KERESÉS search-close

Felsegítési díjat vezet be egy angol önkormányzat az elesett öregeknek

szerző:
2015.12.29. 10:06
Aki elesik, és csak segítséggel tud felkelni, annak mostantól fizetnie kell, feltéve hogy Essex-ben lakik. Az egyik helyi önkormányzat ugyanis felsegítési díjat vezetett be, és bár elsőre nagyon furcsának és szívtelennek hat az ötlet, nem teljes hülyeség! El is mondjuk, hogy miért!
Felsegítési díjat vezet be egy angol önkormányzat az elesett öregeknek
A szolgáltatás évi 26 fontba kerül majd, ez nagyjából 11 ezer forintnak felel meg, azaz kevesebb, mint ezer forint havonta. Az egyik helyi nyugdíjas érdekvédelmi szervezet szerint
 

az önkormányzat azért bünteti az öregeket, mert elesnek.A tervezet kidolgozói szerint azonban nem ennyire egyszerű a helyzet. Azok az öregek, akik egyedül élnek, ezért külső segítségre szorulnak, ha véletlenül elesnek az otthonukban, eddig legfeljebb a mentőkhöz fordulhattak segítségért.

A felsegítési szolgáltatást igénylő idősek ehelyett kapnak egy készüléket, melyet megnyomva jelezhetik, hogy segítségre van szükségük. Az idősgondozó szolgálat munkatársai a jelzésre automatikusan kimennek az illető lakcímére, és felsegítik, szükség esetén pedig értesítik a mentőket. Így a mentőknek valóban csak indokolt esetben kell kiszállniuk, azaz több idő marad a valóban sürgős, életmentő helyzetek kezelésére.

Hasonló szolgáltatás természetesen már eddig is létezett, sőt, Magyarországon is vannak idősek távfelügyeletével foglalkozó cégek. Az essex-i eset érdekessége, hogy nem privát vállakozásokon keresztül érhető el a 24 órás segítségnyújtás, hanem a helyi szociális ellátás rendszerébe építették be azt, ráadásul jóval olcsóbban a piaci árnál. Magyarországon egy ilyen szolgáltatás havidíja nagyjából háromszorosa az essex-i modellnek.
 

Lájkolja a Villanyleót!

   
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való