KERESÉS search-close

Ilyen gyorsan ember még nem rakta ki a Rubik-kockát!

szerző:
2016.01.25. 12:10
És most sem, ugyanis egy gépnek sikerült kevesebb, mint 2 másodperc alatt megoldani a híres magyar találmányt, melyet Ifj. Rubik Ernőnek köszönhet a világ. A robotot kifejezetten rekorddöntési céllal építették, de kérdés, hogy vajon rekordot dönthet-e egy gép egyáltalán!
Ilyen gyorsan ember még nem rakta ki a Rubik-kockát!

A Rubik-kocka születése óta sokakon kifogott már, míg mások olyan tökélyre fejlesztették a kirakását, hogy másodpercek alatt képesek akár csukott szemmel is elvégezni a feladatot. A jelenlegi rekorder Lucas Etter például kevesebb, mint öt másodperces idővel lett világcsúcstartó. Itt egy videó a nagy pillanatról, amikor villámgyorsan kirakja a kockát:

 


A magyar Endrey Marcell speciális technikát dolgozott ki a megoldáshoz: a színekhez szavakat társít, aztán történetet épít belőlük:
 

Most viszont itt egy robot, ami mindannyiukat másodpercekkel veri: Jay Flatland és Paul Rose gépe 1.47 másodperc alatt végez a kockával.

 

Ez nyilvánvalóan új világrekord, valószínűleg sosem fogják azonban hivatalossá tenni, ugyanis nem lenne sportszerű a gépek teljesítményét emberekével összemérni. Látványnnak mindenesetre nem utolsó a szempillantás alatt helyérere kerülő sok kis kocka!

Ha a Rubik-kocka történetére kíváncsi, arról is van egy elég alapos videónk, tessék:

 


Lájkolja a Villanyleót!

 


 
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való