyar sikert hozott, Máté Bence természetfotó kategóriában első díjat kapott.

Meghalt Terry Black


szerző:
2019.09.17. 17:56
Meghalt Terry Black

Meghalt Terry Black, eredeti nevén Rácz Károly. A transzvesztita előadóművészként ismert férfit Münchenben ápolták szívinfarktusa után, és a hét végén még a kórházból való hazatérését tervezte, de hétfő délután ott érte a halál.

A magyar jogállamiság és demokrácia állapota volt a téma Brüsszelben

Minden jogi kérdést tisztáztak - ezt mondta a magyar jogállamiságról szóló brüsszeli meghallgatás után az  igazsgáügyi miniszter. Varga Judit szerint politikai boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen a migráció elutasítása miatt. Az Unió soros elnökségét ellátó Finnország európai ügyekkel foglalkozó minisztere szerint viszont erről szó sincs, pusztán meghallgatták a magyar kormány álláspontját a vitában. A DK úgy reagált: a magyarok szabadásága az eljárás tétje.

Kétezer embert telepítettek ki bomba miatt

Kétezer embert kellett kitelepíteni Budapest 11. kerületében egy második világháborús bomba miatt. A 250 kilós robbanószerkezetet a Szent Margit Gimnázium kertjében, egy építkezés miatt találták meg. A tűzszerészek dolgát nehezítette, hogy a becsapódáskor megsérült az amerikai gyártmányú bomba robbanószerkezete. Végül hatástalanították a szerkezetet, és a lakók visszatérhettek az otthonukba.

Lépcső állja útját a kismamáknak és a mozgássérülteknek a zuglói postán

Hiába van rámpa az egyik nagy zuglói posta előtt, nem könnyű a mozgáskorlátozottak vagy a babakocsisok dolga, ha ott akarnak ügyet intézni. Az ajánlott leveleket az első emeleten adják ki, lift is van, csakhogy ahhoz lépcsőn lehet feljutni. Erre egy nézőnk hívta fel a figyelmet, aki több bejelentést is tett a postánál, de semmi nem történt. A mozgáskorlátozottak szövetségénél azt mondják, 10-ből legfeljebb egy-két középület teljesen akadálymentes.

Meghalt Marton László

A Vígszínház megkerülhetetlen alkotója volt, gazdag életműve örökre a színház része marad, ezt mondta Eszenyi Enikő, a Víg igazgatója Marton László mai halálhírére reagálva. A több hazai és nemzetközi díjjal elismert rendező halálhírét ma reggel jelentette be családja. Marton László 76 éves volt.

Hotel, étterem vagy középület? Csekkolható az akadálymentesítés

Megunta, hogy sokszor csalódnia kell az akadálymentesként hirdetett helyekben, ezért vállalkozást indított egy kerekesszékes férfi. Olyan minősítő rendszert dolgozott ki, ami egyértelművé teszi a speciális igényű emberek számára, hogy az adott hotel, étterem vagy középület valóban használható a számukra.

125 ezer embernél arzénes a csapvíz

Még mindig több olyan település van Magyarországon, ahol arzénnal szennyezett a csapvíz, ez derül ki a KSH ivóvíz-minőségről szóló friss jelentéséből. Az országban legalább 125 ezer embert érint a probléma – írja a vizsgálat alapján a Portfolio. A tartósan fogyasztott arzénes víz mérgező hatású és rákkeltő is lehet.

A forgalmista akadályozta meg, hogy összeütközzön két tehervonat

A forgalmista akadályozta meg, hogy összeütközzön két tehervonat Herceghalomnál. A két szerelvény egymással szemben ment az éjjel, az egyik valószínűleg fékhiba miatt nem tudott megállni. A forgalmista azt mondta az RTL Híradónak, másodpercei voltak rá, hogy megakadályozza az ütközést, és kézzel integetve megállítsa a másik vonatot. 200 méteren múlt a baleset.

Nehézkesen indult az új budapesti mobiljegy rendszer

Vannak gyermekbetegségei a két napja bevezetett új budapesti mobiljegy rendszernek. Az alkalmazás kezelése nehézkes és egyelőre csak háromféle jegy vásárolható vele. A Híradó stábja kipróbálta, a buszsofőr lepődött meg legjobban, amikor felszálltunk vele.

