KERESÉS search-close

Eljő a terminátorok kora!

szerző:
2016.02.01. 11:51
Az amerikai titkosszolgálat szerint Oroszország és Kína egyre előbbre tart a robotika és a fegyvergyártás összekapcsolásában, és ezzel nyomást gyakorolnak a Pentagonra, hogy lépést tartson a futurisztikus géphadtestek fejlesztésében.
Eljő a terminátorok kora!

Az orosz vezérkar nyilatkozata szerint a közeljövőben, lehetőség nyílik arra, hogy egy teljesen mechanikus robothadtestet állítsanak elő, amely képes lenne önállóan katonai műveleteket végezni.


Eljő a terminátorok kora!  

A világ tudósai aggodalommal figyelik a baljós eseményeket, több mint ezer a mesterséges intelligencia kutatói területéhez tartozó tudós írt alá egy nyílt levelet, hogy felszólítsák a világhatalmakat, rövid úton be kell tiltaniuk az efféle fegyverkezést.  Olyan nagy nevek is aláírták a levelet, mint a Tesla vezérigazgatója Elon Musk, és Stephen Hawking.
 

Eljő a terminátorok kora!

Musk bejelentette továbbá az is, hogy megalakítottak egy  új nonprofit kutató céget az OpenAI, melynek célja, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztését a biztonságos, háborúmentes irányba fordítsák.


OpenAI:

A non-profit szervezetünk célja, hogy egy olyan fejlődés menjen végbe a mesterséges intelligencia kutatási területén, mely az egész emberiséget előbbre viszi, nem csak a részvényeseket. A kutatókat bátorítani kell, hogy tegyék közzé munkáikat, hogy egy közös ideából,egy összefogásból nőljön ki az új segítő technológia. Az eredmény pedig a teremtés és ne a pusztítás legyen.

 

via Tech Insider


Nézze meg, ahogy az RTL Híradójában egy robot elhitette magáról, hogy ember!


Eljő a terminátorok kora!
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való