KERESÉS search-close

"Ződi Péter" szerzővel ellátott tartalmak

Ződi Péter

Ződi Péter által létrehozott tartalmak (100):

Bevallotta a nagymamája megölését

Akár élete végéig rács mögé kerülhet az a férfi, aki agyonverte, majd elásta nagymamáját Baján még januárban. A rendőrség most zárta le a nyomozást. Valamin összeveszett az idős asszonnyal, majd többször megütötte. Ezután a férfi levonszolta a pincébe, ahol elásta a testet. Mindent beismert.

Kerekesszékével együtt kivitték az erdőbe és hagyták meghalni

Hagyták meghalni áldozatukat, majd a kerekesszékével együtt egyszerűen kivitték az erdőbe. Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt kellett bíróság elé állnia a szentmártonkátai emberölés 3 vádlottjának. Egy amputált lábú, idős férfit hurcoltak magukkal albérletről albérletre, hogy elvegyék a jövedelmét.

Jóval kevesebb külföldi szurkolót várnak a Szuperkupa-döntőre

Spanyolországból néhány száz, Németországból körülbelül 2 ezer szurkolót várnak a holnapi Szuperkupa döntőre. Vagyis jóval kevesebbet, amint amennyi jegyet kapott a két csapat. A bajor miniszterelnök azt mondta: mindenkinek érdemes végig gondolnia, hogy érdemes-e jönni. Budapest magas kockázatú hely. Az MLSZ szóvivője szerint a Puskás Arénában semmivel sem kockázatosabb végignézni a meccset, mint egy kocsmában.

Három év börtönt kapott a külföldiekre támadó részeg férfi

Három év börtönt kapott a külföldiekre támadó részeg férfi. Tavaly novemberben üvegeket dobált feléjük egy budapesti villamoson, egyiküket meg is akarta ütni, szidta őket, hangoskodott velük. Az volt a baja velük, hogy nem magyarok. Nem sokkal korábban egy másik járművön egy hajléktalant rángatott meg és meglökte a villamosvezetőt. Az ítélet nem jogerős.

A büntetőfékezés bűncselekmény!

Újabb büntetőfékezős videó, ezúttal az M3-as autópályán örökített meg egy ilyen manővert fedélzeti kamerájával egy autós. Az RTL Híradó által megkérdezett jogász azt mondja: a büntetőfékezés közúti veszélyeztetés, ami bűncselekmény. Akár három évet is kaphat, aki így kényszeríti fékezésre a mögötte haladót.

Bulizó fiatalok zuhantak le egy budapesti erkélyről

Bulizó külföldi fiatalok zuhantak le éjszaka egy erkélyről Budapesten. Kimentek valamiért, nekitámaszkodtak a kőkorlátnak, ami kidőlt. Egy emeletnyit zuhantak, információink szerint a 23 és a 26 éves német férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Azt hitte, hogy az ördög beszél hozzá, ezért végzett brutálisan feleségével

Megrázó történet!
Azt hitte, hogy az ördög beszél hozzá, ezért végzett brutálisan feleségével egy férfi tavaly Tárnokon. A bíróság azonban felmentette a különös kegyetlenséggel vádolt férjet. Betegsége miatt ugyanis nem büntethető. Elrendelték a kényszer gyógykezelését, így az igazságügyi megfigyelő és elmegyógyító intézetbe vitték.

Drog miatt volt a tömegverekedés, 20 ember ellen emeltek vádat

20 ember ellen emelt vádat az ügyészség az egy évvel ezelőtti ráckevei tömegverekedés miatt. Két család tagjai estek egymásnak botokkal, vasvillával, késekkel. Már azt is lehet tudni, hogy miért. Az ügyészség szerint egy rosszul sikerült drogügylet miatt. A verekedésben egy embert vasvillával szúrtak fejbe. Az ügyészség a 20 emberből 17 embert börtönbe küldene.

Mától akár 8 ezer forintra is büntethetik, aki nem hord maszkot a tömegközlekedési eszközökön

Mától büntethetik azokat, aki nem hordanak maszkot a tömegközlekedési eszközökön, Budapesten. Kollégánk több járatra is felszállt és úgy látta szinte mindenkin van arcmaszk. A híradónk által megkérdezett víruskutató azt mondja a jelenlegi helyzetben a pénzbüntetés is indokolt, ha valaki nem hord maszkot.

Élete végéig a rács mögé küldenék a barátnőjét életveszélyesén megszurkáló férfit

Élete végéig a rács mögé küldené az ügyészség azt a férfit, aki a vád szerint az év elején életveszélyesen megszurkálta barátnőjét a főváros XI. kerületben. A támadó feltételesen volt szabadlábon. Kiderült, 2012-ben egy ugyanilyen bűncselekményt követett el. Féltékenységből majdnem megölte az akkori barátnőjét is.

3 hónapja vizsgálták át azt a hőlégballont, ami a hétvégén gyulladt ki

Információink szerint június elején volt átvizsgáláson az a hőlégballon, ami a hétvégén gyulladt ki és zuhant le Fejér megyében. A tragédiában egy 59 éves asszony vesztette életét, hárman súlyosan megsérültek, köztük a pilóta. A Magyar Ballon Szövetség elnöke szerint valamiyen műszaki hiba történhetett. A rendőrség büntetőeljárást indított.

Megelégelte a folyamatos bántalmazást, ezért ölte meg az anyját

Sírva beszélt a bíróságon az a fiatalember, aki tizenévesen megölte az édesanyját a Pest megyei Tóalmáson. Azt mondta, az asszony folyamatosan verte őt és testvéreit. Mindenki tudott róla, de segítséget senkitől sem kaptak. 2013 szeptemberében megelégelte a folyamatos bántalmazást és egy párnával megfojtotta anyját. A holttestet az emésztőbe rejtette. Évekkel később egy kutya találta meg.