Csak automata ad jegyet, ha ad a Nyugati Pályaudvaron

Létszámhiány miatt este fél nyolckor az összes pénztár bezár a Nyugati Pályaudvaron. Az automaták azonban a Közlekedő Tömeg Egyesület szerint megbízhatatlanok. Több rossz, a működők előtt pedig akkora a sor, hogy sokszor 15-20 percet kell várni. Szombat este volt, aki emiatt lekéste a vonatot. A MÁV-nál azt mondják, nincs elég pénztárosuk, de nemsokára indítanak tanfolyamokat.

Szennyezettebb a levegő a Duna-parton, mint a forgalmasabb pesti belvárosban

Sokszor szennyezettebb a levegő a Duna-parton, mint a legforgalmasabb pesti belvárosban, ezt mutatják a Greenpeace mérései. Civilek indítottak aláírásgyűjtést azért, hogy csökkenjen a hajók okozta levegő- és zajszennyezés a Duna fővárosi szakaszán. Szerintük az öreg sétahajók és buszok kipufogógáza súlyosan veszélyezteti a Duna közelében élők egészségét.

Egymillió virágot használtak fel az 50. Debreceni Virágkarneválon

Szorgos méhek és táncoló oroszlánok, mindez virágból. Az 50. Debreceni Virágkarneválon 18 feldíszített kocsi vonult fel a többezres közönség előtt. Idén a szervezők a jubileum tiszteletére nem hirdettek versenyt a résztvevők között, a kompozíciókat az elmúlt 50 év legszebb alkotásai ihlették.

Vigyázzunk a kutyákra a tűzijáték idején!

A kutyások is készülnek a tűzijátékra, ilyenkor sok állat valóságos pánikrohamot kap a rakéták hangjától. Állatvédők azt tanácsolják, hogy a félős kutyákat inkább zárják be a tűzijáték idejére, és gazdáik még pórázon se vigyék magukkal őket az esti rendezvényekre.

Tömegek érkeztek az augusztus 20-i programokra

Tömegek voltak kíváncsiak az augusztus 20-i programokra a fővárosban. A Duna felett a honvédség repülői és harci helikopterek kápráztatták el a légiparádé nézőit. Eközben a Parlament előtt kígyózó sorokban vártak a látogatók a bejutásra. Volt, aki többszáz kilométert utazott, hogy megnézhesse a ma ingyen látható szent koronát. Az esti tűzijátékra is rengeteg látogatót várnak.

Még mindig csikorognak a villamosok a Fehérvári úton

Továbbra is csikorognak a villamosok a Fehérvári út egy szakaszán. A Híradó stábja két éve forgatott az Albertfalvi kitérő megállónál, ahol a lakók elviselhetetlen zajra panaszkodtak. Bár azóta lassítaniuk kell a villamosoknak és időnként kenik is a síneket, a helyzet mégsem javult. A BKK most azt ígérte, őszre megoldódik a probléma.

Már ma éjszaka is sok hullócsillagot figyelhetünk meg

Már most éjszaka is sok hullócsillag figyelhető meg az égbolton, de a csillagászok hétfőről keddre virradó éjszaka számítanak az év leglátványosabb csillaghullására. Azt mondják érdemes lesz figyelni az eget, bár idén a hold fénye némileg zavarhatja  a látványt.

Berobbant a parlagfűszezon

Ezekben a napokban országszerte magas pollenkoncentrációt mérnek. Sőt a következő napokban tovább romolhat a helyzet. Ez azt jelenti, hogy az allergiások erős tünetekre számíthatnak. A szakemberek esti szellőztetést, gyakori hajmosást és ágyneműcserét javasolnak.

 

Egyre több a pályaelhagyó óvónő

Az alacsony fizetések és a túlterheltség miatt hagyja el egyre több óvónő a pályát a Pedagógusok Szakszervezete szerint. Egy frissen végzett óvónő ma annyit keres, mint egy kezdő szakmunkás. A Pénzcentrum írta meg, hogy egy hónappal a tanév kezdete előtt 800 óvónő hiányzik a rendszerből. A kormány szerint  egyre többen tanulnak óvónőnek.

