KERESÉS search-close

Észak-Korea azt állítja, hogy leradírozhatná a térképről hidrogénbombáival az Egyesült Államokat

szerző:
2016.01.13. 13:53
Kedves üzenet, nem?
Észak-Korea azt állítja, hogy leradírozhatná a térképről hidrogénbombáival az Egyesült Államokat
Kim Dzsong-Un múlt héten jelentette be, hogy országa túl van az első sikeres hidrogénbomba-teszteken, a nagyhatalmak azonban szokás szerint gyakorlatilag csak legyintettek az újabb erőfitogtatásra, néhány szankciókat és szigorításokat kilátásba helyező nyilatkozaton kívül nem törődtek különösebben a diktátor fenyegetésével. Valamiért ugyanis
 

axiómává vált a nemzetközi diplomáciában, hogy a hasonló észak-koreai fenyegetésekkel nem kell érdemben foglalkozni.


Való igaz, hogy az állam hadserege a helyi híradások közlései és a rendszeres katonai parádék ellenére az egyik legelmaradottabb a Földön, ugyanakkor Kim Dzsong-Un nem titkolt célja az, hogy jelentős készleteket halmozzon fel tömegpusztító nukleáris fegyverekből. És bár a szakértők erősen kételkednek benne, hogy a koreai jelentések valóban megállják a helyüket, ami a bombák erejét illetik, az kétségtelen, hogy a diktátor valóban rendelkezik kisebb nukleáris arzenállal, mellyel borsot törhet egyes hatalmak orra alá. Valószínűleg erről szól a mostani túlzó üzenet is.

Bár valószínűleg ezúttal sem fogják komolyan venni a fenyegetést.


(A címlapképen Kim Dzsong-Un épp egy kísérleti robbantást szemlél a távolból.)


Lájkolja a Villanyleót!

 

 
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való