A biztosítók szerint viharos év volt az idei

A biztosítók szerint viharos év volt az idei. Bár kevesebb kárbejelentés érkezett, mint tavaly, utoljára 2015-ben fizettek ki többet viharkárok miatt mint idén. Felhőszakadás, jégverés, tetőbeázás, villámárvíz. Ezek miatt eddig 6,6 milliárd forintot fizettek és ebben még nincs benne az utóbbi napok viharos időjárása.

Azért támadta meg a hajléktalant, mert úgy érezte, megteheti

4 és fél év börtönt kapott első fokon az a férfi, aki csaknem két éve megvert egy hajléktalant Sopronban. Az áldozat életveszélyesen megsérült. A támadó azt mondta, azért veszítette el a fejét, mert az áldozat szidta a barátnőjét. Az ügyészség szerint ilyen nem történt, a férfi csupán azért támadott, mert erősebb volt, ezért úgy érezte, megteheti.  

Pusztító villámcsapásokkal érkezett az ország felett átvonuló vihar

11 villamost rongált meg Miskolcon egyetlen villámcsapás, ezek nem is tudtak elindulni reggel. Egy jeladó hibásodott meg a járművekben. Az ország felett éjszaka átvonuló vihar máshol is sok gondot okozott. Csongrád megyében egy családi ház tetejébe csapott villám. Kaposváron elektromos vezetékre dőlt egy fa, ami kigyulladt. Egy fényesen izzó tűzgömb keletkezett, amiről videót is készített egy viharvadász. 

Golflabda nagyságú jég esett

Autóra, háztetőkre dőltek fák, és volt ahol golflabda nagyságú jég esett - több száz helyre riasztották a tűzoltókat a szombat délutáni viharok miatt. Győr és Kőszeg környékén, valamint Pest megyében pusztított az ítéletidő. Az előrejelzések szerint zivatarokra még holnap és holnapután is lehet számítani.

Felvette egy autós, ahogy közvetlenül a kocsija előtt átugrik egy szarvas

Pár centin múlott az ütközés. Videóra vette egy autós, ahogy átugrik a kocsija előtt egy szarvas. A sofőr azt mondta Híradónknak, biztos volt benne, hogy nem tudja elkerülni a több mint 100 kilós állatot. A felvételen az is látszik, hogy az első állat után egy második is átszalad az úton.

Csaknem hetven autóst bírságoltak meg a rendőrök

Csaknem 70 autóst bírságoltak meg a rendőrök az augusztus 20-i hosszú hétvégén az M7-es autópályán. Civil kocsikból azokat figyelték, akik a nagy forgalomban a leállósávban akartak előrébb jutni. 100 ezres bírságot kaptak a szabálytalankodók. A rendőrök azt mondják: a szabályosan haladó autósok volt, hogy megtapsolták az intézkedő rendőröket.

Megölhették az aszódi férfit, de sok a rejtély az ügyben

Rejtélyes haláleset Aszódon. Házában találták meg egy 73 éves férfi holttestét. Hogy pontosan hogy halt meg, nem tudni, a rendőrök szerint lehetséges, hogy meggyilkolták ezért nyomozást indítottak. A helyiek úgy tudják, hogy az idős férfit az egyik rokona találta meg még tegnap reggel, aki szerint az idős férfi otthonát feldúlva találta. A rendőrök még ma is a háznál dolgoztak.

Részeg sofőr akadt el a síneken Tápiószentmártonnál

Információink szerint részeg volt a sofőr, aki kocsijával lesodródott az útról, majd elakadt egy vasúti átjáróban a Pest megyei Tápiószentmártonnál. Utasával együtt még időben ki tudtak szállni. Az érkező tehervonat nem sokkal később belerohant az autóba, és több mint 50 métert tolta maga előtt a roncsot. Úgy tudjuk a sofőr bevallotta, hogy ivott a baleset előtt.

A sportszövetségeken múlik, hogy lesznek-e meccsek

A sportszövetségeken múlik, hogy lesznek-e meccsek, elindulnak-e a bajnokságok. Ezt mondta tegnap a miniszterelnökséget vezető miniszter. Az elmúlt napokban több sportoló koronavírus tesztje is pozitív lett. Vannak köztük labdarúgók, vízilabdázók és jégkorongozók is. Több meccs is elmaradt emiatt.  

Halálos motoros sárkány baleset: nem voltak rendben a pilóta papírjai

Nem voltak rendben a pilóta papírjai, és a gép sem volt megfelelő műszaki állapotban. Erre jutott a nyomozás a két évvel ezelőtti inárcsi halálos motoros sárkány baleset ügyében. A gép pilótája túlélte a balesetet, utasa azonban a helyszínen meghalt. Az ügyészség most emelt vádat a pilóta ellen.

11 év börtönt kért az ügyészség a molesztáló karbantartóra

Több, mint 11 évre börtönbe küldené az ügyészség azt a karbantartót, aki a vád szerint szexuálisan bántalmazta a diákokat egy budapesti általános iskolában. Mindenes volt, portás, kertész, de iskolai szakköröket is tartott. Egy szülő tett feljelentést ellene. Úgy tudni, bugyiban ültette az ölébe a kislányokat, volt, akiket fogdosott.

Csaknem 20 millió forintnyi eurót csaltak ki egy idős asszonytól

Rekord összeget, csaknem 20 millió forintnyi eurót csaltak ki egy idős asszonytól unokázós csalók Budapesten. Az átvert áldozat az ékszereit is odaadta a bűnözőknek. Az egyik gyanúsított is nagyapa korú, 74 éves. Őt elfogták, társát még keresik. A kicsalt értékek meglettek. Közben a nyomozók nyilvánosságra hoztak egy hangfelvételt arról, hogyan verik át az unokázós csalók áldozataikat.

