KERESÉS search-close

3D nyomtatóval hoznak létre emberi fület

2016.02.17. 13:02
Egy új, áttörő felfedezésnek köszönhetően egy szuper hightech nyomtatóval képesek lesznek fülporcot, izmot, ereket és akár még koponyacsontot is előállítani. 
3D nyomtatóval hoznak létre emberi fület

Az elsődleges cél az, hogy bővíteni tudják az efféle szövetek pótlását és ezzel csökkentsék a transzplantációs kezelések hosszát - mondta Dr. Anthony Atala, a kutatás vezető főorvosa.


3D nyomtatóval hoznak létre emberi fület

A koncepció:

Egy alig félbélyegnyi szövetet vesznek a kezelt betegből. A sejteket ebből tenyésztik ki a testen kívül, majd ha megfelelően kifejlődtek, a nyomtatóba kerülnek. A tenyészidőszak, azaz a sejtek fejlődése több hetet vesz igénybe, a nyomtatás maga, pár órát.


Az eddig „kinyomtatott”, majd beültetett szervek egerek és patkányok esetében működtek.
 

3D nyomtatóval hoznak létre emberi fület

Amint a teljeskörű vizsgálatokat elvégezik és állami jóváhagyást kapnak, a technológia használatát kiterjesztik emberi alanyokra is.

via nydailynews
 

Az egészség a legfontosabb. Nézzük meg mit javasol Dr. Tóth a hétköznapokra. A videóért kattintson a képre!


3D nyomtatóval hoznak létre emberi fület
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való