KERESÉS search-close

A világ legcsodálatosabb repülőterei

2016.02.20. 11:30
A repterekről elsőre a sorbanállás és a várakozás ugrik be. Itt van néhány különleges példa, ahol a terminálok többek szimpla várotermeknél.
A világ legcsodálatosabb repülőterei

JFK repülőtér, New York


A repülőtér felső szintjére emeltek egy parkot, amely zöld környezetével békét hoz a stresszes utasoknak, valamint az állataikkal utazóknak is segít a repülés előtti higiéniai dolgok elvégzésben. A tervben van, hogy létrehoznak egy farmot is, amelyen gyógy- és fűszernövényeket, illetve zöldségeket fognak termelni, a terminál éttermeinek és boltjainak.


A világ legcsodálatosabb repülőterei
 

Changi központi repülőtér, Szingapúr


A reptér tetőszerkezete összegyűjti a csapadékot, megtisztítja, majd újrahasznosítja.
A  Changi repülőteret az egyik legszórakoztatóbb hellyé nyilvánították 2015-ben, ennek oka, hogy ingyenes videojátékokat, zuhanyozókat telepítettek a várakozóhelyeken a tér fenntartói. Ezeken túl, rendszeresen vetítenek filmeket és van egy uszodájuk, sőt, a teljeskörű élmény miatt még egy pillangóházat is építettek a várakozótermek mellé.


A világ legcsodálatosabb repülőterei
 

Helsinki repülőtér, Finnország


A repülőtérről induló gépek kínálják a legrövidebb utakat Európa és Ázsia között. Plusz egy, a repülőtér által támogatott felhívásnak köszönhetően az innen induló utasok kapnak egy stresszcsökkentő appot telefonjaikra. A helsinki terminálban van még lehetőség jógára, szauna használatra, masszázs terápiára, egy ingyenes művészeti galéria megtekintésére és Európában egyedülállóan itt használható alvókapszula (zárható, sötétíthető ágyak, a terminál területén).


A világ legcsodálatosabb repülőterei

Az alvókapszulák

A világ legcsodálatosabb repülőterei


Müncheni repülőtér, Németország


A reptér közepén van egy fedett átrium, pontosabban a Müncheni Repülőtér Center elnevezésű közösségi tér.  A tér kialakítása az adott évszak hangulatától függően változik: nyáron az utasok szörfözhetnek egy hullámmedencében, októberben sörfesztivál van, télen pedig karácsonyi vásárrá alakul a hely.
Ezen az élményközponton kívül jellemzőek a hétvégi street food fesztiválok, művészeti kiállítások és az évben bármikor elérhető egy repülőszimulátor.


A világ legcsodálatosabb repülőterei

 

Kuala Lumpur nemzetközi repülőtér, Malajzia


A terminál kellős közepén a sűrű esőerdő található. A cél az volt, hogy a modern építészeti struktúra szimbiózisban álljon a természettel. A repülőteret közel 25.000 hektárnyi erdő veszi körül.


A világ legcsodálatosabb repülőterei


via techinsider
 

Sajnos Magyarországon nem ilyen rózsás a helyzet. A képre kattintva megnézheti a Fókusz videóját az őszi Liszt Ferenc repülőtéri káoszról.


A világ legcsodálatosabb repülőterei
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való