Fertőtlenítik az uszodát, nem tudni, mikor játszhatják le a Magyar Kupa döntőjét

Egyelőre nem tudni, hogy mikor játszhatják le a férfi vízilabdások Magyar Kupa döntőjét. Koronavírus-fertőzés miatt a tegnapi és a mai meccsek is elmaradnak. A meccsek a Hajós Alfréd uszodában lettek volna, azt kiürítették és fertőtlenítik. A Fradi 4 sportolójánál mutatták ki a vírust. Mindannyian jól vannak, tünetmentesek, de a teljes vízilabdacsapat karanténba került. 

Nem tartóztatták le a Fradi egykori játékosát megverő három férfit

Nem tartóztatta le a bíróság azt a három férfit, akik a gyanú szerint megverték a Ferencváros egykori focistáját, Busai Attilát. A sportoló többszörös arccsonttörést szenvedett. Az ügyészség rács mögé küldte volna őket, de a bíróság úgy döntött, hogy szabadlábon védekezhetnek.

Autópálya menti pihenőkben fosztogatott egy társaság

A rendőrök négy óra alatt elfogták az autópálya-pihenőkben fosztogató tolvajokat. A gyanú szerint három kunszentmiklósi férfi parkoló autók üvegeit törte be, így jutottak hozzá az értékekhez. Volt olyan, hogy az alvó sofőr mellől lopták ki a pénztárcáját. A benne lévő pénzt azonban szétszórták, így tudták csak lerázni a férfit, akit megloptak.

Akkumulátorok robbantak fel egy budapesti raktárban

Az egykori Csepel Művek területén egy raktárban csaptak fel a lángok, amikor akkumulátorok robbantak fel.  Amikor a tűzoltók megkezdték az oltást, észrevették, hogy nagyobb a veszély, mint elsőre látszott: a raktárhoz tartozó pincében ugyanis nagyobb mennyiségű tűzijátékot találtak. Sikerült időben megfékezniük a tüzet, amit egyelőre nem tudni, hogy mi okozott.

Ellopott egy buszt és összetörte

Állítása szerint biciklizni indult a hajnali órán, amikor meglátta a parkoló buszokat és ki akarta próbálni az egyiket. Ezt mondta a rendőröknek az a 19 éves fiatal, aki kedd hajnalban ellopott majd összetört egy csuklós buszt a Fejér megyei Kulcson. Jó pár kilométert megtett a járművel, amkor egy fának ütközött. A busz totálkáros lett.

 Három halálos ütközés is történt az elmúlt 24 órában

Egymást érték a balesetek az elmúlt 24 órában az utakon. Három halálos ütközés is történt. A Baranya megyei Szentlőrincnél egy fiatal pár sodródott át az út túloldalára egy kanyarban. A szemből, szabályosan érkező autó sofőrje halt meg a balesetben. Békés megyében egy sofőr a fák közé vágódott kocsijával miután lesodródott az útról. A roncsot csak jóval később vették észre. Az M1-es autópályán egy autószállító tréler sofőrje halt meg.

Egy borosüveggel verhették agyon a csepeli emberölés áldozatát

Úgy tudjuk egy borosüveggel verték agyon a csepeli emberölés áldozatát a hétvégén. A rendőrök hat embert hallgattak ki az ügyben. Végül az áldozat korábbi felesége és az asszony több mint 20 évvel fiatalabb jelenlegi élettársa ellen indult eljárás, halált okozó testi sértés miatt. A társaság együtt ivott. A verekedést az válthatta ki, hogy az áldozat megjegyzést tett a korábbi feleségére.

Eljárás a jótékonykodó Lamborghinis ellen

Eljárás a jótékonykodó Lamborghinis ellen. Többmilliárdos költségvetési csalás miatt indult nyomozás egy banda ellen, akik sajtot, édességet hoztak be az országba, az áfát azonban nem fizették be utána. A NAV nyomozói luxusautókat foglaltak le. Köztük egy olyan sportkocsit, amelynek a sofőrje tavasszal szájmaszkokat osztogatott egészségügyi intézményeknek.

Fordulat a hajógyári-szigeti gyilkosság ügyében

Perújítást rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla a Hajógyári-szigeten 9 éve történt gyilkosság ügyében. Akkor találták meg egy 22 éves fiatal holttestét a Dunában. A bűncselekménnyel az egyik szórakozóhely két biztonsági őrét vádolták, de végül mindkettőjüket jogerősen felmentették. Most azért tárgyalják újra az ügyet, mert jelentkezett egy tanú, aki azt állítja: látta mi történt.

Elrabolták és több csontját is eltörték

Elrabolták, eltörték a lábát és egy garázsban tartottak fogva egy férfit a fővárosban. Támadói 20 millió forintot követeltek tőle, ezért többször meg is verték. A kulcs- és az arccsontját is eltörték, majd elengedték. Hogy pontosan miért kellett volna fizetnie elrablóinak, azt egyelőre a rendőrök sem tudják. Három embert fogtak el az ügyben, negyedik társuk önként adta fel magát.

Sosem látott Gorka Géza művekből nyílt kiállítás a Kiselbach Galériában

Több száz alkotás látható a magyar Picassonak is nevezett keramikus alkotásaiból. Gorka Gézát a XX. századi hazai kerámiaművészet sokszínű virtuózának tartják. Kezei közül sorra kerültek ki a különleges és egyedi mázú kerámiák. Életműve egy részét a háború után a szovjet katonák lőtték szét. Karrierjét rangos szakmai díjak és kereskedelmi sikerek kísérték itthon és a nagyvilágban is.

