KERESÉS search-close

Gyermekekről mintázott szexbábukkal kúrálná ki a pedofilokat egy pedofil

szerző:
2016.01.14. 13:20
Shin Takagi bevallottan pedofil, ám soha nem próbálta meg a valóságban is kiélni vágyait, azaz egyetlen gyermekkel sem próbált szexuális kapcsolatot létesíteni. Ehelyett teljesen élethű, gyermekeket mintázó, a felnőtt szexbábukhoz hasonló babákat készített, és úgy gondolja, ezek segítségével más pedofilokat is vissza lehetne tartani a gyermekmolesztálástól.
Gyermekekről mintázott szexbábukkal kúrálná ki a pedofilokat egy pedofil
Szakértők szerint egyre több jel mutat arra, hogy a pedofília vagy egyes agyi elváltozások, vagy gyermekkori traumák miatt alakul ki - vagyis a pedofilok nem tehetnek róla, hogy gyerekek iránt éreznek vonzalmat. Arról természetesen már igen, ha nem tudják kordában tartani ezirányú vágyaikat, és gyerekekhez nyúlnak. Elvileg azonban az időben felismert pedofil hajlam kordában tartható különböző módszerekkel, például pszichológus segítségével.

2014 egyik legerősebb cikke épp ezt a témát dolgozta fel: Luke Malone írása egy olyan 16 éves fiúról, Adamről szól, aki felismerte, hogy szexuális vágyai alapján pedofilnak számít, és az édesanyja, valamint a témában jártas szakértők segítségével megpróbált úrrá lenni a betegségen. Mivel nem létezik a pedofilok számára fenntartott segélyvonal, ahová kérdéseikkel fordulhatnak, és a jelenség kezelésének világszerte nincs kialakult gyakorlata, ezért
 

a legtöbb ilyen hajlamú személyről csak akkor derül ki, hogy pedofil, mikor már elkövetett valamit, és az igazságszolgáltatás elé kerül.


Ugyanakkor Adam és Shin Takagi példája is azt bizonyítja, hogy
 

léteznek olyanok is, akik pedofilok ugyan, de nem akarnak ártani senkinek, ezért megpróbálnak módot találni arra, hogy úrrá legyenek a vágyaikon.


Az ún. vétlen pedofilok virtuális fórumokon próbálják meg megbeszélni egymással a problémájukat, és megoldást találni rá.

Gyermekekről mintázott szexbábukkal kúrálná ki a pedofilokat egy pedofil

Takagi például úgy gondolta, jó ötlet élethű, gyermekekről mintázott szexbábukat készíteni,
 

az anatómiailag pontos babákkal ugyanis szerinte meg lehetne akadályozni, hogy a pedofilok a tettek mezejére lépjenek.


Állítása szerint a bábukat akár más kezelésekkel együtt is be lehetne vetni, például kognitív viselkedésterápia mellett.

Gyermekekről mintázott szexbábukkal kúrálná ki a pedofilokat egy pedofil

A férfi ötletét azonban rengetegen kritizálták:
 

szakértők szerint a bábuk az ellenkező hatást is kiválthatják, amennyiben annyira felizgatják a használóikat, hogy utána képtelenek lesznek uralkodni magukon,


sőt, a sikeres terápiát is visszafordíthatja egy ilyen élmény. Ugyanezért nem javasolják, hogy az illető hozzáférjen virtuális gyermekpornográfiához (azaz ilyen témájú rajzfilmekhez például).


Gyermekekről mintázott szexbábukkal kúrálná ki a pedofilokat egy pedofil

Takagi érve az, hogy ezek a következtetések olyan személyeken alapulnak, akik nem bírtak magukkal, és erőszakos bűncselekményt követtek el. Szerinte a vétlen pedofilok esetében máshogy működik a dolog:
 

köszönőleveleket is kapott olyan emberektől, akik azt állítják, hogy a babáknak köszönhetik, hogy nem követtek el semmilyen szörnyűséget.


Takagi szerint ezzel a találmánya nem csak pedofilokon segít, de gyermekeket ment meg az erőszaktól.

Michael Seto, a Torontoi Egyetem kutatója úgy véli, nem lehet ilyen egyértelmű következtetést levonni: szerinte minden eset más és más, egyénfüggő, hogy az ilyen típusú stimuláció mit vált ki az emberből. Elképzelhető, hogy valakit visszatart a bűncselekmény elkövetésétől egy ilyen szexbábu, ugyanakkor másokat lehet, hogy éppen megerősít abban, hogy kiéljék a vágyaikat.
 

Kövesse a Villanyleót a Facebook-on!

 
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való