Több százezres várost építenek a Szigetre

Egy kisebb várost kell felépíteniük a Sziget fesztivál kivitelezőinek. Már 10 napja javában folyik a munka, hogy a nyitásra, azaz másfél hét múlva, minden készen álljon az érkező sztárok, na meg a többszázezres közönség fogadására. Amikor az RTL Híradó ott járt, épp elkezdték a nagyszínpad építését.

Trükkös csalók vágják át a vevőket Budapest legforgalmasabb automatáinál!

A csalók öntapadó matricával ragasztják le a gép kiadónyílását, így a jegy bennragad, az utas pedig hoppon marad. A fönnakadt jegyeket aztán az automata mellett árusítják a pórul járt, gyakran külföldi utasoknak. A többezer forintos bérleteket pedig visszaváltják a BKK pénztáraiban. Stábunk is talált ilyen leragasztott automatát.

Annyit keres a fiatal tanár, mint egy gyorsétterem kezdő fizetése

Táblára írt fizetésüket tartják maguk elé fiatal tanárok, ezekkel a közösségi oldalakon terjedő fotókkal tiltakoznak az alacsony bérek ellen. Egy másik, neten terjedő kép szerint 30 éves gyakorlattal és tudományos fokozattal keres annyit egy közalkalmazott, mint amennyit az egyik gyorsétteremlánc kezdő fizetésként kínál. A kormány szerint volt is, lesz is béremelés a közszférában.

Kevés a rendőr az országban

Soha nem volt még ekkora a létszámhiány a rendőröknél. Ezt a Független Rendőrszakszervezet vezetője mondta a Népszavának. Az RTL Híradónak pedig a rendészeti dolgozókat segítő Zsaruellátó egyesületnél arról beszéltek: 10-ből 8-9 rendőr tervezi a leszerelést az alacsony fizetés és a megbecsülés hiánya miatt. Pintér Sándor belügyminiszter a múlt hónapban fizetésemelést ígért, de ennek mértékéről nem beszélt.

Szabadság miatt bezárták a bőrgyógyászati osztályt

Szabadságra ment a szakorvos, ezért két hétre bezárták a gyulai kórház bőrgyógyászati osztályát – erről a Népszava írt. Egész Békés megyében ez az egyetlen bőrgyógyászati osztály, ahol fekvőbetegeket is ellátnak. Egy névtelenséget kérő gyulai doktor az RTL híradónak azt mondta, kevés az orvos a kórházban, de megoldják a helyzetet. A minisztériumnál azt közölték, ha kell, más osztályok besegítenek a fekvőbeteg ellátásba.

Pazar képek készültek világszerte a keddi holdfogyatkozásról

Pazar képek készültek világszerte a keddi holdfogyatkozásról. Magyarországon kedden este 10 órától szabad szemmel is jól látható volt a jelenség, másfél óra alatt a fényes telihold csaknem kétharmada árnyékba borult. Legközelebb 6 év múlva láthatunk hasonló holdfogyatkozást Magyarországról, mondják a csillagászok.
Nézőink így látták a részleges holdfogyatkozást.

 

Ursula von der Leyen az  Európai Bizottság új elnöke

Megválasztották Ursula von der Leyent az Európai Bizottság új elnökének. Az Európai Parlamentben  383-an támogatták, 321-en pedig ellene szavaztak. A kereszténydemokrata német politikus még a voksolás előtt arról beszélt: szívesen harcol azok oldalán, akik erősíteni akarják az uniót, de ellenfele lesz azoknak, akik bomlasztani és gyengíteni akarják a közösséget.

 

Műanyagmentes július: a kutyapiszkot is műanyag zacskóba tesszük

Naponta 1 tonna kutyaürülék keletkezik csak Budapesten. 10-ből 8 állattartó fölszedi kedvence után a kutyapiszkot, de a többség ezt műanyag zacskóval teszi, többszáz évre konzerválva ezzel az amúgy lebomló anyagot. A műanyagmentes július jegyében megnéztük, hogyan lehet egyszerre figyelni a tiszta városra és a környezetvédelemre is.