Belerohant az útkarbantartóba

Útkarbantartó kisteherautóba rohant egy furgon hétfő délután az M4-es autóúton. Hárman sérültek meg a balesetben. A Magyar Közút szóvivője azt mondja, nyáron hetente fordulnak elő hasonló balesetek. Pedig a gyomirtást végző autó a leállósávban haladt és előre jelezték, hogy munka folyik az út szélén.

Halálos baleset lett az előzésből

Előzni próbált, de nem sikerült. Életét vesztette egy sofőr kora reggel az ötös úton Dabasnál. Egy szemből érkező kamionnal ütközött. A teherautónak alig lett baja, a kocsit vezető férfi viszont olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Letöltendő börtön a kutyakínzónak

Földhöz vágta a kiskutyát, majd bele is rúgott. A férfit egy év, letöltendő börtönre ítélték a napokban. Akkori gazdája a kutyát két éve kínozta meg Csepelen úgy, hogy az állat lába eltört. Mokkát megmentették az állatvédők, és azóta új gazdához került.

Az autót, amiben a szerencsétlenül járt fiú ült, egy szabadnapos rendőr vezette

Jó fiú volt, szeretett focizni, sok barátja volt. Este szólt, hogy elugrik fél órára a városba, de soha sem jött haza. Ezt mondta annak a 16 éves fiúnak az apja, aki egy hónapja halt meg Karcagon egy balesetben. Az autót, amiben a szerencsétlenül járt fiú ült, egy szabadnapos rendőr vezette. Az ügyben az ügyészség nyomoz, gyanúsított még nincs.
Az édesapával készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

Elmeállapota miatt nem büntethető a nagynénjét agyonverő férfi

Kényszer-gyógykezelést indítványoz az ügyészség a nagynénjét tavaly agyonverő férfi ügyében. Elmeállapota miatt ugyanis nem büntethető. Az ügyészség szerint egy kalapáccsal és egy gereblyenyéllel esett neki nagynénjének, most emeltek vádat ellene.

19 éves fiatal gyilkolhatott Füzesabonyban

19 éves fiatalt gyanúsítanak a Füzesabonyban szerdán történt emberöléssel. Budapesten fogták el, mindent beismert. Azt mondta, késsel végzett 26 éves áldozatával. Hiába került elő, azt továbbra sem tudni, hogy miért gyilkolt. 

Sokáig tarthat a vasúti sínek helyreállítás Nagymarosnál

Elhúzódó munkálatokra számítanak, brutális mennyiségű sár és törmelék zúdult a vasúti sínekre Nagymarosnál. Ezt mondta Híradónknak a MÁV elnök–vezérigazgatója azután, hogy szerdán járhatatlanná vált a szobi vasútvonal és le kellett zárni a 12-es főutat is. Egyelőre nem tudni, hogy ezeket mikor tudják megnyitni. A helyieknek kerülniük kell. Ez legalább fél óra.

A vasárnapi eső rámosta az utcát a 10-es főútra

Mintha a Niagara vízesés zúdult volna le mellettük - ezt mondta az egyik lakó Pilisborosjenőn, ahol a vasárnapi eső elmosott egy utcát. A hordalék miatt járhatatlanná vált Pest megyei egyik leforgalmasabb útja, a 10-es út. Az utcában szemben található telephelyen 20 centis hordaléktól kellett megtisztítani az udvart.

Lecsapott a vihar Budapestre

Kocsikra dőlő fák, beázó bevásárlóközpont, folyóvá változó lépcsők és utcák. Hatalmas vihar csapott le Budapestre és környékére. Jégeső is pusztított. A Parlamenthez vezető Alkotmány utcában egy hatalmas platánfa dőlt ki és borult egy furgonra. A kocsiban egy család ült, de nem esett bajuk. Az RTL egyik kocsiját is a tűzoltók szabadították ki egy fa alól. Zivatarok továbbra is lehetnek.

Egy szemből érkező busz miatt kerékpáros edzés közben estek el a gyorskorcsolyázók

Sokkos állapotba kerültek, ez volt az eddigi legnagyobb esésük. Ezt mondta az olimpiai bajnok  gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, aki társaival szerdán szenvedett balesetet a Margitszigeten kerékpáros edzés közben. Egy szemből érkező busz miatt estek el. A BKV azt írta, sofőrjük valószínűleg hibázott, de a kerékpárosok is szabálytalanok voltak. A sportoló szerint ez nem igaz.

Katonai teherautóban termesztették a drogot

Kiszuperált katonai teherautóban is termesztették a marihuánát a dílerek. A rendőrök egy hat fős bandát fogtak el Pest megyében és Budapesten. Több, mint 60 millió forint értékű drogot foglaltak le, négy ültetvényt is találtak. A gyanúsítottak közül többen egy család tagjai. Ketten többször is voltak már büntetve.

Nem tartották a távolságot a szurkolók

Eljárást indított a rendőrség a múlt heti labdarúgó Magyar Kupa döntő miatt is - közölte a Budapesti Rendőrfőkapitányság az RTL Híradóval. Ugyanaz volt a probléma, mint a hétvégi Újpest-Honvéd meccsel. A szurkolók túl közel álltak egymáshoz, vagyis nem tartották be a járványügyi szabályokat. Az Index írt arról először, hogy az újpesti meccs miatt a rendőrség közigazgatási eljárást indított. Ennek bírsága akár kétmillió forint is lehet.

Könnyezve emlékeztek klubjánál az elhunyt válogatott birkózóra

Könnyezve emlékeztek klubjánál a csütörtökön elhunyt válogatott birkózóra, Tóth Bendegúzra. A 22 éves sportoló a válogatott edzésén lett rosszul. Az életét már nem tudták megmenteni. A Blikk azt írta, hogy a birkózó korábban áteshetett a koronavíruson. A válogatott keretorvosa azonban azt mondta az RTL Híradónak, hogy a halála után elvégzett teszt negatív lett.

Edzés közben rosszul lett, majd meghalt egy 22 éves birkózó

Edzés közben rosszul lett, majd meghalt egy 22 éves válogatott birkózó csütörtökön este Budapesten. Az utánpótlás Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth Bendegúz szabadtéri edzésen vett részt a válogatottal, amikor hirtelen rosszul lett. Hiába próbálták újraéleszteni, másfél órával később a kórházban elhunyt. A birkózó szövetségnél azt mondják, rendkívül szorgalmas, tehetséges sportolót veszítettek el. Napközben gyertyagyújtással emlékeztek rá Budapesten.

Térfigyelőn, ahogy a részeg Suzukis megpróbálja elütni a rendőröket

Térfigyelőn, ahogy a részeg Suzukis megpróbálja elütni a rendőröket! Hivatalos személy elleni erőszakkal is gyanúsítják azt a férfit, aki menekülni próbált a rendőrök elől, majd egy pizzafutár állította meg Budapest belvárosában még szombaton. A felvételeken az látszik, hogy a sofőr mindkét rendőrt megpróbálta elütni, egyiküket tolatva. Jelenleg az igazságügyi megfigyelő és elmegyógyító intézetben vizsgálják.

Néhány óra alatt elfogták a 36 éves gyanúsítottat

Egy nő ölhette meg a budapesti Kámfor utcában azt a 29 éves férfit, akinek összeszurkált holttestére szerdán bukkantak egy használaton kívüli épületben. A 36 éves gyanúsítottat néhány óra alatt elfogták.

Bosszúból gyilkolhatott a pándi gyilkosság vádlottja

Akár életfogytig tartó büntetést is kaphat a pándi gyilkosság vádlottja. Az ügyészség most emelt vádat a férfi ellen, aki egy idős embert vert agyon tavaly tavasszal. A padláson keresztül mászott be hozzá, és lapáttal esett neki. Az ügyészség szerint bosszúból támadt rá, pedig áldozata korábban többször is segített rajta.

Kettős gyilkosság: egy ikerpár is őrizetben

Újabb részletek derültek ki a budapesti kettős gyilkosságról. Egy ikerpárt is őrizetbe vettek a péntek hajnalban történtek miatt. A 19 éves fiatalokat garázdasággal gyanúsítják, egyikük a rendőrség szerint megrugdosta az egyik földön fekvő áldozatot. Előzőleg két társaság esett egymásnak, hogy miért, még nem tudni. Egy 16 és egy 21 éves fiatalt halálra szúrtak. A késeléssel gyanúsított 18 éves fiú szintén őrizetben van.

Késelés a belvárosban: két halott

Halálra késeltek két embert hajnalban, Budapest belvárosában. Két társaság tagjai verekedtek össze a Deák téren, hogy miért, egyelőre nem tudni. A rendőrök percek alatt a helyszínre értek, addigra már az úttesten feküdt a két holttest. A gyilkosság gyanúsítottját 10 percen belül elfogták. Kiderült, tegnap volt a 18. születésnapja, és fiatal kora ellenére már volt dolga a rendőrökkel.

Újabb büntetőfékezős videó készült, ezúttal a Rákóczi hídon

Újabb büntetőfékezős videót tett közzé a rendőrség. A sofőr Budapesten, a Rákóczi hídon lassított hirtelen egy másik autós előtt. Ütközés lett a vége. A rendőröknek nem árulta el, hogy miért akarta megleckéztetni a másik sofőrt. Közúti veszélyeztetésért eljárás indult ellene. 

Megölte keresztapját, majd bement a rendőrségre, hogy feladja magát

Megölte keresztapját, majd bement a rendőrségre, hogy feladja magát egy férfi Kiskunhalason. Összevesztek valamin, majd a 23 éves unokaöcs késsel többször megszúrta rokonát, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a vitát.

Az anya lehet a hibás?

Hopp Csilla és L.L. Junior kisfiát, Dávidkát tavaly augusztusban halálra gázolta egy autó. A nőt most gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség.

Nem érzi magát felelősnek kisfia haláláért L.L. Junior korábbi élettársa

Nem érzi magát felelősnek kisfia haláláért a zenész L.L. Junior korábbi élettársa. A nőt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, erről az index írt. Tavaly augusztusban a gyerek az édesanyjával és annak egyik ismerősével volt, amikor hirtelen át akart szaladni az úton. A lámpa a gyalogosoknak pirosat mutatott.

Drog miatt ugorhatott ki az ablakon a 17 éves fiú

Drogtól válhatott agresszívvá az a 17 éves fiú, aki szombat éjjel életveszélyesen megsérült Budapesten, miután kiugrott egy Fő utcai, második emeleti lakásból. Barátaival buliztak, előtte egyikük  többféle kábítószert vásárolt, elfogták a dílert. A fiú a buliban egy idő után törni-zúzni kezdett, és ki akart ugrani az ablakon. Másodjára már nem tudták visszafogni. Életveszélyes az állapota.

Centiken múlt egy forgalomirányító munkás élete

Videón a rémisztő baleset: centiken múlt egy forgalomirányító munkás élete, amikor a múlt héten a 8-as úton egy terelésnél egy figyelmetlen autós belerohant egy álló kocsiba. Annak utánfutójáról lerepült egy fűrészgép, ami kis híján fejbe találta a Magyar Közút munkatársát. A vétkes sofőr elismerte, hogy hibázott.

Csaknem kétmilliárdot fizetett a biztosító a veronai busztragédia érintettjeinek

Csaknem 1 milliárd 890 millió forintot fizet a biztosító a veronai busztragédia érintettjeinek. A pénzt már át is utalták a hozzátartozóknak. Hogy pontosan miben állapodtak meg az érintettekkel, azt nem árulja el a biztosító. 2017. januárjában 17 –en haltak meg, amikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett Olaszországban, Veronához közel az autópályán.