 

A Hableány egyik koreai utasát még mindig keresik

Egy koreai nő az utolsó, akinek a holttestét még mindig keresik a Hableány-tragédia áldozatai közül. A kutatásban a készenléti rendőrség, és speciális kutyás egységek mellett továbbra is részt vesznek koreai tűzoltók. A baleset okozásával gyanúsított ukrán hajóskapitány továbbra sem hagyhatja el Budapestet.

2050-re Budapesten olyan meleg lesz, mint most a Balkánon

Olyan meleg lesz 2050-ben Stockholmban, mint mostanság Budapesten. Erre jutottak elemzésükben svájci kutatók. Magyarországon pedig akkorra még nagyobb hőségre lehet számítani. A kutatók célja az volt, hogy a hétköznapi embereknek is érthetően magyarázzák el a klímaváltozás következményeit. Éppen a megelőzés miatt indult a napokban egy civil kezdeményezés, amelynek lényege, hogy 10 millió fát ültetnek a következő években Magyarországon.

Két óriási, szemétből épített bálnával figyelmeztettek a pusztító műanyagszennyezésre

Két óriási, szemétből épített bálnával hívta fel a figyelmet a Parlament előtt a Greenpeace magyarországi szervezete. Az akciót a műanyagmentes júliusra időzítették, amelyben mindenkit arra biztatnak, hogy legalább egy hónapig próbáljon lemondani az eldobható pohár vagy nejlonzacskó kényelméről. Emellett a környezetvédelemmel foglalkozó szervezet a kormánytól is lépéseket vár: petíciójukban, amelyhez már csaknem 200 ezren csatlakoztak, az eldobható műanyag szatyrok betiltását követelik.

Pride: szabadon vonultak

Idén először nem szorították kordonok közé a Budapest Pride felvonulóit. Egy óriási szivárványszínű zászló kibontásával indult el a menet ma délután. Rendzavarás nem volt, és bárhol szabadon lehetett csatlakozni a menethez, ezzel a szervezők régi álma vált valóra. A felszólalók egyenlő jogokat követeltek.

Karddal rabolt autót a nógrádi férfi, akár 10 évet is kaphat

Karddal rabolt autót egy nógrádi férfi még tavaly áprilisban, az ügyészség most emelt vádat ellene. A kiszemelt kocsi tulajdonosa először azt hitte, csak kölcsön akarja kérni az autóját, amire nemet mondott. Ez után került elő a kard, így már odaadta a kocsit. A 35 éves férfi fegyveres rablásért akár 10 évet is kaphat.

Nyáron is nagy szükség van véradókra

Neked egy óra, három embernek az élet - ezzel a szlogennel indított kampányt az Országos Vérellátó Szolgálat. A nyári hónapokban sok önkéntes véradó szabadságra megy, így nehezebb a készletek szinten tartása. Naponta 1600-1800 önkéntes vérére van szükség ahhoz, hogy biztonságosan el tudják látni a betegeket és a sérülteket.  

Halálos áramütést szenvedett egy kisfiú, felmentették a szülőket

Felmentették a tiszavasvári szülőket, akiknek 3 éves kisfia 2015-ben otthon szenvedett halálos áramütést. Egy zárlatos hűtő rázta meg. Kiderült, hogy a szülők lopták az áramot, amit rosszul szigetelt vezetékekkel és elosztókkal használtak, ez okozta kisfiuk halálát. A bíróság a szülők korlátozott beszámítási képességére hivatkozva nem büntette őket.

Indul a műanyagmentes július

Indul a műanyagmentes július. Ennek lényege, hogy egy hónapig próbáljunk lemondani az eldobható műanyagokról. A világon évente 300 millió tonna műanyagot állítanak elő, ennek fele egyszer használatos, ami súlyosan terheli a környezetet. A világméretű kampány 2011-ben Ausztráliából indult, tavaly már 120 millióan csatlakoztak a műanyagmentes júliushoz.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való