A fák közé csapódott és meghalt egy 21 éves motoros

A fák közé csapódott és meghalt egy 21 éves motoros a Heves megyei Felsőtárkánynál pénteken. A rendőrök eddigi vizsgálata szerint az áldozatnak nem volt jogosítványa olyan motorra, amit vezetett. A család szerint azonban volt. A balesetet végignézte két másik motoros, akik már hiába próbáltak segíteni.

Többször is közel állt hozzá, hogy kiengedjék a börtönből Bene Lászlót

A Skálás gyilkosként elhíresült férfi az RTL Bűnös lelkek című műsorának tegnapi adásában beszélt a 90-es évek elején elkövetett támadásokról. Első fokon kétszer is szabadlábra helyezték, de végül mégis rács mögött kellett maradnia. Három ember megölésében vett részt, életfogytiglani büntetését tölti. Ügyvédje szerint védencében nincs indulat azért, hogy nem engedik ki.

Az unokázós csalók a koronavírus-járvány idején sem állnak le

Az unokázós csalók a koronavírus-járvány idején sem állnak le. Sőt, a rendőrök szerint egyre gyakrabban fordul elő, hogy valamilyen egyészségügyi szolgáltatást ígérve jutnak be áldozataik otthonába. De olyan is előfordult az elmúlt napokban, hogy a családtag nevében kórházi kezelésre kértek pénzt.

Fotózás közben esett a Dunába

Állítása szerint csak fényképezni akart, de megcsúszott és a Dunába zuhant egy fiatal tegnap este Budapesten a Rákóczi hídról. Kiállt a híd korlátjára, ekkor történt a baleset. Szerencséje volt, sérülések nélkül megúszta a becsapódást, a vízirendőrök egy perc alatt a helyszínre értek és kihúzták a vízből. 

25 évre is ítélhetik a késelőt

Legalább 25 évre rács mögé küldené az ügyészség azt a férfit, aki a vád szerint tavaly júliusban Kőbányán megölte korábbi barátnőjét. A gyilkosság után Németországba szökött. Máig nem tett beismerő vallomást, pedig az RTL Híradó információi szerint a helyszínen megtalálták a DNS-ét, elfogásakor pedig egy levél is volt nála, amiben azt írta, hogy leszúrta a lányt.

Bezáratták a mocskos sütödét

Lejárt alapanyagok, koszos berendezések, pizzásdobozokból készült álmennyezet. Ilyen körülményeket találtak az élelmiszerbiztonsági ellenőrök egy egri pizzasütő üzemben. Százas nagyságrendben szállítottak házhoz ételeket. Az üzletet azonban azonnali hatállyal bezárták és pénzbírságra is számíthatnak.

Buszsofőrt büntetett fékezéssel

Büntetőfékező autós ellen indult eljárás Budapesten. Megelőzött, majd hirtelen fékezett egy busz előtt, ami nem tudott megállni időben, ezért összeütköztek. Erről felvétel is készült. A kocsit vezető férfi először megállt, majd elhajtott, de végül jelentkezett a rendőrségen.

Siklóernyős zuhant egy budapesti áruház parkolójába

Siklóernyős zuhant csütörtök délután egy budapesti áruház parkolójába. A 30 év körüli férfi nem tudott megmozdulni, ezért mentőhelikopter indult érte. Később kiderült, hogy nincs életveszélyes állapotban. Gerinc- és csigolyasérülés gyanújával szállították kórházba. 

Kitolták a holttestet az erdőbe

Kihasználták a náluk élő kerekesszékes férfit - most emeltek vádat egy háromfős társaság ellen. Az ügyészség szerint elvették áldozatuk pénzét, de nem gondozták őt. Amikor meghalt, egyszerűen kitolták a Szentmártonkáta melletti erdőbe és otthagyták. Akár életfogytig tartó büntetést is kaphatnak.

Néhány hét alatt tíz autót fosztott ki egy autófeltörő banda

Néhány hónapja voltak csak szabadlábon annak a bandának a tagjai, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel Budapesten. Néhány hét alatt 10-et fosztottak ki úgy, hogy blokkolták a kocsik távirányítóját, miközben a tulajdonos azt hitte, hogy bezárta az autóját. Veszprém megyében is rács mögé került egy autófeltörő, ő egyszerűen betörte a kocsik ablakát.

Fociszurkolók adománya a kórházi dolgozóknak

Szurkolói adományból főznek meleg ételt a miskolci Semmelweis kórház dolgozóinak. A DVTK focicsapatának drukkerei egymillió forintot adtak az akcióra, a pénzt is ők gyűjtötték. A kezdeményezés mellé állt az egyesület is. A kórház esti műszakban dolgozói több héten át kapnak vacsorát a szurkolóktól.

Felbátorodtak a vadállatok

Egyre beljebb merészkednek a vadak a városba, a kijárási korlátozás miatt ugyanis kevesebb az ember az utcákon. Így van ez Budapesten is, ahol több helyen már napközben is gyakran látni vaddisznót. Ezt mondják a Magyar Vadászlap munkatársai, akik felvételeket is készítettek a városi vadállatokról.

Sűrű napjuk volt húsvét hétfőn a budapesti tűzoltóknak

A XI. kerületben több mint 40 embernek kellett elhagyna otthonát, többeket légzőkészülékben kísértek ki a házból, miután kigyulladt egy konyha egy panelház 9-dik emeletén. A Ferdinánd hídnál, a MÁV egyik használaton kívüli épületében is tűz ütött ki, ezzel szinte egyidőben pedig egy irodaház szerverszobája gyulladt ki.

Egy elhallgatott tragédia, amelyben 115-en tűntek el

Majdnem egy éve súlyos tragédia történt Budapesten, a Dunán. 27-en, két magyar hajós és 25 dél-koreai turista halt meg, amikor hajójuk, a Hableány összeütközött egy szállodahajóval. A Hableány tragédiája kapcsán többször szóba került a Pajtás elsüllyedése,- máig Magyarország történetének legsúlyosabb vízibaleseteként emlegetik. Az RTL Klub XXI. század című műsorának munkatársai viszont felderítettek egy kevéssé ismert katasztrófát. 1951. június 22-én a Mohácsról Budapestre tartó Dömös nevű hajó alatt robbant fel egy II. világháborús akna. Miért hallgatták el a szerencsétlenséget, amelyben - az ÁVH vizsgálata szerint – 115-en tűntek el?

Hatalmas tűz volt Budaörs határában

Hatalmas tűz volt Budaörs határában. A hegyen 6-7 hektáron tomboltak a lángok péntek délután. Az oltás szombat hajnalig tartott, mert a tüzet nagyon nehezen lehetett megközelíteni. A helyiek szerint a kijárási korlátozás ellenére sokan kirándulnak a környéken, vannak, akik főznek is az erdőben, pedig tűzgyújtási tilalom van.

Kigyulladt egy építés alatt álló irodaház a XIII. kerületben

Úgy tudjuk, hogy a tetőszigetelés égett. A füstöt a főváros egész területéről látni lehetett. A tűzben senki sem sérült meg. Kísértetiesen hasonló tűz pusztított tavaly szeptemberben szintén egy épülő ház tetején. Akkor is a tetőszigetelés gyulladt meg.

Megölte egyéves kislányát, majd feladta magát a rendőrségen

Megölte egyéves kislányát, majd feladta magát a rendőrségen egy 38 éves asszony Budapesten. A vallomása szerint még szombaton végzett a gyerekkel, de csak vasárnap este ment a rendőrségre. Hogy miért fordult kislánya ellen, azt egyelőre nem tudni.

Videón egy autótolvaj banda elfogása

Négy embert kaptak el a rendőrök Ferencvárosban csütörtökön. A rendőrségi akcióról nem csak a nyomozók, egy lakó is felvételeket készített, amit aztán elküldött az RTL Híradónak. Egy terepjárót loptak el.

Csökkenhet a focisták fizetése

Világszerte egyre több focicsapatnál jelentik be, hogy csökkentik a fizetéseket a koronavírus-járvány miatt. A bajnokságok hetek óta szünetelnek. Itthon az elsőosztályú csapatok közül csak a Diósgyőr jelentett be fizetéscsökkentést. Az RTL Híradónak nyilatkozó sportközgazdász szerint, ha sokáig tart a jelenlegi helyzet, előbb utóbb minden csapat rákényszerül erre.

Lezuhant a szikláról egy kiránduló, összetörte magát

Mindkét keze és egyik lába is eltört annak a kirándulónak, aki szerda délután a Pilisben zuhant le egy szikláról. A baleset néhány méterre a kijelölt turistaútvonaltól történt. Tűzoltók, speciális mentők közösen tudták csak lehozni a hegyről, majd kórházba szállították.

Több helyen megtévesztik a vásárlókat

Nem akciós az akciós ár. Egyebek mellett ezt állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal, amikor szájmaszkokat és a vírusellenes készítményeket kínáló webshopokat vizsgált.

Focisták és szurkolók gyűjtenek

Fociszurkolók és focisták gyűjtenek pénzt az egészségügyi dolgozóknak. Több városban, vagyis több csapatnál is. A válogatott pedig 30 millió forintot ajánlott fel a Szent László kórháznak és a mentőszolgálatnak. Persze valamilyen módon mások is támogatják az orvosokat és a nővéreket. Tiszteletükre mostantól fehér a Lánchíd díszkivilágítása. Repülőgép-pilóták pedig égi rajzzal fejezték ki hálájukat.

Így érdemes használni a szájmaszkot

Alapos kézmosás a használata előtt és után is. Nem mindegy, hogy rajuk fel, és az sem, hogy vesszük le. A szájmaszk használatáról adott ki összefoglalót a Magyar Orvosi Kamara. Szerintük érdemes mindenkinek maszkot hordania. Ajánlásukat nem sokkal azután tették közzé, hogy a tisztifőorvos a Facebookon azt ajánlotta, aki nem beteg, ne hordjon maszkot. Ezt a bejegyzést közben eltávolították.

Részleges kijárási tilalmat rendeltek el Polgáron

Részleges kijárási tilalmat rendeltek el Polgáron. A Hajdú Bihar megyei település vezetője szerint még mindig túl sokan vannak az utcákon. Az operatív törzs mai ülése után azt mondták: országosan jól meg kell fontolni egy ilyen döntést, mert az hosszú távra szól majd. 

Egyre több munkaadó készül a kijárási tilalom bevezetésére

Továbbra sem indokolt a kijárási tilalom bevezetése. Ezt közölte az operatív törzs. Mégis egyre több munkaadó készül erre a helyzetre is. Az RTL Híradó több olyan dokumentumhoz is hozzájutott, amit kórház vagy állami intézmény állított ki, hogy egy esetleges kijárási tilalom idején dolgozóik tudjanak munkába menni.

Átmászott a buszon a kordonon és belekötött a sofőrbe

A férfi azt nehezményezte, hogy néhány napja megszüntették az első ajtós le és felszállást a tömegközlekedési eszközökön. Budapest főpolgármestere azt mondja, az intézkedésre a sofőrök védelme miatt volt szükség és azért, hogy a következő hónapokban is biztosítani tudják a város tömegközlekedését.

Több településen is bezártak a játszóterek

A játszóterek és az edzőtermek is veszélyesek lehetnek a vírus terjedése szempontjából. Nem csak a sok látogató miatt, hanem azért is, mert az eszközökön is megtapadhatnak a kórokozók. Ezért több településen, köztük a fővárosban is, bezárták a játszótereket, de sok konditerem sincs már nyitva.

Megszökött a fertőző osztályról, majd részegen ment oda vissza

Megszökött a pécsi klinika fertőző osztályáról majd pár óra múlva részegen ment oda vissza egy férfi vasárnap este. Olyan is előfordult, hogy étteremben találtak meg valakit a rendőrök az otthoni karantén helyett. A hatóság arra figyelmeztet, szabálysértést, vagy akár bűncselekményt is elkövet, aki megszegi a karanténra vonatkozó szabályokat.

Újabb ügyben emeltek vádat a gázoló nő ellen

Újabb ügyben emeltek vádat az ellen a nő ellen, aki 2016-ban miután kokaint fogyasztott, halálra gázolt egy idős férfit, majd meg sem állva egy szépségszalonba ment. Azért 5 és fél évet kapott. Tavaly szeptemberben egy közúti ellenőrzésen bukott le ismét. Jogosítvány nélkül vezetett, és az ügyészség szerint többféle drog volt a szervezetében.

A koronavírus miatt húzódik a soroksári gyilkosság tárgyalása

A bíróság csütörtökön mások mellett az áldozat szüleit szerette volna meghallgatni, de idős koruk miatt szerdán úgy döntöttek, hogy majd később tehetnek vallomást. Szerették volna meghallgatni a gyilkosság vádlottját is, de ő csak annyit mondott, nem akar beszélni. A férfi az ügyészség szerint 2013 szeptemberében ölte meg brutálisan a Soroksáron kocogó nőt.

Nem érzi magát bűnösnek a Viking kapitánya

Nem érzi magát bűnösnek. Ezt mondta a bíróságon a Viking Sigyn kapitánya, akit a Hableány-baleset okozásával vádol az ügyészség. 9 éves börtönbüntetést indítványoztak ügyében a mai előkészítő ülésen, ezt azonban nem fogadta el. A balesetben 25 dél-koreai turista és a két fős magyar személyzet vesztette életét.

Segítséget nem, csak hitegetést kaptak a veresgyházi polgármestertől

Segítséget nem, megint csak hitegetést kaptak - ezt mondják annak a veresegyházi lakóparnak a lakói, akik évek óta hiába várják, hogy befejezzék otthonukat. Tegnap a város polgármesterével egyeztettek, aki semmi konkrétumot nem mondott nekik. Az építtető és a finanszírozó között van vita. A lakók bár fizettek az otthonukért, hivatalosan semmijük sincs.

Több mint 100 embernek kellett elhagynia az otthonát a robbanás miatt

Több mint 100 embernek kellett elhagynia az otthonát szombat este Vácon. Egy panelház harmadik emeletén, egy konyhába történt robbanás. Egyelőre nem tudni, hogy azt mi okozta. A lakásban élő két férfi könnyebben megsérült. Az épületnél még délelőtt is tartott a helyszíni szemle.

Emberölés helyett emberrablás miatt ítélték el őket

Emberölés helyett emberrablás miatt ítélték el egy 1996-os gyilkosság vádlottjait. Hat illetve nyolcéves büntetés kaptak. Egyikük nyomkövetővel haza is mehetett csütörtökön a bíróságról. Harmadik társukat pedig felmentették. A bíró az indoklásában azt mondta: az egy dolog, hogy ténylegesen mi történt, az pedig egy másik, hogy utólag mit lehet bizonyítani.

Bíró: szürreális az erőszakoló férfi védekezése

Öt év 8 hónapot kapott az az afgán férfi, aki az ügyészség szerint 2018 szeptemberében megerőszakolt egy nőt egy budapesti giroszos mosdójában. A támadó pár napja dolgozott az étteremben. A bíróságon azt állította, hogy minden a nő beleegyezésével történt. A bíró szürreálisnak nevezte a férfi védekezését. A bíróság döntése még nem jogerős.

Több álhírt terjesztő portált leállítottak, de még mindig sok a kamuoldal

Népi praktikák nincsenek, álhírek annál inkább vannak. Továbbra is nagyon sok a kamuhír a koronavírussal kapcsolatban. Ezt állapította meg elemzésében a Political Capital. Azt ajánlják, hogy ellenőrizzük és gondoljuk végig az olvasott híreket. Annak ellenére sok az álhír, hogy a rendőrség több tucat ilyen portált állított le február elején, két ember ellen pedig eljárás is indult.

Nem akart ölni, és humánus ítéletet kért

Azt mondta, nem akart ölni, és humánus ítéletet kért a bíróságtól a zabari gyilkosság vádlottja. Akár 20 évet is kaphat, mert késsel a nyílt utcán összeszurkálta, összevagdosta áldozatát. Az ügyészség szerint rendkívüli brutalitással, emberi mivoltából kivetkőzve végzett áldozatával.

Nem akart ölni, csak védekezett

Nem akart ölni, csak védekezett. Információink szerint ezt mondta a rendőröknek a hétvégi csepeli emberölés gyanúsítottja. Összevesztett áldozatával, akit a combján sebesített meg. A szúrás azonban olyan szerencsétlen helyen érte a férfit, hogy elvérzett. A gyilkosság gyanúsítottját délelőtt egy hónapra letartóztatták.

Egymillió forintos nyomravezetői díj

Magas, egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség egy 2014-es, fővárosi rablás ügyében. Két kínai férfit rabolt ki egy banda, 500 millió forintnál is többet zsákmányoltak. A pénz azóta sincs meg, ahogy a banda több tagja sem. Azt a rablót is keresik még a rendőrök, aki a gyanú szerint rálőtt az őket üldöző kocsira.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való